Bilde 1 av Prost Stabels vei 388Bilde 2 av Prost Stabels vei 388
Digital salgsoppgave
Prost Stabels vei 388

2019 Skedsmokorset • Lillestrøm kommune

Prisantydning

kr 3 400 000

Fellesgjeld: kr 251 795Omkostninger: kr 15 504Totalpris: kr 3 667 299
Romslig endeleilighet med moderniseringsbehov | Alt på ett plan | Rolig og sentralt | Garasjeplass | Fine uteplasser
Vis i kartSe bladbar salgsoppgaveLast ned denne salgsoppgaven
Boligtype
Leilighet
Eierform
Borettslag
Antall soverom
2 soverom
Etasje
1
Primærrom (P-ROM)
73 m²
Bruksareal (BRA)
79 m²
Fellesutgifter
kr 3 667 / Mnd
Prisantydning
kr 3 400 000
Omkostninger
kr 15 504
Fellesgjeld
kr 251 795
Totalpris
kr 3 667 299
Fellesformue
kr 17 733
Byggeår
1987
Tomt
Fellestomt 13349 m²
Oppdragsnummer
91210206
card-default

Halid Talic

Daglig leder/ Eiendomsmegler MNEF / Partner
Les om Halid
card-default

Adenis Pronaj

Eiendomsmeglerfullmektig
Les om Adenis
Prisantydningkr 3 400 000,-
Fellesgjeldkr 251 795,-
Pantattest kjøperkr 200,-
Tingl.gebyr BRL-skjøte - Statens Kartverkkr 480,-
Tingl.gebyr pantedokument BRL - Statens Kartverkkr 480,-
Gebyr utlysing forkjøpsrett (kjøper)kr 7 494,-
Boligkjøperpakke If (valgfritt)kr 6 850,-
  
Totalpris kr 3 667 299
Eiendom
Prost Stabels vei 388, 2019 Skedsmokorset, Etasje: 1

Matrikkel
Gnr. 36 bnr. 12, andelsnr. 22 i Nordgar'n Borettslag med orgnr. 947123335 i Lillestrøm kommune

Boligtype
Andelsleilighet

Eierform
Borettslag

Areal
Primærrom: Entré, stue, kjøkken,  to soverom, og bad: 73 kvm.
Bruksareal: 79 kvm.

Vedlagte plantegninger er ikke målbare. Arealene er hentet fra tilstandsrapport. Areal og rom er angitt og definert etter dagens faktiske bruk, uavhengig av hva som er godkjent fra bygningsmyndighetene.

Antall soverom
2

Byggeår
1987

Tomt
Boligen disponerer en naturlig del av felles tomt som er totalt 13 349 kvm. Tomten er pent opparbeidet med asfaltert gårdsplass som gir et ryddig uttrykk. Solrik hage, prydbusker og annen fin beplantning på tomten.

Prisantydning
3 400 000

Tilstandsrapport
Takstmann: Daniel P. Martens
Takstdato: 05.11.21

Andel fellesgjeld/Fellesformue
Andel fellesgjeld: kr. 251.795,- pr. 25.10.2021
Andel fellesformue: kr. 17 733 ,- pr. 31.12.2020

Totalpris inkl. fellesgjeld
3 400 000,- (Prisantydning)
251 795,- (Andel av fellesgjeld)

3 651 795,- (Pris inkl. fellesgjeld)

Omkostninger
200,- (Pantattest kjøper)
480,- (Tingl.gebyr BRL-skjøte - Statens Kartverk)
480,- (Tingl.gebyr pantedokument BRL - Statens Kartverk)
7 494,- (Gebyr utlysing forkjøpsrett (kjøper))
6 850,- (Boligkjøperpakke If (valgfritt))

15 504,- (Omkostninger totalt)

3 667 299,- (Totalpris inkl. omkostninger)

Felleskostnad
Totale felleskostnader pr d.d. kr 3 667,- og fordelingen er slik:

Felleskostnader: kr. 2 116,-
Stipulerte kapitalkostnader: kr. 351,-
Stipulerte kapitalkostnader: kr. 701,-
Kollektiv avtale Tv: kr. 479,-
Strøm fellesområder: kr. 20,-

Merk: Alle har egne vannmålere og betaler pr i dag kr. 500 til à-konto pr måned. Avregnes en gang pr år.

Det gjøres oppmerksom på at en eventuell renteøkning, vedlikeholdsarbeid eller andre tiltak som iverksettes av borettslaget kan medføre økning i felleskostnadene. Styreleder opplyser at det ikke foreligger noen konkrete planer om økning i utgiften. Det er dog normalt at det foretas en årlig indeksregulering av felleskostnadene.

Felleskostnad inkluderer
Betjening av andel fellesgjeld, kommunale avgifter, kabel-tv, kommunale avgifter, brøyting, felles bygningsforsikring, drift og vedlikehold, forretningsførsel, styrehonorar, eiendomsskatt m.m.

Sikringsordning fellesgjeld
Et borettslag er organisert som et selskap, dette innebærer at dersom noen av andelseierne ikke betaler sine fellesutgifter må borettslaget selv ta tapet og fordele det på de øvrige andelseieren, man kan på denne måten bli tvunget til å betale dersom andre ikke betaler sine fellesutgifter. For å hindre at dette skjer er borettslaget tilknyttet en sikringsordning som dekker borettslagets tap i en fastsatt periode dersom noen av andelseierne ikke betaler sin fellesutgifter. Sikringsordningen er levert av BORI.

Kommunale avgifter
Kommunale avgifter dekkes gjennom fellesutgiftene i borettslaget.

Eier
Grete Fergestads dødsbo

Beskrivelse
Velkommen til Prost Stabels vei 388 - presentert av eiendomsmegler Halid Talic v/ EIE Eiendomsmegling

Stor og attraktiv 3-roms endeleilighet som ligger inne på et koselig tun i en blindvei. Meget barnevennlig og rolig område med flotte
grøntområder rett utenfor døren. Boligen har en optimal planløsning og består av stor og romslig stue med flere gode møbleringsmuligheter, separat  kjøkken, pent flislagt bad (fra 2008), to gode soverom og en innbydende entré. Fra stuen er det tilgang til herlig vestvendt markterrasse på ca. 28 kvm.

Det er kort vei til skoler, barnehager, kollektivtilbud, butikker og til flotte rekreasjonsmuligheter.

Kort fortalt
- Optimal planløsning
- Moderniseringsbehov
- Garasjeplass følger boligen
- Romslig bad med gulvvarme
- Kort vei til alt av servicefasiliteter
- Kollektivmuligheter (buss)

Parkering
Boligen har en enkelt garasje i felles garasjehus som følger med i handelen. Borettslaget opplyser om at andelseier betaler kr. 50 pr. mnd. for strøm i garasjen. Utover dette er det gjesteparkeringer i borettslaget og gode parkeringsmuligheter ved gateparkering regulert etter gjeldende bestemmelser.

Beliggenhet
Boligen ligger i et attraktivt og veletablert boligområde på Holt Vestvollen i nærheten av Skedsmokorset. Dette er et populært boligområde blant naturskjønne omgivelser, som er i stadig utvikling med sentral beliggenhet, variert bebyggelse og kort vei til det meste man trenger i hverdagen. Skedsmokorset med bl.a. Skedsmo senter ligger ca. 5 min unna med bil, og det tar kun ca. 8 min. med bil til Lillestrøm sentrum med alle bymessige fasiliteter.

Området passer meget bra for dem som er interessert i å bo i rolige omgivelser, samtidig som man har kort vei til det meste man trenger i hverdagen. Ved innkjøringen til Holt Vestvollen er det matbutikker, apotek og bensinstasjon, samt bussholdeplass, noe som forenkler hverdagen.

Servicetilbud
Det er flere dagligvareforretninger på Skedsmokorset ca. 4 min. unna med bil. Her finner man også Skedsmo Senter med det aller meste av forretningsutvalg, som bl.a. post-i-butikk, apotek, legesenter, klesbutikker, restauranter, frisør, dagligvarebutikker, møbelbutikk, bakeri, m.m. Ellers finner man de fleste bymessige fasiliteter i nærmeste by, som ligger kun ca. 7 min. fra Lensmann Haaversens vei.
Lillestrøm by ble for noen år siden kåret til den beste sykkelbyen i Norge. En tur langs Nitelva - på sykkel eller til fots - er et populært tiltak for kropp og sjel. Og når shoppinglysten eller sulten melder seg, frister det kanskje med et besøk på Lillestrøm Torv med 80 butikker og spisesteder, eller å rusle i den hyggelige gågaten med spennende nisjeforretninger, vinmonopol, restauranter med smaker fra fjern og nær? Sentralt plassert i byen finner du også kinohuset med mange saler og filmer for små og store.
Skulle du ha behov for ytterligere shoppingmuligheter, er Strømmen Storsenter, som Norges største shoppingsenter, et godt alternativ. Her kan man virkelig boltre seg blant over 200 forretninger og servicetilbud. På Strømmen er det også miljøgate med bl.a. bibliotek, caféer og restauranter m.m.

Rekreasjon og idrett
Skedsmokorset har flere flotte idrettsanlegg. For den golfinteresserte er Hauger golfbane, med sin 18- hulls bane og driving range, en kort kjøretur unna. I Tæruddalen, som er en liten sykkeltur unna boligen, har du et godt utgangspunkt for rekreasjon hele året. Her finnes utmerket turterreng med ski - og lysløype, samt fine fiskevann. Tæruddalen er for mange innfallsport til Romeriksåsen fra syd. Herfra går det en lyssatt rundløype (4,3 km) med forbindelse videre innover i Romeriksåsen via Ringdalshytta. Traséen fra Tæruddalen over Høgsmåsan og videre not Ringdalshytta er også fin i sommerhalvåret, og ligger ca. 5 minutters kjøring fra eiendommen.

En kort sykkeltur unna ligger Nebbursvollen Frilufts bad, som er Lillestrøms populære badested med basseng, grøntområder og kiosk m.m. Området har også asfalterte gang- og sykkelveier i flotte omgivelser langs Nitelva.
Kollektivtilbud

Holt Vestvollen har et godt utviklet kollektivtilbud, som forenkler det å leve et aktivt liv uten bil. Fra boligen er det gåavstand til flere bussholdeplasser med transportmuligheter både til Oslo, Lillestrøm og Gardermoen. Det går blant annet ekspressbuss (422) hvert kvarter på morgenen, med en reisetid på 30 minutter til Oslo S. Ellers hyppige avganger til flere destinasjoner.

Med sentral beliggenhet og kort vei ut på E6, er Holt Vestvollen et utmerket område å bosette seg på.

Bebyggelse
Området består i all hovedsak av småhusbebyggelse og eneboliger.

Tomt
Felles eiet tomt, 13349 m²

Adkomst
Det vil bli skiltet med Eie visningsskilt på oppsatte fellesvisninger.

Se vedlagt kartskisse i annonsen. Ved å trykke på kartet får du enkelt tilgang til en spesifisert reiserute fra ønsket startdestinasjon til den aktuelle boligen.

Skole/barnehage
Dersom skole- og barnehagetilbud er av betydning for handelen, må interessenten selv sjekke dette med barnehagekontor og skolekontor for det aktuelle området.

Inneholder
Boligen er på ett plan og inneholder: Entré, bad, kjøkken, stue, og to soverom.
I tillegg disponerer boligen to boder. En utebod på hhv. 6,3 kvm. og to innvendige boder på 6 kvm.

Byggemåte
Informasjon om byggemåte er hentet fra tilstandsrapport utført av takstmann Daniel P. Martens.

Takstmann opplyser om at boligen er bygget med gulv på grunn og antatt i betong. Utvendig er det malte trevinduer med 3-lags glass skiftet ut i 2021 (med unntak av to vinduer), balkongdør med 3-lags isolerglass. Innvendig er det malte og sparklede gipsplater og taktessplater på vegg  Etasjeskillere er antatt i betong. Vannbåren varme i gulv lags yttervegger.  Markterrasse på 28 m2, utført med impregnerte terrassebord lagt på tilfarergulv.

Det er gitt TG II på følgende:
- Skade på ett dørblad
- Noen løse fliser i området utenfor dusjsone på badet. Stedvis svertesopp i overgang gulv/vegg dusjsone.
- Terrassebord med synlig slitasje og stedvis tøresprekker
- Ildfast plate mangler på gulvet under ferierluke
- Manglende dreninger fra sisterne på bad
- Det er påvist at overflater har noe skader på kjøkkenet
- Mer en halvparten av forventet brukstid er oppbrukt på vannledninger, avløpsledninger og anlegg for vannbåren varme

Det er gitt TG III på følgende:
- Det er ikke etablert ventilasjon på badet
- Ikke etablert friskluftsventiler utover åpning av vinduer. Bedre ventilering må etableres (soverom/stue)
- Mangler røykvarsler på kjøkken

For ytterligere informasjon om byggemåte se tilstandsrapporten som ligger vedlagt. Det er viktig at interessenter setter seg inn i rapporten. Interessenter oppfordres til å kontakte takstmann ved eventuelle bygningstekniske spørsmål.

I tillegg fremkommer følgende av selgers egenerklæringsskjema:
Kjenner du til om det er/har vært feil ved våtrommene, f. eks. sprekker, lekkasje, råte, lukt eller soppskader?
Vet ikke, løs gulvflis.

Tilleggskommentar:
Selger har ikke bebodd eiendommen og har derfor ikke spesifikk kunnskap om den. Det kan i denne sammenheng eksistere feil og skader på eiendommen som ikke er spesifikt opplyst. Kjøper oppfordres derfor til å foreta en særlig grundig besiktigelse, gjerne med bistand av teknisk sakkyndig.

Primærrom
Primærrom: 73 kvm
Følgende rom er inkludert i P-rom: Gang, bad, kjøkken, stue og 2 soverom

Bruksareal
Bruksareal: 79 kvm

Boder
Boligen disponerer to boder. En utebod på ca. 6,3 kvm. og to innvendige boder på ca. 6 kvm.

Standard
Velkommen til Prost Stabels vei 388. Boligen passer ypperlig for den nevenyttige kjøper, er på 1. plan og inneholder:

Gang:
Flott entré/gang som gir et godt første inntrykk av boligen. Her er det god plass til å henge ifra seg ytterklær og sette fra seg sko.

Stue:
Stor, lys og luftig stue hvor store vindusflater gir rikelig med naturlig lys i rommet. Stuen størrelse og utforming gjør det mulig å innrede med sofa med tilhørende møblement og spisebord. Fra stuen er det utgang til en solrik markterrasse på ca. 28 kvm.

Kjøkken:
Pent og klassisk kjøkken med delvis kjøkkenfronter i glass og delvis profilerte kjøkkenfronter. Heltre benkeplate og pent flislagt vegg over kjøkkenbenk. Kjøkkenet har generell slitasje. Det er god plass til spisegruppe med tilhørende møblement i rommet. Opplegg for frittstående kjøl/frys, komfyr og oppvaskmaskin.

Hovedsoverom:
Romslig og behagelig hovedsoverom med god plass til dobbeltseng med tilhørende nattbord. Garderobeskap som er i rommet følger med i handelen.
 
Soverom II:
Boligen har ett ytterligere soverom som passer ypperlig som gjesterom eller kontor- alt etter behov. Det er god plass til en dobbeltseng med tilhørende nattbord og garderobeskap. Fra rommet er det tilgang til innvendig boder.

Bad:
Romslig og pent flislagt bad som er pusset opp i 2008. Badet har vegghengt toalett med innebygd sisterne kasse. Pen servant på vegghengt servantskap. Dusjvegg utført med glassbyggersten og dusjdør i glass. Opplegg for vaskemaskin på badet.

Bod/innvendig bod:
Praktisk innvendig bod med gode oppbevaringsmuligheter (originalt delt bod og kjølerom).

Markterrasse / hage:
Solrik markterrasse på ca. 28 kvm. Markterrasse er utført med malte impregnerte terrassebord lagt på tilfarergulv. Fra terrassen kan du gå rett ut på en gressbelagt hage.

Ferdigattest
Det foreligger midlertidig innflyttingstillatelse for oppføring av bolighus, datert 09.03.1988. I denne ble det anmerket om at div. arbeider gjensto som omhandlet noe planering og ett krav fra feiermester som måtte etterkommes.

Etter at bygningsmassen ble oppført har det blitt innført nye bestemmelser i plan- og bygningsloven. Ferdigattest utstedes ikke for bygg/endringer/tiltak som ble omsøkt før 01.01.1998. Det vil dermed ikke være mulig å be om ferdigattest for slike tiltak. Dette betyr ikke at tiltak blir lovlige, men at saken ikke lenger kan avsluttes med ferdigattest.

I nyere tid har selger pusset opp badet (2008). Takstmann har fått fremvist tilbudsbrev på utførende firma for oppussing av baderom.

Oppvarming
Varmekabler i gulv på bad, og vannbåren varme i gulv langs yttervegger. Varmtvannsbereder med antatt varmepumpeteknologi fra NIBE. Av
nyere dato. Produserer varmt forbruksvann og til vannbåren varme gulv. Dersom det ikke er varmekilder i alle rom, fravikes NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Energimerking
Energiattest med energimerke Oppvarmingskarakter Rød - Energikarakter F

Eiendomsskatt
Det praktiseres eiendomsskatt på boliger i Lillestrøm kommune.

Fordeling felleskostnader
Totale felleskostnader pr d.d. kr 3 667,- og fordelingen er slik:

Felleskostnader: kr. 2 116,-
Stipulerte kapitalkostnader: kr. 351,-
Stipulerte kapitalkostnader: kr. 701,-
Kollektiv avtale Tv: kr. 479,-
Strøm fellesområder:  kr. 20,-

Merk: Alle har egne vannmålere og betaler pr i dag kr. 500 til à-konto pr måned. Avregnes en gang pr år

Det gjøres oppmerksom på at en eventuell renteøkning, vedlikeholdsarbeid eller andre tiltak som iverksettes av borettslaget kan medføre økning i felleskostnadene. Styreleder opplyser at det ikke foreligger noen konkrete planer om økning i utgiften. Det er dog normalt at det foretas en årlig indeksregulering av felleskostnadene.

Faste løpende kostnader
Boligen selges etter skifteattest. Selger har ikke bodd i boligen og har således ikke førstehåndskunnskap om faste løpende kostander knyttet til boligen utover mnd. betalte felleskostnader.

Spesifikasjon av fellesgjeld
Lånenummer: 62018198032, Nordea Bank ABP
Annuitetslån, 4 terminer per år.
Rentesats per 25.10.2021: 1.7% pa.
Antall terminer til innfrielse: 98
Saldo per 25.10.2021: kr. 12 472 523
Andel av saldo: kr. 251 795

Første termin/første avdrag: 30.06.2021 ( siste termin 31.03.2046)

Forsikring med polisenummer
Fremtind Forsikring AS Premie: 21076131

Formuesverdi
Formuesverdi for inntektsåret 2019:
Som primærbolig kr. 801 429,-
Som sekundærbolig kr. 2 885 144,-

Borettslag
Nordgar'n borettslag ligger plassert midt mellom Skedsmokorset og Olavsgaard, ganske langt opp i Prost Stabels vei.

Borettslaget ble etablert i 1985 er eid av 35 andelseiere fordelt på 22 bygninger med adressene Prost Stabels vei 332-350 og 384-434.  Borettslaget har også 2 garasjerekker og en liten redskapsbod. Boligene er tremannsboliger, firemannsboliger, vertikaldelte eneboliger og eneboliger.

Nordgar'n borettslag skal være et borettslag som det er hyggelig å bo i. Borettslaget arrangerer sosiale møter for beboerne, som for eksempel sommerfest og julegrantenning. Borettslaget har hjemmeside: https://www.nordgarn.com/

BORI BBL benyttes som forretningsfører. Styret består av fire beboere som er på valg annet hvert år. Styret har frekvente styremøter og tar seg av alt som har med vedlikehold, bruksoverlating, byggemeldinger, skader og beboersaker.

Planlagte påkostninger:
Borettslaget har følgende planer for vedlikehold i 2021. Etter planen skal prosjektet være ferdigstilt i løpet av 2021. Alle vinduer, balkongdører og ytterdører eldre enn 2005 (originale) skal skiftes. All kledning med soltørket panel vil skiftes. All fasade males. Alle tak rengjøres og skadet takstein skiftes. Alle takrenner rengjøres. I prosjektperioden, vil gjesteparkeringen i nord sperres av. Det vil ikke være til hinder for at beboerne som har garasje her.

Styret planlegger dugnad i 2021 der beboere må belage seg for å vaske og male felles garasjerekke, postkassestativ må vaskes og males, og skadet material må skiftes.  Vedlikeholdet finansieres gjennom låneopptak.

Forretningsfører
BORI BBl

Styregodkjenning
Kjøper skal godkjennes av styret og har selv risikoen for at godkjennelse blir gitt. Styregodkjennelse kan ikke nektes uten saklig grunn.

Forkjøpsrett
Det foreligger kommunal forkjøpsrett her. Denne er allerede avklart og kommunen har informert om at de ikke benytter seg av retten,. Det foreligger også forkjøpsrett for borettslagets medlemmer. Forhåndsavklaring er igangsatt.

Dersom forkjøpsretten benyttes, løses opprinnelig kjøper fra avtalen og alle økonomiske forpliktelser overfor selger bortfaller. Vær oppmerksom på at forretningsfører har anledning til å belaste et ekstra gebyr til den som benytter forkjøpsrett. Ta kontakt med megler eller forretningsfører for ytterligere opplysninger om meldefristen.

Tekniske installasjoner
TV-tuner følger ikke med objektet, da det følger abonnementet til eier.

Dyrehold
Det er tillatt å holde husdyr. I vedtekter er det notert at man kan ha maksimalt 2 husdyr av typen katt eller hund. Ved ønske om flere husdyr må beboer søke skriftlig til styret.

Diverse
Det gjøres spesielt oppmerksom på at dette er salg av eiendom for et dødsbo. Det må legges til grunn at arvingene har begrenset kjennskap til eiendommen, og at de derfor ikke er kjent med feil eller mangler utover det som fremkommer av salgsmaterialet. Interessenter oppfordres til å foreta grundige undersøkelser, gjerne sammen med takstmann eller annen fagkyndig. Kjøper gjøres oppmerksom på at boligen ikke vil bli ytterliggere rengjort i forbindelse med overtakelsen. 

Det gjøres oppmerksom på at eiendomsmegler ikke har innhentet særskilte opplysninger om det finnes pålegg fra E-Verk eller brann/feiervesen på eiendommen.  Kun eventuelle integrerte hvitevarer medfølger handelen. Se forøvrig vedlagte løsøreliste.

Radonmåling
I utleieboliger, som er omfattet av strålevernforskriften, stilles det bindende krav til radonnivåene. Strålevernforskriften stiller krav til at årsmiddelverdien av radon i oppholdsrom i utleid bolig må være under 200 becquerel per m?. I tillegg skal tiltak for å redusere radonnivået alltid gjennomføres dersom det overstiger 100 Bq/m3. Dette er viktig å merke seg dersom man kjøper bolig som helt eller delvis skal leies ut. Utleier skal kunne fremvise dokumentasjon på at radonnivåene er forsvarlige. Dokumentasjonen skal ikke registreres hos myndighetene, men den skal være tilgjengelig både for leietaker og ved et eventuelt tilsyn. For ytterligere informasjon om radon, se www.nrpa.no/radon.

Forpliktelser, rettigheter og servitutter
Eiendommens servitutter følger av dens grunnboksblad.  Det er tinglyst 4 servitutter på eiendommens grunnboksblad som omhandler forkjøpsrett for Lillestrøm kommune, erklæring/avtale med diverse servitutter fra 1986, bestemmelser om veg og adkomstrett. For servitutter eldre enn fradelingsdato og eventuelle arealoppføringer som kan ha betydning for denne matrikkelenhet henvises det til hovedbruket / avgivereiendommen. Ta kontakt med megler for mer informasjon.

Borettslaget har lovbestemt første prioritets pant (legalpant) i andelen for opptil 2 x folketrygdens grunnbeløp (2G), jf. borettslagsloven § 5-20. Pantet dekker borettslagets krav på felleskostnader og andre krav borettslaget kan knytte til andelseieren.

Utleie
Iht. brl. § 5-4 (2) har andelseieren mulighet til korttidsutleie i opptil 30 dager i løpet av året. Andelseier kan ikke uten samtykke fra styret i borettslaget overlate bruken av boligen til andre. Andelseier kan overlate boligen til andre i inntil tre år hvis andelseier har bodd i boligen i minst ett av de to siste årene, jf. borettslagsloven § 5-5. Godkjenning kan bare nektes dersom brukerens forhold gir saklig grunn til det. Godkjenning kan nektes dersom brukeren ikke kunne blitt andelseier. Utleie i andre tilfeller kan godtas ved særlige grunner, jf. borettslagslova § 5-6. Se også borettslagets vedtekter og konferer megler ved spørsmål.

Vei/vann/kloakk
Eiendommen har adkomst via offentlig vei.
Eiendommen er tilknyttet kommunalt ledningsnett via private stikkledninger.

Regulering
Eiendommen er regulert til bolig iht reguleringskart B1 datert 22.10.2021 samt reguleringsplan 193 C datert 13.07.1982 med tilhørende kommuneplan 2019-2030. I følge Lillestrøm kommune er det ingen reguleringssaker ute til offentlig ettersyn som berører denne eiendommen.
Vi oppfordrer alle interessenter til å sette seg inn i kommuneplan og hvilken betydning denne har for eiendommen.

Overtagelse
Overtagelse etter avtale med selger. Overtagelse kan tidligst skje etter at forkjøpsretten for øvrige andelseiere i borettslaget og eventuelt medlemmer av boligbyggelaget er avklart, samt at styrets godkjennelse er avklart.

Prisantydning, omkostninger og evt. fellesgjeld
3 400 000,- (Prisantydning)
251 795,- (Andel av fellesgjeld)

3 651 795,- (Pris inkl. fellesgjeld)

Omkostninger
200,- (Pantattest kjøper)
480,- (Tingl.gebyr BRL-skjøte - Statens Kartverk)
480,- (Tingl.gebyr pantedokument BRL - Statens Kartverk)
7 494,- (Gebyr utlysing forkjøpsrett (kjøper))
6 850,- (Boligkjøperpakke If (valgfritt))

15 504,- (Omkostninger totalt)

3 667 299,- (Totalpris inkl. omkostninger)

Boligselgerforsikring
Selger har tegnet boligselgerforsikring som dekker selgers ansvar etter avhendingsloven. Egenerklæringsskjema er vedlagt salgsoppgaven og interessenter oppfordres til å gjennomgå dette før bud inngis.

Betalingsbetingelser
Fullstendig kjøpesum samt omkostninger skal være disponibelt på meglers klientkonto innen dato for overtagelse.

Lov om tiltak mot hvitvasking og terrorfinansiering(hvitvaskingsloven) pålegger eiendomsmegleren å gjennomføre legitimasjonskontroll og risikovurdering av alle kunder og/eller eventuelle reelle rettighetshavere. Dersom kundene ikke oppfyller lovens krav eller eiendomsmegler har mistanke om at transaksjoner har tilknytning til utbytte av straffbare handlinger eller forhold som rammes av straffeloven §§ 131 - 136 a, kan eiendomsmegleren stanse gjennomføring av handelen. Eiendomsmegleren kan ikke holdes ansvarlig for de konsekvenser dette vil kunne få for partene eller andre som har interesser i eiendomshandelen.

Vederlaget
Følgende er avtalt om meglers vederlag:

Provisjon 1,25 %

Tilrettelegging (kr.14 500)

Markedspakke (kr.14 900)

Oppgjør (kr.7 200)

Visningshonorar /overtagelseshonorar pr stk (kr .2 950)
Dersom handelen ikke kommer i stand eller at oppdraget sies opp har megleren krav på dekning for
påløpte timer, påløpte visninger, grunn og markedspakke samt utlegg.

Oppdragsnummer
91-21-0206

Budgivning
Eiendomsmegler skal legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden. Vi gjør oppmerksom på at det i forbrukerforhold ikke kan inngis bud med kortere akseptfrist enn kl. 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Eiendomsmegler kan ikke formidle bud med kortere akseptfrist enn dette. Hos Eie stiller vi strengere krav til frister ved budgivning enn det som følger av Forbrukerinformasjon om budgivning punkt 4, vedlagt i salgsoppgaven. Bud skal ikke ha en akseptfrist på mindre enn 30 minutter fra budet inngis. Bud med kortere akseptfrist enn 30 minutter kan bli avvist. For øvrig vises det til vedlagte forbrukerinformasjon om budgivning.

Alle bud og budforhøyelser skal være skriftlig. I tillegg må legitimasjon være fremlagt, og budet skal signeres av budgiver. Vi oppfordrer til å inngi bud elektronisk, ved å trykke på "Gå til budgivning" på eiendommens hjemmeside på eie.no. Ved å benytte denne tjenesten vil vilkårene om legitimasjon og signatur fra budgiver være oppfylt. Som kjøper og selger hos EIE vil du få tilsendt budjournalen etter at handel er inngått. Dette innebærer at alle bud vil bli gjort kjent for partene i den endelige kjøpsavtalen. Øvrige budgivere kan be om å få en kopi av budjournalen i anonymisert form. Det er viktig at du gjør deg kjent med all informasjon om boligen, og at du har spurt om det du eventuelt lurer på, før du legger inn et bud.

Boligkjøperpakke
Eie har i samarbeid med If lansert et gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert i en pakke til en meget konkurransedyktig pris.
 
Kjøpere (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. husforsikring, innboforsikring, dobbel rente dekning, flytteforsikring og boligkjøperforsikring som gir deg juridisk bistand dersom du ønsker å reklamere på boligkjøpet. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte. Ta kontakt med megler for ytterligere informasjon.

Lovanvendelse
Eiendommen selges etter reglene i avhendingsloven. Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen. Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakyndig før det legges inn bud. Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen. Dette gjelder likevel bare dersom man kan gå ut i fra at det virket inn på avtalen at opplysningen ikke ble gitt eller at feil opplysninger ikke ble rettet i tide på en tydelig måte. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel.

Boligen kan ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm. Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel). Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen «som den er», og selgers ansvar er da begrenset jf. avhl. § 3-9, 1. ledd 2. pktm. Avhendingsloven § 3-3 (2) fravikes, og hvorvidt en innendørs arealsvikt karakteriseres som en mangel vurderes etter avhendingsloven § 3-8. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Med forbrukerkjøp menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.

Hvitvasking
Eiendomsmegler er underlagt lov om hvitvasking og tilhørende forskrift. Hvitvaskingsloven pålegger megler å gjennomføre kundetiltak av både selger og kjøper. Dersom kjøper ikke bidrar til at megler får gjennomført kundetiltak, og dette medfører at transaksjonen ikke kan gjennomføres eller blir forsinket misligholder kjøper avtalen. Dette vil kunne gi selger rettigheter etter avhendingsloven, herunder rett til å heve kjøpet og gjennomføre dekningssalg for kjøpers regning dersom misligholdet er vesentlig. I tilfeller der det er selger som ikke bidrar til at megler får gjennomført løpende kundetiltak underveis i oppdraget må megler stanse gjennomføringen av transaksjonen. Selger vil i så fall ha misligholdt sine forpliktelser, og kjøper vil kunne ha krav mot selger etter avhendingslovens bestemmelser om mislighold og forsinkelse.

Dersom kundetiltak ikke lar seg gjennomføre vil EIE eiendomsmegling ikke kunne bistå med handelen eller foreta oppgjør.

Avdeling
Ensjø Eiendomsmegling AS
EIE Ensjø
Org. nr:921542690
Gladengveien 24
0661 Oslo
Tlf: 22 34 34 64, Fax:

Ansvarlig megler
Daglig leder/ Eiendomsmegler MNEF / Partner Halid Talic

Saksbehandlere
Halid Talic
EIE Ensjø
Daglig leder/ Eiendomsmegler MNEF / Partner
Mob: 46 79 09 93 / E-post: ht@eie.no
EIE Ensjø

Sett deg godt inn objektet og les salgsoppgaven nøye før du gir bud. Du kan klikke her for å lese mer om budgivingsprosessen.


Gå til budgivning
Valg av eiendomsmeglingsforetak skal være frivillig. Eiendomsmeglingsforetak kan ikke inngå oppdrag om eiendomsmegling dersom inngåelsen av oppdraget er satt som vilkår i avtale om annet enn eiendomsmegling, f.eks. tilbud om lån eller andre banktjenester, jf. Lov om eiendomsmegling § 6-3 (3).
Bilde 3 av Prost Stabels vei 388
For mer om objektet
Prost Stabels vei 388

Kontakt megler

Uansett hva du lurer på, svarer vi deg gjerne. Vi stiller bransjens høyeste krav til oss selv, og skreddersyr råd og løsninger for hver enkelt kunde.

Bilde av iphone som viser EIE-portalen
Få full oversikt
EIE portalen – ditt boligunivers

Du bruker en utdatert nettleser!

Internet Explorer er utdatert og ikke lenger offisielt støttet, og utgjør en stor sikkerhetsrisiko. Du bør avinstallere dette programmet og heller bruke Microsoft Edge, Mozilla Firefox, Google Chrome, Apple Safari eller andre nettlesere som oppdateres jevnlig.

Dersom du fortsetter å bruke nettsiden i Internet Explorer eller andre utdaterte nettlesere, kan du oppleve at nettsiden ser rar ut eller ikke fungerer i det hele tatt.

Les mer her: