Bilde 1 av Dr. Dedichens vei 90Bilde 2 av Dr. Dedichens vei 90
Digital salgsoppgave
Dr. Dedichens vei 90

0675 Oslo • Oslo kommune

Dette objektet er solgt!

Prisantydning

Objektet er solgt!

Stor, gjennomgående 3(4)-roms | Oppusset kjøkken og bad fra 2022 | Innglasset balkong | Garasjeplass med elbillader |
icon

Unngå doble renteutgifter

Vis i kart
Boligtype
Leilighet
Eierform
Borettslag
Antall soverom
2 soverom
Etasje
4
Primærrom (P-ROM)
80 m²
Bruksareal (BRA)
93 m²
Fellesutgifter
kr 5 459 / Mnd
Prisantydning
kr 3 990 000
Omkostninger
kr 17 179
Fellesgjeld
kr 148 112
Totalpris
kr 4 155 291
Fellesformue
kr 5 046
Byggeår
1972
Tomt
Fellestomt 74500 m²
Oppdragsnummer
32230152
card-default

Magnus Grasmo

Eiendomsmeglerfullmektig
Les om Magnus
Prisantydningkr 3 990 000,-
Fellesgjeldkr 148 112,-
Boligkjøperpakke (valgfritt)kr 8 250,-
Pantattest kjøperkr 200,-
Tingl.gebyr BRL-skjøte - Statens Kartverkkr 480,-
Tingl.gebyr pantedokument BRL - Statens Kartverkkr 480,-
Forkjøpsrettsgebyrkr 7 769,-
  
Totalpris kr 4 155 291
Eiendom
Dr. Dedichens vei 90, 0675 OSLO, Etasje: 4

Matrikkel
Andelsnr. 375 Orgnr. 950266287 i Oslo kommune

Boligtype
Leilighet

Eierform
Borettslag

Arealer
Totalt BRA 0 kvm består av:
- BRA-i (internt bruksareal):
- BRA-b (innglasset balkong):
- BRA-e (eksternt bruksareal):

I tillegg kommer TBA (terrasse-/balkongareal):

Areal
Primærrom: 80 kvm, Bruksareal: 93 kvm
Arealene er hentet fra tilstandsrapport. Areal og rom er angitt og definert etter dagens faktiske bruk, uavhengig av hva som er godkjent fra bygningsmyndighetene.

Antall soverom
2

Byggeår
1972

Tomt
Fellestomt 74500 kvm

Prisantydning
3 990 000

Tilstandsrapport
Takstmann: Torbjørn Sæbøe Takstdato: 10.11.23 15:17

Andel fellesgjeld/Fellesformue
Andel fellesgjeld: kr. 148 112,- pr. 31.12.22 11:10
Andel fellesformue: kr. 5 046,- pr. 31.12.22 11:10

Totalpris inkl. fellesgjeld
kr 3 990 000,- (Prisantydning)
kr 148 112,- (Andel av fellesgjeld)
--------------------------------------------------------
kr 4 138 112,- (Pris inkl. fellesgjeld)

Omkostninger:
kr 200,- (Pantattest kjøper)
kr 480,- (Tingl.gebyr BRL-skjøte - Statens Kartverk)
kr 480,- (Tingl.gebyr pantedokument BRL - Statens Kartverk)
kr 7 769,- (Forkjøpsrettsgebyr)
--------------------------------------------------------
kr 8 929,- (Omkostninger totalt ved prisantydning)
--------------------------------------------------------
kr 4 147 041,- (Totalpris inkl omkostninger)

Valgfrie omkostninger:
kr 8 250,- (Boligkjøperpakke (valgfritt))
--------------------------------------------------------
kr 4 155 291,- (Totalpris inkl omk og valgfrie omkostninger)

Felleskostnad
Kr. 5 459,- pr. mnd.
Det gjøres oppmerksom på at en eventuell renteøkning, vedlikeholdsarbeid eller andre tiltak som iverksettes av borettslaget kan medføre økning i felleskostnadene. Styreleder opplyser at det ikke foreligger noen konkrete planer om økning i utgiften. Det er dog normalt at det foretas en årlig indeksregulering av felleskostnadene.

Felleskostnad inkluderer
Kommunale avgfiter, garasjeplass, tv/bredbånd, trappevask, drift og vedlikehold av fellesarealer, nedbetaling fellesgjeld m.m.

Sikringsordning fellesgjeld
Et borettslag er organisert som et selskap, dette innebærer at dersom noen av andelseierne ikke betaler sine fellesutgifter må borettslaget selv ta tapet og fordele det på de øvrige andelseieren, man kan på denne måten bli tvunget til å betale dersom andre ikke betaler sine fellesutgifter. For å hindre at dette skjer er borettslaget tilknyttet en sikringsordning som dekker borettslagets tap i en fastsatt periode dersom noen av andelseierne ikke betaler sin fellesutgifter. Sikringsordningen er levert av OBOS.

Kommunale avgifter
Kommunale avgifter dekkes gjennom fellesutgiftene i borettslaget.

Eier
Mette Kärnä Olsen

Parkering
Parkering i felles garasjeanlegg med elbillader. Ellers er det gode muligheter for gjesteparkering.

Beliggenhet
Boligen ligger i fredelige og grønne omgivelser med en sentral og attraktiv beliggenhet. Borettslaget ligger høyt og fritt på Trosterud ved grensen til Lutvann med et rikt tur-og friluftsliv like utenfor døren. Områdets bebyggelse varierer fra eneboliger til høyblokker. Det er god plass og store grøntområder mellom byggene, noe som gir en luftig, grønn og landlig følelse. Haugerud Senter og Lindeberg Nærsenter ligger ca. 15 min gange fra boligen. Haugerud Senter byr på bl.a. treningssenter, restaurant, cafe, matbutikk, frisør, apotek, lege og TFelleskostnader 5.364,banens linje 2 og drosjeholdeplass.

Handleturen kan også legges til Tveita eller Alna Senter som ligger ca. 8 min m/bil fra boligen, hvor du finner både IKEA og Coop Obs. Med bil kjører du også fort til Lørenskog hvor du finner både Metro og Triaden, og Strømmen storsenter like bortenfor. Det er ca. 5 min gange til Trosterud T-bane stasjon med mulighet for linje 2. Kun 15 min reisetid til Oslo sentrum samt 4 avganger i timen (dagtid) gjør byen lett tilgjengelig. Nærmeste bussholdeplass ligger ca. 5 min gange fra boligen, ved Trosterudkrysset i Tvetenveien. Her går bl.a. buss nr. 2B, 79, 25 og flybussekspressen. Enkel adkomst til E6 og Ytre Ringvei med ca. 16 min reisetid med bil til Oslo sentrum. Trosterud er en del av Alna bydel og ligger ca. 9 km. nordøst for Oslo sentrum.

Med Østmarka som nærmeste nabo kan du nyte alt det naturen har å by på året rundt. Lutvann er en vakker innsjø som ligger ca. 25 min gange fra boligen, og her finner du både sandstrand og svaberg med deilige badetemperaturer. Her er det også populært å fiske. Om du følger lysløypene og turstiene litt lenger finner du raskt veien til flere vann, blant annet Ulsrudvann og Nøklevann. Ulsrudvann har Oslos varmeste naturlige badevann, og på Nøklevann kan du leie kano og kajakk. Andre populære destinasjoner er Mariholtet og Rustadsaga, her er det også serveringsmuligheter. Om du trives best litt utenfor stien er det gode muligheter for å sanke både sopp og bær i marka. Om vinteren kjøres det opp flotte skispor, flittig brukt av alt fra barnefamilier til toppidrettsutøvere. Østmarka har noe for enhver smak!

Tveten Gård er en møteplass for befolkningen i alle aldre og kan by på sosialt samvær, teater, dans og sang. Det finnes også besøksgård på Nordre Lindeberg. Trosterud parsellhagelag er lokalisert i
den gamle skolehagen til Trosterud og Tveita skole. Mangfold av fritidsaktiviteter for barn og unge i nærområdet som bl.a. skitrekk i Jerikobakken på Lindeberg, ridesenter ved Alnaparken, fritidsklubb
på Trosterud (se www.trosterudklubben.no/nyside/), svømmehall på Furuset samt Furuset Forum med is og håndballhall.

Bebyggelse
Område består av blokkbebyggelse.

Tomt
Fellestomt, 74500 kvm

Adkomst
Det vil bli skiltet med EIE visningsskilt på oppsatte fellesvisninger.

Se vedlagt kartskisse i annonsen. Ved å trykke på kartet får du enkelt tilgang til en spesifisert reiserute fra ønsket startsted til den aktuelle boligen.

Skole/barnehage
Skjønnhaug skole- 15 min gange
Lutvann skole- 9 min gange
Trosterud skole- 7 min gange
Lindeberg skole- 19 min gange
Haugerud skole- 7 min gange
Hellerud videregående skole- 6min m/bil
Etterstad videregående skole- 7 min m/bil
Barneslottet barnehage- 2 min gange
Fagerholt barnehage- 4min gange

Offentlig kommunikasjon
T-banens linje 2 har til sammen 8 avganger i timen hver retning, og tar deg til Oslo sentrum på ca. 18 minutter. Når det gjelder buss har du valget mellom nr. 79 mellom Grorud og Skullerud/Holmlia eller nr. 25 mellom Lørenskog stasjon og Majorstua. Fra Lindeberglia ligger nærmeste bussholdeplass ved Lindeberg sykehjem, rett ovenfor sameiet. Du har også en bussholdeplass ved E6 hvor buss nr. 401 og 411 tar deg mellom Oslo bussterminal og Skedsmokorset/Lillestrøm. Her har også flybussen og diverse ekspressbusser flere avganger. Det går også nattbuss fra Oslo sentrum til Lindeberg og videre til Lørenskog i helgene.

Inneholder
Planløsning: Entre, toalettrom, bad, stue/kjøkken og 2 soverom.

Velkommen til Dr. Dedichens vei 90:
- God beliggenhet på Trosterud
- Innglasset på balkong 13 kvm
- God og luftig planløsning
- Tv/bredbånd inkludert
- Garasjeplass med elbillader
- Ingen dokumentavgift
- Ca. 5 min gange til T-bane
- God offentlig kommunikasjon
- Kort vei til dagligvarebutikk

Byggemåte
Boligbygg over 4 etasjer. Bygningen har støpt gulv mot grunn. Grunnmur, bærende konstruksjoner og skillende dekker av betong. Fasader forblendet med teglstein kombinert med fasadeplater. Tilnærmet flat takkonstruksjon tekket med takpapp. (Taket er ikke besiktiget). Entredør av tre med brannklasse B30 og lydklasse 35dB fra 1982. Balkongdør og vinduer med karmer av tre og aluminium med to-lags glass fra 1982.

For ytterligere informasjon om byggemåte se tilstandsrapport som ligger vedlagt. Det er viktig at interessenter setter seg grundig inn i rapporten. Som kjøper anses man kjent med de opplysninger som tydelig gis i en offentlig godkjent tilstandsrapport. Interessenter oppfordres til å kontakte bygningssakyndig ved eventuelle bygningstekniske spørsmål.

Primærrom
Primærrom: 80 kvm
Følgende rom er inkludert i P-rom: Entre, toalettrom, bad, stue/kjøkken og 2 soverom.

Bruksareal
Bruksareal: 93 kvm

Standard
Entré:
Leiligheten har inngang fra første etasje og har adkomst via felles trappeoppgang, samt callinganlegg. Innvendig gir entreen et godt førsteinntrykk av leiligheten med stor gang og flislagt gulv . Videre har gangen slette, lyse vegger og et sted for å henge fra seg yttertøyet.

Kjøkken:
Kjøkkenet fra 2022 ligger med åpen løsning mot stuen, har laminat på gulv og slette vegger holdt i holdt i en tidsriktig farge. Det er godt med skap og benkeplass. Benkeplaten er i tillegg dratt helt opp under overskapene som gir en god beskyttelse mot vann og matsøl. Videre har kjøkkenet profilerte fronter og nye hvitevarer som oppvaskmaskin, mikrobølgeovn og kjøkkenvifte. Et stort kjølekspa er plassert i nisje. Det er også ovn i høyskap og platetopp på kjøkkenet. Alle de nevnte hvitevarene på kjøkkenet medfølger handelen.

Stue:
Stuen oppleves som romslig og har plass til en større sofa, perfekt om man har venner eller familie på besøk! I hjørnet av stuen har man også plass til et spisebord med tilhørende stoler. Gjennom store vinduer og en innglasset balkongdør får man rikelig med naturlig lysinnslipp. Stuen har vegger malt i en tidsriktig farge, slette vegger og laminat fra 2022 på gulvet.

Bad/toalett:
Baderommet fra 2022 har flislagt gulv med gulvvarme og flislagte veggflater. Videre har badet downlights i taket og et vegghengt servantskap med skuffer. Det er også et stort høyskap for ekstra oppbevaring. Badet har også badekar og opplegg for vaskemaskin. Om man heller skulle ønske dusjkabinett ble det lagt opp for at man enkelt kan sette inn dette under oppussingen.

Toalettrommet i gangen er fra eldre årstall. Her ble det satt inn ny toalett i 2022.

Soverom:
Boligen har to gode soverom der begge har garderobeskap. Begge rommene har god plass dobbelseng, nattbord og store garderobeskap. Rommene har ny laminat på gulv fra 2022 og er holdt i lyse farger.

Teknisk:
Vannrør av typen rør-i-rør system kombinert med forkrommet kobber. Fordelerstammer med stoppkraner er plassert på bad. Hovedstoppekran og stakeluke er lokalisert i kjeller. Leiligheten har mekanisk avtrekk på kjøkken og bad samt naturlig tilluftsventiler i vegger. Varmtvannsbereder på 120L fra 2022.

Følgende har fått tilstandsgrad 2:
Våtrom - Bad:
- Ventilasjon > Ventilasjonsspalte dør/terskel er ikke etablert. Fører til redusert avtrekkseffekt når døren er lukket. Lufttilførsel må etableres.
- Slukets tilkomstmulighet for rengjøring > Tilkomst til sluket under badekar er utilfredsstillende.
- Fallforhold > Det er ikke mulig å måle lokalfall rundt sluket grunnet plassering av badekar.
- Avløpsrør (ink. sluk) > Avløpsrør i konstruksjon er vurdert til å ha en alder som tilsier at anbefalt brukstid er passert. Avløpsrør bør fornyes.

Kjøkken:
- Vannrør > Vannrørene er ikke plugget mot varerør. Av denne grunn kan eventuelt lekkasjevann fra rør-i-rør system forårsake følgeskader.
- Sanitærutstyr / innredning > Servantskap har noe bruksslitasje.
- Overflater vegger > Veggoverflater bærer preg av alder og har noe løs /boblete tapet i hjørner.
- Overflater gulv > Gulvet bærer preg av slitasje.
- Avløpsrør > Avløpsrør er vurdert til å ha en alder som tilsier at anbefalt brukstid er passert.

Elektrisk anlegg:
- Forenklet vurdering av det elektriske anlegget > TG2 er satt grunnet manglende samsvarserklæring /dokumentasjon. Det er kun fremlagt samsvarserklæring på deler av det elektriske anlegget, montert
etter 1999. Se sjekkliste dokumentasjon. Med bakgrunn i de registrerte avvik bør det gjennomføres en utvidet el-kontroll av en kvalifisert elektrofaglig person.

Dører og vinduer:
- Vinduer > Vinduer er av eldre dato, og det må forventes høyere varmetap fra disse vinduene sammenlignet med vinduer fra nyere dato. Til informasjon ble det utført stikkprøvekontroll på vinduer hvor åpne/lukkefunksjon fungerte som forventet.

- Dører > Ytterdører er av eldre dato, og det må forventes høyere varmetap fra disse dørene sammenlignet med dører fra nyere dato. Til informasjon ble det utført stikkprøvekontroll på dører hvor åpne/lukkefunksjon fungerte som forventet.

For den utfyllende tekniske standard for øvrig, henvises det til vedlagte tilstandsrapport.

Egenerklæring:
2. Kjenner du til om det er utført arbeid på bad/våtrom? Hvis nei, gå til punkt 3.
- Ja, kun faglært. Bad & Bygg AS. Totalrenovering av bad 2022.
2.1 Ble tettesjikt/membran/sluk oppgradert/fornyet?
- Ja, Bad & Bygg AS.Totalrenovering av bad 2022.
4. Kjenner du til om det er/har vært utført arbeid/kontroll på vann/avløp?
- Ja, kun faglært, Kontakt Fagerholt Borettslag for info. I regi av borettslaget ble det lagt rør i rør i hele borettslaget i 2021-2023.
15. Har du ladeanlegg/ladeboks for el-bil i dag?
- Ja, i felles garasje.

Ferdigattest / midlertidig brukstillatelse
Følgende foreligger på eiendommen:
- Ferdigattest for fasadeforandring - boligblokk for Dr. Dedichens vei 100, datert 02.05.1994.
- Ferdigattest for fasadeendring - Dr. Dedichens vei 132, datert 24.04.2014.
- Ferdigattest for fasadeforandring - boligblokk, Dr. Dedichens vei 102-104, datert 11.01.1994
- Ferdigattest for fasadeendring, Dr. Dedichens vei 102, datert 17.01.2019.
- Ferdigattest for fasadeforandrring - Boligblokk. Dr. Dedichens vei 106-110, datert 12.01.1994
- Aprobasjon for innglassing blakonger - Dr. Dedichens vei 106-110, datert 26.08.1994.
- Ferdigattest for fasadeendring - Dr. Dedichens vei 106, datert 17.01.2019.
- Ferdigattest for nybygg, datert 19.02.1975.
- Ferdigattest fasadeendring - Dr. Dedichens vei 84, datert 17.01.2019.
- Ferdigattest for fasadeforandring - Boligblokk, Dr. Dedichens vei 92-98, datert 12.04.1994.
- Sluttnotat byggesaker - Henleggelse, Dr. Dedichens vei 92-94-96-98, datert 23.06.2014.
- Ferdigattest for fasadeendring - Dr. Dedichens vei 92, datert 17.01.2019.

MOTTATT BYGNINGSTEGNINGER - Ikke samsvar.
Det er mottatt byggetegninger fra kommunen datert 1974. Tegningen er eldre, noe uttydelig og derfor vanskelig å tolke. Slik vi ser det fremstår leiligheten med 3 soverom i byggetegningene. Se vedlagte tegninger. Det er derfor avvik fra dagens bruk da det i dag kun er 2 soverom.

Elektrisk anlegg
Det gjøres oppmerksom på at en tilstandsrapport kun inneholder en forenklet kontroll av det elektriske anlegget.
Det fremgår av selgers egenerklæring/den bygningskyndiges tilstandsrapport at det mangler/ikke er fremlagt samsvarserklæring (er) for hele/deler av det elektriske anlegget.

Oppvarming
Leiligheten er elektrisk oppvarmet.

Energimerking
Energiattest med energimerke Oppvarmingskarakter Rød - Energikarakter E

Eiendomsskatt
Eiendomskatten inngår i felleskostandene.

Fordeling felleskostnader
Fellesutgifter: kr 5 459,- pr.mnd.
Felleskostnadene inkluderer: Felleskostnader, tv/internett, kommunale avgifter, trappevask m.m.
Det gjøres oppmerksom på at en eventuell renteøkning, vedlikeholdsarbeid eller andre tiltak som iverksettes av borettslaget kan medføre økning i felleskostnadene. Det er normalt at det foretas en årlig indeksregulering av felleskostnadene.
Det må antas en oppjustering i felleskostnadene grunnet økning av renter, kommunale avgifter og andre prisøkninger.

Spesifikasjon av fellesgjeld
Lån borettslag:
Lånenr.: OBBK03-98207992232 A
Restgjeld: 85.916.444
Restløpetid: 28 år og 4 mnd
Rentekostnader: 5,45%

Lån for andelen:
Lånenr.: OBBK03-98207992232
Restgjeld: 145.012

Overnevnte informasjon er hentet fra forretningsfører.

Årsregnskap
Borettslaget har et negativt årsresultat for 2023 på kr. 17.918.206,-

Forsikring med polisenummer
Tryg Forsikring Polisenummer: 6596251

Formuesverdi
Formuesverdi for inntektsåret 2022: Som primærbolig Kr. 1 125 118,- Som sekundærbolig Kr. 4 050 426,-

Borettslag
Borettslag: Fagerholt Borettslag, Orgnr: 950266287
Fagerholt Borettslag er et samvirkeforetak som har til formål å gi andelseierne bruksrett til egen bolig i foretakets eiendom(borett) og å drive virksomhet som står i sammenheng med dette.

Forretningsfører
OBOS

Styregodkjenning
Kjøper skal godkjennes av styret og har selv risikoen for at godkjennelse blir gitt. Styregodkjennelse kan ikke nektes uten saklig grunn.

Forkjøpsrett
Det foreligger forkjøpsrett for borettslagets/ boligaksjeselskapets medlemmer. Forhåndsavklaring er avklart.

Tekniske installasjoner
TV-tuner følger ikke med objektet, da det følger abonnementet til eier.

Dyrehold
Dyrehold er tillatt iht. husordensreglene.

Diverse
Alle hvitevarer på kjøkken medfølger. Se forøvrig vedlagte løsøreliste.

Lampen over spisebordet medfølger ikke handelen.

Selger oppdaget nylig at døren til hovedsoverommet har blitt litt tregere å lukke.

Styret vurderer skifte av rør i bygget. Det kan forekomme kostnad ved dette.

Radonmåling
Fra og med 1. januar 2014 må alle som leier ut bolig ha gjennomført radonmåling av boligen og kunne fremvise dokumentasjon på at radonnivåene er forsvarlig. Kravet gjelder alle typer utleieboliger, både de som leies ut av det offentlige, virksomheter og private, inkludert leiligheter og hybler i tilknytning til egen bolig. Også institusjoner o.l. omfattes dersom beboerne betaler leie.

Forpliktelser, rettigheter og servitutter
Eiendommens servitutter følger av dens grunnboksblad.  For servitutter eldre enn fradelingsdato og eventuelle arealoppføringer som kan ha betydning for denne matrikkelenhet henvises det til hovedbruket / avgivereiendommen. For festenummer gjelder henvisningen servitutter eldre enn festekontrakten. Ta kontakt med megler for mer informasjon.
Tinglyste heftelser:
1976/5479-1/105  Erklæring/avtale  
10.03.1976 
Bestemmelse om trafostasjon/kiosk
Formål: Oslo kommune har tillatelse til å sette opp og ha liggende en transformatorstasjon på tomten.

1986/43006-2/105  Bestemmelse om veg  
16.07.1986 
Bestemmelse om anlegg og vedlikehold av ledninger m.v.
Med flere bestemmelser
Formål: Rettighet angående lokaler i Dr. Dedichens vei 56

1986/84839-1/105  Rettighet  
23.12.1986 
Rettighetshaver:Liven Helge  
Lnr: 1165817
LEIE AV NÆRINGSLOKALE
LEIE-TID: 5 ÅR
ÅRLIG AVGIFT NOK 18,600
BESTEMMELSER OM FORLENGELSE
LEIEN KAN REGULERES
KONTRAKTEN KAN IKKE OVREDRAS/UTLEIES UTEN SAMTYKKE FRA
HJEMMELSHAVER/UTLEIER
72 M2
Formål: Bestemmelse om veg og hjemmel til eiendomsrett. Kommunen skal ha rett til å ha liggende ledninger i eller over ubebygde deler av tomtene.

25.05.2016 
Rettighetshaver:ELVIA AS  
Org.nr: 980489698
Bestemmelse om rettigheter og plikter ved bygging, drift og vedlikehold av et kabelanlegg
Bestemmelse om anlegg og vedlikehold av ledninger m.m.
Bestemmelse om adkomstrett
Bestemmelse om bebyggelse, beplantning og oppfylling av masse
Med flere bestemmelser
Formål: Servitutten omhandler rettigheter og plikter ved bygning, drift og vedlikehold av lavspennings kabelanlegg og høyspennings kabelanlegg.


Utleie
Iht. brl. § 5-4 (2) har andelseieren mulighet til korttidsutleie i opptil 30 dager i løpet av året. Andelseier kan ikke uten samtykke fra styret i borettslaget overlate bruken av boligen til andre. Andelseier kan overlate boligen til andre i inntil tre år hvis andelseier har bodd i boligen i minst ett av de to siste årene, jf. borettslagsloven § 5-5. Godkjenning kan bare nektes dersom brukerens forhold gir saklig grunn til det. Godkjenning kan nektes dersom brukeren ikke kunne blitt andelseier. Utleie i andre tilfeller kan godtas ved særlige grunner, jf. borettslagslova § 5-6. Se også borettslagets vedtekter og konferer megler ved spørsmål.

Vei/vann/kloakk
Eiendommen er tilknyttet privat vei og offentlig vann og avløp.

Regulering
Eiendommen er regulert til byggeområde for boliger i henhold til reguleringsplan S-1422.

Oslo kommune vedtok 23.09.2015 kommuneplanen «Oslo mot 2030: Smart, trygg og grønn». Dette får betydning for en rekke av de vedtatte reguleringsplanene i kommunen. Planen legger opp til fortetting av indre by og utvikling rundt Oslos sentrale knutepunkter. Fortetting av dagens bebyggelse kan bli aktuelt i disse områdene. Mer informasjon finnes på kommunens hjemmeside: https://www.oslo.kommune.no/politikk-og-administrasjon/politikk/kommuneplan/

Vi oppfordrer alle interessenter til å sette seg inn i kommuneplan og hvilken betydning denne har for eiendommen.

Område:
- Kulturminner - Lokaliteter, Enkeltminner og ikringssoner. Kulturminnelokaliteter, ja. Enkeltminner, ja. Sikringssone for kulturminner, nei.
- Radonutsatt område, middels til lav aktsomhet.
- Støysone fra veg, rød støysone.

Overtagelse
Overtagelse etter avtale med selger.

Prisantydning, omkostninger og evt. fellesgjeld
kr 3 990 000,- (Prisantydning)
kr 148 112,- (Andel av fellesgjeld)
--------------------------------------------------------
kr 4 138 112,- (Pris inkl. fellesgjeld)

Omkostninger:
kr 200,- (Pantattest kjøper)
kr 480,- (Tingl.gebyr BRL-skjøte - Statens Kartverk)
kr 480,- (Tingl.gebyr pantedokument BRL - Statens Kartverk)
kr 7 769,- (Forkjøpsrettsgebyr)
--------------------------------------------------------
kr 8 929,- (Omkostninger totalt ved prisantydning)
--------------------------------------------------------
kr 4 147 041,- (Totalpris inkl omkostninger)

Valgfrie omkostninger:
kr 8 250,- (Boligkjøperpakke (valgfritt))
--------------------------------------------------------
kr 4 155 291,- (Totalpris inkl omk og valgfrie omkostninger)

Boligselgerforsikring
Selger har tegnet boligselgerforsikring som dekker selgers ansvar etter avhendingsloven begrenset oppad til kr. 12.000.000,-. Egenerklæringsskjema er vedlagt salgsoppgave.

Betalingsbetingelser
Fullstendig kjøpesum samt omkostninger skal være disponibelt på meglers klientkonto innen dato for overtagelse. Kjøpesummen skal innbetales fra norsk finansinstitusjon og/eller kjøpers konto i norsk finansinstitusjon. Eventuell egenkapital skal innbetales i én samlet betaling fra kjøpers egen konto i norsk finansinstitusjon.

Vederlaget
Følgende er avtalt om meglers vederlag:

Grunnpakke borettslag (Kr.20 655)
Provisjon (Kr.44 900)
Tilrettelegging (Kr.14 900)
Gebyr utlysing forkjøpsrett (Kr.7 769)
Boligselgerforsikring / boligselgerpakke (Kr.17 440,60)
Markedspakke Premium + (Kr.19 900)
Oppgjør (Kr.6 500)
Foto (Kr.7 500)
Kostnad for utsatt betaling (Factoring) (Kr.3 512)
Totalt kr. (Kr.143 076,60)
Dersom handelen ikke kommer i stand eller at oppdraget sies opp har megleren krav på dekning for
påløpte timer, påløpte visninger, grunn og markedspakke samt utlegg.

Oppdragsnummer
32-23-0152

Budgivning
Eiendomsmegler skal legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden. Vi gjør oppmerksom på at det i forbrukerforhold ikke kan inngis bud med kortere akseptfrist enn kl. 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Eiendomsmegler kan ikke formidle bud med kortere akseptfrist enn dette. Hos EIE stiller vi strengere krav til frister ved budgivning enn det som følger av Forbrukerinformasjon om budgivning punkt 4, vedlagt i salgsoppgaven. Bud skal ikke ha en akseptfrist på mindre enn 30 minutter fra budet inngis. Bud med kortere akseptfrist enn 30 minutter kan bli avvist.

Eiendomsmegler har ikke ansvar for forsinkelser som skyldes tekniske feil. Akseptfristen er absolutt, det vil si at selger må akseptere budet og kjøper meddeles aksepten innen utløpet av akseptfristen. Dersom du utsetter inngivelse av bud til tett opp mot akseptfristen på et annet bud er det en reell fare for at eiendommen kan bli solgt før ditt bud kommer frem til megler og/eller megler rekker å bringe budet videre til selger. Husk alltid å ringe megler etter at du har sendt et bud eller budforhøyelse, for å forsikre deg om at budet er mottatt og kan formidles til selger. For øvrig vises det til vedlagte forbrukerinformasjon om budgivning.

Alle bud og budforhøyelser skal være skriftlig. I tillegg må legitimasjon være fremlagt, og budet skal signeres av budgiver. Eiendomsmegler kan ikke formidle bud før disse kravene er oppfylt. Vi oppfordrer til å inngi bud elektronisk, ved å trykke på "Gå til budgivning" på eiendommens hjemmeside på eie.no eller ved å trykke på knappen "Gi bud" i finn-annonsen. Ved å benytte denne tjenesten vil vilkårene om legitimasjon og signatur fra budgiver være oppfylt. Som kjøper og selger hos EIE vil du få tilsendt budjournalen etter at handel er inngått. Dette innebærer at alle bud vil bli gjort kjent for partene i den endelige kjøpsavtalen. Øvrige budgivere kan be om å få en kopi av budjournalen i anonymisert form. Det er viktig at du gjør deg kjent med all informasjon om boligen, og at du har spurt om det du eventuelt lurer på, før du legger inn et bud.

Boligkjøperpakke og boligkjøperforsikring
EIE har sammen med vår samarbeidspartner lansert et gunstig forsikringskonsept for deg som kjøper bolig gjennom EIE.

Kjøpere (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. husforsikring, innboforsikring, dobbel rentedekning, flytteforsikring og boligkjøperforsikring som gir deg juridisk bistand dersom du ønsker å reklamere på boligkjøpet. Kjøpere (ikke juridiske personer) kan også velge å kun tegne boligkjøperforsikring.

Boligkjøperpakken/boligkjøperforsikring må tegnes senest i forbindelse med kontraktsmøtet.

 Produktark for boligkjøperpakken og boligkjøperforsikring ligger vedlagt i salgsoppgaven. Ta kontakt med megler for ytterligere informasjon.

Lovanvendelse
Eiendommen selges etter reglene i avhendingsloven. Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen. Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakkyndig før det legges inn bud.

Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen. Dette gjelder likevel bare dersom man kan gå ut i fra at det virket inn på avtalen at opplysningen ikke ble gitt eller at feil opplysninger ikke ble rettet i tide på en tydelig måte. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel. Boligen kan ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm.

Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel). Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen «som den er», og selgers ansvar er da begrenset jf. avhl. § 3-9, 1. ledd 2. pktm. Avhendingsloven § 3-3 (2) fravikes, og hvorvidt en innendørs arealsvikt karakteriseres som en mangel vurderes etter avhendingsloven § 3-8. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Med forbrukerkjøp menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.

Hvitvasking
Eiendomsmegler er underlagt lov om hvitvasking og tilhørende forskrift. Hvitvaskingsloven pålegger megler å gjennomføre kundetiltak av både selger og kjøper. Dersom kjøper ikke bidrar til at megler får gjennomført kundetiltak, og dette medfører at transaksjonen ikke kan gjennomføres eller blir forsinket misligholder kjøper avtalen. Dette vil kunne gi selger rettigheter etter avhendingsloven, herunder rett til å heve kjøpet og gjennomføre dekningssalg for kjøpers regning dersom misligholdet er vesentlig. I tilfeller der det er selger som ikke bidrar til at megler får gjennomført løpende kundetiltak underveis i oppdraget må megler stanse gjennomføringen av transaksjonen. Selger vil i så fall ha misligholdt sine forpliktelser, og kjøper vil kunne ha krav mot selger etter avhendingslovens bestemmelser om mislighold og forsinkelse.

Dersom kundetiltak ikke lar seg gjennomføre vil EIE eiendomsmegling ikke kunne bistå med handelen eller foreta oppgjør.

Personvern
Som interessent, budgiver og kjøper vil dine personopplysninger bli registrert og lagret.  Som eiendomsmeglingsforetak har vi plikt til å oppbevare kontrakter og dokumenter i minst 10 år, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 3-7 (3). Dette innebærer at mulighetene for å få slettet personopplysninger er begrenset. Du kan lese om vår behandling av personopplysninger i vår personvernerklæring på https://eie.no/eiendom/personvernerklaering

Avdeling
Lørenskogmegleren AS
EIE Lørenskog
Org. nr: 929031334
Snøkrystallen 9
1470 Lørenskog
Tlf: 40 40 35 45

Ansvarlig megler
Fagansvarlig | Eiendomsmegler | Kontorsjef Benedikte Fjøsne Dehli

Saksbehandlere
Magnus Grasmo
EIE Lørenskog
Eiendomsmeglerfullmektig
Mob: 47 23 32 93 / E-post: mg@eie.no


Sett deg godt inn objektet og les salgsoppgaven nøye før du gir bud. Du kan klikke her for å lese mer om budgivingsprosessen.

Vennligst ta kontakt med megler om budgivningen.

Valg av eiendomsmeglingsforetak skal være frivillig. Eiendomsmeglingsforetak kan ikke inngå oppdrag om eiendomsmegling dersom inngåelsen av oppdraget er satt som vilkår i avtale om annet enn eiendomsmegling, f.eks. tilbud om lån eller andre banktjenester, jf. Lov om eiendomsmegling § 6-3 (3).
Bilde 3 av Dr. Dedichens vei 90
For mer om objektet
Dr. Dedichens vei 90

Kontakt megler

Uansett hva du lurer på, svarer vi deg gjerne. Vi stiller bransjens høyeste krav til oss selv, og skreddersyr råd og løsninger for hver enkelt kunde.

Bilde av iphone som viser EIE-portalen
Få full oversikt
EIE portalen – ditt boligunivers

Du bruker en utdatert nettleser!

Internet Explorer er utdatert og ikke lenger offisielt støttet, og utgjør en stor sikkerhetsrisiko. Du bør avinstallere dette programmet og heller bruke Microsoft Edge, Mozilla Firefox, Google Chrome, Apple Safari eller andre nettlesere som oppdateres jevnlig.

Dersom du fortsetter å bruke nettsiden i Internet Explorer eller andre utdaterte nettlesere, kan du oppleve at nettsiden ser rar ut eller ikke fungerer i det hele tatt.

Les mer her: