Bilde 1 av Dælenenggata 14ABilde 2 av Dælenenggata 14A
Digital salgsoppgave
Dælenenggata 14A

0567 Oslo • Oslo kommune

Dette objektet er solgt!

Prisantydning

Objektet er solgt!

Pen 2-roms toppleilighet - God planløsning - Varmtvann og fyring inkl. - Sentral og skjermet beliggenhet
icon

Unngå doble renteutgifter

Vis i kart
Boligtype
Leilighet
Eierform
Borettslag
Antall soverom
1 soverom
Etasje
5
Primærrom (P-ROM)
39 m²
Bruksareal (BRA)
41 m²
Fellesutgifter
kr 3 555 / Mnd
Prisantydning
kr 3 850 000
Omkostninger
kr 8 759
Fellesgjeld
kr 36 025
Totalpris
kr 3 894 784
Fellesformue
kr 22 922
Byggeår
1939
Tomt
Fellestomt 1079 m²
Oppdragsnummer
71220243
card-default

Daniel Berggren

Eiendomsmegler | Partner
Les om Daniel
Prisantydningkr 3 850 000,-
Fellesgjeldkr 36 025,-
Gebyr utlysing forkjøpsrett (kjøper)kr 7 599,-
Pantattest kjøperkr 200,-
Tingl.gebyr BRL-skjøte - Statens Kartverkkr 480,-
Tingl.gebyr pantedokument BRL - Statens Kartverkkr 480,-
  
Totalpris kr 3 894 784
Eiendom
Dælenenggata 14A, 0567 Oslo, Etasje: 5

Matrikkel
Andelsnr. 98 Orgnr. 950291370 i Oslo kommune

Boligtype
Leilighet

Eierform
Borettslag

Areal
Primærrom: 39 kvm, Bruksareal: 41 kvm
Vedlagte plantegninger er ikke målbare. Arealene er hentet fra tilstandsrapport. Areal og rom er angitt og definert etter dagens faktiske bruk, uavhengig av hva som er godkjent fra bygningsmyndighetene.

Antall soverom
1

Byggeår
1939

Tomt
Fellestomt 1079 kvm

Prisantydning
3 850 000

Tilstandsrapport
Takstmann: Owe Fagerlund Leret Takstdato: 01.11.22

Andel fellesgjeld/Fellesformue
Andel fellesgjeld: kr. 36 025,- pr. 30.10.22
Andel fellesformue: kr. 22 922,- pr. 30.10.22

Totalpris inkl. fellesgjeld
kr 3 850 000,- (Prisantydning)
kr 36 025,- (Andel av fellesgjeld)
--------------------------------------------------------
kr 3 886 025,- (Pris inkl. fellesgjeld)

Omkostninger:
kr 200,- (Pantattest kjøper)
kr 480,- (Tingl.gebyr BRL-skjøte - Statens Kartverk)
kr 480,- (Tingl.gebyr pantedokument BRL - Statens Kartverk)
kr 7 599,- (Gebyr utlysing forkjøpsrett (kjøper))
--------------------------------------------------------
kr 8 759,- (Omkostninger totalt ved prisantydning)
--------------------------------------------------------
kr 3 894 784,- (Totalpris inkl omkostninger)

Felleskostnad
Kr. 3 555,- pr. mnd.

Felleskostnad inkluderer
TV, bredbånd, varmt vann, fyring, renter og avdrag felles lån, trappevask, forretningsførsel og felles forsikring med mer.

Sikringsordning fellesgjeld
Et borettslag er organisert som et selskap, dette innebærer at dersom noen av andelseierne ikke betaler sine fellesutgifter må borettslaget selv ta tapet og fordele det på de øvrige andelseieren, man kan på denne måten bli tvunget til å betale dersom andre ikke betaler sine fellesutgifter. For å hindre at dette skjer er borettslaget tilknyttet en sikringsordning som dekker borettslagets tap i en fastsatt periode dersom noen av andelseierne ikke betaler sin fellesutgifter. Sikringsordningen er levert av Klare Finans AS.

Kommunale avgifter
Kommunale avgifter dekkes gjennom fellesutgiftene i borettslaget/aksjelaget.

Eier
Ulrik Velta Sundby

Beskrivelse
-Lys og pen 2-roms toppleilighet
-God og arealeffektiv planløsning
-Flislagt bad med gulvvarme og opplegg for vaskemaskin
-Kjøkkeninnredning med god skap- og benkeplass
-God takhøyde på 2,7meter
-Store vindusflater
-TV, internett, varmtvann og fyring inkludert i felleskostnader
-Loftsbod på 2 kvm og kjellerbod på 4,5 kvm
-Attraktiv beliggenhet på Rodeløkka
-Kort vei til buss, trikk og T-bane
-Kort vei til butikker, spisesteder, treningssenter m.m.

Parkering
Borettslaget disponerer 5 biloppstillingsplasser som tildeles etter venteliste.

Det er beboerparkering i for adressen. Beboerparkering koster kr. 5 400 i året for bensinbil, dieselbil, hybridbil og ladbar hybridbil og kr. 1 620 for el-bil. For mer informasjon om beboerparkering se Oslo kommunes hjemmesider.

Øvrig parkering i gaten etter områdets gjeldende bestemmelser.

Beliggenhet
Leiligheten har en perfekt beliggenhet for deg som ønsker å bo sentralt med nærhet til urbant byliv, og med store, flotte grøntarealer like i nærheten. Det er kort vei ned til trehusbebyggelsen på Rodeløkka som er på byantikvarens gule liste og verneverdig. Her kan man spasere rundt i idylliske omgivelser kort vei fra leiligheten.

Boligen ligger på Rodeløkka med gangavstand til Carl Berners plass som har ett av byens beste tilbud for offentlig kommunikasjon, hvilket innebærer t-bane, buss, trikk og flybuss med hyppige avganger. Med t-bane tar det 6 minutter til Jernbanetorget. Det er skjedd et stort løft på Carl Berner torg og det er en knutepunkt for offentlig kommunikasjon og med nærhet til alt man trenger i en travel hverdag.

Fra boligen er et gangavstand til butikker, kaféer, serveringssteder, treningssentre, postkontor og diverse øvrige servicetilbud. Det er gangavstand til Kiwi, Spar, Rema 1000 og Joker. Det er også Meny, Joker og 7-Eleven i området. Det er kort vei til hyggelige cafeer som Haralds vaffel, sushi på Carl Berners plass og Bislett Kebab House på Carl Berner. Det er gangavstand til resturanten Hot Shop som serverer nordiske råvarer.

I nærområdet finner du Rodeløkka Kolonihager som er norges eldste kolonihage fra 1907 med sine hyggelige små hytter og nydelige hager. Det er mange fine og kjente grøntområder i nærheten. Her kan blant annet nevnes populære Torshovdalen/parken, som ligger en kort spasertur unna. I tillegg har man også Sofienbergparken, Tøyenparken, hvor Øyafestivalen arrangeres hvert år, Botanisk Hage, Akerselva og Birkelunden. Sistnevnte byr på loppemarked hver søndag. For den som ønsker å trene innendørs kan man blant annet velge mellom Fresh Fitness, Sats og Tøyenbadet. Området byr ellers på muligheter for minigolf, sandvolleyballbane, tennisbaner m.m.

Liker du å leve det gode liv er Grünerløkka en bydel de fleste finner en uteplass eller café som passer for seg, og er kun en kort sykkeltur eller spasertur unna leiligheten. Her finnes bla. Ringen kino, utestedene Parkteateret, Aku Aku Tiki Bar og Rebell for den som liker dans og moro, Grünerløkka Brygghus og Schouskjelleren Mikrobryggeri for en mer brun og intim stemning, mens klassikerne Godt Brød, Kaffebrenneriet, Waynes Coffee og verdenskjente Wendelboe for kaffe.På Grünerløkka finnes også mange parker som Birkelunden, Olaf Ryes plass, Sofienbergparken og Cubaparken og Grünerhagen. Her kan man gjøre alt fra å gå på loppemarked, besøke Bondens marked, spise piknik, leke, ake, sole seg eller bare slappe helt av alene med en god bok. Eller hvorfor ikke spasere over broen til Blå og spise nystekte vafler en søndags formiddag?

Innenfor en kort gåtur finner du også Tøyen Torg, som virkelig har blitt oppgradert de siste årene, og er et satsningsområde for Oslo kommune gjennom Tøyenløftet. Her kan du besøke hyggelige cafèer og restauranter i Oslo street food og Postkontoret. Like ved siden av ligger Botanisk hage med et fantastisk hageanlegg og hyggelig cafè.

Alt i alt ligger boligen i et urbant, men samtidig tilbaketrukket og idyllisk område, hvor du har alt du trenger like utenfor døren, samt kort vei til restauranter, parker og uteliv.

Bebyggelse
Området består i det vesentligste av blokkbebyggelse og småhus på Rodeløkka.

Tomt
Fellestomt, 1079 kvm

Adkomst
Det vil bli skiltet med EIE visningsskilt på oppsatte fellesvisninger.
Se vedlagt kartskisse i annonsen. Ved å trykke på kartet får du enkelt tilgang til en spesifisert reiserute fra ønsket startsted til den aktuelle boligen.

Inneholder
Daniel Berggren ved EIE eiendomsmegling har gleden av å presentere Dælenenggata 14A, en pen og arealeffektiv 2-roms toppleilighet med attraktiv beliggenhet på populære Rodeløkka!

Boligen har en sentral plassering på Rodeløkka med nærhet til "alt" en trenger i hverdagen. Nærområdet byr på et rikt utvalg av serveringssteder, matbutikker, kollektivtransport, treningsmuligheter og mye mer. Her er det godt å bo!

Leiligheten har en generøs takhøyde og god planløsning med romslig stue med god plass for møblering, kjøkken med god skap- og benkeplass, flislagt bad med varmekabler og soverom som vender mot bakgård. Boligen holder en normalt god standard og fremstår som innflytningsklar.

VARMTVANN OG FYRING INKLUDERT I FELLESKOSTNADER.

Boligen ligger i 5. etasje og inneholder:
Leiligheten består av entré, bad, soverom, innvendig bod, stue og kjøkken.

Byggemåte
Informasjon om byggemåte er hentet fra tilstandsrapport utført av bygningssakyndig Owe fra Anticimex:
Boligblokk over fem etasjer, samt kjeller og loft. Grunnmur, bærende konstruksjoner og etasjeskiller hovedsakelig av betong. Valmet takkonstruksjon
utvendig tekket med takplater/takstein (ikke besiktiget). Utvendige fasader forblendet med teglstein. Leiligheten har profilert entrédør i brannklasse
B30 og lydklasse 40DB med kikkehull og sikkerhetslås. Vinduer med 2-lags glass fra 1995.

For ytterligere informasjon om byggemåte se tilstandsrapport som ligger vedlagt. Det er viktig at interessenter setter seg grundig inn i rapporten. Som kjøper anses man kjent med de opplysninger som tydelig gis i en offentlig godkjent tilstandsrapport. Interessenter oppfordres til å kontakte bygningssakyndig ved eventuelle bygningstekniske spørsmål.

Primærrom
Primærrom: 39 kvm
Følgende rom er inkludert i P-rom: Entré, bad, soverom, stue og kjøkken.

Bruksareal
Bruksareal: 41 kvm

Boder
Leiligheten disponerer en bod på loft på ca. 2 kvm og bod i kjeller på ca. 4 kvm.

Standard
Entre
Når du kommer inn i boligen blir du møtt av en hyggelig entre med plass for jakker og sko. Dørcalling med åpner. Her er det godt å komme hjem eller å ønske gjester velkommen. Malte veggoverflater og parkettgulv.

Bad
Pent og praktisk flislagt bad med gulvvarme. Badet er fra 2001 og ble oppusset i regi av borettslaget. Innredningen består av servantskap med glatte fronter i hvit utførelse. Servant i porselen med ett-greps armatur. Vegghengt speil og lysarmatur over servant. Dusjhjørne med to-greps dusjarmatur og innfellbare dører i glass. Frittstående toalett. Badet har opplegg for vaskemaskin.

Kjøkken
Tidløs og pen kjøkkeninnredning med god skap- og benkeplass. Kjøkkeninnredningen har glatte fronter i hvit utførelse. Laminert benkeplate med nedsenket oppvaskkum i rustfritt stål med ett-greps armatur og utslagskum. Flislagt mellom benkeplate og overskap. Lysarmatur under overskap. Integrert stekeovn, innfelt oppvaskmaskin og frittstående kjøleskap. Keramisk platetopp. Ventilator med belysning og kullfilter. Malte veggoverflater og parkettgulv.

Stue
Stuen har god plass til sofagruppe med tilhørende møblement, medievegg og spisebord. Store vinduer sørger for godt lysinnslipp og en lys og luftig atmosfære i boligen. God takhøyde på 2,7 meter. Stuens utforming gjør den til et yndet samlingspunkt for venner og familie. Malte veggoverflater og parkettgulv.

Soverom
Soverom med plass for dobbeltseng. God oppbevaringsplass i en stor garderobeløsning. Malte veggoverflater og parkettgulv.

Innvendig bod
Med adkomst fra stue er det en praktisk innvending bod. Rommet er innredet med garderobeløsning og tørketrommel.

Tilbehør:
- Hvitevarene på kjøkkenet medfølger.
- Taklampe i stue medfølger ikke.

Egenerklæring:
Kjenner du til vedtak/forslag til vedtak om forhold vedrørende eiendommen som kan medføre økte felleskostnader/økt fellesgjeld?
- Ja, styret jobber med muligheter for takterrasser, men ikke avklart eventuelle økte felleskostnader.

Kjenner du til om det er/har vært skjeggkre i sameiet/laget/selskapet (i fellesareal eller i andre boliger)?
- Ja, det har vært i noen leiligheter. Styret har leid inn skadedyrfirma og problemet skal være løst.

Konklusjon boligsalgsrapport:
Det er viktig at vedlagte tilstandsrapport gjennomgås nøye før bud inngis. Under oppsummeres kort tilstandsgradene TG2 og TG3.
- Det er gitt TG2 på ventilasjon på bad.
- Det er gitt TG2 på slukets tilkomstmulighet for rengjøring på bad.
- Det er gitt TG2 på overflater vegger på bad.
- Det er gitt TG2 på overflater gulv på bad.
- Det er gitt TG2 på membran, tettesjikt og overgang til sluk på bad.
- Det er gitt TG2 på innredning på kjøkken.
- Det er gitt TG2 på overflater gulv i øvrige rom.
- Det er gitt TG2 på varmesentral (eksempelvis fyrkjele, varmepumpe, fjernvarme, pelletsanlegg, gasskjel etc.).
- Det er gitt TG2 på vannrør.
- Det er gitt TG2 på elektrisk anlegg.
- Det er gitt TG2 på vinduer.
- Resterende punkter har fått TG1.
For utfyllende tekniske standard for øvrig henvises det til vedlagt tilstandsrapport.

Ferdigattest
Det foreligger ekspedisjonsdokument fra 1934 og ferdigattest på rehabilitering av våtrom fra 2002.

Det er mottatt byggetegninger fra kommunen datert 29.mai.1937. Disse samsvarer med dagens bruk av boligen.

Elektrisk anlegg
Det gjøres oppmerksom på at en tilstandsrapport kun inneholder en forenklet kontroll av det elektriske anlegget.
Det fremgår av selgers egenerklæring/den bygningskyndiges tilstandsrapport at det mangler/ikke er fremlagt samsvarserklæring (er) for hele/deler av det elektriske anlegget.

Oppvarming
Det er oppvarming via radiatorer tilkoblet felles sentralfyringanlegg.

Energimerking
Energiattest med energimerke Oppvarmingskarakter Grønn - Energikarakter G

Eiendomsskatt
For 2018 betales det ikke eiendomsskatt for denne boligen.

Det er eiendomsskatt i Oslo kommune. Bunnfradraget i Oslo er i 2022 på inntil 4 millioner kroner for bolig og fritidsboliger. Skattesatsen er 3 promille av eiendomsskattegrunnlaget. For mer informasjon se: https://www.oslo.kommune.no/skatt-og-naring/skatt-og-avgift/eiendomsskatt/hvor-mye-skal-du-betale-i-eiendomsskatt/. Faktura for eiendomsskatt sendes den som er registrert eier av eiendommen på faktureringstidspunktet. Ved eierskifte må kjøper og selger gjøre opp betalingen av eiendomsskatten seg i mellom.

Fordeling felleskostnader
Fellesutgifter: kr 3 555,- pr.mnd.

Fellesutgiftene fordeles slik:
Fellesutgifter kr. 2 583,-
Avdrag kr. 525,-
TV/bredbånd kr. 408,-
Renter kr. 39,-

Ifølge info fra forretningsfører vil det være økning fra 01.01.2023 hvor fellesutgiftene skal øke til kr. 2 816 ,- og TV/bredbånd øker til kr. 469 ,-. Fellesutgiftene totalt vil derfor øke til 3.849 ,- fra 01.01.2023.

Ifølge styreleder vil nok noen av prospektet som skal realiseres etter vedlikeholdsplan fra forretningsfører kunne medføre at man må ta opp lån som gir økte felleskostnader. Strømmen og fjernvarmen er dyrere og dette vil mest sannsynlig føre til økte felleskostnader utover det som er omtalt ovenfor, men styreleder opplyser at det er usikkert hvor mye.

Faste løpende kostnader
Eiendommen har en årlig forsikringspremie på kr 1 513.
Nåværende eier har et strømforbruk som tilsvarer ca. 1 500 kwh pr. år. Utgiftene er basert på nåværende eiers forbruk.

Boligen er tilknyttet Telenor/Canal Digital som leverandør av kabel-tv og internett med pakken "Frihet medium".

Spesifikasjon av fellesgjeld
Borettslaget har 1 felles lån i Den Norske Stats Husbank:
Lånenummer: 114823727
Annuitetslån med 2 terminer per år.
Rente per 30.10.2022: 1,38 % pa.
Antall terminer til innfrielse: 11
Saldo per 30.10.2022: 1 789 294 ,-
Andel av saldo per 30.10.2022: 36 026 ,-
Siste termin: 02.01.2028.

Overnevnte informasjon er hentet fra forretningsfører.

Årsregnskap
Regnskap for 2021 viser et underskudd på kr. 29 959.
Budsjett for 2022 viser et overskudd på kr. 804 723.

Forsikring med polisenummer
If Skadeforsikring NUF Polisenummer: SP586937

Formuesverdi
Formuesverdi for inntektsåret 2021: Som primærbolig Kr. 868 026,- Som sekundærbolig Kr. 3 124 895,-

Borettslag
Borettslag: Dælenenga Borettslag, Orgnr: 950291370

Dælenenga Borettslag ligger i Oslo kommune, og har organisasjonsnummer 950291370. Dælenenga Borettslag består av 48 boliger og 2 næringslokaler.

Det er fellesvaskeri som kan benyttes for alle beboere og leietagere.

Borettslaget har følgende pågående/planlagte arbeider fremover:
- Kartlegge rør og kjellerstrekk for eventuelt fjerning av blindsoner, erstatte gamle rør, mm.
- Gjennomføring av utredning for eventuell gjennomføre oppussing av bad i regi av borettslaget eller våtrom instruks som andelseiere må forholde seg til ved oppussing av bad. Badene ble pusset opp i 2000/2001.
- Usbl skal gjennomføre en utarbeidelse av miljøsaneringsrapport.
- Usbl skal gjennomføre en kartlegging av radiatoranlegg.
- Utskiftning av belysningen i samtlige fellesarealer i borettslaget. Inne og ute. Styret undersøker og ønsker å gå for sensorstyrte LED-lamper som vil spare både på miljø og utgifter.
- Reparere trappen ned til teknisk rom / fyrkjeller.

Vedlikeholdshistorikk/gjennomførte prosjekter
- Nylig behandlet hele borettslaget mot sølvkre gjennom IF-forsikring, inkludert alle leiligheter. Dette har fungert veldig bra, og ingen har meldt fra om sølvkre. 2022.
- Oppgradert/vedlikeholdt fremsiden av blokka, med utskifting av jord, lagt kantstein, ny plen, og plantet hekk og blomster over to sesonger, 2021/2022.
-Tømte sandfang i borettslaget, og naboborettslaget som deler parkeringsplass gjorde det samme i 2021.
- Gjennomført radonmåling, og holder på å utbedre der det trengs i kjelleren 2022.
- Nye låser, adgangskontroll og nøkkelbrikker til alle fellesområder i 2020.
- Ny betalingsløsning for fellesvaskeriet i 2020.
- Gjennomført ventilasjonsrens i 2021/2022.
- Elektrisk kontroll i borettslagets fellesarealer, og rettet opp i avvikene, 2022.
- Hele brannvarslingssystemet ble byttet ut i oktober 2022. Hele borettslaget har nå fått nytt brannvarslingssystem inne i leiligheter og i trappeoppganger.
- Usbl har utført et forprosjekt på bytte av vinduer i hele borettslaget. Dette skal styret gjennom, og se på om man skal, og eventuelt når skal sette i gang med dette.
- Usbl har gjennomført forprosjekt på takterrasse, for å se på om det er mulig å gjennomføre, og hva det eventuelt vil koste. Styret skal snart gå gjennom rapporten fra forprosjektet. Dette må det videre stemmes over i generalforsamling dersom det skal gjennomføres.
- Beskjært et stort tre utenfor blokka, 2022.
- Markert parkeringsplasser på nytt, 2022.

Forretningsfører
USBL

Styregodkjenning
Kjøper skal godkjennes av styret og har selv risikoen for at godkjennelse blir gitt. Styregodkjennelse kan ikke nektes uten saklig grunn.

Forkjøpsrett
Det foreligger forkjøpsrett for borettslagets medlemmer. Forhåndsavklaring er igangsatt. Ta kontakt med megler eller forretningsfører for ytterligere opplysninger om meldefristen.

Tekniske installasjoner
TV-tuner følger ikke med objektet, da det følger abonnementet til eier.

Dyrehold
Det er ikke lov med dyr i borettslaget. Dersom man likevel ønsker dyrehold, må det søkes skriftlig til styret med begrunnelse i gode grunner til å ha det, samt skal det ikke plage naboer. For at styret skal kunne gi slik tillatelse, er det en forutsetning at andre leieboere ikke sjeneres. Styret kan etter søknad gjøre unntak i spesielle tilfeller. Utekatter tillates ikke.

Diverse
Bygget står på gul liste. SEFRAK er et landsdekkende register over eldre bygninger og andre kulturminner. Bygninger som er SEFRAK- registrerte er ikke tillagt spesielle restriksjoner. Registeringen fungerer mer som et varsko om at det bør gjøres en lokal vurdering av verneverdien før en eventuelt gir tillatelse til å rive, flytte eller endre bygningen. For bygninger som er eldre enn 1850, er det lovfestet jmf. Kulturminneloven §25 at en slik vurdering må gjøres før bygge- eller rivningssøknad blir godkjent. Det er likevel mulig for kommune å gi tillatelse til rivning selv om kulturminnemyndighetene (fylkeskommunen) tilrår at bygget bør vernes. I slike tilfeller må det også innhentes uttale fra Kultursjefen.

Radonmåling
Fra og med 1. januar 2014 må alle som leier ut bolig ha gjennomført radonmåling av boligen og kunne fremvise dokumentasjon på at radonnivåene er forsvarlig. Kravet gjelder alle typer utleieboliger, både de som leies ut av det offentlige, virksomheter og private, inkludert leiligheter og hybler i tilknytning til egen bolig. Også institusjoner o.l. omfattes dersom beboerne betaler leie.

Forpliktelser, rettigheter og servitutter
Eiendommens servitutter følger av dens grunnboksblad.
Følgende servitutter er tinglyst på borettslagets eiendom:
1938/401447-1/105  Best. om adkomstrett  
11.02.1938 
Bestemmelser om felles gårdsplass m.v.
Med flere bestemmelser
Kan ikke slettes uten samtykke fra bygningsrådet
 
Det er også tinglyst 3 pantedokumenter for felles pant til borettslaget.

For servitutter eldre enn fradelingsdato og eventuelle arealoppføringer som kan ha betydning for denne matrikkelenhet henvises det til hovedbruket / avgivereiendommen. For festenummer gjelder henvisningen servitutter eldre enn festekontrakten. Ta kontakt med megler for mer informasjon.

Borettslaget har lovbestemt første prioritets pant (legalpant) i andelen for opptil 2 x folketrygdens grunnbeløp (2G), jf. borettslagsloven § 5-20. Pantet dekker borettslagets krav på felleskostnader og andre krav borettslaget kan knytte til andelseieren.

Utleie
Iht. brl. § 5-4 (2) har andelseieren mulighet til korttidsutleie i opptil 30 dager i løpet av året. Andelseier kan ikke uten samtykke fra styret i borettslaget overlate bruken av boligen til andre. Andelseier kan overlate boligen til andre i inntil tre år hvis andelseier har bodd i boligen i minst ett av de to siste årene, jf. borettslagsloven § 5-5. Godkjenning kan bare nektes dersom brukerens forhold gir saklig grunn til det. Godkjenning kan nektes dersom brukeren ikke kunne blitt andelseier. Utleie i andre tilfeller kan godtas ved særlige grunner, jf. borettslagslova § 5-6. Se også borettslagets vedtekter og konferer megler ved spørsmål.

Vei/vann/kloakk
Eiendommen er tilknyttet offentlig vei, vann og kloakk via privat stikkvei/-ledninger. Borettslaget er selv ansvarlig for private stikkledninger til bygningen.

Regulering
Eiendommen er regulert til bolig i reguleringsplan S-2255 fra 1977.

Store deler av Oslo er omfattet av reguleringsplan S-4220, vedtatt 15.03.2006, revidert 12.06.2013 og 17.3.2015, "Småhusplanen". Småhusplanene er under revisjon, og i påvente av ny regulering er det også vedtatt et midlertidig tiltaksforbud på eiendommene som er omfattet av denne planen. Selv om Småhusplanen og tiltaksforbudet ikke gjelder denne eiendommen, kan det være av interesse å kjenne til revisjonen og du kan lese mer om dette her: https://www.oslo.kommune.no/slik-bygger-vi-oslo/revisjon-av-smahusplanen/

Det er følgende pågående byggesak og reguleringssaker i nærområdet:
- Det er i Fjellgata 45 søkt om etablering av takterrasse på tilbygg, men søknaden er avslått og det er klaget. For mer info se saksnummer 202208745 - Byggesak på saksinnsyn hos Oslo kommune. Det er også søkt om oppføring av påbygg på samme adresse hvor søknad om endring er under behandling. For mer info se saksnummer 201711319 - Byggesak på saksinnsyn hos Oslo kommune
- Det er i Fjellgata 47 søkt om bruksendring av uthus til bolig hvor det er gitt rammetillatelse i oktober 2022. For mer info se saksnummer 202019247 - Byggesak på saksinnsyn hos Oslo kommune.

Overtagelse
Overtagelse etter avtale med selger.

Prisantydning, omkostninger og evt. fellesgjeld
kr 3 850 000,- (Prisantydning)
kr 36 025,- (Andel av fellesgjeld)
--------------------------------------------------------
kr 3 886 025,- (Pris inkl. fellesgjeld)

Omkostninger:
kr 200,- (Pantattest kjøper)
kr 480,- (Tingl.gebyr BRL-skjøte - Statens Kartverk)
kr 480,- (Tingl.gebyr pantedokument BRL - Statens Kartverk)
kr 7 599,- (Gebyr utlysing forkjøpsrett (kjøper))
--------------------------------------------------------
kr 8 759,- (Omkostninger totalt ved prisantydning)
--------------------------------------------------------
kr 3 894 784,- (Totalpris inkl omkostninger)

Boligselgerforsikring
Selger har tegnet boligselgerforsikring som dekker selgers ansvar etter avhendingsloven begrenset oppad til kr. 12.000.000,-. Egenerklæringsskjema er vedlagt salgsoppgave.

Betalingsbetingelser
Fullstendig kjøpesum samt omkostninger skal være disponibelt på meglers klientkonto innen dato for overtagelse. Kjøpesummen skal innbetales fra norsk finansinstitusjon og/eller kjøpers konto i norsk finansinstitusjon. Eventuell egenkapital skal innbetales i én samlet betaling fra kjøpers egen konto i norsk finansinstitusjon.

Vederlaget
Følgende er avtalt om meglers vederlag:

Provisjon (Kr.38 110,25)
Tilrettelegging (Kr.12 900)
Visningshonorar (Kr.5 800)
Eierskiftegebyr forretningsfører (Kr.6 115)
Innhenting av grunnbok (Kr.808)
Innhenting av servitutter (per stk) (Kr.172)
Tinglysing sikringspant borettslag (Kr.480)
Boligselgerforsikring / boligselgerpakke (Kr.17 023,50)
Innhenting av informasjon fra forretningsfører (Kr.4 200)
Innhenting av offentlige opplysninger (Kr.1 740)
Kostnad for utsatt betaling (Factoring) (Kr.2 900)
Markedspakke 1 (Kr.20 000)
Oppgjør (Kr.7 200)
Totalt kr. (Kr.117 448,75)
Dersom handelen ikke kommer i stand eller at oppdraget sies opp har megleren krav på dekning for
påløpte timer, påløpte visninger, grunn og markedspakke samt utlegg.

Oppdragsnummer
71-22-0243

Budgivning
Eiendomsmegler skal legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden. Vi gjør oppmerksom på at det i forbrukerforhold ikke kan inngis bud med kortere akseptfrist enn kl. 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Eiendomsmegler kan ikke formidle bud med kortere akseptfrist enn dette. Hos EIE stiller vi strengere krav til frister ved budgivning enn det som følger av Forbrukerinformasjon om budgivning punkt 4, vedlagt i salgsoppgaven. Bud skal ikke ha en akseptfrist på mindre enn 30 minutter fra budet inngis. Bud med kortere akseptfrist enn 30 minutter kan bli avvist.

Eiendomsmegler har ikke ansvar for forsinkelser som skyldes tekniske feil. Akseptfristen er absolutt, det vil si at selger må akseptere budet og kjøper meddeles aksepten innen utløpet av akseptfristen. Dersom du utsetter inngivelse av bud til tett opp mot akseptfristen på et annet bud er det en reell fare for at eiendommen kan bli solgt før ditt bud kommer frem til megler og/eller megler rekker å bringe budet videre til selger. Husk alltid å ringe megler etter at du har sendt et bud eller budforhøyelse, for å forsikre deg om at budet er mottatt og kan formidles til selger. For øvrig vises det til vedlagte forbrukerinformasjon om budgivning.

Alle bud og budforhøyelser skal være skriftlig. I tillegg må legitimasjon være fremlagt, og budet skal signeres av budgiver. Eiendomsmegler kan ikke formidle bud før disse kravene er oppfylt. Vi oppfordrer til å inngi bud elektronisk, ved å trykke på "Gå til budgivning" på eiendommens hjemmeside på eie.no eller ved å trykke på knappen "Gi bud" i finn-annonsen. Ved å benytte denne tjenesten vil vilkårene om legitimasjon og signatur fra budgiver være oppfylt. Som kjøper og selger hos EIE vil du få tilsendt budjournalen etter at handel er inngått. Dette innebærer at alle bud vil bli gjort kjent for partene i den endelige kjøpsavtalen. Øvrige budgivere kan be om å få en kopi av budjournalen i anonymisert form. Det er viktig at du gjør deg kjent med all informasjon om boligen, og at du har spurt om det du eventuelt lurer på, før du legger inn et bud.

Boligkjøperpakke og boligkjøperforsikring
EIE har i samarbeid med If lansert et gunstig forsikringskonsept for deg som kjøper bolig gjennom EIE.

Kjøpere (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. husforsikring, innboforsikring, dobbel rentedekning, flytteforsikring og boligkjøperforsikring som gir deg juridisk bistand dersom du ønsker å reklamere på boligkjøpet.
Kjøpere (ikke juridiske personer) kan også velge å kun tegne boligkjøperforsikring.

Boligkjøperpakken/boligkjøperforsikring må senest tegnes i forbindelse med kontraktsmøtet.

Produktark for boligkjøperpakken og boligkjøperforsikring ligger vedlagt i salgsoppgaven. Ta kontakt med megler for ytterligere informasjon.

Lovanvendelse
Eiendommen selges etter reglene i avhendingsloven. Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen. Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakyndig før det legges inn bud.

Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen. Dette gjelder likevel bare dersom man kan gå ut i fra at det virket inn på avtalen at opplysningen ikke ble gitt eller at feil opplysninger ikke ble rettet i tide på en tydelig måte. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel. Boligen kan ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm.

Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel). Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen «som den er», og selgers ansvar er da begrenset jf. avhl. § 3-9, 1. ledd 2. pktm. Avhendingsloven § 3-3 (2) fravikes, og hvorvidt en innendørs arealsvikt karakteriseres som en mangel vurderes etter avhendingsloven § 3-8. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Med forbrukerkjøp menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.

Hvitvasking
Eiendomsmegler er underlagt lov om hvitvasking og tilhørende forskrift. Hvitvaskingsloven pålegger megler å gjennomføre kundetiltak av både selger og kjøper. Dersom kjøper ikke bidrar til at megler får gjennomført kundetiltak, og dette medfører at transaksjonen ikke kan gjennomføres eller blir forsinket misligholder kjøper avtalen. Dette vil kunne gi selger rettigheter etter avhendingsloven, herunder rett til å heve kjøpet og gjennomføre dekningssalg for kjøpers regning dersom misligholdet er vesentlig. I tilfeller der det er selger som ikke bidrar til at megler får gjennomført løpende kundetiltak underveis i oppdraget må megler stanse gjennomføringen av transaksjonen. Selger vil i så fall ha misligholdt sine forpliktelser, og kjøper vil kunne ha krav mot selger etter avhendingslovens bestemmelser om mislighold og forsinkelse.

Dersom kundetiltak ikke lar seg gjennomføre vil EIE eiendomsmegling ikke kunne bistå med handelen eller foreta oppgjør.

Personvern
Som interessent, budgiver og kjøper vil dine personopplysninger bli registrert og lagret.  Som eiendomsmeglingsforetak har vi plikt til å oppbevare kontrakter og dokumenter i minst 10 år, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 3-7 (3). Dette innebærer at mulighetene for å få slettet personopplysninger er begrenset. Du kan lese om vår behandling av personopplysninger i vår personvernerklæring på https://eie.no/eiendom/personvernerklaering

Avdeling
Løren & Økern Eiendomsmegling AS
EIE Løren & Økern
Org. nr:916510845
Lørenveien 41 D
0507 Oslo
Tlf: 40 02 00 95

Ansvarlig megler
Eiendomsmegler | Partner Daniel Berggren

Saksbehandlere
Daniel Berggren
EIE Løren & Økern
Eiendomsmegler | Partner
Mob: 45 22 00 69 / E-post: db@eie.no


Sett deg godt inn objektet og les salgsoppgaven nøye før du gir bud. Du kan klikke her for å lese mer om budgivingsprosessen.

Vennligst ta kontakt med megler om budgivningen.

Valg av eiendomsmeglingsforetak skal være frivillig. Eiendomsmeglingsforetak kan ikke inngå oppdrag om eiendomsmegling dersom inngåelsen av oppdraget er satt som vilkår i avtale om annet enn eiendomsmegling, f.eks. tilbud om lån eller andre banktjenester, jf. Lov om eiendomsmegling § 6-3 (3).
Bilde 3 av Dælenenggata 14A
For mer om objektet
Dælenenggata 14A

Kontakt megler

Uansett hva du lurer på, svarer vi deg gjerne. Vi stiller bransjens høyeste krav til oss selv, og skreddersyr råd og løsninger for hver enkelt kunde.

Bilde av iphone som viser EIE-portalen
Få full oversikt
EIE portalen – ditt boligunivers

Du bruker en utdatert nettleser!

Internet Explorer er utdatert og ikke lenger offisielt støttet, og utgjør en stor sikkerhetsrisiko. Du bør avinstallere dette programmet og heller bruke Microsoft Edge, Mozilla Firefox, Google Chrome, Apple Safari eller andre nettlesere som oppdateres jevnlig.

Dersom du fortsetter å bruke nettsiden i Internet Explorer eller andre utdaterte nettlesere, kan du oppleve at nettsiden ser rar ut eller ikke fungerer i det hele tatt.

Les mer her: