Bilde 1 av Lensmann Klevs vei 129Bilde 2 av Lensmann Klevs vei 129
Digital salgsoppgave
Lensmann Klevs vei 129

2019 Skedsmokorset • Lillestrøm kommune

Dette objektet er solgt!

Prisantydning

Objektet er solgt!

Holt-Vestvollen - Rekkhus - 3 soverom - 2 stuer - Flere terrasser/balkonger - Utsikt - Garasjeplass - El-bil lader
icon

Unngå doble renteutgifter

Vis i kart
Boligtype
Rekkehus
Eierform
Eierseksjon
Eierseksjon
59
Antall soverom
4 soverom
Primærrom (P-ROM)
133 m²
Bruksareal (BRA)
148 m²
Fellesutgifter
kr 5 278 / Mnd
Kommunale avgifter
kr 1 008 / Mnd
Prisantydning
kr 4 550 000
Omkostninger
kr 126 789
Totalpris
kr 4 676 789
Fellesformue
kr 85 550
Byggeår
1988
Tomt
Eiet tomt 22040 m²
Oppdragsnummer
9230015
card-default

Merete Austvik Jakobsen

Fagansvarlig / Eiendomsmegler MNEF
Les om Merete
card-default

Lars Faale

Daglig leder / Eiendomsmegler MNEF / Partner
Les om Lars
Prisantydningkr 4 550 000,-
Gebyr utlysing forkjøpsrettkr 7 769,-
Boligkjøperpakke If (valgfritt)kr 7 650,-
Pantattest kjøperkr 200,-
Tingl.gebyr pantedokumentkr 585,-
Tingl.gebyr skjøtekr 585,-
Dokumentavgiftkr 110 000,-
  
Totalpris kr 4 676 789
Eiendom
Lensmann Klevs vei 129, 2019 Skedsmokorset

Matrikkel
Gnr. 21 Bnr. 40 Snr. 59 i Lillestrøm kommune

Boligtype
Rekkehus

Eierform
Eierseksjon

Areal
Primærrom: 133 kvm, Bruksareal: 148 kvm
Arealene er hentet fra tilstandsrapport. Areal og rom er angitt og definert etter dagens faktiske bruk, uavhengig av hva som er godkjent fra bygningsmyndighetene. Bruken av rommet på befaringstidspunktet avgjør om rommet defineres som P - Rom eller S - Rom. Se mer utfyllende i rapportens premisser om areal.

Antall soverom
4 (3+ loftstue)

Byggeår
1988

Tomt
Eiet tomt på 22 040 m2. Fellesarealer er opparbeidet med asfalterte adkomstveier, gressplen og diverse beplantning.
Tomten med felles bebyggelse og kommunikasjonsarealer er fellesarealer. Det er forutsatt at enkelte seksjonseiere alene eller sammen med andre seksjonseiere skal ha enerett til å bruke enkelte bestemte deler av fellesarealene. Om dette er det fastsatt et eget bruksreglement som er et vedlegg til vedtektene

Prisantydning
4 550 000

Tilstandsrapport
Takstmann: Takstdato:
Takstmann: Anticimex boligsalgsrapport. Rapportdato 17.08.2023

Andel fellesgjeld/Fellesformue
Andel fellesgjeld: kr. 0,- pr. 31.12.22
Andel fellesformue: kr. 85 550,- pr. 31.12.22

Totalpris inkl. omkostninger
kr 4 550 000,- (Prisantydning)

Omkostninger:
kr 200,- (Pantattest kjøper)
kr 585,- (Tingl.gebyr pantedokument)
kr 585,- (Tingl.gebyr skjøte)
kr 7 769,- (Gebyr utlysing forkjøpsrett)
kr 110 000,- (Dokumentavgift)
--------------------------------------------------------
kr 119 139,- (Omkostninger totalt ved prisantydning)
--------------------------------------------------------
kr 4 669 139,- (Totalpris inkl omkostninger)

Valgfrie omkostninger:
kr 7 650,- (Boligkjøperpakke If (valgfritt))
--------------------------------------------------------
kr 4 676 789,- (Totalpris inkl omk og valgfrie omkostninger)

Felleskostnad
Kr. 5 278,- pr. mnd.

Kommunale avgifter
Kr. 12 087 pr. år Oppgitt beløp er beløp fakturert for 2022. Kommunale gebyrer er en kombinasjon av forskudd, abonnement og enkeltgebyrer fakturert etter levert tjeneste og vil variere fra år til år.

Eier
Morten Skårstad Agnes Dybdahl Sønsteli

Beskrivelse
Lensmann Klevs vei 129 er et attraktivt treetasjes rekkehus tilhørende Holthagan Boligsameie beliggende på Skedsmokorset, Lillestrøm kommune. 
Boligen har en flott beliggenhet høyt på Holt Vestvollen nesten uten innsyn fra naboer og med god utsikt over omkringliggende områder.
Området er barnevennlig og man har det meste av det man trenger innenfor rekkevidde. Eiendommen har meget gode solforhold med sol til langt på kveld. Balkonger/terrasser på begge sider av huset.

Parkering
Garasjeplass i felles garasjerekke. I tillegg disponeres parkeringsplass ved inngangsparti. På denne plassen er det el-bil lader. I garasjen er det hems med lagringsplass.

Beliggenhet
Området Holt-Vestvollen består av trehusbebyggelse med leiligheter, rekkehus og eneboliger. Eiendommen ligger flott til i et meget barnevennlig og rolig område med mye grøntarealer, lekeplasser og tilnærmet bilfrie internveier.  Det er gangavstand til barnehager, skoler, offentlig kommunikasjon og nærbutikker.

Servicetilbud:
Innen kort rekkevidde finnes en rekke servicetilbud, med Rema 1000 og Kiwi som nærmeste dagligvareforretninger.  På Skedsmokorset, som ligger ca. 4 min. unna med bil, finnes en rekke forretninger, deriblant Kiwi, Europris, apotek, bensinstasjon m.m. I tillegg har du Skedsmosenteret,  med flere butikker og moderne fasiliteter, som apotek, bakeri, Meny, møbel- og interiørforretninger, frisør, bokhandel, lekebutikk, Vita, Vinmonopolet, samt hyggelige kaféer og den meget populære restauranten Firenze. I samme område er det også bibliotek, helsestasjon, legesenter, samfunnshus m.m.


Lillestrøm by:
Det er fullt mulig å gå eller sykle til Lillestrøm, som ligger i overkant av 5 km unna, men det er også gode bussforbindelser. I Lillestrøm finner man Lillestrøm Torv kjøpesenter med en rekke butikker og spisesteder, samt hyggelige handlegater med et utvalg av hyggelige butikker av diverse varer. Sentrum byr på flere gode restauranter, hyggelige kaféer og populære utesteder, som Chi, Mirabelle, Casa Mia og Garcon.

For den kulturinteresserte kan Lillestrøm Kultursenter by på et bredspektret program med ulike forestillinger og konserter, til stor glede for både små og store. Lillestrøm kino har mange saler og viser det siste fra filmverdenen.

For ytterligere servicetilbud, er det også kort avstand til Strømmen Storsenter med over 200 forretninger og tilknyttede virksomheter, deriblant populære Bowling 1 i toppetasjen. På Strømmen er det et stort hovedbibliotek, en rekke forretninger og flere trivelige kaféer. Videre kan du ta turen til Lørenskog hvor du finner kjøpesentrene Metro og Triaden.

Barnehager/skoler:
Det finnes en rekke barnehager og skoler i nærområdet, hvor flere er plassert på Holt Vestvollen. Nærmeste barnehage er Toppen, som ligger ca. 7 minutters gange unna. Videre kan nevnes Vestvollen barnehage og Holthagen barnehage, samt Sten-Tærud.

Det er gangvei til Kjeller skole (1-10) og Sten-Tærud skole (1-10), samt Oslo Met. Nærmeste videregående skoler er Skedsmo VGS og Lillestrøm VGS. Dette er skoler med et stort spekter av linjer; alt fra studiespesialisering til musikk/dans/drama, og bygg og anlegg. For mer informasjon om barnehager og skoler, se:  https://www.skedsmo.kommune.no/Skole-og-barnehage

Fritid/rekreasjon:
Det er meget gode tur-, trenings- og rekreasjonsmuligheter, sommer som vinter, i nærområdet. Skedsmokorset har flere flotte idrettsanlegg, og kan blant annet by på fotballbaner, kunstgressbaner, håndballhall, ishall, svømmehall, flere treningssentre og danseklubber. For den golfinteresserte er Hauger golfbane, med sin 18- hulls bane og driving range, en kort kjøretur unna.

I sommerhalvåret er Nebbursvollen friluftsbad i Lillestrøm et populært sted. Her finnes vannsklier, flere bassenger, kiosk og flotte grøntområder. Romerike for øvrig kan også by på marka med lysløyper, bade-/fiskevann, innsjøen Øyeren, flere golfbaner, alpinanlegg, svømmehaller og ridesentre.

I Tæruddalen, som er en liten sykkeltur unna boligen, har du et godt utgangspunkt for rekreasjon hele året. Her finnes utmerket turterreng med ski - og lysløype, samt fine fiskevann. Tæruddalen er for mange innfallsporten til Romeriksåsen fra syd. Herfra går det en lyssatt rundløype (4,3 km) med forbindelse videre innover i Romeriksåsen via Ringdalshytta. Traséen fra Tæruddalen over Høgsmåsan og videre mot Ringdalshytta er også fin i sommerhalvåret, og ligger ca. 5 minutters kjøring fra eiendommen.

Kollektivtilbud:
Holt Vestvollen har et godt utviklet kollektivtilbud, som forenkler det å leve et aktivt liv uten bil. Fra boligen er det kort vei til nærmeste bussholdeplass, Holt Industri (ca. 300 m). Det er videre avganger mot Lillestrøm og Skedsmokorset fra Holt senter. Sistnevnte terminal er et knutepunkt for alle bussavganger som tar deg videre mot Gardermoen eller Oslo. Direktebuss til Oslo tar ca. 40 minutter. For togmuligheter er det en kort busstur til Lillestrøm. Fra Lillestrøm er det 10 minutter til Oslo med tog og 12 minutter til Oslo lufthavn.

Avstander med bil:
Lillestrøm: ca. 8 min
Strømmen: ca. 10 min
Oslo: ca. 15 min
Kløfta: ca. 20 min
Jessheim: ca. 25 min
Gardermoen: ca. 30 min

Bebyggelse
Området består i hovedsak av småhusbebyggelse og eneboliger.

Adkomst
Se vedlagt kartskisse i annonsen.
Det vil bli skiltet med EIE visningsskilt på oppsatte fellesvisninger.

Skole/barnehage
Dersom skole- og barnehagetilbud er av betydning for handelen, må interessenten selv sjekke dette med barnehagekontor og skolekontor for det aktuelle området.

Inneholder
Rekkehus over tre plan.
U. Etasje består av entré, hall, to soverom, bod og bad.
1.etasje består av vaskerom, stue og kjøkken.
Loftsetasje består av gang, toalettrom, bod soverom og loftstue.

Uteområder:
Utgang fra stue til vestvendt veranda på ca. 3,5 m².
Utgang fra loftstue til vestvendt veranda på ca. 3,5 m².
Vestvendt markterrasse/terrasse ved inngangsparti på ca. 38 m².
Østvendt markterrasse belagt med terrassebord med adkomst fra kjøkken på ca. 35 m²

Byggemåte
Boligen har støpt gulv mot grunn. Grunnmur av mur/betong. Yttervegger av trekonstruksjoner utvendig kledd med liggende trekledning.
Etasjeskillere av trekonstruksjoner. Takkonstruksjon utført i saltaksform med ark utvendig tekket med takstein(taket er besiktiget fra bakkeplan).
Boligen har glatt entrédør av tre med glassfelt og kodelås. Terrassedører med karmer av tre og tre-lags glass fra 2015. Vinduer med karmer av tre og to-lags glass fra 2020. Velux takvindu av nyere dato. Boligen er elektrisk oppvarmet kombinert med luft til luft varmepumpe og vedfyring.

For ytterligere informasjon om byggemåte se tilstandsrapport som ligger vedlagt. Det er viktig at interessenter setter seg grundig inn i rapporten. Som kjøper anses man kjent med de opplysninger som tydelig gis i en offentlig godkjent tilstandsrapport. Interessenter oppfordres til å kontakte bygningssakyndig ved eventuelle bygningstekniske spørsmål.

Primærrom
Primærrom: 133 kvm
Følgende rom er inkludert i P-rom:
U. etg. Entré, hall, to soverom og bad.
1. etg. Vaskerom, stue og kjøkken.
Loftsetg. Gang, toalettrom, soverom og loftstue.

Bruksareal
Bruksareal: 148 kvm

Boder
To innvendige boder, samt 1 stk. sportsbod ved inngangsparti.

Standard
Rekkehusleilighet oppført i 1988. Boligen fremstår som godt vedlikeholdt, med noen oppgraderinger i senere tid, blant annet ny ytterdør fra 2022 med Yale Doorman. For den utfyllende tekniske standard for øvrig, henvises det til vedlagte tilstandsrapport.

Bad
Baderom fra byggeår med noe oppgraderinger i senere tid. Flislagt gulv med gulvvarme og flislagte vegger. Himlingsflate utført i malt trepanel med downlights. Veggmontert innredning med heldekkende servant og ett-greps armatur. Speil over servant med belysning. Dusjkabinett med ett-greps armatur. Gulvstående toalett. Vannrør av typen kobber. Hovedstoppekran samt vannmåler plassert i vegg over toalett. Synlige avløpsrør av plast. Avtrekksventil plassert i himling.
TG2 på helhetsvurdering: TG 2 er valgt på hele våtrommet på grunn av alder og/eller slitasjegrad. Det er blant annet registrert følgende avvik: alder på membran, sluk, vannrør og avløpsrør. Bomlyd i gulvfliser. Ikke tilstrekkelig fall til sluk. Utførelsen med tanke på membran/slukmansjett er uoversiktlig, rommets lekkasjesikkerhet kan derfor ikke verifiseres. Slitasje på innredning.

Vaskerom:
Vaskerom fra byggeår. Gulv belagt med gulvbelegg. Veggflater utført i malt strietapet. Himlingsflate utført i takessplater. Opplegg for vaskemaskin. Vannrør av typen kobber. Synlige avløpsrør av plast. Panelovn på vegg. Avtrekksventil plassert i himling.
Vaskemaskin medfølger ikke.
Helhetsvurdering: TG 2 er valgt på hele våtrommet på grunn av alder og/eller slitasjegrad. Det er blant annet registrert følgende avvik: alder på membran/gulvbelegg, vannrør, avløpsrør og sluk. Manglende fall til sluk, rommets lekkasjesikkerhet kan derfor ikke verifiseres. Vegger og himlingsflater bærer preg av alder/slitasje.

Toalettrom (ikke våtrom)
Toalettrom fra byggeår. Fliser på gulv. Vegger og himlingsflate utført i malt trepanel. Veggmontert servant med ett-greps armatur.
Vegghengt toalett med innebygget sisterne. Vannrør av typen kobber. Synlige avløpsrør av plast.
TG: Ingen ventilasjon. Mekanisk avtrekk bør etableres. Vannrør har en alder som tilsier begrenset/usikker restlevetid. Innebygget toalettsisterne har ikke avrenning til rom med sluk, eller tilsvarende sikring mot fuktskader. Krever oppfølging med jevnlig ettersyn.
:
Kjøkken
Kjøkkenløsning opplyst å være fra 2002. Kjøkkeninnredning med profilerte fronter og laminert benkeplate. Flislagt mellom benkeplate og overskap, overskapsbelysning og stikkontakter. Nedfelt oppvaskkum i rustfritt stål med ett-greps armatur. Frittstående oppvaskmaskin, stekeovn med induksjonstopp og kjøleskap med frysedel. Integrert ventilator med avtrekkskanal. Kjøkkenventilator er tilkoblet en smartkontakt og gir mekanisk avtrekk til begge soverom og bad i underetasjen, samt vaskerom og stue i 1. etasjeVannrør av typen kobber. Synlige avløpsrør av plast. Gulvflate belagt med parkett. Veggoverflater utført i malt strietapet. Himlingsflate utført i takessplater. Oppvaskmaskin og komfyr er ny i 2022. Alle hvitevarer medfølger.
TG: Vannrør har en alder som tilsier begrenset/usikker restlevetid. Himlingsflate bærer preg av alder og stedvis slitasje. Kjøkkeninnredning har stedvis bruksslitasje.

Øvrige rom
Gulvflater belagt med parkett og laminat. Veggflater utført i panelplater, malt trepanel, malte glatte flater samt malt strietapet. Himlingsflater utført i takessplater. Hvit profilert innerdør til vaskerom. Naturlig ventilasjon.
TG: Himlingsflater bærer preg av alder og stedvis bruksslitasje. Laminatgulv i stue bærer stedvis preg av bruksslitasje, noe knirk registrert.

Rom under terreng
U. etasjen har stedvis påforede vegger under bakkenivå. Gulvflater belagt med laminat samt fliser med varmekabler i entré. Veggoverflater utført i malte glatte flater, panelplater og malt trepanel. Himlingsflater utført i takessplater. Hvite profilerte innerdører. Skyvedørsgarderobe på sov. 2.
Naturlig samt mekanisk ventilasjon.
TG2: Veggoverflater bærer stedvis preg av bruksslitasje. Himlingsflater bærer preg av alder og stedvis bruksslitasje. Etasjen har stedvis vegger under bakkenivå som er utlektet fra grunnmuren. Konstruksjonen er lukket, og det er ikke kjent hvordan oppbyggingen er utført. Dette
sammen med dreneringens alder tilsier risiko for fuktskader i konstruksjonen. Det er ikke observert skader eller symptomer på skader, men skader kan ikke utelukkes. Oppfølging med jevnlig ettersyn anbefales slik at tiltak kan iverksettes ved behov. TG2 er valgt for å belyse skaderisiko/behov for tiltak. Enkelte innerdører, dørkarmer samt belistning har noe bruksslitasje.

Loft - innredet
Gulvflater belagt med laminat. Veggoverflater utført i malt strietapet og malt trepanel. Himlingsflater/skråtak utført i takessplater. Hvite profilerte
innerdører. Naturlig ventilasjon.
TG2: Overstrømning og luftmengdeutskifting vurderes med fordel å kunne vært bedre. Veggoverflater bærer  preg av alder og stedvis bruksslitasje. Himlingsflater bærer  preg av alder og stedvis bruksslitasje. Konstruksjonen hovedsakelig lukket, noe inspeksjonsmulighet fra kneloft. Det er ikke kjent hvordan oppbyggingen er utført. Erfaringsmessig betraktes slike konstruksjoner som risikokonstruksjoner blant annet med tanke på fukt-/kondensproblematikk. Det er ikke observert skader eller symptomer på skader, men skader kan ikke utelukkes.
Oppfølging med jevnlig ettersyn anbefales slik at tiltak kan iverksettes ved behov. TG2 er valgt for å belyse risiko. Innerdører med karmer og belistning bærer preg av alder og stedvis bruksslitasje.

Oppsummert fremkommer det i tilstandsrapporten TG2  på følgende punkter:
1. etasje: Det er målt noe skjevheter i etasjen. Forskjellen mellom høyeste og laveste punkt er målt til ca. 15 mm. i stue. TG2
Loftsetasje: Det er målt noe skjevheter i etasjen. Forskjellen mellom høyeste og laveste punkt er målt til ca. 22 mm. i loftstue TG2
Vannrør i boligen har en alder som tilsier begrenset/usikker restlevetid. TG2
Yttertak: Det er registrert symptomer på elde og slitasje, selv om det ikke ble observert tegn på lekkasjer eller skader, anbefales oppfølging med jevnlig ettersyn slik at vedlikeholds og eventuelle utbedringstiltak kan iverksettes ved behov. TG2 er satt for å belyse skaderisikoen som følge av alder og observert tilstand.
Veranda: Rekkverkshøyden er under 1,0 meter. Avvik fra dagens byggteknisk forskrift. Tiltak anbefales.
Rekkverket har horisontale åpninger større enn 5 cm. Avvik fra dagens byggteknisk forskrift. Tiltak anbefales.
Rekkverket har vertikale åpninger større enn 10 cm. Avvik fra dagens byggteknisk forskrift. Tiltak anbefales.
Overflatebehandlingen er slitt og trenger fornying. Gjelder begge verandaene.TG2
Terrasse/platting: Det er observert noe skjevheter i konstruksjonen. Tiltak anbefales. Overflatebehandlingen er slitt og trenger fornying.
Stedvis observert råteskader på markterrasse mot øst. TG2
Drenering:  Terrenget rundt bygget har stedvis fall mot grunnmur. Innebærer økt fuktbelastning på grunnmuren og risiko for fuktinnsig/-skader.
Dreneringens funksjon er å forhindre fuktinnsig og fuktskader i underetasjen. Dreneringen er nedgravd og skjult. Tilstanden må derfor vurderes ut fra alder. Estimert teknisk levetid for drenssystem ligger mellom 20 - 60 år. Det ble ikke observert tegn på fuktinnsig eller fuktskader. TG2 er valgt for å belyse at dreneringen har nådd en alder der funksjonssvikt ikke kan utelukkes. Det anbefales derfor oppfølging med jevnlig ettersyn slik at eventuelle tiltak kan iverksettes ved behov.
Stikkledninger og tanker: Alder og materialvalg tilsier at anbefalt brukstid og restlevetid på vann- og avløpsrør med tilliggende utstyr bør vies spesiell oppmerksomhet. Materialene er skjulte i grunnen og dermed er det kun alder som kan gi indikasjon på tilstand. TG2 settes for å belyse risiko.

Ferdigattest / midlertidig brukstillatelse
Det foreligger midlertidig brukstillatelse datert 14.10.1988. Anmerkninger : Noe småarbeider gjenstår. Stokkene i utv. trapp må sikres mot utrulling.
Etter at bygningsmassen ble oppført har det blitt innført nye bestemmelser i plan- og bygningsloven. Ferdigattest utstedes ikke for bygg/endringer/tiltak som ble omsøkt før 01.01.1998. Det vil dermed ikke være mulig å be om ferdigattest for slike tiltak. Dette betyr ikke at tiltak blir lovlige, men at saken ikke lenger kan avsluttes med ferdigattest.

Det er mottatt byggetegninger fra kommunen datert 05.09.1987. I byggetegninger er ett soverom i loftsetasjen definert som bod (boligens tilleggsdel - det vil si rom som ikke er godkjent for varig opphold),  Arealene er likevel medtatt i takstrapport som primærom. Dette rom er ikke omsøkt bruksendret.  Kjøper overtar ansvar for nevnte forhold.

Elektrisk anlegg
Det gjøres oppmerksom på at en tilstandsrapport kun inneholder en forenklet kontroll av det elektriske anlegget.

Det er foretatt en forenklet vurdering av deler av det elektriske anlegget. Vurderingen omfatter ikke funksjonstesting, eller kontroll av skjult anlegg.
Det legges vekt på at den bygningssakkyndige ikke er elfagmann. Vurderingen er derfor begrenset til visuelle vurderinger og selgers informasjon. På
generelt grunnlag anbefales det alltid å gjennomføre en utvidet el-kontroll.

Forenklet vurdering:
Er det synlig tegn til merker på plugg til varmtvannsbereder: Nei
Er det synlig tegn på termiske skader: Nei
Er det synlig tegn på utette kabelinnføringer i inntak og/eller sikringsskap: Nei

Selgers opplysninger:
Når ble det elektriske anlegget installert, eller siste gang totalt rehabilitert: Byggeår
Foreligger det eltilsynrapport fra de siste fem år: Nei
Forekommer det at sikringer løses ut: Nei
Har det vært brann, branntilløp eller varmgang i anlegget: Nei
Finnes det kursfortegnelse, og er antallet sikringer i samsvar med denne: Ja
Har det vært utført egeninnsats eller ufaglært arbeid på det elektriske anlegget: Nei
Fungerer hvitevarer som følger boligen: Ja

Sikringsskap med automatsikringer plassert i entré. Boligen har åpent//skjult elektrisk.

Det er ikke fremlagt samsvarserklæring på elektrisk arbeid/anlegg montert etter 1999.
Det er ikke gjennomført vedlikehold på deler av det elektriske anlegget, og det foreligger ingen dokumentasjon.
Med bakgrunn i de registrerte avvik/manglende dokumentasjon bør det gjennomføres en utvidet el-kontroll av en kvalifisert elektrofaglig person.

TG2: Det er ikke fremlagt samsvarserklæring på elektrisk arbeid/anlegg montert etter 1999. Det er ikke gjennomført vedlikehold på deler av det elektriske anlegget, og det foreligger ingen dokumentasjon. Med bakgrunn i de registrerte avvik/manglende dokumentasjon bør det gjennomføres en utvidet el-kontroll av en kvalifisert elektrofaglig personOppvarming
Boligen har elektrisk oppvarming kombinert med luft til luft varmepumpe og vedfyring.

Energimerking
Energiattest med energimerke Oppvarmingskarakter Gul - Energikarakter D

Kommunale avgifter
Kr. 12 087 pr. år Oppgitt beløp er beløp fakturert for 2022. Kommunale gebyrer er en kombinasjon av forskudd, abonnement og enkeltgebyrer fakturert etter levert tjeneste og vil variere fra år til år.
Det gjøres oppmerksom på at det kan forekomme variasjoner i avgiftene som følge av forbruk og eventuelle endringer i gebyrer/avgifter.

Eiendomsskatt
Det er eiendomsskatt på boliger i Lillestrøm kommune.  Faktura for eiendomsskatt sendes den som er registrert eier av eiendommen på faktureringstidspunktet. Ved eierskifte må kjøper og selger gjøre opp betalingen av eiendomsskatten seg imellom.
Eiendomsskatt er beregnet til: 4360 pr år

Fordeling felleskostnader
Fellesutgifter: kr 5 278,- pr.mnd.

Faste løpende kostnader
Felleskostnader, kommunale avgifter og eiendomsskatt, strømforbruk, internett, innboforsikring. Listen er ikke uttømmende.

Årsregnskap
KOMMENTARER TIL ÅRSREGNSKAPET FOR 2022
Styret mener at årsregnskapet gir et riktig bilde av sameiets eiendeler og gjeld, finansielle stilling og resultat. Informasjon om sameiets forventede økonomiske utvikling er omtalt i årsrapportens punkt om budsjett for 2023. Forutsetningen om fortsatt drift er til stede, og årsregnskapet for 2022 er satt opp under denne forutsetning.
Iinntekter
Driftsinntekter i 2022 var til sammen kr 3 012 744 og fulgte budsjett.
Kostnader
Driftskostnadene i 2022 var til sammen kr 1 377 820.
Dette er 1 536 255 lavere enn budsjettert og skyldes i hovedsak lavere kostnader til drift og vedlikehold enn budsjettert.
Større avvik:
Post Avvik fra budsjett (positivt tall er mer enn budsjettert)
Kommentar
Personalkostnader -35.000,- Mindre vaktmesterarbeid enn budsjettert.
Større vedlikehold -1 400.000,- Det blir ikke utbedret noen balkonger som budsjettert (ikke behov), byttet færre takvinduer. Søppelanlegget lå inne i budsjettet, men blir først tatt i 2023.
Drift og vedl. bygninger
-38.000,- Mindre behov for vedlikehold enn budsjettert.
Drift og vedl. Utvendige anlegg
+40.000 Arbeid med lekeapparatene som ikke var budsjettert. Ventilasjon -120.000,- Ikke byttet noe ventilasjonsanlegg dette året.
Resultat
Årets resultat er på 1 705 043 og kommer frem i resultatregnskapet og foreslås ført mot egenkapital. Eventuelt avdrag på langsiktig gjeld (lån) er ikke tatt hensyn til. Kommentarer til sameiets arbeidskapital pr. 31.12.2022.
Arbeidskapitalen vises i balansen ved å trekke kortsiktig gjeld fra omløpsmidler og viser sameiets likviditet. Arbeidskapitalen pr. 31.12.2022 var kr 4 272 544.
2022: Årets resultat er på 1 705 043 og kommer frem i resultatregnskapet og foreslås ført mot egenkapital. Eventuelt avdrag på langsiktig gjeld (lån) er ikke tatt hensyn til. Ellers vises det til de enkelte tallene i resultatregnskapet, balansen og notene.
Styret er ikke kjent med hendelser etter 31.12.2022 som påvirker regnskapet i vesentlig
grad.

Forsikring med polisenummer
Protector AS Polisenummer: 211737

Formuesverdi
Formuesverdi for inntektsåret 2021: Som primærbolig Kr. 1 421 719,- Som sekundærbolig Kr. 5 118 188,-

Sameie
Sameie: Holthagan Boligsameie, Orgnr: 975496171
Boligsameiet består av 66 seksjoner med felles tomteareal. Fellesarealer opparbeidet med asfalterte adkomstveier, gressplen og diverse beplantning.
Tomten med felles bebyggelse og kommunikasjonsarealer er fellesarealer. Det er forutsatt at enkelte seksjonseiere alene eller sammen med andre seksjonseiere skal ha enerett til å bruke enkelte bestemte deler av fellesarealene. Om dette er det fastsatt et eget bruksreglement som er et vedlegg til vedtektene. Den enkelte sameier rår som eier over egen seksjon/bruksenhet.

Styrets arbeid
Styret har avholdt 8 styremøter fra siste årsmøte til 14.02.2022, hatt møter med leverandører, utført diverse befaringer og behandlet saker fra beboere.
Følg med på www.vibbo.no/holthagan, eller last ned Vibbo som app på telefonen.

Vedlikehold
Lekeplassen og sosialt område
Det ble kjøpt inn nytt lekeapparat. Det ble bestilt montering fra et firma for å utføre denne jobben da arbeidet var ganske omfattende, og det ville tatt lang tid på en dugnad med mørke og korte kvelder. Vi har foreløpig valgt å avvente med å bygge pergola over plattingen.
Oppretting av garasjer
Spesielt 2 av garasjerekkene var svært skjeve. Disse har blitt rettet opp og stivet av. Gjennom årene har portene og skinne vridd seg. De var ikke så lette å reparere. Disse ble rettet så godt det lot seg gjøre.
Søppelanlegg
Etter omfattende arbeid med innhenting og vurdering av anbud, har styret inngått avtale med Anleggsmester Kristian Sørby AS om levering av 6 helt nedgravde søppelbrønner. Kristian Søby har fått gode skussmål fra ROAF. Søppelbrønnene leveres fra Stømbergs og heter Metro Classic. Det er et fullt nedgravd anlegg.
Det blir 6 brønner:
• 2 x restavfall
• 2 x papp og papir
• 1 x mat
• 1 x glass og metall. Det opplyses at det er fått byggetillatelse. Det er forventet en anleggstid på cirka 3 uker, med planlagt oppstart i løpet av våren. I 2 av brønnene har vi ledig kapasitet. Dersom det i fremtiden vil komme krav om nye fraksjoner (de snakker om klær), så har vi mulighet til å bytte innkast og innmat for å få plass til flere avfallstyper. 
Det opplyses fra selger at gravearbeidet igangsettes i begynnelsen av september. Det vil da også bli lagt nytt dekke på internveier.

Det opplyses om at ingen kan kjøpe eller på annen måte erverve flere enn to boligseksjoner i ett og samme eierseksjonssameie, jfr. lov om eierseksjoner § 23. Kjøper må i skjøte signere på at erverv ikke er i strid med regelverket. Kartverket kan nekte tinglysingen dersom de finner at ervervet, på tross av egenerklæring som sier det motsatte, er i strid med regelverket. Dersom overskjøting blir nektet er kjøper likevel forpliktet til å gjennomføre handelen med selger, og oppgjør til selger vil finne sted tross manglende overskjøting.
Har du, dine nærstående eller dine selskaper allerede eierskap til seksjon(er) i sameiet, er det derfor viktig at du sjekker om nytt kjøp kommer inn under ovennevnte forbud før du gir bindende bud på eiendommen.

Forretningsfører
USBL, Det er forkjøpsrett for medlemmer av BORI. Dette er forhåndavklart og medlemmer har meldt interesse. Ta kontakt med megler for informasjon.

Styregodkjenning
Det er ikke krav til styregodkjenning av ny eier. Ref. opplysninger fra forr. fører.

Tekniske installasjoner
TV-tuner følger ikke med objektet, da det følger abonnementet til eier.

Diverse
Oppsummering av selgers egenerklæring:
Punkt 4:
10.09.2020 ble det utført rens av alle rør i hele sameiet. I tillegg er det montert automatisk vannavleser i regi av sameiet. Rens av rør er utført av Powerclean
10. Kjenner du til om det er/har vært skjeggkre i boligen? Ja
Ikke sett etter at det ble gjort tiltak for 18 mnd siden. Punkt 12:
Dører byttet mars 2021 og vinduer 2020. Utført av Eln AS
Punkt 13:
Byttet varmepumpe desember 2018. Utført av Jfh Kulde AS. Samsvarserklæring finnes for arbeid utført nåværende eiers botid
15:
Ladeboks satt opp av forrige eier
29:
Enkelte beboere har nevnt at det har vært skjeggkre

Annet
Boligen er utflyttet og blir ikke ytterligere nedvasket før overtakelse. Den overtas slik den fremstilles på visning med unntak av møbler og interiør som ikke medfølger.

Ifølge kart fra kommunen ligger eiendommen i område med svært stor fare for marin leire men ikke i risikoklasse for kvikkleireskred.  Der det finnes marin leire, kan det også være kvikkleire  Kvikkleire kan finnes utenfor viste områder og punkter, hvis det er under marin grense. Avgrensningen for marin grense kan noen steder være usikker.
Dataene kommer fra NGU. For mer informasjon om kartet, se internettsiden til NGU.

Radonmåling
Fra og med 1. januar 2014 må alle som leier ut bolig ha gjennomført radonmåling av boligen og kunne fremvise dokumentasjon på at radonnivåene er forsvarlig. Kravet gjelder alle typer utleieboliger, både de som leies ut av det offentlige, virksomheter og private, inkludert leiligheter og hybler i tilknytning til egen bolig. Også institusjoner o.l. omfattes dersom beboerne betaler leie.

Forpliktelser, rettigheter og servitutter
Kommunen har lovbestemt første prioritets pant (legalpant) i eiendommen for eventuelle ubetalte kommunale skatte- og avgiftskrav. De andre sameierne/sameiet har panterett i seksjonen for felleskostnader samt andre krav som følge av sameieforholdet. Pantekravet kan ikke overstige et beløp som for den enkelte bruksenhet overstiger 2 ganger folketrygdens grunnbeløp på det tidspunkt tvangsdekning besluttes gjennomført, jf. lov om eierseksjoner § 31 første ledd. Eiendommens servitutter følger av dens grunnboksblad.  For servitutter eldre enn fradelingsdato og eventuelle arealoppføringer som kan ha betydning for denne matrikkelenhet henvises det til hovedbruket / avgivereiendommen. For festenummer gjelder henvisningen servitutter eldre enn festekontrakten. Ta kontakt med megler for mer informasjon.
2007/137659-2/200 Forkjøpsrett
Tinglyst 18.01.2007
Rettighetshaver: Bori Bbl
Org.nr: 989987011
Ingen kan kjøpe eller på annen måte erverve flere enn 2 boligseksjoner i samme eierseksjonssameie, jf. lov om eierseksjoner § 23, første ledd

Kjøper er gjort kjent med at ingen kan kjøpe eller på annen måte erverve flere enn 2 boligseksjoner i samme eierseksjonssameie, jf. lov om eierseksjoner § 23, første ledd

Utleie
Seksjonseieren disponerer fritt over egen seksjon med de begrensningene som følger av sameieforholdet og eierseksjonsloven, jf. eierseksjonsloven § 24. Seksjonseieren kan fritt selge, pantsette og leie ut sin egen seksjon. Utleie skal meldes styret.

Vei/vann/kloakk
Eiendommen har tilknytning til offentlig avløp
Eiendommen har tilknytning til offentlig vann og det er installert vannmåler
Eiendommen er tilknyttet offentlig vei med private internveier.

Regulering
Området er regulert til boligformål. Det er ingenting i reguleringsplanen som skal ha betydning for boligens beliggenhet, ref opplysninger fra kommunen. Kopi av situasjonskart, målebrev, reguleringsplaner m/bestemmelser fås ved henvendelse til megler. Vi oppfordrer interessenter til å gjøre seg kjent med disse.

Overtagelse
Overtagelse etter avtale med selger.

Prisantydning, omkostninger og evt. fellesgjeld
kr 4 550 000,- (Prisantydning)

Omkostninger:
kr 200,- (Pantattest kjøper)
kr 585,- (Tingl.gebyr pantedokument)
kr 585,- (Tingl.gebyr skjøte)
kr 7 769,- (Gebyr utlysing forkjøpsrett)
kr 110 000,- (Dokumentavgift)
--------------------------------------------------------
kr 119 139,- (Omkostninger totalt ved prisantydning)
--------------------------------------------------------
kr 4 669 139,- (Totalpris inkl omkostninger)

Valgfrie omkostninger:
kr 7 650,- (Boligkjøperpakke If (valgfritt))
--------------------------------------------------------
kr 4 676 789,- (Totalpris inkl omk og valgfrie omkostninger)

Boligselgerforsikring
Selger har tegnet boligselgerforsikring som dekker selgers ansvar etter avhendingsloven begrenset oppad til kr. 12.000.000,-. Egenerklæringsskjema er vedlagt salgsoppgave.

Betalingsbetingelser
Fullstendig kjøpesum samt omkostninger skal være disponibelt på meglers klientkonto innen dato for overtagelse. Kjøpesummen skal innbetales fra norsk finansinstitusjon og/eller kjøpers konto i norsk finansinstitusjon. Eventuell egenkapital skal innbetales i én samlet betaling fra kjøpers egen konto i norsk finansinstitusjon.

Vederlaget
Følgende er avtalt om meglers vederlag:

Eierskiftegebyr forretningsfører (Kr.6 215)
Tilrettelegging, Grunn og forsikringshonorar (Kr.13 750)
Boligselgerforsikring / boligselgerpakke (Kr.24 264)
Grunnpakke eierseksjon (Kr.14 819)
Markedspakke 1 (Kr.19 938)
Oppgjør (Kr.7 500)
Provisjon (forutsatt salgssum: 0,-) (Kr.50 000)
Ekstra bilder (Kr.1 250)
Totalt kr. (Kr.137 736)
Dersom handelen ikke kommer i stand eller at oppdraget sies opp har megleren krav på dekning for
påløpte timer, påløpte visninger, grunn og markedspakke samt utlegg.

Oppdragsnummer
9-23-0015

Budgivning
Eiendomsmegler skal legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden. Vi gjør oppmerksom på at det i forbrukerforhold ikke kan inngis bud med kortere akseptfrist enn kl. 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Eiendomsmegler kan ikke formidle bud med kortere akseptfrist enn dette. Hos EIE stiller vi strengere krav til frister ved budgivning enn det som følger av Forbrukerinformasjon om budgivning punkt 4, vedlagt i salgsoppgaven. Bud skal ikke ha en akseptfrist på mindre enn 30 minutter fra budet inngis. Bud med kortere akseptfrist enn 30 minutter kan bli avvist.

Eiendomsmegler har ikke ansvar for forsinkelser som skyldes tekniske feil. Akseptfristen er absolutt, det vil si at selger må akseptere budet og kjøper meddeles aksepten innen utløpet av akseptfristen. Dersom du utsetter inngivelse av bud til tett opp mot akseptfristen på et annet bud er det en reell fare for at eiendommen kan bli solgt før ditt bud kommer frem til megler og/eller megler rekker å bringe budet videre til selger. Husk alltid å ringe megler etter at du har sendt et bud eller budforhøyelse, for å forsikre deg om at budet er mottatt og kan formidles til selger. For øvrig vises det til vedlagte forbrukerinformasjon om budgivning.

Alle bud og budforhøyelser skal være skriftlig. I tillegg må legitimasjon være fremlagt, og budet skal signeres av budgiver. Eiendomsmegler kan ikke formidle bud før disse kravene er oppfylt. Vi oppfordrer til å inngi bud elektronisk, ved å trykke på "Gå til budgivning" på eiendommens hjemmeside på eie.no eller ved å trykke på knappen "Gi bud" i finn-annonsen. Ved å benytte denne tjenesten vil vilkårene om legitimasjon og signatur fra budgiver være oppfylt. Som kjøper og selger hos EIE vil du få tilsendt budjournalen etter at handel er inngått. Dette innebærer at alle bud vil bli gjort kjent for partene i den endelige kjøpsavtalen. Øvrige budgivere kan be om å få en kopi av budjournalen i anonymisert form. Det er viktig at du gjør deg kjent med all informasjon om boligen, og at du har spurt om det du eventuelt lurer på, før du legger inn et bud.

Boligkjøperpakke og boligkjøperforsikring
EIE har sammen med vår samarbeidspartner lansert et gunstig forsikringskonsept for deg som kjøper bolig gjennom EIE.

Kjøpere (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. husforsikring, innboforsikring, dobbel rentedekning, flytteforsikring og boligkjøperforsikring som gir deg juridisk bistand dersom du ønsker å reklamere på boligkjøpet. Kjøpere (ikke juridiske personer) kan også velge å kun tegne boligkjøperforsikring.

Boligkjøperpakken/boligkjøperforsikring må tegnes senest i forbindelse med kontraktsmøtet.

 Produktark for boligkjøperpakken og boligkjøperforsikring ligger vedlagt i salgsoppgaven. Ta kontakt med megler for ytterligere informasjon.

Lovanvendelse
Eiendommen selges etter reglene i avhendingsloven. Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen. Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakkyndig før det legges inn bud.

Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen. Dette gjelder likevel bare dersom man kan gå ut i fra at det virket inn på avtalen at opplysningen ikke ble gitt eller at feil opplysninger ikke ble rettet i tide på en tydelig måte. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel. Boligen kan ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm.

Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel). Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen «som den er», og selgers ansvar er da begrenset jf. avhl. § 3-9, 1. ledd 2. pktm. Avhendingsloven § 3-3 (2) fravikes, og hvorvidt en innendørs arealsvikt karakteriseres som en mangel vurderes etter avhendingsloven § 3-8. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Med forbrukerkjøp menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.

Hvitvasking
Eiendomsmegler er underlagt lov om hvitvasking og tilhørende forskrift. Hvitvaskingsloven pålegger megler å gjennomføre kundetiltak av både selger og kjøper. Dersom kjøper ikke bidrar til at megler får gjennomført kundetiltak, og dette medfører at transaksjonen ikke kan gjennomføres eller blir forsinket misligholder kjøper avtalen. Dette vil kunne gi selger rettigheter etter avhendingsloven, herunder rett til å heve kjøpet og gjennomføre dekningssalg for kjøpers regning dersom misligholdet er vesentlig. I tilfeller der det er selger som ikke bidrar til at megler får gjennomført løpende kundetiltak underveis i oppdraget må megler stanse gjennomføringen av transaksjonen. Selger vil i så fall ha misligholdt sine forpliktelser, og kjøper vil kunne ha krav mot selger etter avhendingslovens bestemmelser om mislighold og forsinkelse.

Dersom kundetiltak ikke lar seg gjennomføre vil EIE eiendomsmegling ikke kunne bistå med handelen eller foreta oppgjør.

Personvern
Som interessent, budgiver og kjøper vil dine personopplysninger bli registrert og lagret.  Som eiendomsmeglingsforetak har vi plikt til å oppbevare kontrakter og dokumenter i minst 10 år, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 3-7 (3). Dette innebærer at mulighetene for å få slettet personopplysninger er begrenset. Du kan lese om vår behandling av personopplysninger i vår personvernerklæring på https://eie.no/eiendom/personvernerklaering

Avdeling
Stabekk Eiendomsmegling AS
EIE Stabekk
Org. nr:990997861
Gml. Drammens vei 45
1321 Stabekk
Tlf: 67 53 23 10

Ansvarlig megler
Fagansvarlig / Eiendomsmegler MNEF Merete Austvik Jakobsen

Saksbehandlere
Merete Austvik Jakobsen
EIE Stabekk
Fagansvarlig / Eiendomsmegler MNEF
Mob: 92 06 10 40 / E-post: maj@eie.no

Lars Faale
Daglig leder / Eiendomsmegler MNEF / Partner
Mob: 90 61 90 00
[/ E-post: lf@eie.no

Sett deg godt inn objektet og les salgsoppgaven nøye før du gir bud. Du kan klikke her for å lese mer om budgivingsprosessen.

Vennligst ta kontakt med megler om budgivningen.

Valg av eiendomsmeglingsforetak skal være frivillig. Eiendomsmeglingsforetak kan ikke inngå oppdrag om eiendomsmegling dersom inngåelsen av oppdraget er satt som vilkår i avtale om annet enn eiendomsmegling, f.eks. tilbud om lån eller andre banktjenester, jf. Lov om eiendomsmegling § 6-3 (3).
Bilde 3 av Lensmann Klevs vei 129
For mer om objektet
Lensmann Klevs vei 129

Kontakt megler

Uansett hva du lurer på, svarer vi deg gjerne. Vi stiller bransjens høyeste krav til oss selv, og skreddersyr råd og løsninger for hver enkelt kunde.

Bilde av iphone som viser EIE-portalen
Få full oversikt
EIE portalen – ditt boligunivers

Du bruker en utdatert nettleser!

Internet Explorer er utdatert og ikke lenger offisielt støttet, og utgjør en stor sikkerhetsrisiko. Du bør avinstallere dette programmet og heller bruke Microsoft Edge, Mozilla Firefox, Google Chrome, Apple Safari eller andre nettlesere som oppdateres jevnlig.

Dersom du fortsetter å bruke nettsiden i Internet Explorer eller andre utdaterte nettlesere, kan du oppleve at nettsiden ser rar ut eller ikke fungerer i det hele tatt.

Les mer her: