Bilde 1 av Gabbi Lunds Vei 9BBilde 2 av Gabbi Lunds Vei 9B
Digital salgsoppgave
Gabbi Lunds Vei 9B

0677 Oslo • Oslo kommune

Prisantydning

kr 12 950 000

Omkostninger: kr 337 770Totalpris: kr 13 287 770
Attraktiv enebolig med spektakulær utsikt og solfylt hage | Nyere bad og kjøkken | Nytt tak i '17 | Ekeberg skolekrets
Vis i kartSe bladbar salgsoppgaveLast ned denne salgsoppgaven
Boligtype
Enebolig
Eierform
Selveier
Antall soverom
3 soverom
Primærrom (P-ROM)
161 m²
Bruksareal (BRA)
176 m²
Kommunale avgifter
kr 1 466 / Mnd
Prisantydning
kr 12 950 000
Omkostninger
kr 337 770
Totalpris
kr 13 287 770
Byggeår
1980
Tomt
Eiet tomt 464 m²
Oppdragsnummer
91220088
card-default

Kristoffer Woldsund

Eiendomsmegler
Les om Kristoffer
card-default

Kristian Birkan

Eiendomsmegler / Fagansvarlig / Partner
Les om Kristian
Visninger
Mandag 15. aug.
17:30 - 18:30
Onsdag 17. aug.
18:00 - 19:00
Meld deg på visning
Prisantydningkr 12 950 000,-
Pantattest kjøperkr 200,-
Tingl.gebyr pantedokumentkr 585,-
Tingl.gebyr skjøtekr 585,-
Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 12 950 000,-)kr 323 750,-
Boligkjøperpakke If (valgfritt)kr 12 650,-
  
Totalpris kr 13 287 770
Eiendom
Gabbi Lunds Vei 9B, 0677 Oslo

Matrikkel
Gnr. 150 Bnr. 100 i Oslo kommune

Boligtype
Enebolig

Eierform
Selveier

Areal
Primærrom: 161 kvm, Bruksareal: 176 kvm
Vedlagte plantegninger er ikke målbare. Arealene er hentet fra tilstandsrapport. Areal og rom er angitt og definert etter dagens faktiske bruk, uavhengig av hva som er godkjent fra bygningsmyndighetene.

Antall soverom
3

Byggeår
1980

Tomt
Eiet tomt 464 kvm

Prisantydning
12 950 000

Tilstandsrapport
Takstmann: Håvard Müller-Sørensen Takstdato: 02.06.22 09:35

Totalpris inkl. omkostninger
kr 12 950 000,- (Prisantydning)

Omkostninger:
kr 200,- (Pantattest kjøper)
kr 585,- (Tingl.gebyr pantedokument)
kr 585,- (Tingl.gebyr skjøte)
kr 323 750,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 12 950 000,-))
--------------------------------------------------------
kr 325 120,- (Omkostninger totalt ved prisantydning)
--------------------------------------------------------
kr 13 275 120,- (Totalpris inkl omkostninger)

Valgfrie omkostninger:
kr 12 650,- (Boligkjøperpakke If (valgfritt))
--------------------------------------------------------
kr 13 287 770,- (Totalpris inkl omk og valgfrie omkostninger)

Kommunale avgifter
Kr. 17 583 pr. år

Eier
Andreas Høiem Borander og Eva M Herfjord Borander

Beskrivelse
Velkommen til Gabbi Lunds vei 9B, en tiltalende familiebolig over 3 plan med tilbaketrukket beliggenhet og vidstrakt utsikt over hovedstaden. Boligens 1. etasje byr på en stor, romslig stue som er pusset opp i 2022 med peis og utgang til balkong. Stuen har delvis åpen løsning til et moderne kjøkken, videre er det entré, soverom og praktisk bad/vaskerom fra 2013 i etasjen. I husets u. etasje finner vi en romslig stue med direkte adkomst til hage, 2 gode soverom, baderom fra 2017, 2 praktiske boder og innredet bibliotek*. Husets 2. etasje er idag innredet som stue* og soverom* (rom merket * er ikke godkjent for varig opphold ihht. godkjente tegninger).

Boligen har en pent opparbeidet hage med flere soner, her er det god plass til flere sittegrupper. Det disponeres 2 biloppstillingsplasser og innkjørsel via nr. 9.


Selger har i sin eiertid uført følgende oppgraderinger på boligen:
2013
- Totalrenovering av bad og vaskerom i 1.etasje
- Ny markterrasse langs husets nordvestre side
- Ny markterrasse med trapp mot sørvest
- Nytt sikringsskap, nye kurser og nye stikk til kjøkken, vaskerom/bad 1. etasje og bad i kjeller, og soverom i 2. etasje. Ekstra stikk på soverom i kjeller.

2014
- Trapp på markterrasse ved innkjøring.
- Lagt terrassedekke på området utenfor stuen i u. Etasjen.

2015
- Ny varmtvannsbereder skiftet

2017
- Totalrenovering av bad i u. etasjen
- Skiftet vindu på bad i u. etasje
- Alt av innvendige rør og stoppekran inne byttet.
- Installert automatisk stoppekran med sensorer ved kjøkkenvask og stoppekran i u. etasje.
- Bygget opp takkonstruksjonen utenfra på nytt med luftesjikt, nytt innertak, ny isolasjon mm.
- Det er lagt parkett på rommene i 2.etasje
- Innredet rom i 2.etasje ble pusset opp med nye sponplater på vegg, ny tapet og innebygd garderobeskap.

I forbindelse med en vannlekkasje ble inngangspartiet bygget opp på nytt, lekkasjen tettet og hobbyrom i u. etasjen ble renovert. Alle innervegger i hobbyrommet ble bygget opp med ekstra isolasjon, plater og tapet.

2020
- Ny markterrasse mot øst

2021
- Byttet mekanisk avtrekksvifte på vaskerom

2022
1.etasje: Stue pusset opp juli 2022: nytt parkettgulv, sletting og maling av vegger og tak, malt peis og murstensvegg + nytt el. i stue, innvenig trapp malt, inngangsdør malt (alt utført av godkjent entreprenør).

Parkering
Tinglyst rett til adkomst og parkering på tomten til Gabbi Lunds vei 9, området mot veien benyttes av 9B. Konferer med megler for mer informasjon eller ytterligere forklaring. Ellers gateparkering etter områdets gjeldene regler.

Beliggenhet
Eiendommen ligger i et veletablert og meget attraktivt boligområde på Solfjellshøgda i Ekebergskrenten i bydel Nordstrand. Området ligger på et høydedrag med fantastisk utsikt utover Oslo. Her bor man meget sentral med kort avstand til hovedstadens bykjerne, men samtidig rolig og trafikkstille til.

I nærheten finner du flere treningssenter og turmuligheter. En rekke parker og fine rekreasjonsområder ligger i nærheten, som Kongleparken, Svartdalsparken og Ekebergparken.

Ekebergsletta og Skulpturparken på Ekeberg gir gode rekreasjonsmuligheter både sommer og vinter. Ballsletta er et yndet turmål med aktiviteter som ridesenter, minigolf og en rekke andre muligheter for barna. Brannfjell ved Ekebergsletta er et av de første skogsområdene i hovedstaden som blir bart på vårparten. Det er stier over hele åsen, alt fra brede lysløyper til trange skogstier og svabergpartier.

Omlag 10 min på sykkel tar deg til Barcode, Bjørvika og Sørenga - Oslos nyeste og mest spennende bydel. Området huser ikke bare Operaen og det nye Munch-museet. Her er det også mange hyggelige restauranter og barer, fin arkitektur og en rekke badeplasser.

Kværneråsen Vel
Nabolaget tilhører en veletablert og aktiv velforening, i foreningens regi arrangeres juletrefest og av og til quiz-kveld eller lignende. Vel'et har også tradisjon med sommerfest og trappeløp. Som medlem kan man også leie velforeningens hus i Baglerfaret rimeligere og huset passer til alt fra dåp, konfirmasjon, barnebursdag og andre festliheter.

Servicetilbud
Dagligvarehandelen kan gjøres på blant annet Nærbutikken, Rema 1000 og Kiwi. Ønsker du ytterligere servicetilbud er Oslo sentrum ikke langt unna.

Ulike kafeer, barer og restauranter ligger også godt innen rekkevidde. I kort kjøreavstand ligger Jacobs på Holtet, Sæter, Manglerud og Lambertseter kjøpesenter, alle med et godt og variert servicetilbud.

Bebyggelse
Området består hovedsakelig av småhusbebyggelse

Tomt
Eiet tomt, 464 kvm

Adkomst
Det vil bli skiltet med EIE visningsskilt på oppsatte fellesvisninger.
Se vedlagt kartskisse i annonsen. Ved å trykke på kartet får du enkelt tilgang til en spesifisert reiserute fra ønsket startsted til den aktuelle boligen.

Skole/barnehage
Eiendommen sokner til ettertraktede Ekeberg skolekrets. Fra eiendommen er det gangavstand til Ekeberg barneskole og for elever i ungdomstrinnene sogner boligen til Brannfjell ungdomsskole. Det finnes flere videregående skoler i nærliggende områder, samt et godt utvalg av både private og kommunale barnehager. De nærmeste barnehagene er Brumlebassen og Rygin, som begge ligger ca. 5 minutters gange fra boligen.

Offentlig kommunikasjon
Området gir mulighet for offentlig kommunikasjon via buss og t-bane. Det er ca. 9 minutters gange til Ryen T-bane. Ved å benytte bil tar det ca. 8 min til Oslo S, 11 min til Grünerløkka, 16 min til Majorstuen og 34 min til Oslo Lufthavn.

Inneholder
Boligen går over 3 plan og inneholder følgende:
Underetasje: bad, gang, stue, to soverom, hobbyrom og to boder.
1. etasje: vaskerom/WC, entré, kjøkken, stue og soverom
2. etasje: Loftstue, innredet rom, bod og kott

Byggemåte
Bolig over tre etasjeplan med henholdsvis underetasje, 1.- og 2. etasje.
Underetasje med grunnmur i betong. Øvrige etasjer med yttervegger i bindingsverk, kledd med malt trepanel. Saltak i trekonstruksjon, tekket med decra takplater.

Boligen er oppført i 1980, og den tids byggeskikk ligger til grunn for konstruksjonsmessige forhold. Referansenivå for rapporten er satt til byggeår, Forskrift til avhendingslova og Sintef Byggforsks byggdetaljblader. Aldersbetraktning er vurdert ut fra levetidstabeller utarbeidet av Sintef Byggforsk.

På eiendommen har følgende fått tilstandsgrad 2:
Overflater på innvendige gulv (Bad / Underetasje)
Beskrivelse: Fliser på betong, sandstein i dusj. Hjelpesluk i plast og hovedsluk i plast med klemring og synlig membran klemt i klemringen. Fall i dusjsone og slukhøyde er kontrollert.
Tilstandsvurdering: Begrenset mulighet for besiktigelse av sluk grunnet smuss under befaring. Noe svakt fall mot hovedsluk, risiko for vannansamling. Sluk skal monteres 25 mm under topp membran ved dørterskel, i dette tilfellet er det mindre enn 25 mm

Rom under terreng
Beskrivelse: Innside av yttervegger under utvendig bakkenivå er foret ut, og kledd med panel/plater. (organisk materiale). Følgende rom har vegger som er utforet under utvendig bakkenivå: Innredet rom, bod og trappekott.

Tilstandsvurdering: Yttervegger som ligger under utvendig bakkenivå, og er foret ut med organisk materiale (treverk), evt. isolert og kledd med panel/plater, er å betrakte som en risikokonstruksjon, om ikke drenering og fuktsikring lenger har tilstrekkelig funksjon eller det er kapillært oppsug fra grunnen. I tillegg er det risiko i forbindelse med kondens. På generelt grunnlag anbefales det at yttervegger under bakkenivå behandles med ikke-organiske materialer.

Hulltaking kjellervegg
Beskrivelse: Hulltaking er utført i følgende rom: Hobbyrom
Tilstandsvurdering: Hulltaking er utført i hjørnet av hobbyrom og det er påvist noe fuktighet utover normale verdier. Det ble benyttet fuktmåler med pigger i treverk på veggens utlekting under befaringen. Forholdet bør holdes under oppsikt.

Gulv på grunn
Beskrivelse: Støpt betonggulv på grunn.
Tilstandsvurdering: Gulvet er en grovstøp fra byggeår og har derfor ujevnheter. Det bør påregnes å flytesparkle gulvet dersom det skal legges nye overflater.

Drenering
Beskrivelse: Drenering og utvendig fuktsikring av grunnmur fra byggeår. Deler av grunnmur med fuktsikring.
Tilstandsvurdering: Manglende topplist av utvendig fuktsikring. I følge Sintef Byggforsks byggdetaljblader er levetid på drenering, estimert til 20-60 år. Dreneringen har derfor oppnådd mer enn halvparten av forventet levetid og blitt vurdert til tilstandsgrad 2.

Yttervegger
Beskrivelse: Grunnmur i betong.
Tilstandsvurdering: Enkelte maling og pussavskalinger samt riss og sprekk observert utvendig. TG 2 er gitt på bakgrunn av alder og nevnte observasjoner.

Utvendig kledning
Beskrivelse: Yttervegger er kledd med stående og liggende malt trepanel.
Tilstandsvurdering: Råtedannelser av kledningsbord ved inngangspartiet er observert. Det er i dette tilfellet ikke påvist luftespalte eller musebånd bak trepanelet. Det er krav til at det skal være gjennomgående lufting bak kledningen. Utvendig trekledning har normal levetid på 40 - 60 år, avhengig av ytre påvirkninger, utførelse og vedlikehold, i følge Sintef Byggforsk. I dette tilfellet har kledningen oppnådd mer enn halvparten av lengste normale levetid, og i sammenheng med nevnte forhold blitt tildelt TG 2.

Etasjeskiller
Beskrivelse: Etasjeskiller i trebjelkelag.
Tilstandsvurdering: Det foretas ikke måling av horisontalplan i forbindelse med denne rapporten. Aldersbetraktning foretas ikke av bjelkelag. Det er enkelte merkbare skjevheter på enkelte gulv i etasjene. Dimensjonering er ikke vurdert.

Trapper
Beskrivelse: Rettløps trapp i tre med repos.
Tilstandsvurdering: Knirk ved normal gange forekommer. Trapper skal ha håndløpere på begge sider av trappen. I dette tilfelle er det kun håndløper i trapp til 2. etasje på en av sidene. Tilstandsgrad 2 er gitt på grunn av alder og normal bruksslitasje.

Ytterdører
Beskrivelse: Skyvedør til terrasse og balkong med trelags isolerglass, fra byggeår.
Isolert ytterdør med glassfelt.
2. etasje: Balkongdør med tolags isolerglass, produsert i 1993.
Tilstandsvurdering: OBS: Balkongdør i innredet rom i 2. etasje er montert med fritt fall ned, døren bør utskiftes og det bør monteres vindu i stedet.
Nyere isolerglass i skyvedør i underetasje. Dørene er noe hard og åpne/lukke og har behov for justering. Tg 2 er gitt på grunn av alder og normal slitasje.

Vinduer
Beskrivelse: 2. etasje: Vinduer med tolags isolerglass, produsert i 1996.
Vinduer med trelags isolerglass, produsert i 1978/1979 for øvrig.
Tilstandsvurdering: Tg 2 er gitt på grunn av alder sett i lys av forventet levetid og normal bruksslitasje.

Innvendige dører
Beskrivelse: Underetasje: Dør til hobbyrom og bod/vinrom med glassfelt, glatte innvendige dører for øvrig.
1.- og 2. etasje: Glatte innvendige dører.
Tilstandsvurdering: Dørene i 2. etasje subber i gulvet, en dør med hull i dørblad. Dørene i underetasje til soverom er montert skjevt i dørkarmen og har behov for justering.

Overflater på innvendig gulv:
Beskrivelse: Underetasje: Innvendige gulv er belagt med vegg til vegg teppe i bod/vinrom, fliser i bod og laminat for øvrig.
1. etasje: Innvendige gulv er belagt med fliser i entre, vinylbelegg i kjøkken og trestavs parkett for øvrig.
Tilstandsvurdering: Manglende fugemasse i enkelte fliser i entre. Noe ufagmessig utførelse av gulvoverflater, enkelte ujevnheter er observert. Parkettoverflater i 1.etasje med merker og riper. Knirk ved normal gange forekommer.

Overflater på innvendige vegger
Beskrivelse: Underetasje: Malt glassfiberstrie i soverom, vinylbelegg i bod, tapetserte overflater i innredetrom og slemmet overflater på plater for øvrig.
1. etasje: Sparklet og malte plater i kjøkken, malt glassfiberstrie og tapet i gang og soverom.
Tilstandsvurdering: Enkelte hull i veggoverflater etter tidligere inventar, enkelte sprekker/ synligeplateskjøter i underetasje. Tilstandsgrad 2 er gitt på grunn av generelt noe slitte overflater med merker og rifter.

Ventilasjon
Beskrivelse: Elektrisk avtrekksvifte i kanal over yttertak i underetasje.
Friskluftsventil på yttervegg i innredet rom og bod i underetasje.
Ventilator i kjøkken med avtrekk gjennom yttervegg.
Elektrisk avtrekksvifte på yttervegg og oppdriftsventilasjon med ventil i himling i bad i 1. etasje. Spalteventiler i vinduer i loftsstue.
Tilstandsvurdering: Referansenivå på luftbehandling er satt til byggeår. Det anbefales å etablere friskluftventiler i oppholdsrom for tilstrekkelig lufting.

Elektrisk oppvarming
Beskrivelse: Varmekabler i støpt betongdekke i soverom og stue i underetasje med styringspanel på vegg.
Tilstandsvurdering: Tg 2 er gitt på grunn av alder i forhold til forventet levetid.

Varmtvann
Beskrivelse: Varmtvannsbereder på 198 liter, produsert i 2015, montert i innbygget kasse i innredet rom. Innredet rom med gulvsluk.
Tilstandsvurdering: Varmtvannsberederen er på 1950 w uten fast tilkobling. Maksimal tillatt effekt på varmtvannsberedere uten fast tilkobling montert etter 2014 er 1500 w, og det er derfor gitt tg 2.

Balkonger, terrasser ol.
Beskrivelse: Vestvendt terrasse i betongkonstuksjon, med adkomst fra stue, ca. 25 m². Rekkverkshøyden er målt til 72 cm. Terrassebord på oppforet bjelkelag og rekkverk i pusset lettklinkerbetong.
Vestvendt balkong i trekonstruksjon med adkomst fra stue, ca. 7,6 m². Rekkverkshøyden er målt til 90 cm.
Tremmer i tre på dekke og rekkverk i trekonstruksjon.
Terrasseplatting med utvendig adkomst, ca. 11 m². Terrassebord på bjelkelag og rekkverk i trekonstruksjon.
Tilstandsvurdering: Sprekker, riss og mindre avskalinger i murpuss til rekkverk er observert. Rekkverk til balkong er ikke tilstrekkelig festet. Rekkverkshøyden fraviker fra gjeldende forskrifter, rekkverk skal være 1,0 m over gulv og er av den grunn vurdert til tilstandsgrad 2.

Tilstandsgrad 3:
Rekkverk og annen fallsikring - utbedring estimert til kr. 5 000 - 15 000,-
Beskrivelse: Det er ikke montert rekkverk i utvendig trapp fra terrasseplatting.
Tilstandsvurdering: Ved høydeforskjell på 0,5 m eller mer til terreng eller underliggende plan skal sikres med rekkverk. Rekkverk skal ha høyde og utforming som sikrer mot fall og sammenstøt, samt utformes slik at klatring forhindres. Høyde på rekkverk skal være minimum 1,0 m. TG: 3
Totalestimat utbedringer: kr. 5 000 - 15 000,-

Avvik fra godkjente plantegninger:
- 2. etasje er ikke byggesøkt og ikke godkjent som varig opphold, balkongdør i innredet rom bør utskiftes til et vindu, da denne løsningen utgjør fare for fall/sammenstøt.
- Vaskerom og WC er slått sammen og pusset opp.
- Lettvegg mellom kjøkken og stue er fjernet og det er etablert åpen løsning.

Dokumentasjon
Beskrivelse: Oppgraderinger utført etter befaringsdato:
Onpoint AS - Ny parkett i stue, nye vegg- og himlingsoverflater i stue og mellomgang. Maling av trapp, ytterdør og peis.
Elektriker gruppen AS - Nye stikkontakter, lysbryter, 4-dobbel stikkontakt på loft.

For ytterligere informasjon om byggemåte se tilstandsrapport som ligger vedlagt. Det er viktig at interessenter setter seg grundig inn i rapporten. Som kjøper anses man kjent med de opplysninger som tydelig gis i en offentlig godkjent tilstandsrapport. Interessenter oppfordres til å kontakte bygningssakyndig ved eventuelle bygningstekniske spørsmål.

Selger opplyser om følgende i sin egenerklæring:
Kjenner du til om det er/har vært feil ved våtrommene, f. eks. sprekker, lekkasje, råte, lukt eller soppskader?
Svar: Nei
Kommentar Alle våtrom pusset opp mens vi har bodd her (bad /vaskerom 1 et i 2013 og bad i kjeller i 2017).

2. Kjenner du til om det er utført arbeid på bad/våtrom?
Svar: Ja, kun faglært
Firmanavn: Varme og Bad Martinsen & Brodahl AS
Redegjør for hva som ble gjort av hvem og når:
Totalrenovering og innredning av bad og vaskerom i 1. etasje i 2013, totalrenovering og innredning av bad i kjeller i 2017. Også byttet vindu på bad i kjeller i forbindelse med totalrenoveringen. Alt av innvendige rør og stoppekran inne byttet. Også installert automatisk stoppekran med sensorrer ved kjøkkenvask og stoppekran i kjeller. Bad i kjeller: på grunn av valg av store gulvfliser så er ikke sluk laveste punkt ved badekaret. Ved mye vannsøl ved badekaret vil det legge seg litt vann ved siden av sluk.

2.1 Ble tettesjikt/membran/sluk oppgradert/fornyet?
Svar: Ja
Firmanavn: Varme og Bad Martinsen & Brodahl AS
Redegjør for hva som ble gjort av hvem og når: Totalrenovering, se punkt.2

2.2 Foreligger det dokumentasjon på arbeidene?
Svar: Ja
Kommentar: Dokumentasjonen vi har er fra Varme og Bad Martinsen & Brodahl AS

3. Kjenner du til om det er/har vært feil på vann/avløp, herunder rørbrudd, tilbakeslag, tett sluk eller lignende?
Svar: Ja
Kommentar Gammel varmtvannstank gikk tett og ble byttet. Ny tank levert og installert av Varme og Bad Martinsen & Brodahl AS i 2015.

4. Kjenner du til om det er/har vært utført arbeid/kontroll på vann/avløp?
Svar: Ja, kun faglært
Firmanavn: Varme og Bad Martinsen & Brodahl AS
Redegjør for hva som ble gjort av hvem og når: Totalrenovering av begge våtrom, se punkt 2.

5. Kjenner du til om det er/har vært problemer med drenering, fuktinnsig, øvrig fukt eller fuktmerker i underetasje/kjeller?
Svar: Ja
Kommentar: Vannlekkasje etter regnvær i kjellerrom under inngangspartiet. Det viste seg at betong hadde seget inn i himlingen i hobbyrommet, den gang inngangstrappen ble støpt. Dette oppdaget vi da takstmann undersøkte lekkasjen etter at forsikring ble kontaktet i forbindelse med vannlekkasjen. Himling i kjellerrom ble utbedret og det ble pigget bort og støpt ny trapp i 1. etasje ute. Hobbyrommet ble deretter pusset opp med gipsplater i tak. Parkettgulvet hadde også blitt vått, men dette tørket opp og fikk ingen varig skade. Alle innervegger revet og undersøkt for fukt i forbindelse med utbedringsarbeidet. Fukt ble ikke funnet og innervegger ble bygget opp på nytt med ekstra isolasjon. Arbeidet ble utført av Benki AS.

6. Kjenner du til om det er/har vært problemer med ildsted/skorstein/pipe, f. eks dårlig trekk, sprekker, pålegg etter tilsyn, fyringsforbud eller lignende?
Svar: Ja
Kommentar: Ja det har vært tilsyn av pipe, og pipe og peis er godkjent for bruk. Kommentar fra tilsyn var sprekk i overgang fra peis til pipe. Sprekken er nå fuget med godkjent materiale. Kommentar om at det burde være gulvplate foran inspeksjonsluke i pipe på loftet.

7. Kjenner du til om det er/har vært skjevheter/setningsskader, f. eks. riss/sprekker i mur, skjeve gulv eller lignende?
Svar: Ja
Kommentar: Det er sprekk i mur i en bod vegg i kjelleren, som var der da vi tok over i år 2013. Sprekken har ikke endret seg på de årene vi har bodd her. Det har ikke vært problemer med fukt i denne boden. Det er skjevheter i gulvet på loftet, både ved overhenget mot sør og ved kontorpult og bod. Vi har ikke endret bæringen på loftet. Vi har selv lagt parkett på soverom og stue på loftet.

8. Kjenner du til om det er/har vært sopp/råteskader i boligen?
Svar: Ja
Kommentar: Ved vannlekkasje i soverom mot nord, ble innvendig takpanel fjernet for å kontrollere skaden, og det ble oppdaget svertesopp i takkonstruksjonen, samt små avgrensede områder muggsopp. Dette skyldtes at takkonstruksjonen var bygget feil og uten luftesjikt. Utbedring ble gjort av City Taktekking AS ved at hele takkonstruksjonen ble byttet. Alt ble fjernet utenfra ned til dampsperre. På sørlig del ble dampsperre beholdt mens på nordlig del ble også dampsperre byttet. Ny isolasjon. Nytt innertak og lekter og lagt nye Dekra takplater. Ny luftehatt ble bygget og lufting fra bad og toalett kontrollert og trukket riktig. Alt gjort i mars 2017. Soverommet og boden på loftet ble også pusset opp med nye sponplater på vegg, ny tapet i soverom og innebygde garderobeskap, etter at takarbeidene var ferdig.

9. Kjenner du til om det er/har vært insekter/skadedyr i boligen som: rotter, mus, maur eller lignende?
Svar: Ja
Kommentar: Det har vært observert sølvkre nede på bad i kjeller og rett utenfor bad i kjeller, et par ganger i året.

11. Kjenner du til om det er/har vært utettheter i terrasse/garasje/tak/fasade?
Svar: Ja
Kommentar: Ja, tak byttet i 2017 av City Taktekking AS (se over) og inngangsparti bygget nytt (se over).

12. Kjenner du til om det har vært utført arbeider på terrasse/garasje/tak/fasade?
Svar: Ja, både av faglært og ufaglært / egeninnsats
Firmanavn: City Taktekking AS, Benki AS, Neri Bygg AS, egeninnsats
Redegjør for hva som ble gjort av hvem og når: Byttet tak mars 2017: City Taktekking AS, Utbedret trapp og kjellerrom 2017: Benka AS, Markterrasse ved innkjøring (øst) mars 2020: Neri Bygg AS
Egeninnsats: Markterrasse Nordvest med trapp langs huset (nordvest, 2013). Denne terrassen og trappen er delvis fundamentert/skrudd fast i bordkledning, som kan medføre noen skader på bordkledningen der dette er gjort. Markterrasse og trapp (sørvest, 2013) med lys. Denne er delvis fundamentert i en gammel stubbe, som nå medfører at det trengs noe utbedring. Trapp på markterrasse innkjøring (øst, 2014). Lagt terassedekke på område utenfor kjellerdører (sør, 2014)

13. Kjenner du til om det er/har vært utført arbeider på el-anlegget eller andre installasjoner (f.eks. oljetank, sentralfyr, ventilasjon)?
Svar: Ja, både av faglært og ufaglært / egeninnsats
Firmanavn: Elektrikertjenesten AS, Nordstrand Elektro AS og noe egeninnsats.
Redegjør for hva som ble gjort av hvem og når: Elektrikertjenesten AS: Nytt sikringsskap og byttet alle sikringer til automatsikringer. Trukket nye kurser og stikk til kjøkken, vaskerom/bad 1. etasje og bad i kjeller, og soverom på loft. Ekstra stikk på soverom i kjeller.
Nordstrand Elektro AS: etter tilsyn fra Infratek (Hafslund) 1.10.2019 ble det funnet to små avvik.
Disse ble utbedret av Nordstrand Elektro AS i januar 2020.
Egeninnsats: byttet mekanisk avtrekksvifte på vaskerom (2021).
Onpoint AS (oppussing juli 2022): nye hvite deksel på alle stikk i stue. Ny lysbryter ved terassedør. Nytt firedobbelt stikk på loftstue.

13.1 Foreligger det samsvarserklæring for hele eller deler av det elektriske anlegget (i henhold til forskrift om lavspenningsanlegg)?
Svar: Ja
Kommentar: Samsvarserklæring foreligger for nyanlegg, dato: 4.3.2015. Samsvarserklæring foreligger etter bytte til AMS måler dato: 12.10.2017.

14. Kjenner du til om det er utført kontroll av el-anlegget og/eller andre installasjoner (f.eks. oljetank, sentralfyr, ventilasjon)?
Svar: Ja
Kommentar: Kontroll utført 1.10.2019. To små avvik funnet og utbedret januar 2020.

16. Kjenner du til om ufaglærte har utført arbeider som normalt bør utføres av faglærte personer utover det som er nevnt tidligere (f.eks. på drenering, murerarbeid, tømrerarbeid etc.)?
Svar: Ja
Kommentar:Vi har selv pusset opp noe på kjøkkenet: Veggplater lagt, samt tapet. Gulvplater lagt, samt linoleumsgulv. Linoleumsgulvet går ikke helt inn til vegg under kjøkkenskapene. Ekstra bæring lagt i kjøkkenvegg ved åpning av vegg inn mot spisestue.
Vi har selv pusset opp noe på kjellerstue og soverom i kjeller: Nytt laminatgulv lagt oppå den gamle originale parketten. Originalparkett ble limt i noen skjøter som hadde antydning til svikt.
Vi har selv pusset opp noe på hobbyrom: lagt plate på originalt parkettgulv og deretter vinylgulv oppå. Vegger er sparklet og lagt tapet. Vi har selv pusset opp noe på loftet: lagt parkett på loftsgulvet, på gulvplatene på loftet. Bygget skråvegg med luke på loftet mot boden.
Kontorrom: malt og tapetsert vegger, fjernet gammel parkett og lagt nytt parkettgulv.
Kjeller: bygget bod under trappen.

18. Kjenner du til forslag til- eller vedtatte reguleringsplaner, andre planer, nabovarsel, eller offentlige vedtak som kan medføre endringer i bruken av eiendommen eller eiendommens omgivelser?
Svar: Ja
Kommentar: Foreslått ny regulering av småhusplanen i Oslo Kommune (ikke vedtatt per 25.05.2022). Nabo over veien (Gabbi Lunds vei 2) har varslet tilbygg på sitt hus på vestsiden.

19. Kjenner du til om det foreligger påbud/heftelser/krav/manglende tillatelser vedrørende eiendommen?
Svar: Ja
Kommentar: Loftsetasje avviker fra siste godkjente tegninger av huset. Etter kommunikasjon med Oslo Kommune foreligger det uttalelse om at det må søkes om fasadeendring på loftet (begge sider) for å få det godkjent til dagens bruk (kommunikasjon per mail mottatt 9.5.2022).

21. Kjenner du til om det er innredet/bruksendret/bygget ut kjeller eller loft eller andre deler av boligen?
Svar: Ja
Kommentar Se punkt 19, loft ikke godkjent for varig opphold. Og 1. etasje (innvendig) avviker fra siste godkjente byggetegninger. Kjeller: hobbyrom/teknisk rom er pusset om som bibliotek men ikke godkjent for varig opphold.

21.1 Er innredningen/utbyggingen godkjent hos bygningsmyndighetene?
Svar: Nei
Kommentar: Se punkt 19

23. Kjenner du til om det er foretatt radonmåling?
Svar: Nei
Kommentar: Ikke vært målt så lenge vi har bodd i huset.

25. Kjenner du til andre forhold av betydning som kan være relevant for kjøper å vite om (f.eks. rasfare, tinglyste forhold eller private avtaler)?
Svar: Ja
Kommentar: Tinglyst bruksrett på innkjørsel, med to biloppstillingsplasser på naboens tomt (nr 9). Samme tinglysning gir også bruksrett på deler av naboen gressplen (skrå del) på vestsiden av huset. Samme tinglysning gir nabo i nr 9 bruksrett til deler av tomten vår på nordsiden (flat plen på andre siden av hekk).

TILLEGGSKOMMENTAR
Loft: Luftekanaler ligger synlig i bod. Vinduer sør har solskjermingsfolie, som er skrapet opp ved vask. Dør til soverom loft og dør bod loft, tar delvis nedi gulv, ved fullt utslag.
1.etasje: Stue pusset opp juli 2022: nytt parkettgulv, sletting og maling av vegger og tak, malt peis og murstensvegg + nytt el. i stue, innvenig trapp malt, inngangsdør malt (alt utført av entreprenør Onpoint AS). Rekkverk terrasse føles litt løst og må mulige ns byttes. Verandadør er gammel og er litt tunge å åpne/lukke. Verandadøren er også litt utett, og det trekker litt luft igjennom.
Gulv kjøkken har noe nivåforskjell. Vinduer sør har solskjermingsfolie, som har noen skraper.
Kjeller: Verandadør er gammel og er litt tunge å åpne/lukke. Verandadøren er også litt utett, og det trekker litt luft  igjennom. Trekker litt fra stikkkontakt på soverom sørvest. Opplegg for sentralstøvsuger i kjellerbod, med uttak i 1, etage og loft, men vi har fjernet støvsugerdel som stod i kjellerbod. Hobbyrom/teknisk rom/bibliotek har varmtvannstank og sluk, og disse er innebygget, med skjult luke. Safe er murt inn i grunnmur fra byggeåret, og vi vet ikke hvordan konstruksjonen er rundt/bak den. Dør soverom 2 lukker ikke helt, uten bruk av litt makt.
Ute: Støttemur på sørside mot veien er gammel, og viser tegn til utsklidning. Deler er forsøkt murt opp på nytt, men deler er original.

Primærrom
Primærrom: 161 kvm
Følgende rom er inkludert i P-rom:
Underetasje: bad, gang, stue, to soverom og hobbyrom.
1. etasje: vaskerom/WC, entré, kjøkken, stue og soverom
2. etasje: Loftstue og innredet rom

Bruksareal
Bruksareal: 176 kvm

Boder
Boligen har godt med oppbevaringsplass i 2 boder på ca. 3.6 kvm og 3,5 kvm i u. etasjen, samt bod med ca. 10kvm gulvareal i 2. etasje. I tillegg er det en utvendig sportsbod på ca. 4 kvm.

Standard
Boligen rom for rom
1. etasje:

Entré
Eneboligen har et hellebelagt inngangsparti med støpt trapp som tar deg inn i en flislagt entré. Entreen gir et godt førsteinntrykk av boligen og er utstyrt med garderobeløsning. Fra entréen har man direkte adkomst til praktisk bad/vaskerom, ett av boligens soverom og stue/kjøkken.

Stue
Entreen leder inn til en stue med delvis åpen kjøkkenløsning, det er god plass til både spisebord og sofakrok.Rommet er pusset opp i juli 2022 med sparklede overflater, nylagt enstavs parkett på gulv og himlingen er gipset, sparklet og malt. Stor skyvedør og vindusflater mot vest gir rikelig med dagslys og slipper inn den fantastiske utsikten. Stuen har i tillegg peis for ekstra varme og hygge.

Kjøkken
Kjøkkenet har en moderne innredning fra HTH og er montert i 2013. Slette, mørke fronter er kombinert med lys benkeplate i meget slitesterk kompositt stein og har mye benke-/ og skapplass. Ut mot stuen er det etablert kjøkkenøy med barløsning og sitteplasser for et definert skille i rommet. I sprutsoner på vegg er det montert veggplater i laminat med opphengssystem fra HTH. For ytterligere oppbevaring er det hyller under to seksjoner med overskap. I høyskapene er det integrert stekeovn og kjøle-/fryseskap. Det er også en integrert oppvaskmaskin.

WC/vaskerom
Ved entréen har man et kombinert vaskerom og WC som ble totalreonovert i 2013 og det er lagt fokus på det praktiske. Rommet er godt utstyrt med mye oppbevaring i benkeskap og overskap, samt plass til vaskemaskin og tørketrommel. Videre er det vegghengt toalett nedfelt kum i rustfritt stål og servant.

Hovedsoverom
Eneboligen har tre soverom av god størrelse. Hovedsoverommet ligger i boligens 1. etasje og er idag innredet som kontor/gjesterom. Her er det god plass til dobbeltseng med tilhørende møblement og godt med oppbevaring i garderobe.

U. etasjen
Stue 2
Boligen har en romslig stue i u. etasjen med god plass til sofagruppe og tilhørende møblement. Fra stuen har man direkte adkomst til markterrasse som igjen har trapp ned til boligens hage.

Baderom
Eneboligen har to bad, hvorav et er kombinert bad/vaskerom. Hovedbadet ligger i u. etasje og er totalrenovert i 2017, rommet har gulvvarme, downlights, vegghengt toalett, badekar og dusjhjørne. Sistnevnte har naturstein på gulv, samt regnfallsdusj og innfellbare glassdører. For øvrig er det en hvit skuffeseksjon med heldekkende vask og oppbevaring i speilskap med belysning over.

Soverom
Boligens øvrige soverom ligger i u. etasjen, disse rommene er av lik størrelse og er perfekte som barnerom, gjesterom eller kontor. De praktiske etasjesengene blir stående igjen etter selger.

Bibliotek*
Hobbyrom i u. etasjen er innredet som et bibliotek og fremstår som meget herskapelig. Veggene ble foret ut og etterisolert i 2017 og alle vegger ble tapetsert i 2021.

Bod
Boligen har godt med oppbevaringsplass i 2 boder på ca. 3.6 kvm og 3,5 kvm i u. etasjen, samt bod med ca. 10kvm gulvareal i 2. etasje. I tillegg er det en utvendig sportsbod på ca. 4 kvm.

2. etasje*:
Boligens andre etasje består av loftstue* og innredete rom, selger har benyttet innredet rom som soverom*. Her kan du innredet etter eget ønske, men det gjøres oppmerksom på at vinduet på veggen mot vest og balkongdøren mot øst ikke samsvarer med godkjente byggetegninger av fasaden og at 2. etasjen ikke er godkjent for varigopphold ihht. godkjente byggetegninger, det samme gjelder biblioteket som er byggemeldt som hobbyrom. Kjøper bærer evt. risiko og kostnader knyttet til forholdene.

Uteområde
Eneboligen ligger ettertraktet til i et veletablert og trafikkstille villastrøk. Eiendommen ligger på en høyde med optimale solforhold og en utsikt som må være av byens beste. Her er det sol fra morgen til kveld, samt en langstrakt utsikt over Oslo, ned til Barcode og helt opp til Holmenkollen og marka.

Tomten er pent opparbeidet med beplantning, bærbusker, samt flere terrasser som byr på mange muligheter, nederst på tomten er det plenareal for lek og morro.

Følgende hvitevarer medfølger boligen: Oppvaskmaskin, Bosch stekeovn (varmeelementet burde skiftes, dette koster mellom 600-1000 og kan utføres selv), induksjonstopp, ventilator og kjøle-/fryseskap på kjøkken.
Ingen øvrige hvitevarer medfølger.

Vedlegget «Liste over løsøre og tilbehør» gir oversikt over hva som normalt medfølger bolig ved salg. Følgende avvik fra den normgivende listen gjelder salget:
Selger setter igjen
- 2 stk. etasjesenger på barnerom
- Trampoline
- Drivhus (men ikke vanningsanlegget)

Selger tar med:
- Vinlagringsreol i heltre og vinskap i u. etasje
- Taklamper over både spisebord og stuebord
- Alle møbler i bibliotek/hobbyrom

Ferdigattest
Det foreligger ferdigattest datert 09.01.1985 som omhandler oppføring av enebolig

Elektrisk anlegg
Det gjøres oppmerksom på at en tilstandsrapport kun inneholder en forenklet kontroll av det elektriske anlegget.

Oppvarming
Boligen er elektrisk oppvarmet.
Dersom det ikke er varmekilder i alle rom, fravikes NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Energimerking
Energiattest med energimerke Oppvarmingskarakter Rød - Energikarakter G

Kommunale avgifter
Kr. 17 583 pr. år
Det gjøres oppmerksom på at det kan forekomme variasjoner i avgiftene som følge av forbruk og eventuelle endringer i gebyrer/avgifter.

Eiendomsskatt
Eiendomsskatt er beregnet til: 11.186,- for 2022.

Det er eiendomsskatt i Oslo kommune. Bunnfradraget i Oslo er i 2022 på inntil 4 millioner kroner for bolig og fritidsboliger. Skattesatsen er 3 promille av eiendomsskattegrunnlaget. For mer informasjon se: https://www.oslo.kommune.no/skatt-og-naring/skatt-og-avgift/eiendomsskatt/hvor-mye-skal-du-betale-i-eiendomsskatt/. Faktura for eiendomsskatt sendes den som er registrert eier av eiendommen på faktureringstidspunktet. Ved eierskifte må kjøper og selger gjøre opp betalingen av eiendomsskatten seg imellom.

Fordeling felleskostnader
Fellesutgifter: kr ,- pr..

Faste løpende kostnader
Nåværende eier har et strømforbruk som tilsvarer ca. 22 700 kWh pr. år.
Boligen er tilknyttet Telenor som leverandør av kabel-tv og internett. Priser kan sjekkes på tilbyders websider. Tv-tuner/dekoder medfølger ikke.

Forsikring med polisenummer
Fremtind Polisenummer: 26109648

Formuesverdi
Formuesverdi for inntektsåret 2020: Som primærbolig Kr. 2 760 278,- Som sekundærbolig Kr. 9 937 002,-

Tekniske installasjoner
Varmtvann
Varmtvannsbereder på 198 liter, produsert i 2015, montert i innbygget kasse i innredet rom med gulvsluk.

Ventilasjon
Elektrisk avtrekksvifte i kanal over yttertak i underetasje.
Friskluftsventil på yttervegg i innredet rom og bod i underetasje.
Ventilator i kjøkken med avtrekk gjennom yttervegg.
Elektrisk avtrekksvifte på yttervegg og oppdriftsventilasjon med ventil i himling i bad i 1. etasje.
Spalteventiler i vinduer i loftsstue.

Elektrisk oppvarming
Beskrivelse: Boligen har elektrisk oppvarming. Det var under befaringen ingen- eller løse varmekilder i boligen.
Varmekabler i begge bad og i støpt betongdekke i soverom og stue i underetasjen.

Diverse
Det gjøres oppmerksom på at eiendomsmegler ikke har innhentet særskilte opplysninger om det finnes pålegg fra E-Verk eller brann/feiervesen på eiendommen.

Annet
Tinglyst bruksrett på innkjørsel, med to biloppstillingsplasser på naboens tomt (nr. 9). Samme tinglysning gir også bruksrett på deler av naboen gressplen (skrå del) på nordsiden av huset. Samme tinglysning gir nabo i nr. 9 bruksrett til deler av tomten vår på østsiden (flat plen på andre siden av hekk).

Radonmåling
Fra og med 1. januar 2014 må alle som leier ut bolig ha gjennomført radonmåling av boligen og kunne fremvise dokumentasjon på at radonnivåene er forsvarlig. Kravet gjelder alle typer utleieboliger, både de som leies ut av det offentlige, virksomheter og private, inkludert leiligheter og hybler i tilknytning til egen bolig. Også institusjoner o.l. omfattes dersom beboerne betaler leie.

Forpliktelser, rettigheter og servitutter
Eiendommens servitutter følger av dens grunnboksblad.  For servitutter eldre enn fradelingsdato og eventuelle arealoppføringer som kan ha betydning for denne matrikkelenhet henvises det til hovedbruket / avgivereiendommen. For festenummer gjelder henvisningen servitutter eldre enn festekontrakten. Ta kontakt med megler for mer informasjon.


Utleie
Eiendommen kan i sin helhet leies ut.

Vei/vann/kloakk
Eiendommen er tilknyttet kommunalt ledningsnett via private stikkledninger.
Eiendommen har adkomst via privat vei med felles vedlikeholdsansvar.

Regulering
Området er hovedsakelig regulert til bolig, offentlig kjørebane og veigrunn i tunnel mm. Reguleringskart er innhentet og ligger vedlagt prospektet.

Pågående byggesaker i området.
Saksnummer 202110261: Gabbi Lunds vei 2 E - Tilbygg enebolig. Nabohuset skal bygge på 10kvm i tre etasjer.
Saksnummer 201917089: Gabbi Lunds vei 2 A-C - Oppføring av tremannsbolig - Tidligere adresse: Enebakkveien 110.

Pågående plansaker i området.
Saksnummer 201915940: Ryenbergveien 77 -85 og Enebakkveien 101 - Bestilling av oppstartsmøte - Oppføring av bygg.

Oslo Kommune skal revidere gjeldende reguleringsplan for småhusområder i Oslos ytre by (S-4220), også kalt "småhusplanen". Det er derfor innført bygge- og deleforbud for boliger som er berørt av småhusplanen og plan- og bygningsetaten tar ikke imot flere søknader. Det finner noen få unntak som vil gå igjennom. Når revidert småhusplan er vedtatt av bystyret, vil den gi nye juridisk bindende føringer og rammer for byggesaksbehandling i områdene det planen gjelder. Avklaring på ny plan, vil trolig komme til høsten.

Overtagelse
Overtagelse etter avtale med selger.

Prisantydning, omkostninger og evt. fellesgjeld
kr 12 950 000,- (Prisantydning)

Omkostninger:
kr 200,- (Pantattest kjøper)
kr 585,- (Tingl.gebyr pantedokument)
kr 585,- (Tingl.gebyr skjøte)
kr 323 750,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 12 950 000,-))
--------------------------------------------------------
kr 325 120,- (Omkostninger totalt ved prisantydning)
--------------------------------------------------------
kr 13 275 120,- (Totalpris inkl omkostninger)

Valgfrie omkostninger:
kr 12 650,- (Boligkjøperpakke If (valgfritt))
--------------------------------------------------------
kr 13 287 770,- (Totalpris inkl omk og valgfrie omkostninger)

Boligselgerforsikring
Selger har tegnet boligselgerforsikring som dekker selgers ansvar etter avhendingsloven begrenset oppad til kr. 10.000.000,-. Egenerklæringsskjema er vedlagt salgsoppgave.

Betalingsbetingelser
Fullstendig kjøpesum samt omkostninger skal være disponibelt på meglers klientkonto innen dato for overtagelse. Kjøpesummen skal innbetales fra norsk finansinstitusjon og/eller kjøpers konto i norsk finansinstitusjon. Eventuell egenkapital skal innbetales i én samlet betaling fra kjøpers egen konto i norsk finansinstitusjon.

Vederlaget
Følgende er avtalt om meglers vederlag:

Foto (kveld, drone og vanlig foto) (Kr.7 825)
Oppgjør (Kr.7 500)
Provisjon (forutsatt salgssum: 12 950 000,-) (Kr.84 175)
Tilrettelegging (Kr.14 500)
Tinglysning sikringspant selveier (Kr.585)
Visningshonorar (Kr.3 250)
Transaksjonskostnad elektronisk signering (BankID) (Kr.210)
Tilstandsrapport (Kr.15 634)
Foto (refotografering av stue) (Kr.1 550)
Løfting på Finn.no (06.08.2022) (Kr.2 950)
Visningshonorar (Kr.3 250)
Veiledningstime stylist (Kr.2 200)
Rabatt av meglerprovisjon (ihht. avtale om inkludert foto og stylist) (Kr.- 17 500)
Innhenting av grunnbok (Kr.808)
Innhenting av offentlige opplysninger (Kr.2 290)
Innhenting av servitutter (per stk) (Kr.199)
Kostnad for utsatt betaling (Factoring) (Kr.3 690)
Markedspakke 2 (Kr.18 900)
Totalt kr. (Kr.152 016)
Dersom handelen ikke kommer i stand eller at oppdraget sies opp har megleren krav på dekning for
påløpte timer, påløpte visninger, grunn og markedspakke samt utlegg.

Oppdragsnummer
91-22-0088

Budgivning
Eiendomsmegler skal legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden. Vi gjør oppmerksom på at det i forbrukerforhold ikke kan inngis bud med kortere akseptfrist enn kl. 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Eiendomsmegler kan ikke formidle bud med kortere akseptfrist enn dette. Hos EIE stiller vi strengere krav til frister ved budgivning enn det som følger av Forbrukerinformasjon om budgivning punkt 4, vedlagt i salgsoppgaven. Bud skal ikke ha en akseptfrist på mindre enn 30 minutter fra budet inngis. Bud med kortere akseptfrist enn 30 minutter kan bli avvist.

Eiendomsmegler har ikke ansvar for forsinkelser som skyldes tekniske feil. Akseptfristen er absolutt, det vil si at selger må akseptere budet og kjøper meddeles aksepten innen utløpet av akseptfristen. Dersom du utsetter inngivelse av bud til tett opp mot akseptfristen på et annet bud er det en reell fare for at eiendommen kan bli solgt før ditt bud kommer frem til megler og/eller megler rekker å bringe budet videre til selger. Husk alltid å ringe megler etter at du har sendt et bud eller budforhøyelse, for å forsikre deg om at budet er mottatt og kan formidles til selger. For øvrig vises det til vedlagte forbrukerinformasjon om budgivning.

Alle bud og budforhøyelser skal være skriftlig. I tillegg må legitimasjon være fremlagt, og budet skal signeres av budgiver. Eiendomsmegler kan ikke formidle bud før disse kravene er oppfylt. Vi oppfordrer til å inngi bud elektronisk, ved å trykke på "Gå til budgivning" på eiendommens hjemmeside på eie.no eller ved å trykke på knappen "Gi bud" i finn-annonsen. Ved å benytte denne tjenesten vil vilkårene om legitimasjon og signatur fra budgiver være oppfylt. Som kjøper og selger hos EIE vil du få tilsendt budjournalen etter at handel er inngått. Dette innebærer at alle bud vil bli gjort kjent for partene i den endelige kjøpsavtalen. Øvrige budgivere kan be om å få en kopi av budjournalen i anonymisert form. Det er viktig at du gjør deg kjent med all informasjon om boligen, og at du har spurt om det du eventuelt lurer på, før du legger inn et bud.

Boligkjøperpakke og boligkjøperforsikring
EIE har i samarbeid med If lansert et gunstig forsikringskonsept for deg som kjøper bolig gjennom EIE.

Kjøpere (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. husforsikring, innboforsikring, dobbel rentedekning, flytteforsikring og boligkjøperforsikring som gir deg juridisk bistand dersom du ønsker å reklamere på boligkjøpet.
Kjøpere (ikke juridiske personer) kan også velge å kun tegne boligkjøperforsikring.

Boligkjøperpakken/boligkjøperforsikring må senest tegnes i forbindelse med kontraktsmøtet.

Produktark for boligkjøperpakken og boligkjøperforsikring ligger vedlagt i salgsoppgaven. Ta kontakt med megler for ytterligere informasjon.

Lovanvendelse
Eiendommen selges etter reglene i avhendingsloven. Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen. Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakyndig før det legges inn bud.

Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen. Dette gjelder likevel bare dersom man kan gå ut i fra at det virket inn på avtalen at opplysningen ikke ble gitt eller at feil opplysninger ikke ble rettet i tide på en tydelig måte. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel. Boligen kan ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm.

Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel). Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen «som den er», og selgers ansvar er da begrenset jf. avhl. § 3-9, 1. ledd 2. pktm. Avhendingsloven § 3-3 (2) fravikes, og hvorvidt en innendørs arealsvikt karakteriseres som en mangel vurderes etter avhendingsloven § 3-8. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Med forbrukerkjøp menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.

Hvitvasking
Eiendomsmegler er underlagt lov om hvitvasking og tilhørende forskrift. Hvitvaskingsloven pålegger megler å gjennomføre kundetiltak av både selger og kjøper. Dersom kjøper ikke bidrar til at megler får gjennomført kundetiltak, og dette medfører at transaksjonen ikke kan gjennomføres eller blir forsinket misligholder kjøper avtalen. Dette vil kunne gi selger rettigheter etter avhendingsloven, herunder rett til å heve kjøpet og gjennomføre dekningssalg for kjøpers regning dersom misligholdet er vesentlig. I tilfeller der det er selger som ikke bidrar til at megler får gjennomført løpende kundetiltak underveis i oppdraget må megler stanse gjennomføringen av transaksjonen. Selger vil i så fall ha misligholdt sine forpliktelser, og kjøper vil kunne ha krav mot selger etter avhendingslovens bestemmelser om mislighold og forsinkelse.

Dersom kundetiltak ikke lar seg gjennomføre vil EIE eiendomsmegling ikke kunne bistå med handelen eller foreta oppgjør.

Personvern
Som interessent, budgiver og kjøper vil dine personopplysninger bli registrert og lagret.  Som eiendomsmeglingsforetak har vi plikt til å oppbevare kontrakter og dokumenter i minst 10 år, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 3-7 (3). Dette innebærer at mulighetene for å få slettet personopplysninger er begrenset. Du kan lese om vår behandling av personopplysninger i vår personvernerklæring på https://eie.no/eiendom/personvernerklaering

Avdeling
Ensjø Eiendomsmegling AS
EIE Ensjø
Org. nr:921542690
Gladengveien 24
0661 Oslo
Tlf: 22 34 34 64

Ansvarlig megler
Eiendomsmegler Kristoffer Woldsund

Saksbehandlere
Kristoffer Woldsund
EIE Ensjø
Eiendomsmegler
Mob: 45 24 87 11 / E-post: kwo@eie.no

Kristian Birkan
Eiendomsmegler / Fagansvarlig / Partner
Mob: 99 58 09 21 / E-post: kbi@eie.no

Sett deg godt inn objektet og les salgsoppgaven nøye før du gir bud. Du kan klikke her for å lese mer om budgivingsprosessen.


Gå til budgivning
Valg av eiendomsmeglingsforetak skal være frivillig. Eiendomsmeglingsforetak kan ikke inngå oppdrag om eiendomsmegling dersom inngåelsen av oppdraget er satt som vilkår i avtale om annet enn eiendomsmegling, f.eks. tilbud om lån eller andre banktjenester, jf. Lov om eiendomsmegling § 6-3 (3).
Bilde 3 av Gabbi Lunds Vei 9B
For mer om objektet
Gabbi Lunds Vei 9B

Kontakt megler

Uansett hva du lurer på, svarer vi deg gjerne. Vi stiller bransjens høyeste krav til oss selv, og skreddersyr råd og løsninger for hver enkelt kunde.

Bilde av iphone som viser EIE-portalen
Få full oversikt
EIE portalen – ditt boligunivers

Du bruker en utdatert nettleser!

Internet Explorer er utdatert og ikke lenger offisielt støttet, og utgjør en stor sikkerhetsrisiko. Du bør avinstallere dette programmet og heller bruke Microsoft Edge, Mozilla Firefox, Google Chrome, Apple Safari eller andre nettlesere som oppdateres jevnlig.

Dersom du fortsetter å bruke nettsiden i Internet Explorer eller andre utdaterte nettlesere, kan du oppleve at nettsiden ser rar ut eller ikke fungerer i det hele tatt.

Les mer her: