Bilde 1 av Telegata 25Bilde 2 av Telegata 25
Digital salgsoppgave
Telegata 25

3674 Notodden • Notodden kommune

Dette objektet er solgt!

Prisantydning

Objektet er solgt!

Salg av AS eller eiendom med gode leieinntekter (kr. 164.200,- per år i snitt) - Utleie av 1. etg og 2. etg + 4 garasjer
Vis i kart
Boligtype
Enebolig
Eierform
Selveier
Antall soverom
2 soverom
Primærrom (P-ROM)
115 m²
Bruksareal (BRA)
198 m²
Bruttoareal (BTA)
220 m²
Kommunale avgifter
kr 1 888 / Mnd
Prisantydning
kr 1 450 000
Omkostninger
kr 33 870
Totalpris
kr 1 483 870
Byggeår
1925
Tomt
Eiet tomt 270 m²
Oppdragsnummer
98200062
card-default

Vilde Juvet Steinmoen

Eiendomsmeglerfullmektig
Les om Vilde
Prisantydningkr 1 450 000,-
Dokumentavgiftkr 32 500,-
Pantattest kjøperkr 200,-
Tingl.gebyr pantedokumentkr 585,-
Tingl.gebyr skjøtekr 585,-
  
Totalpris kr 1 483 870
Beregnet totalkostnad
Det foreligger ingen omkostninger eller dokumentavgift ved salg av denne boligen fordi det selges som et selskap, slik at ny eier overtar aksjene i Telegata 23 25 eiendom AS.

Det tas forbehold om endringer i offentlige avgifter/gebyrer og eierskiftegebyr.

Kommunale avgifter
Kr. 24 867,- pr. år

Det tas forbehold om endringer i offentlige avgifter/gebyrer.

BRA/PROM
198 / 115 m²

Antall soverom
2

Eierform
Selveier

Boligtype
Enebolig

Byggeår
1925

Beliggenhet
Meget sentralt beliggende i Notodden sentrum. Eiendommen ligger et steinkast unna Tinnelva, og en liten spasertur unna Heddalsvannet og områdene rundt. Solrikt område. Her er det gangavstand til butikker, cafeer, den nye Telerock Pub og Cafe, kollektivtransport, gallerier, turområder og alt annet Notodden sentrum har å by på. Timebussforbindelse til Kongsberg, Drammen og Oslo fra bussterminalen.

Tomt
Eiet tomt på 270 m² - flat tomt med enkel adkomst. Stort sett garasjer på tomten og noe bagård.

Byggemåte
Selger har fått utarbeidet tilstandsrapport for eiendommen (vedlagt prospektet). Rapporten er en teknisk gjennomgang av boligen og angir byggetekniske opplysninger. I rapporten kan det fremkomme forhold som kjøper må/bør være særskilt oppmerksom på.

Tilstandsrapporten er vedlagt prospketet. Alle som vurderer bud må sette seg inn i alle prospektets opplysninger. Last ned fullstendig PDF eller kontakt megler.

Innhold
1. ETG.:
Bad, kjøkken, stue, soverom, felles gang og trappenedgang.

2. ETG.:
Kjøkken, stue, bad, wc, soverom, utvendig bod, trappegang og gang.

U. ETG.:
Vaskekjeller, trapperom og garasje.

Oppvarming
Vedovn og elektrisk oppvarming.

Garasje / Parkering
Det er 4 garasjer med i eiendommen, disse har vært leid ut. 3 av garasjene er leid ut, og en står ledig p.t.

Ellers parkering i gate eller på tomten/inn mot inngangen.

Utleie
Eiendommen er registrert som enebolig i kommunen, dog er eneboligen innredet med 2 bad og 2 kjøkken og felles inngang. Selger har leid ut hver etasje og alle garasjene. Det er iht. kommunen lov å ha bolig i begge etasjene, evt kan 1. etg. gjøres om til forretning om ønskelig iflg. Notodden kommune.

Garaje 1 - kr. 750,- per mnd
Garaje 2 - kr. 600,- per mnd
Garaje 3 - kr. 650,- per mnd (ikke utleid)
Garaje 4 - kr. 750,- per mnd

2. etasje - kr. 5.600 ,- pr. mnd. strøm inkludert, men ikke internett eller tv.
1. etasje - kr. 5.900,- pr mnd. Ingenting inkludert ( som internett eller tv , strøm )

Årlig leie per i dag  og kr. 163.200,- per år. Snitt leieinntekter de siste 5 årene har vært kr. 171.000,- per år.

Dokumenter
Megler har alle dokumenter fra kommunen, regnskaper, tilstandsrapport, leiekontrakter m.m - dette kan fåes av megler.

Brukstillatelse/ferdigattest
Etter det selger og kommunen opplyser foreligger verken ferdigattest eller midlertidig brukstillatelse for eiendommen, og plan- og bygningslovens formelle forutsetning for lovlig bruk av eiendommen kan ikke dokumenteres. Eiendommen har imidlertid vært brukt til boligformål.

Megler har undersøkt kommunale arkiver, men har her ikke funnet avklaringen. Normalt skyldes mangel på ferdigattest at det på tidspunkt for byggeår ikke var konsekvent kommunal rutine og utstede slik attestasjon.

Formuesverdi
Formuesverdi som primærbolig kr. 400 423 pr. 2018
Formuesverdi som sekundærbolig kr. 1 281 354 pr. 2018

Beregnet via skatteetaten.no

Ferdigattest / brukstillatelse
Foreligger ikke iht kommunens dokumenter.

Etter det selger og kommunen opplyser foreligger verken ferdigattest eller midlertidig brukstillatelse for eiendommen, og plan- og bygningslovens formelle forutsetning for lovlig bruk av eiendommen kan ikke dokumenteres. Normalt skyldes mangel på ferdigattest at det på tidspunkt for byggeår ikke var konsekvent kommunal rutine og utstede slik attestasjon. Eiendommen er imidlertidig registrert i kommunens boligopplysninger og GAB registeret som enebolig. Etter samtale med kommunen 14.11.17, har megler fått opplyst om at de kan både være forretning eller bolig i 1. etg og kun bolig i 2. etg.

Boligens areal
Se vedlagte takst for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser. Arealene er kun oppmålt av takstmann og ikke kontrollert/oppmålt av megler.

Regulering
For ytterligere opplysninger om regulering (ligger vedlagt prospektet), vennligst ta kontakt med megler.

Konsesjon / Odel
Det er ingen konsesjon eller odel knyttet til salget av denne eiendommen.

Vei/vann/avløp
Eiendommen ligger ved kommunal vei, og er tilkoblet offentlig vann- og kloakknett.

Tilbehør
Følgende tilbehør medfølger handelen:
 
Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligens tilbehør og løsøre ikke medfølger handelen med mindre dette fremkommer av nærværende prospekt. Dette gjelder også hvitevarer. Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderomsinnredning følger boligen.
NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør i "Viktig informasjon for selger og kjøper" fravikes. HVITEVARER, som ikke er integrert i innredning, medfølger ikke i handelen.

Eierskifteforsikring
Selger har ikke tilgang til å tegne eierskifteforsikring da det er et firma og et as som selges. Kjøper må gjøre seg kjent med selgers egenerklæring til forsikringsselskapet.

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring
Partners har i samarbeid med If lansert et nytt og gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert til en meget konkurransedyktig pris.

Kjøper (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. Husforsikring, Innboforsikring, Dobbel rente dekning, Flytteforsikring og Boligkjøperforsikring. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte og prisen avhenger av boligtypen. Ta kontakt for ytterligere informasjon.

Budgivning
Eiendomsmegler skal legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden. Vi gjør oppmerksom på at det i forbrukerforhold ikke kan inngis bud med kortere akseptfrist enn kl. 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Eiendomsmegler kan ikke formidle bud med kortere akseptfrist enn dette. Hos Eie stiller vi strengere krav til frister ved budgivning enn det som følger av Forbrukerinformasjon om budgivning punkt 4, vedlagt i salgsoppgaven. Bud skal ikke ha en akseptfrist på mindre enn 30 minutter fra budet inngis. Bud med kortere akseptfrist enn 30 minutter kan bli avvist. For øvrig vises det til vedlagte forbrukerinformasjon om budgivning. Alle bud og budforhøyelser skal være skriftlig. I tillegg må legitimasjon være fremlagt, og budet skal signeres av budgiver. Vi oppfordrer til å inngi bud elektronisk, ved å trykke på "Gå til budgivning" på eiendommens hjemmeside på eie.no. Ved å benytte denne tjenesten vil vilkårene om legitimasjon og signatur fra budgiver være oppfylt. Som kjøper og selger hos EIE vil du få tilsendt budjournalen etter at handel er inngått. Dette innebærer at alle bud vil bli gjort kjent for partene i den endelige kjøpsavtalen. Øvrige budgivere kan be om å få en kopi av budjournalen i anonymisert form. Det er viktig at du gjør deg kjent med all informasjon om boligen, og at du har spurt om det du eventuelt lurer på, før du legger inn et bud.

Overtagelse
Etter avtale.

Diverse
Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.

Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.

Hvitvaskingsloven
Eiendomsmeglere er fra 1/1-2004 underlagt hvitvaskings-loven. Dette innebærer at eiendomsmegler er forpliktet til å melde mistanke om forsøk på hvitvasking til ØKOKRIM.

Kjøp av AS
Etter det selger og kommunen opplyser foreligger verken ferdigattest eller midlertidig brukstillatelse for eiendommen, og plan- og bygningslovens formelle forutsetning for lovlig bruk av eiendommen kan ikke dokumenteres. Eiendommen har imidlertid vært brukt til boligformål.

Megler har undersøkt kommunale arkiver, men har her ikke funnet avklaringen. Normalt skyldes mangel på ferdigattest at det på tidspunkt for byggeår ikke var konsekvent kommunal rutine og utstede slik attestasjon.

Avhendingsloven
Dersom frivillig salg av fast eiendom reguleres det av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Sett deg godt inn objektet og les salgsoppgaven nøye før du gir bud. Du kan klikke her for å lese mer om budgivingsprosessen.

Vennligst ta kontakt med megler om budgivningen.

Valg av eiendomsmeglingsforetak skal være frivillig. Eiendomsmeglingsforetak kan ikke inngå oppdrag om eiendomsmegling dersom inngåelsen av oppdraget er satt som vilkår i avtale om annet enn eiendomsmegling, f.eks. tilbud om lån eller andre banktjenester, jf. Lov om eiendomsmegling § 6-3 (3).
Bilde 3 av Telegata 25
For mer om objektet
Telegata 25

Kontakt megler

Uansett hva du lurer på, svarer vi deg gjerne. Vi stiller bransjens høyeste krav til oss selv, og skreddersyr råd og løsninger for hver enkelt kunde.

Bilde av iphone som viser EIE-portalen
Få full oversikt
EIE portalen – ditt boligunivers

Du bruker en utdatert nettleser!

Internet Explorer er utdatert og ikke lenger offisielt støttet, og utgjør en stor sikkerhetsrisiko. Du bør avinstallere dette programmet og heller bruke Microsoft Edge, Mozilla Firefox, Google Chrome, Apple Safari eller andre nettlesere som oppdateres jevnlig.

Dersom du fortsetter å bruke nettsiden i Internet Explorer eller andre utdaterte nettlesere, kan du oppleve at nettsiden ser rar ut eller ikke fungerer i det hele tatt.

Les mer her: