Bilde 1 av Dops gate 6Bilde 2 av Dops gate 6
Digital salgsoppgave
Dops gate 6

0177 Oslo • Oslo kommune

Dette objektet er solgt!

Prisantydning

Objektet er solgt!

FREDENSBORG - Lys og attraktiv, sentralt beliggende 3-roms, i sjarmerende og stille område.
icon

Unngå doble renteutgifter

Vis i kart
Boligtype
Leilighet
Eierform
Eierseksjon
Eierseksjon
5
Antall soverom
2 soverom
Etasje
3
Primærrom (P-ROM)
70 m²
Bruksareal (BRA)
70 m²
Bruttoareal (BTA)
70 m²
Fellesutgifter
kr 5 426 / Mnd
Prisantydning
kr 6 600 000
Omkostninger
kr 173 120
Fellesgjeld
kr 80 201
Totalpris
kr 6 853 321
Fellesformue
kr 33 105
Byggeår
1892
Tomt
Eiet tomt 481 m²
Oppdragsnummer
76230038
card-default

Scott Martinsen

Partner / Eiendomsmegler MNEF
Les om Scott
card-default

Andrea Lunøe

Eiendomsmeglerfullmektig
Les om Andrea
Prisantydningkr 6 600 000,-
Fellesgjeldkr 80 201,-
Boligkjøperpakke If (valgfritt)kr 9 250,-
Dokumentavgiftkr 162 500,-
Pantattest kjøperkr 200,-
Tingl.gebyr pantedokumentkr 585,-
Tingl.gebyr skjøtekr 585,-
  
Totalpris kr 6 853 321
Eiendom
Dops gate 6, 0177 OSLO, Etasje: 3

Matrikkel
Gnr. 208 Bnr. 163 Snr. 5 i Oslo kommune

Boligtype
Leilighet

Eierform
Eierseksjon

Areal
Primærrom: 70 kvm, Bruksareal: 70 kvm, Bruttoareal: 70 kvm
Vedlagte plantegninger er ikke målbare. Arealene er hentet fra tilstandsrapport. Areal og rom er angitt og definert etter dagens faktiske bruk, uavhengig av hva som er godkjent fra bygningsmyndighetene.

Antall soverom
2

Byggeår
1892

Tomt
Eiet tomt 481 kvm

Prisantydning
6 600 000

Tilstandsrapport
Takstmann: Henrik Huso Takstdato:

Andel fellesgjeld/Fellesformue
Andel fellesgjeld: kr. 80 201,- pr.
Andel fellesformue: kr. 33 105,- pr.

Estimert andel fellesgjeld ifølge Norian pr. 18.08.2023: kr. 57.752,19,-

Totalpris inkl. omkostninger
kr 6 600 000,- (Prisantydning)
kr 80 201,- (Andel av fellesgjeld)
--------------------------------------------------------
kr 6 680 201,- (Pris inkl. fellesgjeld)

Omkostninger:
kr 200,- (Pantattest kjøper)
kr 585,- (Tingl.gebyr pantedokument)
kr 585,- (Tingl.gebyr skjøte)
kr 162 500,- (Dokumentavgift)
--------------------------------------------------------
kr 163 870,- (Omkostninger totalt ved prisantydning)
--------------------------------------------------------
kr 6 844 071,- (Totalpris inkl omkostninger)

Valgfrie omkostninger:
kr 9 250,- (Boligkjøperpakke If (valgfritt))
--------------------------------------------------------
kr 6 853 321,- (Totalpris inkl omk og valgfrie omkostninger)

Felleskostnad
Kr. 5 426,- pr. mnd.

Felleskostnad inkluderer
Kommunale avgifter, kabel-tv/bredbånd, felles forsikring, renhold samt reparasjon og vedlikehold.

Eier
Merete Kalleberg Anders Roer

Parkering
Gateparkering etter gjeldende bestemmelser i området. Svært god dekning på parkeringsplasser i offentlig gate, også med ladere for el-bil. Bydelen er en del av ordningen "beboerparkering". Dvs. at man med beboerkort kan parkere gratis døgnet rundt - hele uken - også utover det som er maksimal parkeringstid, mot et gebyr.

Priser i 2023:
Bensinbil, dieselbil, hybridbil, ladbar hybridbil: 5700 kroner
Motorsykkel og moped: 2850 kroner
El-bil: 1920 kroner
El-motorsykkel og el-moped: 960 kroner

For mer info se www.bymiljoetaten.oslo.kommune.no/trafikk_og_samferdsel/parkering/beboerparkering//

Beliggenhet
Velkommen til Dops gate 6!

Fredensborg er en liten perle beliggende i indre by, rett nord for sentrum. Her befinner du deg midt i smørøyet av Oslo by med så og si alt av hovedstadens fasiliteter innen rekkevidde. Uansett om du er mat-, kultur-, eller friluftsinteressert har du kort vei til opplevelser. Fredensborg er et svært populært, men samtidig rolig og fredfullt område. Her får du den perfekte kombinasjonen; supersentral men allikevel skjermet og tilbaketrukket beliggenhet.

Området har et godt utvalg av hyggelige nisjebutikker, kulturtilbud, lokale kafeer, barer, og flust av populære restauranter som f.eks. Hyde, Klosteret, og Chez Colin, og mye mer. Arno Cafè Bruschetteria Italiana, den hippe østersbaren Eff Eff og den koselige vinbaren Nektar i Fredensborgveien er siste tilskudd i nabolaget.

Kun få minutter unna finner du Torggata som har vært gjennom en rehabilitering og er nå et naturlig bindeledd mellom Grünerløkka og Youngstorget. Torggata er en hyggelig gågate med et godt utvalg av serveringssteder og butikker. Nyeste tilskudd her er den nye mathallen Oslo Street Food, med hyggelig uteservering, like ved Oslo Bowling & Bar og Sentrum Scene. Like borti gata finner du Youngstorget med flere populære utesteder som blant annet Kulturhuset, Oslo Camping, The Villa, Angst, Uhørt, Café Sør, og mange flere. Her finner du noe for enhver smak.

Langs Akerselva finner vi de populære serveringsstedene Blå og Ingensteds. Dette er det perfekte stedet til enten en pause i sola, eller til å samles på kveldstid mens Akerselva strømmer forbi rett ved siden av. Like bortenfor finner du det spennende Vulkan-området med bl.a. Bar Vulkan, Døgnvill Burger, Hrimnir Ramenbar og Mathallen med alle sine spennende serveringssteder og arrangementer.

Om du vil strekke deg i det grønne ligger St. Hanshaugen kun en 5-10 minutters spasertur unna. Her er det perfekt å ta seg en gå- eller joggetur, og det er tuftepark hvor du kan ta deg en fullverdig treningsøkt i det fri. På St. Hanshaugen finner vi også blant annet delikatessebutikken Gutta på Haugen, som tilbyr det beste innen ost, spekemat, samt andre delikatsesseprodukter, frukt, grønnsaker, sjokolade og blomster.

Nærmeste matbutikk finner du like borti gata, en veldrevet Rema 1000 med fantastisk service og topp ansatte som står klare til å hjelpe deg. Godt vareutvalg og ansatte som smiler gjør denne butikken til det naturlige valget for nabolaget.

På få minutter rusler du ned til Grensen og den populære handlegaten Karl Johan. Bogstadveien/Hegdehaugsveien er heller ikke lange veien unna med topp shoppingmuligheter.

Nærmeste kollektivtransport finner du i Ullevålsveien (37-bussen) og i Maridalsveien (34/54 bussen) som tar deg videre rundt i byen. 21-bussen som går forbi St. Hanshaugen er heller ikke langt unna, og det er godt med kollektivtilbud på Grünerløkka (trikk/buss). I tillegg går både 18 og 19-trikken fra Holbergsplass. Fra St. Olavs plass går bussen direkte ut til Lysaker og Fornebu. Nærmeste t-bane er Stortinget omtrent 600 m unna. Du kan også enkelt rusle bort til Nationaltheatret på under et kvarter og reisen ned til Oslo S tar deg heller ikke mange minuttene.

Bebyggelse
Selveierleilighet beliggende på Fredensborg. Leiligheten er tilknyttet sameie med felles tomteareal. Felles bakgård opparbeidet med blandt annet singel, internstier, sykkelstativer og diverse beplantning.

Tomt
Eiet tomt, 481 kvm

Adkomst
Det vil bli skiltet med EIE visningsskilt på oppsatte fellesvisninger.

Skole/barnehage
Dersom skole- og barnehagetilbud er av betydning for handelen, må interessenten selv sjekke dette med barnehagekontor og skolekontor for det aktuelle området.

Inneholder
Entre:
Inngangspartiet er velholdt og har matter i portrommet, greit for å få tråkket av seg litt bøss og snø på veien opp den meget fine skiferbelagte trappen opp til leiligheten.  Når du entrer leiligheten kommer du til en praktisk gang hvor du kan oppbevare sko og klær. I entreen er det også et vindu mot bakgården som gir godt med dagslys.
Du har adgang til soverom, bad og stuen fra entréen.

Stue:
Når du entrer stuen åpner arealet seg og lyset fra 4 vinduer mot syd er med på å skape et godt rom å være i.  Du kan være kreativ i innredningen og ikke minst se for deg mange koselige høst og vinter kvelder med fyr i peisen.  Her er det i dag innredet med en stor og hyggelig spisestue i ved kjøkkenet og en koselig sofamøblering i andre enden av stuen. Selger opplyser om at gulvene er slipt og lakkert i 2023.
Fra stuen har du fint utsyn over takene uten  direkte innsyn fra naboer. Dette må oppleves når du kommer på visning.

Kjøkkenet:
Dette lyse og moderne kjøkkenet fra HTH er balansert med mørke, murte felt mellom benk og overskap, noe som skaper fine kontraster og fremstår som moderne i utrykk. Kjøkkenet har ny oppvaskmaskin, stekeovn og platetopp i 2022. Kjøkkenet har vindu mot bakgården som slipper inn godt med dagslys også i dette rommet. Hvitevarer på kjøkkenet medfølger, inkludert kjøleskap.

Bad:
Lys og fint flislagt bad som er totalrenovert i 2020. Badet er innredet med vegghengt toalett, vegghengt servantinnredning med underskap, veggmontert speil og lysarmatur. Her er det innstallert opplegg for vaskemaskin, og badet har også et pent dusjhjørne med dører som brettes inn når dusjen ikke brukes. Badet er flislagt i tidsmessige farger, og har selvsagt gulvvarme.

Soverom:
Boligen har 2 soverom - ett i tilknytning entréen, det andre innenfor kjøkkenet (hovedsoverommet i dag).  Rommene er utført med lyse og svale farger, og har i tillegg diverse medfølgende garderobeløsninger.

Bod:
Det medfølger en loftsbod på ca. 3 kvm i gulvareal (skråtak) og en kjellerbod på ca. 4 kvm.

Byggemåte
Bygård over fem etasjer samt kjeller og loft. Bygningen har støpt gulv mot grunn. Grunnmur og bærende vegger teglstein/murkonstruksjoner. Etasjeskillere av trekonstruksjoner. Yttervegger av teglstein som er utvendig pusset og malt. Tak av trekonstruksjoner tekket med takstein/takplater (taket er ikke besiktiget). Leiligheten har entredør med brannklasse B30 og lydklasse 35dB. Vinduer med to-lags glass og karmer/rammer av tre fra 1991. Oppvarming via elektrisitet.

Primærrom
Primærrom: 70 kvm
Følgende rom er inkludert i P-rom:
Entre, stue, kjøkken, to soverom og bad.

Bruksareal
Bruksareal: 70 kvm

Boder
Det medfølger en loftsbod på ca. 3 kvm i gulvareal (skråtak) og en kjellerbod på ca. 4 kvm.

Standard
Sammendrag av TG2 i tilstandsrapport, beskrevet av takstmann:

TG2:

Kjøkken:
Ventilasjon - Det er kun kullfilter og ikke separat avtrekk fra rommet. Dette kan medføre økt fuktbelastning i boligen. TG2 i henhold til NS3600. Krever oppfølging med jevnlig ettersyn.
Vannrør - Vannrør av kobber er vurdert til å ha en alder som tilsier at resterende levetid er usikker. Krever oppfølging med jevnlig ettersyn.
Innredning - Avskallinger på skapdør under oppvaskkum. Skapdør bør skiftes.

Øvrige rom:
Dørbladet til innerdør til bad har kontakt med dørkarm, noe som gjør at døren henger når den åpnes og lukkes. Krever justering av dørblad/dørkarm.

Etasjeskiller - 3.etasje:
Skjevhetsmålinger - Det er noe skjevheter i boligen. Forskjellen mellom høyeste og laveste punkt på 2,0 meter er målt til 11mm i stue.

Tekniske anlegg, VVS anlegg:
Deler av vannrør i boligen har en alder som tilsier at anbefalt brukstid er passert.
Oppfølging med jevnlig ettersyn anbefales slik at eventuelle tiltak kan iverksettes ved behov.
Det er ikke kursoversikt for rør-i-rør system, anbefales etablert.

Elektrisk anlegg:
Det foreligger kontroll fra det lokale el-tilsynet nyere enn fem år, med følgende avvik som er dokumentert rettet opp: Sikringsskap 1. Materiell var ikke merket i tilstrekkelig grad for å kunne identifiseres og/eller unngå fare. Jf. fel §32.
Kommentar:
Gjelder sikringselementer/kursfortegnelse.
2. Bruksanvisning for jordfeilvern/-varsler manglet i sikringsskap/tavlerom. Jf. fel §12.
Kommentar:
Gjelder stikkontakt bak seng.

Denne legges til grunn for vurderingen av det elektriske anlegget i denne rapporten.

Det er kun fremlagt samsvarerklæring på deler av det elektriske anlegget, montert etter 1999. Se sjekkliste dokumentasjon.

Dører og vinduer:
Vinduer er av eldre dato og har behov for oppgraderinger / overflatebehandling. Det må forventes høyere varmetap fra disse vinduene sammenlignet med vinduer fra nyere dato. Til informasjon ble det utført stikkprøvekontroll på enkelte vinduer, hvor åpne/lukkefunksjon fungerte som forventet.
Det er påvist råteskape på et av vinduene på soverom ved kjøkkenet. Selger informerer om at dette vinduet skal byttes av sameiet.

For den utfyllende tekniske standard for øvrig, henvises det til vedlagte tilstandsrapport.

Sammendrag fra selgers egenerklæringsskjema:
1. Kjenner du til om det er/har vært feil ved våtrommene, f.eks. sprekker, lekkasje, råte, lukt eller soppskader? Ja.
Redegjør for hva som ble gjort av hvem og når: "Da vi renoverte badet høsten 2020, ble det oppdaget et lite felt med fuktskade bak servant. Alt skadet materiale ble fjernet, og nytt materiale ble satt inn ved totalrenovering utført av Vinderen Bad og Våtrom AS".

2. Kjenner du til om det er utført arbeid på bad/våtrom? Ja, kun faglært.
Firmanavn: Vinderen Bad og Våtrom AS.
Redegjørt for hva som ble gjort av hvem og når: "Totalrenovering av bad. Oppstart 12.oktober 2020, ferdig 18.november 2020. Dokumentasjon og beskrivelse av arbeidet er gitt av Vinderen Bad og Våtrom AS, og er lastet opp i Boligmappen.no".

2.1 Ble tettesjikt/membran/sluk oppgradert/fornyet? Ja.
Firmanavn: Vinderen Bad og Våtrom AS.
Redegjør for hva som ble gjort av hvem og når: "Vinderen Bad fjernet hele badet, la ny membran og nytt sluk ved bygging av nytt bad".

2.2  Foreligger det dokumentasjon på arbeidene? Ja.
"Dokumentasjon er lastet opp digitalt, og følger boligen på Boligmappen.no".

4. Kjenner du til om det er/har vært utført arbeid/kontroll på vann/avløp? Ja, kun faglært.
Firmanavn: Vinderen Bad og Våtrom AS.
Redegjør for hva som ble gjort av hvem og når: "I forbindelse med totalrenovering av badet".

6. Kjenner du til om det er/har vært problemer med ildsted/skorstein/pipe, f. eks dårlig trekk, sprekker, pålegg etter tilsyn, fyringsforbud eller lignende? "Ja. Det er en tydlig sprekk på en del av fronten til peisen, men denne har ikke hatt betyning for funksjon".

8. Ett av vinduene på soverommet som vender ut mot bakgården har en råteskade helt innerst i hjørnet. Dette ble tatt opp på årsmøtet til sameiet 7. juni 2023, og det er besluttet at dette skal utbedres av sameiet.

11. Kjenner du til om det er/har vært utettheter i terrasse/garasje/tak/fasade? Ja.
"Ett at vinduene på soverommet mitt mot bakgård har en liten skade. Dette er meldt til styret i sameiet, og det er besluttet at det skal utbedres av sameiet".

12. Kjenner du til om det har vært utført arbeider på terrasse/garasje/tak/fasade? Ja, kun faglært.
Firmanavn: XK Entreprenør
Redegjør for hva som ble gjort av hvem og når: "Pussing og maling av hele fremsiden/fasaden i Dops gate 6".

13. Kjenner du til om det er/har vært utført arbeider på el-anlegget eller andre installasjoner (f.eks. oljetank, sentralfyr, ventilasjon)? Ja, kun faglært.
Firmanavn: Fixel og Vinderen Elektro AS.
Redegjør for hva som ble gjort av hvem og når: "Fixel byttet en stikkontakt og rehabiliterte sikringsskapet 20.mars 2019. Vinderen Elektro AS utførte arbeid på det elektriske anlegget da badet ble pusset opp høsten 2020".

13.1 Foreligger det samsvarserklæring for hele eller deler av det elektriske anlegget (i henhold til forskrift om lavspenningsanlegg)?
" Ja. Samsvarserklæring for badet er lastet opp til Boligmappen.no. Erklæring fra Fixel ligger digitalt på deres kundesider".

14. Kjenner du til om det er utført kontroll av el-anlegget og/eller andre installasjoner (f.eks. oljetank, sentralfyr, ventilasjon)?
"Ja. Det var tilsyn på elektrisk anlegg 20.november 2018. Dette resulterte i vedtak med pålegg, og disse pålegg ble korrigert av Fixel ved arbeidet 20.mars 2019".

27. Kjenner du til vedtak/forslag til vedtak om forhold vedrørende eiendommen som kan medføre økte felleskostnader/økt fellesgjeld?
"Ja. Det er besluttet at sameiet skal bytte ut et skadet vindu i vår leilighet, og en annen i sameiet".

Ferdigattest / midlertidig brukstillatelse
Det foreligger ferdigattest datert 26.01.1994 som omhandler rehabilitering - bygård.
Det foreligger ferdigattest datert 21.02.1995 som omhandler Seksjon 8, bruksendring fra næring til bolig.
Det foreligger ekspedisjonsdokument datert 02.07.1920.

Elektrisk anlegg
Det gjøres oppmerksom på at en tilstandsrapport kun inneholder en forenklet kontroll av det elektriske anlegget.
Det fremgår av selgers egenerklæring/den bygningskyndiges tilstandsrapport at det mangler/ikke er fremlagt samsvarserklæring (er) for hele/deler av det elektriske anlegget.

Oppvarming
Oppvarming via elektrisitet.

Energimerking
Energiattest med energimerke Oppvarmingskarakter Rød - Energikarakter G

Kommunale avgifter
Det gjøres oppmerksom på at det kan forekomme variasjoner i avgiftene som følge av forbruk og eventuelle endringer i gebyrer/avgifter.

Eiendomsskatt
Det er eiendomsskatt i Oslo kommune. Bunnfradraget i Oslo er i 2022 på inntil 4 millioner kroner for bolig og fritidsboliger. Skattesatsen er 3 promille av eiendomsskattegrunnlaget. For mer informasjon se: https://www.oslo.kommune.no/skatt-og-naring/skatt-og-avgift/eiendomsskatt/hvor-mye-skal-du-betale-i-eiendomsskatt/. Faktura for eiendomsskatt sendes den som er registrert eier av eiendommen på faktureringstidspunktet. Ved eierskifte må kjøper og selger gjøre opp betalingen av eiendomsskatten seg i mellom.

Fordeling felleskostnader
Fellesutgifter: kr 5 426,- pr.mnd.
Herav: Vedlikeholdsinnbetaling: kr. 431,- Kabel-TV: kr. 85,- Felleskostnader: kr. 4910,-

Kollektiv avtale med Telenor på TV og bredbånd.

Spesifikasjon av fellesgjeld
Lånenr: DNB, 1636.64.16777
Rest lånebeløp: kr. 406.480,62,-
Innfrielsesdato: 10.11.2027
Gjeldende rente: 6,67%

Overnevnte informasjon er hentet fra forretningsfører.

Forsikring med polisenummer
Protector Forsikring ASA Polisenummer: 316722

Formuesverdi
Formuesverdi for inntektsåret 2021: Som primærbolig Kr. 1 628 254,- Som sekundærbolig Kr. 5 861 714,-

Sameie
Sameie: Dops Gate 6, Orgnr: 813759772

Sameiet Dops gate 6 består av 8 boligseksjoner.

Styrets arbeid:
- Oppussing av fasaden.
- Vedlikehold av bakgården
- Skifte vinuder som er skadet
- Etablering av ny bod og gjerde

Styregodkjenning
Kjøper skal godkjennes av styret og har selv risikoen for at godkjennelse blir gitt. Styregodkjennelse kan ikke nektes uten saklig grunn.

Tekniske installasjoner
TV-tuner følger ikke med objektet, da det følger abonnementet til eier.

Dyrehold
Dyrehold er tillatt med styrets skriftlige godkjennelse.

Radonmåling
Fra og med 1. januar 2014 må alle som leier ut bolig ha gjennomført radonmåling av boligen og kunne fremvise dokumentasjon på at radonnivåene er forsvarlig. Kravet gjelder alle typer utleieboliger, både de som leies ut av det offentlige, virksomheter og private, inkludert leiligheter og hybler i tilknytning til egen bolig. Også institusjoner o.l. omfattes dersom beboerne betaler leie.

Forpliktelser, rettigheter og servitutter
Kommunen har lovbestemt første prioritets pant (legalpant) i eiendommen for eventuelle ubetalte kommunale skatte- og avgiftskrav. De andre sameierne/sameiet har panterett i seksjonen for felleskostnader samt andre krav som følge av sameieforholdet. Pantekravet kan ikke overstige et beløp som for den enkelte bruksenhet overstiger 2 ganger folketrygdens grunnbeløp på det tidspunkt tvangsdekning besluttes gjennomført, jf. lov om eierseksjoner § 31 første ledd. Eiendommens servitutter følger av dens grunnboksblad.  For servitutter eldre enn fradelingsdato og eventuelle arealoppføringer som kan ha betydning for denne matrikkelenhet henvises det til hovedbruket / avgivereiendommen. For festenummer gjelder henvisningen servitutter eldre enn festekontrakten. Ta kontakt med megler for mer informasjon.

Kjøper er gjort kjent med at ingen kan kjøpe eller på annen måte erverve flere enn 2 boligseksjoner i samme eierseksjonssameie, jf. lov om eierseksjoner § 23, første ledd

Utleie
Seksjonseieren disponerer fritt over egen seksjon med de begrensningene som følger av sameieforholdet og eierseksjonsloven, jf. eierseksjonsloven § 24. Seksjonseieren kan fritt selge, pantsette og leie ut sin egen seksjon. Utleie skal meldes styret.
Korttidsutleie av hele boligseksjonen i mer enn 90 døgn årlig er ikke tillatt. Med korttidsutleie menes utleie i inntil 30 døgn sammenhengende. Grensen på 90 døgn kan fravikes i vedtektene og kan i så fall settes til mellom 60 og 120 døgn. Slik beslutning krever et flertall på minst to tredjedeler av de avgitte stemmene på årsmøtet.

Vei/vann/kloakk
Eiendommen har adkomst via offentlig vei.

Regulering
Kopi av situasjonskart og reguleringsbestemmelser er vedlagt salgsoppgave. Vi oppfordrer interessenter til å gjøre seg kjent med disse.

Eiendommen er regulert til bolig i reguleringsplan S-3427 datert 29.6.94.

Plansaker og byggesaker i området:
- Akersveien 25: Fasadeendring/riving av del av bakårdsbebyggelse. Se saksnummer 201204925 hos planinnsyn for mer informasjon.
- Rosteds gate 16 A: Oppføring av balkong. Se saksnummer 202309188 hos planinnsyn for mer informasjon.

Overtagelse
Overtagelse etter avtale med selger.

Prisantydning, omkostninger og evt. fellesgjeld
kr 6 600 000,- (Prisantydning)
kr 80 201,- (Andel av fellesgjeld)
--------------------------------------------------------
kr 6 680 201,- (Pris inkl. fellesgjeld)

Omkostninger:
kr 200,- (Pantattest kjøper)
kr 585,- (Tingl.gebyr pantedokument)
kr 585,- (Tingl.gebyr skjøte)
kr 162 500,- (Dokumentavgift)
--------------------------------------------------------
kr 163 870,- (Omkostninger totalt ved prisantydning)
--------------------------------------------------------
kr 6 844 071,- (Totalpris inkl omkostninger)

Valgfrie omkostninger:
kr 9 250,- (Boligkjøperpakke If (valgfritt))
--------------------------------------------------------
kr 6 853 321,- (Totalpris inkl omk og valgfrie omkostninger)

Boligselgerforsikring
Selger har tegnet boligselgerforsikring som dekker selgers ansvar etter avhendingsloven begrenset oppad til kr. 12.000.000,-. Egenerklæringsskjema er vedlagt salgsoppgave.

Betalingsbetingelser
Fullstendig kjøpesum samt omkostninger skal være disponibelt på meglers klientkonto innen dato for overtagelse. Kjøpesummen skal innbetales fra norsk finansinstitusjon og/eller kjøpers konto i norsk finansinstitusjon. Eventuell egenkapital skal innbetales i én samlet betaling fra kjøpers egen konto i norsk finansinstitusjon.

Vederlaget
Følgende er avtalt om meglers vederlag:

Markedspakke 1 (Kr.19 500)
Oppgjørsgebyr (Kr.6 900)
Visningshonorar iht. oppdragsavtale: 4 annonserte, 3 private, overtagelse. totalt 8stk. (Kr.28 000)
Provisjon (Kr.48 751,51)
Tilrettelegging (Kr.18 900)
Boligselgerforsikring / boligselgerpakke (Kr.30 950,20)
Grunnpake boretslag/sameie (Kr.17 900)
Foto (Kr.6 800)
Gebyr for utsatt betaling (Factoring) (Kr.3 500)
Totalt kr. (Kr.181 201,71)
Dersom handelen ikke kommer i stand eller at oppdraget sies opp har megleren krav på dekning for
påløpte timer, påløpte visninger, grunn og markedspakke samt utlegg.

Oppdragsnummer
76-23-0038

Budgivning
Eiendomsmegler skal legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden. Vi gjør oppmerksom på at det i forbrukerforhold ikke kan inngis bud med kortere akseptfrist enn kl. 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Eiendomsmegler kan ikke formidle bud med kortere akseptfrist enn dette. Hos EIE stiller vi strengere krav til frister ved budgivning enn det som følger av Forbrukerinformasjon om budgivning punkt 4, vedlagt i salgsoppgaven. Bud skal ikke ha en akseptfrist på mindre enn 30 minutter fra budet inngis. Bud med kortere akseptfrist enn 30 minutter kan bli avvist.

Eiendomsmegler har ikke ansvar for forsinkelser som skyldes tekniske feil. Akseptfristen er absolutt, det vil si at selger må akseptere budet og kjøper meddeles aksepten innen utløpet av akseptfristen. Dersom du utsetter inngivelse av bud til tett opp mot akseptfristen på et annet bud er det en reell fare for at eiendommen kan bli solgt før ditt bud kommer frem til megler og/eller megler rekker å bringe budet videre til selger. Husk alltid å ringe megler etter at du har sendt et bud eller budforhøyelse, for å forsikre deg om at budet er mottatt og kan formidles til selger. For øvrig vises det til vedlagte forbrukerinformasjon om budgivning.

Alle bud og budforhøyelser skal være skriftlig. I tillegg må legitimasjon være fremlagt, og budet skal signeres av budgiver. Eiendomsmegler kan ikke formidle bud før disse kravene er oppfylt. Vi oppfordrer til å inngi bud elektronisk, ved å trykke på "Gå til budgivning" på eiendommens hjemmeside på eie.no eller ved å trykke på knappen "Gi bud" i finn-annonsen. Ved å benytte denne tjenesten vil vilkårene om legitimasjon og signatur fra budgiver være oppfylt. Som kjøper og selger hos EIE vil du få tilsendt budjournalen etter at handel er inngått. Dette innebærer at alle bud vil bli gjort kjent for partene i den endelige kjøpsavtalen. Øvrige budgivere kan be om å få en kopi av budjournalen i anonymisert form. Det er viktig at du gjør deg kjent med all informasjon om boligen, og at du har spurt om det du eventuelt lurer på, før du legger inn et bud.

Boligkjøperpakke og boligkjøperforsikring
TEST

Lovanvendelse
Eiendommen selges etter reglene i avhendingsloven. Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen. Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakkyndig før det legges inn bud.

Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen. Dette gjelder likevel bare dersom man kan gå ut i fra at det virket inn på avtalen at opplysningen ikke ble gitt eller at feil opplysninger ikke ble rettet i tide på en tydelig måte. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel. Boligen kan ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm.

Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel). Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen «som den er», og selgers ansvar er da begrenset jf. avhl. § 3-9, 1. ledd 2. pktm. Avhendingsloven § 3-3 (2) fravikes, og hvorvidt en innendørs arealsvikt karakteriseres som en mangel vurderes etter avhendingsloven § 3-8. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Med forbrukerkjøp menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.

Hvitvasking
Eiendomsmegler er underlagt lov om hvitvasking og tilhørende forskrift. Hvitvaskingsloven pålegger megler å gjennomføre kundetiltak av både selger og kjøper. Dersom kjøper ikke bidrar til at megler får gjennomført kundetiltak, og dette medfører at transaksjonen ikke kan gjennomføres eller blir forsinket misligholder kjøper avtalen. Dette vil kunne gi selger rettigheter etter avhendingsloven, herunder rett til å heve kjøpet og gjennomføre dekningssalg for kjøpers regning dersom misligholdet er vesentlig. I tilfeller der det er selger som ikke bidrar til at megler får gjennomført løpende kundetiltak underveis i oppdraget må megler stanse gjennomføringen av transaksjonen. Selger vil i så fall ha misligholdt sine forpliktelser, og kjøper vil kunne ha krav mot selger etter avhendingslovens bestemmelser om mislighold og forsinkelse.

Dersom kundetiltak ikke lar seg gjennomføre vil EIE eiendomsmegling ikke kunne bistå med handelen eller foreta oppgjør.

Personvern
Som interessent, budgiver og kjøper vil dine personopplysninger bli registrert og lagret.  Som eiendomsmeglingsforetak har vi plikt til å oppbevare kontrakter og dokumenter i minst 10 år, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 3-7 (3). Dette innebærer at mulighetene for å få slettet personopplysninger er begrenset. Du kan lese om vår behandling av personopplysninger i vår personvernerklæring på https://eie.no/eiendom/personvernerklaering

Avdeling
Fredensborg Eiendomsmegling AS
EIE Fredensborg
Org. nr:912446980
Fredensborgveien 33
0177 Oslo
Tlf: 95 99 43 03

Ansvarlig megler
Partner / Eiendomsmegler MNEF Scott Martinsen

Saksbehandlere
Scott Martinsen
EIE Fredensborg
Partner / Eiendomsmegler MNEF
Mob: 97 06 48 00 / E-post: sc@eie.no

Andrea Lunøe
Eiendomsmeglerfullmektig
Mob: 46 94 00 85
[/ E-post: alu@eie.no

Sett deg godt inn objektet og les salgsoppgaven nøye før du gir bud. Du kan klikke her for å lese mer om budgivingsprosessen.

Vennligst ta kontakt med megler om budgivningen.

Valg av eiendomsmeglingsforetak skal være frivillig. Eiendomsmeglingsforetak kan ikke inngå oppdrag om eiendomsmegling dersom inngåelsen av oppdraget er satt som vilkår i avtale om annet enn eiendomsmegling, f.eks. tilbud om lån eller andre banktjenester, jf. Lov om eiendomsmegling § 6-3 (3).
Bilde 3 av Dops gate 6
For mer om objektet
Dops gate 6

Kontakt megler

Uansett hva du lurer på, svarer vi deg gjerne. Vi stiller bransjens høyeste krav til oss selv, og skreddersyr råd og løsninger for hver enkelt kunde.

Bilde av iphone som viser EIE-portalen
Få full oversikt
EIE portalen – ditt boligunivers

Du bruker en utdatert nettleser!

Internet Explorer er utdatert og ikke lenger offisielt støttet, og utgjør en stor sikkerhetsrisiko. Du bør avinstallere dette programmet og heller bruke Microsoft Edge, Mozilla Firefox, Google Chrome, Apple Safari eller andre nettlesere som oppdateres jevnlig.

Dersom du fortsetter å bruke nettsiden i Internet Explorer eller andre utdaterte nettlesere, kan du oppleve at nettsiden ser rar ut eller ikke fungerer i det hele tatt.

Les mer her: