Bilde 1 av Sørkedalsveien 684Bilde 2 av Sørkedalsveien 684
Digital salgsoppgave
Sørkedalsveien 684

0758 Oslo • Oslo kommune

Dette objektet er solgt!

Prisantydning

Objektet er solgt!

Landlig idyll, men likevel sentralt - 3,5 mål tomt - solrikt på en kolle - må oppleves!
icon

Unngå doble renteutgifter

Vis i kart
Boligtype
Enebolig
Eierform
Selveier
Antall soverom
4 soverom
Internt bruksareal (BRA-i)
217 m²
Bruksareal (BRA)
227 m²
Eksternt bruksareal (BRA-e)
10 m²
Balkong/Terrasse (TBA)
33 m²
Kommunale avgifter
kr 1 346 / Mnd
Prisantydning
kr 11 900 000
Omkostninger
kr 285 000
Totalpris
kr 12 185 000
Byggeår
1918
Tomt
Eiet tomt 3794 m²
Oppdragsnummer
36230190
card-default

Kjetil Borgersrud

Daglig leder / Eiendomsmegler MNEF / Fagansvarlig
Les om Kjetil
Prisantydningkr 11 900 000,-
Boligkjøperpakke If (valgfritt)kr 15 050,-
Dokumentavgiftkr 268 750,-
Pantattest kjøperkr 200,-
Tingl.gebyr pantedokumentkr 500,-
Tingl.gebyr skjøtekr 500,-
  
Totalpris kr 12 185 000
Eiendom
Sørkedalsveien 684, 0758 Oslo

Matrikkel
Gnr. 13 Bnr. 24 i Oslo kommune

Boligtype
Enebolig

Eierform
Selveier

Arealer
Totalt BRA 227 kvm består av:
- BRA-i (internt bruksareal): 217 kvm
- BRA-e (eksternt bruksareal): 10 kvm

I tillegg kommer TBA (terrasse-/balkongareal): 33 kvm

ALH: 45 m².
Ikke-måleverdig gulvarealer som skyldes skråtak og lav himlingshøyde. Arealer med lav himlingshøyde (ALH) måles på samme måte som BRA, men det skal sees bort fra krav til himlingshøyde.

Areal i 2. etasje sett bort fra skråtak er 117 m². Eksternt bruksareal gjelder frittstående bod på 10 m². Kjeller med gulvareal på 15 m² er ikke måleverdig på grunn av takhøyde på 1,85 m. Måleverdig takhøyde skal være 1,90 m.

Areal
Primærrom: 217 kvm, Bruksareal: 227 kvm, BRA-i: 217 kvm , BRA-e: 10 kvm , TBA: 33 kvm
Vedlagte plantegninger er ikke målbare. Arealene er hentet fra tilstandsrapport. Areal og rom er angitt og definert etter dagens faktiske bruk, uavhengig av hva som er godkjent fra bygningsmyndighetene.

Antall soverom
4

Byggeår
1918

Tomt
Eiet tomt 3794 kvm

Prisantydning
11 900 000

Tilstandsrapport
Takstmann: OP Arnesen AS Takstdato: 24.01.24

Totalpris inkl. omkostninger
kr 11 900 000,- (Prisantydning)

Omkostninger:
kr 200,- (Pantattest kjøper)
kr 500,- (Tingl.gebyr pantedokument)
kr 500,- (Tingl.gebyr skjøte)
kr 268 750,- (Dokumentavgift)
--------------------------------------------------------
kr 269 950,- (Omkostninger totalt ved prisantydning)
--------------------------------------------------------
kr 12 169 950,- (Totalpris inkl omkostninger)

Valgfrie omkostninger:
kr 15 050,- (Boligkjøperpakke If (valgfritt))
--------------------------------------------------------
kr 12 185 000,- (Totalpris inkl omk og valgfrie omkostninger)

Kommunale avgifter
Kr. 16 149,- (estimat for 2023). Inkluderer kommunale avgifter og eiendomsskatt.
Det er i dag septikanlegg og egen brønn. Det er pålegg om renseanlegg på septik. Selger har innhentet tilbud på Wallax mini renseanlegg med årlig service. Dokumentasjon kan oversendes.

Eier
Marianne Haldar Leif Kristian Kvalheim

Beskrivelse
Har du interesse for friluftsliv, alpint, hundehold, hester og landliv, eller rett og slett ønsker å trekke deg litt tilbake fra storbyen?

Da ønsker vi deg velkommen til Sørkedalen. Eneboligen ligger på en stor solrik kolle med fin utsikt, og grenser til bl.a. beiteområde.

Huset er bygget tidlig på 1900-tallet. De siste årene er det gjennomført rehabilitering og oppgraderinger utvendig og innvendig. Boligen er nå mer lik originalbygget, basert på gamle bilder og originale "spor". Hele 1. etasjen i boligen er renovert. Med åpne store rom, og kombinert med den flotte takhøyden er den blitt "magisk".  2. etasjen har store fine rom som gir en planløsningen for 3 soverom, stue og bad. Det er lagt ny isolert himling, og klargjort med plater i trappegang, stue og ett soverom. Malt tretrapp med hvitlaserte trinn mellom etasjene, ny i 2023.  Det er påbegynt bad i 2.etasje med undergulv av sponplater. Det er lagt nytt sluk samt nye vann- og avløpsrør med opplegg for badekar, servant, dusj og vegghengt wc.

Innhold:

1. etg: Hall, bad/wc, vaskerom, stue, kjøkken og soverom.

2. etg: Trapperom, gang, bad, stue og 3 soverom.

Parkering
Parkering på egen gårdsplass.

Beliggenhet
Velkommen til Sørkedalen, et landlig paradis nordvest i Oslo kommune vest for Tryvannshøgda. Her bor du i marka, men likevel bevarer man nærhet til byen. Enkel tilgang til friluftslivet med et stort nettverk av løyper, ideelle for både sommer- og vinteraktiviteter som skigåing, sykling, løping og ridning.

Det er ca. 3 km. til Sørkedalen idrettsplass, skole og barnehage. Her finner du også koselige Sørkedalen Landhandel & Kafé, hvor du kan kjøpe det meste av dagligvarer, nybakt brød eller is på varme dager. Området sogner til den nye flotte skolen på Bogstad, men her kan man i følge eier søke på begge.

For de skiinteresserte ligger Wyllerløypa i Oslo Vinterpark "rett utenfor døren". Et fantastisk aktivitetsanlegg for både barn og voksne om vinteren. Med sine 1300 meter er dette den lengste bakken i Oslo Vinterparks nedfarter, et perfekt utgangspunkt for både slalom- og langrennsløyper.

Her kan du si at du bor "på landet", men det er bare 8 minutters kjøring til Røa sentrum, hvor du finner det meste av forretninger og servicetilbud.

Med buss 41 er det enkelt å komme seg til Røa sentrum, et viktig knutepunkt for både buss og bane. Holdeplassen er rett nedenfor boligen.

Bogstad badeplass og Bogstad Gård ligger også i nærheten. Dette er populære utfartssteder med kafé og diverse aktiviteter for barn. På Bogstad finner du også en søndagsåpen nærbutikk, bensinstasjon og golfbane.

Bebyggelse
Området består av eneboliger, landbrukseiendommer, næringsområder og friområder.

Tomt
Eiet tomt, 3794 kvm

Adkomst
Se vedlagt kartskisse i annonsen. Ved å trykke på kartet får du enkelt tilgang til en spesifisert reiserute fra ønsket startsted til den aktuelle boligen.

Inneholder
Boligen inneholder følgende romfordeling:
1. etasje: 130 kvm P-rom/ 130 kvm BRA: Hall, bad/wc, vaskerom, stue, kjøkken og soverom.
2. etasje: 87 kvm P-rom/ 87 kvm BRA: Trapperom, gang, bad, stue og 3 soverom. Uten å ta hensyn til skråtak er aralet 117 kvm.

Byggemåte
Enebolig opprinnelig oppført i 1900 over to etasjer og loft. Det er et tilbygg over en etasje fra 1968. Ombygging i regi av nåværende eier 2017-2023, boligen er ikke ferdigstilt og mye arbeid gjenstår.

Yttervegger er av massiv liggende reisverksplank fra byggeåret. Antatt tradisjonelt bindingsverk i tilbygget fra 1968. Eier opplyser at det blant annet er skiftet bunnsviller. Det er i tillegg opplyst om utvendig tilleggsisolering med 10 cm, innvendig tilleggsisolering i 1. etasje med 5 cm og ny utvendig kledning. Trebjelkelag som etasjeskille.Taktekkingen består av korrugerte stålplater. Saltakkonstruksjon av sperrer og åser. Undertak av bakhon. Takark på begge sider. Takrenner, nedløpsrør og beslag er av sink eller plastbelagt stål. Vinduer med 2-lags isolerglass og produksjonsår 2016. Et kjellervindu med enkelt glass. To-fløyet hovedytterdør med 2-lags isolerglass fra 2016. Eier opplyser at dørhøyden er 2,3 m. Ytterdør med 2-lags isolerglass fra 2017 på vaskerommet. To-fløyet terrassedør i stuen og terrassedør på soverommet med 2-lags isolerglass og produksjonsår 2016. Terrassedør på soverommet med enkelte fuktmerker utvendig. Murt teglsteinspipe fra byggeåret. Ny peisovn i stuen og det er opplyst om piperehabilitering i 2019. Krypkjeller under trebjelkelag.

Trapp/terrasse i trekonstruksjon mot øst.
Utstyrt med utelys og stikkontakter.
Terrasse i trekonstruksjon på  ca. 33 kvm mot syd og vest. Fundamenteringen er ikke besiktiget men eier opplyser om støpte
fundamenter.

Bruksareal
Bruksareal: 227 kvm

Boder
Boligen har en frittstående bod på ca. 10 kvm og kjeller med ikke måleverdig areal på ca. 15 kvm.

Standard
1.Etasje

Entré/hall | Velkommen inn!
Lys og romslig hall som gir et meget godt førsteinntrykk av boligen. Her er det flislagt hall med gulvvarme og en stor skyvedørsgarderobe med innredning.

Stue/spisestue | Lys og luftig
Stuen fremstår som lys og hyggelig med store vindusflater som slipper inn godt med naturlig lys. Det er gode møbleringsmuligheter i stuen, med plass til sofamøbler med tilhørende stuebord, multimedia, spisegruppe og annet ønskelig møblement. Flere gode veggflater gir også plass til kommode, vitrineskap eller annet ønskelig oppbevaringsmøblement. Sentralt i stuen er det plassert en hyggelig peisovn som gir godt med varme og hyggelige stunder på de kaldere dagene. Fra stuen er det utgang til en trapp til hagen.

Kjøkken | Matlaging i fokus
Innbydende, pent kjøkken med åpen løsning mot stue. Skapinnredning med hvite profilerte fronter fra 2017. Her er det rikelig med benkeplass og gode oppbevaringsmuligheter i overskap og underskuffer, samt en kjøkkenøy med spiseplass. Kjøkkenet byr videre på heltre benkeplate med nedfelt porselen oppvaskum på kjøkkenøy, fliser mellom benk og overskap. Videre er det integrerte hvitevarer som stekeovn, kombinert stekeovn/mikrobølgeovn, nedfelt induksjonstopp, oppvaskmaskin og 2 stk kjøl og frys. Det er montert automatisk vannstoppventil i kjøkkenbenken som stenger vanntilførselen ved en eventuell lekkasje. Det er kjøkkenventilator for avtrekk ut og komfyrvakt.

Soverom | Hovedsoverom
Hovedsoverommet er romslig med god plass til dobbeltseng og nattbord. Her er det god plass til garderobeløsning. Fra hovedsoverommet er det utgang til en stor og koselig terrasse.

Terrasse/hage | Uteplassen
Stor terrasse på ca. 33 kvm mot syd og vest. Her er det god plass til lounge, spisebord, grill, solstoler og annet ønskelig møblement.

Baderom | 1. etasje
Pent flislagt bad med gulvvarme. Baderomsinnredningen består av servantseksjon med porselenvask, speil med lys, dusj med hengslet glassdør samt. regnfalldusj. og vegghengt  wc.

Vaskerom | Praktisk for en hektisk hverdag
Flislagt vaskerom med gulvvarme. Vaskerommet er innredet med skapinnredning, skyllekar, dusj og opplegg for vaskemaskin.

2.Etasje
Planløsningen gir mulighet for 3 soverom, stue og bad. Det er lagt ny isolert himling, og klargjort med plater i trappegang, stue og ett soverom. Malt tretrapp med hvitlaserte trinn mellom etasjene. Ny trapp i 2023.  Det er påbegynt bad i 2.etasje med undergulv av sponplater. Det er lagt nytt sluk samt nye vann- og avløpsrør med opplegg for badekar, servant, dusj og vegghengt wc.

Overflater:
Gulv: Flislagt gulv med 75x75 cm fliser og gulvvarme i hall. Laminatgulv i stue, kjøkken og soverom 1. etasje. Gulvvarme i stue og kjøkken. Gulvoverflater i 2. etasje av gulvsponplater og originalt tregulv på et soverom.
Vegger: Veggoverflater består av malte gipsplater i hall, stue og soverom 1. etasje. Malt panel på kjøkkenet. Nymalte i kjøkken og soverom i 2018. Hall og stue i 2023. Vegger i 2. etg består av liggende reisverksplank fra byggeåret.
Himling: Himlinger består av malte gipsplater i hall, stue og soverom. Malt panel på kjøkkenet. Innfelte LED-downlights i hall, stue og kjøkken. Himlinger i 2.etg er ikke etablert og det er åpent opp til møne med takhøyde på 4,6 m. Takhøyden til hanebjelker er ca. 2,4 m.


Kommentarer til tilstandsgrad 3 | TG 3
Dett er kun et utdrag fra tilstandsrapporten. Komplett oversikt over alle kontrollpunkter må leses i rapporten. Det legges til grunn at det gjenstår en del arbeider, og interessenter må derfor sette seg inn i alle dokumenter.

Utvendig > Nedløp og beslag:
Det er avvik:
Taket er kun besiktiget fra bakkenivå. Mer enn halvparten av forventet brukstid er oppnådd på  renner/nedløp/beslag. Det mangler snøfangere samt enkelte takrenner og beslag.
Kostnadsestimat: 10 000 - 50 000

Utvendig > Takkonstruksjon/loft
Det er avvik:
Takkonstruksjonen er ikke isolert og ventilert men er klargjort for å  påbegynne arbeidet med dette. Det er registrert noe nedbøyning og det er observert tegn til at det har  vært aktivitet av skadedyr. Utvendig hanebjelke på takark mot øst er fjernet. Utskifting av vindskier og vannbord må påregnes. Det kan på generelt grunnlag forekomme skjulte skader. Takkonstruksjonen i tilbygget fra 1968 er uten inspeksjonsmulighet.
Kostnadsestimat: Over 300 000

Utvendig > Vinduer
Det er avvik:
Eldre kjellervindu med sprukket glass.
Kostnadsestimat: Under 10 000

Utvendig > Balkonger, terrasser og rom under balkonger.
Det er ikke montert rekkverk.
Kostnadsestimat: Under 10 000

Våtrom > Generell > Vaskerom
Våtrommet må oppgraderes for å tåle normal bruk etter dagens krav.
Våtrommet var ikke ferdigstilt.
Kostnadsestimat: 100 000 - 300 000

Våtrom > Generell > Bad 2.etg.
Våtrommet må oppgraderes for å tåle normal bruk etter dagens krav.
Badet var ikke ferdigstilt.
Kostnadsestimat: Over 300 000

Tomteforhold > Utvendige vann- og avløpsledninger
Det er avvik:
Eier opplyser at det foreligger påbud fra kommunen om fjerning av septiktank og installering av privat renseanlegg.
Kostnadsestimat: Over 300 000

For utfyllende tekniske standard for øvrig henvises det til vedlagt takstrapport.

Ferdigattest / midlertidig brukstillatelse
Det foreligger ikke ferdigattest eller tegninger på hovedhuset. Det foreligger noe enklere dokumenter fra 60-tallet.

Elektrisk anlegg
Fordelingskurser er sikret med jordfeilautomater. Det er 20 fordelingskurser. Hovedsikringer på 63 A. Fjernavlest måler er antatt plassert i utvendig tilknytningsskap. Eier opplyser om ny inntakskabel og nytt El-anlegg i 2017-2023. Det elektriske anlegget var ikke ferdigstilt og Samsvarserklæring er ikke fremvist.
Det gjøres oppmerksom på at en tilstandsrapport kun inneholder en forenklet kontroll av det elektriske anlegget.

Oppvarming
Elektrisk gulvvarme i hall, stue, kjøkken, vaskerom og bad. Luft til luft varmepumpe fra 2017. Vedfyring med peisovn i stuen.

Energimerking
Energiattest med energimerke Oppvarmingskarakter Rød - Energikarakter G

Kommunale avgifter
Kr. 16 149 pr. år Kommunale avgifter inkl.eiendomsskatt.
Det gjøres oppmerksom på at det kan forekomme variasjoner i avgiftene som følge av forbruk og eventuelle endringer i gebyrer/avgifter.

Eiendomsskatt
Eiendomsskatt kr.1 549,-. Dette er inkludert i opplysninger om kommunale avgifter.
Det er eiendomsskatt i Oslo kommune. Bunnfradraget i Oslo er i 2022 på inntil 4 millioner kroner for bolig og fritidsboliger. Skattesatsen er 3 promille av eiendomsskattegrunnlaget. For mer informasjon se: https://www.oslo.kommune.no/skatt-og-naring/skatt-og-avgift/eiendomsskatt/hvor-mye-skal-du-betale-i-eiendomsskatt/. Faktura for eiendomsskatt sendes den som er registrert eier av eiendommen på faktureringstidspunktet. Ved eierskifte må kjøper og selger gjøre opp betalingen av eiendomsskatten seg i mellom.

Forsikring med polisenummer
Fremtind

Formuesverdi
Formuesverdi for inntektsåret 2022: Som primærbolig Kr. 1 162 500,- Som sekundærbolig Kr. ,-

Tekniske installasjoner
Vannforsyning fra egen brønn. Boret ny brønn og ny trykktank i 2019. Det er opplyst om varmekabel i rør fra brønn.
Eier opplyser at det ligger en hovedvannledning ned til veien, men at det er brudd i denne. Det er i tillegg opplyst at det foreligger dispensasjon fra tilkobling til offentlig vannforsyning. Hovedstoppekran og reduksjonsventil er plassert i vaskerommet. Stoppekranen er ikke funksjonstestet. Det er opplyst om nytt rør i rør system innvendig i boligen med rørfordelingsskap på vaskerommet. Det er opplyst om avløp til privat septiktank. Stakeluke i vaskerommet.
Det er opplyst om nye avløpsrør av plast utvendig til septiktanken og innvendig i boligen. Boligen har naturlig ventilasjon.
Varmtvannsbereder på 200 liter fra 2017.
Det er i dag septikanlegg. Det er pålegg om renseanlegg på septik. Selger har innhentet tilbud på Wallax mini renseanlegg med årlig service. Dokumentasjon kan overleveres etter ønske.

Radonmåling
Fra og med 1. januar 2014 må alle som leier ut bolig ha gjennomført radonmåling av boligen og kunne fremvise dokumentasjon på at radonnivåene er forsvarlig. Kravet gjelder alle typer utleieboliger, både de som leies ut av det offentlige, virksomheter og private, inkludert leiligheter og hybler i tilknytning til egen bolig. Også institusjoner o.l. omfattes dersom beboerne betaler leie.

Forpliktelser, rettigheter og servitutter
Eiendommens servitutter følger av dens grunnboksblad.  For servitutter eldre enn fradelingsdato og eventuelle arealoppføringer som kan ha betydning for denne matrikkelenhet henvises det til hovedbruket / avgivereiendommen. For festenummer gjelder henvisningen servitutter eldre enn festekontrakten. Ta kontakt med megler for mer informasjon.


Utleie
Eiendommen kan i sin helhet leies ut.

Vei/vann/kloakk
Vannforsyning fra egen brønn og septikktank. Det er pålegg om renseanlegg. Det er innhentet tilbud på Wallax mini renseanlegg.
Frist for oppkoblet er 1.6.2025, ref. vann og avløpsetaten.

Regulering
Eiendommen er ikke regulert i reguleringsplanen. Det gjøres oppmerksom på at eiendommen ligger i LNF-område.
Kopi av situasjonskart og reguleringsbestemmelser er vedlagt salgsoppgave. Vi oppfordrer interessenter til å gjøre seg kjent med disse.

Overtagelse
Overtagelse etter avtale med selger.

Prisantydning, omkostninger og evt. fellesgjeld
kr 11 900 000,- (Prisantydning)

Omkostninger:
kr 200,- (Pantattest kjøper)
kr 500,- (Tingl.gebyr pantedokument)
kr 500,- (Tingl.gebyr skjøte)
kr 268 750,- (Dokumentavgift)
--------------------------------------------------------
kr 269 950,- (Omkostninger totalt ved prisantydning)
--------------------------------------------------------
kr 12 169 950,- (Totalpris inkl omkostninger)

Valgfrie omkostninger:
kr 15 050,- (Boligkjøperpakke If (valgfritt))
--------------------------------------------------------
kr 12 185 000,- (Totalpris inkl omk og valgfrie omkostninger)

Boligselgerforsikring
Selger har tegnet boligselgerforsikring som dekker selgers ansvar etter avhendingsloven begrenset oppad til kr. 12.000.000,-. Egenerklæringsskjema er vedlagt salgsoppgave.

Betalingsbetingelser
Fullstendig kjøpesum samt omkostninger skal være disponibelt på meglers klientkonto innen dato for overtagelse. Kjøpesummen skal innbetales fra norsk finansinstitusjon og/eller kjøpers konto i norsk finansinstitusjon. Eventuell egenkapital skal innbetales i én samlet betaling fra kjøpers egen konto i norsk finansinstitusjon.

Vederlaget
Følgende er avtalt om meglers vederlag:

Grunnpakke enebolig (Kr.4 750)

Provisjon (forutsatt salgssum: 12 500 000,-) (Kr.81 250)

Tilrettelegging (Kr.16 500)

Foto.  (Kr.9 490)

Foto (Kr.4 828)

Markedspakke (Kr.21 900)

Oppgjør (Kr.7 500)

Visningshonorar/overtagelse kr. 2500,- pr. stk. 2 visninger inkludert. (Kr.2 500)

Overtagelse (Kr.2 500)

Totalt kr. (ca Kr.162 668)




Dersom handelen ikke kommer i stand eller at oppdraget sies opp har megleren krav på dekning for
påløpte timer, påløpte visninger, grunn og markedspakke samt utlegg.

Oppdragsnummer
36-23-0190

Budgivning
Eiendomsmegler skal legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden. Vi gjør oppmerksom på at det i forbrukerforhold ikke kan inngis bud med kortere akseptfrist enn kl. 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Eiendomsmegler kan ikke formidle bud med kortere akseptfrist enn dette. Hos EIE stiller vi strengere krav til frister ved budgivning enn det som følger av Forbrukerinformasjon om budgivning punkt 4, vedlagt i salgsoppgaven. Bud skal ikke ha en akseptfrist på mindre enn 30 minutter fra budet inngis. Bud med kortere akseptfrist enn 30 minutter kan bli avvist.

Eiendomsmegler har ikke ansvar for forsinkelser som skyldes tekniske feil. Akseptfristen er absolutt, det vil si at selger må akseptere budet og kjøper meddeles aksepten innen utløpet av akseptfristen. Dersom du utsetter inngivelse av bud til tett opp mot akseptfristen på et annet bud er det en reell fare for at eiendommen kan bli solgt før ditt bud kommer frem til megler og/eller megler rekker å bringe budet videre til selger. Husk alltid å ringe megler etter at du har sendt et bud eller budforhøyelse, for å forsikre deg om at budet er mottatt og kan formidles til selger. For øvrig vises det til vedlagte forbrukerinformasjon om budgivning.

Alle bud og budforhøyelser skal være skriftlig. I tillegg må legitimasjon være fremlagt, og budet skal signeres av budgiver. Eiendomsmegler kan ikke formidle bud før disse kravene er oppfylt. Vi oppfordrer til å inngi bud elektronisk, ved å trykke på "Gå til budgivning" på eiendommens hjemmeside på eie.no eller ved å trykke på knappen "Gi bud" i finn-annonsen. Ved å benytte denne tjenesten vil vilkårene om legitimasjon og signatur fra budgiver være oppfylt. Som kjøper og selger hos EIE vil du få tilsendt budjournalen etter at handel er inngått. Dette innebærer at alle bud vil bli gjort kjent for partene i den endelige kjøpsavtalen. Øvrige budgivere kan be om å få en kopi av budjournalen i anonymisert form. Det er viktig at du gjør deg kjent med all informasjon om boligen, og at du har spurt om det du eventuelt lurer på, før du legger inn et bud.

Boligkjøperpakke og boligkjøperforsikring
EIE har sammen med vår samarbeidspartner lansert et gunstig forsikringskonsept for deg som kjøper bolig gjennom EIE.

Kjøpere (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. husforsikring, innboforsikring, dobbel rentedekning, flytteforsikring og boligkjøperforsikring som gir deg juridisk bistand dersom du ønsker å reklamere på boligkjøpet. Kjøpere (ikke juridiske personer) kan også velge å kun tegne boligkjøperforsikring.

Boligkjøperpakken/boligkjøperforsikring må tegnes senest i forbindelse med kontraktsmøtet.

 Produktark for boligkjøperpakken og boligkjøperforsikring ligger vedlagt i salgsoppgaven. Ta kontakt med megler for ytterligere informasjon.

Lovanvendelse
Eiendommen selges etter reglene i avhendingsloven. Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen. Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakkyndig før det legges inn bud.

Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen. Dette gjelder likevel bare dersom man kan gå ut i fra at det virket inn på avtalen at opplysningen ikke ble gitt eller at feil opplysninger ikke ble rettet i tide på en tydelig måte. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel. Boligen kan ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm.

Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel). Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen «som den er», og selgers ansvar er da begrenset jf. avhl. § 3-9, 1. ledd 2. pktm. Avhendingsloven § 3-3 (2) fravikes, og hvorvidt en innendørs arealsvikt karakteriseres som en mangel vurderes etter avhendingsloven § 3-8. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Med forbrukerkjøp menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.

Hvitvasking
Eiendomsmegler er underlagt lov om hvitvasking og tilhørende forskrift. Hvitvaskingsloven pålegger megler å gjennomføre kundetiltak av både selger og kjøper. Dersom kjøper ikke bidrar til at megler får gjennomført kundetiltak, og dette medfører at transaksjonen ikke kan gjennomføres eller blir forsinket misligholder kjøper avtalen. Dette vil kunne gi selger rettigheter etter avhendingsloven, herunder rett til å heve kjøpet og gjennomføre dekningssalg for kjøpers regning dersom misligholdet er vesentlig. I tilfeller der det er selger som ikke bidrar til at megler får gjennomført løpende kundetiltak underveis i oppdraget må megler stanse gjennomføringen av transaksjonen. Selger vil i så fall ha misligholdt sine forpliktelser, og kjøper vil kunne ha krav mot selger etter avhendingslovens bestemmelser om mislighold og forsinkelse.

Dersom kundetiltak ikke lar seg gjennomføre vil EIE eiendomsmegling ikke kunne bistå med handelen eller foreta oppgjør.

Personvern
Som interessent, budgiver og kjøper vil dine personopplysninger bli registrert og lagret.  Som eiendomsmeglingsforetak har vi plikt til å oppbevare kontrakter og dokumenter i minst 10 år, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 3-7 (3). Dette innebærer at mulighetene for å få slettet personopplysninger er begrenset. Du kan lese om vår behandling av personopplysninger i vår personvernerklæring på https://eie.no/eiendom/personvernerklaering

Avdeling
Sandvika Eiendomsmegling AS.
EIE Sandvika
Org. nr:997288998
Kinoveien 9 A
1337 Sandvika
Tlf: 67 55 08 00

Ansvarlig megler
Daglig leder / Eiendomsmegler MNEF / Fagansvarlig Kjetil Borgersrud

Saksbehandlere
Kjetil Borgersrud
EIE Sandvika
Daglig leder / Eiendomsmegler MNEF / Fagansvarlig
Mob: 91 79 65 30 / E-post: kbo@eie.no


Sett deg godt inn objektet og les salgsoppgaven nøye før du gir bud. Du kan klikke her for å lese mer om budgivingsprosessen.

Vennligst ta kontakt med megler om budgivningen.

Valg av eiendomsmeglingsforetak skal være frivillig. Eiendomsmeglingsforetak kan ikke inngå oppdrag om eiendomsmegling dersom inngåelsen av oppdraget er satt som vilkår i avtale om annet enn eiendomsmegling, f.eks. tilbud om lån eller andre banktjenester, jf. Lov om eiendomsmegling § 6-3 (3).
Bilde 3 av Sørkedalsveien 684
For mer om objektet
Sørkedalsveien 684

Kontakt megler

Uansett hva du lurer på, svarer vi deg gjerne. Vi stiller bransjens høyeste krav til oss selv, og skreddersyr råd og løsninger for hver enkelt kunde.

Bilde av iphone som viser EIE-portalen
Få full oversikt
EIE portalen – ditt boligunivers

Du bruker en utdatert nettleser!

Internet Explorer er utdatert og ikke lenger offisielt støttet, og utgjør en stor sikkerhetsrisiko. Du bør avinstallere dette programmet og heller bruke Microsoft Edge, Mozilla Firefox, Google Chrome, Apple Safari eller andre nettlesere som oppdateres jevnlig.

Dersom du fortsetter å bruke nettsiden i Internet Explorer eller andre utdaterte nettlesere, kan du oppleve at nettsiden ser rar ut eller ikke fungerer i det hele tatt.

Les mer her: