Bilde 1 av Dovresvingen 10CBilde 2 av Dovresvingen 10C
Digital salgsoppgave
Dovresvingen 10C

1184 Oslo • Oslo kommune

Prisantydning

kr 12 650 000

Omkostninger: kr 330 270Totalpris: kr 12 980 270
Bekkelaget | Flott enebolig over to plan | Solrik terrasse på 65 kvm og hage | Garasje | Barnevennlig i blindgate
Vis i kartLast ned denne salgsoppgaven
Boligtype
Enebolig
Eierform
Selveier
Antall soverom
3 soverom
Primærrom (P-ROM)
164 m²
Bruksareal (BRA)
187 m²
Bruttoareal (BTA)
210 m²
Kommunale avgifter
kr 1 503 / Mnd
Prisantydning
kr 12 650 000
Omkostninger
kr 330 270
Totalpris
kr 12 980 270
Byggeår
1963
Tomt
Eiet tomt 570 m²
Oppdragsnummer
51210014
card-default

Lina Møretrø

Eiendomsmeglerfullmektig
Les om Lina
Prisantydningkr 12 650 000,-
Pantattest kjøperkr 200,-
Tingl.gebyr pantedokumentkr 585,-
Tingl.gebyr skjøtekr 585,-
Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 12 650 000,-)kr 316 250,-
Boligkjøperpakke If (valgfritt)kr 12 650,-
  
Totalpris kr 12 980 270
Eiendom
Dovresvingen 10C, 1184 Oslo

Matrikkel
Gnr. 158 bnr. 605 i Oslo kommune

Eierform
Selveier

Areal
Primærrom: 164 kvm, Bruksareal: 187 kvm, Bruttoareal: 210 kvm
Vedlagte plantegninger er ikke målbare. Arealene er hentet fra takstrapport. Areal og rom er angitt og definert etter dagens faktiske bruk, uavhengig av hva som er godkjent fra bygningsmyndighetene.

Antall soverom
3

Byggeår
1963

Tomt
Eiet tomt 570 m²

Prisantydning
12 650 000

Totalpris inkl. omkostninger
12 650 000,- (Prisantydning)

Omkostninger
200,- (Pantattest kjøper)
585,- (Tingl.gebyr pantedokument)
585,- (Tingl.gebyr skjøte)
316 250,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 12 650 000,-))
12 650,- (Boligkjøperpakke If (valgfritt))

330 270,- (Omkostninger totalt)

12 980 270,- (Totalpris inkl. omkostninger)

Kommunale avgifter
Kr. 18 031 pr. år

Eier
Filip Elverhøy

Beskrivelse
Lina Møretrø ved Eie eiendomsmegling har gleden av å presentere denne flotte eneboligen beliggende i et attraktivt, familievennlig og rolig nabolag i en blindvei på Bekkelaget. Boligen er moderne og holder en gjennomgående god standard med en familievennlig planløsning. Pent opparbeidet uteareale med gode solforhold hele dagen. Boligen har garasje og ladepunkt for el-bil i gårdstun.

Høydepunkter:
- Innholdsrik enebolig
- Store uteplasser og hage
- Sol fra morgen til kveld
- Nytt kjøkken i 2018
- En-stavs parkett 2018
- Flott gasspeis i stuen
- Åpen og moderne planløsning
- To bad
- Deilig boblebad på terrassen
- Barnevennlig beliggenhet i blindgate
- Umiddelbar nærhet til lysløype
- Kort gange til Ekebergparken

Parkering
Garasje og biloppstillingsplass med ladeboks installert.

Beliggenhet
Dovresvingen 10 C har en tilbaketrukket beliggenhet i blindvei på Bekkelaget. Barnevennlig område med småhus og eneboliger. I området finner du enkelt flere tilbud rettet mot familie innenfor både kultur og idrett. Ikke langt unna boligen finner du flere friområder med gode rekreasjonsmuligheter som Ekeberg, Brannfjell og i Østmarka hvor muligheten er store både sommer og vinterstid. Fra det rolige og tilbaketrukne nabolaget er det kort vei til, lysløype, fotballbane, treningssenter, lekeplass, idrettshall, tennisanlegg, bibliotek, skoler og barnehager m.m. Det er heller ikke lang vei ned til sjøen hvor det er flere flotte områder med småbåthavn og strender hvor man kan bade på sommeren, eller stå på skøyter på vinterhalvåret.

Servicetilbud:
Dagligvarehandler finnes det flere av i området. Det tar ca. 10 minutter å gå til Rema 1000 Sandstuveien, Kiwi Karlsrud og Joker på Holtet som også er søndagsåpen. Det er også et bredt utvalgt av gode matvarer på Jacobs Holtet.
På Holtet finner man flere servicetilbud som "Åpent bakeri" med ferske bakevarer, restaurant, blomsterhandel, elektronikk butikk, jernvare, treningssenter m.m. Lambertseter senter er heller ikke langt fra boligen og tilbyr et rikt og variert tilbud. Ellers er det en kort tur inn til Oslo sentrum med bil eller kollektivt.

Kollektivtilbud:
Området har svært god offentlig kommunikasjon med både buss, trikk, t-bane og tog i gangavstand fra boligen. Brattlikollen T-bane ligger ca. 10 min fra boligen, her har du valget mellom linje 4 (Ringen), eller linje 1 til Frognerseteren. Nærmeste trikkestopp er på Holtet med linje 13 og 19 mellom Ljabru, Majorstua og Rikshospitalet og ca. 20 minutters reisetid til sentrum. Buss 74 (stopper i Rasch vei) finner du ca. 5 min gange fra boligen. Se også www.ruter.no for å planlegge din reise.

Skole og barnehage:
Boligen sokner til Bekkelaget skole.

For elever i ungdomstrinnene er det kort vei til Brannfjell ungdomsskole (8-10). Skolen tar primært inn elever fra barneskolene Ekeberg, Bekkelaget og Nedre Bekkelaget.

Nærmeste nabo til skolen er KFUM-hallen, som brukes av skolen til gymsal. Skolens kantine er en elevbedrift som klassene driver på omgang. Dette gir inntekter til eksempelvis klasseturer. Videre har skolen bibliotek som er heltids bemannet med faglært bibliotekar. Skolen deltar fra tid til annen i eksterne prosjekt og konkurranser.

Det er flere barnehager i nærområdet, som Saturn familiebarnehage, Toppen familiebarnehage og Karlsrud familiebarnehage, det en god blanding av både private og offentlige barnehager.

VGS på Kongshavn og Lambertseter.

Dersom skole- og barnehagetilbud er av betydning for handelen, må interessenten selv sjekke dette med barnehagekontor og skolekontor.

Tomt
Eiet tomt, 570 m²
Flott uteareal hvor det er skapt et eget uterom med flere soner som flytter seg med solen. Lettstelt hage med vinranke, plommetre, kirsebærtre, rips og solbærbusk. Det er også spa-bad på terrassen som kan benyttes hele året.

Adkomst
Det vil bli skiltet med Eie visningsskilt på oppsatte fellesvisninger.

Inneholder
1. etasje: Entré, stue med åpen kjøkkenløsning, gang, bad og to soverom. Utgang fra stue til sydvestvendt terrasse på ca. 65 m2.

Kjeller: Kjellerstue, soverom, bad, vaskerom, klesbod, redskapsbod og bod.

Deler av kjellerens planløsning er ikke byggemeldt. Se ytterligere info under punktet diverse eller konferer megler.

Byggemåte
Informasjon om byggemåte er hentet fra takstrapport utført av takstmann Jo Mikal Schjerven:

Boligen er oppført på såle og grunnmur av betong og gassbetong (Siporex). Grunnmur ble etterisolert på utsiden og drenert 2005/06. Etasjeskillere av tre. Yttervegger av bindingsverk med stående kledning av tre. Takkonstruksjon av W-takstoler, selvbærende undertak tekket med takstein. Taket er kun besiktiget fra bakkeplan. Boligen har original inngangsdør med glassfelt. Vinduer med blyglass fra ukjent årstall. Balkongskyvedør med tolags glass fra 2006. Vinduer med to-lags glass fra 2004 og 2016. Alle små kjellervinduer er vurdert å være fra byggeår


For ytterligere informasjon om byggemåte se takstrapport som ligger vedlagt. Det er viktig at interessenter setter seg inn i  rapporten. Interessenter oppfordres til å kontakte takstmann ved eventuelle bygningstekniske spørsmål.

Primærrom
Primærrom: 164 kvm
Følgende rom er inkludert i P-rom:

Bruksareal
Bruksareal: 187 kvm

Standard
Stue:
Romslig og lys stue malt i moderne farger. Store vindusflater gir rikelig med lysinnslipp og gir en god romfølelse. Lys en-stavs parkett gulv fra 2018. I stuen er det god plass til sittegruppe, og sammen med den åpne kjøkkenløsningen er stuen perfekt til sosiale sammenkomster. God plass til stor spisegruppe i den åpne stue og kjøkken løsningen.

Kjøkken:
Moderne kjøkken fra Epoq i 2018. Innredning med glatte fronter, benkeplate av stein, vask med ett-greps armatur fra Blanco. På kjøkkenøyen er det nedfelt induksjonstopp fra AEG med integrert ventilator som gir et moderne uttrykk.  Integrerte hvitevarer av høy kvalitet medfølger kjøpet: Samsung kombiskap, Electrolux komfyr, kaffemaskin, mikrobølgeovn og Miele oppvaskmaskin. Nåværende eier har også laget en dekorativ plantevegg med klatreplanter som gir et flott dekorasjonsmoment på kjøkkenet. Det er også installert smartlys i store deler av boligen som er app-styrt.

Bad første etasje:
Tidsriktig flislagt baderom fra 2006, servantskap med glatte fronter og ett-greps armatur. Praktisk vegghengt speilskap med lys. Vegghengt toalett fra Ifø med innebygd sisterne fra Grohe. Frittstående dusjkabinett fra Svedbergs med veggmontert hånd-dusj og blandebatteri fra Svedbergs. Downlights i himling og vindu.

Soverom A:
Romslig soverom i første etasje med god plass til dobbeltseng, nattbord, kontorpult og garderobeløsning. Soverommet har en kontrastvegg malt i en moderne farge samt. parkettgulv. Stort vindu gir rikelig med lysinnslipp til rommet. Smartlys koblet til app.

Soverom B:
Perfekt barnerom i første etasje med plassbygd køyeseng som utnytter rommet til det fulleste. Her er det både plass til kontorpult og garderobeskap.

Innredet soverom C i kjeller:
Rommet er malt i en mørk farge som gir en lun stemning. God plass til dobbeltseng og nattbord.
Det er i nyere tid satt inn et større vindu, godkjent som rømningsvei.


Kjellerstue:
Hyggelig tv-stue i kjeller med god plass til en dyp sofa. Det er satt inn en led-peis som skaper ordentlig stemning i rommet. Det er en gardin som deler kjellerstuen i to soner. Selger benytter i dag dette som musikkrom. Det er installert smartlys i kjellerstue som styres via en app.

Bad kjeller:
Pent og flislagt baderom på hele 12 kvm fra 2006. Dobbelservant med ettgreps armatur fra FM Mattsson og servantskap med glassdører. Vegghengt toalett med innebygd sisterne fra Grohe. Badet har også et frittstående badekar med integrert blandebatteri fra FM Mattsson og en vegghengt hånddusj. Det er varmekabler i gulvet og opplegg for boblebad. Her kan du skape din egen spa-avdeling!

Vaskerom:
Praktisk vaskerom fra 2006 med pent flislagt gulv. Opplegg for vaskemaskin/tørketrommel. Frittstående varmtvannsbereder.

Boder i kjeller:
Det er 3 boder i kjelleren som tilbyr god lagring.

Oppgraderinger gjort de siste årene:
- Kjøkken
- Stuegulv
- Elbillader
- Terrasse
- Garasje kledd inn utvendig og laget nytt gulv innvendig samt montert hyller for lagring.
- Nye vinduer i 1.etg


Det er også mulighet for å etablere et ekstra soverom i boligen dersom det er av behov.
Selger viser til at trappen originalt er i gangen, og at man dermed kan lukke der trappen er i dag og lage et ekstra soverom i stuen.


For utfyllende tekniske standard for øvrig henvises det til vedlagt takstrapport.

Ferdigattest
Det foreligger ferdigattest på enebolig datert 1965
Det foreligger ferdigattest på garasje datert 1963

Oppvarming
Boligen varmes opp med luft til luft varmepumpe, elektriske panelovner, gasspeis i stuen (1. etasje) og gulvvarme i entré, begge bad og soverom C i kjeller.

Energimerking
Energiattest med energimerke Oppvarmingskarakter Rød - Energikarakter G

Kommunale avgifter
Kr. 18 031 pr. år
Det gjøres oppmerksom på at kan forekomme variasjoner i avgiftene som følge av forbruk og eventuelle endringer i gebyrer/avgifter.

Eiendomsskatt
Det er eiendomsskatt i Oslo kommune. Bunnfradraget i Oslo er i 2021 på 4 millioner kroner for bolig og fritidsboliger. Skattesatsen i 2020 er 3 promille av eiendomsskattegrunnlaget. For mer informasjon se: https://www.oslo.kommune.no/skatt-og-naring/skatt-og-avgift/eiendomsskatt/hvor-mye-skal-du-betale-i-eiendomsskatt/.

Eiendomsskattelisten 2021 fra Oslo kommune sine hjemmesider viser til at eiendomsskatten for Dovresvingen 10 C er beregnet til: kr. 10 712,-

Faste løpende kostnader
Nåværende eier hadde et strømforbruk som tilsvarte. 27 859 kwh i 2020.
Utgiftene er basert på nåværende eiers forbruk og det opplyses om at strømkostnaden for 2020 i gjennomsnitt var på kr. 2000,-.

Formuesverdi
Formuesverdi for inntektsåret 2019: Som primærbolig Kr. 2 618 032,- Som sekundærbolig Kr. 9 424 915,-

Tekniske installasjoner:
Altibox fiberlinje, mulighet for god kapasitet.

Diverse
Dagens planløsning fraviker fra siste godkjente tegninger fra Plan- og Bygningsetaten. Bl.a. er underetasjen innredet til soverom og stue (med nye vinduer som tilfredsstiller dagens krav til rømningsvei), dette var opprinnelig en peisestue. I forhold til den orginale plantegningen er tørk/vask blitt omgjort til et bad. Innvendig trapp er flyttet og terrassen er endret.
Disse endringene er ikke søkt byggemeldt, om kjøper ønsker å søke om godkjenning/byggemelding vil dette være på kjøpers regning og risiko.
Siste godkjente tegninger er vedlagt prospektet.
Eiendommen er i prospekt og andre steder markedsført etter dagens bruk. Konferer megler.

Annet
Selger opplyser i vedlagt egenerklæring:
"Ved drenering og etterisolering av kjeller ble det avdekket at en liten del av entren er bygget i etterkant og ikke festet i hovedgrunnmur. Det medførte noe bevegelse i entren. Det kan enkelt gjennomføres men ikke gjort av nåværende eier. If forsikring evaluerte dette til en utbedring til 35.000,- ved tidspunktet. Dagens eier hadde planer om å bygge ny trapp her for tilgang til kjeller og har derfor ikke utbedret dette. Nærmeste naboen til tomten har gitt sin tillatelse til oppføring av terrasser, og generelt ingen konflikter med naboer av noe slag."

Radonmåling
Fra og med 1. januar 2014 må alle som leier ut bolig ha gjennomført radonmåling av boligen og kunne fremvise dokumentasjon på at radonnivåene er forsvarlig. Kravet gjelder alle typer utleieboliger, både de som leies ut av det offentlige, virksomheter og private, inkludert leiligheter og hybler i tilknytning til egen bolig. Også institusjoner o.l. omfattes dersom beboerne betaler leie.

Forpliktelser, rettigheter og servitutter
Eiendommens servitutter følger av dens grunnboksblad.  For servitutter eldre enn fradelingsdato og eventuelle arealoppføringer som kan ha betydning for denne matrikkelenhet henvises det til hovedbruket / avgivereiendommen. For festenummer gjelder henvisningen servitutter eldre enn festekontrakten. Ta kontakt med megler for mer informasjon.

Tinglyste servitutter på eiendommen:

1962/8544-1/105  Erklæring/avtale 07.07.1962 
Bestemmelse om benyttelse ang kjeller
Kan ikke slettes uten samtykke fra bygningsrådet

Erklæring/avtale tilsier at kjelleren ikke kan benyttes som varig arbeidsrom eller til nattopphold. Megler har vært i kontakt med Plan og Bygg for informasjon om hvordan man sletter Plan og Bygg sine heftelser. Konferer megler og se vedlagt link: https://www.oslo.kommune.no/plan-bygg-og-eiendom/kart-og-eiendomsinformasjon/slette-heftelse-pa-eiendom/

1962/9617-1/105  Erklæring/avtale 07.08.1962 
Vedtak av Oslo kommunes vann- og kloakkreglement
Kan ikke slettes uten samtykke fra kommunen

1962/9618-1/105  Erklæring/avtale 07.08.1962 
 Bestemmelse om kloakkledning
Kan ikke slettes uten samtykke fra kommunen

1973/5333-1/105  Bestemmelse om veg 15.03.1973 
 Med flere bestemmelserUtleie
Eiendommen kan i sin helhet leies ut.

Vei/vann/kloakk
Eiendommen har adkomst via offentlig vei.

Regulering
Eiendommen er regulert til bolig i reguleringsplan.

Overtagelse
Overtagelse etter avtale med selger.

Prisantydning, omkostninger og evt. fellesgjeld
12 650 000,- (Prisantydning)

Omkostninger
200,- (Pantattest kjøper)
585,- (Tingl.gebyr pantedokument)
585,- (Tingl.gebyr skjøte)
316 250,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 12 650 000,-))
12 650,- (Boligkjøperpakke If (valgfritt))

330 270,- (Omkostninger totalt)

12 980 270,- (Totalpris inkl. omkostninger)

Boligselgerforsikring
Selger har tegnet boligselgerforsikring som dekker selgers ansvar etter avhendingsloven begrenset oppad til kr. 10.000.000,-. Egenerklæringsskjema er vedlagt salgsoppgave.

Betalingsbetingelser
Fullstendig kjøpesum samt omkostninger skal være disponibelt på meglers klientkonto innen dato for overtagelse.

Lov om tiltak mot hvitvasking og terrorfinansiering(hvitvaskingsloven) pålegger eiendomsmegleren å gjennomføre legitimasjonskontroll og risikovurdering av alle kunder og/eller eventuelle reelle rettighetshavere. Dersom kundene ikke oppfyller lovens krav eller eiendomsmegler har mistanke om at transaksjoner har tilknytning til utbytte av straffbare handlinger eller forhold som rammes av straffeloven §§ 131 - 136 a, kan eiendomsmegleren stanse gjennomføring av handelen. Eiendomsmegleren kan ikke holdes ansvarlig for de konsekvenser dette vil kunne få for partene eller andre som har interesser i eiendomshandelen.

Vederlaget
Følgende er avtalt om meglers vederlag:

Tilrettelegging (Kr.5 900)
Visningshonorar (Kr.2 500)
Provisjon (0,6 % av salgssum) (Kr.81 000)
Fotografering/video (Kr.7 500)
Utleggsgebyr foto (Kr.300)
Look (Kr.3 500)
Grunnpakke enebolig (Kr.11 692)
Markedspakke delux (Kr.15 500)
Oppgjør (Kr.6 700)
Totalt kr. (Kr.134 592)
Dersom handelen ikke kommer i stand eller at oppdraget sies opp har megleren krav på dekning for
påløpte timer, påløpte visninger, grunn og markedspakke samt utlegg.

Oppdragsnummer
51-21-0014

Budgivning
Som kjøper og selger hos Eie vil du få forelagt budjournalen på kontraktsmøtet. Dette innebærer at alle bud vil bli gjort kjent for partene i den endelige kjøpsavtalen. Megler er forpliktet til å legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden.Vi gjør oppmerksom på at ingen bud kan ha akseptfrist før minimum kl. 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. I henhold til gjeldende regler kan megler ikke formidle bud med akseptfrist kortere enn dette.

Hos Eie stiller vi strengere krav til frister ved budgivning enn det som følger av Forbrukerinformasjon om budgivning punkt 4, se bilag til budskjema i salgsoppgaven. Bud skal ikke ha en akseptfrist på mindre enn 30 minutter fra budet inngis. Bud med kortere akseptfrist enn 30 minutter kan bli avvist. For øvrig vises det til vedlagte forbrukerinformasjon om budgivning. Det er viktig at du gjør deg kjent med all informasjon om boligen, og at du har spurt om det du eventuelt lurer på, før du legger inn et bud.

Boligkjøperpakke
Eie har i samarbeid med If lansert et gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert i en pakke til en meget konkurransedyktig pris.
 
Kjøpere (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. husforsikring, innboforsikring, dobbel rente dekning, flytteforsikring og boligkjøperforsikring som gir deg juridisk bistand dersom du ønsker å reklamere på boligkjøpet. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte. Ta kontakt med megler for ytterligere informasjon.

Solgt "som den er"
Solgt "som den er" - avhendingsloven (avhl.) § 3-9.
Eiendommen selges "som den er" noe som innebærer at den selges i den stand den er under visning. For en kjøper betyr dette at selgers ansvar for eventuelle mangler er begrenset.
Selv om eiendommen er solgt "som den er" kan det foreligge en mangel dersom boligen er i vesentlig dårligere stand enn hva kjøper kunne forvente ut fra den avtalte kjøpesummen og forholdene ellers. Et "som den er"- forbehold fritar heller ikke selger fra sin opplysningsplikt, og det kan foreligge en mangel hvis selger har holdt tilbake opplysninger om eiendommen som han kjente eller måtte kjenne til og som kjøper hadde grunn til å regne med å få (avhl. § 3-7). Det kan også foreligge en mangel dersom selger eller noen på hans vegne gjennom annonse, salgsoppgave eller annen markedsføring har gitt uriktige opplysninger om eiendommen (avhl. § 3-8).

En manglende eller en uriktig opplysning kan bare gjøres gjeldende mot selger dersom den har hatt innvirkning på den avtalen som er inngått.

Alle interessenter oppfordres til å sette seg inn i vedlagte egenerklæring fra selger, samt til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis.

Opplysninger i salgsoppgaven er godkjent av selger. Hele salgsoppgaven må gjennomgås grundig av interessenten(e). I tillegg oppfordres interessentene(e) til å sette seg inn i alle relevante dokumenter fra forretningsfører, f.eks. vedtekter, årsberetning, eventuelle husordensregler mv.

Avdeling
In-Vest Eiendomsmegling AS
EIE Skøyen & Ullern
Org. nr:945064358
Karenslyst Allé 49
0279 Oslo
Tlf: 22 06 30 00, Fax: 22 50 32 68

Ansvarlig megler
Eiendomsmegler Josefine Simonsen

Saksbehandlere
Lina Møretrø
EIE Skøyen & Ullern
Eiendomsmeglerfullmektig
Mob: 99 59 83 99 / E-post: lm@eie.no

Håkon Solvang
EIE Skøyen & Ullern
Mob: 92 27 05 99 / E-post: hso@eie.no

Sett deg godt inn objektet og les salgsoppgaven nøye før du gir bud. Du kan klikke her for å lese mer om budgivingsprosessen.


Gå til budgivning
Bilde 3 av Dovresvingen 10C
For mer om objektet
Dovresvingen 10C

Kontakt megleren

Uansett hva du lurer på, svarer vi deg gjerne. Vi stiller bransjens høyeste krav til oss selv, og skreddersyr råd og løsninger for hver enkelt kunde.

Du bruker en utdatert nettleser!

Internet Explorer er utdatert og ikke lenger offisielt støttet, og utgjør en stor sikkerhetsrisiko. Du bør avinstallere dette programmet og heller bruke Microsoft Edge, Mozilla Firefox, Google Chrome, Apple Safari eller andre nettlesere som oppdateres jevnlig.

Dersom du fortsetter å bruke nettsiden i Internet Explorer eller andre utdaterte nettlesere, kan du oppleve at nettsiden ser rar ut eller ikke fungerer i det hele tatt.

Les mer her: