Bilde 1 av Dops gate 4ABilde 2 av Dops gate 4A
Digital salgsoppgave
Dops gate 4A

0177 Oslo • Oslo kommune

Dette objektet er solgt!

Prisantydning

Objektet er solgt!

2-roms loftsleilighet i 3.etg med unik beliggenhet. Balkong. Forkjøpsrett avklart.
icon

Unngå doble renteutgifter

Vis i kart
Boligtype
Leilighet
Eierform
Borettslag
Antall soverom
1 soverom
Etasje
3
Primærrom (P-ROM)
52 m²
Bruksareal (BRA)
52 m²
Fellesutgifter
kr 5 155 / Mnd
Prisantydning
kr 4 950 000
Omkostninger
kr 15 609
Fellesgjeld
kr 235 659
Totalpris
kr 5 201 268
Fellesformue
kr 24 968
Byggeår
1892
Tomt
Fellestomt 371 m²
Oppdragsnummer
76220027
card-default

Scott Martinsen

Partner / Eiendomsmegler MNEF
Les om Scott
card-default

Thea Henden

Eiendomsmegler / Fagansvarlig / Kontorsjef
Les om Thea
Prisantydningkr 4 950 000,-
Fellesgjeldkr 235 659,-
Boligkjøperpakke If (valgfritt)kr 6 850,-
Pantattest kjøperkr 200,-
Tingl.gebyr BRL-skjøte - Statens Kartverkkr 480,-
Tingl.gebyr pantedokument BRL - Statens Kartverkkr 480,-
Gebyr utlysing forkjøpsrett (kjøper)kr 7 599,-
  
Totalpris kr 5 201 268
Eiendom
Dops gate 4A, 0177 Oslo, Etasje: 3

Matrikkel
Andelsnr. 8 Orgnr. 950291915 i Oslo kommune

Boligtype
Leilighet

Eierform
Borettslag

Areal
Primærrom: 52 kvm, Bruksareal: 52 kvm
Vedlagte plantegninger er ikke målbare. Arealene er hentet fra tilstandsrapport. Areal og rom er angitt og definert etter dagens faktiske bruk, uavhengig av hva som er godkjent fra bygningsmyndighetene.

Antall soverom
1

Byggeår
1892

Tomt
Fellestomt 371 kvm

Prisantydning
4 950 000

Tilstandsrapport
Takstmann: Anticimex boligsalgsrapport Takstdato: 05.12.22

Andel fellesgjeld/Fellesformue
Andel fellesgjeld: kr. 235 659,- pr.
Andel fellesformue: kr. 24 968,- pr.

Totalpris inkl. fellesgjeld
kr 4 950 000,- (Prisantydning)
kr 235 659,- (Andel av fellesgjeld)
--------------------------------------------------------
kr 5 185 659,- (Pris inkl. fellesgjeld)

Omkostninger:
kr 200,- (Pantattest kjøper)
kr 480,- (Tingl.gebyr BRL-skjøte - Statens Kartverk)
kr 480,- (Tingl.gebyr pantedokument BRL - Statens Kartverk)
kr 7 599,- (Gebyr utlysing forkjøpsrett (kjøper))
--------------------------------------------------------
kr 8 759,- (Omkostninger totalt ved prisantydning)
--------------------------------------------------------
kr 5 194 418,- (Totalpris inkl omkostninger)

Valgfrie omkostninger:
kr 6 850,- (Boligkjøperpakke If (valgfritt))
--------------------------------------------------------
kr 5 201 268,- (Totalpris inkl omk og valgfrie omkostninger)

Felleskostnad
Kr. 5 155,- pr. mnd.

Felleskostnad inkluderer
TV/Bredbånd, trappevask, felles byggforsikring, forretningsførsel, kommunale avgifter/renovasjon, kostnad lokale/eiendom, energikostnad fellesarealer, lisenser, leie av maskiner ol., verktøy, inventar og driftsmateriell, reprasjon og vedlikehold og andre honorarer.

Sikringsordning fellesgjeld
"Et borettslag er organisert som et selskap, dette innebærer at dersom noen av andelseierne ikke betaler sine fellesutgifter må borettslaget selv ta tapet og fordele det på de øvrige andelseieren, man kan på denne måten bli tvunget til å betale dersom andre ikke betaler sine fellesutgifter. For å hindre at dette skjer er borettslaget tilknyttet en sikringsordning som dekker borettslagets tap i en fastsatt periode dersom noen av andelseierne ikke betaler sin fellesutgifter. Sikringsordningen er levert av Klare Finans AS. "

Kommunale avgifter
Kommunale avgifter dekkes gjennom fellesutgiftene i borettslaget.

Eier
Alexander Smid

Beskrivelse
2-roms loftsleilighet i 3.etg med 2 boder (loft/kjeller).
Inneholder: entré, kjøkken/stue, soverom, bad og balkong.

Leiligheten byr på en deilig og lys atmosfære med utsyn over byens tak (les. lite/ingen innsyn).

Stuen har en fin åpen kjøkkenløsning og utgang til balkong (nordøstvendt med kveldssol på sommeren).
Soverommet har en utradisjonell utforming som gir mange muligheter. Soverommet er gjennomgående og kan enkelt deles in i to soner med garderoberom i midten.

Bad er pent fliselagt med dusjnisje. Badet er fra 2005.

Til opplysning informeres det om at pipeløp ikke er rehabilitert, ikke er i bruk.

Parkering
Gateparkering etter gjeldende bestemmelser i området. Svært god dekning på parkeringsplasser i offentlig gate, også med ladere for el-bil. Bydelen er en del av ordningen "beboerparkering". Dvs. at man med beboerkort kan parkere gratis døgnet rundt - hele uken - også utover det som er maksimal parkeringstid, mot et gebyr.

Priser i 2022:
Bensinbil, dieselbil, hybridbil, ladbar hybridbil: 5400 kroner for ett år
Motorsykkel og moped: 2700 kroner for ett år
El-bil : 1 620 kroner for ett år
El-motorsykkel og el-moped: 810 kroner for ett år 

For mer info se www.bymiljoetaten.oslo.kommune.no/trafikk_og_samferdsel/parkering/beboerparkering//

Beliggenhet
Dops gate 4A har en attraktiv beliggenhet på idylliske Fredensborg.

Fredensborg er en liten perle beliggende i indre by, rett nord for sentrum. Her befinner du deg midt i smørøyet av Oslo by med så og si alt av hovedstadens fasiliteter innen rekkevidde. Uansett om du er mat-, kultur-, eller friluftsinteressert har du kort vei til opplevelser. Fredensborg er et svært populært, men samtidig rolig og fredfullt område. Her får du den perfekte kombinasjonen; supersentral men allikevel skjermet og tilbaketrukket beliggenhet.

Området har et godt utvalg av hyggelige nisjebutikker, kulturtilbud, lokale kafeer, barer, og flust av populære restauranter som f.eks. Hyde, Klosteret, Kontrast og Chez Colin, og mye mer. Arno Cafè Bruschetteria Italiana, den hippe østersbaren Eff Eff og den koselige vinbaren Nektar i Fredensborgveien er siste tilskudd i nabolaget.

Kun få minutter unna finner du Torggata som har vært gjennom en rehabilitering og er nå et naturlig bindeledd mellom Grünerløkka og Youngstorget. Torggata er en hyggelig gågate med et godt utvalg av serveringssteder og butikker. Nyeste tilskudd her er den nye mathallen Oslo Street Food, med hyggelig uteservering, like ved Oslo Bowling & Bar og Sentrum Scene. Like borti gata finner du Youngstorget med flere populære utesteder som blant annet Kulturhuset, Justisen, Oslo Camping, The Villa, Angst, Uhørt, Café Sør, og mange flere. Her finner du noe for enhver smak.

Langs Akerselva finner vi de populære serveringsstedene Blå og Ingensteds. Dette er det perfekte stedet til enten en pause i sola, eller til å samles på kveldstid mens Akerselva strømmer forbi rett ved siden av. Like bortenfor finner du det spennende Vulkan-området med bl.a. Bar Vulkan, Døgnvill Burger, Hrimnir Ramenbar og Mathallen med alle sine spennende serveringssteder og arrangementer.

Om du vil strekke deg i det grønne ligger St. Hanshaugen kun en 5-10 minutters spasertur unna. Her er det perfekt å ta seg en gå- eller joggetur, og det er tuftepark hvor du kan ta deg en fullverdig treningsøkt i det fri. På St. Hanshaugen finner vi også blant annet delikatessebutikken Gutta på Haugen, som tilbyr det beste innen ost, spekemat, samt andre delikatsesseprodukter, frukt, grønnsaker, sjokolade og blomster.

Nærmeste matbutikk finner du like borti gata, en veldrevet Rema 1000 med fantastisk service og topp ansatte som står klare til å hjelpe deg. Godt vareutvalg og ansatte som smiler gjør denne butikken til det naturlige valget for nabolaget.

På få minutter rusler du ned til Grensen og den populære handlegaten Karl Johan. Bogstadveien/Hegdehaugsveien er heller ikke lange veien unna med topp shoppingmuligheter.

Nærmeste kollektivtransport finner du i Ullevålsveien (37-bussen) og i Maridalsveien (34/54 bussen) som tar deg videre rundt i byen. 21-bussen som går forbi St. Hanshaugen er heller ikke langt unna, og det er godt med kollektivtilbud på Grünerløkka (trikk/buss). I tillegg går både 18 og 19-trikken fra Holbergsplass. Fra St. Olavs plass går bussen direkte ut til Lysaker og Fornebu. Nærmeste t-bane er Stortinget omtrent 600 m unna. Du kan også enkelt rusle bort til Nationaltheatret på under et kvarter og reisen ned til Oslo S tar deg heller ikke mange minuttene.

Fra Dops gate 4A har du altså nærhet til omtrent alt hovedstaden har å by på, samtidig som du har en tilbaketrukket og skjermet beliggenhet i et koselig nabolag.

Bebyggelse
Leilighet tilhørende Borettslaget Dopsgate 4, beliggende på St. Hanshaugen i Oslo kommune. Borettslaget består av 11 andelsleiligheter. Felles tomt for borettslaget opparbeidet med steinlagte internveier, sykkelstativer, sittebenker, trær, gressplen, prydbusker og diverse beplantning.

Byggemåte er beskrevet av takstmann og hentet fra tilstandsrapport.

Tomt
Fellestomt, 371 kvm

Adkomst
Det vil bli skiltet med EIE visningsskilt på oppsatte fellesvisninger.
Se vedlagt kartskisse i annonsen. Ved å trykke på kartet får du enkelt tilgang til en spesifisert reiserute fra ønsket startsted til den aktuelle boligen.

Inneholder
Leilighet beliggende i byggets 3. etasje. Leiligheten består av entré, bad, soverom og stue med åpen kjøkkenløsning. Utgang fra stue/kjøkken til nordvendt balkong på ca. 2,4 m2.

Leiligheten disponerer en bod i loftsetasje på ca. 5 m2 gulvflate (deler ikke måleverdig grunnet skråtakshimling) samt en bod på ca. 5 m2 i underetasje. Bodene er plassert i tilliggende bygg (Boder er ikke besiktiget. Selger opplyser om ca. størrelse). Leiligheten har tilgang til felles sykkelbod og felles vaskeri.

Byggemåte
Boligbygg over 3 etasjer. Støpt gulv mot grunn. Grunnmur av naturstein og betong. Grunnmur og bærende vegger av murkonstruksjoner. Etasjeskillere av trekonstruksjoner. Utvendige fasader av pussede murkonstruksjoner. Saltakskonstruksjon utvendig tekket med takplater (taket er ikke besiktiget). Oppgangen har callinganlegg. Leiligheten har slett entrédør fra 1986 med brannklasse B30 og lydklasse dB30 samt dørpumpe, kikkehull og sikkerhetslås. Balkongdør med tre-lags glass fra 2020. Vinduer med tre-lags glass fra 2016. Oppvarming med elektrisitet.

Byggemåte er beskrevet av takstmann og hentet fra tilstandsrapport.

Primærrom
Primærrom: 52 kvm
Følgende rom er inkludert i P-rom: Entrè, stue, kjøkken, bad og et soverom.

Bruksareal
Bruksareal: 52 kvm

Boder
Leiligheten disponerer en bod i loftsetasje på ca. 5 m2 gulvflate (deler ikke måleverdig grunnet skråtakshimling) samt en bod på ca. 5 m2 i underetasje. Bodene er plassert i tilliggende bygg (Boder er ikke besiktiget. Selger opplyser om ca. størrelse).

Standard
Oppsummering av TG3 og TG2 av tilstandsraporten, beskrevet av takstmann:

TG2:
Bad:
Overflater vegger - Det observeres stedvis misfarget flisfuge samt stedvis manglende flisfuge i dusjsonen.

Overflater gulv - Det observeres stedvis riss/sprekker i flisfuge i og utenfor dusjsonen. Det observeres stedvis manglende vedheft av elastisk flisfuge ved overgang gulv/vegg i dusjsonen. Det observeres stedvis manglende flisfuge samt stedvis bomlyd i gulvfliser.

Membran, tettesjikt og overgang til sluk - Tettesjiktet har en alder som tilsier at restlevetiden er ukjent. TG2 er satt for å belyse risiko.

Kjøkken:
Varmtvannsbereder - Varmtvannsbereder er plassert i tørt rom men har ikke automatisk vannstoppventil. TG2 er valgt på grunn av alder og tilstand. Det kan ikke utelukkes behov for reparasjoner/utskiftning innen rimelig tid. Krever oppfølging med jevnlig ettersyn.

Innredning - Kjøkkeninnredningen bærer preg av alder/slitasje. Det observeres svelleskader i innredningen under oppvaskkum og ved varmtvannsbereder. Dører/fronter til kjøleskap/fryser subber og har behov for justering.

Øvrige rom:
Overflater vegger - Det observeres stedvis riss/sprekker i innvendige hjørner samt overgang vegg/himling.

Overflater himling - Det observeres krakelering/stedvis malingsavskalling i himling på soverom. Det observeres riss/sprekk øverst i mønet i stue.

Overflater gulv - Gulvflater bærer preg av bruksslitasje. Det registreres knirk på soverommet. Det observeres sprekker og svelleskader i entré.

Etasjeskillere:
Skjevhetsmåling - Det er noe merkbare skjevheter i boligen. Forskjellen mellom høyeste og laveste punkt på 2,0 meter er målt til 19 mm i stue og 13 mm på soverommet. Målingene er foretatt i en eldre bygning og bør ses i den sammenheng. Skjevheter er mer påregnelige i eldre bygninger enn i nye. Årsaken til skjevhetene er ikke vurdert.

Elektrisk anlegg:
Forenklet vurdering av det elektriske anlegget - Eldre anlegg/sikringsskap hvor det forøvrig er gjennomført vedlikehold på deler av det elektriske anlegget, men det foreligger ingen dokumentasjon. Koblingspunkt under kjøkkenbenk mangler deksel. Med bakgrunn i de registrerte avvik bør det gjennomføres en utvidet el-kontroll av en kvalifisert elektrofaglig person.

For utfyllende tekniske standard for øvrig henvises det til vedlagt takstrapport.

Sammendrag av selgers egenerklæringsskjema:
6. Kjenner du til om det er/har vært problemer med ildsted/skorstein/pipe, f. eks dårlig trekk, sprekker, pålegg etter tilsyn, fyringsforbud eller lignende?
"Fyringsforbud i pipe"

For utfyllende informasjon, se vedlagt egenerklæringsskjema

Ferdigattest
Det foreligger ferdigattest for oppføring av balkong datert 06.04.2022.
Det foreligger ferdigattest for installasjon av brannalarmanlegg  datert 02.04.2019.
Det foreligger ferdigattest for innredning av leilighet på kjeller og loft datert 19.05.1978.
Det foreligger ferdigattest for innredning av wc, dusj og innvendig forandringsarbeid datert 19.05.1978.
Det foreligger tillatelse for rehabilitering av bad datert 08.08.2005.

Elektrisk anlegg
Det gjøres oppmerksom på at en tilstandsrapport kun inneholder en forenklet kontroll av det elektriske anlegget.
Det fremgår av den bygningskyndiges tilstandsrapport at det ikke er fremlagt samsvarserklæring for hele det elektriske anlegget.

Oppvarming
Oppvarming via elektrisitet.

Energimerking
Energiattest med energimerke Oppvarmingskarakter Rød - Energikarakter G

Eiendomsskatt
Det er eiendomsskatt i Oslo kommune. Bunnfradraget i Oslo er i 2022 på inntil 4 millioner kroner for bolig og fritidsboliger. Skattesatsen er 3 promille av eiendomsskattegrunnlaget. For mer informasjon se: https://www.oslo.kommune.no/skatt-og-naring/skatt-og-avgift/eiendomsskatt/hvor-mye-skal-du-betale-i-eiendomsskatt/. Faktura for eiendomsskatt sendes den som er registrert eier av eiendommen på faktureringstidspunktet. Ved eierskifte må kjøper og selger gjøre opp betalingen av eiendomsskatten seg i mellom.

Fordeling felleskostnader
Fellesutgifter: kr 5 155,- pr.mnd.
Felleskostnader 3 715 Renter 112 Renter lån 596 Avdrag lån 590 Avdrag 142

Faste løpende kostnader
Ny eier må ta høyde for at det kan forekomme kostnader utover det nevnte med blant annet strømforbruk, innboforsikring m.m. Kostnaden vil variere fra forbruker til forbruker.

Spesifikasjon av fellesgjeld
Spesifikasjon av lån:
Lånenummer: 12134727754, DNB Boligkreditt AS v/DNB Bank ASA
Annuitetslån, 4 terminer per år.
Rentesats per 27.11.2022: 3.64% pa.
Antall terminer til innfrielse: 79
Saldo per 27.11.2022: 1 850 195
Andel av saldo: 198 738
Første termin/første avdrag: 30.12.2018 ( siste termin 30.06.2042 )

Lånenummer: 12138276110, DNB Boligkreditt AS v/DNB Bank ASA
Annuitetslån, 4 terminer per år.
Rentesats per 27.11.2022: 3.64% pa.
Antall terminer til innfrielse: 65
Saldo per 27.11.2022: 343 729
Andel av saldo: 36 922
Første termin/første avdrag: 30.09.2019 ( siste termin 31.12.2038 )

Overnevnte informasjon er hentet fra forretningsfører.

Forsikring med polisenummer
If Skadeforsikring NUF Polisenummer: SP586847

Formuesverdi
Formuesverdi for inntektsåret 2021: Som primærbolig Kr. 1 331 996,- Som sekundærbolig Kr. 4 795 186,-

Borettslag
Borettslag: Borettslaget Dopsgate 4, Orgnr: 950291915

Forretningsfører
Usbl

Styregodkjenning
Kjøper skal godkjennes av styret og har selv risikoen for at godkjennelse blir gitt. Styregodkjennelse kan ikke nektes uten saklig grunn.

Forkjøpsrett
Det foreligger forkjøpsrett for borettslagets medlemmer. Forkjøpsretten er avklart. Ta kontakt med megler for mer informasjon.

Dyrehold
Husdyr kan først anskaffes eller medtas etter at søknad om dette er innvilget av styret. Dette gjelder også for eventuell gjenanskaffelse.

Diverse
FREMTIDIGE SAKER I BORRETSLAGET:
1. Det er vedtatt å rehabilitere fasade og sokkel i bakgården. Status fra styret er at de har innhentet flere tilbud og søkt støtte fra byantikvaren til tiltak for å rehabilitere fasade og sokkel i bakgråd. De kommer til å vurdere tilbud og tiltak basert på den eventuelle støtten de får fra byantikvaren. Søknaden er estimert ferdigbehandlet i løpet av mars. Styret regner med å komme i gang med rehabilitering i løpet av 2023-2024. Rehabilitering av bakgården er prioritert, og oppussing av trapp er utsatt til de har kommet godt i gang/er ferdig med bakgården.

Styret har besluttet å finansiere rehabilitering av bakgårdsfasade og oppussing av trapp gjennom direkte innskudd. For bakgård er det estimert til ca NOK 300 000 totalt (hvorav halvparten, 13 500 NOK, er allerede betalt per andelseier. Neste halvpart på samme sum vil bes betales i løpet av 2023). For oppussing av trapp er beløpet estimert til ca. 130 - 170 000 og vil også finansieres av kapitalinnskudd fra hver andelseier. Det er uklart når denne betalingen igangsettes.

Borretslaget har fått vite at hele fasaden vår må muligens pusses opp innen fem år. Dersom dette blir vurdert som nødvendig vil kostnaden trolig overstige den vedtatte summen i generalforsamling fra 2022. Søknaden til byantikvaren inngår for tilskudd inn i en større prosess hvor styret vurderer om hvilke tiltak som er nødvendige og hva de evt får støtte til - altså om det vedtatte forslaget fra generalforsamlingen er tilstrekkelig, eller om det blir et større prosjekt med lengre tidshorisont. Uansett vil dette diskuteres og i så fall bli tema for ny generalforsamling 2023.

2. Hagen ble i 2022 utvidet og planert, og den er nå planlagt utbedret (såing av gress, beplantning o.l.) i løpet av 2023. Videre er styret i en prosess hvor de vurderer en endring i fordelingsnøkkelen. Hvis dette gjennomføres vil det innebære en justering i denne brøken som vil få et lite utslag i felleskostnader i enten positiv eller negativ forstand for beboere. For andelsnummer 8 er det estimert en liten reduksjon i felleskostnader faktisk dersom endringen gjennomføres. Dette er derimot ikke vedtatt enda.

Informasjonen er hentet fra styreleder.

Radonmåling
Fra og med 1. januar 2014 må alle som leier ut bolig ha gjennomført radonmåling av boligen og kunne fremvise dokumentasjon på at radonnivåene er forsvarlig. Kravet gjelder alle typer utleieboliger, både de som leies ut av det offentlige, virksomheter og private, inkludert leiligheter og hybler i tilknytning til egen bolig. Også institusjoner o.l. omfattes dersom beboerne betaler leie.

Forpliktelser, rettigheter og servitutter
Eiendommens servitutter følger av dens grunnboksblad.  For servitutter eldre enn fradelingsdato og eventuelle arealoppføringer som kan ha betydning for denne matrikkelenhet henvises det til hovedbruket / avgivereiendommen. For festenummer gjelder henvisningen servitutter eldre enn festekontrakten. Ta kontakt med megler for mer informasjon.


Utleie
Iht. brl. § 5-4 (2) har andelseieren mulighet til korttidsutleie i opptil 30 dager i løpet av året. Andelseier kan ikke uten samtykke fra styret i borettslaget overlate bruken av boligen til andre. Andelseier kan overlate boligen til andre i inntil tre år hvis andelseier har bodd i boligen i minst ett av de to siste årene, jf. borettslagsloven § 5-5. Godkjenning kan bare nektes dersom brukerens forhold gir saklig grunn til det. Godkjenning kan nektes dersom brukeren ikke kunne blitt andelseier. Utleie i andre tilfeller kan godtas ved særlige grunner, jf. borettslagslova § 5-6. Se også borettslagets vedtekter og konferer megler ved spørsmål.

Vei/vann/kloakk
Eiendommen har adkomst via offentlig vei.
Eiendommen er tilknyttet kommunalt ledningsnett via private stikkledninger.
Borettslaget er selv ansvarlig for private stikkledninger til bygningen.

Regulering
Eiendommen er regulert til bolig i reguleringsplan.
Kopi av situasjonskart og reguleringsbestemmelser er vedlagt salgsoppgave. Vi oppfordrer interessenter til å gjøre seg kjent med disse.

Eiendommen står oppført på byantikvarens gule liste med kommunalt listeført vernestatus. Dette medfører at endringer av bygningen må godkjennes av byantikvaren samt kommunen før igangsetting.

Store deler av Oslo er omfattet av reguleringsplan S-4220, vedtatt 15.03.2006, revidert 12.06.2013 og 17.3.2015, "Småhusplanen". Småhusplanene er under revisjon, og i påvente av ny regulering er det også vedtatt et midlertidig tiltaksforbud på eiendommene som er omfattet av denne planen. Selv om Småhusplanen og tiltaksforbudet ikke gjelder denne eiendommen, kan det være av interesse å kjenne til revisjonen og du kan lese mer om dette her: https://www.oslo.kommune.no/slik-bygger-vi-oslo/revisjon-av-smahusplanen/

Reguleringsplan:
S-3427
Saken gjelder: Endret reguleringsplan med reguleringsbestemmelser for Damstredet 1 m.fl., Bergfjerdingen, som reguleres til spesialområde bevaring.
Vedtaksdato: 29.06.1994
Vedtatt av: Bystyret, egengodkjenning
Lovverk: PBL 1985
Høydereferanse: OSLO LOKAL
Knytning(er) mot andre planer: V100303, V130508
Planen er helt eller delvis opphevet som følge av bystyrets vedtak 23.09.2015, sak 262 (Kommuneplan 2015 - Oslo mot 2030 - Smart, trygg og grønn).

Overtagelse
Overtagelse etter avtale med selger.

Prisantydning, omkostninger og evt. fellesgjeld
kr 4 950 000,- (Prisantydning)
kr 235 659,- (Andel av fellesgjeld)
--------------------------------------------------------
kr 5 185 659,- (Pris inkl. fellesgjeld)

Omkostninger:
kr 200,- (Pantattest kjøper)
kr 480,- (Tingl.gebyr BRL-skjøte - Statens Kartverk)
kr 480,- (Tingl.gebyr pantedokument BRL - Statens Kartverk)
kr 7 599,- (Gebyr utlysing forkjøpsrett (kjøper))
--------------------------------------------------------
kr 8 759,- (Omkostninger totalt ved prisantydning)
--------------------------------------------------------
kr 5 194 418,- (Totalpris inkl omkostninger)

Valgfrie omkostninger:
kr 6 850,- (Boligkjøperpakke If (valgfritt))
--------------------------------------------------------
kr 5 201 268,- (Totalpris inkl omk og valgfrie omkostninger)

Boligselgerforsikring
Selger har tegnet boligselgerforsikring som dekker selgers ansvar etter avhendingsloven begrenset oppad til kr. 12.000.000,-. Egenerklæringsskjema er vedlagt salgsoppgave.

Betalingsbetingelser
Fullstendig kjøpesum samt omkostninger skal være disponibelt på meglers klientkonto innen dato for overtagelse. Kjøpesummen skal innbetales fra norsk finansinstitusjon og/eller kjøpers konto i norsk finansinstitusjon. Eventuell egenkapital skal innbetales i én samlet betaling fra kjøpers egen konto i norsk finansinstitusjon.

Vederlaget
Følgende er avtalt om meglers vederlag:

Visningshonorar 2900,./stk. 4 annonserte visninger, 2 privatvisninger. (Kr.17 400)
Innhenting av servitutter (per stk) (Kr.172)
Kostnad for utsatt betaling (Factoring) (Kr.3 500)
Markedspakke 1 (Kr.13 900)
Oppgjør (Kr.5 900)
Provisjon (Kr.48 181,19)
Tilrettelegging (Kr.14 900)
Tinglysing sikringspant borettslag (Kr.480)
Eierskiftegebyr selger (Kr.5 995)
Boligselgerforsikring / boligselgerpakke (Kr.19 186,60)
Løfting av finnannonsen 9.1.2023 (Kr.1 100)
Løfting av finnannonse 16.1.2023 (Kr.1 100)
Eierskiftegebyr forretningsfører (Kr.5 995)
Foto (Kr.6 000)
Innhenting av grunnbok (Kr.808)
Innhenting av informasjon fra forretningsfører (Kr.4 200)
Innhenting av offentlige opplysninger (Kr.1 750)
Totalt kr. (Kr.150 567,79)
Dersom handelen ikke kommer i stand eller at oppdraget sies opp har megleren krav på dekning for
påløpte timer, påløpte visninger, grunn og markedspakke samt utlegg.

Oppdragsnummer
76-22-0027

Budgivning
Eiendomsmegler skal legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden. Vi gjør oppmerksom på at det i forbrukerforhold ikke kan inngis bud med kortere akseptfrist enn kl. 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Eiendomsmegler kan ikke formidle bud med kortere akseptfrist enn dette. Hos EIE stiller vi strengere krav til frister ved budgivning enn det som følger av Forbrukerinformasjon om budgivning punkt 4, vedlagt i salgsoppgaven. Bud skal ikke ha en akseptfrist på mindre enn 30 minutter fra budet inngis. Bud med kortere akseptfrist enn 30 minutter kan bli avvist.

Eiendomsmegler har ikke ansvar for forsinkelser som skyldes tekniske feil. Akseptfristen er absolutt, det vil si at selger må akseptere budet og kjøper meddeles aksepten innen utløpet av akseptfristen. Dersom du utsetter inngivelse av bud til tett opp mot akseptfristen på et annet bud er det en reell fare for at eiendommen kan bli solgt før ditt bud kommer frem til megler og/eller megler rekker å bringe budet videre til selger. Husk alltid å ringe megler etter at du har sendt et bud eller budforhøyelse, for å forsikre deg om at budet er mottatt og kan formidles til selger. For øvrig vises det til vedlagte forbrukerinformasjon om budgivning.

Alle bud og budforhøyelser skal være skriftlig. I tillegg må legitimasjon være fremlagt, og budet skal signeres av budgiver. Eiendomsmegler kan ikke formidle bud før disse kravene er oppfylt. Vi oppfordrer til å inngi bud elektronisk, ved å trykke på "Gå til budgivning" på eiendommens hjemmeside på eie.no eller ved å trykke på knappen "Gi bud" i finn-annonsen. Ved å benytte denne tjenesten vil vilkårene om legitimasjon og signatur fra budgiver være oppfylt. Som kjøper og selger hos EIE vil du få tilsendt budjournalen etter at handel er inngått. Dette innebærer at alle bud vil bli gjort kjent for partene i den endelige kjøpsavtalen. Øvrige budgivere kan be om å få en kopi av budjournalen i anonymisert form. Det er viktig at du gjør deg kjent med all informasjon om boligen, og at du har spurt om det du eventuelt lurer på, før du legger inn et bud.

Boligkjøperpakke og boligkjøperforsikring
EIE har i samarbeid med If lansert et gunstig forsikringskonsept for deg som kjøper bolig gjennom EIE.

Kjøpere (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. husforsikring, innboforsikring, dobbel rentedekning, flytteforsikring og boligkjøperforsikring som gir deg juridisk bistand dersom du ønsker å reklamere på boligkjøpet.
Kjøpere (ikke juridiske personer) kan også velge å kun tegne boligkjøperforsikring.

Boligkjøperpakken/boligkjøperforsikring må senest tegnes i forbindelse med kontraktsmøtet.

Produktark for boligkjøperpakken og boligkjøperforsikring ligger vedlagt i salgsoppgaven. Ta kontakt med megler for ytterligere informasjon.

Lovanvendelse
Eiendommen selges etter reglene i avhendingsloven. Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen. Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakyndig før det legges inn bud.

Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen. Dette gjelder likevel bare dersom man kan gå ut i fra at det virket inn på avtalen at opplysningen ikke ble gitt eller at feil opplysninger ikke ble rettet i tide på en tydelig måte. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel. Boligen kan ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm.

Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel). Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen «som den er», og selgers ansvar er da begrenset jf. avhl. § 3-9, 1. ledd 2. pktm. Avhendingsloven § 3-3 (2) fravikes, og hvorvidt en innendørs arealsvikt karakteriseres som en mangel vurderes etter avhendingsloven § 3-8. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Med forbrukerkjøp menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.

Hvitvasking
Eiendomsmegler er underlagt lov om hvitvasking og tilhørende forskrift. Hvitvaskingsloven pålegger megler å gjennomføre kundetiltak av både selger og kjøper. Dersom kjøper ikke bidrar til at megler får gjennomført kundetiltak, og dette medfører at transaksjonen ikke kan gjennomføres eller blir forsinket misligholder kjøper avtalen. Dette vil kunne gi selger rettigheter etter avhendingsloven, herunder rett til å heve kjøpet og gjennomføre dekningssalg for kjøpers regning dersom misligholdet er vesentlig. I tilfeller der det er selger som ikke bidrar til at megler får gjennomført løpende kundetiltak underveis i oppdraget må megler stanse gjennomføringen av transaksjonen. Selger vil i så fall ha misligholdt sine forpliktelser, og kjøper vil kunne ha krav mot selger etter avhendingslovens bestemmelser om mislighold og forsinkelse.

Dersom kundetiltak ikke lar seg gjennomføre vil EIE eiendomsmegling ikke kunne bistå med handelen eller foreta oppgjør.

Personvern
Som interessent, budgiver og kjøper vil dine personopplysninger bli registrert og lagret.  Som eiendomsmeglingsforetak har vi plikt til å oppbevare kontrakter og dokumenter i minst 10 år, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 3-7 (3). Dette innebærer at mulighetene for å få slettet personopplysninger er begrenset. Du kan lese om vår behandling av personopplysninger i vår personvernerklæring på https://eie.no/eiendom/personvernerklaering

Avdeling
Fredensborg Eiendomsmegling AS
EIE Fredensborg
Org. nr:912446980
Fredensborgveien 33
0177 Oslo
Tlf: 95 99 43 03

Ansvarlig megler
Partner / Eiendomsmegler MNEF Scott Martinsen

Saksbehandlere
Scott Martinsen
EIE Fredensborg
Partner / Eiendomsmegler MNEF
Mob: 97 06 48 00 / E-post: sc@eie.no

Thea Henden
Eiendomsmegler / Fagansvarlig / Kontorsjef
Mob: 98 01 40 93 / E-post: thh@eie.no

Sett deg godt inn objektet og les salgsoppgaven nøye før du gir bud. Du kan klikke her for å lese mer om budgivingsprosessen.

Vennligst ta kontakt med megler om budgivningen.

Valg av eiendomsmeglingsforetak skal være frivillig. Eiendomsmeglingsforetak kan ikke inngå oppdrag om eiendomsmegling dersom inngåelsen av oppdraget er satt som vilkår i avtale om annet enn eiendomsmegling, f.eks. tilbud om lån eller andre banktjenester, jf. Lov om eiendomsmegling § 6-3 (3).
Bilde 3 av Dops gate 4A
For mer om objektet
Dops gate 4A

Kontakt megler

Uansett hva du lurer på, svarer vi deg gjerne. Vi stiller bransjens høyeste krav til oss selv, og skreddersyr råd og løsninger for hver enkelt kunde.

Bilde av iphone som viser EIE-portalen
Få full oversikt
EIE portalen – ditt boligunivers

Du bruker en utdatert nettleser!

Internet Explorer er utdatert og ikke lenger offisielt støttet, og utgjør en stor sikkerhetsrisiko. Du bør avinstallere dette programmet og heller bruke Microsoft Edge, Mozilla Firefox, Google Chrome, Apple Safari eller andre nettlesere som oppdateres jevnlig.

Dersom du fortsetter å bruke nettsiden i Internet Explorer eller andre utdaterte nettlesere, kan du oppleve at nettsiden ser rar ut eller ikke fungerer i det hele tatt.

Les mer her: