Bilde 1 av Dalehaugen 2Bilde 2 av Dalehaugen 2
Digital salgsoppgave
Dalehaugen 2

0657 Oslo • Oslo kommune

Dette objektet er solgt!

Prisantydning

Objektet er solgt!

Rålekker 2-roms m/balkong og meget sentral beliggenhet - Heis - IN-ordning - Ingen forkjøpsrett - Billig garasjeleie!
Vis i kart
Boligtype
Leilighet
Eierform
Borettslag
Eierseksjon
1
Antall soverom
1 soverom
Etasje
2
Primærrom (P-ROM)
45 m²
Bruksareal (BRA)
45 m²
Bruttoareal (BTA)
51 m²
Fellesutgifter
kr 4 867 / Mnd
Prisantydning
kr 3 400 000
Omkostninger
kr 8 010
Fellesgjeld
kr 296 028
Totalpris
kr 3 704 038
Fellesformue
kr 14 275
Byggeår
1999
Tomt
Fellestomt 3349 m²
Oppdragsnummer
91210016
card-default

Granit Zumberi

Eiendomsmegler / Partner
Les om Granit
card-default

Ardiana Gashi

Eiendomsmegler
Les om Ardiana
Prisantydningkr 3 400 000,-
Fellesgjeldkr 296 028,-
Boligkjøperpakke If (valgfritt)kr 6 850,-
Pantattest kjøperkr 200,-
Tingl.gebyr BRL-skjøte - Statens Kartverkkr 480,-
Tingl.gebyr pantedokument BRL - Statens Kartverkkr 480,-
  
Totalpris kr 3 704 038
Eiendom
Dalehaugen 2, 0657 Oslo, Etasje: 2

Matrikkel
Gnr. 232 bnr. 459 snr. 1, andelsnr. 203 i Borettslaget dalehaugen 2-4 med orgnr. 880939882 i Oslo kommune

Eierform
Borettslag

Areal
Primærrom: 45 kvm
Bruksareal: 45 kvm
Bruttoareal: 51 kvm

Vedlagte plantegninger er ikke målbare. Arealene er hentet fra takstrapport. Areal og rom er angitt og definert etter dagens faktiske bruk, uavhengig av hva som er godkjent fra bygningsmyndighetene.

Antall soverom
1

Byggeår
1999

Tomt
Fellestomt 3349 m²

Prisantydning
3 400 000

Andel fellesgjeld/Fellesformue
Andel fellesgjeld: kr. 296 028,- pr. 31.12.18
Andel fellesformue: kr. 14 275,- pr. 31.12.18

Totalpris inkl. fellesgjeld
3 400 000,- (Prisantydning)
296 028,- (Andel av fellesgjeld)

3 696 028,- (Pris inkl. fellesgjeld)

Omkostninger
6 850,- (Boligkjøperpakke If (valgfritt))
200,- (Pantattest kjøper)
480,- (Tingl.gebyr BRL-skjøte - Statens Kartverk)
480,- (Tingl.gebyr pantedokument BRL - Statens Kartverk)

8 010,- (Omkostninger totalt)

3 704 038,- (Totalpris inkl. omkostninger)

Felleskostnad
Totale felleskostnader pr. d.d. kr 4 867,- pr. md.
Herav:
Kapitalkostnad renter kr 29,-
Felleskostnader kr 1 667,-
Renter IN kr 417,-
Kapitalkostnad avdrag kr 224,-
Avdrag IN kr 2 014,-
Vedlikeholdsfond kr 214,-
Lån varmtvannsberedere kr 302,-

Det gjøres oppmerksom på at en eventuell renteøkning, vedlikeholdsarbeid eller andre tiltak som iverksettes av borettslaget kan medføre økning i felleskostnadene. Det er normalt at det foretas en årlig indeksregulering av felleskostnadene.

Felleskostnad inkluderer
Sparing til vedlikeholdsfond, renter og avdrag på fellesgjeld, lån varmtvannsberedere, TV og internett (denne kan endres i løpet av våren, da det skal forhandles frem ny avtale.), byggforsikring, vaktmester, kommunale avgifter, vask av fellesareal m.m.

Sikringsordning fellesgjeld
Et borettslag er organisert som et selskap, dette innebærer at dersom noen av andelseierne ikke betaler sine fellesutgifter må borettslaget selv ta tapet og fordele det på de øvrige andelseieren, man kan på denne måten bli tvunget til å betale dersom andre ikke betaler sine fellesutgifter. For å hindre at dette skjer er borettslaget tilknyttet en sikringsordning som dekker borettslagets tap i en fastsatt periode dersom noen av andelseierne ikke betaler sin fellesutgifter. Sikringsordningen er levert av Borettslagenes Sikringsordning AS.

Kommunale avgifter
Kommunale avgifter dekkes gjennom fellesutgiftene i borettslaget.

Eier
Simon Bræck Hanssen

Beskrivelse
Velkommen til Dalehaugen 2! Dette er en lekker 2-roms leilighet som fremstår praktisk og funksjonell med store vindusflater og smart utformet!

Leiligheten er en lekker andelsleilighet i byggets 2-etasje, og inneholder en romslig entre med utrolig mye skapplass, pent flislagt bad tatt i regi av borettslaget, romslig soverom med plass til dobbeltseng og med innebygget klesskap og flott åpen stue/kjøkkenløsning med mange møbleringsmuligheter. Fra stuen har man utgang til herlig balkong. Det er mulighet for leie av garasjeplass i kjeller. Borrettslaget har en fantastisk bakgård som er tilpasset hygge for alle aldre. Det er gangavstand til byen med kort vei til Middelalderparken, Tøyenbadet, nye Jordal og turområde langs Alnaelva. Denne leiligheten er perfekt for enslige eller par som ønsker å bo sentralt men likevel rolig.

Kort oppsummert:
- Beliggende med Galgeberg, Vålerenga, Kampen og Gamlebyen som nærmiljø
- Flotte tur- og rekreasjonsområder i nærheten
- Fantastisk bakgård
- Kun TG1 på alt!
- IN-ordning. Betal ned fellesgjeld!
- Bygg fra 1999
- Sørvest-vendt balkong
- Stilren og moderne standard
- Mulighet for leie av garasjeplass i garasjekjeller med heisadkomst for kun kr 600,- pr mnd.
- Veldrevet borettslag
- Ingen forkjøpsrett
- Ingen dokumentavgift
- Sikringsfond
- Rolig beliggenhet
- Kort vei til alle av Vålerengas og Tøyens perler
- Rett i nærheten av gode kollektivforbindelser
- Disponerer 1 bod i kjeller på ca. 3,5 kvm

Parkering
Det er mulighet for å leie garasjeplass i borettslaget - dette koster kr 600,- pr mnd. og styreleder opplyser at det er ledige plasser. Ellers er det gateparkering etter gjeldende bestemmelser.
Borettslaget har i tillegg biloppstillingsplasser ute som kan lånes ut for kortere opphold. Parkeringsbevis blir gitt fra styret.

Beboerparkering:
Det er innført beboerparkering i dette området, noe som betyr at du kan parkere fritt døgnet rundt på parkeringsplassene regulert til beboerparkering i området rundt din bolig for kun kr. 5.400,- pr. år og kr. 900,- pr. år for el-bil.
Se Oslo kommune sine nettsider for mer informasjon. Ellers gateparkering etter gjeldende bestemmelser.

Beliggenhet
Eiendommen har en meget sentral og populær beliggenhet, men likevel tilbaketrukket i grønne og rolige omgivelser på idylliske Vålerenga / Galgeberg. I nærmiljøet finner du Vålerenga kirke og park og Jordal idrettspark. Området består av fargerike bygårder og trehusbebyggelse. Her får man en følelse av at man bor i en småby midt i byen! Det er kort gangavstand til skoler, barnehager og kollektivtrafikk. Det er også kort vei til lekeplass, fotballbane, skøytebane, idrettshall, treningssenter, svømmehall og badeplass med mer. Videre er det flotte turområder i området med Vålerengaparken, Kampen Park, og Middelalderparken som gir gode rekreasjonsmuligheter både sommer og vinter. Alnaelva har en idyllisk tursti langs elvebredden mot sentrum eller mot Lillomarka hvor man har utallige turmuligheter både sommer og vinter. En kort tur med 20-bussen tar deg til Tøyenbadet. Mot Helsfyr er Valle Hovin og Valhall Arena som er kjent for sine allsidige idrettsanlegg og store konsertarrangementer.

Området byr også på flere treningsstudioer som SATSElixia på Kampen og i Bjørvika, Fresh Fitness på Grønland, Jordal Idrettspark, fotballbaner og Tøyenbadet som er under oppussing og åpner i 2023, med både utendørs og innendørs svømmebasseng i gangavstand. I tillegg åpner Mudogym i desember i etasjen over Rema 1000 på Etterstad.

Fra boligen har du alle hovedstadens fasiliteter som butikker, kaféer, spisesteder og parker i nærheten. Kjente restauranter- og kaféer som kan nevnes fra nærområdet er Smia, Kampen Bistro, Javelin Kafé, Vålerenga Vertshus og Pizzeria la Pietra (Ingeborgsgate 4), der pizzaene stekes i en av de eldste steinovnene i byen. Galgen ligger i Strømsveien og er et familievennlig og uformelt spisested med god mat og stort utvalg av øl. Alle stedene har kvaliteter som gjenspeiler Vålerenga: sjarm og godt miljø. Ønsker man litt enkel middag en dag har man Galgeberg Sushi og Dr. Pizza rett ved. Fra boligen spaserer man lett til alle byens fasiliteter. Det er kun få meter bort til bussholdeplass i Strømsveien. Her kan du også hoppe på de grønne bussene, som fører deg til for eksempel Ikea på Furuset eller Lørenskog og Lillestrøm. Gode reisemuligheter med buss nr. 20 og 37, samt T-bane fra Ensjø, Grønland eller Tøyen T-banestasjon. Buss 37 ligger ca. 4 min unna boligen, og Ensjø T-bane ca. 10 min unna. Matbutikken Kiwi finner du i Strømsveien, ellers kort avstand til andre matvarebutikker som Rema 1000 og Coop prix.

Bebyggelse
Området består av blokk, bygårds og trehusbebyggelse.

Tomt
Fellestomt, 3349 m²
Tomt eiet av borettslaget på 3349 kvm.
Pent opparbeidet fellestomt med grøntområder og utegrill. Bakgården er nyere og fremstår som innbydende til bruk. Nyere steinsatt sitteplass, redskapsbod og "bardisk" med integrert gassgrill, steinsatt sti og beplantning er noen av oppgraderingene som har blitt utført. Det er også sykkelparkeringer og diverse lekeapparater.

Adkomst
Det vil bli skiltet med Eie visningsskilt på oppsatte fellesvisninger.
Se vedlagt kartskisse i annonsen. Ved å trykke på kartet får du enkelt tilgang til en spesifisert reiserute fra ønsket startdestinasjon til den aktuelle boligen.

Skole/barnehage
Dersom skole- og barnehagetilbud er av betydning for handelen, må interessenten selv sjekke dette med barnehagekontor og skolekontor for det aktuelle området.

Inneholder
Entré, bad, stue/kjøkken og soverom. Fra stue utgang til balkong.

I tillegg disponerer leiligheten egen bod i kjeller på 3,5 kvm.

Byggemåte
Informasjon om byggemåte er hentet fra tilstandsrapport utført av takstmann Daniel Martens:

Antatt fundamentert på faste masser. Grunnmur, frittbærende dekker, bærende yttervegger og leilighetskillevegger i armert betong. Pusset og malt fasade. Flatt tak (fall mindre enn 6 grader) antatt utført som kompakt tak. Dette er tak som ikke er luftet under tekkingen og skal som hovedregel ha innvendig nedløp for regn og smeltevann. Tekkematerialet er enten asfalt eller plast/gummibasert takbelegg. Isolasjonsskiktet er vanligvis plassert på oversiden av bærekonstruksjonen. Bærekonstruksjonen er av betong, metall eller treverk.

Det er ingen forhold som er markert med TG2 i tilstandsrapport til takstmann.

For ytterligere informasjon om byggemåte se tilstandsrapport som ligger vedlagt. Det er viktig at interessenter setter seg inn i  rapporten. Interessenter oppfordres til å kontakte takstmann ved eventuelle bygningstekniske spørsmål.

Følgende fremkommer av selgers egenerklæringsskjema:
- Kjenner du til om det er utført arbeid på bad/våtrom?
Byttet flottørventil i sisterne til vegghengt toalett, utført i 2016 - treg oppfylling av sisterne ble fikset av rørlegger; Christiania Rørleggerbedrift AS.
- Kjenner du til vedtak/forslag til vedtak om forhold vedr. eiendommen som kan medføre økte felleskostnader/økt fellesgjeld?
Det er varslet oppgang på ca. 300kr/mnd i felleskostnader som innbetaling til et vedlikeholdsfond.

Tilleggskommentar:
2016 - ny varmtvannsbereder og Waterguard (kjøkken) installert i regi av borettslaget. Arbeidet ble utført av Christiania Rørleggerbedrift AS. Noen sår/flekker på innsiden av et kjøkkenskap.

For ytterligere informasjon se egenerklæringsskjema som ligger vedlagt salgsoppgaven.

Primærrom
Primærrom: 45 kvm
Følgende rom er inkludert i P-rom: Entré, bad, stue/kjøkken og soverom.

Bruksareal
Bruksareal: 45 kvm

Boder
Bod i felles garasjeanlegg i kjeller. Str 3,5 m2 med vegger i gitterutførelse.

Standard
Entré:
Hyggelig entré som gir et bra førsteinntrykk av boligen. Her er det god plass til å henge fra seg yttertøy og sette fra seg sko. Det er også gode muligheter for å sette opp garderobeskap for ytterligere lagringsplass. Fra entreen er det adkomst til bad, soverom og stue/kjøkken. Calling anlegg finnes rett ved inngangsdøren.

Bad:
Fint flislagt bad med varmekabler i gulv. Baderomsinnredningen er bestående av servant,
innfliset speil, vegghengt klosett, dusjhjørne og opplegg for vaskemaskin. Baderommet holder en god størrelse og det er godt med lagringsplass over vaskemaskinen. Også mulighet for å ha tørketrommel over vaskemaskinen om ønskelig.

Kjøkken:
Meget pent kjøkken med fronter i foliert utførelse. Laminert benkeplate med innfelt kjøkkenvask. Pent flislagt vegg over kjøkkenbenk. Frittstående hvitevarer. Det er opplegg for kjøl/frys, komfyr og oppvaskmaskin. Kjøkkenventilator tilkoblet sentralt avtrekk i bygget. Det er montert aquastop for oppvaskmaskin. Varmtvannsbereder (2016) i kjøkkenskap. Waterguardsystem montert.

Stue
Trivelig stue med god plass til både sofagruppe og spisebord. Stuen har en generøs takhøyde og flere store vinduer som slipper rikelig med naturlig lys. Hyggelig spisebord og godt med plass til gjester. Stuen er perfekt for sosiale kvelder med gode venner. Fra stuen er det utgang til en koselig balkong.

Balkong
Balkongen er på ca. 3 kvm og har adkomst fra stuen. Her er det plass til sittegrupper, beplantning og grill om ønskelig. Balkongen er et hyggelig oppholdssted både på sommer og vinterstid.

Soverom
Romslig soverom med god plass til dobbeltseng med tilhørende nattbord. Soverommet har et innebygget garderobeskap for plassbesparelse med mye rom til oppbevaring. Soverommet har vindu som vender inn mot bakgården og slipper godt med naturlig lys inn.

Ferdigattest
Det foreligger ferdigattest datert 15.03.2001 som omhandler oppføring av boligblokk. Denne kan fås ved henvendelse til megler.

Oppvarming
Det er varmekabler i gulv på bad. Elektrisk oppvarming med panelovner.

Energimerking
Energiattest med energimerke Oppvarmingskarakter Rød - Energikarakter D

Eiendomsskatt
Det er eiendomsskatt i Oslo kommune. Bunnfradraget i Oslo er i 2020 på 4 millioner kroner for bolig og fritidsboliger. Skattesatsen i 2020 er 3 promille av eiendomsskattegrunnlaget. For mer informasjon se: https://www.oslo.kommune.no/skatt-og-naring/skatt-og-avgift/eiendomsskatt/hvor-mye-skal-du-betale-i-eiendomsskatt/. Faktura for eiendomsskatt sendes den som er registrert eier av eiendommen på faktureringstidspunktet. Ved eierskifte må kjøper og selger gjøre opp betalingen av eiendomsskatten seg i mellom.

Fordeling felleskostnader
Totale felleskostnader pr. d.d. kr 4 867,- pr. md.
Herav:
Kapitalkostnad renter kr 29,-
Felleskostnader kr 1 667,-
Renter IN kr 417,-
Kapitalkostnad avdrag kr 224,-
Avdrag IN kr 2 014,-
Vedlikeholdsfond kr 214,-
Lån varmtvannsberedere kr 302,-

Det gjøres oppmerksom på at en eventuell renteøkning, vedlikeholdsarbeid eller andre tiltak som iverksettes av borettslaget kan medføre økning i felleskostnadene. Det er normalt at det foretas en årlig indeksregulering av felleskostnadene.

Faste løpende kostnader
Nåværende eier har et strømforbruk som tilsvarer ca. 6437 kwh pr. år. Utgiftene er basert på nåværende eiers forbruk.
Boligen er tilknyttet GET som leverandør av kabel-tv og internett. Priser kan sjekkes på tilbyders websider. Tv-tuner/dekoder medfølger ikke.

Spesifikasjon av fellesgjeld
Spesifikasjon av lån:

Lån 1:
Lånenummer: 94927023894, Handelsbanken
Annuitetslån, 4 terminer per år.
Rentesats per 26.01.2021: 1.8% pa.
Antall terminer til innfrielse: 41.93
Saldo per 26.01.2021: 18 721 255
Andel av saldo: 278 284
Første termin/første avdrag: 30.06.2015 ( siste termin 31.05.2031 )

Lån 2:
Lånenummer: 94927023908, Handelsbanken Eiendomskreditt
Annuitetslån, 4 terminer per år.
Rentesats per 26.01.2021: 1.8% pa.
Antall terminer til innfrielse: 25
Saldo per 26.01.2021: 1 834 602
Andel av saldo: 17 745
Første termin/første avdrag: 30.03.2017 ( siste termin 30.03.2027 )

Det er IN-ordning i borettslaget. Dette betyr at kapitalkostnadene (renter og evt. avdrag) reguleres hvert kvartal ettersom renten fra banken endres. Mulighet for innbetaling 30. mars og 30. sept. Forretningsfører kontaktes min. 14 dager i forkant.

Forsikring med polisenummer
Protector Forsikring Asa Polisenummer: 1442193

Formuesverdi
Formuesverdi for inntektsåret 2019: Som primærbolig Kr. 896 868,- Som sekundærbolig Kr. 3 228 724,-

Borettslag
Borettslaget Dalehaugen 2-4 består av 90 boliger og ingen næringslokaler.

Borettslaget er sikret i Borettslagenes Sikringsordning AS. Borettslaget er, etter gjelde bestemmelser fastsatt av skadeforsikringssalskapet, sikret mot tap som følge av at andelseier unnlater å betale sine felleskostnader.

Borettslaget sin hjemmeside: www.dalehaugen.no

Get er leverandør av kabel-TV tjenester med bredbånd til borettslaget.

Bakgård, inngangsparti, trappeganger, trapperepos og svalgang må ikke opptas med gjenstander som tilhører beboere, så som: kasser, hagemøbler, sportsartikler,
innbo, bildekk osv. Hvis det blir hensatt slike ting på forannevnte områder, vil disse bli fjernet uten at borettslaget påtar seg noe ansvar overfor den som eier gjenstanden.

Det er tillatt med dyrehold i borettslaget, men alle husdyr skal bære halsbånd med eiers navn på. Dyr som ikke er merket med eiers navn kan fjernes fra borettslaget. Husdyr skal holdes under kontroll ved hjelp av bånd, bur eller lignende, også ved lufting i bakgården.

Utenom garasjeplassene skal ikke oppstillingsplasser innen på borettslagets område benyttes. Ingen kjøretøy tillates oppstilt i bakgården. Der er kun tillatt med av / på
lessing. Dispensasjon til Handikapparkering kan innvilges av styret.

All bruk av trekullgrill på terrassene og balkongene er forbudt.

Hver andel gir rett til en stemme på generalforsamlingen. Andelseier som eier mer enn en
andel har likevel bare en stemme. For en andel med flere eiere kan det bare avgis en stemme.

Endringer i borettslagets vedtekter kan bare besluttes av generalforsamlingen med minst to tredjedeler av de avgitte stemmer.

Borettslaget har legalpanterett i andelen for krav på dekning av felleskostnader og andre krav fra borettslaget på inntil 2 ganger folketrygdens grunnbeløp.

Ved siste generalforsamling ble det stemt over å utrede flere alternativer i forhold til finansiering og type leveranser av lading av el-biler i garasjen. Styret har ikke funnet noen andre hensiktsmessige leveransemetoder som da ikke bører alle andelseierne økonomisk, da det er borettslaget som er eier av parkeringsplassene. Det er leverandører i markedet som tilbyr leie av tjenestene inkludert utbygging av infrastrukturen. Disse leverandørene tar typisk en fast månedspris for leie av lader + en etableringskostnad. Samtidig så kan disse leverandørene også da tilby utbyggingen av infrastrukturen inn i bygget og plassene som en del av leveransen. Typisk vil infrastrukturen uten ladeboksene
tilfalle borettslaget etter en bindingstid. Administrasjon, kostnadene og nødvendige kontroller av anlegget administreres av leverandøren. Dette betyr at borettslaget går til anskaffelse av infrastrukturen inn til borettslaget og må ta kostnaden fordelt på alle
leiligheter. Borettslaget kan ikke ta opp lån som vi ikke vet hvor lang tid vil kunne nedbetales basert på leieinntekter fra de som leier / kjøper ladeplasser da dette binder kapital. Selve ladeterminalene / infrastruktur til de kan for eksempel føres på leietaker,
eller en månedlig leie om borettslaget tar den kostnaden. Denne kostnaden må da fordeles på alle andelseiere siden det er borettslagets eiendom og ikke den antatte leietaker for plassen. Deretter vil kostnaden måtte fordeles på eventuelle leietakere over tid som ønsker parkering. Det som gjør en eiet modell vanskelig estimere er hvor mange som ønsker å leie parkering med lading. Det er mulig man kan få anskaffet hybride
løsninger men styret vet ikke om det er optimalt eller mulig.

Planlagte økninger i felleskostnadene etter samtale med styreleder:
- Ved neste budsjett vil trolig vedlikeholdsfondet øke ytterligere for å tilpasse seg vedlikeholdsplan ca. 200.000 totalt , med virkning januar 2022 - økning vil da bli fordelt på alle leiligheter.

Forretningsfører
USBL

Styregodkjenning
Kjøper skal godkjennes av styret og har selv risikoen for at godkjennelse blir gitt. Styregodkjennelse kan ikke nektes uten saklig grunn.

Forkjøpsrett
Borettslaget praktiserer ikke forkjøpsrett.

Tekniske installasjoner:
TV-tuner følger ikke med objektet, da det følger abonnementet til eier.

Dyrehold
Dyrehold er tillatt iht. husordensreglene.

Diverse
Kun integrerte hvitevarer medfølger handelen. Se forøvrig vedlagte løsøreliste.

Radonmåling
Fra og med 1. januar 2014 må alle som leier ut bolig ha gjennomført radonmåling av boligen og kunne fremvise dokumentasjon på at radonnivåene er forsvarlig. Kravet gjelder alle typer utleieboliger, både de som leies ut av det offentlige, virksomheter og private, inkludert leiligheter og hybler i tilknytning til egen bolig. Også institusjoner o.l. omfattes dersom beboerne betaler leie.

Forpliktelser, rettigheter og servitutter
Eiendommens servitutter følger av dens grunnboksblad.  For servitutter eldre enn fradelingsdato og eventuelle arealoppføringer som kan ha betydning for denne matrikkelenhet henvises det til hovedbruket / avgivereiendommen. For festenummer gjelder henvisningen servitutter eldre enn festekontrakten. Ta kontakt med megler for mer informasjon.

Det er ikke tinglyste heftelser på andelens grunnboksblad.

Borettslaget har lovbestemt første prioritets pant (legalpant) i andelen for opptil 2 x folketrygdens grunnbeløp (2G), jf. borettslagsloven § 5-20. Pantet dekker borettslagets krav på felleskostnader og andre krav borettslaget kan knytte til andelseieren.


Utleie
Iht. brl. § 5-4 (2) har andelseieren mulighet til korttidsutleie i opptil 30 dager i løpet av året. Andelseier kan ikke uten samtykke fra styret i borettslaget overlate bruken av boligen til andre. Andelseier kan overlate boligen til andre i inntil tre år hvis andelseier har bodd i boligen i minst ett av de to siste årene, jf. borettslagsloven § 5-5. Godkjenning kan bare nektes dersom brukerens forhold gir saklig grunn til det. Godkjenning kan nektes dersom brukeren ikke kunne blitt andelseier. Utleie i andre tilfeller kan godtas ved særlige grunner, jf. borettslagslova § 5-6. Se også borettslagets vedtekter og konferer megler ved spørsmål.

Vei/vann/kloakk
Eiendommen har adkomst via offentlig vei.
Eiendommen er tilknyttet kommunalt ledningsnett via private stikkledninger.

Regulering
Eiendommen er regulert til bolig med tilhørende anlegg i henhold til reguleringsplan S-2999 vedtatt 28.07.1988. Planen er helt eller delvis opphevet som følge av bystyrets vedtak 23.09-2015.

Pågående plansaker i nærområdet:
201417185 - Opplandgata 2. Oppføring av nybygg.

Pågående byggesaker i nærområdet:
201901681 - St. Halvards gate 67 - Fasadeskilt og foliering - Coop Extra

Vi anbefaler alle interessenter å sette seg inn i reguleringskartet og bestemmelsene. Dersom kopi ikke ligger vedlagt denne salgsoppgaven, kan du henvende deg til megler og be om kopi.

Overtagelse
Overtagelse etter avtale med selger.

Prisantydning, omkostninger og evt. fellesgjeld
3 400 000,- (Prisantydning)
296 028,- (Andel av fellesgjeld)

3 696 028,- (Pris inkl. fellesgjeld)

Omkostninger
6 850,- (Boligkjøperpakke If (valgfritt))
200,- (Pantattest kjøper)
480,- (Tingl.gebyr BRL-skjøte - Statens Kartverk)
480,- (Tingl.gebyr pantedokument BRL - Statens Kartverk)

8 010,- (Omkostninger totalt)

3 704 038,- (Totalpris inkl. omkostninger)

Boligselgerforsikring
Selger har tegnet boligselgerforsikring som dekker selgers ansvar etter avhendingsloven begrenset oppad til kr. 10.000.000,-. Egenerklæringsskjema er vedlagt salgsoppgave.
Det er ikke tegnet boligselgerforsikring i forbindelse med salget. Det er likevel utarbeidet en egenerklæring som interessenter bør gjøre seg kjent med før budgivning. Egenerklæringsskjema er vedlagt salgsoppgaven og interessenter oppfordres til å gjennomgå dette før bud inngis.

Betalingsbetingelser
Fullstendig kjøpesum samt omkostninger skal være disponibelt på meglers klientkonto innen dato for overtagelse.

Lov om tiltak mot hvitvasking og terrorfinansiering(hvitvaskingsloven) pålegger eiendomsmegleren å gjennomføre legitimasjonskontroll og risikovurdering av alle kunder og/eller eventuelle reelle rettighetshavere. Dersom kundene ikke oppfyller lovens krav eller eiendomsmegler har mistanke om at transaksjoner har tilknytning til utbytte av straffbare handlinger eller forhold som rammes av straffeloven §§ 131 - 136 a, kan eiendomsmegleren stanse gjennomføring av handelen. Eiendomsmegleren kan ikke holdes ansvarlig for de konsekvenser dette vil kunne få for partene eller andre som har interesser i eiendomshandelen.

Vederlaget
Følgende er avtalt om meglers vederlag:




Oppgjør (Kr.7 200)

Provisjon 1 % av kjøpesum inkl. fellesgjeld.

Tilrettelegging (Kr.14 500)

Visningshonorar (Kr.2 950)

Markedspakke (14 500)




Dersom handelen ikke kommer i stand eller at oppdraget sies opp har megleren krav på dekning for
påløpte timer, påløpte visninger, grunn og markedspakke samt utlegg.

Oppdragsnummer
91-21-0016

Budgivning
Som kjøper og selger hos Eie vil du få forelagt budjournalen på kontraktsmøtet. Dette innebærer at alle bud vil bli gjort kjent for partene i den endelige kjøpsavtalen. Megler er forpliktet til å legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden.Vi gjør oppmerksom på at ingen bud kan ha akseptfrist før minimum kl. 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. I henhold til gjeldende regler kan megler ikke formidle bud med akseptfrist kortere enn dette.

Hos Eie stiller vi strengere krav til frister ved budgivning enn det som følger av Forbrukerinformasjon om budgivning punkt 4, se bilag til budskjema i salgsoppgaven. Bud skal ikke ha en akseptfrist på mindre enn 30 minutter fra budet inngis. Bud med kortere akseptfrist enn 30 minutter kan bli avvist. For øvrig vises det til vedlagte forbrukerinformasjon om budgivning. Det er viktig at du gjør deg kjent med all informasjon om boligen, og at du har spurt om det du eventuelt lurer på, før du legger inn et bud.

Boligkjøperpakke
Eie har i samarbeid med If lansert et gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert i en pakke til en meget konkurransedyktig pris.
 
Kjøpere (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. husforsikring, innboforsikring, dobbel rente dekning, flytteforsikring og boligkjøperforsikring som gir deg juridisk bistand dersom du ønsker å reklamere på boligkjøpet. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte. Ta kontakt med megler for ytterligere informasjon.

Solgt "som den er"
Solgt "som den er" avhendingsloven (avhl.) § 3-9:
Eiendommen selges iht. avhl. § 3-9, som innebærer at den selges i den tilstand den er under visning. Kjøper kan derfor ikke påberope seg noen andre bestemmelser etter avhl. kapittel 3, enn de regler som er ufravikelige i forbrukerforhold, jf. avhl. § 3-9, jf. § 1-2 (2). Selv om eiendommen er solgt "som den er", har eiendommen likevel mangel der dette følger av § § 3-7 eller 3-8; når kjøper ikke har fått opplysninger om forhold ved eiendommen som selger kjente eller måtte kjenne til, og som kjøper hadde grunn til å regne med å få. Det samme gjelder dersom eiendommen ikke er i samsvar med opplysninger som er gitt i annonse, salgsprospekt eller ved annen markedsføring på vegne av selger. Dette gjelder likevel bare dersom man kan gå ut fra at opplysningene har virket inn på avtalen, og ikke er blitt rettet i tide på en tydelig måte.

Eiendommen har også mangel dersom den er i vesentlig dårligere stand enn kjøper hadde grunn til å regne med ut fra kjøpesum og forholdene ellers.

Alle interessenter oppfordres derfor til å sette seg inn i vedlagte egenerklæring fra selger, samt til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis.

Opplysninger i salgsoppgaven er godkjent av selger. Hele salgsoppgaven må grundig gjennomgås av interessenten(e). I tillegg oppfordres interessenten(e) til å sette seg inn i alle relevante dokumenter fra forretningsfører, f.eks. vedtekter, årsberetning, eventuelle husordensregler mv.

Avdeling
Ensjø Eiendomsmegling AS
EIE Ensjø
Org. nr:921542690
Gladengveien 24
0661 Oslo
Tlf: 22 34 34 64, Fax:

Ansvarlig megler
Eiendomsmegler / Partner Granit Zumberi

Saksbehandlere
Granit Zumberi
EIE Ensjø
Eiendomsmegler / Partner
Mob: 98 49 66 02 / E-post: gz@eie.no

Ardiana Gashi
EIE Ensjø
Eiendomsmegler
Mob: 90 04 83 55 / E-post: ag@eie.no

Sett deg godt inn objektet og les salgsoppgaven nøye før du gir bud. Du kan klikke her for å lese mer om budgivingsprosessen.

Vennligst ta kontakt med megler om budgivningen.

Bilde 3 av Dalehaugen 2
For mer om objektet
Dalehaugen 2

Kontakt megleren

Uansett hva du lurer på, svarer vi deg gjerne. Vi stiller bransjens høyeste krav til oss selv, og skreddersyr råd og løsninger for hver enkelt kunde.

Du bruker en utdatert nettleser!

Internet Explorer er utdatert og ikke lenger offisielt støttet, og utgjør en stor sikkerhetsrisiko. Du bør avinstallere dette programmet og heller bruke Microsoft Edge, Mozilla Firefox, Google Chrome, Apple Safari eller andre nettlesere som oppdateres jevnlig.

Dersom du fortsetter å bruke nettsiden i Internet Explorer eller andre utdaterte nettlesere, kan du oppleve at nettsiden ser rar ut eller ikke fungerer i det hele tatt.

Les mer her: