Bilde 1 av Åråssvingen 10Bilde 2 av Åråssvingen 10
Digital salgsoppgave
Åråssvingen 10

2007 Kjeller • Lillestrøm kommune

Dette objektet er solgt!

Det gjøres oppmerksom på at tjenesten «Spør om boligen» er en betaversjon

Tjenesten er AI-drevet med OpenAI sin GPT-motor, og den kan derfor gi ufullstendige svar og gjøre feil.

Ved å velge å benytte tjenesten bekrefter du å være kjent med at dette er en betaversjon som er under utprøving, og at opplysningene som fremkommer ikke er tilstrekkelig til å inngi bud eller inngå avtale om kjøp. Som interessent/budgiver er du selv ansvarlig for å gjøre deg kjent med opplysningene om boligen som gis i salgsdokumentene slik som bla. tilstandsrapport, salgsoppgave og egenerklæring.

Still et spørsmål og jeg skal forsøke å finne svaret for deg.

Du kan bruke et naturlig språk, og stille spørsmål som:

  • "Hvor mange soverom er det?"
  • "Er det noe i tilstandsrapporten jeg bør merke meg?"
  • "Hvordan er utsikten?"

Takk for tilbakemeldingen!

Det gjøres oppmerksom på at tjenesten «Spør om boligen» er AI-drevet med OpenAI sin GPT-motor, og den kan derfor gi ufullstendige svar og gjøre feil. Opplysningene som fremkommer ved bruk av denne tjenesten er ikke tilstrekkelig til å inngi bud eller inngå avtale om kjøp. Som interessent/budgiver er du selv ansvarlig for å gjøre deg kjent med opplysningene om boligen som gis i salgsdokumentene slik som bla. tilstandsrapport, salgsoppgave og egenerklæring.
Prisantydning

Objektet er solgt!

Lys og trivelig 2-roms leilighet med hems | Innglasset balkong | Garasjeplass | Sentrumsnært
icon

Unngå doble renteutgifter

Vis i kart
Boligtype
Leilighet
Eierform
Borettslag
Eierseksjon
4
Antall soverom
1 soverom
Etasje
3
Internt bruksareal (BRA-i)
58 m²
Bruksareal (BRA)
68 m²
Eksternt bruksareal (BRA-e)
2 m²
Innglasset balkong (BRA-b)
8 m²
Fellesutgifter
kr 3 896 / Mnd
Prisantydning
kr 3 550 000
Omkostninger
kr 17 431
Fellesgjeld
kr 12 509
Totalpris
kr 3 579 940
Fellesformue
kr 20 912
Byggeår
2001
Tomt
Fellestomt 5021 m²
Oppdragsnummer
77240040
Prisantydningkr 3 550 000,-
Fellesgjeldkr 12 509,-
Gebyr utlysing forkjøpsrett (kjøper)kr 7 981,-
Boligkjøperpakke (valgfritt)kr 8 250,-
Pantattest kjøperkr 200,-
Tingl.gebyr BRL-skjøte - Statens Kartverkkr 500,-
Tingl.gebyr pantedokument BRL - Statens Kartverkkr 500,-
  
Totalpris kr 3 579 940
Eiendom
Åråssvingen 10, 2007 Kjeller. Etasje: 3

Matrikkel
Andelsnr. 64 Orgnr. 982983231 i Lillestrøm kommune

Boligtype
Leilighet

Eierform
Borettslag

Arealer
Totalt BRA 68 kvm består av:
- BRA-i (internt bruksareal): 58 kvm
- BRA-b (innglasset balkong): 8 kvm
- BRA-e (eksternt bruksareal): 2 kvm

Arealen er hentet fra vedlagt tilstandsrapport.

Areal
Primærrom: 58 kvm, Bruksareal: 68 kvm. Vedlagte plantegninger er ikke målbare. Arealene er hentet fra tilstandsrapport. Areal og rom er angitt og definert etter dagens faktiske bruk, uavhengig av hva som er godkjent fra bygningsmyndighetene. Arealet på hems måles til 23 kvm (ALH), men grunnet lav takhøyde er ingen deler av arealet måleverdig som bruksareal.

Antall soverom
1 ifølge vedlagt tilstandsrapport.

Byggeår
2001 ifølge vedlagt tilstandsrapport.

Tomt
Felles eiet tomt på ca. 5 021 kvm ifølge vedlagt tilstandsrapport.

Tilstandsrapport
Takstmann: Thomas Nordby Takstdato: 08.04.24

Andel fellesgjeld/Fellesformue
Andel fellesgjeld: kr. 12 509,- pr. 31.12.23
Andel fellesformue: kr. 20 912,- pr. 31.12.23

Totalpris inkl. fellesgjeld
kr 3 550 000,- (Prisantydning)
kr 12 509,- (Andel av fellesgjeld)
--------------------------------------------------------
kr 3 562 509,- (Pris inkl. fellesgjeld)

Omkostninger:
kr 200,- (Pantattest kjøper)
kr 500,- (Tingl.gebyr BRL-skjøte - Statens Kartverk)
kr 500,- (Tingl.gebyr pantedokument BRL - Statens Kartverk)
kr 7 981,- (Gebyr utlysing forkjøpsrett (kjøper))
--------------------------------------------------------
kr 9 181,- (Omkostninger totalt ved prisantydning)
--------------------------------------------------------
kr 3 571 690,- (Totalpris inkl omkostninger)

Valgfrie omkostninger:
kr 8 250,- (Boligkjøperpakke (valgfritt))
--------------------------------------------------------
kr 3 579 940,- (Totalpris inkl omk og valgfrie omkostninger)

Felleskostnad
Kr. 3 896,- pr. mnd. Det gjøres oppmerksom på at en eventuell renteøkning, vedlikeholdsarbeid eller andre tiltak som iverksettes av borettslaget kan medføre økning i felleskostnadene. Det er dog normalt at det foretas en årlig indeksregulering av felleskostnadene.

Felleskostnad inkluderer
Forretningsførsel, trappevask, grunnpakke internett, betjening av fellesgjeld, revisjon, felles byggforsikring, kommunale avgifter, eiendomsskatt mm.

Sikringsordning fellesgjeld
Boligsameiet er sikret mot tap av felleskostnader i Klare Finans AS. Boligsameiet er, etter gjeldende bestemmelser fastsatt av finansieringsselskapet, sikret mot tap som følge av at en seksjonseier unnlater å betale sine felleskostnader. Avtalen om sikring er gyldig til avtalen sies opp av en av partene. Oppsigelsesfrist er 1. desember med gyldighet fra førstkommende årsskifte.

Kommunale avgifter
Kommunale avgifter dekkes gjennom fellesutgiftene i borettslaget.

Eier
Caroline L G Martinsen

Beskrivelse
Velkommen til Åråssvingen 10!
EIE eiendomsmegling v/ Dag Finstad har gleden av å presentere denne lyse og innbydende 2-roms leiligheten med hems. Her bor du sentrumsnært med gangavstand til Lillestrøm sentrum og matbutikker. Leiligheten består av  entré, stue, kjøkken, soverom og bad, i tillegg til hems på ca. 23 kvm med en takhøyde på ca. 1.70 m.

Kort fortalt:
- Lys og tiltalende 2-roms leilighet
- Praktisk og god planløsning med hems på ca. 23 kvm
- Innglasset balkong på ca. 8 kvm
- Soverom av god størrelse
- Romslig og nøytralt baderom med opplegg for vaskemaskin
- Kjøkken i åpen løsning mot stuen
- Disponerer garasjeplass med ladeboks
- Praktisk bod på balkongen
- Kort vei til Lillestrøm sentrum med "alle" bymessige fasiliteter

Parkering
Leiligheten disponerer iføgle forretningsfører en parkeringsplass i felles garasjeanlegg i et nabobygg (Åråssvingen 7). Parkeringsplassen er utstyrt med ladeboks for elbil. Eget forbruk samt tilkobling til ladeboks faktureres den enkelte og avtales direkte med Ohmia charching.  Ellers parkering etter gjeldende bestemmelser for området.

Beliggenhet
Eiendommen har en meget sentral beliggenhet på Kjeller, rett utenfor Lillestrøm sentrum i Lillestrøm kommune. Her bor man nærmere bestemt på Åråsen stadion, som også består av Lillestrøm Sportsklubbs hjemmebane. Området er under en spennende utvikling. Fra eiendommen er det kort gangavstand til offentlig kommunikasjon og til Lillestrøm sentrum med "alle" fasiliteter.

Servicetilbud:
Dagligvarehandelen kan blant annet gjøres på Rema 1000 i umiddelbar nærhet ved boligen. Ønsker du ytterligere servicetilbud har Lillestrøm Torv (kjøpesenter) og de øvrige handlegatene i Lillestrøm sentrum et rikt utvalg. Det er i tillegg kort vei til Strømmen Storsenter, samt Lørenskog med både Metro og Lørenskog Storsenter Triaden.

Bebyggelse
Området består blant annet av blokk-, næring- og kombinert bebyggelse.

Tomt
Felles eiet tomt på ca. 5 021 kvm ifølge vedlagt tilstandsrapport.

Adkomst
Se vedlagt kartskisse i annonsen. Ved å trykke på kartet får du enkelt tilgang til en spesifisert reiserute fra ønsket startsted til den aktuelle boligen. Det vil bli skiltet med EIE visningsskilt på oppsatte fellesvisninger.

Skole/barnehage
Dersom skole- og barnehagetilbud er av betydning for handelen, må interessenten selv sjekke dette med barnehagekontor og skolekontor for det aktuelle området.

Offentlig kommunikasjon
Området gir mulighet for offentlig kommunikasjon via buss, og nærmeste holdeplass er Floraveien som ligger ca. 300 m fra boligen. Ca. 1.8 km til Lillestrøm stasjon med hurtigtog til både Oslo og Gardermoen. Med bil fra Kjeller tar det ca. 3 min til Lillestrøm sentrum, 10 min til Strømmen, 29 min til Oslo S og 28 min til Oslo lufthavn.

Fritidstilbud
I tillegg til kjøpesenter og koselige handlegater har Lillestrøm et flott kulturhus, moderne kino og et mangfold av restauranter, kafeer og uteplasser. På utescenen på torget arrangeres det ofte konserter og forestillinger med mer, og Byfesten er et av årets høydepunkt. Da kryr det av mennesker i hele sentrum, og kjente musikere underholder på en av mange scener. Det er også kort vei til fotballbane, lekeplass, idrettshall, svømmehall, golfbane, tennisanlegg,  treningssenter med mer. Sørum fritidsgård ligger rett ved og har ridesenter.

En liten sykkeltur unna ligger også Nebbursvollen Friluftsbad, et populært badested med basseng, vannsklier, grøntområder, kiosk m.m. Området har også asfalterte gang- og sykkelveier i flotte omgivelser langs Nitelva.

Inneholder
Leiligheten består av entré, bad, stue, kjøkken og ett soverom. Adkomst til hems via trapp i stue. Utgang fra stue til innglasset balkong på ca. 8 kvm med en bod på ca. 2 kvm

Byggemåte
Følgende om byggemåte er hentet fra vedlagt tilstandsrapport. Andelsleilighet tilhørende Nordre Sving Borettslag, beliggende på Kjeller i Lillestrøm Kommune. Felles tomt for borettslaget. Fellesarealer opparbeidet med asfalterte internveier, grøntområder og diverse beplantninger. Egen biloppstillingsplass i felles parkeringskjeller med elbil-lader. Ellers parkering etter gjeldende bestemmelser. Boligbygg over tre etasjer. Bygningen har støpt gulv mot grunn. Grunnmur, bærende konstruksjoner og skillende dekker av betong. Pusset og malt fasade. Tilnærmet flat takkonstruksjon utvendig tekket med takpapp. Leiligheten har entrédør av tre med brannklasse B30 og lydklasse 35dB fra byggeår. Balkongdør og vinduer med karmer av tre, utvendig beslått med beslag og to-lags glass fra byggeår. Leiligheten er elektrisk oppvarmet. Leilighet beliggende i byggets tredje etasje. Adkomst via felles trappegang. Oppgangen har callinganlegg. Leiligheten består av entré, bad, stue, kjøkken og ett soverom. Adkomst til hems via trapp i stue. Utgang fra stue til innglasset balkong. For ytterligere informasjon om byggemåte se tilstandsrapport som ligger vedlagt. Det er viktig at interessenter setter seg grundig inn i rapporten. Som kjøper anses man kjent med de opplysninger som tydelig gis i en offentlig godkjent tilstandsrapport. Interessenter oppfordres til å kontakte bygningssakyndig ved eventuelle bygningstekniske spørsmål.

Primærrom
Primærrom: 58 kvm ifølge vedlagt tilstandsrapport.

Bruksareal
Bruksareal: 68 kvm  ifølge vedlagt tilstandsrapport.

Boder
Praktisk bod på ca. 2 kvm med adkomst fra leilighetens balkong.

Standard
Utdrag fra vedlagt tilstandsrapport:

Våtrom
Baderom fra byggeår. Flislagt gulv med elektrisk gulvvarme og flislagte vegger. Himlingsflater i malte flater. Vegghengt servantskap med heldekkende servant og ett-greps armatur. Speil med overlys på vegg over servant. Høyskap. Dusjnisje med skyvedører og dusjarmatur. Gulvmontert toalett. Opplegg for vaskemaskin. Vannrør av kobber. Synlige avløpsrør av plast. Plastsluk i gulv. Mekanisk avtrekk.

Kjøkken
Kjøkkenløsning fra byggeår med noe oppgraderinger i senere tid. Kjøkkeninnredning med sorte profilerte fronter og laminert benkeplate. Fliser på vegg mellom kjøkkenbenk og overskap. Benkeskapsbelysning og stikkontakter under overskap. Nedfelt oppvaskkum av kompositt med ett-greps armatur. Komfyr og nedfelt induksjonstopp. Mekanisk kjøkkenventilator tilkoblet avtrekkskanal. Frittstående kjøleskap og fryser. Oppvaskmaskin. Vannrør av kobber. Varmtvannsbereder. Synlige avløpsrør av plast. Gulvflater belagt med tre-stavs parkett. Vegg og himlingsflater i malte flater.

Øvrige rom
Gulvflater belagt med tre-stavs parkett, samt gulvbelegg på hems. Vegger i malte og tapetserte flater. Himlingsflater i malte flater. Hvite profilerte innerdører. Adkomst til hems via trapp i stue. Garderobeskap på soverom. Leiligheten har naturlig ventilasjon med tilluftsventiler i vinduer.

Følgende punkter har fått tilstandsgrad 2 (TG2) i tilstandsrapporten:

Våtrom:
TG 2: Overflater vegger Det er riss/sprekker i enkelte veggfliser ved dusjnisje. Kan skyldes utettheter i tettesjikt. Skade bør utbedres. Overflater gulv Det er riss/sprekker i gulvfliser. Kan skyldes utettheter i tettesjikt. Skade bør utbedres. Elastiske flisfuger har stedvis manglende vedheft under servantskap. Fuger bør fornyes. Membran, tettesjikt og overgang til sluk. Tettesjiktet har en alder som tilsier at restlevetiden er usikker. Rommets lekkasjesikkerhet kan derfor ikke verifiseres, eventuelt bør nytt tettesjikt etableres. Annet Noe fuktskader i nedkant på dør og karmlist.

Øvrige rom:
Overflater gulv Noe glipper i enkelte skjøter på parkettgulv. TG 2: Annet Det er ikke etablert rekkverk på hems. Rekkverk må etableres.

Innvendige trapper
TG 2: Innvendige trapper Det er ikke rekkverk/håndløper i trappen.

For utfyllende tekniske standard for øvrig henvises det til vedlagt takstrapport.

Ferdigattest / midlertidig brukstillatelse
Det foreligger ferdigattest datert 03.07.2006 som omhandler nybygg - komb. bolig, tribune, forretningsbygg Åråssvingen 4, 6, 10. Det foreligger ferdigattest datert 07.12.2018 som omhandler ny trappeheis - gnr. 29 bnr. 1125 - Åråssvingen 4.

Elektrisk anlegg
Det gjøres oppmerksom på at en tilstandsrapport kun inneholder en forenklet kontroll av det elektriske anlegget.
Det fremgår av selgers egenerklæring/den bygningskyndiges tilstandsrapport at det mangler/ikke er fremlagt samsvarserklæring (er) for hele/deler av det elektriske anlegget.

Oppvarming
Leiligheten er elektrisk oppvarmet.

Energimerking
Energiattest med energimerke D (Rød)

Eiendomsskatt
Eiendomsskatt er inkludert i felleskostnadene.

Fordeling felleskostnader
Fellesutgifter: kr 3.896,- pr. mnd.

Fellesutgifter:
Avdrag felleslån ( 18,00 i Mar. 24) 0
Avdrag IN-lån 3 643
Avdrag IN-lån 2 1 256
Reduksjon avdrag IN-lån -1 290
Reduksjon avdrag IN-lån 3 -643
Reduksjon renter IN-lån -900
Reduksjon renter IN-lån 3 -335
Reduksjon renter IN-lån 2 -681
Avdrag IN-lån 1 290
Renter IN-lån 900
Renter IN-lån 3 335
Renter IN-lån 2 681
Felleskostnader 3 599
Reduksjon avdrag IN-lån 2 -1 256

Tilleggsytelser:
Homenet (internett) 229
El-bil Ohima 49
Riks TV 19

Dette ifølge forretningsfører.

Faste løpende kostnader
Felleskostnader, strømforbruk,  innboforsikring etc. Listen er ikke uttømmende.

Spesifikasjon av fellesgjeld
Lånenummer: 12130950939, DNB Bank ASA
Annuitetslån, 4 terminer per år.
Rentesats per 05.04.2024: 5.54% pa.
Antall terminer til innfrielse: 39
Saldo per 05.04.2024: 12 786 741
Andel av saldo: 0
Første termin/første avdrag: 29.12.2023 ( siste termin 29.12.2033 )
Opprinnelig innfrielse lån (IN): 204 544
Nedkvittert saldo innfrielse per d.d. (IN): 196 948

Lånenummer: 16367371408, DNB Boligkreditt AS v/DNB Bank ASA
Annuitetslån, 4 terminer per år.
Rentesats per 05.04.2024: 5.54% pa.
Antall terminer til innfrielse: 41
Saldo per 05.04.2024: 948 385
Andel av saldo: 11 942
Første termin/første avdrag: 30.09.2023 ( siste termin 30.06.2034 )

Overnevnte informasjon er hentet fra forretningsfører.

Styreleder Frode Salomonsen opplyser at det ene lånet er tatt opp for ikke lenge siden og at pengene er tenkt benyttet til oppgradering av lys, nødlys og om mulig brannvarslingsanlegget. Han opplyser videre at dette lånet er utbetalt og at det allerede bentjenes i dagens felleskostnader.

Årsregnskap
Borettslaget har et positivt årsresultat for 2022 pålydende kr.  739 734,-  og et budsjettert årsresultat for 2023 pålydende kr. 907 589,-. Dette ifølge mottatt regnskap. Regnskapet og årsberetning er innhentet og kan fås av megler ved forespørsel.

Forsikring med polisenummer
Gjensidige. Polisenummer: 79608189

Formuesverdi
Formuesverdi for inntektsåret 2022: Som primærbolig Kr. 908 016,- Som sekundærbolig Kr. 3 450 459,-

Borettslag
Borettslag: Nordre Sving Borettslag, Orgnr: 982 983 231

Forretningsfører
USBL. Tlf. 22 98 38 00.

Styregodkjenning
Kjøper skal godkjennes av styret og har selv risikoen for at godkjennelse blir gitt. Styregodkjennelse kan ikke nektes uten saklig grunn.

Forkjøpsrett
Dersom andel skifter eier, har andelseier i borettslaget, Storbyfellesskap (Bate, BOB, Vestbok, TOBB, Nobl og Bonord) og medlemmer av Usbl forkjøpsrett. Dersom forkjøpsretten benyttes, løses opprinnelig kjøper fra avtalen og alle økonomiske forpliktelser overfor selger bortfaller. Forkjøpsretten utlyses parallelt med salgsprosessen. Ta kontakt med megler ved spørsmål om forkjøpsrett og meldefrist m.v.

Tekniske installasjoner
Vannrør av kobber. Hovedstoppekran for vann er plassert på kjøkken. Synlige avløpsrør av plast. Stakeluke er plassert på bad. Varmtvannsbereder er plassert i benkeskap på kjøkken.

Dyrehold
I henhold til ordensreglene for Nordre Sving Borettslag skal anskaffelse og gjenanskaffelse av husdyr godkjennes av styret. Dyr skal ikke gå fritt i gang eller annet sted på borettslagets område.

Diverse
Utdrag fra selgers egenerklæring:
2. Kjenner du til om det er utført arbeid på bad/våtrom? Hvis nei, gå til punkt 3. Ja, kun av ufaglært / egeninnsats. Redegjør for hva som ble gjort av hvem og når: Byttet servant i 2023.
15. Har du ladeanlegg/ladeboks for el-bil i dag? Ja. Kommentar: Lader i garasje.

Eiendommen er oppdelt i 5 seksjoner hvorav 4 er næringsseksjoner og 1 er en samleseksjon som utgjør borettslagets andelsleiligheter. Styreleder Frode Salomonosen opplyser at sameiet er under utvikling og at det derfor ikke foreligger regnskap for dette foreløpig.

Hvitevarene som er påkjøkkenet under visning medfølger.

Bildene benyttet i salgsoppgaven og annonse er tatt for ca. 1 år siden. Det tas derfor forbehold om at bildene kan ha avvik fra hvordan boligen fremstår i dag. Bildene av badet er tatt i april 2024.

Blant annet dette borettslaget og andre sameier/borettslag i nærheten av Åråssvingen 10 benytter garasjeplasser i felles garasjehus i Åråsveien 7. Styreleder opplyser den 16.04.24 at entreprenør har anbefalt at det utføres dreneringsarbeid på dette bygget. Det er foreløpig uklart hvordan kostnadene for dette vil bli fordelt, men det antas at rettighetshaverne som benytter bygget fordeler kostnadene seg imellom og at borettslaget dermed kan få tildelt kostnader ifbm med dette.

Forretningsfører opplyser per 16.04.24 at innkalling til årets generalforsamling foreløpig ikke er sendt ut, men at denne skal avholdes i slutten av mai 2024.

Annet
Det er observert skjeggkre i naboenheter i borettslaget. Skjeggkre kan spre seg mellom leiligheter. Skjeggkre er et beslektet insekt av sølvkre. Det lever kun innendørs og trives best ved høy fuktighet, men sammenlignet med sølvkre kan de klare seg også i tørrere miljøer. Skjeggkre er observert i bygg over hele landet, og mange av funnene er fra nyere og moderne boliger.

Radonmåling
Fra og med 1. januar 2014 må alle som leier ut bolig ha gjennomført radonmåling av boligen og kunne fremvise dokumentasjon på at radonnivåene er forsvarlig. Kravet gjelder alle typer utleieboliger, både de som leies ut av det offentlige, virksomheter og private, inkludert leiligheter og hybler i tilknytning til egen bolig. Også institusjoner o.l. omfattes dersom beboerne betaler leie.

Forpliktelser, rettigheter og servitutter
Eiendommens servitutter følger av dens grunnboksblad. For servitutter eldre enn fradelingsdato og eventuelle arealoppføringer som kan ha betydning for denne matrikkelenhet henvises det til hovedbruket / avgivereiendommen. For festenummer gjelder henvisningen servitutter eldre enn festekontrakten. Ta kontakt med megler for mer informasjon.

Utdrag fra eiendommens grunnbok:

1999/16059-1/8 Bestemmelse om veg
18.10.1999
rettighetshaver:Knr:3030 Gnr:29 Bnr:1123
Overført fra: 3030-29/1125
Gjelder denne registerenheten med flere

Erklæringen ovenfor omhandler blant annet en rett for gnr. 29, bnr. 1123 skal ha rett til kjørevei over deler av borettslagets eiendom. Erklæringen er innhentet og kan om ønskelig fås av megler ved forespørsel.

Utleie
Iht. brl. § 5-4 (2) har andelseieren mulighet til korttidsutleie i opptil 30 dager i løpet av året. Andelseier kan ikke uten samtykke fra styret i borettslaget overlate bruken av boligen til andre. Andelseier kan overlate boligen til andre i inntil tre år hvis andelseier har bodd i boligen i minst ett av de to siste årene, jf. borettslagsloven § 5-5. Godkjenning kan bare nektes dersom brukerens forhold gir saklig grunn til det. Godkjenning kan nektes dersom brukeren ikke kunne blitt andelseier. Utleie i andre tilfeller kan godtas ved særlige grunner, jf. borettslagslova § 5-6. Se også borettslagets vedtekter og konferer megler ved spørsmål.

Vei/vann/kloakk
Eiendommen er tilknyttet privat vei. Offentlig vann og avløp.

Regulering
Eiendommen er regulert til blant annet kombinert formål i reguleringsplan. Det gjøres oppmerksom på at boligen ligger på Åråsen stadion, og ved aktivitet her må man påregne støy.  Eiendommen ligger under marin grense. Mulighet for marin leire er stor på eiendommen. Der det finnes marinleire, kan det også være kvikkleire. Deler av eiendommen ligger i aktsomhentsområde kvikkleireskred. Ifølge områdeanalyse innhentet fra Ambita ligger eiendommen i et aktsomhetsområde for flom med en gjentaksintervall for flom satt til "Nesten aldri". Aktsomhetsgrad for radon på eiendommen er satt til "Middels til lav aktsomhet". Boligen ligger i gul støysone fra veg og rød støysone fra jernbane. Styreleder opplyser at det finnes et åpent område på taket av Åråssvingen 7A og et bakenforliggende åpent område som i fremtiden kan bli opparbeidet, antatt med lek/parklignende uteområder.

Overtagelse
Overtagelse etter avtale med selger.

Prisantydning, omkostninger og evt. fellesgjeld
kr 3 550 000,- (Prisantydning)
kr 12 509,- (Andel av fellesgjeld)
--------------------------------------------------------
kr 3 562 509,- (Pris inkl. fellesgjeld)

Omkostninger:
kr 200,- (Pantattest kjøper)
kr 500,- (Tingl.gebyr BRL-skjøte - Statens Kartverk)
kr 500,- (Tingl.gebyr pantedokument BRL - Statens Kartverk)
kr 7 981,- (Gebyr utlysing forkjøpsrett (kjøper))
--------------------------------------------------------
kr 9 181,- (Omkostninger totalt ved prisantydning)
--------------------------------------------------------
kr 3 571 690,- (Totalpris inkl omkostninger)

Valgfrie omkostninger:
kr 8 250,- (Boligkjøperpakke (valgfritt))
--------------------------------------------------------
kr 3 579 940,- (Totalpris inkl omk og valgfrie omkostninger)

Boligselgerforsikring
Selger har tegnet boligselgerforsikring som dekker selgers ansvar etter avhendingsloven begrenset oppad til kr. 12.000.000,-. Egenerklæringsskjema er vedlagt salgsoppgave.

Betalingsbetingelser
Fullstendig kjøpesum samt omkostninger skal være disponibelt på meglers klientkonto innen dato for overtagelse. Kjøpesummen skal innbetales fra norsk finansinstitusjon og/eller kjøpers konto i norsk finansinstitusjon. Eventuell egenkapital skal innbetales i én samlet betaling fra kjøpers egen konto i norsk finansinstitusjon.

Vederlaget
Følgende er avtalt om meglers vederlag:

Provisjon til megler for utført arbeid (29.000,-)

Foto (Kr.4 500)

Markedspakke 1 (Kr.19 900)

Oppgjør (Kr.6 500)

Tilrettelegging (Kr.14 900)

Visningshonorar (Kr.2900) 4 visninger inkludert.

Grunnpakke borettslag (Kr.20 655)

Kostnad for utsatt betaling (Factoring) (Kr.3 515)
Dersom handelen ikke kommer i stand eller at oppdraget sies opp har megleren krav på dekning for
påløpte timer, påløpte visninger, grunn og markedspakke samt utlegg.

Oppdragsnummer
77-24-0040

Budgivning
Eiendomsmegler skal legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden. Vi gjør oppmerksom på at det i forbrukerforhold ikke kan inngis bud med kortere akseptfrist enn kl. 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Eiendomsmegler kan ikke formidle bud med kortere akseptfrist enn dette. Hos EIE stiller vi strengere krav til frister ved budgivning enn det som følger av Forbrukerinformasjon om budgivning punkt 4, vedlagt i salgsoppgaven. Bud skal ikke ha en akseptfrist på mindre enn 30 minutter fra budet inngis. Bud med kortere akseptfrist enn 30 minutter kan bli avvist.

Eiendomsmegler har ikke ansvar for forsinkelser som skyldes tekniske feil. Akseptfristen er absolutt, det vil si at selger må akseptere budet og kjøper meddeles aksepten innen utløpet av akseptfristen. Dersom du utsetter inngivelse av bud til tett opp mot akseptfristen på et annet bud er det en reell fare for at eiendommen kan bli solgt før ditt bud kommer frem til megler og/eller megler rekker å bringe budet videre til selger. Husk alltid å ringe megler etter at du har sendt et bud eller budforhøyelse, for å forsikre deg om at budet er mottatt og kan formidles til selger. For øvrig vises det til vedlagte forbrukerinformasjon om budgivning.

Alle bud og budforhøyelser skal være skriftlig. I tillegg må legitimasjon være fremlagt, og budet skal signeres av budgiver. Eiendomsmegler kan ikke formidle bud før disse kravene er oppfylt. Vi oppfordrer til å inngi bud elektronisk, ved å trykke på "Gå til budgivning" på eiendommens hjemmeside på eie.no eller ved å trykke på knappen "Gi bud" i finn-annonsen. Ved å benytte denne tjenesten vil vilkårene om legitimasjon og signatur fra budgiver være oppfylt. Som kjøper og selger hos EIE vil du få tilsendt budjournalen etter at handel er inngått. Dette innebærer at alle bud vil bli gjort kjent for partene i den endelige kjøpsavtalen. Øvrige budgivere kan be om å få en kopi av budjournalen i anonymisert form. Det er viktig at du gjør deg kjent med all informasjon om boligen, og at du har spurt om det du eventuelt lurer på, før du legger inn et bud.

Boligkjøperpakke og boligkjøperforsikring
EIE har sammen med vår samarbeidspartner lansert et gunstig forsikringskonsept for deg som kjøper bolig gjennom EIE.

Kjøpere (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. husforsikring, innboforsikring, dobbel rentedekning, flytteforsikring og boligkjøperforsikring som gir deg juridisk bistand dersom du ønsker å reklamere på boligkjøpet. Kjøpere (ikke juridiske personer) kan også velge å kun tegne boligkjøperforsikring.

Boligkjøperpakken/boligkjøperforsikring må tegnes senest i forbindelse med kontraktsmøtet.

 Produktark for boligkjøperpakken og boligkjøperforsikring ligger vedlagt i salgsoppgaven. Ta kontakt med megler for ytterligere informasjon.

Lovanvendelse
Eiendommen selges etter reglene i avhendingsloven.

Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen.

Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakyndig før det legges inn bud.

Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen. Dette gjelder likevel bare dersom man kan gå ut i fra at det virket inn på avtalen at opplysningen ikke ble gitt eller at feil opplysninger ikke ble rettet i tide på en tydelig måte. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel. Boligen kan ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm.

Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel).

Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen «som den er», og selgers ansvar er da begrenset jf. avhl. § 3-9, 1. ledd 2. pktm. Avhendingsloven § 3-3 (2) fravikes, og hvorvidt en innendørs arealsvikt karakteriseres som en mangel vurderes etter avhendingsloven § 3-8. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Med forbrukerkjøp menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.

Hvitvasking
Eiendomsmegler er underlagt lov om hvitvasking og tilhørende forskrift. Hvitvaskingsloven pålegger megler å gjennomføre kundetiltak av både selger og kjøper. Dersom kjøper ikke bidrar til at megler får gjennomført kundetiltak, og dette medfører at transaksjonen ikke kan gjennomføres eller blir forsinket misligholder kjøper avtalen. Dette vil kunne gi selger rettigheter etter avhendingsloven, herunder rett til å heve kjøpet og gjennomføre dekningssalg for kjøpers regning dersom misligholdet er vesentlig. I tilfeller der det er selger som ikke bidrar til at megler får gjennomført løpende kundetiltak underveis i oppdraget må megler stanse gjennomføringen av transaksjonen. Selger vil i så fall ha misligholdt sine forpliktelser, og kjøper vil kunne ha krav mot selger etter avhendingslovens bestemmelser om mislighold og forsinkelse.

Dersom kundetiltak ikke lar seg gjennomføre vil EIE eiendomsmegling ikke kunne bistå med handelen eller foreta oppgjør.

Personvern
Som interessent, budgiver og kjøper vil dine personopplysninger bli registrert og lagret.  Som eiendomsmeglingsforetak har vi plikt til å oppbevare kontrakter og dokumenter i minst 10 år, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 3-7 (3). Dette innebærer at mulighetene for å få slettet personopplysninger er begrenset. Du kan lese om vår behandling av personopplysninger i vår personvernerklæring på https://eie.no/eiendom/personvernerklaering

Avdeling
Romeriksmegleren AS
EIE Lillestrøm
Org. nr:976320492
Storgata 29
2000 Lillestrøm
Tlf: 63 80 54 10

Ansvarlig megler
Eiendomsmegler Dag Finstad

Saksbehandlere
Dag Finstad
EIE Lillestrøm
Eiendomsmegler
Mob: 99 09 98 79 / E-post: dfi@eie.no


Sett deg godt inn objektet og les salgsoppgaven nøye før du gir bud. Du kan klikke her for å lese mer om budgivingsprosessen.

Vennligst ta kontakt med megler om budgivningen.

Valg av eiendomsmeglingsforetak skal være frivillig. Eiendomsmeglingsforetak kan ikke inngå oppdrag om eiendomsmegling dersom inngåelsen av oppdraget er satt som vilkår i avtale om annet enn eiendomsmegling, f.eks. tilbud om lån eller andre banktjenester, jf. Lov om eiendomsmegling § 6-3 (3).
Bilde 3 av Åråssvingen 10
For mer om objektet
Åråssvingen 10

Kontakt megler

Uansett hva du lurer på, svarer vi deg gjerne. Vi stiller bransjens høyeste krav til oss selv, og skreddersyr råd og løsninger for hver enkelt kunde.

Bilde av iphone som viser EIE-portalen
Få full oversikt
EIE portalen – ditt boligunivers

Du bruker en utdatert nettleser!

Internet Explorer er utdatert og ikke lenger offisielt støttet, og utgjør en stor sikkerhetsrisiko. Du bør avinstallere dette programmet og heller bruke Microsoft Edge, Mozilla Firefox, Google Chrome, Apple Safari eller andre nettlesere som oppdateres jevnlig.

Dersom du fortsetter å bruke nettsiden i Internet Explorer eller andre utdaterte nettlesere, kan du oppleve at nettsiden ser rar ut eller ikke fungerer i det hele tatt.

Les mer her: