Bilde 1 av Bentsebrugata 16 HBilde 2 av Bentsebrugata 16 H
Digital salgsoppgave
Bentsebrugata 16 H

0476 Oslo • Oslo kommune

Dette objektet er solgt!

Prisantydning

Objektet er solgt!

Lekker 2-roms m/svært attraktiv beliggenhet - Nydelig kjøkken - Solrik balkong - Usjenert mot bakgård i høy 1. etg.
Vis i kart
Boligtype
Leilighet
Eierform
Borettslag
Etasje
1
Primærrom (P-ROM)
36 m²
Bruksareal (BRA)
37 m²
Bruttoareal (BTA)
40 m²
Fellesutgifter
kr 3 663 / Mnd
Prisantydning
kr 3 600 000
Omkostninger
kr 15 504
Fellesgjeld
kr 210 351
Totalpris
kr 3 825 855
Fellesformue
kr 9 206
Byggeår
1938
Tomt
Fellestomt 3368 m²
Oppdragsnummer
71210088
card-default

Jon Solberg

Daglig leder / Eiendomsmegler / Partner
Les om Jon
Prisantydningkr 3 600 000,-
Fellesgjeldkr 210 351,-
Gebyr utlysing forkjøpsrett (kjøper)kr 7 494,-
Boligkjøperpakke If (valgfritt)kr 6 850,-
Pantattest kjøperkr 200,-
Tingl.gebyr BRL-skjøte - Statens Kartverkkr 480,-
Tingl.gebyr pantedokument BRL - Statens Kartverkkr 480,-
  
Totalpris kr 3 825 855
Eiendom
Bentsebrugata 16 H, 0476 Oslo, Etasje: 1

Matrikkel
Gnr. 225 bnr. 29, andelsnr. 4 i Myrahagen Borettslag med orgnr. 950376457 i Oslo kommune

Eierform
Borettslag

Areal
Primærrom: 36 kvm, Bruksareal: 37 kvm, Bruttoareal: 40 kvm
Vedlagte plantegninger er ikke målbare. Arealene er hentet fra takstrapport. Areal og rom er angitt og definert etter dagens faktiske bruk, uavhengig av hva som er godkjent fra bygningsmyndighetene.

Byggeår
1938

Tomt
Fellestomt 3368 m²

Prisantydning
3 600 000

Andel fellesgjeld/Fellesformue
Andel fellesgjeld: kr. 210 351,- pr. 20.04.2021
Andel fellesformue: kr. 9 206,- pr. 31.12.20

Totalpris inkl. fellesgjeld
3 600 000,- (Prisantydning)
210 351,- (Andel av fellesgjeld)

3 810 351,- (Pris inkl. fellesgjeld)

Omkostninger
7 494,- (Gebyr utlysing forkjøpsrett (kjøper))
6 850,- (Boligkjøperpakke If (valgfritt))
200,- (Pantattest kjøper)
480,- (Tingl.gebyr BRL-skjøte - Statens Kartverk)
480,- (Tingl.gebyr pantedokument BRL - Statens Kartverk)

15 504,- (Omkostninger totalt)

3 825 855,- (Totalpris inkl. omkostninger)

Felleskostnad
Kr. 3 663,- pr. mnd.

Felleskostnad inkluderer
Varmtvann, sentralfyring, renter og avdrag felles lån, kommunale avgifter, forretningsførsel og felles forsikring med mer.

Sikringsordning fellesgjeld
Et borettslag er organisert som et selskap, dette innebærer at dersom noen av andelseierne ikke betaler sine fellesutgifter må borettslaget selv ta tapet og fordele det på de øvrige andelseieren, man kan på denne måten bli tvunget til å betale dersom andre ikke betaler sine fellesutgifter. For å hindre at dette skjer er borettslaget tilknyttet en sikringsordning som dekker borettslagets tap i en fastsatt periode dersom noen av andelseierne ikke betaler sin fellesutgifter. Sikringsordningen er levert av OBOS Factoring AS.

Kommunale avgifter
Kommunale avgifter dekkes gjennom fellesutgiftene i borettslaget.

Eier
Linda Nyrud

Beskrivelse
Jon Solberg i EIE Løren ønsker velkommen til denne perlen av en leilighet i Bentsebrugata 16 H. Dette er en nydelig leilighet som ligger i høy 1. etg. (2. etg. mot bakgård). Her bor du helt skjermet for innsyn og med flott grønn utsikt fra stue, soverom og balkong. Balkongen er sørvestvendt og har meget gode solforhold. Her bor du sentralt, men i skjermede og vakre omgivelser.

Kort fortalt:
- Svært sjarmerende og flott 2-roms.
- Rolig og usjenert beliggenhet mot bakgård.
- Sørvestvendt balkong med nydelige solforhold og flott grønn utsikt.
- Drømmekjøkken fra HTH med lekre detaljer (2017)
- Pent flislagt bad med opplegg for vaskemaskin.
- 2 boder i fellesarealer
- Gangavstand til "alt"
- Varmtvann og oppvarming inkludert.
- Ingen dok.avg.
- IN-ordning.

Velkommen til hyggelig visning med EIE!

Parkering
Gateparkering etter gjeldende bestemmelser.

Beliggenhet
Leiligheten er beliggende i et populært borettslag på Torshov. Borettslaget ligger tilbaketrukket som gjør at man kan sove godt i rolige omgivelser. I nærområdet finner du alt du trenger av butikk- og servicetilbud lett tilgjengelig med blant annet flere søndags- og kveldsåpne matbutikker. Det er Åpent Bakeri med byens beste bakevarer og pizzaservering på kveldstid, Oslos "beste" slakter Strøm Larsen og grønnsakforretning med kvalitetsrik frukt og grønnsaker til lave priser.

Sandaker senter er en kort gåtur unna med bl.a. Coop Mega, Vinmonopolet, Sandaker Cafe, W.B Samson, Mester Grønn, apotek og Ark med mer. I nærområdet er det flere matbutikker, kaféer, restauranter, spisesteder, skoler, mange fine barnehager, bank, flere treningssentre, samt et varierende kulturtilbud, som Soria Moria med musikkscenen Cosmopolite og Torshovteatret, Trikkestallen med teater og flott uteservering sommerstid.

Det er gåavstand til Torshov torg med Rema1000, Apotek 1, Nille, Mr Fish, Torshov torg blomster og Posten. Videre har du restauranter og uteserveringer som Bruun Larsen, Albatross og Grisen som er et populært møtested, og er du på jakt etter tidenes Italienske pizza har du Caminito rett ved Torshov torg for å nevne noen. Her finner du alle servicetilbud du trenger i en travel hverdag.

Det er kort vei til Handelshøyskolen BI i Nydalen og Storo Storsenter som er Oslos største shoppingsenter med 130 butikker, spisesteder og tjenester, og som har et stort Sats-treningssenter på 3.000 m².

Foruten Torshovparken er det også kort gange til flotte grøntområder i Torshovdalen med bl.a. skatepark, og til fine turstier langs Akerselva som går opp til Nordmarka og ned til sentrum. Sydsiden av Torshovparken er oppgradert med flott aktivitetspark for store og små, med bl.a. sandvolleyballbane, minigolf og mulighet andre ballspill, samt isbane om vinteren.

God offentlig kommunikasjon finner du også i nærområdet - på dagtid går trikken hvert 5. minutt til bl.a. Grünerløkka og sentrum (trikk nr. 11, 12 og 17). Bussruter i nærområdet inkluderer blant annet rute 20 til Majorstuen/Skøyen, rute 30 til BI Nydalen og Huk/Bygdøy, og rute 56 til Solemskogen i Nordmarka med flott turterreng. T-banen går fra Sinsen og Storo og Flybussekspressen går fra Ring 2 og Storo.

Bebyggelse
Området består hovedsakelig av eldre blokkbebyggelse.

Tomt
Fellestomt, 3368 m²

Opparbeidede fellesområder med plen, beplantning og asfalterte internveier.

Adkomst
Det vil bli skiltet med EIE visningsskilt på oppsatte fellesvisninger.

Se vedlagt kartskisse i annonsen. Ved å trykke på kartet får du enkelt tilgang til en spesifisert reiserute fra ønsket startdestinasjon til den aktuelle boligen.

Inneholder
Arealbeskrivelse:
1.etasje: P-rom: 37 kvm som består av entré, bad, stue med delvis åpen løsning mot kjøkken og soverom.

Annet: Det er kjellerbod på ca. 3,7 kvm og loftsbod på ca. 3,9 kvm i gulvareal.

Byggemåte
Informasjon om byggemåte er hentet fra boligsalgsrapport utført av inspektør Daniel Buchhave:
Boligbygg over fem etasjer samt kjeller og loft. Bygningen har støpt gulv mot grunn, grunnmur, bærende vegger og skillende dekker i hovedsak av betong-/murkonstruksjoner. Utvendige fasader er forblendet med teglstein. Tak av trekonstruksjoner tekket med plater (taket er ikke besiktiget). Leiligheten har Nordic finert entrédør med brannklasse B30 og lydklasse 35dB. Balkongdør og vinduer med to-lags glass og karmer/rammer av tre.
Balkongdør og vindu i stue fra 2010. Vinduer på soverom fra 1987. Tilknyttet felles varmtvann/oppvarming. Sentralvarme til radiatorer i stue og soverom. Elektrisk gulvvarme på bad.

For ytterligere informasjon om byggemåte se boligsalgsrapport som ligger vedlagt. Det er viktig at interessenter setter seg inn i  rapporten. Interessenter oppfordres til å kontakte takstmann ved eventuelle bygningstekniske spørsmål.

Primærrom
Primærrom: 36 kvm
Følgende rom er inkludert i P-rom: entré, bad, stue med delvis åpen løsning mot kjøkken og soverom.

Bruksareal
Bruksareal: 37 kvm

Boder
Andelen disponerer 2 boder på fellesområder med kjellerbod på ca. 3,7 kvm og loftsbod på ca. 3,9 kvm i gulvareal.

Standard
Entré
Her kommer du inn i en lys og praktisk entré med malte lyse vegger og slipt originalt gulv. Fra entréen er det direkte tilgang til innvendig bod/kott med plass for oppbevaring.

Stue med utgang til balkong
Leiligheten har en romslig stue med god plass til sofagruppe og tilhørende møblement. Det er også god plass til spisebord for sene middager med gode venner. Det er dør ut til balkong og stort vindu som gir godt med lys. Stuen har originalt tregulv. Det er foldedør mellom stue og kjøkken.

Fra stuen er det utgang til sydvestvendt solrik balkong på ca. 3 kvm. Balkongen er belagt med terrassebord og vender ut mot skjermede fellesområder. Her kan du nyte sene sommerkvelder og få sommeren inn når du åpner balkongdøren.

Kjøkken
Leiligheten har et moderne kjøkken i delvis åpen løsning mot stue. Kjøkkenet har nydelig kjøkkeninnredning fra HTH fra 2017. Det er benkeplate av stenkompositt og en rekke smarte løsninger som pop-up strømsøyle, LED benkeskapsbelysning og stikkontakter under overskap. Kjøkkenet har motoriserte nedfellbare hyller i bakkant av to overskap av typen Magic Move. Det er integrerte hvitevarer: kjøleskap med fryser fra Siemens, oppvaskmaskin og komfyr fra Miele og induksjonstopp fra AEG.

Bad
Badet ble oppgradert av borettslaget i 2004 og fremstår med god standard. Badet har opplegg for vaskemaskin, dusjnisje med innfellbare dører og godt med innredning for oppbevaring.

Soverom
Soverommet ligger også rolig til mot bakgård og har god plass for stor seng. Videre har rommet to store garderobeskap fra 2017 med skyvedører på hhv. 2 meter og 1,5 meter. Det er slipt gulv på soverommet og malt i 2017.

Egenerklæring:
Kjenner du til om det er/har vært feil ved våtrommene, f. eks. sprekker, lekkasje, råte, lukt eller soppskader?
- Nei, badet ble pusset opp i regi av borettslaget før jeg flyttet inn.

Kjenner du til om det er/har vært problemer med drenering, fuktinnsig, øvrig fukt eller fuktmerker i underetasje/kjeller?
- Ja, utbedret i regi av borettslaget.

Kjenner du til om det er/har vært utført arbeider på el-anlegget eller andre installasjoner (f.eks. oljetank, sentralfyr, ventilasjon)?
- Ja, kun faglært ved Smart elektro. Oppgradering av el-anlegg ibm oppussing.

Foreligger det samsvarserklæring for hele eller deler av det elektriske anlegget (i henhold til forskrift om lavspenningsanlegg)?
- Ja, oppgradering ble utført av faglært.

Kjenner du til om det er utført kontroll av el-anlegget og/eller andre installasjoner (f.eks. oljetank, sentralfyr, ventilasjon)?
- Ja, i regi av borettslaget.

Kjenner du til om det er innredet/bruksendret/bygget ut kjeller eller loft eller andre deler av boligen?
- Ja, kjøkken omgjort til soverom og flyttet inn i tidl. sovealkove.

Er innredningen/utbyggingen godkjent hos bygningsmyndighetene?
- Nei, det er ikke gjort endringer som krever godkjennelse av bygningsmyndighetene.

Kjenner du til om det er foretatt radonmåling?
- Ja, rundt 5 år siden.

Tilbehør
Følgende medfølger:
- Hvit hylle i stue på vegg mot soverom.
- Integrerte hvitevarer på kjøkken

Følgende medfølger ikke:
- Alt fastmontert i gang og stue.
- Lampene i gang, stue, kjøkken og soverom

Konklusjon boligsalgsrapport:
Takstmannen vurderer eiendommens tilstandsgrad fra TG0-3, der TG0/1 er best og TG3 er dårligst.
Bad er gitt TG0/TG1 som hovedkarakter, men noen punkter er vurdert til TG2:
- Ventilasjon, da det er naturlig ventilasjon og ikke mekanisk avtrekk.
- Overflater vegger, da det registreres bomlyd i enkelte fliser noe som indikerer manglende vedheft mellom flis og underlag.
- Registrert elastisk flisfuge i dusjsonen med manglende vedheft.

Kjøkken er gitt TG0/TG1 som hovedkarakter, men ventilasjon er vurdert til TG2 da det er kullfilter og ikke eget utkast ut av bygget.

Det er gitt TG2 på radiator på soverom samt røropplegg for radiatorer, da det er vurdert til å ha en alder som tilsier at det er begrenset/usikker restlevetid.

For utfyllende tekniske standard for øvrig henvises det til vedlagt boligsalgsrapport.

Ferdigattest
Det foreligger expedisjonsdokument fra 1939. Dokumentet følger som vedlegg til salgsoppgaven.

Det er foretatt søk etter byggetegninger hos saksinnsyn ved Oslo kommune, men det er ikke lyktes å finne byggetegninger fra nr. 16 H. Meglerforetaket har derfor ikke hatt mulighet for å kontrollere hvorvidt dagens bruk er byggesøkt, og eller samsvarer med det som er byggesøkt, eller er godkjent. Kjøper overtar ansvar for nevnte forhold.

Oppvarming
Leiligheten er tilknyttet felles varmtvann/oppvarming. Det er sentralvarme til radiatorer i stue og soverom. På bad er det elektrisk gulvvarme.

Energimerking
Energiattest med energimerke Oppvarmingskarakter Grønn - Energikarakter G

Eiendomsskatt
For 2021 betales det ikke eiendomsskatt for denne boligen.

Det er eiendomsskatt i Oslo kommune. Bunnfradraget i Oslo er i 2021 på 4 millioner kroner for bolig og fritidsboliger. Skattesatsen i 2020 er 3 promille av eiendomsskattegrunnlaget. For mer informasjon se: https://www.oslo.kommune.no/skatt-og-naring/skatt-og-avgift/eiendomsskatt/hvor-mye-skal-du-betale-i-eiendomsskatt/. Faktura for eiendomsskatt sendes den som er registrert eier av eiendommen på faktureringstidspunktet. Ved eierskifte må kjøper og selger gjøre opp betalingen av eiendomsskatten seg imellom.

Fordeling felleskostnader
Fellesutgifter: kr 3 663,- pr.mnd.

Fellesutgiftene fordeles slik:
Felleskostnader kr. 3 067 ,-
Kapitalkostnader lån kr. 596 ,-
Kapitalkostnader lån kr. 181 ,-
Kapitalkostnader lån kr. 177 ,-

Styret opplyser at det er oppstått en akutt sak vedrørende gamle radiatorventiler i kjellere som må byttes i løpet av sommeren. Arbeidet med dette har akkurat startet og per nå har ikke styret oversikt over omfanget eller kostnader, så det kan komme kostnader som faller på kjøper tilknyttet dette.

Styret opplyser at det vil være behov for utbedring av takene neste år og at det jobbes med å finne løsninger. De har foreløpig ikke noen spesifikk kostnadsoversikt, men ser det sannsynlig at felleskostnadene vil få en økning i forbindelse med dette i løpet av 2021.

Faste løpende kostnader
Boligen er tilknyttet Telia som leverandør av kabel-tv og internett. Priser kan sjekkes på tilbyder hjemmeside. TV-tuner medfølger ikke.

Spesifikasjon av fellesgjeld
Borettslaget har tre lån i OBOS banken:

Lån 1:
Annuitetslån med flytende rente 1,78 %.
Restløpetid: 7 mnd.
Restgjeld er kr. 343 024 ,-.
Andel av restgjeld er kr. 1 437 ,- pr. 20.04.2021.
Kapitalkostnader pr. mnd.: kr. 181 ,-
Antall terminer pr år: 12

Lån 2:
Annuitetslån med flytende rente 1,78 %.
Restløpetid: 13 år og 11 mnd.
Restgjeld er kr. 12 921 012 ,-.
Andel av restgjeld er kr. 88 071 ,- pr. 20.04.2021.
Kapitalkostnader pr. mnd.: kr. 596 ,-
Antall terminer pr. år: 12

Lån 3:
Annuitetslån med flytende rente 1,78 %.
Restløpetid: 20 år
Restgjeld er kr. 28 843 113 ,-.
Andel av restgjeld er kr. 120 843 ,- pr. 20.04.2021.
Kapitalkostnader pr. mnd.: kr. 177 ,-
Avdragsfrihet til og med: 01.03.2022
Estimert endring i kapitalkostnader etter avdragsfrihet: kr. 446 ,-
Antall terminer pr. år: 12

Det gjøres oppmerksom på at borettslaget hittil kun har betalt renter på lån 3. Første avdrag forfaller til betaling 01.03.2022, og dette vil føre til en økning i fellesutgifter pr. måned med kr. 446 ,-. Lån nr. 1 med restgjeld kr. 1 437 ,- vil være nedbetalt innen avdrag på lån 3 begynner å løpe, slik at kapitalkostader knyttet til dette lånet kommer til fradrag med kr. 181,-. Faktisk økning fra 01.03.2022 er da beregnet til kr. 265,- og faktiske felleskostnader beregnes til kr. 3 928,-. Beregningen forutsetter samme rentenivå.

Det er mulighet for individuell nedbetaling av lån nr. 3. Ta kontakt med forretningsfører for ytterligere informasjon.

Årsregnskap
Regnskap for 2019 viser et underskudd på kr. 7 785 614. Underskuddet dekkes ved overføring fra egenkapital.
Budsjett for 2020 viser et overskudd på kr. 2 222 680.

Forsikring med polisenummer
If skadeforsikring Polisenummer: 881140

Formuesverdi
Formuesverdi er ikke fastsatt, men fastsettes av Likningskontoret etter en beregningsmodell om hensyntar om boligen er en såkalt "primærbolig" (der boligeier er bosatt iht. Folkeregisteret) eller "sekundærbolig" (andre boliger man eier). Formuesverdi for primærbolig vil normalt utgjøre ca. 25 % av den beregnede kvadratmeterprisen multiplisert med boligens areal. For sekundærboliger vil likningsverdi normalt utgjøre ca. 90 % av den beregnede kvadratmeterprisen multiplisert med boligens areal. For mer informasjon, se www.skatteetaten.no.

Borettslag
Borettslag: Myrahagen Borettslag, Orgnr: 950376457

Borettslaget består av 180 andelsleiligheter. Myrahagen Borettslag er registrert i Foretaksregisteret i Brønnøysund med organisasjons-nummer 950376457, og ligger i bydel Sagene i Oslo kommune med følgende adresse: Bentsebrugt 16 A-J og Bentsebrugt 18 A-F. Gårds- og bruksnummer: gnr. 225 bnr. 27/28/29/30. Styreleder i borettslaget er Kirsten Gulbrandsen.

Borettslaget har egen hjemmeside: http://myrahagen.herborvi.no/. Borettslaget har hagegruppe og parsellkasser man kan låne. Det er aktiv Facebook gruppe for borettslaget.

Borettslaget fikk i 2019 utarbeidet en tilstandsrapport av OPAK for vedlikeholdsplan de neste 9-10 årene. Det budsjetteres med vedlikehold i budsjett hvert år.

Borettslaget har avtale med vaktmester og Securitas.

Borettslaget har fellesvaskeri i kjeller med to vaskemaskiner og tørketrommel. Vaskeriets åpningstider er 8-22 hverdager, 10-19 på lørdager og 12-20 på søndager.

Borettslaget har gjort en rekke vedlikeholdsprosjekter de siste årene som:
- Dreneringsprosjekt i 2018
- Overgang til bergvarme i 2018
- Ny avfallsløsning og inngangsdører i 2019.

Det skal installeres nytt callinganlegg i mai og nøkkelsystem med elektronisk nøkkel.

Styret opplyser at det er oppstått en akutt sak vedrørende gamle radiatorventiler i kjellere som må byttes i løpet av sommeren. Arbeidet med dette har akkurat startet og per nå har ikke styret oversikt over omfanget eller kostnader, så det kan komme kostnader som faller på kjøper tilknyttet dette.

Videre opplyser styret at det vil være behov for utbedring av takene neste år og at det jobbes med å finne løsninger. De har foreløpig ikke noen spesifikk kostnadsoversikt, men ser det sannsynlig at felleskostnadene vil få en økning i forbindelse med dette i løpet av 2021.

Forretningsfører
OBOS eiendomsforvaltning AS

Styregodkjenning
Kjøper skal godkjennes av styret og har selv risikoen for at godkjennelse blir gitt. Styregodkjennelse kan ikke nektes uten saklig grunn.

Forkjøpsrett
Forkjøpsretten er sendt for utlysning for medlemmer og borettslaget samtidig med salget, og vil være avklart 5 virkedager etter budaksept. Dersom forkjøpsretten benyttes, løses opprinnelig kjøper fra avtalen og alle økonomiske forpliktelser overfor selger bortfaller. Vær oppmerksom på at forretningsfører har anledning til å belaste et ekstra gebyr til den som benytter forkjøpsrett.

Tekniske installasjoner:
TV-tuner følger ikke med objektet, da det følger abonnementet til eier.

Dyrehold
Vanlig dyrehold er tillatt hvis det er meldt skriftlig til styret og dyreholdet ikke er til ulempe for andre brukere av eiendommen.

Diverse
I forkant av og under fyringssesongen skal beboer lufte ut radiatoren.

Annet
Det er observert sølvkre i naboenheter i borettslaget og det er lagt ut gift for å fjerne disse. Det er ikke observert i denne leiligheten.

Radonmåling
Fra og med 1. januar 2014 må alle som leier ut bolig ha gjennomført radonmåling av boligen og kunne fremvise dokumentasjon på at radonnivåene er forsvarlig. Kravet gjelder alle typer utleieboliger, både de som leies ut av det offentlige, virksomheter og private, inkludert leiligheter og hybler i tilknytning til egen bolig. Også institusjoner o.l. omfattes dersom beboerne betaler leie.

Forpliktelser, rettigheter og servitutter
Eiendommens servitutter følger av dens grunnboksblad. 

Følgende servitutter er tinglyst på borettslagets eiendom:
Det er tinglyst bestemmelse vann/kloakkledning i 1937.
Det er tinglyst bestemmelser om felles fyrhus i 1938.

Det er tinglyst felles pant i 1979, felles pant i 2003, felles pant i 2018 med to pant til OBOS-banken og felles pant i 2019.

Det er tinglyst bestemmelse om vei, bestemmelse om anlegg og vedlikehold av ledning fra 1986.
Det er tinglyst erklæring/avtale fra 1993 for gnr. 259 med seksjonsnummer 1-21 for adkomstrett.

For servitutter eldre enn fradelingsdato og eventuelle arealoppføringer som kan ha betydning for denne matrikkelenhet henvises det til hovedbruket / avgivereiendommen. For festenummer gjelder henvisningen servitutter eldre enn festekontrakten. Ta kontakt med megler for mer informasjon.

Borettslaget har lovbestemt første prioritets pant (legalpant) i andelen for opptil 2 x folketrygdens grunnbeløp (2G), jf. borettslagsloven § 5-20. Pantet dekker borettslagets krav på felleskostnader og andre krav borettslaget kan knytte til andelseieren.

Utleie
Iht. brl. § 5-4 (2) har andelseieren mulighet til korttidsutleie i opptil 30 dager i løpet av året.

Andelseier kan ikke uten samtykke fra styret i borettslaget overlate bruken av boligen til andre. Andelseier kan overlate boligen til andre i inntil tre år hvis andelseier har bodd i boligen i minst ett av de to siste årene, jf. borettslagsloven § 5-5. Godkjenning kan bare nektes dersom brukerens forhold gir saklig grunn til det. Godkjenning kan nektes dersom brukeren ikke kunne blitt andelseier. Utleie i andre tilfeller kan godtas ved særlige grunner, jf. borettslagslova § 5-6. Se også borettslagets vedtekter og konferer megler ved spørsmål.

Vei/vann/kloakk
Asfaltert adkomst fra Ring 3 via Maridalsveien, Bergensgata og Bentsebrugata.

Eiendommen er tilknyttet offentlig vann og avløp via private stikk- og fellesledninger. Private ledninger vedlikeholdes for eiers (Borettslagets)regning. For private fellesledninger er der normalt tilknyttet solidarisk vedlikeholdsplikt.

Regulering
Eiendommen er regulert til bolig i reguleringsplan S-2255 fra 1977.

Reguleringskart med bestemmelser kan fås ved henvendelse til megler.

Det er pågående byggesak i Bentsebrugata 16 A-J/18 A-F for etablering av bergvarmeanlegg. For mer info se saksinnsyn på Oslo kommune med saksnummer 201817335.

Det er pågående byggesak i Sandakerveien 24 C bygg A1 med tilbygg, fasadeendring, og bruksendring av parkeringshus til trykkeri og lager. For mer info se saksinnsyn på Oslo kommune med saksnummer 201807614.

Overtagelse
Overtagelse etter avtale med selger.

Prisantydning, omkostninger og evt. fellesgjeld
3 600 000,- (Prisantydning)
210 351,- (Andel av fellesgjeld)

3 810 351,- (Pris inkl. fellesgjeld)

Omkostninger
7 494,- (Gebyr utlysing forkjøpsrett (kjøper))
6 850,- (Boligkjøperpakke If (valgfritt))
200,- (Pantattest kjøper)
480,- (Tingl.gebyr BRL-skjøte - Statens Kartverk)
480,- (Tingl.gebyr pantedokument BRL - Statens Kartverk)

15 504,- (Omkostninger totalt)

3 825 855,- (Totalpris inkl. omkostninger)

Boligselgerforsikring
Selger har tegnet boligselgerforsikring som dekker selgers ansvar etter avhendingsloven. Egenerklæringsskjema er vedlagt salgsoppgaven og interessenter oppfordres til å gjennomgå dette før bud inngis.

Betalingsbetingelser
Fullstendig kjøpesum samt omkostninger skal være disponibelt på meglers klientkonto innen dato for overtagelse.

Lov om tiltak mot hvitvasking og terrorfinansiering(hvitvaskingsloven) pålegger eiendomsmegleren å gjennomføre legitimasjonskontroll og risikovurdering av alle kunder og/eller eventuelle reelle rettighetshavere. Dersom kundene ikke oppfyller lovens krav eller eiendomsmegler har mistanke om at transaksjoner har tilknytning til utbytte av straffbare handlinger eller forhold som rammes av straffeloven §§ 131 - 136 a, kan eiendomsmegleren stanse gjennomføring av handelen. Eiendomsmegleren kan ikke holdes ansvarlig for de konsekvenser dette vil kunne få for partene eller andre som har interesser i eiendomshandelen.

Vederlaget
Følgende er avtalt om meglers vederlag:

Markedspakke (Kr.19 000)
Innhenting av informasjon fra forretningsfører (Kr.4 200)
Innhenting av offentlige opplysninger (Kr.1 740)
Innhenting av servitutter (per stk) (Kr.172)
Oppgjør (Kr.7 200)
Provisjon (Kr.41 903,51)
Tilrettelegging (Kr.13 000)
Tinglysing sikringspant borettslag (Kr.480)
Boligselgerforsikring trekkes i oppgjør (Kr.14 321,20)
Eierskiftegebyr forretningsfører (Kr.5 995)
Innhenting av grunnbok (Kr.808)
Totalt kr. (Kr.108 819,71)
Dersom handelen ikke kommer i stand eller at oppdraget sies opp har megleren krav på dekning for
påløpte timer, påløpte visninger, grunn og markedspakke samt utlegg.

Oppdragsnummer
71-21-0088

Budgivning
Eiendomsmegler skal legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden. Vi gjør oppmerksom på at det i forbrukerforhold ikke kan inngis bud med kortere akseptfrist enn kl. 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Eiendomsmegler kan ikke formidle bud med kortere akseptfrist enn dette. Hos Eie stiller vi strengere krav til frister ved budgivning enn det som følger av Forbrukerinformasjon om budgivning punkt 4, vedlagt i salgsoppgaven. Bud skal ikke ha en akseptfrist på mindre enn 30 minutter fra budet inngis. Bud med kortere akseptfrist enn 30 minutter kan bli avvist. For øvrig vises det til vedlagte forbrukerinformasjon om budgivning.

Alle bud og budforhøyelser skal være skriftlig. I tillegg må legitimasjon være fremlagt, og budet skal signeres av budgiver. Vi oppfordrer til å inngi bud elektronisk, ved å trykke på "Gå til budgivning" på eiendommens hjemmeside på eie.no. Ved å benytte denne tjenesten vil vilkårene om legitimasjon og signatur fra budgiver være oppfylt. Som kjøper og selger hos EIE vil du få tilsendt budjournalen etter at handel er inngått. Dette innebærer at alle bud vil bli gjort kjent for partene i den endelige kjøpsavtalen. Øvrige budgivere kan be om å få en kopi av budjournalen i anonymisert form. Det er viktig at du gjør deg kjent med all informasjon om boligen, og at du har spurt om det du eventuelt lurer på, før du legger inn et bud.

Boligkjøperpakke
Eie har i samarbeid med If lansert et gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert i en pakke til en meget konkurransedyktig pris.
 
Kjøpere (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. husforsikring, innboforsikring, dobbel rente dekning, flytteforsikring og boligkjøperforsikring som gir deg juridisk bistand dersom du ønsker å reklamere på boligkjøpet. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte. Ta kontakt med megler for ytterligere informasjon.

Solgt "som den er"
Solgt "som den er" - avhendingsloven (avhl.) § 3-9.
Eiendommen selges "som den er" noe som innebærer at den selges i den stand den er under visning. For en kjøper betyr dette at selgers ansvar for eventuelle mangler er begrenset.
Selv om eiendommen er solgt "som den er" kan det foreligge en mangel dersom boligen er i vesentlig dårligere stand enn hva kjøper kunne forvente ut fra den avtalte kjøpesummen og forholdene ellers. Et "som den er"- forbehold fritar heller ikke selger fra sin opplysningsplikt, og det kan foreligge en mangel hvis selger har holdt tilbake opplysninger om eiendommen som han kjente eller måtte kjenne til og som kjøper hadde grunn til å regne med å få (avhl. § 3-7). Det kan også foreligge en mangel dersom selger eller noen på hans vegne gjennom annonse, salgsoppgave eller annen markedsføring har gitt uriktige opplysninger om eiendommen (avhl. § 3-8).

En manglende eller en uriktig opplysning kan bare gjøres gjeldende mot selger dersom den har hatt innvirkning på den avtalen som er inngått.

Alle interessenter oppfordres til å sette seg inn i vedlagte egenerklæring fra selger, samt til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis.

Opplysninger i salgsoppgaven er godkjent av selger. Hele salgsoppgaven må gjennomgås grundig av interessenten(e). I tillegg oppfordres interessentene(e) til å sette seg inn i alle relevante dokumenter fra forretningsfører, f.eks. vedtekter, årsberetning, eventuelle husordensregler mv.

Avdeling
Løren & Økern Eiendomsmegling AS
EIE Løren & Økern
Org. nr:916510845
Lørenveien 41 D
0507 Oslo
Tlf: 40 02 00 95, Fax:

Ansvarlig megler
Daglig leder / Eiendomsmegler / Partner Jon Solberg

Saksbehandlere
Jon Solberg
EIE Løren & Økern
Daglig leder / Eiendomsmegler / Partner
Mob: 92 82 32 30 / E-post: jon@eie.no

EIE Løren & Økern
/

Sett deg godt inn objektet og les salgsoppgaven nøye før du gir bud. Du kan klikke her for å lese mer om budgivingsprosessen.

Vennligst ta kontakt med megler om budgivningen.

Valg av eiendomsmeglingsforetak skal være frivillig. Eiendomsmeglingsforetak kan ikke inngå oppdrag om eiendomsmegling dersom inngåelsen av oppdraget er satt som vilkår i avtale om annet enn eiendomsmegling, f.eks. tilbud om lån eller andre banktjenester, jf. Lov om eiendomsmegling § 6-3 (3).
Bilde 3 av Bentsebrugata 16 H
For mer om objektet
Bentsebrugata 16 H

Kontakt megler

Uansett hva du lurer på, svarer vi deg gjerne. Vi stiller bransjens høyeste krav til oss selv, og skreddersyr råd og løsninger for hver enkelt kunde.

Bilde av iphone som viser EIE-portalen
Få full oversikt
EIE portalen – ditt boligunivers

Du bruker en utdatert nettleser!

Internet Explorer er utdatert og ikke lenger offisielt støttet, og utgjør en stor sikkerhetsrisiko. Du bør avinstallere dette programmet og heller bruke Microsoft Edge, Mozilla Firefox, Google Chrome, Apple Safari eller andre nettlesere som oppdateres jevnlig.

Dersom du fortsetter å bruke nettsiden i Internet Explorer eller andre utdaterte nettlesere, kan du oppleve at nettsiden ser rar ut eller ikke fungerer i det hele tatt.

Les mer her: