Bilde 1 av Heggholmen 23Bilde 2 av Heggholmen 23
Digital salgsoppgave
Heggholmen 23

0150 Oslo • Oslo kommune

Dette objektet er solgt!

Prisantydning

Objektet er solgt!

Indre Oslofjord - Heggholmen. Meget sjarmerende - superidyllisk - strand, brygge, båtplass
Vis i kart
Boligtype
Fritidseiendom
Eierform
Selveier
Antall soverom
3 soverom
Primærrom (P-ROM)
97 m²
Bruksareal (BRA)
97 m²
Bruttoareal (BTA)
105 m²
Prisantydning
kr 6 500 000
Omkostninger
kr 180 270
Totalpris
kr 6 680 270
Byggeår
1910
Tomt
Festet tomt 48024 m²
Oppdragsnummer
60200012
card-default

Marius Berger

Eiendomsmegler MNEF
Les om Marius
Prisantydningkr 6 500 000,-
Boligkjøperpakke Buysure (valgfritt)kr 12 650,-
Pantattest kjøperkr 200,-
Tingl.gebyr pantedokumentkr 585,-
Tingl.gebyr skjøtekr 585,-
Dokumentavgiftkr 166 250,-
  
Totalpris kr 6 680 270
Eiendom
Heggholmen 23, 0150, Oslo

Matrikkel
Gnr. 204 bnr. 1, ideell  andel 202/10 000 i Oslo kommune

Eierform
Selveier

Areal
Primærrom: 97 kvm, Bruksareal: 97 kvm, Bruttoareal: 105 kvm

Antall soverom
3

Byggeår
1910 - modernisert fra 1993 og fremover

Prisantydning
Kr. 6 500 000,-

Totalpris inkl. omkostninger
Kr. 6 500 000,- (Prisantydning)
Omkostninger

Kr. 199,50 (Pantattest kjøper)

Kr. 585,- (Tingl.gebyr pantedokument)

Kr. 585,- (Tingl.gebyr skjøte)

Kr. 162 500,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: kr. 6 500 000,-))
Kr. 163 869,50 (Omkostninger totalt)
Kr. 6 663 869,50 (Totalpris inkl. omkostninger)

Kommunale avgifter
Inkludert i fellesutgiftene.

Eier
Claudia Catalano Kvam

Beliggenhet
Idylliske Heggholmen er beliggende innerst i indre Oslofjord og er en halvøy tilknyttet Gressholmen.

Enheten som er til salgs er en leilighet med et areal på 106 kvm, og som er en del av den gamle arbeiderboligen på øya. Bygget består av i alt 6 leiligheter.

Bebyggelsen er meget sjarmerende, godt ivaretatt og godt vedlikeholdt.

Bygget har en ideell beliggenhet i forhold til sjøutsikt og solforhold - sol fra tidlig morgen til sen kveld - vestvendt mot sjøen og strandområdet ligger noen få skritt unna med badestrand og svarberg. Her  har man panorama sjøutsikt og sen kveldssol.

Fra sameiets tomt, som har et areal på ca. 40 dekar, har man utsikt i alle himmelretninger. Her har man tilgang til store plen-gressarealer, badestrender, badebrygge, stupebrett og svaberg. Heggholmen kan by på en unik flora som er et nydelig skue gjennom sommerhalvåret.

Meget stille og fredelige omgivelser.

Til Heggholmen kommer man med lokalferge fra Aker brygge - man går i land på Gressholmen og der ifra er det ca. 10 minutters gange ut til Heggholmen. Det medfølger en båtplass i felles båtanlegg og en kan dermed eventuelt benytte egen båt.

Heggholmens historie strekker seg tilbake  til begynnelsen av 1900-tallet, hvor det da ble etablert såpefabrikk på øya. Bebyggelsen som i dag er ivaretatt, ble da  benyttet som arbeiderboliger, direktør og funksjonærboliger, skolestue, båthus og fabrikklokaler. Bebyggelsen ble kjøpt av Heggholmens venner i 1993, og fremstår i dag som et idyllisk ferieparadis.

Tomt
Sameiets tomt har et areal på ca. 40 dekar. Her finner man store plen-gressarealer, lekeområder for barn, strandarealer, svaberg, brygger og gangveier.

Adkomst
Med lokalferge fra Aker brygge til Gressholmen - denne går hele året - sjekk rutetider på ruter.no. Ca. 10 minutters gange til Heggholmen.  Ellers med egen båt som fortøyes i felles båtanlegg.

Inneholder
Praktisk og fin planløsning som går over 2 plan. 1. etg. - adkomst via svalgang, entre, kjøkken, stue og hovedsoverom. 2. etg. - trappegang, to rom som benyttes som soverom, bad og toalett.

Det medfølger en bod i felles sjøhus og en båtplass i felles båtanlegg. Ellers felles bebyggelse - festlokale, gamle utedoer samt verkstedsbygning.

Byggemåte
Tak - saltakskonstruksjon tekket med takstein. Vegger - laftekonstruksjon. Grunnmur - betong og stein. Det vises forøvrig til vedlagte tilstandsrapport.

Primærrom
Primærrom: 97 kvm

Bruksareal
Bruksareal: 97 kvm

Standard
Det er generell god hyttestandard. Vegger - malt panel og tømmer. Gulv - heltre gulv i alle rom untatt bad og toalettrom som er flislagt. Tak - malt panel. Kjøkkeinnredning - malt innredning, benkeplate, utslagsvask, komfyr, kjøl og frys. Baderom innredet med dusj og servantinnredning. Toalettrom med tørrklosett og vask. Peisovn i stue. For utfyllende tekniske standard for øvrig henvises det til vedlagt tilstandsrapport.

Ferdigattest
Det foreligger ikke ferdigattest - gammel bebyggelse.

Oppvarming
Elektrisk og vedfyring i peis.

Energimerking
Boligen er ikke energimerket.

Eiendomsskatt
Eiendomsskatt er beregnet til: Kr. 0,-.

Fordeling felleskostnader
Fellesutgiftene for denne andelen utgjør kr. 11 800 og dekker festeavgift, forsikring, vedlikeholdsfond, kommunale utgifter.

Faste løpende kostnader
Årlige faste kostnader utgør: Fellesutgifter kr. 11 800,-, innboforsikring kr. 2 500,-, strøm-fyring kr. 5 000,-. En må påregne kostnader knyttet til vedlikehold av arbeiderboligen samt sameiets øvrige felles bygningsmasse. Kopi av vedlikeholdsplan for arbeiderboligen følger vedlagt salgsoppgaven. Hverken selger eller sameiet har oppgitt konkrete summer knyttet til vedlikeholdet.

Forsikring med polisenummer
IF Polisenummer: SP 592789.8.1

Formuesverdi
Ikke oppgitt av Skattetaten.

Tekniske installasjoner:
TV-tuner følger ikke med objektet, da det følger abonnementet til eier.

Diverse
Sameiets navn er - Heggholmens venner - stiftet i 1993. Sameiet teller i dag 13 sameiere. Som sameier plikter man å følge de lover og regler som gjelder for sameiet. Kopi av vedtekter og ordensregler følger vedlagt salgsoppgaven. Dugnadsplikt for arbeiderboligen samt sameiets øvrige felles bygningmasse og uteanlegg.

Deler av tomtearealet er avsatt til naturreservat. dette medfører strenge restriksjoner på bruken av arealet.

Det medfølger en båtplass i felles båtanlegg tilhørende sameiet.

Avløp går i grøft i grunn.

Heggholmen fyr står på sameiets tomt. Dette er eid av Oslo havnevesen og inngår dermed ikke i sameiet.

Eiendommen kan belånes-pantsettes. Det gjøres samtidig oppmerksom på at ikke alle banker godtar pant i ideelle andeler.

Innbo medfølger handelen med unntak av følgende - spisebord på kjøkken, gulvtepper,  krydderhylle, skjenk/sofa i stue, rosemalt vegghengt skap, 2 x rosemalte kister, grønn kommode, bestikk, kjeler m.m. og 1 seng i soverom i 2. etg.

Radonmåling
Fra og med 1. januar 2014 må alle som leier ut bolig ha gjennomført radonmåling av boligen og kunne fremvise dokumentasjon på at radonnivåene er forsvarlig. Kravet gjelder alle typer utleieboliger, både de som leies ut av det offentlige, virksomheter og private, inkludert leiligheter og hybler i tilknytning til egen bolig. Også institusjoner o.l. omfattes dersom beboerne betaler leie.

Forpliktelser, rettigheter og servitutter
Eiendommens servitutter følger av dens grunnboksblad.  For servitutter eldre enn fradelingsdato og eventuelle arealoppføringer som kan ha betydning for denne matrikkelenhet henvises det til hovedbruket / avgivereiendommen. For festenummer gjelder henvisningen servitutter eldre enn festekontrakten. Ta kontakt med megler for mer informasjon.


Festeavtale
Det er to festeavtaler for tomtearealet. For den nordlige delen ( mot Oslo by ) er bortfester Oslo havnevesen. Kopi av festeavtalen følger vedlagt i salgsoppgaven. For den sør-østre delen ( retning Nesodden og Bunnefjorden ) er bortfester Statsbygg. Festekontrakten for denne er ikke mulig å oppdrive hverken av Statsbygg eller sameiet..

Utleie
Utleie er tillatt.

Vei/vann/kloakk
Sisternevann med tank i kjeller som er for alle leilighetene i dette bygget. Utløp går i grunnen. Denne enheten har tørrklosett ( Cinderella ). Offentlig vann er i disse dager lagt frem til Gressholmen og videre til bebyggelsen ved båthavnen på Heggholmen. Det antas at dette kan videreføres til sameiets bebyggelse i de nærmeste årene.

Regulering
Eiendommen er regulert til fritidsbolig. Kopi av situasjonskart, målebrev, reguleringsplaner m/bestemmelser er vedlagt salgsoppgave. Vi oppfordrer interessenter til å gjøre seg kjent med disse.

Bygget står oppført på Byantikvarens gule liste.

Odel og konsesjon
På grunn av eiendommens størrelse kreves det egenerklæring om konsesjonsfrihet. Dvs. at kjøper må erklære på eget fastsatt skjema at eiendommen ikke er konsesjonspliktig, eller at bruken av eiendommen ikke vil utløse konsesjon. Det er en forutsetning for avtalen at egenerklæringsskjema om konsesjonsfrihet fylles ut av kjøper, og at denne godkjennes av kommunen før overtakelse av eiendommen finner sted. Det vil ikke kunne foretas oppgjør før egenerklæringsskjema foreligger i signert og godkjent stand.

Det hviler ikke odel på eiendommen.

Overtagelse
Overtagelse etter avtale med selger.

Prisantydning, omkostninger og evt. fellesgjeld
Kr. 6 5000 000,- (Prisantydning)
Omkostninger

Kr. 199,50 (Pantattest kjøper)

Kr. 585,- (Tingl.gebyr pantedokument)

585,- (Tingl.gebyr skjøte)

Kr. 162 500,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 6 500 000,-))
Kr. 163 869,50 (Omkostninger totalt)
Kr. 6 663 869,50 (Totalpris inkl. omkostninger)

Boligselgerforsikring
Selger har tegnet boligselgerforsikring som dekker selgers ansvar etter avhendingsloven begrenset oppad til kr. 10.000.000,-. Egenerklæringsskjema er vedlagt salgsoppgave.

Betalingsbetingelser
Fullstendig kjøpesum samt omkostninger skal være disponibelt på meglers klientkonto innen dato for overtagelse.

Lov om tiltak mot hvitvasking og terrorfinansiering(hvitvaskingsloven) pålegger eiendomsmegleren å gjennomføre legitimasjonskontroll og risikovurdering av alle kunder og/eller eventuelle reelle rettighetshavere. Dersom kundene ikke oppfyller lovens krav eller eiendomsmegler har mistanke om at transaksjoner har tilknytning til utbytte av straffbare handlinger eller forhold som rammes av straffeloven §§ 131 - 136 a, kan eiendomsmegleren stanse gjennomføring av handelen. Eiendomsmegleren kan ikke holdes ansvarlig for de konsekvenser dette vil kunne få for partene eller andre som har interesser i eiendomshandelen.

Vederlaget
Følgende er avtalt om meglers vederlag:

Meglers vederlag, som er provisjonbasert, betales av selger. Provisjonen utgjør kr. 126 000,- dersom
eiendommen selges til prisantydning. I tillegg betaler selger avtalte utlegg.
Dersom handelen ikke kommer i stand eller at oppdraget sies opp har megleren krav på et vederlag på
kr. 48 000,-, påløpte visninger, grunn og markedspakke samt utlegg.

Oppdragsnummer
60-20-0012

Budgivning
Eiendomsmegler skal legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden. Vi gjør oppmerksom på at det i forbrukerforhold ikke kan inngis bud med kortere akseptfrist enn kl. 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Eiendomsmegler kan ikke formidle bud med kortere akseptfrist enn dette. Hos Eie stiller vi strengere krav til frister ved budgivning enn det som følger av Forbrukerinformasjon om budgivning punkt 4, vedlagt i salgsoppgaven. Bud skal ikke ha en akseptfrist på mindre enn 30 minutter fra budet inngis. Bud med kortere akseptfrist enn 30 minutter kan bli avvist. For øvrig vises det til vedlagte forbrukerinformasjon om budgivning.

Alle bud og budforhøyelser skal være skriftlig. I tillegg må legitimasjon være fremlagt, og budet skal signeres av budgiver. Vi oppfordrer til å inngi bud elektronisk, ved å trykke på "Gå til budgivning" på eiendommens hjemmeside på eie.no. Ved å benytte denne tjenesten vil vilkårene om legitimasjon og signatur fra budgiver være oppfylt. Som kjøper og selger hos EIE vil du få tilsendt budjournalen etter at handel er inngått. Dette innebærer at alle bud vil bli gjort kjent for partene i den endelige kjøpsavtalen. Øvrige budgivere kan be om å få en kopi av budjournalen i anonymisert form. Det er viktig at du gjør deg kjent med all informasjon om boligen, og at du har spurt om det du eventuelt lurer på, før du legger inn et bud.

Boligkjøperpakke
Eie har i samarbeid med If lansert et gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert til en meget konkurransedyktig pris.

Kjøper (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. husforsikring, innboforsikring, dobbel rente dekning, flytteforsikring og Boligkjøperforsikring som gir deg juridisk bistand dersom du ønsker å reklamere på boligkjøpet. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte. Ta kontakt med megler for ytterligere informasjon.

Solgt "som den er"
Solgt "som den er" - avhendingsloven (avhl.) § 3-9.
Eiendommen selges "som den er" noe som innebærer at den selges i den stand den er under visning. For en kjøper betyr dette at selgers ansvar for eventuelle mangler er begrenset.
Selv om eiendommen er solgt "som den er" kan det foreligge en mangel dersom boligen er i vesentlig dårligere stand enn hva kjøper kunne forvente ut fra den avtalte kjøpesummen og forholdene ellers. Et "som den er"- forbehold fritar heller ikke selger fra sin opplysningsplikt, og det kan foreligge en mangel hvis selger har holdt tilbake opplysninger om eiendommen som han kjente eller måtte kjenne til og som kjøper hadde grunn til å regne med å få (avhl. § 3-7). Det kan også foreligge en mangel dersom selger eller noen på hans vegne gjennom annonse, salgsoppgave eller annen markedsføring har gitt uriktige opplysninger om eiendommen (avhl. § 3-8).

En manglende eller en uriktig opplysning kan bare gjøres gjeldende mot selger dersom den har hatt innvirkning på den avtalen som er inngått.

Alle interessenter oppfordres til å sette seg inn i vedlagte egenerklæring fra selger, samt til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis.

Opplysninger i salgsoppgaven er godkjent av selger. Hele salgsoppgaven må gjennomgås grundig av interessenten(e). I tillegg oppfordres interessentene(e) til å sette seg inn i alle relevante dokumenter fra forretningsfører, f.eks. vedtekter, årsberetning, eventuelle husordensregler mv.

Avdeling
LDW AS
EIE Vinderen
Org. nr:913752260
Borgenveien 66
0373 Oslo
Tlf: , Fax:

Ansvarlig megler
Marius Berger

Saksbehandlere
Marius Berger
EIE Vinderen
Mob: 41 30 12 83 / E-post: marius.berger@eie.no

EIE Vinderen
/

Sett deg godt inn objektet og les salgsoppgaven nøye før du gir bud. Du kan klikke her for å lese mer om budgivingsprosessen.

Vennligst ta kontakt med megler om budgivningen.

Valg av eiendomsmeglingsforetak skal være frivillig. Eiendomsmeglingsforetak kan ikke inngå oppdrag om eiendomsmegling dersom inngåelsen av oppdraget er satt som vilkår i avtale om annet enn eiendomsmegling, f.eks. tilbud om lån eller andre banktjenester, jf. Lov om eiendomsmegling § 6-3 (3).
Bilde 3 av Heggholmen 23
For mer om objektet
Heggholmen 23

Kontakt megler

Uansett hva du lurer på, svarer vi deg gjerne. Vi stiller bransjens høyeste krav til oss selv, og skreddersyr råd og løsninger for hver enkelt kunde.

Bilde av iphone som viser EIE-portalen
Få full oversikt
EIE portalen – ditt boligunivers

Du bruker en utdatert nettleser!

Internet Explorer er utdatert og ikke lenger offisielt støttet, og utgjør en stor sikkerhetsrisiko. Du bør avinstallere dette programmet og heller bruke Microsoft Edge, Mozilla Firefox, Google Chrome, Apple Safari eller andre nettlesere som oppdateres jevnlig.

Dersom du fortsetter å bruke nettsiden i Internet Explorer eller andre utdaterte nettlesere, kan du oppleve at nettsiden ser rar ut eller ikke fungerer i det hele tatt.

Les mer her: