Bilde 1 av Tyrihansvegen 6Bilde 2 av Tyrihansvegen 6
Digital salgsoppgave
Tyrihansvegen 6

2212 Kongsvinger • Kongsvinger kommune

Dette objektet er solgt!

Prisantydning

Objektet er solgt!

Rimelig enebolig med hybelleilighet i sokkel i hyggelig nabolag!
icon

Unngå doble renteutgifter

Vis i kart
Boligtype
Enebolig
Eierform
Selveier
Antall soverom
3 soverom
Primærrom (P-ROM)
133 m²
Bruksareal (BRA)
149 m²
Kommunale avgifter
kr 1 626 / Mnd
Prisantydning
kr 2 700 000
Omkostninger
kr 82 000
Totalpris
kr 2 782 000
Byggeår
1983
Tomt
Eiet tomt 855 m²
Oppdragsnummer
66230051
Prisantydningkr 2 700 000,-
Boligkjøperpakke (valgfritt)kr 15 050,-
Pantattest kjøperkr 200,-
Tingl.gebyr pantedokumentkr 500,-
Tingl.gebyr skjøtekr 500,-
Dokumentavgiftkr 65 750,-
  
Totalpris kr 2 782 000
Eiendom
Tyrihansvegen 6, 2212 Kongsvinger

Matrikkel
Gnr. 49 Bnr. 106 i Kongsvinger kommune

Boligtype
Enebolig

Eierform
Selveier

Arealer
Totalt BRA 0 kvm består av:
- BRA-i (internt bruksareal):
- BRA-b (innglasset balkong):
- BRA-e (eksternt bruksareal):

I tillegg kommer TBA (terrasse-/balkongareal):

Areal
Primærrom: 133 kvm, Bruksareal: 149 kvm
Vedlagte plantegninger er ikke målbare. Arealene er hentet fra tilstandsrapport. Areal og rom er angitt og definert etter dagens faktiske bruk, uavhengig av hva som er godkjent fra bygningsmyndighetene.

Antall soverom
3

Byggeår
1983

Tomt
Eiet tomt 855 kvm

Prisantydning
2 700 000

Tilstandsrapport
Takstmann: Marius Rognstad Takstdato: 22.09.23

Totalpris inkl. omkostninger
kr 2 700 000,- (Prisantydning)

Omkostninger:
kr 200,- (Pantattest kjøper)
kr 500,- (Tingl.gebyr pantedokument)
kr 500,- (Tingl.gebyr skjøte)
kr 65 750,- (Dokumentavgift)
--------------------------------------------------------
kr 66 950,- (Omkostninger totalt ved prisantydning)
--------------------------------------------------------
kr 2 766 950,- (Totalpris inkl omkostninger)

Valgfrie omkostninger:
kr 15 050,- (Boligkjøperpakke (valgfritt))
--------------------------------------------------------
kr 2 782 000,- (Totalpris inkl omk og valgfrie omkostninger)

Kommunale avgifter
Kr. 19 509 pr. år

Eier
Knut Arne Øverbye Oda-Connie E L Øverbye

Beskrivelse
Velkommen til Tyrihansvegen 6!

EIE v/ Jo Heiki Støve har gleden av å presentere denne innholdsrike eneboligen med hybel! Boligen ligger fint til i et veletablert boligfelt på Vangen, like utenfor Kongsvinger sentrum. Det er gangavstand til barnehage, og Langeland barneskole, samt kort vei til flotte turområder. Eiendommen er innholdsrik og har en spennende planløsning. Noe oppussing må påregnes.

Høydepunkter:
- Innholdsrik enebolig med hybel
- Spennende planløsning
- Solrik beliggenhet med koselig hage
- Fin utsikt
- Dobbeltgarasje
- Hyggelig og barnevennlig nabolag
- Godt med bodplass

Parkering
Dobbeltgarasje på ca. 34 kvm, samt parkeringsmuligheter på tomten.

Beliggenhet
Denne boligen ligger fint til i et veletablert boligfelt på Vangen, like utenfor Kongsvinger sentrum. Eiendommen har gangavstand til det aller meste, både til skole, barnehage, butikker og skog- og natur. Det er gangavstand til det stor handelsområdet på Langeland, med bla. Coop Extra, Rema 1000, Biltema, Plantasjen, Jysk og El-kjøp.

Bebyggelse
Området består av frittliggende småhusbebyggelse.

Tomt
Eiet tomt, 855 kvm
Tomt opparbeidet med grus, diverse beplantninger, plenareal, trapper og biloppstillingsplass.

Adkomst
Det vil bli skiltet med EIE visningsskilt på oppsatte fellesvisninger.

Se vedlagt kartskisse i annonsen. Ved å trykke på kartet får du enkelt tilgang til en spesifisert reiserute fra ønsket startsted til den aktuelle boligen.

Skole/barnehage
Nærmeste barneskole er Langeland skole (1-7 kl.) og ligger ca. 1,5 km unna boligen. Vangen barnehage (1-5 år) ligger ca. 500m unna boligen. Kongsvinger ungdomsskole (8-10 kl.) ligger ca. 3,9 km unna boligen. Øvrebyen videregående skole ligger ca. 2,5 km unna boligen.

Dersom skole- og barnehagetilbud er av betydning for handelen, må interessenten selv sjekke dette med barnehagekontor og skolekontor for det aktuelle området.

Offentlig kommunikasjon
Området gir mulighet for offentlig kommunikasjon. Nærmeste bussholdeplass er Bukkene Bruses veg og ligger ca. 400m unna boligen. Kongsvinger stasjon ligger ca. 3,8 km unna boligen.

Fritidstilbud
På Vangen er det kort veg til flotte turområder i Bogeråsen. På sommereren er det fint å ta et bad i Bogerfløyta, og på vinterstid blir det kjørt opp fine skiløyper i regi Kil ski. Trenger du en pust i bakken på turen er det vaffel å få kjøpt på Skihytta store deler av året. Perfekt for den aktive familie.

Kongsvinger by har det aller meste by på av fasiliteter med forretninger, kino, restauranter, sykehus og skoler m.m.

Inneholder
Enebolig over 3 plan 149 kvm BRA:

1. etajse 45 kvm BRA:
Entré, gang, to soverom, bad og bod.

Etasje U1 68 kvm BRA:
Stue, kjøkken, vaskerom og tre boder.

Etasje U2 36 kvm BRA:
Kjøkken, stue, bod (under trapp), gang, bad og soverom.

Byggemåte
Boligbygg oppført i 1983. Grunnmur av lettklinkerblokker. Fundamentert på ukjent byggegrunn. Bygget er oppført med støpt gulv mot grunn, med tilfarergulv. Yttervegger av trekonstruksjoner. Fasaden er kledd med liggende trekledning. Etasjeskillere av trekonstruksjoner. Saltak i
trekonstruksjoner. Yttertak er utvendig tekket med shingel. Entrédør med glassfelt. Vinduer og balkongdører med karmer av tre, og tre-lags glass. En balkongdør med karmer av tre, og to-lags glass.

Primærrom
Primærrom: 133 kvm

Bruksareal
Bruksareal: 149 kvm

Utdrag fra tilstandsrapporten:
Loftsetasje har gulvflate på ca. 52 kvm. Grunnet skråtak har loftsetasjen et måleverdig areal på 45 kvm.

Deler av arealet i bod i 1. etasje er ikke måleverdig grunnet lav romhøyde, og er derfor ikke medregnet i boligens arealberegning.

Bod under trapp i etasje U2 er ikke vurdert som S-rom grunnet lav romhøyde. Arealene er medregnet som en del av boligens P-rom.

Bruken av rommet på befaringstidspunktet avgjør om rommet defineres som P-Rom eller S-Rom. Se mer utfyllende i rapportens premisser om areal.

Det gjøres spesielt oppmerksom på at det ikke er søkt om/godkjent etablering av utleiedel og det er heller ikke tatt stilling til om dette lar seg gjøre. Deler av etasjen er ikke godkjent til varig opphold. Arealene er medtatt i rapporten etter dagens bruk.

Det er takstbransjens retningslinjer for arealmåling som er lagt til grunn, og rommenes bruk kan være i strid med byggeforskriftene selv om de er måleverdige.

Boder
Boligen har fem innvendige boder.

Standard
Kjøkken - 1. Etasje
Innredning fra byggeår med profilerte fronter. Benkeplate av laminat og av rustfritt stål med nedfelt oppvaskkum og med ett-greps kjøkkenarmatur. Stikkontakt over kjøkkenbenk. Frittstående komfyr, oppvaskmaskin og kjøleskap. Ventilator i overskap. Vannrør av kobber. Synlige avløpsrør av plast. Gulvflater belagt med gulvbelegg og heltre gulv. Vegg- og himlingsflater i malte tapetserte flater og takplater.

Kjøkken - Etasje U2
Innredning fra ukjent årstall med glatte fronter. Benkeplate av laminat. Nedfelt oppvaskkum med ett-greps kjøkkenarmatur. Integrert stekeovn, platetopp og oppvaskmaskin. Frittstående kjøleskap. Ventilator i overskap. Vannrør av typen rør-i-rør system. Synlige avløpsrør av plast. Gulvflater belagt med laminat. Vegg- og himlingsflater i malt panel.

Bad - 1. Etasje
Baderom fra byggeår. Gulvflate belagt med gulvbelegg. Våtrommstapet på vegger. Takplater i himling. Ovenpåliggende servant med ett-greps armatur. Speil med overlys og stikkontakt over servant. Badekar med vegghengt badekararmatur. Gulvstående toalett. Vannrør av kobber og synlige forkrommede rør. Synlige avløpsrør av plast. Naturlig avtrekksventil i himling.

Bad - Etasje U2
Baderom fra ukjent eksakt årstall, vurdert til å være delvis oppgradert i 2019 basert på datomerking på avløpsrør for servant. Flislagt gulv med gulvvarme. Baderomsplater på vegger. Malte flater i himling. Vegghengt servantinnredning med dør. Ovenpåliggende servant med ett-greps armatur. Speil og stikkontakt ved servant. Vegghengt baderomsmøbel med dører. Dusjkabinett med dusjarmatur. Vannrør av typen rør-i-rør system. Synlige avløpsrør av plast. Mekanisk avtrekksvifte i vegg.

Vaskerom
Vaskerom fra byggeår. Gulvflate med gulvvarme belagt med gulvbelegg. Våtrommstapet på vegger. Takplater i himling. Vegghengt utslagsvask med to-greps armatur. Vannrør av ukjent type. Synlige avløpsrør av plast. Naturlig avtrekksventil på vegg.

Øvrige rom - 1. Etasje
Gulvflater belagt med laminat og vegg til vegg teppe. Vegg- og himlingsflater i malte flater, tapetserte flater, panel og takplater. Profilerte innerdører og innerdør med glassfelt. Naturlig ventilasjon via ventiler. Elektrisk oppvarming.

Øvrige rom - Etasje U1
Etasje U1 er innredet og har stedvis utlektede kjellervegger. Gulvflater belagt med gulvbelegg og heltre gulv, og det er stedvis synlig betong. Vegg- og himlingsflater i tapetserte flater, malte tapetserte flater, veggplater, panel og takplater. Glatte innerdører og profilerte innerdører. Naturlig ventilasjon via ventiler. Vedovn i stue. Øvrig oppvarming med elektrisitet.

Øvrige rom - Etasje U2
Etasje U2 er innredet og har stedvis utlektede kjellervegger. Gulvflater belagt med laminat, heltre gulv og vegg til vegg teppe. Vegg- og himlingsflater i tapetserte flater, veggplater, malt panel, panel og takplater. Glatte innerdører. Naturlig ventilasjon via ventiler. Elektrisk oppvarming.

Følgende punkter har fått TG2 i tilstandsrapporten:
Kjøkken - 1. Etasje:
- Helhetsvurdering: TG 2 er valgt på hele kjøkkenet på grunn av at gulv-/veggflater og innredningen bærer preg av alder/slitasje, og med tanke på alder på vann- og avløpsrør. Ventilatoren er defekt. Tiltak bør påregnes.

Kjøkken - Etasje U2:
- Vannrør: Det er ikke montert automatisk lekkasjestopper (krav etter TEK10) for å begrense eventuelle lekkasjer fra vanninstallasjoner. Tiltak anbefales.
- Annet: Det er ikke etablert komfyrvakt på kjøkkenet (krav etter TEK10), noe som påvirker brannsikkerheten. Tiltak anbefales.

Bad - 1. Etasje:
- Helhetsvurdering: TG 2 er valgt på hele våtrommet på grunn av alder og avvik fra gjeldende forskrifter. Tettesjikt, overflater, vann- og avløpsrør med sluk er vurdert til å ha en alder som tilsier at anbefalt brukstid er passert. Det er stedvis motfall på gulvflater rundt sluket. Nivåforskjell fra døråpning på topp overflate gulv og til sluk (målt på tilfeldig sted) viste et motfall på 8 mm. Klemring i sluk er feilmontert (det er benyttet skruer som ruster). Det registreres en skade i våtromstapeten/membranen bak badekaret og en skadet pakning rundt rørgjennomføringen i vegg til badekararmaturet, noe som kan påvirke fuktsikkerheten negativt. Våtrommet har kun naturlig ventilasjon. Naturlig ventilasjon gir som regel mindre effektiv luftutskifting enn mekanisk ventilasjon, noe som kan medføre økt fuktpåkjenning i våtrommet. Basert på ovennevnte forhold er restlevetiden på våtrommet usikker. Tiltak bør påregnes. Til informasjon: Det er foretatt hulltaking og utført fuktmåling med egnet instrument i tilstøtende rom til våtsone. Målingen gir kun et øyeblikksbilde av forholdene og kan for eksempel endre seg med årstider, fukt- og temperaturforhold. Det ble ikke registrert forhøyede verdier eller andre avvik. Relativ fuktighet ble målt til 63,8 prosent, ved 17,7 celcius.

Bad - Etasje U2:
- Helhetsvurdering: TG 2 er valgt på hele våtrommet på grunn av utførelse/risiko og avvik fra gjeldende forskrifter. Det er ikke mulig å måle lokalfall rundt sluket grunnet plassering av dusjkabinett. Det er målt fall fra terskel til dusjkabinett på 8 mm. Fallet vurderes som ikke tilstrekkelig for å hindre at vann kan renne ut i tilliggende arealer til våtrommet ved en eventuell lekkasje. Grunnet plassering av dusjkabinett er det ikke mulig å foreta undersøkelse av sluket. Utførelse vedrørende tettedetaljer/tilstand er ukjent. Det er ukjent om det er benyttet membran på våtrommets gulvflater. Avtrekkseffekten/funksjonen til viften på våtrommet ble ikke funksjonstestet på grunn av at systemet er sensorstyrt. Innredningen har svelleskader. Det registreres bomlyd (tegn til hulrom) under enkelte gulvfliser. Forholdet indikerer manglende vedheft mellom flis og underlag. Fliser med bom kan løsne og være svekket mot ytre påvirkninger. Baderomsplater er ikke montert iht. monteringsanvisning. Platene er montert helt ned mot gulv og det er ikke benyttet hjørneprofiler i hjørnene. Redusert levetid eller svekket tettefunksjon kan ikke utelukkes. Det foreligger lite informasjon om våtrommet generelt, og bygningsdelen bærer ikke preg av god håndverksmessig utførelse, med den risiko dette innebærer. Ytterligere undersøkelser anbefales. På grunn av våtrommets utforming er det ikke praktisk mulig å gjennomføre fuktmåling/hulltaking i et område der det erfaringsmessig forekommer skader. Hulltaking og fuktmåling i lukkede konstruksjoner er derfor ikke utført. Basert på våtrommets registrete avvik er TG2 valgt for å belyse at konstruksjonen har fuktrisiko selv om tilstanden inne i konstruksjonen er ukjent.

Vaskerom:
- Helhetsvurdering: Tettesjikt, overflater, vann- og avløpsrør med sluk er vurdert til å ha en alder som tilsier at anbefalt brukstid er passert. Klemring i sluk er feilmontert (det er benyttet skruer som ruster). Våtrommet har kun naturlig ventilasjon. Naturlig ventilasjon gir som regel mindre effektiv luftutskifting enn mekanisk ventilasjon, noe som kan medføre økt fuktpåkjenning i våtrommet. Basert på ovennevnte forhold er restlevetiden på våtrommet usikker. TG2 er valgt for å belyse at bygningsdelen har en alder og tilstand som tyder på behov for tiltak i fremtiden. Til informasjon: Det er foretatt hulltaking og utført fuktmåling med egnet instrument i tilstøtende rom til våtsone. Målingen gir kun et øyeblikksbilde av forholdene og kan for eksempel endre seg med årstider, fukt- og temperaturforhold. Det ble ikke registrert forhøyede verdier eller andre avvik. Relativ fuktighet ble målt til 54,3 prosent, ved 17,8 celcius.

Øvrige rom - 1. Etasje:
- Ventilasjon (gjelder kun for P-ROM): Lite ventilasjon i etasjen. Det er ukjent om ventilasjon/tilluft er tilstrekkelig. Ventilering ved åpning av vinduer bør påregnes. Videre tiltak bør iverksettes ved behov.
- Overflater vegger: Veggflater er stedvis slitt/aldringspreget. Forholdet er av estetisk karakter.
- Overflater gulv: Gulvets overflatemateriale er stedvis slitt/aldringspreget. Forholdet er av estetisk karakter. Det er stedvis knirk i gulvet. Eksakt årsak er ukjent. Tiltak kan iverksettes ved behov.
- Innerdører: Dørbladet på samtlige av dørene kommer i kontakt med karmen, noe som gjør at dørene henger når dem åpnes og lukkes.
- Annet: Deler av takkonstruksjonen er lukket, og det er ikke kjent hvordan oppbyggingen er utført. Erfaringsmessig betraktes slike konstruksjoner som fuktrisikokonstruksjoner. TG2 er valgt for å belyse risiko, selv om det ikke ble observert skader eller symptomer på skader.

Øvrige rom - Etasje U1:
- Ventilasjon (gjelder kun for P-ROM): Lite ventilasjon i etasjen. Det er ukjent om ventilasjon/tilluft er tilstrekkelig. Ventilering ved åpning av vinduer bør påregnes. Videre tiltak bør iverksettes ved behov.
- Spesielle observasjoner: Synlige fuktmerker på trebjelker i stue (ved yttervegg) er registrert. Til informasjon: Det ble hverken påvist synlige skadesymptomer av større betydning, eller målt forhøyet trefuktighet i trebjelke ved synlige fuktmerker (piggmåling: 9,0 vektprosent). Skjulte eller bakenforliggende skader kan likevel ikke avkreftes. Eksakt årsak er ikke kjent. Basert på ovennevnte opplysninger bør det gjennomføres ytterligere undersøkelser av fagkyndige for å kartlegge eksakt tilstand, årsakssammenhenger og hvilke tiltak som eventuelt skulle være nødvendig.
- Overflater vegger: Skråriss observert på mur bak ildsted. Eksakt årsak er ukjent, men kan tyde på setninger/bevegelser i konstruksjonen. For å bekrefte eller avkrefte om det fortsatt er utvikling, anbefales nærmere undersøkelser.
- Overflater gulv: Gulvets overflatemateriale er slitt/aldringspreget. Forholdet er av estetisk karakter.
- Konstruksjoner (tilfarergulv, himling og vegger): Etasje U1 har enkelte vegger under bakkenivå som er utlektet fra grunnmuren. I tillegg vurderes gulvet stedvis å være tilfarergulv (opplektet gulv). Til informasjon: Det er foretatt hulltaking og utført fuktmåling med egnet instrument i utlektet veggkonstruksjon. Det ble ikke registrert forhøyede verdier. Målingen gir kun et øyeblikksbilde av forholdene og kan for eksempel endre seg med årstider, fukt- og temperaturforhold. Det kan heller ikke sies med sikkerhet at forholdet er det samme i andre deler av konstruksjonen. Relativ fuktighet ble målt til 64,3 prosent, ved 16,9 celsius. Hulltaking i forbindelse med fuktmåling viser at konstruksjonen har en oppbygging som vurderes til å være en risikokonstruksjon. Det observeres innvendig dampsperre i veggkonstruksjonen, noe som erfaringsmessig er forbundet med forhøyet risiko for fuktproblematikk (innvendig dampsperre hindrer uttørking). Det observeres bruk av papp i veggkonstruksjonen, noe som erfaringsmessig er forbundet med forhøyet risiko for muggdannelser. Det bemerkes at oppbyggingen ikke nødvendigvis er uvanlig i bygninger fra denne tidsperioden. Tilstanden inne i resterende deler av konstruksjonen er ikke kjent. Basert på ovennevnte opplysninger bør bygningsdelen holdes under oppsikt slik at eventuelle tiltak kan iverksettes ved behov.

Øvrige rom - Etasje U2:
- Ventilasjon (gjelder kun for P-ROM): Ventilasjonen i etasjen er vurdert til å være ikke tilstrekkelig. Forholdet kan medføre økt fuktbelastning og redusert luftkvaliteten. Ventilering ved åpning av vinduer bør påregnes. Det bør etableres en permanent effektiv ventilasjonsløsning.
- Overflater gulv: Gulvets overflatemateriale i stue er slitt/aldringspreget. Forholdet er av estetisk karakter.
- Konstruksjoner (tilfarergulv, himling og vegger): Etasje U2 har vegger under bakkenivå som er utlektet fra grunnmuren. I tillegg vurderes gulvet å være et tilfarergulv (opplektet gulv). Det er foretatt hulltaking og utført fuktmåling med egnet instrument i utlektet veggkonstruksjon. Målingen gir kun et øyeblikksbilde av forholdene og kan for eksempel endre seg med årstider, fukt- og temperaturforhold. Det ble registrert forhøyede fuktverdier. Relativ fuktighet ble målt til 78,0 prosent, ved 15,9 celsius. Hulltaking i forbindelse med fuktmåling viser at konstruksjonen har en oppbygging som vurderes til å være en risikokonstruksjon. Det observeres innvendig dampsperre i veggkonstruksjonen, noe som erfaringsmessig er forbundet med forhøyet risiko for fuktproblematikk (innvendig dampsperre hindrer uttørking). Det observeres bruk av papp i veggkonstruksjonen, noe som erfaringsmessig er forbundet med forhøyet risiko for muggdannelser. Det bemerkes at oppbyggingen ikke nødvendigvis er uvanlig i bygninger fra denne tidsperioden. Skjulte eller bakenforliggende skader kan ikke avkreftes. Eksakt årsak er ikke kjent, men svakheter med dreneringen vurderes til å være en medvirkende årsak. Basert på alle ovennevnte opplysninger bør det gjennomføres ytterligere undersøkelser av fagkyndige for å kartlegge eksakt tilstand, årsakssammenhenger og hvilke tiltak som eventuelt skulle være nødvendig.
- Annet: Bod under trapp (benyttet som vaskerom) har ikke sluk, og er derfor ikke å betrakte som et våtrom. TGIU: Deler av overflatene i kjellerstue og bod under trapp var ikke tilgjengelig for inspeksjon pga. særlig store mengder inventar. Ytterligere undersøkelser anbefales.

Loft - uinnredet / råloft:
- Inspeksjonsmulighet: Det er lagret store mengder gjenstander på loftet ved befaringstidspunktet, som begrenser inspeksjonsmuligheten. Deler av kaldtloftet ble derfor ikke undersøkt. Basert på ovennevnte forhold er TG2 valgt for å belyse risiko. Ytterligere undersøkelser anbefales.

Ildsteder / skorsteiner innvendig. (Omfatter ikke funksjonalitet og innvendig pipeløp) - Elementpipe fra byggeår.Vedovn i stue:
- Skorsteiner inne i boligen: Det observeres en skade i pipa på kaldloftet. Eksakt årsak er ukjent. Ytterligere undersøkelser av fagkyndig bør påregnes. Tiltak kan bli nødvendig.

Innvendige trapper - Etasje U2 - Etasje U1:
- Innvendige trapper: Trappen er slitt/aldringspreget. Forholdet er av estetisk karakter.

Innvendige trapper - Etasje U1 - 1. etasje:
- Innvendige trapper: Åpninger i rekkverket på mer enn 0,10 meter. Trappen har stedvis fri ganghøyde lavere enn 2,0 m. Basert på ovennevnte forhold oppfyller ikke trappen dagens krav. Trappen er slitt/aldringspreget. Forholdet er av estetisk karakter. Trappen har synlige skjevheter. Det ble målt en høydeforskjell på 14 mm fra den ene til den andre siden av ett trappetrinn. Målingen ble foretatt på et tilfeldig trappetrinn. Forholdet bør sees i sammenheng med avsnitt om etasjeskiller - Etasje U1.

Etasjeskiller - 1. etasje:
- Skjevhetsmåling: Det er registrert skjevheter på soverom (øst) og i gang. Forskjellen mellom høyeste og laveste punkt er målt til 27 mm på soverom, og 12 mm over en avstand på 2 meter i gang. Eksakt årsak til skjevhetene er ikke kjent, men forholdet bør sees i sammenheng med avsnitt om etasjeskiller - Etasje U1.

Etasjeskiller - Etasje U1:
- Skjevhetsmåling: Det er registrert skjevheter i stue og på kjøkken. Forskjellen mellom høyeste og laveste punkt er målt til 35 mm i stue, og 25 mm på kjøkken. Eksakt årsak er ukjent, men setninger/bevegelser i konstruksjonen kan ikke utelukkes. For å bekrefte eller avkrefte ev. negativ utvikling, anbefales ytterligere undersøkelser.

Tekniske anlegg, VVS anlegg (Sjekkpunkter utover det som er inkludert i andre rom):
- Varmtvannsbereder (Sjekkpunkter utover det som er inkludert i andre rom): Varmtvannsbereder er plassert i rom uten sluk/overløp eller annen sikring mot fuktskader (f.eks automatisk vannstopper). Konsekvens kan være at det oppstår fuktskader hvis lekkasje fra varmtvannsbereder skulle oppstå. Tiltak anbefales.
- Vannrør (Sjekkpunkter utover det som er inkludert i andre rom): Brorparten av boligens vannrør av kobber er vurdert til å ha en alder som tilsier at anbefalt brukstid er passert. TG2 er i dette tilfelle hovedsakelig vurdert ut ifra alder. Restlevetiden er usikker. Samlestokker for rør-i-rør systemet er montert uten fuktsikring (f.eks. i vannfordelerskap eller med automatisk vannstopper). Konsekvens kan være at det oppstår vannskader hvis lekkasje fra rør-i-rør systemet skulle oppstå. Tiltak anbefales.
- Avløpsrør. (Sjekkpunkter utover det som er inkludert i andre rom): Deler av boligens avløpsrør er vurdert til å ha en alder som tilsier at anbefalt brukstid er passert. TG2 er i dette tilfelle hovedsakelig vurdert ut ifra alder. Konsekvens er usikker restlevetid.

Elektrisk anlegg:
- Forenklet vurdering av det elektriske anlegget: Huseier er ikke tilgjengelig for å besvare spørsmål som gjelder for det elektriske anlegget. Forholdet medfører at avhendingslovens minstekrav til undersøkelser ikke har blitt gjennomført og kan medføre at mulige relevante opplysninger vedrørende bruk, funksjon og tilstand ikke er blitt gjort oppmerksom på. Det er ikke fremlagt samsvarserklæring på utførte arbeider på det elektriske anlegget. Med bakgrunn i TG2 bør det gjennomføres en utvidet el-kontroll av en kvalifisert elektrofaglig person.

Yttervegger inkl. fasader og konstruksjon:
- Helhetsvurdering: Bygningens ytterkledning/fasader har symptomer på slitasje og elde, og det ble observert stedvise råteskader. Det er ingen lufte og dreneringsspalte bak trekledning. Forholdet kan redusere levetiden til kledningen og veggkonstruksjonen. TG2 er valgt for å belyse at bygningsdelen har en alder og tilstand som tyder på behov for tiltak.

Dører og vinduer:
- Dører: Balkongdør på kjøkken: Døren har utvendig slitasje og tegn til oppfukting. Tiltak bør påregnes.
- Vinduer: Vinduer m. omramming har varierende slitasjegrad. Enkelte vinduer bærer preg av slitasje og elde uten synlige skader av større betydning, andre vinduer har i tillegg tegn til råteskader. Tiltak bør påregnes.

Terrasse:
- Utkragede eller understøttede konstruksjoner (balkonger, verandaer): Terrasse med tilhørende rekkverk har synlige symptomer på slitasje/elde og stedvise skader. Skjevheter i kontruksjonen registreres, og kan tyde på setninger i grunnen. Søyle i tre står delvis gravd ned i grunnen, noe som vil forkorte levetiden på materialet. Rekkverkshøyden er under 1,0 meter, avvik fra dagens forskrift. Tiltak bør påregnes.

Inngangsparti, hovedinngang:
- Utkragede eller understøttede konstruksjoner (balkonger, verandaer): Inngangsparti med tilhørende rekkverk har synlige symptomer på slitasje/elde. Skjevheter i kontruksjonen registreres, og kan tyde på setninger i grunnen. Trappa står delvis gravd ned i grunnen, noe som vil forkorte levetiden på materialet. Restlevetiden er usikker.

Inngangsparti, kjøkken:
- Utkragede eller understøttede konstruksjoner (balkonger, verandaer): Inngangsparti med tilhørende rekkverk har synlige symptomer på slitasje/elde. Skjevheter i kontruksjonen registreres, og kan tyde på setninger i grunnen. Restlevetiden er usikker.

Platting:
- Platting: Terrassebord har stedvis høy slitasjegrad og råteskader. Tiltak må påregnes. Markise bærer preg av slitasje/elde. Restlevetiden er usikker.

Grunnmur, fundamenter:
- Grunnmur: Skråriss/vertikalriss observert på grunnmur. Eksakt årsak er ukjent, men kan tyde på setninger/bevegelser i grunnmuren. For å bekrefte eller avkrefte om det fortsatt er utvikling, anbefales nærmere undersøkelser. Avskalling av murpuss observeres på grunnmuren under terrasse. Eksakt årsak er ukjent. TGIU: Deler av grunnmuren er ikke tilgjengelig for undersøkelser på grunn av bygningsdeler som er plassert mot grunnmuren. Ytterligere undersøkelser anbefales.
- Annet: Ventil i grunnmuren har kort ingen til terrenget, noe som kan føre til at overvann kommer inn i gjennom luka. Tiltak anbefales.

Dobbelgarasje:
- Helhetsvurdering: Det er gjort en forenklet vurdering av tilstanden på bygningen. Yttertaket har symptomer på slitasje og elde, selv om det ikke ble observert tegn på lekkasjer eller skader. Det registreres store mengder mosevekster på yttertaket, noe som kan påvirke levetiden til taksteinen negativt. Bygningens ytterkledning/fasader har symptomer på slitasje og elde. Stedvis kort avstand fra underkant av kledningen til terrenget. Forholdet kan gi forkortet levetid på nedre del av ytterkledningen. Nederste delen av en vindski er brekt av. Innsetningsdetaljer rundt vinduer bærer ikke preg av god håndverksmessig utførelse. TG2 er valgt basert på ovennevnte forhold. Tiltak må påregnes.

Følgende punkter har fått TG3 i tilstandsrapporten:
Loft - uinnredet / råloft:
- Overflater vegger/undertak: Det er synlige fuktmerker på undertaket rundt pipa og nedover selve pipa på kaldloftet. Det ble målt betydelig høyt fuktinnhold i undertaket (piggmåling: 21,0 vektprosent). Det vurderes derfor at konstruksjonen med høy sannsynlighet har en pågående fuktskade som krever strakstiltak. Skjulte eller bakenforliggende skader har med høy sannsynlighet oppstått. Eksakt årsak er ikke kjent, men lekkasje i taktekkingen/tettedetaljer rundt pipa vurderes til å være en sannsynlig årsak. Forholdet bør sees i sammenheng med avsnitt om yttertak. Basert på alle ovennevnte opplysninger bør det gjennomføres ytterligere undersøkelser av fagkyndige for å kartlegge eksakt tilstand, årsakssammenhenger og hvilke tiltak som eventuelt skulle være nødvendig. Strakstiltak må iverksettes. Underliggende sjablongmessig prisanslag gjelder for videre undersøkelser av fagkyndig. Sjablongmessig prisanslag: kr 0 - 10 000.

Yttertak:
- Helhetsvurdering: Symptomer på slitasje, elde og nedsatt funksjon/skader i taktekkingen er registrert. Se avsnitt om loft - uinnredet. TG3 er valgt for å belyse at takets levetid er overskredet og må byttes. Det registreres enkelte riss/sprekker i pipa. Det er ikke etablert utvendig beskyttelse mot regnvann i pipeløpet. Snøfangerutstyr er ikke etablert. Nedløpsrør for takvann har i en skjøt glidd fra hverandre. For at det skal dannes et komplett bilde av forholdet/omfanget, anbefales ytterligere undersøkelser. Strakstiltak må iverksettes. Sjablongmessig prisanslag: kr 100 000 - 300 000.

Utvendige trapper - Div. trapper i tømmer:
- Helhetsvurdering: Trappetrinnene har store skjevheter og det registreres flere større råteskader. På grunn av tilstand og sikkerhetsmessige årsaker er TG3 valgt for å belyse at trappenes levetid er passert. Strakstiltak bør iverksettes. Underliggende sjablongmessig prisanslag gjelder for riving av eksisterende trapper og etablering av nye. Sjablongmessig prisanslag: kr 10 000 - 50 000.

Drenering:
- Helhetsvurdering: Det er valgt å vurdere dreneringen med en samlet helhetsvurdering. Dreneringens tilstand og funksjon påvirker innvendige bruksområder og innvendige bygningsdelers tilstand. Følgende hovedmomenter er lagt til grunn for vurderingen: Bygningsdelen er nedgravd og skjult, noe som gjør at det er vanskelig å angi noen eksakt tilstand. Estimert teknisk levetid på drenssystemer har et betydelig sprang, og er mellom 20 - 60 år. Basert på alder er derfor restlevetiden vurdert til å være usikker. Terrengfallet rundt grunnmuren vurderes stedvis til å ikke være tilstrekkelig for å lede vann vekk fra bygningen. Vann fra yttertaket er stedvis ikke ledet vekk fra bygningen i tilstrekkelig grad. Alle opplysninger gitt i dette punktet bør ses i sammenheng med avsnitt om rom under terreng - Etasje U2. Basert på ovennevnte forhold vurderes dreneringen i denne bygningen til å være passert sin levetid, og det påvises tegn til funksjonssvikt. Det bør gjennomføres ytterligere undersøkelser av fagkyndige for å kartlegge eksakt tilstand, årsakssammenhenger og hvilke tiltak som eventuelt skulle være nødvendig. Det må påregnes kostnader for utbedringer. Underliggende sjablongmessig prisanslag gjelder for videre undersøkelser av fagkyndig. Sjablongmessig prisanslag: kr 10 000 - 50 000.

For den utfyllende tekniske standard for øvrig, henvises det til vedlagte tilstandsrapport.

Ferdigattest / midlertidig brukstillatelse
Det foreligger brukstillatelse datert 19.04.1983.

Etter at bygningsmassen ble oppført har det blitt innført nye bestemmelser i plan- og bygningsloven. Ferdigattest utstedes ikke for bygg/endringer/tiltak som ble omsøkt før 01.01.1998. Det vil dermed ikke være mulig å be om ferdigattest for slike tiltak. Dette betyr ikke at tiltak blir lovlige, men at saken ikke lenger kan avsluttes med ferdigattest.

Elektrisk anlegg
Det gjøres oppmerksom på at en tilstandsrapport kun inneholder en forenklet kontroll av det elektriske anlegget.
Det fremgår av selgers egenerklæring/den bygningskyndiges tilstandsrapport at det mangler/ikke er fremlagt samsvarserklæring (er) for hele/deler av det elektriske anlegget.

Oppvarming
Vedovn i stue. Øvrig oppvarming med elektrisitet.

Energimerking
Energiattest med energimerke

Kommunale avgifter
Kr. 19 509 pr. år
Det gjøres oppmerksom på at det kan forekomme variasjoner i avgiftene som følge av forbruk og eventuelle endringer i gebyrer/avgifter.

Kommunale avgifter fakturert i 2022:
Eiendomsskatt kr. 4 701,00,-
Feiing kr. 650,00,-
Renovasjon kr. 3 350,00,-
Avløp kr. 5 821,40,-
Vann kr. 4 985,76

Eiendomsskatt
Eiendomsskatt er beregnet til årlig kr. 4 701,00,- og er inkl. i de kommunale avgiftene.

Faste løpende kostnader
Kommunale avgifter, strømforbruk, forsikringer, kabeltv/bredbånd, etc. Listen er ikke uttømmende.

Forsikring med polisenummer
Fremtind Polisenummer: 9413538

Formuesverdi
Formuesverdi for inntektsåret 2022: Som primærbolig Kr. 671 810,- Som sekundærbolig Kr. 2 418 516,-

Tekniske installasjoner
TV-tuner følger ikke med objektet, da det følger abonnementet til eier.
Fiberlinje fra Eidsiva og TV fra Altibox i hus, Eget abo må tegnes.

Utdrag fra tilstandsrapporten:
Tekniske anlegg fra varierende årstall. Vannrør med rør-i-rør system og kobberrør. Vanninntaksrør i plast. Hovedstoppekran er plassert på vanninntaksrør. Synlige avløpsrør i plast. Stakeluke er ikke lokalisert, og derfor heller ikke undersøkt. Det er ikke kjent om stakeluke er etablert. Samlestokker for rør-i-rør system er plassert i bod under trapp. Varmtvannsbereder på 227L (fra ukjent eksaktårstall) plassert bod under trapp. Mekanisk avtrekk på bad i U2 med avtrekksvifte.

Diverse
Opprinnelige byggetegninger avviker noe fra hvordan boligen fremstår i dag.

Rominndelingene er forandret noe i forhold til de opprinnelige byggetegningene.

For øvrig oppfordres interessenter til å se på originale byggetegninger, som ligger tilgjengelig hos eiendomsmegler.

Kommentarer fra selgers egenerklæringsskjema:
2. Kjenner du til om det er utført arbeid på bad/våtrom?
Ja, kun faglært. Firmanavn: Kongsvinger rørleggerservice.
Redegjør for hva som ble gjort av hvem og når: Rørleggerarbeid kjøkken og bad i hybel ca. 2019.

5. Kjenner du til om det er/har vært problemer med drenering, fuktinnsig, øvrig fukt eller fuktmerker i underetasje/kjeller?
Ja. Kommentar: Bør dreneres i følge takstmann.

6. Kjenner du til om det er/har vært problemer med ildsted/skorstein/pipe, f. eks dårlig trekk, sprekker, pålegg etter tilsyn, fyringsforbud eller lignende?
Ja. Kommentar: Enkelte riss/sprekker i pipen. Det er ikke etablert utvendig beskyttelse mot regnvann i pipeløpet.

7. Kjenner du til om det er/har vært skjevheter/setningsskader, f. eks. riss/sprekker i mur, skjeve gulv eller lignende?
Ja. Kommentar: Små skjevheter, se takstrapport.

11. Kjenner du til om det er/har vært utettheter i terrasse/garasje/tak/fasade?
Ja. Kommentar: Liten skade på vindski. Symptomer på yttertaket må byttes pga. slitasje og alder.

13. Kjenner du til om det er/har vært utført arbeider på el-anlegget eller andre installasjoner (f.eks. oljetank, sentralfyr, ventilasjon)?
Ja, kun faglært. Firmanavn: Hagen og Linstad.
Redegjør for hva som ble gjort av hvem og når: El-arbeid ifm. hybeldel i ca. 2019.

20. Selges eiendommen med utleiedel, leilighet eller hybel eller lignende?
Ja.

20.1. Hvis ja, er rommene som benyttes til ovennevnte godkjent til beboelse (rom til varig opphold) av bygningsmyndighetene?
Nei. Kommentar: Hybeldel er ikke byggesøkt.

21. Kjenner du til om det er innredet/bruksendret/bygget ut kjeller eller loft eller andre deler av boligen?
Ja. Kommentar: Kjeller er ombygget til hybeldel.

22. Kjenner du til manglende brukstillatelse eller ferdigattest?
Ja. Kommentar: Det foreligger brukstillatelse datert 19.04.1983.

Tilleggskommentar:
Selger har ikke bebodd eiendommen og har derfor ikke spesifikk kunnskap om den. Det kan i denne sammenheng eksistere feil og skader på eiendommen som ikke er spesifikt opplyst. Kjøper oppfordres derfor til å foreta en særlig grundig besiktigelse, gjerne med bistand av teknisk sakkyndig.

Radonmåling
Fra og med 1. januar 2014 må alle som leier ut bolig ha gjennomført radonmåling av boligen og kunne fremvise dokumentasjon på at radonnivåene er forsvarlig. Kravet gjelder alle typer utleieboliger, både de som leies ut av det offentlige, virksomheter og private, inkludert leiligheter og hybler i tilknytning til egen bolig. Også institusjoner o.l. omfattes dersom beboerne betaler leie.

Forpliktelser, rettigheter og servitutter
Eiendommens servitutter følger av dens grunnboksblad.  For servitutter eldre enn fradelingsdato og eventuelle arealoppføringer som kan ha betydning for denne matrikkelenhet henvises det til hovedbruket / avgivereiendommen. For festenummer gjelder henvisningen servitutter eldre enn festekontrakten. Ta kontakt med megler for mer informasjon.


Utdrag fra grunnboken:
1981/637-2/13  Best. om vann/kloakkledn.  
27.01.1981 
Med flere bestemmelser

Utleie
Eiendommen kan i sin helhet leies ut.

Huset har en hybel nede med dør i mellom denne og hoveddelen slik at hele huset enkelt kan disponeres som en enhet.
Det gjøres oppmerksom på at hybelen ikke er omsøkt eller godkjent av kommunen. Evt. søknad om bruksendring skjer for kjøpers regning og risiko.

Vei/vann/kloakk
Eiendommen er tilknyttet offenlig vann og avløp.

Regulering
Området er regulert til konsentrert småhusbebyggelse.

Odel og konsesjon
Nei.

Overtagelse
Overtagelse etter avtale med selger.

Prisantydning, omkostninger og evt. fellesgjeld
kr 2 700 000,- (Prisantydning)

Omkostninger:
kr 200,- (Pantattest kjøper)
kr 500,- (Tingl.gebyr pantedokument)
kr 500,- (Tingl.gebyr skjøte)
kr 65 750,- (Dokumentavgift)
--------------------------------------------------------
kr 66 950,- (Omkostninger totalt ved prisantydning)
--------------------------------------------------------
kr 2 766 950,- (Totalpris inkl omkostninger)

Valgfrie omkostninger:
kr 15 050,- (Boligkjøperpakke (valgfritt))
--------------------------------------------------------
kr 2 782 000,- (Totalpris inkl omk og valgfrie omkostninger)

Boligselgerforsikring
Selger har tegnet boligselgerforsikring som dekker selgers ansvar etter avhendingsloven begrenset oppad til kr. 12.000.000,-. Egenerklæringsskjema er vedlagt salgsoppgave.

Betalingsbetingelser
Fullstendig kjøpesum samt omkostninger skal være disponibelt på meglers klientkonto innen dato for overtagelse. Kjøpesummen skal innbetales fra norsk finansinstitusjon og/eller kjøpers konto i norsk finansinstitusjon. Eventuell egenkapital skal innbetales i én samlet betaling fra kjøpers egen konto i norsk finansinstitusjon.

Vederlaget
Følgende er avtalt om meglers vederlag:

Foto (Kr.7 000)
Markedspakke 1 (Kr.14 900)
Provisjon (Kr.46 025)
Tilrettelegging (Kr.9 900)
Visningshonorar x 8 (Kr.16 000)
Boligselgerforsikring / boligselgerpakke (Kr.27 811,90)
Grunnpakke enebolig (Kr.9 655)
Kostnad for utsatt betaling (Factoring) (Kr.3 512)
Løfting finn.no x 3 a´1750,- (Kr.5 250)
Oppgjør (Kr.5 500)
Totalt kr. (Kr.145 553,90)




Dersom handelen ikke kommer i stand eller at oppdraget sies opp har megleren krav på dekning for
påløpte timer, påløpte visninger, grunn og markedspakke samt utlegg.

Oppdragsnummer
66-23-0051

Budgivning
Eiendomsmegler skal legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden. Vi gjør oppmerksom på at det i forbrukerforhold ikke kan inngis bud med kortere akseptfrist enn kl. 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Eiendomsmegler kan ikke formidle bud med kortere akseptfrist enn dette. Hos EIE stiller vi strengere krav til frister ved budgivning enn det som følger av Forbrukerinformasjon om budgivning punkt 4, vedlagt i salgsoppgaven. Bud skal ikke ha en akseptfrist på mindre enn 30 minutter fra budet inngis. Bud med kortere akseptfrist enn 30 minutter kan bli avvist.

Eiendomsmegler har ikke ansvar for forsinkelser som skyldes tekniske feil. Akseptfristen er absolutt, det vil si at selger må akseptere budet og kjøper meddeles aksepten innen utløpet av akseptfristen. Dersom du utsetter inngivelse av bud til tett opp mot akseptfristen på et annet bud er det en reell fare for at eiendommen kan bli solgt før ditt bud kommer frem til megler og/eller megler rekker å bringe budet videre til selger. Husk alltid å ringe megler etter at du har sendt et bud eller budforhøyelse, for å forsikre deg om at budet er mottatt og kan formidles til selger. For øvrig vises det til vedlagte forbrukerinformasjon om budgivning.

Alle bud og budforhøyelser skal være skriftlig. I tillegg må legitimasjon være fremlagt, og budet skal signeres av budgiver. Eiendomsmegler kan ikke formidle bud før disse kravene er oppfylt. Vi oppfordrer til å inngi bud elektronisk, ved å trykke på "Gå til budgivning" på eiendommens hjemmeside på eie.no eller ved å trykke på knappen "Gi bud" i finn-annonsen. Ved å benytte denne tjenesten vil vilkårene om legitimasjon og signatur fra budgiver være oppfylt. Som kjøper og selger hos EIE vil du få tilsendt budjournalen etter at handel er inngått. Dette innebærer at alle bud vil bli gjort kjent for partene i den endelige kjøpsavtalen. Øvrige budgivere kan be om å få en kopi av budjournalen i anonymisert form. Det er viktig at du gjør deg kjent med all informasjon om boligen, og at du har spurt om det du eventuelt lurer på, før du legger inn et bud.

Boligkjøperpakke og boligkjøperforsikring
EIE har sammen med vår samarbeidspartner lansert et gunstig forsikringskonsept for deg som kjøper bolig gjennom EIE.

Kjøpere (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. husforsikring, innboforsikring, dobbel rentedekning, flytteforsikring og boligkjøperforsikring som gir deg juridisk bistand dersom du ønsker å reklamere på boligkjøpet. Kjøpere (ikke juridiske personer) kan også velge å kun tegne boligkjøperforsikring.

Boligkjøperpakken/boligkjøperforsikring må tegnes senest i forbindelse med kontraktsmøtet.

 Produktark for boligkjøperpakken og boligkjøperforsikring ligger vedlagt i salgsoppgaven. Ta kontakt med megler for ytterligere informasjon.

Lovanvendelse
Eiendommen selges etter reglene i avhendingsloven. Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen. Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakkyndig før det legges inn bud.

Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen. Dette gjelder likevel bare dersom man kan gå ut i fra at det virket inn på avtalen at opplysningen ikke ble gitt eller at feil opplysninger ikke ble rettet i tide på en tydelig måte. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel. Boligen kan ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm.

Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel). Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen «som den er», og selgers ansvar er da begrenset jf. avhl. § 3-9, 1. ledd 2. pktm. Avhendingsloven § 3-3 (2) fravikes, og hvorvidt en innendørs arealsvikt karakteriseres som en mangel vurderes etter avhendingsloven § 3-8. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Med forbrukerkjøp menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.

Hvitvasking
Eiendomsmegler er underlagt lov om hvitvasking og tilhørende forskrift. Hvitvaskingsloven pålegger megler å gjennomføre kundetiltak av både selger og kjøper. Dersom kjøper ikke bidrar til at megler får gjennomført kundetiltak, og dette medfører at transaksjonen ikke kan gjennomføres eller blir forsinket misligholder kjøper avtalen. Dette vil kunne gi selger rettigheter etter avhendingsloven, herunder rett til å heve kjøpet og gjennomføre dekningssalg for kjøpers regning dersom misligholdet er vesentlig. I tilfeller der det er selger som ikke bidrar til at megler får gjennomført løpende kundetiltak underveis i oppdraget må megler stanse gjennomføringen av transaksjonen. Selger vil i så fall ha misligholdt sine forpliktelser, og kjøper vil kunne ha krav mot selger etter avhendingslovens bestemmelser om mislighold og forsinkelse.

Dersom kundetiltak ikke lar seg gjennomføre vil EIE eiendomsmegling ikke kunne bistå med handelen eller foreta oppgjør.

Personvern
Som interessent, budgiver og kjøper vil dine personopplysninger bli registrert og lagret.  Som eiendomsmeglingsforetak har vi plikt til å oppbevare kontrakter og dokumenter i minst 10 år, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 3-7 (3). Dette innebærer at mulighetene for å få slettet personopplysninger er begrenset. Du kan lese om vår behandling av personopplysninger i vår personvernerklæring på https://eie.no/eiendom/personvernerklaering

Avdeling
Romeriksmegleren AS
EIE Kongsvinger
Org. nr: 976320492
Røde Korsvegen 4
2208 Kongsvinger
Tlf: 91 86 26 84

Ansvarlig megler
Eiendomsmegler Jo Heiki Støve

Saksbehandlere
Jo Heiki Støve
EIE Kongsvinger
Eiendomsmegler
Mob: 91 86 26 84 / E-post: jhs@eie.no

Erdvile Stepana
Eiendomsmeglerfullmektig
Mob: 92 26 84 95
[/ E-post: ers@eie.no

Sett deg godt inn objektet og les salgsoppgaven nøye før du gir bud. Du kan klikke her for å lese mer om budgivingsprosessen.

Vennligst ta kontakt med megler om budgivningen.

Valg av eiendomsmeglingsforetak skal være frivillig. Eiendomsmeglingsforetak kan ikke inngå oppdrag om eiendomsmegling dersom inngåelsen av oppdraget er satt som vilkår i avtale om annet enn eiendomsmegling, f.eks. tilbud om lån eller andre banktjenester, jf. Lov om eiendomsmegling § 6-3 (3).
Bilde 3 av Tyrihansvegen 6
For mer om objektet
Tyrihansvegen 6

Kontakt megler

Uansett hva du lurer på, svarer vi deg gjerne. Vi stiller bransjens høyeste krav til oss selv, og skreddersyr råd og løsninger for hver enkelt kunde.

Bilde av iphone som viser EIE-portalen
Få full oversikt
EIE portalen – ditt boligunivers

Du bruker en utdatert nettleser!

Internet Explorer er utdatert og ikke lenger offisielt støttet, og utgjør en stor sikkerhetsrisiko. Du bør avinstallere dette programmet og heller bruke Microsoft Edge, Mozilla Firefox, Google Chrome, Apple Safari eller andre nettlesere som oppdateres jevnlig.

Dersom du fortsetter å bruke nettsiden i Internet Explorer eller andre utdaterte nettlesere, kan du oppleve at nettsiden ser rar ut eller ikke fungerer i det hele tatt.

Les mer her: