hero a hero b
Digital salgsoppgave
Toppåsveien 47

1454 Fagerstrand • Nesodden kommune

Prisantydning

kr 2 930 000

Omkostninger: kr 87 269Totalpris: kr 3 017 269
Toppåsen/ Fagerstrand: Pen fritidseiendom med stor terrasse, utsikt og flotte solforhold! Stor eiet tomt.
Vis i kart Last ned digital salgsoppgave
Boligtype
Fritidseiendom
Eierform
Selveier
Antall soverom
2 soverom
Primærrom (P-ROM)
61 m²
Bruksareal (BRA)
61 m²
Bruttoareal (BTA)
67 m²
Prisantydning
kr 2 930 000
Omkostninger
kr 87 269
Totalpris
kr 3 017 269
Byggeår
1960
Tomt
Eiet tomt 2128 m²
Oppdragsnummer
28200067
card-default

Anne Elisabeth Naper

Eiendomsmegler/ Partner
Les om Anne
Visninger
Mandag 05. okt.
17:00 - 18:00
Meld deg på visning
Prisantydning kr 2 930 000,-
Pantattest kjøper kr 199,-
Tingl.gebyr pantedokument kr 585,-
Tingl.gebyr skjøte kr 585,-
Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 2 930 000,-) kr 73 250,-
Boligkjøperpakke If (valgfritt) kr 12 650,-
   
Totalpris kr 3 017 269
Eiendom
Toppåsveien 47, 1454 Fagerstrand

Matrikkel
Gnr. 27 bnr. 84 i Nesodden kommune

Eierform
Selveier

Areal
Primærrom: 61 kvm, Bruksareal: 61 kvm, Bruttoareal: 67 kvm

Antall soverom
2

Byggeår
1960

Tomt
Eiet tomt 2128 m²

Prisantydning
2 930 000

Totalpris inkl. omkostninger
2 930 000,- (Prisantydning) Omkostninger 199,50 (Pantattest kjøper) 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 73 250,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 2 930 000,-)) 12 650,- (Boligkjøperpakke If (valgfritt)) 87 269,50 (Omkostninger totalt) 3 017 269,50 (Totalpris inkl. omkostninger)

Parkering
Biloppstillingsplass i egen carport samt godt med biloppstillingsplasser på egen eiendom.

Eier
Lars Gulbjørnrud

Beliggenhet
Naturskjønn beliggenhet i landlig og barnevennlig fritidsboligområde på Fagerstrand i Nesodden kommune. Umiddelbar nærhet til tur- og fritidsområder. Nær skoler, barnehager og matbutikk.

Nær bussholdeplass med bussforbindelse til bl.a. Tangen brygge og båt videre til Aker brygge og Lysaker. Båtforbindelse fra Tangen Brygge til Oslo tar 25 min. I sommerhalvåret er det hurtigbåt fra Sjøstrand og Flaskebekk brygge til Tangen Brygge. Ca. 15 min. med bil til Tangen sentrum med øvrige servicetilbud. Flotte friluftsmuligheter og turterreng i skog, men også nær badestrender og marina.

Fagerstrand lokalsentrum er utvikling.
Nesodden er en langstrakt kommune med et befolkningstyngdepunkt i nord og et befolkningstyngdepunkt i sør.  Nesodden ønsker en økt satsning på Fagerstrand og iht. kommuneplanens arealdel 2018-2042 skal kommunens lokalsenter i sør, Fagerstrand, styrkes. Derfor legger kommuneplanen opp til to vekstsentre. 80 prosent av den forventede veksten fordeles mellom hovedsentrum på Tangen, med 45 prosent vekst, og lokalsentrum på Fagerstrand, med 35 prosent vekst. Sentrene skal utvikles etter prinsippet «innenfra og ut». 20 prosent av veksten fordeles på grendene for å opprettholde stabile bomiljø.

Tomt
Eiet tomt, 2128 m²

Eiendommen opparbeidet med trær og gruslagt gårdsplass. Nedre del av tomten er hovedsakelig flat.

Inneholder
Fritidsbolig fra 1960 over 1- plan med 1. etasje. Krypkjeller under del. Tilhørende carport og hønsehus.

Boligen består av: Bad, gang, stue/kjøkken og 2 soverom.

Byggemåte
Bygningen er fundamentert med grunnmur i betong til sprengsteinsfylling/fjell og antatt fast byggegrunn. Yttervegger er oppført i tradisjonell bindingsverk utvendig kledd med panel. Etasjeskille i tre. Takkonstruksjon er av type saltak tekket med Panjaplater el. Overbygget inngangsparti. Dette iht. vedlagte tilstandsrapport. For mer informasjon se vedlagte tilstandsrapport.

Primærrom
Primærrom: 61 kvm

Bruksareal
Bruksareal: 61 kvm

Boder
Krypkjeller.
Bod med utvendig adkomst: Del av hovedbygning, gulv og vegger kledd med osb-plater

Standard
Fritidsboligen er oppført i 1960 og pusset i 2012/ 2013.

Meget pent, lyst kjøkken med Ikea kjøkkeninnredning , laminat benkeplate, fliser over benk, utslagsvask med ett-greps blandebatteri, kjøkkenventilator og opplegg for oppvaskmaskin. Avsatt plass til hvitevarer som komfyr og oppvaskmaskin. Lys under overskap. Kjøkken fra 2013 - 2014.

Delikat flislagt bad med varmekabler og opplegg for vaskemaskin . Badet ble pusset opp i 2013 - 2014. Det er ikke fremlagt dokumentasjon på oppussingen.

Innvendige gulv er hovedsakelig overflatebehandlet med laminat. Fliser på bad. Overflater hovedsakelig fra ca. 2014.

Innvendige vegger er hovedsakelig overflatebehandlet med overflatebehandlet panel og malte flater. Fliser på bad. Overflater hovedsakelig fra 2013-2014

Innvendige himlinger er hovedsakelig overflatebehandlet med malt panel. Overflater hovedsakelig fra 2013-2014.

Hønsehus: Bygningen er fundamentert med frittliggende Lecablokker og stein til grunn. Yttervegger er oppført i tradisjonell bindingsverk utvendig kledd med panel. Takkonstruksjon av type saltak tekket med presenning. Innlagt strøm.

Kjølerom: Bygningen er fundamentert med støpt såle til antatt fast grunn. Bygning er oppført i tre med yttervegger i antatt tradisjonell bindingsverk utvendig kledd med panel. Etasjeskille i tre. Takkonstruksjon av type saltak tekket med takplater.


TG3: Er gitt til luftbehandling våtrom. TG er gitt med tanke på observasjoner.
TG2: Er gitt til krypkjeller under bygningen. Krypkjeller vurderes å ha normal forventet tilstand i forhold til alder og
utførelsesmetode. Krypkjeller virket tørr befaringsdag og ingen skader ble avdekket ved inspeksjon. Ved nedbør er det noe
vanninnsig i kjeller. TG er gitt med tanke på erfaringsmessig risikokonstruksjon
TG2: Er gitt til tredør for adkomst kjeller. TG er gitt med tanke på tredør adkomst kjeller, alder, observasjoner og normalt forventet
brukstid.
TG2: Er gitt til varmtvannsbereder på ca. 80 liter fra ca. 1998 . TG er gitt til varmtvannsbereder med tanke på alder, observasjoner
og normal forventet brukstid.
TG2: Er gitt til utendørs, generelt. TG er gitt med tanke på observasjoner.
TG2: Er gitt til varmtvannsbereder på ca. 80 liter fra ca. 1998 . TG er gitt til varmtvannsbereder med tanke på alder, observasjoner
og normal forventet brukstid.
TG2: Er gitt til eldre vinduer. TG er gitt med tanke på alder, observasjoner og normalt forventet brukstid.
TG2: Er gitt til balkonger, terrasser ol.. TG er gitt med tanke på alder, observasjoner og normalt forventet brukstid.
TG2: Er gitt til overflater på innvendige gulv. TG er gitt med tanke på ovennevnte visuelle observasjoner.
TG2: Er gitt bod med utvendig adkomst. TG er gitt utfra en helhetsvurdering av bygningen hensyntatt alder og forventet brukstid,
observasjoner og tiltenkt bruk.
TG3: Er gitt til hønsehus. TG er gitt utifra en helhetsvurdering av bygningen.
TG3: Er gitt til kjølerom. Bygningen fremstår som et totalt rehabiliteringsobjekt og det anbefales kondemnering av bygningsmassen da det er uøkonomisk å rehabilitere slike bygninger.

Dette iht vedlagte tilstandsrapport. For utfyllende tekniske standard for øvrig henvises det til tilstandsrapporten som forutsettes lest i sin helhet.

Ferdigattest
Det finnes ingen ferdigattest/midlertidig brukstillatelse i kommunens arkiver
Eldre fritidsbolig anses derfor med brukstillatelse iht. registrering i eiendomsregisteret som "tatt i bruk", men det bemerkes at dokumentasjonen mangler. Fom. 1. juli 2015 er byggereglene forenklet, og det vil ikke utstedes ferdigattest på tiltak omsøkt før 01. januar 1998.
Godkjente bygningstegninger er rekvirert fra Nesodden kommune og vedlagt salgsoppgaven. Det er avvik mellom tegningene og bygningen slik den er i dag.

Oppvarming
Elektrisk oppvarming av boligen. Gulvvarme på bad i ente. Bygningen er trolig isolert med isolasjonsmatter, ca. 15 cm. I vegger og ca. 25 cm i himling fra 2013-2014. Dette iht. vedlagte tilstandsrapport.

Energimerking
Energiattest med energimerke Oppvarmingskarakter Rød - Energikarakter G

Kommunale avgifter
I 2019 ble det fakturert kr. 2 818,- for renovasjon og kr. 713,- for slam.

Eiendomsskatt
Det er ikke eiendomsskatt på fritidsbolig i Nesodden kommune.

Faste løpende kostnader
Årlig kontingent for Toppåsen Veilag er kr. 3000,- pr. 2020.

Formuesverdi
Formuesverdi er ikke fastsatt, men fastsettes av Likningskontoret etter en beregningsmodell om hensyntar om boligen er en såkalt "primærbolig" (der boligeier er bosatt iht Folkeregisteret) eller "sekundærbolig" (andre boliger man eier). Formuesverdi for primærbolig vil normalt utgjøre ca 25 % av den beregnede kvadratmeterprisen multiplisert med boligens areal. For sekundærboliger vil likningsverdi normalt utgjøre ca. 90 % av den beregnede kvadratmeterprisen multiplisert med boligens areal. For mer informasjon, se www.skatteetaten.no.

Tekniske installasjoner:
TV-tuner følger ikke med objektet, da det følger abonnementet til eier.

Diverse
Det er ikke utført radontest av fritidsboligen.

Det var 1 brakke på eiendommen som ikke ble befart befaringsdag. Brakken medfølger ved salg, og det anbefales å befare brakkene før eventuelt kjøp.

Radonmåling
Fra og med 1. januar 2014 må alle som leier ut bolig ha gjennomført radonmåling av boligen og kunne fremvise dokumentasjon på at radonnivåene er forsvarlig. Kravet gjelder alle typer utleieboliger, både de som leies ut av det offentlige, virksomheter og private, inkludert leiligheter og hybler i tilknytning til egen bolig. Også institusjoner o.l. omfattes dersom beboerne betaler leie.

Forpliktelser, rettigheter og servitutter
Eiendommens servitutter følger av dens grunnboksblad.  For servitutter eldre enn fradelingsdato og eventuelle arealoppføringer som kan ha betydning for denne matrikkelenhet henvises det til hovedbruket / avgivereiendommen. For festenummer gjelder henvisningen servitutter eldre enn festekontrakten. Ta kontakt med megler for mer informasjon.

Kommunen har lovbestemt første prioritets pant (legalpant) i eiendommen for eventuelle ubetalte kommunale skatte- og avgiftskrav.

Aktuelle budgivere forutsettes å gjøre seg kjent med eiendommens heftelser/ servitutter.

Eiendommen har følgende tinglyste heftelse som er vedlagt salgsoppgaven.
Dagboknr. 1956/2115-1/5 tgl. 21.07.1956: 
Bestemmelse om gjerde  
Bestemmelse om bebyggelse
Forbud mot visse former for næringsvirksomhet.
Bestemmelse om generende virksomhet
Bestemmelse om vannrett

Det er anlagt adkomstvei til bruk for Toppåsveien 63, 67 og 69 over nedre del av denne eiendommen. Adkomsten blir tinglyst som en heftelse på Toppåsveien 47 før overtagelse.

Utleie
Eiendommen kan i sin helhet leies ut.

Vei/vann/kloakk
Privat asfaltert adkomstvei. Veien vedlikeholdes av Toppåsen Veilag som denne eiendommen deltar i og betaler sin andel av vei vedlikehold og brøyting etc.

Veien skal utbedres og det påløper kostnader i denne forbindelse, selger betaler denne eiendommens andel av utbedringskostnadene på arbeidet som pt. er vedtatt.

Innlagt vann fra privat brønn. Borevannet er ikke kontrollert mtp. om det er drikkbart. Det anbefales kvalitetskontroll av borevannet med jevne mellomrom.

Gråvann til terreng fra kjøkken og dusj. Fritidsboligen har ikke godkjent vann og avløp.

Regulering
Eiendommen er beliggende i et uregulert område avsatt til LNRF areal for nødvendige tiltak for landbruk og reindrift og gårdstilknyttet næringsvirksomhet basert på gårdens ressursgrunnlag i gjeldende kommuneplan.

Overtagelse
Overtagelse etter avtale med selger.

Prisantydning, omkostninger og evt. fellesgjeld
2 930 000,- (Prisantydning) Omkostninger 199,50 (Pantattest kjøper) 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 73 250,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 2 930 000,-)) 12 650,- (Boligkjøperpakke If (valgfritt)) 87 269,50 (Omkostninger totalt) 3 017 269,50 (Totalpris inkl. omkostninger)

Boligselgerforsikring
Selger har tegnet boligselgerforsikring som dekker selgers ansvar etter avhendingsloven begrenset oppad til kr. 10.000.000,-. Egenerklæringsskjema er vedlagt salgsoppgave.

Betalingsbetingelser
Fullstendig kjøpesum samt omkostninger skal være disponibelt på meglers klientkonto innen dato for overtagelse.

Lov om tiltak mot hvitvasking og terrorfinansiering(hvitvaskingsloven) pålegger eiendomsmegleren å gjennomføre legitimasjonskontroll og risikovurdering av alle kunder og/eller eventuelle reelle rettighetshavere. Dersom kundene ikke oppfyller lovens krav eller eiendomsmegler har mistanke om at transaksjoner har tilknytning til utbytte av straffbare handlinger eller forhold som rammes av straffeloven §§ 131 - 136 a, kan eiendomsmegleren stanse gjennomføring av handelen. Eiendomsmegleren kan ikke holdes ansvarlig for de konsekvenser dette vil kunne få for partene eller andre som har interesser i eiendomshandelen.

Vederlaget
Meglers vederlag er provisjonsbasert.
I tillegg kommer grunnpakke kr. 14.500, tilrettelegging kr. 5.900, markedspakke kr. 14.900, oppgjørshonorar kr. 7.500 og visninger kr. 3.900 pr gang.

Dersom handelen ikke kommer i stand eller at oppdraget sies opp har megleren krav på dekning for påløpte timer, påløpte visninger, grunn og markedspakke samt utlegg.

Oppdragsnummer
28-20-0067

Budgivning
Som kjøper og selger hos Eie vil du få forelagt budjournalen på kontraktsmøtet. Dette innebærer at alle bud vil bli gjort kjent for partene i den endelige kjøpsavtalen. Megler er forpliktet til å legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden.Vi gjør oppmerksom på at ingen bud kan ha akseptfrist før minimum kl. 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. I henhold til gjeldende regler kan megler ikke formidle bud med akseptfrist kortere enn dette.

Hos Eie stiller vi strengere krav til frister ved budgivning enn det som følger av Forbrukerinformasjon om budgivning punkt 4, se bilag til budskjema i salgsoppgaven. Bud skal ikke ha en akseptfrist på mindre enn 30 minutter fra budet inngis. Bud med kortere akseptfrist enn 30 minutter kan bli avvist. For øvrig vises det til vedlagte forbrukerinformasjon om budgivning. Det er viktig at du gjør deg kjent med all informasjon om boligen, og at du har spurt om det du eventuelt lurer på, før du legger inn et bud.

Boligkjøperpakke
Eie har i samarbeid med If lansert et gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert i en pakke til en meget konkurransedyktig pris.
 
Kjøpere (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. husforsikring, innboforsikring, dobbel rente dekning, flytteforsikring og boligkjøperforsikring som gir deg juridisk bistand dersom du ønsker å reklamere på boligkjøpet. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte. Ta kontakt med megler for ytterligere informasjon.

Solgt "som den er"
Solgt "som den er" avhendingsloven (avhl.) § 3-9:
Eiendommen selges iht. avhl. § 3-9, som innebærer at den selges i den tilstand den er under visning. Kjøper kan derfor ikke påberope seg noen andre bestemmelser etter avhl. kapittel 3, enn de regler som er ufravikelige i forbrukerforhold, jf. avhl. § 3-9, jf. § 1-2 (2). Selv om eiendommen er solgt "som den er", har eiendommen likevel mangel der dette følger av § § 3-7 eller 3-8; når kjøper ikke har fått opplysninger om forhold ved eiendommen som selger kjente eller måtte kjenne til, og som kjøper hadde grunn til å regne med å få. Det samme gjelder dersom eiendommen ikke er i samsvar med opplysninger som er gitt i annonse, salgsprospekt eller ved annen markedsføring på vegne av selger. Dette gjelder likevel bare dersom man kan gå ut fra at opplysningene har virket inn på avtalen, og ikke er blitt rettet i tide på en tydelig måte.
Eiendommen har også mangel dersom den er i vesentlig dårligere stand enn kjøper hadde grunn til å regne med ut fra kjøpesum og forholdene ellers.

Alle interessenter oppfordres derfor til å sette seg inn i vedlagte egenerklæring fra selger, samt til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis.

Opplysninger i salgsoppgaven er godkjent av selger. Hele salgsoppgaven må grundig gjennomgås av interessenten(e). I tillegg oppfordres interessenten(e) til å sette seg inn i alle relevante dokumenter fra forretningsfører, f.eks. vedtekter, årsberetning, eventuelle husordensregler mv.


 

Avdeling
Meglerhuset Ullevålsveien AS
Eie Fagerborg
Org. nr:993773980
Ullevålsveien 113
0359 Oslo
Tlf: 22 93 08 30, Fax:

Ansvarlig megler
Eiendomsmegler/ Partner Anne Elisabeth Naper

Saksbehandlere
Anne Elisabeth Naper
Eie Fagerborg
Eiendomsmegler/ Partner
Mob: 95 27 60 07 / E-post: naper@eie.no


Eie Fagerborg

 

Sett deg godt inn objektet og les salgsoppgaven nøye før du gir bud. Du kan klikke her for å lese mer om budgivingsprosessen.


Gå til budgivning

Kontakt megleren

Uansett hva du lurer på, svarer vi deg gjerne. Vi stiller bransjens høyeste krav til oss selv, og skreddersyr råd og løsninger for hver enkelt kunde.