Bilde 1 av Helgesens gate 24ABilde 2 av Helgesens gate 24A
Digital salgsoppgave
Helgesens gate 24A

3263 Larvik • Larvik kommune

Prisantydning

kr 3 350 000

Omkostninger: kr 97 770Totalpris: kr 3 447 770
Sjarmerende enebolig med garasje og skjermet tomt. Stilig anneks med eget bad og kjøkken. Sentralt område ved sjøen.
Vis i kartLast ned denne salgsoppgaven
Boligtype
Enebolig
Eierform
Selveier
Primærrom (P-ROM)
106 m²
Bruksareal (BRA)
126 m²
Bruttoareal (BTA)
142 m²
Kommunale avgifter
kr 1 837 / Mnd
Prisantydning
kr 3 350 000
Omkostninger
kr 97 770
Totalpris
kr 3 447 770
Byggeår
1875
Tomt
Eiet tomt 357 m²
Oppdragsnummer
69200103
card-default

Mats Westby Svensen

Eiendomsmegler / Salgssjef / Partner
Les om Mats
Visninger
Lørdag 28. nov.
13:00 - 14:00
Meld deg på visning
Prisantydningkr 3 350 000,-
Pantattest kjøperkr 200,-
Tingl.gebyr pantedokumentkr 585,-
Tingl.gebyr skjøtekr 585,-
Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 3 350 000,-)kr 83 750,-
Boligkjøperpakke If (valgfritt)kr 12 650,-
  
Totalpris kr 3 447 770
Eiendom
Helgesens gate 24A, 3263 Larvik

Matrikkel
Gnr. 3020 bnr. 755 i Larvik kommune

Eierform
Selveier

Areal
Primærrom: 106 kvm, Bruksareal: 126 kvm, Bruttoareal: 142 kvm

Byggeår
1875

Tomt
Eiet tomt 357 m²

Prisantydning
3 350 000

Totalpris inkl. omkostninger
3 350 000,- (Prisantydning)

Omkostninger
200,- (Pantattest kjøper)
585,- (Tingl.gebyr pantedokument)
585,- (Tingl.gebyr skjøte)
83 750,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 3 350 000,-))
12 650,- (Boligkjøperpakke If (valgfritt))

97 770,- (Omkostninger totalt)

3 447 770,- (Totalpris inkl. omkostninger)

Kommunale avgifter
Kr. 22 036 pr. år Gjelder for inneværende år.

Eier
Laila Eigås Christiansen Petter Christiansen

Beskrivelse
Helgesens gate 24 A og B er en sjarmerende enebolig over to plan - oppført i 1875. På eiendommen er det også et stilig anneks med eget bad, kjøkken og soverom, som ble totaloppusset i 2014. Beliggenheten er sentral og barnevennlig, like ved sjøen, skole og Fram stadion. Boligen ligger på en skjermet tomt med plen, gjerde og bærbusker. Varme dager kan nytes på en veranda ved inngangen og på en stor terrasse ved annekset.

Det er parkering i en garasje. Innvendig i boligen er flere flater malt og pusset opp over tid. Stuene er romslige med vedkamin og peis, mens kjøkkenet har rom for en hyggelig, liten spiseplass. Videre er det et eldre bad/vaskerom med dusjkabinett, et separat wc-rom, en loftstue med etasjeovn, et innredet rom og en sovealkove.

Kort fortalt
- Sjarmerende enebolig over to plan.
- Stilig anneks med bad og kjøkken.
- Annekset pusset opp i 2014.
- Parkering i garasje med bod.
- Koselig veranda ved inngangen.
- Stor terrasse ved annekset.
- Skjermet tomt med gressplen.
- Barnevennlig og sentralt område.
- Rett ved barne- og ungdomsskole.
- Kjøkken med rom for spiseplass.
- Romslig stuer med vedkamin og peis.
- Loftstue for ekstra spillerom.
- Eldre bad med dusjkabinett.
- Boligen har et separat wc-rom.
- Romslig soverom og sovealkove i 2. etasje.
- Kjeller, krypkjeller og seks kott.

Parkering
Det er parkering i en garasje på ca. 19 kvm, og det er en bod i bakkant av garasjen. Øvrig parkering etter områdets gjeldende bestemmelser.

Beliggenhet
Eneboligen ligger i et etablert og barnevennlig boligområde på Torstrand i Larvik kommune. Stedet er et av de eldste i Larvik og preges av unik bebyggelse fra så langt tilbake som 1600-tallet. Områdets sentrale beliggenhet og sjarm har ført til økende popularitet. Her finnes gode skoler, barnehager, offentlig kommunikasjon, Fram Stadion og Thor Heyerdahl Videregående skole.

På Torstrand ligger Larvik Havn hvor Color Line har sitt anløp til Hirtshals, samt bystrendene Karistranda og Smiestranda, som er noen av Larviks mest populære strender. Det er flotte rekreasjonsområder like i nærheten, blant annet Furumoa med ærverdig skog, Herregården med det som er igjen av den gamle barokkhagen, og Mesterfjellet. Langs Lågen er det etablert kyststi fra Vestre Halsen til Revet med den fantastiske skulpturen "Ra".
Ved Fram Stadion ligger Arena Larvik - byens storstue med konserter, messefasiliteter og en rekke arrangementer. I tillegg til fotballbane og idrettsanlegg byr nærområdet på lekeplass, svømmehall og treningssenter. Det er gangavstand til sentrum med et rikt utvalg av servicetilbud, hyggelige butikker og ikke minst Batteristranda.

Her finner du Bølgen kulturhus og Farris Bad, der sistnevnte har en av Nordens mest innholdsrike spaavdelinger. I tillegg til flotte badeplasser i Farris og fjorden, kan Larvik skilte med Norges største bøkeskog på ca. 300 mål og flotte turområder innover i Vestmarka. Golf kan spilles i vakre omgivelser ved Larvik Golfklubb på Fritzøe gård.

Servicetilbud
Dagligvarehandelen kan blant annet gjøres på Rema 1000 og Kiwi. Larvik sentrum har trivelige handlegater med kafeer, restauranter og alt av bymessige servicetilbud. Her finner du også Amfi kjøpesenter. Øya ligger like i kort gangavstand, med en rekke butikker og varehus, deriblant Jula og Byggmax. En kort kjøretur unna ligger Nordbyen kjøpesenter, som er Larviks største.
Kollektivtilbudet i området består av buss og tog. Nærmeste holdeplass er Torstrand marked, som ligger kun to minutter unna. Videre er det ca. 18 minutters gange til Larvik jernbanestasjon. Ved å benytte bil tar det ca. 3 min til Larvik sentrum, 19 min til Sandefjord lufthavn, 33 min til Tønsberg og 1 time til Drammen.

Eneboligen ligger rett ved Mesterfjellet barne- og ungdomsskole. Larvik kommune har fritt skolevalg for elever som skal begynne i 1. og 8. trinn, noe som gir ekstra fleksibilitet. Det er kort gangavstand til Thor Heyerdahl Videregående skole, samt nærhet til et godt utvalg av både private og kommunale barnehager.

Tomt
Eiet tomt, 357 m²
Eneboligen ligger fint til på en skjermet, delvis inngjerdet tomt, som er opparbeidet med plen, skiferheller, trær, bærbusker, diverse beplantning og en smijernsport ut mot gaten. Ved inngangen er det en koselig, impregnert veranda på ca. 5,3 kvm, som har markise, belysning og levegg.

På eiendommen er det også et anneks som ble pusset opp i 2014. I forbindelse med annekset finner man en stor, impregnert terrasse, som har belysning og direkte adkomst til hagen. Det er montert levegger, og terrassen er et noe usjenert uterom som innbyr til lange, sosiale kvelder.

Analogt målebrev:
Eiendommen er etablert i grunnboka via analogt målebrev den 10.05.1875. Larvik kommune viser til historiske målebrev for areal og beskrivelse av eiendommen. Eiendommens plassering i kartet kan avvike fra eiendommens faktiske plassering i marka. Oppgitt areal i eiendomskartet er tilsvarende usikkert, og er kun beregnet ut fra grensene i matrikkelen.

Adkomst
Det vil bli skiltet med Eie visningsskilt på oppsatte fellesvisninger.

Se vedlagt kartskisse i annonsen. Ved å trykke på kartet får du enkelt tilgang til en spesifisert reiserute fra ønsket startdestinasjon til den aktuelle boligen.

Inneholder
Enebolig:

1 etasje:
- Entre 3 m2
- Gang m/trapp 7 m2
- Kjøkken 11,3 m2
- Stue 23 m2
- Soverom/stue 16,5 m2
- Bad/vaskerom 3,5 m2
- Toalettrom 1,4 m2
- Trapperom til kjeller 2,5 m2

2 etasje:
- Loftstue 13,3 m2
- Soverom 11 m2
- Sovealkove 3,9 m2
- Trapperom 2,5 m2

Anneks:
1 etasje:
- Entre 2,8 m2
- Stue 20 m2
- Kjøkken 9,8 m2
- Bad/vaskerom 4,7 m2
- Soverom 11,5 m2

Garasje: 19 m2 BRA

Kjeller med adkomst fra kjøkken blir å anse som en grovkjeller med boder (takhøyde rundt 2.02 og 2,06 m). I gangen er det luke til ca 10 m2 krypkjeller med høyde rundt 1,77 m (ikke målbart pga. høyde under 1,9 m). Flere kott/garderobeskap i 2. etasje er ikke målbart.

Vindu på soverom i 2. etasje med for liten lysåpning (bredde) for godkjent rømningsvindu.

De oppgitte arealer er hentet fra tilstandsrapport. Arealer beregnes etter bruken av rommet på befaringstidspunktet, uavhengig av hva som er godkjent av bygningsmyndighetene.

Byggemåte
Enebolig over 2 plan + kjeller og krypkjeller fra rundt 1875. Påbygd entre, kjøkken og baderom på antatt 1970 tallet. Boligen er oppført i tømmer og tilbygg i bindingsverk. Kledd med tømmermannspanel. Saltak (takkonstruksjon) med betongtakstein (antatt påbygd oppløft på 1990 tallet).

Anneks over et plan + stort loft i teglstein på støpt plate. Pulttak med betongtakstein. Garasje i bindingsverk på støpt plate.

Det er utarbeidet en tilstandsrapport for eiendommen som følger vedlagt i salgsoppgaven. Rapporten er en teknisk gjennomgang av boligen og angir eventuelle byggetekniske avvik.

Følgende punkter bør kjøper være oppmerksom på, herunder baderom, kjøkken, eldre vinduer, beslag og punkter på kledning (boligen). I anneks så ble det målt fuktighet på soverom i hjørne i bakkant og vegger på baderom må ikke utsettes for vannsprut (er kabinett i dag).

- Baderom enebolig
Renovering nærmer seg, men det ble ikke målt fuktighet. Det er svakt fall til kabinett, men oppkant ved dør. Sluk under kabinett er ikke vurdert. Ellers slitte flater og innredning. Kabinett med Tg 1. Rommet må ikke utsettes for direkte vannsprut. Det er ikke mekanisk avtrekk eller tilluft via dør ihht. forskrifter. Utbedring anbefales.

- Baderom anneks
Det er noe fall til kabinett, men ikke ihht. forskrifter. Men det er oppkant ved dør. Sluk og fall under kabinett er ikke vurdert. Det er ikke oppkant mansjett på vann og avløpsrør og utett overgang gulv og vegg, der det er murvegger. Det ble ikke målt unormal fuktighet. Vegg bak og inntil kabinett er våtsone fordi om det er lukket kabinett, og glattkant/panel er ikke godkjent etter våtromsnormen. Men det er ingen skade. Noe ujevn puss og noe sår. Vegg må ikke utsettes for vannsprut. Det er ikke tilluft via dør ihht. forskrifter. Utbedring anbefales.

- Kjøkken enebolig
Tørre fronter og enkeltvis sår og merker. Men det ble ikke målt fuktighet på utsatte plasser. Etterfølgende vedlikehold må hensyntas.

- Eldre vinduer
Eldre glass kan punktere pga. alder og det er punktert glass i gang m/trapp til 2. etasje, samt vindu lar seg ikke åpne. Det er råteskadet vindu på baderom (Tg 3), samt vindu lar seg ikke åpne og stedvis tørre/flasset karmer og vannbrett. Etterfølgende vedlikehold/oppgradering må påregnes.
Nyere vinduer med Tg 1.

- Beslag
Det er flasset fotbeslag på pipe, flasset beslag mot kvist (åpent beslag på taket), stedvis flasset takrenner, rustne rennekroker og israftbeslag på tilbygg med rustflekker. Oppgradering nærmer seg. Vurdering er foretatt fra bakkenivå.

- Punkter på kledning (enebolig)
Tg 2 grunnet alder, men det ble ikke observert skade eller unormale avvik som tilsier behov for utvidet kontroll. Men det kan være skjult skade, men vegger må anses å være kontrollert i forbindelse med omkledning etter byggeår. Brannvegg med noen sprekker og sår.

Det er lite eller ikke lufting i nedre del (ikke synlig skade), mot vindu og vannbrett på soverom i 2. etasje er det råte i kledning pga. ikke åpning (anbefaler 10 mm åpning), og det samme på kjøkkenvindu og blyglassvindu i stue/soverom. Sår og noe råte nederst mot/ved inngangsdør. Lokal utbedring anbefales. Ellers normal slitasje. Fasader er vurdert fra bakkenivå.

Primærrom
Primærrom: 106 kvm. Følgende rom inngår som p-rom:

Enebolig:
1. etasje: Bad/vaskerom, entré, kjøkken, stue, soverom/stue, gang m/trapp og toalettrom.
2. etasje: Loftstue, trapperom, sovealkove, soverom.

Anneks:
1. etasje Bad/vaskerom, entré, kjøkken, stue, soverom.

Bruksareal
Bruksareal: 126 kvm

Enebolig:
Kjeller: 17 m2
1. etaje: 72 m2
2. etasje: 37 m2

Anneks: 1. etasje: 19 m2

Standard
Vindfang
Eneboligen har adkomst via en koselig veranda og en overbygget inngangsdør. Vel innenfor døra møtes man av et vindfang, og her passer det fint å innrede med knaggrekker eller skohyller. Vindfanget ligger i tilknytning til en gang med gulvbelegg og gråmalte panelvegger. Om ønskelig er det plass til skap eller andre garderobeløsninger.

Kjøkken
Et koselig kjøkken ligger i eget rom, med belegg på gulv og gråmalte plater på veggene. Ved vinduet er det rom for en hyggelig, liten spiseplass. Innredningen har slette fronter, vitrineskap og laminert benkeplate med dobbel oppvaskkum. Over benken er det hvite fliser med noe dekor, og over kokesonen er det montert en ventilator.

Stue
Stuen er meget romslig med et stort vindu som slipper inn godt med dagslys. Det er belegg på gulvet, hvitmalte panelvegger og en kontrastvegg kledd i rød teglstein. Lune kvelder sikres av en vedkamin, og det er plass til spisebord i stuen.

Loftstue
I andre etasje er det en hyggelig stue med parkettgulv, blåmalte panelvegger og en kontrastvegg kledd i rød teglstein. En vakker etasjeovn sørger for ekstra varme og hygge. Det er plass til tv-løsning og sofagruppe, og rommet er perfekt hvis ungdommen i huset ønsker å trekke seg litt tilbake.

Bad/wc/vaskerom
Av våtrom har boligen et eldre bad og et separat wc-rom i første etasje. Badet har grått belegg på gulvet og lyse våtromsplater på veggene. På badet er det dusjkabinett og opplegg for vaskemaskin. Den øvrige innredningen består av servant med underskap, et høyskap og et speil. Wc-rommet har gulvbelegg, toalett og servant. På veggene er det malt mur og plater.

Soverom og garderobe
Eneboligen har et stort soverom og en sovealkove i 2. etasje. Den ene stuen i 1. etasje brukes idag som soverommet. På soverommet er det en Dovre peis og et garderobeskap med dels speilfronter. Eneboligen har for øvrig godt med ekstra lagringsplass i kjelleren, i krypkjelleren, i garasjen og i hele seks kott i andre etasje.

Anneks
På eiendommen er det et anneks i mur og teglstein, som ble renovert innvendig i 2014. Annekset består av vindfang, bad/vaskerom, kjøkken, stue og soverom. Stuen er stilig med 1-stavs laminat på gulvet, mens veggene er kledd i panel og synlig teglstein. En vedovn sikrer lune kvelder.

Kjøkkenet ligger i direkte tilknytning til stuen, med 1-stavs laminatgulv og rom for en hyggelig, liten spiseplass. På veggene er det panel og synlig teglstein. Innredningen fra 2014 har hvite, profilerte fronter og laminert benkeplate med nedfelt oppvaskkum. Over kokesonen er det installert en ventilator med kullfilter. Av hvitevarer har kjøkkenet integrert platetopp, stekeovn og oppvaskmaskin.

Badet har hvite gulvfliser med varme. På veggene er det panel og hvitmalt teglstein. Badet er utstyrt med dusjkabinett, vegghengt toalett og opplegg for vaskemaskin. Baderomsinnredningen består av servant med skuffer og et speil med integrert belysning. Soverommet er meget romslig, og i rommet står det en stor skyvedørsgarderobe. Ekstra lagringsplass finnes på et stort loft i annekset.

Oppvarming - Teknisk
Eneboligen og annekset oppvarmes elektrisk via stedvis panelovner. Det er gulvvarme på badet i annekset. I tillegg er det en vedkamin i stuen, en peis på soverommet i første etasje, en etasjeovn i loftstuen, en vedovn i kjelleren og en vedovn i stuen i annekset. Det er mekanisk avtrekk fra begge kjøkken og fra badet i annekset - ellers naturlig tilluft.

Boligen har to sikringsskap med automatsikringer, henholdsvis på kjøkkenet i annekset og i et skap i loftstuen i selve huset. Det er to 200 liters varmtvannsberedere fra 2014, den ene i kjelleren på huset og den andre på badet i annekset. Vvs og det elektriske i annekset ble fornyet i 2014. I boligen er det brannskille i murt teglstein mot naboen. Eneboligen har flere vinduer fra 2010 og 2014.

Ferdigattest
Det foreligger ikke ferdigattest eller midligertidig brukstillatelse for eneboligen.

Tilbygg godkjent 1948.

Fasadeendring godkjent 1977.

Ombygging loft godkjent 1937.

Påbygg bolig godkjent 1992.

Annen boligbygning: Ombygging fra tidl. steinsliperi til boenhet godkjent 1957.

Garasje/uthus/anneks, riving og gjenoppføring godkjent 1984.

Det understrekes at boligens utforming per i dag ikke er i samsvar med siste godkjente tegninger hos kommunen. Kjøper overtar risikoen knyttet til dette, herunder risikoen for evt. ulovlighetsoppfølging fra kommunens side. Evt. søknad om bruksendring/godkjenning av boligen i tråd med dagens utforming/bruk skjer for kjøpers regning og risiko.

Det gjøres oppmerksom på at kommunen nå ikke utsteder ferdigattest på tiltak omsøkt før 1998.

Kjøper overtar eiendommen slik den framstår på visning.

Oppvarming
Enebolig har åpen peis i soverom/stue, etasjeovn i loftstue og vedovn i kjeller. Samt elektrisk varme.

Annekset har vedovn i stue og gulvvarme på baderom.

Energimerking
Energiattest med energimerke Oppvarmingskarakter Oransje - Energikarakter G

Kommunale avgifter
Kr. 22 036 pr. år

I dette inngår gebyr for vann, avløp, renovasjon og feiing/ tilsyn for 2 bruksenheter.

Faste løpende kostnader
Nåværende eier har et strømforbruk som tilsvarer ca kr 35 000 pr. år (2 bruksenheter)

Boligen har en årlig forsikringspremie på kr 8 200 (2 bruksenheter).

Boligen er tilknyttet Viken Fiber som leverandør av internett. Og Altibox for TV. Tv-tuner/dekoder medfølger ikke.

Utgiftene er basert på nåværende eiers forbruk.

Forsikring med polisenummer
Tryg Polisenummer: 5399256

Formuesverdi
Formuesverdi for inntektsåret 2019: Som primærbolig Kr. 377 143,- Som sekundærbolig Kr. 1 257 144,-

Tekniske installasjoner:
TV-tuner følger ikke med objektet, da det følger abonnementet til eier.

Diverse
- Varme:
Det gjøres oppmerksom på at dersom noen av rommene mangler oppvarmingskilde, overtas boligen slik den fremstår på visning.

- Hvitevarer:
Kun integrerte hvitevarer medfølger.

- Tilsyn og feiing:
Siste tilsyn 12.09.2017 Utført
Siste feiing 13.10.2020 Ikke utført. Kommentarer: feiing 20 - ikke utført pga ønsket ikke feiing (siste utførte feiing er 01.03.2011)

Radonmåling
Fra og med 1. januar 2014 må alle som leier ut bolig ha gjennomført radonmåling av boligen og kunne fremvise dokumentasjon på at radonnivåene er forsvarlig. Kravet gjelder alle typer utleieboliger, både de som leies ut av det offentlige, virksomheter og private, inkludert leiligheter og hybler i tilknytning til egen bolig. Også institusjoner o.l. omfattes dersom beboerne betaler leie.

Forpliktelser, rettigheter og servitutter
Eiendommens servitutter følger av dens grunnboksblad.  For servitutter eldre enn fradelingsdato og eventuelle arealoppføringer som kan ha betydning for denne matrikkelenhet henvises det til hovedbruket / avgivereiendommen. For festenummer gjelder henvisningen servitutter eldre enn festekontrakten. Ta kontakt med megler for mer informasjon.

Utleie
Eiendommen 2 bruksenheter. Det vil normalt være anledning til utleie av hele eiendommen eller enkeltrom, såfremt utleiearealet er bygningsmessig godkjent for varig opphold og har forsvarlige radonnivåer.

Vei/vann/kloakk
Eiendommen er tilknyttet offentlig vann og avløp med privat septikanlegg. Adkomst fra kommunal vei. Eier er selv ansvarlig for private stikkledninger til bygningen.

Regulering
Eiendommen er regulert til boliger reguleringsplan for Torstrand ikrafttredelse 10.12.1987. Eiendommen er avsatt til boligformål i kommuneplanens arealdel.

Kommuneplaner

Kommunedelplan for Larvik by 2015-2027, Id 201310, Ikrafttredelse 16.09.2015
Plantype Kommunedelplan
Status Endelig vedtatt arealplan
Delareal 357 m, Arealbruk Boligbebyggelse, Nåværende
Delareal 357 m, Bestemmelse Områdenavn BEV_1
KP Bestemmelse Hjemmel hensyn bevaring bygning og annet kulturmiljø

Kommuneplaner under arbeid

Kommunedelplan for Larvik by 2020-2032, Id 201811
Status Planlegging igangsatt
Plantype Kommunedelplan

Reguleringsplaner

Torstrand, del av ( Store planen ), Id 65.01, Ikrafttredelse 10.12.1987
Plantype Eldre reguleringsplan
Status Endelig vedtatt arealplan
Delarealer Delareal 357 m, Formål Boliger, Feltnavn B27

Reguleringsplaner under arbeid i nærheten (100 meter)

Navn Alfred Andersen, Id 200927
Status Uaktuell/trukket
Plantype Detaljregulering

Kopi av reguleringsplaner/kommuneplaner med bestemmelser kan mottas ved henvendelse til megler. Vi oppfordrer interessenter til å gjøre seg kjent med disse.

Overtagelse
Overtagelse etter avtale med selger.

Prisantydning, omkostninger og evt. fellesgjeld
3 350 000,- (Prisantydning)

Omkostninger
200,- (Pantattest kjøper)
585,- (Tingl.gebyr pantedokument)
585,- (Tingl.gebyr skjøte)
83 750,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 3 350 000,-))
12 650,- (Boligkjøperpakke If (valgfritt))

97 770,- (Omkostninger totalt)

3 447 770,- (Totalpris inkl. omkostninger)

Boligselgerforsikring
Selger har tegnet boligselgerforsikring som dekker selgers ansvar etter avhendingsloven begrenset oppad til kr. 10.000.000,-. Egenerklæringsskjema er vedlagt salgsoppgave.

Betalingsbetingelser
Fullstendig kjøpesum samt omkostninger skal være disponibelt på meglers klientkonto innen dato for overtagelse.

Lov om tiltak mot hvitvasking og terrorfinansiering(hvitvaskingsloven) pålegger eiendomsmegleren å gjennomføre legitimasjonskontroll og risikovurdering av alle kunder og/eller eventuelle reelle rettighetshavere. Dersom kundene ikke oppfyller lovens krav eller eiendomsmegler har mistanke om at transaksjoner har tilknytning til utbytte av straffbare handlinger eller forhold som rammes av straffeloven §§ 131 - 136 a, kan eiendomsmegleren stanse gjennomføring av handelen. Eiendomsmegleren kan ikke holdes ansvarlig for de konsekvenser dette vil kunne få for partene eller andre som har interesser i eiendomshandelen.

Vederlaget
Følgende er avtalt om meglers vederlag:

Provisjon: (forutsatt salgssum: 3 350 000 Kr. 41.875,-

Tilrettelegging: Kr. 7.500,-

Visningshonorar: Kr. 1.875,-

Markedspakke: Kr. 12.500,-
Dersom handelen ikke kommer i stand eller at oppdraget sies opp har megleren krav på dekning for
påløpte timer, påløpte visninger, grunn og markedspakke samt utlegg.

Oppdragsnummer
69-20-0103

Budgivning
Som kjøper og selger hos Eie vil du få forelagt budjournalen på kontraktsmøtet. Dette innebærer at alle bud vil bli gjort kjent for partene i den endelige kjøpsavtalen. Megler er forpliktet til å legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden.Vi gjør oppmerksom på at ingen bud kan ha akseptfrist før minimum kl. 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. I henhold til gjeldende regler kan megler ikke formidle bud med akseptfrist kortere enn dette.

Hos Eie stiller vi strengere krav til frister ved budgivning enn det som følger av Forbrukerinformasjon om budgivning punkt 4, se bilag til budskjema i salgsoppgaven. Bud skal ikke ha en akseptfrist på mindre enn 30 minutter fra budet inngis. Bud med kortere akseptfrist enn 30 minutter kan bli avvist. For øvrig vises det til vedlagte forbrukerinformasjon om budgivning. Det er viktig at du gjør deg kjent med all informasjon om boligen, og at du har spurt om det du eventuelt lurer på, før du legger inn et bud.

Boligkjøperpakke
Eie har i samarbeid med If lansert et gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert i en pakke til en meget konkurransedyktig pris.
 
Kjøpere (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. husforsikring, innboforsikring, dobbel rente dekning, flytteforsikring og boligkjøperforsikring som gir deg juridisk bistand dersom du ønsker å reklamere på boligkjøpet. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte. Ta kontakt med megler for ytterligere informasjon.

Solgt "som den er"
Solgt "som den er" avhendingsloven (avhl.) § 3-9:
Eiendommen selges iht. avhl. § 3-9, som innebærer at den selges i den tilstand den er under visning. Kjøper kan derfor ikke påberope seg noen andre bestemmelser etter avhl. kapittel 3, enn de regler som er ufravikelige i forbrukerforhold, jf. avhl. § 3-9, jf. § 1-2 (2). Selv om eiendommen er solgt "som den er", har eiendommen likevel mangel der dette følger av § § 3-7 eller 3-8; når kjøper ikke har fått opplysninger om forhold ved eiendommen som selger kjente eller måtte kjenne til, og som kjøper hadde grunn til å regne med å få. Det samme gjelder dersom eiendommen ikke er i samsvar med opplysninger som er gitt i annonse, salgsprospekt eller ved annen markedsføring på vegne av selger. Dette gjelder likevel bare dersom man kan gå ut fra at opplysningene har virket inn på avtalen, og ikke er blitt rettet i tide på en tydelig måte.

Eiendommen har også mangel dersom den er i vesentlig dårligere stand enn kjøper hadde grunn til å regne med ut fra kjøpesum og forholdene ellers.

Alle interessenter oppfordres derfor til å sette seg inn i vedlagte egenerklæring fra selger, samt til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis.

Opplysninger i salgsoppgaven er godkjent av selger. Hele salgsoppgaven må grundig gjennomgås av interessenten(e). I tillegg oppfordres interessenten(e) til å sette seg inn i alle relevante dokumenter fra forretningsfører, f.eks. vedtekter, årsberetning, eventuelle husordensregler mv.

Avdeling
Eiendomsmegler Larvik og Lardal AS
Eie Larvik
Org. nr:916130163
Fritzøe Brygge 5D
3285 Larvik
Tlf: 33 74 02 34, Fax:

Ansvarlig megler
Eiendomsmegler / Salgssjef / Partner Mats Westby Svensen

Saksbehandlere
Mats Westby Svensen
Eie Larvik
Eiendomsmegler / Salgssjef / Partner
Mob: 92 04 37 85 / E-post: mws@eie.no

Eie Larvik
/

Sett deg godt inn objektet og les salgsoppgaven nøye før du gir bud. Du kan klikke her for å lese mer om budgivingsprosessen.


Gå til budgivning
Bilde 3 av Helgesens gate 24A
For mer om objektet
Helgesens gate 24A

Kontakt megleren

Uansett hva du lurer på, svarer vi deg gjerne. Vi stiller bransjens høyeste krav til oss selv, og skreddersyr råd og løsninger for hver enkelt kunde.