Bilde 1 av Tyttebærstien 2Bilde 2 av Tyttebærstien 2
Digital salgsoppgave
Tyttebærstien 2

1476 Rasta • Lørenskog kommune

Dette objektet er solgt!

Prisantydning

Objektet er solgt!

Enderekkehus sentralt på Rasta med stor hage | 3 soverom | 1,5 bad | Markterrasse på 23 kvm | Garasje | IN | Kjøkken `23
icon

Unngå doble renteutgifter

Vis i kart
Boligtype
Rekkehus
Eierform
Borettslag
Antall soverom
3 soverom
Internt bruksareal (BRA-i)
108 m²
Bruksareal (BRA)
108 m²
Eksternt bruksareal (BRA-e)
5 m²
Fellesutgifter
kr 7 323 / Mnd
Prisantydning
kr 6 190 000
Omkostninger
kr 17 219
Fellesgjeld
kr 599 000
Totalpris
kr 6 806 219
Fellesformue
kr 18 586
Byggeår
1982
Tomt
Eiet tomt 22690 m²
Oppdragsnummer
75230156
card-default

Petter Eia Haavi

Daglig leder | Eiendomsmegler MNEF | Partner
Les om Petter
Prisantydningkr 6 190 000,-
Fellesgjeldkr 599 000,-
Boligkjøperpakke (valgfritt)kr 8 250,-
Gebyr utlysing forkjøpsrett (kjøper)kr 7 769,-
Pantattest kjøperkr 200,-
Tingl.gebyr BRL-skjøte - Statens Kartverkkr 500,-
Tingl.gebyr pantedokument BRL - Statens Kartverkkr 500,-
  
Totalpris kr 6 806 219
Eiendom
Tyttebærstien 2, 1476 RASTA

Matrikkel
Andelsnr. 73 Orgnr. 947854321 i Lørenskog kommune

Boligtype
Rekkehus

Eierform
Borettslag

Areal
Bruksareal: 108 kvm, BRA-i:108 kvm , BRA-e: 5 kvm
Vedlagte plantegninger er ikke målbare. Arealene er hentet fra tilstandsrapport. Areal og rom er angitt og definert etter dagens faktiske bruk, uavhengig av hva som er godkjent fra bygningsmyndighetene.

Antall soverom
3

Byggeår
1982

Tomt
Eiet tomt 22690 kvm

Prisantydning
6 190 000

Tilstandsrapport
Takstmann: Jo Henrik Stigen Takstdato: 09.09.23 15:31

Andel fellesgjeld/Fellesformue
Andel fellesgjeld: kr. 599 000,- pr.
Andel fellesformue: kr. 18 586,- pr.

Totalpris inkl. fellesgjeld
kr 6 190 000,- (Prisantydning)
kr 599 000,- (Andel av fellesgjeld)
--------------------------------------------------------
kr 6 789 000,- (Pris inkl. fellesgjeld)

Omkostninger:
kr 200,- (Pantattest kjøper)
kr 500,- (Tingl.gebyr BRL-skjøte - Statens Kartverk)
kr 500,- (Tingl.gebyr pantedokument BRL - Statens Kartverk)
kr 7 769,- (Gebyr utlysing forkjøpsrett (kjøper))
--------------------------------------------------------
kr 8 969,- (Omkostninger totalt ved prisantydning)
--------------------------------------------------------
kr 6 797 969,- (Totalpris inkl omkostninger)

Valgfrie omkostninger:
kr 8 250,- (Boligkjøperpakke (valgfritt))
--------------------------------------------------------
kr 6 806 219,- (Totalpris inkl omk og valgfrie omkostninger)

Felleskostnad
Kr. 7 323,- pr. mnd.

Herav:
Felleskostnader 3.622,-
Kapitalkostnader IN OBBK02 3.201,-

Etter kjente fremtidige endringer, blir summen av de totale felleskostnadene kr. 7.008,-

Borettslaget har etablert en ordning med mulighet for individuell nedbetaling av borettslagets fellesgjeld.

Styreleder informerer om at det ikke er noen planer pr. dags dato om å øke felleskostnadene, men at borettslaget har et stort boligkredittlån i borettslaget med IN-ordning, som rentene øker på etter hver renteheving av Norges Bank. Denne økningen blir lagt på hver enkelt eierseksjon over felleskostnadene, etterskuddsvis hver 3. måned. Vi foretar ell ers normal indeksjustering hvert år, og justering hvis kommunale eller andre kostnader øker vesentlig. Vi har foreløpig ikke fått noen indikasjoner på dette for neste år.

Felleskostnad inkluderer
Grunnpakke Tv og bredbånd fra Telia, renter og avdrag felleslån, forretningsførsel, kommunale avgifter, felles bygningsforsikring, strøm til fellesarealer, diverse honorarer, vaktmestertjenester, renhold, generell drift og vedlikehold m.m.

Sikringsordning fellesgjeld
Borettslaget har en avtale med OBOS om garantert betaling av felleskostnader. OBOS garanterer for
overførsel til borettslaget hver måned og overtar deretter alt ansvar og risiko for eventuell manglende
innbetaling av felleskostnader. Avtale om sikring av felleskostnader varer til den blir sagt opp av en av
partene. Oppsigelsestiden er 12 - tolv- måneder regnet fra oppsigelsesdato.

Kommunale avgifter
Kommunale avgifter dekkes gjennom fellesutgiftene i borettslaget/aksjelaget.

Eier
Camilla Heggelund Paulsen Rudi Aleksander Paulsen

Beskrivelse
Dette sjarmerende rekkehuset, som strekker seg over to etasjer, byr på en ideell kombinasjon av moderne komfort og praktisk plassering. Beliggende i et rolig nabolag, er dette hjemmet perfekt for en familie eller et par som ønsker å bo komfortabelt.

Første etasje byr på et innbydende inngangsparti som gir umiddelbar tilgang til husets indre. Et romslig toalettrom i nærheten av inngangen gir bekvemmelighet for gjester. En stor og funksjonell stue venter rett innenfor, med store vinduer som flommer rommet med naturlig lys og gir en varm atmosfære. Stuen er et flott sted for avslapning, underholdning og kvalitetstid med familie og venner. Det tilstøtende kjøkkenet er utstyrt med moderne apparater og tilbyr rikelig med benkeplass og lagringsmuligheter. Fra stuen har man utgang til en markterrasse på hele 23 kvm.

I andre etasje finner du en romslig gang som gir tilgang til soverommene samt et romslig bad med badekar. Soverommene er ideelle for gjester, barn eller som hjemmekontor, og gir deg fleksibilitet til å tilpasse rommene etter dine behov.

Videre disponerer boligen to store uteplasser, tre boder og en garasje.

Dette rekkehuset er omgitt av en velstelt hage og tilbyr utendørs plass for avslapning og lek. Med sin ideelle beliggenhet nær lokale butikker, skoler og offentlig transport. Med andre ord er denne boligen perfekt for deg som ønsker å bo sentralt men med marka som din nærmeste nabo.

Boligen består av:
1. Etasje: Toalettrom, Entré, Kjøkken, Stue
2. Etasje: Bad , Gang , Soverom , Soverom 2, Soverom 3

Parkering
Boligen disponerer en garasjeplass i garasjerekken, nr 17. Garasjen er på 15kvm. Det er mulighet for å montere ladeboks i garasjen. Dette betales med ladeabonement.

Garasjeleie kommer i tillegg til borettslagets felleskostnader. Det påløper administrasjonsgebyr til forretningsfører etter gjeldene priser ved eierendring av garasje/parkeringsplass og belastes kjøper. Garasje / Parkeringsplass overtas av ny beboer den 1. i den påfølgende måned etter innflytting.

Garasjeplassene kan leies ut til andre andelseiere i Rastaskogen borettslag som ikke har garasjeplass. Utleie til personer som ikke er andelseiere i borettslaget kan kun skje etter samtykke fra styret. Utleie til personer som ikke er andelseiere kan kun skje dersom ingen andelseiere står på venteliste til å få leie garasjeplass.

Beboere kan benytte seg av gjesteparkeringsplassene på lik linje med alle andre hvis de har to biler. Men det er ikke tillatt med permanent parkering av arbeidsbiler, hengere eller større biler. Merk at garasjen er pliktig å bruke til parkering av bil - den kan ikke kun brukes kun til lagring. Den ka n selges hvis ny eier ønsker det - til andre beboere som ikke har garasje.

Beliggenhet
Eiendommen ligger i et attraktivt og sentralt boligområde på Rasta i Lørenskog kommune. Fra boligen er det kort gangavstand til bussholdeplass. Eiendommen ligger også like ved Ellingsrudelva og populære østmarka, og har ellers nærhet til skoler, barnehager og gode servicetilbud.

Eiendommen har gangavstand til både Rasta barneskole og Steinerskolen. Et godt planlagt område med fine gang- og sykkelstier til både skole og butikk. Det finnes flere ungdomsskoler og videregående skoler i nærliggende områder, blant annet Lørenskog videregående skole og Mailand vgs., samt et godt utvalg av barnehager. Kommunen har ikke skolekretser, men "veiledende inntaksområder" for hver barneskole.

Dagligvarehandelen kan gjøres ved Meny på Rasta senter eller søndagsåpen Rema 1000 Løkenhagen. Ønsker du ytterligere servicetilbud er det kort vei til både Metro og Lørenskog Storsenter Triaden.. Lillestrøm og Oslo sentrum ligger også godt innen rekkevidde.

På Triaden senter finner du også ett helt nytt SATS treningssenter på 1700kvm! Trampoline- og aktivitetssenter på 2.800 kvadratmeter, flerbrukshall, park og 40 nye butikker er blant nyhetene som er like ved. Utbyggingsprosjektet har også bestått av, en stor park mot den nye bebyggelsen på Skårer Vest og flerbrukshall tilsvarende to håndballbaner. Innenfor idrett kan alt nevnes, her er det tilbud for så å si all sport ungene måtte ønske seg! Det er kort vei til flere tur- og løypealternativer innover i Østmarka. Her er det gode fiske- og bademuligheter, ridestier, oppkjørte skiløyper, lysløyper, samt flere sportsstuer med servering. Langvannet er et ypperlig sted for et bad med sandstrand, flytebrygge, HWC-toalett, landgang, grill og sittegruppe. I gangavstand fra leiligheten kan du også ta deg ut i lysløypenettet mot Mariholtet som byr i tillegg på flere bade-/fiskevann og nydelig turterreng. På Sørlihavna aktivitetspark er det utegym, sykkelbane, volleyballbane, lekestativer mm. Her går også det lysløype mot Losby som blir en fin skitur på vinteren. Lørenskog kommune driver Losby besøksgård og kafé, hvor de besøkende kan oppleve ulike husdyr på nært hold. Losby Golfklubb har et meget flott golfanlegg med bl.a. 9 og 18-hulls golfbane, driving range, putting green og nærspillsområde

Med bil fra Rasta tar det ca. 10 min til Strømmen Storsenter, 13 min til Lillestrøm, 19 min til Oslo S og 29 min til Oslo lufthavn. Losby Gods og golfbane er et meget populært tur- og rekreasjonsområde.

Losby gård og området omkring Losby gods er et populært tur - og rekreasjonsområde både sommer som vinter. Losby gård er et flott utgangspunkt for turer innover Østmarka. Det er mulighet for å utforske marka med f.eks. sykkel eller kano fra Mønevann og videre innover vassdragene. Kommunen driver Losby besøksgård hvor de har forskjellige dyr og café. Golfbanen på Losby er et meget flott anlegg med både 18 og 9 hulls golfbane, driving range, putting green og nærspillsområde. Tennisbane og svømmehall på Kjenn. Rådhusparken og fine turstier rundt Langvannet. Det er et godt og variert idrettstilbud på Lørenskog.

I 2020 fikk Lørenskog verdens råeste helårsarena for snø opplevelser - SNØ. Parken har et areal på totalt 50 000 kvm, fire alpine nedfarter, stolheis, koppheis og bånd, blåpark med Big jump, samt langrennsspor på rundt 2 km og et fantastisk lekeområde. Anlegget skal være åpent hver dag, hele året, alltid ny preppet, alltid gøy! Det er også en rekke butikker, hotell og kaféer og spisesteder her.


Skole, barnehage og utdanningsinstitusjon
Lørenskog har et rikt tilbud for skole og utdanning. Lørenskog har ikke skolekretser, men det er definert "veiledende inntaksområder" for hver skole.
- Les mer her om Lørenskog kommune skolekretstilhørlighet:
https://kommunekart.com/klient/lorenskog/inntaksomr%c3%a5der

Bebyggelse
Område består i hovedsak av rekkehus bebyggelse.

Tomt
Eiet tomt, 22690 kvm

Adkomst
Det vil bli skiltet med EIE visningsskilt på oppsatte fellesvisninger.
Se vedlagt kartskisse i annonsen. Ved å trykke på kartet får du enkelt tilgang til en spesifisert reiserute fra ønsket startsted til den aktuelle boligen.

Skole/barnehage
Dersom skole- og barnehagetilbud er av betydning for handelen, må interessenten selv sjekke dette med barnehagekontor og skolekontor for det aktuelle området.

Inneholder
Velkommen til Tyttebærstien 2 presenter av Daglig leder og eiendomsmegler Petter Eia Haavi ved EIE eiendomsmegling.
Dette er ett flott og familievennlig enderekkehus med to terrasser, 3 soverom, 3 boder og garasje. Fantastisk intern beliggenhet. Stor og opparbeidet hage med gode solforhold.

Boligen består av:
1. Etasje: Toalettrom, Entré, Kjøkken, Stue
2. Etasje: Bad, Gang, Soverom, Soverom 2, Soverom 3

Kvaliteter ved boligen:
 • Påkostet og lekker enderekkehus over 2 plan
 • 3 gode soverom
 • 1,5 bad
 • Kjøkken med spisestue
 • Epoq kjøkken fra 23
 • Hvitevarepakke fra Bosch
 • To nye plattninger foran og bak huset, en på 23 kvm med utgang fra stue og en på 15 kvm ved entré
 • Arealeffektiv og gjennomgående planløsning
 • Fantastiske solforhold
 • Stor, og pent opparbeidet hage
 • Hekk rundt hele med port
 • Barneparadis
 • Basseng
 • Flytt rett inn!
 • 3 boder
 • Garasjeplass
 • Populært borettslag
 • Mulighet for IN ordning
 • Meget attraktiv beliggenhet
 • Sentral beliggenhet på Rasta
 • Fantastisk nabolag med hyggelige naboer.
 • Nærhet til skog og lysløpye
 • I nærhet til snøparken SNØ
 • Kort distanse til Triaden senter

Byggemåte
Andels rekkehus med saltak tekket med takplater (fra 2019/20). Yttervegger er i trebindingsverk utvendig kledd med panel(fra 2019/20). Etasjeskiller i tre. Boligen er fundamentert med såle til antatt fast grunn. Rapporten begrenser seg til boligen, og det som normalt vil omfattes av eiers selvstendige vedlikeholdsansvar som seksjons- eller andelseier. Normalt utgjør dette alt innenfor seksjonens/andelens vegger. Tilstandsrapporten tar derfor ikke for seg bygningens fellesdeler som for eksempel tak, yttervegger, grunnmur, drenering, og felles tekniske installasjoner. Balkonger/terrasser og vindu vurderes dersom takstmannen finner det relevant for leiligheten. Kjøper må forøvrig sette seg inn borettslagets årsberetning for utført og planlagt vedlikehold. Tg ikke satt. Dette er borettslag/ Sameiets ansvars område og ikke ytterligere undersøkt, det anbefales at sameiet/borettslaget innhenter felles rapport ang. felles bygningsdeler. Tak med saltaksform. Adkomst til loft via loftsluke fra gang. Det bemerkes at rør/ventilasjon gjennomføringer over tak og rundt piper er ett svaketspunkt i forhold til fukt problematikk og det bør holdes under observasjon. Vinduer med trekarmer og med 3-lags energiglass. Produksjonsår 2019 Ytterdør med glassfelt fra 2018. Terrassedør med 3-lags energiglass fra 2019.

Innvendig:
Overflatebehandling gulv: Laminatgulv og fliser.
Overflatebehandling vegger: Malt panel og malte tapetserte flater
Overflatebehandling himling: Malte glatte flater og takess.
Støpt dekke og trebjelkelag som etasjeskille.

Følgende punkter har fått TG-2:
Innvendig > Etasjeskille/gulv mot grunn
Målt høydeforskjell på over 15 mm gjennom hele rommet. Tilstandsgrad 2 gis med bakgrunn i standardens krav til godkjente måleavvik. Det er registrert noen skjevheter og stedvis knirk.

Det er nivilert i rom:
Stue: Det er registrert avvik på 2,4cm igjennom rommet

Innvendig > Innvendige trapper
Det mangler håndløper på vegg i trappeløpet. Åpninger i rekkverk er større enn dagens forskriftskrav til rekkverk i trapper. Rekkverk er utformet slik at det kan klatres i.

§ 12-15. Utforming av rekkverk:
(1) Rekkverk skal ha høyde og utforming som sikrer mot fall og sammenstøt, og skal utformes slik at det forhindrer klatring.
Det er målt 12,5cm åpning i spilene.

Våtrom > Overflater vegger og himling > Bad
Det er observerte aldersrelaterte forhold i fuger. Det er registrert fukt men ikke noe unormalt med tanke på at badet blir brukt daglig. Det er observert fuktskjolder i 2 fliser.

Våtrom > Overflater Gulv > Bad
Det ble med fuktindikator registrert fukt men ikke unormalt som følge av daglig bruk. Det er forøvrig registrert noe aldersrelaterte forhold i fuger.

Våtrom > Sanitærutstyr og innredning > Bad
Det er ikke påvist tilfredsstillende løsning for å synliggjøre lekkasje fra innebygget sisterne. Det er observert krakkelering/sprekk i servant.

Våtrom > Ventilasjon > Bad
Våtrommet mangler tilluftsventilering, f.eks. spalte/ventil ved dør.

Kjøkken > Avtrekk > Kjøkken
Det er kun kullfilterventilator på kjøkkenet og heller ikke andre forserte/mekaniske avtrekksløsninger fra kokesonen.

Innvendig > Pipe og ildsted
Ildfast plate mangler på gulvet under sotluke/feieluke på pipe.

Følgende punker fremkommer i egenerklæringsskjemaet:
Kjenner du til om det er utført arbeid på bad/våtrom?
- Ja,  kun faglært. Tauler Rør. Plugging og fjerning av utslagsvask.

Foreligger det dokumentasjon på arbeidene?
- Ja. Dokumentert av Tauler Rør AS

Kjenner du til om det er/har vært utført arbeid/kontroll på vann/avløp? - Ja, kun av faglært. Tauler Rør AS. Røropplegg og VVB ift nytt kjøkken Kjenner du til om det er/har vært sopp/råteskader i boligen?
- Ja.  Noe overflatemugg på loftet.(svært lite) Blir utbedret av borettslaget da dette kommer av feil under isolering ifm nytt tak og panel i borettslaget.

Kjenner du til om det har vært utført arbeider på terrasse/garasje/tak/fasade?
- Ja, både av faglært og ufaglært / egeninnsats. Prosjektmester AS. Utvendig renovering i regi av borettslaget. Etterisolering, bytte av panel, ytterdører, vinduer og tak. Plattingen foran og bak huset er bygget ved egeninnsats.

Kjenner du til om det er/har vært utført arbeider på el-anlegget eller andre installasjoner (f.eks. oljetank, sentralfyr, ventilasjon)?
- Ja, kun av faglært. Nærmeste familie til eier er utdannet elektriker og har utført noe elektrisk arbeid i boligen. Dette arbeidet er ikke dokumentert. Bytte av stikkontakter i stue og ute. Elekritisk arbeid på kjøkken ift oppussing. Ikke dokumentert.

Kjenner du til om det er utført kontroll av el-anlegget og/eller andre installasjoner (f.eks. oljetank, sentralfyr, ventilasjon)?
- Ja. Elvia har utført kontroll i 2023. Kun mindre avvik som nå er utbedret. Kontrollert, godkjent og innmeldt av EDA Elektro.

Kjenner du til om ufaglærte har utført arbeider som normalt bør utføres av faglærte personer utover det som er nevnt tidligere (f.eks. på drenering, murerarbeid, tømrerarbeid etc.)?
- Ja. Byttet vask på toalett nede. Rørarbeidet ved kobling av vask er gjort med egeninnsats

Kjenner du til om det foreligger påbud/heftelser/krav/manglende tillatelser vedrørende eiendommen?
- Ja. Fellesgjeld og lån Kjenner du til om det er foretatt radonmåling?
- Ja. Det er foretatt måling. Den er innenfor godkjent nivå.

Kjenner du til om det foreligger skaderapporter, tilstandsvurderinger, boligsalgsrapporter eller målinger?
- Ja. Takstrapport.

Kjenner du til andre forhold av betydning som kan være relevant for kjøper å vite om (f.eks. rasfare, tinglyste forhold eller private avtaler)?
- Ja. Eier har ansvar for vedlikehold på egen hageparsel. Inkludert gjerde, hekk, støttemur osv.

Kjenner du til vedtak/forslag til vedtak om forhold vedrørende eiendommen som kan medføre økte felleskostnader/økt fellesgjeld?
- Ja. Mulig økte renter på felles lån.

Primærrom
Primærrom: kvm
Følgende rom er inkludert i P-rom:
1. Etasje: Toalettrom, Entré, Kjøkken, Stue
2. Etasje: Bad , Gang , Soverom , Soverom 2, Soverom 3

Bruksareal
Bruksareal: 108 kvm

Boder
Boligen disponerer tre boder, to innvendige boder og en utebod.

Standard
Entré
Når du kommer inn i boligen blir du møtt av en hyggelig entré med god plass for oppbevaringsmøbler. Her er det god plass til oppbevaring av ytterklær og sko. Her er det godt å komme hjem, eller å ønske gjester velkommen.

Stue
Romslig og delikat stue med en rekke møbleringsmuligheter. Stuen har store vindusflater, hvilket gjør boligen lys og luftig. Det er god plass til å møblere med sofagruppe med tilhørende stuemøblement. Her er det lyse fargevalg som bidrar til en harmonisk følelse, noe som er en fellesnevner for de øvrige rommene i boligen. I stuen, i tilknytning til kjøkkenet, er det plass til et spisebord. Fra stuen er det utgang til markterrase.

Kjøkken
Kjøkkeninnredning med laminert benkeplate med nedfelt oppvaskkum med 1-greps blandebatteri. Det er tilkoblet en integrert oppvaskmaskin, integrert komfyr med nedfelt platetopp med integrert ventilator. Integrert kjøleskap og mikrobølgeovn.

Bad
Bad med fliser på gulv og vegger. Innredningen består av et underskap/sideskap, servant, speil, lys og en dusjsone med dusjing direkte på gulv og vegg samt ett innebygd badekar. Det er nivilert fra terskel til sluk og det ble målt 2,5cm fall. Forhold under innebygd badekar ikke vurdert da lufteluke er fuget igjen. Opplegg for vaskemaskin/tørketrommel og det er tilkoblet et vannklosett. Mekanisk avtrekk.

Soverom
Meget romslig soverom med god plass til dobbeltseng og tilhørende møblement. Her har du god plass til stor garderobe for oppbevaring av klær. Det store vinduet slipper inn rikelig med lys og gir rommet en luftig atmosfære.

Soverom 2
Boligens andre soverom oppleves som lyst og romslig grunnet vinduet som slipper inn godt med naturlig lys. Det er god plass til å sette inn seng og oppbevaringsmøbler. Dette soverommet passer perfekt som barnerom eller kontor. Alt etter behov.

Soverom 3
Et romslig soverom med god plass til seng og det er godt med oppbevaringsplass.

For den utfyllende tekniske standard for øvrig, henvises det til vedlagte tilstandsrapport.

Ferdigattest / midlertidig brukstillatelse
Det foreligger en ferdigattest datert 23.08.1982 som omhandler oppførte rekkehus.

Elektrisk anlegg
Det gjøres oppmerksom på at en tilstandsrapport kun inneholder en forenklet kontroll av det elektriske anlegget.

Oppvarming
Elektrisk oppvarming med enkelte panelovner, gulvvarme på badet og hele 1. etasje unntatt bod samt fyring med ved.

Selger informerer om at de har et vedforbruk på ca. 4000kr i året.

Energimerking
Energiattest med energimerke Oppvarmingskarakter Oransje - Energikarakter F

Eiendomsskatt
Det praktiserer ikke per dags dato eiendomsskatt i Lørenskog kommune.

Fordeling felleskostnader
Fellesutgifter: kr 7 323,- pr.mnd.
Felleskostnader 3.622,- Kapitalkostnader IN OBBK02 3.201,- Garasje 500,-

Faste løpende kostnader
Strøm, forsikring etc.

Denne listen er ikke fullkommen.

Spesifikasjon av fellesgjeld
Lånenr: OBBK02-98207711098
Restsaldo: 68.049.757,-
Restløpetid: 29 år 11 mnd
Flytende rente 5,45%

Fellesgjeld, kapitalkostnader og eventuell avdragsfrihet:
Lånenummer: OBBK02-98207711098
Restsaldo: 598.167,-
Kapitalkostnader: 3.386,-
Overnevnte informasjon er hentet fra forretningsfører.

Årsregnskap
KOMMENTARER TIL ÅRSREGNSKAPET FOR 2022
Styret mener at årsregnskapet gir et riktig bilde av borettslagets eiendeler og gjeld, finansielle stilling og resultat. Informasjon om borettslagets forventede økonomiske utvikling er omtalt i årsrapportens punkt om budsjett for 2023. Forutsetningen om fortsatt drift er til stede, og årsregnskapet for 2022 er satt opp under denne forutsetning. Borettslaget har negativ egenkapital i balansen (udekket tap). Dette er nærmere omtalt i årsregnskapet under noten for udekket tap.

Resultat
Årets resultat vises i resultatregnskapet og foreslås ført som en reduksjon mot udekket tap under egenkapital. Eventuelt avdrag på langsiktig gjeld (lån) er ikke tatt hensyn til.

Disponible midler
Borettslagets disponible midler (omløpsmidler fratrukket kortsikt gjeld) viser borettslagets likviditet. De disponible midlene bør til enhver tid være positive, som en del av forutsetningene for videre drift.

Forsikring med polisenummer
Gjensidige Forsikring Polisenummer: 90154844

Formuesverdi
Formuesverdi for inntektsåret 2022: Som primærbolig Kr. 1 298 981,- Som sekundærbolig Kr. 4 676 333,-

Borettslag
Borettslag: Rastaskogen borettslag, Orgnr: 947854321

Borettslaget består av 119 andelsleiligheter.
Rastaskogen Borettslag er registrert i Foretaksregisteret i Brønnøysund med
organisasjonsnummer 947854321, og ligger i LØRENSKOG kommune

Forretningsfører
OBOS

Styregodkjenning
Kjøper skal godkjennes av styret og har selv risikoen for at godkjennelse blir gitt. Styregodkjennelse kan ikke nektes uten saklig grunn.

Forkjøpsrett
Det foreligger forkjøpsrett for borettslagets medlemmer. Forhåndsavklaring er igangsatt. Ta kontakt med megler eller forretningsfører for ytterligere opplysninger om meldefristen.

Tekniske installasjoner
TV-tuner følger ikke med objektet, da det følger abonnementet til eier.

Dyrehold
Det er tillatt å holde en hund. Innedyr omfattes også av reglene i den grad de er relevante.

Utekatt er tillatt i borettslaget dersom katteeier overholder følgende punkter:
1. Katten er chippet.
2. Katten er sterilisert/kastrert.
3. Katteeiere pålegges å anskaffe egen kattedo slik at katten har mulighet til å  gjøre fra seg inne.
4. Katteeier søker styret og varsler nærmeste naboer før anskaffelse av utekatt.
5. Alle katter bør behandles for innvollsorm 2 ganger pr. år og vaksineres 1 gang pr. år.
6. Katteeiere forplikter seg til å delta på egne dugnader for å fjerne katteekskrement fra borettslagets uteområder.
7. Ved dokumentert ulempe for andre beboere kan styre kreve tiltak av eier for å hindre uønsket adferd:
a. Fjerne ekskrementer
b. Betale eventuelle utlegg naboer må ha for effektivt å holde katten vekk fra sine eiendommer (diverse spray, o.l.).
c. Katteeier er erstatningspliktig for enhver skade katten måtte påføre person  eller eiendom i borettslaget.

Diverse
Generalforsamlingen vedtok på ekstraordinær generalforsamling 7. juni 2022 og åpne for individuell nedbetaling av fellesgjeld (IN). Første mulighet for IN er satt til 30.1.2023.

Fiber Telia er borettslagets leverandør av TV- og bredbåndstjenester.

Rekvirent/eier opplyser ang. følgende vedlikeholds historikk:
- Kjøkken byttet i 2023. Utført av Tauler rør.
- Byttet baderomsmøbler toalettrom nede. Utført privat.
- Plattinger foran og bak bolig. 2022 og 2023. Utført privat.

Vedlikeholds historikk utført i regi av borettslaget/sameiet,
- Tak, vinduer, dører, panel, og etterisolering i 2019-2020.
- Beiset utvendig panel i 2022.

Informasjonsskriv med de viktigste tingene for beboere levert av styret: https://rastaskogen.lettstyrt.no/info_pages/4517
Årshjul for vedlikehold her: https://rastaskogen.lettstyrt.no/info_pages/1632

Annet
Større vedlikehold og rehabilitering av borettslaget
1991 Hele borettslaget beiset med GORI dekkbeis.
1992 Utskifting av noen punkterte vinduer.
1994/95 Skjøtselsplan for fellesarealer.
1995 Noen hus beiset etter anbefaling fra GORI.
1995 Utskifting av noen punkterte vinduer.
1996 Tilstandsrapport.
1997 Alle hus beiset med Nordsjø Oljedekkbeis.
1998 Alle tak over ytterdørene skiftet.
1999 Asfaltert alle gangveier. Ombygget kabelnettet samt startet vedlikehold av takene.
1999/00 Skifting av stoppekran innvendig og utvendig
2000 Utskifting av slitte syd vegger.
Rep. punkterte vinduer og justering av noen vinduer.
2001 Ny Shingel, nye takrenner og nye nedløpsrør.
2002 Utskifting av tak, avsluttet. Justering og utskifting av punkterte vindu.
2003 Alle husene er malt med 1-2 strøk Flügger maling. Skiftet panel på 7 yttervegger.
Skiftet alle punkterte vinduer pr. november 2003. Reparert overvannsledninger på Nord - feltet.
2004 Sluttført skifting av sør vegger. Skiftet 16 ytterdører og 2 terrasse dører.
Fullført gjenstående malerarbeider. Rehabilitert veibelysning.
2005 Påbegynt rehabilitering og utskifting av vinduer.
2006 Fortsatt arbeidet med vinduene / dører.
Fortsatt arbeidet med takene, pipehatter/beslag og nedløps rør.
2007 Fortsatt arbeid med vinduene. Utskifting av dører.
Utskifting av 3 stk. fellestrapper, 1 ny lysmast og 1 ny lyskaster.
2008 Fortsatt arbeid med vinduene. Utskifting av dører.
2009 Utskifting av dører og vinduer. Utbedret noen bodtak.
En ny bom og flere skilt.
2010 Utskifting av panel. Malt alle husene med 2 strøk Jotun optimal.
Utbedringer av enkelte tak. Utskifting av noen vinduer. Rep. Takrenner og nedløp.
Rep. Enkelte bodtak.
2011 Skiftet 3 tak. Skiftet 17 vinduer og 5 dører. Arbeidet fortsetter i 2012.
2012 Fortsatt utskifting av vinduer og dører. Påbegynt felles postkasseanlegg.
Diverse asfaltering og trefelling.
2013 Ferdigstilt postkassene. Takstiger i forbindelse med feiing.
Utskifting av dører. Felling av store trær.
2014 Utskifting av balkong og ytterdører. Felling av store trær. Sette opp (ny) trapp på nordre
felt ned mot Bjørndalsveien. Påbegynt høsten 2014 og ferdigstilles våren 2015.
2015 6 hus er ferdigstilt vedrørende Arker.
2016 Resterende arker ferdigstilt.
2018 Påbegynt vedlikeholdsprosjektet: Etterisolering av vegger og himling/tak, nytt panel, nye
vinduer og dører, nye loftsluker og nytt tak.
2019 Rastaskogen Garasjelag er nå blitt innlemmet i borettslaget.
2019/20 Hoveddelen av vedlikeholdsprosjektet er avsluttet.
2021 Avsluttet maling Nordre Felt.
2022 Avsluttet maling Søndre Felt.
Oppgradering elektrisk anlegg - garasjer.

Følgende utbedringer har blitt gjort:
- Nytt kjøkken 2023 fra Epoq
- Nye møbler og bygget inn rør toalett nede
- Opparbeidelse av hage, m ferdigplen, skiferheller, platting og beplantning
- Byttet dårhåndtak på innedører
-Beiset panel ute i 2022
-Byttet vinduer, ytterdører, panel og etterissolert i 2019.
 
Følgende fastmonterte gjenstander førlger ikke med i handelen:
Taklamper i stue og spisestue, soverom.

Radonmåling
Fra og med 1. januar 2014 må alle som leier ut bolig ha gjennomført radonmåling av boligen og kunne fremvise dokumentasjon på at radonnivåene er forsvarlig. Kravet gjelder alle typer utleieboliger, både de som leies ut av det offentlige, virksomheter og private, inkludert leiligheter og hybler i tilknytning til egen bolig. Også institusjoner o.l. omfattes dersom beboerne betaler leie.

Forpliktelser, rettigheter og servitutter
Eiendommens servitutter følger av dens grunnboksblad.  For servitutter eldre enn fradelingsdato og eventuelle arealoppføringer som kan ha betydning for denne matrikkelenhet henvises det til hovedbruket / avgivereiendommen. For festenummer gjelder henvisningen servitutter eldre enn festekontrakten. Ta kontakt med megler for mer informasjon.

Heftelser
1987/8417-1/8  Best. om vann/kloakkledn.
15.09.1987
Rett for kommunen til å anlegge og vedlikeholde ledninger m.m.
Gjelder denne registerenheten med flere

1988/2330-1/8  Best. om adkomstrett
09.03.1988
Bestemmelse om anlegg og vedlikehold av ledninger m.m.
Gjelder denne registerenheten med flere


Utleie
Iht. brl. § 5-4 (2) har andelseieren mulighet til korttidsutleie i opptil 30 dager i løpet av året. Andelseier kan ikke uten samtykke fra styret i borettslaget overlate bruken av boligen til andre. Andelseier kan overlate boligen til andre i inntil tre år hvis andelseier har bodd i boligen i minst ett av de to siste årene, jf. borettslagsloven § 5-5. Godkjenning kan bare nektes dersom brukerens forhold gir saklig grunn til det. Godkjenning kan nektes dersom brukeren ikke kunne blitt andelseier. Utleie i andre tilfeller kan godtas ved særlige grunner, jf. borettslagslova § 5-6. Se også borettslagets vedtekter og konferer megler ved spørsmål.

Det er ikke tillatt å leie ut eller overlate bruken av boligen til andre uten styrets samtykke og godkjennelse av leietaker. Søknadsskjema for utleie/bruksoverlating fås ved henvendelse til OBOS Eiendomsforvaltning AS. Søknadsskjema kan også hentes ut fra Vibbo.

Vei/vann/kloakk
Offentlig.

Regulering
Eiendommen er regulert til frittliggende småhusbebyggelse ihht reguleringsplanene levert av Lørenskog kommune. Videre regulerer eiendommen ihht kommuneplanens arealdel 2023 - 2035 utarbeidet av Lørenskog kommune.

Overtagelse
Overtagelse etter avtale med selger.

Prisantydning, omkostninger og evt. fellesgjeld
kr 6 190 000,- (Prisantydning)
kr 599 000,- (Andel av fellesgjeld)
--------------------------------------------------------
kr 6 789 000,- (Pris inkl. fellesgjeld)

Omkostninger:
kr 200,- (Pantattest kjøper)
kr 500,- (Tingl.gebyr BRL-skjøte - Statens Kartverk)
kr 500,- (Tingl.gebyr pantedokument BRL - Statens Kartverk)
kr 7 769,- (Gebyr utlysing forkjøpsrett (kjøper))
--------------------------------------------------------
kr 8 969,- (Omkostninger totalt ved prisantydning)
--------------------------------------------------------
kr 6 797 969,- (Totalpris inkl omkostninger)

Valgfrie omkostninger:
kr 8 250,- (Boligkjøperpakke (valgfritt))
--------------------------------------------------------
kr 6 806 219,- (Totalpris inkl omk og valgfrie omkostninger)

Boligselgerforsikring
Selger har tegnet boligselgerforsikring som dekker selgers ansvar etter avhendingsloven begrenset oppad til kr. 12.000.000,-. Egenerklæringsskjema er vedlagt salgsoppgave.Det er ikke tegnet boligselgerforsikring ifbm. salget. Det er likevel utarbeidet en egenerklæring som interessenter bør gjøre seg kjent med før budgivning. Egenerklæringsskjema er vedlagt salgsoppgaven.

Betalingsbetingelser
Fullstendig kjøpesum samt omkostninger skal være disponibelt på meglers klientkonto innen dato for overtagelse. Kjøpesummen skal innbetales fra norsk finansinstitusjon og/eller kjøpers konto i norsk finansinstitusjon. Eventuell egenkapital skal innbetales i én samlet betaling fra kjøpers egen konto i norsk finansinstitusjon.

Vederlaget
Følgende er avtalt om meglers vederlag:

Foto (Kr.9 500)
Visningshonorar (Kr.2 900)
Provisjon (Kr.56 729)
Tilrettelegging (Kr.14 900)
Fornying av Finn-annonse (Kr.2 000)
Tilstandsrapport (Kr.11 350)
Grunnpakke borettslag (Kr.15 000)
Gebyr for utsatt betaling (Kr.2 950)
Markedspakke (Kr.19 350)
Oppgjør (Kr.5 500)
Totalt kr. (Kr.140 179)
Dersom handelen ikke kommer i stand eller at oppdraget sies opp har megleren krav på dekning for
påløpte timer, påløpte visninger, grunn og markedspakke samt utlegg.

Oppdragsnummer
75-23-0156

Budgivning
Eiendomsmegler skal legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden. Vi gjør oppmerksom på at det i forbrukerforhold ikke kan inngis bud med kortere akseptfrist enn kl. 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Eiendomsmegler kan ikke formidle bud med kortere akseptfrist enn dette. Hos EIE stiller vi strengere krav til frister ved budgivning enn det som følger av Forbrukerinformasjon om budgivning punkt 4, vedlagt i salgsoppgaven. Bud skal ikke ha en akseptfrist på mindre enn 30 minutter fra budet inngis. Bud med kortere akseptfrist enn 30 minutter kan bli avvist.

Eiendomsmegler har ikke ansvar for forsinkelser som skyldes tekniske feil. Akseptfristen er absolutt, det vil si at selger må akseptere budet og kjøper meddeles aksepten innen utløpet av akseptfristen. Dersom du utsetter inngivelse av bud til tett opp mot akseptfristen på et annet bud er det en reell fare for at eiendommen kan bli solgt før ditt bud kommer frem til megler og/eller megler rekker å bringe budet videre til selger. Husk alltid å ringe megler etter at du har sendt et bud eller budforhøyelse, for å forsikre deg om at budet er mottatt og kan formidles til selger. For øvrig vises det til vedlagte forbrukerinformasjon om budgivning.

Alle bud og budforhøyelser skal være skriftlig. I tillegg må legitimasjon være fremlagt, og budet skal signeres av budgiver. Eiendomsmegler kan ikke formidle bud før disse kravene er oppfylt. Vi oppfordrer til å inngi bud elektronisk, ved å trykke på "Gå til budgivning" på eiendommens hjemmeside på eie.no eller ved å trykke på knappen "Gi bud" i finn-annonsen. Ved å benytte denne tjenesten vil vilkårene om legitimasjon og signatur fra budgiver være oppfylt. Som kjøper og selger hos EIE vil du få tilsendt budjournalen etter at handel er inngått. Dette innebærer at alle bud vil bli gjort kjent for partene i den endelige kjøpsavtalen. Øvrige budgivere kan be om å få en kopi av budjournalen i anonymisert form. Det er viktig at du gjør deg kjent med all informasjon om boligen, og at du har spurt om det du eventuelt lurer på, før du legger inn et bud.

Boligkjøperpakke og boligkjøperforsikring
EIE har sammen med vår samarbeidspartner lansert et gunstig forsikringskonsept for deg som kjøper bolig gjennom EIE.

Kjøpere (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. husforsikring, innboforsikring, dobbel rentedekning, flytteforsikring og boligkjøperforsikring som gir deg juridisk bistand dersom du ønsker å reklamere på boligkjøpet. Kjøpere (ikke juridiske personer) kan også velge å kun tegne boligkjøperforsikring.

Boligkjøperpakken/boligkjøperforsikring må tegnes senest i forbindelse med kontraktsmøtet.

 Produktark for boligkjøperpakken og boligkjøperforsikring ligger vedlagt i salgsoppgaven. Ta kontakt med megler for ytterligere informasjon.

Lovanvendelse
Eiendommen selges etter reglene i avhendingsloven. Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen. Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakkyndig før det legges inn bud.

Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen. Dette gjelder likevel bare dersom man kan gå ut i fra at det virket inn på avtalen at opplysningen ikke ble gitt eller at feil opplysninger ikke ble rettet i tide på en tydelig måte. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel. Boligen kan ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm.

Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel). Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen «som den er», og selgers ansvar er da begrenset jf. avhl. § 3-9, 1. ledd 2. pktm. Avhendingsloven § 3-3 (2) fravikes, og hvorvidt en innendørs arealsvikt karakteriseres som en mangel vurderes etter avhendingsloven § 3-8. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Med forbrukerkjøp menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.

Hvitvasking
Eiendomsmegler er underlagt lov om hvitvasking og tilhørende forskrift. Hvitvaskingsloven pålegger megler å gjennomføre kundetiltak av både selger og kjøper. Dersom kjøper ikke bidrar til at megler får gjennomført kundetiltak, og dette medfører at transaksjonen ikke kan gjennomføres eller blir forsinket misligholder kjøper avtalen. Dette vil kunne gi selger rettigheter etter avhendingsloven, herunder rett til å heve kjøpet og gjennomføre dekningssalg for kjøpers regning dersom misligholdet er vesentlig. I tilfeller der det er selger som ikke bidrar til at megler får gjennomført løpende kundetiltak underveis i oppdraget må megler stanse gjennomføringen av transaksjonen. Selger vil i så fall ha misligholdt sine forpliktelser, og kjøper vil kunne ha krav mot selger etter avhendingslovens bestemmelser om mislighold og forsinkelse.

Dersom kundetiltak ikke lar seg gjennomføre vil EIE eiendomsmegling ikke kunne bistå med handelen eller foreta oppgjør.

Personvern
Som interessent, budgiver og kjøper vil dine personopplysninger bli registrert og lagret.  Som eiendomsmeglingsforetak har vi plikt til å oppbevare kontrakter og dokumenter i minst 10 år, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 3-7 (3). Dette innebærer at mulighetene for å få slettet personopplysninger er begrenset. Du kan lese om vår behandling av personopplysninger i vår personvernerklæring på https://eie.no/eiendom/personvernerklaering

Avdeling
Novum Eiendomsmegling AS
EIE Stovner
Org. nr: 990224463
Stovner senter 3
0913 Oslo
Tlf: 22 30 18 00

Ansvarlig megler
Daglig leder | Eiendomsmegler MNEF | Partner Petter Eia Haavi

Saksbehandlere
Petter Eia Haavi
EIE Stovner
Daglig leder | Eiendomsmegler MNEF | Partner
Mob: 90 79 19 94 / E-post: peh@eie.no


Sett deg godt inn objektet og les salgsoppgaven nøye før du gir bud. Du kan klikke her for å lese mer om budgivingsprosessen.

Vennligst ta kontakt med megler om budgivningen.

Valg av eiendomsmeglingsforetak skal være frivillig. Eiendomsmeglingsforetak kan ikke inngå oppdrag om eiendomsmegling dersom inngåelsen av oppdraget er satt som vilkår i avtale om annet enn eiendomsmegling, f.eks. tilbud om lån eller andre banktjenester, jf. Lov om eiendomsmegling § 6-3 (3).
Bilde 3 av Tyttebærstien 2
For mer om objektet
Tyttebærstien 2

Kontakt megler

Uansett hva du lurer på, svarer vi deg gjerne. Vi stiller bransjens høyeste krav til oss selv, og skreddersyr råd og løsninger for hver enkelt kunde.

Bilde av iphone som viser EIE-portalen
Få full oversikt
EIE portalen – ditt boligunivers

Du bruker en utdatert nettleser!

Internet Explorer er utdatert og ikke lenger offisielt støttet, og utgjør en stor sikkerhetsrisiko. Du bør avinstallere dette programmet og heller bruke Microsoft Edge, Mozilla Firefox, Google Chrome, Apple Safari eller andre nettlesere som oppdateres jevnlig.

Dersom du fortsetter å bruke nettsiden i Internet Explorer eller andre utdaterte nettlesere, kan du oppleve at nettsiden ser rar ut eller ikke fungerer i det hele tatt.

Les mer her: