Bilde 1 av Bryggeveien 4Bilde 2 av Bryggeveien 4
Digital salgsoppgave
Bryggeveien 4

3290 Stavern • Larvik kommune

Vi gjør oppmerksom på at denne tjenesten kan gjøre feil

Tjenesten «Spør om boligen» er KI-drevet med blant annet OpenAI sin GPT-motor, og kan derfor gi ufullstendige svar. Tjenesten er ment for å gi korte svar på de fleste spørsmål om boligen, men feil/uklarheter kan dessverre oppstå. Tjenesten kan ikke foreta skjønnsmessige og/eller rettslige vurderinger.

Ved å velge å benytte tjenesten bekrefter du å være kjent med dette, og at opplysningene som fremkommer ikke er tilstrekkelig til å inngi bud eller inngå avtale om kjøp. Som interessent/budgiver er du selv ansvarlig for å gjøre deg kjent med opplysningene om boligen som gis i salgsdokumentene slik som bla. tilstandsrapport, salgsoppgave og egenerklæring.

Aia Eie profilbildeHei! Jeg er AIA, vår virtuelle meglerassistent ✨

Spør meg om det du lurer på, og jeg skal forsøke å finne svarene for deg.

Du kan bruke et naturlig språk, og stille spørsmål som:

  • "Hvordan er utsikten?"
  • "Er det noe i tilstandsrapporten jeg bør merke meg?"

Takk for tilbakemeldingen!

Det gjøres oppmerksom på at tjenesten «Spør om boligen» er KI-drevet med blant annet OpenAI sin GPT-motor, og kan derfor gi ufullstendige svar. Tjenesten er ment for å gi korte svar på de fleste spørsmål om boligen, men feil/uklarheter kan dessverre oppstå. Tjenesten kan ikke foreta skjønnsmessige og/eller rettslige vurderinger. Opplysningene som fremkommer ved bruk av denne tjenesten er ikke tilstrekkelig til å inngi bud eller inngå avtale om kjøp. Som interessent/budgiver er du selv ansvarlig for å gjøre deg kjent med opplysningene om boligen som gis i salgsdokumentene slik som bla. tilstandsrapport, salgsoppgave og egenerklæring.
Prisantydning

kr 9 800 000

Omkostninger: kr 261 250Totalpris: kr 10 061 250
Svært sjelden anledning ved sjøkanten i Stavern sentrum -Båtplass -Solrikt -Nydelig utsikt -Anneks -Gårdsplass & hage
icon

Unngå doble renteutgifter

Se bladbar salgsoppgaveLast ned denne salgsoppgavenVis i kart
Boligtype
Enebolig
Eierform
Selveier
Antall soverom
3 soverom
Internt bruksareal (BRA-i)
193 m²
Bruksareal (BRA)
193 m²
Balkong/Terrasse (TBA)
20 m²
Kommunale avgifter
kr 1 463 / Mnd
Prisantydning
kr 9 800 000
Omkostninger
kr 261 250
Totalpris
kr 10 061 250
Byggeår
1885
Tomt
Eiet tomt 263 m²
Oppdragsnummer
69240060
card-default

Lars Andreas Grønneberg

Daglig leder / Eiendomsmegler MNEF
Les om Lars
Meld interesse

Få informasjon og oppdatering om denne boligen

Meld interesse
Prisantydningkr 9 800 000,-
Pantattest kjøperkr 200,-
Tingl.gebyr pantedokumentkr 500,-
Tingl.gebyr skjøtekr 500,-
Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 9 800 000,-)kr 245 000,-
Boligkjøperpakke (valgfritt)kr 15 050,-
  
Totalpris kr 10 061 250
Eiendom
Bryggeveien 4, 3290 Stavern

Matrikkel
Gnr. 5001 Bnr. 33 i Larvik kommune

Boligtype
Enebolig

Eierform
Selveier

Arealer
Totalt BRA 193 kvm består av:
- BRA-i (internt bruksareal): 193 kvm

I tillegg kommer TBA (terrasse-/balkongareal): 20 kvm

Antall soverom
3

Byggeår
1885

Usikkert byggeår. Sefrak-registrert med tidsangivelse 1800-tallet 4. kvartal og antas bygget etter bybrannen i Stavern i 1883.
Det er tømmer i 1.etasje og reisverk i 2.etasje og loft.

Tomt
Eiet tomt 263 kvm

Prisantydning
9 800 000

Tilstandsrapport
Takstmann: Contaxt AS Takstdato: 24.06.24

Totalpris inkl. omkostninger
kr 9 800 000,- (Prisantydning)

Omkostninger:
kr 200,- (Pantattest kjøper)
kr 500,- (Tingl.gebyr pantedokument)
kr 500,- (Tingl.gebyr skjøte)
kr 245 000,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 9 800 000,-))
--------------------------------------------------------
kr 246 200,- (Omkostninger totalt ved prisantydning)
--------------------------------------------------------
kr 10 046 200,- (Totalpris inkl omkostninger)

Valgfrie omkostninger:
kr 15 050,- (Boligkjøperpakke (valgfritt))
--------------------------------------------------------
kr 10 061 250,- (Totalpris inkl omk og valgfrie omkostninger)

Kommunale avgifter
Kr. 17 545 pr. år. Årsprognose 2024.

Eier
Hilde Høgset Gerd Hellenes

Beskrivelse
Velkommen til Bryggeveien 4 - en sjarmerende enebolig i første boligrekke mot Stavern havn. Dette er en mulighet av de sjeldne i Stavern sentrum, og eiendommen kan stolt skilte med en vakker, helt usjenert hage, upåklagelige solforhold og misunnelsesverdig utsikt fra en stor balkong. Nærmere sjø og sommeridyll kommer man ikke, og det medfølger selvsagt båtplass på Fiskeneset, rett nedenfor boligen.

Eneboligen fremstår med klassiske detaljer, duse fargevalg og innholdsrik planløsning. Her er det hele tre stuer i 2. etasje, og én har ildsted. En av disse er spisestuen. Kjøkkenet har spiseplass, samt tilknyttet bod. Videre har boligen et lekkert, helfliset bad/wc fra 2015, et vaskerom/bad, et wc-rom, en luftig hall og tre gode soverom. I hagen er det et anneks på ca. 17 kvm med stue/kjøkken, bad og soverom.

Kort fortalt

- Sjarmerende og velholdt enebolig
- En mulighet av de sjeldne i Stavern!
- I første boligrekke mot Stavern Havn
- Tinglyst båtplass på Fiskeneset
- Umiddelbar nærhet til spisesteder
- Upåklagelige solforhold på balkong
- Misunnelsesverdig utsikt over havn
- Lun, vakker og helt usjenert hage
- Frittliggende anneks på ca. 17 kvm
- Pen entré og hall med flislagt gulv
- 3 innbydende stuer - én med ildsted
- Klassisk og pent spisekjøkken
- Helfliset, delikat bad/wc fra 2015
- Eget vaskerom og separat wc-rom
- 3 gode soverom, ett med garderobe
- Det er god lagringsplass på loftet
- Varmtvannsbereder på ca. 194 liter
- Sikringsskap med automatsikringer
- Nytt vann og avløp til kommunalt nett i 2024
- Nytt tak i 2007

Parkering
Det er plass til flere biler i egen gårdsplass. Ellers er det mulig å parkere i nærliggende gater etter gjeldende bestemmelser.

Beliggenhet
Eiendommen har en særdeles attraktiv og barnevennlig beliggenhet, midt i sentrum av Stavern i Larvik kommune. Eiendommen ligger i første boligrekke mot Stavern Havn, og kan skilte med umiddelbar nærhet til spennende spisesteder, idylliske turområder, nydelige severdigheter og solrike badesteder.

Stavern har en rekke populære badeplasser ved fjorden, der Corntin er den mest kjente. Her er det nydelig sand og barnevennlig langgrunn. Stranda ligger i "leiren"/Fredriksvern med blant annet store gressletter for soling og lek.

Fra eiendommen er det rundt 1 km til Stavernhallen med kunstgressbane, friidrettsbane, klatrevegg, turn- og idrettshall, to turnaktivitetsflater og en atletsal. Brunla rideskole har ridetimer for nybegynnere og viderekommende, rideleir om sommeren og hestebursdag. Larvik har også et aktivt dykkermiljø, og det er mange flotte dykkesteder, blant annet Svenner, Stavernsodden, Rakke og Tvistein.

Stavern er kjent for sine mange soldager, og ble kåret til årets sommerby i 2016 for fjerde år på rad. Her finner du koselige handlegater, søndagsåpent bakeri, flere spisesteder, kafeer, gallerier og et yrende liv om sommeren. Fra Stavern fører kyststien til Helgeroa. Mellom Helgeroa og Nevlunghavn kan det mektige kulturlandskapet på Mølen gi storslåtte naturopplevelser av en helt unik karakter.

Sommerstid går det rutebåt fra Stavern til Svenner fyr - et badeparadis som er verdt å oppleve. Det er få km til Foldvik Familiepark som byr på hyggelige aktiviteter for store og små. Det er ca. 4,8 km til Larvik golfklubb på Fritzøe gård. Banen holder internasjonal standard, og er en av de banene med lengst spillesesong i landet. Her arrangeres også den årlige Stavernfestivalen som byr på kjente artister.


Servicetilbud
Dagligvarehandelen kan blant annet gjøres på Rema 1000, samt Extra og Meny, som begge er søndagsåpne hele året. I sentrum av Stavern ligger det en rekke butikker, deriblant bakeri, klesbutikker, frisører, vinmonopol, restauranter og flere gallerier. Larvik sentrum og ALTI Nordbyen ligger også godt innen rekkevidde med bil eller offentlig kommunikasjon.

Området byr på offentlig kommunikasjon i form av buss. Nærmeste holdeplass er Kastanjene som ligger ca. 400 meter fra boligen. I Larvik sentrum er det togstasjon. Ved å benytte bil tar det ca. 12 min til Larvik sentrum, 27 min til Sandefjord Lufthavn, 33 min til Porsgrunn og 1 time og 45 min til Oslo.

Fra eiendommen er det gangavstand til Stavern barneskole og til Brunla ungdomsskole. Larvik kommune har fritt skolevalg for elever som skal begynne i 1. og 8. trinn, noe som gir ekstra fleksibilitet. Det er et godt utvalg av barnehager i området. Politihøgskolen ligger i Stavern og videregående skoler finner du i Larvik og Sandefjord.

Tomt
Eiet tomt, 263 kvm

Eiendommen ligger særdeles attraktivt til - midt i sentrum, og i første boligrekke ut mot Stavern Havn. Her bor man i umiddelbar nærhet til spennende spisesteder, yrende sommerliv og solrike badeplasser, og det medfølger båtplass på Fiskeneset, rett nedenfor boligen.

Eiendommen rammes inn med høyt, hvitmalt og tett gjerde, og lange sommerdager nytes lunt og helt usjenert i en frodig og vakker hage. Her er det fargerike blomsterbed, plen, trær og prydbusker, og gårdsplassen mellom hus og anneks er gruslagt. 

Upåklagelige solforhold nytes best på en nordvendt balkong på ca. 18 kvm. Balkongen har adkomst fra en av stuene i andre etasje, og kan stolt skilte med vidstrakt utsikt over båthavna, Risøya, sjøen og over til Citadellet. Balkongen har dekke i tre og tett, hvitmalt rekkverk, og på husveggen er det montert en bred markise.

På eiendommen er det etablert et anneks på ca. 17 kvm med stue/kjøkken, bad/wc/vaskerom og soverom. Annekset fremstår som velholdt og pent, og er et kjærkomment element for ungdommen i familien eller når man får langveisfarende sommergjester på besøk. Annekset ble oppgradert med noen nye vinduer, ny ytterdør og ny kledning i 2019/1019, og eneboligen fikk ny taktekking i 2007. 

Eiendommen er etablert med analogt målebrev den 28.11.1969. Senere er denne sammenslått med andre matrikkelenheter.  Eiendommens plassering i kartet kan avvike fra eiendommens faktiske plassering i marka. Oppgitt areal i eiendomskartet er tilsvarende usikkert, og er kun beregnet ut fra grensene i matrikkelen.

Adkomst
Det vil bli skiltet med EIE visningsskilt på oppsatte fellesvisninger.
Se vedlagt kartskisse i annonsen. Ved å trykke på kartet får du enkelt tilgang til en spesifisert reiserute fra ønsket startsted til den aktuelle boligen.

Inneholder
Det totale bruksarealet på 193 m2 fordeler seg som følger:

ENEBOLIG

Loft:
BRA 33 m²
- BRA-i 33 m²: Bod

Det er beregnet noe mindre arealer på loft pga. skråtak.

Andre etasje:
BRA  70 m²
- BRA-i 70 m²: Stue, Stue 2, Spisestue, Kjøkken, Bod, Bod 2

Første etasje:
BRA 73 m²
- BRA-i 73 m²: Entré, Bad/vaskerom, Gang, Wc, Bad, Soverom, Soverom 2, Soverom 3

Dagens krav til rømningsvinduer, som er skjerpet i dagens gjeldende forskrift (TEK-17), er ikke oppfylt.

ANNEKS

Første etasje
BRA 17 m²:
- BRA-i 17 m²: Stue/kjøkken, Bad, Soverom

Soverom: 5,5 (lite areal ihht. anbefalinger TEK17)

Vedlagte plantegninger er ikke målbare, og oppgitte arealer er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Arealene er beregnet og angitt med utgangspunkt i NS 3940:23. Eventuelle betegnelser på rom er angitt ut fra den faktiske bruken, uavhengig av hva som er godkjent hos bygningsmyndighetene.

Byggemåte
Det er støpt dekke i kjeller. Krypkjeller under store deler av boligen. Grunnmur av gråsteinsmur/blokker. Veggkonstruksjoner av standard  rekonstruksjoner/reisverk (trolig stående plank/laftet tømmer), det er stående kledning på fasader. Takkonstruksjon med saltak og kaldt loft, det er
takstein som tekking.

Anneks er oppført i mur- og trekonstruksjoner, med stående kledning og pussede fasader. Det er takstein som taktekking.

Det er utarbeidet en tilstandsrapport for eiendommen som følger vedlagt i salgsoppgaven. Rapporten er en teknisk gjennomgang av boligen og angir eventuelle byggetekniske avvik. Følgende punkter bør kjøper være oppmerksom på;

TG3 - Store eller alvorlige avvik;

- Utvendig > Vinduer
Det er påvist et betydelig antall vinduer med punkterte eller sprukne glassruter. Det er påvist vinduer med fukt/råteskader. Karmene i vinduer er slitte og det er sprekker i trevirket. Noe råte på vindu i stue v/balkong 2 etg. En del vinduer med punktert glass.

- Innvendig > Etasjeskille/gulv mot grunn
Målt høydeforskjell på over 20 mm innenfor en lengde på 2 meter. Tilstandsgrad 3 gis med bakgrunn i standardens krav til godkjente måleavvik.

- Innvendig > Pipe og ildsted
Pipevanger er ikke synlige. Mer enn halvparten av forventet brukstid er oppbrukt på pipe. Pipe er innkledd på en side i hver etasje.

- Våtrom > 1 Etasje > Bad/vaskerom > Generell
Våtrommet må oppgraderes for å tåle normal bruk etter dagens krav.

TG2 - Avvik som kan kreve tiltak:

- Utvendig > Veggkonstruksjon
Det er ingen eller liten lufting i nedre kant av kledning mot grunnmur. Det er påvist spredte råteskader i bordkledningen.

- Tekniske installasjoner > Vannledninger
Mer enn halvparten av forventet brukstid er oppbrukt på innvendige vannledninger.

- Tekniske installasjoner > Avløpsrør
Mer enn halvparten av forventet brukstid er oppbrukt på innvendige avløpsledninger. Det er påvist andre avvik: Røropplegg fra toalettrom (vask) går ned i bakken og bør utbedres.

TG2 - Avvik som ikke krever umiddelbare tiltak:

- Utvendig > Taktekking

- Utvendig > Nedløp og beslag
Det mangler snøfangere på hele eller deler av taket, men det var ikke krav om dette på byggemeldingstidspunktet. Det mangler tilfredsstillende adkomst til pipe for feier. Det er påvist andre avvik: Noe slitasje.

- Utvendig > Takkonstruksjon/Loft
Det er begrenset/dårlig ventilering av takkonstruksjonen. Konstruksjonene har skjevheter. Undertaket er misfarget. Lufteventiler bør monteres i minst 2 stk. gavl vegger ihht. gjennomtrekk. Noe begrenset lufting i gesimser. Noe skjevheter ble observert. Lite isolasjon i skille. Det ble observert noe fuktskjolder i undertak og v/pipe.

- Utvendig > Dører
Karmene i dører er værslitte utvendig og det er sprekker i trevirket. Noe preg av slitasje og elde.

- Utvendig > Balkonger, terrasser og rom under balkonger - adkomst fra stue 2. etg.
Rekkverket er for lavt i forhold til dagens krav til rekkverkshøyder. Dagens krav er 100 cm på rekkverk.

- Utvendig > Balkonger, terrasser og rom under balkonger - 2 - adkomst fra entre.
Rekkverket er for lavt i forhold til dagens krav til rekkverkshøyder.

- Utvendig > Utvendige trapper
Noe råte på rekkverk/kledning og noe sprekker i trinn.

- Utvendig > Andre utvendige forhold - frittstående bod
Det ble observert noe mangler, slitasje og elde.

- Innvendig > Radon
Det er ikke foretatt radonmålinger, og bygget er heller ikke utført med radonsperre.

- Innvendig > Rom Under Terreng
Det ble observert fuktutslag v/bruk av fuktmåler på gulv og vegger i kjeller.

- Innvendig > Krypkjeller
 Det er begrenset tilgang til hele krypkjelleren. Ut ifra visuelle observasjoner fra de besiktigede områdene, gir det grunnlag for å forsøke å foreta grundigere undersøkelser i de mindre tilgjengelige områdene. Det kan ikke utelukkes skader i disse områdene.

- Innvendig > Innvendige trapper
Åpninger i rekkverk er større enn dagens forskriftskrav til rekkverk i trapper.

- Innvendig > Innvendige dører
Noe slitasje og elde.

- Innvendig > Andre innvendige forhold
Noe preg av elde.

- Våtrom > 1 Etasje > Bad > Overflater Gulv
 Det er påvist at høydeforskjell fra topp slukrist til gulv/synlig topp membran ved dørterskel er mindre enn 25 mm. Det er påvist avvik i fallforhold til sluk i forhold til krav i forskrift på byggetidspunktet.

- Våtrom > 1 Etasje > Bad > Ventilasjon
Våtrommet mangler tilluftsventilering, f.eks. spalte/ventil ved dør.

- Kjøkken > 2 Etasje > Kjøkken > Overflater og innredning
Det er påvist skader på overflater/kjøkkeninnredning utover normal slitasjegrad.

- Kjøkken > 2 Etasje > Kjøkken > Avtrekk
Kjøkkenet har ventilator med omluft (kullfilter).

- Spesialrom > 1 Etasje > Wc > Overflater og konstruksjon
Toalettrom mangler tilluftsventilering, f.eks. spalte/ventil ved dør. Det er påvist andre avvik: Noe preg av elde og slitasje. Det må sies at røropplegg fra
toalettrom (vask) ikke er tilkoblet noe røropplegg/system og går direkte i bakken.

- Tekniske installasjoner > Ventilasjon
Det er påvist mangelfull ventilasjon på ett eller flere rom i boligen.

- Tekniske installasjoner > Varmtvannstank
Det er ikke påvist tilfredsstillende avrenning eller annen kompenserende løsning fra varmtvannstank.

- Tomteforhold > Drenering
Det er ikke tegn på noe utvendig fuktsikring. Mer enn halvparten av forventet levetid på drenering er overskredet.

- Tomteforhold > Grunnmur og fundamenter
Det er påvist avvik: Noe riss, Elde

Ovennevnte punkter er ikke uttømmende. For ytterligere informasjon om byggemåte, årsak bak tilstandsgrader, konsekvens og anslag på eventuelle utbedringskostnader, se tilstandsrapport som ligger vedlagt. Det er viktig at interessenter setter seg grundig inn i rapporten. Som kjøper anses man kjent med de opplysninger som tydelig gis i en offentlig godkjent tilstandsrapport. Interessenter oppfordres til å kontakte bygningssakyndig ved eventuelle bygningstekniske spørsmål.

Standard
Entré
Eneboligen har et pent, overbygd inngangsparti med gruslagt adkomst, støpt trapp og takmontert utebelysning. Vel inne er det en fin entré med lysmalte vegger og grønne fliser på gulvet. Samme stilkombinasjon fortsetter inn i en luftig hall med god plass til garderobeløsninger.

Kjøkken
Kjøkkenet har et tidløst og pent design med gode benkeflater og rikelig med oppbevaringsplass. Innredningen har gylne, profilerte heltrefronter og lys benkeplate med nedfelt kum i stål. Veggene over benken er kledd med lyse fliser som står godt til resten av interiøret. Videre er kjøkkenet utstyrt med en ventilator fra 2022, benkestikk, benkebelysning og opplegg for oppvaskmaskin.

Stuer
I boligens andre etasje er det tre pene stuer - én spisestue og to dagligstuer. Duse fargevalg og store, klassiske sprossevinduer setter et tidstypisk og sjarmerende preg på boligen, og i én av stuene er det en pen elementpeis med innsats. I spisestuen er det utmerket plass til å samle venner og familie til hyggelige måltider, og nærheten til kjøkkenet gjør serveringen enkel. Stuen med ildsted har utgang til en nordvendt, solrik balkong på ca. 18 kvm med misunnelsesverdig utsikt.

Bad/wc/vaskerom
Eneboligen inneholder et bad/wc, et vaskerom og et wc-rom. Badet ble pusset opp i 2015, og innbyr til velvære og egentid med delikate farge- og materialvalg. Her er det grå fliser på veggene og lyse, lett mønstrede fliser på gulv med gulvvarme.

Baderomsinnredningen har hvite høyglansfronter og består av en heldekkende servant på en skuffeseksjon, to høyskap og et bredt speilskap med belysning. Videre har badet et vegghengt toalett, mekanisk avtrekk og et et dusjhjørne med innfellbar glassdør.    

Vaskerom og wc-rom
Vaskerommet ligger i hendig tilknytning til entreen, og har våtromsplater på veggene og belegg på gulvet. Rommet er utstyrt med utslagsvask, dusjnisje og opplegg for vaskemaskin. Wc-rommet har adkomst fra gangen innenfor. Av utstyr er det et toalett, mekanisk avtrekk og en enkel servant.

Soverom og garderobe
Det er tre gode soverom i eneboligen, og alle ligger samlet i første etasje. Soverommene er holdt i lyse, stilrene farger, og hvert rom har store, klassiske sprossevinduer som sørger for rikt naturlig lysinnslipp. To av rommene har god plass til store dobbeltseng, og på ett av de er det en plassbygd skyvedørsgarderobe med mye oppbevaringsplass. Boligen har for øvrig gode lagringsmuligheter på loftet som har et gulvareal på ca. 33 kvm.

Oppvarming - Teknisk
Eneboligen er elektrisk oppvarmet med gulvvarme i entreen, gangen og på badet i første etasje og med panelovner i enkelte rom. Dette suppleres med vedfyring i peis med innsats i andre etasje. Det er naturlig ventilasjon, med unntak av mekanisk avtrekk fra kjøkken, bad og wc-rom. Sikringsskapet fikk nye hovedsikringer i 2024, og skapet er montert i gangen i første etasje. Boligens varmtvannsbereder fra 2014 rommer ca. 194 liter. 

På innvendige overflater forøvrig er det benyttet: Gulv: Parkett. flis, teppe, beleggfliser, plater og belegg. Vegger: Malte flater, tapet og panel. Himling: Panel, tak-ess plater og bjelker.

For den utfyllende tekniske standard for øvrig, henvises det til vedlagte tilstandsrapport.

Ferdigattest / midlertidig brukstillatelse
Det foreligger ikke ferdigattest eller midlertidig brukstillatelse verken fra opprinnelig byggeår eller senere utførte tiltak for boligen.

Opplysninger fra Larvik kommune;

- Enebolig, bygningsår ikke oppgitt
- Garasje/uthus/anneks, bygningsår ikke oppgitt
- Restaurering bolig, omsøkt, godkjent 1979
- Restaurering tilbygg bolig, omsøkt, godkjent 1988

Det er mottatt udaterte byggetegninger for boligen fra kommunen.  Disse samsvarer med dagens bruk av boligen med unntak av at dagens utebod ikke finnes på tegninger.

Det foreligger ikke ferdigattest, midlertidig brukstillatelse eller byggetegninger for annekset. Det finnes av den grunn ikke dokumentasjon over bygningens lovlighet. Kjøper overtar risikoen knyttet til dette, herunder risikoen for evt. ulovlighetsoppfølging fra kommunens side. Søknad om bruksendring/godkjenning av annekset i tråd med dagens utforming/bruk skjer for kjøpers regning og risiko.

Etter at bygningsmassen ble oppført har det blitt innført nye bestemmelser i plan- og bygningsloven. Ferdigattest utstedes ikke for bygg/endringer/tiltak som ble omsøkt før 01.01.1998. Det vil dermed ikke være mulig å be om ferdigattest for slike tiltak. Dette betyr ikke at tiltak blir lovlige, men at saken ikke lenger kan avsluttes med ferdigattest.

Elektrisk anlegg
- El-skap:
Plassering: Gang 1 etg.
Alder: Ukjent, noen nye hovedsikringer i el-skap i 2024
Merkede kurser: Ja
Automat sikringer: Ja
Skru sikringer: Ja
Hovedsikring: 50A

- Varmekabler: 1 etg: Entre, gang og bad

- El-opplegg:
Er av forskjellig alder. Hovedinntak er i kjeller

- El-kontroll:
Det er utført el-tilsyn 03.12.2021. Samsvarserklæring fra 2021 og 2024. Firma: Lede som utførte tilsyn/rapport

Det gjøres oppmerksom på at en tilstandsrapport kun inneholder en forenklet kontroll av det elektriske anlegget.

Det gjøres oppmerksom på at eiendomsmegler ikke har innhentet særskilte opplysninger om det finnes pålegg fra E-verk på eiendommen.

Oppvarming
- Elektriske varmekabler
- Vedovn
- Panelovn

Pipestokk av teglstein fra byggeår. Feieluke ble observert i gang 1 etg. og på loft. Det er montert ildsted av typen peisinnsats i stue 2 etg.
Det er ikke varmekabler på toalettrom i 1.etasje.


Dersom det ikke er varmekilder i alle rom, fravikes NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Energimerking
Energiattest med energimerke Oppvarmingskarakter Rød - Energikarakter G

Kommunale avgifter
Kr. 17 545 pr. år

I dette inngår gebyr for vann, avløp, renovasjon og feiing/ tilsyn.

Det gjøres oppmerksom på at det kan forekomme variasjoner i avgiftene som følge av forbruk og eventuelle endringer i gebyrer/avgifter.

Eiendomsskatt
Skatteår: 2024
Takst: 3 563 750,-
Skatt: 1 744,-
Bunnfradrag: 750 000,-
Promillesats: 1

Faste løpende kostnader
Nåværende eier har et strømforbruk som tilsvarer ca. 22 000 kwh pr. år. Utgiftene er basert på en kombinasjon av nåværende eiers forbruk og utleie.
 
Eiendommen har en årlig forsikringspremie på kr 12 348 pr. år.

Boligen er tilknyttet Telenor som leverandør av internett. Priser kan sjekkes på tilbyders websider. Tv-tuner/dekoder medfølger ikke.

Forsikring med polisenummer
If Polisenummer: 0149386

Formuesverdi
Formuesverdi for inntektsåret 2022: Som primærbolig Kr. 890 938,- Som sekundærbolig Kr. 3 385 563,-

Tekniske installasjoner
- Det er montert plastrør og kobber rør.
- Hovedkran er plassert i kjeller. Det er fra forskjellig alder.
- Avløpsrør av plast og støpejern/soil av forskjellig alder.
- Det er montert naturlig avtrekk med ventiler i diverse oppholdsrom.
- CTC VV-tank på 194 liter fra 2014. Den står plassert i kjeller.
- Brannslukningsutstyr: 1 stk. 6 kg, utført service i 2024 - Røykvarslere

Diverse
- Hvitevarer medfølger i utgangspunktet ikke med i handelen.
Lysekrone i spisestue følger ikke med.
Se forøvrig vedlagte løsøreliste.

- Larvik kommune opplyser følgende vedr. feiing og tilsyn:
Siste feiing: 16.08.2023
Siste tilsyn: 03.05.2024
Det ble ved siste tilsyn kommentert følgende: "skorstein er innkledd på en side i begge etasjer. Skorstein av tegl skal være fri på alle fire sider".
Kommentar: Det har vært slik det står nå i lang tid. Det er naturlig å se dette i sammenheng med oppussing av rom i huset.


- Sefrak registrert Enebolig og uthus, - tidsangivelse 1800-tallet, 4. kvartal.
SEFRAK er et landsdekkende register over eldre bygninger og andre kulturminner. Bygninger som er SEFRAK- registrerte er ikke tillagt spesielle restriksjoner. Registeringen fungerer mer som et varsko om at det bør gjøres en lokal vurdering av verneverdien før en eventuelt gir tillatelse til å rive, flytte eller endre bygningen. For bygninger som er eldre enn 1850, er det lovfestet jmf. Kulturminneloven §25 at en slik vurdering må gjøres før bygge- eller rivningssøknad blir godkjent. Det er likevel mulig for kommune å gi tillatelse til rivning selv om kulturminnemyndighetene (fylkeskommunen) tilrår at bygget bør vernes. I slike tilfeller må det også innhentes uttale fra Kultursjefen.

- Båtplass
Larvik havn bekrefter i 1998 at daværende eier av eiendommen har rett til en båtplass ved bryggen i Stavern kommunale småbåthavn. Det er ikke tinglyst på eiendommen.  Se vedlagte brev for utfyllende opplysninger.

Det er også 25.07.2024 mottatt epost fra Larvik Havn angående båtplassen. Der bekreftes det at båtplass 21 i Fiskerneset Stavern beyttes vederlagsfritt av eier. Båtplassen blir ikke vedlikeholdt av Larvik Havn, da den er å anse som privat.

Radonmåling
Fra og med 1. januar 2014 må alle som leier ut bolig ha gjennomført radonmåling av boligen og kunne fremvise dokumentasjon på at radonnivåene er forsvarlig. Kravet gjelder alle typer utleieboliger, både de som leies ut av det offentlige, virksomheter og private, inkludert leiligheter og hybler i tilknytning til egen bolig. Også institusjoner o.l. omfattes dersom beboerne betaler leie.

Forpliktelser, rettigheter og servitutter
Eiendommen overdras fri for pengeheftelser.

Kommunen har lovbestemt første prioritets pant (legalpant) i eiendommen for eventuelle ubetalte kommunale skatte- og avgiftskrav.

Eiendommens servitutter følger av dens grunnboksblad.  For servitutter eldre enn fradelingsdato og eventuelle arealoppføringer som kan ha betydning for denne matrikkelenhet henvises det til hovedbruket / avgivereiendommen.  Ta kontakt med megler for mer informasjon.

Utleie
Eiendommen har ikke separat utleieenhet. Det vil normalt være anledning til utleie av hele eiendommen eller enkeltrom, såfremt utleiearealet er bygningsmessig godkjent for varig opphold og har forsvarlige radonnivåer.

Vei/vann/kloakk
Eiendommen er tilknyttet offentlig vann og avløp. Adkomst fra kommunal vei.

Eier er selv ansvarlig for private stikkledninger til bygningen. Ledninger for vann og avløp ble skiftet fra kommunal ledning og frem til huset i 2024.

Regulering
Eiendommen er avsatt til boligbebyggelse ihht. Kommuneplanens arealdel.

Gjeldende planer og pågående planarbeid for eiendommen:

Kommuneplaner

Kommunedelplan for Stavern by 2021-2033, Id 201812, Ikrafttredelse 06.10.2021
Plantype Kommunedelplan
Status Endelig vedtatt arealplan
Delareal 4 m2, Arealbruk Offentlig eller privat tjenesteyting, Nåværende
Delareal 259 m2, Arealbruk Boligbebyggelse, Nåværende, OmrådenavnBS5
Delareal 263 m2, Sentrumssone, Bestemmelse Hjemmel byggegrenser, utbyggingsvolum og funksjonskrav
Delareal 263 m2, Områdenavn BEV_7, Bestemmelse Hjemmel hensyn bevaring bygning og annet kulturmiljø

BEV-7- Hensyn Bevaring:

Hensyn bevaring innebærer: Bygg med antikvarisk verdi er avmerket på temakart Antikvariske bygg. Hensynet til kulturminner, kulturmiljøer, verneverdige bygninger og fredete bygninger og anlegg skal ivaretas i plan- og byggesaker. Nyere tids kulturminner som veier, steingjerder, hustufter, alleer, rydningsrøyser, merkesteiner, krigsminner med mer skal bevares. Bygninger, anlegg og objekter med antikvarisk verdi skal bevares.
Bevaringsverdige objekter og anlegg på eiendommer med bygg med antikvarisk skal bevares. Eiendommer bebygd med bygg med antikvarisk verdi, tillatelse ikke delt og kan ikke fortettes. Etablering av flere boenheter innenfor eksisterende bygg med antikvarisk verdi kan tillates etter søknad.
Eksisterende bygningselementer på bygg med antikvarisk verdi tillates ikke fjernet eller endret med mindre fravær av verneverdier kan dokumenteres. Ved utbedring og vedlikehold av bygg og anlegg med antikvarisk verdi skal opprinnelige/eldre materialer og bygningsdeler, som vinduer, dører, fasadematerialer, taktekking m.m., i størst mulig grad bevares med sin opprinnelige plassering. Der verdifulle eldre elementer er tapt skal uttrykk og  kvalitet med hensyn til utforming, materialbruk, farger og utførelse videreføres. Tilbakeføring kan tillates dersom det gjøres på et sikkert dokumentert grunnlag og dersom eksisterende elementer med bevaringsverdi ikke fjernes eller ødelegges. Ved brann eller annen større skade på  bevaringsverdig bebyggelse, tillates det oppført nye bygninger med lik, plassering, fotavtrykk, volum og utforming som tidligere bebyggelse. Tilbygg eller andre tiltak på eller ved antikvarisk bygg kan tillates dersom det kan dokumenteres at det bevaringsverdige anleggets verneverdi ikke forringes. Nytt tiltak skal underordne seg den eksisterende bygningen eller anlegget med hensyn til plassering, volum og utforming. Takform, materialbruk, farge, vindusplassering og -form samt terrenginngrep skal harmonisere med den eksisterende bygningen.
 
Marin Leire

Eiendommen ligger i et område for mulig marin leire, i likhet med de fleste eiendommer i Larvik kommune.
Marin leire er leire som har lagt seg på havbunnen etter at isen trakk seg tilbake etter siste istid, da havet stod mye høyere enn det gjør i dag. Derfor finner man marin leire i store deler av Larvik kommune, og Østlandet generelt.
Ved utbyggingstiltak/endringer på eiendommen, vil behovet for nærmere undersøkelser melde seg først dersom eiendommen også ligger i et aktsomhetsområde. Et aktsomhetsområde er sjeldent kartlagt på forhånd. Se NVEs veileder 1/2019, som utgangspunkt for dette. Enhver husstand må forholde seg til grunnforholdene i sine byggesaker. Enkle tilbygg behandles etter enklere prosedyrer enn opprettelse av nye boenheter.
Det henvises til Larvik kommune for ytterligere informasjon.

Boplikt

Det er boplikt i denne delen av Larvik kommune. Eiendommen forutsettes benyttet som helårsbolig.
Egenerklæring om konsesjonsfrihet må foreligge og undertegnes av partene og kommunen.

Reguleringsplaner

Risøya - Stavern Havn, Id 1999.04.01, Ikrafttredelse 17.02.1999
Plantype Eldre reguleringsplan
Status Endelig vedtatt arealplan
Delareal 3 m2, Formål Forretning/Kontor -Feltnavn FK5

Reguleringsplaner under arbeid i nærheten (100 meter)
Ingen reguleringsplaner under arbeid innenfor 100 meter fra eiendommen.

Kopi av gjeldende planer med tilhørende bestemmelser, kan mottas ved henvendelse til megler. Vi oppfordrer interessenter til å gjøre seg kjent med disse.

Overtagelse
Overtagelse etter avtale med selger.

Prisantydning, omkostninger og evt. fellesgjeld
kr 9 800 000,- (Prisantydning)

Omkostninger:
kr 200,- (Pantattest kjøper)
kr 500,- (Tingl.gebyr pantedokument)
kr 500,- (Tingl.gebyr skjøte)
kr 245 000,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 9 800 000,-))
--------------------------------------------------------
kr 246 200,- (Omkostninger totalt ved prisantydning)
--------------------------------------------------------
kr 10 046 200,- (Totalpris inkl omkostninger)

Valgfrie omkostninger:
kr 15 050,- (Boligkjøperpakke (valgfritt))
--------------------------------------------------------
kr 10 061 250,- (Totalpris inkl omk og valgfrie omkostninger)

Boligselgerforsikring
Selger har tegnet boligselgerforsikring som dekker selgers ansvar etter avhendingsloven begrenset oppad til kr. 12.000.000,-. Egenerklæringsskjema er vedlagt salgsoppgave.

Betalingsbetingelser
Fullstendig kjøpesum samt omkostninger skal være disponibelt på meglers klientkonto innen dato for overtagelse. Kjøpesummen skal innbetales fra norsk finansinstitusjon og/eller kjøpers konto i norsk finansinstitusjon. Eventuell egenkapital skal innbetales i én samlet betaling fra kjøpers egen konto i norsk finansinstitusjon.

Vederlaget
Følgende er avtalt om meglers vederlag:

Meglerprovisjon: 1,15 % av salgssummen

Oppgjørsdekning: kr. 1.900,-

Tilrettelegging: kr. 12 900

Visningshonorar pr. stk: kr. 2 500,-

Grunnpakke: kr. 14 775,-

Kveldsfoto: kr. 3 750,-

LOOK: kr. 3.950,-

Markedspakke: kr. 15 500,-

Innhenting av servitutter pr. stk: kr. 300,-

Avisannonsering: kr. 7 500,-




Dersom handelen ikke kommer i stand eller at oppdraget sies opp har megleren krav på dekning for
påløpte timer, påløpte visninger, grunn og markedspakke samt utlegg.

Oppdragsnummer
69-24-0060

Budgivning
Eiendomsmegler skal legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden. Vi gjør oppmerksom på at det i forbrukerforhold ikke kan inngis bud med kortere akseptfrist enn kl. 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Eiendomsmegler kan ikke formidle bud med kortere akseptfrist enn dette. Hos EIE stiller vi strengere krav til frister ved budgivning enn det som følger av Forbrukerinformasjon om budgivning punkt 4, vedlagt i salgsoppgaven. Bud skal ikke ha en akseptfrist på mindre enn 30 minutter fra budet inngis. Bud med kortere akseptfrist enn 30 minutter kan bli avvist.

Eiendomsmegler har ikke ansvar for forsinkelser som skyldes tekniske feil. Akseptfristen er absolutt, det vil si at selger må akseptere budet og kjøper meddeles aksepten innen utløpet av akseptfristen. Dersom du utsetter inngivelse av bud til tett opp mot akseptfristen på et annet bud er det en reell fare for at eiendommen kan bli solgt før ditt bud kommer frem til megler og/eller megler rekker å bringe budet videre til selger. Husk alltid å ringe megler etter at du har sendt et bud eller budforhøyelse, for å forsikre deg om at budet er mottatt og kan formidles til selger. For øvrig vises det til vedlagte forbrukerinformasjon om budgivning.

Alle bud og budforhøyelser skal være skriftlig. I tillegg må legitimasjon være fremlagt, og budet skal signeres av budgiver. Eiendomsmegler kan ikke formidle bud før disse kravene er oppfylt. Vi oppfordrer til å inngi bud elektronisk, ved å trykke på "Gå til budgivning" på eiendommens hjemmeside på eie.no eller ved å trykke på knappen "Gi bud" i finn-annonsen. Ved å benytte denne tjenesten vil vilkårene om legitimasjon og signatur fra budgiver være oppfylt. Som kjøper og selger hos EIE vil du få tilsendt budjournalen etter at handel er inngått. Dette innebærer at alle bud vil bli gjort kjent for partene i den endelige kjøpsavtalen. Øvrige budgivere kan be om å få en kopi av budjournalen i anonymisert form. Det er viktig at du gjør deg kjent med all informasjon om boligen, og at du har spurt om det du eventuelt lurer på, før du legger inn et bud.

Boligkjøperpakke og boligkjøperforsikring
EIE har sammen med vår samarbeidspartner lansert et gunstig forsikringskonsept for deg som kjøper bolig gjennom EIE.

Kjøpere (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. husforsikring, innboforsikring, dobbel rentedekning, flytteforsikring og boligkjøperforsikring som gir deg juridisk bistand dersom du ønsker å reklamere på boligkjøpet. Kjøpere (ikke juridiske personer) kan også velge å kun tegne boligkjøperforsikring.

Boligkjøperpakken/boligkjøperforsikring må tegnes senest i forbindelse med kontraktsmøtet.

 Produktark for boligkjøperpakken og boligkjøperforsikring ligger vedlagt i salgsoppgaven. Ta kontakt med megler for ytterligere informasjon.

Lovanvendelse
Generelle bestemmelser Salgsoppgaven er basert på de opplysningene selger har gitt til megler, den bygningssakyndiges tilstandsrapport, samt opplysninger innhentet fra kommunen, Kartverket og andre tilgjengelige kilder. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene, og slike forhold kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen. Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at interessenter rådfører seg med eiendomsmegler eller egne rådgivere før det legges inn bud.

En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel. Kjøper og selgers rettigheter og plikter reguleres av avtalen mellom partene, samt informasjonen som har vært tilgjengelig for kjøperen i forbindelse med handelen. Avtalen utfylles av avhendingsloven, og det gjelder ulike avtalevilkår avhengig av om kjøper er forbrukerkjøper eller ikke. Dette er nærmere beskrevet nedenfor.

På grunn av ulike avtalevilkår kan selger vurdere bud fra en som ikke er forbruker, ulikt fra en forbrukers bud. Dersom kjøper ikke er forbruker, er selger sitt mulige mangelsansvar begrenset fordi eiendommen selges «som den er». Selger kan ikke ta «som den er» forbehold ovenfor en forbrukerkjøper. Selv et lavere bud fra en som ikke er forbruker kan foretrekkes fordi begrensningen i mulig mangelsansvar kan ha egenverdi for selger. Selger står fritt til å forkaste eller akseptere ethvert bud, og er for eksempel ikke forpliktet til å akseptere høyeste bud. Budgiver skal i budskjemaet avgi egenerklæring om budgiver er forbruker eller næringsdrivende/person som hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.

Forbrukerkjøp - definisjon: Med forbrukerkjøp menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet. Forbruker - avtalevilkår: Eiendommen har en mangel dersom den ikke er i samsvar med kravene som følger av avtalen, eller det foreligger brudd på bestemmelsene i avhendingsloven §§ 3-2 til 3-8. Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være grunnlag for mangelskrav. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen. Dette gjelder likevel bare dersom man kan gå ut ifra at det virket inn på avtalen at opplysningen ikke ble gitt eller at feil uriktige opplysninger ikke blir rettet i tide på en tydelig måte. Boligen kan ha en mangel etter avhendingsloven § 3-3 dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk innvendig areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm.

Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr. 10 000 (egenandel).

Ikke-forbruker (næringsdrivende) - definisjon: Hvis kjøper er en juridisk person, eller en fysisk person som hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet, vil kjøpet ikke anses som et forbrukerkjøp. Ikke-forbruker - avtalevilkår: Eiendommen har en mangel dersom den ikke er i samsvar med kravene som følger av avtalen. Eiendommen selges «som den er», og selgers ansvar utover det konkret avtalte er da begrenset etter avhendingsloven § 3-9, første ledd andre setning. Avhendingsloven § 3-3 andre ledd fravikes, og hvorvidt boligens arealsvikt utgjør en mangel vurderes etter avhendingsloven § 3-8. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere.

Uautorisert kopiering eller gjenbruk av all tekst og alle bilder i denne annonse/salgsoppgave er ikke tillatt.

Hvitvasking
Eiendomsmegler er underlagt lov om hvitvasking og tilhørende forskrift. Hvitvaskingsloven pålegger megler å gjennomføre kundetiltak av både selger og kjøper. Dersom kjøper ikke bidrar til at megler får gjennomført kundetiltak, og dette medfører at transaksjonen ikke kan gjennomføres eller blir forsinket misligholder kjøper avtalen. Dette vil kunne gi selger rettigheter etter avhendingsloven, herunder rett til å heve kjøpet og gjennomføre dekningssalg for kjøpers regning dersom misligholdet er vesentlig. I tilfeller der det er selger som ikke bidrar til at megler får gjennomført løpende kundetiltak underveis i oppdraget må megler stanse gjennomføringen av transaksjonen. Selger vil i så fall ha misligholdt sine forpliktelser, og kjøper vil kunne ha krav mot selger etter avhendingslovens bestemmelser om mislighold og forsinkelse.

Dersom kundetiltak ikke lar seg gjennomføre vil EIE eiendomsmegling ikke kunne bistå med handelen eller foreta oppgjør.

Personvern
Som interessent, budgiver og kjøper vil dine personopplysninger bli registrert og lagret.  Som eiendomsmeglingsforetak har vi plikt til å oppbevare kontrakter og dokumenter i minst 10 år, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 3-7 (3). Dette innebærer at mulighetene for å få slettet personopplysninger er begrenset. Du kan lese om vår behandling av personopplysninger i vår personvernerklæring på https://eie.no/eiendom/personvernerklaering

Avdeling
Eiendomsmegler Larvik og Lardal AS
EIE Larvik & Lågendalen
Org. nr: 916130163
Fritzøe Brygge 5D
3264 Larvik
Tlf: 33 74 02 34

Ansvarlig megler
Daglig leder / Eiendomsmegler MNEF Lars Andreas Grønneberg

Saksbehandlere
Lars Andreas Grønneberg
EIE Larvik & Lågendalen
Daglig leder / Eiendomsmegler MNEF
Mob: 95 13 59 53 / E-post: lag@eie.no


Sett deg godt inn objektet og les salgsoppgaven nøye før du gir bud. Du kan klikke her for å lese mer om budgivingsprosessen.


Gå til budgivning
Valg av eiendomsmeglingsforetak skal være frivillig. Eiendomsmeglingsforetak kan ikke inngå oppdrag om eiendomsmegling dersom inngåelsen av oppdraget er satt som vilkår i avtale om annet enn eiendomsmegling, f.eks. tilbud om lån eller andre banktjenester, jf. Lov om eiendomsmegling § 6-3 (3).
Bilde 3 av Bryggeveien 4
For mer om objektet
Bryggeveien 4

Kontakt megler

Uansett hva du lurer på, svarer vi deg gjerne. Vi stiller bransjens høyeste krav til oss selv, og skreddersyr råd og løsninger for hver enkelt kunde.

Bilde av iphone som viser EIE-portalen
Få full oversikt
EIE portalen – ditt boligunivers

Du bruker en utdatert nettleser!

Internet Explorer er utdatert og ikke lenger offisielt støttet, og utgjør en stor sikkerhetsrisiko. Du bør avinstallere dette programmet og heller bruke Microsoft Edge, Mozilla Firefox, Google Chrome, Apple Safari eller andre nettlesere som oppdateres jevnlig.

Dersom du fortsetter å bruke nettsiden i Internet Explorer eller andre utdaterte nettlesere, kan du oppleve at nettsiden ser rar ut eller ikke fungerer i det hele tatt.

Les mer her: