Bilde 1 av Skåreråsen 16Bilde 2 av Skåreråsen 16
Digital salgsoppgave
Skåreråsen 16

1473 Lørenskog • Lørenskog kommune

Prisantydning

kr 2 890 000

Fellesgjeld: kr 439 969Omkostninger: kr 17 219Totalpris: kr 3 347 188
3-roms andel - Vestvendt balkong - Flotte sol- og utsiktsforhold - Bad fra 2019 - Kjøkken fra 2021 - V.vann og fyring
icon

Unngå doble renteutgifter

Se bladbar salgsoppgaveLast ned denne salgsoppgavenVis i kart
Boligtype
Leilighet
Eierform
Borettslag
Antall soverom
2 soverom
Etasje
10
Primærrom (P-ROM)
73 m²
Bruksareal (BRA)
73 m²
Fellesutgifter
kr 8 476 / Mnd
Prisantydning
kr 2 890 000
Omkostninger
kr 17 219
Fellesgjeld
kr 439 969
Totalpris
kr 3 347 188
Fellesformue
kr 28 155
Byggeår
1972
Tomt
Eiet tomt 25474 m²
Oppdragsnummer
77230189
Meld interesse

Få informasjon og oppdatering om denne boligen

Meld interesse
Prisantydningkr 2 890 000,-
Fellesgjeldkr 439 969,-
Pantattest kjøperkr 200,-
Tingl.gebyr BRL-skjøte - Statens Kartverkkr 500,-
Tingl.gebyr pantedokument BRL - Statens Kartverkkr 500,-
Gebyr utlysing forkjøpsrett (kjøper)kr 7 769,-
Boligkjøperpakke (valgfritt)kr 8 250,-
  
Totalpris kr 3 347 188
Eiendom
Skåreråsen 16, 1473 Lørenskog. Etasje: 10

Matrikkel
Gnr. 101 bnr. 42, andelsnr. 168 i Skårertoppen 2 Borettslag med orgnr. 950581239 i Lørenskog kommune

Boligtype
3-roms andelsleilighet i 10. etg.

Eierform
Borettslag

Areal
Primærrom: 73 kvm, Bruksareal: 73 kvm. Vedlagte plantegninger er ikke målbare. Arealene er hentet fra takstrapport. Areal og rom er angitt og definert etter dagens faktiske bruk, uavhengig av hva som er godkjent fra bygningsmyndighetene.

Antall soverom
2 stk ifølge vedlagt tilstandsrapport.

Byggeår
1972 ifølge boligsalgsrapport.

Tomt
Felles eiet tomt på ca. 25 474 kvm ifølge vedlagt tilstandsrapport.

Felles tomt for borettslaget opparbeidet med blant annet asfalterte internveier, parkeringsplasser, naturtomt, gressplen, trær, prydbusker og diverse beplantning. Lekeområde og sittegrupper.

Prisantydning
2 890 000,- + omk.

Tilstandsrapport
Takstmann: Anticimex
Takstdato: 27.10.2023

Andel fellesgjeld/Fellesformue
Andel fellesgjeld: kr. 439 969,- pr. 31.03.24
Andel fellesformue: kr. 28 155,- pr. 31.12.22

Totalpris inkl. fellesgjeld
2 890 000,- (Prisantydning)
439 969,- (Andel av fellesgjeld)

3 329 969,- (Pris inkl. fellesgjeld)

Omkostninger
200,- (Pantattest kjøper)
500,- (Tingl.gebyr BRL-skjøte - Statens Kartverk)
500,- (Tingl.gebyr pantedokument BRL - Statens Kartverk)
7 769,- (Gebyr utlysing forkjøpsrett (kjøper))
8 250,- (Boligkjøperpakke (valgfritt))

17 219,- (Omkostninger totalt)

3 347 188,- (Totalpris inkl. omkostninger)

Felleskostnad
Kr. 8 476,- pr. mnd.

Felleskostnad inkluderer
Fellesutgifter:
Felleskostnader kr 5.095,-
Stipulerte avdrag kr 669,-
Stipulerte rentekostnader kr 2.212,-
Søppelhåndtering kr 100,-
Garasje og vedlikehold kr 400,-


Posten "Felleskostnader" inluderer blant annet forsikringer, kommunale avgifter, drift og vedlikehold, energi/fyring, Tv/bredbånd grunnpakke,  styrehonorar, konsulenttjenester, revisjonshonorar, forretningsførerhonorar m.m.

Dette ifølge forretningsfører.

Sikringsordning fellesgjeld
Et borettslag er organisert som et selskap, dette innebærer at dersom noen av andelseierne ikke betaler sine fellesutgifter må borettslaget selv ta tapet og fordele det på de øvrige andelseieren, man kan på denne måten bli tvunget til å betale dersom andre ikke betaler sine fellesutgifter. For å hindre at dette skjer er borettslaget tilknyttet en sikringsordning som dekker borettslagets tap i en fastsatt periode dersom noen av andelseierne ikke betaler sin fellesutgifter.

Kommunale avgifter
Kommunale avgifter dekkes gjennom fellesutgiftene i borettslaget.

Eier
Ali Ahmadi

Beskrivelse
Bo høyt og fritt på Lørenskog - Velkommen til Skåreråsen 16!

EIE Lillestrøm presenterer her en lys og trivelig 3-roms leilighet, beliggende i byggets 10. etasje.

Kvaliteter verdt å merke seg:
- Fantastisk, vidstrakt utsikt - uten innsyn
- Nyt utsikten fra store vindusflater inne i leiligheten så vel som fra den romslige balkongen på ca. 12 kvm
- Heis i bygget og garasjeplass i felles anlegg
- Boligen inneholder entré, gang 2 soverom, bad, stue og kjøkken
- Badet ble pusset opp i regi av borettslaget i 2019
- Delikat og nøytralt kjøkken nytt i 2021
- Varmtvann og fyring inkludert i felleskostnadene
- Leiligheten ligger i et rolig boligområde på Skårer med gangavstand til skoler, barnehage, kjøpesentre og turområder
- Godt busstilbud fra Løkenåsveien med hyppige avganger

Velkommen til en hyggelig visning!

Parkering
Leiligheten disponerer rett til 1 stk garasjeplass i felles garasjenanlegg rett utenfor blokken. Borettslaget disponerer også flere gjesteparkeringer med regler. Borettslaget har etablert infrastrukutr for elbillading. Ladboks for elbil medfølger ikke.

Beliggenhet
Servicetilbud:
Bebyggelsen i Lørenskog sentrum vest innebærer en tydeliggjøring av sentrumsstrukturen i Lørenskog, og byr på et urbant og spennende bomiljø. Nærmest ligger Lørenskog Senter (Triaden), et moderne kjøpesenter med blant annet apotek, vinmonopol, variert shopping, matbutikker, restauranter, treningssenter, hotell etc.

I andre enden av Skårersletta finner du Lørenskog Hus. Dette er kommunens kulturhus som stod ferdig i 2011. Her arrangeres konserter, forestillinger/show, kurs/konferanser, foredrag etc. Kulturhuset har for øvrig kino, bibliotek, musikk- og kulturskole, helse- og omsorgstilbud, treningssenter, restauranter m.m. Rett ved siden av Lørenskog Hus ligger Metro senter som også er et meget moderne kjøpesenter med alt av servicetilbud og ypperlige shoppingmuligheter. Her finner du flere av de store, etablerte kleskjedene, sportsbutikker, møbelbutikker, interiørbutikker, restauranter, caféer etc.

Bebyggelse
Bebyggelsen består vesentlig av boligblokker i varierende høyde.

Tomt
Felles eiet tomt på ca. 25 474 kvm ifølge vedlagt tilstandsrapport. Felles tomt for borettslaget opparbeidet med blant annet asfalterte internveier, parkeringsplasser, naturtomt, gressplen, trær, prydbusker og diverse beplantning. Lekeområde og sittegrupper.

Adkomst
Se vedlagt kartskisse i annonsen. Ved å trykke på kartet får du enkelt tilgang til en spesifisert reiserute fra ønsket startdestinasjon til den aktuelle boligen.

Det vil bli skiltet med EIE visningsskilt på oppsatte fellesvisninger.

Skole/barnehage
Dersom skole- og barnehagetilbud er av betydning for handelen, må interessenten selv sjekke dette med barnehagekontor og skolekontor for det aktuelle området.

Familievennlig område på Skårer. Her er det gangavstand til flere skoler og barnehager. Åsen skole, Løkenåsen skole og Benterud skole ligger innen gåavstand. Har du barn i barnehagealder er det kort vei til både Skårersletta og Solheim barnehage. Av videregående skoler finnes Mailand vgs. og Lørenskog vgs.

Offentlig kommunikasjon
Den offentlige kommunikasjonen er godt utbygd i Lørenskog med både tog og buss. Fra Triaden er det meget gode bussforbindelser både i retning Oslo og Lillestrøm. Herfra går busser til Oslo bussterminal, med flere avganger i timen hver morgen på hverdager. Fra samme holdeplass er det avgang flere ganger i timen også til Lillestrøm bussterminal. Nærmeste bussholdeplass "Skåreråsen".

Fritidstilbud
Området har egne lekeplasser, og kort vei flere ballplasser, Rolvsrud idrettsbane, ishall på Solheim, golfbane på Losby, svømmehall og tennisbane ved Kjenn, samt flerbrukshall på Fjellsrud. Det er også nærhet til flotte tur- og friluftsområder i Østmarka (ca. 700 m til Sørlihavna) med lysløyper, skiterreng, bade- og fiskevann. Her finnes også en utegym som står til fri disposisjon.

Lørenskog kommune driver Losby besøksgård og kafé, hvor de besøkende kan oppleve ulike husdyr på nært hold. Stedet er et utmerket utgangspunkt for tur- og skigåere som starter i det sentrale Lørenskog. Losby Golfklubb har et meget flott golfanlegg med bl.a. 9 og 18-hulls golfbane, driving range, putting green og nærspillsområde. Fra Godset er det ca. 10 min å gå inn til Mønevann.

Både på sommer og vinterstid er det milevis med oppkjørte løyper, gangstier, lysløype og turstier i nærområdet. CA 45 minutters gange fra boligen innover Losbyveien ligger Losby Besøksgård og Losby Gods med servering. Herfra er det utallige turmuligheter innover i Østmarka. En rundtur rundt Langvannet er også et godt alternativ i hverdagen.

I januar 2020 åpnet området ved Lørenskog stasjon verdens kanskje råeste helårsarena for snøopplevelser - SNØ. Parken har et areal på totalt 50 000 kvm, fire alpine nedfarter, stolheis, koppheis og bånd, bigjump, samt langrennsspor på rundt 2 km og et fantastisk lekeområde. Anlegget er åpent hver dag, hele året, alltid nypreppet og alltid gøy. I tilknytning til skihallen er det bygd et resorthotell, skigymnas og næring rettet mot skisporten.

Det er aktivt idrettsmiljø på Lørenskog. Nærområdet kan by på bl.a. kunstgressbane, fotballbaner, stor idrettshall, svømmehall og treningssenter

Inneholder
Gjennomgående leilighet beliggende i byggets 10. etasje. Adkomst via felles trappegang med heis og svalgang til entré. Oppgangen har callinganlegg. Leiligheten består av entré, gang, bad, stue, kjøkken og to soverom.

Utgang fra stue til vestvendt balkong på ca. 12 kvm.

Leiligheten disponerer i tillegg to boder. En bod på ca. 2,9 m2 beliggende ved heis i 10.etasje. En bod på ca. 1,5 m2 beliggende i 2.underetasje.

Byggemåte
Andelsleilighet tilhørende Skårertoppen 2 Borettslag. Borettslaget består av 208 andelsleiligheter og har felles tomteareal. Fellesområdet opparbeidet med blant annet biloppstillingsplasser, internstier, sykkelstativer, lekeapparater, sittebenker, plenarealer og diverse beplantning. Boligblokk over 15 etasjer samt 2 underetasjer. Bygningen har støpt gulv mot grunn. Grunnmur og bærende vegger av betong/murkonstruksjoner. Etasjeskillere av betongkonstruksjoner. Yttervegger av betong/bindingsverk utvendig kledd med fasadeplater. Tilnærmet flatt tak tekket med membran/takpapp (taket er ikke besiktiget). Leiligheten har profilert entrédør fra ukjent årstall. Dører og vinduer med karmer av tre og to-lags glass fra 1995. Leiligheten er tilknyttet felles varmtvann/oppvarming. Leiligheten er oppvarmet med radiatorer, samt elektrisk gulvvarme på bad. Gjennomgående leilighet beliggende i byggets 10.etasje. Adkomst via felles trappegang med callinganlegg og heis. Leiligheten består av entré, gang, bad, to soverom, stue og kjøkken. Utgang fra stue til balkong på ca. 12,4 m². Leiligheten disponerer i tillegg to boder. En bod på ca. 2,9 m² beliggende ved heis i 10.etasje. En bod på ca. 1,5 m² beliggende i 2.underetasje

Primærrom
Primærrom: 73 kvm ifølge vedlagt tilstandsrapport.

Bruksareal
Bruksareal: 73 kvm ifølge vedlagt tilstandsrapport.

Boder
Leiligheten disponerer i tillegg to boder. En bod på ca. 2,9 m² beliggende ved heis i 10.etasje. En bod på ca. 1,5 m² beliggende i 2.underetasje.

Standard
Boligen holder en generelt god standard, men noe modernisering må påregnes, for å oppfylle kravet til dagens standard.

Utdrag fra vedlagt tilstandsrapport:

Våtrom - Bad
Baderom oppgradert i regi av borettslaget i 2019 opplyst av selger. Flislagt gulv med varme og flislagte vegger. Nedsenket malt himling med downlights. Vegghengt servantskap med glatte fronter. Ovenpåliggende servant med ett-greps armatur. Vegghengt speilskap med overbelysning og stikkontakt over servant. Dusjhjørne med innfellbare glassdører og dusjarmatur tilkoblet hånddusj. Vegghengt toalett. Vannrør av type rør-i-rør. Synlig avløpsrør av plast. Fordelerskap for rør-i-rør og stoppekraner for bad er plassert i innkassing. Avtrekksventil plassert på innkassing. Opplegg for vaskemaskin. TG 2: Overflater vegger Det er registrert riss/sprekk i flis over servant og under toalett. Det er registrert sprekker i flisfuger på innkassing, samt svikt i konstruksjonen ved toalett ved belastning. Kan skyldes for svak oppbygging av kasse ved toalett.

Kjøkken
Gulvflate belagt med laminat. Malte vegg- og himlingsflater. Kjøkkeninnredning med høyglans fronter fra 2021 opplyst av selger. Benkeplater av laminat. Nedsenket oppvaskkum med ett-greps armatur. Fliser over kjøkkenbenk. Overbelysning og stikkontakter under overskap. Integrert stekeovn og platetopp samt frittstående oppvaskmaskin. Ventilator med kullfilter plassert over platetopp. Vannrør av plastbelagt kobber. Synlig avløpsrør av plast. Stoppekraner for kjøkken er plassert i kjøkkenbenk. Lekkasjestopper montert i kjøkkenbenk. TG 2 Annet Det er ikke etablert komfyrvakt på kjøkkenet. Komfyrvakt bør etableres.

Øvrige rom Gulvflater belagt med laminat og parkett. Veggflater av malte flater, tapet og malt tapet. Himlingsflater av malte flater. Garderobeskap på soverom 1. Skyvedørsgarderobe på soverom 2. Oppgraderinger: selger opplyser om at det er lagt nytt gulv i stue og kjøkken, samt gjort overflatebehandling av vegg- og himlingsflater i gang, stue og kjøkken i 2021. TG 2 Overflater gulv Enkelte endeskjøter på gulvet er plassert for nære tilliggende gulvbord, noe som kan medføre redusert levetid på gulvet. Det er fuget mellom gulvflater og belistning flere steder, noe som bærer preg av egeninnsats. Innerdører Dørbladet til innerdør ved soverom 2 har kontakt med dørterskel/dørkarm, noe som gjør at døren henger når den åpnes og lukkes. Krever justering av dørblad/dørkarm. TG2 gjelder for nevnte innerdør.

Tekniske anlegg, VVS anlegg (Sjekkpunkter utover det som er inkludert i andre rom)
Vannrør av type rør-i-rør og kobber. Synlig avløpsrør av plast. Fordelerskap for rør-i-rør og stoppekraner for bad er plassert på bad. Stoppekraner for kjøkken er plassert i kjøkkenbenk. Mekanisk avtrekk fra bad. Kjøkkenventilator med kullfilter kombinert med mekanisk avtrekk. Naturlig tilluft med tilluftsventiler i yttervegger. Leiligheten er tilknyttet felles varmtvann/oppvarming. Leiligheten er oppvarmet med radiatorer, samt elektrisk gulvvarme på bad. TG 2 Vannbåren varme Eldre anlegg/element uten påviste skader/lekkasjer. TG2 er valgt på grunn av alder og tilstand. Det kan ikke utelukkes behov for reparasjoner/utskiftning. Oppfølging med jevnlig ettersyn anbefales slik at eventuelle tiltak kan iverksettes ved behov. TGIU Stakeluke Avløpsrørene er skjult og eventuell stakeluke er ikke lokalisert.

Elektrisk anlegg
Sikringsskap med jordfeilautomatsikringer, hovedsikring og strømmåler er plassert i entré. Leiligheten har skjult elektrisk anlegg. Det er foretatt en forenklet vurdering av deler av det elektriske anlegget. Vurderingen omfatter ikke funksjonstesting, eller kontroll av skjult anlegg. Det legges vekt på at den bygningssakkyndige ikke er elfagmann. Vurderingen er derfor begrenset til visuelle vurderinger og selgers informasjon. På generelt grunnlag anbefales det alltid å gjennomføre en utvidet el-kontroll. Forenklet vurdering: Er det synlig tegn til merker på plugg til varmtvannsbereder: nei. Er det synlig tegn på termiske skader: nei. Er det synlig tegn på utette kabelinnføringer i inntak og/eller sikringsskap: nei. Selgers opplysninger: Når ble det elektriske anlegget installert, eller siste gang totalt rehabilitert: ukjent. Foreligger det eltilsynrapport fra de siste fem år: nei. Forekommer det at sikringer løses ut: nei. Har det vært brann, branntilløp eller varmgang i anlegget: nei. Finnes det kursfortegnelse, og er antallet sikringer i samsvar med denne: ja. Har det vært utført egeninnsats eller ufaglært arbeid på det elektriske anlegget: nei. Fungerer hvitevarer som følger boligen: ja. TG 2 Forenklet vurdering av det elektriske anlegget Det er kun fremlagt samsvarserklæring på deler av det elektriske anlegget, montert etter 1999. Se sjekkliste dokumentasjon. TG2 settes grunnet manglende samsvarserklæring/dokumentasjon. Til informasjon: Det ble ikke registrert komfyrvakt på befaringstidspunktet, selger har sendt bildedokumentasjon på at komfyrvakt er montert etter befaringstidspunktet. Dette er kun besiktiget via bildedokumentasjon. Selger opplyser om at han har gjort elektrisk arbeid i leiligheten, og at han er elektriker. Det foreligger ingen dokumentasjon vedrørende arbeidene han har gjort. Det er fremlagt dokumentasjon på at selger er elektriker.

Dører og vinduer
Leiligheten har profilert entrédør fra ukjent årstall. Dører og vinduer med karmer av tre og to-lags glass fra 1995. TG 2 Vinduer Vinduer er av eldre dato og har behov for oppgraderinger/ overflatebehandling. Det må forventes høyere varmetap fra disse vinduene sammenlignet med vinduer fra nyere dato. Til informasjon ble det utført stikkprøvekontroll på enkelte vinduer, hvor åpne/lukkefunksjon fungerte som forventet. Dører Balkongdør er av eldre dato og har behov for oppgraderinger/overflatebehandling. Det må forventes høyere varmetap fra disse dørene sammenlignet med dører fra nyere dato. Til informasjon ble det utført stikkprøvekontroll på dører hvor åpne/lukkefunksjon fungerte som forventet.

Utdrag fra selgers egenerklæring:
Kjenner du til om det er utført arbeid på bad/våtrom? Hvis nei, gå til punkt 3. Nei. Firmanavn: Borettslaget pusset opp badet. Selges eiendommen med utleiedel, leilighet eller hybel eller lignende? Ja.

Elektrisk anlegg:
Sikringsskap med automatsikringer og måler er plassert i entré. Hovedsikring er på 32A. Leiligheten har skjult elektrisk anlegg.

Brann:
Leiligheten har røykvarsler og brannslukningsapparat. For utfyllende tekniske standard for øvrig henvises det til vedlagt takstrapport.

Følgende informasjon vedr. bad er mottatt fra eier:
Eier har vært i kontakt med Sans Bygg AS som var entreprenøren som rehabiliterte badet i 2019. Eier har rettet en klage mot entreprenøren da det ble avdekket svakheter i badet som blant annet riss/sprekk i flis over servant, samt svikt i konstruksjonen ved toalett ved belastning. Sans Bygg AS har bekreftet per epost til eier den 27.11.23 at dette blir behandlet som en reklamasjon og at fliseentreprenør vil kontakte eier etter nærmere avtale, sannsynligvis på nyåret.

Ferdigattest / midlertidig brukstillatelse
Ifølge opplysninger mottatt fra kommunen foreligger det følgende vedr. dette til denne eiendommen:

- Ferdigattest vedr. våtromsmodernisering og rørfornyelse datert 05.12.2019
- Midlertidig brukstillatelse vedr. 2 boligblokker datert 04.02.1972
- Ferdigattest vedr. reparasjon av heiser datert 29.12.2009
- Brukstillatelse vedr. parkeringshus datert 20.12.197

Dokumentene er innhentet fra kommunen og kan om ønskelig sees hos megler.

Oppvarming
Leiligheten er tilknyttet felles varmtvann/oppvarming. Leiligheten er oppvarmet med radiatorer, samt elektrisk gulvvarme på bad.

Energimerking
Energiattest med energimerke Oppvarmingskarakter Grønn - Energikarakter E

Eiendomsskatt
Det er ikke eiendomsskatt for bolig i Lørenskog kommune.

Fordeling felleskostnader
Fellesutgifter:
Felleskostnader kr 5.095,-
Stipulerte avdrag kr 669,-
Stipulerte rentekostnader kr 2.212,-
Søppelhåndtering kr 100,-
Garasje og vedlikehold kr 400,-

Posten "Felleskostnader" inluderer blant annet forsikringer, kommunale avgifter, drift og vedlikehold, energi/fyring, Tv/bredbånd grunnpakke, styrehonorar, konsulenttjenester, revisjonshonorar, forretningsførerhonorar m.m.

Dette ifølge forretningsfører.

Faste løpende kostnader
Felleskostnader, strømforbruk,  innboforsikring. Listen er ikke uttømmende.

Spesifikasjon av fellesgjeld
Spesifikasjon av lån:
Lån: BOLIGBANKEN ASA - 5,85% per 31.03.2024
Lånetype: Annuitetslån
Total restgjeld: 91 953 579,- per 31.03.24
Andel restgjeld: 439.969,- per 31.03.24
Terminer: 4
Løpetid: 03.10.2022 -27.06.2048

Overnevnte informasjon er mottatt fra forretningsfører.

Årsregnskap
Regnskapet for 2022  viser et positivt driftsresultat før finansposter kr 2 721 166,-. Det samlede årsresultatet er også positivt og utgjør kr 96 382,-. Årsresultat er for 2023 er budsjettert med kr. 2 158 092,-. Årsmelding og regnskap er mottatt fra forretningsfører og interessenter kan om ønskelig få dette ved henvendelse til megler.

Forsikring med polisenummer
IF Skadeforsikring Polisenummer: SP1844502

Formuesverdi
Som primærbolig kr. 636 661,- per 31.12.2121
Som sekundærbolig kr.  2 291 981 per 31.12.2121

Dette ifølge skatteetaten.

Borettslag
Borettslag: Skårertoppen 2 Borettslag, Orgnr: 950581239.

Forretningsfører
BORI BBL. Tlf. 63 89 02 00.

Styregodkjenning
Kjøper skal godkjennes av styret og har selv risikoen for at godkjennelse blir gitt. Styregodkjennelse kan ikke nektes uten saklig grunn.

Forkjøpsrett
Det er forkjøpsrett for medlemmer av BORI og borettslaget, den utlyses etter budaksept. Dersom forkjøpsretten benyttes, løses opprinnelig kjøper fra avtalen og alle økonomiske forpliktelser overfor selger bortfaller. Vær oppmerksom på at forretningsfører har anledning til å belaste et ekstra gebyr til den som benytter forkjøpsrett. Ta kontakt  med megler for eventuelle spørsmål.

Dyrehold
5.1 Dyrehold er etter søknad til styret tillatt i borettslaget etter følgende regler:
Hund/katt skal føres i bånd innenfor borettslagets område. Lufting av dyr kan foretas av barn, men bare hvis de har full kontroll over dyret og i alle fall på eiers ansvar. Lufting er ikke tillatt på lekeplasser, sandkasser og parkanlegg. Området mellom blokkene er forbudt område for dyr.
Vaksinasjonspapirer på hunder leveres hvert år innen 1. mai. Etter Ordinær Generalforsamling i 2013 ble det bestemt at nye hunder ikke tillates i en periode på 2 - 3 år. Unntaket gjelder ikke førerhund..
5.2 Det forutsettes at hver hundeeier er kjent med politivedtekter om båndtvang, og at disse overholdes.
5.3 Borettshaveren er erstatningspliktig for enhver skade hans/hennes dyr måtte påføre person eller eiendom i borettslaget. Ekskrementer etter borettshaverens dyr må straks fjernes.
5.4 Dyr må ikke lukkes alene ute på balkong.
5.5 Dyreeiere plikter å vaksinere sin hund mot valpesyke og katt mot kattepest. Eiere av hankatt plikter å kastrere sin katt.
5.6 Dersom det fremføres berettiget klage på den enkeltes dyrehold plikter andelseieren seg til å fjerne dyret fra leiligheten eller fraflytte denne hvis ikke en minnelig ordning kan oppnås. I tvilstilfelle avgjør styret etter forhandlinger med partene hvorvidt en klage er berettiget. På anmodning fra beboer plikter dyrets fører å oppgi dyreeiers navn og adresse.
5.7 Egenerklæring om dyrehold betraktes som en del av leiekontrakten vedrørende leiligheten, og brudd på egenerklæringen blir å betrakte
som vesentlig mislighold av leiekontrakten. Forøvrig erklærer andelseieren seg villig til å godta de endringer i bestemmelsene om dyrehold som generalforsamlingen til enhver tid finner det nødvendig å foreta.
5.8 Generelt innbefatter tillatelse til dyrehold kun ett dyr pr. leilighet. Om ønsket utvidelse av denne må det søkes spesielt til styret.
5.9 Etter spesiell søknad kan det gis dispensasjon for at hunder kan nedkomme med valper i leiligheten og dessuten oppfostre disse der. Med oppfostring menes valper fra 0 dager til 8 uker. Brudd på denne bestemmelsen vil resultere i en øyeblikkelig tilbakekallelse av tillatelsen til å holde dyr.

Diverse
- Tilbehør: Kun integrerte hvitevarer medfølger.

Utdrag fra genaralforsamling 2023:
- Fasaderehabilitering: Det er vedtatt at borettslaget skal gjennomføre rehabilitering av borettslagets fasade. Prosjektet er i planleggingsfasen, og detaljer eller økonomien i prosjektet er ikke ferdigstilt. Dette kan medføre felles låneopptak, som vil øke andel fellesgjeld og felleskostnader. Kommunen har satt borettslaget på bevaringslisten/fredet som vanskeliggjør prosessen.
- Solcelleanlegg: Styret ønsker å se på mulighetene for å sette opp solcelleanlegg på taket i 12-blokken. Styret ønsker også å se på muligheter for å selge overskuddsstrøm til beboere for en rimeligere penge. Styret fikk fullmakter til å utrede solcellepanel til borettslaget på Generalforsamling 2023. Resultatet vil bli presentert eierne på et senere tidspunkt, hvor det tas stilling til om det skal investeres/installeres solceller i borettslaget.
- Lys i fellesområder: Styret har innhentet tilbud. Grunnet ny forskrift fra 1. oktober så vil det ikke lenger være mulig å kjøpe nye lysstoffrør. Vil derfor bytte til led-lyd og se om man skal ha med eller uten dimmer.
- Vask av trapp/heis og heisrom: Vask av heisrom, heisdører ut- og innvendig. repos og trapp ned til neste etasje, svalgang mellom heisgang og trapp (vask hvis været tillater, ellers feiing), vegg under søppelinnkast. Vask foregår etter oppsatte vaskelister. Vask skal foretas én gang pr. uke, fortrinnsvis torsdag.

Kommunen har satt borettslagets eiendom på bevaringslisten.

Kabel-TV Tjenesten leveres av Telia. Servicetelefon 92405050 er betjent mellom kl 09:00-20:00 Se www.telia.no for mer informasjon.

Borettslaget har eget trimrom og mulighet for leie av selskaplokale.

Lampe på soverom mot vest medfølger ikke ved salg. Løse hylleskap på hvert av soverommene medfølger ikke ved salg.

Annet
Leilgheten fremstår på godkjente tegninger lik som utformingen i dag med unntak av at inngangen til soverommet mot vest er nå fra gang og ikke fra stue slik som inntegnet på tegning.

Radonmåling
Fra og med 1. januar 2014 må alle som leier ut bolig ha gjennomført radonmåling av boligen og kunne fremvise dokumentasjon på at radonnivåene er forsvarlig. Kravet gjelder alle typer utleieboliger, både de som leies ut av det offentlige, virksomheter og private, inkludert leiligheter og hybler i tilknytning til egen bolig. Også institusjoner o.l. omfattes dersom beboerne betaler leie.

Forpliktelser, rettigheter og servitutter
Eiendommens servitutter følger av dens grunnboksblad.  For servitutter eldre enn fradelingsdato og eventuelle arealoppføringer som kan ha betydning for denne matrikkelenhet henvises det til hovedbruket / avgivereiendommen. For festenummer gjelder henvisningen servitutter eldre enn festekontrakten. Ta kontakt med megler for mer informasjon.

1971/4794-3/8  Rettigheter iflg. skjøte  
30.09.1971 
rettighetshaver:Knr:3029 Gnr:109 Bnr:2  
Bestemmelse om kloakkledning
Overført fra: 0230-109/13
Gjelder denne registerenheten med flere
 
1972/599-1/8  Best. om vann/kloakkledn.  
04.02.1972 
Rett for kommunen til å anlegge og vedlikeholde ledninger m.m.
Bestemmelse om adkomstrett
Med flere bestemmelser
 
1993/6343-1/8  Fellesobl. for bor.innsk.  
14.06.1993 
BELØP: NOK 5.387.200
Panthaver: Lørenskog Boligbyggelag  
Lnr.: 1493170
 
1994/17690-1/8   ** Prioritetsbestemmelse  
29.11.1994 
veket for: OBLIGASJON 1994/17182-1/8
1998/9264-1/8   ** Prioritetsbestemmelse  
22.06.1998 
veket for: OBLIGASJON 1998/8382-1/8
2001/13992-1/8   ** Prioritetsbestemmelse  
21.08.2001 

veket for: OBLIGASJON 2001/13728-1/8
2003/1924-1/8   ** Prioritetsbestemmelse  
06.02.2003 

Viker prioritet for kr 18 000 000 til Nordea Bank Norge ASA
2008/491347-1/200   ** Prioritetsbestemmelse  
17.06.2008 
veket for: PANTEDOKUMENT 2008/384141-1/200
2018/1256145-1/200   ** Prioritetsbestemmelse  

11.09.2018 21:00 
veket for: PANTEDOKUMENT 2018/1078325-1/200


Utleie
4-2 Bruksoverlating - ref. vedtekter:
(1)Andelseieren kan ikke uten samtykke fra styret overlate bruken av boligen til andre.
(2)Med styrets godkjenning kan andelseierne overlate bruken av hele boligen dersom:
- andelseieren selv eller andelseierens ektefelle eller slektning i rett opp- eller nedstigende linje eller fosterbarn av andelseieren eller ektefellen, har
bodd i boligen i minst ett av de siste to årene. Andelseierne kan i slike tilfeller overlate bruken av hele boligen for opptil tre år
- andelseieren er en juridisk person
- andelseieren skal være midlertidig borte som følge av arbeid, utdanning, militærtjeneste, sykdom eller andre tungtveiende grunner
- et medlem av brukerhusstanden er andelseierens ektefelle eller slektning i rett opp- eller nedstigende linje eller fosterbarn av andelseieren eller
ektefellen
- det gjelder bruksrett til noen som har krav på det etter ekteskapslovens §68 eller husstandsfellesskapslovens § 3 andre ledd. Godkjenning kan bare nektes dersom brukerens forhold gir saklig grunn til det. Godkjenning kan nektes dersom brukeren ikke kunne blitt andelseier. Har laget ikke sendt svar på skriftlig søknad om godkjenning av bruker innen en måned etter at søknaden har kommet fram til laget, skal brukeren regnes som godkjent.
(3) Andelseier som bor i boligen selv, kan overlate bruken av deler av den til andre uten godkjenning.
(4) Overlating av bruken reduserer ikke andelseierens plikter overfor borettslaget.

Vei/vann/kloakk
Asfaltert adkomst fra Skårersletta via Løkenåsveien og Skåreråsen. Eiendommen er tilknyttet offentlig vann og avløp via private stikk- og fellesledninger. Private ledninger vedlikeholdes for eiers (Borettslagets) regning.

Regulering
Eiendommen er regulert til Blokkbebyggelse Reguleringsplan: PLAN ID 33-4-06 Plannavn: Skårertoppen. Reguleringsplaner under arbeid: Id: 2022006 Navn: Åsen og Løkenåsen skoler Status: Planlegging igangsatt Plantype: Detaljregulering: Formålet med planen er å legge til rette for en utvidelse av Åsen og Løkenåsen skoler, samt å bidra til å styrke nærmiljøet ved å legge til rette for sambruk og oppgradering av skoleområdetSom følge av befolkningsvekst har kommunen vedtatt at Åsen barneskole skal utvides fra to til fire parallelle klassetrinn innen skolestart 2026. Deretter er det planlagt at Løkenåsen ungdomsskole skal utvides fra fire til seks paralleller noe senere. I tillegg skal det etableres arealer til spesialklasse, felles parkeringsareal og ny flerbrukshall innenfor planområdet.  For ytterligere informasjon, se Lørenskog kommune sine hjemmesider eller https://www.arealplaner.no/lorenskog3222/arealplaner/108. Ifølge områdeanalyse mottatt fra Ambita ligger eiendommen i et område med aktsomhetsgrad for radon på eiendommen satt til "middels til lav aktsomhet". Området er under utvikling. Endringer og oppføring av nye bygg vil forekomme. Nærmere informasjon om planer og prosesser kan sees på Lørenskogs kommunes nettsider: https://www.lorenskog.kommune.no/tjenester/regulering-bygg-og-eiendom/planer-og-horinger/

Overtagelse
Overtagelse etter avtale med selger.

Prisantydning, omkostninger og evt. fellesgjeld
2 890 000,- (Prisantydning)
439 969,- (Andel av fellesgjeld)

3 329 969,- (Pris inkl. fellesgjeld)

Omkostninger
200,- (Pantattest kjøper)
500,- (Tingl.gebyr BRL-skjøte - Statens Kartverk)
500,- (Tingl.gebyr pantedokument BRL - Statens Kartverk)
7 769,- (Gebyr utlysing forkjøpsrett (kjøper))
8 250,- (Boligkjøperpakke (valgfritt))

17 219,- (Omkostninger totalt)

3 347 188,- (Totalpris inkl. omkostninger)

Boligselgerforsikring
Selger har tegnet boligselgerforsikring som dekker selgers ansvar etter avhendingsloven. Egenerklæringsskjema er vedlagt salgsoppgaven og interessenter oppfordres til å gjennomgå dette før bud inngis.

Betalingsbetingelser
Fullstendig kjøpesum samt omkostninger skal være disponibelt på meglers klientkonto innen dato for overtagelse.

Lov om tiltak mot hvitvasking og terrorfinansiering(hvitvaskingsloven) pålegger eiendomsmegleren å gjennomføre legitimasjonskontroll og risikovurdering av alle kunder og/eller eventuelle reelle rettighetshavere. Dersom kundene ikke oppfyller lovens krav eller eiendomsmegler har mistanke om at transaksjoner har tilknytning til utbytte av straffbare handlinger eller forhold som rammes av straffeloven §§ 131 - 136 a, kan eiendomsmegleren stanse gjennomføring av handelen. Eiendomsmegleren kan ikke holdes ansvarlig for de konsekvenser dette vil kunne få for partene eller andre som har interesser i eiendomshandelen.

Vederlaget
Følgende er avtalt om meglers vederlag:

Provisjon til megler: 24 510,-

Foto (Kr.4 500)

Tilrettelegging (Kr.14 900)

Grunnpakke borettslag (Kr.19 655)

Markedspakke 1 (Kr.15 900)

Gebyr utsatt betaling (Kr. 3 515)

Oppgjør (Kr.5 500)




Dersom handelen ikke kommer i stand eller at oppdraget sies opp har megleren krav på dekning for
påløpte timer, påløpte visninger, grunn og markedspakke samt utlegg.

Oppdragsnummer
77-23-0189

Budgivning
Eiendomsmegler skal legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden. Vi gjør oppmerksom på at det i forbrukerforhold ikke kan inngis bud med kortere akseptfrist enn kl. 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Eiendomsmegler kan ikke formidle bud med kortere akseptfrist enn dette. Hos Eie stiller vi strengere krav til frister ved budgivning enn det som følger av Forbrukerinformasjon om budgivning punkt 4, vedlagt i salgsoppgaven. Bud skal ikke ha en akseptfrist på mindre enn 30 minutter fra budet inngis. Bud med kortere akseptfrist enn 30 minutter kan bli avvist. For øvrig vises det til vedlagte forbrukerinformasjon om budgivning. Alle bud og budforhøyelser skal være skriftlig. I tillegg må legitimasjon være fremlagt, og budet skal signeres av budgiver. Vi oppfordrer til å inngi bud elektronisk, ved å trykke på "Gå til budgivning" på eiendommens hjemmeside på eie.no. Ved å benytte denne tjenesten vil vilkårene om legitimasjon og signatur fra budgiver være oppfylt. Som kjøper og selger hos EIE vil du få tilsendt budjournalen etter at handel er inngått. Dette innebærer at alle bud vil bli gjort kjent for partene i den endelige kjøpsavtalen. Øvrige budgivere kan be om å få en kopi av budjournalen i anonymisert form. Det er viktig at du gjør deg kjent med all informasjon om boligen, og at du har spurt om det du eventuelt lurer på, før du legger inn et bud.

Boligkjøperpakke og boligkjøperforsikring
EIE har sammen med vår samarbeidspartner lansert et gunstig forsikringskonsept for deg som kjøper bolig gjennom EIE.

Kjøpere (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. husforsikring, innboforsikring, dobbel rentedekning, flytteforsikring og boligkjøperforsikring som gir deg juridisk bistand dersom du ønsker å reklamere på boligkjøpet. Kjøpere (ikke juridiske personer) kan også velge å kun tegne boligkjøperforsikring.

Boligkjøperpakken/boligkjøperforsikring må tegnes senest i forbindelse med kontraktsmøtet.

 Produktark for boligkjøperpakken og boligkjøperforsikring ligger vedlagt i salgsoppgaven. Ta kontakt med megler for ytterligere informasjon.

Lovanvendelse
Eiendommen selges etter reglene i avhendingsloven.

Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen.

Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakkyndig før det legges inn bud.

Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen. Dette gjelder likevel bare dersom man kan gå ut i fra at det virket inn på avtalen at opplysningen ikke ble gitt eller at feil opplysninger ikke ble rettet i tide på en tydelig måte. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel. Boligen kan ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm.

Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel).

Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen «som den er», og selgers ansvar er da begrenset jf. avhl. § 3-9, 1. ledd 2. pktm. Avhendingsloven § 3-3 (2) fravikes, og hvorvidt en innendørs arealsvikt karakteriseres som en mangel vurderes etter avhendingsloven § 3-8. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Med forbrukerkjøp menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.

Hvitvasking
Eiendomsmegler er underlagt lov om hvitvasking og tilhørende forskrift. Hvitvaskingsloven pålegger megler å gjennomføre kundetiltak av både selger og kjøper. Dersom kjøper ikke bidrar til at megler får gjennomført kundetiltak, og dette medfører at transaksjonen ikke kan gjennomføres eller blir forsinket misligholder kjøper avtalen. Dette vil kunne gi selger rettigheter etter avhendingsloven, herunder rett til å heve kjøpet og gjennomføre dekningssalg for kjøpers regning dersom misligholdet er vesentlig. I tilfeller der det er selger som ikke bidrar til at megler får gjennomført løpende kundetiltak underveis i oppdraget må megler stanse gjennomføringen av transaksjonen. Selger vil i så fall ha misligholdt sine forpliktelser, og kjøper vil kunne ha krav mot selger etter avhendingslovens bestemmelser om mislighold og forsinkelse.

Dersom kundetiltak ikke lar seg gjennomføre vil EIE eiendomsmegling ikke kunne bistå med handelen eller foreta oppgjør.

Personvern
Som interessent, budgiver og kjøper vil dine personopplysninger bli registrert og lagret.  Som eiendomsmeglingsforetak har vi plikt til å oppbevare kontrakter og dokumenter i minst 10 år, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 3-7 (3). Dette innebærer at mulighetene for å få slettet personopplysninger er begrenset. Du kan lese om vår behandling av personopplysninger i vår personvernerklæring på https://eie.no/eiendom/personvernerklaering

Avdeling
Romeriksmegleren AS
EIE Lillestrøm
Org. nr:976320492
Storgata 29
2000 Lillestrøm
Tlf: 63 80 54 10, Fax:

Ansvarlig megler
Eiendomsmegler Dag Finstad

Saksbehandlere
Dag Finstad
EIE Lillestrøm
Eiendomsmegler
Mob: 99 09 98 79 / E-post: dfi@eie.no


EIE Lillestrøm

Sett deg godt inn objektet og les salgsoppgaven nøye før du gir bud. Du kan klikke her for å lese mer om budgivingsprosessen.


Gå til budgivning
Valg av eiendomsmeglingsforetak skal være frivillig. Eiendomsmeglingsforetak kan ikke inngå oppdrag om eiendomsmegling dersom inngåelsen av oppdraget er satt som vilkår i avtale om annet enn eiendomsmegling, f.eks. tilbud om lån eller andre banktjenester, jf. Lov om eiendomsmegling § 6-3 (3).
Bilde 3 av Skåreråsen 16
For mer om objektet
Skåreråsen 16

Kontakt megler

Uansett hva du lurer på, svarer vi deg gjerne. Vi stiller bransjens høyeste krav til oss selv, og skreddersyr råd og løsninger for hver enkelt kunde.

Bilde av iphone som viser EIE-portalen
Få full oversikt
EIE portalen – ditt boligunivers

Du bruker en utdatert nettleser!

Internet Explorer er utdatert og ikke lenger offisielt støttet, og utgjør en stor sikkerhetsrisiko. Du bør avinstallere dette programmet og heller bruke Microsoft Edge, Mozilla Firefox, Google Chrome, Apple Safari eller andre nettlesere som oppdateres jevnlig.

Dersom du fortsetter å bruke nettsiden i Internet Explorer eller andre utdaterte nettlesere, kan du oppleve at nettsiden ser rar ut eller ikke fungerer i det hele tatt.

Les mer her: