Bilde 1 av Kolbotn terrasse 9Bilde 2 av Kolbotn terrasse 9
Digital salgsoppgave
Kolbotn terrasse 9

1410 Kolbotn • Nordre Follo kommune

Dette objektet er solgt!

Prisantydning

Objektet er solgt!

Romslig og innbydende leilighet med terrasse på 16 kvm. I Garasje I Heis I Attraktiv beliggenhet I Moderniseringsbehov!
Vis i kart
Boligtype
Leilighet
Eierform
Eierseksjon
Eierseksjon
1
Antall soverom
2 soverom
Etasje
1
Primærrom (P-ROM)
104 m²
Bruksareal (BRA)
104 m²
Bruttoareal (BTA)
114 m²
Fellesutgifter
kr 4 726 / Mnd
Kommunale avgifter
kr 513 / Mnd
Prisantydning
kr 6 200 000
Omkostninger
kr 164 020
Totalpris
kr 6 364 020
Fellesformue
kr 62 748
Byggeår
1997
Tomt
Eiet tomt 1778 m²
Oppdragsnummer
91210198
card-default

Kristian Birkan

Fagansvarlig / Eiendomsmegler / Partner
Les om Kristian
card-default

Charlotte Jenshagen Lunde

Eiendomsmegler / Partner
Les om Charlotte
Prisantydningkr 6 200 000,-
Boligkjøperpakke If (valgfritt)kr 7 650,-
Pantattest kjøperkr 200,-
Tingl.gebyr pantedokumentkr 585,-
Tingl.gebyr skjøtekr 585,-
Dokumentavgiftkr 155 000,-
  
Totalpris kr 6 364 020
Eiendom
Kolbotn terrasse 9, 1410 Kolbotn, Etasje: 1

Matrikkel
Gnr. 240 bnr. 941 snr. 1 orgnr. 979385447 i Nordre Follo kommune
Sameiebrøk: 117/2314

Boligtype
Leilighet

Eierform
Eierseksjon

Areal
Primærrom: Gang, stue/kjøkken, bad entré, omkledningsrom/bod, vaskerom, 2 soverom, wc: 104 kvm.
Bruksareal: 104 kvm.
Bruttoareal: 114 kvm.

Det medfølger en bod i 1.etasje på 5,2 kvm.

Vedlagte plantegninger er ikke målbare. Arealene er hentet fra takstrapport. Areal og rom er angitt og definert etter dagens faktiske bruk, uavhengig av hva som er godkjent fra bygningsmyndighetene.

Antall soverom
2

Byggeår
1997

Tomt
Eiet tomt 1778 kvm. Eiendommen er pent opparbeidet med asfalterte veier/ plasser, gressplen og beplanting.

Prisantydning
6 200 000

Takstrapport
Takstmann: Daniel P. Martens
Takstdato: 20.10.21

Andel fellesgjeld/Fellesformue
Andel fellesgjeld: kr. 0,- pr. 19.10.2021
Andel fellesformue: kr. 62 748,- pr.31.12.2020

Totalpris inkl. omkostninger
6 200 000,- (Prisantydning)

Omkostninger
7 650,- (Boligkjøperpakke If (valgfritt))
200,- (Pantattest kjøper)
585,- (Tingl.gebyr pantedokument)
585,- (Tingl.gebyr skjøte)
155 000,- (Dokumentavgift)

164 020,- (Omkostninger totalt)

6 364 020,- (Totalpris inkl. omkostninger)

Felleskostnad
Kr. 4 726,- pr. mnd.

Felleskostnadene økte med 10 %. Økningen skyldes at pengene skal øremerkes til vedlikeholdsfond i sameiet.

Det gjøres oppmerksom på at vedlikehold, tiltak fra eierseksjonssameiet etc. kan medføre en økning i felleskostnadene. Styreleder opplyser at det ikke foreligger noen konkrete planer om økning i utgiften. Det er dog normalt at det foretas en årlig indeksregulering av felleskostnadene.

Felleskostnad inkluderer
Fjernvarme, garasje,  tv og internett (grunnpakke), felleskostnader, vedlikeholdsfond, felles forsikringer, vaktmestertjenester, m.m.

Kommunale avgifter
Kr. 6 152,12 pr. år

Eier
Glenn Braaten

Beskrivelse
Velkommen til Kolbotn terrasse 9 - Presentert av Kristian Birkan ved EIE/eiendomsmegling - Leiligheten er en romslig 3-roms selveier med gode sol- og lysforhold. Boligen ligger i et attraktivt område og inneholder: Gang, stue/kjøkken, bad, entré, omkledningsrom/bod, vaskerom, 2 soverom, wc og terrasse. Leiligheten har behov for modernisering. Velkommen inn!

Kvaliteter:
-Kolbotn Terrasse er kjent for å være blant de mest attraktive adressene i kommunen
-Solrik og stor terrasse på ca.16 kvm.
-Garasje rett under blokken med mulighet for elbillader. Gjesteparkering rett utenfor blokken.
-Fyring, varmtvann, tv og internett er inkludert i fellesutgiftene.
-Umiddelbar nærhet til Kolbotn togstasjon (hyppige avganger til bl.a.Oslo S (direkte tog tar ca. 12 min.) og Skøyen), butikker, kjøpesenteret Kolbotn Torg.

Parkering
Det medfølger biloppstillingsplass i garasjehus (Bredde 2,3 m).  Garasjeplassen er 1/80 av seksjonen, tinglyst med en realkobling mot boligseksjonen. Det er også 5 gjesteplasser ute.
Ellers gateparkering etter gjeldende bestemmelser

Beliggenhet
Flott beliggende selveierleilighet i populært boområde. Meget sentralt beliggende på Kolbotn i et trivelig og etablert boområde. Kolbotn Torg har omkring 60 forretninger, servicetilbud og ulike restauranter. I tillegg finner en Kolben Kulturhus hvor det er et rikt kulturliv med konserter, kino og bibliotek. Grøntareal, gågaten, torget og strandsonen mot Kolbotnvannet skaper en lun, hyggelig atmosfære og gir rom for et levende miljø. Kolbotn Torg er det naturlige knutepunktet på Kolbotn med nærhet både til Oslo sentrum og Oslofjorden. Kolbotn togstasjon i umiddelbar nærhet med hyppige avganger til Oslo og Ski i rushtiden. Med direkte tog tar det kun 12 minutter til Oslo sentrum. Ellers god bussforbindelse til byen, Greverud, Tårnåsen, Sofiemyr og Trollåsen. Kort vei til barnehager og skoler. Gode turområder i nærheten av boligen, samt tennisanlegg og slalåmbakke i Ingierkollen. Kun 10 minutter med bil til 18.hulls golfbane på Oppegård, hvor det på vinteren er kunstsnø og skiløyper, samt marka med lysløype. Kort vei til Sørmarka med rekreasjonsområder, svømme og idrettshall, lysløyper og flotte turområder i utmark. Kort kjøre./ sykkelavstand til Gjersøen og Oslofjorden med badeplasser på blant annet Hvervenbukta, Ingierstrand og Svartskog. Øvrige linker om informasjon om området:
. www.nordrefollo.kommune.no
. www.kolben.no
. www.kolbotntorg.no

Bebyggelse
Området består i hovedsak av blokk og småhusbebyggelse.

Tomt
Eiet tomt, 1778 kvm.

Adkomst
Det vil bli skiltet med EIE visningsskilt på oppsatte fellesvisninger.
Se vedlagt kartskisse i annonsen. Ved å trykke på kartet får du enkelt tilgang til en spesifisert reiserute fra ønsket startsted til den aktuelle boligen.

Skole/barnehage
Dersom skole- og barnehagetilbud er av betydning for handelen, må interessenten selv sjekke dette med barnehagekontor og skolekontor for det aktuelle området.

Inneholder
Boligen ligger i 1.etasje og inneholder: Gang, stue/kjøkken, bad, entré, omkledningsrom/bod, vaskerom, 2 soverom, wc og terrasse.

Byggemåte
Informasjon om byggemåte er hentet fra tilstandsrapport utført av takstmann Daniel P.Martens. Antatt fundamentert på faste masser. Grunnmur, frittbærende dekker, bærende yttervegger og leilighetskillevegger i armert betong. Fasade er forblendet med spekket tegl. Flatt tak (fall mindre
enn 6 grader) antatt utført som kompakt tak. Dette er tak som ikke er luftet under tekkingen og skal som hovedregel ha innvendig nedløp for regn og smeltevann. Tekkematerialet er enten asfalt eller plast/gummibasert takbelegg. Isolasjonsskiktet er vanligvis plassert på oversiden av
bærekonstruksjonen. Bærekonstruksjonen er av betong, metall eller treverk. Merk at kontor er opprinnelig en bod og ikke godkjent som rom for varig opphold. Bruken av rommet bestemmer om rommet defineres som p eller s-rom.

Følgende forhold er merket med TG2:
- Overflater med normal bruksslitasje. Dør til gang butter i karm.
- Bad fra byggeår: Langsgående sprekk i flisfuge i dusjsonen. Langs 7 fliser. Planlagt utbedret før salg. Servantskap med normal bruksslitasje.
- Eldre kjøkken med generell slitasje. Fuktsøk med indikasjonsinstrument av typen protimeter MMS i benkeskap under servant og på gulv foran kjøl/frys og vaskemaskin viste normale fuktverdier.
- Synlige skader i gulvflater med vinyl. Parkett med normal bruksslitasje.

For ytterligere informasjon om byggemåte se tilstandsrapport som ligger vedlagt. Det er viktig at interessenter setter seg inn i  rapporten. Interessenter oppfordres til å kontakte takstmann ved eventuelle bygningstekniske spørsmål.

Primærrom
Primærrom: 104 kvm.
Følgende rom er inkludert i P-rom: Gang, stue/kjøkken, bad, entré, omkledningsrom/bod, vaskerom, 2 soverom og wc.

Bruksareal
Bruksareal: 104 kvm.

Boder
Boligen disponerer en bod i 1. etasje på 5,2kvm.

Standard
Boligen ligger i byggets 1.etasje og inneholder: Gang, stue/kjøkken, bad, entré, omkledningsrom/bod, vaskerom, 2 soverom, wc og terrasse.
Boligen har behov for modernisering og det anbefales å sette seg inn i tilstandsrapporten som er vedlagt.

Ferdigattest
Det foreligger ikke ferdigattest på eiendommen, men midlertidig brukstillatelse ble gitt 01.04.1997. Kommunen opplyser at de ikke kan finne kopi av brukstillatelsen i sitt arkiv, og det er derfor usikkert hvilke vilkår brukstillatelsen er gitt på.

Etter at bygningsmassen ble oppført har det blitt innført nye bestemmelser i plan- og bygningsloven. Ferdigattest utstedes ikke for bygg/endringer/tiltak som ble omsøkt før 01.01.1998. Det vil dermed ikke være mulig å be om ferdigattest for slike tiltak. Dette betyr ikke at tiltak blir lovlige, men at saken ikke lenger kan avsluttes med ferdigattest.

Oppvarming
Vannbåren oppvarming med radiatorer. Bygget får antatt levert varmtvann fra et fjernvarmeanlegg. Elektriske varmekabler i baderomsgulv.
Dersom det ikke er varmekilder i alle rom, fravikes NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Energimerking
Energiattest med energimerke Oppvarmingskarakter Rød - Energikarakter F

Kommunale avgifter
Kr. 6 152,12 pr. år
Det gjøres oppmerksom på at det kan forekomme variasjoner i avgiftene som følge av forbruk og eventuelle endringer i gebyrer/avgifter.

Eiendomsskatt
Det er eiendomsskatt i Oslo kommune. Bunnfradraget i Oslo er i 2021 på 4 millioner kroner for bolig og fritidsboliger. Skattesatsen i 2020 er 3 promille av eiendomsskattegrunnlaget. For mer informasjon se: https://www.oslo.kommune.no/skatt-og-naring/skatt-og-avgift/eiendomsskatt/hvor-mye-skal-du-betale-i-eiendomsskatt/. Faktura for eiendomsskatt sendes den som er registrert eier av eiendommen på faktureringstidspunktet. Ved eierskifte må kjøper og selger gjøre opp betalingen av eiendomsskatten seg i mellom.

Fordeling felleskostnader
Totale felleskostnader er kr. 4.726,- og inneholder: Fjernvarme, garasje,  tv og internett (grunnpakke), felleskostnader, vedlikeholdsfond, felles forsikringer, vaktmestertjenester, m.m.

Fordelingen er slik:

Felleskostnader: Kr.2.959,-
Vedlikeholdsfond: Kr. 430,-
Fjernvarme: Kr. 1.337,-

Det gjøres oppmerksom på at vedlikehold, tiltak fra eierseksjonssameiet etc. kan medføre en økning i fellesutgiftene. Styreleder opplyser at det ikke foreligger noen konkrete planer om økning i utgiften. Det er videre normalt at det foretas en årlig indeksregulering av fellesutgiften.

Faste løpende kostnader
Nåværende eier har et strømforbruk som tilsvarer ca. 3883 kwh pr. år. (leiligheten har ikke vært bebodd i 2020/2021 ) Utgiftene er basert på nåværende eiers forbruk.  Boligen er tilknyttet Telenor som leverandør av kabel-tv og internett (Grunnpakke tv og internett er inkludert i felleskostnadene). Priser kan sjekkes på tilbyders websider. Tv-tuner/dekoder medfølger ikke.

Spesifikasjon av fellesgjeld
Det foreligger 1 lån i sameiet og fordelingen er slik:

Spesifikasjon av lån:
Lånenummer: 12138895384, DNB Bank ASA
Annuitetslån, 4 terminer per år.
Rentesats per 19.10.2021: 3% pa.
Antall terminer til innfrielse: 72
Saldo per 19.10.2021: 721 701
Andel av saldo: 0
Første termin/første avdrag: 30.12.2019 ( siste termin 30.09.2039 )
Det er ikke vedtatt avtale om individuell nedbetaling av fellesgjeld.

Overnevnte informasjon er hentet fra forretningsfører.

Forsikring med polisenummer
Protector forsikring ASA Polisenummer: 1442113

Formuesverdi
Formuesverdi for inntektsåret 2020: Som primærbolig Kr. 1 166 025,- Som sekundærbolig Kr. 4 197 688,-

Sameie
Sameie: Sameiet Kolbotn Terrasse 9, Orgnr: 979385447
Eiendommen er seksjonert, og leiligheten er tilknyttet Sameiet Kolbotn Terrasse 9, med sameiebrøk 117/2314
Sameiet består av 20 leiligheter.
Forretningsfører er USBL, tlf. 22 98 38 00
Dugnad må påregnes.
Dyrehold er tillatt så lenge det ikke er til ulempe/ sjenanse for øvrige brukere av eiendommen.
Parkering i felles garasje tilrettelagt for el. Biler.
Sykkelbod.

Styrets arbeid:
- Styrets arbeid gjennom 2020 har i hovedsak vært preget av arbeidene på terrassene. Sameiet fikk på tampen et pålegg fra kommunen om å melde fasadeendring. Kommunen krevde en utfyllende søknad og en arkitekt er engasjert og er nå i sluttfasen. Det ble oppdaget lekkasjer ved terrassene. Rapporter fra SINTEF og Mykoteam konkluderer med at lekkasjene kommer fra utette beslag under blomsterkassene.
- Sameiet har enda ikke satt opp budsjettet for neste år, men de vet at de i nær fremtid må skifte ut sentralstøvsugeren og belysningen i oppgangen. Dette antas i sum å komme på ca. kr. 200.000,- . Dette vil ikke bli utført før det er absolutt nødvendig så vi kan ikke si noe om det vil skje til neste år eller ikke. Noe annet som kan påvirke felleskostnadene er en betydelig økning på strømmen og de kommunale avgiftene.
- Sameiet har i år montert infrastruktur for å kunne lade el-bil.

Etter samtale styret er det pt ikke vedtatt endringer i felleskostnader. Det gjøres oppmerksom på at fellesgjeld og felleskostnader kan variere over tid som følge av beslutninger foretatt i sameiets styre og/eller generalforsamling. Interessenter oppfordres til å sette seg inn i sameiets vedtekter, husordensregler, regnskap, budsjett og årsberetning som kan fås ved henvendelse til megler.

Forretningsfører
USBL

Styregodkjenning
Kjøper skal godkjennes av styret og har selv risikoen for at godkjennelse blir gitt. Styregodkjennelse kan ikke nektes uten saklig grunn.

Tekniske installasjoner
TV-tuner følger ikke med objektet, da det følger abonnementet til eier.

Dyrehold
Dyrehold er tillatt så lenge det ikke er til ulempe/ sjenanse for øvrige brukere av eiendommen.

Diverse
-Taklamper, hvitevarer (Komfyr, Kjøleskap og oppvaskmaskin) medfølger leiligheten.
-Innbrudds sikring på vinduer medfølger leiligheten.
-Kun integrerte hvitevarer medfølger handelen. Se forøvrig vedlagte løsøreliste.

Annet
Boligen vil bli ryddet, men ikke ytterligere rengjort før overtagelsen.

Radonmåling
Fra og med 1. januar 2014 må alle som leier ut bolig ha gjennomført radonmåling av boligen og kunne fremvise dokumentasjon på at radonnivåene er forsvarlig. Kravet gjelder alle typer utleieboliger, både de som leies ut av det offentlige, virksomheter og private, inkludert leiligheter og hybler i tilknytning til egen bolig. Også institusjoner o.l. omfattes dersom beboerne betaler leie.

Forpliktelser, rettigheter og servitutter
Kommunen har lovbestemt første prioritets pant (legalpant) i eiendommen for eventuelle ubetalte kommunale skatte- og avgiftskrav. De andre sameierne/sameiet har panterett i seksjonen for felleskostnader samt andre krav som følge av sameieforholdet. Pantekravet kan ikke overstige et beløp som for den enkelte bruksenhet overstiger 2 ganger folketrygdens grunnbeløp på det tidspunkt tvangsdekning besluttes gjennomført, jf. lov om eierseksjoner § 31 første ledd. Eiendommens servitutter følger av dens grunnboksblad.  For servitutter eldre enn fradelingsdato og eventuelle arealoppføringer som kan ha betydning for denne matrikkelenhet henvises det til hovedbruket / avgivereiendommen. Følgende servitutter medfølger:

Bestemmelse om veg (gjensidig adkomstrett mellom gnr. 40 bnr. 4, 936, 937, 938, 941 og 942. Bestemmelse om vann/kloakkledning gjelder felles stikkledninger for gnr. 40 bnr. 4, 936, 938, 941 og 942), obligasjon ( Panthaver: Sameiet Kolbotn Terrasse Iv . Lnr: 1467464. Sikkerhet for fellesutgifter med prioritet etter 1.gangs overdragelsessum, og senere etter 90% av seksjonens verdi, basert på takst avholdt av en av Norges Takseringsforbund godkjent takstmann, og være uten opptrinnsrett),  Bestemmelse om veg (Sameiet/eier gir rett til adkomst for andre sameiere/eiere som er tilknyttet Grunneierforeningen Kolbotn Terrasse Pliktmedlemskap for sameiet i Grunneierforeningen. Kolbotn Terrasse. Pliktmedlemskap i Sameiet Kolbotn Terrasse IV. Bestemmelse om garasje/parkering. Leilighet og garasje- biloppstillingsplass skal overdras).

Kommunen har lovbestemt første prioritets pant (legalpant) i eiendommen for eventuelle ubetalte kommunale skatte- og avgiftskrav. Ta kontakt med megler for mer informasjon.

Kjøper er gjort kjent med at ingen kan kjøpe eller på annen måte erverve flere enn 2 boligseksjoner i samme eierseksjonssameie, jf. lov om eierseksjoner § 23, første ledd

Utleie
Seksjonseieren disponerer fritt over egen seksjon med de begrensningene som følger av sameieforholdet og eierseksjonsloven, jf. eierseksjonsloven § 24. Seksjonseieren kan fritt selge, pantsette og leie ut sin egen seksjon. Utleie skal meldes styret.
Korttidsutleie av hele boligseksjonen i mer enn 90 døgn årlig er ikke tillatt. Med korttidsutleie menes utleie i inntil 30 døgn sammenhengende. Grensen på 90 døgn kan fravikes i vedtektene og kan i så fall settes til mellom 60 og 120 døgn. Slik beslutning krever et flertall på minst to tredjedeler av de avgitte stemmene på årsmøtet.

Vei/vann/kloakk
Eiendommen har adkomst via offentlig vei. Eiendommen er tilknyttet kommunalt ledningsnett via private stikkledninger.  Eierseksjonssameiet er selv ansvarlig for private stikkledninger til bygningen.

Regulering
Eiendommen er regulert til boligformål i henhold til reguleringsplan 4041 datert 11.03.1992 med tilhørende reguleringsbestemmelser datert 11.03.1992. Kommuneplan Nordre Follo 2019.2030 vedtatt 13.05.2019 gjelder også for omradet. Kolbotnveien 16 (gamle "Telenor.bygget") i forkant av dette bygget er overdratt til Kolbotnveien 16 AS. Ny eier må påregne bolig.bebyggelse på eiendommen i fremtiden. Kolbotn sentrum er under utvikling og det er planlagt bl.a. detaljregulering av Sentrumsgården BFKT 4, Kolbotn stasjon, Skolebakken og Kolbotn skole. Utsnitt av plan med tilhørende bestemmelser kan fas ved henvendelse til megler.
Vi oppfordrer alle interessenter til å sette seg inn i kommuneplan og hvilken betydning denne har for eiendommen.
Det gjøres oppmerksom på at området er under utvikling og at endringer og oppføring av nye bygg vil kunne skje. Det anbefales spesielt å følge med på de planer og prosesser som pågår for området via kommunen.

Overtagelse
Overtagelse etter avtale med selger.

Prisantydning, omkostninger og evt. fellesgjeld
6 200 000,- (Prisantydning)

Omkostninger
7 650,- (Boligkjøperpakke If (valgfritt))
200,- (Pantattest kjøper)
585,- (Tingl.gebyr pantedokument)
585,- (Tingl.gebyr skjøte)
155 000,- (Dokumentavgift)

164 020,- (Omkostninger totalt)

6 364 020,- (Totalpris inkl. omkostninger)

Boligselgerforsikring
Selger har tegnet boligselgerforsikring som dekker selgers ansvar etter avhendingsloven. Egenerklæringsskjema er vedlagt salgsoppgaven og interessenter oppfordres til å gjennomgå dette før bud inngis.

Betalingsbetingelser
Fullstendig kjøpesum samt omkostninger skal være disponibelt på meglers klientkonto innen dato for overtagelse.

Vederlaget
Følgende er avtalt om meglers vederlag:

Provisjon 1%

Tilrettelegging (Kr.14 500)

Visningshonorar / Overtagelseshonorar pr.stk (kr. 2 950,-)

Markedspakke 1 (Kr.14 900)

Oppgjør (Kr.7 200)
Dersom handelen ikke kommer i stand eller at oppdraget sies opp har megleren krav på dekning for
påløpte timer, påløpte visninger, grunn og markedspakke samt utlegg.

Oppdragsnummer
91-21-0198

Budgivning
Eiendomsmegler skal legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden. Vi gjør oppmerksom på at det i forbrukerforhold ikke kan inngis bud med kortere akseptfrist enn kl. 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Eiendomsmegler kan ikke formidle bud med kortere akseptfrist enn dette. Hos Eie stiller vi strengere krav til frister ved budgivning enn det som følger av Forbrukerinformasjon om budgivning punkt 4, vedlagt i salgsoppgaven. Bud skal ikke ha en akseptfrist på mindre enn 30 minutter fra budet inngis. Bud med kortere akseptfrist enn 30 minutter kan bli avvist. For øvrig vises det til vedlagte forbrukerinformasjon om budgivning. Alle bud og budforhøyelser skal være skriftlig. I tillegg må legitimasjon være fremlagt, og budet skal signeres av budgiver. Vi oppfordrer til å inngi bud elektronisk, ved å trykke på "Gå til budgivning" på eiendommens hjemmeside på eie.no. Ved å benytte denne tjenesten vil vilkårene om legitimasjon og signatur fra budgiver være oppfylt. Som kjøper og selger hos EIE vil du få tilsendt budjournalen etter at handel er inngått. Dette innebærer at alle bud vil bli gjort kjent for partene i den endelige kjøpsavtalen. Øvrige budgivere kan be om å få en kopi av budjournalen i anonymisert form. Det er viktig at du gjør deg kjent med all informasjon om boligen, og at du har spurt om det du eventuelt lurer på, før du legger inn et bud.

Boligkjøperpakke
Eie har i samarbeid med If lansert et gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert i en pakke til en meget konkurransedyktig pris.
 
Kjøpere (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. husforsikring, innboforsikring, dobbel rente dekning, flytteforsikring og boligkjøperforsikring som gir deg juridisk bistand dersom du ønsker å reklamere på boligkjøpet. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte. Ta kontakt med megler for ytterligere informasjon.

Lovvalg


Følgende gjelder der handel kommer i stand før 1. januar 2022

Følgende gjelder der handel kommer i stand etter 1. januar 2022
Eiendommen selges etter reglene i avhendingsloven. Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen. Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakyndig før det legges inn bud. Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen. Dette gjelder likevel bare dersom man kan gå ut i fra at det virket inn på avtalen at opplysningen ikke ble gitt eller at feil opplysninger ikke ble rettet i tide på en tydelig måte. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel.

Boligen kan ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm. Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel). Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen «som den er», og selgers ansvar er da begrenset jf. avhl. § 3-9, 1. ledd 2. pktm. Avhendingsloven § 3-3 (2) fravikes, og hvorvidt en innendørs arealsvikt karakteriseres som en mangel vurderes etter avhendingsloven § 3-8. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Med forbrukerkjøp menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.

Hvitvasking
Eiendomsmegler er underlagt lov om hvitvasking og tilhørende forskrift. Hvitvaskingsloven pålegger megler å gjennomføre kundetiltak av både selger og kjøper. Dersom kjøper ikke bidrar til at megler får gjennomført kundetiltak, og dette medfører at transaksjonen ikke kan gjennomføres eller blir forsinket misligholder kjøper avtalen. Dette vil kunne gi selger rettigheter etter avhendingsloven, herunder rett til å heve kjøpet og gjennomføre dekningssalg for kjøpers regning dersom misligholdet er vesentlig. I tilfeller der det er selger som ikke bidrar til at megler får gjennomført løpende kundetiltak underveis i oppdraget må megler stanse gjennomføringen av transaksjonen. Selger vil i så fall ha misligholdt sine forpliktelser, og kjøper vil kunne ha krav mot selger etter avhendingslovens bestemmelser om mislighold og forsinkelse.

Dersom kundetiltak ikke lar seg gjennomføre vil EIE eiendomsmegling ikke kunne bistå med handelen eller foreta oppgjør.

Avdeling
Ensjø Eiendomsmegling AS
EIE Ensjø
Org. nr:921542690
Gladengveien 24
0661 Oslo
Tlf: 22 34 34 64

Ansvarlig megler
Fagansvarlig / Eiendomsmegler / Partner Kristian Birkan

Saksbehandlere
Kristian Birkan
EIE Ensjø
Fagansvarlig / Eiendomsmegler / Partner
Mob: 99 58 09 21 / E-post: kbi@eie.no

Charlotte Jenshagen Lunde
Eiendomsmegler / Partner
Mob: 91 53 82 07 / E-post: cjl@eie.no

Sett deg godt inn objektet og les salgsoppgaven nøye før du gir bud. Du kan klikke her for å lese mer om budgivingsprosessen.

Vennligst ta kontakt med megler om budgivningen.

Valg av eiendomsmeglingsforetak skal være frivillig. Eiendomsmeglingsforetak kan ikke inngå oppdrag om eiendomsmegling dersom inngåelsen av oppdraget er satt som vilkår i avtale om annet enn eiendomsmegling, f.eks. tilbud om lån eller andre banktjenester, jf. Lov om eiendomsmegling § 6-3 (3).
Bilde 3 av Kolbotn terrasse 9
For mer om objektet
Kolbotn terrasse 9

Kontakt megler

Uansett hva du lurer på, svarer vi deg gjerne. Vi stiller bransjens høyeste krav til oss selv, og skreddersyr råd og løsninger for hver enkelt kunde.

Bilde av iphone som viser EIE-portalen
Få full oversikt
EIE portalen – ditt boligunivers

Du bruker en utdatert nettleser!

Internet Explorer er utdatert og ikke lenger offisielt støttet, og utgjør en stor sikkerhetsrisiko. Du bør avinstallere dette programmet og heller bruke Microsoft Edge, Mozilla Firefox, Google Chrome, Apple Safari eller andre nettlesere som oppdateres jevnlig.

Dersom du fortsetter å bruke nettsiden i Internet Explorer eller andre utdaterte nettlesere, kan du oppleve at nettsiden ser rar ut eller ikke fungerer i det hele tatt.

Les mer her: