Bilde 1 av Runden 14Bilde 2 av Runden 14
Digital salgsoppgave
Runden 14

2740 Roa • Lunner kommune

Dette objektet er solgt!

Prisantydning

Objektet er solgt!

Koselig enebolig med flott tomt på 1 447 kvm, sydvendt terrasse og gode solforhold. Stue med peisovn. Uinnredet kjeller.
icon

Unngå doble renteutgifter

Vis i kart
Boligtype
Enebolig
Eierform
Selveier
Antall soverom
2 soverom
Primærrom (P-ROM)
85 m²
Bruksareal (BRA)
169 m²
Kommunale avgifter
kr 1 118 / Mnd
Prisantydning
kr 2 750 000
Omkostninger
kr 98 920
Totalpris
kr 2 848 920
Byggeår
1977
Tomt
Eiet tomt 1447 m²
Oppdragsnummer
185230010
card-default

Line Jorung

Eiendomsmegler MNEF / Fagansvarlig / Daglig leder
Les om Line
Prisantydningkr 2 750 000,-
Boligkjøperpakke If (valgfritt)kr 15 050,-
Pantattest kjøperkr 200,-
Tingl.gebyr pantedokumentkr 585,-
Tingl.gebyr skjøtekr 585,-
Dokumentavgiftkr 82 500,-
  
Totalpris kr 2 848 920
Eiendom
Runden 14, 2740 Roa

Matrikkel
Gnr. 57 Bnr. 79 i Lunner kommune

Boligtype
Enebolig

Eierform
Selveier

Areal
Primærrom: 85 kvm, Bruksareal: 169 kvm
Vedlagte plantegninger er ikke målbare. Arealene er hentet fra tilstandsrapport. Areal og rom er angitt og definert etter dagens faktiske bruk, uavhengig av hva som er godkjent fra bygningsmyndighetene.

Antall soverom
2

Byggeår
1977

Tomt
Eiet tomt 1447 kvm

Prisantydning
2 750 000

Tilstandsrapport
Takstmann: Anticimex Takstdato: 06.07.23 12:00

Totalpris inkl. omkostninger
kr 2 750 000,- (Prisantydning)
Omkostninger:

kr 200,- (Pantattest kjøper)

kr 585,- (Tingl.gebyr pantedokument)

kr 585,- (Tingl.gebyr skjøte)

kr 68 750,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 2 750 000,-))

--------------------------------------------------------

kr 70 120,- (Omkostninger totalt ved prisantydning)

--------------------------------------------------------

kr 2 820 120,- (Totalpris inkl omkostninger)

Valgfrie omkostninger:

kr 15 050,- (Boligkjøperpakke If (valgfritt))

--------------------------------------------------------

kr 2 835 170,- (Totalpris inkl omk og valgfrie omkostninger)

Kommunale avgifter
Kr. 13 406 pr. år Fordelt på følgende måte: Årsavgift feiing/tilsyn kr. 419, Forbruksgebyr vann kr. 3128, Abonnementsgebyr vann kr. 1998, Forbruksgebyr kloakk kr. 5351, Abonnementsgebyr kloakk kr. 2500

Eier
Arne Haakenstadbråten

Beskrivelse
Eiendommen består av en pent opparbeidet tomt på hele 1 447 kvm. Tomten er bebygd med enebolig og er for øvrig opparbeidet med singlet gårdsplass og en stor hage med plenareal, fine trær, prydbusker og hekkbeplantning. Det ble drenert rundt boligen i 2005.

Boligen har en solrik, koselig terrasse utenfor stuen. Terrassen er sydvendt og ca. 19 kvm stor. Det er montert både utebelysning og markise, samt trapp ned til hagen. Fra ett av soverommene er det utgang til en vestvendt luftebalkong på ca. 5 kvm.

Parkering
Ved inngangspartiet er det singlet gårdsplass med biloppstillingsplasser. Øvrig parkering etter områdets gjeldende bestemmelser.

Beliggenhet
Eiendommen ligger i et hyggelig og særs barnevennlig boligområde på Roa i Lunner kommune. Roa er kommunens administrasjonssenter, og både barnehage og ungdomsskole ligger i nabolaget. Lunner byr på godt oppvekstmiljø i landlige omgivelser, men samtidig med kort vei til hovedstaden og Oslo lufthavn.

Stedet har en rekke lag, foreninger og idrettstilbud. Ved ungdomsskolen legges det til rette for aktivitet, med flere friområder og ballplasser. I tillegg ligger Frøystad kunstgressbane i gangavstand. Det er også kort vei til et innholdsrikt løypenett innover Nordmarka, med fine oppkjørte skispor hele vinteren.

Området byr på vakkert landskap der flotte skogsområder og åkerlandskap møtes til et eldorado for friluftsmennesker. Det er kort vei til fine bade- og fiskevann, samt flotte tur- og friluftsområder som gir gode rekreasjonsmuligheter både sommer og vinter.

Ca. 20 minutter fra sentrum finner man Mylla, et idyllisk vann som er et attraktivt utgangspunkt for flotte kanoturer gjennom Nordmarka. Om vinteren byr området på skøytebaner og et antall gode skiløyper i variert terreng.

Tomt
Eiet tomt, 1447 kvm

Kort fortalt
- Enebolig med tomt på 1 447 kvm.
- Rolig, barnevennlig boligområde.
- Velstelt, pent beplantet hage.
- Sydvendt terrasse, vestvendt balkong.
- Gruset gårdsplass ved inngangen.
- Vinkelstue med peisovn.
- Kjøkken ligger i eget rom.
- Bad og wc i første etasje.
- Kjelleren har grovvaskerom.
- Rikelig med lagringsplass.
- Dreneringen er fra 2005.

Skole/barnehage
Elever i barneskoletrinn har skolebussordning til Lunner barneskole som ligger ca. 5 km unna. For elever i ungdomstrinnene er det ca. 5 minutter å gå til Lunner ungdomsskole. Det finnes flere videregående skoler i nærliggende områder, samt et godt utvalg av både private og kommunale barnehager.

Offentlig kommunikasjon
Området gir mulighet for offentlig kommunikasjon med buss. Nærmeste holdeplass er Kildal som ligger ca. 500 meter fra boligen. Det er ca. 3,6 km til Lunner stasjon med togforbindelse til Gjøvik og Oslo. Ved å benytte bil tar det ca. 6 min til Lunner stasjon, 30 min til Hønefoss, 33 min til Oslo Lufthavn, 55 min til Lillestrøm og 1 time til Oslo S.

Fritidstilbud
Dagligvarehandelen kan gjøres ved blant annet Bunnpris eller Kiwi. Ønsker du ytterligere servicetilbud, dekker Roa sentrum de fleste daglige behov. Lunner-tunet kjøpesenter, Gran handelsstand og Mosenteret i Nittedal ligger også godt innenfor rekkevidde. Det samme gjør Hønefoss, Jessheim, Nittedal, Lillestrøm og Oslo.

Inneholder
1. etasje: Entré, gang, wc, bad, 2 soverom, bod, stue og kjøkken.
Kjeller: Boder og vaskekjeller.

Byggemåte
Tilstandsrapporten TG3:
- Bad 1.etasje.
-Brannslokningsutstyr, utgått og må skiftes ut.

Vurdering til TG2:
-Kjøkken, overflate himling og innredning
-Wc rom 1.etasje
-Øvrrige rom, overflate himling
-Rom under terreng, konstruksjon
-Loft (uinredet råloft)
-Varmtvannsbereder grunnet alder
-Hovedstoppekran, av den eldre typen og kan trenge utbedring
-Elektrisk anlegg, fra byggeår og burde utbedres
-Vinduer,grunnet alder
-Yttertak
- Understøtte balkong/veranda
-Grunnmur
-Drenering

Informasjon om byggemåte er hentet fra tilstandsrapport.

For ytterligere informasjon om byggemåte se tilstandsrapport som ligger vedlagt. Det er viktig at interessenter setter seg grundig inn i rapporten. Som kjøper anses man kjent med de opplysninger som tydelig gis i en offentlig godkjent tilstandsrapport. Interessenter oppfordres til å kontakte bygningssakyndig ved eventuelle bygningstekniske spørsmål.

Primærrom
Primærrom: 85 kvm
Følgende rom er inkludert i P-rom: Entré, gang, stue, kjøkken,
2 soverom, bad og wcrom

Bruksareal
Bruksareal: 169 kvm

Standard
Entré
Fra gårdsplassen er det trapp opp til et inntrukket inngangsparti med ytterdør fra 2010. Entreen er malt i grått og har enstavs laminat på gulvet. Det er hattehylle på vegg og plass til skohylle under. Fra entreen er det dør til en gang med bad og toalettrom.

Kjøkken
Kjøkkenet ligger i eget rom og har adkomst fra både gangen og stua. Kjøkkeninnredning har profilerte furufronter og er montert langs to parallelle vegger. Benkeplatene er i laminat, og i den ene benken er det nedfelt dobbel oppvaskkum i stål med avrenningsfelt. Kjøkkenet er ellers utstyrt med ventilator, benkebelysning og opplegg for oppvaskmaskin. Rommet har malte veggflater og enstavs laminatgulv.

Stue
Boligen har en lys og trivelig vinkelstue med lysmalte panelplater på veggene og enstavs laminat på gulvet. Det er store vinduer ut mot hagen og utgang til den sydvendte terrassen. En hvit peisovn gir god varme og ekstra hygge med stort flammebilde i døren. I stuen er det god plass til både sofa og spisebord.

Bad/wc/vaskerom
Boligen har et eldre bad og wc-rom i første etasje og et grovvaskerom i kjelleren. Wc-rommet har gulvbelegg, malte veggflater, vegghengt servant og gulvmontert toalett.

Badet har flislagt gulv med sokkelflis og fliser på veggene i en åpen dusjsone med forhengsmulighet. Øvrige vegger har våtromsplater. Baderomsinnredningen består av benkeskap, servant nedfelt i benkeplate, to veggskap og speil med belysning.

Vaskerom
Vaskekjelleren har betonggulv, vegger med leca og betong, og himling med panel. Rommet er utstyrt med skyllekum i stål, varmtvannsbereder på 150 liter og opplegg for vaskemaskin.

Soverom og garderobe
Boligen har to soverom og det største rommet har skap med foldedører. Sistnevnte rom har også adkomst til bod og utgang til en luftebalkong. Det er rikelig med lagringsplass i flere kjellerboder og på kaldtloft. Til loftet er det adkomst via loftstrapp i det minste soverommet.

For den utfyllende tekniske standard for øvrig, henvises det til vedlagte tilstandsrapport.

Ferdigattest / midlertidig brukstillatelse
Det foreligger ikke ferdigattest på eiendommen, men midlertidig brukstillatelse datert 10.02.1977 vedrørende nybygg.

Etter at bygningsmassen ble oppført har det blitt innført nye bestemmelser i plan- og bygningsloven. Ferdigattest utstedes ikke for bygg/endringer/tiltak som ble omsøkt før 01.01.1998. Det vil dermed ikke være mulig å be om ferdigattest for slike tiltak. Dette betyr ikke at tiltak blir lovlige, men at saken ikke lenger kan avsluttes med ferdigattest.

Elektrisk anlegg
Det gjøres oppmerksom på at en tilstandsrapport kun inneholder en forenklet kontroll av det elektriske anlegget.
Det fremgår av selgers egenerklæring/den bygningskyndiges tilstandsrapport at det mangler/ikke er fremlagt samsvarserklæring (er) for hele/deler av det elektriske anlegget.

Oppvarming
Boligen er oppvarmet elektrisk i kombinasjon med vedfyring. I flere rom er det panelovn og i stuen er det peisovn. Varmtvannsbereder på 150 liter fra byggeår er plassert i vaskekjelleren. Sikringsskapet har i all hovedsak skrusikringer og er plassert i gangen. Ventilasjonen er naturlig med tilluftsventiler i vinduer. Kjøkkenventilator har mekanisk avtrekk.

Energimerking
Energiattest med energimerke Oppvarmingskarakter Rød - Energikarakter G

Kommunale avgifter
Kr. 13 406 pr. år Fordelt på følgende måte: Årsavgift feiing/tilsyn kr. 419, Forbruksgebyr vann kr. 3128, Abonnementsgebyr vann kr. 1998, Forbruksgebyr kloakk kr. 5351, Abonnementsgebyr kloakk kr. 2500
Det gjøres oppmerksom på at det kan forekomme variasjoner i avgiftene som følge av forbruk og eventuelle endringer i gebyrer/avgifter.

Eiendomsskatt
Eiendomsskatt er beregnet til: 2719 kr.pr.år.

Forsikring med polisenummer
Fremtind
Polisenummer: 3319658

Formuesverdi
Formuesverdi for inntektsåret 2021:
Som primærbolig Kr. 539 066,-
Som sekundærbolig Kr. 1 940 638,-

Tekniske installasjoner
TV-tuner følger ikke med objektet, da det følger abonnementet til eier.

Radonmåling
Fra og med 1. januar 2014 må alle som leier ut bolig ha gjennomført radonmåling av boligen og kunne fremvise dokumentasjon på at radonnivåene er forsvarlig. Kravet gjelder alle typer utleieboliger, både de som leies ut av det offentlige, virksomheter og private, inkludert leiligheter og hybler i tilknytning til egen bolig. Også institusjoner o.l. omfattes dersom beboerne betaler leie.

Forpliktelser, rettigheter og servitutter

 Servitutt tinglyst 26.02.1976 med dagboksnr 1402-2/20  Bestemmelse om bebyggelse/Bestemmelse om vann/kloakkledning.  Rett for kommunen til å anlegge og vedlikeholde ledninger m.m.

Eiendommens servitutter følger av dens grunnboksblad.  For servitutter eldre enn fradelingsdato og eventuelle arealoppføringer som kan ha betydning for denne matrikkelenhet henvises det til hovedbruket / avgivereiendommen. For festenummer gjelder henvisningen servitutter eldre enn festekontrakten. Ta kontakt med megler for mer informasjon.


Utleie
Boligen kan i sin helthet leies ut.

Vei/vann/kloakk
Eiendommen er tilknyttet offentlig vei, vann og avløp

Regulering
Eiendommen er regulert etter "Områderegulering for Roa" datert 08.03.2022. For forhold som ikke omfattes av områdereguleringen gjelder kommuneplanens arealdel 2013-2024.

Odel og konsesjon
Det er ikke odel eller konsesjon på eiendommen.

Overtagelse
Overtagelse etter avtale med selger.

Prisantydning, omkostninger og evt. fellesgjeld
kr 2 750 000,- (Prisantydning)

Omkostninger:
kr 200,- (Pantattest kjøper)
kr 585,- (Tingl.gebyr pantedokument)
kr 585,- (Tingl.gebyr skjøte)
kr 82 500,- (Dokumentavgift)
--------------------------------------------------------
kr 83 870,- (Omkostninger totalt ved prisantydning)
--------------------------------------------------------
kr 2 833 870,- (Totalpris inkl omkostninger)

Valgfrie omkostninger:
kr 15 050,- (Boligkjøperpakke If (valgfritt))
--------------------------------------------------------
kr 2 848 920,- (Totalpris inkl omk og valgfrie omkostninger)

Boligselgerforsikring
Selger har tegnet boligselgerforsikring som dekker selgers ansvar etter avhendingsloven begrenset oppad til kr. 12.000.000,-. Egenerklæringsskjema er vedlagt salgsoppgave.

Betalingsbetingelser
Fullstendig kjøpesum samt omkostninger skal være disponibelt på meglers klientkonto innen dato for overtagelse. Kjøpesummen skal innbetales fra norsk finansinstitusjon og/eller kjøpers konto i norsk finansinstitusjon. Eventuell egenkapital skal innbetales i én samlet betaling fra kjøpers egen konto i norsk finansinstitusjon.

Vederlaget
Følgende er avtalt om meglers vederlag:

Grunn og forsikringshonorar (Kr.9 900)
Provisjon (Kr.49 500)
Boligselgerforsikring / boligselgerpakke (Kr.30 579)
Innhenting av offentlige opplysninger (Kr.3 800)
Kostnad for utsatt betaling (Factoring) (Kr.2 900)
Markedspakke 1 (Kr.19 500)
Oppgjør (Kr.6 600)
Visningshonorar (Kr.3 000)
Totalt kr. (Kr.125 779)
Dersom handelen ikke kommer i stand eller at oppdraget sies opp har megleren krav på dekning for
påløpte timer, påløpte visninger, grunn og markedspakke samt utlegg.

Oppdragsnummer
185-23-0010

Budgivning
Eiendomsmegler skal legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden. Vi gjør oppmerksom på at det i forbrukerforhold ikke kan inngis bud med kortere akseptfrist enn kl. 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Eiendomsmegler kan ikke formidle bud med kortere akseptfrist enn dette. Hos EIE stiller vi strengere krav til frister ved budgivning enn det som følger av Forbrukerinformasjon om budgivning punkt 4, vedlagt i salgsoppgaven. Bud skal ikke ha en akseptfrist på mindre enn 30 minutter fra budet inngis. Bud med kortere akseptfrist enn 30 minutter kan bli avvist.

Eiendomsmegler har ikke ansvar for forsinkelser som skyldes tekniske feil. Akseptfristen er absolutt, det vil si at selger må akseptere budet og kjøper meddeles aksepten innen utløpet av akseptfristen. Dersom du utsetter inngivelse av bud til tett opp mot akseptfristen på et annet bud er det en reell fare for at eiendommen kan bli solgt før ditt bud kommer frem til megler og/eller megler rekker å bringe budet videre til selger. Husk alltid å ringe megler etter at du har sendt et bud eller budforhøyelse, for å forsikre deg om at budet er mottatt og kan formidles til selger. For øvrig vises det til vedlagte forbrukerinformasjon om budgivning.

Alle bud og budforhøyelser skal være skriftlig. I tillegg må legitimasjon være fremlagt, og budet skal signeres av budgiver. Eiendomsmegler kan ikke formidle bud før disse kravene er oppfylt. Vi oppfordrer til å inngi bud elektronisk, ved å trykke på "Gå til budgivning" på eiendommens hjemmeside på eie.no eller ved å trykke på knappen "Gi bud" i finn-annonsen. Ved å benytte denne tjenesten vil vilkårene om legitimasjon og signatur fra budgiver være oppfylt. Som kjøper og selger hos EIE vil du få tilsendt budjournalen etter at handel er inngått. Dette innebærer at alle bud vil bli gjort kjent for partene i den endelige kjøpsavtalen. Øvrige budgivere kan be om å få en kopi av budjournalen i anonymisert form. Det er viktig at du gjør deg kjent med all informasjon om boligen, og at du har spurt om det du eventuelt lurer på, før du legger inn et bud.

Lovanvendelse
Eiendommen selges etter reglene i avhendingsloven. Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen. Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakkyndig før det legges inn bud.

Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen. Dette gjelder likevel bare dersom man kan gå ut i fra at det virket inn på avtalen at opplysningen ikke ble gitt eller at feil opplysninger ikke ble rettet i tide på en tydelig måte. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel. Boligen kan ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm.

Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel). Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen «som den er», og selgers ansvar er da begrenset jf. avhl. § 3-9, 1. ledd 2. pktm. Avhendingsloven § 3-3 (2) fravikes, og hvorvidt en innendørs arealsvikt karakteriseres som en mangel vurderes etter avhendingsloven § 3-8. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Med forbrukerkjøp menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.

Hvitvasking
Eiendomsmegler er underlagt lov om hvitvasking og tilhørende forskrift. Hvitvaskingsloven pålegger megler å gjennomføre kundetiltak av både selger og kjøper. Dersom kjøper ikke bidrar til at megler får gjennomført kundetiltak, og dette medfører at transaksjonen ikke kan gjennomføres eller blir forsinket misligholder kjøper avtalen. Dette vil kunne gi selger rettigheter etter avhendingsloven, herunder rett til å heve kjøpet og gjennomføre dekningssalg for kjøpers regning dersom misligholdet er vesentlig. I tilfeller der det er selger som ikke bidrar til at megler får gjennomført løpende kundetiltak underveis i oppdraget må megler stanse gjennomføringen av transaksjonen. Selger vil i så fall ha misligholdt sine forpliktelser, og kjøper vil kunne ha krav mot selger etter avhendingslovens bestemmelser om mislighold og forsinkelse.

Dersom kundetiltak ikke lar seg gjennomføre vil EIE eiendomsmegling ikke kunne bistå med handelen eller foreta oppgjør.

Personvern
Som interessent, budgiver og kjøper vil dine personopplysninger bli registrert og lagret.  Som eiendomsmeglingsforetak har vi plikt til å oppbevare kontrakter og dokumenter i minst 10 år, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 3-7 (3). Dette innebærer at mulighetene for å få slettet personopplysninger er begrenset. Du kan lese om vår behandling av personopplysninger i vår personvernerklæring på https://eie.no/eiendom/personvernerklaering

Avdeling
Der du bor AS
EIE Hadeland
Org. nr:914525284
Vanneboes veg 211
2743 Harestua
Tlf: 46 07 46 07

Ansvarlig megler
Eiendomsmegler MNEF / Fagansvarlig / Daglig leder Line Jorung

Saksbehandlere
Line Jorung
EIE Hadeland
Eiendomsmegler MNEF / Fagansvarlig / Daglig leder
Mob: 90 05 05 67 / E-post: lijo@eie.no


Sett deg godt inn objektet og les salgsoppgaven nøye før du gir bud. Du kan klikke her for å lese mer om budgivingsprosessen.

Vennligst ta kontakt med megler om budgivningen.

Valg av eiendomsmeglingsforetak skal være frivillig. Eiendomsmeglingsforetak kan ikke inngå oppdrag om eiendomsmegling dersom inngåelsen av oppdraget er satt som vilkår i avtale om annet enn eiendomsmegling, f.eks. tilbud om lån eller andre banktjenester, jf. Lov om eiendomsmegling § 6-3 (3).
Bilde 3 av Runden 14
For mer om objektet
Runden 14

Kontakt megler

Uansett hva du lurer på, svarer vi deg gjerne. Vi stiller bransjens høyeste krav til oss selv, og skreddersyr råd og løsninger for hver enkelt kunde.

Bilde av iphone som viser EIE-portalen
Få full oversikt
EIE portalen – ditt boligunivers

Du bruker en utdatert nettleser!

Internet Explorer er utdatert og ikke lenger offisielt støttet, og utgjør en stor sikkerhetsrisiko. Du bør avinstallere dette programmet og heller bruke Microsoft Edge, Mozilla Firefox, Google Chrome, Apple Safari eller andre nettlesere som oppdateres jevnlig.

Dersom du fortsetter å bruke nettsiden i Internet Explorer eller andre utdaterte nettlesere, kan du oppleve at nettsiden ser rar ut eller ikke fungerer i det hele tatt.

Les mer her: