Bilde 1 av Østbyveien 23DBilde 2 av Østbyveien 23D
Digital salgsoppgave
Østbyveien 23D

1474 Lørenskog • Lørenskog kommune

Dette objektet er solgt!

Prisantydning

Objektet er solgt!

Familievennlig enebolig med unik beliggenhet - Nydelig hage med flere uteplasser - Garasje - Sentralt - Barnevennlig
Vis i kart
Boligtype
Enebolig
Eierform
Selveier
Antall soverom
3 soverom
Primærrom (P-ROM)
149 m²
Bruksareal (BRA)
173 m²
Kommunale avgifter
kr 1 466 / Mnd
Prisantydning
kr 7 750 000
Omkostninger
kr 229 020
Totalpris
kr 7 979 020
Byggeår
1978
Tomt
Eiet tomt 773 m²
Oppdragsnummer
77220176
card-default

Jan Erik Ellefsrud

Eiendomsmegler MNEF / Partner
Les om Jan
Prisantydningkr 7 750 000,-
Boligkjøperpakke If (valgfritt)kr 12 650,-
Pantattest kjøperkr 200,-
Tingl.gebyr pantedokumentkr 585,-
Tingl.gebyr skjøtekr 585,-
Dokumentavgiftkr 215 000,-
  
Totalpris kr 7 979 020
Eiendom
Østbyveien 23D, 1474 Lørenskog

Matrikkel
Gnr. 85 Bnr. 43 i Lørenskog kommune

Boligtype
Enebolig

Eierform
Selveier

Areal
Primærrom: 149 kvm, Bruksareal: 173 kvm. Vedlagte plantegninger er ikke målbare. Arealene er hentet fra tilstandsrapport. Areal og rom er angitt og definert etter dagens faktiske bruk, uavhengig av hva som er godkjent fra bygningsmyndighetene.

Antall soverom
3 ifølge vedlagt tilstandsrapport.

Byggeår
1978 ifølge opplysninger hentet fra vedlagt tilstandsrapport.

Tomt
Eiet tomt på ca. 773 kvm ifløge opplysninger mottatt fra kommunen.

Prisantydning
7 750 000

Tilstandsrapport
Takstmann: Roy Bekkesletten Takstdato: 30.05.22

Totalpris inkl. omkostninger
kr 7 750 000,- (Prisantydning)

Omkostninger:
kr 200,- (Pantattest kjøper)
kr 585,- (Tingl.gebyr pantedokument)
kr 585,- (Tingl.gebyr skjøte)
kr 215 000,- (Dokumentavgift)
--------------------------------------------------------
kr 216 370,- (Omkostninger totalt ved prisantydning)
--------------------------------------------------------
kr 7 966 370,- (Totalpris inkl omkostninger)

Valgfrie omkostninger:
kr 12 650,- (Boligkjøperpakke If (valgfritt))
--------------------------------------------------------
kr 7 979 020,- (Totalpris inkl omk og valgfrie omkostninger)

Kommunale avgifter
Ifølge opplysninger mottatt fra kommunen utgjør kommunale avgifter for denne eiendommen kr. 17 587 pr. år.  Dette inkluderer følgende:

Vann kr. 4 408,-
Avløp kr. 7 005,-
Renovasjon kr. 5 507,-
Branntilsyn, feiing kr. 667,-

Det gjøres oppmerksom på at det kan forekomme variasjoner i avgiftene som følge av forbruk og eventuelle endringer i gebyrer/avgifter.

Eier
Håvard Bryni og Jorunn Hasselberg.

Beskrivelse
Velkommen til Østbyveien 23D!
EIE eiendomsmegling v / Dag Finstad presenterer her en familievennlig enebolig beliggende sentralt til i et landlig og idyllisk område på Lørenskog. Eiendommen befinner seg på et høydedrag og har pent opparbeidet tomt, flott utsikt og ligger i rolig stikkvei. Garasje samt gode parkeringsforhold på egen grunn. Kort vei til Lørenskogs mangfold av fasiliteter og servicetilbud samt gangavstand til flotte tur- og rekreasjonsområder i marka.

Kort fortalt:
- Sentral, barnevennlig og idyllisk beliggenhet
- Nydelig hage på høydedrag med flotte sol- og utsiktsforhold
- Garasje og gode parkeringsforhold
- Solrike uteplasser samt sjarmerende og  praktisk utestue
- Kort vei til Lørenskogs mangfold av fasiliteter og servicetilbud samt marka
- Gangavstand til buss med hyppige avganger

Parkering
Garasje på ca. 24 kvm samt parkeringsmuligheter på egen grunn. Garasjen har ladeboks for elbil. Gårdsplassen har belegningsstein.

Beliggenhet
Eneboligen ligger sentralt, landlig og barnevennlig til i et koselig boligområde på Lørenskog, grunnkrets Østby. Nærhet til skoler, barnehager, offentlig kommunikasjon, flotte tur- og rekreasjonsområder samt et rikt utvalg av fasiliteter og servicetilbud. Dagligvarehandelen kan gjøres bl.a. ved Coop Extra Finstadjordet eller på Kiwi Nordbyhagen. Strømmen storsenter, som er et av Norges største kjøpesentre, ligger en kort biltur unna. Videre ligger Triaden og Metro senter i nærområdet. Nærhet også til fasiliteter som Rolvsrud idrettsbane, ishall på Solheim, golfbane på Losby, svømmehall og tennisbane ved Kjenn samt flerbrukshall på Fjellsrud. Det er også nærhet til tursti langs Langvannet samt flotte tur- og friluftsområder i Østmarka med lysløyper, skiterreng, bade- og fiskevann. Eier opplyser at det vanligvis etableres skiløyper få meter fra boligen. Lørenskog kommune driver Losby besøksgård og kafé, hvor de besøkende kan oppleve ulike husdyr på nært hold. Stedet er et utmerket utgangspunkt for tur- og skigåere som starter i det sentrale Lørenskog. Fra Godset er det ca. 10 min å gå inn til idylliske Mønevann. Losby Golfklubb har et meget flott golfanlegg med bl.a. 9 og 18-hulls golfbane, driving range, putting green og nærspillsområde. Det finnes flere videregående skoler i nærliggende områder samt et godt utvalg av både private og kommunale barnehager. Høyskolen i Akershus har beliggenhet på Kjeller. Området gir mulighet for offentlig kommunikasjon via buss, hvorav nærmeste holdeplass er i ca. 400 m unna. Med bil fra eiendommen tar det ca. 7 min til Strømmen, ca. 9 min til Lillestrøm, ca. 20 min til Oslo S og ca. 34 min til Oslo lufthavn.

Bebyggelse
Området består i det vesentligste av småhus- og villabebyggelse.

Tomt
Eiet tomt på ca. 773 kvm ifløge opplysninger mottatt fra kommunen.

Adkomst
Det vil bli skiltet med EIE visningsskilt på oppsatte fellesvisninger. Se vedlagt kartskisse i annonsen. Ved å trykke på kartet får du enkelt tilgang til en spesifisert reiserute fra ønsket startsted til den aktuelle boligen.

Skole/barnehage
Dersom skole- og barnehagetilbud er av betydning for handelen, må interessenten selv sjekke dette med barnehagekontor og skolekontor for det aktuelle området.

Inneholder
Eneboligen består av følgende:

Kjeller:
Trappegang, kjellerstue, vaskerom og 3 boder. Kjellerstuen er på originale byggetegninger anført som "Hobbyrom".

1. Etasje:
Vindfang, trappegang, toalett, stue og kjøkken. Utebod.

2. Etasje:
Trappegang, bad og 3 soverom. Innglasset balkong.

I tillegg finnes garasje på ca. 24 kvm, utestue på ca. 13 kvm samt utebod på ca. 9 kvm.

Byggemåte
Fundamentert med støpt såle (tilbygd utebod er fundamentert på betongsøyler). Kjellervegger i lettbetong. Øvrig veggkonstruksjonen i trebindingsverk, kledd med stående- og liggende panel. Saltak tekket med shingel. Etasjeskiller er trebjelkelag. Informasjon om byggemåte er hentet fra tilstandsrapport.  For ytterligere informasjon om byggemåte se tilstandsrapport som ligger vedlagt. Det er viktig at interessenter setter seg grundig inn i rapporten. Som kjøper anses man kjent med de opplysninger som tydelig gis i en offentlig godkjent tilstandsrapport. Interessenter oppfordres til å kontakte bygningssakyndig ved eventuelle bygningstekniske spørsmål.

Primærrom
Primærrom: 149 kvm

Bruksareal
Bruksareal: 173 kvm

Standard
For utfyllende tekniske standard for øvrig henvises det til vedlagt tilstandsrapport.

Utdrag fra vedlagt tilstandsrapport:

Alle bygningsdeler angitt med tilstandsgrad TG2, TG3 eller TGiU (ikke undersøkt) er angitt i
rapportsammendraget. Ytterligere opplysninger er gitt i hovedrapporten.

BYGNINGSDELER MED TG3:

VASKEROM
Totalvurdering membran, tettesjikt og sluk: Vaskerommet (kjeller) har ikke membran. Utbedringskostnader membran, tettesjikt og sluk: 10 000 - 50 000.

BYGNINGSDELER MED TG2:
DRENERING
Totalvurdering: Antatt opprinnelig drenering. Grunnmursplast mangler topplist.

GRUNN / FUNDAMENT
Totalvurdering: Det er sprekk i kjellergulv og i kjellervegg i en bod. Det er noe "bevegelser" (tele) i betongsøyler på tilbygd utebod.

ROM UNDER TERRENG
Totalvurdering: Det ble registrert fuktforskjeller og observert noe saltutslag i kjellergulv og nederst på kjellervegger.

INNGLASSET BALKONG
Totalvurdering: Det er noe lav rekkverkshøyde. Anbefalte tiltak: Tiltak anbefales for å bedre personsikkerhet.

VINDUER/DØRER
Totalvurdering: Enkelte vinduer subber noe i karm. Anbefalte tiltak: Utskifting av de opprinnelige vinduene bør påregnes.

YTTERVEGGER
Totalvurdering: Det er noe luftbobler/blærer i overflatebehandlingen. Manglende/dårlig lufting av kledning kan medføre fuktskader i veggen på grunn av sen uttørking av fukt i veggen som kan oppstå på grunn av inndriv av nedbør og kondensering.

KALDTLOFT
Totalvurdering: Det er noe mangelfulle luftespalter mellom gulvisolasjon og undertak på kaldtloft. Anbefalte tiltak: De mangelfulle luftespaltene mellom gulvisolasjon og undertak på kaldtloft bør utbedres.

RENNER OG NEDLØP
Totalvurdering: Med hensyn til alder og slitasje vurderes over halvparten av forventet funksjonstid å være nådd. Anbefalte tiltak:
Utskifting av takrenner og nedløp bør påregnes.

TAKTEKKING OG BESLAG
Totalvurdering: Eldre shingel. Shingel er noe mosegrodd. Det er ikke montert snøfangere på tak. Anbefalte tiltak: Utskifting av taktekking bør påregnes. Det anbefales å montere snøfangere.

TOALETTROM
Totalvurdering: Toalettrommet har kun naturlig ventilering. Det er ikke etablert tilluft på toalettrom. Anbefalte tiltak: Det bør monteres en elektrisk baderomsvifte på toalettrom. Det bør etablert tilluft på toalettrom.

TRAPP
Totalvurdering: Det er for store åpninger mellom trappetrinnene og i trapperekkverk. Det er ca 1,95 m i fri høyde i trapp til kjeller. Dette er målt opp i mot dagens krav på minimum 2,0 m i fri høyde. Anbefalte tiltak: Tiltak anbefales for å bedre personsikkerhet.

VASKEROM
Totalvurdering av sanitær og ventilasjon: Det er ikke etablert luftespalte i dør til vaskerom. GNR. 85 BNR. 43 - Befaringsdato: 30.05.2022 Side 5 av 24 Anbefalte tiltak sanitær og ventilasjon: Etablere tilluft på vaskerom.

BAD
Totalvurdering av sanitær og ventilasjon: Det er noe dårlig avtrekk fra bad. Det er ikke etablert dreneringshull fra innebygd wc sisterne, da dette ikke var vanlig på oppføringstidspunktet. Dette medfører at vannlekkasjer blir vanskeligere å oppdage. Anbefalte tiltak sanitær og ventilasjon: Det anbefales å montere automatisk vannstoppventil ved innebygd wc sisterne.

BYGNINGSDELER MED TG-IU:

ELVARME
Totalvurdering: Ikke vurdert.
VÆR OPPMERKSOM PÅ:

BOLIGEN HAR ÅPENBARE ULOVLIGHETER (F.EKS ULOVLIGE BRUKSENDRINGER)
Tilbygd utebod er ikke byggemeldt.

DAGENS BRUK AV BOLIGEN ER IKKE I SAMSVAR MED BYGGEGODKJENTE TEGNINGER
Tilbygd utebod er ikke med på de godkjente byggetegningene.


Utdrag fra selgers egenerklæring:

2. Kjenner du til om det er utført arbeid på bad/våtrom? Ja, kun faglært. Firmanavn: Moderne Byggfornyelse. Redegjør for hva som ble gjort av hvem og når: 2011 - Totalrenoverte bad 2.etg., Moderne Byggfornyelse. 2014 - WC 1. etg. varmekabler og LED spotter, Smart Elektro. Rørleggerarbeid, Comfort - Kristiansen & Støkke. Fliser lagt av eier.

2.1 Ble tettesjikt/membran/sluk oppgradert/fornyet? Ja. Firmanavn: Moderne Byggfornyelse. Redegjør for hva som ble gjort av hvem og når: Totalrenovert bad 2. etg. i 2011.

2.2 Foreligger det dokumentasjon på arbeidene? Ja. Kommentar: Bilder og ferdigrapport. FDV dokumentasjon sendt Lørenskog kommune.

2.3 Er arbeidet byggemeldt? Ja. Kommentar: Lørenskog kommune. Ferdigstillelse foreligger.

4. Kjenner du til om det er/har vært utført arbeid/kontroll på vann/avløp? Ja, kun faglært. Firmanavn: Kristiansen og Støkke, Moderne Byggfornyelse. Redegjør for hva som ble gjort av hvem og når: 2011 - bad 2. etg. Moderne Byggfornyelse. 2014 - Vask, vann på WC 1. etg, Kristiansen & Støkket AS 2022 - Montert Aqua stopp på kjøleskap, i benkeskap og for oppvaskmaskin, samt bytte av hovedkran. Kristiansen & Støkket AS.

5. Kjenner du til om det er/har vært problemer med drenering, fuktinnsig, øvrig fukt eller fuktmerker i underetasje/kjeller? Ja. Kommentar: Saltutslag nederst på noen få kjeller vegger.

6. Kjenner du til om det er/har vært problemer med ildsted/skorstein/pipe, f. eks dårlig trekk, sprekker, pålegg etter tilsyn, fyringsforbud eller lignende? Nei. Kommentar: 2015 - Ny rentbrennende peis type SCAN installert av Henriksens Peisforum.

7. Kjenner du til om det er/har vært skjevheter/setningsskader, f. eks. riss/sprekker i mur, skjeve gulv eller lignende? Ja. Kommentar: Kommentar En sprekk i gulv og vegg i sportsbod kjeller. En sprekk i betong gulvet i garasjen.

9. Kjenner du til om det er/har vært insekter/skadedyr i boligen som: rotter, mus, maur eller lignende? Ja. Kommentar: En mus fanget på loftet høsten 2021.

12. Kjenner du til om det har vært utført arbeider på terrasse/garasje/tak/fasade? Ja, kun av ufaglært/egeninnsats. Redegjør for hva som ble gjort av hvem og når: Ny terrasse anlagt i 2010, og terrasse rundt hage stue i 2016. Ny shingel, takrenner og beslag lagt på hagebod - egeinnsats 2014. Satt inn nye vinduer på vestvegg. Et vindu i stue og to på repo - samtidig byttet asfaltplater og mye av utvendig kledning -egeninnsats.

13. Kjenner du til om det er/har vært utført arbeider på el-anlegget eller andre installasjoner (f.eks. oljetank, sentralfyr, ventilasjon)? Ja, både av faglært og ufaglært / egeninnsats. Firmanavn Elektriker fra Prosjekt kjøkken, Ski. Smart Elektro. Dokumentasjon i boligmappa. Elektriker skaffet av Moderne Byggfornyelse, bad 2.etg. Redegjør for hva som ble gjort av hvem og når: 2008 Flere kurser og nytt el. anlegg på kjøkken. Prosjekt kjøkken. 2011 Nytt el. anlegg bad 2. etg. Moderne Byggfornyelse. 2012 Varmepume, Flatmo-Inneklima. 2014 Varmekabler WC 1. etg. og ny kurs. Smart Elektro. 2015. Lagt ned jordkabel til hage stue, egeninnsats. Koblet el. i hage stue, utført av sønn (faglært). 2016 Spotter i stue, Elbil-lader og ny jord vern. Smart Elektro.

13.1 Foreligger det samsvarserklæring for hele eller deler av det elektriske anlegget (i henhold til forskrift om lavspenningsanlegg)? Ja. Kommentar: Smart Elektro, se boligmappa.no.

14. Kjenner du til om det er utført kontroll av el-anlegget og/eller andre installasjoner (f.eks. oljetank, sentralfyr, ventilasjon)? Ja. Kommentar: Arbeid utført av Smart ELEKTRO. Se boligmappe.

15. Har du ladeanlegg/ladeboks for el-bil i dag? Ja. Kommentar: Arbeid utført av Smart ELEKTRO. Se boligmappe.

18. Kjenner du til forslag til- eller vedtatte reguleringsplaner, andre planer, nabovarsel, eller offentlige vedtak som kan medføre endringer i bruken av eiendommen eller eiendommens omgivelser? Ja. Kommentar: Østbyveien 23c, nabovarsel - bygger garasje og nytt inngangsparti.

19. Kjenner du til om det foreligger påbud/heftelser/krav/manglende tillatelser vedrørende eiendommen? Ja. Kommentar: Bolig har midlertidig brukstillatelse datert 11.01.1978 fra Lørenskog kommune - Utbyggingstjenesten.

22. Kjenner du til manglende brukstillatelse eller ferdigattest? Ja. Kommentar: Bolig har ikke ferdigattest. Se forøvrig pkt 19.

23. Kjenner du til om det er foretatt radonmåling? Ja. Kommentar: 2012. Eier bestilt målere og lagt ut i kjeller og 1.etg. Viste akseptable verdier. Finner ikke igjen dokumentasjonen.

25. Kjenner du til andre forhold av betydning som kan være relevant for kjøper å vite om (f.eks. rasfare, tinglyste forhold eller private avtaler)? Ja. Kommentar: Tinglyst veirett over eiendom for Østbyveien 23c.

Ferdigattest
Ifølge opplysninger mottatt fra kommunen foreligger følgende:

- Ferdigattest vedr. Ildsted datert 08.12.1998.
- Skriv om avsluttet byggesak vedr. søknad om ferdigattest for sluttførte våtromsarbeider datert 20.12.2011.
- Midlertidig brukstillatelse vedr. nyoppført enebolig datert 11.01.1978

I den midlertidige brukstillatelse er det anført følgende gjenstående arbeider:
Kjeller:
1. Montere mekanisk avtrekk i vaskerom med luftmengde minimum 8m3/h.
1. etasje:
2. Sikre dør til terrasse.
3. Montere glass i døren fra vindfang.

Utvendig:
4. Oppfylle terrasse.
5. Montere permanent trapp til hovedinngang.
6. Montere rekkverk på provisorisk trapp til hovedinngang.
7. Montere utkaster på takrenner.
8. Planere og rydde tomten.
9. Montere husnummerskilt.
10. Beise fasader.

Arbeidene  under punkt 2 og 6 må utføre straks. De øvrige arbeider må være utført innen 09.01.1979. Krav og pålegg fra brannvesenet om rørleggerkontrollen må være utført innen frister utferdiget fra de respektive myndigheter.

Det foreligger ifølge kommunen godkjent byggetegning datert 28.10.1977 for garasjen. Tilbygget ved inngangen til enboligen er ifølge eier ikke byggemeldt. Eier opplyser også at uteboder, utestue, innglassing av balkong og vinduer satt inn på vestveggen og i trapperepro ikke er søkt eller byggemeldt hos kommunen.

Elektrisk anlegg
Det gjøres oppmerksom på at en tilstandsrapport kun inneholder en forenklet kontroll av det elektriske anlegget.

Oppvarming
Varmepumpe (luft/luft). Peisovn fra 2015 med kleberstein i stue. Varmekabler på bad, toalett, vaskerom, kjellerstue, en kjellerbod og i deler av trappegang i kjeller. Oljefylte panelovner.

Energimerking
Energiattest med energimerke E (gul)

Kommunale avgifter
Kr. 17 587 pr. år Inkluderer vann, avløp, renovasjon samt branntilsyn og feiing. ifølge opplysninger mottatt fra kommunen. Dette inkluderer:

Vann kr. 4 408,-
Avløp kr. 7 005,-
Renovasjon kr. 5 507,-
Branntilsyn, feiing kr. 667,-

Det gjøres oppmerksom på at det kan forekomme variasjoner i avgiftene som følge av forbruk og eventuelle endringer i gebyrer/avgifter.

Eiendomsskatt
Det belastes foreløpig ikke eiendomsskatt i Lørenskog kommune.

Faste løpende kostnader
Kommunale avgifter, forsikring, internett/tv, strøm m.v. Listen er ikke uttømmende.

Forsikring med polisenummer
NITO Husforsikring Polisenummer: 7246587

Formuesverdi
Formuesverdi for inntektsåret 2020: Som primærbolig Kr. 1 883 417,- Som sekundærbolig Kr. 6 780 299,-

Tekniske installasjoner
TV-tuner følger ikke med objektet, da det følger abonnementet til eier.

Diverse
Alle hvitevarer på kjøkken med untak av kjøl- og fryseskap medfølger vederlagsfritt. Hvitevarer på vaskerom medfølger ikke. Tørkestativ på garasjen medfølger ikke.


Vedlikeholdshistorikk utført av eier
I forbindelse med salget har eier utarbeidet en oversikt over vedlikehold utført de senere år. Det tas forbehold om at enkelte årstall kan være unøyaktige.

2008 Ny kjøkkeninnrening, nye kurser og vann til kjøleskap.
2008 Byttet alle dører i 1. og 2. etasje.
2009 Utvidet terrasse/plattning utenfor stuen
2009 Satt inn smalt vindu i stuen og vinduer i trapperepo. Deler av vest veggen fikk nye asfaltplater og panelbord.
2010 Hagebod ved siden av utestue fikk nytt shingel på tak og takrenner.
2011 Totalrenovert bad 2. Etg.
2012 Installert varmepumpe.
2013 Malt hele huset utvendig.
2014 Fliser, varmekabler og spotter, toalettrom 1. Etg.
2014 Etablert garderobe (garderobemannen) i gang 1. Etg.
2015 Ny Scan peisovn med klebersten i stuen.
2015 Oppgradert hage og bygget hagestue.
2016 Platting rundt hagestue.
2016 Dimbar LED downlights i stue.
2017 Nytt gjerde rundt hagen.
2017 Yale Doorman nøkkelfri lås med wifi tilknytning.
2018 Teppe i kjellerstue og skyvedørsgarderobe fra garderobemannen.
2020 Malt vaskerom i kjeller, ny innredning.
2021 Berry Alloc gulv i stue og gang 1. Etg.
2022 Aqua stop installert i kjøkken for kjøleskap, vask og oppvaskmaskin med ny reduksjonsventil i vaskerom.

Annen informasjon fra eier
- Elektrisk persienner og markiser i stuen
- Beliggenhet nær marka ca 2 km til Østbyputten med videre tilgang til Østmarka.
- Stille og usjenert beliggenhet, rolig i stikkvei, ingen gjenboere. Hester gresser opp til eiendommen i sommerhalvåret.
- Skiløyper på jordet - kan sette på seg ski ved garasjen.
- Landlig, men kort vei til kjøpesenter i nærområde.
- Gode bussforbindelser på Gamleveien både mot Oslo og Lillestrøm. Kort tur til Ahus med andre bussforbindelser.
- Utfartsparkeringer til Østmarka ved Østbytunet.
- Eiendommen har gode solforhold og skulle det blåse kan en nyte været fra hagestuen. Lettstelt hage med stauder, samt rips- og bringebær busker.
- Eiendommen er tilknyttet fiber fra Telenor.

Radonmåling
Fra og med 1. januar 2014 må alle som leier ut bolig ha gjennomført radonmåling av boligen og kunne fremvise dokumentasjon på at radonnivåene er forsvarlig. Kravet gjelder alle typer utleieboliger, både de som leies ut av det offentlige, virksomheter og private, inkludert leiligheter og hybler i tilknytning til egen bolig. Også institusjoner o.l. omfattes dersom beboerne betaler leie.

Forpliktelser, rettigheter og servitutter
Eiendommens servitutter følger av dens grunnboksblad. For servitutter eldre enn fradelingsdato og eventuelle arealoppføringer som kan ha betydning for denne matrikkelenhet henvises det til hovedbruket / avgivereiendommen. For festenummer gjelder henvisningen servitutter eldre enn festekontrakten. Ta kontakt med megler for mer informasjon.

Følgende er utdrag fra eiendommens grunnboksblad:
1971/5960-1/8 Vilkår i kjøpekontrakt
26.11.1971
Bestemmelse om veg
Bestemmelse om gjerde
Bestemmelse om bebyggelse
Med flere bestemmelser

Denne kjøpekontrakten inneholder blant annet følgende: "Selger har gjort kjøper oppmerksom på at det som måtte vedkommende fradelt byggetomt så som veirett m.m. Veirett er sikret etter Lørenskog kommunes forlangende. For øvrig tilkommer det kjøper å ordne med oppsetting av gjerde, opparbeidelse av nødvendig vei m.m.

1976/4192-2/8 Bestemmelse om veg
05.07.1976
rettighetshaver:Knr:3029 Gnr:85 Bnr:17

Erklæringen er et skjøte hvor det blant annet fremgår følgende: "Etter Lørenskog kommunes forlangende er virett sikret til begge parseller gnr. 85, bnr. 43 og til gnr. 85, bnr. 17. Ingen heftelser for øvrig påhviler gnr. 85, bnr. 43. Østbyveien 23C har altså tinglyst veirett over denne eiendommen, Østbyveien 23D.

1977/6537-1/8 Erklæring/avtale
03.10.1977
Bestemmelse om å rive/fjerne bygg når bygningsrådet forlanger det

Erklæringen inneholder følgende: "Undertegnende eier av gnr. 85, bnr. 43, Østbyveien 23D forplikter seg herved til å fjerne den av bygningsmyndighetene under 23. mail 1977 godkjente garasje på eiendommen når bygningsrådet måtte forlange det, uten omkostninger for Lørenskog kommune. Denne erklæring skal også overføres på senere eiere og blir å tinglyse som heftelse på eiendommen."

1989/13396-1/8 Erklæring/avtale
29.12.1989
Rett for Lørenskog komm. til å anlegge og ha liggende offentlig vann- og spillvannsledn. på disse eiend. Lørenskog komm. skal ha fri og uhindret fremkomst til rep. og ettersyn nærm. beskr. Best. om beplantning og erstatning m.v. Kan ikke avlyses uten Lørenskog kommunes samtykke. Gjelder denne registerenheten med flere

Erklæringen inneholder blant annet følgende: "Undertegnende eier av i Lørenskog kommune, gir herved Lørenskog kommune rett til å anlegge og ha liggende offentlig vann- og spillvannsledning med nødvendige kummer på nevnte eiendommer. Lørenskog kommune skal ha fri og uhindret fremkost til traseèn både for personer og materiell til ettersyn, vedlikehold og reparasjon av sine ledninger. Grunneier må ikke plante trær eller bygge nærmere ledningen enn 3m. Grunneieren må ikke foreta anlegg over ledningene eller benytte sin eiendom på sådan måte at ledningsnettet utsettes for fare eller skade. Oppfylling og avplanering av terrenget over ledninger må godkjennes av Lørenskog kommune m.m.

Utleie
Eiendommen kan i sin helhet leies ut.

Vei/vann/kloakk
Eiendommen er ifølge opplysninger mottatt fra kommunen tilknyttet offentlig vann og avløp. Østbyveien går fra Gamleveien og er en privat eiet vei som brøytes og feies av Lørenskog kommune. Eier av Østbyveien (gnr. 85, bnr. 11) er eier av Øvre Øystby Gård. Det er ikke tinglyst veirett for bruk av denne veien. Eier opplyser at de har utført generelt vedlikehold og brøyting for den lille stikkveien (som tilhørere del av Østbyveien) inn fra Østbyveien og frem til huset. Eier opplyser videre at det ikke er inngått noe avtale med eier av veien om vedlikeholdet.

Regulering
Eiendommen ligger i regulert område og navn på plan er 44-7-01 Østbytunet - avdeling "Eplehagen". Reguleringsformål for eiendommen er "boliger". Ifølge kart "Utsnitt av reguleringsplan" mottatt fra kommunen er eiendommen avsatt til bolig. Ifølge reguleringsbestemmelser for "44-7-01 Østbytunet - avdeling "Eplehagen" reguleres området til følgende formål: Byggeområde for offentlig bygning: Østbytunet behandlingshjem. Byggeområde for bolig: Frittliggende småhusbebyggelse. Offentlig trafikkområde: Kommunal vei; 9 m regulert bredde med vendehammer. Landbruksområde: Jordbruk og skogbruk. Spesialområder: Naturvernområde på land. Naturvernområde i vann. Ifølge web-kart tilgjengelig på kommunen hjemmesider er områder syd for denne eiendommen i kommuneplan avsatt til "LNFR-areal hvor landbruk er dominerende" Opplysninger om regulering m.v. er innhentet fra kommunen og disse kan om ønskelig fås av megler ved forespørsel.

Eier opplyser i sin egenerklæring følgende: Kjenner du til forslag til- eller vedtatte reguleringsplaner, andre planer, nabovarsel, eller offentlige vedtak som kan medføre endringer i bruken av eiendommen eller eiendommens omgivelser? Ja. Kommentar: Østbyveien 23c, nabovarsel - bygger garasje og nytt inngangsparti.

Odel og konsesjon
Det hviler ikke odel på eiendommen.

Overtagelse
Overtagelse etter avtale med selger.

Prisantydning, omkostninger og evt. fellesgjeld
kr 7 750 000,- (Prisantydning)

Omkostninger:
kr 200,- (Pantattest kjøper)
kr 585,- (Tingl.gebyr pantedokument)
kr 585,- (Tingl.gebyr skjøte)
kr 215 000,- (Dokumentavgift)
--------------------------------------------------------
kr 216 370,- (Omkostninger totalt ved prisantydning)
--------------------------------------------------------
kr 7 966 370,- (Totalpris inkl omkostninger)

Valgfrie omkostninger:
kr 12 650,- (Boligkjøperpakke If (valgfritt))
--------------------------------------------------------
kr 7 979 020,- (Totalpris inkl omk og valgfrie omkostninger)

Boligselgerforsikring
Selger har tegnet boligselgerforsikring som dekker selgers ansvar etter avhendingsloven begrenset oppad til kr. 10.000.000,-. Egenerklæringsskjema er vedlagt salgsoppgave.

Betalingsbetingelser
Fullstendig kjøpesum samt omkostninger skal være disponibelt på meglers klientkonto innen dato for overtagelse. Kjøpesummen skal innbetales fra norsk finansinstitusjon og/eller kjøpers konto i norsk finansinstitusjon. Eventuell egenkapital skal innbetales i én samlet betaling fra kjøpers egen konto i norsk finansinstitusjon.

Vederlaget
Følgende er avtalt om meglers vederlag:

Provisjon til megler for utført arbeid 0.7%

Tilrettelegging (Kr.12 900)

Visningshonorar (Kr.2 900) 2 visninger fritt inkludert.

Foto (Kr.7 750)

Grunnpakke enebolig (Kr.8 477)

Kostnad for utsatt betaling (Factoring) (Kr.3 512)

Markedspakke 1 (Kr.15 900)

Oppgjør (Kr.5 500)
Dersom handelen ikke kommer i stand eller at oppdraget sies opp har megleren krav på dekning for
påløpte timer, påløpte visninger, grunn og markedspakke samt utlegg.

Oppdragsnummer
77-22-0176

Budgivning
Eiendomsmegler skal legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden. Vi gjør oppmerksom på at det i forbrukerforhold ikke kan inngis bud med kortere akseptfrist enn kl. 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Eiendomsmegler kan ikke formidle bud med kortere akseptfrist enn dette. Hos EIE stiller vi strengere krav til frister ved budgivning enn det som følger av Forbrukerinformasjon om budgivning punkt 4, vedlagt i salgsoppgaven. Bud skal ikke ha en akseptfrist på mindre enn 30 minutter fra budet inngis. Bud med kortere akseptfrist enn 30 minutter kan bli avvist.

Eiendomsmegler har ikke ansvar for forsinkelser som skyldes tekniske feil. Akseptfristen er absolutt, det vil si at selger må akseptere budet og kjøper meddeles aksepten innen utløpet av akseptfristen. Dersom du utsetter inngivelse av bud til tett opp mot akseptfristen på et annet bud er det en reell fare for at eiendommen kan bli solgt før ditt bud kommer frem til megler og/eller megler rekker å bringe budet videre til selger. Husk alltid å ringe megler etter at du har sendt et bud eller budforhøyelse, for å forsikre deg om at budet er mottatt og kan formidles til selger. For øvrig vises det til vedlagte forbrukerinformasjon om budgivning.

Alle bud og budforhøyelser skal være skriftlig. I tillegg må legitimasjon være fremlagt, og budet skal signeres av budgiver. Eiendomsmegler kan ikke formidle bud før disse kravene er oppfylt. Vi oppfordrer til å inngi bud elektronisk, ved å trykke på "Gå til budgivning" på eiendommens hjemmeside på eie.no eller ved å trykke på knappen "Gi bud" i finn-annonsen. Ved å benytte denne tjenesten vil vilkårene om legitimasjon og signatur fra budgiver være oppfylt. Som kjøper og selger hos EIE vil du få tilsendt budjournalen etter at handel er inngått. Dette innebærer at alle bud vil bli gjort kjent for partene i den endelige kjøpsavtalen. Øvrige budgivere kan be om å få en kopi av budjournalen i anonymisert form. Det er viktig at du gjør deg kjent med all informasjon om boligen, og at du har spurt om det du eventuelt lurer på, før du legger inn et bud.

Boligkjøperpakke og boligkjøperforsikring
EIE har i samarbeid med If lansert et gunstig forsikringskonsept for deg som kjøper bolig gjennom EIE.

Kjøpere (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. husforsikring, innboforsikring, dobbel rentedekning, flytteforsikring og boligkjøperforsikring som gir deg juridisk bistand dersom du ønsker å reklamere på boligkjøpet.
Kjøpere (ikke juridiske personer) kan også velge å kun tegne boligkjøperforsikring.

Boligkjøperpakken/boligkjøperforsikring må senest tegnes i forbindelse med kontraktsmøtet.

Produktark for boligkjøperpakken og boligkjøperforsikring ligger vedlagt i salgsoppgaven. Ta kontakt med megler for ytterligere informasjon.

Lovanvendelse
Eiendommen selges etter reglene i avhendingsloven.

Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen.

Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakyndig før det legges inn bud.

Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen. Dette gjelder likevel bare dersom man kan gå ut i fra at det virket inn på avtalen at opplysningen ikke ble gitt eller at feil opplysninger ikke ble rettet i tide på en tydelig måte. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel. Boligen kan ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm.

Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel).

Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen «som den er», og selgers ansvar er da begrenset jf. avhl. § 3-9, 1. ledd 2. pktm. Avhendingsloven § 3-3 (2) fravikes, og hvorvidt en innendørs arealsvikt karakteriseres som en mangel vurderes etter avhendingsloven § 3-8. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Med forbrukerkjøp menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.

Hvitvasking
Eiendomsmegler er underlagt lov om hvitvasking og tilhørende forskrift. Hvitvaskingsloven pålegger megler å gjennomføre kundetiltak av både selger og kjøper. Dersom kjøper ikke bidrar til at megler får gjennomført kundetiltak, og dette medfører at transaksjonen ikke kan gjennomføres eller blir forsinket misligholder kjøper avtalen. Dette vil kunne gi selger rettigheter etter avhendingsloven, herunder rett til å heve kjøpet og gjennomføre dekningssalg for kjøpers regning dersom misligholdet er vesentlig. I tilfeller der det er selger som ikke bidrar til at megler får gjennomført løpende kundetiltak underveis i oppdraget må megler stanse gjennomføringen av transaksjonen. Selger vil i så fall ha misligholdt sine forpliktelser, og kjøper vil kunne ha krav mot selger etter avhendingslovens bestemmelser om mislighold og forsinkelse.

Dersom kundetiltak ikke lar seg gjennomføre vil EIE eiendomsmegling ikke kunne bistå med handelen eller foreta oppgjør.

Personvern
Som interessent, budgiver og kjøper vil dine personopplysninger bli registrert og lagret.  Som eiendomsmeglingsforetak har vi plikt til å oppbevare kontrakter og dokumenter i minst 10 år, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 3-7 (3). Dette innebærer at mulighetene for å få slettet personopplysninger er begrenset. Du kan lese om vår behandling av personopplysninger i vår personvernerklæring på https://eie.no/eiendom/personvernerklaering

Avdeling
Romeriksmegleren AS
EIE Lillestrøm
Org. nr:976320492
Storgata 29
2000 Lillestrøm
Tlf: 63 80 54 10

Ansvarlig megler
Eiendomsmegler Dag Finstad

Saksbehandlere
Dag Finstad
EIE Lillestrøm
Eiendomsmegler
Mob: 99 09 98 79 / E-post: dfi@eie.no

Jan Erik Ellefsrud
Eiendomsmegler MNEF / Partner
Mob: 46 42 03 00 / E-post: jee@eie.no

Sett deg godt inn objektet og les salgsoppgaven nøye før du gir bud. Du kan klikke her for å lese mer om budgivingsprosessen.

Vennligst ta kontakt med megler om budgivningen.

Valg av eiendomsmeglingsforetak skal være frivillig. Eiendomsmeglingsforetak kan ikke inngå oppdrag om eiendomsmegling dersom inngåelsen av oppdraget er satt som vilkår i avtale om annet enn eiendomsmegling, f.eks. tilbud om lån eller andre banktjenester, jf. Lov om eiendomsmegling § 6-3 (3).
Bilde 3 av Østbyveien 23D
For mer om objektet
Østbyveien 23D

Kontakt megler

Uansett hva du lurer på, svarer vi deg gjerne. Vi stiller bransjens høyeste krav til oss selv, og skreddersyr råd og løsninger for hver enkelt kunde.

Bilde av iphone som viser EIE-portalen
Få full oversikt
EIE portalen – ditt boligunivers

Du bruker en utdatert nettleser!

Internet Explorer er utdatert og ikke lenger offisielt støttet, og utgjør en stor sikkerhetsrisiko. Du bør avinstallere dette programmet og heller bruke Microsoft Edge, Mozilla Firefox, Google Chrome, Apple Safari eller andre nettlesere som oppdateres jevnlig.

Dersom du fortsetter å bruke nettsiden i Internet Explorer eller andre utdaterte nettlesere, kan du oppleve at nettsiden ser rar ut eller ikke fungerer i det hele tatt.

Les mer her: