Bilde 1 av Hattemakerlia 90Bilde 2 av Hattemakerlia 90
Digital salgsoppgave
Hattemakerlia 90

2019 Skedsmokorset • Lillestrøm kommune

Dette objektet er solgt!

Prisantydning

Objektet er solgt!

Lekker og påkostet 3-roms endeleilighet m/vestvendt terrasse på 31 kvm. Nydelig utsikt og solforhold. Garasjeplass m/el.
icon

Unngå doble renteutgifter

Vis i kart
Boligtype
Leilighet
Eierform
Eierseksjon
Eierseksjon
35
Antall soverom
2 soverom
Primærrom (P-ROM)
82 m²
Bruksareal (BRA)
82 m²
Fellesutgifter
kr 3 484 / Mnd
Prisantydning
kr 4 830 000
Omkostninger
kr 123 770
Fellesgjeld
kr 38 000
Totalpris
kr 4 991 770
Byggeår
2001
Tomt
Eiet tomt 7828 m²
Oppdragsnummer
92230126
card-default

Siamak Ebrahimi

Eiendomsmegler MNEF / Partner
Les om Siamak
Prisantydningkr 4 830 000,-
Fellesgjeldkr 38 000,-
Dokumentavgiftkr 113 450,-
Pantattest kjøperkr 200,-
Tingl.gebyr pantedokumentkr 585,-
Tingl.gebyr skjøtekr 585,-
Boligkjøperforsikring (valgfritt)kr 8 950,-
  
Totalpris kr 4 991 770
Eiendom
Hattemakerlia 90, 2019 SKEDSMOKORSET

Matrikkel
Gnr. 39 Bnr. 99 Snr. 35 i Lillestrøm kommune

Boligtype
Leilighet

Eierform
Eierseksjon

Areal
Primærrom: 82 kvm, Bruksareal: 82 kvm
Vedlagte plantegninger er ikke målbare. Arealene er hentet fra tilstandsrapport. Areal og rom er angitt og definert etter dagens faktiske bruk, uavhengig av hva som er godkjent fra bygningsmyndighetene.

Antall soverom
2

Byggeår
2001

Tomt
Eiet tomt 7828 kvm

Prisantydning
4 830 000

Tilstandsrapport
Takstmann: Trond Robert Wilhelmsen Takstdato: 01.08.23

Andel fellesgjeld/Fellesformue
Andel fellesgjeld: kr. 38 000,- pr.
Andel fellesformue kr. 0,-

Totalpris inkl. omkostninger
kr 4 830 000,- (Prisantydning)
kr 38 000,- (Andel av fellesgjeld)
--------------------------------------------------------
kr 4 868 000,- (Pris inkl. fellesgjeld)

Omkostninger:
kr 200,- (Pantattest kjøper)
kr 585,- (Tingl.gebyr pantedokument)
kr 585,- (Tingl.gebyr skjøte)
kr 113 450,- (Dokumentavgift)
--------------------------------------------------------
kr 114 820,- (Omkostninger totalt ved prisantydning)
--------------------------------------------------------
kr 4 982 820,- (Totalpris inkl omkostninger)

Valgfrie omkostninger:
kr 8 950,- (Boligkjøperforsikring (valgfritt))
--------------------------------------------------------
kr 4 991 770,- (Totalpris inkl omk og valgfrie omkostninger)

Felleskostnad
Kr. 3 484,- pr. mnd.

Eier
Lisbeth Nygaard Lund Rolf Christen Lund

Beskrivelse
Velkommen til Hattemakerlia 90! En strøken og påkostet 3-roms endeleilighet beliggende på solsiden av populære Brånåsen. Leiligheten har en god intern beliggenhet m/trappefri adkomst og mulighet for levering av matvarer like utenfor. Fra stuen er det utgang til stor vestvendt terrasse på hele 31 kvm med nydelig, vidstrakt utsikt over naturskjønne omgivelser og eksepsjonelle solforhold.

Høydepunkter:

•Påkostet 3-roms endeleilighet med høy standard
•Gjennomgående planløsning med store vindusflater
•Solrik vestvendt terrasse på hele 31 kvm med nydelig utsikt
•Påkostet solskjerming på terrassen
•Innvendige (tilpassede) plisegardiner i alle vinduer
•1-stavs parkett
•Delikat bad
•Moderne kjøkken fra 2017
•Hvitevarer fra Siemens
•Rikelig med garderobeskap (skyvedørsgarderobe)
•Garasjeplass
•Trappefri adkomst

Parkering
Det medfølger 1. stk fast garasjeplass til hver leilighet.

(1) En seksjonseier som disponerer egen parkeringsplass på eierseksjonssameiets eiendom, har med styrets samtykke rett til å sette opp ladepunkt for elbil og ladbar hybridbil i tilknytning til parkeringsplassen. Samtykke kan bare nektes om det foreligger saklig grunn til det.

(2) Kostnader til etablering av ladepunkt, vedlikehold og strøm dekkes av den enkelte seksjonseier. Strøm betales etter målt forbruk der måler er installert, eller ved et beløp fastsatt av styret dersom det ikke er egen måler.

4-3 Parkeringsplasser for personer med nedsatt funksjonsevne:
(1) Har en seksjonseier, leietaker eller en i husstanden nedsatt funksjonsevne, kan denne kreve at styret pålegger en annen seksjonseier å bytte parkeringsplass. Bytteretten gjelder bare dersom den som krever bytte, allerede disponerer en parkeringsplass i sameiet. Styret bør tilstrebe at bytteplassen ligger i nærheten av søkers seksjon. Retten til å bruke en tilrettelagt plass varer så lenge et dokumentert behov er til stede.
(2) Retten gjelder bare parkeringsplasser som i vedtak etter plan- og bygningsloven er krevet opparbeidet til bruk av personer med nedsatt funksjonsevne.
(3) Denne bestemmelsen kan bare endres dersom samtlige seksjonseiere uttrykkelig sier seg enige. Kommunen har vetorett mot endring av vedtektsbestemmelsen. Vedtekten må registreres i Foretaksregisteret.

Beliggenhet
Leiligheten ligger i et attraktivt, barnevennlig og sentralt boligområde på Brånåsen, ved Skedsmokorset i Lillestrøm kommune. Området har nærhet til skoler, barnehager og offentlig kommunikasjon, og det ligger også flere matbutikker i nærheten. I tillegg ligger Lillestrøm sentrum bare noen få kilometer unna, med alle bymessige fasiliteter og servicetilbud.

Romeriksåsen byr på flotte tur- og friluftsområder med blant annet lysløype, idylliske vann og et mangfold av turstier. Lysløypa i Tæruddalen er pusset opp og gjort tilgjengelig for alle, med bred grusvei og koselige benker. Vannene langs løypa er populære både for fisking og bading, og om vinteren kan du følge velpreparerte skiløyper videre innover marka.

Skedsmo stadion og Skedsmo ishall ligger på Skedsmokorset, og her finner du også flere treningssentre. I tillegg er det kort vei ned til Nylendlia alpin- og akebakke. Golf kan du spille på Hauger golfbane eller i Lillestrøm.

En kort sykkeltur unna ligger Nebbursvollen Friluftsbad, et populært badested med basseng, vannsklier, grøntområder, kiosk med mer. Her arrangeres Nebben-festivalen om sommeren. Området har også et flott hundejorde, samt asfalterte gang- og sykkelveier i flotte omgivelser langs Nitelva.

Servicetilbud
Dagligvarehandelen kan blant annet gjøres på Coop Extra, Kiwi, Meny og Rema 1000. Både Plantasjen og Maxbo ligger kort vei fra Brånåsen, og for ytterligere servicetilbud har Skedsmo Senter et variert utvalg. Her finner du blant annet Ark bokhandel, apotek, vinmonopol og frisør, samt flere kjedebutikker og små nisjeforretninger.

Lillestrøm Torv kjøpesenter, samt de øvrige handlegatene i Lillestrøm sentrum ligger godt innen rekkevidde. Det er i tillegg kort vei til Strømmen Storsenter, samt Lørenskog med både Metro og Lørenskog Storsenter Triaden.

Området gir mulighet for offentlig kommunikasjon via buss. Nærmeste holdeplass er Brånås skole som ligger ca. 10 minutters gange fra boligen. Det er gode bussforbindelser til Lillestrøm og Oslo med direktebuss. 400-bussen til Oslo bussterminal bruker kun 29 minutter. Med bil tar det ca. 7 min til Skjetten, 10 min til Lillestrøm, 24 min til Oslo S og 25 min til Oslo Lufthavn.

Leiligheten ligger like ved Brånås barneskole. I tillegg er det gangavstand til Sten-Tærud barne- og ungdomsskole. Det finnes flere videregående skoler i nærliggende områder, samt et godt utvalg av både private og kommunale barnehager. OsloMet, storbyuniversitetet, har en avdeling på Kjeller - en kort sykkeltur fra eiendommen.

Tomt
Eiet tomt, 7828 kvm

Adkomst
Se vedlagt kartskisse i annonsen. Ved å trykke på kartet får du enkelt tilgang til en spesifisert reiserute fra ønsket startsted til den aktuelle boligen.

Skole/barnehage
Dersom skole- og barnehagetilbud er av betydning for handelen, må interessenten selv sjekke dette med barnehagekontor og skolekontor for det aktuelle området.

Inneholder
Leiligheten ligger i 1. etasje og inneholder entré, bad, stue, kjøkken og 2 soverom. Utgang til terrasse på ca. 31 kvm.

Oppbevaringsmulighet i bod tilknyttet terrasse på ca. 2,5 kvm.

Byggemåte
Betongkonstruksjon med innfelte fasader i trebindingsverk. Fasader med fasadeplater, teglstein og liggende kledning. Flatt tak tekket med papp/membran. Felles trappegang med betongtrapp. Vinduer og terrassedører med isolerglass. Malte ytterdører.

Informasjon om byggemåte er hentet fra tilstandsrapport.

Hulltaking våtrom:
Hulltaking er ikke foretatt da tilstøtende konstruksjon til våtsonen ikke er tilgjengelig.

Følgende har fått tilstandsgrad 2 (TG2) i tilstandsrapport:
Terrasse:
Terrasse fra byggeår med normal elde og slitasje, alder tatt i betraktning. Glassfelt tilknyttet rekkverk er skadet i overflate etter antatt bruk av vinkelsliper. Tettesjikt gis TG-2 grunnet alder. Oppgitte avvik tilknyttet rekkverk gis TG-2.

Vinduer/dører:
Vinduer og dører fra byggeår med normal elde og slitasje, alder tatt i betraktning. Det ble ikke registrert skader eller behov for tiltak utover normalt vedlikehold. TG-2 gis grunnet alder.

Etasjeskille:
Etasjeskiller fremstår i normal forventet stand på bakgrunn av visuelle observasjoner og bruk av navigeringsutstyr. Det er ikke registrert forhold som tyder på svekkelser i konstruksjonen. Avdekkede ujevnheter i stue/kjøkken gis TG-2. Dekke gis TG-1 og TG-2.

Avløpsrør:
Undertegnede har ikke vurdert røranlegget av den grunn at det kreves spesielt utstyr og kompetanse. Kontrollen er avgrenset til innvendig i leiligheten og stopper ved sluket/etasjeskille. Avløpsanlegg fra byggeår har nådd en høy alder og skader/lekkasjer kan oppstå. TG-2 gis grunnet alder.

Elektrisk:
Det elektriske anlegget er ikke vurdert da dette ligger utenfor takstmannens kompetansefelt. Dersom ytterligere gjennomgang av det elektriske anlegget ønskes, anbefales en eltakst. Varmtvannsbereder er tilkoblet skjøteledning. TG-2 gis grunnet oppgitt avvik, manglende dokumentasjon på el-anlegget, samt manglende el-kontroll de siste 5 år.
Anbefalte tiltak: Det anbefales en utvidet el-kontroll. Etablere strømtilførsel for varmtvannsbereder.

Vannledninger:
Undertegnede har ikke vurdert røranlegget av den grunn at det kreves spesielt utstyr og kompetanse. Kontrollen er avgrenset til innvendig i leiligheten og kontrollen stopper ved veggjennomføringer. Vannrør fra byggeår har nådd en høy alder og gir økt risiko for skader. Ingen lekkasjer ble avdekket på befaringsdagen. TG-2 gis grunnet alder.
Anbefalte tiltak: Vannrør bør pga alder oppgraderes sammen med eventuelle oppgraderinger av våtrom/kjøkken.

Bad/vaskerom:
Totalvurdering membran, tettesjikt og sluk: Tettesjikt fra byggeår har nådd en alder som gjør tettheten usikker. TG-2 er satt med bakgrunn i alder og usikker restlevetid på tettesjiktet.
Anbefalte tiltak membran, tettesjikt og sluk: Det anbefales å installere et dusjkabinett for å spare overflater for belastning med fritt vann.

Gulv:
Gulvoverflater med normal elde og slitasje. TG-1. "Knirk" ved flere parkettskjøter gis TG-2.

Innvendige dører:
Innerdører med normal elde og slitasje. Terskel tilknyttet 1 soverom med manglende understøtting. Oppgitt avvik gis TG-2.
Anbefalte tiltak: Utbedre overnevnt avvik.

Følgende har fått tilstandsgrad ikke undersøkt (TG-IU) i tilstandsrapport:
Varmtvannsbereder:
For fullverdig kontroll av varmtvannsbereder, må dette utføres av en autorisert rørlegger. Normalt vil fabrikkår indikere tilstanden og samtidig forventet levetid ut ifra en gjennomsnittsbetraktning. TG er ikke vurdert grunnet manglende mulighet for kontroll.
Anbefalte tiltak: Kontroll av varmtvannsbereder.

For ytterligere informasjon om byggemåte se tilstandsrapport som ligger vedlagt. Det er viktig at interessenter setter seg grundig inn i rapporten. Som kjøper anses man kjent med de opplysninger som tydelig gis i en offentlig godkjent tilstandsrapport. Interessenter oppfordres til å kontakte bygningssakyndig ved eventuelle bygningstekniske spørsmål.

Sammendrag selgers egenerklæringsskjema:
2. Kjenner du til om det er utført arbeid på bad/våtrom? Hvis nei, gå til punkt 3.
Ja, kun faglært. Firmanavn: Romerike Rør as. Lukas Godøy Markiewic.
Redegjør for hva som ble gjort av hvem og når: Skiftet toalett, dusj,kran v/vaskerom nye fliser. Juli 2017. GJORT I REGI AV TIDLIGERE EIER. Vi har fjernet badekar, satt inn dusjdører 2022.

4. Kjenner du til om det er/har vært utført arbeid/kontroll på vann/avløp?
Ja, kun faglært. Firmanavn: Kan fås ved henvendelse til Styret. Husker ikke.
Redegjør for hva som ble gjort av hvem og når: Avløp ble renset/spylt i regi av sameiet 2022/2023.

14. Kjenner du til om det er utført kontroll av el-anlegget og/eller andre installasjoner (f.eks. oljetank, sentralfyr, ventilasjon)?
Ja. Kommentar: Ventilasjonsanlegg ble renset i regi av sameiet 2022/2023.

15. Har du ladeanlegg/ladeboks for el-bil i dag?
Ja. Kommentar: Montert des.2020 tidligere eier.

Primærrom
Primærrom: 82 kvm
Følgende rom er inkludert i P-rom: Entré/gang, bad/vaskerom, stue, kjøkken og 2 soverom.

Bruksareal
Bruksareal: 82 kvm

Boder
Utebod tilknyttet terrasse på ca. 2,5 kvm. I tillegg disponerer boligen 1 bod i garasjen på ca. 2,5 kvm.

Standard
For den utfyllende tekniske standard for øvrig, henvises det til vedlagte tilstandsrapport.

Ferdigattest / midlertidig brukstillatelse
Kommunen opplyser om følgende:

"I vedtaksnr. DS:10/30, datert 13.01.2010 ble ferdigattest utstedt 11.12.2001 trukket tilbake for boligblokk 2 og 3 i Hattemakerlia 88 og 90. I begrunnelsen for å trekke ferdigattest er bl.a. 14 feil og mangler vurdert under avsnittet bakgrunn (se vedlagt vedtak om tilbaketrekking av ferdigattest). Før kommunen kan utstede ferdigattest må det innsendes dokumentasjon fra Skanska Norge AS som ansvarlig utførende, som viser at de feil og mangler som førte til at ferdigattest ble trukket tilbake, er ferdigstilt/utbedret iht. gjeldende byggeteknisk forskrift mv.

Konklusjon:
Før kommunen kan utstede ferdigattest må det foreligge en søknad om ferdigattest. En søknad om ferdigattest skal sendes inn av ansvarlig foretak, dvs. ansvarlig søker eller utførende. Tilbaketrekking av ferdigattest i vedtaksnr. DS:10/30, datert 13.01.2010 ble sendt til Skanska Norge AS med kopi til Sameiet Brånåsen Terrasse II. Ved en evt. søknad om ferdigattest må det dokumenteres at mangler som førte til tilbaketrekking av ferdigattest er ivaretatt/utbedret."

DAGENS BRUK AV BOLIGEN ER IKKE I SAMSVAR MED BYGGEGODKJENTE TEGNINGER
Opprinnelig bod er fjernet og innlemmet som del av soverom.

Elektrisk anlegg
Det gjøres oppmerksom på at en tilstandsrapport kun inneholder en forenklet kontroll av det elektriske anlegget.
Det fremgår av selgers egenerklæring/den bygningskyndiges tilstandsrapport at det mangler/ikke er fremlagt samsvarserklæring (er) for hele/deler av det elektriske anlegget.

Oppvarming
Elektrisk oppvarming. Panelovner i stue, kjøkken og på soverom. Gulvvarme i entré/gang, stue, kjøkken, 1 soverom og bad. Varmtvannsbereder fra 2017 på 120 liter og er plassert under benk på kjøkken.

Energimerking
Energiattest med energimerke Oppvarmingskarakter Rød - Energikarakter D

Kommunale avgifter
Det gjøres oppmerksom på at det kan forekomme variasjoner i avgiftene som følge av forbruk og eventuelle endringer i gebyrer/avgifter.

Eiendomsskatt
Eiendomsskatt er estimert til kr. 2266,- per år.

Det er eiendomsskatt i Lillestrøm kommune. Bunnfradraget i Lillestrøm er i 2023 på inntil 1,8 millioner kroner for bolig og næringseiendommer. Skattesatsen er 2 promille av eiendomsskattegrunnlaget. For mer informasjon se: https://www.lillestrom.kommune.no/skatt-bevilling-og-naring/skatt-avgift-og-gebyrer/eiendomsskatt/beregning-av-eiendomsskatt/. Faktura for eiendomsskatt sendes den som er registrert eier av eiendommen på faktureringstidspunktet. Ved eierskifte må kjøper og selger gjøre opp betalingen av eiendomsskatten seg imellom.

Fordeling felleskostnader
Fellesutgifter: kr 3 484,- pr.mnd.
Kabel-TV, trappevask, kommunale avgifter, felles forsikring m.m.

Herav:
Trappevask 65,-
Felleskostnader 3.102,-
Kabel-tv 317,-

På årsmøtet 09.05.23 ble det bestemt å øke FK med 10% fra 01.07.23.

Faste løpende kostnader
Kjøper/ny eier må etter overtakelse dekke bl.a. egne felleskostnader, eget strømforbruk, innboforsikring samt andre valgfrie tilleggstjenester. Dette kan/vil variere fra inngåtte avtaler og forbruk. Selger opplyser om et strømforbruk på 8 660 kWh for 2022.

Spesifikasjon av fellesgjeld
Lånenr.: DNB-12138480494
Type: S
Restgjeld: 1.259.800,-
Restløpetid: 11år 1 md.
Term per år: 12
Type rente: Flytende
Rente: 6,85%

Andel fellesgjeld per 01.06.2023: 38 000,-

Overnevnte informasjon er hentet fra forretningsfører.

Årsregnskap
Sameiet har et positivt årsresultat for 2022 på kr. 195 043,-

Forsikring med polisenummer
Storebrand Forsikring AS Polisenummer: 91508880

Formuesverdi
Formuesverdi for inntektsåret 2021: Som primærbolig Kr. 1 047 531,- Som sekundærbolig Kr. 3 771 113,-

Sameie
Sameie: Brånåsen Terrasse Ii Sameie, Orgnr: 984297785

Sameiet består av 35 seksjoner.

Styrets arbeid:
-Ny branndør til søppelrom (august). Ettermontert automatisk lys og slepelist for rottetetting (oktober)
-Rengjøring av ventilasjonsanlegg ved West-rens, inkl bytte av deler/ventilator i de leilighetene der dette var behov (september/oktober).
-Forlengelse av leiekontrakt for området nedenfor balkongene på andre siden av veien.
-Kontakt med OBOS for vedlikeholdsplan på bygget, fått tilbud på dette.
-HMS-runde utført (oktober).
-Fått inn tilbud på reparasjon av vannlekkasje svalgang 2.etg, engasjert firma som utfører dette så snart været/temperaturen tillater det.
-Byttet til nytt firma (Andersen) for snømåking, gressklipping og renhold. Løpende kontakt med firma da det var noen startvansker.
-Utført rens av avløp i alle leiligheter ved Power Clean (januar).
-Undersøkt mulig utbygging av el-anlegget i henhold til El-bil ladere.
-Hentet inn flere tilbud fra flere aktører ang felling av trær, engasjert firma som utfører dette til våren.
-Avholdt 7 styremøter.

Større vedlikehold og rehabilitering utført:
2020: Uteområde Felling av trær
2018 - 2019: Fasadeoppgradering
• Ny fasade på terrassesiden og på inngangssiden.
• Nye rekkverk og glass i stedet for treverk.
2017: Diverse vedlikehold
• Byttet utelamper på mur ved blokk 88.
• Byttet alle lamper/lysstoffrør i begge garasjene.
• Vedlikehold av utvendig kledning.
• Maling av murvegger, garasjevegger etc.
• Oppussing trappeoppgang, male tak, vegger, dører etc.
2013: Diverse utskiftning
• Skiftet 5 boddører på terrassen og diverse listing.
• Skiftet vegg i garasje mot boder.
• Skiftet utvendig belysning.
2011: Beising av rekkverk i svalgangene
2010: Installering av sommervanningsanlegg. Det ble installert et sommervannanlegg med nye tappekraner ved nedkjøringen til nr. 90, på vestveggen av begge blokkene og ved nødutgangen i 88. Anlegget forenkler hagevanningen.
2005: Beising og flislegging Beising av rekkverk i svalgangene
• maling av vegger og tak i trapperommet
• flislegging av trapper og reposer i trapperommet med gulvvarme i uetasjen og 1. etasje
• flislegging av svalgangene i nr 88 4. og 5. etasje og nr 90 2. 3. og 4. etasje

Forretningsfører
OBOS Eiendomsforvaltning AS.

Styregodkjenning
Det er ikke krav til styregodkjenning av ny eier.

Tekniske installasjoner
TV-tuner følger ikke med objektet, da det følger abonnementet til eier.

Dyrehold
Dyrehold er tillatt så lenge dette ikke på en urimelig eller unødvendig måte er til skade eller ulempe for de øvrige brukerne av eiendommen.

Diverse
Det følger av sameiets husordensregler:
Leier plikter å innhente utleiers tillatelse før vaskemaskin/oppvaskmaskin installeres. Tørking av tøy i leiligheten er forbudt.

5-1 Seksjonseierens plikt til å vedlikeholde bruksenheten
(1) Seksjonseieren skal vedlikeholde bruksenheten slik at skader på fellesarealene og andre bruksenheter forebygges, og slik at de øvrige seksjonseierne slipper ulemper. Vedlikeholdsplikten omfatter også eventuelle tilleggsdeler til bruksenheten, samt ved eventuell midlertidig enerett til bruk av fellesareal.

(2) Seksjonseierens vedlikeholdsplikt omfatter slikt som
a) inventar
b) utstyr, som vannklosett, varmtvannsbereder, badekar og vasker
c) apparater, for eksempel brannslukkingsapparat
d) skap, benker, innvendige dører med karmer
e) listverk, skillevegger, tapet
f) gulvbelegg, varmekabler, membran og sluk
g) vegg-, gulv- og himlingsplater
h) rør, ledninger, sikringsskap fra og med første hovedsikring eller inntakssikring
i) innsiden av vinduer, veranda- og ytterdører til boligen

(3) Seksjonseieren skal vedlikeholde våtrom slik at lekkasjer unngås.

(4) Vedlikeholdet omfatter også nødvendig reparasjon og utskifting av det som er nevnt ovenfor, men ikke utskifting av sluk, vinduer, veranda- og ytterdører til bolig. Seksjonseier er likevel ansvarlig for utskifting av ødelagte vindusruter (f.eks. punkterte), dersom dette er et teknisk og økonomisk forsvarlig alternativ til å skifte ut hele vinduet.

(5) Seksjonseieren skal rense sluk og holde avløpsrør åpne frem til fellesledningen. Balkonger inklusive renner, sluk og avløp skal vedlikeholdes slik at skader unngås. Ved skader som skyldes manglende vedlikehold av balkong, er seksjonseieren ansvarlig.

(6) Vedlikeholdsplikten omfatter ikke reparasjon eller utskifting av tak, bjelkelag, bærende veggkonstruksjoner og rør eller ledninger som er bygget inn i bærende konstruksjoner.

(7) Vedlikeholdsplikten omfatter også utbedring av tilfeldige skader, for eksempel skader som er forårsaket av uvær, innbrudd eller hærverk.

(8) Oppdager seksjonseieren skade i bruksenheten som sameiet er ansvarlig for å utbedre, plikter seksjonseieren straks å sende skriftlig varsel til styret.

(9) Seksjonseieren skal holde bruksenheten fri for insekter og skadedyr. Ved mistanke om innsekter og skadedyr plikter seksjonseier straks å sende skriftlig varsel til styret.

(10) Ny eier av seksjonen har plikt til å utføre vedlikehold, inkludert reparasjoner og utskifting i seksjonen, selv om vedlikeholdet skulle vært utført av den tidligere seksjonseier.

(11) En seksjonseier som ikke oppfyller vedlikeholdsplikten, skal erstatte tap dette påfører sameiet eller andre seksjonseiere, jf. eierseksjonsloven § 34.

5-2 Seksjonseiers plikt til å overholde HMS-krav
Seksjonseier plikter å overholde HMS-krav. Blant de viktigste krav nevnes:
Brannsikkerhet
• Påse at røykvarsler fungerer og er riktig montert.
• Påse at husbrannslange er lett tilgjengelig og i god stand.
• Påse at pulverapparat er funksjonsdyktig.
• Sikre at rømningsvei fra bo-enhet ikke er blokkert og lett tilgjengelig.
• Sørge for at EL-anlegget i bo-enheten er i forsvarlig stand.

VVS-sikkerhet
• Påse at varmekilder med jevne mellomrom blir rengjort for å unngå brann.
• Sjekke at vannrør og avløpsrør i enheten er i forsvarlig stand samt med 5 års intervaller etterstramme koblinger.
• Sluk og avløpsrør skal med jevne mellomrom rengjøres.
• Tilførselsledning og avløpsledning til oppvaskmaskin og vaskemaskin anbefales skiftet min hvert 10. år.
• Ved rehabilitering av våtrom krever styret dokumentasjon på utførelse da dette omfatter fellesanlegg.

5-3 Sameiets plikt til å vedlikeholde og utbedre fellesarealer m.m.
(1) Sameiet skal holde utvendige og innvendige fellesarealer, inkludert bygningen og felles installasjoner, forsvarlig ved like. Vedlikeholdet skal utføres slik at skader på fellesarealene og de enkelte bruksenhetene forebygges, og slik at seksjonseierne slipper ulemper. Vedlikeholdsplikten omfatter alt som ikke faller inn under den enkelte seksjonseiers vedlikeholdsplikt, jf. punkt 5-1. Vedlikeholdsplikten omfatter også reparasjon og utskifting når det er nødvendig, og utbedring av tilfeldige skader.

(2) Vedlikeholdsplikten omfatter også felles installasjoner som går gjennom bruksenheter, slik som rør, ledninger, kanaler og felles varmeanlegg inklusive radiatorer. Sameiet har rett til å føre nye slike installasjoner gjennom bruksenhetene hvis det ikke skaper vesentlig ulempe for den aktuelle seksjonseieren. Sameiets vedlikeholdsplikt omfatter også utvendig vedlikehold av vinduer, veranda- og ytterdører til boligene.

(3) Sameiets vedlikeholdsplikt omfatter også slikt som utskifting av sluk, vinduer, veranda- og ytterdører til boligene eller reparasjon og utskifting av tak, bjelkelag, bærende veggkonstruksjoner, samt rør eller ledninger som er bygd inn i bærende konstruksjoner med unntak av varmekabler.

(4) Seksjonseieren skal gi sameiet adgang til bruksenheten for å vedlikeholde, installere og kontrollere felles installasjoner. Kontroll og arbeid i bruksenhetene skal varsles i rimelig tid og gjennomføres slik at det ikke skaper unødvendig ulempe for seksjonseieren eller andre brukere.

(5) Et sameie som ikke oppfyller sin vedlikeholdsplikt, skal erstatte tap dette påfører seksjonseierne gjennom skader på bruksenhetene, jf. eierseksjonsloven § 35.

Annet
Løsøre og tilbehør
Lampe i gang, lampe i hjørne stue( beige) og enkel taklampe på ett soverom medfølger.
Kjøleskap og andre taklamper medfølger ikke, men kan kjøpes etter avtale.

Radonmåling
Fra og med 1. januar 2014 må alle som leier ut bolig ha gjennomført radonmåling av boligen og kunne fremvise dokumentasjon på at radonnivåene er forsvarlig. Kravet gjelder alle typer utleieboliger, både de som leies ut av det offentlige, virksomheter og private, inkludert leiligheter og hybler i tilknytning til egen bolig. Også institusjoner o.l. omfattes dersom beboerne betaler leie.

Forpliktelser, rettigheter og servitutter
Kommunen har lovbestemt første prioritets pant (legalpant) i eiendommen for eventuelle ubetalte kommunale skatte- og avgiftskrav. De andre sameierne/sameiet har panterett i seksjonen for felleskostnader samt andre krav som følge av sameieforholdet. Pantekravet kan ikke overstige et beløp som for den enkelte bruksenhet overstiger 2 ganger folketrygdens grunnbeløp på det tidspunkt tvangsdekning besluttes gjennomført, jf. lov om eierseksjoner § 31 første ledd. Eiendommens servitutter følger av dens grunnboksblad.  For servitutter eldre enn fradelingsdato og eventuelle arealoppføringer som kan ha betydning for denne matrikkelenhet henvises det til hovedbruket / avgivereiendommen. For festenummer gjelder henvisningen servitutter eldre enn festekontrakten. Ta kontakt med megler for mer informasjon.

Kjøper er gjort kjent med at ingen kan kjøpe eller på annen måte erverve flere enn 2 boligseksjoner i samme eierseksjonssameie, jf. lov om eierseksjoner § 23, første ledd

2001/8655-2/8  Erklæring/avtale  
30.05.2001 
Denne seksjon har tilleggsdel - bygning.
Gjelder denne registerenheten med flere

Utleie
Seksjonseieren disponerer fritt over egen seksjon med de begrensningene som følger av sameieforholdet og eierseksjonsloven, jf. eierseksjonsloven § 24. Seksjonseieren kan fritt selge, pantsette og leie ut sin egen seksjon. Utleie skal meldes styret.
Korttidsutleie av hele boligseksjonen i mer enn 90 døgn årlig er ikke tillatt. Med korttidsutleie menes utleie i inntil 30 døgn sammenhengende. Grensen på 90 døgn kan fravikes i vedtektene og kan i så fall settes til mellom 60 og 120 døgn. Slik beslutning krever et flertall på minst to tredjedeler av de avgitte stemmene på årsmøtet.

Vei/vann/kloakk
Vei: offentlig.
Vann: offentlig.
Avløp: offentlig.

Eiendommen er tilknyttet kommunalt ledningsnett via private stikkledninger.
Eierseksjonssameiet er selv ansvarlig for private stikkledninger til bygningen.

Regulering
Eiendommen er regulert til boligbebyggelse i reguleringsplan.

Overtagelse
Overtagelse etter avtale med selger.

Prisantydning, omkostninger og evt. fellesgjeld
kr 4 830 000,- (Prisantydning)
kr 38 000,- (Andel av fellesgjeld)
--------------------------------------------------------
kr 4 868 000,- (Pris inkl. fellesgjeld)

Omkostninger:
kr 200,- (Pantattest kjøper)
kr 585,- (Tingl.gebyr pantedokument)
kr 585,- (Tingl.gebyr skjøte)
kr 113 450,- (Dokumentavgift)
--------------------------------------------------------
kr 114 820,- (Omkostninger totalt ved prisantydning)
--------------------------------------------------------
kr 4 982 820,- (Totalpris inkl omkostninger)

Valgfrie omkostninger:
kr 8 950,- (Boligkjøperforsikring (valgfritt))
--------------------------------------------------------
kr 4 991 770,- (Totalpris inkl omk og valgfrie omkostninger)

Boligselgerforsikring
Selger har tegnet boligselgerforsikring som dekker selgers ansvar etter avhendingsloven begrenset oppad til kr. 12.000.000,-. Egenerklæringsskjema er vedlagt salgsoppgave.

Betalingsbetingelser
Fullstendig kjøpesum samt omkostninger skal være disponibelt på meglers klientkonto innen dato for overtagelse. Kjøpesummen skal innbetales fra norsk finansinstitusjon og/eller kjøpers konto i norsk finansinstitusjon. Eventuell egenkapital skal innbetales i én samlet betaling fra kjøpers egen konto i norsk finansinstitusjon.

Vederlaget
Følgende er avtalt om meglers vederlag:

Tilstandsrapport (Kr.8 500)
Visnings-/overtagelseshonorar pr. stk. (Kr.9 000)
Look (Kr.3 500)
Re innrykk finn september (Kr.2 480)
Kveldsfoto, betalt 26.10.23 (Kr.3 000)
Provisjon (Kr.62 500)
Tilrettelegging (Kr.15 000)
Boligselgerforsikring / boligselgerpakke (Kr.19 890)
Grunnpakke brl/sameie (Kr.13 500)
Foto (Kr.5 000)
Markedspakke 2 (Kr.17 900)
Oppgjør (Kr.5 500)
Totalt kr. (Kr.165 770)
Dersom handelen ikke kommer i stand eller at oppdraget sies opp har megleren krav på dekning for
påløpte timer, påløpte visninger, grunn og markedspakke samt utlegg.

Oppdragsnummer
92-23-0126

Budgivning
Eiendomsmegler skal legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden. Vi gjør oppmerksom på at det i forbrukerforhold ikke kan inngis bud med kortere akseptfrist enn kl. 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Eiendomsmegler kan ikke formidle bud med kortere akseptfrist enn dette. Hos EIE stiller vi strengere krav til frister ved budgivning enn det som følger av Forbrukerinformasjon om budgivning punkt 4, vedlagt i salgsoppgaven. Bud skal ikke ha en akseptfrist på mindre enn 30 minutter fra budet inngis. Bud med kortere akseptfrist enn 30 minutter kan bli avvist.

Eiendomsmegler har ikke ansvar for forsinkelser som skyldes tekniske feil. Akseptfristen er absolutt, det vil si at selger må akseptere budet og kjøper meddeles aksepten innen utløpet av akseptfristen. Dersom du utsetter inngivelse av bud til tett opp mot akseptfristen på et annet bud er det en reell fare for at eiendommen kan bli solgt før ditt bud kommer frem til megler og/eller megler rekker å bringe budet videre til selger. Husk alltid å ringe megler etter at du har sendt et bud eller budforhøyelse, for å forsikre deg om at budet er mottatt og kan formidles til selger. For øvrig vises det til vedlagte forbrukerinformasjon om budgivning.

Alle bud og budforhøyelser skal være skriftlig. I tillegg må legitimasjon være fremlagt, og budet skal signeres av budgiver. Eiendomsmegler kan ikke formidle bud før disse kravene er oppfylt. Vi oppfordrer til å inngi bud elektronisk, ved å trykke på "Gå til budgivning" på eiendommens hjemmeside på eie.no eller ved å trykke på knappen "Gi bud" i finn-annonsen. Ved å benytte denne tjenesten vil vilkårene om legitimasjon og signatur fra budgiver være oppfylt. Som kjøper og selger hos EIE vil du få tilsendt budjournalen etter at handel er inngått. Dette innebærer at alle bud vil bli gjort kjent for partene i den endelige kjøpsavtalen. Øvrige budgivere kan be om å få en kopi av budjournalen i anonymisert form. Det er viktig at du gjør deg kjent med all informasjon om boligen, og at du har spurt om det du eventuelt lurer på, før du legger inn et bud.

Boligkjøperpakke og boligkjøperforsikring
EIE har sammen med vår samarbeidspartner lansert et gunstig forsikringskonsept for deg som kjøper bolig gjennom EIE.

Kjøpere (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. husforsikring, innboforsikring, dobbel rentedekning, flytteforsikring og boligkjøperforsikring som gir deg juridisk bistand dersom du ønsker å reklamere på boligkjøpet. Kjøpere (ikke juridiske personer) kan også velge å kun tegne boligkjøperforsikring.

Boligkjøperpakken/boligkjøperforsikring må tegnes senest i forbindelse med kontraktsmøtet.

 Produktark for boligkjøperpakken og boligkjøperforsikring ligger vedlagt i salgsoppgaven. Ta kontakt med megler for ytterligere informasjon.

Lovanvendelse
Eiendommen selges etter reglene i avhendingsloven. Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen. Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakkyndig før det legges inn bud.

Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen. Dette gjelder likevel bare dersom man kan gå ut i fra at det virket inn på avtalen at opplysningen ikke ble gitt eller at feil opplysninger ikke ble rettet i tide på en tydelig måte. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel. Boligen kan ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm.

Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel). Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen «som den er», og selgers ansvar er da begrenset jf. avhl. § 3-9, 1. ledd 2. pktm. Avhendingsloven § 3-3 (2) fravikes, og hvorvidt en innendørs arealsvikt karakteriseres som en mangel vurderes etter avhendingsloven § 3-8. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Med forbrukerkjøp menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.

Hvitvasking
Eiendomsmegler er underlagt lov om hvitvasking og tilhørende forskrift. Hvitvaskingsloven pålegger megler å gjennomføre kundetiltak av både selger og kjøper. Dersom kjøper ikke bidrar til at megler får gjennomført kundetiltak, og dette medfører at transaksjonen ikke kan gjennomføres eller blir forsinket misligholder kjøper avtalen. Dette vil kunne gi selger rettigheter etter avhendingsloven, herunder rett til å heve kjøpet og gjennomføre dekningssalg for kjøpers regning dersom misligholdet er vesentlig. I tilfeller der det er selger som ikke bidrar til at megler får gjennomført løpende kundetiltak underveis i oppdraget må megler stanse gjennomføringen av transaksjonen. Selger vil i så fall ha misligholdt sine forpliktelser, og kjøper vil kunne ha krav mot selger etter avhendingslovens bestemmelser om mislighold og forsinkelse.

Dersom kundetiltak ikke lar seg gjennomføre vil EIE eiendomsmegling ikke kunne bistå med handelen eller foreta oppgjør.

Personvern
Som interessent, budgiver og kjøper vil dine personopplysninger bli registrert og lagret.  Som eiendomsmeglingsforetak har vi plikt til å oppbevare kontrakter og dokumenter i minst 10 år, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 3-7 (3). Dette innebærer at mulighetene for å få slettet personopplysninger er begrenset. Du kan lese om vår behandling av personopplysninger i vår personvernerklæring på https://eie.no/eiendom/personvernerklaering

Avdeling
Sinsen og Rosenhoff Eiendomsmegling AS
EIE Sinsen
Org. nr:922183201
Trondheimsveien 153-155
0570 Oslo
Tlf: 23 89 69 86

Ansvarlig megler
Eiendomsmegler MNEF / Partner Siamak Ebrahimi

Saksbehandlere
Siamak Ebrahimi
EIE Sinsen
Eiendomsmegler MNEF / Partner
Mob: 91 72 47 25 / E-post: se@eie.no


Sett deg godt inn objektet og les salgsoppgaven nøye før du gir bud. Du kan klikke her for å lese mer om budgivingsprosessen.

Vennligst ta kontakt med megler om budgivningen.

Valg av eiendomsmeglingsforetak skal være frivillig. Eiendomsmeglingsforetak kan ikke inngå oppdrag om eiendomsmegling dersom inngåelsen av oppdraget er satt som vilkår i avtale om annet enn eiendomsmegling, f.eks. tilbud om lån eller andre banktjenester, jf. Lov om eiendomsmegling § 6-3 (3).
Bilde 3 av Hattemakerlia 90
For mer om objektet
Hattemakerlia 90

Kontakt megler

Uansett hva du lurer på, svarer vi deg gjerne. Vi stiller bransjens høyeste krav til oss selv, og skreddersyr råd og løsninger for hver enkelt kunde.

Bilde av iphone som viser EIE-portalen
Få full oversikt
EIE portalen – ditt boligunivers

Du bruker en utdatert nettleser!

Internet Explorer er utdatert og ikke lenger offisielt støttet, og utgjør en stor sikkerhetsrisiko. Du bør avinstallere dette programmet og heller bruke Microsoft Edge, Mozilla Firefox, Google Chrome, Apple Safari eller andre nettlesere som oppdateres jevnlig.

Dersom du fortsetter å bruke nettsiden i Internet Explorer eller andre utdaterte nettlesere, kan du oppleve at nettsiden ser rar ut eller ikke fungerer i det hele tatt.

Les mer her: