Bilde 1 av Landskronaveien 206Bilde 2 av Landskronaveien 206
Digital salgsoppgave
Landskronaveien 206

2013 Skjetten • Lillestrøm kommune

Dette objektet er solgt!

Prisantydning

Objektet er solgt!

Familievennlig og koselig rekkehus i et barnevennlig område ~ Dobbeltgarasje m/elbillader ~ 3 soverom ~ Solrikt
Vis i kart
Boligtype
Rekkehus
Eierform
Borettslag
Antall soverom
3 soverom
Primærrom (P-ROM)
143 m²
Bruksareal (BRA)
144 m²
Fellesutgifter
kr 4 954 / Mnd
Prisantydning
kr 4 790 000
Omkostninger
kr 15 504
Fellesgjeld
kr 202 165
Totalpris
kr 5 007 669
Fellesformue
kr 50 098
Byggeår
1972
Tomt
Fellestomt 4345 m²
Oppdragsnummer
11210166
card-default

Mads Petter Karlsen

Eiendomsmegler
Les om Mads
Prisantydningkr 4 790 000,-
Fellesgjeldkr 202 165,-
Gebyr utlysing forkjøpsrett (kjøper)kr 7 494,-
Boligkjøperpakke If (valgfritt)kr 6 850,-
Pantattest kjøperkr 200,-
Tingl.gebyr BRL-skjøte - Statens Kartverkkr 480,-
Tingl.gebyr pantedokument BRL - Statens Kartverkkr 480,-
  
Totalpris kr 5 007 669
Eiendom
Landskronaveien 206, 2013 Skjetten

Matrikkel
Gnr. 69 bnr. 39, andelsnr. 4 i Sletta borettslag med orgnr. 948534320 i Lillestrøm kommune

Boligtype
Rekkehus

Eierform
Borettslag

Areal
Primærrom: 143 kvm, Bruksareal: 144 kvm
Vedlagte plantegninger er ikke målbare. Arealene er hentet fra takstrapport. Areal og rom er angitt og definert etter dagens faktiske bruk, uavhengig av hva som er godkjent fra bygningsmyndighetene.

Antall soverom
3

Byggeår
1972

Tomt
Felles tomt på 4345 m² opparbeidet med blant annet: Asfalterte internveier, gressplen, trær, prydbusker og diverse beplantning.

Prisantydning
4 790 000

Takstrapport
Takstmann: Magnus Slåtsveen
Takstdato: 18.11.21

Andel fellesgjeld/Fellesformue
Andel fellesgjeld: kr. 202 165,- pr.
Andel fellesformue: kr. 50 098,- pr.

Totalpris inkl. fellesgjeld
4 790 000,- (Prisantydning)
202 165,- (Andel av fellesgjeld)

4 992 165,- (Pris inkl. fellesgjeld)

Omkostninger
7 494,- (Gebyr utlysing forkjøpsrett (kjøper))
6 850,- (Boligkjøperpakke If (valgfritt))
200,- (Pantattest kjøper)
480,- (Tingl.gebyr BRL-skjøte - Statens Kartverk)
480,- (Tingl.gebyr pantedokument BRL - Statens Kartverk)

15 504,- (Omkostninger totalt)

5 007 669,- (Totalpris inkl. omkostninger)

Felleskostnad
Kr. 4 954,- pr. mnd.

Felleskostnad inkluderer
Felleskostnader inkluderer blant annet: Generell drift og vedlikehold, kommunale avgifter, eiendomsskatt, felles bygningsforsikring m.m.

Sikringsordning fellesgjeld
Et borettslag er organisert som et selskap, dette innebærer at dersom noen av andelseierne ikke betaler sine fellesutgifter må borettslaget selv ta tapet og fordele det på de øvrige andelseieren, man kan på denne måten bli tvunget til å betale dersom andre ikke betaler sine fellesutgifter. For å hindre at dette skjer er borettslaget tilknyttet en sikringsordning som dekker borettslagets tap i en fastsatt periode dersom noen av andelseierne ikke betaler sin fellesutgifter.

Kommunale avgifter
Kommunale avgifter dekkes gjennom fellesutgiftene i borettslaget/aksjelaget.

Eier
Pål Vedal Eileen Lauten

Parkering
Parkering i dobbeltgarasje.
For øvrig gateparkering og gjesteparkering etter gjeldende bestemmelser.

Beliggenhet
Landskronaveien ligger i et sentralt, populært og meget familievennlig boligområde på Skjetten i Lillestrøm kommune, med trygg gangavstand til skoler, flere barnehager, flotte rekreasjonsområder og et rikt utvalg av fasiliteter og servicetilbud. I nærmiljøet finnes flere kunstgressbaner, lekeplasser, idrettshall, svømmehall, skateramp, alpinanlegg, golfbane og treningssentre som gjør området til et attraktivt sted å bosette seg. Boligen ligger også i nærhet til skog og mark med fine turområder og preparerte lysløyper, Nebbursvollen Friluftsbad, tursti lang Nitelva, samt innsjøen Øyeren.

En kort sykkeltur unna ligger Nebbursvollen Friluftsbad som er Lillestrøms populære badested med basseng, vannsklier, grøntområder, kiosk m.m. Området har også asfalterte gang og sykkelveier i naturskjønne omgivelser langs Nitelva.

Landskronaveien har nærhet til et godt utvalg av daglige servicetilbud. Dagligvarehandelen kan gjøres ved bl.a. Meny. Ønsker du ytterligere servicetilbud har Skjetten Nærsenter et godt og variert utvalg av butikker, post, minibank, apotek, blomster, restaurant, helsetilbud og bensin stasjon etc. Strømmen Storsenter ligger også i nærområdet og fremstår i dag som landets mest innholdsrike kjøpesenter med over 200 butikker og tilknyttede virksomheter. Det er også kort vei til Lillestrøm sentrum med handlegater, shoppingsenter, kino, kulturhus og utesteder, samt Lørenskog med både Metro og Triaden kjøpesenter. Oslo sentrum ligger godt innen rekkevidde via offentlig kommunikasjon og bil.

Bebyggelse
Bebyggelsen består hovedsaklig av rekkehus, blokkleiligheter og småhus.

Tomt
Fellestomt, 4345 kvm

Adkomst
Se vedlagt kartskisse i annonsen. Ved å trykke på kartet får du enkelt tilgang til en spesifisert reiserute fra ønsket startsted til den aktuelle boligen.

Skole/barnehage
Se vedlagt nabolagsprofil.

Offentlig kommunikasjon
Se vedlagt nabolagsprofil.

Fritidstilbud
Se vedlagt nabolagsprofil.

Byggemåte
Rekkehus tilhørende Sletta Borettslag beliggende på Skjetten, Lillestrøm kommune. Borettslaget består av 57 boliger og har felles tomt. Felles tomt
opparbeidet med blant annet: Asfalterte internveier, gressplen, trær, prydbusker og diverse beplantning.

Rekkehus over 2 etasjer. Gulv mot grunn av betong. Grunnmur av betong. Etasjeskiller av tre. Yttervegger av trekonstruksjoner, utvendig kledd med
liggende trekledning. Flat takkonstruksjon utvendig tekket med papp. Boligen har slett entrédør med glassfelt. Vinduer og balkongdører med
rammer/karmer av tre, og to-lags glass fra 2020. Oppvarming med elektrisitet kombinert med vedfyring.

Rekkehuset består av 1.etasje med entré, gang, tre soverom, bad og bod. 2.etasje består av stue/spisestue, kjøkken og vaskerom. Utgang fra
stue/spisestue til nordøst-vendt balkong oppmålt til ca. 17 m2. Utgang fra soverom 3 til nordøst-vendt markterrase oppmålt til ca. 33 m2. Utgang fra
entré til sydvest-vendt markterrase oppmålt til ca. 41 m2 med videre adkomst til utvendig bod oppmålt til 5,6 m2 samt vedbod oppmålt til 4 m2.

Leiligheten disponerer i tillegg en garasjeplass med EL-Bil lader oppmålt til ca. 33 m2 i felles garasjerekke. For ytterligere informasjon om byggemåte se takstrapport som ligger vedlagt.

Det er viktig at interessenter setter seg inn i  rapporten. Interessenter oppfordres til å kontakte takstmann ved eventuelle bygningstekniske spørsmål.

Primærrom
Primærrom: 143 kvm
Følgende rom er inkludert i P-rom:

Bruksareal
Bruksareal: 144 kvm

Standard
Kjøkken:
Delvis åpen kjøkkenløsning mot stue/spisestue. IKEA kjøkkeninnredning. Kjøkkeninnredning med profilerte fronter. Benkeplate av tre. Nedfelt
oppvaskkum med ett-greps armatur fra Oras. Glassplate på vegg over benkeskap. Benkeskapsbelysning og stikkontakter over benkeplate.
Integrerte hvitevarer: Nedfelt induksjonstopp og komfyr fra Bosch. Oppvaskmaskin fra Asko. Vinkjøler fra temptech. Frittstående kjøleskap med
fryser fra LG. Vegghengt ventilator tilkoblet avtrekk. Vannrør av kobber. Synlige avløpsrør av plast.
Bad:
Baderom fra 2009. Flislagt gulv med varme og flislagte vegger. Nedsenket himling med downlights. Vegghengt servantskap i slett utførelse.
Ovenpåliggende servanter med ett-greps armatur. Speil på vegg over servant. Dusjsone med innfellbare dører i glass. Dusjarmatur tilkoblet
hånddusj og regndusj fra FM Mattsson. Frittstående boblebadekar med ett-greps armatur. Vegghengt toalett fra Villeroy & Boch. Mekanisk
avtrekksvifte på vegg. Vannrør med rør-i-rør system og kobber. Synlige avløpsrør av plast.
Vaskerom:
Baderom fra ukjent årstall. Gulvflate belagt med gulvbelegg. Vegger i malte flater. Himling i malt flate. Frittstående servantskap med slette fronter.
Ovenpåliggende servant med ett-greps armatur. Speil på vegg over servant. Varmtvannsbereder på ca. 300 liter er plassert i plassbygget kasse.
Frittstående toalett fra Gustavsberg. Naturlig avtrekksventil på vegg. Vannrør av kobber. Synlige avløpsrør av plast.
Øvrige rom:
1. etasje: Gulvflater belagt med laminat samt fliser i entré. Gulvvarme i alle soverom. Vegger med panelplater. Himlinger i malte flater og panel samt
nedsenket himling med downlights i entré. Profilerte innerdører. 2,49 meter garderobeskap i entré. 2,49 meter garderobeskap i gang.
Garderobeløsning i soverom 1.

2. etasje: Gulvflater belagt med parkett. Vegger i malte flater, tapet og panelplater. Himlinger med panel. Profilerte innerdører.

Følgende har fått TG2 fra takstmann:
For utfyllende tekniske standard for øvrig henvises det til vedlagt takstrapport.
- Overflater vegger grunnet ris/sprekker i flisfuger obserbert i dusjsonen.
- Bad grunnet ffallforhold.
- Vaskerom TG2 helhetsvurdering er gitt på bakgrunn av registrerte avvik i kombinasjon medalder. Det er blant annet registrert at gulvbelegg mangler vedheft ved innerdør. Fall til sluk er mindre enn hva som ideelt anbefales. Membraner/tettesjikt samt vannrør og avløpsrør er vurdert til å ha en alder som tilsier begrenset/usikker restlevetid. Naturlig ventilasjon og ikke mekanisk avtrekk samt ventilasjonsspalte dør/terskel er ikke etablert. Hulltaking og fuktmåling er ikke utført grunnet vaskerommets plassering.
- Kjøkken grunnet vannrør og innredning. Det er alder på vannrør og slitasje på benkeplate.
- Innvendige trapper.
- Etasjeskillere 2. etasje.
- Hovedstoppekran og stakeluke.
- Elektrisk anlegg: Forenklet vurdering av det elektriske anlegget. Det er kun fremlagt samsvarserklæring på deler av det elektriske anlegget, montert
etter 1999. Se sjekkliste dokumentasjon.
- Yttertak grunnet helhetsvurdering.
- Balkonger. Rekkverkshøyden er under 1,0 meter. Avvik fra gjeldende forskrift. Tiltak anbefales. Tettesjikt er gammelt og anbefalt brukstid er overskredet/marginal. Tiltak anbefales.
- Drenering.

Det er viktig at interessenter setter seg inn i rapporten. Interessenter oppfordres til å kontakte takstmann ved eventuelle bygningstekniske spørsmål.

Oppsummering selgers egenerklæringsskjema:
1. Kjenner du til om det er/har vært feil ved våtrommene, f. eks. sprekker, lekkasje, råte, lukt eller
soppskader? Ja.  I 1997 var det fuktskade på bad i 1ste etasje. Dette ble sanert, tørket og rettet ved innflytting. Si den er badet fullstendig renovert i 2009. Ingen feil kjent på vaskerom eller kjøkken.

2. Kjenner du til om det er utført arbeid på bad/våtrom?
Ja, kun faglært.
Firmanavn: Ruch Invest as
Redegjør for hva som ble gjort av hvem og når: Hele badet ble totalrenovert.

2.1 Ble tettesjikt/membran/sluk oppgradert/fornyet?
Ja. Av Ruca Invest as. Badet ble revet, og utvidet, og fullstendig renovert. 2.2 Foreligger det dokumentasjon på arbeidene?
Nei.
 Kun delvis. Samsvarserklæring fra elektriker. Bilder fra oppussingen. Mangler dokumentasjon fra rørlegger (Valstad VVS as). 4. Kjenner du til om det er/har vært utført arbeid/kontroll på vann/avløp?
Ruca Invest as. Bad i 1ste etasje: Sluk ble relokalisert, og alt av rør ble byttet og lagt rør-i-rør.

7. Kjenner du til om det er/har vært skjevheter/setningsskader, f. eks. riss/sprekker i mur, skjeve gulv eller
lignende?
Vi tror det er noe skjevhet i en kube, sørøst, andre etasje. Merker det ikke til daglig. 9. Kjenner du til om det er/har vært insekter/skadedyr i boligen som: rotter, mus, maur eller lignende?
Vi hadde sukkermaur for mange år siden. Disse forsvant etter bekjempelse, og har ikke kommet tilbake. 12. Kjenner du til om det har vært utført arbeider på terrasse/garasje/tak/fasade?
Ja, både av faglært og ufaglært / egeninnsats.
Firmanavn: Ion Obreja ans.
Redegjør for hva som ble gjort av hvem og når: Markterrasse på fremsiden (2018) samt terrasse i 2ndre etasje ved kjøkken, er utført av faglærte. Markterrasse på bakside samt rekkverk/gjerde er utført av ufaglærte.

13. Kjenner du til om det er/har vært utført arbeider på el-anlegget eller andre installasjoner (f.eks. oljetank,
sentralfyr, ventilasjon)?
Ja, kun faglært.
Firmanavn: Elektroservice as.
Redegjør for hva som ble gjort av hvem og når: Diverse elektriske arbeider ifm oppussing.

13.1 Foreligger det samsvarserklæring for hele eller deler av det elektriske anlegget (i henhold til forskrift om lavspenningsanlegg)?
Ja. Kun samsvarserklæring på bad, 1ste etasje. 14. Kjenner du til om det er utført kontroll av el-anlegget og/eller andre installasjoner (f.eks. oljetank,
sentralfyr, ventilasjon)?
Ja.  El-kontroll er gjennomført i regi av borettslaget. Alle anmerkninger er rettet.

15. Har du ladeanlegg/ladeboks for el-bil i dag?
Ja. En ladeboks i garasje.

28. Kjenner du til om det er/har vært sopp/råteskader/insekter/skadedyr i sameiet/laget/selskapet som: rotter, mus, maur eller lignende?
Ja. Sukkermaur for mange år siden, har ikke hatt problemer på flere år.

Ferdigattest
Det foreligger ferdigattest datert 24.01.1974 med anmerkninger om at denne attest ikke er gyldig før planeringsarbeidet ved nr 192 - 194 - 196 er godkjent av bygningskontrollen.
Videre foreligger det midlertidig brukstillatelse datert 17.11.1972.

Oppvarming
Oppvarming med elektrisitet kombinert med vedfyring.

Energimerking
Energiattest med energimerke Oppvarmingskarakter Oransje - Energikarakter F

Fordeling felleskostnader
Fellesutgifter: kr 4 954,- pr.mnd.
Felleskostnader inkluderer blant annet: Generell drift og vedlikehold, kommunale avgifter, eiendomsskatt, felles bygningsforsikring m.m.

Faste løpende kostnader
Strøm, felleskostnader, internett/tv, innboforsikring m.m.

Spesifikasjon av fellesgjeld
Spesifikasjon av lån:
Lånenummer: 90497171996, Handelsbanken
Annuitetslån, 12 terminer per år.
Rentesats per 15.11.2021: 1.45% pa.
Antall terminer til innfrielse: 347
Saldo per 15.11.2021: 9 299 628
Andel av saldo: 202 166
Første termin/første avdrag: 30.07.2021 ( siste termin 30.09.2050 )
Overnevnte informasjon er hentet fra forretningsfører.

Årsregnskap
Megler har kopi av budsjett og årsregnskap. Dette kan interessenter få oversendt.

Forsikring med polisenummer
Fremtind Forsikring AS Polisenummer: 20811457

Formuesverdi
Formuesverdi for inntektsåret 2019: Som primærbolig Kr. 1 258 614,- Som sekundærbolig Kr. 4 531 011,-

Borettslag
Borettslag: Sletta borettslag, Orgnr: 948534320

Forretningsfører
BORI

Styregodkjenning
Kjøper skal godkjennes av styret og har selv risikoen for at godkjennelse blir gitt. Styregodkjennelse kan ikke nektes uten saklig grunn.

Forkjøpsrett
Det foreligger forkjøpsrett for borettslagets/ boligaksjeselskapets medlemmer. Forhåndsavklaring er igangsatt. Ta kontakt med megler eller forretningsfører for ytterligere opplysninger om meldefristen.

Tekniske installasjoner
TV-tuner følger ikke med objektet, da det følger abonnementet til eier.

Dyrehold
Dyrehold er tillatt iht. husordensreglene å holde hund og katt.
Ta kontakt med megler for ytterligere spørsmål.

Diverse
Kun integrerte hvitevarer medfølger handelen.
Vaskemaskin, tørketrommel og kjøleskap medfølger ikke da dette er frittstående.
Se forøvrig vedlagte løsøreliste.

Ref boliginfo fra forretningsfører:
Det er bestemt at det skal tas opp et lån på kr. 4.000.000 i forbindelse med utskifting av vinduer i borettslaget. Lånet vil bli fordelt på
hver enkelt andelseier etter brøk. I borettslaget er det bestemt at vedlikehold, nødvendige reparasjoner og utskifting av vinduer og
terrassedører er andelseiers eget ansvar.
Dette er igangsatt og vinduer ble byttet på andelen i 2020.

Det er mulighet for marin leire i området. Ref. kart fra Lillestrøm kommune.

Radonmåling
Fra og med 1. januar 2014 må alle som leier ut bolig ha gjennomført radonmåling av boligen og kunne fremvise dokumentasjon på at radonnivåene er forsvarlig. Kravet gjelder alle typer utleieboliger, både de som leies ut av det offentlige, virksomheter og private, inkludert leiligheter og hybler i tilknytning til egen bolig. Også institusjoner o.l. omfattes dersom beboerne betaler leie.

Forpliktelser, rettigheter og servitutter
Eiendommens servitutter følger av dens grunnboksblad.  For servitutter eldre enn fradelingsdato og eventuelle arealoppføringer som kan ha betydning for denne matrikkelenhet henvises det til hovedbruket / avgivereiendommen. For festenummer gjelder henvisningen servitutter eldre enn festekontrakten. Ta kontakt med megler for mer informasjon.


Utleie
Iht. brl. § 5-4 (2) har andelseieren mulighet til korttidsutleie i opptil 30 dager i løpet av året. Andelseier kan ikke uten samtykke fra styret i borettslaget overlate bruken av boligen til andre. Andelseier kan overlate boligen til andre i inntil tre år hvis andelseier har bodd i boligen i minst ett av de to siste årene, jf. borettslagsloven § 5-5. Godkjenning kan bare nektes dersom brukerens forhold gir saklig grunn til det. Godkjenning kan nektes dersom brukeren ikke kunne blitt andelseier. Utleie i andre tilfeller kan godtas ved særlige grunner, jf. borettslagslova § 5-6. Se også borettslagets vedtekter og konferer megler ved spørsmål.

Vei/vann/kloakk
Offentlig tilknyttet.

Regulering
Området er regulert til boligbebyggelse.

Overtagelse
Overtagelse etter avtale med selger.

Prisantydning, omkostninger og evt. fellesgjeld
4 790 000,- (Prisantydning)
202 165,- (Andel av fellesgjeld)

4 992 165,- (Pris inkl. fellesgjeld)

Omkostninger
7 494,- (Gebyr utlysing forkjøpsrett (kjøper))
6 850,- (Boligkjøperpakke If (valgfritt))
200,- (Pantattest kjøper)
480,- (Tingl.gebyr BRL-skjøte - Statens Kartverk)
480,- (Tingl.gebyr pantedokument BRL - Statens Kartverk)

15 504,- (Omkostninger totalt)

5 007 669,- (Totalpris inkl. omkostninger)

Boligselgerforsikring
Selger har tegnet boligselgerforsikring som dekker selgers ansvar etter avhendingsloven begrenset oppad til kr. 10.000.000,-. Egenerklæringsskjema er vedlagt salgsoppgave.

Betalingsbetingelser
Fullstendig kjøpesum samt omkostninger skal være disponibelt på meglers klientkonto innen dato for overtagelse.

Vederlaget
Følgende er avtalt om meglers vederlag:

Innhenting av informasjon fra forretningsfører (Kr.1 583)
Eierskiftegebyr selger (Kr.5 995)
Innhenting av grunnbok (Kr.202)
Oppgjør (Kr.6 900)
Provisjon (Kr.39 900)
Tilrettelegging (Kr.14 900)
Innhenting av offentlige opplysninger (Kr.538)
Visningshonorar (Kr.2 900)
Boligselgerforsikring trekkes i oppgjør (Kr.15 892,60)
Markedspakke (Kr.15 900)
Look - digital markedsføring (Kr.4 000)
Kveldsfoto (Kr.2 250)
Totalt kr. (Kr.110 960,60)
Dersom handelen ikke kommer i stand eller at oppdraget sies opp har megleren krav på dekning for
påløpte timer, påløpte visninger, grunn og markedspakke samt utlegg.

Oppdragsnummer
11-21-0166

Budgivning
Eiendomsmegler skal legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden. Vi gjør oppmerksom på at det i forbrukerforhold ikke kan inngis bud med kortere akseptfrist enn kl. 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Eiendomsmegler kan ikke formidle bud med kortere akseptfrist enn dette. Hos Eie stiller vi strengere krav til frister ved budgivning enn det som følger av Forbrukerinformasjon om budgivning punkt 4, vedlagt i salgsoppgaven. Bud skal ikke ha en akseptfrist på mindre enn 30 minutter fra budet inngis. Bud med kortere akseptfrist enn 30 minutter kan bli avvist. For øvrig vises det til vedlagte forbrukerinformasjon om budgivning. Alle bud og budforhøyelser skal være skriftlig. I tillegg må legitimasjon være fremlagt, og budet skal signeres av budgiver. Vi oppfordrer til å inngi bud elektronisk, ved å trykke på "Gå til budgivning" på eiendommens hjemmeside på eie.no. Ved å benytte denne tjenesten vil vilkårene om legitimasjon og signatur fra budgiver være oppfylt. Som kjøper og selger hos EIE vil du få tilsendt budjournalen etter at handel er inngått. Dette innebærer at alle bud vil bli gjort kjent for partene i den endelige kjøpsavtalen. Øvrige budgivere kan be om å få en kopi av budjournalen i anonymisert form. Det er viktig at du gjør deg kjent med all informasjon om boligen, og at du har spurt om det du eventuelt lurer på, før du legger inn et bud.

Boligkjøperpakke
Eie har i samarbeid med If lansert et gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert i en pakke til en meget konkurransedyktig pris.
 
Kjøpere (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. husforsikring, innboforsikring, dobbel rente dekning, flytteforsikring og boligkjøperforsikring som gir deg juridisk bistand dersom du ønsker å reklamere på boligkjøpet. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte. Ta kontakt med megler for ytterligere informasjon.

Følgende gjelder der handel kommer i stand før 1. januar 2022

Følgende gjelder der handel kommer i stand etter 1. januar 2022
Eiendommen selges etter reglene i avhendingsloven. Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen. Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakyndig før det legges inn bud. Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen. Dette gjelder likevel bare dersom man kan gå ut i fra at det virket inn på avtalen at opplysningen ikke ble gitt eller at feil opplysninger ikke ble rettet i tide på en tydelig måte. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel.

Boligen kan ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm. Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel). Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen «som den er», og selgers ansvar er da begrenset jf. avhl. § 3-9, 1. ledd 2. pktm. Avhendingsloven § 3-3 (2) fravikes, og hvorvidt en innendørs arealsvikt karakteriseres som en mangel vurderes etter avhendingsloven § 3-8. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Med forbrukerkjøp menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.

Hvitvasking
Eiendomsmegler er underlagt lov om hvitvasking og tilhørende forskrift. Hvitvaskingsloven pålegger megler å gjennomføre kundetiltak av både selger og kjøper. Dersom kjøper ikke bidrar til at megler får gjennomført kundetiltak, og dette medfører at transaksjonen ikke kan gjennomføres eller blir forsinket misligholder kjøper avtalen. Dette vil kunne gi selger rettigheter etter avhendingsloven, herunder rett til å heve kjøpet og gjennomføre dekningssalg for kjøpers regning dersom misligholdet er vesentlig. I tilfeller der det er selger som ikke bidrar til at megler får gjennomført løpende kundetiltak underveis i oppdraget må megler stanse gjennomføringen av transaksjonen. Selger vil i så fall ha misligholdt sine forpliktelser, og kjøper vil kunne ha krav mot selger etter avhendingslovens bestemmelser om mislighold og forsinkelse.

Dersom kundetiltak ikke lar seg gjennomføre vil EIE eiendomsmegling ikke kunne bistå med handelen eller foreta oppgjør.

Avdeling
Skedsmo Eiendomsmegling AS
EIE Skedsmokorset
Org. nr:997701151
Furuholtet 1
2020 Skedsmokorset
Tlf: 48 10 04 00

Ansvarlig megler
Eiendomsmegler Mads Petter Karlsen

Saksbehandlere
Mads Petter Karlsen
EIE Skedsmokorset
Eiendomsmegler
Mob: 93 63 45 58 / E-post: mpk@eie.no


Sett deg godt inn objektet og les salgsoppgaven nøye før du gir bud. Du kan klikke her for å lese mer om budgivingsprosessen.

Vennligst ta kontakt med megler om budgivningen.

Valg av eiendomsmeglingsforetak skal være frivillig. Eiendomsmeglingsforetak kan ikke inngå oppdrag om eiendomsmegling dersom inngåelsen av oppdraget er satt som vilkår i avtale om annet enn eiendomsmegling, f.eks. tilbud om lån eller andre banktjenester, jf. Lov om eiendomsmegling § 6-3 (3).
Bilde 3 av Landskronaveien 206
For mer om objektet
Landskronaveien 206

Kontakt megler

Uansett hva du lurer på, svarer vi deg gjerne. Vi stiller bransjens høyeste krav til oss selv, og skreddersyr råd og løsninger for hver enkelt kunde.

Bilde av iphone som viser EIE-portalen
Få full oversikt
EIE portalen – ditt boligunivers

Du bruker en utdatert nettleser!

Internet Explorer er utdatert og ikke lenger offisielt støttet, og utgjør en stor sikkerhetsrisiko. Du bør avinstallere dette programmet og heller bruke Microsoft Edge, Mozilla Firefox, Google Chrome, Apple Safari eller andre nettlesere som oppdateres jevnlig.

Dersom du fortsetter å bruke nettsiden i Internet Explorer eller andre utdaterte nettlesere, kan du oppleve at nettsiden ser rar ut eller ikke fungerer i det hele tatt.

Les mer her: