Bilde 1 av Dalsbergstien 3Bilde 2 av Dalsbergstien 3
Digital salgsoppgave
Dalsbergstien 3

0170 Oslo • Oslo kommune

Dette objektet er solgt!

Prisantydning

Objektet er solgt!

Lys og fin 1-roms leilighet på beste St.Hanshaugen! Varmtvann og strøm inkl (akonto). IN-ordning, ingen dok.avgift!
icon

Unngå doble renteutgifter

Vis i kart
Boligtype
Leilighet
Eierform
Borettslag
Etasje
5
Primærrom (P-ROM)
16 m²
Bruksareal (BRA)
16 m²
Fellesutgifter
kr 5 617 / Mnd
Prisantydning
kr 1 830 000
Omkostninger
kr 9 410
Fellesgjeld
kr 609 000
Totalpris
kr 2 448 410
Fellesformue
kr 22 464
Byggeår
1895
Tomt
Eiet tomt 568 m²
Oppdragsnummer
76230037
card-default

Andrea Lunøe

Eiendomsmeglerfullmektig
Les om Andrea
card-default

Charlotte Solli

Daglig leder / Partner / Eiendomsmegler
Les om Charlotte
Prisantydningkr 1 830 000,-
Fellesgjeldkr 609 000,-
Boligkjøperpakke If (valgfritt)kr 8 250,-
Pantattest kjøperkr 200,-
Tingl.gebyr BRL-skjøte - Statens Kartverkkr 480,-
Tingl.gebyr pantedokument BRL - Statens Kartverkkr 480,-
  
Totalpris kr 2 448 410
Eiendom
Dalsbergstien 3, 0170 OSLO, Etasje: 5

Matrikkel
Andelsnr. 507 Orgnr. 989209272 i Oslo kommune

Boligtype
Leilighet

Eierform
Borettslag

Areal
Primærrom: 16 kvm, Bruksareal: 16 kvm
Vedlagte plantegninger er ikke målbare. Arealene er hentet fra tilstandsrapport. Areal og rom er angitt og definert etter dagens faktiske bruk, uavhengig av hva som er godkjent fra bygningsmyndighetene.

Byggeår
1895

Tomt
Eiet tomt 568 kvm

Prisantydning
1 830 000

Tilstandsrapport
Takstmann: Henrik Huso Takstdato:

Andel fellesgjeld/Fellesformue
Andel fellesgjeld: kr. 609 000,- pr. 01.08.23
Andel fellesformue: kr. 22 464,- pr. 01.08.23

Totalpris inkl. fellesgjeld
kr 1 830 000,- (Prisantydning)
kr 609 000,- (Andel av fellesgjeld)
--------------------------------------------------------
kr 2 439 000,- (Pris inkl. fellesgjeld)

Omkostninger:
kr 200,- (Pantattest kjøper)
kr 480,- (Tingl.gebyr BRL-skjøte - Statens Kartverk)
kr 480,- (Tingl.gebyr pantedokument BRL - Statens Kartverk)
--------------------------------------------------------
kr 1 160,- (Omkostninger totalt ved prisantydning)
--------------------------------------------------------
kr 2 440 160,- (Totalpris inkl omkostninger)

Valgfrie omkostninger:
kr 8 250,- (Boligkjøperpakke If (valgfritt))
--------------------------------------------------------
kr 2 448 410,- (Totalpris inkl omk og valgfrie omkostninger)

Felleskostnad
Kr. 5 617,- pr. mnd.

Felleskostnad inkluderer
Kommunale avgifter, felles forsikring, fyring, Tv/bredbånd, A-konto strøm, forretningsførsel, drift og vedlikehold mm.

Strøm betales over felleskostnadene er a konto for leiligheten. Avregning blir sendt en gang i året, men må leses av ved salg av leiligheten.

Kommunale avgifter
Kommunale avgifter dekkes gjennom fellesutgiftene i borettslaget/aksjelaget.

Eier
Emil Pay

Parkering
Gateparkering etter gjeldende bestemmelser. Svært god dekning på parkeringsplasser i offentlig gate, også med ladere for EL-bil. Bydelen er en del av ordningen "beboerparkering". Dvs. at man med beboerkort kan parkere gratis døgnet rundt - hele uken - også utover det som er maksimal parkeringstid, mot et gebyr.

Priser i 2023:
Bensinbil, dieselbil, hybridbil, ladbar hybridbil: 5700,-
Motorsykkel og moped: 2850,-
El-bil: 1920,-
El-motorsykkel og el-moped: 960,-

For mer info se www.bymiljoetaten.oslo.kommune.no/trafikk_og_samferdsel/parkering/beboerparkering//

Beliggenhet
Dalsbergstien 3 er en sentral og attraktiv beliggenhet på St. Hanshaugen. Her bor du med nærhet til blant annet Bislett, Bogstadveien, Alexander Kiellands plass, Akerselva og Løkka. Området har flere spennende tilbud innenfor kultur, uteliv, restauranter og hyggelige kaféer. Fra leiligheten er det gangavstand til et mangfold av fasiliteter og servicetilbud, og du har enkel tilgang på mye av det beste Oslo kan tilby!

St. Hanshaugen byr på spennende nisjebutikker, hyggelige restauranter, kaféer og barer. I kort gangavstand finnes populære Smalhans som fokuserer på deleretter, naturvin og et stort utvalg av øl. Ønsker du å tilberede maten hjemme finner du gode råvarer hos Gutta på Haugen og Røtter. Åpent Bakeri og Kaffebrenneriet er også like i nærheten om du er kaffetørst. Flere hyggelige barer som Parksalingen, Grotto og Roleur er heller ikke langt unna. Innenfor gangavstand finner du også St. Hanshaugen senter med bl.a. Rema 1000, Fresh Fitness, frisør, renseri og apotek. På Kiellands Hus er i tillegg vinmonopol og Coop Mega med sitt store utvalg ferskvarer.

Det er kort vei til Bogstadveien og Hegdehaugsveien, som er Norges største og lengste handlegate. Bogstadveien med dens sidegater byr også på et bredt utvalg av restauranter, kaféer og butikker. Fra leiligheten har du også gangavstand til Løkka, Frogner, sentrum med Karl Johan, Aker brygge og Tjuvholmen.

For den treningsglade er det et stort utvalg av treningsfasiliteter med Fresh Fitness, SATS Bislett, Bislett Stadion og Bislet Bad og Trening. Det er i tillegg kort vei til flere flotte parker i området som Stensparken, St. Hanshaugen park og Slottsparken.

Området har et meget godt kollektivtilbud med bussrute 21, 33 og 37 i kort avstand. Fra Dalsbergstien trikkeholdeplass kan du hoppe på både nr. 17 og 18

Bebyggelse
Andelsleilighet tilhørende Borettslaget Dalsbergstien 3, beliggende på St.hanshaugen. Borettslaget har felles tomteareal. Felles bakgård opparbeidet med blandt annet belegningsstein, sykkelstativert og sittebenker.

Tomt
Eiet tomt, 568 kvm

Adkomst
Det vil bli skiltet med EIE visningsskilt på oppsatte fellesvisninger.

Skole/barnehage
Dersom skole- og barnehagetilbud er av betydning for handelen, må interessenten selv sjekke dette med barnehagekontor og skolekontor for det aktuelle området.

Inneholder
Pen og lys 1-roms med en svært attraktiv belligenhet med nærhet til det aller meste byen har å by på. En sjarmerende bygård oppført 1895. Leiligheten ble etablert i 2005 i forbindelse med rehabilitering og ombygging av bygården. Leiligheten er beliggende i byggets 5.etasje med entre, kjøkken, stue/sov samt bad. Her er det en god og arealeffektiv planløsning med totalt bruksareal på 16 kvm.

STUE/KJØKKEN:
Leiligheten har en åpen stue/kjøkken løsning med nyslipt og lakkert benkeplate fra august 2023. Lys kjøkkeninnredning med profilerte fronter og integrerte hvitevarer. Med store vindusflater fremstår leiligheten som lys og luftig. Standarden på leiligheten er god og fremstår som godt vedlikeholdt, der leiligheten nylig har fått nyslipt og lakkert gulv. Stue/kjøkken har god plass til salongbord, samt er praktisk sofagruppe der man kan finne en fin løsning til soveplass. Videre har leiligheten god plass til oppbevaringsmuligheter innenfor døren og en bod i kjeller. Veggene er i en lys fargetone og det er parkett i leiligheten.

BAD:
Lys flislagt bad med gulvvarme fra ukjent årstall. Innredning med glatte fronter, oppbevaring i skuffeseksjon, speil over servanten samt opplegg for vaskemaskin.

BOD:
Leiligheten disponerer en bod i kjeller på ca. 2 kvm.

DIVERSE:
- Borettslaget har felles vaskeri i 3.etasje.
- Borettslaget har felles bakgård for beboerne med sitteplasser og sykkelparkering.

Byggemåte
Bygård over fire etasjer samt kjeller og loft. Bygningen har støpt gulv mot grunn. Grunnmur og bærende vegger teglstein/murkonstruksjoner. Etasjeskillere av betongkonstruksjoner. Yttervegger av teglstein som er utvendig pusset og malt. Tak av trekonstruksjoner tekker med takplater (taket er ikke besiktiget). Leiligheten har entredør med brannklasse B30 og lydklasse 40dB. Velux takvindu med to-lags glass og karmer/rammer av tre. Oppvarming med elektrisitet.

Primærrom
Primærrom: 16 kvm
Følgende rom er inkludert i P-rom:

Bruksareal
Bruksareal: 16 kvm

Standard
Sammendrag av TG2 og TG3 i tilstandsrapport, beskrevet av takstmann:

TG3:
Brann:
- Det er ikke brannslukkingsutstyr iht gjeldende forskrift i boligen. Brannslukkingsutstyr må anskaffes. Sjablongmessig prisanslag: kr 0 - 10 000.

TG2:
Våtrom - Bad:
-  Naturlig ventilasjon og ikke mekanisk avtrekk. Redusert luftutskiftning. Mekanisk avtrekk må etableres. Ventilasjonsspalte dør/terskel er ikke etablert. Fører til redusert avtrekkseffekt når døren er lukket. Lufttilførsel må etableres.
- Det er stedvis riss/sprekker i flisfuger ved dør, samt en sprekt flis ved siden av døren. Skader bør utbedres. Det er påvist noe svelling på undersiden av dør. Utbedring bør påberegnes.
- Det er riss/sprekker i gulvfliser ved toalett og under servant. Skade bør utbedres.
- Tettesjikt har en alder som tilsier at restlevetiden er usikker. Rommets lekkasjesikkerhet kan derfor ikke verifiseres, eventuelt bør nytt tettesjikt etableres.

Kjøkken:
- Vannrørene er ikke plugget mot varerør. Av denne grunn kan eventuelt lekkasjevann fra rør-i-rør system forårsake følgeskader.

Loft - innredet:
- Kun luftventil i vindu. Tilfredsstillende ventilasjon bør etableres.
- Konstruksjonen er lukket, og det er ikke kjent hvordan oppbyggingen er utført. Erfaringsmessig betraktes slike konstruksjoner som risikokonstruksjoner balnt annet med tanke på fukt-/kondensproblematikk. Det er ikke observert skader eller symptomer på skader, men skader kan ikke utelukkes. Oppfølging med jevnlig ettersyn anbefales slik at tiltak kan iverksettes ved behov. TG2 er valgt for å belyse risiko.
- Det er påvist noe svelling på undersiden av innerdører inn til badet. Utskiftning av dør bør påberegnes.

Tekniske anlegg, VVS anlegg:
- Stoppekran er ikke lokalisert. Stoppekran må lokaliseres og tilkomst etableres. Det er ikke observert lekkasjer, men kan ikke utelukkes. TG2 er valgt for å belyse skaderisiko/behov for tiltak.
- Deler av avløpsrør i boligen er vurdert til å ha en alder som tilsier at anbefalt brukstid er passert. Oppfølging med jevnlig ettersyn anbefales slik at eventuelle tiltak kan iverksettes ved behov.

Elektrisk anlegg:
- Forenkler vurdering av det elektriske anlegget:
Med bakgrunn i at det er mer enn fem år siden det har vært utført el-kontroll av boligen er det gjennomført en forenklet vurdering av det elektriske anlegget, uten at det er registrert avvik. Det legges vekt på at undersøkelsene ikke er utført av en elfagkyndig kontrollør/eltakstmann. På generelt grunnlag anbefales utvidet el-kontroll av kvalifisert elfagkyndig kontrollør/eltakstmann. Det er ikke fremlagt samsvarserklæring på elektrisk arbeid/anlegg montert etter 1999.

Dører og vinduer:
- Takvinduer er erfaringsmessig å betrakte som risikoutsatt knyttet til inndriv av vann/kondens med påfølgende skader. Takvinduer bærer preg av slitasje og elde. Det er ikke observert synlige skader av større betydning, men basert på tilstanden er restlevetiden usikker.

TG1: 67% 
TG2: 29%
TG3: 2%
TGIU (ikke undersøkt): 2%

Selger har gjort følgende utbedringer i 2023:
- Slipt og lakkert gulv.
- Slipt og lakkert benkeplate på kjøkken.

For den utfyllende tekniske standard for øvrig, henvises det til vedlagte tilstandsrapport.

Ferdigattest / midlertidig brukstillatelse
Det foreligger ferdigattest datert 21.01.1999 som omhandler Loftsutbygging.
Det foreligger midlertidig brukstillatelse datert 06.02.2006 som omhandler Bruksendring.
Det foreligger ferdigattest datert 07.03.2016 som omhandler Vesentlig endring/reparasjon.
Det foreligger ekspedisjonsdokument datert 06.02.1896.

Elektrisk anlegg
Det gjøres oppmerksom på at en tilstandsrapport kun inneholder en forenklet kontroll av det elektriske anlegget.
Det fremgår av selgers egenerklæring/den bygningskyndiges tilstandsrapport at det mangler/ikke er fremlagt samsvarserklæring (er) for hele/deler av det elektriske anlegget.

Oppvarming
Oppvarming med elektrisitet.

Energimerking
Energiattest med energimerke Oppvarmingskarakter Rød - Energikarakter G

Eiendomsskatt
Det er eiendomsskatt i Oslo kommune. Bunnfradraget i Oslo er i 2022 på inntil 4 millioner kroner for bolig og fritidsboliger. Skattesatsen er 3 promille av eiendomsskattegrunnlaget. For mer informasjon se: https://www.oslo.kommune.no/skatt-og-naring/skatt-og-avgift/eiendomsskatt/hvor-mye-skal-du-betale-i-eiendomsskatt/. Faktura for eiendomsskatt sendes den som er registrert eier av eiendommen på faktureringstidspunktet. Ved eierskifte må kjøper og selger gjøre opp betalingen av eiendomsskatten seg i mellom.

Boligselskapet mottar eiendomsskatteseddel fra Eiendomsskattekontoret og blir fakturert eiendomsskatt sammen med de kommunale avgiftene til Oslo kommune. Andelene som faller inn under kriteriene for eiendomsskatt blir viderefakturert av Usbl medio mai og medio oktober. Har det vært eierskifte i perioden må fordelingen av eiendomsskatten avtales mellom ny og gammel eier, men nåværende eier er ansvarlig for betaling av fakturaen til boligselskapet. Eventuelle spørsmål eller klage på eiendomsskatten rettes til Oslo kommune, via styret i boligselskapet.

Fordeling felleskostnader
Fellesutgifter: kr 5 617,- pr.mnd.
Fordelt slik: Akonto strøm 198,- Felleskostnader 1.826,- Kapitalkost. lån 2 OBBK01 312,- Kapitalkost. lån 1 OBBK02 3.281,-

Spesifikasjon av fellesgjeld
Spesifikasjoner av lån:

Lån 1
Lånenr: OBBK01-98207471216
Annuitetslån, 12 terminer pr.år
Restsaldo pr. 09.08.23: 3.151.540,-
Restløpetid: 22 år 2 md.
Type rente: Flytende, 5,25%

Lån 2
Lånenr: OBBK02-98207389307
Annuitetslån, 12 terminer pr. år.
Restsaldo pr. 09.08.23: 19.860.034,-
Restøpetid: 23 år 9 md.
Type rente: Flytende, 5,25%

Overnevnte informasjon er hentet fra forretningsfører.

Boligselskapet har avtale om individuell nedbetaling av fellesgjeld (IN-lån).

Forsikring med polisenummer
Gjensidige forsikring Polisenummer: 79940187

Formuesverdi
Formuesverdi for inntektsåret 2021: Som primærbolig Kr. 610 856,- Som sekundærbolig Kr. 2 199 080,-

Borettslag
Borettslag: Dalsbergstien 3 Borettslag, Orgnr: 989209272

Dalsbergstien 3 Borettslag ligger i bydel St.hanshaugen i Oslo kommune og består av 50 andelsleiligheter.

Styret har i perioden 2022/2023 hatt 8 styremøter. Utover dette har det vært gjennomført flere befaringer med blant annet Pelias (skadedyrselskap), vaktmester, elektriker, Låshuset og rørlegger for å nevne noen.

Utover daglig drift er dette noe av det styret har jobbet med gjennom perioden:
Oppgradering av bodområder
Fjernet rotter i bodområder
Brannsikkerheten
Energi/fyring
Redusere kostnader
Nytt callingsanlegg
Ny dørpumpe på inngangsdøren
Ny hjemmeside

Styregodkjenning
Kjøper skal godkjennes av styret og har selv risikoen for at godkjennelse blir gitt. Styregodkjennelse kan ikke nektes uten saklig grunn.

Forkjøpsrett
Det er ikke forkjøpsrett i borettslaget.

Tekniske installasjoner
TV-tuner følger ikke med objektet, da det følger abonnementet til eier.

Dyrehold
Dyrehold er i alminnelighet tillatt så lenge dette ikke er til plage for andre beboere/ leilighetsbrukere.

Diverse
Større planlagt vedlikehold i borettslaget:

Porttelefon:
- Borettslagets porttelefon begynner å bli utdatert. Leverandør av systemet har sagt at det ikke er vits å begynne feilsøking av anlegget på bakgrunn av anleggets alder og tilstand. Generalforsamlingen har gitt styret mandat til å inngå avtale med Defingo for etablering av porttelefon og adgangskontroll.  Defingo har gitt et tilbud på en årlig pris på 17.850,- og en etableringskostnader på 35.000,-.

Bytte av lamper i fellesområdene:
- Styret har sett behopvet for å skifte ut lampene i fellesområdene da pærene må skiftes hyppig ut av vaktmester, i tillegg at de totalt 92 lampene står på 24/7 som gir høyere energikostnad enn nødvendig. Generalforsamling har gitt styret mandat til å inngå en avtale med leverandør for utskiftning av lamper i fellesområdene til borettslaget på en kostnadsramme på kr. 300.000,-

Forretningsførsel:
- Borettslaget bytter forretningsfører til Solibo AS 01.01.2024.

Radonmåling
Fra og med 1. januar 2014 må alle som leier ut bolig ha gjennomført radonmåling av boligen og kunne fremvise dokumentasjon på at radonnivåene er forsvarlig. Kravet gjelder alle typer utleieboliger, både de som leies ut av det offentlige, virksomheter og private, inkludert leiligheter og hybler i tilknytning til egen bolig. Også institusjoner o.l. omfattes dersom beboerne betaler leie.

Forpliktelser, rettigheter og servitutter
Eiendommens servitutter følger av dens grunnboksblad.  For servitutter eldre enn fradelingsdato og eventuelle arealoppføringer som kan ha betydning for denne matrikkelenhet henvises det til hovedbruket / avgivereiendommen. For festenummer gjelder henvisningen servitutter eldre enn festekontrakten. Ta kontakt med megler for mer informasjon.


Utleie
Iht. brl. § 5-4 (2) har andelseieren mulighet til korttidsutleie i opptil 30 dager i løpet av året. Andelseier kan ikke uten samtykke fra styret i borettslaget overlate bruken av boligen til andre. Andelseier kan overlate boligen til andre i inntil tre år hvis andelseier har bodd i boligen i minst ett av de to siste årene, jf. borettslagsloven § 5-5. Godkjenning kan bare nektes dersom brukerens forhold gir saklig grunn til det. Godkjenning kan nektes dersom brukeren ikke kunne blitt andelseier. Utleie i andre tilfeller kan godtas ved særlige grunner, jf. borettslagslova § 5-6. Se også borettslagets vedtekter og konferer megler ved spørsmål.

Vei/vann/kloakk
Eiendommen har adkomst via offentlig vei.

Regulering
Kopi av situasjonskart og reguleringsbestemmelser er vedlagt salgsoppgave. Vi oppfordrer interessenter til å gjøre seg kjent med disse.

Eiendommen er regulert til Byggeområde for boliger med reguleringsplan U.1,0-1,5, S-2255 datert 28.7.77.

Bygningen er vernet som kulturminne (tidligere Gul Liste fra Byantikvaren i Oslo)

Plansaker og byggesaker i området:
- Dalsbergstien 8: Bruksendring og ombygging av loft til bruksareal for underliggende H0401 og fasadeendring, ny ark. Kan medføre støy. Se saksnummer 202213735 hos planinnsyn for mer informasjon.
- Schwensens gate 4: Fasadeendringer - Bygård. Kan medføre støy. Se saksnummer 201101241 hos planinnsyn for mer informasjon.

Overtagelse
Overtagelse etter avtale med selger.

Prisantydning, omkostninger og evt. fellesgjeld
kr 1 830 000,- (Prisantydning)
kr 609 000,- (Andel av fellesgjeld)
--------------------------------------------------------
kr 2 439 000,- (Pris inkl. fellesgjeld)

Omkostninger:
kr 200,- (Pantattest kjøper)
kr 480,- (Tingl.gebyr BRL-skjøte - Statens Kartverk)
kr 480,- (Tingl.gebyr pantedokument BRL - Statens Kartverk)
--------------------------------------------------------
kr 1 160,- (Omkostninger totalt ved prisantydning)
--------------------------------------------------------
kr 2 440 160,- (Totalpris inkl omkostninger)

Valgfrie omkostninger:
kr 8 250,- (Boligkjøperpakke If (valgfritt))
--------------------------------------------------------
kr 2 448 410,- (Totalpris inkl omk og valgfrie omkostninger)

Boligselgerforsikring
Selger har tegnet boligselgerforsikring som dekker selgers ansvar etter avhendingsloven begrenset oppad til kr. 12.000.000,-. Egenerklæringsskjema er vedlagt salgsoppgave.

Betalingsbetingelser
Fullstendig kjøpesum samt omkostninger skal være disponibelt på meglers klientkonto innen dato for overtagelse. Kjøpesummen skal innbetales fra norsk finansinstitusjon og/eller kjøpers konto i norsk finansinstitusjon. Eventuell egenkapital skal innbetales i én samlet betaling fra kjøpers egen konto i norsk finansinstitusjon.

Vederlaget
Følgende er avtalt om meglers vederlag:

Visningshonorar x2 (Kr.5 000)

Provisjon (forutsatt salgssum inkl f.gjeld: 2 499 000,-) (Kr.40 000)

Tilrettelegging (Kr.17 900)

Grunnpakke borettslag (Kr.17 900)

Markedspakke Premium+ (oppgradert fra Premium, vi dekker mellomlegget) (Kr.17 900)

Oppgjør (Kr.6 900)
Dersom handelen ikke kommer i stand eller at oppdraget sies opp har megleren krav på dekning for
påløpte timer, påløpte visninger, grunn og markedspakke samt utlegg.

Oppdragsnummer
76-23-0037

Budgivning
Eiendomsmegler skal legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden. Vi gjør oppmerksom på at det i forbrukerforhold ikke kan inngis bud med kortere akseptfrist enn kl. 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Eiendomsmegler kan ikke formidle bud med kortere akseptfrist enn dette. Hos EIE stiller vi strengere krav til frister ved budgivning enn det som følger av Forbrukerinformasjon om budgivning punkt 4, vedlagt i salgsoppgaven. Bud skal ikke ha en akseptfrist på mindre enn 30 minutter fra budet inngis. Bud med kortere akseptfrist enn 30 minutter kan bli avvist.

Eiendomsmegler har ikke ansvar for forsinkelser som skyldes tekniske feil. Akseptfristen er absolutt, det vil si at selger må akseptere budet og kjøper meddeles aksepten innen utløpet av akseptfristen. Dersom du utsetter inngivelse av bud til tett opp mot akseptfristen på et annet bud er det en reell fare for at eiendommen kan bli solgt før ditt bud kommer frem til megler og/eller megler rekker å bringe budet videre til selger. Husk alltid å ringe megler etter at du har sendt et bud eller budforhøyelse, for å forsikre deg om at budet er mottatt og kan formidles til selger. For øvrig vises det til vedlagte forbrukerinformasjon om budgivning.

Alle bud og budforhøyelser skal være skriftlig. I tillegg må legitimasjon være fremlagt, og budet skal signeres av budgiver. Eiendomsmegler kan ikke formidle bud før disse kravene er oppfylt. Vi oppfordrer til å inngi bud elektronisk, ved å trykke på "Gå til budgivning" på eiendommens hjemmeside på eie.no eller ved å trykke på knappen "Gi bud" i finn-annonsen. Ved å benytte denne tjenesten vil vilkårene om legitimasjon og signatur fra budgiver være oppfylt. Som kjøper og selger hos EIE vil du få tilsendt budjournalen etter at handel er inngått. Dette innebærer at alle bud vil bli gjort kjent for partene i den endelige kjøpsavtalen. Øvrige budgivere kan be om å få en kopi av budjournalen i anonymisert form. Det er viktig at du gjør deg kjent med all informasjon om boligen, og at du har spurt om det du eventuelt lurer på, før du legger inn et bud.

Boligkjøperpakke og boligkjøperforsikring
EIE har sammen med vår samarbeidspartner lansert et gunstig forsikringskonsept for deg som kjøper bolig gjennom EIE.

Kjøpere (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. husforsikring, innboforsikring, dobbel rentedekning, flytteforsikring og boligkjøperforsikring som gir deg juridisk bistand dersom du ønsker å reklamere på boligkjøpet. Kjøpere (ikke juridiske personer) kan også velge å kun tegne boligkjøperforsikring.

Boligkjøperpakken/boligkjøperforsikring må tegnes senest i forbindelse med kontraktsmøtet.

 Produktark for boligkjøperpakken og boligkjøperforsikring ligger vedlagt i salgsoppgaven. Ta kontakt med megler for ytterligere informasjon.

Lovanvendelse
Eiendommen selges etter reglene i avhendingsloven. Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen. Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakkyndig før det legges inn bud.

Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen. Dette gjelder likevel bare dersom man kan gå ut i fra at det virket inn på avtalen at opplysningen ikke ble gitt eller at feil opplysninger ikke ble rettet i tide på en tydelig måte. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel. Boligen kan ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm.

Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel). Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen «som den er», og selgers ansvar er da begrenset jf. avhl. § 3-9, 1. ledd 2. pktm. Avhendingsloven § 3-3 (2) fravikes, og hvorvidt en innendørs arealsvikt karakteriseres som en mangel vurderes etter avhendingsloven § 3-8. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Med forbrukerkjøp menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.

Hvitvasking
Eiendomsmegler er underlagt lov om hvitvasking og tilhørende forskrift. Hvitvaskingsloven pålegger megler å gjennomføre kundetiltak av både selger og kjøper. Dersom kjøper ikke bidrar til at megler får gjennomført kundetiltak, og dette medfører at transaksjonen ikke kan gjennomføres eller blir forsinket misligholder kjøper avtalen. Dette vil kunne gi selger rettigheter etter avhendingsloven, herunder rett til å heve kjøpet og gjennomføre dekningssalg for kjøpers regning dersom misligholdet er vesentlig. I tilfeller der det er selger som ikke bidrar til at megler får gjennomført løpende kundetiltak underveis i oppdraget må megler stanse gjennomføringen av transaksjonen. Selger vil i så fall ha misligholdt sine forpliktelser, og kjøper vil kunne ha krav mot selger etter avhendingslovens bestemmelser om mislighold og forsinkelse.

Dersom kundetiltak ikke lar seg gjennomføre vil EIE eiendomsmegling ikke kunne bistå med handelen eller foreta oppgjør.

Personvern
Som interessent, budgiver og kjøper vil dine personopplysninger bli registrert og lagret.  Som eiendomsmeglingsforetak har vi plikt til å oppbevare kontrakter og dokumenter i minst 10 år, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 3-7 (3). Dette innebærer at mulighetene for å få slettet personopplysninger er begrenset. Du kan lese om vår behandling av personopplysninger i vår personvernerklæring på https://eie.no/eiendom/personvernerklaering

Avdeling
Fredensborg Eiendomsmegling AS
EIE Fredensborg
Org. nr:912446980
Fredensborgveien 33
0177 Oslo
Tlf: 95 99 43 03

Ansvarlig megler
Daglig leder / Partner / Eiendomsmegler Charlotte Solli

Saksbehandlere
Andrea Lunøe
EIE Fredensborg
Eiendomsmeglerfullmektig
Mob: 46 94 00 85 / E-post: alu@eie.no

Charlotte Solli
Daglig leder / Partner / Eiendomsmegler
Mob: 95 99 43 03
[/ E-post: cso@eie.no

Sett deg godt inn objektet og les salgsoppgaven nøye før du gir bud. Du kan klikke her for å lese mer om budgivingsprosessen.

Vennligst ta kontakt med megler om budgivningen.

Valg av eiendomsmeglingsforetak skal være frivillig. Eiendomsmeglingsforetak kan ikke inngå oppdrag om eiendomsmegling dersom inngåelsen av oppdraget er satt som vilkår i avtale om annet enn eiendomsmegling, f.eks. tilbud om lån eller andre banktjenester, jf. Lov om eiendomsmegling § 6-3 (3).
Bilde 3 av Dalsbergstien 3
For mer om objektet
Dalsbergstien 3

Kontakt megler

Uansett hva du lurer på, svarer vi deg gjerne. Vi stiller bransjens høyeste krav til oss selv, og skreddersyr råd og løsninger for hver enkelt kunde.

Bilde av iphone som viser EIE-portalen
Få full oversikt
EIE portalen – ditt boligunivers

Du bruker en utdatert nettleser!

Internet Explorer er utdatert og ikke lenger offisielt støttet, og utgjør en stor sikkerhetsrisiko. Du bør avinstallere dette programmet og heller bruke Microsoft Edge, Mozilla Firefox, Google Chrome, Apple Safari eller andre nettlesere som oppdateres jevnlig.

Dersom du fortsetter å bruke nettsiden i Internet Explorer eller andre utdaterte nettlesere, kan du oppleve at nettsiden ser rar ut eller ikke fungerer i det hele tatt.

Les mer her: