Bilde 1 av Dannevigsveien 10BBilde 2 av Dannevigsveien 10B
Digital salgsoppgave
Dannevigsveien 10B

0463 Oslo • Oslo kommune

Dette objektet er solgt!

Prisantydning

Objektet er solgt!

Klassisk, lys 2-roms med svært god planløsning - Attraktiv og tilbaketrukket beliggenhet på Sagene - Ingen dok.avgift!
icon

Unngå doble renteutgifter

Vis i kart
Boligtype
Leilighet
Eierform
Borettslag
Antall soverom
1 soverom
Primærrom (P-ROM)
29 m²
Bruksareal (BRA)
29 m²
Fellesutgifter
kr 3 702 / Mnd
Prisantydning
kr 3 490 000
Omkostninger
kr 9 410
Fellesgjeld
kr 394 000
Totalpris
kr 3 893 410
Fellesformue
kr 36 090
Byggeår
1894
Tomt
Eiet tomt 447 m²
Oppdragsnummer
76230034
card-default

Charlotte Solli

Daglig leder / Partner / Eiendomsmegler
Les om Charlotte
card-default

Andrea Lunøe

Eiendomsmeglerfullmektig
Les om Andrea
Prisantydningkr 3 490 000,-
Fellesgjeldkr 394 000,-
Boligkjøperpakke If (valgfritt)kr 8 250,-
Pantattest kjøperkr 200,-
Tingl.gebyr BRL-skjøte - Statens Kartverkkr 480,-
Tingl.gebyr pantedokument BRL - Statens Kartverkkr 480,-
  
Totalpris kr 3 893 410
Eiendom
Dannevigsveien 10B, 0463 OSLO

Matrikkel
Andelsnr. 2 Orgnr. 984648022 i Oslo kommune

Boligtype
Leilighet

Eierform
Borettslag

Areal
Primærrom: 29 kvm, Bruksareal: 29 kvm
Vedlagte plantegninger er ikke målbare. Arealene er hentet fra tilstandsrapport. Areal og rom er angitt og definert etter dagens faktiske bruk, uavhengig av hva som er godkjent fra bygningsmyndighetene.

Antall soverom
1

Byggeår
1894

Tomt
Eiet tomt 447 kvm

Prisantydning
3 490 000

Tilstandsrapport
Takstmann: Stian Christensen Takstdato:

Andel fellesgjeld/Fellesformue
Andel fellesgjeld: kr. 394 000,- pr. 19.07.23 10:34
Andel fellesformue: kr. 36 090,- pr. 19.07.23 10:34

Totalpris inkl. fellesgjeld
kr 3 490 000,- (Prisantydning)
kr 394 000,- (Andel av fellesgjeld)
--------------------------------------------------------
kr 3 884 000,- (Pris inkl. fellesgjeld)

Omkostninger:
kr 200,- (Pantattest kjøper)
kr 480,- (Tingl.gebyr BRL-skjøte - Statens Kartverk)
kr 480,- (Tingl.gebyr pantedokument BRL - Statens Kartverk)
--------------------------------------------------------
kr 1 160,- (Omkostninger totalt ved prisantydning)
--------------------------------------------------------
kr 3 885 160,- (Totalpris inkl omkostninger)

Valgfrie omkostninger:
kr 8 250,- (Boligkjøperpakke If (valgfritt))
--------------------------------------------------------
kr 3 893 410,- (Totalpris inkl omk og valgfrie omkostninger)

Felleskostnad
Kr. 3 702,- pr. mnd.

Felleskostnad inkluderer
Kabel-TV, felles forsikring, kommunale avgifter, drift og vedlikehold, forretningsførsel m.m.

Felleskostnader totalt etter avdragsfri periode
Lån OBBK03-98207798886, som for denne andelen utgjør kr. 136.976,- har avdragsfrihet til og med 01.09.2024. Estimert endring etter avdragsfrihet er kr. 210,-.

Sikringsordning fellesgjeld
Dersom noen av andelseierne ikke betaler sine felleskostnader må borettslaget selv ta tapet og fordele det på de øvrige andelseierne. For å forhindre dette er borettslaget tilknyttet en sikringsordning, som dekker borettslagets tap dersom noen andelseiere ikke betaler sine felleskostnader. Borettslaget er tilknyttet Skadeforsikringsselskapet Borettslagenes Sikringsordning AS. Avtalen er løpende, såfremt premie med forfall 1. februar er betalt..

Kommunale avgifter
Kommunale avgifter dekkes gjennom fellesutgiftene i borettslaget/aksjelaget.

Eier
Aleksandra Groos Dyvik Endre Erdal

Parkering
Gateparkering etter gjeldende bestemmelser i området. Svært god dekning på parkeringsplasser i offentlig gate, også med ladere for el-bil. Bydelen er en del av ordningen "beboerparkering". Dvs. at man med beboerkort kan parkere gratis døgnet rundt - hele uken - også utover det som er maksimal parkeringstid, mot et gebyr.

Priser i 2023:
Bensinbil, dieselbil, hybridbil, ladbar hybridbil: 5700,-
Motorsykkel og moped: 2850,-
El-bil: 1920,-
El-motorsykkel og el-moped: 960,-

For mer info se www.bymiljoetaten.oslo.kommune.no/trafikk_og_samferdsel/parkering/beboerparkering//

Beliggenhet
Leiligheten ligger i et veletablert og populært nabolag på koselige Sagene. Sentralt og attraktivt beliggende hvor nærområdet har et bredt utvalg av servicefasiliteter, kollektivtransport og store grøntarealer til rekreasjon. Fra leiligheten er det kort vei til Bjølsen, Nydalen, St.Hanshaugen, Kiellands plass m.m.

Tur- og rekreasjonsmuligheter:
Voldsløkka, Myraløkka og Bjølsenparken er populære innslag i nabolaget. Langs Akerselva finnes flotte turstier og enda flere parkområder. Turstien langs Akerselva tar deg helt ned til sentrum av Oslo eller opp til Maridalsvannet om du vil. Med en kort spasertur er man også på Grünerløkka med dets yrende liv, butikker, kafeer og restauranter. Det finnes også flere treningssentre innen kort avstand fra leiligheten, blant annet rett rundt hjørnet, hvor to av SATS' største og beste treningssentre ligger (SATS Sagene og SATS Ringnes park).

Bebyggelse
Andelsleiligheten tilhører Dannviksveien 10 Borettslag beliggende i bydel Sagene, Oslo kommune. Borettslaget har felles tomt. Fellesområder opparbeidet med gressplen og diverse beplantning.

Tomt
Eiet tomt, 447 kvm

Adkomst
Det vil bli skiltet med EIE visningsskilt på oppsatte fellesvisninger.
Se vedlagt kartskisse i annonsen. Ved å trykke på kartet får du enkelt tilgang til en spesifisert reiserute fra ønsket startsted til den aktuelle boligen.

Inneholder
Entre:
Leiligheten har adkomst via felles trappeoppgang med callinganlegg, med en halv trapp opp fra byggets inngang til leiligheten. Leiligheten betegnes som sådan som en høy 1.etasje. Sikringsskap med automatsikringer er plassert i entre. Leiligheten har en delvis åpen entre, skilt av fra stuen med spilevegg. Entreen har praktisk skyvedørsgarderobe hvor du kan oppbevare yttertøy.

Stue:
Leiligheten har en lys og åpen stue-/kjøkken løsning med god plass til sofakrok, oppheng av TV på vegg samt spisegruppe. God takhøyde i stuen målt til ca. 2,82 meter. Leiligheten har parkett.

Kjøkken:
Lyst og romslig kjøkken med åpen løsning mot stue. Kjøkkeninnredningen er fra ukjent årstall (ikke nevnt i tidligere salgsoppgave) men holder god standard. Glatte fronter, laminert benkeplate, nedsenket oppvaskkum samt flislagt vegg mellom benkeplate og overskap. Kjøkkenet er utstyrt med overbelysning og stikkontakter over benk, frittstående hvitevarer, kjøleskap med fryser, oppvaskmaskin og komfyr. Det er vegghengt ventilator samt vannrør i rør-i-rør system med synlige avløpsrør av plast. Lekkasjestopper/Waterguard er plassert under oppvaskkum.

Bad:
Flislagt bad med gulvvarme. Opplegg for vaskemaskin. Badet er innredet med vegghengt servantskap med overpåliggende servant, speil, belysning og stikkontakt over servant, gulvstående toalett, nedsenket dusjsone med innfellbare glassdører, samt dusjarmatur tilkoblet hånddusj. Vann av rør-i-rør system med synlige avløpsrør av plast. Avstrekksventil er plassert i himling.

Soverom:
Leiligheten har et rom som benyttes som soverom med plass til seng og garderobeskap. Rommet er mindre enn dagens krav til soverom.

Bod:
Leiligheten disponerer en romslig bod i kjeller.

Byggemåte
Boligbygg over 4 etasjer samt kjeller. Bygningen har støpt gulv mot grunn. Grunnmur og bærende vegger av betong og murkonstruksjoner. Etasjeskillere av tre. Yttervegger av malte flater. Yttertak i trekonstruksjoner tekket med takstein/takplater (taket er ikke besiktiget). Entredør i brannklasse B30 og lydklasse 25dB med kikkehull og dørpumpe. Vinduer med karmer av tre og tre-lags glass fra 2020. Oppvarmet med elektrisitet. Naturlig ventilasjon med tilfuftsventiler i vinduer og yttervegger.

Primærrom
Primærrom: 29 kvm
Følgende rom er inkludert i P-rom: Entre, stue, kjøkken, bad og rom benyttet som soverom.

Bruksareal
Bruksareal: 29 kvm

Standard
Oppsummering av TG2 av tilstandsraporten, beskrevet av takstmann:

Bad:
- Naturlig ventilasjon og ikke mekanisk avtrekk. Redusert luftutskiftning.
- Elastiske flisfuger har stedvis manglende vedhæft. Misfarging/svertestopp påvist på flisfuger. Flisfuger bør rengjøres/fornyes. Det registreres bomlyd i enkelte fliser, noe som indikerer redusert vedheft mellom flis og underlag.
- Tettesjiktet har en alder som tilsier at restlevetiden er usikker. Rommets lekkasjesikkerhet kan derfor ikke verifiseres, eventuelt bør nytt tettesjikt etableres.
- Det er ikke praktisk mulig i gjennomføre fuktmåling/hulltaking, grunnet våtsonens plassering og at det allerede er hull inn mot badet fra kjøkken. Det er derfor utført en overflatesøk med fuktindikasjonsinstrument. Instrumentet viser utslag som ikke helt kan utelukke at det er fuktskade i veggen/etasjeskilleren.
- Det er stedvis motfall på gulvflater utenfor dusjsonen. Fare for vannansamling. Nivåforskjell fra døråpning på topp overflate gulv og til hovedsluk er på tilfeldig sted målt til ca. 15 mm.

Kjøkken:
- Det er kun kullfilter og ikke separat avtrekk fra rommet. Dette kan medføre økt fuktbelastning i boligen. TG2 i henhold til NS 3600.
- Varmtvannsbereder: TG2 valgt på grunn av alder og tilstand.
- Fordelerstammer for rør-i-rør systemet er plassert i benkeskap uten mulighet for sikker avrenning til sluk (hensikten er å unngå følgeskader ved en eventuell lekkasje fra systemet). Avrenningsmulighet må etableres.
- Kjøkkeninnredningen har stedvis svelleskader.

Øvrige rom:
- Gulvet bærer preg av slitasje.
- Innerdør til bad bærer preg av slitasje.

Etasjeskiller - 1.etasje:
- Skjevhetsmåling: Det er noe merkbare skjevheter i boligen. Forskjellen mellom høyeste og laveste punkt er på 2,0 meter er målt til 20 mm i stue og 18 mm i entre/stue.

Elektrisk anlegg:
- Forenklet vurdering av det elektriske anlegget: Med bakgrunn i at det er mer enn fem år siden det har vært utført el-kontroll av boligen er det gjennomført en forenklet vurdering av det elektriske anlegget, uten at det er registrert avvik. Det legges vekt på at undersøkelsene ikke er utført av en elfagkyndig kontrollør/eltakstmann. På generelt grunnlag anbefales utvidet el-kontroll av kvalifisert elfagkyndig kontrollør/eltakstmann.

For den utfyllende tekniske standard for øvrig, henvises det til vedlagte tilstandsrapport.

Sammendrag fra selgers egenerklæringsskjema:
5. Kjenner du til om det er/har vært problemer med drenering, fuktinnsig, øvrig fukt eller fuktmerker i underetasje/kjeller?
Ja. På badet er det skjevhet i gulvet som gjør at noe av vannet ikke renner ned i sluket dersom man dusjer lenge.
7. Kjenner du til om det er/har vært skjevheter/setningsskader, f. eks. riss/sprekker i mur, skjeve gulv eller lignende?
Ja. På badet er det skjevhet i gulvet som gjør at noe av vannet ikke renner ned i sluket dersom man dusjer lenge.
11. Kjenner du til om det er/har vært utettheter i terrasse/garasje/tak/fasade?
Ja. Taket i bygården var utett, men dette ble utbedret i 2021 da hele taket ble renovert.
12. Kjenner du til om det har vært utført arbeider på terrasse/garasje/tak/fasade?
Ja, kun faglært. Arbeidet gikk ut på å skifte yttertaket grunnet elde og lekkasje av BEST entreprenør. Jobben inkluderte riving av undertak, papp, lekter og erstatte dette med nytt samt tilbakeføre til original utseende på taket, som er takstein. Firmanavn: BEST Totalentreprenør AS.

For utfyllende informasjon, se vedlagt egenerklæringsskjema.

Ferdigattest / midlertidig brukstillatelse
Dannevigsveien 10 - Vaaningshus - Exdok (attestert) - 1894
Dannevigsveien 10 - Omb kontorbygg til bolig (3stk loft) - Brukstillatelse - 2005
Dannevigsveien 10 - Omb kontorbygg til bolig (1-3 etg) - Brukstillatelse - 2004

Elektrisk anlegg
Det gjøres oppmerksom på at en tilstandsrapport kun inneholder en forenklet kontroll av det elektriske anlegget.
Det fremgår av selgers egenerklæring/den bygningskyndiges tilstandsrapport at det mangler/ikke er fremlagt samsvarserklæring (er) for hele/deler av det elektriske anlegget.

Oppvarming
Oppvarmet med elektrisitet. Naturlig ventilasjon med luftsventiler i yttervegger.

Energimerking
Energiattest med energimerke Oppvarmingskarakter Oransje - Energikarakter G

Eiendomsskatt
Det er eiendomsskatt i Oslo kommune. Bunnfradraget i Oslo er i 2022 på inntil 4 millioner kroner for bolig og fritidsboliger. Skattesatsen er 3 promille av eiendomsskattegrunnlaget. For mer informasjon se: https://www.oslo.kommune.no/skatt-og-naring/skatt-og-avgift/eiendomsskatt/hvor-mye-skal-du-betale-i-eiendomsskatt/. Faktura for eiendomsskatt sendes den som er registrert eier av eiendommen på faktureringstidspunktet. Ved eierskifte må kjøper og selger gjøre opp betalingen av eiendomsskatten seg i mellom.

Boligselskapet mottar eiendomsskatteseddel fra Eiendomsskattekontoret og blir fakturert eiendomsskatt sammen med de kommunale avgiftene til Oslo kommune. Andelene som faller inn under kriteriene for eiendomsskatt blir viderefakturert av Usbl medio mai og medio oktober. Har det vært eierskifte i perioden må fordelingen av eiendomsskatten avtales mellom ny og gammel eier, men nåværende eier er ansvarlig for betaling av fakturaen til boligselskapet. Eventuelle spørsmål eller klage på eiendomsskatten rettes til Oslo kommune, via styret i boligselskapet.

Fordeling felleskostnader
Fellesutgifter: kr 3 702,- pr.mnd.
Felleskostnader: 3.488,- Kabel-tv: 214,-
Totale felleskostnader: kr 3.702,- pr. mnd.
Felleskostnader: 3.488,-
Kabel-tv: 214,-

Faste løpende kostnader
Ny eier må ta høyde for at det kan forekomme kostnader utover det nevnte med blant annet strømforbruk, innboforsikring m.m. Kostnaden vil variere fra forbruker til forbruker.

Spesifikasjon av fellesgjeld
Spesifikasjoner av lån:

Lån 1:
Lånenr: OBBK01-98207798894
Annuitetslån, 4 terminer pr. år.
Rentesats per 19.07.2023: 5,30% pa.
Restsaldo: 6.666.464,-
Restløpetid: 35 år 5md.
Type rente: Flytende
Avdr.frihet til og med 01.09.2024.

Lån 2:
Lånenr: OBBK02-98207798908
Annuitetslån, 12 terminer pr.år.
Rentesats per 19.07.2023: 5,30% pa.
Restsaldo: 3.654.681,-
Restløpetid: 17 år 11 md.
Type rente: Flytende
Avdr.frihet til og med 01.09.2024.

Lån 3:
Lånenr: OBBK03-98207798886
Annuitetslån, 12 terminer pr. år.
Rentesats per 19.07.2023: 5,30% pa.
Restsaldo: 3.500.000,-
Restløpetid: 26 år 2 md.
Type rente: Flytende
Avdr.frihet til og med 01.09.2024.

Lån 4:
Lånenr: OBOS01-98207963380
Annuitetslån, 12 terminer pr. år.
Rentesats per 19.07.2023: 5,30% pa.
Restsaldo: 2.890.222,-
Restløpetid: 28 år 4 md.
Type rente: Flytende
Avdr.frihet til og med 01.09.2024.

Overnevnte informasjon er hentet fra forretningsfører.

IN lån 98207798894 med mulighet for innfrielse februar og august årlig. Innbetalingen må være på konto 10 dager før forfall (terminforfall 01.03 og 01.09).

EIKA-lån har ikke mulighet for individuell nedbetaling.

Forsikring med polisenummer
IF Skadeforsikring Polisenummer: 970811

Formuesverdi
Formuesverdi for inntektsåret 2021: Som primærbolig Kr. 795 763,- Som sekundærbolig Kr. 2 864 747,-

Borettslag
Borettslag: Danneviksveien 10 borettslag, Orgnr: 984648022
Borettslaget består av 21 andelsleiligheter.

Styrets arbeid det siste året:
- Ferdigstillelse av takrehabilitering
- Oppfølging av arealavviksprosjektet
- Vedlikehold på smekklåsfunksjon til hovedinngangsdøren til oppgang A og B
- Oppfølging av vannlekkasje fra takterrasse og ned i en leilighet
- Diverse utvendige arbeider/vedlikehold (raking, plenklipp, snømåking)
- Oppfølging av henvendelser på epost, vibb, og telefon til styret
- Oppfølging av brannsikkerhetstiltak og HMS (Røyklukekontroll utført av Everlite)
- Vedlikehold av luftavfuktere i bodene
- Årsmøteplanlegging & reegnskapsmøte med forretningsfører

Større vedlikehold og rehabilitering fra tidligere:
2011: Diverse vedlikehold, vinduer (tette rundt/male) fasade, takrenner og drenering rundt huset.
2010: Skiftet 10 takvinduer.
2010: Soppsanering - reparasjon råteskader.
2004: Alle leiligheter totalrehabilitert.

Forretningsfører
OBOS.

Styregodkjenning
Kjøper skal godkjennes av styret og har selv risikoen for at godkjennelse blir gitt. Styregodkjennelse kan ikke nektes uten saklig grunn.

Tekniske installasjoner
TV-tuner følger ikke med objektet, da det følger abonnementet til eier.

Annet
IN lån 98207798894 med mulighet for innfrielse februar og august årlig. Innbetalingen må være på konto 10 dager før forfall (terminforfall 01.03 og 01.09).

EIKA-lån har ikke mulighet for individuell nedbetaling.

Radonmåling
Fra og med 1. januar 2014 må alle som leier ut bolig ha gjennomført radonmåling av boligen og kunne fremvise dokumentasjon på at radonnivåene er forsvarlig. Kravet gjelder alle typer utleieboliger, både de som leies ut av det offentlige, virksomheter og private, inkludert leiligheter og hybler i tilknytning til egen bolig. Også institusjoner o.l. omfattes dersom beboerne betaler leie.

Forpliktelser, rettigheter og servitutter
Eiendommens servitutter følger av dens grunnboksblad.  For servitutter eldre enn fradelingsdato og eventuelle arealoppføringer som kan ha betydning for denne matrikkelenhet henvises det til hovedbruket / avgivereiendommen. For festenummer gjelder henvisningen servitutter eldre enn festekontrakten. Ta kontakt med megler for mer informasjon.


Utleie
Iht. brl. § 5-4 (2) har andelseieren mulighet til korttidsutleie i opptil 30 dager i løpet av året. Andelseier kan ikke uten samtykke fra styret i borettslaget overlate bruken av boligen til andre. Andelseier kan overlate boligen til andre i inntil tre år hvis andelseier har bodd i boligen i minst ett av de to siste årene, jf. borettslagsloven § 5-5. Godkjenning kan bare nektes dersom brukerens forhold gir saklig grunn til det. Godkjenning kan nektes dersom brukeren ikke kunne blitt andelseier. Utleie i andre tilfeller kan godtas ved særlige grunner, jf. borettslagslova § 5-6. Se også borettslagets vedtekter og konferer megler ved spørsmål.

Vei/vann/kloakk
Eiendommen har adkomst via offentlig vei.

Regulering
Kopi av situasjonskart og reguleringsbestemmelser er vedlagt salgsoppgave. Vi oppfordrer interessenter til å gjøre seg kjent med disse.

Vi oppfordrer til å sette seg inn i følgende saker via Saksinnsyn hos Plan- og bygningsetatens hjemmesider:
Saksnummer 202300666 - Dannevigsveien 10 - Endring på henlagt sak - bruksendring kontor til bolig
Det er nå i senere tid oppdaget at det i tidligere byggesak ble utført søknadspliktige endringer, som ikke er omsøkt. Det foreligger brukstillatelse for hele tiltaket. Det søkes nå om som endring på henlagt sak. Saken er pågående.

Endringssøknaden omfatter følgende:
- Endring av planløsninger for leilighetene
- Endring/flytting av brannskiller
- Endring av fasadevinduer. Franske balkonger er utgått, og erstattet med ordinære vinduer
- Endring/flytting av takvinduer som følge av revidert planløsning
- Flytting/endring av takterrasser


Plansaker og byggesaker i området:
- Arendalsgata 3 A-C: Utskifting av tak og reetablering av loftsleiligheter. Kan medføre støy. Se saksnummer 202307668 hos planinnsyn for mer informasjon.

Overtagelse
Overtagelse etter avtale med selger.

Prisantydning, omkostninger og evt. fellesgjeld
kr 3 490 000,- (Prisantydning)
kr 394 000,- (Andel av fellesgjeld)
--------------------------------------------------------
kr 3 884 000,- (Pris inkl. fellesgjeld)

Omkostninger:
kr 200,- (Pantattest kjøper)
kr 480,- (Tingl.gebyr BRL-skjøte - Statens Kartverk)
kr 480,- (Tingl.gebyr pantedokument BRL - Statens Kartverk)
--------------------------------------------------------
kr 1 160,- (Omkostninger totalt ved prisantydning)
--------------------------------------------------------
kr 3 885 160,- (Totalpris inkl omkostninger)

Valgfrie omkostninger:
kr 8 250,- (Boligkjøperpakke If (valgfritt))
--------------------------------------------------------
kr 3 893 410,- (Totalpris inkl omk og valgfrie omkostninger)

Boligselgerforsikring
Selger har tegnet boligselgerforsikring som dekker selgers ansvar etter avhendingsloven begrenset oppad til kr. 12.000.000,-. Egenerklæringsskjema er vedlagt salgsoppgave.

Betalingsbetingelser
Fullstendig kjøpesum samt omkostninger skal være disponibelt på meglers klientkonto innen dato for overtagelse. Kjøpesummen skal innbetales fra norsk finansinstitusjon og/eller kjøpers konto i norsk finansinstitusjon. Eventuell egenkapital skal innbetales i én samlet betaling fra kjøpers egen konto i norsk finansinstitusjon.

Vederlaget
Følgende er avtalt om meglers vederlag:

Provisjon 0,6% av salgssum minimum 35.000,-

Visningshonorar (Kr.3 000)

Grunnpakke (kr. 17 900)

Kostnad for utsatt betaling (Factoring) (Kr.3 500)

Markedspakke (Kr.17 900)

Oppgjør (Kr.6 900)

Foto (kr 5 500)

Tilrettelegging (kr 14 900)
Dersom handelen ikke kommer i stand eller at oppdraget sies opp har megleren krav på dekning for
påløpte timer, påløpte visninger, grunn og markedspakke samt utlegg.

Oppdragsnummer
76-23-0034

Budgivning
Eiendomsmegler skal legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden. Vi gjør oppmerksom på at det i forbrukerforhold ikke kan inngis bud med kortere akseptfrist enn kl. 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Eiendomsmegler kan ikke formidle bud med kortere akseptfrist enn dette. Hos EIE stiller vi strengere krav til frister ved budgivning enn det som følger av Forbrukerinformasjon om budgivning punkt 4, vedlagt i salgsoppgaven. Bud skal ikke ha en akseptfrist på mindre enn 30 minutter fra budet inngis. Bud med kortere akseptfrist enn 30 minutter kan bli avvist.

Eiendomsmegler har ikke ansvar for forsinkelser som skyldes tekniske feil. Akseptfristen er absolutt, det vil si at selger må akseptere budet og kjøper meddeles aksepten innen utløpet av akseptfristen. Dersom du utsetter inngivelse av bud til tett opp mot akseptfristen på et annet bud er det en reell fare for at eiendommen kan bli solgt før ditt bud kommer frem til megler og/eller megler rekker å bringe budet videre til selger. Husk alltid å ringe megler etter at du har sendt et bud eller budforhøyelse, for å forsikre deg om at budet er mottatt og kan formidles til selger. For øvrig vises det til vedlagte forbrukerinformasjon om budgivning.

Alle bud og budforhøyelser skal være skriftlig. I tillegg må legitimasjon være fremlagt, og budet skal signeres av budgiver. Eiendomsmegler kan ikke formidle bud før disse kravene er oppfylt. Vi oppfordrer til å inngi bud elektronisk, ved å trykke på "Gå til budgivning" på eiendommens hjemmeside på eie.no eller ved å trykke på knappen "Gi bud" i finn-annonsen. Ved å benytte denne tjenesten vil vilkårene om legitimasjon og signatur fra budgiver være oppfylt. Som kjøper og selger hos EIE vil du få tilsendt budjournalen etter at handel er inngått. Dette innebærer at alle bud vil bli gjort kjent for partene i den endelige kjøpsavtalen. Øvrige budgivere kan be om å få en kopi av budjournalen i anonymisert form. Det er viktig at du gjør deg kjent med all informasjon om boligen, og at du har spurt om det du eventuelt lurer på, før du legger inn et bud.

Lovanvendelse
Eiendommen selges etter reglene i avhendingsloven. Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen. Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakkyndig før det legges inn bud.

Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen. Dette gjelder likevel bare dersom man kan gå ut i fra at det virket inn på avtalen at opplysningen ikke ble gitt eller at feil opplysninger ikke ble rettet i tide på en tydelig måte. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel. Boligen kan ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm.

Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel). Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen «som den er», og selgers ansvar er da begrenset jf. avhl. § 3-9, 1. ledd 2. pktm. Avhendingsloven § 3-3 (2) fravikes, og hvorvidt en innendørs arealsvikt karakteriseres som en mangel vurderes etter avhendingsloven § 3-8. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Med forbrukerkjøp menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.

Hvitvasking
Eiendomsmegler er underlagt lov om hvitvasking og tilhørende forskrift. Hvitvaskingsloven pålegger megler å gjennomføre kundetiltak av både selger og kjøper. Dersom kjøper ikke bidrar til at megler får gjennomført kundetiltak, og dette medfører at transaksjonen ikke kan gjennomføres eller blir forsinket misligholder kjøper avtalen. Dette vil kunne gi selger rettigheter etter avhendingsloven, herunder rett til å heve kjøpet og gjennomføre dekningssalg for kjøpers regning dersom misligholdet er vesentlig. I tilfeller der det er selger som ikke bidrar til at megler får gjennomført løpende kundetiltak underveis i oppdraget må megler stanse gjennomføringen av transaksjonen. Selger vil i så fall ha misligholdt sine forpliktelser, og kjøper vil kunne ha krav mot selger etter avhendingslovens bestemmelser om mislighold og forsinkelse.

Dersom kundetiltak ikke lar seg gjennomføre vil EIE eiendomsmegling ikke kunne bistå med handelen eller foreta oppgjør.

Personvern
Som interessent, budgiver og kjøper vil dine personopplysninger bli registrert og lagret.  Som eiendomsmeglingsforetak har vi plikt til å oppbevare kontrakter og dokumenter i minst 10 år, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 3-7 (3). Dette innebærer at mulighetene for å få slettet personopplysninger er begrenset. Du kan lese om vår behandling av personopplysninger i vår personvernerklæring på https://eie.no/eiendom/personvernerklaering

Avdeling
Fredensborg Eiendomsmegling AS
EIE Fredensborg
Org. nr:912446980
Fredensborgveien 33
0177 Oslo
Tlf: 95 99 43 03

Ansvarlig megler
Daglig leder / Partner / Eiendomsmegler Charlotte Solli

Saksbehandlere
Charlotte Solli
EIE Fredensborg
Daglig leder / Partner / Eiendomsmegler
Mob: 95 99 43 03 / E-post: cso@eie.no

Andrea Lunøe
Eiendomsmeglerfullmektig
Mob: 46 94 00 85
[/ E-post: alu@eie.no

Sett deg godt inn objektet og les salgsoppgaven nøye før du gir bud. Du kan klikke her for å lese mer om budgivingsprosessen.

Vennligst ta kontakt med megler om budgivningen.

Valg av eiendomsmeglingsforetak skal være frivillig. Eiendomsmeglingsforetak kan ikke inngå oppdrag om eiendomsmegling dersom inngåelsen av oppdraget er satt som vilkår i avtale om annet enn eiendomsmegling, f.eks. tilbud om lån eller andre banktjenester, jf. Lov om eiendomsmegling § 6-3 (3).
Bilde 3 av Dannevigsveien 10B
For mer om objektet
Dannevigsveien 10B

Kontakt megler

Uansett hva du lurer på, svarer vi deg gjerne. Vi stiller bransjens høyeste krav til oss selv, og skreddersyr råd og løsninger for hver enkelt kunde.

Bilde av iphone som viser EIE-portalen
Få full oversikt
EIE portalen – ditt boligunivers

Du bruker en utdatert nettleser!

Internet Explorer er utdatert og ikke lenger offisielt støttet, og utgjør en stor sikkerhetsrisiko. Du bør avinstallere dette programmet og heller bruke Microsoft Edge, Mozilla Firefox, Google Chrome, Apple Safari eller andre nettlesere som oppdateres jevnlig.

Dersom du fortsetter å bruke nettsiden i Internet Explorer eller andre utdaterte nettlesere, kan du oppleve at nettsiden ser rar ut eller ikke fungerer i det hele tatt.

Les mer her: