Bilde 1 av Røykås terrasse 52Bilde 2 av Røykås terrasse 52
Digital salgsoppgave
Røykås terrasse 52

1476 Rasta • Lørenskog kommune

Dette objektet er solgt!

Prisantydning

Objektet er solgt!

Innholdsrik halvpart av en tomannsbolig | Usjenert terrasse og hage | Garasjeplass | Barnevennlige omgivelser
icon

Unngå doble renteutgifter

Vis i kart
Boligtype
Tomannsbolig
Eierform
Selveier
Antall soverom
3 soverom
Primærrom (P-ROM)
134 m²
Bruksareal (BRA)
136 m²
Kommunale avgifter
kr 1 371 / Mnd
Prisantydning
kr 5 800 000
Omkostninger
kr 151 520
Totalpris
kr 5 951 520
Byggeår
1979
Tomt
Eiet tomt 859 m²
Oppdragsnummer
32220038
card-default

Christian Halvorsen

Eiendomsmegler | Partner
Les om Christian
card-default

Ellen Celine Heireth

Eiendomsmegler | Partner
Les om Ellen
Prisantydningkr 5 800 000,-
Boligkjøperpakke If (valgfritt)kr 12 650,-
Pantattest kjøperkr 200,-
Tingl.gebyr pantedokumentkr 585,-
Tingl.gebyr skjøtekr 585,-
Dokumentavgiftkr 137 500,-
  
Totalpris kr 5 951 520
Eiendom
Røykås terrasse 52, 1476 Rasta

Matrikkel
Gnr. 104 Bnr. 366 i Lørenskog kommune

Boligtype
Tomannsbolig

Eierform
Selveier

Areal
Primærrom: 134 kvm, Bruksareal: 136 kvm
Vedlagte plantegninger er ikke målbare. Arealene er hentet fra tilstandsrapport. Areal og rom er angitt og definert etter dagens faktiske bruk, uavhengig av hva som er godkjent fra bygningsmyndighetene.

Antall soverom
3

Byggeår
1979

Tomt
Eiet tomt 859 kvm

Prisantydning
5 800 000

Tilstandsrapport
Takstmann: Thomas Andre Nordby V/ Anticimex Takstdato: 16.08.22 13:21

Totalpris inkl. omkostninger
kr 5 800 000,- (Prisantydning)

Omkostninger:
kr 200,- (Pantattest kjøper)
kr 585,- (Tingl.gebyr pantedokument)
kr 585,- (Tingl.gebyr skjøte)
kr 137 500,- (Dokumentavgift)
--------------------------------------------------------
kr 138 870,- (Omkostninger totalt ved prisantydning)
--------------------------------------------------------
kr 5 938 870,- (Totalpris inkl omkostninger)

Valgfrie omkostninger:
kr 12 650,- (Boligkjøperpakke If (valgfritt))
--------------------------------------------------------
kr 5 951 520,- (Totalpris inkl omk og valgfrie omkostninger)

Kommunale avgifter
Kr. 17 588,38 pr. år

Fakturert beløp i 2021:

Avløp - 5 458,18 kr
Feiing - 515,21 kr
Renovasjon - 5 507,64 kr
Vann - 4 408,20 kr
Sum - 15 889,23 kr

Årsprognose 2022:

Vanngebyr - 4 408,13kr
Avløpsgebyr - 7 005kr
Feie-Og Tilsynsgebyr - 667,50kr
140 L Renovasjon - 2 534 kr
Fastledd renovasjon - 2 973,75 kr
Sum - 17 588,38 kr

Eier
Katrine Tornaas

Beskrivelse
Tomannsbolig over to plan med kaldtloft. Adkomst via overbygget inngangsparti på ca 2m2.
Boligen består av:
Underetasje med gang, bod, bad, vaskerom, trimrom og tre soverom.
1.etasje med entré, gang, wc-rom, stue og kjøkken. Utgang fra stue til overbygget øst-vendt veranda på ca 12 m2. Nordvest-vendt terrasse på ca 22 m2.

Parkering
Biloppstillingsplass på gårdsplass og i halvpart av frittstående garasje. Garasjen eies sammen med naboen.

Beliggenhet
Eiendommen ligger sentralt, attraktivt og familievennlig til på Rasta i Lørenskog kommune. Nabolaget er rolig og utpreget barnevennlig, med mange koselige tun og asfalterte stikkveier.  Fra boligen er det gangavstand til skoler, barnehager, kollektivtransport og kjøpesenter.

Like i nærheten er det lysløypenett innover i Østmarka, med flere bade-/fiskevann og flott turterreng. Løypenettet strekker seg blant annet innover mot Mariholtet. Man kan også ta turen til Losby besøksgård og kafé, hvor de besøkende kan oppleve ulike husdyr på nært hold. Losby Golfklubb har et meget flott golfanlegg med blant annet 9- og 18-hulls golfbane.

Det er et godt utbygd nett av gang- og sykkelveier i Lørenskog og omegn, og et aktivt idrettsmiljø med anlegg innen de fleste grener. Det er blant annet flere ballplasser, ishall, flerbrukshall, svømmehall og tennisbane med mer. Lørenskog Hus ligger i sentrum. Her finner du kino, søndagsåpent bibliotek, aktivitetshus for ungdom, scener, kafé, bar, restaurant, musikk- og kulturskole, kunstsal/galleri m.m.

Skårerbyen er under utbygging og legger til rette for et helt nytt sentrumsliv i Lørenskog. Her kommer det en fantastisk ny bypark på 1500 kvm med flere ballplasser, og ikke minst blir Skårersletta bygd om til en attraktiv bygate. Med butikker og kafeer på gateplan får man en urban kobling mot grønne lunger, parker, torg og sosiale møtepunkter.

I området ved Lørenskog stasjon er det en ny bydel med aktiviteter tilpasset alle. Her finner du verdens råeste helårsarena for snøopplevelser - SNØ. Parken har blant annet fire alpine nedfarter, stolheis og blåpark med bigjump, samt langrennsspor på rundt 2 km og et fantastisk lekeområde. Anlegget skal være åpent hver dag, hele året, alltid nypreppet, alltid gøy!

Servicetilbud
Dagligvarehandelen kan blant annet gjøres på Meny Rasta, Rema 1000 Skårer og søndagsåpne Joker Vestparken. Førstnevnte ligger på Rasta senter, som også har apotek, legesenter og spisested.

For ytterligere servicetilbud er det kort vei til Triaden Lørenskog Storsenter som er i full gang med ut- og ombygging, og vil stå helt ferdig i 2023. Her blir det lagt vekt på spennende spisesteder, og flere av de vil nyte godt av ettermiddagssolen ut mot parken og Skårer vest. Strømmen Storsenter med 200 butikker og tilknyttede virksomheter, Lillestrøm sentrum og Oslo sentrum ligger også godt innen rekkevidde.

Lørenskog sentrum har bussterminal og er et kollektivt knutepunkt med hyppige avganger mot blant annet Oslo Bussterminal og Lillestrøm. Med bil fra Rasta tar det ca. 9 min til Strømmen Storsenter, 11 min til Lillestrøm, 17 min til Oslo S og 26 min til Oslo lufthavn.

Bebyggelse
Område består stortsett av småhusbebyggelse.

Tomt
Eiet tomt, 859 kvm

Tomt opparbeidet med hellelagte gangarealer, gressplen, hekk og diverse beplantninger. Gruset gårdsplass.

Inneholder
Entré
Boligen har et hyggelig, overbygd inngangsparti. Entreen innenfor består av vindfang og en gang. Vindfanget er direkte tilknytteet toalettrom.

Kjøkken
Kjøkkenet ligger i eget rom og har plass til et frokostbord ved vinduet. Kjøkkeninnredningen er praktisk, men av eldre dato. Den har glatte fronter i og er montert i en romslig vinkel. Benkeplaten er i heltre og har et nedfelt stålbeslag med oppvaskkum.. Benkeskapsbelysning og stikkontakter under overskap. Komfyr med induksjonstopp. Mekanisk kjøkkenventilator tilkoblet avtrekkskanal.

Stue
Utenfor kjøkkenet ligger det en trivelig stue med et fint gjennomlys. Det er gode vindusflater, deriblant en glassdør ut til en veranda. På hustrige kvelder kan det fyres opp i en koselig peisovn. Stuen har et avlangt areal med god plass til både sofagruppe og stort spisebord. Gulvet er lagt med parkett og veggene har lysmalt panel.

Bad/wc/vaskerom
I boligen er det et bad og et separat toalettrom. Badet ligger i underetasjen og er fra  2005. Det er holdt i lyse farger og har godt armslag. Gulvet er flislagt mens veggene er kledd med hvite fliser..

Her er det vegghengt toalett og et dusjhjørne med dusjkabinett. Baderomsinnredningen består av en skuffeseksjon i hvit med heldekkende servant og et speil over servant.

Toalettrom
Det separate toalettrommet er hendig plassert i første etasje i forbindelse med entre. Det har linoleumsgulv og malte vegger. Det er utstyrt med en vegghengt servant med speil over, i tillegg til frittstående toalett.

Boligen har også et separat vaskerom i underetasjen.

Soverom og garderobe
Boligen har tre soverom av god størrelse. Alle tre ligger praktisk samlet i underetasjen, sammen med badet. Det er garderobeskap i to av soverommene.I underetasjen er det også en bod på ca. 2 kvm. Det er ytterligere lagringsplass i en utebod.

Byggemåte
Tomannsbolig oppført i 1979. Boligen har støpt gulv mot grunn og grunnmur av lettklinkerelementer. Yttervegger av bindingsverk utvendig kledd med trepanel. Etasjeskiller av trekonstruksjoner. Yttertak av saltaksform utvendig tekket med takshingel. Boligen har profilert ytterdør av tre med kodelås fra Yale. Terrassedør og balkongdør med karmer av tre og to-lags glass fra 1978. Vinduer med karmer av tre og to-lags glass fra 1971/1978. Boligen er elektrisk oppvarmet kombinert med vedfyring.

For ytterligere informasjon om byggemåte se tilstandsrapport som ligger vedlagt. Det er viktig at interessenter setter seg grundig inn i rapporten. Som kjøper anses man kjent med de opplysninger som tydelig gis i en offentlig godkjent tilstandsrapport. Interessenter oppfordres til å kontakte bygningssakyndig ved eventuelle bygningstekniske spørsmål.

Primærrom
Primærrom: 134 kvm
Følgende rom er inkludert i P-rom:

Bruksareal
Bruksareal: 136 kvm

Standard
For utfyllende tekniske standard for øvrig henvises det til vedlagt takstrapport.

Følgende punkter har fått tilstrandsgrad 2:
Bad - Underetasje
- Slukets tilkomstmulighet for rengjøring.Tilkomst til sluket under dusjkabinett er utilfredsstillende.
- Sanitærutstyr / innredning. Servant har sprekk/riss i porselen. Drenering fra innebygget sisterne er ikke registrert. Krever oppfølging med jevnlig ettersyn.
- Overflater gulv. Det registreres bomlyd i enkelte gulvfliser, noe som indikerer manglende vedheft mellom flis og underlag. Krever oppfølging med jevnlig ettersyn.
- Membran, tettesjikt og overgang til sluk. Sluk er ikke besiktiget grunnet dusjkabinett.
- Fallforhold (gulv). Det er ikke mulig å måle lokalfall rundt sluket grunnet plassering av dusjkabinett.

Vaskerom - Underetasje.
- TG 2 er valgt på grunn av rommets alder med tanke på tettesjikt, røropplegg samt andre installasjoner. Kostnader for utbedringer/utskiftninger må påregnes innen
rimelig tid. Det er ikke praktisk mulig å gjennomføre fuktmåling/hulltaking grunnet våtrommets oppbygning. Basert på våtrommets slitasjegrad og registrerte avvik er TG 2 valgt for å belyse at konstruksjonen har fuktrisiko. Tilstanden inne i konstruksjonen er ikke kjent.

Kjøkken:
- Vannrør. TG2 settes grunnet alder på kobberrør.
- Innredning. TG2 settes grunnet alder og brukslitasje på innredning.

Toalettrom (Ikke våtrom):
- Vannrør. TG2 settes på kobberrør grunnet alder.
- Overflater himling Noe svelling/fuktskade på takessplater ved avtrekksventil.

Øvrige rom:
Overflater gulv - Det er stedvis knirk i gulvet. Noe svikt i laminatgulv ved dør til wc-rom. Krever
oppfølging med jevnlig ettersyn.
Innerdører - Dørbladet til innerdør ved gang og kjøkken har kontakt med dørterskel/dørkarm, noe som gjør at dørene henger når den åpnes og lukkes. Krever justering av dørblad/dørkarm.

Rom under terreng (kjeller, underetasje, sokkeletasje)
-Konstruksjoner (tilfarergulv, himling og vegger). Det er foretatt hulltaking og utført fuktmåling med egnet instrument, i utlektet kjellervegg. Det ble registrert forhøyede fuktverdier. Målingene viser følgende: RH 75,7 %, temperatur 19,5 grader C og duggpunkt 15,2 grader C. Årsakene til fuktproblematikk er som regel sammensatte. Årsak må avklares og videre fukttilførsel må stoppes.

Loft - uinnredet / råloft:
- Overflater vegger/undertak - Stedvis noe svertesopp i undertaket. Eksakt årsak ikke kjent.

Innvendige trapper-  Det er kun rekkverk/håndløper på en side. TG 2 i henhold til NS 3600

Etasjeskiller - 1.etasje
Skjevhetsmåling Det er målt noe skjevheter i gang/stue. Forskjellen mellom høyeste og laveste punkt i rommet er målt til ca 19 mm. Årsak til skjevhetene er ikke vurdert.

Tekniske anlegg, VVS anlegg (Sjekkpunkter utover det som er inkludert i andre rom)
- Vannrør (Sjekkpunkterutover det som er inkludert i andre rom) - TG2 er valgt på vannrør i boligen som er fra husets opprinnelige byggeår. Tilstandsgrad er satt ut fra alder og materialvalg. Krever oppfølging med jevnlig ettersyn.

Dører og vinduer
- Vinduer - Vinduer er av eldre dato og har behov for oppgraderinger/ overflatebehandling. Det må forventes høyere varmetap fra disse vinduene sammenlignet med vinduer fra nyere dato.
- Dører - Ytterdør, terrassedør og balkongdør er av eldre dato og har behov for oppgraderinger/ overflatebehandling. Det må forventes høyere varmetap fra disse dørene sammenlignet med dører fra nyere dato.

Yttertak
- Tekking (undertak, lekter og yttertekking) - Symptomer på slitasje og elde er registrert, selv om det ikke ble observert tegn på lekkasjer eller skader. TG2 er valgt for å belyse at bygningsdelen har en alder og tilstand som tyder på behov for tiltak i fremtiden.
- Skorsteiner over tak - TG2 settes grunnet alder.

Balkonger, terrasser, veranda etc
- Utkragede eller understøttede konstruksjoner (balkonger, verandaer) - Rekkverkshøyden er under 1,0 meter. Avvik fra gjeldende forskrift. Vurdering er gjort ihht ny avhendingslov. Tiltak anbefales.

Drenering:  Dreneringens tilstand har påvirkning på underetasjens bruksområder og bygningstekniske tilstand. Drenering er nedgravd og skjult, men er vurdert å være fra bygningens opprinnelige byggeår. Alder samt symptomer på utilsiktet fuktighet tilsier at forventet gjenværende brukstid er kort/utløpt.Se punkt "Konstruksjoner" under avsnitt om Rom under terreng. Av nevnte grunner er det vanskelig å angi noen eksakt tilstand, men på bakgrunn av at det påvises fuktproblemer bør det påregnes utbedringer/utskiftninger.

Stikkledninger og tanker
- Vann- og avløpsledninger (ink. stikkledninger) - Alder og materialvalg tilsier at anbefalt brukstid og restlevetid på vann- og avløpsrør med tilliggende utstyr bør vies spesiell oppmerksomhet. Materialene er skjulte i grunnen og dermed er det kun alder som kan gi indikasjon på tilstand. TG2 settes for å belyse risiko.

Frittstående byggverk - Bod - Det er foretatt en forenkel og overordnet vurdering av tilstanden og det er relativt høy slitasjegrad som gjør at det anbefales utbedrende tiltak.

Følgende punkter har fått tilstrandsgrad 3:

Frittstående byggverk - Garasje
- Vesentlig slitasje, feil og mangler påvist, eksempelvis, råteskader, fukt og sprekk i grunnmur. Tiltak må påregnes.

Ferdigattest / midlertidig brukstillatelse
Det foreligger ferdigattest datert 18.09.1997.
Det foreligger ferdigattest for nyoppført dobbeltgarasje datert 18.05.1983.

Elektrisk anlegg
Det gjøres oppmerksom på at en tilstandsrapport kun inneholder en forenklet kontroll av det elektriske anlegget.
Det fremgår av selgers egenerklæring/den bygningskyndiges tilstandsrapport at det mangler/ikke er fremlagt samsvarserklæring (er) for hele/deler av det elektriske anlegget.

Oppvarming
Boligen er elektrisk oppvarmet kombinert med vedfyring.

Energimerking
Energiattest med energimerke Oppvarmingskarakter Rød - Energikarakter G

Kommunale avgifter
Kr. 16 448 pr. år Inkluderer: Avløp, feiing, renovasjon og vann. Prognose for 2022: 17588,38,-
Det gjøres oppmerksom på at det kan forekomme variasjoner i avgiftene som følge av forbruk og eventuelle endringer i gebyrer/avgifter.

Fordeling felleskostnader
300 pr. mnd.

Forsikring med polisenummer
Gjensidige Polisenummer: 82479761

Formuesverdi
Formuesverdi for inntektsåret 2021: Som primærbolig Kr. 1 374 500,- Som sekundærbolig Kr. 4 948 198,-

Tekniske installasjoner
TV-tuner følger ikke med objektet, da det følger abonnementet til eier.

Diverse
Kun integrerte hvitevarer medfølger handelen. Se forøvrig vedlagte løsøreliste.

Boligen er koblet på en privat kloakkpumpe sammen med 5 andre naboer. Denne pumpen står på denne tomten, sammen med strømmåler ute på husveggen, men eierforholdet er 1/6.
Utgifter til felles kloakkpumpe/anlegg samt vedlikehold av felles areal/vei må påregnes. Hver husstand skal betale inn 300kr pr mnd og dette settes av til fremtidig vedlikehold og strøm.

Det er mulig å overta alarm tilknyttet huset i dag.

Egenerklæringskjema:
2. Kjenner du til om det er utført arbeid på bad/våtrom?
- Satt inn dusjkabinett.

11. Kjenner du til om det er/har vært utettheter i terrasse/garasje/tak/fasade?
Ja. Hadde taklekkasje i fjor.

12. Kjenner du til om det har vært utført arbeider på terrasse/garasje/tak/fasade?
Ja, både av faglært og ufaglært / egeninnsats.
Det var utført av blikkenslager.
Oppsett feieplattform, med «plate», nye takrenner på inngangssiden. 2021 Vindskier 2022. I tillegg har det vært skiftet ut enkelte bord.

13. Kjenner du til om det er/har vært utført arbeider på el-anlegget eller andre installasjoner (f.eks. oljetank, sentralfyr, ventilasjon)?
Ja kun faglært: IBS
Byttet til automatsikringer.

13.1 Foreligger det samsvarserklæring for hele eller deler av det elektriske anlegget (i henhold til forskrift om lavspenningsanlegg)?
Nei - ukjent

14. Kjenner du til om det er utført kontroll av el-anlegget og/eller andre installasjoner (f.eks.oljetank, sentralfyr, ventilasjon)?
- Tilsynsrapport fra Hafslund 24/02-16.

18. Kjenner du til forslag til- eller vedtatte reguleringsplaner, andre planer, nabovarsel, eller offentlige vedtak som kan medføre endringer i bruken av eiendommen eller eiendommens omgivelser?
Nei - Har fått nabovarsel om nytt bygg nedenfor, frist gått ut muligens.

23. Kjenner du til om det er foretatt radonmåling?
Ja. Rapport på dette da jeg kjøpte i 2012.

24. Kjenner du til om det foreligger skaderapporter, tilstandsvurderinger, boligsalgsrapporter eller målinger?
Ja. Tror det ligger i samme mappe som rapporten over.

24. Kjenner du til om det foreligger skaderapporter, tilstandsvurderinger, boligsalgsrapporter eller målinger?
Ja. Tror det ligger i samme mappe som rapporten over.

25. Kjenner du til andre forhold av betydning som kan være relevant for kjøper å vite om (f.eks. rasfare, tinglyste forhold eller private avtaler)?
Ja.
- Bruksrett av gangvei på tomt for nabo - tinglyst
- Privat kloakkpumpe- tingsrettslig sameiet 1/6

Tilleggskommentar : Boligen er koblet på en privat kloakkpumpe sammen med 5 andre. Denne pumpen står på min tomt, sammen med strømmåler ute på husveggen, men eierforholdet er 1/6. Registrert i Brønnøysund.

Annet
- Det gjøres spesielt oppmerksom på at det ikke er søkt om/godkjent innredning av trimrom. Rommet er av den grunn ikke godkjent til varig opphold. Arealene er medtatt i tilstandsrapporten etter dagens bruk.

Radonmåling
Fra og med 1. januar 2014 må alle som leier ut bolig ha gjennomført radonmåling av boligen og kunne fremvise dokumentasjon på at radonnivåene er forsvarlig. Kravet gjelder alle typer utleieboliger, både de som leies ut av det offentlige, virksomheter og private, inkludert leiligheter og hybler i tilknytning til egen bolig. Også institusjoner o.l. omfattes dersom beboerne betaler leie.

Forpliktelser, rettigheter og servitutter
Eiendommens servitutter følger av dens grunnboksblad.  For servitutter eldre enn fradelingsdato og eventuelle arealoppføringer som kan ha betydning for denne matrikkelenhet henvises det til hovedbruket / avgivereiendommen. For festenummer gjelder henvisningen servitutter eldre enn festekontrakten. Ta kontakt med megler for mer informasjon.1976/5710-1/8 BESTEMMELSE OM BEBYGGELSE TINGLYST
13.09.1976
Bestemmelse om adkomstrett
Bestemmelse om felles vedlikehold
Med flere bestemmelser

Kort fortalt: Delingserklæring. Eierne av tomannsboligen har de samme rettigheter. Dette gjelder adkomst, fellesareal, fellesanlegg og vedlikehold.

1977/5192-1/8 BEST OM GARASJE/PARKERING TINGLYST
10.08.1977
Rettighetshaver parseller
Bestemmelse om adkomstrett
Med flere bestemmelser

Kort fortalt: Søndre parsell har rett til oppføring og vedlikehold av garasje på nordre parsell.

1977/6010-2/8 BESTEMMELSE OM VEG TINGLYST
13.09.1977
:Knr:3029 Gnr:104 Bnr:17
Bestemmelse om vann/kloakkledning
Bestemmelse om felles vedlikehold
Med flere bestemmelser

Kort fortalt: Gjensidig rett til bruk av vei, vann og kloakk.

Utgiftene ved opprettelse og vedlikehold vedrørende vei, vann og kloakk skal deles likt.
Kjøretøy skal plasseres slik at de ikke stenger for vei og er til minst mulig sjenanse.
1978/6873-1/8 BEST. OM ADKOMSTRETT TINGLYST
17.10.1978
Rettighetshaver parsell 1 av bnr. 16.

Kort fortalt: Parsell 1 skal ha rett til å benytte adkomstvei over gnr. 104, bnr 366.

1979/412-1/8 BEST. OM VANN/KLOAKKLEDN. TINGLYST
10.01.1979
:Knr:3029 Gnr:104 Bnr:473
Bestemmelse om veg
Bestemmelse om vedlikehold
Med flere bestemmelser
Gjelder denne registerenheten med flere

Kort fortalt: Det er gitt rett til bruk av felles vei, og tilknytte felles vann og kloakkanlegg. Felles vedlikeholdsplikt.
1979/6566-1/8 BEST. OM ADKOMSTRETT TINGLYST
20.09.1979
:Knr:3029 Gnr:104 Bnr:17
Med flere bestemmelser

Kort fortalt: Rett til å benytte felles adkomstvei. Fremtidige utgifter deles likt.
1985/4744-1/8 RETTSBOK TINGLYST
11.06.1985
:Knr:3029 Gnr:104 Bnr:409
Rett til opparbeidelse av gangveg i 1 meter bredde.
Med flere bestemmelser

Kort fortalt: Krav om midlertidig forføyning. Opparbeidelse av gangvei i 1 meter bredde.

Utleie
Eiendommen kan i sin helhet leies ut.

Vei/vann/kloakk
Offentlig vei, vann og avløp.

Regulering
Eiendommen er regulert til frittliggende småhusbebyggelse.
Reguleringsplan: Røykås, nordre del.

Overtagelse
Overtagelse etter avtale med selger.

Prisantydning, omkostninger og evt. fellesgjeld
kr 5 800 000,- (Prisantydning)

Omkostninger:
kr 200,- (Pantattest kjøper)
kr 585,- (Tingl.gebyr pantedokument)
kr 585,- (Tingl.gebyr skjøte)
kr 137 500,- (Dokumentavgift)
--------------------------------------------------------
kr 138 870,- (Omkostninger totalt ved prisantydning)
--------------------------------------------------------
kr 5 938 870,- (Totalpris inkl omkostninger)

Valgfrie omkostninger:
kr 12 650,- (Boligkjøperpakke If (valgfritt))
--------------------------------------------------------
kr 5 951 520,- (Totalpris inkl omk og valgfrie omkostninger)

Boligselgerforsikring
Selger har tegnet boligselgerforsikring som dekker selgers ansvar etter avhendingsloven begrenset oppad til kr. 12.000.000,-. Egenerklæringsskjema er vedlagt salgsoppgave.

Betalingsbetingelser
Fullstendig kjøpesum samt omkostninger skal være disponibelt på meglers klientkonto innen dato for overtagelse. Kjøpesummen skal innbetales fra norsk finansinstitusjon og/eller kjøpers konto i norsk finansinstitusjon. Eventuell egenkapital skal innbetales i én samlet betaling fra kjøpers egen konto i norsk finansinstitusjon.

Vederlaget
Følgende er avtalt om meglers vederlag:

Tilrettelegging (Kr.13 900)
Visningshonorar (Kr.3 000)
Provisjon (Kr.44 000)
Boligselgerforsikring / boligselgerpakke (Kr.39 665)
Fornyelse av annonse - finn.no (Kr.1 300)
Grunnpakke enebolig (Kr.8 444)
Kostnad for utsatt betaling (Factoring) (Kr.3 512)
Markedspakke 1 (Kr.24 900)
Oppgjør (Kr.5 500)
Totalt kr. (Kr.144 221)
Dersom handelen ikke kommer i stand eller at oppdraget sies opp har megleren krav på dekning for
påløpte timer, påløpte visninger, grunn og markedspakke samt utlegg.

Oppdragsnummer
32-22-0038

Budgivning
Eiendomsmegler skal legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden. Vi gjør oppmerksom på at det i forbrukerforhold ikke kan inngis bud med kortere akseptfrist enn kl. 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Eiendomsmegler kan ikke formidle bud med kortere akseptfrist enn dette. Hos EIE stiller vi strengere krav til frister ved budgivning enn det som følger av Forbrukerinformasjon om budgivning punkt 4, vedlagt i salgsoppgaven. Bud skal ikke ha en akseptfrist på mindre enn 30 minutter fra budet inngis. Bud med kortere akseptfrist enn 30 minutter kan bli avvist.

Eiendomsmegler har ikke ansvar for forsinkelser som skyldes tekniske feil. Akseptfristen er absolutt, det vil si at selger må akseptere budet og kjøper meddeles aksepten innen utløpet av akseptfristen. Dersom du utsetter inngivelse av bud til tett opp mot akseptfristen på et annet bud er det en reell fare for at eiendommen kan bli solgt før ditt bud kommer frem til megler og/eller megler rekker å bringe budet videre til selger. Husk alltid å ringe megler etter at du har sendt et bud eller budforhøyelse, for å forsikre deg om at budet er mottatt og kan formidles til selger. For øvrig vises det til vedlagte forbrukerinformasjon om budgivning.

Alle bud og budforhøyelser skal være skriftlig. I tillegg må legitimasjon være fremlagt, og budet skal signeres av budgiver. Eiendomsmegler kan ikke formidle bud før disse kravene er oppfylt. Vi oppfordrer til å inngi bud elektronisk, ved å trykke på "Gå til budgivning" på eiendommens hjemmeside på eie.no eller ved å trykke på knappen "Gi bud" i finn-annonsen. Ved å benytte denne tjenesten vil vilkårene om legitimasjon og signatur fra budgiver være oppfylt. Som kjøper og selger hos EIE vil du få tilsendt budjournalen etter at handel er inngått. Dette innebærer at alle bud vil bli gjort kjent for partene i den endelige kjøpsavtalen. Øvrige budgivere kan be om å få en kopi av budjournalen i anonymisert form. Det er viktig at du gjør deg kjent med all informasjon om boligen, og at du har spurt om det du eventuelt lurer på, før du legger inn et bud.

Boligkjøperpakke og boligkjøperforsikring
EIE har i samarbeid med If lansert et gunstig forsikringskonsept for deg som kjøper bolig gjennom EIE.

Kjøpere (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. husforsikring, innboforsikring, dobbel rentedekning, flytteforsikring og boligkjøperforsikring som gir deg juridisk bistand dersom du ønsker å reklamere på boligkjøpet.
Kjøpere (ikke juridiske personer) kan også velge å kun tegne boligkjøperforsikring.

Boligkjøperpakken/boligkjøperforsikring må senest tegnes i forbindelse med kontraktsmøtet.

Produktark for boligkjøperpakken og boligkjøperforsikring ligger vedlagt i salgsoppgaven. Ta kontakt med megler for ytterligere informasjon.

Lovanvendelse
Eiendommen selges etter reglene i avhendingsloven. Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen. Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakkyndig før det legges inn bud.

Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen. Dette gjelder likevel bare dersom man kan gå ut i fra at det virket inn på avtalen at opplysningen ikke ble gitt eller at feil opplysninger ikke ble rettet i tide på en tydelig måte. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel. Boligen kan ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm.

Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel). Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen «som den er», og selgers ansvar er da begrenset jf. avhl. § 3-9, 1. ledd 2. pktm. Avhendingsloven § 3-3 (2) fravikes, og hvorvidt en innendørs arealsvikt karakteriseres som en mangel vurderes etter avhendingsloven § 3-8. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Med forbrukerkjøp menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.

Hvitvasking
Eiendomsmegler er underlagt lov om hvitvasking og tilhørende forskrift. Hvitvaskingsloven pålegger megler å gjennomføre kundetiltak av både selger og kjøper. Dersom kjøper ikke bidrar til at megler får gjennomført kundetiltak, og dette medfører at transaksjonen ikke kan gjennomføres eller blir forsinket misligholder kjøper avtalen. Dette vil kunne gi selger rettigheter etter avhendingsloven, herunder rett til å heve kjøpet og gjennomføre dekningssalg for kjøpers regning dersom misligholdet er vesentlig. I tilfeller der det er selger som ikke bidrar til at megler får gjennomført løpende kundetiltak underveis i oppdraget må megler stanse gjennomføringen av transaksjonen. Selger vil i så fall ha misligholdt sine forpliktelser, og kjøper vil kunne ha krav mot selger etter avhendingslovens bestemmelser om mislighold og forsinkelse.

Dersom kundetiltak ikke lar seg gjennomføre vil EIE eiendomsmegling ikke kunne bistå med handelen eller foreta oppgjør.

Personvern
Som interessent, budgiver og kjøper vil dine personopplysninger bli registrert og lagret.  Som eiendomsmeglingsforetak har vi plikt til å oppbevare kontrakter og dokumenter i minst 10 år, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 3-7 (3). Dette innebærer at mulighetene for å få slettet personopplysninger er begrenset. Du kan lese om vår behandling av personopplysninger i vår personvernerklæring på https://eie.no/eiendom/personvernerklaering

Avdeling
Lørenskogmegleren AS
EIE Lørenskog
Org. nr:929031334
Snøkrystallen 9
1470 Lørenskog
Tlf:

Ansvarlig megler
Eiendomsmegler | Partner Christian Halvorsen

Saksbehandlere
Christian Halvorsen
EIE Lørenskog
Eiendomsmegler | Partner
Mob: 91 61 27 17 / E-post: ch@eie.no

Ellen Celine Heireth
Eiendomsmegler | Partner
Mob: 90 50 85 51 / E-post: eche@eie.no

Sett deg godt inn objektet og les salgsoppgaven nøye før du gir bud. Du kan klikke her for å lese mer om budgivingsprosessen.

Vennligst ta kontakt med megler om budgivningen.

Valg av eiendomsmeglingsforetak skal være frivillig. Eiendomsmeglingsforetak kan ikke inngå oppdrag om eiendomsmegling dersom inngåelsen av oppdraget er satt som vilkår i avtale om annet enn eiendomsmegling, f.eks. tilbud om lån eller andre banktjenester, jf. Lov om eiendomsmegling § 6-3 (3).
Bilde 3 av Røykås terrasse 52
For mer om objektet
Røykås terrasse 52

Kontakt megler

Uansett hva du lurer på, svarer vi deg gjerne. Vi stiller bransjens høyeste krav til oss selv, og skreddersyr råd og løsninger for hver enkelt kunde.

Bilde av iphone som viser EIE-portalen
Få full oversikt
EIE portalen – ditt boligunivers

Du bruker en utdatert nettleser!

Internet Explorer er utdatert og ikke lenger offisielt støttet, og utgjør en stor sikkerhetsrisiko. Du bør avinstallere dette programmet og heller bruke Microsoft Edge, Mozilla Firefox, Google Chrome, Apple Safari eller andre nettlesere som oppdateres jevnlig.

Dersom du fortsetter å bruke nettsiden i Internet Explorer eller andre utdaterte nettlesere, kan du oppleve at nettsiden ser rar ut eller ikke fungerer i det hele tatt.

Les mer her: