Bilde 1 av Ekraveien 7 CBilde 2 av Ekraveien 7 C
Digital salgsoppgave
Ekraveien 7 C

0756 Oslo • Oslo kommune

Dette objektet er solgt!

Prisantydning

Objektet er solgt!

Oppussingsobjekt med stort potensial | Solrik tomt med hage | Dobbeltgarasje | Barnevennlig og populær beliggenhet
icon

Unngå doble renteutgifter

Vis i kart
Boligtype
Enebolig
Eierform
Selveier
Antall soverom
4 soverom
Primærrom (P-ROM)
196 m²
Bruksareal (BRA)
209 m²
Kommunale avgifter
kr 1 990 / Mnd
Prisantydning
kr 14 000 000
Omkostninger
kr 364 020
Totalpris
kr 14 364 020
Byggeår
1964
Tomt
Eiet tomt 1042 m²
Oppdragsnummer
50220266
card-default

Vegar Giæver

Eiendomsmegler MNEF / Partner
Les om Vegar
card-default

Petter A.P. Jordbakke

Eiendomsmegler / Partner
Les om Petter
Prisantydningkr 14 000 000,-
Boligkjøperpakke If (valgfritt)kr 12 650,-
Pantattest kjøperkr 200,-
Tingl.gebyr pantedokumentkr 585,-
Tingl.gebyr skjøtekr 585,-
Dokumentavgiftkr 350 000,-
  
Totalpris kr 14 364 020
Eiendom
Ekraveien 7 C, 0756 Oslo

Matrikkel
Gnr. 12 Bnr. 516 i Oslo kommune

Boligtype
Enebolig

Eierform
Selveier

Areal
Primærrom: 196 kvm, Bruksareal: 209 kvm
Vedlagte plantegninger er ikke målbare. Arealene er hentet fra tilstandsrapport. Areal og rom er angitt og definert etter dagens faktiske bruk, uavhengig av hva som er godkjent fra bygningsmyndighetene.

Antall soverom
4

Byggeår
1964

Tomt
Eiet tomt 1042 kvm

Prisantydning
14 000 000

Tilstandsrapport
Takstmann: Tim Roar Fauske Takstdato: 03.02.23

Totalpris inkl. omkostninger
kr 14 000 000,- (Prisantydning)

Omkostninger:
kr 200,- (Pantattest kjøper)
kr 585,- (Tingl.gebyr pantedokument)
kr 585,- (Tingl.gebyr skjøte)
kr 350 000,- (Dokumentavgift)
--------------------------------------------------------
kr 351 370,- (Omkostninger totalt ved prisantydning)
--------------------------------------------------------
kr 14 351 370,- (Totalpris inkl omkostninger)

Valgfrie omkostninger:
kr 12 650,- (Boligkjøperpakke If (valgfritt))
--------------------------------------------------------
kr 14 364 020,- (Totalpris inkl omk og valgfrie omkostninger)

Kommunale avgifter
Kr. 23 871,87 pr. år

Eier
Per Ivar Møklebust

Beskrivelse
Vi har gleden av å presentere en innholdsrik enebolig med oppussingsbehov. Eiendommen har en flott tomt med stort hageareal med fin beplantning og plass til trampoline og lekeplasser m.m.. Ettertraktet beliggenhet med gangavstand til Røa sentrum.

Boligen går over tre plan inkludert uinnredet råloft. I tillegg er det stor dobbeltgarasje i tilbygg fra 92 og to stk. utvendige boder.

1. etasje er boligens hovedetasje og består av stor stue med klassisk og sjarmerende vedfyrt peis, kjøkken, to soverom og bibliotek, samt hall. Et av soverommene har i tillegg utgang til en herlig vestvendt veranda med svært gode solforhold.

Ditt første møte med boligen er et praktisk vindfang som kan være med på å begrense husets varmetap. God plass til diverse innretninger for oppbevaring av sko og yttertøy i tilstøtende hall. I tillegg er det et kott vegg-i-vegg med vindfanget som kan utnyttes.

Oppholdsrommet i 1. etasje bærer preg av mye lysinnslipp og gode muligheter for å dele opp i soner. Fra bibliotek er det utgang til hyggelig hageområde på østsiden av huset.. Hage og terrasse ligger sydøstvendt med gode solforhold. Det er plass til trampoline og andre lekeapparater for de minste.

Parkering
Parkering i tilliggende dobbeltgarasje på ca. 31,5 kvm. Det er også mulig å parkere på egen tomt og i gaten etter gjeldende bestemmelser.

Beliggenhet
Kort fortalt:
 • Barnevennlig
 • Naturopplevelser i nærområdet
 • Godt utvalg av ulike servicetilbud
 • God tilgang til offentlig kommunikasjon
 • Kort avstand til skoler og barnehager

Ekraveien 7C  ligger som en del av et veletablert boligområde på Røa/Bogstad. Her befinner man seg rett ved skog og mark samtidig som Røa, med sitt gode utvalg av forretninger og nødvendige tjenester, ligger i nærområdet.

Kort vei til søndagsåpen Jokerbutikk, samt Kiwi på Bogstad som holder åpent alle dager. Ved Kiwi Bogstad finner en også hurtigladere for el-biler og Circle K bensinstasjon. Ellers er det bare en kort tur til Røa sentrum, som er nærmeste handelssentrum med både Røasenteret og nyere Røa Torg. Her finner du kaféer, restauranter,  vinmonopol, apotek, klesforretninger, blomsterforretning, matbutikker, bibliotek, treningssenter, SATS Røa Trening og Bad, legesenter m.m.

Tomt
Eiet tomt, 1042 kvm

Adkomst
Det vil bli skiltet med EIE visningsskilt på oppsatte fellesvisninger.

Se vedlagt kartskisse i annonsen. Ved å trykke på kartet får du enkelt tilgang til en spesifisert reiserute fra ønsket startsted til den aktuelle boligen.

Skole/barnehage
Et svært barnevennlig område med kun noen minutters gange til blant annet Bogstad Skole som boligen sogner til, og kort avstand til både videregående- og ungdomsskole, samt flere barnehager.

Offentlig kommunikasjon
Gode muligheter for offentlig kommunikasjon via buss og T- bane. Linje 2 Østerås/ Ellingsrud fra Ekraveien T- banestasjon tar deg til Majorstuen på ca. 12. min. Fra Majorstuen er det overganger til alle T- baner. Fra bussholdeplassen Linhusveien går det flere bussforbindelser. Her går buss 41 i retning Sørkedalen og buss 32 i retning Oslo Sentrum/ Voksen skog.

Fritidstilbud
Boligen har et glimrende utgangspunkt for rekreasjon og fritid. Ikke langt fra boligen har man marka klar, med alle sine muligheter om sommeren og flotte preparerte skiløyper om vinteren.  Flotte løp-, sykkel- og turmuligheter like utenfor døren, samt gangavstand til hyggelige badevann som bl.a. Strømsdammen og Bogstadvannet. Kort vei til Bogstad golfbane og Bogstad gård med kafé og ulike kulturelle tilbud. Golfbanen ved Bogstadvannet, i bunnen av Holmenkollåsen, er ifølge golfentusiaster den mest attraktive banen i landet, og er en av de få banene i Norge med internasjonal konkurransestandard. I retning Sørkedalen og Tryvann finnes det også turløyper for enhver smak.

Holmenkollen nasjonale skianlegg befinner seg heller ikke langt unna med gode treningsmuligheter både med og uten ski på bena, samt begivenhetsrike arrangementer innen idrett og kultur. Flotte bakker (14 bakker/6 heiser) for alpint i Tryvann Vinterpark som har blitt betydelig oppgradert de senere år.

Inneholder
Boligen består av 1. etasje med gang, bad, bibliotek, to soverom, stue og kjøkken. Utgang fra soverom til altan på ca. 50kvm. Utgang fra bibliotek til hageområde.

Underetasje består av vindfang, gang, bad, vaskerom, innredet kjellerrom, soverom, stue, kjøkken, kott og tre boder.

I tillegg er det uinnredet loft med adkomst via loftsluke med stige fra gang i 1. etasje.

Byggemåte
Informasjon om byggemåte er hentet fra tilstandsrapport utført av bygningssakyndig Tim Roar Fauske v/ Anticimex::

Grunn og fundamenter:
Gulv mot grunn av betong. Grunnmur og bærende konstruksjoner av betong, siporex og murkonstruksjoner. Det registreres omfattende riss/sprekker mot grunnmur og innvendige vegger i underetasje, som tyder på setninger. Videre undersøkelser og utbedringer bør påregnes.

Yttervegger:
Yttervegger med spekket teglstein og trekonstruksjoner utvendig kledd med stående trekledning.

Takkonstruksjoner:
Saltak i trekonstruksjoner utvendig belagt med takplater. Taket ble fornyet på 80 tallet ifølge selgers opplysninger. Renner, nedløp, snøfangere og beslag av metall.

Loft:
Synlige plassbygde takstoler i trekonstruksjoner. Synlige undertak av rupanel. Undergurter isolert med mineralullplater og delvis belagt med trebord. Det er fuktmerker i taket/undertaket. Usikker årsak. Spor etter gnagere, ble observert under takstmannens befaring. Krever oppfølging med jevnlig ettersyn.

Gulvsystemer:
Etasjeskillere av betong og trekonstruksjoner. Det er merkbare skjevheter i soverom 3. Forskjellen mellom høyeste og laveste punkt i rommet er målt til 40 mm. Årsak til skjevhetene er ikke kjent.

Drenering:
Det er høyst usikkert om grunnmuren er fuktsikret med grunnmursplater eller tilsvarende. Konsekvens kan være økt fare for fuktvandring i konstruksjoner under bakkenivå. Stedvis lite terrengfall vekk fra grunnmuren. Fuktindikatorinstrument viser ved fuktsøk i innredet kjellerrom utslag som ikke helt kan utelukke utilsiktet fuktighet i grunnmur. Saltutslag observert på innvendige mur/betongflater diverse steder, kan skyldes sviktende drenering eller kapillæroppsug fra grunn

Garasje med ovenpåliggende altan:
Gulv mot grunn av betong. Murkonstruksjoner. Leca plank i himlingsflater. Leddporter og belysning. En port med automatisk portåpner og belysning.

Altan med betongelementer belagt med takpapp og tilfarergulv belagt med trebord. Rekkverk av trekonstruksjoner. Tettesjiktet var ikke tilgjengelig for inspeksjon, og vurdert til å ha en alder som tilsier usikker tilstand/restlevetid. Fuktmerker i underliggende garasje ble observert på befaringstidspunktet.

Dører og vinduer:
Vinduer med dobbelt glassfelt vurdert til å være fra byggeår. Vinduer med to-lags isolerglass fra 1985. Balkongdører med dobbelt glassfelt vurdert til å være fra byggeår. Slett entrédør med glassfelt og sikkerhetslås fra byggeår. Vinduer med to-lags isolerglass fra byggeår, 1989 og 2010 i underetasje.

For ytterligere informasjon om byggemåte se tilstandsrapport som ligger vedlagt. Det er viktig at interessenter setter seg grundig inn i rapporten. Som kjøper anses man kjent med de opplysninger som tydelig gis i en offentlig godkjent tilstandsrapport. Interessenter oppfordres til å kontakte bygningssakyndig ved eventuelle bygningstekniske spørsmål.

Primærrom
Primærrom: 196 kvm
Følgende rom er inkludert i P-rom:
Underetasje: Vindfang, gang, bad, vaskerom, innredet kjellerrom, kott, soverom, stue og kjøkken.
1. etasje: Gang, bad, bibliotek, to soverom, stue og kjøkken.

Bruksareal
Bruksareal: 209 kvm

Boder
Rikelig med oppbevaringsplass i boligen. Tre stk. innvendige boder i underetasjen på totalt 13 kvm. I tillegg er det to utvendige boder på ca. 3,5 og 4,1 kvm.

Standard
Huset er å anse som et oppussingsobjekt. Det er gitt tilstandsgrad 0 og 1 på 30% av boligen, tilstandsgrad 2 for 31% og tilstandsgrad 3 på 36%.

Tilstandsgrad 3 gis ved store eller alvorlige avvik. Man må regne med at bygningsdeler hvor det er gitt tilstandsgrad 3, trenger utbedring straks eller innen kort tid. Bygningsdeler med tilstandsgrad 3 utgjør:
 • Bad og vaskerom i underetasje. TG3 er valgt på hele våtrommet på grunn av høy alder og/eller slitasjegrad.
 • Kjøkken i underetasje. Hele kjøkkenet på grunn av høy alder og/eller slitasjegrad. Kjøkkenet har behov for total fornying.
 • Vann og avløpsrør har passert forventet brukstid.
 • Det registreres omfattende riss/sprekker mot grunnmur og innvendige vegger i underetasje, som tyder på setninger.
 • Gulvflater i underetasje er sterkt slitt/aldringspreget.
 • Riss/sprekker og saltutslag påvist på skorstein i underetasje. Overflater må fornyes. Saltutslag vurderes til å kunne være fukt fra pipe over tak eller kapillæroppsug fra grunn. Teglsteinspipe i 1. etasje er innkledd. Alle fire sider skal kunne inspiseres.
 • Avløpsrør pga. alder og observert slitasje og karbonisering (rust).
 • Manglende/løst deksel på koblingsboks i bod i underetasje.
 • Balkongdør i 1. etasje. Vannbrett ved terskel utvendig leder vann inn kot døren. Det er observert fuktskader på innvendig gulv.
 • Drenering pga. alder.
 • Sprekk i overgang mellom bærebjelke og etasjeskiller over inngangsparti i underetasje.

For utfyllende teknisk standard for øvrig henvises det til vedlagt takstrapport.

Kjøkken
Kjøkken 1. etasje:
Kjøkkenet i 1. etasje har innredning fra 2006 med profilerte fronter i treverk og benkeplater i laminert utførelse med nedsenket dobbel oppvaskkum i rustfritt stål med ettgreps armatur og en flislagt sone mellom benkeplate og overskap. Lysarmatur med stikkontakt er plassert under overskapet. Kjøkkenet er utstyrt med frittstående komfyr med keramisk platetopp plassert i en nisje samt en ventilator med belysning og avtrekk ut av bygget. Videre er det innebygget oppvaskmaskin og et frittstående kjøleskap med frysedel i nisje. Komfyrvakt er også montert. Downlights over benkeplate fungerte ikke da takstmann befarte boligen.

Kjøkken underetasje:
Kjøkken fra ukjent årstall. Innredning med malte slette fronter. Laminerte benkeplater og nedsenket oppvaskkum i rustfritt stål med to-greps armatur.

Hvitevarer medfølger boligen.

Bad og vaskerom
Bad 1. etasje:
Badet fra 2006 har flislagt gulv med gulvvarme, flislagte vegger, nedsenket platehimling med downlights. Innredet med servantskap med slette fronter i matt hvit utførelse samt en nedsenket servant i porselen med ett-greps armatur. Videre er det et speilskap med integrert belysning over servanten, dusjhjørne med skyvedører og togreps armatur, vegghengt toalett med innebygget sisterne og speilskap innfelt i kasse over toalettet. Downlights i himling fungerte ikke da takstmann befarte eiendommen.

Bad underetasje:
Bad med tilstøtende toalettrom er vurdert å være fra byggeåret. Flislagt gulv, veggflater er av betong og fliser, samt malt platehimling. Innredet med vegghengte servanter i porselen med ettgreps armaturer, og det er speil og belysning på veggen over servantene. Dusjen har en innmurt dusjkar og et vegghengt togreps armatur, og det er et frittstående toalett.

Vaskerom:
Vaskerom fra byggeår med gulv, vegger og himlingsflater av betong og murkonstruksjoner. Vegghengt utslagsvask i rustfritt stål med ettgreps armaturer og stråleovn på vegg.

Overflater
Gulvflater med parkett, betong og trebord.
Veggflater med veggplater, trepanel, murkonstruksjoner (siporex) samt tapetserte og malte flater.
Himlingsflater med trepanel, betong og himlingsplater.

VVS/teknisk
Synlige vannrør av typen rør-i-rør og kobberrør. Fordelerskap for rør-i-rør system plassert på vegg i benkeskap på kjøkken. Synlige avløpsrør i plast, metall og støpejern. Hovedstoppekran plassert i bod 1 i underetasje. Oso varmtvannsbereder på 194 liter fra 2021 plassert i bod 1 i underetasje. Stakeluke plassert under luke i gulv i bod 1.

Eldre ventilasjonskanaler av eternitt ble observert diverse steder i boligen. Eternitt inneholder asbest og kan utgjøre en helserisiko.
Asbest innebærer ingen risiko med mindre asbestfibre frigjøres fra asbestmaterialet. Dette kan skje ved at asbesten skades, bearbeides eller utsettes for påkjenninger. Det er først når støv med løse asbestfibre pustes inn, at asbest kan utgjøre en helserisiko.

Det er røykvarslere i boligen. Brannslukningsapparat med pulver fra 2015. Brannslange på vegg i bod 4.

Ferdigattest / midlertidig brukstillatelse
Det foreligger arkivkort (brukstillatelse) datert 27.5.1964 som omhandler enebolig med hybelrom.
Det foreligger bygningskontrollapp påført "samtlige mangler er nå rettet. Saken kan ferdigattesteres", datert 13.7.1965 som omhandler enebolig med hybelrom.

Arkivkort, omslagsark eller saksgang kan i enkelte tilfeller benyttes som dokumentasjon som ferdigattest. Gjelder i hovedsak bygg fra 1940-60 hvor det er stor variasjon på bruken av ekspedisjonsdokument og ferdigattest. Disse bekrefter (eller avkrefter) at eiendommen er ferdigattestert. I noen tilfeller er dette den eneste tilgjengelige informasjonen som viser til en ferdigattestering av eiendommen.

Det foreligger ferdigattest datert 26.10.1992 som omhandler tilbygg.

Det er mottatt byggetegninger fra kommunen datert 22.9.1992. I byggetegninger er kjøkken i underetasjen definert som tørkerom (boligens tilleggsdel - det vil si rom som ikke er godkjent for varig opphold). Arealene er likevel medtatt i takstrapport som primærrom iht. dagens bruk. Kjøper overtar ansvar for nevnte forhold.

Elektrisk anlegg
Sikringsskap plassert i bod 2 i underetasje. Automatsikringer. Delvis synlig og skjult elektrisk anlegg i boligen. Sikringsskap i garasje med automatsikringer.

Selgers opplysninger:
 • Når ble det elektriske anlegget installert, eller siste gang totalt rehabilitert: vet ikke.
 • Foreligger det el-tilsynsrapport fra de siste fem år: Nei.
 • Forekommer det at sikringer løses ut: vet ikke.
 • Har det vært brann, branntilløp eller varmgang i anlegget: vet ikke.
 • Finnes det kursfortegnelse, og er antallet sikringer i samsvar med denne: mangler kursoversikt.
 • Har det vært utført egeninnsats eller ufaglært arbeid på det elektriske anlegget: v et ikke.
 • Fungerer hvitevarer som følger boligen: vet ikke.

Det gjøres oppmerksom på at en tilstandsrapport kun inneholder en forenklet kontroll av det elektriske anlegget.
Det fremgår av selgers egenerklæring/den bygningskyndiges tilstandsrapport at det mangler/ikke er fremlagt samsvarserklæring (er) for hele/deler av det elektriske anlegget.

Oppvarming
Oppvarming med elektrisitet og vedfyrte ildsteder.

Energimerking
Energiattest med energimerke Oppvarmingskarakter Rød - Energikarakter G

Det foreligger ikke noe energimerking/energiattest for boligen i forbindelse med salget.
Det følger av energimerkeforskriften § 5 at kjøper kan få laget en energiattest ved hjelp av ekspert for selgers regning, innen ett år etter at avtale om salg er inngått dersom eier etter skriftlig anmodning fra kjøper ikke har lagt frem energiattest før avtale om salg er inngått.

Kommunale avgifter
Kr. 23 871,87 pr. år
Det gjøres oppmerksom på at det kan forekomme variasjoner i avgiftene som følge av forbruk og eventuelle endringer i gebyrer/avgifter.

Eiendomsskatt
Det er i Oslo kommune vedtatt eiendomsskatt for skatteåret 2018. Eiendomsskatten utgjør 3 promille av beregningsgrunnlaget. Det gjøres spesielt oppmerksom på at beregningsgrunnlaget vil være høyere for boliger som benyttes som sekundærbolig. For å finne beregningsgrunnlaget, vennligst se Oslo kommunes hjemmeside: https://www.oslo.kommune.no/skatt-og-naring/skatt-og-avgift/eiendomsskatt

Eiendomsskatt for 2022: kr 17 243.

Det må påregnes høyere eiendomsskatt i 2023. Årsaken til økningen er ikke politiske endringer, men at Statistisk sentralbyrå (SSB) og Skatteetatens beregninger av boligverdi er på etterskudd i forhold til svingningene i boligmarkedet. Skatteseddelen for 2023 skrives ut 1. mars.

Forsikring med polisenummer
Sparebank1 Østlandet Polisenummer: 266174

Formuesverdi
Formuesverdi for inntektsåret 2021: Som primærbolig Kr. 4 141 547,- Som sekundærbolig Kr. 14 909 570,-

Tekniske installasjoner
TV-tuner følger ikke med objektet, da det følger abonnementet til eier.

Diverse
Det gjøres spesielt oppmerksom på at dette er salg av eiendom for et dødsbo. Det må legges til grunn at arvingene har begrenset kjennskap til eiendommen, og at de derfor ikke er kjent med feil eller mangler utover det som fremkommer av salgsmaterialet. Interessenter oppfordres til å foreta grundige undersøkelser, gjerne sammen med bygningssakyndig eller annen fagkyndig. Kjøper gjøres oppmerksom på at boligen ikke vil bli ytterliggere rengjort i forbindelse med overtakelsen.

Forpliktelser, rettigheter og servitutter
Eiendommens servitutter følger av dens grunnboksblad.  For servitutter eldre enn fradelingsdato og eventuelle arealoppføringer som kan ha betydning for denne matrikkelenhet henvises det til hovedbruket / avgivereiendommen. For festenummer gjelder henvisningen servitutter eldre enn festekontrakten. Ta kontakt med megler for mer informasjon.

Kommunen har lovbestemt første prioritets pant (legalpant) i eiendommen for eventuelle ubetalte kommunale skatte- og avgiftskrav.

Tinglyste servitutter:
Erklæring tinglyst 23.4.1942 med dagboknr. 4278 vedrørende tidligere tinglyst skjøte med bestemmelser om at parsellen ikke må deles, at den skal bebygges villamessig med kun én hovedbygning som ikke må ha mer enn 2 etasjer og kun inneholde inntil 2 leiligheter m.m. Videre er det bestemmelser om hva som kan driftes på eiendommen. Det skal ikke drives virksomhet som kan genere naboer ved røyk, stank, støy osv. Kuer og griser kan ikke holdes på tomten. Det er også diverse bestemmelser om kloakkledninger, gjerdeplikt og avfallshåndtering. Servitutten finner du i sin helhet som vedlegg til den digitale salgsoppgaven.

Erklæring tinglyst 30.11.1944 med dagboknr. 8237 vedrørende veibredde. Dette er en veldig standard servitutt som gir midlertidig fritak for opparbeidelse av vei i full bredde.

Erklæring tinglyst 25.6.1963 med dagboknr. 7808 vedrørende Oslo kommunes vann- og kloakkreglement. Den til enhver tid eier av tomten er forpliktet til å etterfølge og akseptere bestemmelsene omtalt i erklæringen.

Erklæring tinglyst 5.10.1963 med dagboknr. 12616 vedrørende overvannskloakk. Eier av tomten er forpliktet til å forbinde eiendommens overvannsavløp til offentlig overvannskloakk når kommunen måtte forlange det.

Erklæring tinglyst 30.9.1964 med dagboknr. 12568 vedrørende brannsikker kledning på garasje. Man er forpliktet til å utføre brannherdig kledning innvendig på garasjen når bygningsrådet forlanger det. Meglers vurdering er at denne bestemmelsen gjelder en gammel garasje. Dagens garasje ble bygget på tidlig 90-tall, lenge etter denne servitutten.

Erklæring tinglyst 30.9.1964 med dagboknr. 12569 vedrørende unntak fra byggeforskrifter gitt i forbindelse med manglende frostfri fundamentering for garasje. Meglers vurdering er at denne bestemmelsen gjelder en gammel garasje. Dagens garasje ble bygget på tidlig 90-tall, lenge etter denne servitutten.

Erklæring tinglyst 14.4.2000 med dagboknr. 22035 vedrørende overenskomst mellom eier av Ekraveien 7C og Oslo kommune v/ vann- og avløpsetaten. Vann- og avløpsetaten har rett til å ha liggende hovedvannledninger med kummer gjennom eiendommen. Ledning er lagt i gangvei og adkomstvei mellom Ekraveien og Nordengveien. Oslo kommune skal ha fri adgang til eiendommen for å foreta tilsyn og nødvendig vedlikehold. Om eier ønsker å gjennomføre større tiltak som gjør det nødvendig å beskytte eller flytte ledningene, plikter eieren å finne en løsning hvor det fortsatt er mulig å opprettholde ledningene gjennom eiendommen. Dersom eieren ønsker å gjennomføre mindre tiltak som f.eks. heving eller senkning av terreng over eller ved ledningen, skal eieren innhente skriftlig tillatelse fra Oslo kommune, vann- og avløpsetaten.

Utleie
Eiendommen kan i sin helhet leies ut.

Vei/vann/kloakk
Eiendommen har adkomst via offentlig vei.
Eiendommen har adkomst via privat vei med felles vedlikeholdsansvar.

Vi gjør oppmerksom på at private ledninger vedlikeholdes for eiers regning. For private fellesledninger er det normalt tilknyttet solidarisk vedlikeholdsplikt.

Regulering
Området er regulert til boligformål etter reguleringsplan S-4220, vedtatt 15.03.2006, revidert 12.06.2013 og 17.3.2015, "Småhusplanen". Reguleringsplanen er under revisjon, og i påvente av ny regulering er det også vedtatt et midlertidig tiltaksforbud på eiendommen.

Oslo kommune skriver om revisjonen: "Den reviderte planen skal bidra til å skjerme småhusområdene for ytterligere fortetting, og sørge for et sterkere vern av de grønne verdiene når det bygges innenfor småhusplanen. Videre skal småhusområdenes karakter og kvaliteter bevares, det skal legges til rette for mer klimavennlige utbygginger, og vi skal forsøke å forenkle planen for å kunne gjøre kommende byggesaker enklere og billigere å gjennomføre. Småhusplanen styrer hvordan det kan bygges og fortettes på eiendommer som er omfattet av planen. Den legger også begrensninger for hvor mye det er lov å bygge på eiendommene."

Tiltaksforbudet skal sikre at verdiene som revisjon av planen skal søke å bevare ikke går tapt i løpet av tiden frem til en revidert plan blir gjeldende.

Du kan lese mer om revisjon av planen og hvilken betydning det kan ha for eiendommen her: https://www.oslo.kommune.no/slik-bygger-vi-oslo/revisjon-av-smahusplanen/

Ta kontakt med din EIE eiendomsmegler for mer informasjon.

Overtagelse
Overtagelse etter avtale med selger.

Prisantydning, omkostninger og evt. fellesgjeld
kr 14 000 000,- (Prisantydning)

Omkostninger:
kr 200,- (Pantattest kjøper)
kr 585,- (Tingl.gebyr pantedokument)
kr 585,- (Tingl.gebyr skjøte)
kr 350 000,- (Dokumentavgift)
--------------------------------------------------------
kr 351 370,- (Omkostninger totalt ved prisantydning)
--------------------------------------------------------
kr 14 351 370,- (Totalpris inkl omkostninger)

Valgfrie omkostninger:
kr 12 650,- (Boligkjøperpakke If (valgfritt))
--------------------------------------------------------
kr 14 364 020,- (Totalpris inkl omk og valgfrie omkostninger)

Boligselgerforsikring
Selger har tegnet boligselgerforsikring som dekker selgers ansvar etter avhendingsloven begrenset oppad til kr. 12.000.000,-. Egenerklæringsskjema er vedlagt salgsoppgave.

Betalingsbetingelser
Fullstendig kjøpesum samt omkostninger skal være disponibelt på meglers klientkonto innen dato for overtagelse. Kjøpesummen skal innbetales fra norsk finansinstitusjon og/eller kjøpers konto i norsk finansinstitusjon. Eventuell egenkapital skal innbetales i én samlet betaling fra kjøpers egen konto i norsk finansinstitusjon.

Vederlaget
Følgende er avtalt om meglers vederlag:

Visningshonorar (Kr.9 000)
Tingl. hjemmelserklæring - Statens Kartverk (Kr.585)
Boligselgerforsikring / boligselgerpakke (Kr.66 950)
Markedspakke 1 (Kr.24 950)
Grunnpakke enebolig (Kr.11 692)
Oppgjør (Kr.7 500)
Provisjon (Kr.140 000)
Tilrettelegging (Kr.11 000)
Totalt kr. (Kr.271 677)
Dersom handelen ikke kommer i stand eller at oppdraget sies opp har megleren krav på dekning for
påløpte timer, påløpte visninger, grunn og markedspakke samt utlegg.

Oppdragsnummer
50-22-0266

Budgivning
Eiendomsmegler skal legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden. Vi gjør oppmerksom på at det i forbrukerforhold ikke kan inngis bud med kortere akseptfrist enn kl. 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Eiendomsmegler kan ikke formidle bud med kortere akseptfrist enn dette. Hos EIE stiller vi strengere krav til frister ved budgivning enn det som følger av Forbrukerinformasjon om budgivning punkt 4, vedlagt i salgsoppgaven. Bud skal ikke ha en akseptfrist på mindre enn 30 minutter fra budet inngis. Bud med kortere akseptfrist enn 30 minutter kan bli avvist.

Eiendomsmegler har ikke ansvar for forsinkelser som skyldes tekniske feil. Akseptfristen er absolutt, det vil si at selger må akseptere budet og kjøper meddeles aksepten innen utløpet av akseptfristen. Dersom du utsetter inngivelse av bud til tett opp mot akseptfristen på et annet bud er det en reell fare for at eiendommen kan bli solgt før ditt bud kommer frem til megler og/eller megler rekker å bringe budet videre til selger. Husk alltid å ringe megler etter at du har sendt et bud eller budforhøyelse, for å forsikre deg om at budet er mottatt og kan formidles til selger. For øvrig vises det til vedlagte forbrukerinformasjon om budgivning.

Alle bud og budforhøyelser skal være skriftlig. I tillegg må legitimasjon være fremlagt, og budet skal signeres av budgiver. Eiendomsmegler kan ikke formidle bud før disse kravene er oppfylt. Vi oppfordrer til å inngi bud elektronisk, ved å trykke på "Gå til budgivning" på eiendommens hjemmeside på eie.no eller ved å trykke på knappen "Gi bud" i finn-annonsen. Ved å benytte denne tjenesten vil vilkårene om legitimasjon og signatur fra budgiver være oppfylt. Som kjøper og selger hos EIE vil du få tilsendt budjournalen etter at handel er inngått. Dette innebærer at alle bud vil bli gjort kjent for partene i den endelige kjøpsavtalen. Øvrige budgivere kan be om å få en kopi av budjournalen i anonymisert form. Det er viktig at du gjør deg kjent med all informasjon om boligen, og at du har spurt om det du eventuelt lurer på, før du legger inn et bud.

Boligkjøperpakke og boligkjøperforsikring
EIE har i samarbeid med If lansert et gunstig forsikringskonsept for deg som kjøper bolig gjennom EIE.

Kjøpere (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. husforsikring, innboforsikring, dobbel rentedekning, flytteforsikring og boligkjøperforsikring som gir deg juridisk bistand dersom du ønsker å reklamere på boligkjøpet.
Kjøpere (ikke juridiske personer) kan også velge å kun tegne boligkjøperforsikring.

Boligkjøperpakken/boligkjøperforsikring må senest tegnes i forbindelse med kontraktsmøtet.

Produktark for boligkjøperpakken og boligkjøperforsikring ligger vedlagt i salgsoppgaven. Ta kontakt med megler for ytterligere informasjon.

Lovanvendelse
Eiendommen selges etter reglene i avhendingsloven. Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen. Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakyndig før det legges inn bud.

Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen. Dette gjelder likevel bare dersom man kan gå ut i fra at det virket inn på avtalen at opplysningen ikke ble gitt eller at feil opplysninger ikke ble rettet i tide på en tydelig måte. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel. Boligen kan ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm.

Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel). Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen «som den er», og selgers ansvar er da begrenset jf. avhl. § 3-9, 1. ledd 2. pktm. Avhendingsloven § 3-3 (2) fravikes, og hvorvidt en innendørs arealsvikt karakteriseres som en mangel vurderes etter avhendingsloven § 3-8. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Med forbrukerkjøp menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.

Hvitvasking
Eiendomsmegler er underlagt lov om hvitvasking og tilhørende forskrift. Hvitvaskingsloven pålegger megler å gjennomføre kundetiltak av både selger og kjøper. Dersom kjøper ikke bidrar til at megler får gjennomført kundetiltak, og dette medfører at transaksjonen ikke kan gjennomføres eller blir forsinket misligholder kjøper avtalen. Dette vil kunne gi selger rettigheter etter avhendingsloven, herunder rett til å heve kjøpet og gjennomføre dekningssalg for kjøpers regning dersom misligholdet er vesentlig. I tilfeller der det er selger som ikke bidrar til at megler får gjennomført løpende kundetiltak underveis i oppdraget må megler stanse gjennomføringen av transaksjonen. Selger vil i så fall ha misligholdt sine forpliktelser, og kjøper vil kunne ha krav mot selger etter avhendingslovens bestemmelser om mislighold og forsinkelse.

Dersom kundetiltak ikke lar seg gjennomføre vil EIE eiendomsmegling ikke kunne bistå med handelen eller foreta oppgjør.

Personvern
Som interessent, budgiver og kjøper vil dine personopplysninger bli registrert og lagret.  Som eiendomsmeglingsforetak har vi plikt til å oppbevare kontrakter og dokumenter i minst 10 år, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 3-7 (3). Dette innebærer at mulighetene for å få slettet personopplysninger er begrenset. Du kan lese om vår behandling av personopplysninger i vår personvernerklæring på https://eie.no/eiendom/personvernerklaering

Avdeling
In-Vest Eiendomsmegling AS
EIE Røa
Org. nr:945064358
Griniveien 10
0756 Oslo
Tlf: 22 51 11 11

Ansvarlig megler
Eiendomsmegler MNEF / Partner Vegar Giæver

Saksbehandlere
Vegar Giæver
EIE Røa
Eiendomsmegler MNEF / Partner
Mob: 48 12 35 17 / E-post: vg@eie.no

Petter A.P. Jordbakke
Eiendomsmegler / Partner
Mob: 92 20 04 88
[/ E-post: pj@eie.no

Sett deg godt inn objektet og les salgsoppgaven nøye før du gir bud. Du kan klikke her for å lese mer om budgivingsprosessen.

Vennligst ta kontakt med megler om budgivningen.

Valg av eiendomsmeglingsforetak skal være frivillig. Eiendomsmeglingsforetak kan ikke inngå oppdrag om eiendomsmegling dersom inngåelsen av oppdraget er satt som vilkår i avtale om annet enn eiendomsmegling, f.eks. tilbud om lån eller andre banktjenester, jf. Lov om eiendomsmegling § 6-3 (3).
Bilde 3 av Ekraveien 7 C
For mer om objektet
Ekraveien 7 C

Kontakt megler

Uansett hva du lurer på, svarer vi deg gjerne. Vi stiller bransjens høyeste krav til oss selv, og skreddersyr råd og løsninger for hver enkelt kunde.

Bilde av iphone som viser EIE-portalen
Få full oversikt
EIE portalen – ditt boligunivers

Du bruker en utdatert nettleser!

Internet Explorer er utdatert og ikke lenger offisielt støttet, og utgjør en stor sikkerhetsrisiko. Du bør avinstallere dette programmet og heller bruke Microsoft Edge, Mozilla Firefox, Google Chrome, Apple Safari eller andre nettlesere som oppdateres jevnlig.

Dersom du fortsetter å bruke nettsiden i Internet Explorer eller andre utdaterte nettlesere, kan du oppleve at nettsiden ser rar ut eller ikke fungerer i det hele tatt.

Les mer her: