Bilde 1 av Kneika 6Bilde 2 av Kneika 6
Digital salgsoppgave
Kneika 6

1923 Sørum • Lillestrøm kommune

Dette objektet er solgt!

Prisantydning

Objektet er solgt!

BEKLAGER, SOLGT: LØRENFALLET - PEN OG ROMSLIG ENEBOLIG MED EGEN INNGANG TIL KJELLER
Vis i kart
Boligtype
Enebolig
Eierform
Selveier
Antall soverom
4 soverom
Primærrom (P-ROM)
200 m²
Bruksareal (BRA)
255 m²
Kommunale avgifter
kr 1 266 / Mnd
Prisantydning
kr 5 950 000
Omkostninger
kr 173 520
Totalpris
kr 6 123 520
Byggeår
1973
Tomt
Eiet tomt 1252 m²
Oppdragsnummer
77220174
card-default

Harald Hauge

Eiendomsmegler / Salgsleder / Partner
Les om Harald
card-default

Nathasha T. Pettersen

Kontorsjef | Eiendomsmegler
Les om Nathasha
Prisantydningkr 5 950 000,-
Boligkjøperpakke If (valgfritt)kr 14 650,-
Pantattest kjøperkr 200,-
Tingl.gebyr pantedokumentkr 585,-
Tingl.gebyr skjøtekr 585,-
Dokumentavgiftkr 157 500,-
  
Totalpris kr 6 123 520
Eiendom
Kneika 6, 1923 Sørum

Matrikkel
Gnr. 213 Bnr. 20 i Lillestrøm kommune

Boligtype
Enebolig

Eierform
Selveier

Areal
Primærrom: 200 kvm, Bruksareal: 255 kvm
Vedlagte plantegninger er ikke målbare. Arealene er hentet fra tilstandsrapport. Areal og rom er angitt og definert etter dagens faktiske bruk, uavhengig av hva som er godkjent fra bygningsmyndighetene.

Antall soverom
4

Byggeår
1973
Tilbyggget i 2000.

Tomt
Eiet tomt 1252 kvm

Prisantydning
5 950 000

Tilstandsrapport
Takstmann: Pål Einar Sommeling v/Anticimex Takstdato: 08.06.22

Totalpris inkl. omkostninger
kr 5 950 000,- (Prisantydning)

Omkostninger:
kr 200,- (Pantattest kjøper)
kr 585,- (Tingl.gebyr pantedokument)
kr 585,- (Tingl.gebyr skjøte)
kr 157 500,- (Dokumentavgift)
--------------------------------------------------------
kr 158 870,- (Omkostninger totalt ved prisantydning)
--------------------------------------------------------
kr 6 108 870,- (Totalpris inkl omkostninger)

Valgfrie omkostninger:
kr 14 650,- (Boligkjøperpakke If (valgfritt))
--------------------------------------------------------
kr 6 123 520,- (Totalpris inkl omk og valgfrie omkostninger)

Kommunale avgifter
Kr. 15 181 pr. år Fakturert beløp i 2021. Inkluderer vann, avløp, renovasjon og feiing.

Eier
Stian Hanssen Antonsen Mia Charlotte Emilsen

Beskrivelse
VELKOMMEN TIL KNEIKA 6!

EIE eiendomsmegling v/ Harald Hauge har gleden av å presentere denne familievennlige og flotte eneboligen i et etablert boligområde på Lørenfallet! Eneboligen byr på en stor og pent opparbeidet tomt med solrike uteplasser.

Innvendig kan boligen blant annet by på en stor og luftig stue, romslig kjøkken, 4 gode soverom, loftstue og godt med lagringsplass i boder!

Kort fortalt:
- Velkommen til en familievennlig og innholdsrik enebolig i etablert boområde
- Romslige rom med gode møbleringsmuligheter
- Flott, moderne peis
- Egen inngang til kjeller
- Flott og barnevennlig loftstue
- Kort vei til skole og barnehage
- Butikker og servicetilbud i gangavstand
- Dobbelgarasje, og gode parkeringsmuligheter på gårdsplass
- Meget pent opparbeidet hage med gode solforhold
- 30 min til Oslo / 20 min til Lillestrøm
- Gode bussforbindelser

Velkommen!

Parkering
Gode parkeringsmuligheter på gårdsplass og i dobbelgarasje.

Beliggenhet
Boligen ligger i et etablert, landlig og barnevennlig boligområde på Lørenfallet i Lillestrøm kommune.

Fra eiendommen er det gangavstand til skole, barnehage, offentlig kommunikasjon og gode servicetilbud. Videre er det nærhet til flotte friluftsområder langs Leira, som byr på fine turområder og flotte fiskemuligheter.

Fritid/rekreasjon
Sørum idrettslag har tilholdssted på Lørenfallet, og tilbyr aktiviteter innen allidrett, fotball, friidrett, ski og sykkel. Stedet har også en aktiv sanitetsforening og bygdelag, samt skytterlag. Midt i Lørenfallet ligger Meierigaarden kro i den gamle meieribygningen. Her serveres god mat fra varierende meny, samt arrangeres viseaftener, barneteater og quizkvelder.

Det er kort vei til Sørumsand. Her finner du blant annet Bingsfosshallen - en flerbrukshall for kultur og idrett. Langs Glomma ligger Bingsfossen, med fine sandstrender, svaberg og gode fiskemuligheter. Kuskerudnebben er et utendørs badeanlegg i Sørumsand som holder åpent hele sommeren, med temperert vann, kiosk, garderober og dusjanlegg.

Servicetilbud
Det er kort gangavstand til Coop Extra Lørenfallet (3 min), samt Kiwi Lørenfallet (4 min). Videre er det ca. 5 km til Fokus Butikksenter, med et variert tilbud av butikker og servicetjenester. Her finner man blant annet dagligvareforretning, vinmonopol, Nille, blomsterforretning, kiosk m.v. Romerikssenteret på Kløfta, Skedsmo Senter, Lillestrøm og Strømmen Storsenter ligger også godt innen rekkevidde.

Skoler/barnehager
Fra eiendommen er det gangavstand til Sørum barneskole. For elever i ungdomstrinnene er det skolebussordning til Bingsfoss ungdomsskole. Nærmeste videregående er Sørumsand videregående skole. Kommunen har også flere videregående skoler, samt et godt utvalg av både private og kommunale barnehager. Det er blant annet gangavstand til Nordli barnehage.

Offentlig kommunikasjon
Nærmeste busstopp er Lørenfallet, ca. 4 min gangavstand fra eiendommen. Herfra går buss 365 gjennom Frogner mot Skedsmokorset og til Sørumsand. Videre er det busstopp ved RV 172 og jernbanestasjon i Sørumsand og Frogner. Fra Sørumsand- og Frogner stasjon tar det ca. 25 minutter til Oslo S. Skulle en storbytur friste, er det bare knappe 30 minutter med bil til både Gardermoen og Oslo.

Bebyggelse
Området består av småhusbebyggelse.

Tomt
Eiet tomt, 1252 kvm

Adkomst
Det vil bli skiltet med EIE visningsskilt på oppsatte fellesvisninger.
Se vedlagt kartskisse i annonsen. Ved å trykke på kartet får du enkelt tilgang til en spesifisert reiserute fra ønsket startsted til den aktuelle boligen.

Skole/barnehage
Dersom skole- og barnehagetilbud er av betydning for handelen, må interessenten selv sjekke dette med barnehagekontor og skolekontor for det aktuelle området.

Inneholder
Enebolig, 255 kvm BRA

Underetasje, 80 kvm BRA:
Trapperom/gang, vaskerom og trimrom, samt boder.

1. etasje, 117 kvm BRA:
Entré, stue/spisestue, kjøkken, trapperom, 2 soverom og baderom

Loftsetasje, 58 kvm BRA:
Trapperom/loftstue og 2 soverom, samt bod.

Byggemåte
Boligen ble oppført i 1973, tilbygget i 2000. Gulvflater i U.etasje av mur og etasjeskillere av tre. Yttervegger og bærende konstruksjoner av grunnmur og bindingsverkskonstruksjon, utvendige fasader er kledd med beiset trepanel. Takkonstruksjon av tre i saltaks form med ark, utvendig tekket med betongtakstein fra 2000.

Primærrom
Primærrom: 200 kvm

Bruksareal
Bruksareal: 255 kvm

Boder
Det er god lagringsplass i innvendige boder.

Standard
Kjøkken
Gulvflater med laminat. Panelplater på vegger. Kjøkkeninnredning med profilerte fronter, overskap med belysning under og fritthengende ventilator tilkoblet avtrekkskanal. Kjøkkenøy mot spiseplass. Laminert benkeplate med skyllekum og oppvaskkum med ett-greps armatur. Fliser over benkeplate og 3 doble stikkontakter på vegg. Frittstående komfyr er plassert i nisje i kjøkkenøy. Innebygget oppvaskmaskin. Frittstående kjøleskap og fryserskap er plassert i nisje. Malt overflate i himling av trepanel. Delvis synlige vannrør av typen fleksi og typen pvc, i benkeskap. Avløpsrør av typen pvc.

Bad
Baderom fra 2014/15. Flislagt gulv med varme og baderomsplater på vegger. Høyskap og innredning med servant med ett-greps armatur. Speil med belysning samt dobbel stikkontakt på vegg. Vegghengt toalett. Dusjkabinett med ett-greps armatur med takdusj, dysedusj samt hånddusj. Frittstående badekar med ett-greps armatur med hånddusj. Avtrekksventil med vifte på yttervegg. Malt overflate i himling med downlights. Delvis synlige vannrør av typen fleksi og typen pvc, i innredning. Avløpsrør av typen pvc. Fordelerskap for rør i rør system er plassert på soverom, på vegg mot baderom (bak garderobeskap).

Vaskerom
Vaskerom fra byggeår. Murgulv belagt med tepper og malte overflater på vegger. Opplegg for vaskemaskin/tørketrommel og doble stikkontakter på vegg. Avtrekksventil på yttervegg. Malt overflate i himling av trepanel. Delvis synlige vannrør av typen kobber langs vegg. Avløpsrør av typen pvc. Oso varmtvannsbereder fra 2017 på 200 L. er plassert i hjørne av vaskerom. Hovedstoppekran samt forbruksmåler for vann er plassert i hjørne mot yttervegg og trapperom/gang.

Øvrige rom
Gulvflater med laminat, murgulv samt stedvis tepper i U. etasje. Panelplater, tapet og malte overflater på vegger. Trepanel, platekledning og malte overflater i skråtak og himlinger. Garderobeskap på soverom. Utgang fra hovedsoverom og spisestue/stue til terrasse. Platting i forbindelse med inngangsparti.

Loft
Loftsetasje er innredet og består av trapperom/loftstue og 2 soverom samt bod (påbegynt toalettrom). Gulvflater med laminat. Tapet og malte overflater på vegger. Malt trepanel i skråtak og i himlinger. I tillegg finnes kryploft/kott med tilgang fra luke i knevegg i loftstue. Loftsrom av typen kaldtloft. Det er ikke etablert gulv på kryploft/kott.

Følgende punkter har fått TG2 i tilstandsrapporten:
Baderom:
- Overflater gulv: TG 2 gjelder kun mindre skader på enkelte gulvfliser, spesielt foran innredning/vegghengt toalett. Forøvrig ingen merknader.
- Fukt i tilliggende konstruksjoner: Det er ikke praktisk mulig å gjennomføre fuktmåling/hulltaking, grunnet våtsonens plassering (innredninger/yttervegg på tilstøtende vegger). TG2 er satt for å belyse risiko. Til informasjon ble det på befaringstidspunkt ikke registrert noen unormale forhøyede verdier ved fuktsøk.

Vaskerom:
- Helhetsvurdering: TG 2 er valgt på hele våtrommet på grunn av slukets høye alder og generelt høy slitasjegrad både på gulv, vegger og for tekniske installasjoner. Rommet har behov for total fornying. Tiltak må påregnes. Til informasjon ble det på befaringstidspunkt ikke registrert noen unormale forhøyede verdier ved fuktsøk.

Kjøkken:
- Overflater gulv: TG 2 gjelder kun sprekker i gulvoverflater, spesielt ved/foran kjøleskap. Til informasjon ble det på befaringstidspunkt ikke registrert tegn til fukt.
- Innredning: Kjøkkeninnredningen bærer stedvis preg av alder.

Øvrige rom:
- Overflater gulv: TG 2 gjelder kun stedvis knirk i gulv. Forøvrig ingen merknader.

Rom under terreng:
- Ventilasjon (gjelder kun for P-ROM): Klaffventiler stedvis i vegg. Usikker tilluftløsning. Anbefaler mer kontrollerbar ventilering.

Krypekjeller:
- Helhetsvurdering: Krypekjelleren har marginal inspeksjonsmulighet og derfor ikke forsvarlig kontrollert. Konstruksjonen har erfaringsmessig vist seg skadeutsatt og derfor med høy risiko. Det anbefales sterkt å etablere inspeksjonsmulighet for å kunne besiktige arealet.

Loft:
- Overflater gulv: TG 2 gjelder kun stedvis knirk i gulv. Forøvrig ingen merknader.

Innvendige trapper:
- Rekkverk/håndløper oppfyller ikke dagens sikkerhetsforskrift. Mellomrom mellom spiler i rekkverk har for stor avstand (maksimum 100 mm). Håndrekke skal monteres på begge sider av trappeløp.

Etasjeskiller - 1. etasje:
- Skjevhetsmåling: Det er målt skjevheter i stue utover 10 millimeter innenfor 2 meter. Det gis derfor TG2. Forskjellen mellom høyeste og laveste punkt er målt til 12 mm. Det er målt mellom vegg mot kjøkken og tilstøtende vegg. Forøvrig ingen merknader i det andre rommet som er målt.

Etasjeskiller - Loftsetasje:
- Skjevhetsmåling: Det er målt skjevheter på soverom utover 10 millimeter innenfor 2 meter. Det gis derfor TG 2. Forskjellen mellom høyeste og laveste punkt er målt til 16 mm. Det er målt mellom knevegg (ved pipe) og tilstøtende knevegg. Forøvrig ingen merknader i det andre rommet som er målt.

Yttervegger:
- Annet: TG 2 gjelder kun stedvise råteskader nederst på utvendig kledning på sydvegg. Tiltak må påregnes.

Vinduer:
TG 2 gjelder vinduer fra byggeår. Vinduer er av eldre type og har ikke den tetthet og isolerende funksjon som dagens vinduer har. Gjenværende restlevetid anses derfor å være redusert/usikker. Glassfelt ved entredør har sprekker i utvendig glass.

Dører:
TG 2 gjelder terrassedør på soverom og entredør. Dører er av eldre type og har ikke den tetthet og isolerende funksjon som dagens dører har. Gjenværende restlevetid anses derfor å være redusert/usikker.

Yttertak:
- Tekking (undertak, lekter og yttertekking): Det ble observert stedvise felter med moseansamling på takflater. Takflater må rengjøres.

Grunnmur:
- Annet: TG 2 gjelder kun innvendige riss/sprekker i grunnmur ved sydvendt fasade. Til informasjon har riss/sprekker blitt merket og overvåket. Det er ikke registrert endringer på riss/sprekker i grunnmur (siden 2019).

Frittstående byggverk:
- Annet: TG 2 gjelder kun manglende fjær for garasjeport (på 1 side). Dette vil skape skjev belastning ved åpning/lukking av port. Fjær må erstattes.

For utfyllende tekniske standard for øvrig henvises det til vedlagt takstrapport.

Ferdigattest
Det foreligger brukstillatelse for eiendommen datert 14.11.1974. Følgende er anmerket:
1. Det må bygges opp balkong foran balkongdør
2. Pussarbeid og golvstøp i halve kjelleren gjenstår
3. Det gamle huset må fjernes så snart som mulig

Elektrisk anlegg
Det gjøres oppmerksom på at en tilstandsrapport kun inneholder en forenklet kontroll av det elektriske anlegget.

Oppvarming
Oppvarming med elektrisitet, varmepumpe og varmekabler, kombinert med peisovn i spisestue/stue.

Energimerking
Energiattest med energimerke Oppvarmingskarakter Gul - Energikarakter F

Kommunale avgifter
Kr. 15 181 pr. år Fakturert beløp i 2021. Inkluderer vann, avløp, renovasjon og feiing.
Det gjøres oppmerksom på at det kan forekomme variasjoner i avgiftene som følge av forbruk og eventuelle endringer i gebyrer/avgifter.

Eiendomsskatt
Eiendomsskatt er beregnet til kr 4126,- i året.

Faste løpende kostnader
Strømforbruk, forsikringer, kommunale avgifter, eiendomsskatt, kabel-tv/bredbånd, m.m. Listen er ikke uttømmende.

Nåværende eier har et strømforbruk som tilsvarer ca. 14 000 kwh pr. år. Utgiftene er basert på nåværende eiers forbruk.

Forsikring med polisenummer
IF Polisenummer: 7120773

Formuesverdi
Formuesverdi for inntektsåret 2020: Som primærbolig Kr. 1 379 983,- Som sekundærbolig Kr. 4 967 937,-

Tekniske installasjoner
Vannrør av typen fleksi, kobber, pvc og typen rør i rør system. Delvis synlig på baderom, vaskerom og i kjøkkeninnredning. Fordelerskap for rør i rør system er plassert på soverom, på vegg mot baderom (bak garderobeskap). Avløpsrør av typen pvc. Hovedstoppekran samt forbruksmåler for vann er plassert på vaskerom. Stakeluke for avløpsrør er plassert i trapperom/gang i U. etasje. Oso varmtvannsbereder fra 2017 på 200 L. er plassert i hjørne av vaskerom. Toshiba varmepumpe fra 2016 er plassert på vegg i stue. Boligen har naturlig ventilasjon og mekanisk avtrekk fra baderom samt fra kjøkken. Trådløse seriekoblede røykvarslere tilkoblet alarmanlegg er montert i himlinger. TV-tuner følger ikke med objektet, da det følger abonnementet til eier.

Diverse
- Hvitevarer på kjøkken medfølger.

Kommentarer fra selgers egenerklæringsskjema:
5. Kjenner du til om det er/har vært problemer med drenering, fuktinnsig, øvrig fukt eller fuktmerker i underetasje/kjeller?
Ja - Kommentar: Utbedret i 2019, med nye drenerende masser, nye drensrør, slemming av mur og etterisolering av kjellervegger

7. Kjenner du til om det er/har vært skjevheter/setningsskader, f. eks. riss/sprekker i mur, skjeve gulv eller lignende?
Ja - Kommentar: Små sprekker i grunnmur kjellervegg sør. Disse var der ved kjøp i 2019 og merket. De har ikke utvidet seg

12. Kjenner du til om det har vært utført arbeider på terrasse/garasje/tak/fasade?
Ja, kun av ufaglært / egeninnstats
Redegjør for hva som ble gjort av hvem og når: Bygget trapp ved inngangsparti, satt inn inngangsdør i kjeller og oppført terrasse i regi av drenering

13. Kjenner du til om det er/har vært utført arbeider på el-anlegget eller andre installasjoner (f.eks. oljetank, sentralfyr, ventilasjon)?
Ja, kun av ufaglært / egeninnstats
Redegjør for hva som ble gjort av hvem og når: Parafintank fjernet i forbindelse med drenering

13.1 Foreligger det samsvarserklæring for hele eller deler av det elektriske anlegget (i henhold til forskrift om lavspenningsanlegg)?
Ja - Kommentar: Samsvarserklæring i forbindelse med renovering av bad 2015

16. Kjenner du til om ufaglærte har utført arbeider som normalt bør utføres av faglærte personer utover det som er nevnt tidligere (f.eks. på drenering, murerarbeid, tømrerarbeid etc.)?
Ja - Kommentar: Drenering og trapp til kjellernedgang utført på egenhånd. Bilder tatt underveis i hele prosessen.

22. Kjenner du til manglende brukstillatelse eller ferdigattest?
Ja - Kommentar: Midlertidig brukstillatelse

24. Kjenner du til om det foreligger skaderapporter, tilstandsvurderinger, boligsalgsrapporter eller målinger?
Ja - Kommentar: Boligsjekk utført i forbindelse av forsikringsbytte 07.2021. Det ble oppdaget mindre avvik på bad. Foring rundt blandebatteri badekar, vanngjennomføringer ikke tilfredsstillende til dusj. Noe råte på ytterkledning på yttervegg mot øst.

25. Kjenner du til andre forhold av betydning som kan være relevant for kjøper å vite om (f.eks. rasfare, tinglyste forhold eller private avtaler)?
Ja - Kommentar: Kommunen har tegnet inn natursti mellom nabotomt Kneika 4 og Kneika 6. Dette er ikke planlagt utført ifølge kommunen.

Radonmåling
Fra og med 1. januar 2014 må alle som leier ut bolig ha gjennomført radonmåling av boligen og kunne fremvise dokumentasjon på at radonnivåene er forsvarlig. Kravet gjelder alle typer utleieboliger, både de som leies ut av det offentlige, virksomheter og private, inkludert leiligheter og hybler i tilknytning til egen bolig. Også institusjoner o.l. omfattes dersom beboerne betaler leie.

Forpliktelser, rettigheter og servitutter
Eiendommens servitutter følger av dens grunnboksblad.  For servitutter eldre enn fradelingsdato og eventuelle arealoppføringer som kan ha betydning for denne matrikkelenhet henvises det til hovedbruket / avgivereiendommen. For festenummer gjelder henvisningen servitutter eldre enn festekontrakten. Ta kontakt med megler for mer informasjon.

Utdrag fra grunnboken:
1912/900147-1/9  Rettigheter iflg. skjøte  
20.03.1912 
Bestemmelse om veg på bnr. 9.
 
1968/3510-1/9  Rettigheter iflg. skjøte  
09.08.1968 
rettighetshaver:Knr:3030 Gnr:213 Bnr:139  
Bestemmelse om kloakkledning
Gjelder denne registerenheten med flere
 
1974/1151-1/9  Erklæring/avtale  
27.02.1974 
Bestemmelse om kloakkledning
RETTIGHETSHAVER Sørum kommune
Gjelder denne registerenheten med flere
 
1975/3050-1/9  Rettigheter iflg. skjøte  
27.05.1975 
rettighetshaver:Knr:3030 Gnr:213 Bnr:22  
Bestemmelse om veg
Gjelder denne registerenheten med flere

Utleie
Eiendommen kan i sin helhet leies ut.

Vei/vann/kloakk
Eiendommen har offentlig adkomst, med privat innkjørsel. Eiendommen er tilknyttet offentlig vann og avløp.

Regulering
Eiendommen er ikke regulert i reguleringsplan, men er avsatt til nåværende bebyggelse i kommuneplan.

Eiendommen ligger i et radonutsatt område.

Overtagelse
Overtagelse etter avtale med selger.

Prisantydning, omkostninger og evt. fellesgjeld
kr 5 950 000,- (Prisantydning)

Omkostninger:
kr 200,- (Pantattest kjøper)
kr 585,- (Tingl.gebyr pantedokument)
kr 585,- (Tingl.gebyr skjøte)
kr 157 500,- (Dokumentavgift)
--------------------------------------------------------
kr 158 870,- (Omkostninger totalt ved prisantydning)
--------------------------------------------------------
kr 6 108 870,- (Totalpris inkl omkostninger)

Valgfrie omkostninger:
kr 14 650,- (Boligkjøperpakke If (valgfritt))
--------------------------------------------------------
kr 6 123 520,- (Totalpris inkl omk og valgfrie omkostninger)

Boligselgerforsikring
Selger har tegnet boligselgerforsikring som dekker selgers ansvar etter avhendingsloven begrenset oppad til kr. 10.000.000,-. Egenerklæringsskjema er vedlagt salgsoppgave.

Betalingsbetingelser
Fullstendig kjøpesum samt omkostninger skal være disponibelt på meglers klientkonto innen dato for overtagelse. Kjøpesummen skal innbetales fra norsk finansinstitusjon og/eller kjøpers konto i norsk finansinstitusjon. Eventuell egenkapital skal innbetales i én samlet betaling fra kjøpers egen konto i norsk finansinstitusjon.

Vederlaget
Følgende er avtalt om meglers vederlag:

Tilrettelegging (Kr.7 900)
Provisjon (Kr.78 750)
Boligselgerforsikring / boligselgerpakke (Kr.39 969)
Foto (Kr.7 750)
Grunnpakke enebolig (Kr.9 655)
Kostnad for utsatt betaling (Factoring) (Kr.3 512)
Markedspakke 3 (Kr.29 900)
Oppgjør (Kr.5 500)
Totalt kr. (Kr.182 936)
Dersom handelen ikke kommer i stand eller at oppdraget sies opp har megleren krav på dekning for
påløpte timer, påløpte visninger, grunn og markedspakke samt utlegg.

Oppdragsnummer
77-22-0174

Budgivning
Eiendomsmegler skal legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden. Vi gjør oppmerksom på at det i forbrukerforhold ikke kan inngis bud med kortere akseptfrist enn kl. 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Eiendomsmegler kan ikke formidle bud med kortere akseptfrist enn dette. Hos EIE stiller vi strengere krav til frister ved budgivning enn det som følger av Forbrukerinformasjon om budgivning punkt 4, vedlagt i salgsoppgaven. Bud skal ikke ha en akseptfrist på mindre enn 30 minutter fra budet inngis. Bud med kortere akseptfrist enn 30 minutter kan bli avvist.

Eiendomsmegler har ikke ansvar for forsinkelser som skyldes tekniske feil. Akseptfristen er absolutt, det vil si at selger må akseptere budet og kjøper meddeles aksepten innen utløpet av akseptfristen. Dersom du utsetter inngivelse av bud til tett opp mot akseptfristen på et annet bud er det en reell fare for at eiendommen kan bli solgt før ditt bud kommer frem til megler og/eller megler rekker å bringe budet videre til selger. Husk alltid å ringe megler etter at du har sendt et bud eller budforhøyelse, for å forsikre deg om at budet er mottatt og kan formidles til selger. For øvrig vises det til vedlagte forbrukerinformasjon om budgivning.

Alle bud og budforhøyelser skal være skriftlig. I tillegg må legitimasjon være fremlagt, og budet skal signeres av budgiver. Eiendomsmegler kan ikke formidle bud før disse kravene er oppfylt. Vi oppfordrer til å inngi bud elektronisk, ved å trykke på "Gå til budgivning" på eiendommens hjemmeside på eie.no eller ved å trykke på knappen "Gi bud" i finn-annonsen. Ved å benytte denne tjenesten vil vilkårene om legitimasjon og signatur fra budgiver være oppfylt. Som kjøper og selger hos EIE vil du få tilsendt budjournalen etter at handel er inngått. Dette innebærer at alle bud vil bli gjort kjent for partene i den endelige kjøpsavtalen. Øvrige budgivere kan be om å få en kopi av budjournalen i anonymisert form. Det er viktig at du gjør deg kjent med all informasjon om boligen, og at du har spurt om det du eventuelt lurer på, før du legger inn et bud.

Boligkjøperpakke og boligkjøperforsikring
EIE har i samarbeid med If lansert et gunstig forsikringskonsept for deg som kjøper bolig gjennom EIE.

Kjøpere (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. husforsikring, innboforsikring, dobbel rentedekning, flytteforsikring og boligkjøperforsikring som gir deg juridisk bistand dersom du ønsker å reklamere på boligkjøpet.
Kjøpere (ikke juridiske personer) kan også velge å kun tegne boligkjøperforsikring.

Boligkjøperpakken/boligkjøperforsikring må senest tegnes i forbindelse med kontraktsmøtet.

Produktark for boligkjøperpakken og boligkjøperforsikring ligger vedlagt i salgsoppgaven. Ta kontakt med megler for ytterligere informasjon.

Lovanvendelse
Eiendommen selges etter reglene i avhendingsloven. Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen. Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakyndig før det legges inn bud.

Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen. Dette gjelder likevel bare dersom man kan gå ut i fra at det virket inn på avtalen at opplysningen ikke ble gitt eller at feil opplysninger ikke ble rettet i tide på en tydelig måte. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel. Boligen kan ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm.

Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel). Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen «som den er», og selgers ansvar er da begrenset jf. avhl. § 3-9, 1. ledd 2. pktm. Avhendingsloven § 3-3 (2) fravikes, og hvorvidt en innendørs arealsvikt karakteriseres som en mangel vurderes etter avhendingsloven § 3-8. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Med forbrukerkjøp menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.

Hvitvasking
Eiendomsmegler er underlagt lov om hvitvasking og tilhørende forskrift. Hvitvaskingsloven pålegger megler å gjennomføre kundetiltak av både selger og kjøper. Dersom kjøper ikke bidrar til at megler får gjennomført kundetiltak, og dette medfører at transaksjonen ikke kan gjennomføres eller blir forsinket misligholder kjøper avtalen. Dette vil kunne gi selger rettigheter etter avhendingsloven, herunder rett til å heve kjøpet og gjennomføre dekningssalg for kjøpers regning dersom misligholdet er vesentlig. I tilfeller der det er selger som ikke bidrar til at megler får gjennomført løpende kundetiltak underveis i oppdraget må megler stanse gjennomføringen av transaksjonen. Selger vil i så fall ha misligholdt sine forpliktelser, og kjøper vil kunne ha krav mot selger etter avhendingslovens bestemmelser om mislighold og forsinkelse.

Dersom kundetiltak ikke lar seg gjennomføre vil EIE eiendomsmegling ikke kunne bistå med handelen eller foreta oppgjør.

Personvern
Som interessent, budgiver og kjøper vil dine personopplysninger bli registrert og lagret.  Som eiendomsmeglingsforetak har vi plikt til å oppbevare kontrakter og dokumenter i minst 10 år, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 3-7 (3). Dette innebærer at mulighetene for å få slettet personopplysninger er begrenset. Du kan lese om vår behandling av personopplysninger i vår personvernerklæring på https://eie.no/eiendom/personvernerklaering

Avdeling
Romeriksmegleren AS
EIE Lillestrøm
Org. nr:976320492
Storgata 29
2000 Lillestrøm
Tlf: 63 80 54 10

Ansvarlig megler
Eiendomsmegler / Salgsleder / Partner Harald Hauge

Saksbehandlere
Harald Hauge
EIE Lillestrøm
Eiendomsmegler / Salgsleder / Partner
Mob: 97 40 31 00 / E-post: hh@eie.no

Nathasha T. Pettersen
Kontorsjef | Eiendomsmegler
Mob: 95 48 12 14 / E-post: nap@eie.no

Sett deg godt inn objektet og les salgsoppgaven nøye før du gir bud. Du kan klikke her for å lese mer om budgivingsprosessen.

Vennligst ta kontakt med megler om budgivningen.

Valg av eiendomsmeglingsforetak skal være frivillig. Eiendomsmeglingsforetak kan ikke inngå oppdrag om eiendomsmegling dersom inngåelsen av oppdraget er satt som vilkår i avtale om annet enn eiendomsmegling, f.eks. tilbud om lån eller andre banktjenester, jf. Lov om eiendomsmegling § 6-3 (3).
Bilde 3 av Kneika 6
For mer om objektet
Kneika 6

Kontakt megler

Uansett hva du lurer på, svarer vi deg gjerne. Vi stiller bransjens høyeste krav til oss selv, og skreddersyr råd og løsninger for hver enkelt kunde.

Bilde av iphone som viser EIE-portalen
Få full oversikt
EIE portalen – ditt boligunivers

Du bruker en utdatert nettleser!

Internet Explorer er utdatert og ikke lenger offisielt støttet, og utgjør en stor sikkerhetsrisiko. Du bør avinstallere dette programmet og heller bruke Microsoft Edge, Mozilla Firefox, Google Chrome, Apple Safari eller andre nettlesere som oppdateres jevnlig.

Dersom du fortsetter å bruke nettsiden i Internet Explorer eller andre utdaterte nettlesere, kan du oppleve at nettsiden ser rar ut eller ikke fungerer i det hele tatt.

Les mer her: