Bilde 1 av Brinken 19BBilde 2 av Brinken 19B
Digital salgsoppgave
Brinken 19B

0654 Oslo • Oslo kommune

Dette objektet er solgt!

Prisantydning

Objektet er solgt!

Sjarmerende og romslig 2(3)-roms leilighet m/solrik balkong - Gjennomgående og lys med god takhøyde og separat kjøkken
Vis i kart
Boligtype
Leilighet
Eierform
Borettslag
Antall soverom
1 soverom
Etasje
3
Primærrom (P-ROM)
53 m²
Bruksareal (BRA)
53 m²
Bruttoareal (BTA)
57 m²
Fellesutgifter
kr 4 211 / Mnd
Prisantydning
kr 3 900 000
Omkostninger
kr 15 460
Fellesgjeld
kr 119 460
Totalpris
kr 4 034 920
Fellesformue
kr 68 470
Byggeår
1939
Tomt
Fellestomt 985 m²
Oppdragsnummer
71210164
card-default

Jan Gunnar Grunden

Eiendomsmegler | Partner
Les om Jan
Prisantydningkr 3 900 000,-
Fellesgjeldkr 119 460,-
Gebyr utlysing forkjøpsrettkr 7 450,-
Boligkjøperpakke If (valgfritt)kr 6 850,-
Pantattest kjøperkr 200,-
Tingl.gebyr BRL-skjøte - Statens Kartverkkr 480,-
Tingl.gebyr pantedokument BRL - Statens Kartverkkr 480,-
  
Totalpris kr 4 034 920
Eiendom
Brinken 19B, 0654 Oslo, Etasje: 3

Matrikkel
Gnr. 231 bnr. 38, andelsnr. 12 i Brinken 19 Borettslag med orgnr. 950292075 i Oslo kommune

Boligtype
Leilighet

Eierform
Borettslag

Areal
Primærrom: 53 kvm, Bruksareal: 53 kvm, Bruttoareal: 57 kvm
Vedlagte plantegninger er ikke målbare. Arealene er hentet fra takstrapport. Areal og rom er angitt og definert etter dagens faktiske bruk, uavhengig av hva som er godkjent fra bygningsmyndighetene.

Antall soverom
1

Byggeår
1939

Tomt
Fellestomt 985 kvm

Prisantydning
3 900 000

Andel fellesgjeld/Fellesformue
Andel fellesgjeld: kr. 119 460,- pr. 31.12.20
Andel fellesformue: kr. 68 470,- pr. 31.12.20

Totalpris inkl. fellesgjeld
3 900 000,- (Prisantydning)
119 460,- (Andel av fellesgjeld)

4 019 460,- (Pris inkl. fellesgjeld)

Omkostninger
7 450,- (Gebyr utlysing forkjøpsrett)
6 850,- (Boligkjøperpakke If (valgfritt))
200,- (Pantattest kjøper)
480,- (Tingl.gebyr BRL-skjøte - Statens Kartverk)
480,- (Tingl.gebyr pantedokument BRL - Statens Kartverk)

15 460,- (Omkostninger totalt)

4 034 920,- (Totalpris inkl. omkostninger)

Felleskostnad
Kr. 4 211,- pr. mnd.

Felleskostnadene øker med ca. 3 % fra nyttår og felleskostnader fra 01.01.2022 vil være 4.337 kroner.

Felleskostnad inkluderer
Felleskostnader inkluderer: Trappevask, varmtvann, fyring, kabel-tv, internett, kommunale avgifter, betjening av fellesgjeld, sparing, forretningsførsel m.m.

Sikringsordning fellesgjeld
Borettslaget er ikke tilknyttet sikringsordning. Et borettslag er organisert som et selskap, dette innebærer at dersom noen av andelseierne ikke betaler sine fellesutgifter må borettslaget selv ta tapet og fordele det på de øvrige andelseieren, man kan på denne måten bli tvunget til å betale dersom andre ikke betaler sine fellesutgifter.

Kommunale avgifter
Kommunale avgifter dekkes gjennom fellesutgiftene i borettslaget.

Eier
Eivind Andreas Haugen Marthe Vee

Beskrivelse
Jan Gunnar Grunden ved EIE Løren har gleden av å presentere Brinken 19 B. Leiligheten er en sjarmerende og romslig 2(3)-roms leilighet på Kampen. Leiligheten har en praktisk planløsning og er beliggende i 3.etasje. Boligen inneholder entrè, bad, separat kjøkken, soverom og romslig stue. I stuen er det god plass for spiseplass og sofagruppe. Stuen har store vinduer som gir godt med lysinnspill.

Leiligheten ligger i et rolig, men sentralt boområde med kort vei til alt du trenger i en travel hverdag som butikker, kollektiv og servicetilbud. Det er ca. 3 minutter til nærmeste bussholdeplass og du bor med nærhet til Tøyen, Ensjø og Galgeberg.

Kampen er idyllisk med trehus, parker, koselige sidegater og torg, bakeriet Farine og nye Torbjørn Egners plass. Fra Kampen tar det ca. 5-10 minutter ned til sentrum med sykkel.

Høydepunkter ved boligen:
- Gjennomgående 2 (3)-roms leilighet i 3.etasje.
- Usjenert, vestvendt balkong.
- God planløsning.
- Store vindusflater som gir godt med lys.
- Stor stue med plass til sofagruppe samt spisebord.
- Praktisk kjøkken med integrerte hvitevarer som medfølger.
- Et stort og luftig soverom med god plass til garderobeløsninger
- Pent flislagt bad med gulvvarme.
- Fyring og varmtvann inkl i felleskostnadene.
- Kabel-TV og internett inkl i felleskostnadene.
- To kjellerboder på ca. 3 kvm og 4 kvm for ekstra lagring.
- Sykkelbod i oppgang A for alle beboere.
- Hyggelig boområde med store grøntområder.
- Kort vei til kjøpesentre, butikker, offentlig kommunikasjon og fine turmuligheter.

Velkommen til visning!

Parkering
Gateparkering etter gjeldende bestemmelser. Området er regulert med beboerparkering.

Beliggenhet
Leiligheten har en fin beliggenhet i et attraktivt boligområde på sjarmerende Kampen i Oslo. Det er kort gange til alle hovedstadens fasiliteter, butikker, skoler og barnehager mm. Området har en fin blanding av velholdte blokker og eldre trehusbebyggelse.

Kampen ligger mellom Tøyen, Ensjø, Vålerenga og Galgeberg. Området beskrives ofte som en idyllisk oase midt i byen med koselige gater, sjarmerende småhus og herlige parker som skaper en stemningsfull atmosfære. Bomiljøet er vennlig og de som først bosetter seg her flytter sjelden mer enn noen få hundre meter.

I umiddelbar nærhet finner du flere trivelige parker, som Klosterengaparken, Kampen Park, Tøyenparken og Botanisk have, noe som gir gode rekreasjonsmuligheter både sommer og vinter. Jordal Amfi, som er en nyåpnet ishall, flotte grøntområder, Hovinbekken mm er bare litt av det området har å by på. For den som er glad i musikkfestivaler, er det bare en kort sykkeltur til Tøyenparken og Øyafestivalen.

Svartdalsparken, og turområdet langs Alnaelven byr på flotte tur- og treningsmuligheter i en av Oslos få "urskoger". Østmarka og Nordmarka er også innen rekkevidde via T-bane fra Tøyen eller Ensjø, og byr på milevis med tur- og skiløyper, idylliske badevann og et antall koselige sportsstuer.

Hele syv matbutikker innen en liten omkrets, bl.a. Rema1000, Kiwi på Vålerenga og Coop Extra på Galgeberg. Ønsker du ytterligere servicetilbud har Tøyen, Grønland Basar, Hasle Torg og Fyrstikktorget et rikt og variert utvalg av forretninger.

Kampen og nærområdet har et rikt utvalg av serveringssteder. Galgen og Smia på Vålerenga, Kampen Bistro, Galleri Bastian og LilleKampen, er noen av de mer kjente stedene som byr på både god mat og konserter.

Treningssenterne i nærheten er SATS Kampen 9 min, Fresh Fitness Grønland 10 min og Fresh Fitness Ensjø 12 min.

Her vil du bo med umiddelbar nærhet til busstoppet på Kampen. Det tar ca. tre minutter å gå dit og der går bussnr 60. Nærmeste T-banestasjon er Tøyen som er ca. 8 minutter unna leiligheten.

Bebyggelse
Området består i hovedsak av blokk- og trehusbebyggelse.

Tomt
Fellestomt, 985 kvm

Borettslaget har en koselig bakgård med grøntarealer, felles sittegrupper og grillmuligheter.

Adkomst
Det vil bli skiltet med EIE visningsskilt på oppsatte fellesvisninger.
Se vedlagt kartskisse i annonsen. Ved å trykke på kartet får du enkelt tilgang til en spesifisert reiserute fra ønsket startdestinasjon til den aktuelle boligen.

Inneholder
3. etasje: Entrè/gang, bad/wc, stue, kjøkken, soverom.

Byggemåte
Informasjon om byggemåte er hentet fra tilstandsrapport utført av takstmann Kato Malvik:

Bygård over 5. etasjer + kjeller oppført i 1939. Grunnmur i betong antatt fundamentert på faste masser/fjell. Støpt betong/mur i bærende konstruksjoner med teglsteinsforblendede fasader. Kompakttak-konstruksjon tekket med papp og innvendige tak nedløp.

For ytterligere informasjon om byggemåte se tilstandsrapport som ligger vedlagt. Det er viktig at interessenter setter seg inn i  rapporten. Interessenter oppfordres til å kontakte takstmann ved eventuelle bygningstekniske spørsmål.

Primærrom
Primærrom: 53 kvm
Følgende rom er inkludert i P-rom: Entrè/gang, bad/wc, stue, kjøkken, soverom.

Bruksareal
Bruksareal: 53 kvm

Boder
Leiligheten disponerer 2 boder i kjeller på ca. 4 kvm og ca. 3 kvm.

Standard
Leiligheten er sjarmerende og er gjennomgående med utgang til balkong på ca. 5 kvm fra stuen. Ifølge eier er det sol på balkongen på sommertid fra ca. kl. 14.00 til ca. kl. 20.00. Rett utenfor balkongen er det et stort tre som hindrer innsyn og gir et pent lysspill på sommerkveldene. Leiligheten har en god planløsning med stort romslig kjøkken og mulighet for å bygge om til 3-roms. Ønsker beboer å bygge om leiligheten fra 2-roms til 3-roms må det søkes om tillatelse fra styre før arbeid igangsettes i henhold til vedtektene.

Entrè:
Velkommen inn i det som kan bli ditt nye hjem! Her blir du møtt av en innbydende entré med originalt tregulv som gir et godt førsteinntrykk. Her er god plass til oppheng av yttertøy i garderobeskap med skyvedører. Dørcalling er montert ved ytterdøren.

Kjøkken:
Kjøkken er adskilt fra stue med inngang fra entrè. Kjøkkenet er moderne med integrerte hvitevarer som oppvaskmaskin, stekeovn, platetopp, kjøleskap og stor fryser. Alle hvitevarer på kjøkken medfølger. Kjøkkeninnredning er moderne med lyse slette fronter og heltre benkeplate. Det er delvis flislagte flater på vegg mellom over- og underskap på kjøkken. Kjøkkenet har tregulv som gir et sjarmerende preg.

Stue:
Stuen er romslig med god takhøyde og rikelig med naturlig lysinnspill fra de store vinduene. Stuen har en praktisk utforming som gjør den enkel å møblere med god plass til sofa, TV-møblement og spisebord. String vegghyller i stuen medfølger ikke.

Bad:
Leiligheten har et pent bad som ble pusset opp i regi av borettslaget i 2005. Badet har åpent dusjhjørne, opplegg for vaskemaskin, toalett og speilskap med lys over servant med blandebatteri. Det er fliser på gulv med varmekabler og vegger med fliser.

Soverom:
Soverommet er romslig med god plass til seng med nattbord. Det er stort vindu på soverommet som gir rikelig med naturlig daglys. Det er god plass for sette opp garderobeskap på soverommet for oppbevaring av klær og diverse. Soverommet er svalt og behagelig og har vinduer mot stille område.

Konklusjon tilstandsrapport
Takstmannen vurderer eiendommens tilstandsgrad fra TG1-3, der TG1 er best og TG3 er dårligst.

Følgende har fått TG2:
TG 2 er gitt på bakgrunn av alder på fasader/konstruksjonen.
TG 2 er gitt på badet på bakgrunn av alder og forventet restlevetid

For utfyllende tekniske standard for øvrig henvises det til vedlagt takstrapport.

Egenerklæringsskjema
Kjenner du til om sameie/laget/selskapet er involvert i tvister av noe slag?
- Ja, det har vært en konflikt med selskapet som byttet vinduer på alle leilighetene i blokken høsten/vinteren 2020/2021. Usikker på hva status er der.

Ferdigattest
Det foreligger ferdigattest for oppussing av bad fra 14.08.2003.
Det foreligger ekspedisjonsdokument fra 28.mars.1940.
Kopi av ekspedisjonsdokument og ferdigattest ligger vedlagt i salgsoppgaven.

Det er mottatt byggetegninger fra kommunen datert 13.01.1939. Disse samsvarer med dagens bruk av boligen.

Oppvarming
Leiligheten varmes opp av radiatorer og varmekabel i gulv på bad.

Energimerking
Energiattest med energimerke Oppvarmingskarakter Grønn - Energikarakter F

Eiendomsskatt
For 2021 betales det ikke eiendomsskatt for denne boligen.

Det er eiendomsskatt i Oslo kommune. Bunnfradraget i Oslo er i 2021 på 4 millioner kroner for bolig og fritidsboliger. Skattesatsen i 2020 er 3 promille av eiendomsskattegrunnlaget. For mer informasjon se: https://www.oslo.kommune.no/skatt-og-naring/skatt-og-avgift/eiendomsskatt/hvor-mye-skal-du-betale-i-eiendomsskatt/. Faktura for eiendomsskatt sendes den som er registrert eier av eiendommen på faktureringstidspunktet. Ved eierskifte må kjøper og selger gjøre opp betalingen av eiendomsskatten seg imellom.

Fordeling felleskostnader
Fellesutgifter: kr 4 211,- pr.mnd.

Fellesutgiftene fordeles slik:
Felleskostnader kr. 2 898 ,-
Lånekostnader avdrag kr. 1 108 ,-
Lånekostnader renter kr. 205 ,-

Andel renter og avdrag på fellesgjelden reguleres minimum en gang i løpet av året i henhold til gjeldende rente i banken.

Faste løpende kostnader
Nåværende eier har et strømforbruk som tilsvarer ca. 2 231 kwh hitill i år. Utgiftene er basert på nåværende eiers forbruk.
Eiendommen har en årlig forsikringspremie på kr 2 688.

Spesifikasjon av fellesgjeld
Borettslaget har 1 lån i Cultura Sparebank:
Lånenummer: 12546325383, Cultura Sparebank
Annuitetslån: 12 terminer per år.
Rentesats per 29.09.2021: 2.05 % pa.
Antall terminer til innfrielse: 99
Saldo per 29.09.2021: 3 181 127
Andel av saldo: 119 460
Første termin/første avdrag: 31.12.2020
Siste termin 30.11.2029

Overnevnte informasjon er hentet fra forretningsfører.

Årsregnskap
Regnskap for 2020 viser et underskudd på kr. 1 924 273. Underskuddet skyldes opptak av lån.
Budsjett for 2021 viser et underskudd på kr. 438 500 Underskuddet skyldes opptak av lån.

Forsikring med polisenummer
If Skadeforsikring NUF Polisenummer: SP586842

Formuesverdi
Formuesverdi for inntektsåret 2019: Som primærbolig Kr. 948 303,- Som sekundærbolig Kr. 3 413 890,-

Borettslag
Borettslag: Brinken 19 Borettslag, Orgnr: 950292075

Borettslaget Brinken 19 ligger i Oslo kommune, og har organisasjonsnummer 950292075 Borettslaget Brinken 19 består av 30 boliger.

Borettslaget gjennomførte i august 2020 en ekstraordinær generalforsamling, da borettslaget på grunn av den økonomiske styringen over flere år var nesten uten likviditet og trengte å ta opp lån. Det ble derfor bestemt at alle vinduer og balkongddører inkludert luftebalkongene skulle byttes, da levetiden var oversteget. Det ble bestemt at baksiden av gården skulle pusses opp og males. Eksisterende lån ble derfor refinansiert og økt med ca. 2,9 millioner kroner. Lånet ble satt med nedbetaling over 9 år og påvirker ikke husleien i negativ retning. Den økonomiske situasjonen ser derfor verre ut enn det som er realiteten når man ser på årsresultatene, både for 2020 og kommende år ifølge styret.

I henhold til vedtektene kan kun fysiske personer være andelseiere i borettslaget.

Forretningsfører
USBL

Styregodkjenning
Kjøper skal godkjennes av styret og har selv risikoen for at godkjennelse blir gitt. Styregodkjennelse kan ikke nektes uten saklig grunn.

Forkjøpsrett
Det foreligger forkjøpsrett for borettslagets/ boligaksjeselskapets medlemmer. Forhåndsavklaring er igangsatt. Ta kontakt med megler eller forretningsfører for ytterligere opplysninger om meldefristen.

Tekniske installasjoner:
TV-tuner følger ikke med objektet, da det følger abonnementet til eier.

Dyrehold
I henhold til husordensreglene skal dyrehold avtales i hvert enkelt tilfelle med styret etter skriftlig søknad.

Radonmåling
Fra og med 1. januar 2014 må alle som leier ut bolig ha gjennomført radonmåling av boligen og kunne fremvise dokumentasjon på at radonnivåene er forsvarlig. Kravet gjelder alle typer utleieboliger, både de som leies ut av det offentlige, virksomheter og private, inkludert leiligheter og hybler i tilknytning til egen bolig. Også institusjoner o.l. omfattes dersom beboerne betaler leie.

Forpliktelser, rettigheter og servitutter
Eiendommens servitutter følger av dens grunnbokblad. 
Følgende servitutter er tinglyst på borettslagets eiendom:
1939/406931-1/105  Erklæring/avtale  
19.10.1939 
vedr. takvannsledn m.v.
Kan ikke slettes uten samtykke fra kommunen

1981/506851-1/105  Fellesobl. for bor.innsk.  
06.07.1981 
BELØP: NOK 439.000
Panthaver:Andelseierne I Borettslaget  
Lnr: 1086915

1991/30335-1/105   ** Prioritetsbestemmelse  
17.06.1991 
Prioritet etter obligasjon til Husbanken, som til enhver tid hviler på eiendommen

2012/1071538-1/200  Pantedokument  
17.12.2012 
BELØP: NOK 3.836.000
Panthaver:CULTURA SPAREBANK  
Org.nr: 977041244

For servitutter eldre enn fradelingsdato og eventuelle arealoppføringer som kan ha betydning for denne matrikkelenhet henvises det til hovedbruket / avgivereiendommen. For festenummer gjelder henvisningen servitutter eldre enn festekontrakten. Ta kontakt med megler for mer informasjon.

Borettslaget har lovbestemt første prioritets pant (legalpant) i andelen for opptil 2 x folketrygdens grunnbeløp (2G), jf. borettslagsloven § 5-20. Pantet dekker borettslagets krav på felleskostnader og andre krav borettslaget kan knytte til andelseieren.

Utleie
Iht. brl. § 5-4 (2) har andelseieren mulighet til korttidsutleie i opptil 30 dager i løpet av året. Andelseier kan ikke uten samtykke fra styret i borettslaget overlate bruken av boligen til andre. Andelseier kan overlate boligen til andre i inntil tre år hvis andelseier har bodd i boligen i minst ett av de to siste årene, jf. borettslagsloven § 5-5. Godkjenning kan bare nektes dersom brukerens forhold gir saklig grunn til det. Godkjenning kan nektes dersom brukeren ikke kunne blitt andelseier. Utleie i andre tilfeller kan godtas ved særlige grunner, jf. borettslagslova § 5-6. Se også borettslagets vedtekter og konferer megler ved spørsmål.

Vei/vann/kloakk
Eiendommen er tilknyttet offentlig vei, vann og kloakk via privat stikkvei/-ledninger.

Regulering
Eiendommen er regulert til byggeområde for boliger i reguleringsplan S-2255 fra 1977. Kopi av reguleringskart ligger vedlagt i salgsoppgaven.
Kopi av reguleringskart er vedlagt salgsoppgave. Vi oppfordrer interessenter til å gjøre seg kjent med dette.

Overtagelse
Overtagelse etter avtale med selger.

Prisantydning, omkostninger og evt. fellesgjeld
3 900 000,- (Prisantydning)
119 460,- (Andel av fellesgjeld)

4 019 460,- (Pris inkl. fellesgjeld)

Omkostninger
7 450,- (Gebyr utlysing forkjøpsrett)
6 850,- (Boligkjøperpakke If (valgfritt))
200,- (Pantattest kjøper)
480,- (Tingl.gebyr BRL-skjøte - Statens Kartverk)
480,- (Tingl.gebyr pantedokument BRL - Statens Kartverk)

15 460,- (Omkostninger totalt)

4 034 920,- (Totalpris inkl. omkostninger)

Boligselgerforsikring
Selger har tegnet boligselgerforsikring som dekker selgers ansvar etter avhendingsloven begrenset oppad til kr. 10.000.000,-. Egenerklæringsskjema er vedlagt salgsoppgave.

Betalingsbetingelser
Fullstendig kjøpesum samt omkostninger skal være disponibelt på meglers klientkonto innen dato for overtagelse.

Vederlaget
Følgende er avtalt om meglers vederlag:

Innhenting av offentlige opplysninger (Kr.1 740)
Innhenting av servitutter (per stk) (Kr.172)
Markedspakke 1 (Kr.21 500)
Oppgjør (Kr.7 200)
Provisjon (Kr.44 194,60)
Tilrettelegging (Kr.13 000)
Tinglysing sikringspant borettslag (Kr.480)
Visningshonorar (Kr.2 500)
Tilstandsrapport med målsatt planskisse (Kr.6 500)
Boligselgerforsikring trekkes i oppgjør (Kr.9 245)
Eierskiftegebyr forretningsfører (Kr.5 995)
Innhenting av grunnbok (Kr.808)
Innhenting av informasjon fra forretningsfører (Kr.4 200)
Totalt kr. (Kr.117 534,60)
Dersom handelen ikke kommer i stand eller at oppdraget sies opp har megleren krav på dekning for
påløpte timer, påløpte visninger, grunn og markedspakke samt utlegg.

Oppdragsnummer
71-21-0164

Budgivning
Eiendomsmegler skal legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden. Vi gjør oppmerksom på at det i forbrukerforhold ikke kan inngis bud med kortere akseptfrist enn kl. 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Eiendomsmegler kan ikke formidle bud med kortere akseptfrist enn dette. Hos Eie stiller vi strengere krav til frister ved budgivning enn det som følger av Forbrukerinformasjon om budgivning punkt 4, vedlagt i salgsoppgaven. Bud skal ikke ha en akseptfrist på mindre enn 30 minutter fra budet inngis. Bud med kortere akseptfrist enn 30 minutter kan bli avvist. For øvrig vises det til vedlagte forbrukerinformasjon om budgivning. Alle bud og budforhøyelser skal være skriftlig. I tillegg må legitimasjon være fremlagt, og budet skal signeres av budgiver. Vi oppfordrer til å inngi bud elektronisk, ved å trykke på "Gå til budgivning" på eiendommens hjemmeside på eie.no. Ved å benytte denne tjenesten vil vilkårene om legitimasjon og signatur fra budgiver være oppfylt. Som kjøper og selger hos EIE vil du få tilsendt budjournalen etter at handel er inngått. Dette innebærer at alle bud vil bli gjort kjent for partene i den endelige kjøpsavtalen. Øvrige budgivere kan be om å få en kopi av budjournalen i anonymisert form. Det er viktig at du gjør deg kjent med all informasjon om boligen, og at du har spurt om det du eventuelt lurer på, før du legger inn et bud.

Boligkjøperpakke
Eie har i samarbeid med If lansert et gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert i en pakke til en meget konkurransedyktig pris.
 
Kjøpere (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. hus forsikring, innboforsikring, dobbel rente dekning, flytteforsikring og boligkjøperforsikring som gir deg juridisk bistand dersom du ønsker å reklamere på boligkjøpet. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte. Ta kontakt med megler for ytterligere informasjon.

Solgt "som den er"
Solgt "som den er" - avhendingsloven (avhl.) § 3-9.
Eiendommen selges "som den er" noe som innebærer at den selges i den stand den er under visning. For en kjøper betyr dette at selgers ansvar for eventuelle mangler er begrenset.
Selv om eiendommen er solgt "som den er" kan det foreligge en mangel dersom boligen er i vesentlig dårligere stand enn hva kjøper kunne forvente ut fra den avtalte kjøpesummen og forholdene ellers. Et "som den er"- forbehold fritar heller ikke selger fra sin opplysningsplikt, og det kan foreligge en mangel hvis selger har holdt tilbake opplysninger om eiendommen som han kjente eller måtte kjenne til og som kjøper hadde grunn til å regne med å få (avhl. § 3-7). Det kan også foreligge en mangel dersom selger eller noen på hans vegne gjennom annonse, salgsoppgave eller annen markedsføring har gitt uriktige opplysninger om eiendommen (avhl. § 3-8).

En manglende eller en uriktig opplysning kan bare gjøres gjeldende mot selger dersom den har hatt innvirkning på den avtalen som er inngått.

Alle interessenter oppfordres til å sette seg inn i vedlagte egenerklæring fra selger, samt til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis.

Opplysninger i salgsoppgaven er godkjent av selger. Hele salgsoppgaven må gjennomgås grundig av interessenten(e). I tillegg oppfordres interessentene(e) til å sette seg inn i alle relevante dokumenter fra forretningsfører, f.eks. vedtekter, årsberetning, eventuelle husordensregler mv.

Hvitvasking
Eiendomsmegler er underlagt lov om hvitvasking og tilhørende forskrift. Hvitvaskingsloven pålegger megler å gjennomføre kundetiltak av både selger og kjøper. Dersom kjøper ikke bidrar til at megler får gjennomført kundetiltak, og dette medfører at transaksjonen ikke kan gjennomføres eller blir forsinket misligholder kjøper avtalen. Dette vil kunne gi selger rettigheter etter avhendingsloven, herunder rett til å heve kjøpet og gjennomføre dekningssalg for kjøpers regning dersom misligholdet er vesentlig. I tilfeller der det er selger som ikke bidrar til at megler får gjennomført løpende kundetiltak underveis i oppdraget må megler stanse gjennomføringen av transaksjonen. Selger vil i så fall ha misligholdt sine forpliktelser, og kjøper vil kunne ha krav mot selger etter avhendingslovens bestemmelser om mislighold og forsinkelse.

Dersom kundetiltak ikke lar seg gjennomføre vil EIE eiendomsmegling ikke kunne bistå med handelen eller foreta oppgjør.

Avdeling
Løren & Økern Eiendomsmegling AS
EIE Løren & Økern
Org. nr:916510845
Lørenveien 41 D
0507 Oslo
Tlf: 40 02 00 95

Ansvarlig megler
Eiendomsmegler | Partner Jan Gunnar Grunden

Saksbehandlere
Jan Gunnar Grunden
EIE Løren & Økern
Eiendomsmegler | Partner
Mob: 98 80 98 26 / E-post: jgg@eie.no


Sett deg godt inn objektet og les salgsoppgaven nøye før du gir bud. Du kan klikke her for å lese mer om budgivingsprosessen.

Vennligst ta kontakt med megler om budgivningen.

Valg av eiendomsmeglingsforetak skal være frivillig. Eiendomsmeglingsforetak kan ikke inngå oppdrag om eiendomsmegling dersom inngåelsen av oppdraget er satt som vilkår i avtale om annet enn eiendomsmegling, f.eks. tilbud om lån eller andre banktjenester, jf. Lov om eiendomsmegling § 6-3 (3).
Bilde 3 av Brinken 19B
For mer om objektet
Brinken 19B

Kontakt megler

Uansett hva du lurer på, svarer vi deg gjerne. Vi stiller bransjens høyeste krav til oss selv, og skreddersyr råd og løsninger for hver enkelt kunde.

Bilde av iphone som viser EIE-portalen
Få full oversikt
EIE portalen – ditt boligunivers

Du bruker en utdatert nettleser!

Internet Explorer er utdatert og ikke lenger offisielt støttet, og utgjør en stor sikkerhetsrisiko. Du bør avinstallere dette programmet og heller bruke Microsoft Edge, Mozilla Firefox, Google Chrome, Apple Safari eller andre nettlesere som oppdateres jevnlig.

Dersom du fortsetter å bruke nettsiden i Internet Explorer eller andre utdaterte nettlesere, kan du oppleve at nettsiden ser rar ut eller ikke fungerer i det hele tatt.

Les mer her: