Bilde 1 av Stovnerveien 63 ABilde 2 av Stovnerveien 63 A
Digital salgsoppgave
Stovnerveien 63 A

0982 Oslo • Oslo kommune

Prisantydning

kr 7 700 000

Omkostninger: kr 208 920Totalpris: kr 7 908 920
Meget velholdt enebolig over 2 plan med attraktiv beliggenhet - Nydelig hage og flere uteplasser - Solrik tomt - Garasje
icon

Unngå doble renteutgifter

Se bladbar salgsoppgaveLast ned denne salgsoppgavenVis i kart
Boligtype
Enebolig
Eierform
Selveier
Antall soverom
3 soverom
Primærrom (P-ROM)
135 m²
Bruksareal (BRA)
155 m²
Kommunale avgifter
kr 1 953 / Mnd
Prisantydning
kr 7 700 000
Omkostninger
kr 208 920
Totalpris
kr 7 908 920
Byggeår
1993
Tomt
Eiet tomt 630 m²
Oppdragsnummer
92230121
card-default

Sheraz Gilani

Eiendomsmegler / Partner
Les om Sheraz
Meld interesse

Få informasjon og oppdatering om denne boligen

Meld interesse
Prisantydningkr 7 700 000,-
Pantattest kjøperkr 200,-
Tingl.gebyr pantedokumentkr 585,-
Tingl.gebyr skjøtekr 585,-
Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 7 700 000,-)kr 192 500,-
Boligkjøperpakke (valgfritt)kr 15 050,-
  
Totalpris kr 7 908 920
Eiendom
Stovnerveien 63 A, 0982 Oslo

Matrikkel
Gnr. 102 Bnr. 1074 i Oslo kommune

Boligtype
Enebolig

Eierform
Selveier

Areal
Primærrom: 135 kvm, Bruksareal: 155 kvm
Vedlagte plantegninger er ikke målbare. Arealene er hentet fra tilstandsrapport. Areal og rom er angitt og definert etter dagens faktiske bruk, uavhengig av hva som er godkjent fra bygningsmyndighetene.

Antall soverom
3

Byggeår
1993

Tomt
Eiet tomt 630 kvm

Prisantydning
7 700 000

Tilstandsrapport
Takstmann: Per Christian Mathiesen Takstdato: 13.09.23

Totalpris inkl. omkostninger
kr 7 700 000,- (Prisantydning)

Omkostninger:
kr 200,- (Pantattest kjøper)
kr 585,- (Tingl.gebyr pantedokument)
kr 585,- (Tingl.gebyr skjøte)
kr 192 500,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 7 700 000,-))
--------------------------------------------------------
kr 193 870,- (Omkostninger totalt ved prisantydning)
--------------------------------------------------------
kr 7 893 870,- (Totalpris inkl omkostninger)

Valgfrie omkostninger:
kr 15 050,- (Boligkjøperpakke (valgfritt))
--------------------------------------------------------
kr 7 908 920,- (Totalpris inkl omk og valgfrie omkostninger)

Kommunale avgifter
Kr. 23 425 pr. år
Herav:
Renovasjonsgebyr - kr. 8 960
Vann- og avløpsgebyr - kr. 10 884
Eiendomsskatt - kr. 3 581

Eier
Anita Olsen Knights

Beskrivelse
Velkommen til Stovnerveien 63A på Gamle Stovner.

En sjarmerende enebolig fra 1993 med en skjermet og rolig beliggenhet på en flat og solrik tomt. Boligen har kun hatt én eier siden byggeåret og fremstår godt vedlikeholdt. Eiendommen har en flott opparbeidet hage og en hyggelig overbygd terrasse samt flere fine uteplasser. Fra boligen er det kort gangavstand til Stovner Senter med alle sine fasiliteter samt skoler, barnehager, nærbutikk, off. kommunikasjon m.m.

Parkering
Parkering i garasje og på innkjøring/gårdsplass på egen eiendom.
Garasje på ca. 25 kvm er ikke medtatt i arealberegninger, da det kun er utvendig adkomst.

Beliggenhet
Eneboligen ligger i et barnevennlig og sentralt boligområde på Stovner i Oslo, med nærhet til skoler, barnehager, offentlig kommunikasjon, samt et rikt utvalg av fasiliteter og servicetilbud. Med bil fra Stovner tar det ca. 5 min til Grorud, 13 min til Økern, 17 min til Oslo S og 27 min til Oslo lufthavn.

Rekreasjons- og treningsmuligheter:
Fra Stovner går det flere tur- og løypealternativer som vil ta deg innover i Lillomarka. Her finner du gode fiske- og bademuligheter, ridestier, oppkjørte skiløyper, lysløyper, samt flere sportsstuer med servering. Høybråten og Stovner IL har et godt idrettstilbud innenfor fotball, håndball, basketball, langrenn, friidrett, alpint, innebandy, orientering og turn. Rommensletta ligger ved Haugenstua og byr på en enorm idrettspark med flere fotballbaner, cricketbane, skøytebane, lekeplass og flott skulpturpark. I tillegg har området flerbrukshall, samt golfbane med treningsgreen, golfkro, proshop og klubblokaler.

Servicetilbud:
Dagligvarehandelen kan gjøres ved lokale Spar-butikken eller ved bl.a. Meny og Rimi på Stovner Senter. Stovner Senter har ca. 100 butikker og 1250 parkeringsplasser. Stovner Senter er nylig blitt oppgradert og er nå blant de største sentrene i Oslo. Grorud Nærsenter og Linderud senter ligger rett i nærheten. Oslo sentrum ligger også godt innen rekkevidde med alt det innebærer av hovedstadens fasiliteter og servicetilbud.

Skoler og barnehager:
Eiendommen ligger ca. 300 meter fra Stovner barneskole. For elever i ungdomstrinnene er det gangavstand til Tokerud og Haugenstua ungdomsskole. Det finnes flere videregående skoler i nærliggende områder, samt et godt utvalg av både private og kommunale barnehager.

Bebyggelse
Bebyggelsen består hovedsakelig av eneboliger, to-mannsboliger og rekkehus.

Tomt
Eiet tomt, 630 kvm
Tomten er opparbeidet med belegningsstein i innkjørsel, gressplen i hagen og flere frukttrær og pryd busker. Tomten er forholdsvis flat i et lett skrånende terreng.

Offentlig kommunikasjon
Det er tilgang til meget god offentlig kommunikasjon i nærområde:

-Buss
Stasjon: Stovnerbakken
Linje: 64A, 120

Stasjon: Stovnerfaret
Linje: 64A, 65, 120

-T-bane
Stasjon: Stovner
Linje: 4, 5

-Tog
Stasjon: Lørenskog
Linje: L1

Inneholder
Eneboligen er over 2 plan med slik fordeling:
1. etasje - (91 kvm BRA) - Entré / hall, stue, kjøkken, soverom, baderom, vaskerom og bod.
2. etasje-(64 kvm BRA) - Loftstue, terrasse, 2 soverom, baderom, hobbyrom og bod.
Utvendige arealer - Markterrasse ved inngangsparti (ca. 5 kvm). Terrasse mot hage (ca. 10 kvm). Terrasse med overbygg (ca. 13 kvm). Samt veranda (ca. 5 kvm) i 2. etg.

Byggemåte
Enebolig over 2 plan, i trekonstruksjon. Boligen har ikke kjeller, og i 1. etasje er det støpt dekke mot grunn. Boligen ble oppført i 1993, og fremstår i hovedsak som original fra byggeår. Boligen er normalt vedlikeholdt, og har hatt enkelte oppgraderinger som bl.a. Kjøkkenfornyeren, fliser på baderomsgulv og belegningsstein med varmekabler på gårdsplassen.

Det foreligger tilstandsrapport utført av Per Christian Mathiesen, datert 13.09.2023.
Følgende punkter har fått TG-2 og TG-3 i tilstandsrapporten:

TG-2
-Vinduer - Trevirket i vinduene har stedvis høyt fuktnivå. Innvendig listverk (utforinger og gerikter) sitter løst og har falt noe ned.
-Baderom - Mer enn halvparten av forventet brukstid er passert på membranløsningen. Mer enn halvparten av forventet brukstid er passert på slukløsningen. Det er påvist mangelfull/feil utførelse rundt rørgjennomføringer e.l. som gir fare for fukt i konstruksjonen i våtsone.
-Avløpsrør - Mer enn halvparten av forventet brukstid er passert på innvendige avløpsledninger.
-Taktekking - Mer enn halvparten av forventet brukstid er passert på taktekkingen. Mer enn halvparten av forventet brukstid er passert på undertak. Det er registrert noe mose på overflater.
-Nedløp og beslag - Det mangler snøfangere på hele eller deler av taket, men det var ikke krav om dette på byggemeldingstidspunktet. Mer enn halvparten av forventet brukstid er passert på renner/nedløp/beslag.
-Veggkonstruksjon - Bordkledning går stedvis nesten helt ned i terreng. Det er værslitt/oppsprukket trevirke/trepaneler. Det er ingen lusing/musebånd i nedre kant av konstruksjon. Det er ingen eller liten lufting i nedre kant av kledning mot grunnmur. Det ble registret noen kledningsbord som må festes bedre.
-Balkong og terrasser - Det er værslitt/oppsprukket trevirke/trepaneler. Rekkverket er for lavt i forhold til dagens krav til rekkverkshøyder. Innebygd terrasse er ikke byggemeldt. Konstruksjonen er en enkel trekonstruksjon. Det er sannsynligvis ikke utført ekstra fundamenteringer som følge av konstruksjonenes taklast. Taket til verandaen er tekket med profilerte takplater i lakkert stål. Det er lagt profilerte plater under veranda, men eier informerer at de ikke holder helt tett.
-Overflater - Det er noen overflater som er fra byggeår, og noe er pusset opp senere. Det bør generelt påregnes noe oppgraderinger av overflater. Det vil naturlig være hull og merker etter tidligere oppheng og installasjoner. Boligen har forøvrig lite bruksslitasje. Fliser i entré/hall har noe bom, dvs at enkelte fliser er løsenet fra lim.
-Radon - Eier opplyser om at det har vært avholdt en radonmåling, men det foreligger ingen dokumentasjon på målingen. I egen bolig er det ikke påbudt å måle radonverdiene eller gjøre tiltak, men det anbefales.
-Innvendige trapper - Åpninger mellom trinn i innvendig trapp er større enn dagens forskriftskrav.
-Innvendige dører - Noe knirk i skyvedør. Normal bruksslitasje.
-Overflater på baderom - Baderomsplater fra byggeår. TG 2 grunnet alder og bruksslitasje.
-Gulv på baderom - Det er påvist at høydeforskjell fra topp slukrist til gulv/synlig topp membran ved dørterskel er mindre enn 25 mm.
-Sanitærutstyr og innredning på baderom - TG 2 grunnet alder og bruksslitasje på sanitærutstyr, dusjarmatur og innredning.
-Vegger og himling på baderom - Det er tegn på fuktskader nederst på våtromsplater. Det er vindu/dør med ikke fuktbestandige materialer i våtsonen (ved vask, dusj, badekar, osv.), løsningen eller byggematerialet er uegnet.
-Sluk, membran og tettesjikt på baderom - Mer enn halvparten av forventet brukstid er passert på slukløsningen. Mer enn halvparten av forventet brukstid er passert på membranløsningen.
-Overflater og innredning på kjøkken - Kjøkkenet er opprinnelig av eldre dato, men med fornyede fronter. Det er ikke opplegg for oppvaskmaskin på kjøkkenet.
-Ventilasjon på kjøkken - Noe dårlig trekk fra ventilator. Og det er ikke lys som fungerer i ventilator.
-Vannledninger - Mer enn halvparten av forventet brukstid er passert på innvendige vannledninger.
-Ventilasjon - Det er påvist mangelfull ventilasjon på ett eller flere rom i boligen.
-Varmtvannstank - Det er ikke påvist tilfredsstillende el-tilkobling av varmtvannstank iht. gjeldende forskrift.
-Elektrisk anlegg - Sikringsskap med automatsikringer. Jordfeilbryter og overspenningsvern. Jordfeilbryter varsler noe uregelmessig. Elektriker har kontrollert anlegget og sier at det ikke er noe feil i boligen, men at feilen trolig skyldes en feil på anlegge i området.
-Terrengforhold - Det er påvist dårlig eller flatt fall inn mot grunnmur og muligheter for større vannansamlinger. På gårdsplass er det enkelte steder noe fall mot boligen. Dette er uheldig da vann vil kunne legge seg i området og skape unødvendig fukt inn mot bygget.
-Utvendige vann- og avløpsledninger - Mer enn halvparten av forventet brukstid er passert på utvendige avløpsledninger.

TG-3
-Vaskerom - Våtrommet må oppgraderes for å tåle normal bruk etter dagens krav.
-Baderom - Svertesopp er registrert. Det er mulighet for at det kan forekomme vannlekkasje på våtrommet hvor vann ikke vil gå til sluk. Det er påvist at noen fliser har bom (hulrom under). Det er påvist at høydeforskjell fra topp slukrist til gulv/synlig topp membran ved dørterskel er mindre enn 25 mm. Det er påvist at flisfuger har riss/sprekker. Det er påvist avvik i fallforhold til sluk i forhold til krav i forskrift på byggetidspunktet.

Primærrom
Primærrom: 135 kvm
Følgende rom er inkludert i P-rom:
1. etg. - Entré / hall, stue, kjøkken, soverom, baderom og vaskerom.
2. etg. - Loftstue, 2 soverom og baderom.

Bruksareal
Bruksareal: 155 kvm

Boder
En bod i 1. etg. (6 kvm) og en i 2. etg. (4,9 kvm) samt hobbyrom (4,1 kvm).

Standard
For den utfyllende tekniske standard for øvrig, henvises det til vedlagte tilstandsrapport fra takstmann.

Ferdigattest / midlertidig brukstillatelse
Det foreligger ferdigattest for eiendommen fra 1995.

Elektrisk anlegg
Det gjøres oppmerksom på at en tilstandsrapport kun inneholder en forenklet kontroll av det elektriske anlegget.
Det fremgår av selgers egenerklæring/den bygningskyndiges tilstandsrapport at det mangler/ikke er fremlagt samsvarserklæring (er) for hele/deler av det elektriske anlegget.

Oppvarming
Elektrisk oppvarming. Selger opplyser om et strømforbruk på 17 380 kwh for hele 2022.

Energimerking
Energiattest med energimerke Oppvarmingskarakter Rød - Energikarakter F

Kommunale avgifter
Kr. 23 425 pr. år
Herav:
Renovasjonsgebyr - kr. 8 960
Vann- og avløpsgebyr - kr. 10 884
Eiendomsskatt - kr. 3 581
Det gjøres oppmerksom på at det kan forekomme variasjoner i avgiftene som følge av forbruk og eventuelle endringer i gebyrer/avgifter.

Eiendomsskatt
Det er eiendomsskatt i Oslo kommune. Bunnfradraget i Oslo er i 2023 på inntil 4 millioner kroner for bolig og fritidsboliger. Skattesatsen er 3 promille av eiendomsskattegrunnlaget. Faktura for eiendomsskatt sendes den som er registrert eier av eiendommen på faktureringstidspunktet. Ved eierskifte må kjøper og selger gjøre opp betalingen av eiendomsskatten seg imellom.

Formuesverdi
Formuesverdi for inntektsåret 2021: Som primærbolig Kr. 1 854 938,- Som sekundærbolig Kr. 6 677 778,-

Diverse
Det foreligger godkjente og byggemeldte tegninger. Følgende avviker mellom godkjente byggetegninger og boligen slik den fremstår i dag:

-Enebolig - Baderom i 2. etasje er større enn hva som vises på tegningen. Vegg til garderobe på soverom er ikke på tegningen. Terrasse er ikke lik som tegningen, og det er ikke tegnet inn takoverbygg på terrassen.

-Garasje - Eier har fremvist tegninger. Tegningen viser dør i front av garasjen, som nå er plassert på siden (langveggen) mot
hovedhuset.

Annet
Løsøre og tilbehør:
-Lampe på spisestuen, vegglampe og stålampe på stuen medfølger ikke.
-Innmat i skap på hovedsoverommet medfølger ikke.

Radonmåling
Fra og med 1. januar 2014 må alle som leier ut bolig ha gjennomført radonmåling av boligen og kunne fremvise dokumentasjon på at radonnivåene er forsvarlig. Kravet gjelder alle typer utleieboliger, både de som leies ut av det offentlige, virksomheter og private, inkludert leiligheter og hybler i tilknytning til egen bolig. Også institusjoner o.l. omfattes dersom beboerne betaler leie.

Forpliktelser, rettigheter og servitutter
Eiendommens servitutter følger av dens grunnboksblad.  For servitutter eldre enn fradelingsdato og eventuelle arealoppføringer som kan ha betydning for denne matrikkelenhet henvises det til hovedbruket / avgivereiendommen. For festenummer gjelder henvisningen servitutter eldre enn festekontrakten. Ta kontakt med megler for mer informasjon.

Rettigheter i eiendomsrett:

1993/3498-1/105  Erklæring/avtale  
 22.01.1993 
rettighetshaver: Knr:0301 Gnr:102 Bnr:1068  
rettighetshaver: Knr:0301 Gnr:102 Bnr:1069  
rettighetshaver: Knr:0301 Gnr:102 Bnr:1070  
rettighetshaver: Knr:0301 Gnr:102 Bnr:1071  
rettighetshaver: Knr:0301 Gnr:102 Bnr:1072  
rettighetshaver: Knr:0301 Gnr:102 Bnr:1073  
rettighetshaver: Knr:0301 Gnr:102 Bnr:1074  
Rettigheter til fellesareal, dvs. d.eid.
Kan ikke slettes uten samtykke fra kommunen
Plan- og bygn.etaten

Vei/vann/kloakk
-Eiendommen har adkomst via offentlig veg eller gate.
-Eiendommen er tilknyttet offentlig vannforsyning via private stikkledninger.
-Eiendommen er tilknyttet offentlig avløpsnett via private stikkledninger.

Regulering
Eiendommen ligger i et område regulert til boligbebyggelse.

Overtagelse
Det er mulighet for en rask overtagelse, etter avtale med selger.

Prisantydning, omkostninger og evt. fellesgjeld
kr 7 700 000,- (Prisantydning)

Omkostninger:
kr 200,- (Pantattest kjøper)
kr 585,- (Tingl.gebyr pantedokument)
kr 585,- (Tingl.gebyr skjøte)
kr 192 500,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 7 700 000,-))
--------------------------------------------------------
kr 193 870,- (Omkostninger totalt ved prisantydning)
--------------------------------------------------------
kr 7 893 870,- (Totalpris inkl omkostninger)

Valgfrie omkostninger:
kr 15 050,- (Boligkjøperpakke (valgfritt))
--------------------------------------------------------
kr 7 908 920,- (Totalpris inkl omk og valgfrie omkostninger)

Boligselgerforsikring
Selger har tegnet boligselgerforsikring som dekker selgers ansvar etter avhendingsloven begrenset oppad til kr. 12.000.000,-. Egenerklæringsskjema er vedlagt salgsoppgave.

Betalingsbetingelser
Fullstendig kjøpesum samt omkostninger skal være disponibelt på meglers klientkonto innen dato for overtagelse. Kjøpesummen skal innbetales fra norsk finansinstitusjon og/eller kjøpers konto i norsk finansinstitusjon. Eventuell egenkapital skal innbetales i én samlet betaling fra kjøpers egen konto i norsk finansinstitusjon.

Vederlaget
Følgende er avtalt om meglers vederlag:

Tilrettelegging (Kr.19 900)

Innhenting av boligopplysninger (Kr.5 000)

Tilstandsrapport (Kr.20 000)

Foto, stor pakke med helgetillegg (Kr.13 125)

Foto-drone (Kr.5 000)

Foto, minipakke (Kr.2 500)

Markedspakke (Kr.14 500)

Visnings-/overtagelseshonorar pr. stk. (Kr.2 500)

Innhenting av grunnboksutskrift/servitutter (per stk) (Kr.175)

Tinglysning sikringspant selveier (Kr.585)

Fakturagebyr (factoring) (Kr.2 890)

Oppgjør (Kr.5 500)

Dersom handelen ikke kommer i stand eller at oppdraget sies opp har megleren krav på dekning for
påløpte timer, påløpte visninger, grunn og markedspakke samt utlegg.

Oppdragsnummer
92-23-0121

Budgivning
Eiendomsmegler skal legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden. Vi gjør oppmerksom på at det i forbrukerforhold ikke kan inngis bud med kortere akseptfrist enn kl. 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Eiendomsmegler kan ikke formidle bud med kortere akseptfrist enn dette. Hos EIE stiller vi strengere krav til frister ved budgivning enn det som følger av Forbrukerinformasjon om budgivning punkt 4, vedlagt i salgsoppgaven. Bud skal ikke ha en akseptfrist på mindre enn 30 minutter fra budet inngis. Bud med kortere akseptfrist enn 30 minutter kan bli avvist.

Eiendomsmegler har ikke ansvar for forsinkelser som skyldes tekniske feil. Akseptfristen er absolutt, det vil si at selger må akseptere budet og kjøper meddeles aksepten innen utløpet av akseptfristen. Dersom du utsetter inngivelse av bud til tett opp mot akseptfristen på et annet bud er det en reell fare for at eiendommen kan bli solgt før ditt bud kommer frem til megler og/eller megler rekker å bringe budet videre til selger. Husk alltid å ringe megler etter at du har sendt et bud eller budforhøyelse, for å forsikre deg om at budet er mottatt og kan formidles til selger. For øvrig vises det til vedlagte forbrukerinformasjon om budgivning.

Alle bud og budforhøyelser skal være skriftlig. I tillegg må legitimasjon være fremlagt, og budet skal signeres av budgiver. Eiendomsmegler kan ikke formidle bud før disse kravene er oppfylt. Vi oppfordrer til å inngi bud elektronisk, ved å trykke på "Gå til budgivning" på eiendommens hjemmeside på eie.no eller ved å trykke på knappen "Gi bud" i finn-annonsen. Ved å benytte denne tjenesten vil vilkårene om legitimasjon og signatur fra budgiver være oppfylt. Som kjøper og selger hos EIE vil du få tilsendt budjournalen etter at handel er inngått. Dette innebærer at alle bud vil bli gjort kjent for partene i den endelige kjøpsavtalen. Øvrige budgivere kan be om å få en kopi av budjournalen i anonymisert form. Det er viktig at du gjør deg kjent med all informasjon om boligen, og at du har spurt om det du eventuelt lurer på, før du legger inn et bud.

Boligkjøperpakke og boligkjøperforsikring
EIE har sammen med vår samarbeidspartner lansert et gunstig forsikringskonsept for deg som kjøper bolig gjennom EIE.

Kjøpere (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. husforsikring, innboforsikring, dobbel rentedekning, flytteforsikring og boligkjøperforsikring som gir deg juridisk bistand dersom du ønsker å reklamere på boligkjøpet. Kjøpere (ikke juridiske personer) kan også velge å kun tegne boligkjøperforsikring.

Boligkjøperpakken/boligkjøperforsikring må tegnes senest i forbindelse med kontraktsmøtet.

 Produktark for boligkjøperpakken og boligkjøperforsikring ligger vedlagt i salgsoppgaven. Ta kontakt med megler for ytterligere informasjon.

Lovanvendelse
Eiendommen selges etter reglene i avhendingsloven. Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen. Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakkyndig før det legges inn bud.

Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen. Dette gjelder likevel bare dersom man kan gå ut i fra at det virket inn på avtalen at opplysningen ikke ble gitt eller at feil opplysninger ikke ble rettet i tide på en tydelig måte. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel. Boligen kan ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm.

Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel). Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen «som den er», og selgers ansvar er da begrenset jf. avhl. § 3-9, 1. ledd 2. pktm. Avhendingsloven § 3-3 (2) fravikes, og hvorvidt en innendørs arealsvikt karakteriseres som en mangel vurderes etter avhendingsloven § 3-8. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Med forbrukerkjøp menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.

Hvitvasking
Eiendomsmegler er underlagt lov om hvitvasking og tilhørende forskrift. Hvitvaskingsloven pålegger megler å gjennomføre kundetiltak av både selger og kjøper. Dersom kjøper ikke bidrar til at megler får gjennomført kundetiltak, og dette medfører at transaksjonen ikke kan gjennomføres eller blir forsinket misligholder kjøper avtalen. Dette vil kunne gi selger rettigheter etter avhendingsloven, herunder rett til å heve kjøpet og gjennomføre dekningssalg for kjøpers regning dersom misligholdet er vesentlig. I tilfeller der det er selger som ikke bidrar til at megler får gjennomført løpende kundetiltak underveis i oppdraget må megler stanse gjennomføringen av transaksjonen. Selger vil i så fall ha misligholdt sine forpliktelser, og kjøper vil kunne ha krav mot selger etter avhendingslovens bestemmelser om mislighold og forsinkelse.

Dersom kundetiltak ikke lar seg gjennomføre vil EIE eiendomsmegling ikke kunne bistå med handelen eller foreta oppgjør.

Personvern
Som interessent, budgiver og kjøper vil dine personopplysninger bli registrert og lagret.  Som eiendomsmeglingsforetak har vi plikt til å oppbevare kontrakter og dokumenter i minst 10 år, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 3-7 (3). Dette innebærer at mulighetene for å få slettet personopplysninger er begrenset. Du kan lese om vår behandling av personopplysninger i vår personvernerklæring på https://eie.no/eiendom/personvernerklaering

Avdeling
Sinsen og Rosenhoff Eiendomsmegling AS
EIE Sinsen
Org. nr: 922183201
Trondheimsveien 153-155
0570 Oslo
Tlf: 23 89 69 86

Ansvarlig megler
Eiendomsmegler / Partner Sheraz Gilani

Saksbehandlere
Sheraz Gilani
EIE Sinsen
Eiendomsmegler / Partner
Mob: 98 49 18 85 / E-post: sgi@eie.no

Sett deg godt inn objektet og les salgsoppgaven nøye før du gir bud. Du kan klikke her for å lese mer om budgivingsprosessen.


Gå til budgivning
Valg av eiendomsmeglingsforetak skal være frivillig. Eiendomsmeglingsforetak kan ikke inngå oppdrag om eiendomsmegling dersom inngåelsen av oppdraget er satt som vilkår i avtale om annet enn eiendomsmegling, f.eks. tilbud om lån eller andre banktjenester, jf. Lov om eiendomsmegling § 6-3 (3).
Bilde 3 av Stovnerveien 63 A
For mer om objektet
Stovnerveien 63 A

Kontakt megler

Uansett hva du lurer på, svarer vi deg gjerne. Vi stiller bransjens høyeste krav til oss selv, og skreddersyr råd og løsninger for hver enkelt kunde.

Bilde av iphone som viser EIE-portalen
Få full oversikt
EIE portalen – ditt boligunivers

Du bruker en utdatert nettleser!

Internet Explorer er utdatert og ikke lenger offisielt støttet, og utgjør en stor sikkerhetsrisiko. Du bør avinstallere dette programmet og heller bruke Microsoft Edge, Mozilla Firefox, Google Chrome, Apple Safari eller andre nettlesere som oppdateres jevnlig.

Dersom du fortsetter å bruke nettsiden i Internet Explorer eller andre utdaterte nettlesere, kan du oppleve at nettsiden ser rar ut eller ikke fungerer i det hele tatt.

Les mer her: