hero a hero b
Digital salgsoppgave
Lågaveien 21

3275 Svarstad • Larvik kommune

Prisantydning

kr 2 500 000

Omkostninger: kr 78 519Totalpris: kr 2 578 519
"Nygård" er en unik eiendom. Stort potensiale med 2 boenheter og tidl. butikklokale. Solrikt og med flott utsikt.
Vis i kart Last ned digital salgsoppgave
Boligtype
Enebolig
Eierform
Selveier
Antall soverom
4 soverom
Primærrom (P-ROM)
285 m²
Bruksareal (BRA)
420 m²
Bruttoareal (BTA)
461 m²
Kommunale avgifter
kr 1 895 / Mnd
Prisantydning
kr 2 500 000
Omkostninger
kr 78 519
Totalpris
kr 2 578 519
Byggeår
1917
Tomt
Eiet tomt 914 m²
Oppdragsnummer
70200034
card-default

Asmir Islamovic

Eiendomsmeglerfullmektig
Les om Asmir
Prisantydning kr 2 500 000,-
Pantattest kjøper kr 199,-
Tingl.gebyr pantedokument kr 585,-
Tingl.gebyr skjøte kr 585,-
Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 2 500 000,-) kr 62 500,-
Boligkjøperpakke If (valgfritt) kr 14 650,-
   
Totalpris kr 2 578 519
Eiendom
Lågaveien 21, 3275, Svarstad

Matrikkel
Gnr. 31 bnr. 18 i Larvik kommune

Eierform
Selveier

Areal
Primærrom: 285 kvm, Bruksareal: 420 kvm, Bruttoareal: 461 kvm

Antall soverom
4

Byggeår
1917

Tomt
Eiet tomt 914 m²

Prisantydning
2 500 000

Totalpris inkl. omkostninger
2 500 000,- (Prisantydning) Omkostninger 199,50 (Pantattest kjøper) 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 62 500,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 2 500 000,-)) 14 650,- (Boligkjøperpakke If (valgfritt)) 78 519,50 (Omkostninger totalt) 2 578 519,50 (Totalpris inkl. omkostninger)

Kommunale avgifter
Kr. 22 733 pr. år. Gjelder for 2019.

Eier
Astrid Oddbjørg Sjulstad´s dødsbo.

Beskrivelse
Eiendommen "Nygård" er en særdeles innholdsrik eiendom beliggende midt i Svarstad sentrum. Her er dagligvarebutikk, skole, barnehage, kirke, idrettsanlegg, frisør, blomsterbutikk og alt annet Svarstad har å by på i umiddelbar nærhet.
Selve eiendommen har huset forskjellig virksomhet opp gjennom årene. I bolighuset finner du derfor 3 deler - 2 boligdeler og 1 butikk/forretningsdel. Her er det mange muligheter!

Med sine totalt 3 etasjer og 420 kvm bruksareal er det uttalige muligheter for eiendommen. Eiendommen egner seg trolig både som en ren investering for utleie, en kombinasjon hvor man bor i en del og leier ut en annen og for de som ønsker å bruke hele boligen selv og ha enormt med plass. Eller er dette kanskje drømmen for den som vil både og drive en virksomhet på samme plass?

Innvendig bærer huset preg av sveitserstil - med sin spesielle rominndeling og store fine rom, god takhøyde, heltre speildører, brede profilerte lister rundt dører og vinduer og mellom tak og vegg.

Beliggenhet
Eiendommen ligger i et sentralt boligområde i Svarstad. I Svarstad finnes barnehage, skole, dagligvare, offentlig transport og idrettsanlegg. Holemyra ligger sentralt i Svarstad og er populært turområde for innbyggerne.

Det er kort vei til Herlandelva og en fin liten kjøretur til Svartangen, der sistnevnte er et idyllisk vann omkranset av vakker natur. Her er det nydelig sandstrand, samt mulighet for fiske av abbor og ørret. Kort avstand til Kjærra fossepark som er Lardal kommunes tusenårssted med nydelig friluftsområde, museum for Laksefisket og amfiscene der det arrangeres konserter med kjente artister. Her finnes også den populære klatreparken Høyt og Lavt Vestfold. Parken er Skandinavias største klatrepark med utfordringer for folk i alle aldersgrupper, noe som er perfekt for både familieopplevelser, vennelag og bedriftsarrangementer.

For friluftsentusiaster er også Skrim et eldorado. Her er det et omfattende merket løypenett både sommer og vinter. Løypene er del av det regionale løypenettet som forbinder Vestfold med Hardangervidda.

Servicetilbud:
Dagligvarehandelen kan blant annet gjøres på Spar Svarstad eller Rema 1000 Svarstad og Spar eller Kiwi Hvittingfoss. Ønsker du ytterligere servicetilbud har Nordbyen i Larvik og Herkules Skien et rikt utvalg av butikker, kafeer og spisesteder.

Området gir mulighet for offentlig kommunikasjon via buss. Grenlandsekspressen går fra Svarstad. Ved å benytte bil tar det ca. 12 min til Hvittingfoss, 36 min til Skien, 44 min til Larvik, 49 min til Sandefjord lufthavn, samt 1 time og 11 min til Oslo.

Fra eiendommen er det kort gangavstand til Lardal barneskole og ungdomsskole. Det finnes flere videregående skoler i nærliggende områder, samt et godt utvalg av både private og kommunale barnehager.

Tomt
Eiet tomt, 914 m²
Eiendommen som er etablert i grunnboka via skylddelingsforretning, er ikke oppmålt av kommunen. Viser til skylddelingsforretningen for areal og beskrivelse av eiendommen. Eiendommens plassering i kartet kan avvike fra eiendommens faktiske plassering i marka, oppgitt areal er tilsvarende usikkert.

Adkomst
Det vil bli skiltet med Eie visningsskilt på oppsatte fellesvisninger.

Se vedlagt kartskisse i annonsen. Ved å trykke på kartet får du enkelt tilgang til en spesifisert reiserute fra ønsket startdestinasjon til den aktuelle boligen.

Inneholder
Kjeller:
- disp- 37,7 m2
- bod 29,9 m2
- bod 17,7 m2
- bod 31,6 m2
- kjøkken 8,7 m2
- wc 2,5 m2

1 etasje:
- vindfang 3,5 m2
- gang 11,5 m2
- bad 6,2 m2
- stue 45,1 m2
- stue 16,9 m2
- kjøkken 14,6 m2
- butikklokale 35,2 m2

2 etasje:
- gang 10,6 m2
- bad 4,8 m2
- gang 5,2 m2
- soverom 16,2 m2
- soverom 11,2 m2
- stue 24,6 m2
- soverom 19,6 m2
- kjøkken 11,1 m2
- soverom 15,1 m2
- bod 6,0 m2

Stort loft med gode lagringsmuligheter.

Garasje uthus 41,2 m2

Anneks
- kontor 14,2 m2
- kjeller med kjøkken og wc 11,2 m2

De oppgitte arealer er hentet fra tilstandsrapport. Arealer beregnes etter bruken av rommet på befaringstidspunktet, uavhengig av hva som er godkjent av bygningsmyndighetene.

Boligen er bygget i.h.h.t. tidligere byggeforskrifter og boligens standard kan derfor avvike noe fra dagens krav til rom, innemiljø,
energiøkonomisering, etc.

Byggemåte
Bebyggelsen består av bolig m/næringsdel i to plan fra 1917 med kjeller. Kjeller oppført i mur adkomst fra utsiden og i fra gang. Vegger oppført i stående plank og med bindingsverkskonstruksjon, utvendig kledd med tømmermannskledning. Tak tekket med dobbelkrummet betongtakstein.

Garasje oppført i trekonstruksjoner, kledd utvendig med stående kledning. Tak tekket bølgeblikkplater.

Anneks oppført i trekonstruksjoner, kledd utvendig med rustikkledning. Tak tekket med bølgeblikkplater.

Boligen fremstår med noe manglende vedlikehold og oppgradering i forhold til dagens standard må påregnes, se rapportens
spesifikke punkter for ytterligere informasjon.

Det er utarbeidet en tilstandsrapport for eiendommen som følger vedlagt i salgsoppgaven. Rapporten er en teknisk gjennomgang av boligen og angir eventuelle byggetekniske avvik. Følgende punkter bør kjøper være oppmerksom på;

- Bad/vaskerom 1 etasje - alder og slitasje.
Bad/vaskerom står foran oppgradering da den forventede levetid er utgått og gis tilstandsgrad 2 på bakgrunn av alder. Det ble brukt krysslaser for og kontrollere fall til sluk, det ble observert fall til sluk. Da det er benyttet dusjkabinett, så er rommets overflater i større grad beskyttet mot unødig fukt. Det ble ikke målt utslag av fukt på utsatte plasser.

- Bad/vaskerom 2 etasje - alder og slitasje
Bad/vaskerom står foran oppgradering da den forventede levetid er utgått og gis tilstandsgrad 2 på bakgrunn av alder. Det ble brukt krysslaser for og kontrollere fall til sluk, det ble observert fall til sluk. Da det er benyttet dusjkabinett, så er rommets overflater i større grad beskyttet mot unødig fukt. Det ble ikke målt utslag av fukt på utsatte plasser.

- Takkonstruksjon - alder.
Naturlige skjevheter finnes og må forventes - dog er ikke omfanget større enn hva som må forventes. Det ble observert fuktmerker på undertak og sperrer ved pipe, men ikke noe mer en normalt på boliger fra denne alder. Det er ikke uvanlig at eldre teglsteinspiper både trekker og slipper  fuktighet, dette blir synlig som fuktskjoler på tilstøtende treverk.

- Veggkonstruksjoner - alder.
Tilstandsgrad 2 grunnet alder, og at det kan være skjult skade. 
- etasjeskille - alder og skjevheter.
Det ble registret skjevheter på gulv. Skjevheter og noe knirk må påregnes i etasjeskiller i tre fra denne perioden

- Vinduer - alder og slitasje.
Vinduer fra 1979 gis tilstandsgrad 2 på bakgrunn av alder og værslitasje

- Ytterdører - alder og slitasje.
Ytterdører og terrassedører gis tilstandsgrad 2 på bakgrunn av alder og slitasje.

- Utvendig kledning - tørrsprekker og stedvis råte.
Det ble funnet noe tørrsprekker og stedvis råte i kledning. Det gjøres oppmerksom på at vurderinger av fasader er foretatt fra bakkenivå, og det må sies at det er utført en begrenset kontroll m/ stikktakninger.

- Kjøkkeninnredninger - alder og slitasje.
Innredning gis tIlstandsgrad 2 på bakgrunn av alder og den forventende levetid er utgått.

Det må sies at de fleste konstuksjoner/byggevarer som har oppbrukt levetid på minimum 50% av anbefalt levetid settes automatisk TG:2

For ytterligere informasjon om byggemåte se boligsalgsrapport som ligger vedlagt. Det er viktig at interessenter setter seg inn i  rapporten. Interessenter oppfordres til å kontakte takstmann ved eventuelle bygningstekniske spørsmål.

Primærrom
Primærrom: 285 kvm. Følgende rom inngår som p-rom:

Kjeller: Lager, kjøkken, bod 1, bod 2, bod 3 og wc.

1. etasje: Butikklokale, gang, bad/vaskerom, stue 1, stue 2 og kjøkken.

2. etasje: Gang 1, bad/vaskerom, gang 2, stue, kjøkken, bod og 4 soverom.

Bruksareal
Bruksareal: 420 kvm

Kjeller: 140 m2

1. etasje: 146 m2

2. etasje: 134 m2

Standard
Innvendige overflater: Overflater på gulv har parkett, laminat, belegg og teppe. Overflater på innvendige vegger har malt panel, malte plater og tapet. Overflater på innvendige himlinger har malte plater og malt panel.

Bad/vaskerom 1. etasje har belegg på gulv på betong. Vegger med tapet. Malte plater i himling. Innredet med vask, dusjkabinett og wc samt opplegg for vaskemaskin.

Bad/vaskerom 2. etasje har  belegg gulv på betong. Vegger med tapet. Malte plater i himling.Innredet med vask, dusjkabinett og wc.
Opplegg for vaskemaskin.

Kjøkken: Eldre kjøkkeninnredninger med slette fronter, oppvaskbenk med stålbeslag.

VVS: Avløp i plast. Vannrør i jern, plast og kobber. Varmtvannsbereder i kjeller. Stoppekran i kjeller.

El-anlegg: Det ble observert følgende: Plassering sikringsskap: Gang 2 etg og i kjeller. Alder: Eldre. Merkede kurser: Ja, Automat sikringer: Nei.
Skru sikringer: Ja. Hovedsikring: 50 AFor utfyllende tekniske standard for øvrig henvises det til vedlagt tilstandsrapport, datert 26.08.20.

Ferdigattest
Det foreligger ikke midlertidig brukstillatelse eller ferdigattest på eiendommen.

Kommunen opplyser om følgende:
Bygningstype: Annen boligbygning - 2 boenheter.

1979:
Restaurering / ombygging forretning / bolig godkjent

1983:
Tilbygg godkjent.
Dette er i følge tegninger tak over inngangsparti.

Det er registrert 2 stk garasje / uthus / anneks på eiendommen i følge Larvik kommune.

Kjøper overtar eiendommen slik den framstår på visning.

Oppvarming
Vedovn og peis i stue.
Vedovn på kjøkken.

Det er installert varmepumpe i boligen.

Energimerking
Energiattest med energimerke Oppvarmingskarakter Gul - Energikarakter G

Kommunale avgifter
Kr. 22 733 pr. år
I dette inngår gebyr for vann, avløp, renovasjon og feiing/ tilsyn.

Faste løpende kostnader
Kostnader til forsikring, strøm og eventuelt TV/internett kommer i tillegg.

Forsikring med polisenummer
Tide Forsikring Polisenummer: A1-118

Formuesverdi
Formuesverdi for inntektsåret 2019: Som primærbolig Kr. 377 492,- Som sekundærbolig Kr. ,-

Tekniske installasjoner:
TV-tuner følger ikke med objektet, da det følger abonnementet til eier.

Diverse
-Tilsyn og Feiing
Siste tilsyn 11.08.2015 Utført
Siste feiing 11.06.2015. Siste varslede feiing i 2019 er ikke utført pga. ingen hjemme.
Anmerkning 11.08.2015. Anbefaler seriekoblede røykvarslere mellom 1 og 2. etg.

- Arealer:
De oppgitte arealer er hentet fra boligsalgsrapport. Arealer beregnes etter bruken av rommet på befaringstidspunktet, uavhengig av hva som er godkjent av bygningsmyndighetene.

- Varme:
Det gjøres oppmerksom på at dersom noen av rommene mangler oppvarmingskilde, overtas boligen slik den fremstår på visning.

- På naboeiendommen ligger det et fredet gravminne.

Radonmåling
Fra og med 1. januar 2014 må alle som leier ut bolig ha gjennomført radonmåling av boligen og kunne fremvise dokumentasjon på at radonnivåene er forsvarlig. Kravet gjelder alle typer utleieboliger, både de som leies ut av det offentlige, virksomheter og private, inkludert leiligheter og hybler i tilknytning til egen bolig. Også institusjoner o.l. omfattes dersom beboerne betaler leie.

Forpliktelser, rettigheter og servitutter
Eiendommens servitutter følger av dens grunnboksblad.  For servitutter eldre enn fradelingsdato og eventuelle arealoppføringer som kan ha betydning for denne matrikkelenhet henvises det til hovedbruket / avgivereiendommen. For festenummer gjelder henvisningen servitutter eldre enn festekontrakten. Ta kontakt med megler for mer informasjon.


Følgende heftelser vil følge eiendommen:

Dbnr. 495- 1/30, tinglyst 27.01.1987 - Jordskifte.
Jordskifte saken omhandler klarhet, avmerking og beskrivelse grensene.

Vei/vann/kloakk
Eiendommen har adkomst via offentlig vei.
Eiendommen er tilknyttet offentlig vann og avløp.

Regulering
Eiendommen er avsatt til boligformål i Kommunedelplan for Svarstad 2010-2022, datert 08.03.2011.

Hensynssone: H310_: Ras- og skredfare (390 kvm).
§ 7 -1 Faresoner, ras- og skredfare H310_:
1) I områder avsatt som ras- og skredfare, skal det ikke iverksettes tiltak som kan medføre fare for liv og helse, jf. gjeldende forskrift om tekniske krav til byggverk (Byggteknisk forskrift).
2) I områder hvor det er påvist kvikkleire skal det utføres geotekniske undersøkelser før tiltak iverksettes. Det må foretas undersøkelser av selve tomten hvor det er søkt byggetiltak og av området rundt for å ivareta områdestabiliteten. Tiltakshaver har kontinuerlig ansvaret for oppfølging og gjennomføring av geotekniske tiltak, slik at sikkerheten til enhver tid er ivaretatt. Kommunen kan kreve at det gjennomføres skjerpet kontroll (tredjepartskontroll) som del av dokumentasjonen. Det kan også kreves at oppfølging og kontroll av byggearbeidene utføres av geoteknisk sakkyndig
jf. § 2-12 pkt. 2.

Eiendommen er regulert til boligbebyggelse, anlegg- og riggområde og annen veggrunn - grøntareal ihht. reguleringplan for Krokbakk - Stabilitetstiltak og fortau Fv221 ikfrafttredelse 14.12.2017.
Hensuynsonenavn: H_140 - Frisikt

Se vedlagte reguleringskart. Det gjøres oppmerksom på at en liten del av denne bygningen står på annen manns grunn og at det er regulert inn fortau forbi eiendommen. Fortauet vil komme tett på eiendommen.

Kommuneplaner under arbeid:
Kommuneplanens arealdel 2020-2032.

Reguleringsplaner under arbeid innenfor 100 meter fra eiendommen:
Svarstadtunet 15 - gbnr 31/19 - planlegging igangsatt.

Kopi av situasjonskart og eiendomskart kan mottas ved henvendelse til megler. Vi oppfordrer interessenter til å gjøre seg kjent med disse.

Overtagelse
Overtagelse etter avtale med selger.

Prisantydning, omkostninger og evt. fellesgjeld
2 500 000,- (Prisantydning) Omkostninger 199,50 (Pantattest kjøper) 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 62 500,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 2 500 000,-)) 14 650,- (Boligkjøperpakke If (valgfritt)) 78 519,50 (Omkostninger totalt) 2 578 519,50 (Totalpris inkl. omkostninger)

Boligselgerforsikring
Selger har tegnet boligselgerforsikring som dekker selgers ansvar etter avhendingsloven begrenset oppad til kr. 10.000.000,-. Egenerklæringsskjema er vedlagt salgsoppgave.

Betalingsbetingelser
Fullstendig kjøpesum samt omkostninger skal være disponibelt på meglers klientkonto innen dato for overtagelse.

Lov om tiltak mot hvitvasking og terrorfinansiering(hvitvaskingsloven) pålegger eiendomsmegleren å gjennomføre legitimasjonskontroll og risikovurdering av alle kunder og/eller eventuelle reelle rettighetshavere. Dersom kundene ikke oppfyller lovens krav eller eiendomsmegler har mistanke om at transaksjoner har tilknytning til utbytte av straffbare handlinger eller forhold som rammes av straffeloven §§ 131 - 136 a, kan eiendomsmegleren stanse gjennomføring av handelen. Eiendomsmegleren kan ikke holdes ansvarlig for de konsekvenser dette vil kunne få for partene eller andre som har interesser i eiendomshandelen.

Vederlaget
Følgende er avtalt om meglers vederlag:
Takstmann (Kr.5 500) Fotografering (Kr.3 750) Tingl. hjemmelserklæring - Statens Kartverk (Kr.585) Visningshonorar pr. stk (Kr.2 500) Grunnpakke enebolig (Kr.10 062) Innhenting av servitutter (per stk) (Kr.172) Markedspakke 1 (Kr.12 500) Provisjon (forutsatt salgssum: 2 500 000,-) (Kr.40 000) Prospekter/salgsoppgave (Kr.3 250) Tilrettelegging (Kr.12 500) Totalt kr. (Kr.90 819)

Dersom handelen ikke kommer i stand eller at oppdraget sies opp har megleren krav på dekning for påløpte timer, påløpte visninger, grunn og markedspakke samt utlegg.

Oppdragsnummer
70-20-0034

Budgivning
Som kjøper og selger hos Eie vil du få forelagt budjournalen på kontraktsmøtet. Dette innebærer at alle bud vil bli gjort kjent for partene i den endelige kjøpsavtalen. Megler er forpliktet til å legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden.Vi gjør oppmerksom på at ingen bud kan ha akseptfrist før minimum kl. 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. I henhold til gjeldende regler kan megler ikke formidle bud med akseptfrist kortere enn dette.

Hos Eie stiller vi strengere krav til frister ved budgivning enn det som følger av Forbrukerinformasjon om budgivning punkt 4, se bilag til budskjema i salgsoppgaven. Bud skal ikke ha en akseptfrist på mindre enn 30 minutter fra budet inngis. Bud med kortere akseptfrist enn 30 minutter kan bli avvist. For øvrig vises det til vedlagte forbrukerinformasjon om budgivning. Det er viktig at du gjør deg kjent med all informasjon om boligen, og at du har spurt om det du eventuelt lurer på, før du legger inn et bud.

Boligkjøperpakke
Eie har i samarbeid med If lansert et gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert til en meget konkurransedyktig pris.

Kjøper (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. husforsikring, innboforsikring, dobbel rente dekning, flytteforsikring og Boligkjøperforsikring som gir deg juridisk bistand dersom du ønsker å reklamere på boligkjøpet. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte. Ta kontakt med megler for ytterligere informasjon.

Solgt "som den er"
Solgt "som den er" avhendingsloven (avhl.) § 3-9: Eiendommen selges iht. avhl. § 3-9, som innebærer at den selges i den tilstand den er under visning. Kjøper kan derfor ikke påberope seg noen andre bestemmelser etter avhl. kapittel 3, enn de regler som er ufravikelige i forbrukerforhold, jf. avhl. § 3-9, jf. § 1-2 (2). Selv om eiendommen er solgt "som den er", har eiendommen likevel mangel der dette følger av § § 3-7 eller 3-8; når kjøper ikke har fått opplysninger om forhold ved eiendommen som selger kjente eller måtte kjenne til, og som kjøper hadde grunn til å regne med å få. Det samme gjelder dersom eiendommen ikke er i samsvar med opplysninger som er gitt i annonse, salgsprospekt eller ved annen markedsføring på vegne av selger. Dette gjelder likevel bare dersom man kan gå ut fra at opplysningene har virket inn på avtalen, og ikke er blitt rettet i tide på en tydelig måte.
Eiendommen har også mangel dersom den er i vesentlig dårligere stand enn kjøper hadde grunn til å regne med ut fra kjøpesum og forholdene ellers. Alle interessenter oppfordres derfor til å sette seg inn i vedlagte egenerklæring fra selger, samt til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Opplysninger i salgsoppgaven er godkjent av selger. Hele salgsoppgaven må grundig gjennomgås av interessenten(e). I tillegg oppfordres interessenten(e) til å sette seg inn i alle relevante dokumenter fra forretningsfører, f.eks. vedtekter, årsberetning, eventuelle husordensregler mv.

Avdeling
Eiendomsmegler Larvik og Lardal AS
Eie Lågendalen
Org. nr:916130163
Lågaveien 25
3275 Svarstad
Tlf: , Fax:

Ansvarlig megler
Daglig leder / Eiendomsmegler / Partner Eskil Støvland

Saksbehandlere
Asmir Islamovic
Eie Lågendalen
Eiendomsmeglerfullmektig
Mob: 93 40 86 24 / E-post: asi@eie.no

Eskil Støvland
Eie Lågendalen
Daglig leder / Eiendomsmegler / Partner
Mob: 41 42 97 47 / E-post: es@eie.no

Sett deg godt inn objektet og les salgsoppgaven nøye før du gir bud. Du kan klikke her for å lese mer om budgivingsprosessen.


Gå til budgivning

Kontakt megleren

Uansett hva du lurer på, svarer vi deg gjerne. Vi stiller bransjens høyeste krav til oss selv, og skreddersyr råd og løsninger for hver enkelt kunde.