Bilde 1 av Åråssvingen 17Bilde 2 av Åråssvingen 17
Digital salgsoppgave
Åråssvingen 17

2007 Kjeller • Lillestrøm kommune

Dette objektet er solgt!

Prisantydning

Objektet er solgt!

Flott 2-roms selveier med garasje! Fjernvarme inkl. i felleskost - Heisadkomst - Sydvestvendt balkong - Elbillader
icon

Unngå doble renteutgifter

Vis i kart
Boligtype
Leilighet
Eierform
Eierseksjon
Eierseksjon
62
Antall soverom
1 soverom
Etasje
4
Primærrom (P-ROM)
34 m²
Bruksareal (BRA)
34 m²
Fellesutgifter
kr 2 841 / Mnd
Prisantydning
kr 3 190 000
Omkostninger
kr 89 620
Totalpris
kr 3 279 620
Byggeår
2019
Tomt
Eiet tomt 5286 m²
Oppdragsnummer
77230143
card-default

Nathasha T. Pettersen

Eiendomsmegler | Kontorsjef
Les om Nathasha
Prisantydningkr 3 190 000,-
Boligkjøperpakke (valgfritt)kr 9 250,-
Pantattest kjøperkr 200,-
Tingl.gebyr pantedokumentkr 585,-
Tingl.gebyr skjøtekr 585,-
Dokumentavgiftkr 79 000,-
  
Totalpris kr 3 279 620
Eiendom
Åråssvingen 17, 2007 Kjeller, Etasje: 4

Matrikkel
Gnr. 29 Bnr. 1132 Snr. 62 i Lillestrøm kommune

Boligtype
Leilighet

Eierform
Eierseksjon

Areal
Primærrom: 34 kvm, Bruksareal: 34 kvm
Vedlagte plantegninger er ikke målbare. Arealene er hentet fra tilstandsrapport. Areal og rom er angitt og definert etter dagens faktiske bruk, uavhengig av hva som er godkjent fra bygningsmyndighetene.

Antall soverom
1

Byggeår
2019

Tomt
Eiet tomt 5286 kvm

Prisantydning
3 190 000

Tilstandsrapport
Takstmann: Rodrigo Peña Takstdato: 04.09.23

Andel fellesgjeld/Fellesformue
Andel fellesgjeld: kr. 0,-
Andel fellesformue kr. 0,-

Totalpris inkl. omkostninger
kr 3 190 000,- (Prisantydning)

Omkostninger:
kr 200,- (Pantattest kjøper)
kr 585,- (Tingl.gebyr pantedokument)
kr 585,- (Tingl.gebyr skjøte)
kr 79 000,- (Dokumentavgift)
--------------------------------------------------------
kr 80 370,- (Omkostninger totalt ved prisantydning)
--------------------------------------------------------
kr 3 270 370,- (Totalpris inkl omkostninger)

Valgfrie omkostninger:
kr 9 250,- (Boligkjøperpakke (valgfritt))
--------------------------------------------------------
kr 3 279 620,- (Totalpris inkl omk og valgfrie omkostninger)

Felleskostnad
Kr. 2 841,- pr. mnd.

Felleskostnad inkluderer
Felles strøm, felles forsikring, gressklipping, fjernvarme vaktmesterkostnader, renhold, honorarer til forretningsfører, revisor, styrehonorarer, TV og internett (grunnpakke), kommunale avgifter, drift av fellesarealer, herunder lekeplasser o.l.

Kommunale avgifter
De kommunale avgiftene inngår i felleskostnadene.

Eier
Fredrik Grøndahl

Beskrivelse
EIE eiendomsmegling v/ Alexander Søvik har gleden av å presentere denne flotte 2-roms selveierleiligheten i Åråssvingen 17! Leiligheten har en meget attraktiv beliggenhet sentralt plassert i utkanten av Lillestrøm, like ved Åråsen stadion. Her får du muligheten til å leve det enkle liv, med korte avstander til alle dagligdagse gjøremål og bymessige bekvemmeligheter.

Høydepunkter:
- Biloppstillingsplass med elbil-lader i felles garasjeanlegg
- Fjernvarme inkl. i felleskost
- Sydvestvendt balkong
- Bad med gulvvarme og opplegg for vaskemaskin
- Bod i kjeller
- Heisadkomst
- Ingen fellesgjeld p.t.
- Kort vei til Lillestrøm sentrum

Velkommen! Husk visningspåmelding.

Parkering
Leiligheten disponerer en biloppstillingsplass med elbil-lader i felles garasjeanlegg.

Ellers gateparkering etter gjeldende bestemmelser.

Beliggenhet
Leiligheten har en meget attraktiv beliggenhet sentralt plassert i utkanten av Lillestrøm, like ved Åråsen stadion. Her får du muligheten til å leve det enkle liv, med korte avstander til alle dagligdagse gjøremål og bymessige bekvemmeligheter. Leiligheten ligger i gangavstand fra Lillestrøm sentrum og Lillestrøm togstasjon (10 min. gange), samt kort vei til flere bussforbindelser. Nærmeste bussholdeplass er Alexander Kiellands gate og Leirsundveien. Flere rekreasjonsmuligheter i umiddelbar nærhet. Kort vei til Kjeller med OsloMet - storbyuniversitetet.

Servicetilbud:
Dagligvarehandelen kan blant annet gjøres ved Rema 1000 som ligger i umiddelbar nærhet. Her har du også tilgang Apotek, legesenter, Staples, LSK shop m.m. ligger i like ved leiligheten, men dersom du skulle trenge ytterligere servicetilbud finner du alt du trenger i Lillestrøm sentrum. Her finner du blant annet Lillestrøm kulturhus (konserter, teater og andre populære sceneshow), SF kino, kjøpesenter, diverse omkringliggende forretninger og servicetilbud, puber og caféer.

Byen byr på flotte serverings- og spisesteder med inspirasjon fra flere verdenshjørner. Lillestrøm er også kjent for Norges Varemesse, hvor det er en rekke utstillingen og arrangementer hele året. Ikke langt fra leiligheten finner du også Strømmen som har gjennomgått en enorm utvikling de siste årene. Her finner du også Strømmen storsenter som er Norges største kjøpesenter med 200 butikker og tilknyttede virksomheter. Innen rekkevidde har du også Lørenskog med sine kjøpesentre Metro og Triaden, samt Jessheim storsenter og Oslo Sentrum.

Bebyggelse
Området består i hovedsak av leilighetsbygg og noe næringsvirksomhet.

Tomt
Eiet tomt, 5286 kvm

Fellesområdet er opparbeidet med blant annet internstier, sykkelstativer, lekeapparater, plenarealer og diverse beplantning.

Adkomst
Det vil bli skiltet med EIE visningsskilt på oppsatte fellesvisninger.

Se vedlagt kartskisse i annonsen. Ved å trykke på kartet får du enkelt tilgang til en spesifisert reiserute fra ønsket startsted til den aktuelle boligen.

Skole/barnehage
Dersom skole- og barnehagetilbud er av betydning for handelen, må interessenten selv sjekke dette med barnehagekontor og skolekontor for det aktuelle området.

Offentlig kommunikasjon
Lillestrøm bussterminal og togstasjon er et knutepunkt for kollektivtrafikk på Nedre Romerike. Herfra går togene mot Oslo sentrum ca. hvert 10. minutt og turen tar ca. 10 minutter. Tog til Oslo Lufthavn tar 12 minutter. Med bil tar det ca. 17 min til Oslo S og 21 min til Oslo Lufthavn.

Fritidstilbud
For den treningsglade finner du Lillestrøm idrettspark i gangavstand fra leiligheten med blant annet innendørs fotballhall, flerbrukshall, løpebane, bowling, gress- og kunstgressbaner. Både Sørum gård med og Nitelva friluftsområde med fine utgangspunkt for sykkel-, ski- og rekreasjonsturer ligger heller ikke langt fra leiligheten. Syklistenes Landsforening har kåret Lillestrøm til landets beste sykkelby to år på rad. En kjapp sykkeltur unna leiligheten finner du også Nebbursvollen Friluftsbad, Det er også flere innendørs treningssentre i området.

Inneholder
Entré, bad, soverom og stue med åpen kjøkkenløsning.

Byggemåte
Boligbygg over 5 etasjer, samt kjeller. Bygningen har støpt gulv mot grunn. Grunnmur og bærende vegger av betong/murkonstruksjoner. Etasjeskillere av betongkonstruksjoner. Yttervegger utvendig kledd med fasadeplater og liggende trekledning. Tilnærmet flat takkonstruksjon tekket med membran/takpapp (taket er ikke besiktiget). Leiligheten har dører og vinduer fra byggeår. Profilert entrédør med brannklasse B-30 og lydklasse 38dB. Balkongdør og vinduer med karmer av tre og 3-lags glass.

Primærrom
Primærrom: 34 kvm
Følgende rom er inkludert i P-rom:

Bruksareal
Bruksareal: 34 kvm

Boder
Bod i kjeller på ca. 7,9 kvm.

Standard
Bad:
Baderom fra byggeår. Flislagt gulv med varme og flislagte vegger. Nedsenket himling med malt flate og downlights. Vegghengt servantskap med glatte fronter. Nedsenket servant med ett-greps armatur. Vegghengt speilskap med overbelysning. Dusjhjørne med innfellbare glassdører og dusjarmatur tilkoblet hånddusj og regndusj. Vegghengt toalett med innebygget sisternekasse. Vannrør av typen rør-i-rør. Avløpsrør av plast. Fordelerskap for rør i-rør og stoppekraner er plassert på vegg. Opplegg for vaskemaskin. Avtrekksventil for mekanisk avtrekk plassert i himling. Inspeksjonsluke for ventilasjonsaggregat plassert i himling. Inspeksjonsluke for ventilasjons rør plassert på vegg og himling.

Kjøkken:
Kjøkken med åpen løsning mot stue fra byggeår. Kjøkkeninnredning med glatte fronter. Benkeplate av laminat. Nedsenket oppvaskkum med ettgreps armatur. Flislagt mellom benkeplate og overskap. Benkeskapsbelysning og stikkontakter under overskap. Frittstående hvitevarer. Kjøleskap med frysedel. Integrerte hvitevarer. Oppvaskmaskin, stekeovn og nedfelt platetopp. Ventilator i overskap med mekanisk avtrekk. Vannrør av typen rør-i-rør. Avløpsrør av plast. Lekkasjevarsler med fuktsensor plassert i benkeskap. Komfyrvakt over platetopp.

Øvrige rom:
Gulvflate i entré er belagt med fliser med gulvvarme. Gulvflater belagt med parkett i øvrige rom. Vegger og himlinger med malte flater. Slette hvite innerdører. Garderobeskap på soverom.

Følgende har fått TG2 i tilstandsrapporten:
Bad:
Membran, tettesjikt og overgang til sluk: Det er hull etter tidligere innfestinger i dusjsonen. Det er ukjent om hvorvidt hullene er tilfredsstillende tettet. Hullene bør tettes med egnet tettemasse.

For den utfyllende tekniske standard for øvrig, henvises det til vedlagte tilstandsrapport.

Ferdigattest / midlertidig brukstillatelse
Det foreligger ferdigattest for nybygg boligblokker med garasjekjeller og utomhusarbeid, datert 21.03.2020.

Det foreligger midlertidig brukstillatelse etter plan- og bygningsloven § 21-10 Tiltaksart, bygningstype og tiltaksadresse: Nytt bygg - boligformål - over 70 m2, Boligblokk på 5 eller flere etasjer, Åråssvingen 1, 2007 Kjeller.

Elektrisk anlegg
Sikringsskap med automatsikringer og hovedsikring er plassert i entré. Overlastvern og strømmåler er plassert i felles tavlerom utenfor leiligheten. Leiligheten har skjult elektrisk anlegg.

Det gjøres oppmerksom på at en tilstandsrapport kun inneholder en forenklet kontroll av det elektriske anlegget.

Oppvarming
Leiligheten er tilknyttet felles varmtvann/oppvarming. Sentralvarme til radiatorer og gulvvarme.

Energimerking
Energiattest med energimerke Oppvarmingskarakter Grønn - Energikarakter B

Kommunale avgifter
De kommunale avgiftene inngår i felleskostnadene.
Det gjøres oppmerksom på at det kan forekomme variasjoner i avgiftene som følge av forbruk og eventuelle endringer i gebyrer/avgifter.

Eiendomsskatt
Eiendomsskatt er beregnet til: 467 kr i året.

Fordeling felleskostnader
Fellesutgifter: kr 2 841,- pr.mnd.
Felles strøm, felles forsikring, gressklipping, fjernvarme vaktmesterkostnader, renhold, honorarer til forretningsfører, revisor, styrehonorarer, TV og internett (grunnpakke), kommunale avgifter, drift av fellesarealer, herunder lekeplasser o.l.

Faste løpende kostnader
Felleskostnader, forsikringer, strømbruk, eiendomsskatt, m.m. Listen er ikke uttømmende.

Årsregnskap
Sameiet har et positivt årsresultat for 2022 på kr. 44 597.

Forsikring med polisenummer
Gjensidige Forsikring ASA Polisenummer: 88409804

Formuesverdi
Formuesverdi for inntektsåret 2021: Som primærbolig Kr. 726 364,- Som sekundærbolig Kr. 2 614 911,-

Sameie
Sameie: Åråsen Hage Boligsameie, Orgnr: 921512716

Forretningsfører
Bori BBL

Styregodkjenning
Kjøper skal godkjennes av styret og har selv risikoen for at godkjennelse blir gitt. Styregodkjennelse kan ikke nektes uten saklig grunn.

Tekniske installasjoner
Vannrør av typen rør-i-rør. Avløpsrør av plast. Fordelerskap for rør i-rør, stoppekraner og lekkasjestopper er plassert på bad. Fordelerskap for rør-irør til vannbåren varme er plassert i entré. Balansert ventilasjon med ventilasjonsaggregat plassert på bad. Leiligheten er tilknyttet felles varmtvann/oppvarming. Sentralvarme til radiatorer og gulvvarme.

Ruter følger med leiligheten.

Dyrehold
Det er tillatt å holde dyr, så lenge de ikke er til sjenanse for andre. Dyreekskrementer skal fjernes med en gang. Mattilsynets forskrifter om dyrehold skal følges. Ref husordensregler 6.6 Dyrehold.

Diverse
Utdrag hentet fra selgers egenerklæringsskjema:
13. Kjenner du til om det er/har vært utført arbeider på el anlegget eller andre installasjoner (f.eks. oljetank, sentralfyr, ventilasjon)? Hvis nei, gå til punkt 14.
Ja, kun faglært.
Firmanavn: Ski Boligventilasjon AS
Redegjør for hva som ble gjort av hvem og når: Ny drivreim til ventilasjonsanlegg sommeren 2022.

13.1 Foreligger det samsvarserklæring for hele eller deler av det elektriske anlegget (i henhold til forskrift om lavspenningsanlegg)?
Ja. Kommentar: Ligger i dokument-oversikten i Viscenario.

15. Har du ladeanlegg/ladeboks for el-bil i dag?
Ja.Kommentar: Parkering med ladeboks for elbil i garasjen.

Annet
Frittstående hvitevare som kjøleskap med frysedel og integrerte hvitevarer som oppvaskmaskin, stekeovn og nedfelt platetopp medfølger leiligheten.

Vaskemaskin på bad medfølger ikke boligen.

Radonmåling
Fra og med 1. januar 2014 må alle som leier ut bolig ha gjennomført radonmåling av boligen og kunne fremvise dokumentasjon på at radonnivåene er forsvarlig. Kravet gjelder alle typer utleieboliger, både de som leies ut av det offentlige, virksomheter og private, inkludert leiligheter og hybler i tilknytning til egen bolig. Også institusjoner o.l. omfattes dersom beboerne betaler leie.

Forpliktelser, rettigheter og servitutter
Kommunen har lovbestemt første prioritets pant (legalpant) i eiendommen for eventuelle ubetalte kommunale skatte- og avgiftskrav. De andre sameierne/sameiet har panterett i seksjonen for felleskostnader samt andre krav som følge av sameieforholdet. Pantekravet kan ikke overstige et beløp som for den enkelte bruksenhet overstiger 2 ganger folketrygdens grunnbeløp på det tidspunkt tvangsdekning besluttes gjennomført, jf. lov om eierseksjoner § 31 første ledd. Eiendommens servitutter følger av dens grunnboksblad.  For servitutter eldre enn fradelingsdato og eventuelle arealoppføringer som kan ha betydning for denne matrikkelenhet henvises det til hovedbruket / avgivereiendommen. For festenummer gjelder henvisningen servitutter eldre enn festekontrakten. Ta kontakt med megler for mer informasjon.

Utdrag hentet fra grunnboken:

2007/784625-1/200  Erklæring/avtale  
02.10.2007 
Rettighetshaver:ELVIA AS  
Org.nr: 980489698
Rettigheter og plikter ved oppføring, drift og vedlikehold av lfrittliggende nettstasjon.
Overført fra: 3030-29/1132
Gjelder denne registerenheten med flere
 
2014/839604-1/200  Erklæring/avtale  
02.10.2014 
Rettighetshaver:ELVIA AS  
Org.nr: 980489698
Bestemmelse om elektriske ledninger/kabler
Overført fra: 3030-29/1132
Gjelder denne registerenheten med flere
 
2015/236308-1/200  Erklæring/avtale  
16.03.2015 
Bestemmelse om drift og vedlikehold av støyskjerm på gnr. 116 bnr. 1 i Skjedsmo kommune (veigrunn).
Overført fra: 3030-29/1132
Gjelder denne registerenheten med flere
 
2016/219508-1/200  Bestemmelse om parkering  
14.03.2016 
Rettighetshaver:BONAVA NORGE AS  
Org.nr: 997671783
Bestemmelse om adkomstrett
Bruksrett til 9 parkeringsplasser
Bestemmelse om overdragelse
Overført fra: 3030-29/1132
Gjelder denne registerenheten med flere
 
2016/393811-1/200  Bruksrett  
03.05.2016 
Rettighetshaver: Knr:3030 Gnr:29 Bnr:1154
Kan ikke slettes uten samtykke fra kommunen
Overført fra: 3030-29/1132
Gjelder denne registerenheten med flere
 
2016/393912-1/200  Best. om vann/kloakkledn.  
03.05.2016 
rettighetshaver:Knr:3030 Gnr:29 Bnr:1154  
Kan ikke slettes uten samtykke fra kommunen
Overført fra: 3030-29/1132
Gjelder denne registerenheten med flere
 
2016/393973-1/200  Bestemmelse om veg  
03.05.2016 
rettighetshaver:Knr:3030 Gnr:29 Bnr:1154  
Kan ikke slettes uten samtykke fra kommunen
Overført fra: 3030-29/1132
Gjelder denne registerenheten med flere

Kjøper er gjort kjent med at ingen kan kjøpe eller på annen måte erverve flere enn 2 boligseksjoner i samme eierseksjonssameie, jf. lov om eierseksjoner § 23, første ledd

Utleie
Seksjonseieren disponerer fritt over egen seksjon med de begrensningene som følger av sameieforholdet og eierseksjonsloven, jf. eierseksjonsloven § 24. Seksjonseieren kan fritt selge, pantsette og leie ut sin egen seksjon. Utleie skal meldes styret.
 
Korttidsutleie av hele boligseksjonen i mer enn 90 døgn årlig er ikke tillatt. Med korttidsutleie menes utleie i inntil 30 døgn sammenhengende. Grensen på 90 døgn kan fravikes i vedtektene og kan i så fall settes til mellom 60 og 120 døgn. Slik beslutning krever et flertall på minst to tredjedeler av de avgitte stemmene på årsmøtet.

Seksjonseiernes rettslige disposisjonsrett over seksjonene kan begrenses i vedtektene dersom de som berøres, samtykker i begrensningen. Slike begrensninger kan også fastsettes i avtaler mellom seksjonseiere eller i avtaler mellom seksjonseiere og tredjepersoner.

Vei/vann/kloakk
Offentlig tilknyttet vann og avløp og privat vei.

Regulering
Eiendommen er regulert til boligblokkbebyggelse.
Området er regulert til boligblokkbebyggelse, friområde, grønnstruktur, militært område, og aktivitetsområde.

Eiendommen ligger på område med aktsomhet for flom.

Det er middels til lav aktsomhetsgrad for radon på eiendommen.

Eiendommen ligger under rød støysone fra veg og gul støysone fra jernbane.

Eiendommen ligger på område under marin grense. Her er det stor mulighet for marin leire. Der det finnes marin leire, kan det også være kvikkleire.

Det er for tiden ingen reguleringssaker under behandling som berører denne eiendommen.
- Hvilke planer som er under behandling vil endre seg over tid.

- Varsler om oppstart av planarbeid finner du her:
https://www.lillestrom.kommune.no/samfunnsutvikling/kunngjoringer-av-planer-og-horinger/varsel-om-oppstart-av-planarbeid

- Hvilke planer som er til offentlig ettersyn finner du her:
https://www.lillestrom.kommune.no/samfunnsutvikling/kunngjoringer-av-planer-og-horinger/offentlig-ettersyn-av-arealplaner/

Overtagelse
Overtagelse etter avtale med selger.

Prisantydning, omkostninger og evt. fellesgjeld
kr 3 190 000,- (Prisantydning)

Omkostninger:
kr 200,- (Pantattest kjøper)
kr 585,- (Tingl.gebyr pantedokument)
kr 585,- (Tingl.gebyr skjøte)
kr 79 000,- (Dokumentavgift)
--------------------------------------------------------
kr 80 370,- (Omkostninger totalt ved prisantydning)
--------------------------------------------------------
kr 3 270 370,- (Totalpris inkl omkostninger)

Valgfrie omkostninger:
kr 9 250,- (Boligkjøperpakke (valgfritt))
--------------------------------------------------------
kr 3 279 620,- (Totalpris inkl omk og valgfrie omkostninger)

Boligselgerforsikring
Selger har tegnet boligselgerforsikring som dekker selgers ansvar etter avhendingsloven begrenset oppad til kr. 12.000.000,-. Egenerklæringsskjema er vedlagt salgsoppgave.

Betalingsbetingelser
Fullstendig kjøpesum samt omkostninger skal være disponibelt på meglers klientkonto innen dato for overtagelse. Kjøpesummen skal innbetales fra norsk finansinstitusjon og/eller kjøpers konto i norsk finansinstitusjon. Eventuell egenkapital skal innbetales i én samlet betaling fra kjøpers egen konto i norsk finansinstitusjon.

Vederlaget
Følgende er avtalt om meglers vederlag:

Foto (Kr.5 500)
Provisjon (Kr.45 000)
Tilrettelegging (Kr.14 900)
Visningshonorar (Kr.2 900)
Boligselgerforsikring / boligselgerpakke (Kr.20 159,60)
Grunnpakke eierseksjon (Kr.19 655)
Kostnad for utsatt betaling (Factoring) (Kr.3 512)
Markedspakke 1 (Kr.15 900)
Oppgjør (Kr.5 500)
Totalt kr. (Kr.133 026,60)
Dersom handelen ikke kommer i stand eller at oppdraget sies opp har megleren krav på dekning for
påløpte timer, påløpte visninger, grunn og markedspakke samt utlegg.

Oppdragsnummer
77-23-0143

Budgivning
Eiendomsmegler skal legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden. Vi gjør oppmerksom på at det i forbrukerforhold ikke kan inngis bud med kortere akseptfrist enn kl. 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Eiendomsmegler kan ikke formidle bud med kortere akseptfrist enn dette. Hos EIE stiller vi strengere krav til frister ved budgivning enn det som følger av Forbrukerinformasjon om budgivning punkt 4, vedlagt i salgsoppgaven. Bud skal ikke ha en akseptfrist på mindre enn 30 minutter fra budet inngis. Bud med kortere akseptfrist enn 30 minutter kan bli avvist.

Eiendomsmegler har ikke ansvar for forsinkelser som skyldes tekniske feil. Akseptfristen er absolutt, det vil si at selger må akseptere budet og kjøper meddeles aksepten innen utløpet av akseptfristen. Dersom du utsetter inngivelse av bud til tett opp mot akseptfristen på et annet bud er det en reell fare for at eiendommen kan bli solgt før ditt bud kommer frem til megler og/eller megler rekker å bringe budet videre til selger. Husk alltid å ringe megler etter at du har sendt et bud eller budforhøyelse, for å forsikre deg om at budet er mottatt og kan formidles til selger. For øvrig vises det til vedlagte forbrukerinformasjon om budgivning.

Alle bud og budforhøyelser skal være skriftlig. I tillegg må legitimasjon være fremlagt, og budet skal signeres av budgiver. Eiendomsmegler kan ikke formidle bud før disse kravene er oppfylt. Vi oppfordrer til å inngi bud elektronisk, ved å trykke på "Gå til budgivning" på eiendommens hjemmeside på eie.no eller ved å trykke på knappen "Gi bud" i finn-annonsen. Ved å benytte denne tjenesten vil vilkårene om legitimasjon og signatur fra budgiver være oppfylt. Som kjøper og selger hos EIE vil du få tilsendt budjournalen etter at handel er inngått. Dette innebærer at alle bud vil bli gjort kjent for partene i den endelige kjøpsavtalen. Øvrige budgivere kan be om å få en kopi av budjournalen i anonymisert form. Det er viktig at du gjør deg kjent med all informasjon om boligen, og at du har spurt om det du eventuelt lurer på, før du legger inn et bud.

Boligkjøperpakke og boligkjøperforsikring
EIE har sammen med vår samarbeidspartner lansert et gunstig forsikringskonsept for deg som kjøper bolig gjennom EIE.

Kjøpere (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. husforsikring, innboforsikring, dobbel rentedekning, flytteforsikring og boligkjøperforsikring som gir deg juridisk bistand dersom du ønsker å reklamere på boligkjøpet. Kjøpere (ikke juridiske personer) kan også velge å kun tegne boligkjøperforsikring.

Boligkjøperpakken/boligkjøperforsikring må tegnes senest i forbindelse med kontraktsmøtet.

 Produktark for boligkjøperpakken og boligkjøperforsikring ligger vedlagt i salgsoppgaven. Ta kontakt med megler for ytterligere informasjon.

Lovanvendelse
Eiendommen selges etter reglene i avhendingsloven. Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen. Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakkyndig før det legges inn bud.

Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen. Dette gjelder likevel bare dersom man kan gå ut i fra at det virket inn på avtalen at opplysningen ikke ble gitt eller at feil opplysninger ikke ble rettet i tide på en tydelig måte. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel. Boligen kan ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm.

Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel). Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen «som den er», og selgers ansvar er da begrenset jf. avhl. § 3-9, 1. ledd 2. pktm. Avhendingsloven § 3-3 (2) fravikes, og hvorvidt en innendørs arealsvikt karakteriseres som en mangel vurderes etter avhendingsloven § 3-8. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Med forbrukerkjøp menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.

Hvitvasking
Eiendomsmegler er underlagt lov om hvitvasking og tilhørende forskrift. Hvitvaskingsloven pålegger megler å gjennomføre kundetiltak av både selger og kjøper. Dersom kjøper ikke bidrar til at megler får gjennomført kundetiltak, og dette medfører at transaksjonen ikke kan gjennomføres eller blir forsinket misligholder kjøper avtalen. Dette vil kunne gi selger rettigheter etter avhendingsloven, herunder rett til å heve kjøpet og gjennomføre dekningssalg for kjøpers regning dersom misligholdet er vesentlig. I tilfeller der det er selger som ikke bidrar til at megler får gjennomført løpende kundetiltak underveis i oppdraget må megler stanse gjennomføringen av transaksjonen. Selger vil i så fall ha misligholdt sine forpliktelser, og kjøper vil kunne ha krav mot selger etter avhendingslovens bestemmelser om mislighold og forsinkelse.

Dersom kundetiltak ikke lar seg gjennomføre vil EIE eiendomsmegling ikke kunne bistå med handelen eller foreta oppgjør.

Personvern
Som interessent, budgiver og kjøper vil dine personopplysninger bli registrert og lagret.  Som eiendomsmeglingsforetak har vi plikt til å oppbevare kontrakter og dokumenter i minst 10 år, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 3-7 (3). Dette innebærer at mulighetene for å få slettet personopplysninger er begrenset. Du kan lese om vår behandling av personopplysninger i vår personvernerklæring på https://eie.no/eiendom/personvernerklaering

Avdeling
Romeriksmegleren AS
EIE Lillestrøm
Org. nr: 976320492
Storgata 29
2000 Lillestrøm
Tlf: 63 80 54 10

Ansvarlig megler
Eiendomsmegler Alexander Søvik

Saksbehandlere
Alexander Søvik
EIE Lillestrøm
Eiendomsmegler
Mob: 98 23 96 49 / E-post: also@eie.no

Nathasha T. Pettersen
Eiendomsmegler | Kontorsjef
Mob: 95 48 12 14
[/ E-post: nap@eie.no

Sett deg godt inn objektet og les salgsoppgaven nøye før du gir bud. Du kan klikke her for å lese mer om budgivingsprosessen.

Vennligst ta kontakt med megler om budgivningen.

Valg av eiendomsmeglingsforetak skal være frivillig. Eiendomsmeglingsforetak kan ikke inngå oppdrag om eiendomsmegling dersom inngåelsen av oppdraget er satt som vilkår i avtale om annet enn eiendomsmegling, f.eks. tilbud om lån eller andre banktjenester, jf. Lov om eiendomsmegling § 6-3 (3).
Bilde 3 av Åråssvingen 17
For mer om objektet
Åråssvingen 17

Kontakt megler

Uansett hva du lurer på, svarer vi deg gjerne. Vi stiller bransjens høyeste krav til oss selv, og skreddersyr råd og løsninger for hver enkelt kunde.

Bilde av iphone som viser EIE-portalen
Få full oversikt
EIE portalen – ditt boligunivers

Du bruker en utdatert nettleser!

Internet Explorer er utdatert og ikke lenger offisielt støttet, og utgjør en stor sikkerhetsrisiko. Du bør avinstallere dette programmet og heller bruke Microsoft Edge, Mozilla Firefox, Google Chrome, Apple Safari eller andre nettlesere som oppdateres jevnlig.

Dersom du fortsetter å bruke nettsiden i Internet Explorer eller andre utdaterte nettlesere, kan du oppleve at nettsiden ser rar ut eller ikke fungerer i det hele tatt.

Les mer her: