Bilde 1 av Bommestadåsen 58Bilde 2 av Bommestadåsen 58
Digital salgsoppgave
Bommestadåsen 58

3270 Larvik • Larvik kommune

Prisantydning

kr 2 470 000

Omkostninger: kr 72 200Totalpris: kr 2 542 200
Pen selveier i horisontaldelt tomannsbolig med carport, usjenert hage og vestvendt veranda. 2 soverom og kontor.
icon

Unngå doble renteutgifter

Se bladbar salgsoppgaveLast ned denne salgsoppgavenVis i kart
Boligtype
Leilighet
Eierform
Eierseksjon
Eierseksjon
4
Antall soverom
2 soverom
Etasje
2
Internt bruksareal (BRA-i)
79 m²
Bruksareal (BRA)
83 m²
Eksternt bruksareal (BRA-e)
4 m²
Balkong/Terrasse (TBA)
21 m²
Kommunale avgifter
kr 1 143 / Mnd
Prisantydning
kr 2 470 000
Omkostninger
kr 72 200
Totalpris
kr 2 542 200
Byggeår
1989
Tomt
Fellestomt 3280 m²
Oppdragsnummer
69230084
card-default

Lars Andreas Grønneberg

Daglig leder / Eiendomsmegler MNEF
Les om Lars
Visninger
Mandag 06. mai
16:30 - 17:15
Meld deg på visning
Meld interesse

Få informasjon og oppdatering om denne boligen

Meld interesse
Prisantydningkr 2 470 000,-
Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 2 470 000,-)kr 61 750,-
Pantattest kjøperkr 200,-
Tingl.gebyr pantedokumentkr 500,-
Tingl.gebyr skjøtekr 500,-
Boligkjøperpakke (valgfritt)kr 9 250,-
  
Totalpris kr 2 542 200
Eiendom
Bommestadåsen 58, 3270 Larvik, Etasje: 2

Matrikkel
Gnr. 2034 Bnr. 156 Snr. 4 i Larvik kommune

Boligtype
Leilighet

Eierform
Eierseksjon

Arealer
Totalt BRA 83 kvm består av:
- BRA-i (internt bruksareal): 79 kvm
- BRA-e (eksternt bruksareal): 4 kvm

I tillegg kommer TBA (terrasse-/balkongareal): 21 kvm

Antall soverom
2

Byggeår
1989

Tomt
Fellestomt 3280 kvm

Prisantydning
2 470 000

Tilstandsrapport
Takstmann: Anticimex AS Sandefjord Takstdato: 19.09.23

Totalpris inkl. omkostninger
kr 2 470 000,- (Prisantydning)

Omkostninger:
kr 200,- (Pantattest kjøper)
kr 500,- (Tingl.gebyr pantedokument)
kr 500,- (Tingl.gebyr skjøte)
kr 61 750,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 2 470 000,-))
--------------------------------------------------------
kr 62 950,- (Omkostninger totalt ved prisantydning)
--------------------------------------------------------
kr 2 532 950,- (Totalpris inkl omkostninger)

Valgfrie omkostninger:
kr 9 250,- (Boligkjøperpakke (valgfritt))
--------------------------------------------------------
kr 2 542 200,- (Totalpris inkl omk og valgfrie omkostninger)

Kommunale avgifter
Kr. 13 709 pr. år. Årsprognose 2023.

Eier
Knut Erik S Enersen

Beskrivelse
Bommestadåsen 58 er en pen halvpart i en horisontaldelt tomannsbolig. Leiligheten ligger i andre etasje og har en vestvendt splitter ny veranda med gode solforhold. I tillegg har leiligheten en usjenert hage med plen, tujahekk og markterrasse. Det er parkering i carport med tilhørende utebod.

Leiligheten har egen inngangsdør fra bakkeplan til en flislagt entré med hvitmalt trapp. Romløsningen i leiligheten er arealmessig godt utnyttet med to soverom og et kontor, samt en trivelig stue med peisovn. Kjøkkenet ligger i åpen løsning med stuen og har plass til spisebord.

Det er gjort enkelte påkostninger av leiligheten i nyere tid og boligen fremstår totalsett med fin boligstandard.

Ett av soverommene har garderobeskap, og det er lagringsplass i en innvendig bod innenfor kjøkkenet.


Kort fortalt
Horisontaldelt tomannsbolig.
Selveierleilighet i andre etasje.
Usjenert hage med terrasse.
Vestvendt veranda på ca. 21 kvm bygget i 2023 med impregnerte materialer.
Det er også lagt ny membran under veranda i 2023.
Parkering i asfaltert carport.
Nye parkettgulv i alle rom i 2014.
Innvendige vegger malt i 2014.
Egen inngangsdør på bakkeplan.
Stue med peisovn og utgang til veranda.
Åpent kjøkken med spiseplass.
Bod innenfor kjøkkenet.
Lagringsloft i boligen.
Bad med fliser og dusjkabinett.
Opplegg for vaskemaskin på bad.
To soverom og et kontor.
Garderobeskap og innebod.
Utvendig bod i carport.
Utvendige fasader malt i 2016.
Soveromsvinduer fra 2010 og 2007.

Entré
Leiligheten har egen inngangsdør fra bakkeplan til et trapperom med flislagt gulv. Inngangsdøren var ny i 2020. Trappen opp til leilighetsplan er hvitmalt og fører til en åpen, pen gang med parkett. Samme type parkett ble lagt i alle rom i 2014, noe som gir et fint helhetsinntrykk. Alle veggflater ble også malt i 2014.

Stue
Leiligheten har en lys og trivelig stue med stort vindu og utgang til veranda. Stuen ligger åpent mot kjøkkenet og har parkettgulv som er lagt sømløst mellom sonene. Veggene har lysmalte panelplater, foruten pipe- og brannmur som er forblendet med gråmalt stein. En rentbrennende vedovn med glass i døren gir god varme og ekstra hygge på kalde dager.

Kjøkken
I kjøkkenet er det plass til spisebord foran to vinduer. Kjøkkeninnredningen er montert langs en vegg og har gråmalte, slette fronter, mørke laminatbenkeplater og nedfelt oppvaskkum. Videre har kjøkkenet mekanisk ventilator og hvitmalte fliser på vegg over benk. Øvrige veggflater har lysmalt tapet, mens gulvet har parkett. Fra kjøkkenet er det dør inn til en praktisk bod.

Bad/wc/vaskerom
Leiligheten har et romslig bad med opplegg for vaskemaskin. Badet har fliser på gulvet og våtromstapet med mosaikkmønster på veggene. Rommet er utstyrt med dusjkabinett fra 2015, et gulvfestet toalett og en bred baderomsinnredning med god oppbevaringsplass. Innredningen har skapmøblement med heldekkende servant, et høyskap, to veggskap og speil med overlys.

Badet er ventilert med lufteventil i tak og luftespalte i dørterskel.

Soverom og garderobe
Leiligheten har to lysmalte, fine soverom og et kontor. To av soverommene har dør i mellom, og på ett av rommene er det garderobeskap. Vinduene på soverommene er fra henholdsvis 2010 og 2007. Leiligheten har lagringsplass i en bod innenfor kjøkkenet og en bod i carporten.

Sameiet har ingen faste felleskostnader. Bygningsforsikring deles med leiligheten i 1.etg og utgitfter til brøyting kan forekomme.

Parkering
Det er parkering i carport og på asfaltert område foran carporten. Øvrig parkering etter områdets gjeldende bestemmelser.

Beliggenhet
Tomannsboligen ligger flott til på Bommestadåsen i Larvik kommune, rundt 7 km nordøst for Larvik sentrum. Det barnevennlige, lille boligfeltet skjermes av omkransende skog, noe som gir flotte tur- og rekreasjonsmuligheter rett utenfor inngangsdøren. Det er trafikk utelukkende til eiendommene, samt kort vei til skoler, barnehager, offentlig kommunikasjon. Det er ellers kort vei til et godt butikk- og servicetilbud langs Elveveien, på Nordbyen kjøpesenter og i Larvik sentrum.

De naturskjønne omgivelsene byr på rike forekomster av sopp og bær, og det er også nærhet til ytterligere rekreasjonsområder langs Lågen. Ved Hedrum barneskole ligger Bommestad flerbrukshall med tilhørende kiosk/kafé og skytehall. Hedrum/Sporty IL har aktiviteter innen barneidrett, håndball og fotball.

På Verningen (ca. 1 km) har idrettslaget to gressbaner med internasjonale mål, en grusbane, utendørs håndball og basketballbane. Her er det også lysløype, klubbhus og kiosk. På Verningen ligger også Timbo - et hyggelig friareal, godt tilrettelagt for lek og hygge. Her er det akebakke og skihopp om vinteren samt mulighet for grilling og samling i gapahuk. Ved juletider arrangeres det tenning av julegran.

Larvik kan ellers by på flere idylliske badeplasser i fjorden og Farris, samt nydelige turområder i Vestmarka og Bøkeskogen. Innover i marka finnes flere vann og merkede skiløyper, mens Bøkeskogen har et areal på ca. 300 mål. I sentrum finner du også Batteristranda, Farris Bad og Bølgen kulturhus. Golf kan spilles i idylliske omgivelser ved Larvik Golfklubb på Fritzøe gård.
Beskrivelse av nærområdet / fasiliteter
Dagligvarehandelen kan blant annet gjøres ved Extra, Rema 1000 og Meny. Ønsker du ytterligere servicetilbud har Larviks største kjøpesenter - Nordbyen ca. 50 butikker. Det er ellers kort vei til Larvik sentrum med koselige handlegater kafeer og restauranter. I tillegg er det kort vei til Sandefjord.

Området gir mulighet for offentlig kommunikasjon via buss, hvorav nærmeste holdeplass er Hedrum skole og ligger ca. 170 m fra boligen. Ved å benytte bil tar det ca. 4 min til Verningen, 6 min til Nordbyen kjøpesenter, 9 min til Larvik sentrum, 14 min til Sandefjord, 16 min til Kvelde og 28 min til Tønsberg.

Fra boligen er det kort gangavstand til Hedrum barneskole og ca. 4 km til Hedrum ungdomsskole. Det finnes flere videregående skoler i både Larvik og Sandefjord, samt et godt utvalg av både private og kommunale barnehager.

Tomt
Fellestomt, 3280 kvm

Leiligheten ligger i andre etasje i en horisontaldelt tomannsbolig, og har egen inngangsdør fra bakkeplan. Innkjørsel og carport er asfaltert, og foran boligens østside er det belegningsstein og plen med lyktestolpe.

Leiligheten har en usjenert hageflekk med plen, og markterrasse med både terrassebord og betongheller. Fra uteplassen er det trapp opp til en vestvendt veranda på ca. 21 kvm, som også har adkomst fra stuen. Deler av verandaen har takoverbygg med plass til sittebenk eller kafésett. Verandaen har også levegg, samt plass til sofagruppe og grill.

Adkomst
Det vil bli skiltet med EIE visningsskilt på oppsatte fellesvisninger.
Se vedlagt kartskisse i annonsen. Ved å trykke på kartet får du enkelt tilgang til en spesifisert reiserute fra ønsket startsted til den aktuelle boligen.

Inneholder
Det totale bruksarealet på 83 m2 fordeler seg som følger:

Første etasje:
BRA 9 m²
- BRA-i   5 m²: Entre og trapp
- BRA-e 4 m²: Utvendig bod

Andre etasje:
BRA 74 m²
- BRA-i 74 m²: Gang, bad, 2 soverom, soverom/bod, stue, matbod og kjøkken.

Åpen carport er ikke tatt med i arealberegningene.

Takstmannen opplyser at rom for varig opphold i boligen avviker i forhold til dagens forskriftskrav for dagslys. Gjelder soverom/bod ved trapp.

Vedlagte plantegninger er ikke målbare, og oppgitte arealer er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Arealene er beregnet og angitt med utgangspunkt i NS 3940:23. Eventuelle betegnelser på rom er angitt ut fra den faktiske bruken, uavhengig av hva som er godkjent hos bygningsmyndighetene.

Byggemåte
2. etasje av horisontaldelt to-mannsbolig. Utvendig trapp opp fra bakkeplan. Bygget er oppført med grunnmur av pusset lettklinkerblokker og støpt plate mot grunn. Veggkonstruksjoner av treverk med utvendige fasader av liggende trekledning. Saltak av trekonstruksjon tekket med takstein av betong. Vinduer i 2-lags glass fra byggeår, 2007 og 2010. Balkongdør i 2-lags glass fra byggeår. Slett inngangsdør fra 2020. Enkle plassbygde boddører til utvendig bod.

Det er utarbeidet en tilstandsrapport for eiendommen som følger vedlagt i salgsoppgaven. Rapporten er en teknisk gjennomgang av boligen og angir eventuelle byggetekniske avvik. Følgende punkter bør kjøper være oppmerksom på;

TG2 Alder, slitasje mv.:

- Våtrom Bad - Ventilasjon
Naturlig ventilasjon og ikke mekanisk avtrekk.

- Våtrom Bad - Vannrør
Vannrørene på badet er vurdert til å ha en alder som tilsier at anbefalt brukstid er passert.

- Våtrom Bad - Sanitærutstyr / innredning
Innredning bærer noe preg av alder og slitasje med blant annet svellemerker på innredning.

- Våtrom Bad - Overflater vegger
Baderomstapet har synlige/løse skjøter. Det observeres ei flenge i baderomstapeten bak dusjkabinettet. Fare for fukt i konstruksjonen.

- Våtrom Bad - Overflater gulv
Elastiske flisfuger har stedvis manglende vedheft.

- Våtrom Bad - Våtrom Bad - Membran, tettesjikt og overgang til sluk.
Tettesjiktet har en alder som tilsier at restlevetiden er usikker.

- Våtrom Bad - Fallforhold (gulv)
Det er ikke etablert fall i noen særlig grad rundt sluket. Nivåforskjell fra døråpning på topp overflate gulv og til hovedsluk er på tilfeldig sted målt til ca. 35 mm. Dette er vurdert til å være tilfredsstillende mht lekkasjesikkerhet.

- Våtrom Bad - Avløpsrør (ink. sluk)
Avløpsrør i på badet er vurdert til å ha en alder som tilsier at anbefalt brukstid er passert.

- Kjøkken - Vannrør
Vannrør på kjøkkenet har en alder som tilsier at anbefalt brukstid er passert.

- Kjøkken - Overflater gulv
Det observeres noe slitasje på parkettgulv med blant annet hakk og merker.

- Kjøkken - Innredning
Innredning bærer noe preg av elde og slitasje.

- Kjøkken - Avløpsrør
Deler av avløpsrør tilknyttet kjøkkenet har en alder som tilsier at anbefalt brukstid er passert.

- Øvrige rom  - Overflater himling
Det observeres stedvis riss/sprekker i skjøter i himling.

- Øvrige rom  - Overflater gulv
Det observeres noe slitasje på parkett gulver med hakk og merker, i tillegg registreres noe knirk i parkettgulvene. Det merkes at overflate på fliser i entre er noe ujevn. Det er ikke etablert gulvlist i overgang gulv/vegg i entre.

- Loft - uinnredet / råloft - Overflater vegger/undertak
Det observeres stedvis svertesopp og skjoldemerker i undertaket. Kaldtloftets tilstand sett i sammenheng med alder på yttertaket tilsier at oppfølging med jevnlig ettersyn er nødvendig slik at tiltak kan iverksettes ved behov. TG2 er satt for å belyse skaderisikoen som følge av alder og observert tilstand.

- Innvendige trapper
Det merkes knirk i trappa, eksakt årsak ikke kjent, ellers registreres det noe slitasje i trappa. Inntrinn er mindre en 25 cm og det er kun rekkverk/håndløper på en side.

- Tekniske anlegg, VVS anlegg - Vann- og avløpsrør
Deler av vannrørene i boligen har en alder som tilsier at anbefalt brukstid er passert. Avløpsrør i boligen er vurdert til å ha en alder som tilsier at anbefalt brukstid er passert.

- Radon
Det er ukjent om radonmåling er gjennomført i boligen.

- Elektrisk anlegg - Forenklet vurdering av det elektriske anlegget
Det er ikke fremlagt samsvarserklæring på elektrisk arbeid/anlegg montert etter 1999.  Med bakgrunn i de registrerte avvik bør det gjennomføres en utvidet el-kontroll av en kvalifisert elektrofaglig person.

- Yttervegger inkl. fasader og konstruksjon - Helhetsvurdering
Kledning bærer stedvis preg av elde og slitasje. Det observeres tegn til råteskader på kledning ved utvendig bod/carport.

- Dører og vinduer
Det observeres slitasje utvendig på vinduer med blant annet oppsprekk og malingsavflass. Balkongdør ut til balkong bærer preg av elde og slitasje.

- Yttertak hovedtak - Tekking (undertak, lekter og yttertekking)
Taktekking fra byggeår. Taktekking bærer preg av alder og slitasje, og har oppnådd en alder hvor det er større sannsynlighet for skader og følgeskader.

- Yttertak hovedtak - Takgjennomføringer
Med bakgrunn i observert tilstand på yttertekking og alder må det holdes oppsyn med takgjennomføreringer slik at tiltak kan iverksettes ved behov.

- Yttertak hovedtak - Beslag, renner, nedløp og snøfangere
Takrenner og nedløp har tegn på elde og slitasje.

- Balkonger, terrasser, veranda etc. - Utkragede eller understøttede konstruksjoner
Bærende søyle står på platting nede ved naboleiligheten. Det anbefales å holde oppsyn med søyle da denne ikke er byttet ved oppgradering av balkong. Ved oppgradering av balkong i 2023 ble det byttet noen kledningsbord i bunn av vegg, for å få membran opp bak kledning. Snekkerarbeider tilhørende utbedring av terrasse fremstår som godt utført.

- Utvendige trapper - Helhetsvurdering
Trapp er vurdert til å være for bratt for god funksjonalitet. Det er åpninger større enn 10 cm i trapp. Det mangler håndløper på innsiden mot vegg. Trapp bærer preg av alder og slitasje, med blant annet malingsavflass og antydninger til råtedannelse i bunn søyler som støtter opp konstruksjonen. Det registreres at rekkverk er noe løst. Rekkverk ved repos er målt til 90 cm, dette er vurdert til å være for lavt med tanke på dagens regelverk.

- Grunnmur, fundamenter
Det observeres stedvis noe pussavflass på grunnmur, krever oppfølging med jevnlig ettersyn.

- Drenering - Helhetsvurdering
Dreneringen er nedgravd og skjult. TG2 er valgt for å belyse at dreneringen har nådd en alder der funksjonssvikt ikke kan utelukkes.

Ovennevnte punkter er ikke uttømmende. For ytterligere informasjon om byggemåte, årsak bak tilstandsgrader, konsekvens og anslag på eventuelle utbedringskostnader, se tilstandsrapport som ligger vedlagt. Det er viktig at interessenter setter seg grundig inn i rapporten. Som kjøper anses man kjent med de opplysninger som tydelig gis i en offentlig godkjent tilstandsrapport. Interessenter oppfordres til å kontakte bygningssakyndig ved eventuelle bygningstekniske spørsmål.

Standard
Bad fra byggeår har gulv med flis og gulvvarme. Vegger med våtromstapet. Himling med malt slett flate. Vegghengt servantinnredning med ett-greps blandebatteri, høyskap, overskap og speil med overlys. Gulvstående toalett. Dusjkabinett med to-greps blandebatteri og hånddusj. Gulvfliser er nyere enn badet, de er lagt oppå eksisterende gulvbelegg, det er ukjent når dette er gjort. Vannrør av kobber fra byggeår og 2019. Avløpsrør i plastmateriale fra byggeår. Opplegg for vaskemaskin. VVB er plassert på badet. Naturlig ventilasjon med avtrekksventil i himling. Det er to sluk på badet.

Kjøkken med innredning fra byggeår har gulv med parkett. Vegger med tapet og flislagt felt over kjøkkenbenk. Himling med malt slett flate. Innredning med slette fronter. Laminert benkeplate med nedfelt kjøkkenkum og ett-greps blandebatteri. Komfyr og ventilator i overskap. Benkeplate og kjøkkenkum er fornyet på et tidspunkt, ukjent når dette er gjort. Vannrør av kobber og avløpsrør i plastmateriale fra byggeår.

Øvrige rom har gulv med parkett, flis på gulv i entre, gulvbelegg i matbod. Vegger med tapet, panelplater og malte slette flater. Himlinger med malte slette flater. Slette innerdører. Naturlig ventilasjon. Gulvvarme i entre. Garderobeskap på midtre soverom.

For den utfyllende tekniske standard for øvrig, henvises det til vedlagte tilstandsrapport.

Ferdigattest / midlertidig brukstillatelse
Det foreligger ikke ferdigattest fra oppføring av boligen eller senere tiltak, men midlertidig brukstillatelse datert 07.02.1990 vedrørende nybygg bolig 2. etg. Bommestadåsen 58. Anmerket gjenstående arbeid antas å være utført.

Bygningsopplysninger fra Larvik kommune:

- Tomannsbolig, omsøkt, bygningsår 1990.
- Seksjon 4 har balkong over tilbygg til seksjon 3, godkjent 1995

Det er mottatt byggetegninger fra kommunen datert 20.09.1988 og 15.06.1995. Disse stemmer med dagens løsning bortsett fra at i byggetegninger er kontoret definert som bod og deler av entre er innlemmet i rommet (bod er boligens tilleggsdel - det vil si rom som ikke er godkjent for varig opphold).

Bruksendring fra tilleggsdel til hoveddel er søknadspliktig. Konsekvensene av dette er at kommunen kan kreve at man tilbakeføre til opprinnelig stand etter godkjente tegninger. Kjøper påtar seg risikoen for både fremtidig, fortsatt bruk og eventuelle pålegg, herunder risikoen for om bruken lar seg godkjenne, og alle kostnader forbundet med dette.

Etter at bygningsmassen ble oppført har det blitt innført nye bestemmelser i plan- og bygningsloven. Ferdigattest utstedes ikke for bygg/endringer/tiltak som ble omsøkt før 01.01.1998. Det vil dermed ikke være mulig å be om ferdigattest for slike tiltak. Dette betyr ikke at tiltak blir lovlige, men at saken ikke lenger kan avsluttes med ferdigattest.

Elektrisk anlegg
Sikringsskap med automatsikringer er plassert i entre.

Boligen har røykvarsler og brannslukningsutstyr.

Det gjøres oppmerksom på at en tilstandsrapport kun inneholder en forenklet kontroll av det elektriske anlegget.

Oppvarming
Oppvarming ved elektrisitet og vedfyring.

- Element pipe fra byggeår.
- Det er vedovn av typen Dovre peisovn.
- Pipe og brannmur er kledd inn med skiferelementer.
- Innvendig pipeløp er ikke vurdert

Dersom det ikke er varmekilder i alle rom, fravikes NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Energimerking
Energiattest med energimerke Oppvarmingskarakter Oransje - Energikarakter D

Kommunale avgifter
Kr. 13 709 pr. år

I dette inngår gebyr for vann, avløp, renovasjon og feiing/ tilsyn.

Det gjøres oppmerksom på at det kan forekomme variasjoner i avgiftene som følge av forbruk og eventuelle endringer i gebyrer/avgifter.

Eiendomsskatt
Eiendomsskatt er beregnet til: kr. 810,- for 2023

Fordeling felleskostnader
Det gjøres oppmerksom på at vedlikehold, tiltak fra eierseksjonssameiet etc. kan medføre innføring av felleskostnader.

Faste løpende kostnader
Nåværende eier har et strømforbruk som tilsvarer ca. 6 000 kwh pr. år. Utgiftene er basert på nåværende eiers forbruk.

Eiendommen (2mannsboligen) har en årlig forsikringspremie på kr 6 270,-. Beløpet deles med seksjon 3.

Boligen er tilknyttet Telenor som leverandør av kabel-tv og internett. Priser kan sjekkes på tilbyders websider. Tv-tuner/dekoder medfølger ikke.

Eiendommen har årlige utgifter til brøyting som deles på alle boenhetene i sameiet.

Forsikring med polisenummer
If Skadeforsikring Polisenummer: 8137666

Formuesverdi
Formuesverdi for inntektsåret 2022: Som primærbolig Kr. 601 743,- Som sekundærbolig Kr. 2 286 624,-

Sameie
Sameie: Bommestadåsen 52-66, Orgnr: 923016961

Eierseksjonssameiet er kun enkelt organisert. Det foreligger ikke vedtekter, husordensregler, årsregnskap eller annet iht. eierseksjonsloven, og eiendomsmegler kan således ikke fremlegge dette.

Tekniske installasjoner
- Vannrør i kobber fra byggeår og 2019.
- Avløpsrør i plastmateriale fra byggeår.
- VVB av typen OSO F 120 iQ fra 2019.
- Stoppekran er plassert i mat bod.

Det var tidligere opplegg for vaskemaskin i matbod, her er vannrør blokkert, men avløpsrør står som tidligere.

Dyrehold
Dyrehold er tillatt. Sameiet kan likevel forby dyrehold i vedtektene eller ordensreglene. Har sameiet forbudt dyrehold, kan brukeren av seksjonen likevel holde dyr dersom gode grunner taler for det og dyreholdet ikke er til ulempe for de øvrige brukerne av eiendommen, jfr. eierseksjonsloven 1§ 28

Diverse
Kun integrerte hvitevarer medfølger handelen. Hvitevarene kan følge med mot et tillegg. Se forøvrig vedlagte løsøreliste.

Garaderboe, kommode og hylle på soverom medfølger.

Larvik kommune opplyser følgende vedr. feiing og tilsyn:
- Siste feiing: 04.10.2022
- Siste tilsyn: Ingen informasjon

Radonmåling
Fra og med 1. januar 2014 må alle som leier ut bolig ha gjennomført radonmåling av boligen og kunne fremvise dokumentasjon på at radonnivåene er forsvarlig. Kravet gjelder alle typer utleieboliger, både de som leies ut av det offentlige, virksomheter og private, inkludert leiligheter og hybler i tilknytning til egen bolig. Også institusjoner o.l. omfattes dersom beboerne betaler leie.

Forpliktelser, rettigheter og servitutter
Eiendommen overdras fri for pengeheftelser.

De andre seksjonseierne har panterett i seksjonen for krav mot seksjonseieren som følger av sameieforholdet.
Pantekravet kan ikke overstige et beløp som for hver bruksenhet svarer til 2 x folketrygdens grunnbeløp, jfr. lov om eierseksjoner § 31.


Følgende heftelser er tinglyst, og vil følge eiendommen:

- Doknr. 249, tinglyst 10.01.1990; Seksjonering oppdeling i 8 seksjoner, med panterett uten opptrinnsrett til sameiet for NOK 10 000,-

Kopi av ovennevnte tinglyste heftelse kan fås ved henvendelse til megler.


Kommunen har lovbestemt første prioritets pant (legalpant) i eiendommen for eventuelle ubetalte kommunale skatte- og avgiftskrav. De andre sameierne/sameiet har panterett i seksjonen for felleskostnader samt andre krav som følge av sameieforholdet. Pantekravet kan ikke overstige et beløp som for den enkelte bruksenhet overstiger 2 ganger folketrygdens grunnbeløp på det tidspunkt tvangsdekning besluttes gjennomført, jf. lov om eierseksjoner § 31 første ledd. Eiendommens servitutter følger av dens grunnboksblad.  For servitutter eldre enn fradelingsdato og eventuelle arealoppføringer som kan ha betydning for denne matrikkelenhet henvises det til hovedbruket / avgivereiendommen. For festenummer gjelder henvisningen servitutter eldre enn festekontrakten. Ta kontakt med megler for mer informasjon.

Kjøper er gjort kjent med at ingen kan kjøpe eller på annen måte erverve flere enn 2 boligseksjoner i samme eierseksjonssameie, jf. lov om eierseksjoner § 23, første ledd

Utleie
Seksjonseieren disponerer fritt over egen seksjon med de begrensningene som følger av sameieforholdet og eierseksjonsloven, jf. eierseksjonsloven § 24. Seksjonseieren kan fritt selge, pantsette og leie ut sin egen seksjon.

Vei/vann/kloakk
Eiendommen er tilknyttet offentlig vann og avløp. Adkomst fra kommunal vei.

Regulering
Eiendommen er regulert i reguleringsplan. Eiendommen er avsatt til boligformål i kommuneplanens arealdel.

Gjeldende planer og pågående planarbeid for eiendommen:

Kommuneplaner

Kommuneplanens arealdel 2021-2033, Id 201810, Ikrafttredelse 06.10.2021
Plantype Kommuneplanens arealdel
Status Endelig vedtatt arealplan
Delareal 3 276 m2, Arealbruk Boligbebyggelse
Delareal 3 280 m2, Hensynsonenavn H570_1 - Angitt Hensyn Bevaring kulturmiljø,
Delareal 4 m2, LNRF areal for nødvendige tiltak for landbruk og reindrift og gårdstilknyttet næringsvirksomhet basert på gårdens ressursgrunnlag

Hensynssone H570-1 - Bevaring av kulturlandskap og kulturmiljø - H570_1 -  innebærer bla. :I områder avsatt med hensyn bevaring kulturlandskap og kulturmiljø, skal et helhetlig landskapsbilde, flora og fauna og kultur- og fornminner ivaretas. Områder med nasjonal status har benevnelsen NK og områder med kommunal status - KK. Eventuelle tiltak innenfor sonene forelegges kommunen for godkjenning. Det tillates ikke ny spredt bebyggelse i nasjonale og lokale kulturlandskapsområder

Eiendommen ligger i et område for mulig marin leire, i likhet med de fleste eiendommer i Larvik kommune.
Marin leire er leire som har lagt seg på havbunnen etter at isen trakk seg tilbake etter siste istid, da havet stod mye høyere enn det gjør i dag. Derfor finner man marin leire i store deler av Larvik kommune, og Østlandet generelt.
Ved utbyggingstiltak på eiendommen, vil behovet for nærmere undersøkelser melde seg først dersom eiendommen også ligger i et aktsomhetsområde. Et aktsomhetsområde er sjeldent kartlagt på forhånd. Se NVEs veileder 1/2019, som utgangspunkt for dette. Enhver husstand må forholde seg til grunnforholdene i sine byggesaker. Enkle tilbygg behandles etter enklere prosedyrer enn opprettelse av nye boenheter.
Det henvises til Larvik kommune for ytterligere informasjon.

Reguleringsplaner

- Bommestadåsen - Felt B3, Id 164.03, Ikrafttredelse 29.11.1988
Plantype Eldre reguleringsplan
Status Endelig vedtatt arealplan
Delareal 1 221 m2, Formål Høyspenningsanlegg
Delareal 368 m2, Formål Felles avkjørsel
Delareal 58 m2, Formål Felles parkeringsplass
Delareal 2 806 m2, Formål Konsentrert småhusbebyggelse

- Bommestadåsen, Id 164.02, Ikrafttredelse 16.08.1988
Plantype Eldre reguleringsplan
Status Endelig vedtatt arealplan
Delareal 48 m2, Formål Gang-/sykkelvei

Reguleringsplaner under arbeid i nærheten (100 meter)
Ingen reguleringsplaner under arbeid innenfor 100 meter fra eiendommen.

Kopi av gjeldende planer med tilhørende bestemmelser, kan mottas ved henvendelse til megler. Vi oppfordrer interessenter til å gjøre seg kjent med disse.

Overtagelse
Overtagelse etter avtale med selger.

Prisantydning, omkostninger og evt. fellesgjeld
kr 2 470 000,- (Prisantydning)

Omkostninger:
kr 200,- (Pantattest kjøper)
kr 500,- (Tingl.gebyr pantedokument)
kr 500,- (Tingl.gebyr skjøte)
kr 61 750,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 2 470 000,-))
--------------------------------------------------------
kr 62 950,- (Omkostninger totalt ved prisantydning)
--------------------------------------------------------
kr 2 532 950,- (Totalpris inkl omkostninger)

Valgfrie omkostninger:
kr 9 250,- (Boligkjøperpakke (valgfritt))
--------------------------------------------------------
kr 2 542 200,- (Totalpris inkl omk og valgfrie omkostninger)

Boligselgerforsikring
Selger har tegnet boligselgerforsikring som dekker selgers ansvar etter avhendingsloven begrenset oppad til kr. 12.000.000,-. Egenerklæringsskjema er vedlagt salgsoppgave.

Betalingsbetingelser
Fullstendig kjøpesum samt omkostninger skal være disponibelt på meglers klientkonto innen dato for overtagelse. Kjøpesummen skal innbetales fra norsk finansinstitusjon og/eller kjøpers konto i norsk finansinstitusjon. Eventuell egenkapital skal innbetales i én samlet betaling fra kjøpers egen konto i norsk finansinstitusjon.

Vederlaget
Følgende er avtalt om meglers vederlag:




Meglerprovisjon: kr.  39 900,-

Tilrettelegging: kr. 9 900,-

Visningshonorar pr. stk: kr. 1 875,-

Grunnpakke: kr. 12 729,-

Markedspakke: kr. 17 900,-

Innhenting av servitutter pr. stk: kr. 250,-




Dersom handelen ikke kommer i stand eller at oppdraget sies opp har megleren krav på dekning for
påløpte timer, påløpte visninger, grunn og markedspakke samt utlegg.

Oppdragsnummer
69-23-0084

Budgivning
Eiendomsmegler skal legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden. Vi gjør oppmerksom på at det i forbrukerforhold ikke kan inngis bud med kortere akseptfrist enn kl. 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Eiendomsmegler kan ikke formidle bud med kortere akseptfrist enn dette. Hos EIE stiller vi strengere krav til frister ved budgivning enn det som følger av Forbrukerinformasjon om budgivning punkt 4, vedlagt i salgsoppgaven. Bud skal ikke ha en akseptfrist på mindre enn 30 minutter fra budet inngis. Bud med kortere akseptfrist enn 30 minutter kan bli avvist.

Eiendomsmegler har ikke ansvar for forsinkelser som skyldes tekniske feil. Akseptfristen er absolutt, det vil si at selger må akseptere budet og kjøper meddeles aksepten innen utløpet av akseptfristen. Dersom du utsetter inngivelse av bud til tett opp mot akseptfristen på et annet bud er det en reell fare for at eiendommen kan bli solgt før ditt bud kommer frem til megler og/eller megler rekker å bringe budet videre til selger. Husk alltid å ringe megler etter at du har sendt et bud eller budforhøyelse, for å forsikre deg om at budet er mottatt og kan formidles til selger. For øvrig vises det til vedlagte forbrukerinformasjon om budgivning.

Alle bud og budforhøyelser skal være skriftlig. I tillegg må legitimasjon være fremlagt, og budet skal signeres av budgiver. Eiendomsmegler kan ikke formidle bud før disse kravene er oppfylt. Vi oppfordrer til å inngi bud elektronisk, ved å trykke på "Gå til budgivning" på eiendommens hjemmeside på eie.no eller ved å trykke på knappen "Gi bud" i finn-annonsen. Ved å benytte denne tjenesten vil vilkårene om legitimasjon og signatur fra budgiver være oppfylt. Som kjøper og selger hos EIE vil du få tilsendt budjournalen etter at handel er inngått. Dette innebærer at alle bud vil bli gjort kjent for partene i den endelige kjøpsavtalen. Øvrige budgivere kan be om å få en kopi av budjournalen i anonymisert form. Det er viktig at du gjør deg kjent med all informasjon om boligen, og at du har spurt om det du eventuelt lurer på, før du legger inn et bud.

Boligkjøperpakke og boligkjøperforsikring
EIE har sammen med vår samarbeidspartner lansert et gunstig forsikringskonsept for deg som kjøper bolig gjennom EIE.

Kjøpere (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. husforsikring, innboforsikring, dobbel rentedekning, flytteforsikring og boligkjøperforsikring som gir deg juridisk bistand dersom du ønsker å reklamere på boligkjøpet. Kjøpere (ikke juridiske personer) kan også velge å kun tegne boligkjøperforsikring.

Boligkjøperpakken/boligkjøperforsikring må tegnes senest i forbindelse med kontraktsmøtet.

 Produktark for boligkjøperpakken og boligkjøperforsikring ligger vedlagt i salgsoppgaven. Ta kontakt med megler for ytterligere informasjon.

Lovanvendelse
Eiendommen selges etter reglene i avhendingsloven. Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen. Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakkyndig før det legges inn bud.

Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen. Dette gjelder likevel bare dersom man kan gå ut i fra at det virket inn på avtalen at opplysningen ikke ble gitt eller at feil opplysninger ikke ble rettet i tide på en tydelig måte. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel. Boligen kan ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm.

Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel). Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen «som den er», og selgers ansvar er da begrenset jf. avhl. § 3-9, 1. ledd 2. pktm. Avhendingsloven § 3-3 (2) fravikes, og hvorvidt en innendørs arealsvikt karakteriseres som en mangel vurderes etter avhendingsloven § 3-8. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Med forbrukerkjøp menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.

Hvitvasking
Eiendomsmegler er underlagt lov om hvitvasking og tilhørende forskrift. Hvitvaskingsloven pålegger megler å gjennomføre kundetiltak av både selger og kjøper. Dersom kjøper ikke bidrar til at megler får gjennomført kundetiltak, og dette medfører at transaksjonen ikke kan gjennomføres eller blir forsinket misligholder kjøper avtalen. Dette vil kunne gi selger rettigheter etter avhendingsloven, herunder rett til å heve kjøpet og gjennomføre dekningssalg for kjøpers regning dersom misligholdet er vesentlig. I tilfeller der det er selger som ikke bidrar til at megler får gjennomført løpende kundetiltak underveis i oppdraget må megler stanse gjennomføringen av transaksjonen. Selger vil i så fall ha misligholdt sine forpliktelser, og kjøper vil kunne ha krav mot selger etter avhendingslovens bestemmelser om mislighold og forsinkelse.

Dersom kundetiltak ikke lar seg gjennomføre vil EIE eiendomsmegling ikke kunne bistå med handelen eller foreta oppgjør.

Personvern
Som interessent, budgiver og kjøper vil dine personopplysninger bli registrert og lagret.  Som eiendomsmeglingsforetak har vi plikt til å oppbevare kontrakter og dokumenter i minst 10 år, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 3-7 (3). Dette innebærer at mulighetene for å få slettet personopplysninger er begrenset. Du kan lese om vår behandling av personopplysninger i vår personvernerklæring på https://eie.no/eiendom/personvernerklaering

Avdeling
Eiendomsmegler Larvik og Lardal AS
EIE Larvik
Org. nr: 916130163
Fritzøe Brygge 5D
3264 Larvik
Tlf: 33 74 02 34

Ansvarlig megler
Daglig leder / Eiendomsmegler MNEF Lars Andreas Grønneberg

Saksbehandlere
Lars Andreas Grønneberg
EIE Larvik
Daglig leder / Eiendomsmegler MNEF
Mob: 95 13 59 53 / E-post: lag@eie.no


Sett deg godt inn objektet og les salgsoppgaven nøye før du gir bud. Du kan klikke her for å lese mer om budgivingsprosessen.


Gå til budgivning
Valg av eiendomsmeglingsforetak skal være frivillig. Eiendomsmeglingsforetak kan ikke inngå oppdrag om eiendomsmegling dersom inngåelsen av oppdraget er satt som vilkår i avtale om annet enn eiendomsmegling, f.eks. tilbud om lån eller andre banktjenester, jf. Lov om eiendomsmegling § 6-3 (3).
Bilde 3 av Bommestadåsen 58
For mer om objektet
Bommestadåsen 58

Kontakt megler

Uansett hva du lurer på, svarer vi deg gjerne. Vi stiller bransjens høyeste krav til oss selv, og skreddersyr råd og løsninger for hver enkelt kunde.

Bilde av iphone som viser EIE-portalen
Få full oversikt
EIE portalen – ditt boligunivers

Du bruker en utdatert nettleser!

Internet Explorer er utdatert og ikke lenger offisielt støttet, og utgjør en stor sikkerhetsrisiko. Du bør avinstallere dette programmet og heller bruke Microsoft Edge, Mozilla Firefox, Google Chrome, Apple Safari eller andre nettlesere som oppdateres jevnlig.

Dersom du fortsetter å bruke nettsiden i Internet Explorer eller andre utdaterte nettlesere, kan du oppleve at nettsiden ser rar ut eller ikke fungerer i det hele tatt.

Les mer her: