Bilde 1 av Bertramjordet 64Bilde 2 av Bertramjordet 64
Digital salgsoppgave
Bertramjordet 64

1251 Oslo • Oslo kommune

Dette objektet er solgt!

Prisantydning

Objektet er solgt!

ÅSBRÅTEN - Stor 3 roms med 2 nydelige uteplasser, garasje, v.vann og fyring inkl. Forkjøpsrett avklart.
icon

Unngå doble renteutgifter

Vis i kart
Boligtype
Leilighet
Eierform
Borettslag
Antall soverom
2 soverom
Etasje
1
Primærrom (P-ROM)
80 m²
Bruksareal (BRA)
84 m²
Fellesutgifter
kr 6 766 / Mnd
Prisantydning
kr 2 800 000
Omkostninger
kr 17 138
Fellesgjeld
kr 762 923
Totalpris
kr 3 580 061
Fellesformue
kr 31 392
Byggeår
1987
Tomt
Eiet tomt 36408 m²
Oppdragsnummer
76230031
card-default

Scott Martinsen

Partner / Eiendomsmegler MNEF
Les om Scott
Prisantydningkr 2 800 000,-
Fellesgjeldkr 762 923,-
Gebyr utlysing forkjøpsrett (kjøper)kr 7 728,-
Boligkjøperpakke If (valgfritt)kr 8 250,-
Pantattest kjøperkr 200,-
Tingl.gebyr BRL-skjøte - Statens Kartverkkr 480,-
Tingl.gebyr pantedokument BRL - Statens Kartverkkr 480,-
  
Totalpris kr 3 580 061
Eiendom
Bertramjordet 64, 1251 OSLO, Etasje: 1

Matrikkel
Andelsnr. 59 Orgnr. 950634863 i Oslo kommune

Boligtype
Leilighet

Eierform
Borettslag

Areal
Primærrom: 80 kvm, Bruksareal: 84 kvm
Vedlagte plantegninger er ikke målbare. Arealene er hentet fra tilstandsrapport. Areal og rom er angitt og definert etter dagens faktiske bruk, uavhengig av hva som er godkjent fra bygningsmyndighetene.

Antall soverom
2

Byggeår
1987

Tomt
Eiet tomt 36408 kvm

Prisantydning
2 800 000

Tilstandsrapport
Takstmann: Anticimex ASS Takstdato: 22.06.23

Andel fellesgjeld/Fellesformue
Andel fellesgjeld: kr. 762 923,- pr. 13.06.23
Andel fellesformue: kr. 31 392,- pr. 13.06.23

Totalpris inkl. fellesgjeld
kr 2 800 000,- (Prisantydning)
kr 762 923,- (Andel av fellesgjeld)
--------------------------------------------------------
kr 3 562 923,- (Pris inkl. fellesgjeld)

Omkostninger:
kr 200,- (Pantattest kjøper)
kr 480,- (Tingl.gebyr BRL-skjøte - Statens Kartverk)
kr 480,- (Tingl.gebyr pantedokument BRL - Statens Kartverk)
kr 7 728,- (Gebyr utlysing forkjøpsrett (kjøper))
--------------------------------------------------------
kr 8 888,- (Omkostninger totalt ved prisantydning)
--------------------------------------------------------
kr 3 571 811,- (Totalpris inkl omkostninger)

Valgfrie omkostninger:
kr 8 250,- (Boligkjøperpakke If (valgfritt))
--------------------------------------------------------
kr 3 580 061,- (Totalpris inkl omk og valgfrie omkostninger)

Felleskostnad
Kr. 6 766,- pr. mnd.

Felleskostnad inkluderer
TV og internett, kommunale avgifter, felles byggforsikring, renter og avdrag, vasketillegg, brensel (fjernvarme), vaktmester, vedlikehold, personal og honorarer, forretningsførsel og andre driftskostnader.

Sikringsordning fellesgjeld
"Et borettslag er organisert som et selskap, dette innebærer at dersom noen av andelseierne ikke betaler sine fellesutgifter må borettslaget selv ta tapet og fordele det på de øvrige andelseieren, man kan på denne måten bli tvunget til å betale dersom andre ikke betaler sine fellesutgifter. For å hindre at dette skjer er borettslaget tilknyttet en sikringsordning som dekker borettslagets tap i en fastsatt periode dersom noen av andelseierne ikke betaler sin fellesutgifter. Sikringsordningen er levert av BBL Finans AS. "

Kommunale avgifter
Kommunale avgifter dekkes gjennom fellesutgiftene i borettslaget.

Eier
Mette Bjerke

Beskrivelse
Velkommen til oss her på Bertramjordet. Her har vi det godt og lever i stille omgivelser med nærhet til det meste av det vi trenger i hverdagen.

Vi tar turen inn. Entréen har godt med plass til å henge fra seg uteklær og sette fra seg sko. Til venstre i gangen har vi et soverom. Det er god plass til skap og skrivebord, samt en normal til medium stor seng. I dag brukes det som hovedsoverom.

Når vi kommer frem til enden av gangen har vi stuen til høyre, bad og gjestetoalett på rett frem samt kjøkkenet til venstre. Kjøkkenet er romslig og har god plass til hele familien rundt bordet. Fra kjøkkenet har du utgang til egen markterrasse/hage. Her kan du nyte frokosten på fine sommerdager. Her kan barna løpe inn og ut på mors nyvaskede gulv.

Plasseringen av badet og gjestetoalett ligger i enden av gangen mellom kjøkkenet og stuen. Separat gjestetoalett er praktisk både i hverdagen og når man har besøk. Både badet og gjestetoalettet holder en standard som tilsier at det om noen år er på tide med en oppgradering.

Stuen er romslig og har adgang til den koselige, og delvis overbyggede terrassen. Du har også adgang til soverom 2 fra stuen. I dag er stuen møblert med en hyggelig sofakrok, og en spisestue. Det er ingen gjenboere fra terrassesiden, noe som gjør opphold i denne delen av leiligheten behagelig. 

Soverom 2 som i dag er gutterom har den samme beliggenheten og nyter godt av null innsyn. Her er det kun solnedgangen som melder seg.

Terrassen har det du trenger av plass, et fint sted å være på sommerkvelder som byr på lavtliggende sol og skulle det komme litt sommerregn sitter du tørt under tak. Det er lett å se for seg litt sene middager her.

Med leiligheten følger det en loftsbod på ca. 6,2 kvm samt en utvendig bod/redskapsbod på ca. 1,5 kvm.

Parkering
Garasjeplass medfølger salget av leiligheten.

El-bil lading:
Borettslaget har p.t. 33 ladeplasser for el-biler, 30 i fellesgarasjene, og 3 ute. Disse plassene disponeres slik i henhold til borettslagets husordensregler:
"Noen av parkeringsplassene i fellesgarasjene er tilrettelagt som ladeplass for elbil og ladbar hybridbil. De som disponerer slike ladbare biler, har fortrinnsrett til disse plassene. Det er en forutsetning for å kunne gjøre krav på ladeplass at vedkommende fra før disponerer parkeringsplass i fellesgarasjene. Andelseiere som disponerer parkeringsplasser med lademulighet, men som ikke selv disponerer elbil eller ladbar hybridbil, må bytte plassen med andelseier som disponerer slik bil og har behov for ladeplass."

Parkering ute:
Det er totalt 57 plasser utendørs
- 3 Handicap plasser (HC)
- 3 El-bil ladeplasser
- 13 plasser utleid til næring (legesenter og barnehagen)
- 38 vanlige utleieplasser

Beliggenhet
Holmlia er et godt etablert boområde syd i Oslo. Området er bygget ut fra 1980 og består i hovedsak av borettslag.

For den aktive kan området by på mye organisert idrett, det er kort vei til svømmehall, slalåmbakke og flere treningssentre, innendørshall og mange fotballbaner. Området har bevart sine naturlig grøntområder i form av furuer og fjell, samt det er godt opparbeidede asfalterte gangstier med lys. Om man har hund er området meget godt tilrettelagt med egen hundeslette og flotte turområder. Like i nærheten finner du Hvervenbukta som er en av Oslos mest populære badestrender.

Leiligheten har landlig beliggenhet med flotte turstier i nærområdet og muligheter for å besøke åpen gård, Søndre Ås gård. På gården er det hester, sauer, griser, haner og høner, påfugler og katter. I tillegg ligger det der en stabburskafé hvor du kan hygge deg sammen med venner. For mer informasjon rundt dette har gården egne hjemmesider, www.sondreaas.no

For handel tilbyr Holmlia senter det man trenger i hverdagen, for tiden under oppgradering. I tillegg har man andre service tilbud som lege, tannlege, bibliotek, kjøreskoler osv. For større handlesentre er det Kolbotn torg og Lambertseter senter som ligger innenfor en kort kjøretur og som enkelt kan nåes med kollektivtransport. Trenger man dagligvarer på en søndag ligger det en Joker på Hallagerbakken og Asperud innenfor søndagstur avstand fra leiligheten.

Området er i hovedsak kjent for sine flotte turstier og fantastiske utsiktsforhold. Her har man en nærhet til sjøen man sjeldent får kombinert med stillhet og barnevennlighet. Nærområdet kan i tillegg til dette by på egen hundeslette, flere fotballbaner, svømmehall, treningssenter, meget gode solforhold, slalåmbakke, besøksgård og god infrastruktur. Stort sett alt av tilbud og fasiliteter i nærområdet nåes på bilfrie gangveier og området må sees på som meget barnevennlig.

Bebyggelse
Leilighet tilhørende Bertramjordet borettslag beliggende i bydel Søndre Nordstrand, Oslo kommune. Borettslaget består av felles tomt opparbeidet med blant annet gressplen, trær, prydbusker og diverse beplantning.

Tomt
Eiet tomt, 36408 kvm

Adkomst
Det vil bli skiltet med EIE visningsskilt på oppsatte fellesvisninger.
Se vedlagt kartskisse i annonsen. Ved å trykke på kartet får du enkelt tilgang til en spesifisert reiserute fra ønsket startsted til den aktuelle boligen.

Skole/barnehage
Dersom skole- og barnehagetilbud er av betydning for handelen, må interessenten selv sjekke dette med barnehagekontor og skolekontor for det aktuelle området.

Inneholder
Leilighet beliggende i byggets 1. etasje. Adkomst via felles trappegang med callinganlegg. Leiligheten består av entre, kjøkken, stue, 2 soverom, bad, wc og innvendig bod på ca 4 m2.

Utgang fra stue til balkong på ca 31,9 m2.
Leiligheten disponerer en loftsbod på ca 6,2 m2.

Byggemåte
Boligbygg over 4 etasjer. Grunnmur, skillende dekker og bærende konstruksjoner i hovedsak av betong. Utvendige fasader forblendet med panel. Yttertak av saltaksform som er utvendig tekket med takstein/takplater (ikke besiktiget). Leiligheten har slett entrédør med brannklasse B30 og lydklasse 39 dB. Vinduer med rammer/karmer av tre, og tre-lags glass fra 2020. Balkongdør med rammer/karmer av tre, og tre-lags glass fra 2020.

Primærrom
Primærrom: 80 kvm
Følgende rom er inkludert i P-rom: Entrè, kjøkken, stue, 2 soverom, bad og wc.

Bruksareal
Bruksareal: 84 kvm

Boder
Leiligheten disponerer en loftsbod på ca 6,2 m2, samt en innvendig bod på ca 4 m2.
Deler av loftsbod er ikke måleverdig areal grunnet lav takhøyde under skråtak.

Standard
Oppsummering av TG3 og TG2 av tilstandsraporten, beskrevet av takstmann:

TG2:
Bad:
Ventilasjon - Naturlig ventilasjon og ikke mekanisk avtrekk. Redusert luftutskiftning.

Vannrør - Vannrør er vurdert til å ha en alder som tilsier at anbefalt brukstid er passert. Vannrør bør fornyes.

Sanitærutstyr / innredning - Servantskap har fuktskader. Servantskap bør skiftes ut.

Overflater vegger - Riss/sprekker i flisfuger observert i dusjsonen. Kan være en indikasjon på utettheter i våtrommets tettesjikt. Skade bør utbedres.
Elastiske fugemasse har stedvis manglende vedheft. Fuger bør fornyes.
Misfarging/svertesopp påvist på flisfuger. Fuger bør rengjøres/fornyes.
Overflater gulv Elastiske fugemasse har stedvis manglende vedheft. Fuger bør fornyes.
Misfarging/svertesopp påvist på flisfuger. Fuger bør rengjøres/fornyes.

Membran, tettesjikt og overgang til sluk. - Tettesjiktet har en alder som tilsier at restlevetiden er usikker. Rommets lekkasjesikkerhet kan derfor ikke verifiseres, eventuelt bør nytt tettesjikt etableres.

Avløpsrør (ink. sluk) - Avløpsrør er vurdert til å ha en alder som tilsier at anbefalt brukstid er passert. Avløpsrør bør fornyes.

Kjøkken:
Vannrør - Vannrør er vurdert til å ha en alder som tilsier at anbefalt brukstid er passert. Vannrør bør fornyes.

Innredning - Kjøkkeninnredningen bærer preg av alder/slitasje. Krever oppfølging med jevnlig ettersyn.

Avløpsrør - Avløpsrør er vurdert til å ha en alder som tilsier at anbefalt brukstid er passert. Krever oppfølging med jevnlig ettersyn.

Toalettrom:
Ventilasjon - Naturlig ventilasjon og ikke mekanisk avtrekk. Redusert luftutskiftning.

Vannrør - Vannrør er vurdert til å ha en alder som tilsier at anbefalt brukstid er passert. Krever oppfølging med jevnlig ettersyn.

Avløpsrør - Avløpsrør er vurdert til å ha en alder som tilsier at anbefalt brukstid er passert. Krever oppfølging med jevnlig ettersyn.

Øvrige rom:
Overflater vegger - Vegger bærer preg av alder/slitasje og har behov for overflatebehandling. Overflater bør fornyes. Listverk rundt dør til soverom 1 og bod mangler/er ikke montert ordentlig. Listverk bør fornyes.

Overflater gulv - Gulvet bærer preg av slitasje. Krever oppfølging med jevnlig ettersyn. Skader på gulvfliser i entrè. Bør utbedres.

Innerdører - Dørbladet til innerdør ved soverom 1 og bod har kontakt med dørterskel/dørkarm, noe som gjør at døren henger når den åpnes og lukkes. Krever justering av dørblad/dørkarm.

Etasjeskillere:
Skjevhetsmåling - Det er noen merkbare skjevheter i boligen. Høydeforskjellen mellom høyeste og laveste punkt ble på tilfeldige plasser oppmålt til ca 24 mm på kjøkken og ca 6 mm i entrè.

Tekniske anlegg, VVS anlegg:
Vannbåren varme - Eldre anlegg/element uten påviste skader/lekkasjer. Krever oppfølging med jevnlig ettersyn.

Hovedstoppekran - Stoppekran er ikke funksjonstestet grunnet alder/tilstand. Krever oppfølging med jevnlig ettersyn.

Elektrisk anlegg:
Forenklet vurdering av det elektriske anlegget - Det er kun fremlagt samsvarserklæring på deler av det elektriske anlegget, montert etter 1999. Se sjekkliste dokumentasjon. Med bakgrunn i de registrerte avvik bør det gjennomføres en utvidet el-kontroll av en kvalifisert elektrofaglig person.

For den utfyllende tekniske standard for øvrig, henvises det til vedlagte tilstandsrapport.

Sammendrag av selgers egenerklæringsskjema:

1. Kjenner du til om det er/har vært feil ved våtrommene, f. eks. sprekker, lekkasje, råte, lukt eller
soppskader?
Ja. Kommentar: Noe sopputvikling på badet.

12. Kjenner du til om det har vært utført arbeider på terrasse/garasje/tak/fasade? Ja, kun faglært.
Firmanavn: Må sjekke med borettslaget
Redegjør for hva som ble gjort av hvem og når: 2021

13. Kjenner du til om det er/har vært utført arbeider på el-anlegget eller andre installasjoner (f.eks. oljetank, sentralfyr, ventilasjon)? Ja, kun faglært.
Firmanavn: Må sjekke med borettslaget
Redegjør for hva som ble gjort av hvem og når: 2021

14. Kjenner du til om det er utført kontroll av el-anlegget og/eller andre installasjoner (f.eks. oljetank, sentralfyr, ventilasjon)?
Ja. Kommentar: Legger ved informasjon ved befaring

For utfyllende skjema henvises det til vedlagt egenerklæringsskjema.

Ferdigattest / midlertidig brukstillatelse
Det foreligger ferdigattest fra 17.08.1988 vedrørende boligblokk
Det foreligger ferdigattest fra 09.12.2020 vedrørende fasadeendring

Elektrisk anlegg
Det gjøres oppmerksom på at en tilstandsrapport kun inneholder en forenklet kontroll av det elektriske anlegget.
Det fremgår av selgers egenerklæring/den bygningskyndiges tilstandsrapport at det mangler/ikke er fremlagt samsvarserklæring (er) for hele/deler av det elektriske anlegget.

Det er foretatt en forenklet vurdering av deler av det elektriske anlegget. Vurderingen omfatter ikke funksjonstesting, eller kontroll av skjult anlegg.
Det legges vekt på at den bygningssakkyndige ikke er elfagmann. Vurderingen er derfor begrenset til visuelle vurderinger og selgers informasjon. På
generelt grunnlag anbefales det alltid å gjennomføre en utvidet el-kontroll.

Forenklet vurdering:
Er det synlig tegn til merker på plugg til varmtvannsbereder: Nei
Er det synlig tegn på termiske skader: Nei
Er det synlig tegn på utette kabelinnføringer i inntak og/eller sikringsskap: Nei
Selgers opplysninger:
Når ble det elektriske anlegget installert, eller siste gang totalt rehabilitert: Ukjent
Foreligger det eltilsynrapport fra de siste fem år: Nei
Forekommer det at sikringer løses ut: Nei
Har det vært brann, branntilløp eller varmgang i anlegget: nei
Finnes det kursfortegnelse, og er antallet sikringer i samsvar med denne: Ja
Har det vært utført egeninnsats eller ufaglært arbeid på det elektriske anlegget: Nei
Fungerer hvitevarer som følger boligen: Ja

Sikringsskap med automatsikringer er plassert i gang. Leiligheten har delvis skjult og delvis åpent elektrisk anlegg.

Oppvarming
Oppvarming med vannbåren varme tilkoblet radiatorer. Leiligheten er tilknyttet felles varmtvann.

Energimerking
Energiattest med energimerke Oppvarmingskarakter Grønn - Energikarakter G

Eiendomsskatt
Det er eiendomsskatt i Oslo kommune. Bunnfradraget i Oslo er i 2022 på inntil 4 millioner kroner for bolig og fritidsboliger. Skattesatsen er 3 promille av eiendomsskattegrunnlaget. For mer informasjon se: https://www.oslo.kommune.no/skatt-og-naring/skatt-og-avgift/eiendomsskatt/hvor-mye-skal-du-betale-i-eiendomsskatt/. Faktura for eiendomsskatt sendes den som er registrert eier av eiendommen på faktureringstidspunktet. Ved eierskifte må kjøper og selger gjøre opp betalingen av eiendomsskatten seg i mellom.

Fordeling felleskostnader
Fellesutgifter: kr 6 766,- pr.mnd.
Felleskostnader 3 810 Renter 423 Kapitalkostnad avdrag 892 Kapitalkostnad renter 489 Vasketillegg, 138/59 ( 169 - 59 ) 109 Brensel, 138/59 ( 167 - 59 ) 1 043

Faste løpende kostnader
Ny eier må ta høyde for at det kan forekomme kostnader utover det nevnte med blant annet strømforbruk, innboforsikring m.m. Kostnaden vil variere fra forbruker til forbruker.

Spesifikasjon av fellesgjeld
Lånenummer: 98207887315, OBOS-banken AS
Annuitetslån, 12 terminer per år.
Rentesats per 13.06.2023: 4.3% pa.
Antall terminer til innfrielse: 7
Saldo per 13.06.2023: 1 008 320
Andel av saldo: 6 224
Første termin/første avdrag: 30.07.2020 ( siste termin 30.12.2023 )

Lånenummer: 98207887323, OBOS-banken AS
Annuitetslån, 12 terminer per år.
Rentesats per 13.06.2023: 4.3% pa.
Antall terminer til innfrielse: 325
Saldo per 13.06.2023: 14 064 325
Andel av saldo: 86 811
Første termin: 30.07.2020Første avdrag: 30.01.2022 ( siste termin 30.06.2050 )

Lånenummer: 98208036688, OBOS-banken AS
Annuitetslån, 12 terminer per år.
Rentesats per 13.06.2023: 4.3% pa.
Antall terminer til innfrielse: 349
Saldo per 13.06.2023: 57 000 000
Andel av saldo: 351 830
Neste termin/avdrag: 30.06.2023 ( siste termin 30.06.2052 )

Lånenummer: 11544550 04, Den Norske Stats Husbank
Annuitetslån, 12 terminer per år.
Rentesats per 13.06.2023: 2.95% pa.
Antall terminer til innfrielse: 360
Saldo per 13.06.2023: 42 045 000
Andel av saldo: 259 521
Neste termin/avdrag: 20.07.2023 ( siste termin 20.06.2053 )

Overnevnte informasjon er hentet fra forretningsfører.

Årsregnskap
Årsregnskapet viser et negativt driftsresultat på kr 33 152 326.
Disponible midler utgjør ved utløpet av året kr. - 1 632 948.
Beløpet er negativt, da det ved årsskiftet var en del leverandør-fakturaer som var registrert, men ikke var forfalt. Det registreres da som «gjeld til leverandører» og trekker ned på de disponible midler.

Det store underskuddet skyldes at lånefinansierte investeringer (rehabiliteringen) er ført i driftsregnskapet som «Reparasjon- og vedlikehold». I tillegg har styret bevisst utsatt uttak av lån for å unngå ekstra renteutgifter så lenge som mulig.

Fellesutgiftene ble økt med cirka 5 % pr. 01.01.2022 og med cirka 1,5 prosent i mars 2023. I hovedsak skyldes dette høyere rentebelastning og generell prisstigning. Det er ikke tatt høyde for ekstraordinære prisøkninger på fjernvarme og strøm, da vi antar at kompensasjonsordningen for strøm, mindre fyringsutgifter på grunn av ENØK-tiltak og solceller på takene, vil kompensere for dette.

Ellers vises til noter samt kommentarer under regnskapsbehandling på årsmøtet.

Det bekreftes at alle inntekter og utgifter selskapet har, er medtatt i det framlagte årsregnskap.

Det har ikke inntrådt forhold etter regnskapsårets slutt som påvirker resultat eller selskapets stilling.

Forsikring med polisenummer
Gjensidige Polisenummer: 90056977

Formuesverdi
Formuesverdi for inntektsåret 2021: Som primærbolig Kr. 1 031 059,- Som sekundærbolig Kr. 3 711 813,-

Borettslag
Borettslag: Bertramjordet Borettslag,

Forretningsfører
Usbl

Forkjøpsrett
Det foreligger forkjøpsrett for borettslagets medlemmer. Meldefristen har utløpt, ta kontakt med megler for mer info.

Tekniske installasjoner
TV-tuner følger ikke med objektet, da det følger abonnementet til eier.

Dyrehold
Dyrehold er tillatt iht. husordensreglene.

Radonmåling
Fra og med 1. januar 2014 må alle som leier ut bolig ha gjennomført radonmåling av boligen og kunne fremvise dokumentasjon på at radonnivåene er forsvarlig. Kravet gjelder alle typer utleieboliger, både de som leies ut av det offentlige, virksomheter og private, inkludert leiligheter og hybler i tilknytning til egen bolig. Også institusjoner o.l. omfattes dersom beboerne betaler leie.

Forpliktelser, rettigheter og servitutter
Eiendommens servitutter følger av dens grunnboksblad.  For servitutter eldre enn fradelingsdato og eventuelle arealoppføringer som kan ha betydning for denne matrikkelenhet henvises det til hovedbruket / avgivereiendommen. For festenummer gjelder henvisningen servitutter eldre enn festekontrakten. Ta kontakt med megler for mer informasjon.


Utleie
Iht. brl. § 5-4 (2) har andelseieren mulighet til korttidsutleie i opptil 30 dager i løpet av året. Andelseier kan ikke uten samtykke fra styret i borettslaget overlate bruken av boligen til andre. Andelseier kan overlate boligen til andre i inntil tre år hvis andelseier har bodd i boligen i minst ett av de to siste årene, jf. borettslagsloven § 5-5. Godkjenning kan bare nektes dersom brukerens forhold gir saklig grunn til det. Godkjenning kan nektes dersom brukeren ikke kunne blitt andelseier. Utleie i andre tilfeller kan godtas ved særlige grunner, jf. borettslagslova § 5-6. Se også borettslagets vedtekter og konferer megler ved spørsmål.

Vei/vann/kloakk
Offentlig tilknyttet.

Regulering
Eiendommen er regulert til bolig i reguleringsplan.
Kopi av situasjonskart og reguleringsbestemmelser er vedlagt salgsoppgave. Vi oppfordrer interessenter til å gjøre seg kjent med disse.

S-2706
Reguleringsplan med reguleringsbestemmelser for del av gnr.191 bnr.1,2 og 3 m.fl. Søndre Ås Holmlia landbruksområde,friområde, trafikkområde m.m.
Vedtaksdato: 23.02.1984
Vedtatt av: Miljøverndepartementet
Vedtaksdokumenter: 198402405
Lovverk: BL 1965
Høydereferanse: Oslo lokal
Knytning(er) mot andre planer: V070704N3

4482
Forslag til endret reguleringsplan for gnr.191 bnr.1 m.fl. Åsbråten i Holmlia - boliger, Offentlige bygninger, friområder trafikkområder m.m.
4482 har ikke egne skrevne reguleringsbestemmelser.
Vedtaksdato: 18.02.1982
Vedtatt av: Bygningsrådet
Vedtaksdokumenter: 198203177
Lovverk: BL 1965
Høydereferanse: Oslo lokal
Merknader:
Knytning(er) mot andre planer: S-2532

Overtagelse
Overtagelse etter avtale med selger.

Prisantydning, omkostninger og evt. fellesgjeld
kr 2 800 000,- (Prisantydning)
kr 762 923,- (Andel av fellesgjeld)
--------------------------------------------------------
kr 3 562 923,- (Pris inkl. fellesgjeld)

Omkostninger:
kr 200,- (Pantattest kjøper)
kr 480,- (Tingl.gebyr BRL-skjøte - Statens Kartverk)
kr 480,- (Tingl.gebyr pantedokument BRL - Statens Kartverk)
kr 7 728,- (Gebyr utlysing forkjøpsrett (kjøper))
--------------------------------------------------------
kr 8 888,- (Omkostninger totalt ved prisantydning)
--------------------------------------------------------
kr 3 571 811,- (Totalpris inkl omkostninger)

Valgfrie omkostninger:
kr 8 250,- (Boligkjøperpakke If (valgfritt))
--------------------------------------------------------
kr 3 580 061,- (Totalpris inkl omk og valgfrie omkostninger)

Boligselgerforsikring
Selger har tegnet boligselgerforsikring som dekker selgers ansvar etter avhendingsloven begrenset oppad til kr. 12.000.000,-. Egenerklæringsskjema er vedlagt salgsoppgave.

Betalingsbetingelser
Fullstendig kjøpesum samt omkostninger skal være disponibelt på meglers klientkonto innen dato for overtagelse. Kjøpesummen skal innbetales fra norsk finansinstitusjon og/eller kjøpers konto i norsk finansinstitusjon. Eventuell egenkapital skal innbetales i én samlet betaling fra kjøpers egen konto i norsk finansinstitusjon.

Vederlaget
Følgende er avtalt om meglers vederlag:

Grunnpakke borettslag/sameie (Kr.17 900)
Foto (Kr.6 800)
Visningshonorar, 2 stk samt overtagelse. (Kr.10 500)
Provisjon (Kr.47 652,88)
Tilrettelegging (Kr.14 900)
Boligselgerforsikring / boligselgerpakke (Kr.15 170,80)
Kostnad for utsatt betaling (Factoring) (Kr.3 500)
Markedspakke 1 (Kr.19 500)
Oppgjør (Kr.6 900)
Totalt kr. (Kr.142 823,68)
Dersom handelen ikke kommer i stand eller at oppdraget sies opp har megleren krav på dekning for
påløpte timer, påløpte visninger, grunn og markedspakke samt utlegg.

Oppdragsnummer
76-23-0031

Budgivning
Eiendomsmegler skal legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden. Vi gjør oppmerksom på at det i forbrukerforhold ikke kan inngis bud med kortere akseptfrist enn kl. 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Eiendomsmegler kan ikke formidle bud med kortere akseptfrist enn dette. Hos EIE stiller vi strengere krav til frister ved budgivning enn det som følger av Forbrukerinformasjon om budgivning punkt 4, vedlagt i salgsoppgaven. Bud skal ikke ha en akseptfrist på mindre enn 30 minutter fra budet inngis. Bud med kortere akseptfrist enn 30 minutter kan bli avvist.

Eiendomsmegler har ikke ansvar for forsinkelser som skyldes tekniske feil. Akseptfristen er absolutt, det vil si at selger må akseptere budet og kjøper meddeles aksepten innen utløpet av akseptfristen. Dersom du utsetter inngivelse av bud til tett opp mot akseptfristen på et annet bud er det en reell fare for at eiendommen kan bli solgt før ditt bud kommer frem til megler og/eller megler rekker å bringe budet videre til selger. Husk alltid å ringe megler etter at du har sendt et bud eller budforhøyelse, for å forsikre deg om at budet er mottatt og kan formidles til selger. For øvrig vises det til vedlagte forbrukerinformasjon om budgivning.

Alle bud og budforhøyelser skal være skriftlig. I tillegg må legitimasjon være fremlagt, og budet skal signeres av budgiver. Eiendomsmegler kan ikke formidle bud før disse kravene er oppfylt. Vi oppfordrer til å inngi bud elektronisk, ved å trykke på "Gå til budgivning" på eiendommens hjemmeside på eie.no eller ved å trykke på knappen "Gi bud" i finn-annonsen. Ved å benytte denne tjenesten vil vilkårene om legitimasjon og signatur fra budgiver være oppfylt. Som kjøper og selger hos EIE vil du få tilsendt budjournalen etter at handel er inngått. Dette innebærer at alle bud vil bli gjort kjent for partene i den endelige kjøpsavtalen. Øvrige budgivere kan be om å få en kopi av budjournalen i anonymisert form. Det er viktig at du gjør deg kjent med all informasjon om boligen, og at du har spurt om det du eventuelt lurer på, før du legger inn et bud.

Boligkjøperpakke og boligkjøperforsikring
EIE har sammen med vår samarbeidspartner lansert et gunstig forsikringskonsept for deg som kjøper bolig gjennom EIE.

Kjøpere (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. husforsikring, innboforsikring, dobbel rentedekning, flytteforsikring og boligkjøperforsikring som gir deg juridisk bistand dersom du ønsker å reklamere på boligkjøpet. Kjøpere (ikke juridiske personer) kan også velge å kun tegne boligkjøperforsikring.

Boligkjøperpakken/boligkjøperforsikring må tegnes senest i forbindelse med kontraktsmøtet.

 Produktark for boligkjøperpakken og boligkjøperforsikring ligger vedlagt i salgsoppgaven. Ta kontakt med megler for ytterligere informasjon.

Lovanvendelse
Eiendommen selges etter reglene i avhendingsloven. Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen. Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakkyndig før det legges inn bud.

Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen. Dette gjelder likevel bare dersom man kan gå ut i fra at det virket inn på avtalen at opplysningen ikke ble gitt eller at feil opplysninger ikke ble rettet i tide på en tydelig måte. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel. Boligen kan ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm.

Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel). Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen «som den er», og selgers ansvar er da begrenset jf. avhl. § 3-9, 1. ledd 2. pktm. Avhendingsloven § 3-3 (2) fravikes, og hvorvidt en innendørs arealsvikt karakteriseres som en mangel vurderes etter avhendingsloven § 3-8. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Med forbrukerkjøp menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.

Hvitvasking
Eiendomsmegler er underlagt lov om hvitvasking og tilhørende forskrift. Hvitvaskingsloven pålegger megler å gjennomføre kundetiltak av både selger og kjøper. Dersom kjøper ikke bidrar til at megler får gjennomført kundetiltak, og dette medfører at transaksjonen ikke kan gjennomføres eller blir forsinket misligholder kjøper avtalen. Dette vil kunne gi selger rettigheter etter avhendingsloven, herunder rett til å heve kjøpet og gjennomføre dekningssalg for kjøpers regning dersom misligholdet er vesentlig. I tilfeller der det er selger som ikke bidrar til at megler får gjennomført løpende kundetiltak underveis i oppdraget må megler stanse gjennomføringen av transaksjonen. Selger vil i så fall ha misligholdt sine forpliktelser, og kjøper vil kunne ha krav mot selger etter avhendingslovens bestemmelser om mislighold og forsinkelse.

Dersom kundetiltak ikke lar seg gjennomføre vil EIE eiendomsmegling ikke kunne bistå med handelen eller foreta oppgjør.

Personvern
Som interessent, budgiver og kjøper vil dine personopplysninger bli registrert og lagret.  Som eiendomsmeglingsforetak har vi plikt til å oppbevare kontrakter og dokumenter i minst 10 år, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 3-7 (3). Dette innebærer at mulighetene for å få slettet personopplysninger er begrenset. Du kan lese om vår behandling av personopplysninger i vår personvernerklæring på https://eie.no/eiendom/personvernerklaering

Avdeling
Fredensborg Eiendomsmegling AS
EIE Fredensborg
Org. nr:912446980
Fredensborgveien 33
0177 Oslo
Tlf: 95 99 43 03

Ansvarlig megler
Partner / Eiendomsmegler MNEF Scott Martinsen

Saksbehandlere
Scott Martinsen
EIE Fredensborg
Partner / Eiendomsmegler MNEF
Mob: 97 06 48 00 / E-post: sc@eie.no


Sett deg godt inn objektet og les salgsoppgaven nøye før du gir bud. Du kan klikke her for å lese mer om budgivingsprosessen.

Vennligst ta kontakt med megler om budgivningen.

Valg av eiendomsmeglingsforetak skal være frivillig. Eiendomsmeglingsforetak kan ikke inngå oppdrag om eiendomsmegling dersom inngåelsen av oppdraget er satt som vilkår i avtale om annet enn eiendomsmegling, f.eks. tilbud om lån eller andre banktjenester, jf. Lov om eiendomsmegling § 6-3 (3).
Bilde 3 av Bertramjordet 64
For mer om objektet
Bertramjordet 64

Kontakt megler

Uansett hva du lurer på, svarer vi deg gjerne. Vi stiller bransjens høyeste krav til oss selv, og skreddersyr råd og løsninger for hver enkelt kunde.

Bilde av iphone som viser EIE-portalen
Få full oversikt
EIE portalen – ditt boligunivers

Du bruker en utdatert nettleser!

Internet Explorer er utdatert og ikke lenger offisielt støttet, og utgjør en stor sikkerhetsrisiko. Du bør avinstallere dette programmet og heller bruke Microsoft Edge, Mozilla Firefox, Google Chrome, Apple Safari eller andre nettlesere som oppdateres jevnlig.

Dersom du fortsetter å bruke nettsiden i Internet Explorer eller andre utdaterte nettlesere, kan du oppleve at nettsiden ser rar ut eller ikke fungerer i det hele tatt.

Les mer her: