Bilde 1 av Holmenveien 52 BBilde 2 av Holmenveien 52 B
Digital salgsoppgave
Holmenveien 52 B

0376 Oslo • Oslo kommune

Dette objektet er solgt!

Prisantydning

Objektet er solgt!

HOLMEN - Tomt med rammetillatelse for moderne enebolig på 295 kvm | Attraktiv/barnevennlig beliggenhet i villavei
Vis i kart
Boligtype
Boligtomt
Eierform
Eierseksjon
Eierseksjon
2
Prisantydning
kr 8 500 000
Omkostninger
kr 209 020
Totalpris
kr 8 709 020
Tomt
Fellestomt 507 m²
Oppdragsnummer
50210170
card-default

Vegar Giæver

Eiendomsmegler MNEF / Partner
Les om Vegar
Prisantydningkr 8 500 000,-
Boligkjøperpakke If (valgfritt)kr 7 650,-
Pantattest kjøperkr 200,-
Tingl.gebyr pantedokumentkr 585,-
Tingl.gebyr skjøtekr 585,-
Dokumentavgiftkr 200 000,-
  
Totalpris kr 8 709 020
Eiendom
Holmenveien 52 B, 0376 Oslo

Matrikkel
Gnr. 27 bnr. 349 snr. 2 i Oslo kommune

Eierform
Eierseksjon

Tomt
507 m²

Oppgitt tomteareal er tilleggsareal for seksjon 2. Total tomtestørrelse er 1 028 kvm. og utgjør fellestomt mellom de to seksjonene. Det er utarbeidet situasjonskart/utomhusplan som viser hvilke arealer boligseksjonene disponerer eksklusivt og hva som disponeres i fellesskap.

Prisantydning
8 500 000

Totalpris inkl. omkostninger
8 500 000,- (Prisantydning)

Omkostninger
7 650,- (Boligkjøperpakke If (valgfritt))
200,- (Pantattest kjøper)
585,- (Tingl.gebyr pantedokument)
585,- (Tingl.gebyr skjøte)
200 000,- (Dokumentavgift)

209 020,- (Omkostninger totalt)

8 709 020,- (Totalpris inkl. omkostninger)

Eier
Tinholt Eiendom AS

Beskrivelse
<b>EN SJELDEN MULIGHET: Salg av ubebygd tomt (seksjon 2) med rammetillatelse for ny og moderne enebolig på hele 295 kvm.
Rammetillatelse for ny bolig er gitt men det finnes mange endringsmuligheter og kjøper kan selv påvirke rammetillatelsen ved evt endringer/justeringer.

Tomten ligger svært attraktivt til i et etablert og populært boligområde på Holmen i Oslo. Rolig og usjenert beliggenhet i barnevennlig villavei. 
Tomten selges som ubebygd seksjon (seksjonering igangsatt).
Kopi av rammetillatelsen og reguleringsbestemmelser følger i sin helhet i salgsoppgaven.

Bygningens uttrykk henter arkitektoniske elementer fra nærområdet, men innehar samtidig et mer moderne og stramt uttrykk.

Det prosjekterte husets ankomst finner vi i 1.etasje mot stikkvei. Stor dobbelgarasje med plass til to biler med tilgang fra husets vestlige fasade. Inngangspartiet er tydelig markert med et innhakk i fasaden og godt med dagslys inn i et luftig trapperom. Til venstre finner man garderobe og toalett med mulighet for fremtidig utvidelse. Fra inngangsdøren har man også direkte visuell forbindelse til hagen mot sør og stor spisestue med tilknyttet åpen kjøkkenløsning. Et nivå ned er stuen plassert, med peis og direkte utgang til terrasse/hage.

I 2.etasje finner man et stort oppholdsrom/stue i to soner på 35 kvm. Fra oppholdsrommet har man tilgang til egen masterdel med walk-in garderobe og bad. Videre i 2.etasjen finner man 3 soverom, kontor/sov samt baderom.

I Husets U. etasje er det lagt opp til en større oppholdsdel med stue/kjøkken og eget bad. Denne delen er godkjent for varig opphold med vinduer i fasade mot øst, i forbindelse med utvendig trapp. Øvre del av vinduene ligger over terreng og sikrer dermed tilstrekkelig dagslys og utsyn. Videre i denne etasjen finner man store bodarealer og et praktisk vaskerom av god størrelse.

Ny enebolig vil få utgang fra stue/spisestuen til barnevennlig og flat hage mot syd og har totalt 507 kvm hage.

Vi estimerer salgssummen på denne boligen ferdig bygget til ca. 22.000.000,- i dagens marked (september 2021).</b>

Rammetillatelse
Det foreligger godkjent rammetillatelse for oppføring av ny enebolig og garasje datert 16.08.2021:

Saksopplysninger:
Boenheter: 1 omsøkt/2 boenheter totalt
Tomtens areal: 1 028 kvadratmeter
Tiltakets bruksareal: 295 kvadratmeter
Grad av utnytting: 23,98 %
Tiltakets høyde: Møne: 87 meter/kote+105,69. Gesims: 6,4 meter/kote + 103,42
Antall parkeringsplasser: 4 parkeringsplasser
Uteoppholdsareal: 465 kvadratmeter (avsatt areal til 8x8 meter)
- Rammetillatelsen følger vedlagt. For full sak se saksnr. 202014300 på Plan- og Bygningsetatens innsynssider.

Videre foreligger plan- og arkitekttegninger fra Wood arkitektur+design. Se vedlegg.

Parkering
For ny enebolig er det prosjektert med integrert parkering i dobbelgarasje i boligens 1.etasje.

Eksisterende hus/nabo (seksjon 1) skal selges og kjøpere av eksisterende bolig står fritt til å søke om oppføring av garasje på inntil 36 kvm på eget tilleggsareal iht. vedlagte utomhusplan.

Beliggenhet
Barnevennlig og populær beliggenhet på Østre Holmen/Slemdal mellom Slemdal, Vinderen og Smestad i et etablert og rolig boligområde, tilbaketrukket og fredelig i vakre Holmenveien.

Holmenveien er en rolig og meget populær villavei med mange barnefamilier.
Sentral og usjenert beliggenhet med korte avstander til forretninger og servicefunksjoner både på Vinderen og Slemdal.

Offentlig kommunikasjon i nærheten med bussholdeplass i Dalsveien/Holmenveien ved Tråkka, samt T-bane ved Vinderen og Slemdal.

Barnehager og skoler for alle trinn i nærområdet.

Kort vei til Slemdal senter med diverse forretninger samt apotek, fysioterapeut, tannlege og legekontor. Videre er det ca. 1 km til Vinderen sentrum med innholdsrikt kjøpesenter. Til Vinderen er det enkelt å reise med buss og her finner du bl.a. vinmonopol, bakeri, restauranter, frisør og klesbutikker m.m.

Tomt
Fellestomt, 507 m²

Oppgitt tomteareal er tilleggsareal for seksjon 2. Total tomtestørrelse er 1 028 kvm. og utgjør fellestomt mellom de to seksjonene. Det er utarbeidet situasjonskart/utomhusplan som viser hvilke arealer boligseksjonene disponerer eksklusivt og hva som disponeres i fellesskap.

Skole/barnehage
Området er svært barnevennlig med kort vei til flere barnehager og skoler.

Eiendommen tilhører Smestad skolekrets, men flere i området søker også både til Holmen skole og Slemdal skole og har fått plass på ønsket skole.

Andre barneskoler i nærmeste omkrets inkluderer bl.a. Holmen skole, Slemdal og Vinderen skole.

Av ungdomsskoler finnes Ris og Midtstuen.

Smestad barneskole avgir elever til Ris Ungdomsskole.

Offentlig kommunikasjon
Det er gode muligheter for offentlig kommunikasjon i nærområdet. Smestad ligger en kort gåtur unna, med et bredt utvalg linjer med både buss og t-bane. I tillegg er det bare 300 meter til bussholdeplass "Tråkka" med linje 46 Ullerntoppen/Majorstuen.

Fritidstilbud
Flere gode trenings-/ aktivitetstilbud i umiddelbar nærhet. For den aktive barnefamilien ligger Hemingbanen i nærheten, med bl.a. fotballbaner, friidrettsområde, terrengløype, idrettshall og tennisbaner. Heming er Norges største fleridrettslag med over 5000 medlemmer. Det er også kort vei til Gressbanen og Ready IL med fotball- og bandybane samt skøyteis om vinteren. Njårdhallen og Njård IL  i gangavstand som er store på Håndball, Turn/RS og Tennis. Holmenkollen riksanlegg ligger ikke langt unna, med hopp, langrenn, skiskyting og rulleski, samt Tryvann skisenter og klatrepark.

Kommunale avgifter
Det foreligger p.t. ikke opplysninger om de kommunale avgiftene for seksjonen. Disse vil bli beregnet så snart boligen er oppført.

Eiendomsskatt
Det er eiendomsskatt i Oslo kommune. Bunnfradraget i Oslo er i 2021 på 4 millioner kroner for bolig og fritidsboliger. Skattesatsen i 2021 er 3 promille av eiendomsskattegrunnlaget. For mer informasjon se: https://www.oslo.kommune.no/skatt-og-naring/skatt-og-avgift/eiendomsskatt/hvor-mye-skal-du-betale-i-eiendomsskatt/. Faktura for eiendomsskatt sendes den som er registrert eier av eiendommen på faktureringstidspunktet.

Fordeling felleskostnader
Typiske utgifter for eier etter oppføring er: Bygningsforsikring, innboforsikring, renovasjonsgebyr, kommunale avgifter, brøyting, vedlikehold av felles privat vei, felleskostnader etc.

Formuesverdi
Formuesverdien er ikke fastsatt. Formuesverdien fastsettes av skatteetaten etter en beregningsmodell om boligen er primær eller sekundær. Formuesverdien for primærbolig utgjør 25% av beregnet markedsverdi og  90% av sekundærbolig for 2019 og 2020. Det gjøres oppmerksom på at kjøper selv må sende inn opplysninger om adresse, areal, boligtype og byggeår til skattemyndighetene når boligen er ferdigstilt. Det tas forbehold om endring av satser.

Sameie
Prosjektert enebolig vil inngå i sameie med eksisterende tomannsbolig. Det er utarbeidet vedtekter og utomhusplan med fordeling av seksjonenes tilleggs- og utearealer.

Diverse
Ved overdragelse av ubebygde tomter kreves det egenerklæring om konsesjonsfrihet for overdragelsen. Det er en forutsetning for avtalen at egenerklæringsskjema om konsesjonsfrihet fylles ut av kjøper, og at denne godkjennes av kommunen før overtakelse av eiendommen finner sted. Det vil ikke kunne foretas oppgjør før egenerklæringsskjema foreligger i signert og godkjent stand.

Forpliktelser, rettigheter og servitutter
Kommunen har lovbestemt første prioritets pant (legalpant) i eiendommen for eventuelle ubetalte kommunale skatte- og avgiftskrav. De andre sameierne/sameiet har panterett i seksjonen for felleskostnader samt andre krav som følge av sameieforholdet. Pantekravet kan ikke overstige et beløp som for den enkelte bruksenhet overstiger 2 ganger folketrygdens grunnbeløp på det tidspunkt tvangsdekning besluttes gjennomført, jf. lov om eierseksjoner § 31 første ledd. Eiendommens servitutter følger av dens grunnboksblad.  For servitutter eldre enn fradelingsdato og eventuelle arealoppføringer som kan ha betydning for denne matrikkelenhet henvises det til hovedbruket / avgivereiendommen. For festenummer gjelder henvisningen servitutter eldre enn festekontrakten. Ta kontakt med megler for mer informasjon.

 Tinglyste servitutter:
1930/122-2/105  Bestemmelse om deleforbud tinglyst 18.07.1930 
Bestemmelse om bebyggelse, gjerde og veg
Med flere bestemmelser
Gjelder denne registerenheten med flere
Servitutten er forsøkt innhentet, men det fremkommer ikke informasjon om servitutten i gammel grunnbok og det er da ikke mulig å vite hvilken pantebok dokumentet befinner seg i.

1931/66-1/105  Erklæring/avtale tinglyst 02.01.1931 
Vedrørende vedlikehold
Erklæring med bestemmelser om tomannsboligen. Boligens ytre må bevare karakteren av én bygning og fornyelse av utvendig maling og puss må skje samtidig og med samme farge.

1931/142-1/105  Bestemmelse om veg tinglyst 10.07.1931 
Bestemmelse om kloakkledning, gjerde og veg
Servitutten er forsøkt innhentet, men det fremkommer ikke informasjon om servitutten i gammel grunnbok og det er da ikke mulig å vite hvilken pantebok dokumentet befinner seg i.

1976/20333-1/105  Best. om vann/kloakkledn. tinglyst 17.09.1976 
Kan ikke slettes uten samtykke fra kommunen
Gjelder denne registerenheten med flere
Inneholder bestemmelser om rett til anleggelse av vannledninger over tomten og adgang til nødvendig reparasjon og ettersyn av ledning når dette er påkrevet.
 
1988/26624-3/105  Best. om adkomstrett tinglyst 21.04.1988 
Kan ikke slettes uten samtykke fra bygningsrådet
Gjelder denne registerenheten med flere
Gnr. 27, bnr. 2460 har bruksrett til kjørbar adkomstvei over tomten som vist på kart vedlagt servitutten.

1930/900666-1/105  Registrering av grunn tinglyst 26.09.1930 
Denne matrikkelenhet opprettet fra:Knr:0301 Gnr:27 Bnr:329

1931/900488-1/105  Registrering av grunn tinglyst 19.06.1931 
Utskilt fra denne matrikkelenhet:Knr:0301 Gnr:27 Bnr:353

1988/29083-1/105  Best. om adkomstrett tinglyst 02.05.1988 
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:27 Bnr:349  
Med flere bestemmelser
Gjelder denne registerenheten med flere
Det er gitt bruksrett til kjørbar adkomstvei fra Holmenveien over gnr. 27 bnr. 2459, 2460 og 2461. Brøyting, renhold og vedlikehold av felles adkomstvei i grenseskillet mellom på den ene side gnr. 27 bnr. 349 og på den annen side gnr. 27 bnr 2459, 2460 og 2461, skal besørges og bekostes av eierne av gnr. 27 bnr. 2459, 24 60 og 2461. Erklæringen vedrører kun forholdet mellom gnr. 27 bnr. 349 og parseller som senere måtte bli utskilt fra denne eiendom på den ene side og gnr. 27 bnr. 2459, 2460 og 2461 på den annen side.

Vei
Eiendommen har adkomst fra offentlig vei via privat stikkvei med felles vedlikeholdsansvar.

Ny eier må delta i felles snømåkingsavtale av stikkvei. Øvrig vedlikehold må også bekostes av eierne iht. tinglyst servitutt.

Vann og avløp
I forbindelse med oppføring av ny enebolig må offentlig vann- og avløpsledning legges om over eiendommen. Prosjekteringen av dette gjennomføres og bekostes i sin helhet av vann- og avløpsetaten (VAV). Denne prosessen er igangsatt av selger. Gjennomføring av omleggingen gjøres mest hensiktsmessig samtidig med grunnarbeidene for oppføring av ny bolig, og av samme utførende entreprenør/ foretak. VAV vil også bekoste gjennomføringen (grøft, rør mv.) via et avtalt subsidie for arbeidet til tiltakshaver (eier). Størrelsen på subsidiet vil fremkomme av prosjekteringen som er igangsatt. Kontakt selger ved ytterligere spørsmål.

Regulering
Eiendommen er regulert til byggeområde for boliger med reguleringsbestemmelser S-4220. Megler har innhentet reguleringskart med bestemmelser. Ta kontakt med megler for nærmere informasjon.

Reguleringsplan for småhusområder i Oslos ytre by er under revisjon Se saksnr. 202102096 - Reguleringssak for mer informasjon.

Overtagelse
Overtagelse etter avtale med selger. Overtagelse kan gjennomføres straks seksjonering er vedtatt, som er estimert til ca. 12 uker fra 19.08.2021. Overtagelse kan ikke gjennomføres før seksjonering er vedtatt og tinglyst og ny kjøper får ikke tinglyst pant før seksjonering er gjennomført.

Prisantydning, omkostninger og evt. fellesgjeld
8 500 000,- (Prisantydning)

Omkostninger
7 650,- (Boligkjøperpakke If (valgfritt))
200,- (Pantattest kjøper)
585,- (Tingl.gebyr pantedokument)
585,- (Tingl.gebyr skjøte)
200 000,- (Dokumentavgift)

209 020,- (Omkostninger totalt)

8 709 020,- (Totalpris inkl. omkostninger)

Betalingsbetingelser
Fullstendig kjøpesum samt omkostninger skal være disponibelt på meglers klientkonto innen dato for overtagelse.

Vederlaget
Følgende er avtalt om meglers vederlag:

Markedspakke, Kommer fo salg annonse, relanseringer (Kr.7 000)
Oppgjør (Kr.6 700)
Provisjon (Kr.100 000)
Totalt kr. (Kr.113 700)

Dersom handelen ikke kommer i stand eller at oppdraget sies opp har megleren krav på dekning for
påløpte timer, påløpte visninger, grunn og markedspakke samt utlegg.

Oppdragsnummer
50-21-0170

Budgivning
Eiendomsmegler skal legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden. Vi gjør oppmerksom på at det i forbrukerforhold ikke kan inngis bud med kortere akseptfrist enn kl. 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Eiendomsmegler kan ikke formidle bud med kortere akseptfrist enn dette. Hos Eie stiller vi strengere krav til frister ved budgivning enn det som følger av Forbrukerinformasjon om budgivning punkt 4, vedlagt i salgsoppgaven. Bud skal ikke ha en akseptfrist på mindre enn 30 minutter fra budet inngis. Bud med kortere akseptfrist enn 30 minutter kan bli avvist. For øvrig vises det til vedlagte forbrukerinformasjon om budgivning. Alle bud og budforhøyelser skal være skriftlig. I tillegg må legitimasjon være fremlagt, og budet skal signeres av budgiver. Vi oppfordrer til å inngi bud elektronisk, ved å trykke på "Gå til budgivning" på eiendommens hjemmeside på eie.no. Ved å benytte denne tjenesten vil vilkårene om legitimasjon og signatur fra budgiver være oppfylt. Som kjøper og selger hos EIE vil du få tilsendt budjournalen etter at handel er inngått. Dette innebærer at alle bud vil bli gjort kjent for partene i den endelige kjøpsavtalen. Øvrige budgivere kan be om å få en kopi av budjournalen i anonymisert form. Det er viktig at du gjør deg kjent med all informasjon om boligen, og at du har spurt om det du eventuelt lurer på, før du legger inn et bud.

Boligkjøperpakke
Eie har i samarbeid med If lansert et gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert i en pakke til en meget konkurransedyktig pris.
 
Kjøpere (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. husforsikring, innboforsikring, dobbel rente dekning, flytteforsikring og boligkjøperforsikring som gir deg juridisk bistand dersom du ønsker å reklamere på boligkjøpet. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte. Ta kontakt med megler for ytterligere informasjon.

Solgt "som den er"
Solgt "som den er" - avhendingsloven (avhl.) § 3-9.
Eiendommen selges "som den er" noe som innebærer at den selges i den stand den er under visning. For en kjøper betyr dette at selgers ansvar for eventuelle mangler er begrenset.
Selv om eiendommen er solgt "som den er" kan det foreligge en mangel dersom boligen er i vesentlig dårligere stand enn hva kjøper kunne forvente ut fra den avtalte kjøpesummen og forholdene ellers. Et "som den er"- forbehold fritar heller ikke selger fra sin opplysningsplikt, og det kan foreligge en mangel hvis selger har holdt tilbake opplysninger om eiendommen som han kjente eller måtte kjenne til og som kjøper hadde grunn til å regne med å få (avhl. § 3-7). Det kan også foreligge en mangel dersom selger eller noen på hans vegne gjennom annonse, salgsoppgave eller annen markedsføring har gitt uriktige opplysninger om eiendommen (avhl. § 3-8).

En manglende eller en uriktig opplysning kan bare gjøres gjeldende mot selger dersom den har hatt innvirkning på den avtalen som er inngått.

Alle interessenter oppfordres til å sette seg inn i vedlagte egenerklæring fra selger, samt til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis.

Opplysninger i salgsoppgaven er godkjent av selger. Hele salgsoppgaven må gjennomgås grundig av interessenten(e). I tillegg oppfordres interessentene(e) til å sette seg inn i alle relevante dokumenter fra forretningsfører, f.eks. vedtekter, årsberetning, eventuelle husordensregler mv.

Hvitvasking
Eiendomsmegler er underlagt lov om hvitvasking og tilhørende forskrift. Hvitvaskingsloven pålegger megler å gjennomføre kundetiltak av både selger og kjøper. Dersom kjøper ikke bidrar til at megler får gjennomført kundetiltak, og dette medfører at transaksjonen ikke kan gjennomføres eller blir forsinket misligholder kjøper avtalen. Dette vil kunne gi selger rettigheter etter avhendingsloven, herunder rett til å heve kjøpet og gjennomføre dekningssalg for kjøpers regning dersom misligholdet er vesentlig. I tilfeller der det er selger som ikke bidrar til at megler får gjennomført løpende kundetiltak underveis i oppdraget må megler stanse gjennomføringen av transaksjonen. Selger vil i så fall ha misligholdt sine forpliktelser, og kjøper vil kunne ha krav mot selger etter avhendingslovens bestemmelser om mislighold og forsinkelse.

Dersom kundetiltak ikke lar seg gjennomføre vil EIE eiendomsmegling ikke kunne bistå med handelen eller foreta oppgjør.

Avdeling
In-Vest Eiendomsmegling AS
EIE Røa
Org. nr:945064358
Griniveien 10
0756 Oslo
Tlf: 22 51 11 11, Fax: 22 52 08 05

Ansvarlig megler
Eiendomsmegler MNEF / Partner Vegar Giæver

Saksbehandlere
Vegar Giæver
EIE Røa
Eiendomsmegler MNEF / Partner
Mob: 48 12 35 17 / E-post: vg@eie.no

EIE Røa
/

Sett deg godt inn objektet og les salgsoppgaven nøye før du gir bud. Du kan klikke her for å lese mer om budgivingsprosessen.

Vennligst ta kontakt med megler om budgivningen.

Valg av eiendomsmeglingsforetak skal være frivillig. Eiendomsmeglingsforetak kan ikke inngå oppdrag om eiendomsmegling dersom inngåelsen av oppdraget er satt som vilkår i avtale om annet enn eiendomsmegling, f.eks. tilbud om lån eller andre banktjenester, jf. Lov om eiendomsmegling § 6-3 (3).
Bilde 3 av Holmenveien 52 B
For mer om objektet
Holmenveien 52 B

Kontakt megler

Uansett hva du lurer på, svarer vi deg gjerne. Vi stiller bransjens høyeste krav til oss selv, og skreddersyr råd og løsninger for hver enkelt kunde.

Bilde av iphone som viser EIE-portalen
Få full oversikt
EIE portalen – ditt boligunivers

Du bruker en utdatert nettleser!

Internet Explorer er utdatert og ikke lenger offisielt støttet, og utgjør en stor sikkerhetsrisiko. Du bør avinstallere dette programmet og heller bruke Microsoft Edge, Mozilla Firefox, Google Chrome, Apple Safari eller andre nettlesere som oppdateres jevnlig.

Dersom du fortsetter å bruke nettsiden i Internet Explorer eller andre utdaterte nettlesere, kan du oppleve at nettsiden ser rar ut eller ikke fungerer i det hele tatt.

Les mer her: