Bilde 1 av Finstadrabben 43 Bilde 2 av Finstadrabben 43
Digital salgsoppgave
Finstadrabben 43

1475 Finstadjordet • Lørenskog kommune

Dette objektet er solgt!

Prisantydning

Objektet er solgt!

Pent rekkehus i attraktivt område - Flott utsikt - Gode solforhold - Garasjeplass - Ingen forkjøpsrett - Sentralt
Vis i kart
Boligtype
Rekkehus
Eierform
Borettslag
Antall soverom
3 soverom
Primærrom (P-ROM)
119 m²
Bruksareal (BRA)
119 m²
Bruttoareal (BTA)
131 m²
Fellesutgifter
kr 4 056 / Mnd
Prisantydning
kr 4 790 000
Omkostninger
kr 15 335
Fellesgjeld
kr 184 978
Totalpris
kr 4 990 313
Fellesformue
kr 23 316
Byggeår
1977
Tomt
Fellestomt 41259 m²
Oppdragsnummer
77200128
card-default

Dag Finstad

Eiendomsmegler
Les om Dag
Prisantydning kr 4 790 000,-
Fellesgjeld kr 184 978,-
Gebyr utlysing forkjøpsrett (kjøper) kr 7 325,-
Boligkjøperpakke If (valgfritt) kr 6 850,-
Pantattest kjøper kr 200,-
Tingl.gebyr BRL-skjøte - Statens Kartverk kr 480,-
Tingl.gebyr pantedokument BRL - Statens Kartverk kr 480,-
   
Totalpris kr 4 990 313
Eiendom
Finstadrabben 43, 1475 Finstadjordet.

Matrikkel
Gnr. 98 bnr. 76, andelsnr. 22 i Finstadkollen Borettslag med orgnr. 947854410 i Lørenskog kommune.

Eierform
Borettslag.

Areal
Primærrom: 119 kvm, Bruksareal: 119 kvm, Bruttoareal: 131 kvm. Dette ifølge vedlagt boligsalgsrapport.

Antall soverom
3 stk ifølge vedlagt boligsalgssrapport. Utdrag fra rapport: Vinduer/lysflater i soverom A og B er mindre enn dagens krav til dagslys. Rommene benyttes for tiden som soverom. Rommet er utformet iht. tiltenkt funksjon samtidig som krav om romhøyde, ventilasjon og rømning er tilfredsstillende. Rommet er vurdert til/defineres derfor som soverom av benyttet takstmann.

Ifløge godkjente byggetegninger mottatt fra kommunen er de to innerste soverommene (Soverom A og B) i u.etg. oppført som bod/hobbyrom og bod. Altså er ikke disse kommunalt godkjente som soverom.

Byggeår
Ca. 1977 ifølge vedlagt boligsalgsrapport.

Tomt
Felles eiet tomt på ca. 41 259 kvm. Rekkehuset har utgang til hage. "Hver andel gir enerett til å bruke en bolig i borettslaget og rett til å bruke fellesarealene til det de er beregnet eller vanlig brukt til, og til annet som er i samsvar med tiden og forholdene" jf. opplysninger hentet fra borettslagets vedtekter. Tomten er opparbeidet med gangveier, hager, grøntområder, busker og parkeringsplasser m.m

Prisantydning
4 790 000,- + omk.

Andel f.gjeld/Formue
Andel fellesgjeld: kr. 184 978,- pr. 17.09.20
Andel fellesformue: kr. 23 316,- pr. 31.12.2019

Totalpris inkl. fellesgjeld
4 790 000,- (Prisantydning)
184 978,- (Andel av fellesgjeld)

4 974 978,- (Pris inkl. fellesgjeld)

Omkostninger
7 325,- (Gebyr utlysing forkjøpsrett (kjøper))
6 850,- (Boligkjøperpakke If (valgfritt))
200,- (Pantattest kjøper)
480,- (Tingl.gebyr BRL-skjøte - Statens Kartverk)
480,- (Tingl.gebyr pantedokument BRL - Statens Kartverk)

15 335,- (Omkostninger totalt)

4 990 313,- (Totalpris inkl. omkostninger)

Felleskostnad
Kr. 4.056,- pr. mnd. ifølge forretningsfører.

Felleskostnad inkluderer
Inkluderer bl.a. kommunale avgifter, forretningsførsel, styrehonorar, felles bygningsforsikring, generell drift og vedlikehold av borettslaget og fellesarealer, utvendig vedlikehold av boligen, kabel-TV, betjening
andel fellesgjeld.

Sikringsordning fellesgjeld
Et borettslag er organisert som et selskap, dette innebærer at dersom noen av andelseierne ikke betaler sine fellesutgifter må borettslaget selv ta tapet og fordele det på de øvrige andelseieren, man kan på denne måten bli tvunget til å betale dersom andre ikke betaler sine fellesutgifter. For å hindre at dette skjer er borettslaget tilknyttet en sikringsordning som dekker borettslagets tap i en fastsatt periode dersom noen av andelseierne ikke betaler sin fellesutgifter. Dette borettslaget har en avtale med OBOS om garantert betaling av felleskostnader.

Kommunale avgifter
Kommunale avgifter dekkes gjennom fellesutgiftene i borettslaget.

Parkering
Eier opplyser at det medfløger 1 stk garasjeplass i felles garasjerekke i umiddelbar nærhet fra boligen. Eier opplyser videre at leie for garasjeplassen utgjør kr. 2 000,- pr. år.  Forretningsfører opplyser at borettslaget v/ styret leier ut 59 ekstra parkeringsplasser etter ventelisteprinsippet. Ellers parkering etter gjeldende bestemmelser for området.

Eier
Monica Granerud.

Beskrivelse
Velkommen til Lørenskog og Finstadrabben 43!

Eie eiendomsmegling v/ Dag Finstad har her gleden av å presentere Finstadrabben 43, et rekkehus over to plan med utgang til hage, 2 terrasser og meget gode sol- og utsiktsforhold. Barnevennlig omgivelser. Garasjeplass. Sentralt og med umiddelbar nærhet til flotte tur- og rekreasjonsområder i marka.

Kort fortalt:
- Attraktivt rekkehus med utgang til koselig hage
- Meget gode sol- og utsiktsforhold
- Ingen gjenboere
- Kort gange til skole og barnehage m.m.
- Garasjeplass i felles garasjerekke
- 2 romslige terrasser samt utebod
- Dels oppgradert nylig
- Romslig flislagt bad med gulvvarme
- Eget vaskerom
- Mulighet for etablering av ett ytterligere soverom
- Trivelig og barnevennlig område
- Sentral beliggenhet - kort vei til "alt"
- Umiddelbar nærhet til marka og idylliske Losby

Beliggenhet
Rekkehuset ligger i et meget attraktivt, tilbaketrukket og barnevennlig boligfelt på Finstadjordet i Lørenskog kommune, med kort avstand til marka. Området er pent opparbeidet med blant annet koselige plenarealer, lekeplasser, busker og asfalterte gangveier. Lørenskog er under aktiv utvikling og har de fleste bymessige fasiliteter i gangavstand fra denne eiendommen. Kort gangavstand til bussholdeplass med hyppige avganger til blant annet Oslo og Lillestrøm.

Servicetilbud:
Gangavstand til nærmeste dagligvareforretning med post i butikk (Coop Extra). Videre er det gangavstand til Metro kjøpesenter og Triaden Lørenskog Storsenter, med en rekke butikker og tjenester. Lørenskog Kulturhus byr på et rikt tilbud av kulturelle arrangementer. I tillegg finner du blant annet restaurant, kino, bibliotek og helsetjeneste her. Ytterligere servicetilbud finnes på Strømmen Storsenter med ca. 200 butikker og tilknyttede virksomheter. Lillestrøm og Oslo sentrum ligger også godt innen rekkevidde.

Fritid/rekreasjon:
Turmulighetene er mange både sommer som vinter. Skiløyper er normalt tilgjengelig direkte fra dette rekkehusfeltet. Fra Sørlihavna går skiløypene milevis innover i Losbymarka på vinterstid. Fra Sørlihavna og inn til Losby besøksgård er det cirka 3,5 km. Det er også et godt utbygget nett av turstier og skiløyper i området. Det er også flotte turmuligheter hele året med Mønevann som et populært stoppested, med mulighet for å bade, grille, og slappe av før turen fortsetter.

En kort biltur unna finner du Losby Gods og golfbane. Her finnes også meget populære tur- og treningsområder. Gården er utgangspunkt for turer innover i Østmarka, samt målet for tur- og skigåere som starter i det sentrale Lørenskog. Mange tar seg innover i marka på sykkel, eller benytter kano fra Mønevann og videre innover vassdragene. Lørenskog kommune driver Losby besøksgård og kafé, hvor de besøkende kan oppleve ulike husdyr på nært hold. I tillegg har Losby Golfklubb et meget flott golfanlegg med bl.a. 9- og 18-hulls golfbaner, driving range, putting green og nærspillsområde.

SATS har treningssenter tilknyttet Metro og i kommunen er det et aktivt idrettsmiljø både i klubbene Lørenskog og Fjellhamar. Kommunen stiller sterkt på idrettsfronten med tilbud som favner de fleste. Lørenskog kommune har for øvrig et godt og bredt tilbud av forskjellige lag og foreninger innen de fleste idretter og kulturaktiviteter.

Barnehager og skoler:
Nærhet til skoler i alle trinn. Kun få meter med "trafikkfri" vei til Finstad skole (1-7 klasse). Kort vei til Hammer og Løkenåsen ungdomsskole (8-10) samt Lørenskog og Mailand videregående skole. I Lørenskog kommune er det en rekke kommunale og private barnehager.

Tidsavstander med bil:
Triaden Lørenskog Storsenter: 3 min
Metro kjøpesenter m.m.: 4 min
Ahus: ca. 6 min
Strømmen: ca. 8 min
Lillestrøm: ca. 9 min
Oslo S: ca, 19 min
Jessheim: ca. 29 min

Data om avstander ovenfor er gitt med ca. angivelse.

Bebyggelse
Området består i hovedsak av rekkehusbebyggelse.

Tomt
Felles eiet tomt på ca. 41 259 kvm. Rekkehuset har utgang til hage. Tomten er opparbeidet med gangveier, hager, store grøntområder, busker og parkeringsplasser m.m

Adkomst
Se vedlagt kartskisse i annonsen. Ved å trykke på kartet får du enkelt tilgang til en spesifisert reiserute fra ønsket startdestinasjon til den aktuelle boligen. Det vil bli skiltet med Eie visningsskilt på oppsatte fellesvisninger.

Skole/barnehage
Dersom skole- og barnehagetilbud er av betydning for handelen, må interessenten selv sjekke dette med barnehagekontor og skolekontor for det aktuelle området.

Inneholder
U. Etasje: Vindfang, hall/trapperom, bad, vaskerom og 3 soverom*.
1. Etasje: Trapperom/spisestue, kjøkken og stue.

*Ifølge vedlagt boligsalgssrapport er det 3 soverom. Utdrag fra rapport: Vinduer/lysflater i soverom A og B er mindre enn dagens krav til dagslys. Rommene benyttes for tiden som soverom. Rommet er utformet iht. tiltenkt funksjon samtidig som krav om romhøyde, ventilasjon og rømning er tilfredsstillende. Rommet er vurdert til/defineres derfor som soverom av benyttet takstmann. Ifløge godkjente byggetegninger mottatt fra kommunen er de to innerste soverommene (Soverom A og B) i u.etg. oppført som bod/hobbyrom og bod. Altså er ikke disse kommunalt godkjente som soverom.

Byggemåte
Boligen ble oppført i 1977. Gulvflater i kjeller av mur og etasjeskillere av tre. Yttervegger og bærende konstruksjoner av grunnmur og bindingsverkskonstruksjon, utvendige fasader er kledd med malt trepanel. Takkonstruksjon av tre i saltaks form utvendig tekket med platekledning av metall. Oppvarming med elektriske panelovner og varmekabler. Parkering på garasjeplass i felles garasjebygning av trekonstruksjoner. Borettslaget har i tillegg gjesteparkering. Dette iht boligsalgsrapport.

Primærrom
Primærrom: 119 kvm

Bruksareal
Bruksareal: 119 kvm

Boder
Utvendig bod på ca. 5.2 kvm.

Standard
Rekkehus over 2 plan. Adkomst via trapp til overbygget inngangsparti i U.etasje. Boligen består av: U.etasje av vindfang, hall/trapperom, baderom, vaskerom og 3 soverom*. 1.etasje inneholder trapperom/spisestue, kjøkken og stue. Gulvflater med laminat og teppe, fliser i vindfang og i hall. Malt panel, tapet og malte overflater på vegger. Panel, platekledning og malte overflater i himlinger. Kjøkkeninnredning med profilerte fronter og delvis integrerte hvitevarer. Flislagt baderom. Utgang fra kjøkken til terrasse og utgang fra stue til balkong. Opplysningene ovenfor er hentet fra vedlagt boligsalgsrapport. For ytterligere informasjon om tekniske standard henvises det til vedlagt boligsalgsrapport.

Ferdigattest
Følgende vedr. dette er mottatt fra kommunen:
Ferdigattest vedr. husrekker datert 12.12.1978.
Ferdigattest vedr. tilbygg datert 05.12.1990

Oppvarming
Oppvarming med elektriske panelovner og varmekabler.

Energimerking
Energiattest med energimerke E (rød). Energiattesten ligger vedlagt i denne salgsoppgaven.

Eiendomsskatt
Det er ikke innført eiendomsskatt i kommunen pt.

Fordeling felleskostnader
Totale felleskostnader pr. d.d. kr 4 056,- pr. md.
Herav:
Felleskostnader kr 3 903,-
Leitillegg påbygg kr 153,-

Dette ifølge forretningsfører.

Faste løpende kostnader
Felleskostnader, strømforbruk, internett, innboforsikring. Listen er ikke uttømmende.

Spesifikasjon av fellesgjeld
Ifølge opplysninger mottatt fra forretningsfører har borettslaget 3 lån med følgende spesifikasjon.

Lånenr: EIKA3-152050753
Type: S
Restsaldo: 19 750 027,-
Restløpetid: 16 år 9 md.
Term. pr år: 12
Type rente: Flyt
Rente: 1,78 %

Lånenr: EIKA4-152107819
Type: S
Restsaldo: 472 510,-
Restløpetid: 5 år 4 md.
Term. pr år: 12
Type rente: Flyt
Rente: 1,78 %

Lånenr: OBOS01-98207719196
Type: A
Restsaldo: 19 428 099,-
Restløpetid: 27 år 11 md.
Term. pr år: 12
Type rente: Flyt
Rente: 1,78 %

Dette ifølge forretningsfører.

Årsregnskap
Følgende er hentet fra mottatt årsberetning 2019:

Inntekter
Driftsinntekter i 2019 var til sammen kr 8 503 264, mot budsjettert kr 8 555 000. Det er ingen vesentlige avvik i forhold til budsjett på inntektssiden.

Kostnader
Driftskostnadene i 2019 var til sammen kr 16 520 151, mot budsjettert kr 18 511 000. Avviket skyldes i hovedsak mindre til prosjektet panelutskifting/maling enn antatt i 2019 hvor det var budsjettert med 12 500 000, mens regnskapet i 2019 viser kr 10 914 050. Postene «Konsulenthonorar», «Andre driftskostnader» og «Finanskostnader» ligger også noe lavere enn budsjettert

Disponible midler
Borettslagets disponible midler (omløpsmidler fratrukket kortsikt gjeld) var pr 31.12.2019 kr 4 215 726 og viser borettslagets likviditet. De disponible midlene bør til enhver tid være positive, som en del av forutsetningene for videre drift.

Resultat
Årets resultat fremkommer i resultatregnskapet som et underskudd på kr 8 722 194. Underskuddet foreslås dekket ved overføring av kr 6 648 806 fra opptjent egenkapital. Resterende kr 2 073 388 foreslås ført som udekket tap (negativ egenkapital) ref. note 15 i regnskapet. Avdrag på langsiktig gjeld (lån) føres ikke i resultatregnskapet og er ikke tatt hensyn til. Note 15 i regnskapet: Balansen i årsregnskapet viser negativ egenkapital. Dette skyldes at eiendelene, deriblant bygningene, står bokført til opprinnelige priser. Konsekvensen av dette er at de balanseførte verdiene av eiendelene ikke gjenspeiler markedsprisen. Erfaring med omsetning av enkeltleiligheter gir informasjon om at den totale verdien av selskapets eiendommer er høyere enn den balanseførte verdien. Dermed vurderes den faktiske egenkapitalen til å være positiv av styret i selskapet.

Se for øvrig vedlagt årsberetning for 2019.

Forsikring med polisenummer
Tryg Forsikring Polisenummer: 6596594

Formuesverdi
Formuesverdi for inntektsåret 2018:
Som primærbolig Kr. 987 982,-
Som sekundærbolig Kr. 3 556 733,-

Borettslag
Borettslag: Finstadkollen Borettslag, Orgnr: 947854410. Boligselskapets hjemmeside www.finstadkollen.no. Borettslaget består av 171 andelsleiligheter fordelt på 19 rekker med adresse Finstadrabben 1-195 og 2-178. Første innflytting skjedde 26.1.1977. Dette ifølge borettslaget årsberettning for 2019. Interessenter oppfordres til å gjøre seg kjent med vedtekter, husordensregler, årsbertning m.v. som kan fås av megler ved forespørsel.

Forretningsfører
OBOS Eiendomsforvaltning AS. Tlf. 22 86 55 00.

Styregodkjenning
Kjøper skal godkjennes av styret og har selv risikoen for at godkjennelse blir gitt. Styregodkjennelse kan ikke nektes uten saklig grunn.

Forkjøpsrett
Det foreligger forkjøpsrett for borettslagets/ OBOS sine medlemmer. Forhåndsavklaring er igangsatt og meldefristen for å gjøre forkjøpsretten gjeldende er 28.09.20 ifølge brev mottatt fra OBOS. Ta kontakt med megler eller forretningsfører om du har øvrige spørsmål.

Dyrehold
Det er tillatt å anskaffe hund/katt, under forutsetning av at vedkommende andelseier søker styret, og undertegner en spesiell erklæring nedfelt i husordensreglene. Interessenter som har dyr eller ønsker dyr i fremtiden oppfordres til å gjøre seg nærmere kjent med rettningslinjene for dyrehold nedfelt i den nevnte erklæringen/husordensreglene. Se Husordensregler pkt. 12 for nærmere info.

Diverse
Følgende utdrag er hentet fra vedlagt tilstandsrapport:
Baderom:
TG 2 er valgt på grunn av at elementet/materialet har en brukstid som tilsier at det er hensiktsmessig å holde det under en viss oppsikt. Det betyr at strakstiltak ikke vurderes å være påkrevd, men at det innen rimelig tid bør vurderes å planlegge tiltak. Høydeforskjell fra topp sluk til topp overflate ved dørterskel er mindre enn 25 mm. Høydeforskjellen ble målt til 11 mm fra gulv ved dør til gulv ved sluk. Det ble observert stedvis riss/sprekker i 7 gulvfliser. Alder på badet tilsier aktsomhet mht. at tetthet ikke kan garanteres mht. fuktgjennomgang. Membran/slukmansjett kan ikke verifiseres innenfor klemring i sluk, og således er det uklart om den er tilfredsstillende etablert. Smøremembran er smurt over klemring.

Vaskerom:
Høydeforskjell fra topp sluk til topp overflate ved dørterskel er mindre enn 25 mm. Gulv er tilnærmet flatt og høydeforskjellen ble målt til 2 mm fra gulv ved dør til gulv ved sluk. Alder på vaskerommet (sluk) tilsier aktsomhet mht. at tetthet ikke kan garanteres mht. fuktgjennomgang. Alder på vaskerommet (sluk) tilsier aktsomhet mht. at tetthet ikke kan garanteres mht. fuktgjennomgang.

Kjøkken:
Gulvets overflatemateiale er slitt/aldringspreget.

Øvrige rom:
Gulvets overflatemateriale har stedvise sprekker i sammenføyninger, spesielt på soverom A. Forøvrig ingen merknader.

Rom under terreng:
Klaffventiler stedvis i vegg/vinduer. Usikker tilluftløsning. Anbefaler mer kontrollerbar ventilering. Vegger i U.etasje er stedvis utlektede fra grunnmuren. Ut fra husets byggeår vurderes denne utførelsen å ha en fuktrisiko selv om synlige skader ikke er observert. Dette er ikke noe spesielt for akkurat denne boligen, men tilsvarende andre boliger vil normalt ha samme risikovurdering ut fra byggeår og utførelse.

Loft - uinnredet / råloft:
Det ble observert stedvis svertesopp i undertaket. Det er usikkerhet mht. å fastslå årsak, men kan muligens være kondens eller lekkasje. Rekkverk/håndløper oppfyller ikke dagens forskrift. Mellomrom mellom spiler i rekkverk har for stor avstand (maksimum 100 mm). Håndrekke skal monteres på begge sider av trappeløp.

Vinduer/ytterdører:
TG 2 gjelder kun entredør. Dør er av eldre type og har ikke den tetthet og isolerende funksjon som dagens komfortambisjon gjerne har.

Yttertak:
Slitasjegraden på tekkingen (ink. undertak og lekter) er slik at det vurderes at tekkingen har passert mer enn 50 % av anbefalt brukstid. Dette begrunnes med taktekkingens alder. Restlevetiden er derfor usikker. Til informasjon er utskifting av yttertak normalt borettslagets ansvar.

Balkonger, terrasser, veranda etc:
Papp/tettesjiktet under balkong er skjult og ikke tilgjengelig for inspeksjon. Tekking vurderes grunnet alder å være slik at mer enn 50 % av anbefalt brukstid er passert. Det betyr at tiltak vil være aktuelt innen rimelig tid.

Drenering:
Dreneringens tilstand har påvirkning på kjellerens bruksområder og bygningstekniske tilstand. Drenering er nedgravd og skjult, og av den grunn må estimert tilstand vurderes ut fra alderen på drenssystemet. Estimert teknisk levetid på drenssystem har et betydelig sprang, og er mellom 20 - 60 år. Det viser at det ikke er en enkel vurdering og mange forhold kan ha innvirkning. Det avhenger blant annet av byggegrunnens beskaffenhet. Av nevnte grunner er det vanskelig å angi noen eksakt tilstand, men dreneringen i denne bygningen vurderes være passert med mer enn 50% av anbefalt brukstid. Det er således noe en kjøper må forholde seg til også i liknende aldersbetingede bygninger/boliger. Til informasjon er utskifting av drenering normalt borettslagets ansvar.

Følgende utdrag er hentet fra selgers egenekrlæring:
Kjenner du til om det er/har vært feil tilknyttet våtrommene, f.eks. sprekker, lekkasje, råte, lukt eller soppskader? Ja. Overflatisk sprekk i flis. Har det vært utført arbeid på taktekking/takrenner/beslag? Hvis ja; beskriv hvilke tiltak som er utført. Ja. Tetting av lekkasje, yttertaket, Byggmester Arne Bakken.

Se for øvrig hele boligsalgsrapporten og selgers egenerklæring som ligger vedlagt i denne salgsoppgaven

Ikke integrerte hvitevarer som er i boligen ved visning medfølger i utgangspunktet ikke ved salg.

Megler har innhentet de godkjente byggetegninger fra Lørenskog kommune. Tegningene avviker noe fra dagens planløsning. I underetasjen er det blant annet inntegnet et disp. rom der hvor hallen er i dag. I 1. etasje er det inntegnet soverom der hvor eiers spisestuemøblement står i dag.

Radonmåling
Fra og med 1. januar 2014 må alle som leier ut bolig ha gjennomført radonmåling av boligen og kunne fremvise dokumentasjon på at radonnivåene er forsvarlig. Kravet gjelder alle typer utleieboliger, både de som leies ut av det offentlige, virksomheter og private, inkludert leiligheter og hybler i tilknytning til egen bolig. Også institusjoner o.l. omfattes dersom beboerne betaler leie.

Forpliktelser, rettigheter og servitutter
Eiendommens servitutter følger av dens grunnboksblad. For servitutter eldre enn fradelingsdato og eventuelle arealoppføringer som kan ha betydning for denne matrikkelenhet henvises det til hovedbruket / avgivereiendommen. For festenummer gjelder henvisningen servitutter eldre enn festekontrakten. Ta kontakt med megler for mer informasjon.

Utdrag fra grunnboksutskrift pr. 18.09.20:

1978/8620-2/8 ERKLÆRING/AVTALE TINGLYST
27.12.1978
Ifl.skjøte har Finstadkollen Borettslag ikke rett til å oppløse borettslaget uten samt.av OBOS.Best.om forkjøpsrett, overdragelse bebygg.m.v. Fl.best.
Gjelder denne registerenheten med flere

1980/1672-1/8 ERKLÆRING/AVTALE TINGLYST
20.03.1980
Bestemmelse om ikke å kreve kommunen for erstatning
vedrørende ledninger

1985/6443-1/8 ERKLÆRING/AVTALE TINGLYST
01.08.1985
Bestemmelse om ikke å kreve kommunen for erstatning

1989/10382-1/8 ERKLÆRING/AVTALE TINGLYST
16.10.1989
Kartforretning holdt 20.10.1988
Areal 41274 m2

Utleie
Andelseier kan ikke uten samtykke fra styret i borettslaget overlate bruken av boligen til andre. Med samtykke fra styret kan andelseier overlate boligen til andre i inntil tre år hvis andelseier har bodd i boligen i minst ett av de to siste årene, jf. borettslagsloven § 5-5. Godkjenning kan bare nektes dersom brukerens forhold gir saklig grunn til det. Godkjenning kan nektes dersom brukeren ikke kunne blitt andelseier. Utleie i andre tilfeller kan godtas ved særlige grunner, jf. borettslagslova § 5-6. Se også borettslagets vedtekter og konferer megler ved spørsmål.

Vei/vann/kloakk
Borettslagets eiendom er offentlig tilknyttet vei, vann og avløp.

Regulering
I henhold til opplysninger mottatt fra Lørenskog kommune gjelder følgende: Ifølge reguleringsplan er eiendommen regulert til boligområde. Ifølge bebyggelsesplan er eiendommens reguleringsformål boligområde. Kopi av situasjonskart, reguleringsplaner m/bestemmelser kan fås av megler ved forespørsel. Vi oppfordrer interessenter til å gjøre seg kjent med disse dokumentene før bud inngis. Ta kontakt med megler ved spørsmål. Ifølge www.miljostatus.no/kart ligger deler av denne boligen i grønn støysone, og veistøy må påregnes.

Overtagelse
Overtagelse etter avtale med selger.

Prisantydning, omkostninger og evt. fellesgjeld
4 790 000,- (Prisantydning)
184 978,- (Andel av fellesgjeld)

4 974 978,- (Pris inkl. fellesgjeld)

Omkostninger
7 325,- (Gebyr utlysing forkjøpsrett (kjøper))
6 850,- (Boligkjøperpakke If (valgfritt))
200,- (Pantattest kjøper)
480,- (Tingl.gebyr BRL-skjøte - Statens Kartverk)
480,- (Tingl.gebyr pantedokument BRL - Statens Kartverk)

15 335,- (Omkostninger totalt)

4 990 313,- (Totalpris inkl. omkostninger)

Boligselgerforsikring
Selger har tegnet boligselgerforsikring ved salg av denne boligen. Eier har fyllt ut egenerklæringsskjema som er vedlagt i salgsoppgaven. Interessenter oppfordres til å gjennomgå denne før bud inngis.

Betalingsbetingelser
Fullstendig kjøpesum samt omkostninger skal være disponibelt på meglers klientkonto innen dato for overtagelse.

Lov om tiltak mot hvitvasking og terrorfinansiering(hvitvaskingsloven) pålegger eiendomsmegleren å gjennomføre legitimasjonskontroll og risikovurdering av alle kunder og/eller eventuelle reelle rettighetshavere. Dersom kundene ikke oppfyller lovens krav eller eiendomsmegler har mistanke om at transaksjoner har tilknytning til utbytte av straffbare handlinger eller forhold som rammes av straffeloven §§ 131 - 136 a, kan eiendomsmegleren stanse gjennomføring av handelen. Eiendomsmegleren kan ikke holdes ansvarlig for de konsekvenser dette vil kunne få for partene eller andre som har interesser i eiendomshandelen.

Vederlaget
Følgende er avtalt om meglers vederlag:

Foto (Kr.7 750)

Grunnpakke borettslag (Kr.16 347)

Visningshonorar (2 stk fritt inkludert) (Kr.2 463)

Markedspakke 1 (Kr.12 900)

Meglerprovisjon 0.7%

Oppgjørshonorar (Kr.5 500)

Tilrettelegging (Kr.12 900)
Dersom handelen ikke kommer i stand eller at oppdraget sies opp har megleren krav på dekning for
påløpte timer, påløpte visninger, grunn og markedspakke samt utlegg.

Oppdragsnummer
77-20-0128

Budgivning
Som kjøper og selger hos Eie vil du få forelagt budjournalen på kontraktsmøtet. Dette innebærer at alle bud vil bli gjort kjent for partene i den endelige kjøpsavtalen. Megler er forpliktet til å legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden.Vi gjør oppmerksom på at ingen bud kan ha akseptfrist før minimum kl. 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. I henhold til gjeldende regler kan megler ikke formidle bud med akseptfrist kortere enn dette.

Hos Eie stiller vi strengere krav til frister ved budgivning enn det som følger av Forbrukerinformasjon om budgivning punkt 4, se bilag til budskjema i salgsoppgaven. Bud skal ikke ha en akseptfrist på mindre enn 30 minutter fra budet inngis. Bud med kortere akseptfrist enn 30 minutter kan bli avvist. For øvrig vises det til vedlagte forbrukerinformasjon om budgivning. Det er viktig at du gjør deg kjent med all informasjon om boligen, og at du har spurt om det du eventuelt lurer på, før du legger inn et bud.

Boligkjøperpakke
Eie har i samarbeid med If lansert et gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert til en meget konkurransedyktig pris.

Kjøper (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. husforsikring, innboforsikring, dobbel rente dekning, flytteforsikring og Boligkjøperforsikring som gir deg juridisk bistand dersom du ønsker å reklamere på boligkjøpet. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte. Ta kontakt med megler for ytterligere informasjon.

Solgt "som den er"
Solgt "som den er" avhendingsloven (avhl.) § 3-9:
Eiendommen selges iht. avhl. § 3-9, som innebærer at den selges i den tilstand den er under visning. Kjøper kan derfor ikke påberope seg noen andre bestemmelser etter avhl. kapittel 3, enn de regler som er ufravikelige i forbrukerforhold, jf. avhl. § 3-9, jf. § 1-2 (2). Selv om eiendommen er solgt "som den er", har eiendommen likevel mangel der dette følger av § § 3-7 eller 3-8; når kjøper ikke har fått opplysninger om forhold ved eiendommen som selger kjente eller måtte kjenne til, og som kjøper hadde grunn til å regne med å få. Det samme gjelder dersom eiendommen ikke er i samsvar med opplysninger som er gitt i annonse, salgsprospekt eller ved annen markedsføring på vegne av selger. Dette gjelder likevel bare dersom man kan gå ut fra at opplysningene har virket inn på avtalen, og ikke er blitt rettet i tide på en tydelig måte.

Eiendommen har også mangel dersom den er i vesentlig dårligere stand enn kjøper hadde grunn til å regne med ut fra kjøpesum og forholdene ellers.

Alle interessenter oppfordres derfor til å sette seg inn i vedlagte egenerklæring fra selger, samt til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis.

Opplysninger i salgsoppgaven er godkjent av selger. Hele salgsoppgaven må grundig gjennomgås av interessenten(e). I tillegg oppfordres interessenten(e) til å sette seg inn i alle relevante dokumenter fra forretningsfører, f.eks. vedtekter, årsberetning, eventuelle husordensregler mv.

Avdeling
Romeriksmegleren AS
Eie Lillestrøm
Org. nr:976320492
Storgata 29
2000 Lillestrøm
Tlf: 63 80 54 10, Fax:

Ansvarlig megler
Eiendomsmegler Dag Finstad

Saksbehandlere
Dag Finstad
Eie Lillestrøm
Eiendomsmegler
Mob: 99 09 98 79 / E-post: dfi@eie.no

Eie Lillestrøm
/

Sett deg godt inn objektet og les salgsoppgaven nøye før du gir bud. Du kan klikke her for å lese mer om budgivingsprosessen.

Vennligst ta kontakt med megler om budgivningen.

Kontakt megleren

Uansett hva du lurer på, svarer vi deg gjerne. Vi stiller bransjens høyeste krav til oss selv, og skreddersyr råd og løsninger for hver enkelt kunde.