Bilde 1 av Skolestredet 12Bilde 2 av Skolestredet 12
Digital salgsoppgave
Skolestredet 12

3264 Larvik • Larvik kommune

Prisantydning

kr 5 950 000

Omkostninger: kr 165 000Totalpris: kr 6 115 000
Sjarmerende bolig vesentlig oppgradert og nybygget anneks. Idyllisk hage m/flere soner og noe sjøutsikt - Ingen boplikt.
icon

Unngå doble renteutgifter

Se bladbar salgsoppgaveLast ned denne salgsoppgavenVis i kart
Boligtype
Enebolig
Eierform
Selveier
Antall soverom
3 soverom
Internt bruksareal (BRA-i)
125 m²
Bruksareal (BRA)
156 m²
Eksternt bruksareal (BRA-e)
31 m²
Balkong/Terrasse (TBA)
15 m²
Kommunale avgifter
kr 1 191 / Mnd
Prisantydning
kr 5 950 000
Omkostninger
kr 165 000
Totalpris
kr 6 115 000
Byggeår
1800
Tomt
Eiet tomt 755 m²
Oppdragsnummer
69230051
card-default

Tobias Tisthammer Antonsen

Eiendomsmegler MNEF / Partner
Les om Tobias
Meld interesse

Få informasjon og oppdatering om denne boligen

Meld interesse
Prisantydningkr 5 950 000,-
Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 5 950 000,-)kr 148 750,-
Pantattest kjøperkr 200,-
Tingl.gebyr pantedokumentkr 500,-
Tingl.gebyr skjøtekr 500,-
Boligkjøperpakke (valgfritt)kr 15 050,-
  
Totalpris kr 6 115 000
Eiendom
Skolestredet 12, 3264 Larvik

Matrikkel
Gnr. 3020 Bnr. 1862 i Larvik kommune

Boligtype
Enebolig

Eierform
Selveier

Arealer
Totalt BRA 156 kvm består av:
- BRA-i (internt bruksareal): 125 kvm
- BRA-e (eksternt bruksareal): 31 kvm

I tillegg kommer TBA (terrasse-/balkongareal): 15 kvm

Antall soverom
3

Byggeår
1800
Byggeår er usikkert, dog trolig fra tidlig 1800-tallet.

Tomt
Eiet tomt 755 kvm

Prisantydning
5 950 000

Tilstandsrapport
Takstmann: Anticimex AS Sandefjord Takstdato: 15.03.24

Totalpris inkl. omkostninger
kr 5 950 000,- (Prisantydning)




Omkostninger:

kr 200,- (Pantattest kjøper)

kr 585,- (Tingl.gebyr pantedokument)

kr 585,- (Tingl.gebyr skjøte)

kr 148 750,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 5 950 000,-))

--------------------------------------------------------

kr 150 120,- (Omkostninger totalt ved prisantydning)

--------------------------------------------------------

kr 6 100 120,- (Totalpris inkl omkostninger)




Valgfrie omkostninger:

kr 15 050,- (Boligkjøperpakke (valgfritt))

--------------------------------------------------------

kr 6 115 170,- (Totalpris inkl omk og valgfrie omkostninger)

Kommunale avgifter
Kr. 14 288,75 pr. år Årsprognose 2023.

Eier
Unn Marion Holt Hagen

Beskrivelse
Kort fortalt
- Enebolig over to plan.
- Renovert i 2020/2021.
- Anneks med stue og bad.
- Rør for kjøkken i anneks.
- Idyllisk hage med flere soner.
- Sjøutsikt fra flere steder.
- Parkering på egen tomt.
- Hagen er inngjerdet.
- Romslig entré med fliser.
- Stort, godt kjøkken.
- Spiseplass på kjøkkenet.
- Stue m/mulighet for ildsted.
- Romslig, fin loftstue.
- Tre soverom.
- Bad med badekar og dusj.
- Vaskemaskinopplegg på bad.
- 200 l bereder i begge bygg.
- Elanlegg fra 2020.

Skolestredet 12 er en sjelden eiendom med mye historie. Første bosetting er trolig rundt starten på 1800-tallet, siden har hovedhus og uthus blitt tilbygget. Eiendommen er sentralt plassert på Langestrand, med kort gåvei til butikker, strender, Farris, Farris Bad, Fritzøe Brygge, jernbanen og Larvik sentrum forøvrig. Det er også kort vei til skoler og barnehager.

Uteområde:
Boligen har en stor, solrik tomt på hele 756 kvm med sjøutsikt fra flere steder. Hagen er inngjerdet med hvitmalt stakitt og har stort plenareal med plass til sittegrupper og lek. Fine beplantninger skaper idylliske soner, og her er det både frukttrær, bærbusker, vintergrønn hekk, prydbusker og blomsterbed.

Boligen har inngangsparti på baksiden fra en gruset gangbane. På denne siden av boligen er det en skjermet hage med fine beplantninger og en hellelagt uteplass foran et rødmalt anneks. En tredje hage er anlagt bak annekset. Innkjørsel og gårdsplass er gruset og har gode parkeringsmuligheter.

Eneboligen er renovert og ute ble taket tekket om i 2020 og mange vinduer skiftet. Resterende vinduer er fra ca. 2010.

Entré
Boligen har en åpen, romslig entré med god plass for garderobeløsning. Rommet har store fliser på gulvet og malte, slette vegger. Himlingen har hvitbeiset panel. Fra entreen er det adkomst til toalettrom, trapp opp til andre etasje og dør med glass inn til kjøkkenet.

Kjøkken
Boligen har et stort og godt kjøkken med plass til spisebord. Rommet har adkomst direkte fra entreen, slik at matvarene raskt kan ryddes på plass. Kjøkkenet har ellers to store vinduer, gråbeige farge på vegger og lysbeiset paneltak. Gulvet har grått belegg.

Kjøkkeninnredningen har grå rammefronter og heltre benkeplater. Den er montert i to hjørneløsninger, hvor den ene har integrert kokesone med induksjonstopp, stekeovn og ventilator. Den andre hjørneløsningen har nedfelt oppvaskkum, integrert oppvaskmaskin og kjøl/frys. Sikkerheten er ivaretatt med både komfyrvakt og vannstoppsystem.

Stue
Stua ligger i eget rom innenfor kjøkkenet og har vinduer mot to retninger. Rommet er relativt kvadratisk i formen. I ett av hjørnene har stua pusset mur/pipe, noe som gir mulighet for å tilkoble ildsted. Stuen har grått belegg på gulvet, vegger malt i gråbeige farge og himling med beiset panel.

Loftstue
Loftstua ligger som et knutepunkt mellom soverommene, lys og trivelig med god plass til stor hjørnesofa. Rommet har to vinduer, furugulv og malte, slette vegger. I himling er det beiset panel. Loftstua har pipeløp, noe som gir mulighet for tilkobling av ildsted.

Bad
Boligen har et komplett bad og ekstra toalettrom. Badet ble renovert i 2020 og har gode løsninger med innebygget badekar, dusjhjørne med regnfallsdusj, vegghengt toalett og baderomsinnredning. Dusjhjørnet har innfellbare glassdører, og den ene veggen fungerer som skjermvegg til badekaret. Baderomsinnredningen har hvite skuffer med heldekkende servant og speil med belysning.

Badet huser også varmtvannsbereder og har opplegg for vaskemaskin bak forheng. Rommet har flislagt gulv med varmekabler, flislagte vegger, beiset paneltak og mekanisk avtrekk.

Toalett
Toalettrommet har flislagt gulv med varmekabler, malte, slette vegger og himling med beiset panel. Rommet har vegghengt servant, gulvstående toalett og avtrekksvifte.

Soverom
Boligen har tre koselige soverom, hvor to ligger i andre etasje og ett i første. Soverommene i andre etasje har skråtak med beiset panel, malte, slette vegger og furugulv. Soverommet i første etasje har belegg på gulvet og ellers samme type overflater med beiset takpanel og slette vegger.

Anneks/Bryggerhus
Annekset ble oppført i 2021 og er godkjent/innredet som oppholdsrom. Bruksarealet er 31 kvm og primærrom 27 kvm. Annekset er inndelt i stue, bod og bad. Stua har varmekabler, pent laminatgulv, malte, slette vegger og pulttak med beiset panel. Rommet har gjennomgående lys og plass til både sofa, seng og spisebord. I vegg mellom bod og bad er det opplegg for vann/avløp, tiltenkt fremtidig kjøkken.

Badet har varmekabler og gulvfliser med historisk mønster. Veggene har hvite fliser og himling beiset panel. Badet har opplegg for vaskemaskin og er ellers utstyrt med vegghengt toalett, dusjhjørne med glassdører og vegghengt skuffemøblement med heldekkende servant. Rommet har avtrekksvifte i vegg.

Oppvarming - Teknisk
Boligen har elektrisk oppvarming med panelovner, samt varmekabler i Entré, bad og toalett. Det er mulighet for ildsted, da boligen har pipe. Pipa er innvendig rehabilitert med pipeløp av stål. Boligen har naturlig ventilasjon. Fra bad, toalett-rom og kjøkken er det mekanisk avtrekk. Boligen har skjult elanlegg fra 2021 og sikringsskap med automatsikringer plassert i entré.

Boligen har Høiax varmtvannsbereder på 200 liter fra 2021. I annekset er det Høiax bereder på 200 liter fra 2020. Utvendige vann- og avløpsrør med kommunal tilknytning er fra 2020.

Parkering
Det er godt med parkering på gruset gårdsplass inne på egen tomt. Ladepunkt for elbil er installert. Øvrig parkering etter områdets gjeldende bestemmelser.

Beliggenhet
Eiendommen ligger i et sentralt og attraktivt boligområde på Langestrand i Larvik kommune. Området som ligger mellom Farrisvannet og Larviksfjorden preges av sjarmerende trehusbebyggelse. Eiendommen ligger i kort avstand til marka og Larvik Golfklubb, på Fritzøe gård. Her finnes både 18-hulls og 9-hulls bane i fantastiske omgivelser.

Det er kort avstand til Bøkeskogen med et areal på ca. 300 mål. Skogsområdet er et naturlig samlingspunkt for innbyggerne og byr på vikinggraver, kulturminner, kafé og utescene. Ulfsbakk er et idyllisk vann som ligger halvannen km fra området. En rundtur rundt vannet tar ca. 2 timer. I marka er det blåmerkede sommerløyper, turstier, fiskevann og flere skogsbilveier som egner seg godt for sykkelturer.

Fra området er det kort avstand til idylliske badeplasser i Farris, samt Indre havn med Langestrand Bad, Jordfallen og Batteristranda. Her finner du Bølgen kulturhus og Farris Bad, der sistnevnte har en av Nordens mest innholdsrike spaavdelinger. Boligen ligger i gangavstand til skoler, barnehager, god offentlig kommunikasjon og sentrum med alt av bymessige servicetilbud.

Servicetilbud:
Dagligvarehandelen kan blant annet gjøres på Kiwi, Rema 1000 og Kiwi på Fritzøe Brygge. Ønsker du ytterligere servicetilbud har Larvik sentrum trivelige handlegater med kafeer, restauranter og alt av bymessige servicetilbud. I sentrum ligger kjøpesenteret Amfi. Det er ellers kort vei til Nordbyen kjøpesenter med 50 butikker.

Området gir mulighet for offentlig kommunikasjon via buss og tog. Med bil fra Langestrand tar det ca. 5 min til Larvik sentrum, 9 min til Stavern, 18 min til Sandefjord lufthavn, 29 min til Skien og 30 min til Tønsberg.

Fra eiendommen er det gangavstand til Langestrand barneskole, med nyere nærmiljøanlegg fra 2015, og Ra ungdomsskole. Larvik kommune har fritt skolevalg for elever som skal begynne i 1. og 8. trinn, noe som gir ekstra fleksibilitet. Det er kort vei til Thor Heyerdal videregående skole, samt et godt utvalg av både private og kommunale barnehager.

Tomt
Eiet tomt, 755 kvm

Eiendommen er ikke opprettet med skylddelingsforretning, eller annen oppmålingsforretning og har ingen etableringsdato. Eiendommen er senere oppmålt med analogt målebrev og grensejustert med andre matrikkelenheter. Eiendommens plassering i kartet kan avvike fra eiendommens faktiske plassering i marka. Oppgitt areal i eiendomskartet er tilsvarende usikkert, og er kun beregnet ut fra grensene i matrikkelen.

Adkomst
Det vil bli skiltet med EIE visningsskilt på oppsatte fellesvisninger.
Se vedlagt kartskisse i annonsen. Ved å trykke på kartet får du enkelt tilgang til en spesifisert reiserute fra ønsket startsted til den aktuelle boligen.

Inneholder
Det totale bruksarealet på 156 m2 fordeler seg som følger:

ENEBOLIG:

Første etasje:
BRA 83 m²
- BRA-i 83 m²: Entre, stue, kjøkken, bad, wc og ett soverom.

Andre etasje:
BRA 42 m²
- BRA-i 42 m²: Loftstue og 2 soverom

ANNEKS:
Første etasje
BRA 31 m²:
- BRA-e 31 m²: Stue, bad og bod.

Kun deler av arealet i 2.etasje er måleverdig som bruksareal. Arealet har et totalt gulvareal (GUA) på 59 m2, men grunnet lav takhøyde er kun 42 m2
av arealet måleverdig som bruksareal. De delene av arealene som har lav himlingshøyde (ALH) utgjør 17 m2. Arealer bak knevegger og lignende (som ikke er måleverdige) er ikke medtatt som areal med lav himlingshøyde (ALH)

Det gjøres oppmerksom på at arealene i annekset ikke er vurdert som BRA-i på bakgrunn av at annekset ikke har intern tilkomst og ikke oppfyller
alle hovedfunksjoner slik at annekset kan vurderes som en selvstendig boenhet. Vurdering av romfunksjoner baseres på skjønnsvurderinger gjort på
befaringstidspunktet.

Vedlagte plantegninger er ikke målbare, og oppgitte arealer er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Arealene er beregnet og angitt med utgangspunkt i NS 3940:23. Eventuelle betegnelser på rom er angitt ut fra den faktiske bruken, uavhengig av hva som er godkjent hos bygningsmyndighetene.

Byggemåte
Eneboligen er oppført på støpt betong mot grunn. Grunnmur i betong- og natursteinskonstruksjon. Yttervegger, etasjeskiller og tak i trekonstruksjoner. Fasader med stående trekledning. Saltak tekket med tegltakstein. Vinduer med to-lags glass. Formpresset ytterdør med glassfelt.

Frittstående anneks oppført i 2021. Støpt plate mot grunn. Yttervegger og tak i trekonstruksjoner. Fasader med stående trekledning. Pulttak tekket med asfaltbelegg. Vinduer med to-lags glass. Ytterdører i sandwichkonstruksjon. 

Det er utarbeidet en tilstandsrapport for eiendommen som følger vedlagt i salgsoppgaven. Rapporten er en teknisk gjennomgang av boligen og angir eventuelle byggetekniske avvik. Følgende punkter bør kjøper være oppmerksom på, herunder:

TG2 Alder, slitasje mv.:

Våtrom - bad enebolig:
Ventilasjonsspalte dør/terskel er ikke etablert.
Med bakgrunn i manglende dokumentasjon/uavhengig kontroll gis TG 2 i henhold til TEK 17. Tettedetaljer ved rørgjennomføring tilknyttet servant er usikker.

Våtrom - bad anneks:
Med bakgrunn i manglende dokumentasjon/uavhengig kontroll gis TG 2 i henhold til TEK 17.

Kjøkken:
Det er kun kullfilter og ikke separat avtrekk fra rommet.

Toalettrom:
Ventilasjonsspalte dør/terskel er ikke etablert.

Øvrige rom - enebolig:
Innerdører har kontakt med dørterskel/dørkarm, noe som gjør at døren henger når den åpnes og lukkes.

Krypkjeller:
På innvendig side i "potetkjeller" er det observert fuktmerker og registrert kjellerlukt. Ventilering er vurdert å være mangelfull. Krypekjelleren har ingen
inspeksjonsmulighet og derfor ikke forsvarlig kontrollert. Det er lagret organiske materialer i "potetkjelleren". Disse bør fjernes. Ytterligere undersøkelser anbefales.

Innvendige trapper:
Det er kun rekkverk/håndløper på en side.

Etasjeskille - 1. etasje:
Det er noe merkbare skjevheter i boligen. Forskjellen mellom høyeste og laveste punkt i stue er målt til 45 mm, og 11 mm på kjøkken. TG 2 er valgt med bakgrunn i bygningens alder. Tiltak er ikke ansett som hensiktsmessig/nødvendig.

Yttertak:
Takkonstruksjonen er en lukket konstruksjon. TG 2 er satt for å belyse risiko ved manglende inspeksjonsmulighet.
Snøfangerutstyr anbefales montert mot naturlige gang- og oppholdsarealer.

Platting:
Skjevheter og løse betongheller.

Grunnmur, fundamenter:
Det registreres riss/sprekker på grunnmur ulike steder. Setninger kan ikke utelukkes.
Tilstand som forventet grunnet alder.

Drenering:
Takvann har kun utkast og det er ikke bortledning av vannet fra grunnmuren.
Konsekvens kan være økt fuktbelastning av grunnmuren. Bortledning av takvann anbefales.
Terrenget rundt bygget har stedvis fall mot grunnmuren. Forholdet øker fuktbelastningen på grunnmuren. Tilstrekkelig fall rundt bygget anbefales etablert. "Potetkjelleren" bærer preg av at dreneringen funksjonsmessig er svekket. Det er observert fuktmerker på gulv- og veggflater.

TGIU Ikke undersøkt:

Våtrom - bad enebolig:
Det er ikke praktisk mulig å gjennomføre fuktmåling/hulltaking, grunnet våtsonens plassering. Det er derfor utført et overflatesøk med fuktindikasjonsinstrument. Det ble ikke oppdaget forhold som kan tolkes til fuktskade.

Våtrom - bad anneks:
Det er ikke praktisk mulig å gjennomføre fuktmåling/hulltaking, grunnet våtsonens plassering. Det er derfor utført et overflatesøk med fuktindikasjonsinstrument. Det ble ikke oppdaget forhold som kan tolkes til fuktskade.

Tekniske anlegg, VVS anlegg:
Avløpsrørene er skjult og eventuell stakeluke er ikke lokalisert.

Radon:
Det er ikke foretatt Radonmålinger i boligen. Dette er anbefalt ifølge Direktoratet for strålevern og atomsikkerhet.

Grunnmur, fundamenter:
Byggegrunnens beskaffenhet er ukjent.

Ovennevnte punkter er ikke uttømmende. For ytterligere informasjon om byggemåte, årsak bak tilstandsgrader, konsekvens og anslag på eventuelle utbedringskostnader, se tilstandsrapport som ligger vedlagt. Det er viktig at interessenter setter seg grundig inn i rapporten. Som kjøper anses man kjent med de opplysninger som tydelig gis i en offentlig godkjent tilstandsrapport. Interessenter oppfordres til å kontakte bygningssakyndig ved eventuelle bygningstekniske spørsmål.

Standard
Innvendige overflater består hovedsakelig av:
- Gulv: Belegg, fliser og gulvbord
- Vegger: Malte, slette flater
- Himling: Beiset trepanel

Innvendige overflater anneks:
- Gulv: Belegg og laminat
- Vegger: Malte, slette flater og beiset trepanel
- Himling: Beiset trepanel

Bad enebolig:
Bad fra 2020. Det er flislagt gulv med varmekabler, flislagte vegger og beiset trepanel i himling. Inneholder innredning med slette fronter og heldekkende servant, dusjhjørne, badekar, vegghengt toalett og opplegg for vaskemaskin. Synlige vannrør av armert flexirør og typen rør-i-rør. Avløpsrør av plastmateriale. Avtrekksvifte i vegg.

Toalettrom:
Flislagt gulv med varmekabler, malte, slette flater på vegger, beiset trepanel i himling. Inneholder vegghengt servant og toalett. Synlige vannrør av armert flexirør og typen rør-i-rør. Avløpsrør av plastmateriale. Avtrekksvifte i vegg.

Bad anneks:
Bad fra 2020. Det er flislagt gulv med varmekabler, flislagte vegger og beiset trepanel i himling. Inneholder innredning med slette fronter og heldekkende servant, dusjhjørne, vegghengt toalett og opplegg for vaskemaskin. Synlige vannrør av armert flexirør, kobber og typen rør-i-rør. Avløpsrør av plastmateriale. Avtrekksvifte i vegg.

Kjøkken:
Det er belegg på gulv, malte, slette flater på vegger og beiset trepanel i himling. Innredning med profilerte fronter, benkeplate i eik, nedsenket
oppvaskkum i metall og ett-greps armatur. Integrert oppvaskmaskin, induksjonstopp og stekeovn, samt kjøl/frys i høyskap. Avtrekksvifte integrert i
overskap. Synlige vannrør av armert flexirør og typen rør-i-rør. Avløpsrør av plastmateriale. Det er etablert automatisk lekkasjestopper og komfyrvakt.

For utfyllende tekniske standard for øvrig henvises det til vedlagt tilstandsrapport.

Ferdigattest / midlertidig brukstillatelse
Det foreligger ferdigattest datert 26.10.2020 som omhandler Garasje/uthus/anneks til bolig.
Det foreligger ferdigattest datert 20.05.2021 som omhandler Tiltak enebolig.

Larvik kommune opplyser følgende:
- Enebolig, bruksareal 128,5 kvm, ingen oppgitt byggeår
- Ombygging bolig godkjent 1971
- Anneks, 2020, bruksareal 31,2 kvm
- Tilbygg godkjent 2020, ferdigattest 2021, bruksareal 14,1 kvm

Det er mottatt byggetegninger fra kommunen datert 1971 og 2019. Disse samsvarer med dagens bruk av boligen.
Det er mottatt byggetegninger fra kommunen datert 2019 for anneks. Disse samsvarer med dagens bruk, med unntak av at bod og bad har byttet plass. Kjøper overtar ansvar for nevnte forhold.

Elektrisk anlegg
Det gjøres oppmerksom på at en tilstandsrapport kun inneholder en forenklet kontroll av det elektriske anlegget.

Elektrisk anlegg med skjult kabelføring.
Sikringsskap med automatsikringer er plassert i entre.


Oppvarming
Elektrisk og mulighet for vedfyring.

Dersom det ikke er varmekilder i alle rom, fravikes NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Energimerking
Energiattest med energimerke Oppvarmingskarakter Rød - Energikarakter G

Kommunale avgifter
Kr. 14 288,75 pr. år
I dette inngår gebyr for vann, avløp, renovasjon og feiing/ tilsyn.

Det gjøres oppmerksom på at det kan forekomme variasjoner i avgiftene som følge av forbruk og eventuelle endringer i gebyrer/avgifter.

Eiendomsskatt
Eiendomsskatt for 2024 er kr. 1 425,-

Faste løpende kostnader
Nåværende eier har et strømforbruk som tilsvarer ca. 16.000 kwh pr. år. Utgiftene er basert på nåværende eiers forbruk.
Eiendommen har en årlig forsikringspremie på kr 12.280,-.
Boligen er tilknyttet Telenor Fiber som leverandør av tv og internett. Priser kan sjekkes på tilbyders websider. Tv-tuner/dekoder medfølger ikke.

Formuesverdi
Formuesverdi for inntektsåret 2022: Som primærbolig Kr. 732 381,- Som sekundærbolig Kr. 2 636 572,-

Tekniske installasjoner
- Vannrør av armert flexirør og typen rør-i-rør.
- Avløpsrør av plastmateriale.
- Samleskap for rør-i-rør systemet med hoved stoppekran er plassert på bad i enebolig og på bad i anneks.
- Varmtvannsbereder av merket Høiax S 200 fra 2021 for enebolig på bad i enebolig.
- Varmtvannsbereder av merket OSO S 200 fra 2020 for anneks på bad i anneks.
- Naturlig ventilasjon.

Boligen har røykvarsler og brannslukningsutstyr i henhold til forskrift.

Diverse
Kun integrerte hvitevarer medfølger handelen. Se forøvrig vedlagte løsøreliste.

Larvik kommune opplyser følgende vedr. feiing og tilsyn:
- Tilsyn 2016 ikke utført pga ingen hjemme ved varslet tilsyn.
- Feiing 2023 ikke utført pga "ikke behov - helt ny pipe( sist utført tilsyn 2002).
Avvik 2002: Vestre vedovn montert for nært brennbart materiale

Det gjøres oppmerksom på at eiendomsmegler ikke har innhentet særskilte opplysninger om det finnes pålegg fra E-verk på eiendommen.

I boka om Langestrand kan man lese følgende om Skolestredet 12:
"Skolestredet 12 var opprinnelig et bolighus med stue og kjøkken, og tilhørte i 1820 Fredrik Møscherøds enke. John Østensen hadde eiendommen rundt 1830, og han forbedret og utvidet den lille stuen i 1840-årene. Forbedringene var nødtørftige. Ole Olsen som var eier i 1850-årene forlenget huset med 1 værelse, og inngangsdørene ble byttet til tofløyede dører. I slutten av 1860-årene satt enken tilbake, og huset var fremdeles uforandret. Stadig bærer den lille rødmalte stuen et umiskjennelig preg av 1800-årene. Stakittgjerde rundt en hyggelig grønn hage med rødmalt stue som like gjerne kunne befunnet seg ved Mjøsa med Prøysenviser klingende fra et skyggefullt hjørne av tunet. Skolestredet 12 er fortsatt en landlig idyll"

Selger har gjennomgått tidligere signert egenerklæringsskjema på nytt, det foreligger ingen endringer per 14.03.2024.

Radonmåling
Fra og med 1. januar 2014 må alle som leier ut bolig ha gjennomført radonmåling av boligen og kunne fremvise dokumentasjon på at radonnivåene er forsvarlig. Kravet gjelder alle typer utleieboliger, både de som leies ut av det offentlige, virksomheter og private, inkludert leiligheter og hybler i tilknytning til egen bolig. Også institusjoner o.l. omfattes dersom beboerne betaler leie.

Forpliktelser, rettigheter og servitutter
Følgende heftelser er tinglyst, og vil følge eiendommen:

Heftelse tinglyst 22.07.2009 med dagboknummer 538021: Erklæring/avtale
Bestemmelse om stikkledninger
Bestemmelse om anlegg og vedlikehold av ledninger m.m.
Bestemmelse om adkomstrett

Kommunen har lovbestemt første prioritets pant (legalpant) i eiendommen for eventuelle ubetalte kommunale skatte- og avgiftskrav.

Eiendommens servitutter følger av dens grunnboksblad.  For servitutter eldre enn fradelingsdato og eventuelle arealoppføringer som kan ha betydning for denne matrikkelenhet henvises det til hovedbruket / avgivereiendommen.

Utleie
Eiendommen har ikke separat utleieenhet. Det vil normalt være anledning til utleie av hele eiendommen eller enkeltrom, såfremt utleiearealet er bygningsmessig godkjent for varig opphold og har forsvarlige radonnivåer.

Vei/vann/kloakk
Eiendommen er offentlig tilknyttet vann og avløp. Adkomst fra kommunal vei.

Eier er selv ansvarlig for private stikkledninger til bygningen.

Regulering
Eiendommen er avsatt til boligbebyggelse iht. Kommunedelplan.

Gjeldende planer og pågående planarbeid for eiendommen:

Kommuneplaner:
Navn: Kommunedelplan for Larvik by 2021-2033 med sentrumsstrategi
Plantype: Kommunedelplan
Status: Endelig vedtatt arealplan
Ikrafttredelse: 06.10.2021
- Bestemmelsesområde 755 kvm: BEV_1 - Hensyn bevaring bygning og annet kulturmiljø
- Hensynssone 755 kvm: H120_1 - Område for grunnvannsforsyning
- Delareal 4 kvm: Veg, Nåværende
- Delareal 751 kvm: Boligbebyggelse, Nåværende

BEV_1- Langestrand:
Kulturmiljøet på Langestrand har historie tilbake til 1600-tallet og minner om industrisamfunnet og arbeidernes historie. Gateløp og plasser inngår som en del av det helhetlige kulturmiljøet og skal bevares. Gatebelegg som er særpreget for området skal
bevares.

Sikring av injeksjonsområde for Farriskilden - H120_1 (Farriskilden):
For alle tiltak i grunnen innenfor restriksjonsområdet for «Farriskilden» som kan påvirke grunnvannet, skal grunneier for kilden varsles og gis anledning til å uttale seg før ny arealbruk, grunnboringer og lignende tiltak eventuelt godkjennes. Nødvendig
dokumentasjon på virkningene av byggeaktivitet skal foreligge før rammetillatelse gis.

Reguleringsplaner:
Navn: Langestrand
Plantype: Eldre reguleringsplan
Status: Endelig vedtatt arealplan
Ikrafttredelse: 06.02.1985
- Delareal 4 kvm: Kjørevei
- Delareal 751 kvm: Boliger, Feltnavn A1
- Delareal 751 kvm: Bevaringsområde

Reguleringsplaner under arbeid i nærheten (100 meter):
Ingen reguleringsplaner under arbeid innenfor 100 meter fra eiendommen.

Eiendommen ligger i et område for mulig marin leire, i likhet med de fleste eiendommer i Larvik kommune.
Marin leire er leire som har lagt seg på havbunnen etter at isen trakk seg tilbake etter siste istid, da havet stod mye høyere enn det gjør i dag. Derfor finner man marin leire i store deler av Larvik kommune, og Østlandet generelt.
Ved utbyggingstiltak på eiendommen, vil behovet for nærmere undersøkelser melde seg først dersom eiendommen også ligger i et aktsomhetsområde. Et aktsomhetsområde er sjeldent kartlagt på forhånd. Se NVEs veileder 1/2019, som utgangspunkt for dette. Enhver husstand må forholde seg til grunnforholdene i sine byggesaker. Enkle tilbygg behandles etter enklere prosedyrer enn opprettelse av nye boenheter.

Det henvises til Larvik kommune for ytterligere informasjon.

Kopi av gjeldende planer med tilhørende bestemmelser, kan mottas ved henvendelse til megler. Vi oppfordrer interessenter til å gjøre seg kjent med disse.

Overtagelse
Overtagelse etter avtale med selger.

Prisantydning, omkostninger og evt. fellesgjeld
kr 5 950 000,- (Prisantydning)

Omkostninger:
kr 200,- (Pantattest kjøper)
kr 500,- (Tingl.gebyr pantedokument)
kr 500,- (Tingl.gebyr skjøte)
kr 148 750,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 5 950 000,-))
--------------------------------------------------------
kr 149 950,- (Omkostninger totalt ved prisantydning)
--------------------------------------------------------
kr 6 099 950,- (Totalpris inkl omkostninger)

Valgfrie omkostninger:
kr 15 050,- (Boligkjøperpakke (valgfritt))
--------------------------------------------------------
kr 6 115 000,- (Totalpris inkl omk og valgfrie omkostninger)

Boligselgerforsikring
Selger har tegnet boligselgerforsikring som dekker selgers ansvar etter avhendingsloven begrenset oppad til kr. 12.000.000,-. Egenerklæringsskjema er vedlagt salgsoppgave.

Betalingsbetingelser
Fullstendig kjøpesum samt omkostninger skal være disponibelt på meglers klientkonto innen dato for overtagelse. Kjøpesummen skal innbetales fra norsk finansinstitusjon og/eller kjøpers konto i norsk finansinstitusjon. Eventuell egenkapital skal innbetales i én samlet betaling fra kjøpers egen konto i norsk finansinstitusjon.

Vederlaget
Følgende er avtalt om meglers vederlag:

Meglerprovisjon: 1,20% av salgssummen (Min. kr. 69.900,-)

Tilrettelegging: kr. 12.500,-

Markedspakke: kr. 17.900,-

Visningshonorar pr. stk: kr. 2.500,-

Grunnpakke: kr. 12.729,-

Innhenting av servitutter pr. stk: kr. 250,-




Dersom handelen ikke kommer i stand eller at oppdraget sies opp har megleren krav på dekning for
påløpte timer, påløpte visninger, grunn og markedspakke samt utlegg.

Oppdragsnummer
69-23-0051

Budgivning
Eiendomsmegler skal legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden. Vi gjør oppmerksom på at det i forbrukerforhold ikke kan inngis bud med kortere akseptfrist enn kl. 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Eiendomsmegler kan ikke formidle bud med kortere akseptfrist enn dette. Hos EIE stiller vi strengere krav til frister ved budgivning enn det som følger av Forbrukerinformasjon om budgivning punkt 4, vedlagt i salgsoppgaven. Bud skal ikke ha en akseptfrist på mindre enn 30 minutter fra budet inngis. Bud med kortere akseptfrist enn 30 minutter kan bli avvist.

Eiendomsmegler har ikke ansvar for forsinkelser som skyldes tekniske feil. Akseptfristen er absolutt, det vil si at selger må akseptere budet og kjøper meddeles aksepten innen utløpet av akseptfristen. Dersom du utsetter inngivelse av bud til tett opp mot akseptfristen på et annet bud er det en reell fare for at eiendommen kan bli solgt før ditt bud kommer frem til megler og/eller megler rekker å bringe budet videre til selger. Husk alltid å ringe megler etter at du har sendt et bud eller budforhøyelse, for å forsikre deg om at budet er mottatt og kan formidles til selger. For øvrig vises det til vedlagte forbrukerinformasjon om budgivning.

Alle bud og budforhøyelser skal være skriftlig. I tillegg må legitimasjon være fremlagt, og budet skal signeres av budgiver. Eiendomsmegler kan ikke formidle bud før disse kravene er oppfylt. Vi oppfordrer til å inngi bud elektronisk, ved å trykke på "Gå til budgivning" på eiendommens hjemmeside på eie.no eller ved å trykke på knappen "Gi bud" i finn-annonsen. Ved å benytte denne tjenesten vil vilkårene om legitimasjon og signatur fra budgiver være oppfylt. Som kjøper og selger hos EIE vil du få tilsendt budjournalen etter at handel er inngått. Dette innebærer at alle bud vil bli gjort kjent for partene i den endelige kjøpsavtalen. Øvrige budgivere kan be om å få en kopi av budjournalen i anonymisert form. Det er viktig at du gjør deg kjent med all informasjon om boligen, og at du har spurt om det du eventuelt lurer på, før du legger inn et bud.

Boligkjøperpakke og boligkjøperforsikring
EIE har sammen med vår samarbeidspartner lansert et gunstig forsikringskonsept for deg som kjøper bolig gjennom EIE.

Kjøpere (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. husforsikring, innboforsikring, dobbel rentedekning, flytteforsikring og boligkjøperforsikring som gir deg juridisk bistand dersom du ønsker å reklamere på boligkjøpet. Kjøpere (ikke juridiske personer) kan også velge å kun tegne boligkjøperforsikring.

Boligkjøperpakken/boligkjøperforsikring må tegnes senest i forbindelse med kontraktsmøtet.

 Produktark for boligkjøperpakken og boligkjøperforsikring ligger vedlagt i salgsoppgaven. Ta kontakt med megler for ytterligere informasjon.

Lovanvendelse
Eiendommen selges etter reglene i avhendingsloven. Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen. Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakkyndig før det legges inn bud.

Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen. Dette gjelder likevel bare dersom man kan gå ut i fra at det virket inn på avtalen at opplysningen ikke ble gitt eller at feil opplysninger ikke ble rettet i tide på en tydelig måte. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel. Boligen kan ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm.

Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel). Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen «som den er», og selgers ansvar er da begrenset jf. avhl. § 3-9, 1. ledd 2. pktm. Avhendingsloven § 3-3 (2) fravikes, og hvorvidt en innendørs arealsvikt karakteriseres som en mangel vurderes etter avhendingsloven § 3-8. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Med forbrukerkjøp menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.

Hvitvasking
Eiendomsmegler er underlagt lov om hvitvasking og tilhørende forskrift. Hvitvaskingsloven pålegger megler å gjennomføre kundetiltak av både selger og kjøper. Dersom kjøper ikke bidrar til at megler får gjennomført kundetiltak, og dette medfører at transaksjonen ikke kan gjennomføres eller blir forsinket misligholder kjøper avtalen. Dette vil kunne gi selger rettigheter etter avhendingsloven, herunder rett til å heve kjøpet og gjennomføre dekningssalg for kjøpers regning dersom misligholdet er vesentlig. I tilfeller der det er selger som ikke bidrar til at megler får gjennomført løpende kundetiltak underveis i oppdraget må megler stanse gjennomføringen av transaksjonen. Selger vil i så fall ha misligholdt sine forpliktelser, og kjøper vil kunne ha krav mot selger etter avhendingslovens bestemmelser om mislighold og forsinkelse.

Dersom kundetiltak ikke lar seg gjennomføre vil EIE eiendomsmegling ikke kunne bistå med handelen eller foreta oppgjør.

Personvern
Som interessent, budgiver og kjøper vil dine personopplysninger bli registrert og lagret.  Som eiendomsmeglingsforetak har vi plikt til å oppbevare kontrakter og dokumenter i minst 10 år, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 3-7 (3). Dette innebærer at mulighetene for å få slettet personopplysninger er begrenset. Du kan lese om vår behandling av personopplysninger i vår personvernerklæring på https://eie.no/eiendom/personvernerklaering

Avdeling
Eiendomsmegler Larvik og Lardal AS
EIE Larvik
Org. nr:916130163
Fritzøe Brygge 5D
3264 Larvik
Tlf: 33 74 02 34

Ansvarlig megler
Eiendomsmegler MNEF / Partner Tobias Tisthammer Antonsen

Saksbehandlere
Tobias Tisthammer Antonsen
EIE Larvik
Eiendomsmegler MNEF / Partner
Mob: 91 59 94 93 / E-post: tta@eie.no


Sett deg godt inn objektet og les salgsoppgaven nøye før du gir bud. Du kan klikke her for å lese mer om budgivingsprosessen.


Gå til budgivning
Valg av eiendomsmeglingsforetak skal være frivillig. Eiendomsmeglingsforetak kan ikke inngå oppdrag om eiendomsmegling dersom inngåelsen av oppdraget er satt som vilkår i avtale om annet enn eiendomsmegling, f.eks. tilbud om lån eller andre banktjenester, jf. Lov om eiendomsmegling § 6-3 (3).
Bilde 3 av Skolestredet 12
For mer om objektet
Skolestredet 12

Kontakt megler

Uansett hva du lurer på, svarer vi deg gjerne. Vi stiller bransjens høyeste krav til oss selv, og skreddersyr råd og løsninger for hver enkelt kunde.

Bilde av iphone som viser EIE-portalen
Få full oversikt
EIE portalen – ditt boligunivers

Du bruker en utdatert nettleser!

Internet Explorer er utdatert og ikke lenger offisielt støttet, og utgjør en stor sikkerhetsrisiko. Du bør avinstallere dette programmet og heller bruke Microsoft Edge, Mozilla Firefox, Google Chrome, Apple Safari eller andre nettlesere som oppdateres jevnlig.

Dersom du fortsetter å bruke nettsiden i Internet Explorer eller andre utdaterte nettlesere, kan du oppleve at nettsiden ser rar ut eller ikke fungerer i det hele tatt.

Les mer her: