Bilde 1 av Tyriveien 4Bilde 2 av Tyriveien 4
Digital salgsoppgave
Tyriveien 4

3260 Larvik • Larvik kommune

Prisantydning

kr 5 220 000

Omkostninger: kr 144 520Totalpris: kr 5 364 520
Pent oppusset enebolig i fantastisk og sjønært boligområde. Flott sjøutsikt og supre solforhold. Garasje
icon

Unngå doble renteutgifter

Se bladbar salgsoppgaveLast ned denne salgsoppgavenVis i kart
Boligtype
Enebolig
Eierform
Selveier
Antall soverom
3 soverom
Primærrom (P-ROM)
123 m²
Bruksareal (BRA)
156 m²
Kommunale avgifter
kr 1 003 / Mnd
Prisantydning
kr 5 220 000
Omkostninger
kr 144 520
Totalpris
kr 5 364 520
Byggeår
1961
Tomt
Eiet tomt 773 m²
Oppdragsnummer
69220040
card-default

Lars Andreas Grønneberg

Daglig leder / Eiendomsmegler MNEF
Les om Lars
Prisantydningkr 5 220 000,-
Pantattest kjøperkr 200,-
Tingl.gebyr pantedokumentkr 585,-
Tingl.gebyr skjøtekr 585,-
Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 5 220 000,-)kr 130 500,-
Boligkjøperpakke If (valgfritt)kr 12 650,-
  
Totalpris kr 5 364 520
Eiendom
Tyriveien 4, 3260 Larvik

Matrikkel
Gnr. 1002 Bnr. 232 i Larvik kommune

Boligtype
Enebolig

Eierform
Selveier

Areal
Primærrom: 123 kvm, Bruksareal: 156 kvm
Vedlagte plantegninger er ikke målbare. Arealene er hentet fra tilstandsrapport. Areal og rom er angitt og definert etter dagens faktiske bruk, uavhengig av hva som er godkjent fra bygningsmyndighetene.

Antall soverom
3

Byggeår
1961

Tomt
Eiet tomt 773 kvm

Prisantydning
5 220 000

Tilstandsrapport
Takstmann: Schau Takst AS Takstdato: 17.08.22

Totalpris inkl. omkostninger
kr 5 220 000,- (Prisantydning)

Omkostninger:
kr 200,- (Pantattest kjøper)
kr 585,- (Tingl.gebyr pantedokument)
kr 585,- (Tingl.gebyr skjøte)
kr 130 500,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 5 220 000,-))
--------------------------------------------------------
kr 131 870,- (Omkostninger totalt ved prisantydning)
--------------------------------------------------------
kr 5 351 870,- (Totalpris inkl omkostninger)

Valgfrie omkostninger:
kr 12 650,- (Boligkjøperpakke If (valgfritt))
--------------------------------------------------------
kr 5 364 520,- (Totalpris inkl omk og valgfrie omkostninger)

Kommunale avgifter
Kr. 12 030 pr. år. Årsprognose 2022.

Eier
Tor Charles Lund Ingrid Elisabeth K Lund

Beskrivelse
Tyriveien 4 er en pent oppusset, påkostet og velholdt enebolig med praktisk planløsning, hvor alle oppholdsrom er på samme plan. Eiendommen ligger fint plassert i et rolig og barnevennlig område, med kort avstand til sjøen, barnehage og idrettsanlegg. Eiendommen har en god plassering i nærområdet og ligger utsøkt til i forhold til solforholdene. Plasseringen av huset er på fjellhøyde, som også gir sjøutsikt mot flere steder i Larviksfjorden. Boligen har en pent opparbeidet tomt på ca. 773 kvm.
Det er parkering i integrert garasje og carport.

Boligen har blitt betydelig påkostet både utvendig og spesielt innvendig siden 2020 og fremstår totaltsett med god standard. Deilig terrasse på ca 58 kvm.

Det er fine oppbevaringsmuligheter i kjeller og garasje for øvrig.

Innvendig har du en romslig stue med nyere peisovn, en hyggelig spisestue med tilliggende vinterhage, samt moderne kjøkken som er pusset opp i 2020-2022. Videre er det et pent bad/vaskerom som er pusset opp i nyere tid, wc som er oppusset i 2022 og to romslige soverom. Du har også kontor med utgang til balkong, og det er gode lagringsmuligheter i to kjellerboder.

Kort fortalt
- Riktig beliggenhet.
- Påkostet og velholdt enebolig.
- Pent oppusset i nyere tid.
- Fint plassert i landskapet.
- Rolig, barnevennlig område.
- Nær sjøen/fine turmuligheter.
- Integrert garasje, elbillader.
- Pen tomt på ca. 773 kvm.
- Stor, solrik terrasse fra 2020.
- Boligen har flott utsikt til sjøen.
- Kjøkken er pusset opp i 2020-2022.
- Romslig stue, nyere peisovn.
- Hyggelig spisestue og vinterhage.
- Pent bad, oppusset i 2020-22.
- Separat wc, pusset opp i 2022.
- To romslige og gode soverom.
- Kontor med utgang til balkong.
- Lagringsplass i to kjellerboder.
- Montert nye innerdører i 2021.
- Oppusset innvendig i 2020-22.
- Boligen er malt utvendig i 2020.
- Etablert ny taktekking i 2013.
- Oljefylte ovner er fra 2020-22.


Følgende er blitt utført oppussing/renovering fra 2020 til 2022:
- Hall: Parkettgulv byttet ut med laminat (Berry Alloc Gran Avenue). Ny panel og tapet på vegger.
- Gang: Ny belysning LED downlights med dimmer, malt vegger, nye innerdører og karmer, nytt gulv og lister.
- Stue: Ny belysning LED downlights med dimmer, ny tapet/panel på alle vegger, ny peisovn (Contura), nytt gulv.
- Spisestue: Ny tapet og nytt gulv.
- Bad: Tapet erstattet med laminat på vegger (øvre del), ny LED belysning, ny takpanel, ny innredning, servant med kran ny WC, nytt dusjkabinett med nytt blandebatteri, ny avtrekksvifte.
- WC: Ny takpanel, ny panel på vegger (våtromsplater) nytt gulv, speil og belysning, ny dør, ny vegghengt WC.
- Kjøkken: Nye fronter, hengsler og håndtak (Epoc) med benkeplate i stein montert av Nerostein, ny underlimt oppvaskkum (Franke) blander (Grohe), oppvaskmaskin (Asko) induksjon kokeplater (AEG) nytt vindu, ny avtrekksvifte, malte vegger, nytt gulv, ny LED belysning under overskap og i overskap.
- Stort soverom: Malte vegger, panel over seng, ny dør, ny vegg mot tilstøtende rom.
- Ekstra rom med dør til sydvendt balkong (tidligere del av stort soverom): Ny vegg mot soverom, ny-malte  vegger, nye dører.
- Gamle panelovner er hele veien byttet til nye oljefylte med termostater.
- Utvendig: Fasader malt i 2020 og ny terrasse ca 58 kvm Royal impregnering med spesialskruer (ikke synlige).
- Ny elbilslader montert i Garasje, ny fiberkabel fra Telenor for bredbånd og TV, overspenningsvern og lyssensor for utelys er også montert i 2020.
- Nyoverhalt garasjeport med fjernkontroll.
- Fliser på gulv på baderom er byttet med nye. Det er også kontrollert membran, sluk, pakninger og mansjett etc. Arbeidet er utført av fagfolk i mai 2022.

Parkering
Det er parkering i integrert garasje med nyere elbillader og motorisert port, og ved siden av garasjen er det carport. I tillegg er det biloppstillingsplasser på asfaltert gårdsplass. Det er også rikelig med gateparkering i området.

Beliggenhet
Denne eiendommen har en riktig så fin beliggenhet internt på området. Den ligger på en fjelltomt på høyde som gir flotte sol- og utsiktsforhold. Eiendommen ligger i et meget ettertraktet og barnevennlig boligområde på Rekkevik i Larvik kommune. Området har nærhet til skoler, barnehager, offentlig kommunikasjon, samt et rikt utvalg av fasiliteter og servicetilbud. Stedet kan skilte med vakker natur, fine turområder, samt mulighet for fisking og bading. Rekkeviksbukta er kjent som et av de beste badestedene langs østsiden av Larviksfjorden.

Det er også kort vei til idylliske Gonsbukta badeplass - en meget populær badeplass med flott sandstrand, stupebrett og glattskurte svaberg. Hummerberget ved Gon er et yndet turområde hvor du kan følge kyststien nesten helt til Kaupang. Oterøya er et annet herlig friluftsområde, med gangbro fra fastlandet. Det er kort vei til idylliske Hvittensand, som er en av Larviks vakreste strender, omkranset av fantastisk natur som innbyr til rekreasjon.

Fra Rekkevik er det gangavstand til Halsen idrettsplass på Bergeskogen med hall, baner og klubbhus. Klubben har et svært godt tilbud innen håndball og fotball. I tillegg er det kort vei til lekeplass, treningssenter og svømmehall. Det er ca. 4 km til Larvik sentrum med hyggelige butikker og ikke minst Batteristranda. Her finner du Bølgen kulturhus og Farris Bad, der sistnevnte har en av Nordens mest innholdsrike spaavdelinger.

I tillegg til flotte badeplasser i Farris og fjorden, kan Larvik skilte med Norges største bøkeskog på ca. 300 mål, og flotte turområder innover i Vestmarka. Golf kan spilles i vakre omgivelser ved Larvik Golfklubb, på Fritzøe gård.

Servicetilbud
Dagligvarehandelen kan blant annet gjøres på Meny og Rema 1000. Amfi Larvik og Øya har et rikt utvalg av forretninger og servicetilbud. Fra Rekkevik er det ca. 10 minutters kjøring til Nordbyen kjøpesenter med 50 butikker. Hvaltorget i Sandefjord ligger også godt innen rekkevidde.

Det er gode bussforbindelser i området. Larvik togstasjon ligger i sentrum med togavganger mot bl.a. Sandefjord, Drammen og Oslo. Ved å benytte bil tar det ca. 5 min til Øya, 8 min til Larvik sentrum, 9 min til Nordbyen, 23 min til Sandefjord lufthavn, samt 1 time og 30 min til Oslo.

Fra eiendommen er det gangavstand til Østre Halsen barneskole og Mellomhagen ungdomsskole. Larvik kommune har fritt skolevalg for elever som skal begynne i 1. og 8. trinn, noe som gir ekstra fleksibilitet. Området har et godt utvalg av barnehager, og det er kort vei til Thor Heyerdahl Videregående skole.

Tomt
Eiet tomt, 773 kvm
Eiendommen ligger fint plassert i landskapet, og har en pent opparbeidet tomt på 773,2 kvm hvor du kan nyte flott sjøutsikt og gode solforhold. På tomten har du en frodig hage som er harmonisk integrert med fjell i dagen. Hagen har et godt plenareal, diverse prydbusker og bed, og i forkant av garasje/carport er det asfaltert gårdsplass.

Fra stue og vinterhage er det adkomst til en stor terrasse mot vest fra 2020, hvor solforhold og utsikt kommer til sin rett. Terrassen har god plass til hagemøbler i flere soner, og kan skjermes ved stuevinduet med markise ved behov. Fra kontor ved hovedsoverom er det utgang til sørvendt balkong på ca. 5 kvm.


Eiendommen er etablert med analogt målebrev den 22.10.1960. Det vises til historiske målebrev for areal og beskrivelse av eiendommen. Eiendommens plassering i kartet kan avvike fra eiendommens faktiske plassering i marka. Oppgitt areal i eiendomskartet er tilsvarende usikkert, og er kun beregnet ut fra grensene i matrikkelen.

Adkomst
Det vil bli skiltet med EIE visningsskilt på oppsatte fellesvisninger.
Se vedlagt kartskisse i annonsen. Ved å trykke på kartet får du enkelt tilgang til en spesifisert reiserute fra ønsket startsted til den aktuelle boligen.

Inneholder
1.etg.:
Entré: 1.5kvm
Gang: 3kvm
Kjellernedgang: 2.5kvm
Toalettrom: 1.4kvm
Kontor /soverom: 8.4kvm
Soverom1: 17.5kvm
Soverom2: 9.2kvm
Dusjbad: 7.8kvm
Mellomgang: 8.8kvm
Kjøkken: 10kvm
Stue: 30.5kvm
Spisestue: 11.2kvm
Tilbygget stue/utestue: 7.8kvm

Garasje: 18kvm

Kjeller etg.:
- Bod 1: 15,5kvm

Bod og garasje settes som S-rom.

De oppgitte arealer er hentet fra tilstandsrapport. Arealer beregnes etter bruken av rommet på befaringstidspunktet, uavhengig av hva som er godkjent av bygningsmyndighetene.

Byggemåte
Enebolig over ett plan oppført på fin naturtomt i 1961. Bygget har kjellerrom tilgjengelig via innvendig trapp, samt lav blindkjeller under øvrige deler av bygget. Grunnmurer av betong og blokker fundamentert til hovedsakelig fast fjell. Yttervegger av stenderverk med 10cm isolasjon fra byggeår.  Tak tekket med glasert tegltakstein. Taket ble sammen med undetakspapp, sløyfer og lekter skiftet i 2013. Garasjens gulv er et tradisjonelt betongdekke hvor det registreres mye sprekkdannelser.

Det er utarbeidet en tilstandsrapport for eiendommen som følger vedlagt i salgsoppgaven. Rapporten er en teknisk gjennomgang av boligen og angir eventuelle byggetekniske avvik. Følgende punkter bør kjøper være oppmerksom på;

TG2 - Avvik som ikke krever umiddelbare tiltak:
 
- Utvendig > Nedløp og beslag
Det er avvik: Det mangler snøfangere på hele eller deler av taket, men det var ikke krav om dette på byggemeldingstidspunktet. Skade i takrennenedløp

- Utvendig > Veggkonstruksjon
Det er påvist spredte råteskader i bordkledningen. Det er ingen eller liten lufting i nedre kant av kledning mot grunnmur.

- Utvendig > Takkonstruksjon/Loft
Det er begrenset/dårlig ventilering av takkonstruksjonen.

- Utvendig > Vinduer
Karmene i vinduer er slitte og det er sprekker i trevirket.

- Utvendig > Balkonger, terrasser og rom under balkonger
Rekkverket er for lavt i forhold til dagens krav til rekkverkshøyder.

- Innvendig > Etasjeskille/gulv mot grunn
Målt høydeforskjell på mellom 10 - 20 mm innenfor en lengde på 2 meter. Tilstandsgrad 2 gis med bakgrunn i standardens krav til godkjente måleavvik.

- Innvendig > Rom Under Terreng
Overflaten har fuktskjolder

- Våtrom > Overflater vegger og himling > Bad
Det er avvik: Eldste flisers alder utløser TG:2

- Tekniske installasjoner > Vannledninger
Mer enn halvparten av forventet brukstid er oppbrukt på innvendige vannledninger.

- Tekniske installasjoner > Avløpsrør
Mer enn halvparten av forventet brukstid er oppbrukt på innvendige avløpsledninger.

- Tomteforhold > Drenering
Mer enn halvparten av forventet levetid på drenering er overskredet.

- Tomteforhold > Grunnmur og fundamenter - GARASJE
Grunnmuren har sprekkdannelser. Grunnmuren = støpte betondekke.

- Tomteforhold > Terrengforhold
Det er avvik: Stedvis fall mot bygget

- Tomteforhold > Utvendige vann- og avløpsledninger
Mer enn halvparten av forventet brukstid er oppbrukt på utvendige vannledninger.
Mer enn halvparten av forventet brukstid er oppbrukt på utvendige avløpsledninger.

- Tomteforhold > Oljetank
Kombinasjon av alder og materiale tilsier at denne bør fjernes.

For ytterligere informasjon om byggemåte se tilstandsrapport som ligger vedlagt. Det er viktig at interessenter setter seg grundig inn i rapporten. Som kjøper anses man kjent med de opplysninger som tydelig gis i en offentlig godkjent tilstandsrapport. Interessenter oppfordres til å kontakte bygningssakyndig ved eventuelle bygningstekniske spørsmål.

Det foreligger også en tilstandsrapport fra 07.06.2002 utført av Contaxt AS.

Primærrom
Primærrom: 123 kvm. Følgende rom er inkludert i P-rom:

1. etg.: Entré, gang, gang 2, WC, kontor/soverom, soverom, soverom 2, bad, kjøkken, stue, spisestue, tilbygget stue.

Bruksareal
Bruksareal: 156 kvm

1. etg.: 141 m2
Kjeller: 15 m2

Standard
Entré
Det er adkomst til eneboligen via flislagt trappeløp opp til overbygd inngangsparti, og innvendig har du en hyggelig entré som ønsker velkommen inn. Overflatene i boligen er delvis pusset opp i 2020-22, hvor det nyeste er deler av entré. I rommet er det blant annet mørke fliser på gulv med varme, gråmalte veggflater og åpen garderobeløsning.

Kjøkken
Boligen har et moderne og pent kjøkken som er pusset opp i 2020-22. Rommet har spiseplass ved vindu, parkettlaminat på gulv og gråmalte veggflater. Innredningen er oppforet og har hvite, profilerte fronter, vitrineskap med lys, lys under overskap, benkeplate i mørk stein og stor kum.
Kjøkkenet har også integrert induksjonstopp (fra 2020), stekeovn og mikro, samt opplegg for oppvaskmaskin og plass til kjøleskap. Over kokesone er det ventilator, og det er montert komfyrvakt og vannføler i 2022.

Stue
Eneboligen har en romslig og tiltalende stue med god plass til sofaløsninger og sittegruppe. Sentralt i rommet er det montert en moderne peisovn fra 2021 som varmer godt. Stuen har downlights i himling og gode vindusflater som gir bra med lys, deriblant glassfelt i tofløyet terrassedør til terrasse. For øvrig har rommet pent gulv og et tidsmessig fargevalg.

Spisestue og vinterhage
Ved stuen har du en hyggelig spisestue med trapp ned til tilliggende vinterhage/stue. I spisestuen er det god plass til langbord, pent gulv og koselige farger på vegg. Vinterhagen har tre vinduer som gjør det lyst og fint, skyvedør til terrasse og hvitmalte veggflater.

Bad/wc/vaskerom
Boligen har et pent bad/vaskerom som er delvis pusset opp i 2020-22 med ny membran på gulv, sluk og gulvfliser samt separat wc som er pusset opp i 2022. Rommet har downlights i himling, lyse fliser på gulv og nedre halvdel av vegg, og våtromsplater ellers. Den tidsmessige innredningen består av heldekkende servant, finert skuffeseksjon, matchende høyskap og speil med lys. Rommet har også et moderne dusjkabinett fra 2022, toalett, gulvvarme, opplegg for vaskemaskin og elektrisk vifte.

Soverom, kontor og garderobe
Eneboligen har to romslige og gode soverom, og det er også mulig å benytte kontor og stue til øvrige soverom. Det store hovedsoverommet ligger i enden av huset, og har god plass til møblement utover dobbeltseng. Her er det også montert skyvedørsgarderobe. Fra hovedsoverommet går det en liten trapp til det som kan være kontor, og dette rommet har utgang til egen balkong. Videre har boligen gode lagringsmuligheter i bl.a. to kjellerboder.

Oppvarming - Teknisk
Boligen er oppvarmet med oljeovner, og har varmekabler på bad/vaskerom og i deler av entré. I tillegg er det luft-til-luft varmepumpe og peisovn i stue. Ventilasjonen er naturlig med tilluft via ventiler/vindusspalter, og det er mekanisk avtrekk fra bad/vaskerom og kjøkken. Sikringsskapet har automatsikringer. For øvrig har boligen en 198 liters varmtvannsbereder.

For utfyllende tekniske standard for øvrig henvises det til vedlagt tilstandsrapport.

Ferdigattest
Det foreligger ikke ferdigattest eller midlertidig brukstillatelse for eiendommen. Eiendomsmegler har undersøkt kommunens arkiver uten å kunne oppdrive ferdigattest/brukstillatelse, eller begrunnelse for hvorfor dette ikke foreligger.  Det er ikke unormalt for boliger bygget på denne tiden.

Etter at bygningsmassen ble oppført har det blitt innført nye bestemmelser i plan- og bygningsloven. Ferdigattest utstedes ikke for bygg/endringer/tiltak som ble omsøkt før 01.01.1998. Det vil dermed ikke være mulig å be om ferdigattest for slike tiltak. Dette betyr ikke at tiltak blir lovlige, men at saken ikke lenger kan avsluttes med ferdigattest.

Opplysninger fra Larvik kommune:

- Enebolig, bygningsår 1961, omsøkt
- Tilbygg bolig, bygningsår 1965, omsøkt/godkjent
- Tilbygg bolig, bygningsår 1965, omsøkt/godkjent

Det er mottatt byggetegninger fra kommunen datert  1960, 1965 og 1993. Disse samsvarer i all hovedsakelig med dagens bruk av boligen bortsett fra at WC og vindfang ikke stemmer med opprinnelige tegninger. Det foreligger ikke godkjente tegninger eller bygningsopplysninger for vinterhagen i kommunens arkiv. Kjøper påtar seg risikoen for både fremtidig, fortsatt bruk og eventuelle pålegg, herunder risikoen for om bruken lar seg godkjenne, og alle kostnader forbundet med dette.

Elektrisk anlegg
Det gjøres oppmerksom på at en tilstandsrapport kun inneholder en forenklet kontroll av det elektriske anlegget.

Oppvarming
- Oppvarming av bygget skjer via elektrisitet med panelovner, luft-til-luft varmepumpe, samt vedfyring i ovn tilkoblet byggets pipestokk.

- Eiendommen har nedgravd oljetank på ca. 1000 liter.

Larvik kommune opplyser:
Tanker som ikke lenger er i bruk skal tømmes, rengjøres og graves opp for destruksjon. Det er anledning til å søke om å la mindre tanker stå nedgravd, men disse må tømmes rengjøres og fylles med godkjent fyllingsmasse når de tas ut av bruk. Tankens påfyllingsrør skal fjernes for å hindre at utilsiktet påfylling skjer. Melding om at tanken er tatt ut av bruk skal meldes til kommunen.

- Dersom det ikke er varmekilder i alle rom, fravikes NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Energimerking
Energiattest med energimerke Oppvarmingskarakter Gul - Energikarakter G

Kommunale avgifter
Kr. 12 030 pr. år
Det gjøres oppmerksom på at det kan forekomme variasjoner i avgiftene som følge av forbruk og eventuelle endringer i gebyrer/avgifter.

Faste løpende kostnader
Nåværende eier har et strømforbruk som tilsvarer ca. 15 200 kwh pr. år. Utgiftene er basert på nåværende eiers forbruk.
Eiendommen har en årlig forsikringspremie på kr 3 996,-
Boligen er tilknyttet Telenor som leverandør av kabel-tv og internett. Priser kan sjekkes på tilbyders websider. Tv-tuner/dekoder medfølger ikke.

Forsikring med polisenummer
Frende

Formuesverdi
Formuesverdi for inntektsåret 2020: Som primærbolig Kr. 741 551,- Som sekundærbolig Kr. 2 669 583,-

Tekniske installasjoner
- Byggets tekniske anlegg er delvis oppgradert - el.anlegg oppgradert av Faugstad Elektro AS i 2022, samt er vann- og avløpsrørene jevnt over eldre med dertil kommende oppgraderingsbehov. Deler av røranlegget i kjeller er oppgitt oppgradert i 1992.

- Røykvarsler montert. Brannslokker montert.

Diverse
Larvik kommune opplyser følgende vedr. feiing og tilsyn:

Ett ildsted, ett røykløp
- Siste feiing: 20.05.2022 - Ingen avvik eller anmerkninger funnet.
- Siste tilsyn: 02.03.2015 - varslet tilsyn ikke utført pga. ingen hjemme

Kommentar,
- Siste tilsyn utført i 2002.
- Kombinert ildsted - Combi med peis. Feiehyppighet hvert 4. år. Feieadkomst fra loft.

Selgers egenerklæring
Selger har gjennomgått tidligere signert egenerklæringsskjema på nytt, det foreligger ingen endringer per 25.10.2022.

Radonmåling
Fra og med 1. januar 2014 må alle som leier ut bolig ha gjennomført radonmåling av boligen og kunne fremvise dokumentasjon på at radonnivåene er forsvarlig. Kravet gjelder alle typer utleieboliger, både de som leies ut av det offentlige, virksomheter og private, inkludert leiligheter og hybler i tilknytning til egen bolig. Også institusjoner o.l. omfattes dersom beboerne betaler leie.

Forpliktelser, rettigheter og servitutter
Eiendommens servitutter følger av dens grunnboksblad.  For servitutter eldre enn fradelingsdato og eventuelle arealoppføringer som kan ha betydning for denne matrikkelenhet henvises det til hovedbruket / avgivereiendommen.  Ta kontakt med megler for mer informasjon.

Kommunen har lovbestemt første prioritets pant (legalpant) i eiendommen for eventuelle ubetalte kommunale skatte- og avgiftskrav.

Eiendommen overdras fri for pengeheftelser.

Utleie
Eiendommen har ikke separat utleieenhet. Det vil normalt være anledning til utleie av hele eiendommen eller enkeltrom, såfremt utleiearealet er bygningsmessig godkjent for varig opphold og har forsvarlige radonnivåer.

Vei/vann/kloakk
Eiendommen er tilknyttet offentlig vann og avløp. Adkomst fra kommunal vei.

Regulering
Eiendommen er regulert i reguleringsplan. Eiendommen er avsatt til boligformål i kommuneplanens arealdel.

Gjeldende planer og pågående planarbeid for eiendommen:

Kommuneplaner

Kommuneplanens arealdel 2021-2033, Id 201810, Ikrafttredelse 06.10.2021
Plantype Kommuneplanens arealdel
Status Endelig vedtatt arealplan
Delareal 773 m, Arealbruk Boligbebyggelse

Eiendommen ligger i et område for mulig marin leire, i likhet med de fleste eiendommer i Larvik kommune.
Marin leire er leire som har lagt seg på havbunnen etter at isen trakk seg tilbake etter siste istid, da havet stod mye høyere enn det gjør i dag. Derfor finner man marin leire i store deler av Larvik kommune, og Østlandet generelt.

Ved utbyggingstiltak på eiendommen, vil behovet for nærmere undersøkelser melde seg først dersom eiendommen også ligger i et
aktsomhetsområde. Et aktsomhetsområde er sjeldent kartlagt på forhånd. Se NVEs veileder 1/2019, som utgangspunkt for dette.
Enhver husstand må forholde seg til grunnforholdene i sine byggesaker. Enkle tilbygg behandles etter enklere prosedyrer enn opprettelse av nye boenheter.

Det henvises til Larvik kommune for ytterligere informasjon.

Tyriveien 4 ligger godt forankret på fjell.

Reguleringsplaner

Rekkevik - Gon, Id 68.01, Ikrafttredelse 25.08.1965
Plantype Eldre reguleringsplan
Status Endelig vedtatt arealplan
Delareal 773 m, Formål Boliger

Reguleringsplaner under arbeid i nærheten (100 meter)
Ingen reguleringsplaner under arbeid innenfor 100 meter fra eiendommen.

Kopi av gjeldende planer med tilhørende bestemmelser, kan mottas ved henvendelse til megler. Vi oppfordrer interessenter til å gjøre seg kjent med disse.

Det er igangsatt et påbygg hos naboen i sydvest ( Havsjåveien 3). Saken er for tiden til behandling hos Statsforvalteren. Postliste/saksliste for eiendommen kan sees hos Larvik kommune.

Overtagelse
Overtagelse etter avtale med selger.

Prisantydning, omkostninger og evt. fellesgjeld
kr 5 220 000,- (Prisantydning)

Omkostninger:
kr 200,- (Pantattest kjøper)
kr 585,- (Tingl.gebyr pantedokument)
kr 585,- (Tingl.gebyr skjøte)
kr 130 500,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 5 220 000,-))
--------------------------------------------------------
kr 131 870,- (Omkostninger totalt ved prisantydning)
--------------------------------------------------------
kr 5 351 870,- (Totalpris inkl omkostninger)

Valgfrie omkostninger:
kr 12 650,- (Boligkjøperpakke If (valgfritt))
--------------------------------------------------------
kr 5 364 520,- (Totalpris inkl omk og valgfrie omkostninger)

Boligselgerforsikring
Selger har tegnet boligselgerforsikring som dekker selgers ansvar etter avhendingsloven begrenset oppad til kr. 12.000.000,-. Egenerklæringsskjema er vedlagt salgsoppgave.

Betalingsbetingelser
Fullstendig kjøpesum samt omkostninger skal være disponibelt på meglers klientkonto innen dato for overtagelse. Kjøpesummen skal innbetales fra norsk finansinstitusjon og/eller kjøpers konto i norsk finansinstitusjon. Eventuell egenkapital skal innbetales i én samlet betaling fra kjøpers egen konto i norsk finansinstitusjon.

Vederlaget
Følgende er avtalt om meglers vederlag:

Meglerprovisjon: 1,1 % av salgssum

Tilrettelegging: 9.900,-

Markedspakke: 17.500,-

Visning: 1.875,- pr stk
I tillegg tilkommer diverse utlegg.
Dersom handelen ikke kommer i stand eller at oppdraget sies opp har megleren krav på dekning for
påløpte timer, påløpte visninger, grunn og markedspakke samt utlegg.

Oppdragsnummer
69-22-0040

Budgivning
Eiendomsmegler skal legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden. Vi gjør oppmerksom på at det i forbrukerforhold ikke kan inngis bud med kortere akseptfrist enn kl. 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Eiendomsmegler kan ikke formidle bud med kortere akseptfrist enn dette. Hos Eie stiller vi strengere krav til frister ved budgivning enn det som følger av Forbrukerinformasjon om budgivning punkt 4, vedlagt i salgsoppgaven. Bud skal ikke ha en akseptfrist på mindre enn 30 minutter fra budet inngis. Bud med kortere akseptfrist enn 30 minutter kan bli avvist. For øvrig vises det til vedlagte forbrukerinformasjon om budgivning. Alle bud og budforhøyelser skal være skriftlig. I tillegg må legitimasjon være fremlagt, og budet skal signeres av budgiver. Vi oppfordrer til å inngi bud elektronisk, ved å trykke på "Gå til budgivning" på eiendommens hjemmeside på eie.no. Ved å benytte denne tjenesten vil vilkårene om legitimasjon og signatur fra budgiver være oppfylt. Som kjøper og selger hos EIE vil du få tilsendt budjournalen etter at handel er inngått. Dette innebærer at alle bud vil bli gjort kjent for partene i den endelige kjøpsavtalen. Øvrige budgivere kan be om å få en kopi av budjournalen i anonymisert form. Det er viktig at du gjør deg kjent med all informasjon om boligen, og at du har spurt om det du eventuelt lurer på, før du legger inn et bud.

Boligkjøperpakke og boligkjøperforsikring
EIE har i samarbeid med If lansert et gunstig forsikringskonsept for deg som kjøper bolig gjennom EIE.

Kjøpere (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. husforsikring, innboforsikring, dobbel rentedekning, flytteforsikring og boligkjøperforsikring som gir deg juridisk bistand dersom du ønsker å reklamere på boligkjøpet.
Kjøpere (ikke juridiske personer) kan også velge å kun tegne boligkjøperforsikring.

Boligkjøperpakken/boligkjøperforsikring må senest tegnes i forbindelse med kontraktsmøtet.

Produktark for boligkjøperpakken og boligkjøperforsikring ligger vedlagt i salgsoppgaven. Ta kontakt med megler for ytterligere informasjon.

Lovanvendelse
Eiendommen selges etter reglene i avhendingsloven. Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen. Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakyndig før det legges inn bud.

Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen. Dette gjelder likevel bare dersom man kan gå ut i fra at det virket inn på avtalen at opplysningen ikke ble gitt eller at feil opplysninger ikke ble rettet i tide på en tydelig måte. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel. Boligen kan ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm.

Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel). Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen «som den er», og selgers ansvar er da begrenset jf. avhl. § 3-9, 1. ledd 2. pktm. Avhendingsloven § 3-3 (2) fravikes, og hvorvidt en innendørs arealsvikt karakteriseres som en mangel vurderes etter avhendingsloven § 3-8. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Med forbrukerkjøp menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.

Hvitvasking
Eiendomsmegler er underlagt lov om hvitvasking og tilhørende forskrift. Hvitvaskingsloven pålegger megler å gjennomføre kundetiltak av både selger og kjøper. Dersom kjøper ikke bidrar til at megler får gjennomført kundetiltak, og dette medfører at transaksjonen ikke kan gjennomføres eller blir forsinket misligholder kjøper avtalen. Dette vil kunne gi selger rettigheter etter avhendingsloven, herunder rett til å heve kjøpet og gjennomføre dekningssalg for kjøpers regning dersom misligholdet er vesentlig. I tilfeller der det er selger som ikke bidrar til at megler får gjennomført løpende kundetiltak underveis i oppdraget må megler stanse gjennomføringen av transaksjonen. Selger vil i så fall ha misligholdt sine forpliktelser, og kjøper vil kunne ha krav mot selger etter avhendingslovens bestemmelser om mislighold og forsinkelse.

Dersom kundetiltak ikke lar seg gjennomføre vil EIE eiendomsmegling ikke kunne bistå med handelen eller foreta oppgjør.

Personvern
Som interessent, budgiver og kjøper vil dine personopplysninger bli registrert og lagret.  Som eiendomsmeglingsforetak har vi plikt til å oppbevare kontrakter og dokumenter i minst 10 år, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 3-7 (3). Dette innebærer at mulighetene for å få slettet personopplysninger er begrenset. Du kan lese om vår behandling av personopplysninger i vår personvernerklæring på https://eie.no/eiendom/personvernerklaering

Avdeling
Eiendomsmegler Larvik og Lardal AS
EIE Larvik
Org. nr:916130163
Fritzøe Brygge 5D
3264 Larvik
Tlf: 33 74 02 34

Ansvarlig megler
Daglig leder / Eiendomsmegler MNEF Lars Andreas Grønneberg

Saksbehandlere
Lars Andreas Grønneberg
EIE Larvik
Daglig leder / Eiendomsmegler MNEF/ Mob: 95 13 59 53

Sett deg godt inn objektet og les salgsoppgaven nøye før du gir bud. Du kan klikke her for å lese mer om budgivingsprosessen.


Gå til budgivning
Valg av eiendomsmeglingsforetak skal være frivillig. Eiendomsmeglingsforetak kan ikke inngå oppdrag om eiendomsmegling dersom inngåelsen av oppdraget er satt som vilkår i avtale om annet enn eiendomsmegling, f.eks. tilbud om lån eller andre banktjenester, jf. Lov om eiendomsmegling § 6-3 (3).
Bilde 3 av Tyriveien 4
For mer om objektet
Tyriveien 4

Kontakt megler

Uansett hva du lurer på, svarer vi deg gjerne. Vi stiller bransjens høyeste krav til oss selv, og skreddersyr råd og løsninger for hver enkelt kunde.

Bilde av iphone som viser EIE-portalen
Få full oversikt
EIE portalen – ditt boligunivers

Du bruker en utdatert nettleser!

Internet Explorer er utdatert og ikke lenger offisielt støttet, og utgjør en stor sikkerhetsrisiko. Du bør avinstallere dette programmet og heller bruke Microsoft Edge, Mozilla Firefox, Google Chrome, Apple Safari eller andre nettlesere som oppdateres jevnlig.

Dersom du fortsetter å bruke nettsiden i Internet Explorer eller andre utdaterte nettlesere, kan du oppleve at nettsiden ser rar ut eller ikke fungerer i det hele tatt.

Les mer her: