Bilde 1 av Kjerulfs gate 32Bilde 2 av Kjerulfs gate 32
Digital salgsoppgave
Kjerulfs gate 32

2000 Lillestrøm • Lillestrøm kommune

Prisantydning

kr 1 790 000

Fellesgjeld: kr 76 565Omkostninger: kr 15 504Totalpris: kr 1 882 069
Sentrumsnær 1-roms m/alkove og balkong for deg over 55 år ~ Seniorbolig med hyggelige fellesområder ~
Vis i kartSe bladbar salgsoppgaveLast ned denne salgsoppgaven
Boligtype
Leilighet
Eierform
Borettslag
Etasje
2
Primærrom (P-ROM)
36 m²
Bruksareal (BRA)
36 m²
Bruttoareal (BTA)
40 m²
Fellesutgifter
kr 3 144 / Mnd
Prisantydning
kr 1 790 000
Omkostninger
kr 15 504
Fellesgjeld
kr 76 565
Totalpris
kr 1 882 069
Fellesformue
kr 51 003
Byggeår
1968
Tomt
Fellestomt 2268 m²
Oppdragsnummer
11210109
card-default

Mads Petter Karlsen

Eiendomsmegler
Les om Mads
card-default

Terje Skrolsvik

Partner / Eiendomsmegler
Les om Terje
Prisantydningkr 1 790 000,-
Fellesgjeldkr 76 565,-
Pantattest kjøperkr 200,-
Tingl.gebyr BRL-skjøte - Statens Kartverkkr 480,-
Tingl.gebyr pantedokument BRL - Statens Kartverkkr 480,-
Forkjøpsrettsgebyrkr 7 494,-
Boligkjøperpakke If (valgfritt)kr 6 850,-
  
Totalpris kr 1 882 069
Eiendom
Kjerulfs gate 32, 2000 Lillestrøm, Etasje: 2

Matrikkel
Gnr. 81 bnr. 1964, andelsnr. 25 i Torvmyra Borettslag med orgnr. 948207648 i Lillestrøm kommune

Eierform
Borettslag

Areal
Primærrom: 36 kvm, Bruksareal: 36 kvm, Bruttoareal: 40 kvm
Vedlagte plantegninger er ikke målbare. Arealene er hentet fra takstrapport. Areal og rom er angitt og definert etter dagens faktiske bruk, uavhengig av hva som er godkjent fra bygningsmyndighetene.

Byggeår
1968

Tomt
Borettslaget består 30 leiligheter og har felles tomt.
Tomt opparbeidet med blant annet: Asfaltert adkomst, gressplen, prydbusker, trær og diverse beplantning.

Prisantydning
1 790 000

Takstrapport
Takstmann: Magnus Slåtsveen
Takstdato: 03.12.21

Andel fellesgjeld/Fellesformue
Andel fellesgjeld: kr. 76 565,- pr. 31.12.20
Andel fellesformue: kr. 51 003,- pr. 31.12.20

Totalpris inkl. fellesgjeld
1 790 000,- (Prisantydning)
76 565,- (Andel av fellesgjeld)

1 866 565,- (Pris inkl. fellesgjeld)

Omkostninger
200,- (Pantattest kjøper)
480,- (Tingl.gebyr BRL-skjøte - Statens Kartverk)
480,- (Tingl.gebyr pantedokument BRL - Statens Kartverk)
7 494,- (Forkjøpsrettsgebyr)
6 850,- (Boligkjøperpakke If (valgfritt))

15 504,- (Omkostninger totalt)

1 882 069,- (Totalpris inkl. omkostninger)

Felleskostnad
Kr. 3 144,- pr. mnd.

Felleskostnad inkluderer
Felleskostnader inkluderer: Kommunale avgifter, nedbetaling av fellesgjeld, generell drift og forretningsførsel, grunnpakke kabel-TV og bredbånd m.m.

Felleskostnadene betales hver måned. Borettslaget kan endre felleskostnadene med en måneds skriftlig varsel dersom det er behov.

Sikringsordning fellesgjeld
Dersom noen av andelseierne ikke betaler sine felleskostnader må borettslaget selv ta tapet og fordele det på de øvrige andelseierne. For å forhindre dette er borettslaget tilknyttet en sikringsordning, som dekker borettslagets tap dersom noen andelseiere ikke betaler sine felleskostnader.

Kommunale avgifter
Kommunale avgifter dekkes gjennom fellesutgiftene i borettslaget/aksjelaget.

Eier
Ronny Steinsvik Kim-Rene Steinsvik Dan Kevin Laumb Steinsvik

Parkering
Det medfølger ikke parkeringsplass til leiligheten, men det disponeres ni parkeringsplasser i borettslaget som man kan parkere på.
For vørig er det gateparkering etter gjeldende bestemmelser.

Beliggenhet
Kjerulfs gate ligger rett ved sentrumskjernen av Lillestrøm. Her er kort gangavstand til alt av bymessige fasiliteter, herunder restauranter, utesteder, kino, butikker og kollektivmuligheter.

Dagligvarehandelen kan foretas på Coop Prix ca. 300m fra boligen, samt Meny Parkalleen med sitt brede utvalg, Coop Lillestrøm Torv, Rema 1000 Lillestrøm eller på Kiwi Lillestrøm. Storgata byr på et særdeles godt og variert utvalg av dagligdagse servicetilbud, samt et servicetilbud for spesielle anledninger. Sentrum byr på flere gode restauranter, hyggelige kafeer og populære utesteder, som Chi, Raus, Garcon, Martin ´s, Klimt/Gevir og Lillestrøm bar. Lillestrøm Kultursenter har et bredspektret program med ulike forestillinger og konserter, til stor glede for både små og store. For den filminteresserte er det kort vei til Lillestrøm kino, som byr på det siste fra filmverdenen.

Bebyggelse
Boligbygg over 2 etasjer samt kjeller. Grunnmur, bærende konstruksjoner og skillende dekker av betong. Utvendige fasader forblendet med panel og
plater. Yttertak av saltaksform utvendig tekket med papp/membran (taket er ikke besiktiget). Leiligheten har slett entrédør med kikkehull,
brannklasse B30 og lydklasse 30dB. Balkongdør med to-lags glass fra 2003. Vinduer med rammer/karmer av tre, og to-lags glass fra 2011.
Oppvarming med elektrisitet.

Leilighet beliggende i byggets 2.etasje. Adkomst via felles trappegang. Oppgangen har callinganlegg. Leiligheten består av entré, stue, kjøkken,
sovealkove og bad. Utgang fra stue til nordvest-vendt balkong på 2,6 m2.

Leiligheten disponerer i tillegg en kjellerbod oppmålt til ca. 2 m2.

Tomt
Fellestomt, 2268 m²

Adkomst
Se vedlagt kartskisse i annonsen. Ved å trykke på kartet får du enkelt tilgang til en spesifisert reiserute fra ønsket startdestinasjon til den aktuelle boligen.

Offentlig kommunikasjon
En mer sentral beliggenhet skal du lete lenge etter. Lillestrøm er et flott utgangspunkt for pendleren - enten det dreier seg om Oslo eller utlandet! Lillestrøm har et godt nettverk av kollektivtrafikk med både flytog, VYs togtilbud og et solid nettverk av busstrafikk fra Lillestrøm bussterminal. Fra Lillestrøm stasjon tar det kun ca. 10 minutter å komme seg til Oslo sentrum med tog, og til Gardermoen tar det ca. 12 min. Med bil tar det ca. 16 min. til sentrum.

Fritidstilbud
Fra leiligheten er det kort vei til flere treningssentre, som Evo Fitness i Solheimsgata, eller til Sats ved Lillestrøm stasjon. Her tilbys både styrke, kondisjons- og gruppetrening. Det er for øvrig gode tur- og rekreasjonsmuligheter i kort avstand fra boligen. Langs flomvollen og Nitelva, som ligger i umiddelbar nærhet, er det fine turveier. Elva er et flott utgangspunkt for turer, både til fots og på sykkel. I sommerhalvåret er Nebbursvollen friluftsbad et populært sted. Her fins vannsklier, flere bassenger, kiosk og flotte grøntområder. Romerike for øvrig kan også by på marka med lysløyper, bade- og fiskevann, innsjøen Øyeren, flere golfbaner, alpinanlegg, svømmehaller og ridesentre.

På Lørenskog finnes for øvrig verdens største innendørs skianlegg. For den langrennsglade er det to kilometer med langrennsløyper fordelt på tre nivåer i taket og under bakken. Alpinbakken er 505 meter lang, 100 meter bred og ha en helning på opp til 38 prosent. Terrengparken inneholder forskjellige rails, blåparkhopp og en bigjump som kan sammenlignes med det største i Tryvannsparken i Oslo.

Inneholder
Mads Petter Karlsen v/Eie Eiendomsmegling har gleden av å presentere Kjerulfs gate 32. Dette er en arealeffektiv og pen 1-roms for deg over 55 år med en nordvest-vendt balkong på 2,6 m2. Leiligheten ligger sentralt med kort avstand til alle fasiliteter Lillestrøm har og by på.

Byggemåte
Informasjon om byggemåte er hentet fra takstrapport utført av takstmann Magnus Slåtsveen. Det vises til vedlagt tilstandsrapport for ytterligere informasjon. Ta kontakt med meglere ved eventuelle spørsmål.

Primærrom
Primærrom: 36 kvm
Følgende rom er inkludert i P-rom:

Bruksareal
Bruksareal: 36 kvm

Standard
Bad:
Baderom fra ukjent årstall. Gulvflate belagt med gulvbelegg. Vegger med malt tapet. Himling i malt flate. Vegghengt servantskap i slett utførelse.
Ovenpåliggende servant med ett-greps armatur fra Alterna. Speil og belysning over servant. Dusjkabinett med skyvedører i glass. Dusjarmatur
tilkoblet hånddusj. Frittstående toalett fra Gustavsberg. Mekanisk avtrekksvifte på vegg. Vannrør av forkrommede rør og kobber. Synlige avløpsrør
av plast. Opplegg for vaskemaskin.

Kjøkken:
Gulvflate belagt med laminat. Vegger i malte flater. Himling i malt flate. Kjøkkeninnredning med slette fronter. Benkeplate av benkebeslag og tre.
Benkebeslag av rustfritt stål og ett-greps armatur fra FM Mattsson. Fliser på vegg over kjøkkenbenk. Benkeskapsbelysning og stikkontakt over
benkeplate. Frittstående komfyr med platetopp fra Electrolux. Ventilator i overskap tilkoblet avtrekk. Vannrør av forkrommede rør. Synlige avløpsrør
av plast og støpejern.

Øvrige rom:
Gulvflater belagt med laminat. Vegger i malte flater, malt tapet og panelplater. Himlinger i malte flater. 1,45 meter garderobeskap i sovealkove. Slett
innerdør.
Elektrisk anlegg:
Sikringsskap med automatsikringer og måler er plassert i felles trappegang. Leiligheten har delvis skjult og delvis åpent elektrisk anlegg.

Følgende har fått TG2:
Bad - TG2 helhetsvurdering er gitt på bakgrunn av registrerte avvik i kombinasjon med alder. Det er blant annet benyttet materiale på vegger som er uegnet i baderom. Gulvbelegg mangler stedvis vedheft til underlaget. Det er ikke mulig å måle lokalfall rundt sluket samt rengjøring av sluk og vannlås grunnet plassering av dusjkabinett. Membraner/tettesjikt samt vannrør av kobber er vurdert til å ha en alder som tilsier begrenset/usikker restlevetid. Kostnader for utbedringer/utskiftninger må påregnes innen rimelig tid.
Kjøkken - Innredning har fått TG2 grunnet kjøkkeninnredningen bærer preg av alder/slitasje.

Øvrige rom - Overflater gulv har fått TG2 ettersom det er registrert noe svellemerker i laminatgulv i stue.

Oppsummering selgers egenerklæring:
Selger har ikke bebodd i leiligheten og har ikke kunnskap til om det har vært noen feil/mangler.

For utfyllende tekniske standard for øvrig henvises det til vedlagt takstrapport.

Ferdigattest
Det foreligger midlertidig brukstillatelse datert 25.04.1968.
At en slik attest foreligger gir ingen garanti for at det er ikke er utført arbeid som ikke er godkjent/byggemeldt i ettertid.

Oppvarming
Oppvarming med elektrisitet.

Energimerking
Energiattest med energimerke Oppvarmingskarakter Rød - Energikarakter G

Eiendomsskatt
Lillestrøm kommune har eiendomsskatt på 2 promille. Skattetaksten beregnes fra eiendomsskattetaksten minus 20% forsiktighetsmargin, minus bunnfradraget på kr. 1 800 000,-. Nye boliger skal ikke betale eiendomsskatt de første tre årene. Selger tar forbehold om endringer i slik eiendomsskatt.

Fordeling felleskostnader
Fellesutgifter: kr 3 144,- pr.mnd.
Felleskostnader inkluderer: Kommunale avgifter, nedbetaling av fellesgjeld, generell drift og forretningsførsel, grunnpakke kabel-TV og bredbånd m.m. Dersom man ønsker papirfaktura er felleskostnader ytterligere kr 49,-

Faste løpende kostnader
Fellesutgifter, strøm og innboforsikring.

Spesifikasjon av fellesgjeld
Spesifikasjon av lån:
Lånenummer: 60018012238, Nordea Bank ABP
Annuitetslån, 2 terminer per år.
Rentesats per 05.08.2021: 3.8% pa.
Antall terminer til innfrielse: 30
Saldo per 05.08.2021: 1 114 309
Andel av saldo: 31 983
Første termin/første avdrag: 30.12.2011 ( siste termin 30.06.2036 )
Fastrente 5,28%

Lånenummer: 62018129685, Nordea Bank ABP
Annuitetslån, 2 terminer per år.
Rentesats per 05.08.2021: 1.7% pa.
Antall terminer til innfrielse: 36
Saldo per 05.08.2021: 1 553 302
Andel av saldo: 44 583
Første termin/første avdrag: 30.12.2014 ( siste termin 30.06.2039 )

Overnevnte informasjon er hentet fra forretningsfører.

Årsregnskap
Megler har kopi av budsjett og årsregnskap. Dette kan interessenter få oversendt.

Forsikring med polisenummer
Fremtind Forsikring AS Polisenummer: 20786536

Formuesverdi
Formuesverdi for inntektsåret 2019: Som primærbolig Kr. 538 881,- Som sekundærbolig Kr. 1 939 970,-

Borettslag
Borettslag: Torvmyra Borettslag, Orgnr: 948207648

Forretningsfører
BORI

Styregodkjenning
Kjøper skal godkjennes av styret og har selv risikoen for at godkjennelse blir gitt. Styregodkjennelse kan ikke nektes uten saklig grunn.
Kjøper må være 55+ for å bli godkjent av borettslaget.

Forkjøpsrett
Det er forkjøpsrett for medlemmer og borettslaget, den utlyses på nytt etter budaksept. Dersom forkjøpsretten benyttes, løses opprinnelig kjøper fra avtalen og alle økonomiske forpliktelser overfor selger bortfaller. Vær oppmerksom på at forretningsfører har anledning til å belaste et ekstra gebyr til den som benytter forkjøpsrett.

Tekniske installasjoner
TV-tuner følger ikke med objektet, da det følger abonnementet til eier.

Dyrehold
Dyr må ikke holdes i leiligheten uten etter styrets skriftlige godkjennelse.
Husdyrhold må ikke skje til sjenanse for andre.

Diverse
Det gjøres spesielt oppmerksom på at dette er salg av eiendom for et dødsbo. Det må legges til grunn at arvingene har begrenset kjennskap til eiendommen, og at de derfor ikke er kjent med feil eller mangler utover det som fremkommer av salgsmaterialet. Interessenter oppfordres til å foreta grundige undersøkelser, gjerne sammen med takstmann eller annen fagkyndig. Kjøper gjøres oppmerksom på at boligen ikke vil bli ytterliggere rengjort i forbindelse med overtakelsen.

Det gjøres oppmerksom på at sovealkove er bygd i 2020 og er ikke av opprinnelig plantegning/bygningstegning.
Der sovealkove er nå var en del av stue tidligere.

Annet
Borettslaget har en klausul på at ingen under 55 år kan eie eller leie boligen.

Radonmåling
Fra og med 1. januar 2014 må alle som leier ut bolig ha gjennomført radonmåling av boligen og kunne fremvise dokumentasjon på at radonnivåene er forsvarlig. Kravet gjelder alle typer utleieboliger, både de som leies ut av det offentlige, virksomheter og private, inkludert leiligheter og hybler i tilknytning til egen bolig. Også institusjoner o.l. omfattes dersom beboerne betaler leie.

Forpliktelser, rettigheter og servitutter
Eiendommens servitutter følger av dens grunnboksblad.  For servitutter eldre enn fradelingsdato og eventuelle arealoppføringer som kan ha betydning for denne matrikkelenhet henvises det til hovedbruket / avgivereiendommen. For festenummer gjelder henvisningen servitutter eldre enn festekontrakten. Ta kontakt med megler for mer informasjon.


Utleie
Iht. brl. § 5-4 (2) har andelseieren mulighet til korttidsutleie i opptil 30 dager i løpet av året. Andelseier kan ikke uten samtykke fra styret i borettslaget overlate bruken av boligen til andre. Andelseier kan overlate boligen til andre i inntil tre år hvis andelseier har bodd i boligen i minst ett av de to siste årene, jf. borettslagsloven § 5-5. Godkjenning kan bare nektes dersom brukerens forhold gir saklig grunn til det. Godkjenning kan nektes dersom brukeren ikke kunne blitt andelseier. Utleie i andre tilfeller kan godtas ved særlige grunner, jf. borettslagslova § 5-6. Se også borettslagets vedtekter og konferer megler ved spørsmål.

NB! Ingen under 55 år kan leie leiligheten.

Vei/vann/kloakk
Offentlig tilknyttet.

Regulering
Eiendommen er ikke regulert i reguleringsplan. Eiendommen er avsatt til boligformål i kommuneplanens arealdel.

Overtagelse
Overtagelse etter avtale med selger.

Prisantydning, omkostninger og evt. fellesgjeld
1 790 000,- (Prisantydning)
76 565,- (Andel av fellesgjeld)

1 866 565,- (Pris inkl. fellesgjeld)

Omkostninger
200,- (Pantattest kjøper)
480,- (Tingl.gebyr BRL-skjøte - Statens Kartverk)
480,- (Tingl.gebyr pantedokument BRL - Statens Kartverk)
7 494,- (Forkjøpsrettsgebyr)
6 850,- (Boligkjøperpakke If (valgfritt))

15 504,- (Omkostninger totalt)

1 882 069,- (Totalpris inkl. omkostninger)

Boligselgerforsikring
Selger har tegnet boligselgerforsikring som dekker selgers ansvar etter avhendingsloven begrenset oppad til kr. 10.000.000,-. Egenerklæringsskjema er vedlagt salgsoppgave.

Betalingsbetingelser
Fullstendig kjøpesum samt omkostninger skal være disponibelt på meglers klientkonto innen dato for overtagelse.

Vederlaget
Følgende er avtalt om meglers vederlag:

Oppgjør (Kr.6 900)
Provisjon (forutsatt salgssum inkl f.gjeld: 1 866 565,-) (Kr.25 000)
Tilrettelegging (Kr.19 900)
Visningshonorar (Kr.2 900)
Eierskiftegebyr selger (Kr.5 995)
Innhenting av informasjon fra forretningsfører (Kr.4 683)
Innhenting av offentlige opplysninger (Kr.3 658)
Innhenting av grunnbok (Kr.202)
Innhenting av servitutter (per stk) (Kr.202)
Markedspakke 2 (Kr.15 900)
Markedspakke 3 (Kr.4 000)
Totalt kr. (Kr.89 340)
Dersom handelen ikke kommer i stand eller at oppdraget sies opp har megleren krav på dekning for
påløpte timer, påløpte visninger, grunn og markedspakke samt utlegg.

Oppdragsnummer
11-21-0109

Budgivning
Eiendomsmegler skal legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden. Vi gjør oppmerksom på at det i forbrukerforhold ikke kan inngis bud med kortere akseptfrist enn kl. 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Eiendomsmegler kan ikke formidle bud med kortere akseptfrist enn dette. Hos Eie stiller vi strengere krav til frister ved budgivning enn det som følger av Forbrukerinformasjon om budgivning punkt 4, vedlagt i salgsoppgaven. Bud skal ikke ha en akseptfrist på mindre enn 30 minutter fra budet inngis. Bud med kortere akseptfrist enn 30 minutter kan bli avvist. For øvrig vises det til vedlagte forbrukerinformasjon om budgivning. Alle bud og budforhøyelser skal være skriftlig. I tillegg må legitimasjon være fremlagt, og budet skal signeres av budgiver. Vi oppfordrer til å inngi bud elektronisk, ved å trykke på "Gå til budgivning" på eiendommens hjemmeside på eie.no. Ved å benytte denne tjenesten vil vilkårene om legitimasjon og signatur fra budgiver være oppfylt. Som kjøper og selger hos EIE vil du få tilsendt budjournalen etter at handel er inngått. Dette innebærer at alle bud vil bli gjort kjent for partene i den endelige kjøpsavtalen. Øvrige budgivere kan be om å få en kopi av budjournalen i anonymisert form. Det er viktig at du gjør deg kjent med all informasjon om boligen, og at du har spurt om det du eventuelt lurer på, før du legger inn et bud.

Boligkjøperpakke
Eie har i samarbeid med If lansert et gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert i en pakke til en meget konkurransedyktig pris.
 
Kjøpere (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. husforsikring, innboforsikring, dobbel rente dekning, flytteforsikring og boligkjøperforsikring som gir deg juridisk bistand dersom du ønsker å reklamere på boligkjøpet. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte. Ta kontakt med megler for ytterligere informasjon.

Lovvalg

Solgt "som den er" - avhendingsloven (avhl.) § 3-9.
Eiendommen selges "som den er" noe som innebærer at den selges i den stand den er under visning. For en kjøper betyr dette at selgers ansvar for eventuelle mangler er begrenset.
Selv om eiendommen er solgt "som den er" kan det foreligge en mangel dersom boligen er i vesentlig dårligere stand enn hva kjøper kunne forvente ut fra den avtalte kjøpesummen og forholdene ellers.  Et "som den er"- forbehold fritar heller ikke selger fra sin opplysningsplikt, og det kan foreligge en mangel hvis selger har holdt tilbake opplysninger om eiendommen som han kjente eller måtte kjenne til og som kjøper hadde grunn til å regne med å få (avhl. § 3-7). Det kan også foreligge en mangel dersom selger eller noen på hans vegne gjennom annonse, salgsoppgave eller annen markedsføring har gitt uriktige opplysninger om eiendommen (avhl. § 3-8).
En manglende eller en uriktig opplysning kan bare gjøres gjeldende mot selger dersom den har hatt innvirkning på den avtalen som er inngått.

Alle interessenter oppfordres til å sette seg inn i vedlagte egenerklæring fra selger, samt til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis.

Opplysninger i salgsoppgaven er godkjent av selger. Hele salgsoppgaven må gjennomgås grundig av interessenten(e). I tillegg oppfordres interessentene(e) til å sette seg inn i alle relevante dokumenter fra forretningsfører, f.eks. vedtekter, årsberetning, eventuelle husordensregler mv.

Lovanvendelse
Eiendommen selges etter reglene i avhendingsloven.

Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen.

Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakyndig før det legges inn bud.

Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen og dette har virket inn på avtalen. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel.

Boligen kan ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm.

Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel).

Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen «som den er», og selgers ansvar er da begrenset jf. avhl. § 3-9, 2. pktm. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere.

Hvitvasking
Eiendomsmegler er underlagt lov om hvitvasking og tilhørende forskrift. Hvitvaskingsloven pålegger megler å gjennomføre kundetiltak av både selger og kjøper. Dersom kjøper ikke bidrar til at megler får gjennomført kundetiltak, og dette medfører at transaksjonen ikke kan gjennomføres eller blir forsinket misligholder kjøper avtalen. Dette vil kunne gi selger rettigheter etter avhendingsloven, herunder rett til å heve kjøpet og gjennomføre dekningssalg for kjøpers regning dersom misligholdet er vesentlig. I tilfeller der det er selger som ikke bidrar til at megler får gjennomført løpende kundetiltak underveis i oppdraget må megler stanse gjennomføringen av transaksjonen. Selger vil i så fall ha misligholdt sine forpliktelser, og kjøper vil kunne ha krav mot selger etter avhendingslovens bestemmelser om mislighold og forsinkelse.

Dersom kundetiltak ikke lar seg gjennomføre vil EIE eiendomsmegling ikke kunne bistå med handelen eller foreta oppgjør.

Avdeling
Skedsmo Eiendomsmegling AS
EIE Skedsmokorset
Org. nr:997701151
Furuholtet 1
2020 Skedsmokorset
Tlf: 48 10 04 00, Fax: 63 87 42 82

Ansvarlig megler
Eiendomsmegler Mads Petter Karlsen

Saksbehandlere
Mads Petter Karlsen
EIE Skedsmokorset
Eiendomsmegler
Mob: 93 63 45 58 / E-post: mpk@eie.no

Terje Skrolsvik
EIE Skedsmokorset
Partner / Eiendomsmegler
Mob: 40 05 54 25 / E-post: tsk@eie.no

Sett deg godt inn objektet og les salgsoppgaven nøye før du gir bud. Du kan klikke her for å lese mer om budgivingsprosessen.


Gå til budgivning
Valg av eiendomsmeglingsforetak skal være frivillig. Eiendomsmeglingsforetak kan ikke inngå oppdrag om eiendomsmegling dersom inngåelsen av oppdraget er satt som vilkår i avtale om annet enn eiendomsmegling, f.eks. tilbud om lån eller andre banktjenester, jf. Lov om eiendomsmegling § 6-3 (3).
Bilde 3 av Kjerulfs gate 32
For mer om objektet
Kjerulfs gate 32

Kontakt megler

Uansett hva du lurer på, svarer vi deg gjerne. Vi stiller bransjens høyeste krav til oss selv, og skreddersyr råd og løsninger for hver enkelt kunde.

Bilde av iphone som viser EIE-portalen
Få full oversikt
EIE portalen – ditt boligunivers

Du bruker en utdatert nettleser!

Internet Explorer er utdatert og ikke lenger offisielt støttet, og utgjør en stor sikkerhetsrisiko. Du bør avinstallere dette programmet og heller bruke Microsoft Edge, Mozilla Firefox, Google Chrome, Apple Safari eller andre nettlesere som oppdateres jevnlig.

Dersom du fortsetter å bruke nettsiden i Internet Explorer eller andre utdaterte nettlesere, kan du oppleve at nettsiden ser rar ut eller ikke fungerer i det hele tatt.

Les mer her: