Bilde 1 av Gramstølen 89Bilde 2 av Gramstølen 89
Digital salgsoppgave
Gramstølen 89

6888 Borgund • Lærdal kommune

Dette objektet er solgt!

Prisantydning

Objektet er solgt!

Filefjell - Gramstølen. Flott hytte bygget i 2014 - panorama utsikt utover landskapet - maksimalt gode solforhold
Vis i kart
Boligtype
Fritidseiendom
Eierform
Selveier
Antall soverom
4 soverom
Primærrom (P-ROM)
75 m²
Bruksareal (BRA)
75 m²
Bruttoareal (BTA)
122 m²
Kommunale avgifter
kr 171 / Mnd
Prisantydning
kr 2 900 000
Omkostninger
kr 78 770
Totalpris
kr 2 978 770
Byggeår
2014
Tomt
Eiet tomt 1285 m²
Oppdragsnummer
31210083
Prisantydningkr 2 900 000,-
Boligkjøperpakke If (valgfritt)kr 9 900,-
Pantattest kjøperkr 200,-
Tingl.gebyr pantedokumentkr 585,-
Tingl.gebyr skjøtekr 585,-
Dokumentavgiftkr 67 500,-
  
Totalpris kr 2 978 770
Eiendom
Gramstølen 89, 6888 Borgund

Matrikkel
Gnr. 75 bnr. 665 i Lærdal kommune

Eierform
Selveier

Areal
Primærrom: 75 kvm, Bruksareal: 75 kvm, Bruttoareal: 122 kvm
Vedlagte plantegninger er ikke målbare. Arealene er hentet fra takstrapport. Areal og rom er angitt og definert etter dagens faktiske bruk, uavhengig av hva som er godkjent fra bygningsmyndighetene.

Antall soverom
4

Byggeår
2014

Tomt
Eiet tomt 1285 m²

Prisantydning
Kr. 3 000 000,-

Totalpris inkl. omkostninger
Kr. 2 900 000,- (Prisantydning)
Omkostninger

Kr. 200,- (Pantattest kjøper)

Kr. 585,- (Tingl.gebyr pantedokument)

Kr. 585,- (Tingl.gebyr skjøte)

Kr. 72 500,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: kr. 2 900 000,-))
Kr. 73 870,- (Omkostninger totalt)
Kr. 3 073 870,- (Totalpris inkl. omkostninger)

Kommunale avgifter
Kr. 2 043 pr. år

Eier
Arvid Brøyn

Beliggenhet
Nyere hytte, til å flytte rett inn i, med optimal god beliggenhet på Gramstølområdet på Filefjell. I tregrensen ca. 900 moh.

Fra eiendommen har man panoramautsikt utover fjellandskapet.

Maksimalt gode solforhold med sol fra tidlig morgen til sen kveld.

Ligger godt skjermet utenfor etablert hyttefelt.

Store fjell og naturområde like utenfor hyttedøren. Oppkjørte skiløyper vinterstid. Sommerstid byr området på flotte fjellturer og gode fiskevann. Fiske kort kjøpes av lokal grunneier.

For de som liker toppturer med forskjellige lengder så er det flere alternativer - Svarteberg, Brunshaug, Suletind, Bleia og Høgeloft som er høyeste topp med sine 1 920 m.o.h.

Det kan også nevnes den Gamle kongeveien passerer like nedenfor eiendommen. Denne er 10 mil lang og har med årene blitt en turistattraksjon, særlig etter betydelig oppgradering - sjekk www.visitnorway.no - kongeveien over filefjell.

Enkel adkomst fra E 16. Skisenter på Tyin ca. 18 minutter med bil, matbutikker i Borgund, Lærdal og Tyinkrysset. Ved uvær vinterstid og stengt Filefjell, så er bommen som stenger overgangen beliggende ovenfor innkjørsel til Gramstølen. Stengt vei vil derfor ikke hindre adkomst-avreise.

Tomt
Romslig tomt med et areal på 1 258 kvm. Opparbeidet med gruset innkjørsel og parkering. Ferdig planert for eventuelt fremtidig frittstående anneks ( godkjent byggesak for anneks i 2013 - byggesaken er foreldet og en må derfor søke på nytt. Selger ta ikke asnvar for eventuell ny godkjennelse ).. Ellers stort sett naturtomt med gressbakke og kortvokst bjørk.

Inneholder
Hytten har en praktisk planløsning og inneholder: 1. etasje - entre/vindfang, gang, 2 soverom, bad, badstue, stue med utgang ti terrasse og hage samt kjøkken. 2 . etasje - gang og 2 rom som er innredet som soverom. Kott i skråvegg.

Byggemåte
Grunnmur - støpt plate på mark, isolert og lagt radonduk. Vegger - bindingsverksvegger tekket med panel. Tak - saltakskonstruksjon tekket med behandlet treverk.

Primærrom
Primærrom: 75 kvm
Følgende rom er inkludert i P-rom:

Bruksareal
Bruksareal: 75 kvm

Standard
Hytten ble bygget og ferdigstilt i 2014, er lite brukt og fremstår nærmest som ny. Her kan man ta hytten i bruk uten tanke på oppgradering. Kjøkken - hvit kjøkkeninnredning med benkeplate, 2 kummer, integrerte hvitevarer,avtrekksvifte og godt med skapplass. Gulv - fliser på alle gulv i 1. etasje, laminat i 2. etasje. Vegger - baderomspanel i bad, panel i badstue, øvrige vegger med panelplater. Baderom innredet med servantinnredning, toalett og dusj.  Varmekabler i alle gulv i 1. etasje. Peisovn i stue. Ved bruk av badstuen kan det oppstå noe problemer med ventilasjon i soverom i 1. etasje som vender mot syd.  For utfyllende tekniske standard for øvrig henvises det til vedlagt tilstandsrapport.

Ferdigattest
Det foreligger/foreligger ikke ferdigattest

Energimerking
Energiattest med energimerke Oppvarmingskarakter Grønn - Energikarakter C

Kommunale avgifter
Kr. 2 043 pr. år
Det gjøres oppmerksom på at kan forekomme variasjoner i avgiftene som følge av forbruk og eventuelle endringer i gebyrer/avgifter.

Eiendomsskatt
Eiendomsskatt er beregnet til:

Faste løpende kostnader
Årlige utgifter utgjør - renovasjon kr. 2 043, utgifter til vei og brøyting kr. 2 000,-, renseanlegg kr. 368,- ( stipulert ), forsikring kr. 2 526,-, løypelag kr. 1 500,- ( ikke pliktig ).

Forsikring med polisenummer
If Polisenummer: 4697143 Premie: 2526

Formuesverdi
Formuesverdi kr 900 000,- Beløpet er stipulert og kan bli endret ved endelig fastsettelse.

Tekniske installasjoner:
TV-tuner følger ikke med objektet, da det følger abonnementet til eier.

Radonmåling
Fra og med 1. januar 2014 må alle som leier ut bolig ha gjennomført radonmåling av boligen og kunne fremvise dokumentasjon på at radonnivåene er forsvarlig. Kravet gjelder alle typer utleieboliger, både de som leies ut av det offentlige, virksomheter og private, inkludert leiligheter og hybler i tilknytning til egen bolig. Også institusjoner o.l. omfattes dersom beboerne betaler leie.

Forpliktelser, rettigheter og servitutter
Eiendommens servitutter følger av dens grunnboksblad.  For servitutter eldre enn fradelingsdato og eventuelle arealoppføringer som kan ha betydning for denne matrikkelenhet henvises det til hovedbruket / avgivereiendommen. For festenummer gjelder henvisningen servitutter eldre enn festekontrakten. Ta kontakt med megler for mer informasjon.


Utleie
Utleie er tillatt.

Vei/vann/kloakk
Privat. Borevann - 100 meter dybt. Privat renseanlegg for gråvann og svartvann.

Regulering
Eiendommen er registrert som fritidseiendom og er beliggende i Kommuneplanen for Filefjell. LNRF-område.

Odel og konsesjon
Eiendommen er ikke konsesjonspliktig og det hviler ikke odel på den.

Overtagelse
Overtagelse etter avtale med selger.

Prisantydning, omkostninger og evt. fellesgjeld
Kr. 2 900 000,- (Prisantydning)
Omkostninger

Kr. 200,- (Pantattest kjøper)

Kr. 585,- (Tingl.gebyr pantedokument)

Kr. 585,- (Tingl.gebyr skjøte)

Kr. 72 500,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: kr. 2 900 000,-))
Kr. 73 870,- (Omkostninger totalt)
Kr. 3 073 870,- (Totalpris inkl. omkostninger)

Boligselgerforsikring
Selger har tegnet boligselgerforsikring som dekker selgers ansvar etter avhendingsloven begrenset oppad til kr. 10.000.000,-. Egenerklæringsskjema er vedlagt salgsoppgave.

Betalingsbetingelser
Fullstendig kjøpesum samt omkostninger skal være disponibelt på meglers klientkonto innen dato for overtagelse.

Lov om tiltak mot hvitvasking og terrorfinansiering(hvitvaskingsloven) pålegger eiendomsmegleren å gjennomføre legitimasjonskontroll og risikovurdering av alle kunder og/eller eventuelle reelle rettighetshavere. Dersom kundene ikke oppfyller lovens krav eller eiendomsmegler har mistanke om at transaksjoner har tilknytning til utbytte av straffbare handlinger eller forhold som rammes av straffeloven §§ 131 - 136 a, kan eiendomsmegleren stanse gjennomføring av handelen. Eiendomsmegleren kan ikke holdes ansvarlig for de konsekvenser dette vil kunne få for partene eller andre som har interesser i eiendomshandelen.

Vederlaget
Meglers vederlag, som er provisjonsbasert, betales av selger. Provisjonen utgjør kr. 106 000,- dersom
eiendommen selges til prisantydning. I tillegg betaler selger avtalte utlegg.
Dersom handelen ikke kommer i stand eller at oppdraget sies opp har megleren krav på dekning for
påløpte timer, påløpte visninger, grunn og markedspakke samt utlegg.

Oppdragsnummer
31-21-0083

Budgivning
Eiendomsmegler skal legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden. Vi gjør oppmerksom på at det i forbrukerforhold ikke kan inngis bud med kortere akseptfrist enn kl. 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Eiendomsmegler kan ikke formidle bud med kortere akseptfrist enn dette. Hos Eie stiller vi strengere krav til frister ved budgivning enn det som følger av Forbrukerinformasjon om budgivning punkt 4, vedlagt i salgsoppgaven. Bud skal ikke ha en akseptfrist på mindre enn 30 minutter fra budet inngis. Bud med kortere akseptfrist enn 30 minutter kan bli avvist. For øvrig vises det til vedlagte forbrukerinformasjon om budgivning. Alle bud og budforhøyelser skal være skriftlig. I tillegg må legitimasjon være fremlagt, og budet skal signeres av budgiver. Vi oppfordrer til å inngi bud elektronisk, ved å trykke på "Gå til budgivning" på eiendommens hjemmeside på eie.no. Ved å benytte denne tjenesten vil vilkårene om legitimasjon og signatur fra budgiver være oppfylt. Som kjøper og selger hos EIE vil du få tilsendt budjournalen etter at handel er inngått. Dette innebærer at alle bud vil bli gjort kjent for partene i den endelige kjøpsavtalen. Øvrige budgivere kan be om å få en kopi av budjournalen i anonymisert form. Det er viktig at du gjør deg kjent med all informasjon om boligen, og at du har spurt om det du eventuelt lurer på, før du legger inn et bud.

Boligkjøperpakke
Eie har i samarbeid med If lansert et gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert i en pakke til en meget konkurransedyktig pris.
 
Kjøpere (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. husforsikring, innboforsikring, dobbel rente dekning, flytteforsikring og boligkjøperforsikring som gir deg juridisk bistand dersom du ønsker å reklamere på boligkjøpet. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte. Ta kontakt med megler for ytterligere informasjon.

Solgt "som den er"
Solgt "som den er" - avhendingsloven (avhl.) § 3-9.
Eiendommen selges "som den er" noe som innebærer at den selges i den stand den er under visning. For en kjøper betyr dette at selgers ansvar for eventuelle mangler er begrenset.
Selv om eiendommen er solgt "som den er" kan det foreligge en mangel dersom boligen er i vesentlig dårligere stand enn hva kjøper kunne forvente ut fra den avtalte kjøpesummen og forholdene ellers. Et "som den er"- forbehold fritar heller ikke selger fra sin opplysningsplikt, og det kan foreligge en mangel hvis selger har holdt tilbake opplysninger om eiendommen som han kjente eller måtte kjenne til og som kjøper hadde grunn til å regne med å få (avhl. § 3-7). Det kan også foreligge en mangel dersom selger eller noen på hans vegne gjennom annonse, salgsoppgave eller annen markedsføring har gitt uriktige opplysninger om eiendommen (avhl. § 3-8).

En manglende eller en uriktig opplysning kan bare gjøres gjeldende mot selger dersom den har hatt innvirkning på den avtalen som er inngått.

Alle interessenter oppfordres til å sette seg inn i vedlagte egenerklæring fra selger, samt til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis.

Opplysninger i salgsoppgaven er godkjent av selger. Hele salgsoppgaven må gjennomgås grundig av interessenten(e). I tillegg oppfordres interessentene(e) til å sette seg inn i alle relevante dokumenter fra forretningsfører, f.eks. vedtekter, årsberetning, eventuelle husordensregler mv.

Avdeling
Bygdøy Allé Eiendomsmegling AS
EIE Vinderen
Org. nr:889665742
Borgenveien 66, 0373 Oslo
0373 Oslo
Tlf: 22 13 55 00, Fax:

Ansvarlig megler
Marius Berger

Saksbehandlere
Marius Berger
EIE Vinderen
Mob: 41 30 12 83 / E-post: marius.berger@eie.no

EIE Vinderen
/

Sett deg godt inn objektet og les salgsoppgaven nøye før du gir bud. Du kan klikke her for å lese mer om budgivingsprosessen.

Vennligst ta kontakt med megler om budgivningen.

Valg av eiendomsmeglingsforetak skal være frivillig. Eiendomsmeglingsforetak kan ikke inngå oppdrag om eiendomsmegling dersom inngåelsen av oppdraget er satt som vilkår i avtale om annet enn eiendomsmegling, f.eks. tilbud om lån eller andre banktjenester, jf. Lov om eiendomsmegling § 6-3 (3).
Bilde 3 av Gramstølen 89
For mer om objektet
Gramstølen 89

Kontakt megler

Uansett hva du lurer på, svarer vi deg gjerne. Vi stiller bransjens høyeste krav til oss selv, og skreddersyr råd og løsninger for hver enkelt kunde.

Bilde av iphone som viser EIE-portalen
Få full oversikt
EIE portalen – ditt boligunivers

Du bruker en utdatert nettleser!

Internet Explorer er utdatert og ikke lenger offisielt støttet, og utgjør en stor sikkerhetsrisiko. Du bør avinstallere dette programmet og heller bruke Microsoft Edge, Mozilla Firefox, Google Chrome, Apple Safari eller andre nettlesere som oppdateres jevnlig.

Dersom du fortsetter å bruke nettsiden i Internet Explorer eller andre utdaterte nettlesere, kan du oppleve at nettsiden ser rar ut eller ikke fungerer i det hele tatt.

Les mer her: