Bilde 1 av Ormerudveien 32Bilde 2 av Ormerudveien 32
Digital salgsoppgave
Ormerudveien 32

1410 Kolbotn • Nordre Follo kommune

Prisantydning

kr 7 990 000

Omkostninger: kr 213 770Totalpris: kr 8 203 770
Stor og innholdsrik enebolig over tre plan i et attraktivt boligområde | Standard 16/17 | Garasje | Solrike terrasser |
icon

Unngå doble renteutgifter

Last ned salgsoppgaveVis i kart
Boligtype
Enebolig
Eierform
Selveier
Antall soverom
5 soverom
Primærrom (P-ROM)
219 m²
Bruksareal (BRA)
223 m²
Kommunale avgifter
kr 1 721 / Mnd
Prisantydning
kr 7 990 000
Omkostninger
kr 213 770
Totalpris
kr 8 203 770
Byggeår
1931
Tomt
Eiet tomt 916 m²
Oppdragsnummer
76210024
card-default

Scott Martinsen

Partner / Eiendomsmegler MNEF
Les om Scott
card-default

Charlotte Solli

Daglig leder / Partner / Eiendomsmegler
Les om Charlotte
Meld interesse

Få informasjon og oppdatering om denne boligen

Meld interesse
Prisantydningkr 7 990 000,-
Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 7 990 000,-)kr 199 750,-
Pantattest kjøperkr 200,-
Tingl.gebyr pantedokumentkr 585,-
Tingl.gebyr skjøtekr 585,-
Boligkjøperpakke If (valgfritt)kr 12 650,-
  
Totalpris kr 8 203 770
Eiendom
Ormerudveien 32, 1410 Kolbotn

Matrikkel
Gnr. 240 bnr. 330 i Nordre Follo kommune

Boligtype
Enebolig

Eierform
Selveier

Areal
Primærrom: 219 kvm, Bruksareal: 223 kvm
Vedlagte plantegninger er ikke målbare. Arealene er hentet fra takstrapport. Areal og rom er angitt og definert etter dagens faktiske bruk, uavhengig av hva som er godkjent fra bygningsmyndighetene.

Kommentar areal
Rommene i boligen er navngitt etter dagens bruk, uavhengig av hva de er godkjent og byggemeldt som. Det bemerkes i den sammenheng at det er utført endringer i boligen som gjør at boligens bruk avviker fra den godkjente bruken/byggemeldte tegninger. Etter en gjennomgang av tegningene hos kommunen har ikke undertegnede kunne finne tegninger som samsvarer med dagens planløsning av boligen. Flere av endringene er søknadspliktige, og det er ikke fremlagt dokumentasjon på at de er godkjent av kommunen. I forbindelse med salg av eiendommen oppfordres interessenter til å sette seg inn i de godkjente tegningene.

Antall soverom
5

Byggeår
1931

Tomt
Eiet tomt 916 kvm

Prisantydning
7 990 000

Tilstandsrapport
Takstmann: Anticimex ASS
Takstdato:

Totalpris inkl. omkostninger
7 990 000,- (Prisantydning)

Omkostninger
199 750,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 7 990 000,-))
200,- (Pantattest kjøper)
585,- (Tingl.gebyr pantedokument)
585,- (Tingl.gebyr skjøte)
12 650,- (Boligkjøperpakke If (valgfritt))

213 770,- (Omkostninger totalt)

8 203 770,- (Totalpris inkl. omkostninger)

Kommunale avgifter
Kommunale gebyrer for siste termin var kr. 5161,94,- ihht. opplysninger fra Nordre Follo kommune.

Gebyrtype:
A konto forbruk vann i år: 965,25,-
A konto forbruk avløp i år: 1024,50,-
Abonnement vann bolig: 532,-
Abonnement avløp bolig: 766,-
Helårsrenovasjon standard: 672,20,-
Feiegebyr bolig: 169,60,-
Netto: 4129,55,-
Mva: 1032,39,-
Totalt: 5161,94,-

Eier
Najam-us-saqib Sheikh Rizwana Sheikh

Beskrivelse
Velkommen til Ormerudveien 32!
Dette er en enebolig over tre plan med store vindusflater og terrasser. Tomten er pent opparbeidet med en garasje for parkering. Boligen er innredet med mulighet å leie ut deler av egen bolig. Boligen er moderne og tidsriktig etter renovering i 2016/2017. Arealene er godt utnyttet og planløsningen er praktisk og innholdsrik. Boligen består i sin helhet av en 3 romslige stuer, to kjøkken, tre delikate bad, et vaskerom, en salong og totalt 5 soverom. La oss ta turen inn.

Entré I U.etasje
Det første som møter oss er en lys og åpen entré. Det er plass til en enkel garderobeløsning hvor du kan henge fra deg alt av yttertøy. Entreen binder sammen flere av rommene i denne etasjen som gjør at boligen oppleves lys og luftig.

Bad & separert WC I U.etasje
Pent flistlagt bad av god størrelse. Badet utstyrt med badekar, veggmontert klosett og speilskap. Det er også et separert toalett som er utstyrt med veggmontert klosett, servant med skuffer og speilskap. Et separat toalett er praktisk og gjør morgningen mer effektiv, da det ikke skaper kø til badet.

Kjellerstue I U.etasje
Videre kommer vi inn til stuen. Rommet er praktisk inndelt i egne soner for sofagruppe og medievegg. Det kommer inn godt med lys fra vindusflatene som skaper en god atmosfære i rommet. Fra stuen er det trappoppgang til boligens 1.etasje.

Soverom 1,2&3 I U.etasje
I denne etasjen finner vi tre av boligens soverom. Alle er av god størrelse hvor det er plass til seng med tilhørende nattbord. Alle rommene har skyvedørsgarderober med god oppbevaringsplass.

Salong I U.etasje
Videre finner vi et rom som ikke er i de fleste hjem. Her er det innredet til en egen salong i boligen. Rommet er i dag innredet med to sminkebord med speil som har lys rundt. Rommet kan benyttes til hva du måtte ønske, her er det bare fantasien som setter grenser. Fra salongen er det adkomst til en krypkjeller via en luke.

Vaskerom I U.etasje
Boligen har et praktisk vaskerom hvor du kan ha litt mer system i klesvasken. Innredningen består av hvite glatte fronter, benkeplate i laminat og rustfri opppvaskkum, samt plass for vaskemaskin og tørketrommel i søyle.

Stue I 1.etasje
Stuen er meget romslig hvor det kommer inn godt med lys fra vindusflatene. Stuen er praktisk med naturlig inndelte soner til sofagruppe med tilhørende salongbord, samt medievegg. Fra stuen er det en åpen løsning til kjøkkenet og spisesonen, dette er med andre ord et sosialt og åpent rom å være i. I stuen er det også en peisovn som er god å ha nå som vinteren er her. Her er det godt å slenge seg ned på sofaen og nyte fredagskvelden foran skjermen med familien, med varme fra peisen. Fra stuen er det adkomst til en romslig terrasse på ca. 30 kvm. Her er det meget gode solforhold, og god plass til ute møbler. Når sommeren nærmer seg igjen er det godt å kunne tilbringe tiden sin her ute. 

Kjøkken & Spisesone I 1.etasje
Kjøkkenet er meget romslig og har en åpen løsning mot stuen. Det er godt med skap- og benkplass, samt en praktisk kjøkkenøy. Her er det bare å kose seg med matlagingen. I tilknytning til kjøkkenet er det en egen spisesone. Her er det god plass til et stort spisebord hvor du kan be inn venner og familie til hyggelig lag. Den åpne løsningen gjør at du kan lage mat, samtidig som du kan være sosial med gjestene dine. Kjøkkeninnredningen er tidsmessig og består av hvite glatte fronter og kjøkkenøy. Kjøkkenet er utstyrt med rustfri oppvaskkum, fritthengende ventilator og integrerte hvitevarer.

Bad I 1.etasje
Badet er utstyrt med veggmonterte dusjvegger, dusj direkte på gulv, veggmontert klosett, dobbel servant med skuffer, speilskap og opplegg for vaskemaskin.

Soverom I 1.etasje
I denne etasjen finner vi et av husets fem soverom. Rommet er av god størrelse med plass til en dobbeltseng med tilhørende nattbord på begge sider. Det er en praktisk skyvedørsgarderobe med god oppbevaringsplass.

Kjøkken I 2.etasje
Lyst og praktisk kjøkken med mye skap-og benkplass. Her er plassen utnyttet godt. Kjøkkeninnredningen er tidsmessig og består av hvite glatte fronter og benkeplater i laminat. Kjøkkenet er utstyrt med rustfri oppvaskkum, ventilator og integrerte hvitevarer.

Loftsstue I 2.etasje
Lys og romslig stue med egne soner for sofagruppe og medievegg. Her får du inn godt med lys fra vindusflatene som gjør at dette er et lyst og hyggelig rom å være i. Fra stuen er det adkomst til en romslig terrasse på ca. 37 kvm. Her kan du møblere som du vil og nyte solen om sommeren.

Bad I 2.etasje
Badet er utstyrt med veggmonterte dusjvegger, dusj direkte på gulv, veggmontert klosett, servant med skapinnredning, speilskap og opplegg for vaskemaskin.

Soverom I 2.etasje
Her finner vi boligens siste soverom. Også dette rommet er av god størrelse med plass til en dobbeltseng med tilhørende nattbord, samt romslig garderobeløsning.

Bod I 2.etasje
Her er det en innvendig bod for ekstra oppbevaringsplass.

Parkering
Egen garasje tilknyttet eiendommen på ca. 24 kvm med vippeport i tre. I tillegg er det plass til opptil 6 gjestebiler ute på tomten.

Beliggenhet
Enebolig beliggende i et hyggelig og barnevennlig område. Her har du gangavstand til Kolbotn sentrum, samt kort vei til barnehager og skoler.

Kolbotn torg er nærmeste senter og består av flere ulike servicetilbud. Her finner du et godt utvalg av butikker, gode spisesteder og morsomme familieaktiviteter. I tillegg finner du Kolbotn Kulturhus hvor det er et rikt kulturliv med konserter, kino og bibliotek. Området rundt er idyllisk med flotte grøntarealer, gågaten, torget og strandsonen mot Kolbotnvannet.

Om sommeren er det flere fine badeplasser langs Gjersjøen, og i Oslofjorden finner du blant annet Hvervenbukta, Ingierstrand og Svartskog. For litt mer aktivitet kan man ta turen til en 18-hulls golfbane på Oppgård, ca. 18min med bil fra boligen. Det er også tennisanlegg og slalåmbakke i Ingierkollen.

Nærmeste bussholdeplass er Fjellveien med avganger i retning Oslo og Kolbotn. Fra Kolbotn er det togforbindelser du også kan benytte deg av.

Bebyggelse
Enebolig beliggende i Ormerudveien 32 på Rikeåsen i Nordre Follo kommune. Eiet tomt opparbeidet med singlet gårdsplass, gressplen og diverse beplantning. Parkering i garasje samt oppstillingsplasser i gårdsplass.

Tomt
Eiet tomt, 916 kvm
Eiendommen har felles innkjørsel med naboene. Tomta er opparbeidet med bilvei, frittstående garasje ca. 24kvm og flere biloppstillingsplasser.

Adkomst
Se vedlagt kartskisse i annonsen. Ved å trykke på kartet får du enkelt tilgang til en spesifisert reiserute fra ønsket startsted til den aktuelle boligen, Ormerudveien 32.

Skole/barnehage
Dersom skole- og barnehagetilbud er av betydning for handelen, må interessenten selv sjekke dette med barnehagekontor og skolekontor for det aktuelle området.

Inneholder
Enebolig over tre etasjer samt råloft og krypekjeller.

Boligen består av:
U.etasje: Entré/hall, wc-rom, bad, tre soverom, rom benyttet som hobbyrom(ikke målbart), vaskerom(ikke målbart) og krypekjeller.

1.etasje: Yttergang, soverom, bad og stue med åpen kjøkkenløsning.

Innredet loft: Soverom, bad, bod, kneloft, stue og kjøkken.

Utgang fra stue(1.etasje) til sydvest-vendt terrasse på ca 29 m².

Utgang fra stue(innredet loft) til sydvest-vendt terrasse på ca 37 m².

Byggemåte
Enebolig fra 1931, påbygget ukjent årstall. Støpt plate. Grunnmur av betong, sparesteinsmur og lettklinkerblokker. Yttervegger av lettklinkerblokker og trekonstruksjoner. Fasader utført i fliser, pussede flater og stående kledning. Etasjeskillere av trekonstruksjoner. Takkonstruksjon utført i saltaksform utvendig tekket med metallplater. Glatte entrédører med glassfelt. Terrassedører og vinduer med karmer av pvc og tre-lags glass fra 2016. Takvindu med karmer av tre og to-lags glass fra ukjent årstall.

Primærrom
Primærrom: 219 kvm
Følgende rom er inkludert i P-rom:

U.etg:
Entrè/hall, wc-rom, bad og tre soverom (hobbyrom og vaskerom er ikke målbart grunnet lav takhøyde).

1.etg:
Soverom, bad og stue med åpen kjøkkenløsning.

Innredet loft:
Trappegang, soverom, bad, stue og kjøkken.

Kommentar areal
Innvendig trapp er medregnet i boligens primærareal.
Deler av innredet loft er ikke målbart grunnet lav takhøyde, den totale gulvflaten er målt til ca 62 m².
Deler av u.etasjen er ikke målbar grunnet lav takhøyde, den totale gulvflaten er målt til ca 93 m².
Det er ukjent om det er søkt om separat utleiedel på innredet loft, eller om det lar seg gjøre. Rommene er medregnet i rapporten etter dagens bruk.
Hobbyrom er på godkjent tegninger beskrevet som bodarealer. Det er ukjent om det er søkt om bruksendring av rommet, eller om det lar seg gjøre.
Rommet er av den grunn ikke godkjent til varig opphold. Rommet er medregnet i rapporten etter dagens bruk.

Bruksareal
Bruksareal: 223 kvm

Standard
Oppsummering av TG3 og TG2 av tilstandsraporten, beskrevet av takstmann:
TG3:
Overflater vegger - Det er observert svertesopp samt fukt i yttervegg i bod. Skjulte/bakenforliggende skader kan ikke utelukkes. Videre undersøkelser anbefales.

Skorsteiner inne i boligen Innkledd elementpipe. -  Minimum to sider skal kunne inspiseres. Konstruksjonen må åpnes slik at minimum to sider blir synliggjort. Innkledd teglsteinspipe. Alle fire sider skal kunne inspiseres. Konstruksjonen må åpnes slik at alle fire sider blir synliggjort. Røykrør i u.etasjen til elemenpipe er ikke tilstrekkelig plommer. Tiltak anbefales.

Brannslokkingsutstyr - Brannslukkerutstyr er utgått / ikke forskriftsmessig vedlikeholdt. Brannslukkingsutstyr må fornyes/vedlikeholdes.

Brannskiller - Det er ikke kjent om brannskiller er korrekt utført i henhold til byggteknisk forskrift. Det foreligger ingen dokumentasjon. Forholdet må undersøkes av kompetent personell, og eventuelle utbedringer må utføres. Underliggende sjablongmessig prisanslag gjelder for brannteknisk inspeksjon.

Forstøtningsmurer - Det mangler rekkverk. Tiltak må påregnes.

TG2:
Våtrom - Bad, u.etasje:
Ventilasjon - Ventilasjonsspalte dør/terskel er ikke etablert. Redusert avtrekkseffekt når døren er lukket. Lufttilførsel anbefales etablert. Gjelder også bad i 1.etg og bad på loft, samt toalettrom.

Slukets tilkomstmulighet for rengjøring - Tilkomst til sluket under badekar er utilfredsstillende.

Sanitærutstyr / innredning - Drenering fra innebygget sisterne er ikke registrert. Eventuell fukt i konstruksjonen vil derfor kunne medføre skader over tid før det oppdages. Gjelder også bad i 1.etg og bad på loft, samt toalettrom.

Overflater himling - Riss/sprekk i overgangen mellom vegg/himling. Fukt i konstruksjonen med behov for vedlikehold/utbedringer.

Membran, tettesjikt og overgang til sluk. - Grunnet plassering av badekar er det ikke mulig å foreta undersøkelse av sluket. Dette kan ha betydning for rommets lekkasjesikkerhet. Tettedetaljer ved rørgjennomføring tilknyttet dusjarmatur til toalett er usikker. Fare for fukt i konstruksjon. Tettedetaljer bør fornyes.

Fallforhold (gulv) - Det er ikke mulig å måle lokalfall rundt sluket grunnet plassering av dusjkabinett/badekar.

Avløpsrør (ink. sluk) - Sluk er ikke inspisert grunnet plassering av badekar, det er derfor ikke mulig å verifisere tilstand. TG2 er satt for å belyse risiko.

Våtrom - Bad, 1.etasje:
Overflater gulv - Riss/sprekk i gulvflis ved dør. Vurdert til å være kosmetisk.

Membran, tettesjikt og overgang til sluk. - Tettesjikt/slukmansjett ikke klemt med klemring i sluk og er derfor spesielt utsatt for lekkasjer. Tettesjikt i sluk bør fornyes.

Fallforhold (gulv) - Lokalfall i dusjsonen er mindre enn hva som ideelt anbefales. Det ble målt på tilfeldig sted og målingen viste et fallforhold på 2 mm. Fallet er mindre enn 1:50 i en avstand på 80 cm.

Avløpsrør (ink. sluk) - Selv om det er gjort oppgraderinger på våtrommet, er sluket ikke skiftet. Erfaringsmessig medfører dette økt fare for lekkasje rundt sluket.

Våtrom - Bad, innredet loft:
Overflater vegger - Riss/sprekker i flisfuger observert i dusjsonen. Kan være en indikasjon på utettheter i våtrommets tettesjikt. Skade bør utbedres.

Overflater himling - Det er sprekker i plateskjøt. Fukt/kondensproblematikk i tilliggende konstruksjon kan ikke utelukkes. Forholdet bør utbedres.

Fallforhold (gulv) - Lokalfall i dusjsonen er mindre enn hva som ideelt anbefales. Det ble målt på tilfeldig sted og målingen viste et fallforhold på stedvis 0 mm. Fallet er mindre enn 1:50 i en avstand på 80 cm. Det er stedvis motfall på gulvflater utenfor dusjsonen. Fare for vannansamling.

Annet - Det foreligger lite informasjon om våtrommet generelt og utførelsen bærer preg av egeninnsats, med den risiko dette innebærer

Våtrom - Vaskerom:
Ventilasjon - Ingen ventilasjon. Mekanisk avtrekk må etableres.

Overflater vegger - Riss/sprekker inn bak fliser i døråpning mot hobbyrom. Risiko/konsekvens: Behov for vedlikehold/utskiftning.

Membran, tettesjikt og overgang til sluk. - Det kan ikke verifiseres om det er benyttet tilstrekkelig tettesjikt på våtrommets gulvflater/veggflater, eventuelt bør nytt tettesjikt etableres. Det er ikke mulig å verifisere om slukmansjett er benyttet eller om monteringen er korrekt. Dette kan ha betydning for rommets lekkasjesikkerhet. Fornying av slukmansjett og klemring bør påregnes.

Fallforhold (gulv) Det er ikke etablert eget sluk i dusjnisje samt stedvis registrert stedvise motfall på  gulv, dette kan medføre fare for vannansamling.

Kjøkken - 1.etasje:
Vannrør - Vannrørene er ikke plugget mot varerør. Av denne grunn kan eventuelt lekkasjevann fra rør-i-rør system forårsake følgeskader. Det er ikke montert automatisk lekkasjestopper for å begrense eventuelle lekkasjer fra vanninstallasjoner.

Overflater gulv - Det er stedvis knirk i gulvet. Krever oppfølging med jevnlig ettersyn.

Annet - Det er ikke etablert komfyrvakt på kjøkkenet. Komfyrvakt anbefales etablert. Gassflaske for gasstopp er lagret i skap i kjøkkenøy. Anbefales etablert varsling for lekkasje.

Kjøkken - Innredet loft:
Vannrør - Det er kun fuget mellom vannrør og varerør, det er synlige svekkelser i fugemasse. Dette kan medføre at eventuelt lekkasjevann fra rør-i-rør system kan forårsake følgeskader.

Overflater gulv - Det er stedvis knirk i gulvet. Det er stedvis sprekker mellom gulvbord.  Behov for vedlikehold/utbedringer.

Annet - Det er ikke etablert komfyrvakt på kjøkkenet. Komfyrvakt anbefales etablert.

Øvrige rom:
Ventilasjon (gjelder kun for P-ROM) - Ventilasjonsspalte dør/terskel er ikke etablert. Fører til redusert avtrekkseffekt når døren er lukket. Lufttilførsel må etableres. Gjelder også kjeller, underetasje, sokkeletasje (rom under terreng) og loft.

Overflater gulv - Det er stedvis knirk i gulvet. Stedvis sprekker mellom gulvbord. Risiko/konsekvens: Behov for vedlikehold/utbedringer.

Rom under terreng (kjeller, underetasje, sokkeletasje):
Spesielle observasjoner - Insekter som trives i fuktig miljø er påvist. Fukt må stoppes, skade må utbedres. Observert saltutslag på nedre del av skorstein utført i elementpipe. Dette er indikasjoner på utilsiktet fuktvandring. Fuktproblematikk er ofte sammensatt. Anbefales holdes under oppsyn.

Konstruksjoner (tilfarergulv, himling og vegger). - Vegger under bakkenivå er av betong/mur samt mot krypekjeller, det er derfor ikke utført hulltaking. Det er utført overflatesøk hvor det indikerer utilsiktet fuktvandring i nedre del av grunnmur. Fuktproblematikk er ofte sammensatt. Anbefales holdes under oppsyn.

Krypekjeller:
Utvendig inspeksjon - Ventileringen av krypekjelleren kan ikke bekreftes å være tilstrekkelig. Fare for skadelig fukt. Det er økt risiko for skader, oppfølging med jevnlig ettersyn anbefales.

Innvendig inspeksjon - Mangelfull/utilstrekkelig ventilering. Det er økt risiko for skader, oppfølging med jevnlig ettersyn anbefales. Det er ikke etablert fuktsperre mot grunn. Det er økt risiko for skader, oppfølging med jevnlig ettersyn anbefales. Det er observert spor etter gnagere. Det har vært utført tiltak, se egenerklæring. Men det er ikke mulig å verifisere om tiltak har vært tilstrekkelig. Anbefales holdes under oppsyn.

Loft - innredet:
Overflater gulv - Det er registreres stedvis knirk i gulvet. Årsak er ukjent. Risiko/konsekvens: Behov for vedlikehold/utbedringer.

Konstruksjonsoppbygging - Tilkomst bak knevegger er begrenset. Fullverdig inspeksjon av bygningsdelen er ikke mulig. TG2 er satt for å belyse risiko ved manglende inspeksjonsmulighet. Krever oppfølging med jevnlig ettersyn slik at eventuelle tiltak kan iverksettes ved behov.

Loft - uinnredet / råloft
Helhetsvurdering - Det er ikke tilkomst for inspeksjon av uinnredet loft. Det er ikke kjent hvordan oppbyggingen er utført. Erfaringsmessig betraktes slike konstruksjoner som risikokonstruksjoner blant annet med tanke på fukt-/kondensproblematikk. Det er ikke observert skader eller symptomer på skader, men skader kan ikke utelukkes. TG2 er valgt for å belyse skaderisiko/behov for tiltak. Tilkomst bør etableres.

Innvendige trapper:
Innvendige trapper - TG2 er satt iht NS3600 (som henviser til dagens forsikriftskrav) grunnet sikkerhet.
TG 2 gjelder generelt: Det er kun rekkverk/håndløper på en side.
TG 2 gjelder trapp fra u.etasjen: Det er for stor lysåpning mellom trinn, målt 12,3 cm. Kravet er maks 10 cm. Inntrinn er mindre enn 0,25 meter.

Etasjeskillere:
Skjevhetsmåling - Det er noe merkbare skjevheter i boligen og på hobbyrom i u.etg. Forskjellen mellom høyeste og laveste punkt på 2,0 meter er målt til 12 mm i stue. Forskjellen mellom høyeste og laveste punkt er målt til 18 mm i hobbyrom.

Tekniske anlegg, VVS anlegg:
Varmtvannsbreder - Varmtvannsbereder er plassert i tørt rom men har ikke automatisk vannstoppventil. Krever oppfølging med jevnlig ettersyn. Sikkerhetsventil mangler kontrollert avrenning til avløp. Krever oppfølging med jevnlig ettersyn.

Vannrør - TG2 gjelder fordelerskap plassert i hobbyrom:
Fordelerskap for rør-i-rør-systemet har ikke etablert mulighet for avrenning til sluk (hensikten er å unngå følgeskade ved en eventuell lekkasje fra systemet). Avrenningsmulighet må etableres. Fordelerskap har åpninger/utettheter til omsluttende veggkonstruksjon. Konsekvens kan være fuktskader hvis det skulle oppstå lekkasje fra vanninstallasjoner i fordelerskapet. Krever oppfølging med jevnlig ettersyn. Det er ikke kursoversikt for rør-i-rør-system, anbefales etablert.
TG 2 gjelder eldre kobberrør i krypekjeller: Vannrør er vurdert til å ha en alder som tilsier begrense.

Radon - Det er ukjent om radonmåling er gjennomført i boligen. Dette er anbefalt jf. DSA

Yttervegger inkl. fasader og konstruksjon:
Konstruksjon - Grunnet observasjon av råteskader samt utettheter på ytterkledning kan skade i bakenforliggende konstruksjoner ikke utelukkes.

Fasader ink. kledning - Panel er stedvis råteskadet. Råteskader må utbedres. Stedvis observert åpninger/utettheter i kledning. Dette kan medføre utilsiktet fuktbelastning i konstruksjonen. Anbefales utbedret. Mangler blekk på deler av overgangen mellom puss og panel på fasade mot øst. Dette kan medføre utilsiktet fukttilførsel i konstruksjonen.

Dører og vinduer:
Takvinduer - Takvinduer bærer preg av slitasje og elde. Det er ikke observert synlige skader av større betydning, men basert på tilstanden er restlevetiden usikker.

Yttertak:
Tekking (undertak, lekter og yttertekking) - Det er registrert symptomer på elde og slitasje, selv om det ikke ble observert tegn på lekkasjer eller skader, anbefales oppfølging med jevnlig ettersyn slik at vedlikeholdsog eventuelle utbedringstiltak kan iverksettes ved behov. TG2 er satt for å belyse skaderisikoen som følge av alder og observert tilstand.

Takgjennomføringer - Fotbeslag rundt skorstein har synlige slitasjesymptomer. Fotbeslag bør fornyes og eventuelle følgeskader utbedres.

Skorsteiner over tak - Skorsteinen har synlige slitasjesymptomer. Tiltak anbefales.

Beslag, renner, nedløp og snøfangere - Det er registrert stor slitasje og høy alder på takrenner og beslag. Restlevetiden er usikker. Tiltak bør påregnes.

Balkonger, terrasser, veranda etc.:
Terrasser/inntrukket balkong over innvendige rom - Rekkverk er ikke tilstrekkelig festet. Tiltak anbefales.

Grunnmur:
Grunnmur - Stedvis observert riss/sprekker i grunnmur. Det er vanskelig å si om situasjonen er stabilisert eller fortsatt under utvikling. Pågående bevegelse med behov for vedlikehold/utbedringer.

Drenering:
Vann fra yttertak og bortledning - Takvann har kun utkast og det er ikke forsvarlig bortledning av vannet fra grunnmuren. Konsekvens kan være økt fuktbelastning av grunnmuren. Tilstrekkelig bortledning av takvann må etableres.

Utvendig terreng, inkl fuktsikring av grunnmur - Det er høyst usikkert om grunnmuren er fuktsikret med grunnmursplater eller tilsvarende. Konsekvens kan være økt fare for fuktvandring i konstruksjoner under bakkenivå. Krever oppfølging med jevnlig ettersyn.

Alder - Dreneringens tilstand har påvirkning på underetasjens bruksområder og bygningstekniske tilstand. Drenering er nedgravd og skjult, og av den grunn må estimert tilstand vurderes ut i fra alder. Estimert teknisk levetid på drenssystem har et betydelig sprang, og er mellom 20 - 60 år. Av nevnte grunner er det vanskelig å angi noen eksakt tilstand, TG2 settes for å belyse risiko.

Stikkledninger:
Vann- og avløpsledninger (ink. stikkledninger) - Utvendige vann-/avløpsledninger er vurdert til å ha en alder som tilsier begrenset/usikker restlevetid. Behov for vedlikehold/utskiftning.

Frittstående byggverk:
Helhetsvurdering - Garasje. Det er foretatt en forenkel og overordnet vurdering av tilstanden og i forhold til byggeår vurderes moderat vedlikehold å være tilstrekkelig.

For utfyllende tekniske standard for øvrig henvises det til vedlagt takstrapport.

Oppsummering av selgers egenerklæringsskjema:

1. Kjenner du til om det er/har vært feil ved våtrommene, f. eks. sprekker, lekkasje, råte, lukt eller soppskader?
Ja:
U.etasje refereres også som kjeller etasje.
1.etasje er hovedetasje
3. etasje referer som Loftsetasje
1) Soppskader i veggen inntil garderoberom ved badet i loftsetasje
2) Takstmannen informerer om fukt under kjøleskapet i 1.etasje/hovedetasje
3) Dårlig lukt i rør i u.etg gjestetoalett og bad i 1.etasje/hovedetasje. Eier har kontaktet kommunen og anbefalte skyll i rør (ref. eier).
4) Noe vann kommer ut under badekar i u.etasje. Av og til når man dusjer, men ikke utover det.

2. Kjenner du til om det er utført arbeid på bad/våtrom?
Ja, kun faglært: K9 - Bygg AS (org.nummer: 916362226), Instant VVS AS org.nummer: 917849129, Mm Proff Mn Markovic Org nr 917 519 315, Instant VVS AS Org nr 916 914 067, H2O Rørservice org.nummer 915871437, Budapest Bygg Laszlo Fleigh, Kodar Elektro AS.
2017 - K9 - Bygg AS:
- Montering av servant i bad i gjestetoalett u.etg og tilkobling i toalett (ref. rør H20) .
- Rørlegger gikk over begge bad nede i u.etg trekket nye rør.
- Tettet lekkasje ved servant i bad i u.etasje.

2017 - Kodar Elektro AS: varmekabler m/termostat, belysning, stikk, kurs iht. samsvarserklæring, i loftsetasje. Kodar Elektro leverte godkjenning for dette.

2017 - Instant VVS AS: "Modernisering av bad, og kjøkken" i loftsetasje. iht. Intstant VVS AS sin dokument, markert med 2-811A. Usikkert om de har lagt til membran i badet i loftsetasje. Godkjenning mangler.

2017 - Budapest Bygg Laszlo Fleigh, Org nr 993 736 384.
- Hele bad i 3.etasje, unntatt varmekabler og unntatt membran i badet.

2016 - Mm Proff Mn Markovic:
- Bad med vaskemaskin (bygget nytt bad i 2015-2016) med varmekabler i u.etasje og 1. etasje/hovedetasje
- Hele gjestetoalett i u.etg med varmekabler, med unntak av servant.
- Det er gjort kjent med at MM Proff MN Markovic har installert membran og var ansvarlig for varmekabler (i både u. etg og 1. etg), men det mangler godkjenning.

2.1 Ble tettesjikt/membran/sluk oppgradert/fornyet?
K9 Bygg AS
- Membran ble lagt over hele terrassen (ikke godkjent arbeid). I 2017. Gjelder 1.etasje/hovedetasje.

Budapest Bygg Laszlo Fleigh:
- Det er gjort kjent med at Budapest Bygg Laszlo Fleigh pusset opp i 3.etasje/loftsetasje (inkludert fornyelse av sluk), men det var allerede tillagt membran fra tidligere. I 2017. Installasjon av membran i 3.etasje/Loftsetasje er usikkert om hvem har gjort. Mangler godkjenning.

Det er gjort kjent med at MM Proff MN Markovic har installert membran (inkludert fornyelse av sluk), men mangler godkjenning. (u. etg og 1. etg/hovedetasje). I 2016. Membran i terassen i 3.etasje/loftsetasje, er ikke sikkert hvem som har lagt den. Mangler godkjenning.

3. Kjenner du til om det er/har vært feil på vann/avløp, herunder rørbrudd, tilbakeslag, tett sluk eller lignende?
1) Lekkasje i bad i u.etg. 2017. Skadene utbedret (se neste spørsmål 4).
2) Skade på rørsysystem grunnet skadedyr. Skadene utbedret (se neste spørsmål 4).
3) Det er gjort kjent med rørleggerarbeid ble dobbeltsjekket etterkant av H20 Rørservice leverte sitt arbeid. Rørleggerarbeid av H20 Rørservice ble sjekket opp med med ekstern taksering og rørlegger. Det er usikkert om disse 2 feilene ble rettet opp i ettertid.

Det ble funnet følgende kommentar i e-post i avdødes mail. Takstmannen har dette i pdf-format:
"Hei.
Jeg har bekreftet med direktoratet for byggkvalitet at rørlegger har tillatelse og er godkjent. Jeg sjekket videre opp rørleggerarbeidet, vedlagt ved bilder, med en etablert rørlegger. Rørleggeren uttalte at arbeidet så bra ut med to unntak - se vedlegg "Rørleggerarbeide 1". Disse hvite rørene skulle vært klamret opp med et mellomrom fra klammer til klammer med 60 cm. Dette er også viktig for å kunne skifte ut rørene om noe er ødelagt og for at rørene ikke skal bli for løse/henge og begynne å slå under buk. Ved manglende utført arbeide ville dette kunne føre til at rørene kan slå og lage ulyder når man stenger/åpner kranene for fort. Videre, om det ikke er klamret opp riktig, vil man måtte rive opp arbeidet for å utbedre dette når det gipses igjen og tettes. Dette vil kunne bli kostbart. Det er derfor viktig å få utbedret dette før det tettes, gipses males og sparkles over. Videre bør dere undersøke med entreprenør/rørlegger om hvordan vannet blir presset tilbake i fordelerskapet ved lekkasje. Se vedlegg "Rørleggerarbeide 2". Rørleggeren jeg kontaktet så ikke noe gummihylser på toppen av de røde veggboksene. Gummihylser brukes for å holde disse tette. Det vil her være lurt å høre hvordan dette løses for å være sikker på at dette er gjort ordentlig og for å unngå problemer i fremtiden.
Med vennlig hilsen
Håkon Marius Svendsen Juridisk Utreder".

4. Kjenner du til om det er/har vært utført arbeid/kontroll på vann/avløp?
1) K9 Bygg AS: tettet lekkasje servant bad i u. etasje. (ref. H20 Rørservice). Feilen ble utbedret 2017.
2) 2017 K9-Bygg AS har gjennomført arbeid og byttet hele rørsystem i boligen grunnet skadedyr. Dette ble skiftet til nytt rørsystem med H2O Rørservice. Ingen tegn til skadedyr ytterligere.
3) Rørleggerarbeid utført av H2O Rørservice (18.04.2017) i samarbeid med K9 Bygg AS (ref. spørsmål 3). Det er gjort kjent med K9 Bygg AS har godkjent rørsystemet i samarbeid med H20 Rørservice.
OBS:: Kan ikke garantere om det har forekommet skader rørsystemet siden det nye rørsystemer ble installert. Kan ikke garantere om absolutt alle hull ble tettet. Forebygging ble gjort frem til det ikke var tegn til synlige skader av rotter i huset og lyder (fra veggene innad) av rotter i huset.

5. Kjenner du til om det er/har vært problemer med drenering, fuktinnsig, øvrig fukt eller fuktmerker i underetasje/kjeller?
Nei: Drenering ikke oppdatert og ikke utført etter vurdering fra fagmann.

7. Kjenner du til om det er/har vært skjevheter/setningsskader, f. eks. riss/sprekker i mur, skjeve gulv eller lignende?
Ja: Skjevheter og oppforet gulv: 1) i kjellerrom, u.etg. 2) i 1.etg/hovedetasje. ved kjøleskap og ved utgang fra bad. Utbedret i takstmannens rapport, punkt om "Gulv på grunn", side 9.

8. Kjenner du til om det er/har vært sopp/råteskader i boligen?
1) Se spørsmål nummer 1. 2) K9-Bygg AS " har skiftet ut enkelte klednings bord rundt huset pga det var råteskade på de." 2017.

9. Kjenner du til om det er/har vært insekter/skadedyr i boligen som f.eks. rotter, mus, maur eller lignende?
Sparebank 1 forsikring ble kontaktet. Videre Takstmann og tekniker fra Polygon AS, ABS Skadedyrkontroll løser problemet sammen. K9-Bygg AS tettet flere hull for å forebygge (rundt huset, garasje, huset) og skiftet til nytt rørsystem med H2O Rørservice. Ingen tegn til rotter siden den gangen.
Disclaimer: Kan ikke garantere om det har forekommet skader på rørsystemet siden det nye rørsystemer ble installert. Kan ikke garantere om absolutt alle hull ble tettet. Forebygging ble gjort frem til det ikke var tegn til synlige skader av rotter i huset og lyder (fra veggene innad) av rotter i huset.

11. Kjenner du til om det er/har vært utettheter i terrasse/garasje/tak/fasade?
Det var funnet hull i garasjen som er tettet av K9 Bygg AS, og tettet liste under døråpning ut på terrassen ved egeninnsats.

12. Kjenner du til om det har vært utført arbeider på terrasse/garasje/tak/fasade?
K9 - Bygg AS: Ny membran (terrasse) 1.etasje/hovedetasje,, men det er ikke godkjent.
Budapest Bygg Laszlo Fleigh: maling av garasje (egeninnstats) og sement under garasjen.
Mm Proff Mn Markovic:
Fasadeendring:
- Avlange vinduer (2stk) utover terassen i stuen, 1.etg/hovedetasje
- Forlengelse av vindu (nedover), vinduet er ovenfor trappenedgang i stuen, 1.etg
- Flyttet vindu fra midten av veggen (bak sofaen), til hjørnet ved terrassedøren i stuen, 1.etg
Planløsning:
- Riving av vegger og tilføyd nye vegger for å endre planløsning i alle etasjene. Referer til at kjøperen ser på plantegning fra tidligere prospekt og nyere prospekt. (tidligere tegning kan hentes fra kartverket.no).
- I 3.etasje/loftsetasje ble det tilføyd vegg for å opprette soverom.
OBS: Ikke hentet kommunal godkjenning for endringene. Kjøperen bør uansett gjøre seg kjent med hva som er søkndaspliktig.

13. Kjenner du til om det er/har vært utført arbeider på el-anlegget eller andre installasjoner (f.eks. oljetank, sentralfyr, ventilasjon)?
1) K9 - Bygg AS (org.nummer: 9163622269) (02.2017-13.2017): All av elektrisk arbeid demontering / montering, sikringer/ sikringskap, pluss trekking av kurs til etasjen øverst til varmtvanns breder i kjeller (godkjent arbeid i u.etasje)
2) Samsvarserklæring Elektrisk Godkjenning Comfort Elektro AS, levert av K9 Bygg AS, 01.11.2017 "gjelder kun u.etage"
3) Målerbrytter i 2017 by Hafslund 3.etasje/loftsetasje iht. sticker i sikringskap.
4) Kodar Elektro & VVS AS - (13.11.2017): i loftsetasje iht. samsvarserklæring. "Samsvarserklæring fra Kodar Elektro. Følgende elektroarbeider er utført:
- Bad (varmekabler m/termostat, belysning, stikk, kurs)
- Stue (Innfelt belysning m/ dimmer, stikk)
- Soverom (Nye stikk og bryter, samt lampepunk)
- Kjøkken (Etablert nye kurser, komfyvrakt, stikk til forbruk, bryter og lampepunkt)"

13.1 Foreligger det samsvarserklæring for hele eller deler av det elektriske anlegget (i henhold til forskrift om lavspenningsanlegg)?
- Kodar Elektro & VVS AS har levert samsvarserklæring i forhold til sitt arbeid i 3.etasje/loft. 13.11.2017.
- Samværserklæring Comfort Elektro AS 01.11.2017 - u.etasje.
- Instant VVS AS har levert signert skjema fra Forsikringselskapenes Godkjennelsesnevnd. Gjelder produktet, "Waterguard NRL 1/2, Adapt. m/strømkutt, 2.vent", 3.etasje/loft. 13.12.2017.

14. Kjenner du til om det er utført kontroll av el-anlegget og/eller andre installasjoner (f.eks. oljetank, sentralfyr, ventilasjon)?
1) Vi har blitt kjent av gjenlevende ektefelle at det ble utført obligatorisk besøk ca. i 2019 koordinert av el-leverandør Hafslund. De sendte et firma (ukjent hvilket) til a sjekke hele eneboligens el-annlegg. Vi har ringt Hafslund og det bekreftes at de har vært på besøk og at alt var "ok", men det foreligger ikke formell dokumentasjon i deres system. Vennligst ring Hafslund for ytterligere informasjon.
2) Rapport fra sluttkontroll og risikovurdering etter arbeid på elektrisk anlegg iht. Kodar Elektro & VVS AS.

19. Kjenner du til om det foreligger påbud/heftelser/krav/manglende tillatelser vedrørende eiendommen?
Kommunal godkjenning mangler for utleiedel (3. etg/loft) og evt. søknadspliktig fasadeendring og planløsning for resten av eneboligen.

21. Kjenner du til om det er innredet/bruksendret/bygget ut kjeller eller loft eller andre deler av boligen?
Se spørsmål nummer 12. Det ble ikke bygget ut noe tilbygg, kun innvendig planløselige endringer/fasadeendringer i eneboligen. Referer til plantegninger fra Kartverket.no og nye fra i år 2021.

22. Kjenner du til manglende brukstillatelse eller ferdigattest?
Midlertidig brukstillatelse fra 1973.

24. Kjenner du til om det foreligger skaderapporter, tilstandsvurderinger, boligsalgsrapporter eller målinger?
1) Polygon Skadedyrfirma (rapport levert til takstmannen)
2) Tiltsandsvurering Taktshuset (K9-Bygg utført arbeid iht. denne rapporten).
3) Boligsalgsrapport fra Krogsveen ved kjøp av eneboligen.

25. Kjenner du til andre forhold av betydning som kan være relevant for kjøper å vite om (f.eks. rasfare, tinglyste forhold eller private avtaler)?
Boligen selges "som den er". Hjemmelshaver sitter i uskifte dødsbo. Salgsoppdrag et er overgitt til arvinger ved undertegnet salgsfullmakt av hjemmelshaver. Egenerklæringsskjemaet fylles sammen med hjemmelshaver. Hans avdøde ektefelle, var hovedansvarlig for renovering i eneboligen, og avdøde hadde mest kjennskap om boligens renoveringsprosess. Det har derfor ført til utfordringer med å gi nøyaktig og presis informasjon i dette skjemaet.
Vi har gitt informasjon med all ærlighet, og etter våre beste evner. Informasjonen har blitt hentet frem tilgjengelige kilder som e-poster, dokumenter, bestillinger, fakturaer, godkjenninger osv. Vi har også vært i direkte kontakt med noen av firmaene for å bekrefte arbeid. Det kan foreligge mer arbeid som har blitt utført utover det som har blitt utgitt i dette skjemaet.
Eneboligen selges som "uskifte dødsbo" av gjenlevende ektefelle. Vi, arvinger, har ikke bebodd eiendommen konsistent, og har ikke vært involvert i renoveringsprosessen. Vi har derfor ikke all kunnskap om den.
Vi har blitt kjent med mangler og feil som er oppført i skjemaet og til takstmannen, men usette mangler og feil, som vi ikke er kjent med, kan forekomme. Det kan i denne sammenheng eksistere feil og skader på eiendommen som ikke er spesifikt opplyst. Kjøper oppfordres derfor til å foreta en særlig grundig besiktigelse, gjerne med bistand av teknisk sakkyndig.

28. Kjenner du til om det er/har vært sopp/råteskader/insekter/skadedyr i sameiet/laget/selskapet som f.eks. rotter, mus, maur eller lignende?
1) Skadedyr i 2017 som er utbedret iht. Polygon Skaderapport. Se punk 9.

TILLEGGSKOMMENTAR
Selger har ikke bebodd eiendommen og har derfor ikke spesifikk kunnskap om den. Det kan i denne sammenheng eksistere feil og skader på eiendommen som ikke er spesifikt opplyst. Kjøper oppfordres derfor til å foreta en særlig grundig besiktigelse, gjerne med bistand av teknisk sakkyndig.

For mer informasjon henvises det til vedlagt egenerklæringsskjema, eller ta kontakt med megler.

Ferdigattest / midlertidig brukstillatelse
Det foreligger midlertidig brukstillatelse for boligbygg datert 17.04.1973.

Elektrisk anlegg
Det er foretatt en forenklet vurdering av deler av det elektriske anlegget. Vurderingen omfatter ikke funksjonstesting, eller kontroll av skjult anlegg. Det legges vekt på at den bygningssakkyndige ikke er elfagmann. Vurderingen er derfor begrenset til visuelle vurderinger og selgers informasjon. På generelt grunnlag anbefales det alltid å gjennomføre en utvidet el-kontroll.

Forenklet vurdering:
Er det synlig tegn til merker på plugg til varmtvannsbereder: Nei.
Er det synlig tegn på termiske skader: Nei.
Er det synlig tegn på utette kabelinnføringer i inntak og/eller sikringsskap: Ja.

Selgers opplysninger:
Når ble det elektriske anlegget installert, eller siste gang totalt rehabilitert: Ukjent.
Foreligger det eltilsynrapport fra de siste fem år: Nei.
Forekommer det at sikringer løses ut: Ukjent.
Har det vært brann, branntilløp eller varmgang i anlegget: Nei.
Finnes det kursfortegnelse, og er antallet sikringer i samsvar med denne: Ja.
Har det vært utført egeninnsats eller ufaglært arbeid på det elektriske anlegget: Ukjent.
Fungerer hvitevarer som følger boligen: Ja.

Beskrivelse av El-anlegg:
Sikringsskap med automatsikringer er plassert i trappegang(innredet loft).

TG 2: Forenklet vurdering av det elektriske anlegget:
Manglende/løse deksler over overskap på bad, 1.etasje. Forholdet må utbedres av en kvalifisert fagperson.

TG 2 gjelder skap, innredet loft: Det er observert utettheter rundt kabelføringer i sikringsskap.

TG 2 gjelder generelt: Det er kun fremlagt samsvarserklæring på deler av det elektriske anlegget, montert etter 1999. Se sjekkliste dokumentasjon.

Med bakgrunn i de registrerte avvik bør det gjennomføres en utvidet el-kontroll av en kvalifisert elektrofaglig person.

Oppvarming
Boligen er elektrisk oppvarmet kombinert med vedfyring og luft-luft varmepumpe.

Energimerking
Energiattest med energimerke Oppvarmingskarakter Gul - Energikarakter E
Energiattesten er utarbeidet av fullmaktstakere med begrenset kjennskap. Attesten er utfylt med beste avne og vi tar forbehold om at det kan forekomme avvik.

Kommunale avgifter
Kr. 5 161,94 pr. kvartal Beløpet for kommunale avgifter er fra faktura som ble sendt ut for 2.kvartal 2023.
Det gjøres oppmerksom på at det kan forekomme variasjoner i avgiftene som følge av forbruk og eventuelle endringer i gebyrer/avgifter.

Eiendomsskatt
Eiendomsskatt er beregnet til: kr. 0,-
Det beregnes ikke eiendomsskatt på denne eiendommen i Nordre Follo kommune.

Faste løpende kostnader
Ny eier må ta høyde for at det kan forekomme kostnader utover det nevnte med blant annet strømforbruk, innboforsikring m.m. Kostnaden vil variere fra forbruker til forbruker.

Forsikring med polisenummer
Sparebank 1, Fremtind Forsikring Polisenummer: 13908324

Formuesverdi
Formuesverdi for inntektsåret 2021: Som primærbolig Kr. 2 017 955,- Som sekundærbolig Kr. 7 264 638,-

Tekniske installasjoner
TV-tuner følger ikke med objektet, da det følger abonnementet til eier.

Diverse
Det gjøres spesielt oppmerksom på at dette er salg av eiendom et dødsbo for ene hjemmelshaveren. Boligen er vesentlig oppgradert fra 2017 hvor hjemmelshaver som har gått bort hadde ansvaret. Den andre hjemmelshaveren har gitt fra seg fremtidsfullmakt til sine arvinger. Det må legges til grunn at arvingene har begrenset kjennskap til eiendommen, og at de derfor ikke er kjent med feil eller mangler utover det som fremkommer av salgsmaterialet. Interessenter oppfordres til å foreta grundige undersøkelser, gjerne sammen med takstmann eller annen fagkyndig.

Radonmåling
Fra og med 1. januar 2014 må alle som leier ut bolig ha gjennomført radonmåling av boligen og kunne fremvise dokumentasjon på at radonnivåene er forsvarlig. Kravet gjelder alle typer utleieboliger, både de som leies ut av det offentlige, virksomheter og private, inkludert leiligheter og hybler i tilknytning til egen bolig. Også institusjoner o.l. omfattes dersom beboerne betaler leie.

Forpliktelser, rettigheter og servitutter
Eiendommens servitutter følger av dens grunnboksblad.  For servitutter eldre enn fradelingsdato og eventuelle arealoppføringer som kan ha betydning for denne matrikkelenhet henvises det til hovedbruket / avgivereiendommen. For festenummer gjelder henvisningen servitutter eldre enn festekontrakten. Ta kontakt med megler for mer informasjon.


Utleie
Eiendommen kan i sin helhet leies ut.

Vei/vann/kloakk
Privat ledningsnett til kommunal vannforsyning.
Private stikkledninger til kommunalt avløp.

Regulering
Eiendommen er regulert til bolig i reguleringsplan.
Kopi av situasjonskart og reguleringsbestemmelser er vedlagt salgsoppgave. Vi oppfordrer interessenter til å gjøre seg kjent med disse.

Reguleringsplaner:
Id: 2014002
Navn: Frittliggende småhusbebyggelse
Plantype: Områderegulering
Status: Endelig vedtatt arealplan
Ikrafttredelse: 12.09.2016
Bestemmelser: http://webhotel2.gisline.no/GisLinePlanarkiv/3020/2014002/Dokumenter/2014002_bestemmelser.pdf
Delarealer: Delareal 916 kvm
Formål: Boligbebyggelse-frittliggende småhusbebyggelse

Reguleringsplaner under arbeid i nærheten (500 meter):
Id 2018007
Navn Sentrumsgården BFKT4
Status Planlegging igangsatt
Plantype Detaljregulering

Id 202003
Navn SKRENTEN NYBAKKEN
Status Planlegging igangsatt
Plantype Detaljregulering

Id 202009
Navn SKRENTEN PANORAMA
Status Planlegging igangsatt
Plantype Detaljregulering

Id 2016001
Navn KOLBOTN STASJON
Status Planlegging igangsatt
Plantype Detaljregulering

Id 2018014
Navn SKIVEIEN 54
Status Planlegging igangsatt
Plantype Detaljregulering

Odel og konsesjon
Det er ikke odel eller konsesjon på eiendommen.

Overtagelse
Overtagelse etter avtale med selger.

Prisantydning, omkostninger og evt. fellesgjeld
7 990 000,- (Prisantydning)

Omkostninger
199 750,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 7 990 000,-))
200,- (Pantattest kjøper)
585,- (Tingl.gebyr pantedokument)
585,- (Tingl.gebyr skjøte)
12 650,- (Boligkjøperpakke If (valgfritt))

213 770,- (Omkostninger totalt)

8 203 770,- (Totalpris inkl. omkostninger)

Boligselgerforsikring
Selger har tegnet boligselgerforsikring som dekker selgers ansvar etter avhendingsloven begrenset oppad til kr. 12.000.000,-. Egenerklæringsskjema er vedlagt salgsoppgave.

Betalingsbetingelser
Fullstendig kjøpesum samt omkostninger skal være disponibelt på meglers klientkonto innen dato for overtagelse.

Vederlaget
Følgende er avtalt om meglers vederlag:

Foto (Kr.7 250)
Visningshonorar, 2 stk. a kr. 3000,- (Kr.6 000)
Direkteutlegg for selger (styling) (Kr.10 065)
Styling forlengelse (Kr.5 065)
Innhenting av grunnbok (Kr.808)
Innhenting av offentlige opplysninger (Kr.3 390)
Markedspakke 1 (Kr.13 900)
Medgått arbeid, 31 timer a kr. 2500,- (Kr.77 500)
Tilrettelegging (Kr.19 900)
Totalt kr. (Kr.143 878)
Dersom handelen ikke kommer i stand eller at oppdraget sies opp har megleren krav på dekning for
påløpte timer, påløpte visninger, grunn og markedspakke samt utlegg.

Oppdragsnummer
76-21-0024

Budgivning
Eiendomsmegler skal legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden. Vi gjør oppmerksom på at det i forbrukerforhold ikke kan inngis bud med kortere akseptfrist enn kl. 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Eiendomsmegler kan ikke formidle bud med kortere akseptfrist enn dette. Hos Eie stiller vi strengere krav til frister ved budgivning enn det som følger av Forbrukerinformasjon om budgivning punkt 4, vedlagt i salgsoppgaven. Bud skal ikke ha en akseptfrist på mindre enn 30 minutter fra budet inngis. Bud med kortere akseptfrist enn 30 minutter kan bli avvist. For øvrig vises det til vedlagte forbrukerinformasjon om budgivning. Alle bud og budforhøyelser skal være skriftlig. I tillegg må legitimasjon være fremlagt, og budet skal signeres av budgiver. Vi oppfordrer til å inngi bud elektronisk, ved å trykke på "Gå til budgivning" på eiendommens hjemmeside på eie.no. Ved å benytte denne tjenesten vil vilkårene om legitimasjon og signatur fra budgiver være oppfylt. Som kjøper og selger hos EIE vil du få tilsendt budjournalen etter at handel er inngått. Dette innebærer at alle bud vil bli gjort kjent for partene i den endelige kjøpsavtalen. Øvrige budgivere kan be om å få en kopi av budjournalen i anonymisert form. Det er viktig at du gjør deg kjent med all informasjon om boligen, og at du har spurt om det du eventuelt lurer på, før du legger inn et bud.

Lovanvendelse
Eiendommen selges etter reglene i avhendingsloven. Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen. Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakyndig før det legges inn bud. Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen. Dette gjelder likevel bare dersom man kan gå ut i fra at det virket inn på avtalen at opplysningen ikke ble gitt eller at feil opplysninger ikke ble rettet i tide på en tydelig måte. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel.

Boligen kan ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm. Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel). Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen «som den er», og selgers ansvar er da begrenset jf. avhl. § 3-9, 1. ledd 2. pktm. Avhendingsloven § 3-3 (2) fravikes, og hvorvidt en innendørs arealsvikt karakteriseres som en mangel vurderes etter avhendingsloven § 3-8. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Med forbrukerkjøp menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.

Hvitvasking
Eiendomsmegler er underlagt lov om hvitvasking og tilhørende forskrift. Hvitvaskingsloven pålegger megler å gjennomføre kundetiltak av både selger og kjøper. Dersom kjøper ikke bidrar til at megler får gjennomført kundetiltak, og dette medfører at transaksjonen ikke kan gjennomføres eller blir forsinket misligholder kjøper avtalen. Dette vil kunne gi selger rettigheter etter avhendingsloven, herunder rett til å heve kjøpet og gjennomføre dekningssalg for kjøpers regning dersom misligholdet er vesentlig. I tilfeller der det er selger som ikke bidrar til at megler får gjennomført løpende kundetiltak underveis i oppdraget må megler stanse gjennomføringen av transaksjonen. Selger vil i så fall ha misligholdt sine forpliktelser, og kjøper vil kunne ha krav mot selger etter avhendingslovens bestemmelser om mislighold og forsinkelse.

Dersom kundetiltak ikke lar seg gjennomføre vil EIE eiendomsmegling ikke kunne bistå med handelen eller foreta oppgjør.

Personvern
Som interessent, budgiver og kjøper vil dine personopplysninger bli registrert og lagret.  Som eiendomsmeglingsforetak har vi plikt til å oppbevare kontrakter og dokumenter i minst 10 år, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 3-7 (3). Dette innebærer at mulighetene for å få slettet personopplysninger er begrenset. Du kan lese om vår behandling av personopplysninger i vår personvernerklæring på https://eie.no/eiendom/personvernerklaering

Avdeling
Fredensborg Eiendomsmegling AS
EIE Fredensborg
Org. nr:912446980
Fredensborgveien 33
0177 Oslo
Tlf: 95 99 43 03

Ansvarlig megler
Partner / Eiendomsmegler MNEF Scott Martinsen

Saksbehandlere
Scott Martinsen
EIE Fredensborg
Partner / Eiendomsmegler MNEF
Mob: 97 06 48 00 / E-post: sc@eie.no

Charlotte Solli
Daglig leder / Partner / Eiendomsmegler
Mob: 95 99 43 03 / E-post: cso@eie.no

Sett deg godt inn objektet og les salgsoppgaven nøye før du gir bud. Du kan klikke her for å lese mer om budgivingsprosessen.


Gå til budgivning
Valg av eiendomsmeglingsforetak skal være frivillig. Eiendomsmeglingsforetak kan ikke inngå oppdrag om eiendomsmegling dersom inngåelsen av oppdraget er satt som vilkår i avtale om annet enn eiendomsmegling, f.eks. tilbud om lån eller andre banktjenester, jf. Lov om eiendomsmegling § 6-3 (3).
Bilde 3 av Ormerudveien 32
For mer om objektet
Ormerudveien 32

Kontakt megler

Uansett hva du lurer på, svarer vi deg gjerne. Vi stiller bransjens høyeste krav til oss selv, og skreddersyr råd og løsninger for hver enkelt kunde.

Bilde av iphone som viser EIE-portalen
Få full oversikt
EIE portalen – ditt boligunivers

Du bruker en utdatert nettleser!

Internet Explorer er utdatert og ikke lenger offisielt støttet, og utgjør en stor sikkerhetsrisiko. Du bør avinstallere dette programmet og heller bruke Microsoft Edge, Mozilla Firefox, Google Chrome, Apple Safari eller andre nettlesere som oppdateres jevnlig.

Dersom du fortsetter å bruke nettsiden i Internet Explorer eller andre utdaterte nettlesere, kan du oppleve at nettsiden ser rar ut eller ikke fungerer i det hele tatt.

Les mer her: