Bilde 1 av Borgenveien 391Bilde 2 av Borgenveien 391
Digital salgsoppgave
Borgenveien 391

1923 Sørum • Lillestrøm kommune

Dette objektet er solgt!

Prisantydning

Objektet er solgt!

Idyllisk enebolig på 3,2 mål tomt med basseng, Dbl. garasje, 4 sov, 5 boder og utleiemuligheter i solrike omgivelser!
icon

Unngå doble renteutgifter

Vis i kart
Boligtype
Enebolig
Eierform
Selveier
Antall soverom
4 soverom
Primærrom (P-ROM)
165 m²
Bruksareal (BRA)
223 m²
Kommunale avgifter
kr 585 / Mnd
Prisantydning
kr 5 490 000
Omkostninger
kr 150 000
Totalpris
kr 5 640 000
Byggeår
1988
Tomt
Eiet tomt 3294 m²
Oppdragsnummer
77230155
card-default

Hevin Güven

Eiendomsmeglerfullmektig
Les om Hevin
Prisantydningkr 5 490 000,-
Boligkjøperpakke (valgfritt)kr 15 050,-
Pantattest kjøperkr 200,-
Tingl.gebyr pantedokumentkr 500,-
Tingl.gebyr skjøtekr 500,-
Dokumentavgiftkr 133 750,-
  
Totalpris kr 5 640 000
Eiendom
Borgenveien 391, 1923 Sørum

Matrikkel
Gnr. 224 Bnr. 4 i Lillestrøm kommune

Boligtype
Enebolig

Eierform
Selveier

Areal
Primærrom: 165 kvm, Bruksareal: 223 kvm
Vedlagte plantegninger er ikke målbare. Arealene er hentet fra tilstandsrapport. Areal og rom er angitt og definert etter dagens faktiske bruk, uavhengig av hva som er godkjent fra bygningsmyndighetene.

Antall soverom
4

Byggeår
1988

Tomt
Eiet tomt 3294 kvm

Prisantydning
5 490 000

Tilstandsrapport
Takstmann: Pål Einar Sommeling
Takstdato: 21.09.2023

Totalpris inkl. omkostninger
kr 5 490 000,- (Prisantydning)

Omkostninger:
kr 200,- (Pantattest kjøper)
kr 500,- (Tingl.gebyr pantedokument)
kr 500,- (Tingl.gebyr skjøte)
kr 133 750,- (Dokumentavgift)
--------------------------------------------------------
kr 134 950,- (Omkostninger totalt ved prisantydning)
--------------------------------------------------------
kr 5 624 950,- (Totalpris inkl omkostninger)

Valgfrie omkostninger:
kr 15 050,- (Boligkjøperpakke (valgfritt))
--------------------------------------------------------
kr 5 640 000,- (Totalpris inkl omk og valgfrie omkostninger)

Kommunale avgifter
Kr. 7 014 pr. år A-konto vann, avløp, renovasjon og feiegebyr.

Eier
Ole Galaasen Møller

Beskrivelse
EIE Lillestrøm har gleden av å presentere Borgenveien 391!

Denne herlige eiendommen byr på en idyllisk beliggenhet og en livsstil du bare har kunnet drømme om. Med blant annet 4 romslige soverom, en solrik terrasse på 90 kvadratmeter, en romslig tomt på 3,2 mål, basseng og utleiemuligheter i kjelleretasjen. I tillegg har denne eiendommen en praktisk dobbelgarasje som vil glede enhver hobbymekaniker. Med fantastiske solforhold, kort avstand til Auli senter, Rånåsfoss, og enkel tilgang til kollektivtransport, er dette det perfekte hjemmet for både naturopplevelser og moderne bekvemmeligheter.

Kvaliteter verdt å merke seg:
- Dobbelgarasje
- Romslig planløsning
- 4 gode soverom
- Utleiemuligheter i kjelleren
- Idyllisk beliggenhet
- Pent opparbeidet tomt
- Peisovn i stue og vedovn kjeller
- Varmepumpe
- Basseng

Parkering
Dobbelgarasje med ladepunkt for el-bil og parkeringsmuligheter på egen tomt.

Beliggenhet
Velkommen til et sjarmerende hjem som omfavner den perfekte balansen mellom natur og bekvemmelighet. Denne eiendommen ligger som en skjult perle i et idyllisk og rolig nabolag, og inviterer til et liv preget av fred og privatliv. Her kan du våkne opp til fuglesang og nyte frokosten i harmoni med naturen, mens du fortsatt er kun et steinkast unna lokale bekvemmeligheter.

Servicetilbud:
Nærmeste dagligvarebutikk er Coop Extra Auli senter som er en kort biltur på 2 minutter unna. Et annet alternativ er Kiwi Auli Ca. 2,8 km unna og ca. 3 minutter med bil.

Bebyggelse
Området er bestående av spredt bebyggelse.

Tomt
Eiet tomt, 3294 kvm
Boligen har tomt på 3 293,8 m2 opparbeidet med plenarealer, diverse beplantning og grusbelagte arealer bestående av innkjøring til garasje/gårdsplass samt asfaltert biloppstillingsplass.

Adkomst
Det vil bli skiltet med EIE visningsskilt på oppsatte fellesvisninger.

Se vedlagt kartskisse i annonsen. Ved å trykke på kartet får du enkelt tilgang til en spesifisert reiserute fra ønsket startsted til den aktuelle boligen.

Skole/barnehage
Eiendommen har en praktisk beliggenhet med tanke på familier med barn. Nordli barnehage, som er egnet for barn i alderen 1-6 år, er den nærmeste barnehagen. Den har 5 avdelinger og omtrent 85 barn. Barnehagen ligger omtrent 10 minutter unna boligen med bil.
Når det gjelder grunnskole, tar det ca. 5 minutter med bil å komme til Sørum skole, som tilbyr undervisning fra 1. til 7. klasse og har også en SFO-ordning for etter skoletid.
For de som trenger videregående skole, ligger den på Sørumsand, innenfor en kort kjøreavstand. Ungdomsskoleelever kan enkelt komme seg til Bingfoss ungdomsskole, som er omtrent 8 minutter unna eiendommen med bil.
Med et utvalg av skoler og barnehager i nærheten, er dette et ideelt sted for familier som verdsetter utdanning og bekvemmelighet.

Dersom skole- og barnehagetilbud er av betydning for handelen, må interessenten selv sjekke dette med barnehagekontor og skolekontor for det aktuelle området.

Offentlig kommunikasjon
Nærmeste bussholdeplass er Rånås bru som er en 16-minutters gåavstand fra boligen. Rånåsfoss stasjon er 2 km unna, og er et kollektivt knutepunkt med hyppige avganger hver time med både buss og tog. Herfra kan du ta tog til Lillestrøm på ca. 24 minutter. Sørumsand stasjon er et annet alternativ ca. 7 km fra boligen. Oslo Gardermoen er en kjøretu på ca. 30 minutter unna.

Fritidstilbud
Fra boligen har du tilgang til et rikt utvalg av fritidsaktiviteter. Med Rånåsfoss nærmiljøanlegg i nærheten, kan du nyte ballspill og fotball. Auli skole tilbyr også flotte fasiliteter for ballspill, fotball og sandvolleyball. Hvis du vil holde deg i form, finner du Spenst Sørumsand bare en kort kjøretur unna.  Et annet alternativ for treningssenter er Trento Sørumsand. Dette er en flott beliggenhet for en aktiv og variert fritidsliv.

Inneholder
Enebolig 223 kvm, BRA:

1. etasje: Entré, stue/spisestue, kjøkken, bad, vaskerom, toalettrom og 2 soverom. Samt terrasse.
U. etasje: Trapperom, gang og 2 soverom. Samt 5 innvendige boder.

Boligen har frittstående dobbelgarasje på ca. 62,8 kvm.
Lagerloft over garasje.
Hage-/redskapsbod på 9,5 kvm.
Frittstående utvendig bod på 10 kvm, og teknisk bygning på 8,9 kvm.

Byggemåte
Boligen ble oppført i 1988 (GAB-register). Gulvflater i U.etasje av mur og etasjeskillere av tre. Yttervegger og bærende konstruksjoner av grunnmur og bindingsverkskonstruksjon, utvendige fasader er kledd med trepanel. Takkonstruksjon av tre i saltaks form med ark, utvendig tekket med betongtakstein. Oppvarming med elektrisitet, varmepumpe fra 2022 og varmekabler, kombinert med vedovn i U.etasje og peisovn i spisestue/stue. Parkering i garasje og på innkjøring/gårdsplass på egen eiendom.

Primærrom
Primærrom: 165 kvm

Bruksareal
Bruksareal: 223 kvm

Boder
Boligen har 5 innvendige boder i underetasje, samt 2 frittstående boder ute på 10 kvm og ca. 9 kvm.
I tillegg er det et lagerloft over garasjen.

Standard
Kjøkken:
Gulvflater med lakkede korkfliser. Brystningspanel og malte overflater på vegger. Eldre Sigdal kjøkkeninnredning med profilerte fronter og delvis integrerte hvitevarer. Overskap med belysning under og ventilator tilkoblet avtrekkskanal. Laminert benkeplate og heldekkende benkebeslag med utslagskum og oppvaskkum med ett-greps armatur samt induksjons koketopp. Platekledning over benkeplate og dobbel stikkontakt på vegg. Nisje for microovn og innebygget stekeovn i høyskap. Innebygget oppvaskmaskin. Frittstående kjøleskap med fryser er plassert i hjørne. Beiset trepanel i himling. Delvis synlige vannrør av typen fleksi og typen kobber med stoppekran, i benkeskap. Avløpsrør av typen pvc.

Bad:
Baderom med overflater fra 2013 (merking rørdeler), sluk av typen plast fra byggeår. Flislagt gulv med varme og flislagte vegger. Høyskap og innredning med servant med ett greps armatur. Speilskap med belysning og stikkontakt på vegg. Frittstående toalett. Dusjhjørne med buede dører og ett-greps armatur med dusjhode samt hånddusj. Avtrekksventil med vifte på yttervegg. Mdf-panel i himling med downlights. Delvis synlige vannrør av typen fleksi og typen kobber, i innredning. Avløpsrør av typen pvc.

Vaskerom:
Vaskerom fra byggeår, sluk av typen plast. Gulvoverflater av malte plater og tapetserte overflater på vegger. Høyskap, benk og utslagsvask med ettgreps armatur. Opplegg for vaskemaskin/tørketrommel og stikkontakt på vegg. Avtrekksventil i himling. Platekledning i himling. Vannrør av typen skjult anlegg. Avløpsrør av typen pvc.

Toalettrom:
Toalettrom. Gulvflater med gulvbelegg og baderomsplater på vegger. Innredning med servant med ett-greps armatur. Speil samt belysning på vegg. Frittstående toalett. Mdf panel i himling. Delvis synlige vannrør av typen fleksi og typen kobber, i innredning. Avløpsrør av typen pvc. Elektrisk panelovn er montert på vegg.

Øvrige rom:
Gulvflater med parkett, tregulv, laminat og fliser. Trepanel, panelplater, tapet og malte overflater på vegger. Trepanel, platekledning og malte overflater i himlinger. Innerdører har profilerte dørblader. Skyvedørsgarderobe på 1 soverom. Garderobeskap på enkelte soverom. Utgang fra spisestue/stue til terrasse. Ventilasjon er basert på en kombinasjon av naturlig ventilasjon samt mekanisk avtrekk.

Terrasse:
Utgang fra spisestue/stue til terrasse over flere plan på til sammen 90 m2. Gulvflater av betong belagt med fliser og terrassebord. Rekkverk og levegger av tre. Terrasse har nedsenket felt, ved tidligere basseng. I tillegg finnes merkterrasse av betongheller, ved inngangsparti.

Følgende punkter har fått TG2:
Bad:
- Helhetsvurdering: TG 2 er valgt på hele våtrommet på grunn av slukets høye alder og for tekniske installasjoner. På befaringstidpunkt ble i tillegg følgende avvik registrert. Gulvoverflater har fall på kun 9 mm fra gulv ved dør og mot sluk, gulv utenfor dusjhjørne er tilnærmet flatt. Våtrommet har kun naturlig ventilasjon. Kostnader for utbedrende tiltak må påregnes innen rimelig tid. Til informasjon er det foretatt hulltaking og utført fuktmåling med egnet instrument av typen Protimeter MMS 2, i tilstøtende rom til våtsone (på soverom). Det ble ikke registrert forhøyede verdier eller andre avvik. Målingene viser følgende: RF 45,5 % (relativ luftfuktighet - mengde vanndamp luften inne i vegg/konstruksjon inneholder, angitt i prosent), temperatur 20,5 grader C (temperatur på luft inne i vegg, for denne målingen) og duggpunkt 8,4 grader C (gitt temperatur hvor vanndamp i luften inne i vegg/konstruksjon vil omdannes til kondens/fritt vann).

Vaskerom:
- Helhetsvurdering: hele våtrommet på grunn av slukets høye alder og generelt høy slitasjegrad både på gulv, vegger og for tekniske installasjoner. På befaringstidpunkt ble i tillegg følgende avvik registrert. Gulvoverflater har fall på kun 10 mm fra gulv ved dør og mot sluk. Våtrommet har kun naturlig ventilasjon. Kostnader for utbedrende tiltak må påregnes innen rimelig tid. Til informasjon er det foretatt hulltaking og utført fuktmåling med egnet instrument av typen Protimeter MMS 2, i tilstøtende rom til våtsone (på soverom). Det ble ikke registrert forhøyede verdier eller andre avvik. Målingene viser følgende: RF 54,2  (relativ luftfuktighet - mengde vanndamp luften inne i vegg/konstruksjon inneholder, angitt i prosent), temperatur 20,3 grader C (temperatur på luft inne i vegg, for denne målingen) og duggpunkt 10,8 grader C (gitt temperatur hvor vanndamp i luften inne i vegg/konstruksjon vil omdannes til kondens/fritt vann).

Kjøkken:
- Vannrør: Det er ikke montert automatisk lekkasjestopper for å begrense eventuelle lekkasjer fra vanninstallasjoner.
- Overflater gulv: Gulvets overflate bærer stedvis preg av slitasje. Gulvoverflate bør fornyes.
- Innredning: Kjøkkeninnredningen bærer stedvis preg av alder, enkelte fronter har behov for justering. Krever oppfølging med jevnlig ettersyn.

Toalettrom:
- Ventilasjon: Toalettrommet har kun naturlig ventilasjon.

Øvrige rom:
- Overflater gulv: TG 2 gjelder sprekker i enkelte av tregulvenes sammenføyninger (skjøter samt fuktsvelling/skader på laminatgulv på sydøstvendt soverom U.etasje (soverom ved trapperom). Forøvrig ingen merknader. Laminatgulv på soverom må utbedres.

Rom under terreng:
- Helhetsvurdering: Vegger i U.etasje er stedvis utlektede fra grunnmuren. Ut fra utførelse vurderes denne løsningen å ha en fuktrisiko selv om synlige skader ikke er observert. Risikoen baseres på materialenes egnethet under terreng (organiske materialer). I tillegg ble det registrert dampsperre (plast) i utlektede konstruksjoner. Ventilasjonen er vurdert til å ikke være tilstrekkelig. Til informasjon er det foretatt hulltaking og utført fuktmåling med egnet instrument av typen Protimeter MMS 2, på nordøstvendt soverom. Det ble registrert forhøyede verdier. Målingene viser følgende: RF 74,5 % (relativ luftfuktighet - mengde vanndamp luften inne i vegg/konstruksjon inneholder, angitt i prosent), temperatur 17,7 grader C (temperatur på luft inne i vegg, for denne målingen) og duggpunkt 13,2 grader C (gitt temperatur hvor vanndamp i luften inne i vegg/konstruksjon vil omdannes til kondens/fritt vann).

Innvendige trapper:
Rekkverk/håndløper oppfyller ikke dagens sikkerhetsforskrift. Håndrekke skal monteres på begge sider av hele trappeløp (grunnet krav til universell utforming, uavhengig av byggeår).

Tekniske- /VVS anlegg:
- Varmtvannsbereder: Varmtvannsbereder er tilkoblet med stikkontakt. Noe som kan generere fare for varmegang. Bereder må tilkobles via fast koblingsboks/servicebryter.

Elektriske anlegg:
- Det er ikke fremlagt samsvarserklæring for det elektriske anlegget.

Dører:
- TG 2 gjelder terrassedør dør i U.etasje. Dører er av eldre type og har ikke den tetthet og isolerende funksjon som dagens dører har. Gjenværende restlevetid anses derfor å være redusert/usikker. Utskiftning må påregnes.

Vinduer:
- Vinduer er av eldre type og har ikke den tetthet og isolerende funksjon som dagens vinduer har. Gjenværende restlevetid anses derfor å være redusert/usikker. Utskiftning må påregnes. Til informasjon ble det utført stikkprøvekontroll på enkelte vinduer, hvor åpne/lukkefunksjon fungerte som forventet.

Yttertak:
- Slitasjegraden på taktekkingen (inkl. undertak og lekter) er slik at det vurderes at tekkingen har passert mer enn 50 % av anbefalt brukstid. Dette begrunnes med taktekkingens alder. Det ble i tillegg observert stedvis mosedekkede felter på taktekkingen. Takflater bør rengjøres. Restlevetiden er derfor usikker.

Terrasse:
- Tettesjiktet mellom flislagt terrasse og underliggende soverom er skjult og ikke tilgjengelig for inspeksjon. Det er ikke observert tegn på lekkasjer eller skader. TG2 er valgt for å belyse alder og tilstand.

Drenering:
- Drenering er nedgravd og skjult, og av den grunn må estimert tilstand vurderes ut fra alderen på drenssystemet. Estimert teknisk levetid på drenssystem har et betydelig sprang, og er mellom 20 - 60 år. Det viser at det ikke er en enkel vurdering og mange forhold kan ha innvirkning. Det avhenger blant annet av byggegrunnens beskaffenhet. Av nevnte grunner er det vanskelig å angi noen eksakt tilstand, men dreneringen i denne bygningen vurderes være passert med mer enn 50% av anbefalt brukstid. Det er således noe en kjøper må forholde seg til også i liknende aldersbetingede bygninger/boliger. Utvendig fuktsikring av grunnmur er også stedvis vurdert til å ikke være tilfredsstillende. Taknedløp har stedvis kun utkast og takvann blir derfor ikke ledet vekk fra grunnmur. Til informasjon er det foretatt hulltaking og utført fuktmåling med egnet instrument av typen Protimeter MMS 2, på nordøstvendt soverom. Det ble registrert forhøyede verdier. Målingene viser følgende: RF 74,5 % (relativ luftfuktighet - mengde vanndamp luften inne i vegg/konstruksjon inneholder, angitt i prosent), temperatur 17,7 grader C (temperatur på luft inne i vegg, for denne målingen) og duggpunkt 13,2 grader C (gitt temperatur hvor vanndamp i luften inne i vegg/konstruksjon vil omdannes til kondens/fritt vann). Utbedrende tiltak må derfor påregnes.

Frittstående byggverk:
- Helhetsvurdering: Frittstående byggverk på tomten har ikke vært gjenstand for detaljerte undersøkelser. Det er foretatt en forenklet og overordnet vurdering av tilstanden og i forhold til byggeår vurderes moderat vedlikehold å være tilstrekkelig.

For den utfyllende tekniske standard for øvrig, henvises det til vedlagte tilstandsrapport.

Ferdigattest / midlertidig brukstillatelse
Det foreligger ferdigattest på eiendommen datert 05.12.1988.
Det foreligger ferdigattest på garasjen datert 16.09.2021.

Eiendommen har et tilbygg i undertasjen hvor det er etablert et soverom. Oversendte byggetegninger tilsier at dette ikke har blitt byggemeldt. Godkjennelse på tilbygget foreligger dermed ikke. Det er den til enhver tid eier eiendommen som er ansvarlig for at eiendommen oppfyller offentligrettslige krav og vilkår for bruk. Det er uvisst om godkjenning vil bli gitt ved en evt søknad. Kjøper overtar ansvar, risiko og konsekvenser knyttet til dette.

Elektrisk anlegg
Elektrisk anlegg er hovedsakelig av typen skjult anlegg. Sikringsskap har automatsikringer. Skap er plassert i entre, på vegg mot kjøkken. Hovedbryter har 63 Amp. Til informasjon har det elektriske anlegget vært gjenstand for en overfladisk visuell kontroll, hovedsakelig på utkikk etter løse ledninger og eventuell berøringsfare

Det gjøres oppmerksom på at en tilstandsrapport kun inneholder en forenklet kontroll av det elektriske anlegget.

Oppvarming
Oppvarming med elektrisitet, varmepumpe fra 2022 og varmekabler, kombinert med vedovn i U.etasje og peisovn i spisestue/stue.

Energimerking
Energiattest med energimerke Oppvarmingskarakter Gul - Energikarakter D

Kommunale avgifter
Kr. 7 014 pr. år A-konto vann, avløp, renovasjon og feiegebyr.
Fakturert beløp i 2022:
Mat/restavfall 140 liter: Kr. 4.761,-
Feie- og tilsynsgebyr: Kr. 638,-
Fast gebyr vann bolig: Kr. 725,-
A-konto vanngebyr: Kr. 1.760,-
Vanngebyr etter bruksareal: 3.431,-
Sum fakturerte beløp: Kr. 11.315,-

Prognose årsbeløp i 2023:
Mat/restavfall 140 liter: Kr. 4.761,-
Feie- og tilsynsgebyr: Kr. 609,-
Kontroll og tilsyn - spredt avløpsanlegg: Kr. 1.415,-
Fast gebyr vann bolig: Kr. 761,-
A-konto vanngebyr: Kr. 894,-
Målt forbruk vann: Kr. 335,-
Fradrag innbetalt vann: Kr. -1.760,-
Sum Prognose: Kr. 7.014,-
Fakturert hittil i år: Kr.7.014,-

Det gjøres oppmerksom på at det kan forekomme variasjoner i avgiftene som følge av forbruk og eventuelle endringer i gebyrer/avgifter.

Eiendomsskatt
Eiendomsskatt er beregnet til: Kr. 3.957 p.a.

Faste løpende kostnader
Strøm, vannforbruk, TV/bredbånd etc. Listen er ikke uttømmende.

Formuesverdi
Formuesverdi for inntektsåret 2022: Som primærbolig Kr. 1 349 589,- Som sekundærbolig Kr. 4 858 521,-

Tekniske installasjoner
Vannrør av typen fleksi og typen kobber, hovedsakelig av typen skjult anlegg. Delvis synlig på baderom, vaskerom, toalettrom og i kjøkkeninnredning. Avløpsrør av typen pvc. Hovedstoppekran er plassert på nordvestvendt bod i U. etasje, ved bereder. Stakeluker for avløpsrør er plassert i innvendige boder. Biovac minirenseanlegg er plassert i U. etasje av teknisk bygning på eiendommen. Varmtvannsbereder på 200 L. er plassert i hjørne av nordvestvendt innvendig bod. Varmepumpe fra 2022 er plassert på vegg i stue. Boligen har naturlig ventilasjon og mekanisk avtrekk fra kjøkken. Seriekoblede røykvarslere tilkoblet alarmanlegg er montert i himlinger.
Innlagt fibernett.

Diverse
Utdrag fra selgers egenerklæringsskjema:
4. Kjenner du til om det er/har vært utført arbeid/kontroll på vann/avløp?
- Ja, kun faglært
Firmanavn: Viken VVS
Redegjør for hva som ble gjort av hvem og når: Satt inn vannmåler. Utført 07.06.2022.

9. Kjenner du til om det er/har vært insekter/skadedyr i boligen som f.eks. rotter, mus, maur eller lignende?
- Ja - Kommentar: Mus i garasjeloft. Tok 2 mus vinteren 2022. Ikke sett noe siden.

13. Kjenner du til om det er/har vært utført arbeider på el-anlegget eller andre installasjoner (f.eks. oljetank, sentralfyr, ventilasjon)?
- Ja, kun faglært
Firmanavn: Elektriker Bekkevold AS
Redegjør for hva som ble gjort av hvem og når: Satt inn varmepumpe. Satt da inn ny kurs for denne. Mars 2022.

13.1 Foreligger det samsvarserklæring for hele eller deler av det elektriske anlegget (i henhold til forskrift om lavspenningsanlegg)?
- Usikker

15. Har du ladeanlegg/ladeboks for el-bil i dag?
- Ja - Kommentar: Folkeladeren i garasje.

25. Kjenner du til andre forhold av betydning som kan være relevant for kjøper å vite om (f.eks. rasfare, tinglyste forhold eller private avtaler)?
-  Ja - Kommentar: Naboen mot sør eier egentlig en liten del av plenen på sørsiden i følge digitale kart, men forrige eiere har ikke visst helt hvor grensen har gådd. Men dette er en liten del og verken jeg (selger) eller naboen har brydd oss særs mye om dette.

Følgende er hentet fra Nedre Romerike brann- og redningsvesen IKS:
"Skorsteinen din er høyere enn 1,2 meter over tak. For at feiingen skal utføres tilfredsstillende,
sikkert og at vi ikke skal forårsake skade, må det monteres pipe-/feieplattform på taket eller
feieluke på skorsteinen. En feieplattform må være typegodkjent, og montert i henhold til
monteringsveiledningen"
Følgende avvik ble funnet under tilsyn men kan være utbedret:
- E4: Det skal være en luftespalte på minst 1,5 cm mellom brannmur og brennbart materiale, eller være skjermplate mellom ildsted og brannmur.
- K3: Det er ikke tilgjengelighet til feieluke.

Annet
Informasjon fra selger:
- Strømforbruk og leverandør: Agva og ca. 10.000. (Jeg bor alene).
- Kabel og internettleverandør: Global Connect. (Fibernett.)
- Hvitevarer som følger med: Komfyr, stekeovn, oppvaskmaskin og kjøleskap.
- Alarmsystem fra verisure kan følge med hvis kjøper ønsker dette.
- Innlagt fibernettverk

Følgende fastmonterte gjenstander følger ikke med ved kjøp:
- Taklampe i stuen/spisestue
- Slangetrommelen utenfor huset, og de i garasjen.
- Veggfeste for TV og TV-skjerm
- Garasje kroker og alt annet på veggene i garasjen

Radonmåling
Fra og med 1. januar 2014 må alle som leier ut bolig ha gjennomført radonmåling av boligen og kunne fremvise dokumentasjon på at radonnivåene er forsvarlig. Kravet gjelder alle typer utleieboliger, både de som leies ut av det offentlige, virksomheter og private, inkludert leiligheter og hybler i tilknytning til egen bolig. Også institusjoner o.l. omfattes dersom beboerne betaler leie.

Forpliktelser, rettigheter og servitutter
Eiendommens servitutter følger av dens grunnboksblad.  For servitutter eldre enn fradelingsdato og eventuelle arealoppføringer som kan ha betydning for denne matrikkelenhet henvises det til hovedbruket / avgivereiendommen. For festenummer gjelder henvisningen servitutter eldre enn festekontrakten. Ta kontakt med megler for mer informasjon.

Utdrag fra grunnboksutskrift:

1988/2112-1/9  Bestemmelse om vannledn.  
 08.03.1988 
Vegvesenets betingelser vedtatt

1905/900006-1/9  Registrering av grunn
 18.01.1905 
Denne matrikkelenhet opprettet fra:Knr:3034 Gnr:324 Bnr:1

1947/792-1/9  Registrering av grunn  
 06.05.1947 
Utskilt fra denne matrikkelenhet:Knr:3030 Gnr:224 Bnr:13

Utleie
Eiendommen kan i sin helhet leies ut.

Vei/vann/kloakk
Eiendommen har adkomst via offentlig fylkesvei.
Eiendommen har tilknytning til offentlig vann, men ikke tilknytning til offentlig avløp.
Avløp: Privat anlegg (Biovac anlegg).

Regulering
Eiendommen ligger i et uregulert område. I henhold til kommuneplanen ligger eiendommen i et LNFR-område.

I henhold til temakart for mulig marin leire ligger eiendommen i et område hvor det er mulighet for marin leire. Til info, der det er marin leire kan det også være kvikkleire.

Kopi av reguleringskart og reguleringsbestemmelser kan sees hos megler.

Odel og konsesjon
På grunna av eiendommens størrelse kreves det egenerklæring om konsesjonsfrihet. Dvs. at kjøper må erklære på eget fastsatt skjema at eiendommen ikke er konsesjonspliktig, eller at bruken av eiendommen ikke vil utløse konsesjon. Det er en forutsetning for avtalen at egenerklæringsskjema om konsesjonsfrihet fylles ut av kjøper, og at denne godkjennes av kommunen før overtakelse av eiendommen finner sted. Det vil ikke kunne foretas oppgjør før egenerklæringsskjema foreligger i signert og godkjent stand.

Overtagelse
Overtagelse etter avtale med selger.

Prisantydning, omkostninger og evt. fellesgjeld
kr 5 490 000,- (Prisantydning)

Omkostninger:
kr 200,- (Pantattest kjøper)
kr 500,- (Tingl.gebyr pantedokument)
kr 500,- (Tingl.gebyr skjøte)
kr 133 750,- (Dokumentavgift)
--------------------------------------------------------
kr 134 950,- (Omkostninger totalt ved prisantydning)
--------------------------------------------------------
kr 5 624 950,- (Totalpris inkl omkostninger)

Valgfrie omkostninger:
kr 15 050,- (Boligkjøperpakke (valgfritt))
--------------------------------------------------------
kr 5 640 000,- (Totalpris inkl omk og valgfrie omkostninger)

Boligselgerforsikring
Selger har tegnet boligselgerforsikring som dekker selgers ansvar etter avhendingsloven begrenset oppad til kr. 12.000.000,-. Egenerklæringsskjema er vedlagt salgsoppgave.

Betalingsbetingelser
Fullstendig kjøpesum samt omkostninger skal være disponibelt på meglers klientkonto innen dato for overtagelse. Kjøpesummen skal innbetales fra norsk finansinstitusjon og/eller kjøpers konto i norsk finansinstitusjon. Eventuell egenkapital skal innbetales i én samlet betaling fra kjøpers egen konto i norsk finansinstitusjon.

Vederlaget
Følgende er avtalt om meglers vederlag:

Kostnad for utsatt betaling (Factoring) (Kr.3 515)
Foto (Kr.7 750)
Grunnpakke enebolig (Kr.10 455)
Markedspakke 2 (Kr.21 900)
Oppgjør (Kr.5 500)
Provisjon (Kr.55 000)
Tilrettelegging (Kr.14 900)
Visningshonorar- 3x visninger (Kr.8 700)
Boligselgerforsikring / boligselgerpakke (Kr.39 045,50)
Boligstyling (Kr.19 700)
Løfting av finn annonse, bestilt dato 27.nov (Kr.2 500)
Foto - Kun utebilder/sommerbilder (Kr.3 300)
Løfting av finn annonse, bestilt dato: 20.02.2024 (Kr.2 500)
Totalt kr. (Kr.194 765,50)




Dersom handelen ikke kommer i stand eller at oppdraget sies opp har megleren krav på dekning for
påløpte timer, påløpte visninger, grunn og markedspakke samt utlegg.

Oppdragsnummer
77-23-0155

Budgivning
Eiendomsmegler skal legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden. Vi gjør oppmerksom på at det i forbrukerforhold ikke kan inngis bud med kortere akseptfrist enn kl. 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Eiendomsmegler kan ikke formidle bud med kortere akseptfrist enn dette. Hos EIE stiller vi strengere krav til frister ved budgivning enn det som følger av Forbrukerinformasjon om budgivning punkt 4, vedlagt i salgsoppgaven. Bud skal ikke ha en akseptfrist på mindre enn 30 minutter fra budet inngis. Bud med kortere akseptfrist enn 30 minutter kan bli avvist.

Eiendomsmegler har ikke ansvar for forsinkelser som skyldes tekniske feil. Akseptfristen er absolutt, det vil si at selger må akseptere budet og kjøper meddeles aksepten innen utløpet av akseptfristen. Dersom du utsetter inngivelse av bud til tett opp mot akseptfristen på et annet bud er det en reell fare for at eiendommen kan bli solgt før ditt bud kommer frem til megler og/eller megler rekker å bringe budet videre til selger. Husk alltid å ringe megler etter at du har sendt et bud eller budforhøyelse, for å forsikre deg om at budet er mottatt og kan formidles til selger. For øvrig vises det til vedlagte forbrukerinformasjon om budgivning.

Alle bud og budforhøyelser skal være skriftlig. I tillegg må legitimasjon være fremlagt, og budet skal signeres av budgiver. Eiendomsmegler kan ikke formidle bud før disse kravene er oppfylt. Vi oppfordrer til å inngi bud elektronisk, ved å trykke på "Gå til budgivning" på eiendommens hjemmeside på eie.no eller ved å trykke på knappen "Gi bud" i finn-annonsen. Ved å benytte denne tjenesten vil vilkårene om legitimasjon og signatur fra budgiver være oppfylt. Som kjøper og selger hos EIE vil du få tilsendt budjournalen etter at handel er inngått. Dette innebærer at alle bud vil bli gjort kjent for partene i den endelige kjøpsavtalen. Øvrige budgivere kan be om å få en kopi av budjournalen i anonymisert form. Det er viktig at du gjør deg kjent med all informasjon om boligen, og at du har spurt om det du eventuelt lurer på, før du legger inn et bud.

Boligkjøperpakke og boligkjøperforsikring
EIE har sammen med vår samarbeidspartner lansert et gunstig forsikringskonsept for deg som kjøper bolig gjennom EIE.

Kjøpere (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. husforsikring, innboforsikring, dobbel rentedekning, flytteforsikring og boligkjøperforsikring som gir deg juridisk bistand dersom du ønsker å reklamere på boligkjøpet. Kjøpere (ikke juridiske personer) kan også velge å kun tegne boligkjøperforsikring.

Boligkjøperpakken/boligkjøperforsikring må tegnes senest i forbindelse med kontraktsmøtet.

 Produktark for boligkjøperpakken og boligkjøperforsikring ligger vedlagt i salgsoppgaven. Ta kontakt med megler for ytterligere informasjon.

Lovanvendelse
Eiendommen selges etter reglene i avhendingsloven. Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen. Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakkyndig før det legges inn bud.

Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen. Dette gjelder likevel bare dersom man kan gå ut i fra at det virket inn på avtalen at opplysningen ikke ble gitt eller at feil opplysninger ikke ble rettet i tide på en tydelig måte. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel. Boligen kan ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm.

Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel). Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen «som den er», og selgers ansvar er da begrenset jf. avhl. § 3-9, 1. ledd 2. pktm. Avhendingsloven § 3-3 (2) fravikes, og hvorvidt en innendørs arealsvikt karakteriseres som en mangel vurderes etter avhendingsloven § 3-8. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Med forbrukerkjøp menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.

Hvitvasking
Eiendomsmegler er underlagt lov om hvitvasking og tilhørende forskrift. Hvitvaskingsloven pålegger megler å gjennomføre kundetiltak av både selger og kjøper. Dersom kjøper ikke bidrar til at megler får gjennomført kundetiltak, og dette medfører at transaksjonen ikke kan gjennomføres eller blir forsinket misligholder kjøper avtalen. Dette vil kunne gi selger rettigheter etter avhendingsloven, herunder rett til å heve kjøpet og gjennomføre dekningssalg for kjøpers regning dersom misligholdet er vesentlig. I tilfeller der det er selger som ikke bidrar til at megler får gjennomført løpende kundetiltak underveis i oppdraget må megler stanse gjennomføringen av transaksjonen. Selger vil i så fall ha misligholdt sine forpliktelser, og kjøper vil kunne ha krav mot selger etter avhendingslovens bestemmelser om mislighold og forsinkelse.

Dersom kundetiltak ikke lar seg gjennomføre vil EIE eiendomsmegling ikke kunne bistå med handelen eller foreta oppgjør.

Personvern
Som interessent, budgiver og kjøper vil dine personopplysninger bli registrert og lagret.  Som eiendomsmeglingsforetak har vi plikt til å oppbevare kontrakter og dokumenter i minst 10 år, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 3-7 (3). Dette innebærer at mulighetene for å få slettet personopplysninger er begrenset. Du kan lese om vår behandling av personopplysninger i vår personvernerklæring på https://eie.no/eiendom/personvernerklaering

Avdeling
Romeriksmegleren AS
EIE Lillestrøm
Org. nr: 976320492
Storgata 29
2000 Lillestrøm
Tlf: 63 80 54 10

Ansvarlig megler
Daglig leder | Eiendomsmegler | Partner Torje Olsen Slettli

Saksbehandlere
Hevin Güven
EIE Lillestrøm
Eiendomsmeglerfullmektig
Mob: 97 19 35 90 / E-post: heg@eie.no


Sett deg godt inn objektet og les salgsoppgaven nøye før du gir bud. Du kan klikke her for å lese mer om budgivingsprosessen.

Vennligst ta kontakt med megler om budgivningen.

Valg av eiendomsmeglingsforetak skal være frivillig. Eiendomsmeglingsforetak kan ikke inngå oppdrag om eiendomsmegling dersom inngåelsen av oppdraget er satt som vilkår i avtale om annet enn eiendomsmegling, f.eks. tilbud om lån eller andre banktjenester, jf. Lov om eiendomsmegling § 6-3 (3).
Bilde 3 av Borgenveien 391
For mer om objektet
Borgenveien 391

Kontakt megler

Uansett hva du lurer på, svarer vi deg gjerne. Vi stiller bransjens høyeste krav til oss selv, og skreddersyr råd og løsninger for hver enkelt kunde.

Bilde av iphone som viser EIE-portalen
Få full oversikt
EIE portalen – ditt boligunivers

Du bruker en utdatert nettleser!

Internet Explorer er utdatert og ikke lenger offisielt støttet, og utgjør en stor sikkerhetsrisiko. Du bør avinstallere dette programmet og heller bruke Microsoft Edge, Mozilla Firefox, Google Chrome, Apple Safari eller andre nettlesere som oppdateres jevnlig.

Dersom du fortsetter å bruke nettsiden i Internet Explorer eller andre utdaterte nettlesere, kan du oppleve at nettsiden ser rar ut eller ikke fungerer i det hele tatt.

Les mer her: