Bilde 1 av Bentsebrugata 19ABilde 2 av Bentsebrugata 19A
Digital salgsoppgave
Bentsebrugata 19A

0476 Oslo • Oslo kommune

Dette objektet er solgt!

Prisantydning

Objektet er solgt!

SOLGT - Visning avlyst
icon

Unngå doble renteutgifter

Vis i kart
Boligtype
Leilighet
Eierform
Eierseksjon
Eierseksjon
27
Antall soverom
3 soverom
Etasje
3
Internt bruksareal (BRA-i)
80 m²
Bruksareal (BRA)
85 m²
Eksternt bruksareal (BRA-e)
5 m²
Balkong/Terrasse (TBA)
15 m²
Fellesutgifter
kr 3 472 / Mnd
Prisantydning
kr 7 950 000
Omkostninger
kr 222 750
Totalpris
kr 8 172 750
Fellesformue
kr 1 915
Byggeår
1959
Tomt
Fellestomt 1235 m²
Oppdragsnummer
15240063
card-default

Jacob Santiago Salvesen

Eiendomsmegler | Salgsleder | Partner
Les om Jacob
Prisantydningkr 7 950 000,-
Dokumentavgiftkr 212 500,-
Tingl.gebyr pantedokumentkr 500,-
Tingl.gebyr skjøtekr 500,-
Boligkjøperpakke (valgfritt)kr 9 250,-
  
Totalpris kr 8 172 750
Eiendom
Bentsebrugata 19A, 0476 Oslo, Etasje: 3

Matrikkel
Gnr. 224 Bnr. 65 Snr. 27 i Oslo kommune

Boligtype
Leilighet

Eierform
Eierseksjon

Arealer
Totalt BRA 85 kvm består av:
- BRA-i (internt bruksareal): 80 kvm

Følgende rom er inkludert i innvendig bruksareal: Entré, to baderom, stue, kjøkken og tre soverom.

- BRA-e (eksternt bruksareal): 5 kvm

I tillegg kommer TBA (terrasse-/balkongareal): 15 kvm

Areal
Primærrom: 80 kvm, Bruksareal: 85 kvm, BRA-i: 80 kvm , BRA-e: 5 kvm , TBA: 15 kvm
Vedlagte plantegninger er ikke målbare. Oppgitte arealer er hentet fra tilstandsrapport. Eventuelle betegnelser på rom er angitt ut fra faktisk bruk, uavhengig av hva som er godkjent hos bygningsmyndighetene.

Antall soverom
3

Byggeår
1959

Tomt
Fellestomt 1235 kvm

Prisantydning
7 950 000

Tilstandsrapport
Tilstandsrapporten av avholdt av Anders J. Bryhn datert 18.04.2024.

Andel fellesgjeld/Fellesformue
Andel fellesgjeld: kr. 0,- pr. 19.03.2024
Andel fellesformue: kr. 1 915,- pr. pr. 31.12.2023

Totalpris inkl. omkostninger
kr 7 950 000,- (Prisantydning)

Omkostninger:
kr 500,- (Tingl.gebyr pantedokument)
kr 500,- (Tingl.gebyr skjøte)
kr 212 500,- (Dokumentavgift)
--------------------------------------------------------
kr 213 500,- (Omkostninger totalt ved prisantydning)
--------------------------------------------------------
kr 8 163 500,- (Totalpris inkl omkostninger)

Valgfrie omkostninger:
kr 9 250,- (Boligkjøperpakke (valgfritt))
--------------------------------------------------------
kr 8 172 750,- (Totalpris inkl omk og valgfrie omkostninger)

Felleskostnad
Kr. 3 472,- pr. mnd.



Felleskostnad inkluderer
Internett og kabel-TV, felles bygningsforsikring, kommunale avgifter, vedlikehold, vaktmestertjenester, trappevask og styrehonorar.

Totale felleskostnader per mnd er på kr. 3 472 og fordelt på følgende måte:
- Andel felleskostnader fordelt etter eierbrøk: 3.075,-
- Kabel-TV og Internett: 397,-

Kommunale avgifter
Kommunale avgifter betales gjennom felleskostnadene.

Eier
Magnus Osa Lie Ida Cecilie Stakkestad

Beskrivelse
Velkommen til Akerselva!

Kort og godt: Denne leiligheten må oppleves! Vi snakker om en stilren og moderne endeleilighet med svært god internbeliggenhet i byggets 3. etasje. Hele bygget ble nemlig omgjort til leiligheter i 2020/21, og de nye leilighetene ble innredet med stilrene materialvalg og påkostet standard. Planløsningen er derfor svært gjennomtenkt, med fokus på mye lys og luft.

Høydepunkter:
- Store vinduer fra gulv til tak mot Akerselva
- To herlige baderom, hvorav ett er en-suite til hovedsoverommet
- Nydelig infitinty-kjøkken fra Fossline
- Tre romslige soverom
- To franske balkonger
- Privat takparsell målt til ca. 15 kvm
- Spesialbygde garderobeskap
- Heis
- Muligheter for parkeringsleie
- Grønne lunger rett utenfor døren
- Sentralt og tilbaketrukket

Velkommen til en hyggelig visning!

Parkering
Med leiligheten medfølger det ikke parkeringsplass. Det er to gjesteparkeringsplasser rett utenfor bygget. Det er også mulighet for å leie parkeringsplass gjennom utbygger for kr. 2 000,- inkl. mva per mnd. Pr. 19.04.24 er det ingen ledige plasser. Utbygger kan kontaktes på e-post: utleie@gedas.no eller SMS: 95103000.

Ellers er det beboerparkering i området. Ved anskaffelse av beboerparkering kan man parkere døgnet rundt – også utover det som er maksimal parkeringstid - på parkeringsplasser regulert til beboerparkering. Priser for beboerparkering i bydel Frogner, St. Hanshaugen, Gamle Oslo, Grünerløkka og Sagene:

- Bensinbil, dieselbil, hybridbil, ladbar hybridbil: 5 950 kroner for ett år
- Motorsykkel og moped: 2 975 kroner for ett år
- El-bil : 2 000 kroner for ett år
- El-motorsykkel og el-moped: 1 000 kroner for ett år
 
Det tas forbehold om prisendringer. For mer informasjon
se: https://www.oslo.kommune.no/gate-transport-ogparkering/parkering/beboerparkering/.

Beliggenhet
Her har du en perfekt beliggenhet midt mellom Sagene på den ene siden av elva, og Torshov på den andre. Alt du trenger er innen rekkevidde, om det er særegne og koselige butikker, restauranter, marka, trenings- eller kulturtilbud som frister; her er mulighetene mange!

Restauranter som Sagene Lunsjbar, Tiffany's, Sagene Samfunnshus, Villa Paradiso og Mat og Mer har alle sin egen unike atmosfære. Populære Grisen ligger midt på Torshov med nydelig uteservering vår og sommer. Vi har også Restaurant Tyren som er kjent for sin gode tapas og avslappende atmosfære. Jungel pizza ligger på Trikkestallen kan du bl.a. gå på teaterforestilling og nyte uteservering om sommeren. Mjøl bakeri og Norð Bjølsen Bakeri fortjener å trekkes frem som flotte eksempler på godt gammeldags håndverk og ekte service. Sentralt i Arendalsgata finner du Sagene Torg, som byr på et bredt utvalg av blant annet frukt og grønnsaker, samt en spennende ferskvaredisk. Torget blir flittig brukt av beboere i nærområdet og er absolutt verdt et besøk.

Dagligvarehandelen får man gjort unna i en fei. Torshov har flere matbutikker, som Rema 1000, Kiwi, Coop Mega og Coop Extra. Dessuten er det søndagsåpen Bunnpris i Presidentgata. Om man ikke finner alt til ukeshandelen i disse butikkene, finner du Meny i Ringnes Park med et større utvalg. Torshov torg ligger rett i nærheten og her finner du både matbutikk, apotek, Posten, Panduro og sushirestauranten Mr. Fish.

Nieu scene ligger på kulturslottet Soria Moria med humorshow, spisested, utested og quiz. Dette er et perfekt samlingssted for matglade, musikkelskere, kulturentusiaster- og produsenter. Ellers har du et unikt og hyggelig møtested, Mysterud Bar. Valget av navnet på baren er langt fra tilfeldig, da lokalene i en årrekke har vært en særpreget jernvarebutikk drevet av tre generasjoner ved samme navn. Drømmen om en lokal bar i nærmiljøet ble realisert av fem lokale Sagene-gutter, som selv handlet kruttlapper, cowboy- og indianerfigurer på Mysterud da de var små. Baren har et godt utvalg av lokale øltyper fra Oslo-bryggeriene, i tillegg til ulike viner og klassiske cocktails på drinklisten.

En kort spasertur i fine omgivelser langs Akerselva og du ender opp på Grünerløkka eller i Nydalen. I tillegg til flotte grøntområder samt tur- og rekreasjonsmuligheter langs elva, tilbyr området Myraløkka, Bjølsenparken, Geitmyra skolehager og Voldsløkka Idrettsanlegg - sistnevnte med volleyballbaner, skatepark, fotballbaner og joggeløyper. Ikke minst kjøres det opp skispor på Voldsløkka idrettsanlegg vinterstid.

Av treningstilbud finner du SATS på Sagene og Myrens Sportssenter på Torshov. Hos Myrens har man tilgang til selve treningssenteret og Oslo Squash, men også til landets råeste klatresenter.

Utdanningsinstitusjoner som BI Nydalen, Blindern - Universitetet i Oslo, Høyskolen i Oslo og Akershus, Tannlegehøyskolen, Veterinærhøyskolen, Lovisenberg Diakonale Høgskole og Arkitekthøyskolen er alle i nærheten.


Bebyggelse
Det er primært leilighets-/gårdsbebyggelse i området.

Tomt
Fellestomt, 1235 kvm

Opparbeidet tomt med asfaltert gårdsplass med parkeringsplasser.

Adkomst
Se vedlagte kart. Det vil bli satt opp visningsskilt ved fellesvisninger.

Offentlig kommunikasjon
Bydelen er et kollektivt knutepunkt med buss nr. 20 (Galgeberg/Skøyen), 37 (Nydalen/Helsfyr), 54 (Kjelsås/Kværnerbyen) eller 34 (Ekeberg/Tåsen). Fra Torshov går det trikk nr. 11, nr. 12 og nr. 18, samt T-bane fra Nydalen eller Storo Stasjon. I tillegg går Flybussen til Gardermoen fra Arendalsgata, Torshov og Torshovparken.

Inneholder
Entré:
Den gode følelsen begynner allerede i det du kommer inn døren. Leilighetens entré er romslig, og har god plass til flere oppbevaringsmuligheter. Garderobeskapet er spesialtilpasset entreen av finsnekker. I tillegg disponerer leiligheten en kjellerbod på ca. 5 kvm.

Stue:
Stuen er av god størrelse, og med den åpne kjøkkenløsningen er stuen det naturlige oppholdsrommet i leiligheten. Størrelsen på rommet bidrar til muligheter for større spisebord og sofagruppe. De store vindusflatene slipper inn mengder av dagslys. Dette gir rommet en lys og luftig atmosfære. Leiligheten ble ombygget i 2020/2021, og har derfor en gjennomgående god standard.

Kjøkken:
Kjøkkenet ligger praktisk og sosialt til i en åpen løsning mot stuen. Kjøkkenet ble oppgradert og utvidet i 2021, og godt med både skap- og benkeplass. Kjøkkeninnredningen, levert av kvalitetsprodusenten Fossline, består av glatte fronter med metallhåndtak, kompaktlaminat benkeplater, integrert koketopp, stekeovn, oppvaskmaskin, kum med blandebatteri og kjøl/frys.

Hovedsoverom:
Fra stuen finner vi hovedsoverommet. Rommet er av god størrelse, og her har du god plass til både dobbeltseng, tilhørende nattbord og plassbygget garderobeløsning. Du har også direkte tilgang til en-suite baderom via hovedsoverommet.

En-suite bad:
Det pent flislagte baderommet fra 2020/2021 er av svært fin størrelse. Badet er innredet med dusjhjørne, servant med underskap, speil over vask og vegghengt toalett. Det er også opplegg for vask- og tørk, varme i gulvet og downlights i himling.

Soverom II:
Fra kjøkkenet finner vi det andre soverommet. Rommet gjør nytten som barnerom, gjesterom eller kontor. Her er det plass til seng eller annet møblement, og rommet har en plassbygget skyvedørsgarderobe.

Soverom III:
Det tredje og siste soverommet finner vi fra entreen. Dette rommet gjør seg fint som barnerom, kontor eller kanskje et walk-in-garderobe? Alt ettersom hvilket behov du måtte ha. I likhet med det andre soverommet har dette også en innebygd skyvedørsgarderobe.

Baderom:
Fra entreen finner vi det andre badet, som selvsagt står i stil med resten av leiligheten. Dette badet er også innredet med dusjhjørne, servant med underskap, speil over vask og vegghengt toalett. Det er varme i gulvet og downlights i himling.

Takparsell:
Dette er et av leilighetens desidert største høydepunkter. Takparsellen er på hjørneenden av taket, og oppsatt espalier med plantekasser gjør det mulig å lage et eget uteområde for de solfylte dagene. Den kan ellers by på hele 15 kvm, og har plass til det du måtte ønske av utemøbler. Det er også god plass til grill, så her kan det nytes deilige grillmåltider om sommeren.

Byggemåte
Se vedlagte tilstandsrapport for teknisk beskrivelse av eiendommen.

Primærrom
Primærrom: 80 kvm


Bruksareal
Bruksareal: 85 kvm

Boder
I tillegg til leilighetens arealer disponerer boligen 1 bod: Kjellerbod på ca. 5 m² i felles kjeller.

Standard
Eiendommen er gjennomgått av en bygningskyndig og det er utarbeidet en tilstandsrapport. Denne er vedlagt salgsoppgaven. Nedenfor følger informasjon om forhold som har fått TG 2 AVVIK SOM IKKE KREVER UMIDDELBARE TILTAK

Overflater gulv - Bad V/ hovedsoverom
Flislagt gulv. Fall rundt sluk på rom: BADEROM V/HOVEDSOV. Følgende målinger av fall i retning sluk (høydeforskjeller) ble gjort i rommet: Fra gulvflis ved dørterskel til topp slukrist: 38 mm, tilfredstillende mht. dagens forskrift. Målt med krysslaser. Det er fall til sluk i dusjsonen målt på flere tilfeldig valgte steder. Det er flatt gulv (null fall) på gulv ved dørterskel i retning sluk. Fall nevnt over er målt med håndholdt vater og krysslaser. Dusjgrube er 10mm. Membranoppkant 15mm kan ikke konstateres visuelt, evt. må det dokumenteres skriftlig. Oppmålingen er gjort ved tilfeldig valgte steder på baderomsgulvet. Årstall: 2020.
Vurdering av avvik:
- Det er svakt motfall på gulvet mellom dusj og dørterskel for øvrig målt på noen tilfeldig valgte steder.
Tiltak:
- Ingen tiltak er nødvendig, våtrommet fungerer helt fint mht. avviket. Kostnadsestimat: Ingen umiddelbar kostnad.



Ferdigattest / midlertidig brukstillatelse
Det foreligger ferdigattest på bygningen datert 05.10.2022.

Det foreligger godkjente og byggemeldte tegninger, som stemmer med dagens bruk.

Elektrisk anlegg
Det gjøres oppmerksom på at en tilstandsrapport kun inneholder en forenklet kontroll av det elektriske anlegget.

Oppvarming
Leiligheten varmes opp via panelovner og varmekabler på baderom.

Selger opplyser om et årlig strømforbruk på ca. 10 000 kWh i 2023.

Energimerking
Energiattest med energimerke Oppvarmingskarakter Rød - Energikarakter F

Kommunale avgifter
Kommunale avgifter betales gjennom felleskostnadene.


Eiendomsskatt
Det er innført eiendomsskatt i Oslo. Det betales i dag ikke eiendomsskatt på denne boligen, men ved en endring i formuesverdien kan det utløse eiendomsskatt. Vi gjør oppmerksom på at satsen for eiendomsskatt blir fastsatt årlig av bystyret. Eiendomsskatten vil derfor kunne variere fra år til år.

Fordeling felleskostnader
Fellesutgifter: kr 3 472,- pr.mnd.
Internett og kabel-TV, felles bygningsforsikring, kommunale avgifter, vedlikehold, vaktmestertjenester, trappevask og styrehonorar.

Faste løpende kostnader
Felleskostnader, innboforsikring og strøm.

Spesifikasjon av fellesgjeld
Ingen lån registrert på sameiet.

Årsregnskap
Årets resultat vises i resultatregnskapet og foreslås ført mot egenkapital. Eventuelt avdrag på langsiktig gjeld (lån) er ikke tatt hensyn til. Driftsinntekter for 2022 er på kr 795 863,- og driftskostnader på kr 857 706,-. Dette gir et årsresultat med underskudd på kr 61 808,-.

Forsikring med polisenummer
If Skadeforsikring Polisenummer: SP3720507

Formuesverdi
Formuesverdi for inntektsåret 2022: Som primærbolig Kr. 576 073,- Som sekundærbolig Kr. 2 189 077,-

Sameie
Sameie: Bentsebrugata Boligsameie, Orgnr: 927629674

Sameiet består av 36 seksjoner. Bentsebrugata Boligsameie er registrert i foretaksregisteret med organisasjonsnummer 927629674 og ligger i Oslo kommune.

STYRETS ARBEID I 2022
Avtaler som er inngått siden forrige årsmøte:
- Serviceavtale for vanntåkeanlegg (Sprinkleranlegg). Inngått med MRS VVS (samme rørleggerfirma som installerte anlegget).
- Årskontroll av brannalarmanlegg. Inngått med Bygårdsservice (vaktmesterfirmaet vi benytter).
- Utvendig vindusvask. Inngått med Ren Service AS (avtalen er per nå ikke signert, men skal signeres ved første oppdrag som er våren 2023). Det ble ved forrige årsmøte stemt ja til at en avtale om felles utvendig vindusvask to ganger per år skulle inngås. Etter at vi hentet inn tilbud synes vi de var for dyre til å gjøres to ganger per år og besluttet å gjøre dette årlig.
- Leie av to p-plasser til bruk for gjesteparkering. Inngått med Bentsebrugata 13 AS
- Tilleggsavtale med vaktmesterfirmaet vårt om å vanne felles plantekasser på sommerhalvåret. Inngått med Bygårdsservice

Styrets arbeid i 2022 har i stor grad innebåret oppfølging av henvendelser fra beboere, og kontakt med utbygger vedrørende pågående og avsluttede reklamasjonssaker. I tillegg har diverse driftsoppgaver blitt utført av styret, som bl.a. vanning av felles plantekasser, rake løv på takterrassene (private takparseller er egentlig hver eier sitt ansvar å vedlikeholde, og forventes bedre uført framover), kontrollere/rense sluk på takterrassene, bytte filter på ventilasjonssystemene i kjellerne, skaffe og dele ut oblater til p-plassene osv. Det har også blitt satt opp et skilt med vår adresse ved innkjørselen.

Forretningsfører
Enqvist Boligforvaltning AS

Styregodkjenning
Det er ikke krav til styregodkjenning ved nye eiere. Kun eierskiftemelding.

Tekniske installasjoner
Sameiet har en avtale med Telia som er leverandør av internett og TV.


Dyrehold
Dyrehold er tillatt. Dyreholdet må ikke være til sjenanse for de øvrige brukerne av eiendommen.

Diverse
Bransjens liste over løsøre og tilbehør legges til grunn for salget dersom ikke annet fremkommer av salgsoppgaven. Listen følger vedlagt salgsoppgaven. Det er full avtalefrihet om hva som skal følge med bolig og fritidsbolig ved salg. Hvis hvitevarer og/eller annet teknisk utstyr medfølger, gis det ingen garantier i forhold til tilstand, funksjonalitet og levetid på disse.

Følgende medfølger ikke:
- Alle taklamper og veggfestede lamper.
- Bolia-hylle i stuen.


Annet
Leiligheten har blitt oppgradert av nåværende eier:

- Ny komfyr installert høsten 2023.
- Kjøkkenet ble utvidet og oppgradert høsten 2021.
- Oppgradering av alle soverom og gang i 2021 med innebygde garderobeskap med skyvedører.

Radonmåling
Fra og med 1. januar 2014 må alle som leier ut bolig ha gjennomført radonmåling av boligen og kunne fremvise dokumentasjon på at radonnivåene er forsvarlig. Kravet gjelder alle typer utleieboliger, både de som leies ut av det offentlige, virksomheter og private, inkludert leiligheter og hybler i tilknytning til egen bolig. Også institusjoner o.l. omfattes dersom beboerne betaler leie.

Forpliktelser, rettigheter og servitutter
Kommunen har lovbestemt første prioritets pant (legalpant) i eiendommen for eventuelle ubetalte kommunale skatte- og avgiftskrav. De andre sameierne/sameiet har panterett i seksjonen for felleskostnader samt andre krav som følge av sameieforholdet. Pantekravet kan ikke overstige et beløp som for den enkelte bruksenhet overstiger 2 ganger folketrygdens grunnbeløp på det tidspunkt tvangsdekning besluttes gjennomført, jf. lov om eierseksjoner § 31 første ledd. Eiendommens servitutter følger av dens grunnboksblad.  For servitutter eldre enn fradelingsdato og eventuelle arealoppføringer som kan ha betydning for denne matrikkelenhet henvises det til hovedbruket / avgivereiendommen. For festenummer gjelder henvisningen servitutter eldre enn festekontrakten. Ta kontakt med megler for mer informasjon.

Kjøper er gjort kjent med at ingen kan kjøpe eller på annen måte erverve flere enn 2 boligseksjoner i samme eierseksjonssameie, jf. lov om eierseksjoner § 23, første ledd
På eiendommen er det tinglyst følgende heftelser og rettigheter som følger eiendommens matrikkel ved overskjøting til ny hjemmelshaver:

1956/300088-3/105 BESTEMMELSE OM VEG
Rettighetshaver Bentsebrogt. 11 og 13.
OVERFØRT FRA: 0301-224/65
GJELDER DENNE REGISTERENHETEN MED FLERE

1958/302477-1/105 ERKLÆRING/AVTALE
Vedtak av Oslo kommunes vann- og kloakkreglement
Kan ikke slettes uten samtykke fra kommunen
OVERFØRT FRA: 0301-224/65
GJELDER DENNE REGISTERENHETEN MED FLERE

1959/513720-1/105 ERKLÆRING/AVTALE
best. om felles gårdsplass
Kan ikke slettes uten samtykke fra kommunen
OVERFØRT FRA: 0301-224/65
GJELDER DENNE REGISTERENHETEN MED FLERE

1984/65222-1/105 ERKLÆRING/AVTALE
best. om felles gårdplass
Kan ikke slettes uten samtykke fra gnr.224 bnr.65 og bnr.338.
OVERFØRT FRA: 0301-224/65
GJELDER DENNE REGISTERENHETEN MED FLERE

2021/203723-1/200 UTBYGGINGSAVTALE
RETTIGHETSHAVER:GUSTAV HOLDING AS
Org.nr: 912099857
OVERFØRT FRA: 0301-224/65
GJELDER DENNE REGISTERENHETEN MED FLERE

Utleie
Utleie er tillatt iht. vedtekter. Sameiets styre og forretningsfører skal underrettes om alle leieforhold.

Vei/vann/kloakk
 Eiendommen er tilknyttet offentlig vei, vann- og avløpsnett.

Regulering
Eiendommen ligger i et byggeområde for boliger. Kopi av reguleringskart og reguleringsbestemmelser S-2255 kan sees hos megler.

Reguleringsbestemmelser S-2255 er helt eller delvis opphevet som følge av bystyrets vedtak 23.09.2015, sak 262 (kommuneplan 2015 - Oslo mot 2030 - Smart, trygg og grønn. Informasjon om ny kommuneplan med lenke til kartinnsynsløsning finner du på http://www.kommuneplan.oslo.kommune.no.

Pågående saker:
* Bentsebrugata 15 - 19 - Påbygg en etasje med uteoppholdsareal på tak. Saksnummer: 202451896. Det foreligger en søknad på rammetillatelse mottatt av plan og bygg den 19.03.2024.

Gustav Holding AS har en evigvarende utbyggingsrett til eiendommen gnr. 224 og bnr. 64 i Oslo kommune. Denne erklæringen gir en rett, men ikke plikt til å bygge på en eller flere etasjer på eksisterende boligblokker på eiendommen og derved opprette nye seksjoner, tilleggsdeler og fellesarealer på eiendommen.

Selger opplyser at det har blitt gjort oppmerksom på at utbygger har søkt til plan og bygningsetaten om å bygge på femte etasje på bygg nr. 19. Dersom det mot formodning skulle bli godkjent så vil takparseller reetableres på nytt tak.

* Bentsebrugata 13 - 19 - Sandakerveien 46 - Endring av felles tilknytningspunkt for spillvann, plugging/omlegging/tilkobling. Saksnummer 202204347. Tillatelse til tiltaket ble gitt den 27.06.2022. Tiltaket omfatter omlegging og endring av tilkoblingspunktet av felles stikkledning for spillvann i forbindelse med brudd av eksisterende spillvannsledning under bygningen. Plugging av eksisterende spillvannsledning som ikke er i bruk.

* Sandakerveien 52 - Bruksendring av bygg til hotell og bevertning, samt riving av garasje og oppføring av en paviljong. Saksnummer 202300649. Rammetillatelse ble gitt den 16.03.2023. Søknaden omfatter en bruksendring av bygg B fra bolig og kontor til hotell og bygg C fra fabrikk til hotell. Eksisterende garasje søkes revet og erstattet av en paviljong som skal benyttes til uteservering. Bruksarealet endres ikke med tiltaket. Det skal etableres 8 hotellrom i hovedbygningen og 13 hotellrom i Vekefabrikken. Det skal være bevertning i 1.etasje i hovedbygningen, det skal også etableres et kjøkken i 1.etasje i Vekefabrikken. Det søkes om å etablere uteservering på et areal på ca. 30m2 utenfor fasade sør-vest og ca. 60m2 på plassen mellom hovedbygningen og Vekefabrikken.

* Sandakerveien 35 - 37 - Oppføring boligblokk - Tidligere eiendomsadresse: Sandakerveien 33 C. Saksnummer 202011292. Det er gitt rammetillatelse den 11.06.2021 og igangsettingstillatelse nr. 4 den 13.02.2024. Søknaden gjelder oppføring av boligblokk med parkeringskjeller, samt opparbeidelse av tilhørende utearealer. Tiltaket er lokalisert på Torshov i Bydel Sagene. Det er gitt igangssettelses tillatelse på tiltaket. Det er søkt om 45 leiligheter fordelt på 6.etasjer. For nærmere informasjon, se plan- og bygg sine hjemmesider: https://innsyn.pbe.oslo.kommune.no/saksinnsyn/casedet.asp?caseno=202011292.

* På den nærliggende tomten i Treschows gate 16, tomten mellom Lilleborg og Bentsebrua (GNR. 222, BNR. 193), bygges det ny ungdomsskole. Skolen planlegges ferdigstilt i 2024. I forbindelse med bygging av skolen, pågår det veiarbeid av Oslo kommune i krysset Bentsebrugata/Arendalsgata nederst i Treschows gate.  Selve veien som utbedres går fra Bentsebrugata til Ålesundgata. Det blir utbedret vei med opphøyd sykkelfelt, fortau, grøntrabatter og gatelys. Selve veien planlegges ferdigstilt i 2024. Se saksnummer 201310047, 202017220, 202000671 og 202102425 på plan og bygg sine hjemmesider, eller kontakt megler ved spørsmål.

* Myra 3 - Rehabilitering av eksisterende bygningsmasse - Den tysk-norske skole. Saksnummer 202305310. Det er gitt rammetillatelse den 16.06.2023 og igangsettingstillatelse 1, 2, 3 og 4 (17.04.2024). I samsvar med vedtatt reguleringsplan for Myra 1 m.fl. søkes det om tillatelser for de bygningsmessige tiltakene knyttet til etablering av Den tysk-norske skolen i Oslo på eiendommen. De bygningsmessige tiltakene omfatter riving av eksisterende garasje/lager, oppføring av et nytt skolebygg, opparbeidelse av utearealer og bruksendring og rehabilitering av eksisterende bygningsmasse. Tiltakene søkes om og behandles i tre forskjellige saker, men sakene må likevel ses i sammenheng med hverandre. Tiltaket som behandles i denne saken omhandler bruksendring fra kontorer med mer til barneskole, rehabilitering av eksisterende bygningsmasse og etablering av et tilbygg som skal bli inngangspartiet til bygget. Lokalene som bruksendres er oppgitt å ha et bruksareal på 2980 m2, mens det nye tilbygget har et bruksareal på 42 m2. Samlet bruksareal for tiltaket er oppgitt å være 3113 m². Søknad om riving av eksisterende garasje/lager på eiendommen behandles i vår sak nr. 202302728. Søknad om etablering av nybygg på eiendommen behandles i vår sak nr. 202305312.



Overtagelse
Overtagelse etter avtale med selger.

Prisantydning, omkostninger og evt. fellesgjeld
kr 7 950 000,- (Prisantydning)

Omkostninger:
kr 500,- (Tingl.gebyr pantedokument)
kr 500,- (Tingl.gebyr skjøte)
kr 212 500,- (Dokumentavgift)
--------------------------------------------------------
kr 213 500,- (Omkostninger totalt ved prisantydning)
--------------------------------------------------------
kr 8 163 500,- (Totalpris inkl omkostninger)

Valgfrie omkostninger:
kr 9 250,- (Boligkjøperpakke (valgfritt))
--------------------------------------------------------
kr 8 172 750,- (Totalpris inkl omk og valgfrie omkostninger)

Boligselgerforsikring
Selger har tegnet boligselgerforsikring som dekker selgers ansvar etter avhendingsloven begrenset oppad til kr. 12.000.000,-. Egenerklæringsskjema er vedlagt salgsoppgave.

Betalingsbetingelser
Fullstendig kjøpesum samt omkostninger skal være disponibelt på meglers klientkonto innen dato for overtagelse. Kjøpesummen skal innbetales fra norsk finansinstitusjon og/eller kjøpers konto i norsk finansinstitusjon. Eventuell egenkapital skal innbetales i én samlet betaling fra kjøpers egen konto i norsk finansinstitusjon.

Vederlaget
Følgende er avtalt om meglers vederlag:

Deltakelse på overtagelse (Kr.3 250)
Eierskiftegebyr trekkes i oppgjør - SELGER (Kr.6 385)
Tilrettelegging (Kr.14 900)
Grunnpakke sameie (Kr.16 000)
Boligselgerforsikring / boligselgerpakke (Kr.36 000)
Provisjon (Kr.59 500)
Kostnad for utsatt betaling (Factoring) (Kr.2 900)
Markedspakke (Kr.25 000)
Oppgjør (Kr.6 500)
Totalt kr. (Kr.170 435)




Dersom handelen ikke kommer i stand eller at oppdraget sies opp har megleren krav på dekning for
påløpte timer, påløpte visninger, grunn og markedspakke samt utlegg.

Oppdragsnummer
15-24-0063

Budgivning
Eiendomsmegler skal legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden. Vi gjør oppmerksom på at det i forbrukerforhold ikke kan inngis bud med kortere akseptfrist enn kl. 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Eiendomsmegler kan ikke formidle bud med kortere akseptfrist enn dette. Hos EIE stiller vi strengere krav til frister ved budgivning enn det som følger av Forbrukerinformasjon om budgivning punkt 4, vedlagt i salgsoppgaven. Bud skal ikke ha en akseptfrist på mindre enn 30 minutter fra budet inngis. Bud med kortere akseptfrist enn 30 minutter kan bli avvist.

Eiendomsmegler har ikke ansvar for forsinkelser som skyldes tekniske feil. Akseptfristen er absolutt, det vil si at selger må akseptere budet og kjøper meddeles aksepten innen utløpet av akseptfristen. Dersom du utsetter inngivelse av bud til tett opp mot akseptfristen på et annet bud er det en reell fare for at eiendommen kan bli solgt før ditt bud kommer frem til megler og/eller megler rekker å bringe budet videre til selger. Husk alltid å ringe megler etter at du har sendt et bud eller budforhøyelse, for å forsikre deg om at budet er mottatt og kan formidles til selger. For øvrig vises det til vedlagte forbrukerinformasjon om budgivning.

Alle bud og budforhøyelser skal være skriftlig. I tillegg må legitimasjon være fremlagt, og budet skal signeres av budgiver. Eiendomsmegler kan ikke formidle bud før disse kravene er oppfylt. Vi oppfordrer til å inngi bud elektronisk, ved å trykke på "Gå til budgivning" på eiendommens hjemmeside på eie.no eller ved å trykke på knappen "Gi bud" i finn-annonsen. Ved å benytte denne tjenesten vil vilkårene om legitimasjon og signatur fra budgiver være oppfylt. Som kjøper og selger hos EIE vil du få tilsendt budjournalen etter at handel er inngått. Dette innebærer at alle bud vil bli gjort kjent for partene i den endelige kjøpsavtalen. Øvrige budgivere kan be om å få en kopi av budjournalen i anonymisert form. Det er viktig at du gjør deg kjent med all informasjon om boligen, og at du har spurt om det du eventuelt lurer på, før du legger inn et bud.

Boligkjøperpakke og boligkjøperforsikring
EIE har sammen med vår samarbeidspartner lansert et gunstig forsikringskonsept for deg som kjøper bolig gjennom EIE.

Kjøpere (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. husforsikring, innboforsikring, dobbel rentedekning, flytteforsikring og boligkjøperforsikring som gir deg juridisk bistand dersom du ønsker å reklamere på boligkjøpet. Kjøpere (ikke juridiske personer) kan også velge å kun tegne boligkjøperforsikring.

Boligkjøperpakken/boligkjøperforsikring må tegnes senest i forbindelse med kontraktsmøtet.

 Produktark for boligkjøperpakken og boligkjøperforsikring ligger vedlagt i salgsoppgaven. Ta kontakt med megler for ytterligere informasjon.

Lovanvendelse
Generelle bestemmelser Salgsoppgaven er basert på de opplysningene selger har gitt til megler, den bygningssakyndiges tilstandsrapport, samt opplysninger innhentet fra kommunen, Kartverket og andre tilgjengelige kilder. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene, og slike forhold kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen. Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at interessenter rådfører seg med eiendomsmegler eller egne rådgivere før det legges inn bud.

En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel. Kjøper og selgers rettigheter og plikter reguleres av avtalen mellom partene, samt informasjonen som har vært tilgjengelig for kjøperen i forbindelse med handelen. Avtalen utfylles av avhendingsloven, og det gjelder ulike avtalevilkår avhengig av om kjøper er forbrukerkjøper eller ikke. Dette er nærmere beskrevet nedenfor.

På grunn av ulike avtalevilkår kan selger vurdere bud fra en som ikke er forbruker, ulikt fra en forbrukers bud. Dersom kjøper ikke er forbruker, er selger sitt mulige mangelsansvar begrenset fordi eiendommen selges "som den er". Selger kan ikke ta «som den er» forbehold ovenfor en forbrukerkjøper. Selv et lavere bud fra en som ikke er forbruker kan foretrekkes fordi begrensningen i mulig mangelsansvar kan ha egenverdi for selger. Selger står fritt til å forkaste eller akseptere ethvert bud, og er for eksempel ikke forpliktet til å akseptere høyeste bud. Budgiver skal i budskjemaet avgi egenerklæring om budgiver er forbruker eller næringsdrivende/person som hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.

Forbrukerkjøp - definisjon: Med forbrukerkjøp menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet. Forbruker - avtalevilkår: Eiendommen har en mangel dersom den ikke er i samsvar med kravene som følger av avtalen, eller det foreligger brudd på bestemmelsene i avhendingsloven §§ 3-2 til 3-8. Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være grunnlag for mangelskrav. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen. Dette gjelder likevel bare dersom man kan gå ut ifra at det virket inn på avtalen at opplysningen ikke ble gitt eller at feil uriktige opplysninger ikke blir rettet i tide på en tydelig måte. Boligen kan ha en mangel etter avhendingsloven § 3-3 dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk innvendig areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm.

Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr. 10 000 (egenandel).

Ikke-forbruker (næringsdrivende) - definisjon: Hvis kjøper er en juridisk person, eller en fysisk person som hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet, vil kjøpet ikke anses som et forbrukerkjøp. Ikke-forbruker - avtalevilkår: Eiendommen har en mangel dersom den ikke er i samsvar med kravene som følger av avtalen. Eiendommen selges «som den er», og selgers ansvar utover det konkret avtalte er da begrenset etter avhendingsloven § 3-9, første ledd andre setning. Avhendingsloven § 3-3 andre ledd fravikes, og hvorvidt boligens arealsvikt utgjør en mangel vurderes etter avhendingsloven § 3-8. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere.

Hvitvasking
Eiendomsmegler er underlagt lov om hvitvasking og tilhørende forskrift. Hvitvaskingsloven pålegger megler å gjennomføre kundetiltak av både selger og kjøper. Dersom kjøper ikke bidrar til at megler får gjennomført kundetiltak, og dette medfører at transaksjonen ikke kan gjennomføres eller blir forsinket misligholder kjøper avtalen. Dette vil kunne gi selger rettigheter etter avhendingsloven, herunder rett til å heve kjøpet og gjennomføre dekningssalg for kjøpers regning dersom misligholdet er vesentlig. I tilfeller der det er selger som ikke bidrar til at megler får gjennomført løpende kundetiltak underveis i oppdraget må megler stanse gjennomføringen av transaksjonen. Selger vil i så fall ha misligholdt sine forpliktelser, og kjøper vil kunne ha krav mot selger etter avhendingslovens bestemmelser om mislighold og forsinkelse.

Dersom kundetiltak ikke lar seg gjennomføre vil EIE eiendomsmegling ikke kunne bistå med handelen eller foreta oppgjør.

Personvern
Som interessent, budgiver og kjøper vil dine personopplysninger bli registrert og lagret.  Som eiendomsmeglingsforetak har vi plikt til å oppbevare kontrakter og dokumenter i minst 10 år, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 3-7 (3). Dette innebærer at mulighetene for å få slettet personopplysninger er begrenset. Du kan lese om vår behandling av personopplysninger i vår personvernerklæring på https://eie.no/eiendom/personvernerklaering

Avdeling
Sagene & Bjølsen Eiendomsmegling AS
EIE Ullevål & Sagene
Org. nr: 989734598
Maridalsveien 154 A
0461 Oslo
Tlf: 22 02 11 60

Ansvarlig megler
Eiendomsmegler | Salgsleder | Partner Jacob Santiago Salvesen

Saksbehandlere
Jacob Santiago Salvesen
EIE Ullevål & Sagene
Eiendomsmegler | Salgsleder | Partner
Mob: 45 51 23 55 / E-post: jsa@eie.no


Sett deg godt inn objektet og les salgsoppgaven nøye før du gir bud. Du kan klikke her for å lese mer om budgivingsprosessen.

Vennligst ta kontakt med megler om budgivningen.

Valg av eiendomsmeglingsforetak skal være frivillig. Eiendomsmeglingsforetak kan ikke inngå oppdrag om eiendomsmegling dersom inngåelsen av oppdraget er satt som vilkår i avtale om annet enn eiendomsmegling, f.eks. tilbud om lån eller andre banktjenester, jf. Lov om eiendomsmegling § 6-3 (3).
Bilde 3 av Bentsebrugata 19A
For mer om objektet
Bentsebrugata 19A

Kontakt megler

Uansett hva du lurer på, svarer vi deg gjerne. Vi stiller bransjens høyeste krav til oss selv, og skreddersyr råd og løsninger for hver enkelt kunde.

Bilde av iphone som viser EIE-portalen
Få full oversikt
EIE portalen – ditt boligunivers

Du bruker en utdatert nettleser!

Internet Explorer er utdatert og ikke lenger offisielt støttet, og utgjør en stor sikkerhetsrisiko. Du bør avinstallere dette programmet og heller bruke Microsoft Edge, Mozilla Firefox, Google Chrome, Apple Safari eller andre nettlesere som oppdateres jevnlig.

Dersom du fortsetter å bruke nettsiden i Internet Explorer eller andre utdaterte nettlesere, kan du oppleve at nettsiden ser rar ut eller ikke fungerer i det hele tatt.

Les mer her: