Bilde 1 av Bestumveien 83BBilde 2 av Bestumveien 83B
Digital salgsoppgave
Bestumveien 83B

0283 Oslo • Oslo kommune

Dette objektet er solgt!

Prisantydning

Objektet er solgt!

Solgt
icon

Unngå doble renteutgifter

Vis i kart
Boligtype
Enebolig
Eierform
Selveier
Antall soverom
3 soverom
Primærrom (P-ROM)
188 m²
Bruksareal (BRA)
219 m²
Kommunale avgifter
kr 1 816 / Mnd
Prisantydning
kr 13 800 000
Omkostninger
kr 379 020
Totalpris
kr 14 179 020
Byggeår
1973
Tomt
Eiet tomt 712 m²
Oppdragsnummer
36220610
card-default

Andreas Bock

Eiendomsmeglerfullmektig
Les om Andreas
Prisantydningkr 13 800 000,-
Dokumentavgiftkr 365 000,-
Pantattest kjøperkr 200,-
Tingl.gebyr pantedokumentkr 585,-
Tingl.gebyr skjøtekr 585,-
Boligkjøperpakke If (valgfritt)kr 12 650,-
  
Totalpris kr 14 179 020
Eiendom
Bestumveien 83B, 0283 Oslo

Matrikkel
Gnr. 9 Bnr. 263 i Oslo kommune

Boligtype
Enebolig

Eierform
Selveier

Areal
Primærrom: 188 kvm, Bruksareal: 219 kvm
Vedlagte plantegninger er ikke målbare. Arealene er hentet fra tilstandsrapport. Areal og rom er angitt og definert etter dagens faktiske bruk, uavhengig av hva som er godkjent fra bygningsmyndighetene.

Antall soverom
3

Byggeår
1973

Tomt
Eiet tomt 712 kvm

Prisantydning
13 800 000

Tilstandsrapport
Takstmann: Takstdato:

Totalpris inkl. omkostninger
kr 13 800 000,- (Prisantydning)

Omkostninger:
kr 200,- (Pantattest kjøper)
kr 585,- (Tingl.gebyr pantedokument)
kr 585,- (Tingl.gebyr skjøte)
kr 365 000,- (Dokumentavgift)
--------------------------------------------------------
kr 366 370,- (Omkostninger totalt ved prisantydning)
--------------------------------------------------------
kr 14 166 370,- (Totalpris inkl omkostninger)

Valgfrie omkostninger:
kr 12 650,- (Boligkjøperpakke If (valgfritt))
--------------------------------------------------------
kr 14 179 020,- (Totalpris inkl omk og valgfrie omkostninger)

Kommunale avgifter
Kr. 5 446,75 pr. kvartal Kommunale avgifter er estimert til: Kr. 21 787,- pr. år

Eier
Anna Erland Eriksen og Einar Arne Eriksen

Beskrivelse
Velkommen til Bestumveien 83B. Dette er en innholdsrik og idyllisk enebolig i grønne, skjermede og solrike omgivelser på Furulund i bydel Ullern. Boligen strekker seg over 2 plan og har store vindusflater som gir mye lys og en god atmosfære. Området tilbyr fantastiske oppvekstsvilkår for barn samtidig som det er svært sentralt med kort vei til nærmest "alt"

Høydepunkter:
  • 3 soverom på samme plan
  • Carport
  • Lys og romslig stue og spisestue med plass til flere soner
  • Moderniseringsbehov
  • Skap ditt drømmehjem!
  • Stor ute plass med flere soner og fantastisk utsikt
  • God intern beliggenhet
  • Stor, grønn og skjermet hage med masse boltreplass for liten og stor
  • Meget ettertraktet og populært boområde
  • Stille og tilbaketrukket - Sentral beliggenhet med kort vei til alt av servicetilbud, off. transport, skole og barnehager

Enebolig over 2 plan:
Boligen består av 1 etasje og kjelleretasje. Har følgende romfordeling:
Entré, gang/trapperom, 2 bad, wc, badstue, 3 soverom, kjøkken, stue, spisestue, vaskerom, oppholdsrom, kjellerstue samt 6 innvendige boder

Boder og lagring m.m.:
Det er svært gode oppbevaringsmuligheter. Boligen har 6 innvendige boder

Velkommen til annonsert fellesvisning, eller visning etter avtale med Andreas Bock på abo@eie.no. Vi er også behjelpelige med verdivurdering av deres egen bolig om det er ønskelig eller behov før visning

Parkering
Enebolig med carport og elbil lader

Gateparkering/beboerparkering  rett ved boligen. Parkering ellers etter gjeldende bestemmelser.

Beliggenhet
Meget attraktiv og sentral beliggenhet i et veletablert boligområde på Furulund / Ullern bydel.

Furulund trikkeholdeplass er ca. 400 meter unna. Det er gangavstand til T-bane, bussruter fra CC Vest og på Store Ringvei og til Lysaker jernbanestasjon med flytogforbindelse.

Fra boligen er det ca. 900 meter gange til den populære Lilleaker barneskole, og det er gåavstand til Øraker og Bjørnsletta ungdomsskoler, og til Ullern Videregående skole. I nærområdet er det også flere barnehager.

Området byr dessuten på flotte tur- og friluftsmuligheter. Det er kort gangavstand til fjorden, med Vækerø park og Sollerudstranden. Her er det grønne lunger, gressplener og stier, brygger og fine badestrender. Turveier går derfra oppover Lysakerelven helt til Bogstad.

I nærområdet er det idrettslag, treningssentre, fotball- og skøytebaner, idrettshall, Ullern Tennisklubb med sine 5 baner m.m.

Det er nærbutikk på Furulund og gangavstand til Lilleaker senter og CC Vest. Her er et stort antall forretninger, restauranter og kaféer og servicetilbud. I Ullern kirkes menighetshus ca. 10 minutters gange fra boligen er det et fint spisested.

Bebyggelse
I hovedsak småhus og villabebyggelse

Tomt
Eiet tomt, 712 kvm
Tomten er opparbeidet plenarealer, trær, prydbusker, bærbusker, diverse beplantning, carport og asfaltert innkjørsel.

Adkomst
Det vil bli skiltet med EIE visningsskilt på oppsatte fellesvisninger.
Se vedlagt kartskisse i annonsen. Ved å trykke på kartet får du enkelt tilgang til en spesifisert reiserute fra ønsket startsted til den aktuelle boligen.

Inneholder
Boligen består av kjelleretasje og 1.etasje og har følgende romfordeling:

1. etasje: 114 kvm P-rom/ 114 kvm BRA: entré, gang, stue, spisestue, kjøkken, bad, toalettrom og 3 soverom.

Kjeller: 74 kvm P-rom/ 105 kvm BRA: oppholdsrom, kjellerstue, bad, badstue, gang og 6 boder hvorav en er benyttet som arbeidsrom og en som matbod med fryser og kjøleskap.

Byggemåte
Boligen er oppført med støpt gulv mot grunn og etasjeskillere av trekonstruksjoner. Grunnmur av lettklinkerblokker. Bærende konstruksjoner av mur/betong og trekonstruksjoner. Yttervegger av bindingsverk utvendig kledd med panel. Yttertak i saltaksform utvendig tekket med takpapp/shingel fra 2018. Beslag, takrenner og nedløpsrør av metall. Drenering fra byggeår.

Boligen har profilert entrédør fra 2014 med glassfelt.
Terrassedør fra 1989 og vinduer med karmer av tre fra byggeår.
Samtlige vinduer i 1.etasje og de fleste kjellervinduene er med to-lags glass fra 2010. Enkelte kjellervinduer fra byggeår.

Utgang fra stue til terrasse på ca. 23 kvm. Terrassen består av trekonstruksjoner og er belagt med terrassebord. Terrassen har utebelysning, stikkontakter, varmeovner og markise.

Oppgraderinger: Det ble bygget tilbygg/utvidelse av stuen i 1989.

Primærrom
Primærrom: 188 kvm

Bruksareal
Bruksareal: 219 kvm

Boder
Boligen har 6 innvendige boder i kjelleretasjen.

Standard
Dette er en flott mulighet til å sikre seg en sjarmerende og innholdsrik enebolig i et hyggelig og ettertraktet område. Boligen har en attraktiv beliggenhet i et meget populært boligområde på Ullern. Her har du muligheten til å bo sentralt med kort vei til en rekke servicetilbud og forretninger, offentlig kommunikasjon,  flotte turområder, kjøpesenter, skoler og barnehager m.m.

1.etasje:

Entré/gang | Velkommen inn!
Hyggelig og romslig flislagt entré som fungerer som det naturlige knutepunktet i boligen. Her er det også god plass til å henge fra seg ytterklær.

Stue | Et sosialt oppholdsrom
Stuen fremstår som lys og luftig med store vindusflater som slipper inn godt med naturlig lys, og skaper en god atmosfære. Det er gode møbleringsmuligheter i forskjellige soner av stuen med god plass til sofamøbler med tilhørende stuebord, multimedia, spisegruppe og annet ønskelig møblement.  Videre er det gode veggflater og også god plass til kommode, vitrineskap eller annet ønskelig oppbevaringsmøblement. Sentralt i stuen er det en koselig vedovn fra 2019 som gir godt med varme og hyggelige stunder på de kaldere dagene. Fra stuen er det utgang til en stor og herlig terrasse med adkomst til den frodige hagen.

Kjøkken | Matlaging i fokus
Romslig kjøkken med hvite profilerte fronter som er modernisert i 2008. Her er det rikelig med benkeplass og gode oppbevaringsmuligheter i over- og underskap, samt overbelysning og stikkontakt under overskap. Det er laminat benkeplate og nedsenket oppvaskkum tilkoblet ett-greps armatur, og fliser over kjøkkenbenken. Videre er det frittstående kjøleskap og oppvaskmaskin, og det er integrert stekeovn med nedsenket platetopp samt integrert mikrobølgeovn. Det er ventilator under overskap med avtrekk ut av bygget.

Soverom | 3 gode rom i 1 etasje
Boligen har tre fine soverom av god størrelse praktisk samlet på samme plan. Hovedsoverommet er romslig med plass til  dobbelt seng, natt bord eller annet passende møblement.

Soverom 2 og 3 passer også godt som barnerom, gjesterom, kontor etc. Her er det blant annet plass til seng, skrivebord, garderobeskapsløsning/kommode, nattbord m.m.

Bad | God morgen!
Flislagt bad innredet med vegghengt servantskap med servant tilkoblet ett-greps armatur, vegghengt høyskap, speil og stikkontakt. Videre er det gulvstående toalett og frittstående dusjkabinett med skyvedører samt armatur tilkoblet hånddusj. Avtrekksventil på vegg.

Separat wc | Det lille ekstra
Boligen har et separat toalett innredet med vegghengt servant med ett-greps armatur og gulvstående toalett. Videre er det vegghengt speil og overbelysning med stikkontakt. Avtrekksventil på vegg.


Kjelleretasje:

Oppholdsrom | Det ekstra rommet
Boligen har et koselig rom i kjelleren med flere bruksmuligheter. Kjellerstuen er idag mindre enn det som var tegnet inn på de opprinnelige byggetegninger. Deler av den opprinnelig kjellerstuen er idag innlemmet inn i mellomgangen, dette rommet betegnes som oppholdsrom på plantegninger vedlagt salgsoppgaven.

Dette rommet passer perfekt som et hobbyrom, tv stue, ungdomssone, treningsrom m.m. Det er varme i gulv.

Kjellerstuen | Flere bruksmuligheter
Kjellerstue med gode møbleringsmuligheter med plass til sofamøblement med tilhørende stuebord, multimedia og annen ønsket innredning. I dag er kjellerstuen innredet som et kombinert gjesterom og trimrom. Det er varme i gulv.

Baderom | God morgen!
Romslig flislagt bad med gulvarme med oppgradert innredning fra 2009/2010. Badet er innredet med servantskap med servant tilkoblet ett-greps armatur, høyskap, vegghengt speil, stikkontakt og overbelysning. Videre er det gulvstående toalett tilkoblet avløpspumpe og dusjhjørne med glassfelt tilkoblet hånddusj. Avtrekksventil på vegg.

Badstue | Koselig på en kald vinterdag
Badstue tilknyttet bad i kjelleren. Flislagt gulv samt vegg og himlingsflater belagt med panel. Det er sittebenker av trekonstruksjoner og vegghengt badstueovn.

Vaskerom  | Perfekt i en hektisk hverdag
Praktisk flislagt vaskerom. Her er det vegghengt to-greps armatur og varmtvannsbereder på 194 liter fra 2022. Det er opplegg for vaskemaskin.

6 boder | Godt med lagringsplass
Det er godt med lagring og oppbevaringsplass i kjelleren. En bod  brukes i dag som et verksted og en som matkjeller.


Oppgraderinger | Etter 2000
2005 Sliping av gulv
2008 oppussing av fronter i kjøkken (Invita 1989)
2010 Tømming av parafintank
2010/11 Skifting av vindusglass
2011 Asfaltering
2013 Do i kjelleren
2013 Infratek tilsyn av elektrisk anlegg
2014 Ny inngangsdør
2018 Full taktekking med shingel
2019 Elektrisk ladestasjon
2020 Ny vedovn i stuen
2020 Nye markiseduker
2022 Nytt dusjkabinett 1. etg
2022 Nye panelovner i stuen
2022 Ny varmtvannsberederOverflater:
Gulv i kjeller: Malt betong og fliser
Gulv i 1. etasje: Parkett, laminat og korkfliser
Vegger: I hovedsak malte og tapetserte veggflater. Fliser på bad og wc.
Himling: Himlingsflater belagt med panel


Kommentar til tilstandsgrad:

Kommentarer til tilstandsgrad 3 | TG 3
Rømningsveier - Det er ikke etablert to uavhengige trapperom eller rømningsvei til planert terreng fra boligens underetasje iht dagens forskriftskrav. Forholdet er ikke videre undersøkt i denne rapporten. Underliggende sjablongmessig prisanslag gjelder for brannteknisk inspeksjon.
Sjablongmessig prisanslag: kr 0 - 10 000

Kommentarer til tilstandsgrad 2 | TG 2
Bad - Kjelleretasje: 1 punkt.
Bad - 1.etasje: 1 punkt.
Vaskerom: 1 punkt.
Kjøkken: 1 punkt.
Toalettrom (ikke våtrom): 3 punkter.
Rom under terreng: 6 punkter.
Loft: 3 punkter.
Badstue: 1 punkt.
Innvendige trapper: 1 punkt
Etasjeskiller: 1 punkt.
Tekniske installasjoner: 4 punkter.
Elektrisk anlegg: 1 punkt.
Yttervegger: 1 punkt.
Dører og vinduer: 2 punkter.
Yttertak: 3 punkter.
Grunnmur, fundamenter: 1 punkt.
Drenering: 1 punkt.
Stikkledninger og tanker: 1 punkt.

For utfyllende tekniske standard for øvrig henvises det til vedlagt takstrapport

Ferdigattest / midlertidig brukstillatelse
Det foreligger ferdigattest datert 28.02.1975 som omhandler nybygg enebolig.
Det foreligger ferdigattest datert 15.02.1980 som omhandler tilbygg carport til våningshus.
Det foreligger ferdigattest datert 13.01.1988 som omhandler tilbygg.

Kjelleretasjen er delvis benyttet som kjellerstue. Kjellerstuen er idag mindre enn det som var tegnet inn på de opprinnelige byggetegninger. Deler av den opprinnelig kjellerstuen er idag innlemet inn i mellomgangen, dette rommet betegnes som oppholdsrom plantegninger vedlagt salgsoppgaven. Rom benyttet som arbeidsrom er opprinnelig en bod - sekundærrom. Dette rommet er ikke bruksendret. Arealet er medtatt i tilstandsrapporten som primærrom.

Se erklæringer og bestemmelser om adkomstrett under erklæringer og avtaler som ligger som vedlegg til salgsoppgaven/prospektet.

Elektrisk anlegg
Sikringsskap med skrusikringer samt 2 automatsikringer er plassert i en bod i kjeller. Boligen har hovedsakelig synlig elektrisk anlegg. Det er ladestasjon med separat kurs.
Det gjøres oppmerksom på at en tilstandsrapport kun inneholder en forenklet kontroll av det elektriske anlegget.

Oppvarming
Boligen er oppvarmet med elektrisitet kombinert med vedfyring.

Energimerking
Energiattest med energimerke Oppvarmingskarakter Oransje - Energikarakter F

Kommunale avgifter
Kommunale avgifter er estimert til: Kr. 21 787,- pr. år

Dette inkluderer følgende:
Renovasjonsgebyr
Vann- og avløpsgebyr
Feie- og tilsynsgebyr

I tillegg kommer eiendomsskatt. Denne blir fakturert 4 ganger i året.

For 4 termin i 2022 var eiendomsskatten på kr 3.617,77 (kr.14.469,- for året 2022)


Det gjøres oppmerksom på at det kan forekomme variasjoner i avgiftene som følge av forbruk og eventuelle endringer i gebyrer/avgifter.

Eiendomsskatt
Det er eiendomsskatt i Oslo kommune. Bunnfradraget i Oslo er i 2022 på inntil 4 millioner kroner for bolig og fritidsboliger. Skattesatsen er 3 promille av eiendomsskattegrunnlaget. For mer informasjon se: https://www.oslo.kommune.no/skatt-og-naring/skatt-og-avgift/eiendomsskatt/hvor-mye-skal-du-betale-i-eiendomsskatt/. Faktura for eiendomsskatt sendes den som er registrert eier av eiendommen på faktureringstidspunktet. Ved eierskifte må kjøper og selger gjøre opp betalingen av eiendomsskatten seg imellom.

Interessenter oppfordres å ta kontakt direkte med skatteetaten for avklaring av egen skattesituasjon

Faste løpende kostnader
Det må påregnes kostnader til forsikring, strøm, vedlikehold etc.

Selger har blant annet hatt følgende kostnader:
Gjensidige kr 6130
Alarm fra Sector Alarm kr 7715 for 2023
TV tilknytning via parabol fra Allente. Årskostnad for 2023 er 6576 kr. Trådløs mobilt internett fra Telia til kr 499 per mnd

Forsikring med polisenummer
Gjensidige

Formuesverdi
Formuesverdi for inntektsåret 2021: Som primærbolig Kr. 3 751 597,- Som sekundærbolig Kr. 13 505 750,-

Tekniske installasjoner
Vannrør av kobber er vurdert til å være fra byggeår og ukjent årstall. Synlige avløpsrør av plast fra 1987, 89 og 2009 samt kobber og støpejern er vurdert til å være fra byggeår. Hovedstoppekran er plassert på inntaksledning i vaskerom. Ett stakepunkt for avløpsrør er plassert i en bod. Varmtvannsbereder på 194 liter fra 2022 er plassert i vaskerom.
Parafintank er plassert i kjeller. Oppgradering: Parafintank er tømt, renset og frakoblet i 2010.

Diverse
- Sikringsskap med skrusikringer samt 2 automatsikringer er plassert i en bod i kjeller
- Boligen har hovedsakelig synlig elektrisk anlegg
- Naturlig ventilasjon
- Skorsteiner fra byggeår bestående av teglstein tilkoblet peiskamin i kjeller, åpen murpeis og vedovn fra 2019 med glassdør i 1. etasje
- Varmtvannsbereder på 194 liter fra 2022 er plassert i vaskerom
- Hovedstoppekran er plassert på inntaksledning i vaskerom
- Takhøyder er på tilfeldige steder oppmålt til 2,16-3,14 meter i 1. etasje og 1,77-2,28 meter i kjelleretasjen
- Boligen har profilert entrédør fra 2014 med glassfelt. Terrassedør og vinduer med karmer av tre fra byggeår
- Samtlige vinduer med to-lags glass fra 2010 og enkelte kjellervinduer fra byggeår.
- Utgang fra stue til terrasse på ca. 23 m². Terrassen består av trekonstruksjoner og er belagt med terrassebord. Terrassen har utebelysning, stråleovn
stikkontakter og markise
- Drenering fra byggeår. Tilnærmet flat tomt.
- Grunnmur av lettklinkerblokker fra byggeår
- Utvendige vann- og avløpsrør med kommunal tilknytning fra ukjent årstall
- Parafintank er plassert i kjeller. Oppgradering: Parafintank er tømt, renset og frakoblet i 2010

Annet
Medfølger salget:
Kjøleskap, komfyr og mikrobølgeovn på kjøkken følger med samt kjøleskap og fryser i matboden i kjelleren. Vaskemaskin og tørketrommel samt taklamper


Medfølger ikke salget:

Radonmåling
Fra og med 1. januar 2014 må alle som leier ut bolig ha gjennomført radonmåling av boligen og kunne fremvise dokumentasjon på at radonnivåene er forsvarlig. Kravet gjelder alle typer utleieboliger, både de som leies ut av det offentlige, virksomheter og private, inkludert leiligheter og hybler i tilknytning til egen bolig. Også institusjoner o.l. omfattes dersom beboerne betaler leie.

Forpliktelser, rettigheter og servitutter
Eiendommens servitutter følger av dens grunnboksblad.  For servitutter eldre enn fradelingsdato og eventuelle arealoppføringer som kan ha betydning for denne matrikkelenhet henvises det til hovedbruket / avgivereiendommen. For festenummer gjelder henvisningen servitutter eldre enn festekontrakten. Ta kontakt med megler for mer informasjon.

1971/8108-1/105 BEST. OM ADKOMSTRETT TINGLYST
10.05.1971 Bestemmelse om bebyggelse
Med flere bestemmelser

1971/16497-2/105 BEST. OM ADKOMSTRETT TINGLYST
27.09.1971 Bestemmelse om bebyggelse
Gjelder denne registerenheten med flere

1972/4171-1/105 BESTEMMELSE OM BEBYGGELSE TINGLYST
07.03.1972 Med flere bestemmelser

1972/8931-1/105 ERKLÆRING/AVTALE TINGLYST
05.06.1972 Bestemmelse om kloakkledning
Kan ikke slettes uten samtykke fra kommunen

1973/2981-1/105 BEST. OM ADKOMSTRETT TINGLYST
16.02.1973 Med flere bestemmelser
Kan ikke slettes uten samtykke fra bygningsrådet


Utleie
Eiendommen kan i sin helhet leies ut.

Vei/vann/kloakk
Adkomst fra offentlig vei.
Tilknytning vann og avløp: Offentlig vann, avløp. Privat stikkledning.
Det er tinglyst erklæring som sier at gnr. 9 bnr. 293 har rett til kjørbar adkomst, samt rett til å legge nødvendige ledninger over denne eiendommen. Erklæring er vedlagt salgsoppgaven.

Regulering
Eiendommen er regulert til boligformål i reguleringskart

Kommuneplanen fra 2015 til 2030
Oslo kommune vedtok en ny kommuneplan 23. september 2015 som gjelder fram til 2030.

Dette har betydning for en rekke av de vedtatte reguleringsplanene i kommunen.
Ved bestilling av reguleringskart følger nå et utsnitt av kommuneplanen som viser arealbruk og hensynssoner for et større område rundt reguleringskartutsnittet.
Det er derfor viktig at alle som benytter reguleringskart fra Plan- og bygningsetaten i form av utskrifter eller en av våre innsynsløsninger kontrollerer informasjonen mot
kommuneplanen.

For øvrige juridisk bindende kart, se link nedenfor:
https://od2.pbe.oslo.kommune.no/kart/?mode=kommuneplan
Informasjon om kommuneplanen finner du på:
https://www.oslo.kommune.no/getfile.php/1374702/Innhold/Politikk%20og%20administrasjon/Politikk/Kommuneplan/Ny
%20kommuneplan%202015/Kommuneplan%202015%20del%202%20justert%2031.01.2017.pdf

Overtagelse
Overtagelse etter avtale med selger.

Prisantydning, omkostninger og evt. fellesgjeld
kr 13 800 000,- (Prisantydning)

Omkostninger:
kr 200,- (Pantattest kjøper)
kr 585,- (Tingl.gebyr pantedokument)
kr 585,- (Tingl.gebyr skjøte)
kr 365 000,- (Dokumentavgift)
--------------------------------------------------------
kr 366 370,- (Omkostninger totalt ved prisantydning)
--------------------------------------------------------
kr 14 166 370,- (Totalpris inkl omkostninger)

Valgfrie omkostninger:
kr 12 650,- (Boligkjøperpakke If (valgfritt))
--------------------------------------------------------
kr 14 179 020,- (Totalpris inkl omk og valgfrie omkostninger)

Boligselgerforsikring
Selger har tegnet boligselgerforsikring som dekker selgers ansvar etter avhendingsloven begrenset oppad til kr. 12.000.000,-. Egenerklæringsskjema er vedlagt salgsoppgave.

Betalingsbetingelser
Fullstendig kjøpesum samt omkostninger skal være disponibelt på meglers klientkonto innen dato for overtagelse. Kjøpesummen skal innbetales fra norsk finansinstitusjon og/eller kjøpers konto i norsk finansinstitusjon. Eventuell egenkapital skal innbetales i én samlet betaling fra kjøpers egen konto i norsk finansinstitusjon.

Vederlaget
Følgende er avtalt om meglers vederlag:

Grunn og forsikringshonorar (Kr.9 500)
Grunnpakke enebolig (Kr.6 995)
Markedspakke 1 (Kr.29 900)
Oppgjør (Kr.7 500)
Overtagelse (Kr.3 500)
Provisjon (Kr.146 000)
Tilrettelegging (Kr.19 500)
Totalt kr. (Kr.222 895)
Dersom handelen ikke kommer i stand eller at oppdraget sies opp har megleren krav på dekning for
påløpte timer, påløpte visninger, grunn og markedspakke samt utlegg.

Oppdragsnummer
36-22-0610

Budgivning
Eiendomsmegler skal legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden. Vi gjør oppmerksom på at det i forbrukerforhold ikke kan inngis bud med kortere akseptfrist enn kl. 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Eiendomsmegler kan ikke formidle bud med kortere akseptfrist enn dette. Hos EIE stiller vi strengere krav til frister ved budgivning enn det som følger av Forbrukerinformasjon om budgivning punkt 4, vedlagt i salgsoppgaven. Bud skal ikke ha en akseptfrist på mindre enn 30 minutter fra budet inngis. Bud med kortere akseptfrist enn 30 minutter kan bli avvist.

Eiendomsmegler har ikke ansvar for forsinkelser som skyldes tekniske feil. Akseptfristen er absolutt, det vil si at selger må akseptere budet og kjøper meddeles aksepten innen utløpet av akseptfristen. Dersom du utsetter inngivelse av bud til tett opp mot akseptfristen på et annet bud er det en reell fare for at eiendommen kan bli solgt før ditt bud kommer frem til megler og/eller megler rekker å bringe budet videre til selger. Husk alltid å ringe megler etter at du har sendt et bud eller budforhøyelse, for å forsikre deg om at budet er mottatt og kan formidles til selger. For øvrig vises det til vedlagte forbrukerinformasjon om budgivning.

Alle bud og budforhøyelser skal være skriftlig. I tillegg må legitimasjon være fremlagt, og budet skal signeres av budgiver. Eiendomsmegler kan ikke formidle bud før disse kravene er oppfylt. Vi oppfordrer til å inngi bud elektronisk, ved å trykke på "Gå til budgivning" på eiendommens hjemmeside på eie.no eller ved å trykke på knappen "Gi bud" i finn-annonsen. Ved å benytte denne tjenesten vil vilkårene om legitimasjon og signatur fra budgiver være oppfylt. Som kjøper og selger hos EIE vil du få tilsendt budjournalen etter at handel er inngått. Dette innebærer at alle bud vil bli gjort kjent for partene i den endelige kjøpsavtalen. Øvrige budgivere kan be om å få en kopi av budjournalen i anonymisert form. Det er viktig at du gjør deg kjent med all informasjon om boligen, og at du har spurt om det du eventuelt lurer på, før du legger inn et bud.

Boligkjøperpakke og boligkjøperforsikring
EIE har i samarbeid med If lansert et gunstig forsikringskonsept for deg som kjøper bolig gjennom EIE.

Kjøpere (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. husforsikring, innboforsikring, dobbel rentedekning, flytteforsikring og boligkjøperforsikring som gir deg juridisk bistand dersom du ønsker å reklamere på boligkjøpet.
Kjøpere (ikke juridiske personer) kan også velge å kun tegne boligkjøperforsikring.

Boligkjøperpakken/boligkjøperforsikring må senest tegnes i forbindelse med kontraktsmøtet.

Produktark for boligkjøperpakken og boligkjøperforsikring ligger vedlagt i salgsoppgaven. Ta kontakt med megler for ytterligere informasjon.

Lovanvendelse
Eiendommen selges etter reglene i avhendingsloven. Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen. Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakyndig før det legges inn bud.

Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen. Dette gjelder likevel bare dersom man kan gå ut i fra at det virket inn på avtalen at opplysningen ikke ble gitt eller at feil opplysninger ikke ble rettet i tide på en tydelig måte. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel. Boligen kan ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm.

Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel). Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen «som den er», og selgers ansvar er da begrenset jf. avhl. § 3-9, 1. ledd 2. pktm. Avhendingsloven § 3-3 (2) fravikes, og hvorvidt en innendørs arealsvikt karakteriseres som en mangel vurderes etter avhendingsloven § 3-8. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Med forbrukerkjøp menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.

Hvitvasking
Eiendomsmegler er underlagt lov om hvitvasking og tilhørende forskrift. Hvitvaskingsloven pålegger megler å gjennomføre kundetiltak av både selger og kjøper. Dersom kjøper ikke bidrar til at megler får gjennomført kundetiltak, og dette medfører at transaksjonen ikke kan gjennomføres eller blir forsinket misligholder kjøper avtalen. Dette vil kunne gi selger rettigheter etter avhendingsloven, herunder rett til å heve kjøpet og gjennomføre dekningssalg for kjøpers regning dersom misligholdet er vesentlig. I tilfeller der det er selger som ikke bidrar til at megler får gjennomført løpende kundetiltak underveis i oppdraget må megler stanse gjennomføringen av transaksjonen. Selger vil i så fall ha misligholdt sine forpliktelser, og kjøper vil kunne ha krav mot selger etter avhendingslovens bestemmelser om mislighold og forsinkelse.

Dersom kundetiltak ikke lar seg gjennomføre vil EIE eiendomsmegling ikke kunne bistå med handelen eller foreta oppgjør.

Personvern
Som interessent, budgiver og kjøper vil dine personopplysninger bli registrert og lagret.  Som eiendomsmeglingsforetak har vi plikt til å oppbevare kontrakter og dokumenter i minst 10 år, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 3-7 (3). Dette innebærer at mulighetene for å få slettet personopplysninger er begrenset. Du kan lese om vår behandling av personopplysninger i vår personvernerklæring på https://eie.no/eiendom/personvernerklaering

Avdeling
Sandvika Eiendomsmegling AS
EIE Sandvika
Org. nr:997288998
Kinoveien 9 A
1337 Sandvika
Tlf: 67 55 08 00

Ansvarlig megler
Eiendomsmegler Marketa Nigg

Saksbehandlere
Andreas Bock
EIE Sandvika
Eiendomsmeglerfullmektig
Mob: 46 54 55 57 / E-post: abo@eie.no


Sett deg godt inn objektet og les salgsoppgaven nøye før du gir bud. Du kan klikke her for å lese mer om budgivingsprosessen.

Vennligst ta kontakt med megler om budgivningen.

Valg av eiendomsmeglingsforetak skal være frivillig. Eiendomsmeglingsforetak kan ikke inngå oppdrag om eiendomsmegling dersom inngåelsen av oppdraget er satt som vilkår i avtale om annet enn eiendomsmegling, f.eks. tilbud om lån eller andre banktjenester, jf. Lov om eiendomsmegling § 6-3 (3).
Bilde 3 av Bestumveien 83B
For mer om objektet
Bestumveien 83B

Kontakt megler

Uansett hva du lurer på, svarer vi deg gjerne. Vi stiller bransjens høyeste krav til oss selv, og skreddersyr råd og løsninger for hver enkelt kunde.

Bilde av iphone som viser EIE-portalen
Få full oversikt
EIE portalen – ditt boligunivers

Du bruker en utdatert nettleser!

Internet Explorer er utdatert og ikke lenger offisielt støttet, og utgjør en stor sikkerhetsrisiko. Du bør avinstallere dette programmet og heller bruke Microsoft Edge, Mozilla Firefox, Google Chrome, Apple Safari eller andre nettlesere som oppdateres jevnlig.

Dersom du fortsetter å bruke nettsiden i Internet Explorer eller andre utdaterte nettlesere, kan du oppleve at nettsiden ser rar ut eller ikke fungerer i det hele tatt.

Les mer her: