Bilde 1 av Bestumveien 2EBilde 2 av Bestumveien 2E
Digital salgsoppgave
Bestumveien 2E

0281 Oslo • Oslo kommune

Dette objektet er solgt!

Prisantydning

Objektet er solgt!

Lys og fin 4-roms toppleil. over to plan! Vestvendt balkong m/ gode solforhold | Peis | Kjøkken fra 2020/22 | El-lader*
icon

Unngå doble renteutgifter

Vis i kart
Boligtype
Leilighet
Eierform
Eierseksjon
Eierseksjon
36
Antall soverom
3 soverom
Etasje
3
Primærrom (P-ROM)
84 m²
Bruksareal (BRA)
84 m²
Fellesutgifter
kr 3 800 / Mnd
Prisantydning
kr 5 500 000
Omkostninger
kr 143 940
Fellesgjeld
kr 97 000
Totalpris
kr 5 740 940
Fellesformue
kr 33 516
Byggeår
1953
Tomt
Festet fellestomt 2588 m²
Oppdragsnummer
71220199
card-default

Christer Sebbah

Eiendomsmegler | Partner
Les om Christer
Prisantydningkr 5 500 000,-
Fellesgjeldkr 97 000,-
Boligkjøperpakke If (valgfritt)kr 7 650,-
Pantattest kjøperkr 200,-
Tingl.gebyr pantedokumentkr 585,-
Tingl.gebyr skjøtekr 585,-
Dokumentavgiftkr 134 920,-
  
Totalpris kr 5 740 940
Eiendom
Bestumveien 2E, 0281 Oslo, Etasje: 3

Matrikkel
Gnr. 6 Bnr. 298 Snr. 36 i Oslo kommune

Boligtype
Leilighet

Eierform
Eierseksjon

Areal
Primærrom: 84 kvm, Bruksareal: 84 kvm
Vedlagte plantegninger er ikke målbare. Arealene er hentet fra tilstandsrapport. Areal og rom er angitt og definert etter dagens faktiske bruk, uavhengig av hva som er godkjent fra bygningsmyndighetene.

Antall soverom
3

Byggeår
1953

Tomt
Festet fellestomt 2588 kvm

Bortfester til tomten er Kari Lene Selvaag. iflg. grunnboken. Festeavgiften ble sist regulert 2017. Festetiden er på 99 år og utløper 2052.
Festeavgiften kan i følge festekontrakten reguleres hvert 10. år. Neste regulering er i 2027.

Prisantydning
5 500 000

Tilstandsrapport
Takstmann: Anticimex AS Oslo Takstdato: 24.10.22

Andel fellesgjeld/Fellesformue
Andel fellesgjeld: kr. 97 000,- pr. 01.10.22
Andel fellesformue: kr. 33 516,- pr. 01.10.22

Totalpris inkl. omkostninger
kr 5 500 000,- (Prisantydning)
kr 97 000,- (Andel av fellesgjeld)
--------------------------------------------------------
kr 5 597 000,- (Pris inkl. fellesgjeld)

Omkostninger:
kr 200,- (Pantattest kjøper)
kr 585,- (Tingl.gebyr pantedokument)
kr 585,- (Tingl.gebyr skjøte)
kr 134 920,- (Dokumentavgift)
--------------------------------------------------------
kr 136 290,- (Omkostninger totalt ved prisantydning)
--------------------------------------------------------
kr 5 733 290,- (Totalpris inkl omkostninger)

Valgfrie omkostninger:
kr 7 650,- (Boligkjøperpakke If (valgfritt))
--------------------------------------------------------
kr 5 740 940,- (Totalpris inkl omk og valgfrie omkostninger)

Felleskostnad
Kr. 3 800,- pr. mnd.

Det gjøres oppmerksom på at vedlikehold, tiltak fra eierseksjonssameiet etc. kan medføre en økning i felleskostnadene. Det er normalt at det foretas en årlig indeksregulering av felleskostnadene.

Felleskostnad inkluderer
Betjening av fellesgjeld, internett, kommunale avgifter, festeavgift, forretningsførsel, vaktmestertjenester og felles forsikring.

Eier
Even Peder Hellan Larsen Helene Sinding-Larsen

Parkering
Parkering langs Bestumveien, området foran frisør og på enden av huset ved papircontainere. Det er anledning til å kjøre inn på gårdsplassen for kortere tid for hjulskift, avlessing etc. så lenge dette ikke er til sjenanse for naboene.

Det er også lagt opp tre ladepunkter for EL-bil. El-bilplassene er forbehold eiere av EL-bil som har inngått avtale med sameiet om bruk av ladestasjonene. Regler for bruk av EL-bilplassene er regulert av egen avtale.

Beliggenhet
Boligen ligger innerst i blindvei på Bestum rett ved både fjorden og båthavn. Det er kort vei til Skøyen hvor du finner et rikt utvalg av forretninger, spisesteder og en rekke servicetilbud.  På Skøyen finner du alt fra moteforretninger, interiørbutikker, dagligvareforretninger, kaféer, apotek og mye mer. Nærmeste kjøpesenter er CC-Vest med et rikt utvalg av butikker.

Det er kort vei til SATS Skøyen og EVO Sjølyst. Av andre fritisaktiviteter finnes det flotte gang- og sykkelstier lags Frognerkilen og Bestumkilen for de som måtte ønske en joggetur eller sykkeltur. Fra enden av veien er det gangbro over E-18 til Bestumkilen.

Området sokner til historierike og attraktive Bestum Barneskole som ble rehabilitert i 2010. Det er i tillegg flere barnehager i gangavstand fra boligen. Nærområdet har et godt miljø for barnefamilier med lekeplasser.

Kollektivtilbudet i området er meget bra. Her kommer du deg enkelt rundt med alt fra buss, tog og trikk. Maritim bussholdeplass ligger på andre siden av E18 og tilbyr reise med bl.a. følgende ruter: 31, 32, 169 og VY1. Videre er det kort vei til Skøyen stasjon med blant annet flytog, buss 20 og 40. Trikkeholdeplassen ligger på Abbediengen med linje nr.13.

Vigelandsparken/Frognerparken ligger i nærheten, og er Norges mest besøkte turistattraksjon. Parken byr på flotte tur- og treningsområder, og er et populært sted for å slappe av på en varm sommerdag. Bademuligheter har man både i Frognerparken og på Bygdøy, med den populære badestranden på Huk.

Tomt
Festet fellestomt, 2588 kvm
Tomtearealet er opparbeidet med asfalterte internveier, plenarealer, prydbusker, trær, prydbusker og diverse beplantning

Adkomst
Det vil bli skiltet med EIE visningsskilt på oppsatte fellesvisninger.

Se vedlagt kartskisse i annonsen. Ved å trykke på kartet får du enkelt tilgang til en spesifisert reiserute fra ønsket startsted til den aktuelle boligen.

Inneholder
Leilighet over 2 plan beliggende i byggets 3. og 4.etasje.
3.etasje: Entré, soverom, gang, bad og kjøkken.
4.etasje: Stue og to soverom.

Arealbeskrivelse:
3.etasje: P-rom: 42 kvm som består av: Entré, soverom, gang, bad og kjøkken.
4.etasje: S-rom: 42 kvm som består av: Stue og to soverom.

Byggemåte
Informasjon om byggemåte er hentet fra tilstandsrapport utført av bygningssakyndig Espen Hansen v/ Anticimex, 24.10.2022:

Leilighetsbygg over 4 etasjer samt kjeller. Bygningen har støpt gulv mot grunn. Grunnmur, bærende konstruksjoner, samt skillende dekker av betong. Yttervegger av bindingsverk utvendig kledd med liggende trepanel. Yttertak av pulttak utvendig tekket med takpapp/membran. Takkonstruksjonen er ikke besiktiget. Boligen har ytterdør av tre med brannklasse EI-30. Balkongdører med karmer av tre med to-lags glass fra 2021. Vinduer med karmer av tre med to-lags glass fra 1993 og 2021.

For ytterligere informasjon om byggemåte se tilstandsrapport som ligger vedlagt. Det er viktig at interessenter setter seg grundig inn i rapporten. Som kjøper anses man kjent med de opplysninger som tydelig gis i en offentlig godkjent tilstandsrapport. Interessenter oppfordres til å kontakte bygningssakyndig ved eventuelle bygningstekniske spørsmål.

Primærrom
Primærrom: 84 kvm
Følgende rom er inkludert i P-rom:
3.etasje: Entré, soverom, gang, bad og kjøkken.
4.etasje: Stue og to soverom.

Bruksareal
Bruksareal: 84 kvm

Standard
Boligen på 84 kvm er fordelt over 2.plan hvor begge etasjer er på 42 kvm. I boligens første etasje er entreen, gang, hovedsoverom, bad/vaskerom og kjøkken. Det er fra kjøkken utgang til en liten luftebalkong. Fra gangen er det trapp opp til stuen, to soverom og leilighetens balkong.

Stue
Stuen er romslig med god plass til sofagruppe og annet møblement. Store vindusflater gir meget gode lysforhold og det er et hyggelig utsyn mot grøntområder. Det er etablert peis i stuen for de kaldeste dager som er med på å skape ekstra hygge.

Balkong
Fra stuen er det utgang til leilighetens romslige balkong på ca 8m2. Her kan du nyte sol uavbrutt fra ettermiddag til kveld, samt en fin utsikt mot Bestumkilen. Det er utebelysninger og stikkontakter på balkongen, og nytt terrassegulv ble lagt sommeren 2022. Ønsker man solen tidligere er det mulighet å nyte morgenkaffe fra svalgangen utenfor inngangsdøren.

Kjøkken
Kjøkkenet fremstår lekkert og tidsriktig, pusset opp delvis i 2020 og 2022. I 2020 ble ble tre høyskap, mikro, ovn og kjøl/frys satt inn. I 2022 ble resten av kjøkkenet pusset opp med blant annet nye over og underskap, oppvaskmaskin, induksjons platetopp og laminat benkeplate. Over kokesonen er det montert mekanisk avtrekk og det er sprutbestandig plate mellom kjøkkenbenk og overskap. Under overskapene er det montert benkeskapsbelysning og stikkontakter. Det er et stort vindu på kjøkken som gir godt med lys, og det er mulighet for å lufte fra en luftbalkong. Stort spisebord rett ved kjøkkenet gjør det enkelt å invitere venner på besøk for en hyggelig middag.

Bad
Badet er renovert i 2006, utstyrt med flislagt gulv med varmkabler og flislagte vegger. Videre er det et vegghengt servantskap med heldekkende servant, og speil over servant med lys. Dusjnisje med innfellbare glassdører, og innbebygget sisterne med vegghengt klosett.

Vaskerom
Leiligheten har også sitt eget rom som i dag blir benyttet som vaskerom. Dette rommet ligger praktisk plassert i tilknytning til badet. Et spesialtilpasset skap skjuler vaskemaskin og tørketrommel på flott måte, og her er det i tillegg godt med lagringsplass.

Tre soverom
Boligen har tre gode soverom. Hovedsoverommet ligger i 1. etasje. Her er det god plass til dobbeltseng, og en praktisk skyvedørsgarderobe fra Garderobemannen. De to andre soverommene ligger i 2. etasje og holder en fin størrelse. Rommene kan også brukes som hovedsoverom, eventuelt gjesterom, kontor - alt etter behov.

Entré
Fra svalgangen og egen inngangsdør kommer man til leilighetens entré. Her kan man ha en knaggrekke og skohyller. Gangen/vaskerommet kan fint benyttes til ekstra oppbevaring om man trenger dette.

Tilbehør
- Hvitevarene (kjøl/frys, mikro, stekeovn, oppvaskmaskin og kokeplate) medfølger
- Selger opplyser om markisen på terrassen er ødelagt og aldri brukt i deres botid.

Overflater:
Gulvflater belagt med parkett og laminat.
Malte veggflater.
Malte himlingsflater.

Fra selgers egenerklæringsskjema:
Kjenner du til om det er/har vært utført arbeid/kontroll på vann/avløp?
Ja, kun faglært.
Firmanavn: FLUSH-VVS AS; Aktiv Rørinspeksjon.
Redegjør for hva som ble gjort av hvem og når: Ved bytte av kjøkken i 2022 ble alt av rør, avløp osv på kjøkkenet byttet ut av faglærte og elektronisk waterguared ble installert. dokumentasjon foreligger. Tatt videoinspeksjon av avløp (stikkprøver) i sameiet i 2018.

Kjenner du til om det er/har vært problemer med ildsted/skorstein/pipe, f. eks dårlig trekk, sprekker, pålegg etter tilsyn, fyringsforbud eller lignende?
Ja.
Kommentar:
Tidligere eier informerte om at det var noe dårlig trekk dersom avtrekksviften på kjøkken var på. Ved oppusning av kjøkkenet ble dette utbedre ved å stenge inngangen til avtrekket fra kjøkkenet, Vi installerte ny vifte med kullfilter på kjøkken.

Kjenner du til om det er/har vært skjevheter/setningsskader, f. eks. riss/sprekker i mur, skjeve gulv eller lignende?
Ja.
Kommentar: Gulv i underetasjen er litt skjeve.

Kjenner du til om det er/har vært sopp/råteskader i boligen?
Ja.
Kommentar: Forrige eier opplyste om at gulvet på vaskerommet ble byttet av faglærte på grunn av råte/sopp etter en vannlekkasje fra forrige varmtvannstank. Dette ble rettet opp i av faglærte gjennom forsikringselskap (Gjensidige) ved å ta opp hele gulvet og legg nytt.

Kjenner du til om det er/har vært insekter/skadedyr i boligen som f.eks. rotter, mus, maur eller lignende?
Ja.
Kommentar: Sett sølvkre ved noen få anledninger.

Kjenner du til om det har vært utført arbeider på terrasse/garasje/tak/fasade?
Ja, kun faglært.
Firmanavn: VD Montasje.
Redegjør for hva som ble gjort av hvem og når: Alle ytterdører og omtrent 3/2 av vinduene er byttet ut i regi av sameiet i løpet av de siste 2 årene. Det er også planlagt at de resterende vinduene skal byttets i regi av sameiet. Utvendige trapper, gelender og gulvbelegg foran utgangsdørene ble renovert gjennom sameiet i 2022. Fasaden ble malt i 2015.

Har du ladeanlegg/ladeboks for el-bil i dag?
Ja.
Kommentar: Sameiet har el-billadere.

Kjenner du til om det foreligger skaderapporter, tilstandsvurderinger, boligsalgsrapporter eller målinger?
Ja.
Kommentar: Fra forrige salg i 2020.

Kjenner du til om det er/har vært sopp/råteskader/insekter/skadedyr i sameiet/laget/selskapet som f.eks. rotter, mus, maur eller lignende?
Ja.
Kommentar: Det har tidligere vært observert jordrotter ved eiendommen. Sameiet har en løpende avtale med Anticimex som har utbedret dette problemet ved observasjoner.

Tilleggskommentar:
Godt driftet borettslag med et godt og driftig styre. Nytt kjøkken fra 2020/2022. Nytt gulv lagt på terrassen sommeren 2022. Gulv i 1.etg ble slipt og lakket av faglærte i 2022. Store deler av leiligheten ble malt ved innflytting sommeren 2020. Enkel overflatebehandling i 2022.

Konklusjon tilstandsrapport
Takstmannen vurderer eiendommens tilstandsgrad fra TG1-TG3, der TG1 er best og TG3 er dårligst.

Følgende har fått TG2 i tilstandsrapporten:
Bad med adkomst fra gang:
- Sanitærutstyr / innredning: Servantskap har fuktskader.
- Overflater gulv: Det registreres bomlyd i enkelte gulvfliser, noe som indikerer manglende vedheft mellom flis og underlag.
- Membran, tettesjikt og overgang til sluk: Det er ikke observert synlige skader, men tettesjiktet har en alder som tilsier at restlevetiden er ukjent.

Kjøkken:
- Overflater gulv: Det er stedvis sprekker mellom gulvbord. Krever oppfølging med jevnlig ettersyn.

Innvendige trapper:
- Innvendige trapper: Det er kun rekkverk/håndløper på en side. TG 2 i henhold til NS 3600.

Etasjeskiller - Plan 1.
- Skjevhetsmåling: Skjevhetsmåling utført i soverom 1 viser at forskjellen mellom høyeste og laveste punkt er målt til ca 8 mm. Skjevhetsmåling utført i kjøkken viser at forskjellen mellom høyeste og laveste punkt er målt til ca 30 mm. Målingene er foretatt i en eldre bygning og bør ses i den sammenheng. Skjevheter er mer påregnelige i eldre bygninger enn i nye. Årsaken til skjevhetene er ikke vurdert.

Etasjeskiller - Plan 2.
- Skjevhetsmåling: Skjevhetsmåling utført i stue viser at forskjellen mellom høyeste og laveste punkt er målt til ca 31 mm. Skjevhetsmåling utført i soverom 2 viser at forskjellen mellom høyeste og laveste punkt er målt til ca 35 mm. Målingene er foretatt i en eldre bygning og bør ses i den sammenheng. Skjevheter er mer påregnelige i eldre bygninger enn i nye. Årsaken til skjevhetene er ikke vurdert.

Tekniske anlegg, VVS anlegg:
- Varmtvannsbereder: Varmtvannsbereder er plassert i tørt rom men har ikke automatisk vannstoppventil. Krever oppfølging med jevnlig ettersyn.
- Vannrør: Fordelerskap har åpninger/utettheter til omsluttende veggkonstruksjon. Konsekvens kan være fuktskader hvis det skulle oppstå lekkasje fra vanninstallasjoner i fordelerskapet. Krever oppfølging med jevnlig ettersyn.

Elektrisk anlegg:
- Forenklet vurdering av det elektriske anlegget: Det er ikke gjennomført vedlikehold på det elektriske anlegget, og det foreligger ingen dokumentasjon. Med bakgrunn i de registrerte avvik bør det gjennomføres en utvidet el-kontroll av en kvalifisert elektrofaglig person.

Balkonger, terrasser, veranda etc:
- Utkragede eller understøttede konstruksjoner (balkonger, verandaer): Rekkverkshøyden er under 1,0 meter. Avvik fra dagens byggteknisk forskrift. Tiltak anbefales.

Øvrige punkter i tilstandsrapporten har fått TG0/TG1.

For utfyllende tekniske standard for øvrig henvises det til vedlagt takstrapport.

Ferdigattest
Det foreligger følgende:
- Bestumveien 2A-H - Våningshus med butikker - Arkivkort - 1959.
- Bestumveien 2 - Ferdigattest på balkonger - 1991.

Det er mottatt byggetegninger fra kommunen datert 14.11.1955. Disse samsvarer med dagens bruk av boligen med unntak av en vegg fra entre og til kjøkkenet i 3.etasje som er fjernet.

Elektrisk anlegg
Det gjøres oppmerksom på at en tilstandsrapport kun inneholder en forenklet kontroll av det elektriske anlegget.

Oppvarming - Teknisk
Boligen er oppvarmet elektrisk i tillegg til vedfyring.

Vannrør av typen rør-i-rør. Synlige avløpsrør av plast. Fordelerskap for vann i gang. Hovedstoppekran og stakeluke i kjeller. Varmtvannsbereder på 198 liter fra 2014 plassert i gang.

Energimerking
Energiattest med energimerke Oppvarmingskarakter Rød - Energikarakter G

Kommunale avgifter
Det gjøres oppmerksom på at det kan forekomme variasjoner i avgiftene som følge av forbruk og eventuelle endringer i gebyrer/avgifter.

Eiendomsskatt
Eiendomsskatt er beregnet til: 916,- i 2022.
Det er eiendomsskatt i Oslo kommune. Bunnfradraget i Oslo er i 2022 på inntil 4 millioner kroner for bolig og fritidsboliger. Skattesatsen er 3 promille av eiendomsskattegrunnlaget. For mer informasjon se: https://www.oslo.kommune.no/skatt-og-naring/skatt-og-avgift/eiendomsskatt/hvor-mye-skal-du-betale-i-eiendomsskatt/. Faktura for eiendomsskatt sendes den som er registrert eier av eiendommen på faktureringstidspunktet. Ved eierskifte må kjøper og selger gjøre opp betalingen av eiendomsskatten seg i mellom.

Fordeling felleskostnader
Totale felleskostnader pr. d.d. kr 3.800,- pr. måned.
Herav:
Felleskostnader 3.050,-
Vedlikeholdsfond 750,-

Faste løpende kostnader
Nåværende eiere har et strømforbruk som tilsvarer ca. 8.400 kwh pr. år. Utgiftene er basert på nåværende eiers forbruk.

Spesifikasjon av fellesgjeld
Borettslaget har et felles lån med følgende betingelser, pr. 18.10.22.

Lånenr.: 1OB986-98207358940
Total restgjeld: 3.849.299,-
Andel restgjeld: 96.231,-
Restløpetid: 14 år 5 mnd
Kapitalkostnad pr. mnd: 815,-
Flytende rente på 5,65%
Terminer pr. år: 12

Overnevnte informasjon er hentet fra forretningsfører.

Årsregnskap
Regnskap for 2021 viser et overskudd på kr. 928 091.

Budsjett for 2022 viser et overskudd på kr. 763 220.

Forsikring med polisenummer
Gjensidige Forsikring Polisenummer: 76687659

Formuesverdi
Formuesverdi for inntektsåret 2020:
Som primærbolig: kr 1 537 630
Som sekundærbolig: kr 5 535 466

Sameie
Sameie: Bestumveien 2 Sameie, Orgnr: 980349993

Bestumveien 2 Sameie er registrert i Foretaksregisteret i Brønnøysund med organisasjonsnummer 980349993, og ligger i bydel Ullern i Oslo kommune med følgende adresse: Bestumveien 2. Gårds- og bruksnummer: 6-298. Sameiet består av 40 seksjoner.

Styrets prioriterte oppgaver for 2022:
• Reparasjon av maling, sklisikring av trapper og balustrader.
• Plan for vedlikehold av soilrør.

Styret har arbeidet etter sameiets periodiske plan for vedlikehold (PPV) med hensikt å besørge godt og økonomisk forsvarlig vedlikehold av bygget.
Dette er de største postene økonomisk de kommende årene med et estimat på kostnadsbildet:
2022-23: Rehabilitering gårdsrom: kr 1 000 000.
2026: Nye vinduer og balkongdører resternede seksjoner i sørblokk: kr 2 200 000.
2027-36: Nye fasadeplater, rep. tak, maling utvendig, div. el arbeider, fellesarealer, kanalrens, nye soil og trykkrør: kr 5 700 000.

Større vedlikehold og rehabilitering:
2019 - 2020: Utskiftning av vinduer. Vinduer er skiftet ut på deler av sameiet.
2017: Skiftet lås på kjellerdør til smekklås. Nye espalier mellom blomsterbed og fritt bærende dekke i 1.etg. på inngangsside av bygget. Utført rørinspeksjon i av avløpsrør.
2016: Oppgradert lekeplass, ominnredet kjeller. Opprettet 2 ladepunkter for el-bil.
2015: Maling av bygningen.
2014: Sjekk og utbedring av det katodiske anl.
2012: Rengøring fasade m/soppdrepende middel.
2012: Nytt gjerde mot syd.
2010: Nye pipehatter og røykrør.  Nye pipehatter på alle pipene. Montering av nytt røykrør for seksjoneneM og N
2010: Nytt brannsikkerhetsutstyr, alle seksjon.
2009: Våtromskontroll og stoppekraner. Våtromskontroll av alle seksjoner. Stoppekraner i hver seksjon.
2009: Nytt gjerde og porter.
2009: Brannsikkerhetskontroll etter pålegg.
2006 - 2007: Diverse rehabiliteringer;  Rehabilitering av trappetårn. Rehabilitering av fasader og balkonger. Brannstiger montert på begge endegavler.
Alle takrenner og nedløpsrør er skiftet ut og montert varmekabler i disse.

Forretningsfører
OBOS Eiendomsforvaltning.

Styregodkjenning
Det er ikke krav til styregodkjenning av ny eier.

Tekniske installasjoner
TV-tuner følger ikke med objektet, da det følger abonnementet til eier.

Dyrehold
Dyrehold er tillatt innenfor gjeldende lover og regler. Personer med ansvar for dyr plikter å ha kontroll med dyret ved bruk av bånd eller på annen måte, slik at dyret ikke er til fare eller sjenanse. Dyrehold til urimelig sjenanse for andre må straks bringes til opphør.

Diverse
Boligen har røykvarslere og håndholdt brannslukker.

Radonmåling
Fra og med 1. januar 2014 må alle som leier ut bolig ha gjennomført radonmåling av boligen og kunne fremvise dokumentasjon på at radonnivåene er forsvarlig. Kravet gjelder alle typer utleieboliger, både de som leies ut av det offentlige, virksomheter og private, inkludert leiligheter og hybler i tilknytning til egen bolig. Også institusjoner o.l. omfattes dersom beboerne betaler leie.

Forpliktelser, rettigheter og servitutter
Kommunen har lovbestemt første prioritets pant (legalpant) i eiendommen for eventuelle ubetalte kommunale skatte- og avgiftskrav. De andre sameierne/sameiet har panterett i seksjonen for felleskostnader samt andre krav som følge av sameieforholdet. Pantekravet kan ikke overstige et beløp som for den enkelte bruksenhet overstiger 2 ganger folketrygdens grunnbeløp på det tidspunkt tvangsdekning besluttes gjennomført, jf. lov om eierseksjoner § 31 første ledd. Eiendommens servitutter følger av dens grunnboksblad. 

Det er tinglyst følgende på seksjonens grunnboksblad:
1953/6153-65/105  Festekontrakt - vilkår  
08.05.1953 
festetid: 99 år
ÅRLIG AVGIFT NOK 943
BESTEMMELSER OM INNLØSNINGSRETT
BESTEMMELSER OM OVERDRAGELSE AV KONTRAKTEN
HUSBANKENS STANDARKLAUSUL VEDTATT
BESTEMMELSER OM REGULERING AV LEIEN
PANT FOR FORFALT FESTEAVGIFT
 
Pengeheftelser i festerett
1953/6153-65/105  Festekontrakt - vilkår  
08.05.1953 
festetid: 99 år
ÅRLIG AVGIFT NOK 943
BESTEMMELSER OM INNLØSNINGSRETT
BESTEMMELSER OM OVERDRAGELSE AV KONTRAKTEN
HUSBANKENS STANDARKLAUSUL VEDTATT
BESTEMMELSER OM REGULERING AV LEIEN
PANT FOR FORFALT FESTEAVGIFT
Gjelder feste
 
1984/2101-59/105  Erklæring/avtale  
13.01.1984 
PANTERETT UTEN OPPTRINNSRETT TIL SAMEIET
FOR: NOK 10,000
MED PRIORITET ETTER
80% AV LÅNETAKST, DOG ALLTID ETTER NOK 465.000
Gjelder feste

For servitutter eldre enn fradelingsdato og eventuelle arealoppføringer som kan ha betydning for denne matrikkelenhet henvises det til hovedbruket / avgivereiendommen. For festenummer gjelder henvisningen servitutter eldre enn festekontrakten. Ta kontakt med megler for mer informasjon.

Kjøper er gjort kjent med at ingen kan kjøpe eller på annen måte erverve flere enn 2 boligseksjoner i samme eierseksjonssameie, jf. lov om eierseksjoner § 23, første ledd

Festeavtale
Areal: 2 588 kvm, Eierform: Festet fellestomt

Utleie
Seksjonseieren disponerer fritt over egen seksjon med de begrensningene som følger av sameieforholdet og eierseksjonsloven, jf. eierseksjonsloven § 24. Seksjonseieren kan fritt selge, pantsette og leie ut sin egen seksjon. Utleie skal meldes styret.
Korttidsutleie av hele boligseksjonen i mer enn 90 døgn årlig er ikke tillatt. Med korttidsutleie menes utleie i inntil 30 døgn sammenhengende. Grensen på 90 døgn kan fravikes i vedtektene og kan i så fall settes til mellom 60 og 120 døgn. Slik beslutning krever et flertall på minst to tredjedeler av de avgitte stemmene på årsmøtet.

Vei/vann/kloakk
Eiendommen er tilknyttet offentlig vei, vann og kloakk via privat stikkvei/-ledninger.

Regulering
Eiendommen er regulert til bolig i reguleringsplan.

I Kommuneplan «Oslo mot 2030» er Skøyen et av områdene hvor det er krav om en områderegulering.

Ambisjon for nye Skøyen er å utvikle området til et levende og aktivt byområde med en blanding av bolig, næring og et godt servicetilbud. Elvene Hoffselva og Frognerelva, en ny Skøyen-allmenning og nye torg og parker skal utvikles, og sikre attraktive møteplasser og gode forbindelser. Skøyen skal ha god tilgjengelighet til rekreasjonsområder i nærheten, som Bygdøy, Frognerparken og fjorden.

Det foreslås boliger i hele området, og større høyder og utnyttelse enn i dag. Viktige kulturhistoriske bygninger og miljøer skal få et sterkere vern. Særlig viktig er den gamle industribebyggelsen på Thune og Hoff. Det foreslås videre at gående og syklende skal bli prioritert på bekostning av biler og parkering. Gatestrukturen skal bli gjort mer finmasket for å sikre bedre tilgjengelighet for fotgjengere.

Flere andre store infrastrukturprosjekter, som Fornebubanen, vil ha store konsekvenser for utviklingen på Skøyen. Fornebubanen er en T-banestrekning mellom Majorstuen og Fornebu. Det er satt i gang et arbeid med regulering av ny trasé for Fornebubanen gjennom Skøyen som etter planen stå ferdig i 2027.

Store deler av Oslo er omfattet av reguleringsplan S-4220, vedtatt 15.03.2006, revidert 12.06.2013 og 17.3.2015, "Småhusplanen". Småhusplanene er under revisjon, og i påvente av ny regulering er det også vedtatt et midlertidig tiltaksforbud på eiendommene som er omfattet av denne planen. Selv om Småhusplanen og tiltaksforbudet ikke gjelder denne eiendommen, kan det være av interesse å kjenne til revisjonen og du kan lese mer om dette her: https://www.oslo.kommune.no/slik-bygger-vi-oslo/revisjon-av-smahusplanen/

Overtagelse
Overtagelse etter avtale med selger.

Prisantydning, omkostninger og evt. fellesgjeld
kr 5 500 000,- (Prisantydning)
kr 97 000,- (Andel av fellesgjeld)
--------------------------------------------------------
kr 5 597 000,- (Pris inkl. fellesgjeld)

Omkostninger:
kr 200,- (Pantattest kjøper)
kr 585,- (Tingl.gebyr pantedokument)
kr 585,- (Tingl.gebyr skjøte)
kr 134 920,- (Dokumentavgift)
--------------------------------------------------------
kr 136 290,- (Omkostninger totalt ved prisantydning)
--------------------------------------------------------
kr 5 733 290,- (Totalpris inkl omkostninger)

Valgfrie omkostninger:
kr 7 650,- (Boligkjøperpakke If (valgfritt))
--------------------------------------------------------
kr 5 740 940,- (Totalpris inkl omk og valgfrie omkostninger)

Boligselgerforsikring
Selger har tegnet boligselgerforsikring som dekker selgers ansvar etter avhendingsloven begrenset oppad til kr. 12.000.000,-. Egenerklæringsskjema er vedlagt salgsoppgave.

Betalingsbetingelser
Fullstendig kjøpesum samt omkostninger skal være disponibelt på meglers klientkonto innen dato for overtagelse. Kjøpesummen skal innbetales fra norsk finansinstitusjon og/eller kjøpers konto i norsk finansinstitusjon. Eventuell egenkapital skal innbetales i én samlet betaling fra kjøpers egen konto i norsk finansinstitusjon.

Vederlaget
Følgende er avtalt om meglers vederlag:

Kostnad for utsatt betaling (Factoring) (Kr.2 900)
Markedspakke 1 (Kr.25 000)
Oppgjør (Kr.7 200)
Tilrettelegging (Kr.13 000)
Tinglysning sikringspant selveier (Kr.585)
Provisjon (Kr.40 000)
Boligselgerforsikring / boligselgerpakke (Kr.27 243)
Visningshonorar (Kr.1 500)
Eierskiftegebyr forretningsfører (Kr.6 115)
Innhenting av grunnbok (Kr.808)
Innhenting av informasjon fra forretningsfører (Kr.4 200)
Innhenting av offentlige opplysninger (Kr.1 740)
Innhenting av servitutter (per stk) (Kr.172)
Totalt kr. (Kr.130 463)
Dersom handelen ikke kommer i stand eller at oppdraget sies opp har megleren krav på dekning for
påløpte timer, påløpte visninger, grunn og markedspakke samt utlegg.

Oppdragsnummer
71-22-0199

Budgivning
Eiendomsmegler skal legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden. Vi gjør oppmerksom på at det i forbrukerforhold ikke kan inngis bud med kortere akseptfrist enn kl. 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Eiendomsmegler kan ikke formidle bud med kortere akseptfrist enn dette. Hos EIE stiller vi strengere krav til frister ved budgivning enn det som følger av Forbrukerinformasjon om budgivning punkt 4, vedlagt i salgsoppgaven. Bud skal ikke ha en akseptfrist på mindre enn 30 minutter fra budet inngis. Bud med kortere akseptfrist enn 30 minutter kan bli avvist.

Eiendomsmegler har ikke ansvar for forsinkelser som skyldes tekniske feil. Akseptfristen er absolutt, det vil si at selger må akseptere budet og kjøper meddeles aksepten innen utløpet av akseptfristen. Dersom du utsetter inngivelse av bud til tett opp mot akseptfristen på et annet bud er det en reell fare for at eiendommen kan bli solgt før ditt bud kommer frem til megler og/eller megler rekker å bringe budet videre til selger. Husk alltid å ringe megler etter at du har sendt et bud eller budforhøyelse, for å forsikre deg om at budet er mottatt og kan formidles til selger. For øvrig vises det til vedlagte forbrukerinformasjon om budgivning.

Alle bud og budforhøyelser skal være skriftlig. I tillegg må legitimasjon være fremlagt, og budet skal signeres av budgiver. Eiendomsmegler kan ikke formidle bud før disse kravene er oppfylt. Vi oppfordrer til å inngi bud elektronisk, ved å trykke på "Gå til budgivning" på eiendommens hjemmeside på eie.no eller ved å trykke på knappen "Gi bud" i finn-annonsen. Ved å benytte denne tjenesten vil vilkårene om legitimasjon og signatur fra budgiver være oppfylt. Som kjøper og selger hos EIE vil du få tilsendt budjournalen etter at handel er inngått. Dette innebærer at alle bud vil bli gjort kjent for partene i den endelige kjøpsavtalen. Øvrige budgivere kan be om å få en kopi av budjournalen i anonymisert form. Det er viktig at du gjør deg kjent med all informasjon om boligen, og at du har spurt om det du eventuelt lurer på, før du legger inn et bud.

Boligkjøperpakke og boligkjøperforsikring
EIE har i samarbeid med If lansert et gunstig forsikringskonsept for deg som kjøper bolig gjennom EIE.

Kjøpere (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. husforsikring, innboforsikring, dobbel rentedekning, flytteforsikring og boligkjøperforsikring som gir deg juridisk bistand dersom du ønsker å reklamere på boligkjøpet.
Kjøpere (ikke juridiske personer) kan også velge å kun tegne boligkjøperforsikring.

Boligkjøperpakken/boligkjøperforsikring må senest tegnes i forbindelse med kontraktsmøtet.

Produktark for boligkjøperpakken og boligkjøperforsikring ligger vedlagt i salgsoppgaven. Ta kontakt med megler for ytterligere informasjon.

Lovanvendelse
Eiendommen selges etter reglene i avhendingsloven. Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen. Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakyndig før det legges inn bud.

Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen. Dette gjelder likevel bare dersom man kan gå ut i fra at det virket inn på avtalen at opplysningen ikke ble gitt eller at feil opplysninger ikke ble rettet i tide på en tydelig måte. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel. Boligen kan ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm.

Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel). Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen «som den er», og selgers ansvar er da begrenset jf. avhl. § 3-9, 1. ledd 2. pktm. Avhendingsloven § 3-3 (2) fravikes, og hvorvidt en innendørs arealsvikt karakteriseres som en mangel vurderes etter avhendingsloven § 3-8. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Med forbrukerkjøp menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.

Hvitvasking
Eiendomsmegler er underlagt lov om hvitvasking og tilhørende forskrift. Hvitvaskingsloven pålegger megler å gjennomføre kundetiltak av både selger og kjøper. Dersom kjøper ikke bidrar til at megler får gjennomført kundetiltak, og dette medfører at transaksjonen ikke kan gjennomføres eller blir forsinket misligholder kjøper avtalen. Dette vil kunne gi selger rettigheter etter avhendingsloven, herunder rett til å heve kjøpet og gjennomføre dekningssalg for kjøpers regning dersom misligholdet er vesentlig. I tilfeller der det er selger som ikke bidrar til at megler får gjennomført løpende kundetiltak underveis i oppdraget må megler stanse gjennomføringen av transaksjonen. Selger vil i så fall ha misligholdt sine forpliktelser, og kjøper vil kunne ha krav mot selger etter avhendingslovens bestemmelser om mislighold og forsinkelse.

Dersom kundetiltak ikke lar seg gjennomføre vil EIE eiendomsmegling ikke kunne bistå med handelen eller foreta oppgjør.

Personvern
Som interessent, budgiver og kjøper vil dine personopplysninger bli registrert og lagret.  Som eiendomsmeglingsforetak har vi plikt til å oppbevare kontrakter og dokumenter i minst 10 år, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 3-7 (3). Dette innebærer at mulighetene for å få slettet personopplysninger er begrenset. Du kan lese om vår behandling av personopplysninger i vår personvernerklæring på https://eie.no/eiendom/personvernerklaering

Avdeling
Løren & Økern Eiendomsmegling AS
EIE Løren & Økern
Org. nr:916510845
Lørenveien 41 D
0507 Oslo
Tlf: 40 02 00 95

Ansvarlig megler
Eiendomsmegler | Partner Christer Sebbah

Saksbehandlere
Christer Sebbah
EIE Løren & Økern
Eiendomsmegler | Partner
Mob: 93 61 22 32 / E-post: cse@eie.no


Sett deg godt inn objektet og les salgsoppgaven nøye før du gir bud. Du kan klikke her for å lese mer om budgivingsprosessen.

Vennligst ta kontakt med megler om budgivningen.

Valg av eiendomsmeglingsforetak skal være frivillig. Eiendomsmeglingsforetak kan ikke inngå oppdrag om eiendomsmegling dersom inngåelsen av oppdraget er satt som vilkår i avtale om annet enn eiendomsmegling, f.eks. tilbud om lån eller andre banktjenester, jf. Lov om eiendomsmegling § 6-3 (3).
Bilde 3 av Bestumveien 2E
For mer om objektet
Bestumveien 2E

Kontakt megler

Uansett hva du lurer på, svarer vi deg gjerne. Vi stiller bransjens høyeste krav til oss selv, og skreddersyr råd og løsninger for hver enkelt kunde.

Bilde av iphone som viser EIE-portalen
Få full oversikt
EIE portalen – ditt boligunivers

Du bruker en utdatert nettleser!

Internet Explorer er utdatert og ikke lenger offisielt støttet, og utgjør en stor sikkerhetsrisiko. Du bør avinstallere dette programmet og heller bruke Microsoft Edge, Mozilla Firefox, Google Chrome, Apple Safari eller andre nettlesere som oppdateres jevnlig.

Dersom du fortsetter å bruke nettsiden i Internet Explorer eller andre utdaterte nettlesere, kan du oppleve at nettsiden ser rar ut eller ikke fungerer i det hele tatt.

Les mer her: