Bilde 1 av Erlandstuveien 1ABilde 2 av Erlandstuveien 1A
Digital salgsoppgave
Erlandstuveien 1A

1178 Oslo • Oslo kommune

Prisantydning

kr 11 900 000

Omkostninger: kr 308 120Totalpris: kr 12 208 120
137m² stor, lys familieleil. over 4 etasjer - Balkong, hage, rolig - Parkering - Mulighet for 4 soverom!
icon

Unngå doble renteutgifter

Se bladbar salgsoppgaveLast ned denne salgsoppgavenVis i kart
Boligtype
Leilighet
Eierform
Eierseksjon
Eierseksjon
4
Antall soverom
3 soverom
Etasje
3
Primærrom (P-ROM)
137 m²
Bruksareal (BRA)
146 m²
Fellesutgifter
kr 2 529 / Mnd
Prisantydning
kr 11 900 000
Omkostninger
kr 308 120
Totalpris
kr 12 208 120
Byggeår
1925
Tomt
Fellestomt 2257 m²
Oppdragsnummer
76230039
card-default

Scott Martinsen

Partner / Eiendomsmegler MNEF
Les om Scott
Meld interesse

Få informasjon og oppdatering om denne boligen

Meld interesse
Prisantydningkr 11 900 000,-
Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 11 900 000,-)kr 297 500,-
Pantattest kjøperkr 200,-
Tingl.gebyr pantedokumentkr 585,-
Tingl.gebyr skjøtekr 585,-
Boligkjøperpakke (valgfritt)kr 9 250,-
  
Totalpris kr 12 208 120
Eiendom
Erlandstuveien 1A, 1178 OSLO, Etasje: 3

Matrikkel
Gnr. 151 Bnr. 65 Snr. 4 i Oslo kommune

Boligtype
Leilighet

Eierform
Eierseksjon

Areal
Primærrom: 137 kvm, Bruksareal: 146 kvm
Vedlagte plantegninger er ikke målbare. Arealene er hentet fra tilstandsrapport. Areal og rom er angitt og definert etter dagens faktiske bruk, uavhengig av hva som er godkjent fra bygningsmyndighetene.

Antall soverom
3

Byggeår
1925

Tomt
Fellestomt 2257 kvm

Prisantydning
11 900 000

Tilstandsrapport
Takstmann: Tim Roar Fauske Takstdato: 30.08.23

Andel fellesgjeld/Fellesformue
Andel fellesgjeld: kr. 0,-
Andel fellesformue kr. 0,-

Totalpris inkl. omkostninger
kr 11 900 000,- (Prisantydning)

Omkostninger:
kr 200,- (Pantattest kjøper)
kr 585,- (Tingl.gebyr pantedokument)
kr 585,- (Tingl.gebyr skjøte)
kr 297 500,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 11 900 000,-))
--------------------------------------------------------
kr 298 870,- (Omkostninger totalt ved prisantydning)
--------------------------------------------------------
kr 12 198 870,- (Totalpris inkl omkostninger)

Valgfrie omkostninger:
kr 9 250,- (Boligkjøperpakke (valgfritt))
--------------------------------------------------------
kr 12 208 120,- (Totalpris inkl omk og valgfrie omkostninger)

Felleskostnad
Kr. 2 529,- pr. mnd.

Eier
Hansen Gunnar Kai Svane

Beskrivelse
Velkommen til Erlandstuveien 1A.

Nå har tiden kommet for dagens eiere å overlevere muligheten til det gode liv her i Holtet Hageby. Dagens eiere har bodd her siden "tidenes begynnelse" og det er det opplagt gode grunner til. Leiligheten er stor, ligger fint til i området og har topp skoler og barnehager i gangavstand. At veien ned til sentrum også er kort og lett håndterbar i en hektisk barnefamilietilværelse er ett opplagt pluss for alle deltakere i husholdningen.

Leiligheten har en praktisk og fleksibel planløsning over 4 etasjer. Vi må fremheve den store stuen i 2. etasje som ligger i delvis åpen løsning med kjøkken og har utgang til balkongen med nydelig solforhold og flott utsikt. Loftsetasjen ble bygget ut med takløft og er meget fleksibel i planløsningen. Her må du  komme og ta e titt og se om du finner løsningen på hvordan du ønsker at det skal bli hvis du flytter inn.

Entréen er romslig og har en stor bod/garderoberom. Her finner du også bad/vaskerom.

Kjelleren har god takhøyde og enkel å komme seg ned til. Her finner du også varmtvanns berederen.

Det er rikelig med biloppstillingsplasser på tomten. En opparbeidet plass rett foran huset, samt en nedre del av tomten med egen port fra Erlandstuveien.

Hagen må oppleves. Usjenert og solrikt oppsummerer den godt. Det er også et solid uthus på tomten.

Kort oppsummert er dette en leilighet som er hvert å ta en titt på hvis du er i målgruppen.

Parkering
En opparbeidet biloppstillingsplass forran huset, mulighet for ytterligere parkering på nedre del av tomt med egen kjøreport.

Beliggenhet
Velkommen til Erlandstuveien 1A!

Leiligheten ligger i et attraktivt boligområde på Holtet, i bydel Nordstrand. Her har man umiddelbar nærhet til et godt utvalg servicetilbud, ulike forretninger, samt kafé- og spisesteder. Man har også nærhet til søndagsåpen dagligvarebutikk og delikatesseforretningen Jacob`s. Det kommer flere spisesteder i nær fremtid på Holtet, med indisk og thai/sushi.

Området kan by på et rikt tilbud av fritidsaktiviteter, i tillegg til gangavstand til skoler og barnehager. Kort gangavstand er det også til trikkestasjonen på Holtet, der trikken tar deg med på en hyggelig trikketur mot sentrum av Oslo.

Beliggenhet på Holtet gjør at man har tilgang på enda flere butikker, spisesteder og ulike servicetilbud. Sæter og Lambertseter ligger en kort biltur unna med et rikt utvalg av servicetilbud og andre fasiliteter. Sæter Torg er blitt et knutepunkt i området etter en rekke oppgraderinger og utbygging de siste årene, med flere hyggelige butikker, kafeer, matforretninger, mm. Lambertseter senter kan by på ulike interiør- og klesbutikker, vinmonopol, apotek, jernvarehandel, bibliotek, samt flere spisesteder. Symra Kino med sine to kinosaler ligger i tilknytning til senteret.

For den treningsglade finnes det flere treningssenter i bydelen. Utover det kan nærområdet by på flere populære friluftsområder, som Ekebergssletta, skulpturparken på Ekeberg og Brannfjell. Turstien fra Gamlebyen til Ekeberg er også hyggelig, eller så kan en tur til Nordstrand Bad eller en av de andre strendene langs Mosseveien anbefales sommerstid. Det er heller ikke langt til hyggelige Østensjøvannet og Østmarka. Det er altså svært gode tur- og rekreasjonsmuligheter i området, samtidig som det er sentralt med tanke på å komme seg til Oslo sentrum.

Bebyggelse
Firemannsbolig beliggende i bydel Nordstrand. Tomteareal består av både fellesarealer og tomtegrunn med eksklusiv bruksrett for seksjoner. Tomt opparbeidet med busker, trær, diverse beplantning og plenområdet. Biloppstillingsplasser foran boligen og på tomt.

Tomt
Fellestomt, 2257 kvm

Adkomst
Det vil bli skiltet med EIE visningsskilt på oppsatte fellesvisninger.
Se vedlagt kartskisse i annonsen. Ved å trykke på kartet får du enkelt tilgang til en spesifisert reiserute fra ønsket startsted til den aktuelle boligen.

Skole/barnehage
Dersom skole- og barnehagetilbud er av betydning for handelen, må interessenten selv sjekke dette med barnehagekontor og skolekontor for det aktuelle området.

Byggemåte
Firemannsbolig over fire plan. Gulv mot grunn av betong. Grunnmur av sparesteinsmur og lettklinkerblokker. Bærende konstruksjoner av mur og trekonstruksjoner. Etasjeskillere av trekonstruksjoner. Yttervegger av trekonstruksjoner utvendig kledd med stående trekledning. Saltak med arker i trekonstruksjoner utvendig belagt med betongtakstein. Boligen har slett entredør med glassfelt og sikkerhetsls fra 1981. Vinduer med to-lags isolerglass fra 2006, 2012 og 2021. Vinduer med ett glassfelt vurdert til å være fra byggeår. Løse varevinduer settes inn ved behov. Takvinduer med to-lags glass fra 2012. Oppvarming med elektrisitet, og vedfyrt ildsted. Ventilasjon basert på mekanisk avtrekk med naturlig tilluft.

Primærrom
Primærrom: 137 kvm
Følgende rom er inkludert i P-rom:
- 1.etasje (27 kvm): Entre, omkledningsrom, vaskerom.
- 2.etasje (76 kvm): Trappeoppgang, bad, stue, kjøkken.
- Loftetasje (34 kvm): Loftstue, hobbyrom soverom.

Bruksareal
Bruksareal: 146 kvm

Boder
Kjeller består av to boder.

Standard
Sammendrag av TG2 og TG3 i tlstandsrapport, beskrevet av takstmann:

TG3:

Elektrisk anlegg:
- Forenkler vurdering av det elektriske:
Det er kun fremlagt samsvarerklæring på deler av det elektriske anlegget, montert etter 1999. Se sjekkliste dokumentasjon.

Det foreligger kontroll fra det lokale el-tilsynet fra 2009 med avvik som ikke er dokumentert rettet opp. Denne legges til grunn for vurderingen av det elektriske anlegget i denne rapporten.

Med bakgrunn i de registrerte avvik må det gjennomføres en utvidet el-kontroll av en kvalifisert person. Det må gjøres strakstiltak. Underliggende sjablongmessig prisanslag gjelder for elsjekk.
Sjablongmessig prisanslag: kr 0 - 10 000.

Brann:
- Røykvarslere: Det er ikke røykvarslere i 1.etasje. Det er ikke røykvarser iht gjeldende forskrift i boligen. Røykvarslere bør anskaffes.
Sjablongmessig prisanslag: kr 0 - 10 000.
- Brannslokkingsutstyr: Brannslokkingsutstyr er utgått / ikke forskriftsmessig vedlikeholdt. Brannslukkingsutstyr må fornyes/vedlikeholdes.
Sjablongmessig prisansalg: kr 0 - 10 000.
- Brannskiller: Det er usikkert om brannskiller i kjeller er utført i henhold til byggteknisk forskrift. Forholdet må undersøkes av kompetent personell, og eventuelle utbedringer/tiltak må utføres. Underliggende sjablongsmessig prisanslag gjelder for brannteknisk inspeksjon.
Sjablongmessig prisanslag: kr 0 - 10 000.

TG2:

Våtrom - Bad 2.etasje:
- Ventilasjon: Ventilasjonsspalte dør/terskel er ikke etablert. Fører til redusert avtrekkseffekt når døren er lukket. Lufttilførsel må etableres.
- Slukets tilkomstmulighet for rengjøring: Tilkomst under badekar er utilfresstillende. Inspeksjonsluker er fuget fast. Usikker tilstand under badekar. Etablere tilkomst og videre undersøkelser anbefales.
- Sanitærutstyr / innredning: Drenering fra innebygget sisterne er ikke registrert. Eventuell fukt i konstruksjonen vil derfor kunne medføre skader over tid før det oppdages.
- Membran, tettesjikt og overgang til sluk: Membran er vurdert til å ha en alder som tilsier at mer enn halvparten av forventet brukstid er passert. Usikker restlevetid.
- Fukt i tilliggende konstruksjoner: Det er ikke praktisk mulig å gjennomføre fuktmåling/hulltaking, grunnet våtsonens plassering mot yttervegg og bærervegg med lafteplank. Det er derfor utført et overflatesøk med fuktindikasonsintrument. Det ble ikke oppdaget forhold som kan tolkes til fuktskade.

Våtrom - Vaskerom 1.etasje:
- Ventilasjon: Naturlig ventilasjon og ikke mekanisk avtrekk. Redusert luftutskiftning. Mekansisk avtrekk bør etableres.
- Vannrør: Fordelerskap for rør-i-rør system plassert på vegg i servantskap mangler sprutsikkert deksel. Risiko for skader ved en eventuell lekkasje. Deksel bør monteres.
- Membran er vurdert til å ha en alder som tilsier at mer enn halvparten av forventet brukstid er passert. Usikker restlevetid.
- Fallforhold (gulv): Nivåforskjell fra døråpning på topp overflate gulv og til hovedsluk er på tilfeldig sted målt til ca. 10 mm. Dette er vurdert til å ikke være tilfredsstillende mht lekkasjesikkerhet.

Kjøkken - 2.etasje:
- Overflate gulv: Gulvets overflate bærer preg av slitasje. Gulvoverflate bør fornyes.

Toalettrom (ikke våtrom) - Loftetasje:
- Ventilasjon: Naturlig ventilasjon og ikke mekanisk avtrekk. Redusert luftutskiftning. Mekanisk avtrekk bør etableres.
- Vannrør: Vannrørene er ikke plugget mot varerør. Av denne grunn kan eventuelt lekkasjevann fra rør-i-rør system forårsake følgeskader.
- Sanitærutstyr /innredning: Drenering fra innebygget sisterne er ikke registrert. Eventuell fukt i kontruksjonen vil derfor kunne medføre skader over tid før det oppdages.

Øvrige rom - 1 + 2 etasje:
- Ventilasjon basert på mekanisk og naturlig avtrekk med naturlig tilluft. Til opplysning ventilasjon tilfredsstiller ikke dagens krav til ventilasjon.
- 2.etasje: Gulvet bærer preg av slitasje. Krever oppfølging med jevnlig ettersyn.

Rom under terrent - Råkjeller:
- Overflater vegger: Saltutslag obeservert på innvendige grunnmur under trapp. Kan tyde på sviktende drendering eller kappilærsoppsug fra grunn. Krever oppfølging med jevnlig ettersyn.
- Overflate gulv: Avflassing av maling på betonggulv. Kan tyde på utilsiktet fuktighet. Krever oppfølging med jevnlig ettersyn.

Krypekjeller:
- Krypekjelleren har marginal inspeksjonsmulighet og derfor ikke forsvarlig kontrollert. Kontruksjonen har erfaringsmessig vist seg skadeutsatt og derfor med høy risiko. Det anbefales sterkt å etablere inspeksjonsmulighet for å kunne besikte arealet.

Loft - innredet:
- Ventilasjon vurderes til å ikke være tilfredsstillende. Det er ikke avtrekk i etasjen og lite tilluftventiler. Tilfredsstillende ventilasjon bør etableres.
- Gulvflater bærer stedvis preg av brukslitase.
- Kontruksjonsoppbygging: Deler av loftet er bruksnedret fra råloft til beboelsesrom. Konstruksjonen er lukket, og det er ikke kjent hvordan oppbyggingen er utført. Erfaringsmessig betraktes slike konstruksjoner som risikokonstruksjoner blant annet med tanke på mukt-/kondensproblematikk. Det er ikke observert skader eller symptomer på skader, men skader kan ikke utelukker. Oppfølging med jevnlig ettersyn anbefales slik at tiltak kan iverksettes ved behov. TG2 er valgt for å belyse risiko.
- Enkelte innerdører har kontakt med dørterskel/dørkarm, noe som gjør at døren henger når den åpnes og lukkes. Krever justering av dørblad/dørkarm.

Innvendige trapper:
- Det er kun rekkverk/håndløper på en side. TG2 i henhold til NS3600.

Etasjeskiller - 2.etasje:
- Skjevhetsmåling:
Forskjellen mellom høyeste og laveste punkt er målt til ca. 12 mm i kjøkken og 11 mm i stue. Det er noe merkbare skjevheter i boligen. Forskjellen mellom høyeste og laveste punkt på 2,0 meter er målt til 12 mm i kjøkken og 11 mm i stue.

Målingene er foretatt i en eldre bygning og bør ses i den sammenheng. Skjevheter er mer påregnelige i eldre bygninger enn i nye. Årsaken til skjevhetene er ikke vurdert.

Etasjeskiller - Loftetasje:
- Skjevhetsmåling:
Forskjellen mellom høyeste og laveste punkt er målt til ca 17 mm.
Det er noe merkbare skjevheter i boligen. Forskjellen mellom høyeste og laveste punkt på 2,0 meter målt til 17 mm i loftstue/alkove.

Vinduer:
- Utforing på vindu ved bor i 1.etasje har fuktskader. Utbedringer bør påberegnes.

Vinduer på byggeår bærer preg av slitasje og elde. Det er ikke observert synlige skader av større betydning. Utbedring/utskiftning anbefales. Vinduer er av eldre dato, og det må forventes høyere varmetap fra disse vinduene sammenlignet med nye vinduer fra nyere dato. Til informasjon ble det utført stikkprøvekontroll på vinduer hvor åpne/lukkefunksjon ikke var tilfredstillende. Ramme subber i karm.

- Taknvinduer erfaringsmessig å betrakte som risikoutsatt knyttet til inndriv av vann/kondens med påfølgende skader.

Yttertak:
- Tekking: Det er registrert symptomer på elde og slitasje og brukket takstein diverse steder. Det anbefales oppfølging med utbedring og jevnlig ettersyn slik at vedlikeholds- og eventuelle utbedringstiltak kan iverksettes ved behov. TG2 er satt for å belyse skaderisikoen som følgende av alder og observert tilstand.
- Takvindu/Overlys: Takvinduer er erfaringsmessig å betrakte som risikoutsatt knyttet til inndriv av vann/kondens med påfølgende skader.
- Beslag, renner, nedløp og snøfangere: Det ble på befaringstidspunktet observert slitasje på beslag (kilrenner). Krever oppfølging med jevnlig ettersyn.

Balkonger, terrasser, veranda etc:
- Rekkverkshøyden er under 1,0 meter. Avvik fra dagens byggteknisk forskrift. Tiltak anbefales.
- Råteskader og slitasje på rekkverk ble observert på befaringstidspunkt. Utbedringer bør påberegnes.

Stikkledninger og tanker:
- I følge selgers opplysninger er vann og avløpsledninger fra boligen skiftet i 2021. Det er ikke fremlagt dokumentasjon som bekrefter dette. Videre undersøkelser anbefales.

Frittstående byggverk - Frittstående bod:
- Det er foretatt en forenkel og overordnet vurdering av tilstanden og det ble på befaringstidspunktet observert svertesopp i himling i bod. Dette tyder på høy luftfuktighet/manglende ventilasjon. Skjulte skader kan ikke utelukkes. Videre undersøkelser anbefales.

For den utfyllende tekniske standard for øvrig, henvises det til vedlagte tilstandsrapport.

Sammendrag fra selgers egenerklæringsskjema:
2. Kjenner du til om det er utført arbeid på bad/våtrom?
"Ja, kun faglært. Alt av rør nytt. Ca 2005 husker ikke helt"
Firmanavn: Rørlegger Svan Hansen.

2.1 Ble tettesjikt/membran/sluk oppgradert/fornyet?
"Ja. Membran fagperson"
Firmanavn: "Husker ikke"

2.2 Foreligger det dokumentasjon på arbeidene?
Noe dokumentasjon foreligger.

2.3 Er arbeidet byggemeldt?
"Ja. Bygde på enden av huset. Alt ble meldt (byggemeldt)"

6. Kjenner du til om det er/har vært problemer med ildsted/skorstein/pipe, f. eks dårlig trekk, sprekker,
pålegg etter tilsyn, fyringsforbud eller lignende?
"Skiftet rør innvendig iallefall piper".

12. Kjenner du til om det har vært utført arbeider på terrasse/garasje/tak/fasade?
"Ja, kun av ufaglært. Tak og takrenner må"

13. Kjenner du til om det er/har vært utført arbeider på el-anlegget eller andre installasjoner (f.eks. oljetank,
sentralfyr, ventilasjon)?
"Ja, kun faglært. Koblet ny varmtvannsbereder og nye dimmere over alt".
Firmanavn: Holth elektro 920 18 644

Ferdigattest / midlertidig brukstillatelse
Det foreligger ferdigattest datert 18.12.1987 som omhandler Tilbygg.
Det foreligger ferdigattest datert 09.12.2016 som omhandler Tilbygg.
Det foreligger ferdigattest datert 05.07.2010 som omhandler Påbygging.
Det foreligger ekspedisjonsdokument datert 14.12.26 som omhandler vaaningshus.
Det foreligger ferdigattest datert 03.02.1984 som omhandler Tilbygg til bolig.
Det foreligger ferdigattest datert 15.12.1994 som omhandler Påbygg bolig ark.
Det foreligger ferdigattest datert 18.06.2021 som omhandler Endring/reparasjon av bygningstekniske intstallasjoner.
Det foreligger ferdigattest datert 31.01.1973 som omhandler Innredning w.c. og dusjbad i 1.etg.
Det foreligger ferdigattest datert 29.12.1978 som omhandler Innredning bad i 2.etasje.

Elektrisk anlegg
Det gjøres oppmerksom på at en tilstandsrapport kun inneholder en forenklet kontroll av det elektriske anlegget.
Det fremgår av selgers egenerklæring/den bygningskyndiges tilstandsrapport at det mangler/ikke er fremlagt samsvarserklæring (er) for hele/deler av det elektriske anlegget.

Oppvarming
Oppvarming med elektrisitet, og vedfyrt ildsted.

Energimerking
Energiattest med energimerke Oppvarmingskarakter Oransje - Energikarakter G

Kommunale avgifter
Det gjøres oppmerksom på at det kan forekomme variasjoner i avgiftene som følge av forbruk og eventuelle endringer i gebyrer/avgifter.

Eiendomsskatt
Det er eiendomsskatt i Oslo kommune. Bunnfradraget i Oslo er i 2022 på inntil 4 millioner kroner for bolig og fritidsboliger. Skattesatsen er 3 promille av eiendomsskattegrunnlaget. For mer informasjon se: https://www.oslo.kommune.no/skatt-og-naring/skatt-og-avgift/eiendomsskatt/hvor-mye-skal-du-betale-i-eiendomsskatt/. Faktura for eiendomsskatt sendes den som er registrert eier av eiendommen på faktureringstidspunktet. Ved eierskifte må kjøper og selger gjøre opp betalingen av eiendomsskatten seg i mellom.

Fordeling felleskostnader
Fellesutgifter: kr 2 529,- pr.mnd.
Felles byggforsikring, kommunale avgifter.

Faste løpende kostnader
Ny eier må ta høyde for at det kan forekomme kostnader utover det nevnte med blant annet strømforbruk, innboforsikring m.m. Kostnaden vil variere fra forbruker til forbruker.

Spesifikasjon av fellesgjeld
Det er p.t. ingen lån.

Formuesverdi
Formuesverdi for inntektsåret 2021: Som primærbolig Kr. 2 061 177,- Som sekundærbolig Kr. 7 420 235,-

Sameie
Sameie: Sameiet Erlandstuveien 1, Orgnr: 999266894

Tekniske installasjoner
TV-tuner følger ikke med objektet, da det følger abonnementet til eier.

Dyrehold
Dyrehold er tillatt.

Radonmåling
Fra og med 1. januar 2014 må alle som leier ut bolig ha gjennomført radonmåling av boligen og kunne fremvise dokumentasjon på at radonnivåene er forsvarlig. Kravet gjelder alle typer utleieboliger, både de som leies ut av det offentlige, virksomheter og private, inkludert leiligheter og hybler i tilknytning til egen bolig. Også institusjoner o.l. omfattes dersom beboerne betaler leie.

Forpliktelser, rettigheter og servitutter
Kommunen har lovbestemt første prioritets pant (legalpant) i eiendommen for eventuelle ubetalte kommunale skatte- og avgiftskrav. De andre sameierne/sameiet har panterett i seksjonen for felleskostnader samt andre krav som følge av sameieforholdet. Pantekravet kan ikke overstige et beløp som for den enkelte bruksenhet overstiger 2 ganger folketrygdens grunnbeløp på det tidspunkt tvangsdekning besluttes gjennomført, jf. lov om eierseksjoner § 31 første ledd. Eiendommens servitutter følger av dens grunnboksblad.  For servitutter eldre enn fradelingsdato og eventuelle arealoppføringer som kan ha betydning for denne matrikkelenhet henvises det til hovedbruket / avgivereiendommen. For festenummer gjelder henvisningen servitutter eldre enn festekontrakten. Ta kontakt med megler for mer informasjon.

Kjøper er gjort kjent med at ingen kan kjøpe eller på annen måte erverve flere enn 2 boligseksjoner i samme eierseksjonssameie, jf. lov om eierseksjoner § 23, første ledd

Utleie
Seksjonseieren disponerer fritt over egen seksjon med de begrensningene som følger av sameieforholdet og eierseksjonsloven, jf. eierseksjonsloven § 24. Seksjonseieren kan fritt selge, pantsette og leie ut sin egen seksjon. Utleie skal meldes styret.
Korttidsutleie av hele boligseksjonen i mer enn 90 døgn årlig er ikke tillatt. Med korttidsutleie menes utleie i inntil 30 døgn sammenhengende. Grensen på 90 døgn kan fravikes i vedtektene og kan i så fall settes til mellom 60 og 120 døgn. Slik beslutning krever et flertall på minst to tredjedeler av de avgitte stemmene på årsmøtet.

Vei/vann/kloakk
Eiendommen har adkomst via offentlig vei.
Eiendommen er tilknyttet kommunalt ledningsnett via private stikkledninger.
Eiendommen er tilknyttet kommunalt vannledningsnett og har privat septiktanktank.

Regulering
Eiendommen er regulert til byggeområde for boliger med reguleringsplan S-4106, datert 22.09.2004.
Kopi av situasjonskart og reguleringsbestemmelser er vedlagt salgsoppgave. Vi oppfordrer interessenter til å gjøre seg kjent med disse.

S-4106:
Holtet bevaringsområde som reguleres til byggeområde for boliger, off.trafikkområde-kjørevei,parkering, fortau,annet veiareal, spesialområde bevaring(bolig) og felles lekeareal.
Vedtaksdato: 22.09.2004
Vedtatt av: Bystyret, egengodkjenning
Vedtaksdokumenter: 200002888
Lovverk: PBL 1985
Høydereferanse: Oslo lokal
Merknader: Knytning(er) mot andre planer: 199801227, 200002888

S-4735:
Detaljregulering med reguleringsbestemmelser for nytt dobbeltspor Oslo - Ski (Follobanen).
Vedtaksdato: 28.08.2013
Vedtatt av: Bystyret, egengodkjenning
Vedtaksdokumenter: 201006489
Lovverk: PBL 2008
Høydereferanse: Oslo lokal
Merknader:
Knytning(er) mot andre planer: 201006489.

Plansaker og byggesaker i området:
- Samvirkeveien 10: Fasadeendring og bruksendring. Se saksnummer 202217201 hos planinnsyn for mer informasjon.
- Samvirkeveien 8: Tilbygg tomannsbolig. Se saksnummer 201011701 hos planinnsyn for mer informasjon.

Overtagelse
Overtagelse etter avtale med selger.

Prisantydning, omkostninger og evt. fellesgjeld
kr 11 900 000,- (Prisantydning)

Omkostninger:
kr 200,- (Pantattest kjøper)
kr 585,- (Tingl.gebyr pantedokument)
kr 585,- (Tingl.gebyr skjøte)
kr 297 500,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 11 900 000,-))
--------------------------------------------------------
kr 298 870,- (Omkostninger totalt ved prisantydning)
--------------------------------------------------------
kr 12 198 870,- (Totalpris inkl omkostninger)

Valgfrie omkostninger:
kr 9 250,- (Boligkjøperpakke (valgfritt))
--------------------------------------------------------
kr 12 208 120,- (Totalpris inkl omk og valgfrie omkostninger)

Boligselgerforsikring
Selger har tegnet boligselgerforsikring som dekker selgers ansvar etter avhendingsloven begrenset oppad til kr. 12.000.000,-. Egenerklæringsskjema er vedlagt salgsoppgave.

Betalingsbetingelser
Fullstendig kjøpesum samt omkostninger skal være disponibelt på meglers klientkonto innen dato for overtagelse. Kjøpesummen skal innbetales fra norsk finansinstitusjon og/eller kjøpers konto i norsk finansinstitusjon. Eventuell egenkapital skal innbetales i én samlet betaling fra kjøpers egen konto i norsk finansinstitusjon.

Vederlaget
Følgende er avtalt om meglers vederlag:

Eierskiftegebyr forretningsfører (Kr.5 995)
Oppgjør (Kr.5 900)
Tinglysning sikringspant selveier (Kr.585)
Visningshonorar (Kr.2 900)
Provisjon (forutsatt salgssum: 11 900 000,-) (Kr.83 300)
Foto (Kr.6 000)
Henvendelse til finansinstitusjon (Kr.1 000)
Innhenting av grunnbok (Kr.808)
Innhenting av informasjon fra forretningsfører (Kr.4 200)
Innhenting av offentlige opplysninger (Kr.1 750)
Innhenting av servitutter (per stk) (Kr.172)
Kostnad for utsatt betaling (Factoring) (Kr.2 900)
Markedspakke 1 (Kr.13 900)
Totalt kr. (Kr.129 410)
Dersom handelen ikke kommer i stand eller at oppdraget sies opp har megleren krav på dekning for
påløpte timer, påløpte visninger, grunn og markedspakke samt utlegg.

Oppdragsnummer
76-23-0039

Budgivning
Eiendomsmegler skal legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden. Vi gjør oppmerksom på at det i forbrukerforhold ikke kan inngis bud med kortere akseptfrist enn kl. 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Eiendomsmegler kan ikke formidle bud med kortere akseptfrist enn dette. Hos EIE stiller vi strengere krav til frister ved budgivning enn det som følger av Forbrukerinformasjon om budgivning punkt 4, vedlagt i salgsoppgaven. Bud skal ikke ha en akseptfrist på mindre enn 30 minutter fra budet inngis. Bud med kortere akseptfrist enn 30 minutter kan bli avvist.

Eiendomsmegler har ikke ansvar for forsinkelser som skyldes tekniske feil. Akseptfristen er absolutt, det vil si at selger må akseptere budet og kjøper meddeles aksepten innen utløpet av akseptfristen. Dersom du utsetter inngivelse av bud til tett opp mot akseptfristen på et annet bud er det en reell fare for at eiendommen kan bli solgt før ditt bud kommer frem til megler og/eller megler rekker å bringe budet videre til selger. Husk alltid å ringe megler etter at du har sendt et bud eller budforhøyelse, for å forsikre deg om at budet er mottatt og kan formidles til selger. For øvrig vises det til vedlagte forbrukerinformasjon om budgivning.

Alle bud og budforhøyelser skal være skriftlig. I tillegg må legitimasjon være fremlagt, og budet skal signeres av budgiver. Eiendomsmegler kan ikke formidle bud før disse kravene er oppfylt. Vi oppfordrer til å inngi bud elektronisk, ved å trykke på "Gå til budgivning" på eiendommens hjemmeside på eie.no eller ved å trykke på knappen "Gi bud" i finn-annonsen. Ved å benytte denne tjenesten vil vilkårene om legitimasjon og signatur fra budgiver være oppfylt. Som kjøper og selger hos EIE vil du få tilsendt budjournalen etter at handel er inngått. Dette innebærer at alle bud vil bli gjort kjent for partene i den endelige kjøpsavtalen. Øvrige budgivere kan be om å få en kopi av budjournalen i anonymisert form. Det er viktig at du gjør deg kjent med all informasjon om boligen, og at du har spurt om det du eventuelt lurer på, før du legger inn et bud.

Boligkjøperpakke og boligkjøperforsikring
EIE har sammen med vår samarbeidspartner lansert et gunstig forsikringskonsept for deg som kjøper bolig gjennom EIE.

Kjøpere (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. husforsikring, innboforsikring, dobbel rentedekning, flytteforsikring og boligkjøperforsikring som gir deg juridisk bistand dersom du ønsker å reklamere på boligkjøpet. Kjøpere (ikke juridiske personer) kan også velge å kun tegne boligkjøperforsikring.

Boligkjøperpakken/boligkjøperforsikring må tegnes senest i forbindelse med kontraktsmøtet.

 Produktark for boligkjøperpakken og boligkjøperforsikring ligger vedlagt i salgsoppgaven. Ta kontakt med megler for ytterligere informasjon.

Lovanvendelse
Eiendommen selges etter reglene i avhendingsloven. Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen. Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakkyndig før det legges inn bud.

Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen. Dette gjelder likevel bare dersom man kan gå ut i fra at det virket inn på avtalen at opplysningen ikke ble gitt eller at feil opplysninger ikke ble rettet i tide på en tydelig måte. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel. Boligen kan ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm.

Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel). Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen «som den er», og selgers ansvar er da begrenset jf. avhl. § 3-9, 1. ledd 2. pktm. Avhendingsloven § 3-3 (2) fravikes, og hvorvidt en innendørs arealsvikt karakteriseres som en mangel vurderes etter avhendingsloven § 3-8. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Med forbrukerkjøp menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.

Hvitvasking
Eiendomsmegler er underlagt lov om hvitvasking og tilhørende forskrift. Hvitvaskingsloven pålegger megler å gjennomføre kundetiltak av både selger og kjøper. Dersom kjøper ikke bidrar til at megler får gjennomført kundetiltak, og dette medfører at transaksjonen ikke kan gjennomføres eller blir forsinket misligholder kjøper avtalen. Dette vil kunne gi selger rettigheter etter avhendingsloven, herunder rett til å heve kjøpet og gjennomføre dekningssalg for kjøpers regning dersom misligholdet er vesentlig. I tilfeller der det er selger som ikke bidrar til at megler får gjennomført løpende kundetiltak underveis i oppdraget må megler stanse gjennomføringen av transaksjonen. Selger vil i så fall ha misligholdt sine forpliktelser, og kjøper vil kunne ha krav mot selger etter avhendingslovens bestemmelser om mislighold og forsinkelse.

Dersom kundetiltak ikke lar seg gjennomføre vil EIE eiendomsmegling ikke kunne bistå med handelen eller foreta oppgjør.

Personvern
Som interessent, budgiver og kjøper vil dine personopplysninger bli registrert og lagret.  Som eiendomsmeglingsforetak har vi plikt til å oppbevare kontrakter og dokumenter i minst 10 år, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 3-7 (3). Dette innebærer at mulighetene for å få slettet personopplysninger er begrenset. Du kan lese om vår behandling av personopplysninger i vår personvernerklæring på https://eie.no/eiendom/personvernerklaering

Avdeling
Fredensborg Eiendomsmegling AS
EIE Fredensborg
Org. nr: 912446980
Fredensborgveien 33
0177 Oslo
Tlf: 95 99 43 03

Ansvarlig megler
Partner / Eiendomsmegler MNEF Scott Martinsen

Saksbehandlere
Scott Martinsen
EIE Fredensborg
Partner / Eiendomsmegler MNEF
Mob: 97 06 48 00 / E-post: sc@eie.no


Sett deg godt inn objektet og les salgsoppgaven nøye før du gir bud. Du kan klikke her for å lese mer om budgivingsprosessen.


Gå til budgivning
Valg av eiendomsmeglingsforetak skal være frivillig. Eiendomsmeglingsforetak kan ikke inngå oppdrag om eiendomsmegling dersom inngåelsen av oppdraget er satt som vilkår i avtale om annet enn eiendomsmegling, f.eks. tilbud om lån eller andre banktjenester, jf. Lov om eiendomsmegling § 6-3 (3).
Bilde 3 av Erlandstuveien 1A
For mer om objektet
Erlandstuveien 1A

Kontakt megler

Uansett hva du lurer på, svarer vi deg gjerne. Vi stiller bransjens høyeste krav til oss selv, og skreddersyr råd og løsninger for hver enkelt kunde.

Bilde av iphone som viser EIE-portalen
Få full oversikt
EIE portalen – ditt boligunivers

Du bruker en utdatert nettleser!

Internet Explorer er utdatert og ikke lenger offisielt støttet, og utgjør en stor sikkerhetsrisiko. Du bør avinstallere dette programmet og heller bruke Microsoft Edge, Mozilla Firefox, Google Chrome, Apple Safari eller andre nettlesere som oppdateres jevnlig.

Dersom du fortsetter å bruke nettsiden i Internet Explorer eller andre utdaterte nettlesere, kan du oppleve at nettsiden ser rar ut eller ikke fungerer i det hele tatt.

Les mer her: