Bilde 1 av Dælenenggata 16 BBilde 2 av Dælenenggata 16 B
Digital salgsoppgave
Dælenenggata 16 B

0567 Oslo • Oslo kommune

Dette objektet er solgt!

Prisantydning

Objektet er solgt!

Lys og romslig 1(2)-roms i 4 etg - Solrik balkong med flott byutsikt - Stort potensiale - Felles takterrasse - MÅ sees
Vis i kart
Boligtype
Leilighet
Eierform
Borettslag
Etasje
4
Primærrom (P-ROM)
47 m²
Bruksareal (BRA)
48 m²
Bruttoareal (BTA)
53 m²
Fellesutgifter
kr 3 511 / Mnd
Prisantydning
kr 3 700 000
Omkostninger
kr 1 160
Fellesgjeld
kr 173 173
Totalpris
kr 3 874 333
Fellesformue
kr 3 488
Byggeår
1933
Tomt
Festet fellestomt 1209 m²
Oppdragsnummer
71210086
card-default

Michelle Lehn Jensen

Eiendomsmegler
Les om Michelle
Prisantydningkr 3 700 000,-
Fellesgjeldkr 173 173,-
Pantattest kjøperkr 200,-
Tingl.gebyr BRL-skjøte - Statens Kartverkkr 480,-
Tingl.gebyr pantedokument BRL - Statens Kartverkkr 480,-
  
Totalpris kr 3 874 333
Eiendom
Dælenenggata 16 B, 0567 Oslo, Etasje: 4

Matrikkel
Gnr. 227 bnr. 88, andelsnr. 28 i Dælenenggate 16 Brl borettslag med orgnr. 966396911 i Oslo kommune

Eierform
Borettslag

Areal
Primærrom: 47 kvm, Bruksareal: 48 kvm, Bruttoareal: 53 kvm
Vedlagte plantegninger er ikke målbare. Arealene er hentet fra takstrapport. Areal og rom er angitt og definert etter dagens faktiske bruk, uavhengig av hva som er godkjent fra bygningsmyndighetene.

Byggeår
1933

Tomt
Festet fellestomt 1209 m²

Prisantydning
3 700 000

Andel fellesgjeld/Fellesformue
Andel fellesgjeld: kr. 173 173,- pr. 01.04.2021.
Andel fellesformue: kr. 3 488,- pr. 31.12.20

Totalpris inkl. fellesgjeld
3 700 000,- (Prisantydning)
173 173,- (Andel av fellesgjeld)

3 873 173,- (Pris inkl. fellesgjeld)

Omkostninger
200,- (Pantattest kjøper)
480,- (Tingl.gebyr BRL-skjøte - Statens Kartverk)
480,- (Tingl.gebyr pantedokument BRL - Statens Kartverk)

1 160,- (Omkostninger totalt)

3 874 333,- (Totalpris inkl. omkostninger)

Felleskostnad
Kr. 3 511,- pr. mnd.

Felleskostnad inkluderer
Fyring og varmtvann via fjernvarmeanlegg, Grunnpakke for TV og internett fra GET, betjening balkonglån, festeavgift, felles vaskeri, kommunale avgifter, drift og vedlikehold.

Sikringsordning fellesgjeld
Et borettslag er organisert som et selskap, dette innebærer at dersom noen av andelseierne ikke betaler sine fellesutgifter må borettslaget selv ta tapet og fordele det på de øvrige andelseieren, man kan på denne måten bli tvunget til å betale dersom andre ikke betaler sine fellesutgifter.

Kommunale avgifter
Kommunale avgifter dekkes gjennom fellesutgiftene i borettslaget.

Eier
Mathea Roland Lasse Årikstad

Beskrivelse
Michelle Lehn Jensen ved EIE Løren har gleden av å presentere Dælenenggata 16 B! En Lys og stilfull 1(2)-roms med solrik balkong og fantastisk utsikt utover idylliske Rodeløkka og helt ned til sentrum. Leiligheten er 47 kvm og oppleves romslig, med stort potensiale og mulighet for å gjøre om til 2-roms om ønsket.

Her kommer du inn i en lys entré med god plass for oppbevaring i innvendig kott/garderobe på ca. 1 kvm. Leiligheten har et meget romslig kjøkken, en stor stue med plass til sofa og spiseplass og et ekstra hjørne med god plass til seng samt tilhørende garderobeskap. Fra stuen er det direkte tilgang til leilighetens hyggelige balkong med flott utsikt utover Oslo sentrum. Videre har leiligheten et flislagt baderom med dusjhjørne.

Boligen ligger i et etablert boligområdet på Rodeløkka i Oslo. Med kort vei til blant annet Carl Berners plass, gode kollektivmuligheter og en rekke servicetilbud, er dette en svært attraktiv beliggenhet.

Kort fortalt
- Stor og lys 1(2)-roms
- Meget sentral og attraktiv beliggenhet.
- Balkong med utrolig flott utsikt ut mot Oslo sentrum.
- Entré med praktisk plassbygd skap.
- Lyst og romslig kjøkken med god benke- og skapplass.
- Romslig stue med god plass til både sofakrok og spiseplass.
- Stuen har en praktisk løsning som gir plass for en seng og garderobeskap.
- Flislagt baderom med downlightsbelysing og gulvvarme.
- Fellesvaskeri er inkludert i felleskostnadene.
- Ekstra bod i felles kjeller på ca. 3,5 kvm.
- Sikringsskap med automatsikringer.
- Kort vei til kollektivtilbud
- Kort vei til "alt" du trenger.
- Ingen dokumentavgift ved kjøp!

Trykk på "visningspåmelding"! Velkommen til en hyggelig visning.

Parkering
Det er beboerparkering i området. Beboerparkering koster kr. 5 400 i året for bensinbil, dieselbil, hybridbil og ladbar hybridbil og kr. 900 for el-bil. For mer informasjon om beboerparkering, se https://www.oslo.kommune.no/gate-transport-og parkering/parkering/beboerparkering/beboerparkering-for-privatpersoner.

Ellers gateparkering etter gjeldende bestemmelser.

Beliggenhet
Leiligheten har en perfekt beliggenhet for deg som ønsker å bo sentralt med nærhet til urbant byliv, og med store, flotte grøntarealer like i nærheten. Det er kort vei ned til trehusbebyggelsen på Rodeløkka som er på byantikvarens gule liste og verneverdig. Her kan man spasere rundt i idylliske omgivelser kort vei fra leiligheten.

Boligen ligger på Rodeløkka med gangavstand til Carl Berners plass som har ett av byens beste tilbud for offentlig kommunikasjon, hvilket innebærer t-bane, buss, trikk og flybuss med hyppige avganger. Med t-bane tar det 6 minutter til Jernbanetorget. Det er skjedd et stort løft på Carl Berner torg og det er en knutepunkt for offentlig kommunikasjon og med nærhet til alt man trenger i en travel hverdag.

Fra boligen er et gangavstand til butikker, kaféer, serveringssteder, treningssentre, postkontor og diverse øvrige servicetilbud. Det er gangavstand til Kiwi, Spar, Rema 1000 og Joker. Det er også Meny, Joker og 7-Eleven i området. Det er kort vei til hyggelige cafeer som Haralds vaffel, sushi på Carl Berners plass og Bislett Kebab House på Carl Berner. Det er gangavstand til resturanten Hot Shop som serverer nordiske råvarer.

I nærområdet finner du Rodeløkka Kolonihager som er norges elste kolonihage fra 1907 med sine hyggelige små hytter og nydelige hager. Det er mange fine og kjente grøntområder i nærheten. Her kan blant annet nevnes populære Torshovdalen/parken, som ligger en kort spasertur unna. I tillegg har man også Sofienbergparken, Tøyenparken, hvor Øyafestivalen arrangeres hvert år, Botanisk Hage, Akerselva og Birkelunden. Sistnevnte byr på loppemarked hver søndag. For den som ønsker å trene innendørs kan man blant annet velge mellom Fresh Fitness, Sats og Tøyenbadet. Området byr ellers på muligheter for minigolf, sandvolleyballbane, tennisbaner m.m.

Liker du å leve det gode liv er Grünerløkka en bydel de fleste finner en uteplass eller café som passer for seg, og er kun en kort sykkeltur eller spasertur unna leiligheten. Her finnes bla. Ringen kino, utestedene Parkteateret, Aku Aku Tiki Bar og Rebell for den som liker dans og moro, Grünerløkka Brygghus og Schouskjelleren Mikrobryggeri for en mer brun og intim stemning, mens klassikerne Godt Brød, Kaffebrenneriet, Waynes Coffee og verdenskjente Wendelboe for kaffe.På Grünerløkka finnes også mange parker som Birkelunden, Olaf Ryes plass, Sofienbergparken og Cubaparken og Grünerhagen. Her kan man gjøre alt fra å gå på loppemarked, besøke Bondens marked, spise piknik, leke, ake, sole seg eller bare slappe helt av alene med en god bok. Eller hvorfor ikke spasere over broen til Blå og spise nystekte vafler en søndags formiddag?

Innenfor en kort gåtur finner du også Tøyen Torg, som virkelig har blitt oppgradert de siste årene, og er et satsningsområde for Oslo kommune gjennom Tøyenløftet. Her kan du besøke hyggelige cafèer og restauranter i Oslo street food og Postkontoret. Like ved siden av ligger Botanisk hage med et fantastisk hageanlegg og hyggelig cafè.

Alt i alt ligger boligen i et urbant, men samtidig tilbaketrukket og idyllisk område, hvor du har alt du trenger like utenfor døren, samt kort vei til restauranter, parker og uteliv.

Bebyggelse
Området består i det vesentligste av blokkbebyggelse og småhus på Rodeløkka.

Tomt
Festet fellestomt, 1209 m²

Fellesarealer opparbeidet med gressplen, trær, variert vegetasjon og asfalterte gangveier. I tillegg felles takterrasse med utsikt.

Adkomst
Det vil bli skiltet med EIE visningsskilt på oppsatte fellesvisninger.

Se vedlagt kartskisse i annonsen. Ved å trykke på kartet får du enkelt tilgang til en spesifisert reiserute fra ønsket startdestinasjon til den aktuelle boligen.

Inneholder
4.etasje: P-rom: 47 kvm som består av: Entrè/gang, bad/wc, stue/alkove og kjøkken. Det er adkomst til balkong fra stue. Leiligheten har 1 bod i kjeller.

Byggemåte
Informasjon om byggemåte er hentet fra tilstandsrapport utført av takstmann Kato Malvik:

Boligblokk med 5 etasjer + kjeller. Adkomst til felles trapperom fra asfaltert gangvei. Grunnmur fundamentert på fast masse og oppført i støpt betong.
Støpt betong i bærende konstruksjoner med teglsteinsforblendede fasader. Vinduer med 2-lags glass og trekarmer. Kompakttak i betongkonstruksjoner, tekket med folie/papp og innvendige nedløp.

For ytterligere informasjon om byggemåte se tilstandsrapport som ligger vedlagt. Det er viktig at interessenter setter seg inn i  rapporten. Interessenter oppfordres til å kontakte takstmann ved eventuelle bygningstekniske spørsmål.

Primærrom
Primærrom: 47 kvm
Følgende rom er inkludert i P-rom: Entrè/gang, bad/wc, stue/alkove og kjøkken.

Bruksareal
Bruksareal: 48 kvm

Boder
Det er bod i kjeller på ca. 3,5 kvm.

Standard
Dette er en stor leilighet med gode lysforhold og en god planløsning som er enkel å møblere. Leiligheten er 47 kvm og oppleves romslig, med stort potensiale og mulighet for å gjøre om til 2-roms om ønsket.

Entré
Boligen har adkomst via felles trappegang til en hyggelig entré. Entreen er lysmalt og har et flislagt gulv. I entreen er det plassbygd kott/garderobeskap til yttertøyet. Det er montert en praktisk hylleinnredning for sko og diverse.

Kjøkken
Leiligheten har et meget romslig kjøkken innredet med lyse slette fronter og laminat benkeplate. Det er god benke- og skapplass på kjøkkenet. Mellom over- og underskap er det flisplater. Kjøkkenet har opplegg for både vaskemaskin for klesvask og oppvaskmaskin samt Waterguard tilkoblet stoppekranen for vaskemaskin. Hvitevarer kan følge med om det avtales.

Stue/sov
Leiligheten har en stor stue med god plass til sofakrok med tilhørende møblement i tillegg til spiseplass. Stuen har en praktisk utforming som gir et hjørne for dobbeltseng og skapinnredning. Det er montert bokhylle som gir et lite skille mellom stue og "soverom". Garderobeskapet medfølger salget og har god plass for oppbevaring.

Balkong
Fra stuen er det direkte utgang til leilighetens hyggelige balkong på ca. 4 kvm. Her kan du nyte morgenkaffen til flott utsikt utover Oslo sentrum. Balkongen har plass til ønsket innredning slik at du kan nyte vakre sommerdager ute.

Bad/wc
Boligen har et flislagt baderom med gulvvarme. Badet har dusjhjørne, toalett, lys baderomsinnredning med heldekkende servant og speil med lys over. Det er montert downlights i taket med dimmer som gir et fint og behagelig lys.

Takterrasse
Leiligheten har lett tilgang til en felles takterrasse til glede for beboerne. Takterrassen har spektakulær utsikt utover Oslo og gode solforhold med sol fra morgen til den går ned. Takterrassen har en gassgrill. Takterrassen renoveres i disse dager og det er planer om å få opp nye blomsterpotter, sittegrupper og et loungeområde hvor solfylte dager kan nytes med tidenes utsikt. De fleste byggene i området er på gul liste og er verneverdige.
EgenerklæringsskjemaTilstandsrapport
Takstmannen vurderer eiendommens tilstandsgrad fra TG0-3, der TG0 er best og TG3 er dårligst.

TG 2 er gitt på bakgrunn av alder på fasader/ veggkonstruksjonen.
TG 2 er gitt på etasjeskillet på bakgrunn av skjevheter.
TG 2 er gitt på bad på bakgrunn av alder
TG 2 er gitt på VVS på bakgrunn av antatt alder på sluk.

For utfyllende tekniske standard for øvrig henvises det til vedlagt tilstandsrapport.

Ferdigattest
Det foreligger ekspedisjonsdokument fra 1933. Kopi av dokumentet følger vedlagt i salgsoppgaven.

Det er mottatt byggetegninger fra kommunen datert 24.04.1933. Disse samsvarer med dagens bruk av boligen.

Oppvarming
Leiligheten varmes opp av varmekabel på bad, i entré/gang og radiatorer.

Energimerking
Energiattest med energimerke Oppvarmingskarakter Grønn - Energikarakter F

Eiendomsskatt
For 2021 betales det ikke eiendomsskatt for denne boligen.

Det er eiendomsskatt i Oslo kommune. Bunnfradraget i Oslo er i 2021 på 4 millioner kroner for bolig og fritidsboliger. Skattesatsen i 2020 er 3 promille av eiendomsskattegrunnlaget. For mer informasjon se: https://www.oslo.kommune.no/skatt-og-naring/skatt-og-avgift/eiendomsskatt/hvor-mye-skal-du-betale-i-eiendomsskatt/. Faktura for eiendomsskatt sendes den som er registrert eier av eiendommen på faktureringstidspunktet. Ved eierskifte må kjøper og selger gjøre opp betalingen av eiendomsskatten seg i mellom.

Fordeling felleskostnader
Fellesutgifter: kr 3 511,- pr.mnd.

Styreleder opplyser at de normalt har hatt en økning på 5 % i felleskostnader hver sommer for å opprettholde en god likviditet i borettslaget.

Faste løpende kostnader
Nåværende eier har et strømforbruk som tilsvarer ca. x kwh pr. år. Utgiftene er basert på nåværende eiers forbruk.
Eiendommen har en årlig forsikringspremie på kr x.

Spesifikasjon av fellesgjeld
Borettslaget har to felles lån i OBOS banken:
Lånenummer: OBBK02-98207845779
Annuitetslån med flytende rente på 1,98 %
Restløpetid: 28 år og 9 mnd
Terminer: 12 per år
Restsaldo: 3 152 207 ,-
Andel av restsaldo pr. 01.04.2021: k. 94 506 ,-
Kapitalkostnader: kr. 360 ,-

Lånenummer: OBOS04-98207849723
Annuitetslån med flytende rente på 1,98 %
Restløpetid: 28 år og 9 mnd
Terminer: 12 per år
Restsaldo: 3 141 215 ,-
Andel av restsaldo pr. 01.04.2021: k. 78 667 ,-
Kapitalkostnader: kr. 299 ,-

Overnevnte informasjon er hentet fra forretningsfører.

Det er ikke IN-ordning for fellesgjeld.

Årsregnskap
Regnskap for 2019 viser et overskudd på kr. 383 149.
Budsjett for 2020 viser et overskudd på kr. 127 710.

Forsikring med polisenummer
Gjensidige Forsikring Polisenummer: 87836633

Formuesverdi
Formuesverdi for inntektsåret 2019: Som primærbolig Kr. 897 034,- Som sekundærbolig Kr. 3 229 323,-

Borettslag
Borettslag: Dælenenggate 16 Brl, Orgnr: 966396911

Borettslaget består av 38 andelsleiligheter. Dælenenggate 16 Brl er registrert i Foretaksregisteret i Brønnøysund med organisasjons-nummer 966396911, og ligger i bydel Grunerløkka i Oslo kommune med følgende adresse: Dælenenggata 16 A og Dælenenggata 16 B.
Gårds- og bruksnummer: 227/88.

Borettslaget har e-post adresse: daelenenggata16@gmail.com.

Styreleder opplyser at de skal gjøre store oppgradering på takterrassen, men at det ikke vil medføre økning i felleskostnader og/eller fellesgjeld. Styreleder opplyser at de gjør løpende oppgraderinger underveis og at de tar opp lån til større påkostninger. Det er oppgradert rør og styreleder opplyser at man må si ifra om man skal koble seg på fordi man skal gjøre endringer med kjøkken og/eller bad. Videre opplyser styreleder at det er mulig å koble seg på med kjøkken mot bad eller mot nabo, men at mot nabo krever tillatelse fra nabo og man må forespørre styret i forhold til brannvegg og søke om å bryte brannvegg, men at de ikke har vært restriktive på dette.

Borettslaget er aktivt, har et godt samhold og beboerne bistår hverandre. Det er frivillig grønt gruppe.

Det er i borettslaget gjort en rekke tiltak i 2019:

• Generalforsamling ble gjennomført i april.

• Dugnad i april med meget godt oppmøte. Container ble leid inn og vi hadde gratisloppemarked på plena. Tradisjonen tro hadde vi pizzafest på taket.

• Pålagte utbedringer bunnleding ut av huset: Utbebedringer ble gjennomført. Her var styret prosjektleder og hentet inn selv tilbud for å spare penger. Utbedringen var vellykket.

• Vaskerom: Styret hadde maledugnad i vaskerommet. Videre tiltak vaskerom ble planlagt i gjennomført i 2020.

• Skilting: Bedre skilting av rom.

• Takskader i leilighet: Utbedringer av sprekkeskader i leilighet ble utbedret. Årsak trolig feil i balkongkonstruksjon. På grunn av kompleksiteten i dette, ble ekspertise fra OBOS leid inn. Utbedringen var vellykket.

• Radiatorer: Kartlegging av situasjonen radiatorer alle leiligheter. Gjennomgang alle radiatorer med påfølgende utbedringer av det mest kritiske. Utbedring av de mest kritiske feil ble utbedret.

• Takterrassen: Bygging av plantevegg og plantekasser på taket. Dette gav takterrassen er meget positivt løft. Dette ble påstartet på dugnad og fullført av Grønn Gruppe.

• Brannsikring fellesareal: Innhenting av tilbud og gjort undersøkelser samt planlagt gjennomføring av tiltak i 2020.

• Dekklager for beboerne ble også gjennomført i 2019.

• Ventilasjon: Planlegging av inspeksjon ventilasjon alle leilighetene i 2020.

• Styret har i perioden tatt i bruk digitale løsninger i forhold til styrereferat og utleggshåndtering fra OBOS. Dette har effektivisert arbeid og saksbehandlingen. All dokumentasjon gjennomførte prosjekter m.m. samt styrereferater lagres digitalt på OBOS' Styrerommet.no.

Forretningsfører
OBOS eiendomsforvaltning AS

Styregodkjenning
Kjøper skal godkjennes av styret og har selv risikoen for at godkjennelse blir gitt. Styregodkjennelse kan ikke nektes uten saklig grunn.

Forkjøpsrett
Det er ikke forkjøpsrett i dette borettslaget.

Tekniske installasjoner:
TV-tuner følger ikke med objektet, da det følger abonnementet til eier.

Dyrehold
Husdyrhold kan tillates etter søknad til styret dersom gode grunner taler for det og dyreholdet ikke er til ulempe for brukerne av eiendommen. Det er tillatt å holde førerhunder og tjenestehunder.

Diverse
I henhold til husordensrelgene er det dugnadsplikt en gang i året - normalt på våren. Alle boenheter må stille med minst en person. Leier du ut må du skaffe en person til å delta på dugnaden hvis leietakere ikke kan stille.

Eiendommen er registert på Gul Liste i Oslo. Registeringen fungerer mer som et varsko om at det bør gjøres en lokal vurdering av verneverdien før en eventuelt gir tillatelse til å rive, flytte eller endre bygningen. For bygninger som er eldre enn 1850, er det lovfestet jmf. Kulturminneloven §25 at en slik vurdering må gjøres før bygge- eller rivningssøknad blir godkjent. Det er likevel mulig for kommune å gi tillatelse til rivning selv om kulturminnemyndighetene (fylkeskommunen) tilrår at bygget bør vernes. I slike tilfeller må det også innhentes uttale fra Kultursjefen.

Radonmåling
Fra og med 1. januar 2014 må alle som leier ut bolig ha gjennomført radonmåling av boligen og kunne fremvise dokumentasjon på at radonnivåene er forsvarlig. Kravet gjelder alle typer utleieboliger, både de som leies ut av det offentlige, virksomheter og private, inkludert leiligheter og hybler i tilknytning til egen bolig. Også institusjoner o.l. omfattes dersom beboerne betaler leie.

Forpliktelser, rettigheter og servitutter
Eiendommens servitutter følger av dens grunnboksblad. 

Følgende servitutter er tinglyst på borettslagets eiendom:
Det er tinglyst bestemmelse om vann/kloakkledning for Fjellgt. 45 i 1937.
Det er tinglyst festekontrakt i 1977.

Det er tinglyst pant til andelseierne i fellesskap i 2015 og pant for felles lån i 2016.

For servitutter eldre enn fradelingsdato og eventuelle arealoppføringer som kan ha betydning for denne matrikkelenhet henvises det til hovedbruket / avgivereiendommen. For festenummer gjelder henvisningen servitutter eldre enn festekontrakten. Ta kontakt med megler for mer informasjon.

Borettslaget har lovbestemt første prioritets pant (legalpant) i andelen for opptil 2 x folketrygdens grunnbeløp (2G), jf. borettslagsloven § 5-20. Pantet dekker borettslagets krav på felleskostnader og andre krav borettslaget kan knytte til andelseieren.

Festeavtale
Areal: 1 209 kvm, Eierform: Festet fellestomt

Festetiden er 40 år fra 01.11.2017.
Årlig festeavgift kr. 74.700,-.
Festeavgiften reguleres i henhold til konsumprisindeksen og kan reguleres etter tomtefesteloven.
Årlig festeavgift fordeles mellom borettslagsandelene og er inkludert i felleskostnadene.

Utleie
Iht. brl. § 5-4 (2) har andelseieren mulighet til korttidsutleie i opptil 30 dager i løpet av året.

Andelseier kan ikke uten samtykke fra styret i borettslaget overlate bruken av boligen til andre. Andelseier kan overlate boligen til andre i inntil tre år hvis andelseier har bodd i boligen i minst ett av de to siste årene, jf. borettslagsloven § 5-5. Godkjenning kan bare nektes dersom brukerens forhold gir saklig grunn til det. Godkjenning kan nektes dersom brukeren ikke kunne blitt andelseier. Utleie i andre tilfeller kan godtas ved særlige grunner, jf. borettslagslova § 5-6. Etter utleie må det gå minst 2 år før andelseieren på nytt kan søke om utleie. Se også borettslagets vedtekter og konferer megler ved spørsmål.

Vei/vann/kloakk
Asfaltert adkomst fra Trondheimsveien via Carl Berners plass og Tromsøgata.
Eiendommen er tilknyttet offentlig vann og avløp via private stikk- og fellesledninger. Private ledninger vedlikeholdes for eiers (Borettslagets)regning.
For private fellesledninger er der normalt tilknyttet solidarisk vedlikeholdsplikt.

Regulering
Eiendommen er regulert til byggeområder for bolig i reguleringsplan S-2255 fra 1977.

Det pågår følgende byggesaker i nærområdet:
Det pågår bruksendring fra uthus til bolig i Fjellgata 47 med saksnummer 202018247.
Det pågår påbygg og takterrassse i Fjellgata 45 med saksnummer 201711319.

Overtagelse
Overtagelse etter avtale med selger.

Prisantydning, omkostninger og evt. fellesgjeld
3 700 000,- (Prisantydning)
173 173,- (Andel av fellesgjeld)

3 873 173,- (Pris inkl. fellesgjeld)

Omkostninger
200,- (Pantattest kjøper)
480,- (Tingl.gebyr BRL-skjøte - Statens Kartverk)
480,- (Tingl.gebyr pantedokument BRL - Statens Kartverk)

1 160,- (Omkostninger totalt)

3 874 333,- (Totalpris inkl. omkostninger)

Boligselgerforsikring
Selger har tegnet boligselgerforsikring som dekker selgers ansvar etter avhendingsloven begrenset oppad til kr. 10.000.000,-. Egenerklæringsskjema er vedlagt salgsoppgave.

Betalingsbetingelser
Fullstendig kjøpesum samt omkostninger skal være disponibelt på meglers klientkonto innen dato for overtagelse.

Lov om tiltak mot hvitvasking og terrorfinansiering(hvitvaskingsloven) pålegger eiendomsmegleren å gjennomføre legitimasjonskontroll og risikovurdering av alle kunder og/eller eventuelle reelle rettighetshavere. Dersom kundene ikke oppfyller lovens krav eller eiendomsmegler har mistanke om at transaksjoner har tilknytning til utbytte av straffbare handlinger eller forhold som rammes av straffeloven §§ 131 - 136 a, kan eiendomsmegleren stanse gjennomføring av handelen. Eiendomsmegleren kan ikke holdes ansvarlig for de konsekvenser dette vil kunne få for partene eller andre som har interesser i eiendomshandelen.

Vederlaget
Følgende er avtalt om meglers vederlag:

Markedspakke 1 (Kr.10 500)
Oppgjør (Kr.7 200)
Provisjon (Kr.39 881,73)
Tilrettelegging (Kr.10 000)
Tinglysing sikringspant borettslag (Kr.480)
Visningshonorar (Kr.2 500)
Takstmann, tilstandsrapport med arealoppmåling og målsatt plantegning (Kr.6 500)
Boligselgerforsikring trekkes i oppgjør (Kr.8 202,25)
Eierskiftegebyr forretningsfører (Kr.5 995)
Innhenting av grunnbok (Kr.172)
Innhenting av informasjon fra forretningsfører (Kr.3 220)
Totalt kr. (Kr.94 650,98)
Dersom handelen ikke kommer i stand eller at oppdraget sies opp har megleren krav på dekning for
påløpte timer, påløpte visninger, grunn og markedspakke samt utlegg.

Oppdragsnummer
71-21-0086

Budgivning
Eiendomsmegler skal legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden. Vi gjør oppmerksom på at det i forbrukerforhold ikke kan inngis bud med kortere akseptfrist enn kl. 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Eiendomsmegler kan ikke formidle bud med kortere akseptfrist enn dette. Hos Eie stiller vi strengere krav til frister ved budgivning enn det som følger av Forbrukerinformasjon om budgivning punkt 4, vedlagt i salgsoppgaven. Bud skal ikke ha en akseptfrist på mindre enn 30 minutter fra budet inngis. Bud med kortere akseptfrist enn 30 minutter kan bli avvist. For øvrig vises det til vedlagte forbrukerinformasjon om budgivning.

Alle bud og budforhøyelser skal være skriftlig. I tillegg må legitimasjon være fremlagt, og budet skal signeres av budgiver. Vi oppfordrer til å inngi bud elektronisk, ved å trykke på "Gå til budgivning" på eiendommens hjemmeside på eie.no. Ved å benytte denne tjenesten vil vilkårene om legitimasjon og signatur fra budgiver være oppfylt. Som kjøper og selger hos EIE vil du få tilsendt budjournalen etter at handel er inngått. Dette innebærer at alle bud vil bli gjort kjent for partene i den endelige kjøpsavtalen. Øvrige budgivere kan be om å få en kopi av budjournalen i anonymisert form. Det er viktig at du gjør deg kjent med all informasjon om boligen, og at du har spurt om det du eventuelt lurer på, før du legger inn et bud.

Boligkjøperpakke
Eie har i samarbeid med If lansert et gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert i en pakke til en meget konkurransedyktig pris.
 
Kjøpere (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. husforsikring, innboforsikring, dobbel rente dekning, flytteforsikring og boligkjøperforsikring som gir deg juridisk bistand dersom du ønsker å reklamere på boligkjøpet. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte. Ta kontakt med megler for ytterligere informasjon.

Solgt "som den er"
Solgt "som den er" - avhendingsloven (avhl.) § 3-9.
Eiendommen selges "som den er" noe som innebærer at den selges i den stand den er under visning. For en kjøper betyr dette at selgers ansvar for eventuelle mangler er begrenset.
Selv om eiendommen er solgt "som den er" kan det foreligge en mangel dersom boligen er i vesentlig dårligere stand enn hva kjøper kunne forvente ut fra den avtalte kjøpesummen og forholdene ellers. Et "som den er"- forbehold fritar heller ikke selger fra sin opplysningsplikt, og det kan foreligge en mangel hvis selger har holdt tilbake opplysninger om eiendommen som han kjente eller måtte kjenne til og som kjøper hadde grunn til å regne med å få (avhl. § 3-7). Det kan også foreligge en mangel dersom selger eller noen på hans vegne gjennom annonse, salgsoppgave eller annen markedsføring har gitt uriktige opplysninger om eiendommen (avhl. § 3-8).

En manglende eller en uriktig opplysning kan bare gjøres gjeldende mot selger dersom den har hatt innvirkning på den avtalen som er inngått.

Alle interessenter oppfordres til å sette seg inn i vedlagte egenerklæring fra selger, samt til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis.

Opplysninger i salgsoppgaven er godkjent av selger. Hele salgsoppgaven må gjennomgås grundig av interessenten(e). I tillegg oppfordres interessentene(e) til å sette seg inn i alle relevante dokumenter fra forretningsfører, f.eks. vedtekter, årsberetning, eventuelle husordensregler mv.

Avdeling
Løren & Økern Eiendomsmegling AS
EIE Løren & Økern
Org. nr:916510845
Lørenveien 41 D
0507 Oslo
Tlf: 40 02 00 95, Fax:

Ansvarlig megler
Eiendomsmegler Michelle Lehn Jensen

Saksbehandlere
Michelle Lehn Jensen
EIE Løren & Økern
Eiendomsmegler
Mob: 45 88 45 05 / E-post: mlj@eie.no

EIE Løren & Økern
/

Sett deg godt inn objektet og les salgsoppgaven nøye før du gir bud. Du kan klikke her for å lese mer om budgivingsprosessen.

Vennligst ta kontakt med megler om budgivningen.

Valg av eiendomsmeglingsforetak skal være frivillig. Eiendomsmeglingsforetak kan ikke inngå oppdrag om eiendomsmegling dersom inngåelsen av oppdraget er satt som vilkår i avtale om annet enn eiendomsmegling, f.eks. tilbud om lån eller andre banktjenester, jf. Lov om eiendomsmegling § 6-3 (3).
Bilde 3 av Dælenenggata 16 B
For mer om objektet
Dælenenggata 16 B

Kontakt megler

Uansett hva du lurer på, svarer vi deg gjerne. Vi stiller bransjens høyeste krav til oss selv, og skreddersyr råd og løsninger for hver enkelt kunde.

Bilde av iphone som viser EIE-portalen
Få full oversikt
EIE portalen – ditt boligunivers

Du bruker en utdatert nettleser!

Internet Explorer er utdatert og ikke lenger offisielt støttet, og utgjør en stor sikkerhetsrisiko. Du bør avinstallere dette programmet og heller bruke Microsoft Edge, Mozilla Firefox, Google Chrome, Apple Safari eller andre nettlesere som oppdateres jevnlig.

Dersom du fortsetter å bruke nettsiden i Internet Explorer eller andre utdaterte nettlesere, kan du oppleve at nettsiden ser rar ut eller ikke fungerer i det hele tatt.

Les mer her: