Bilde 1 av Etterstadkroken 5GBilde 2 av Etterstadkroken 5G
Digital salgsoppgave
Etterstadkroken 5G

0659 Oslo • Oslo kommune

Dette objektet er solgt!

Prisantydning

Objektet er solgt!

Lys og pen 2-roms selveier med usjenert balkong på 8 kvm - Garasjeplass - Heis - Rolig - kun 300m til T-bane
Vis i kart
Boligtype
Leilighet
Eierform
Eierseksjon
Eierseksjon
9
Antall soverom
1 soverom
Etasje
1
Primærrom (P-ROM)
54 m²
Bruksareal (BRA)
54 m²
Fellesutgifter
kr 3 112 / Mnd
Prisantydning
kr 4 100 000
Omkostninger
kr 126 240
Fellesgjeld
kr 89 302
Totalpris
kr 4 315 542
Fellesformue
kr 74 422
Byggeår
2001
Tomt
Fellestomt 547 m²
Oppdragsnummer
71220099
card-default

Jon Solberg

Daglig leder | Eiendomsmegler | Partner
Les om Jon
Prisantydningkr 4 100 000,-
Fellesgjeldkr 89 302,-
Boligkjøperpakke If (valgfritt)kr 7 650,-
Dokumentavgiftkr 117 220,-
Pantattest kjøperkr 200,-
Tingl.gebyr pantedokumentkr 585,-
Tingl.gebyr skjøtekr 585,-
  
Totalpris kr 4 315 542
Eiendom
Etterstadkroken 5G, 0659 Oslo, Etasje: 1

Matrikkel
Gnr. 135 Bnr. 50 Snr. 9 og Gnr. 435 Bnr. 1 i Oslo kommune

Boligtype
Leilighet

Eierform
Eierseksjon

Areal
Primærrom: 54 kvm, Bruksareal: 54 kvm
Vedlagte plantegninger er ikke målbare. Arealene er hentet fra tilstandsrapport. Areal og rom er angitt og definert etter dagens faktiske bruk, uavhengig av hva som er godkjent fra bygningsmyndighetene.

Antall soverom
1

Byggeår
2001

Tomt
Fellestomt 547 kvm

Sameiet har felles tomt opparbeidet med grøntområder, diverse beplantning, sittegrupper og lekeplass. Det er asfalterte internveier.

Prisantydning
4 100 000

Tilstandsrapport
Takstmann: Mads Jørgen Nielsen Takstdato: 21.05.22

Andel fellesgjeld/Fellesformue
Andel fellesgjeld: kr. 89 302,- pr. 01.05.22
Andel fellesformue: kr. 74 422,- pr. 01.05.22

Totalpris inkl. omkostninger
kr 4 100 000,- (Prisantydning)
kr 89 302,- (Andel av fellesgjeld)
--------------------------------------------------------
kr 4 189 302,- (Pris inkl. fellesgjeld)

Omkostninger:
kr 200,- (Pantattest kjøper)
kr 585,- (Tingl.gebyr pantedokument)
kr 585,- (Tingl.gebyr skjøte)
kr 117 220,- (Dokumentavgift)
--------------------------------------------------------
kr 118 590,- (Omkostninger totalt ved prisantydning)
--------------------------------------------------------
kr 4 307 892,- (Totalpris inkl omkostninger)

Valgfrie omkostninger:
kr 7 650,- (Boligkjøperpakke If (valgfritt))
--------------------------------------------------------
kr 4 315 542,- (Totalpris inkl omk og valgfrie omkostninger)

Felleskostnad
Kr. 3 112,- pr. mnd.

Felleskostnad inkluderer
Grunnpakke TV og internett fra Telia, garasje, kommunale avgifter, forretningsfører og felles forsikring

Kommunale avgifter
Inkludert i felleskostnader.

Eier
Askild Hjelkerud Nilsen Hallvard Gjerde

Beskrivelse
Velkommen til Etterstadkroken 5G! Dette er en lys og romslig 2-roms selveierleilighet fra 2001 med flott og usjenert beliggenhet. Romslig balkong uten innsyn og med nydelig utsikt mot Svartdalsparken. Trappefri adkomst i 1. etg., mens hele leiligheten med balkong ligger i 3. etg. fra bakkeplan på balkongsiden.

Det er heisadkomst til bodareal i kjeller og det medfølger garasjeplass i nabobygg med trappefri adkomst. Kort gangavstand til T-bane, dagligvare og rekreasjonsområder langs Alnaelven.

Kort fortalt:
- God intern beliggenhet med lite innsyn
- Arealeffektiv og god planløsning
- Store vindusflater gir godt med naturlig lys
- Nyslipte gulv, nymalte overflater og ny baderomsinnredning.
- Opplegg til vaskemaskin og tørketrommel på bad
- Luftig soverom med god plass til dobbeltseng og garderobe

Parkering
Det medfølger en garasjeplass nr. 175 i garasjeanlegg. Garasjeplassen er i nabobygget med trappefri adkomst og inngang fra gårdsrommet.

Garasjeplassen eies gjennom garasjelag med gnr. 435 bnr. 1 hvor man eier 1/169. Garasjeplass kan leies ut til beboere i Etterstadkroken 5-7. Ved salg av garasjeplass utenom overføring av leilighet kan garasjeplassen kun overføres til eiere i Etterstadkroken 5-7. Styret og forretningsfører skal informeres ved utleie/salg.

Garasjeplassen som følger med leiligheten er er HC-plass. En seksjonseier/andelseier med nedsatt funksjonsevne kan kreve at styret pålegger en seksjonseier/andelseier uten behov for en tilrettelagt plass å bytte parkeringsplass. Bytteretten gjelder bare dersom seksjonseieren/andelseieren med nedsatt funksjonsevne allerede disponerer en parkeringsplass.

Etter samtykke fra styret kan det monteres elbil lader som kobles til anlegget på egen parkeringsplass. Det må anvendes ladeboks som er godkjent av styret og arbeidet må gjennomføres av autorisert installatør.

Det er gjesteparkering utenfor Etterstadkroken 5 A og B. Gjester må registreres elektronisk.

Beliggenhet
Leiligheten ligger sentrumsnært og attraktivt til i et skjermet og tilbaketrukket boligområde på Etterstad. Området er kjent for sine grønne lunger og gode bomiljø. Her er det enkel tilgang og plass for lek og moro med et rikt tilbud av lekeplasser, sittegrupper og store grøntarealer. Etterstad er et barnevennlig område med kort vei til flere barnehager, skoler og idrettsanlegg.

Det er flotte tur- og rekreasjonsmuligheter langs Alnaelva med turveien fra Bryn som går langstrakt nedover mot Oslos eldste urskog helt ned til Kværner dalen. På Kampen/Vålerenga kan du oppleve alt fra sjarmerende trehusbebyggelse, kaféer og restauranter. Her har du alt for enhver alder.

Det er god tilgang på offentlig kommunikasjon med T-bane, buss og tog. T-banen går fra Brynseng med linje 1-4 som er 4 minutters gangavstand. Buss med linje 37 Helsfyr - Nydalen T går ca. 10 minutter hele døgnet i hverdager og helger og er ca. 4 minutters gangavstand fra leiligheten. Det er ca. 10 minutter å gå til toget på Bryn stasjon med linje L1 og L13. Det er flere busslinjer i gangavstand inkludert flybussen til Gardemoen.

Det er kort vei til forretninger og servicetilbud på Fyrstikktorget og Bryn kjøpesenter. Dagligvarehandelen gjøres på Nærbutikken Etterstadsletta som har søndagsåpent og er 4 minutter fra leiligheten eller Rema 1000 som er 6 minutters gangavstand.

Det er godt treningstilbud i området gjennom SATS Kampen, Toppform treningssenter, Fresh Fitness på Ensjø, Valhall og Jordal Amfi.

Bebyggelse
Området består hovedsakelig av eldre blokkbebyggelse.

Tomt
Fellestomt, 547 kvm

Adkomst
Det vil bli skiltet med EIE visningsskilt på oppsatte fellesvisninger.
Se vedlagt kartskisse i annonsen. Ved å trykke på kartet får du enkelt tilgang til en spesifisert reiserute fra ønsket startsted til den aktuelle boligen.

Inneholder
Leiligheten består av entré, bad, soverom og stue med åpen kjøkkenløsning. Det er utgang fra stue til sydvendt balkong på ca 8 kvm med sol fra rundt kl. 07 - 16 på sommeren.

Det medfølger garasjeplass i felles garasjeanlegg og kjellerbod på ca. 6,4 kvm.

Byggemåte
Informasjon om byggemåte er hentet fra tilstandsrapport utført av bygningssakyndig Mads Jørgen Nielsen:
Boligblokk over 7.etasjer samt kjeller. Grunnmur, bærende konstruksjoner og skillende dekker av betong. Fasade forblendet med teglstein. Flat takkonstruksjon utvendig tekket med papp/membran (ikke besiktiget). Leiligheten har slett entredør med kikkhull, sikkerhetslås, brannkasse B30 og lydklasse 35dB. Vinduer med to-lags glass fra byggeår. Balkongdør med to-lags glass fra byggeår.

For ytterligere informasjon om byggemåte se tilstandsrapport som ligger vedlagt. Det er viktig at interessenter setter seg grundig inn i rapporten.  Som kjøper anses man kjent med de opplysninger som tydelig gis i en offentlig godkjent tilstandsrapport. Interessenter oppfordres til å kontakte bygningssakyndig ved eventuelle bygningstekniske spørsmål.

Primærrom
Primærrom: 54 kvm
Følgende rom er inkludert i P-rom: Entré, baderom, soverom og stue med åpen kjøkkenløsning.

Bruksareal
Bruksareal: 54 kvm

Boder
Leiligheten disponerer en kjellerbod på ca. 6,4 kvm.

Standard
Lys og fin leilighet fra 2001 med god planløsning og flott beliggenhet. Leiligheten fremstår godt vedlikeholdt med bl.a. nyslipt parkett, nymalte overflater og ny baderomsinnredning. Leiligheten ligger med trappefri adkomst på inngangsplanet, men i 3 etg. i forhold til bakken på balkongsiden. 

Bad:
Baderom fra byggeår. Flislagt gulv med gulvvarme og flislagte vegger. Nedsenket platehimling. Vegghengt servantskap med ovenpåliggende servant og ett-greps armatur. Speil og lysarmatur med stikkontakt over servant. Baderomsinnredningen er nylig skiftet. Dusjhjørne med to-greps armatur. Vegghengt toalett. Opplegg for vaskemaskin og tørketrommel. Avtrekksventil på vegg med mekanisk ventilasjon. Vannrør av typen rør-i-rør system og synlige avløpsrør i plast.

Kjøkken
Kjøkkeninnredning fra byggeår. Innredning med glatte fronter. Benkeplate av laminat. Nedsenket oppvaskkum i rustfritt stål med ett-greps armatur. Malt veggflate mellom benkeplate og overskap. Lysarmatur med stikkontakt under overskap samt stikkontakt på vegg. Frittstående komfyr. Skapmontert ventilator med belysning og mekanisk ventilasjon. Frittstående oppvaskmaskin. Frittstående kjøleskap. Vannrør av typen kobber og synlige avløpsrør i plast. Stoppekraner for vann er plassert under kjøkkenbenk. Oso varmtvannsbereder fra 2001 på 116 liter er plassert under kjøkkenbenk.

Øvrige rom
Flislagt gulv i entré. Nyslipte gulvflater med tre-stavs parkett. Nymalte vegger. Slette innerdører. Garderobeskap i entré. Garderobeskap på soverom.

Utgang fra stue til sydvendt balkong på ca 8m² med sol fra rundt kl. 07-16 på sommeren. Stikkontakt på vegg.

Tilbehør
- Alle hvitevarer medfølger.
- Alt fastmontert medfølger.

Selgers egenerklæringsskjema
Kjenner du til om det er utført arbeid på bad/våtrom?
- Ja, kun faglært ved Araberg Elektro og Comfort Bryn. Araberg: Bytte av termostat for varmekabel. Comfort Bryn: Montering av vask, armatur, skap, bytting av silikonfuge i dusj.

Foreligger det dokumentasjon på arbeidene?
- Ja, kopi av fakturaer og kvitteringer.

Kjenner du til om det er/har vært feil på vann/avløp, herunder rørbrudd, tilbakeslag, tett sluk eller lignende?
- Ja, vannlekkasje i kjøkkenskap i 2008.

Kjenner du til om det er/har vært problemer med drenering, fuktinnsig, øvrig fukt eller fuktmerker i
underetasje/kjeller?
- Ja, gjennomført ny drenering på fremsiden (ved inngang) av bygget i 2021 ved Selvaag Prosjekt.

Kjenner du til om det har vært utført arbeider på terrasse/garasje/tak/fasade?
- Ja, kun faglært ved Selvaag Prosjekt. Bytting av takmembraner, mai 2022.

Kjenner du til om det er utført kontroll av el-anlegget og/eller andre installasjoner (f.eks. oljetank, sentralfyr, ventilasjon)?
- Ja, kontroll av det elektriske anlegget i leiligheten i 2011, utført av Infratek.

Tilleggskommentar
Kjøkkenventilatoren har en skade som gjør at uttrekksplaten er vanskelig å skyve inn og ut. Avtrekket fungerer fint når den står fast uttrukket. Åpne/lukke-mekanismen for avtrekket fungerer.

Konklusjon tilstandsrapport
Takstmannen vurderer eiendommens tilstandsgrad fra TG1-TG3, der TG1 er best og TG3 er dårligst.
Følgende punkter har fått TG2:
- Sanitærutstyr på bad, da drenering fra innebygget sisternen ikke er registret.
- Membran på bad, da membranen har en alder som tilsier at restlevetiden er ukjent.
- Varmtvannsbereder på kjøkken grunnet alder og tilstand.

Alle andre punkter har fått TG1.

For utfyllende tekniske standard for øvrig henvises det til vedlagt tilstandsrapport.

Ferdigattest
Det foreligger ferdigattest datert 29.januar.2003 som omhandler oppføring av Etterstadkroken 5.

Det er mottatt byggetegninger fra kommunen datert 15.07.1999. Disse samsvarer med dagens bruk av boligen. Tegningene er for en typisk etasje i bygget og kan fås ved henvendelse til megler.

Elektrisk anlegg
Sikringsskap med automatsikringer er plassert på vegg i entré. Boligen har skjult elektrisk anlegg. Det gjøres oppmerksom på at en tilstandsrapport kun inneholder en forenklet kontroll av det elektriske anlegget.

Det fremgår av den bygningskyndiges tilstandsrapport at det er fremlagt samsvarserklæringer for deler av det elektriske anlegget. Ifølge tilstandsrapport er det fremlagt samsvarserklæring datert: 20.05.2022 for følgende arbeider: Bytte varmeovn i stue og soverommet. Satt opp dobbel stikk på vegg i stedet for direktekopling. Bytte innfelt stikk på veranda.

Det er forelagt dokumentasjon på el-kontroll datert 20.06.2011 ifølge bygningskyndiges tilstandsrapport.

Oppvarming
Det er tillatt med elektrisk eller gassgrill på balkong.

Energimerking
Energiattest med energimerke Oppvarmingskarakter Rød - Energikarakter C

Kommunale avgifter
Inkludert i felleskostnader.
Det gjøres oppmerksom på at det kan forekomme variasjoner i avgiftene som følge av forbruk og eventuelle endringer i gebyrer/avgifter.

Eiendomsskatt
For 2022 betales det ikke eiendomsskatt for denne boligen.

Det er eiendomsskatt i Oslo kommune. Bunnfradraget i Oslo er i 2022 på inntil 4 millioner kroner for bolig og fritidsboliger. Skattesatsen er 3 promille av eiendomsskattegrunnlaget. For mer informasjon se: https://www.oslo.kommune.no/skatt-og-naring/skatt-og-avgift/eiendomsskatt/hvor-mye-skal-du-betale-i-eiendomsskatt/. Faktura for eiendomsskatt sendes den som er registrert eier av eiendommen på faktureringstidspunktet. Ved eierskifte må kjøper og selger gjøre opp betalingen av eiendomsskatten seg imellom.

Fordeling felleskostnader
Fellesutgifter: kr 3 112,- pr.mnd.
Fellesutgiftene fordeles slik:
Felleskostnader kr. 2 243 ,-
Renter/avdrag felles lån kr. 569 ,-
Garasje kr. 300 ,-

Kostnad til garasjeplass er inkludert i felleskostnadene over, men faktureres separat hver måned.

Faste løpende kostnader
Nåværende eier har et strømforbruk som tilsvarer ca. 5 862 kwh pr. år. Utgiftene er basert på nåværende eiers forbruk.

Spesifikasjon av fellesgjeld
Sameiet har 1 felles lån i OBOS banken:
Lånenummer: OBOS03-98207934496
Type lån: annuitetslån.
Antall terminer: 12
Rente: flytende 4,15 %
Restsaldo: 3.318.881 ,-
Andel av restsaldo pr. 01.05.2022: 89.302 ,-
Kapitalkostnader: 575 ,-
Restløpetid: 18 år og 8 mnd.

Årsregnskap
Regnskap for 2021 viser et underskudd på kr. 854 473. Underskuddet skyldes gjennomføring av ny drenering og er finansiert ved låneopptak.
Budsjett for 2022 viser et underskudd på kr. 239 000. Underskuddet skyldes utbedring av tak og finansieres ved låneopptak.

Forsikring med polisenummer
If skadeforsikring Polisenummer: 1957741

Formuesverdi
Formuesverdi for inntektsåret 2020: Som primærbolig Kr. 1 122 037,- Som sekundærbolig Kr. 4 039 334,-

Sameie
Sameie: Etterstadkroken 5 G, Orgnr: 984069642

Sameiet ble opprettet i 2001 og består av 29 seksjoner. Etterstadkroken 5 G Sameie er registrert i Foretaksregisteret i Brønnøysund med organisasjonsnummer 984069642, og ligger i bydel Gamle Oslo i Oslo kommune med følgende adresse: Etterstadkroken 5 G og gårds- og bruksnummer: 135/50.

Styret skal gjennomføre følgende planlagte oppgaver i 2022/2023:
Prosjekter som igangsettes 2022 er på bakgrunn av en tilstandsrapport gjennomført av Selvaag prosjekt.
- Utbedring av tak (inkludert inngang).
- Revidering av samtlige service avtaler sameiet har hvor leverandører byttes ut fortløpende dersom det er hensiktsmessig.

Forretningsfører
OBOS eiendomsforvaltning AS

Styregodkjenning
Det er ikke krav til styregodkjenning av ny eier.

Tekniske installasjoner
Grunnpakke for TV og internett fra Telia er inkludert i fellesutgiftene. Kjøper må registrere seg hos Telia og bestille modem.

Dyrehold
Dyrehold er tillatt iht. husordensreglene.

Diverse
Sameiet er forpliktet til å være medlem i Etterstadkroken vel.

Radonmåling
Fra og med 1. januar 2014 må alle som leier ut bolig ha gjennomført radonmåling av boligen og kunne fremvise dokumentasjon på at radonnivåene er forsvarlig. Kravet gjelder alle typer utleieboliger, både de som leies ut av det offentlige, virksomheter og private, inkludert leiligheter og hybler i tilknytning til egen bolig. Også institusjoner o.l. omfattes dersom beboerne betaler leie.

Forpliktelser, rettigheter og servitutter
Kommunen har lovbestemt første prioritets pant (legalpant) i eiendommen for eventuelle ubetalte kommunale skatte- og avgiftskrav. De andre sameierne/sameiet har panterett i seksjonen for felleskostnader samt andre krav som følge av sameieforholdet. Pantekravet kan ikke overstige et beløp som for den enkelte bruksenhet overstiger 2 ganger folketrygdens grunnbeløp på det tidspunkt tvangsdekning besluttes gjennomført, jf. lov om eierseksjoner § 31 første ledd.

Eiendommens servitutter følger av dens grunnbokblad.
Det er kun tinglyst en servitutt på annen eiendom:
Rettigheter på 0301-135/42
Rettigheter i eiendomsrett
2001/38976-1/105  Erklæring/avtale  
06.07.2001 
Overført fra: 0301-135/50

Rettigheten er tinglyst på gnr. 135 med bnr. 44, bnr. 47, bnr. 48, bnr. 49, bnr. 50 og bnr. 51 med alle seksjonene.

Bruksrett til lekeplass
Samme rettigheter og plikter til fellesarealet
Rett til bruk av grunn for rep. og vedlikehold
Kan ikke slettes uten samtykke fra Oslo Kommune v/Plan- og bygningsetaten
Overført fra: 0301-135/50

For servitutter eldre enn fradelingsdato og eventuelle arealoppføringer som kan ha betydning for denne matrikkelenhet henvises det til hovedbruket / avgivereiendommen. For festenummer gjelder henvisningen servitutter eldre enn festekontrakten. Ta kontakt med megler for mer informasjon.

Kjøper er gjort kjent med at ingen kan kjøpe eller på annen måte erverve flere enn 2 boligseksjoner i samme eierseksjonssameier, jf. lov om eierseksjoner § 23, første ledd

Utleie
Seksjonseieren disponerer fritt over egen seksjon med de begrensningene som følger av sameieforholdet og eierseksjonsloven, jf. eierseksjonsloven § 24. Seksjonseieren kan fritt selge, pantsette og leie ut sin egen seksjon. Utleie skal meldes styret.

Korttidsutleie av hele boligseksjonen i mer enn 90 døgn årlig er ikke tillatt. Med korttidsutleie menes utleie i inntil 30 døgn sammenhengende. Grensen på 90 døgn kan fravikes i vedtektene og kan i så fall settes til mellom 60 og 120 døgn. Slik beslutning krever et flertall på minst to tredjedeler av de avgitte stemmene på årsmøtet.

Vei/vann/kloakk
Eiendommen er tilknyttet offentlig vei, vann og kloakk via privat stikkvei/-ledninger.

Regulering
Eiendommen er regulert til byggeområde fra boliger i reguleringsplan S-3765 fra 2000. Reguleringskart med bestemmelser kan fås ved henvendelse til megler.

Det er pågående byggesak i Etterstadkroken 7 A og B og Etterstadkroken 7 C og D vedrørende innglassing av balkong. For mer info se saksnummer 201912879 og 202116789.

Overtagelse
Fleksibel overtagelse etter avtale med selger.

Prisantydning, omkostninger og evt. fellesgjeld
kr 4 100 000,- (Prisantydning)
kr 89 302,- (Andel av fellesgjeld)
--------------------------------------------------------
kr 4 189 302,- (Pris inkl. fellesgjeld)

Omkostninger:
kr 200,- (Pantattest kjøper)
kr 585,- (Tingl.gebyr pantedokument)
kr 585,- (Tingl.gebyr skjøte)
kr 117 220,- (Dokumentavgift)
--------------------------------------------------------
kr 118 590,- (Omkostninger totalt ved prisantydning)
--------------------------------------------------------
kr 4 307 892,- (Totalpris inkl omkostninger)

Valgfrie omkostninger:
kr 7 650,- (Boligkjøperpakke If (valgfritt))
--------------------------------------------------------
kr 4 315 542,- (Totalpris inkl omk og valgfrie omkostninger)

Boligselgerforsikring
Selger har tegnet boligselgerforsikring som dekker selgers ansvar etter avhendingsloven begrenset oppad til kr. 10.000.000,-. Egenerklæringsskjema er vedlagt salgsoppgave.

Betalingsbetingelser
Fullstendig kjøpesum samt omkostninger skal være disponibelt på meglers klientkonto innen dato for overtagelse. Kjøpesummen skal innbetales fra norsk finansinstitusjon og/eller kjøpers konto i norsk finansinstitusjon. Eventuell egenkapital skal innbetales i én samlet betaling fra kjøpers egen konto i norsk finansinstitusjon.

Vederlaget
Følgende er avtalt om meglers vederlag:

Markedspakke (Kr.21 500)
Innhenting av offentlige opplysninger (Kr.1 740)
Innhenting av servitutter (per stk) (Kr.172)
Oppgjør (Kr.7 200)
Provisjon (Kr.58 616,28)
Tilrettelegging (Kr.13 000)
Tinglysning sikringspant selveier (Kr.585)
Boligselgerforsikring / boligselgerpakke (Kr.23 176)
Eierskiftegebyr forretningsfører garasjeplass (Kr.1 525)
Eierskiftegebyr forretningsfører (Kr.6 115)
Innhenting av grunnbok (Kr.808)
Innhenting av informasjon fra forretningsfører (Kr.4 200)
Totalt kr. (Kr.138 637,28)
Dersom handelen ikke kommer i stand eller at oppdraget sies opp har megleren krav på dekning for
påløpte timer, påløpte visninger, grunn og markedspakke samt utlegg.

Oppdragsnummer
71-22-0099

Budgivning
Eiendomsmegler skal legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden. Vi gjør oppmerksom på at det i forbrukerforhold ikke kan inngis bud med kortere akseptfrist enn kl. 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Eiendomsmegler kan ikke formidle bud med kortere akseptfrist enn dette. Hos Eie stiller vi strengere krav til frister ved budgivning enn det som følger av Forbrukerinformasjon om budgivning punkt 4, vedlagt i salgsoppgaven. Bud skal ikke ha en akseptfrist på mindre enn 30 minutter fra budet inngis. Bud med kortere akseptfrist enn 30 minutter kan bli avvist. For øvrig vises det til vedlagte forbrukerinformasjon om budgivning. Alle bud og budforhøyelser skal være skriftlig. I tillegg må legitimasjon være fremlagt, og budet skal signeres av budgiver. Vi oppfordrer til å inngi bud elektronisk, ved å trykke på "Gå til budgivning" på eiendommens hjemmeside på eie.no. Ved å benytte denne tjenesten vil vilkårene om legitimasjon og signatur fra budgiver være oppfylt. Som kjøper og selger hos EIE vil du få tilsendt budjournalen etter at handel er inngått. Dette innebærer at alle bud vil bli gjort kjent for partene i den endelige kjøpsavtalen. Øvrige budgivere kan be om å få en kopi av budjournalen i anonymisert form. Det er viktig at du gjør deg kjent med all informasjon om boligen, og at du har spurt om det du eventuelt lurer på, før du legger inn et bud.

Boligkjøperpakke og boligkjøperforsikring
EIE har i samarbeid med If lansert et gunstig forsikringskonsept for deg som kjøper bolig gjennom EIE.

Kjøpere (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. hus forsikring, innboforsikring, dobbel rentedekning, flytteforsikring og boligkjøperforsikring som gir deg juridisk bistand dersom du ønsker å reklamere på boligkjøpet.
Kjøpere (ikke juridiske personer) kan også velge å kun tegne boligkjøperforsikring.

Boligkjøperpakken/boligkjøperforsikring må senest tegnes i forbindelse med kontraktsmøtet.

Produktark for boligkjøperpakken og boligkjøperforsikring ligger vedlagt i salgsoppgaven. Ta kontakt med megler for ytterligere informasjon.

Lovanvendelse
Eiendommen selges etter reglene i avhendingsloven. Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen. Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakyndig før det legges inn bud.

Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen. Dette gjelder likevel bare dersom man kan gå ut i fra at det virket inn på avtalen at opplysningen ikke ble gitt eller at feil opplysninger ikke ble rettet i tide på en tydelig måte. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel. Boligen kan ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm.

Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel). Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen «som den er», og selgers ansvar er da begrenset jf. avhl. § 3-9, 1. ledd 2. pktm. Avhendingsloven § 3-3 (2) fravikes, og hvorvidt en innendørs arealsvikt karakteriseres som en mangel vurderes etter avhendingsloven § 3-8. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Med forbrukerkjøp menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.

Hvitvasking
Eiendomsmegler er underlagt lov om hvitvasking og tilhørende forskrift. Hvitvaskingsloven pålegger megler å gjennomføre kundetiltak av både selger og kjøper. Dersom kjøper ikke bidrar til at megler får gjennomført kundetiltak, og dette medfører at transaksjonen ikke kan gjennomføres eller blir forsinket misligholder kjøper avtalen. Dette vil kunne gi selger rettigheter etter avhendingsloven, herunder rett til å heve kjøpet og gjennomføre dekningssalg for kjøpers regning dersom misligholdet er vesentlig. I tilfeller der det er selger som ikke bidrar til at megler får gjennomført løpende kundetiltak underveis i oppdraget må megler stanse gjennomføringen av transaksjonen. Selger vil i så fall ha misligholdt sine forpliktelser, og kjøper vil kunne ha krav mot selger etter avhendingslovens bestemmelser om mislighold og forsinkelse.

Dersom kundetiltak ikke lar seg gjennomføre vil EIE eiendomsmegling ikke kunne bistå med handelen eller foreta oppgjør.

Personvern
Som interessent, budgiver og kjøper vil dine personopplysninger bli registrert og lagret.  Som eiendomsmeglingsforetak har vi plikt til å oppbevare kontrakter og dokumenter i minst 10 år, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 3-7 (3). Dette innebærer at mulighetene for å få slettet personopplysninger er begrenset. Du kan lese om vår behandling av personopplysninger i vår personvernerklæring på https://eie.no/eiendom/personvernerklaering

Avdeling
Løren & Økern Eiendomsmegling AS
EIE Løren & Økern
Org. nr:916510845
Lørenveien 41 D
0507 Oslo
Tlf: 40 02 00 95

Ansvarlig megler
Daglig leder | Eiendomsmegler | Partner Jon Solberg

Saksbehandlere
Jon Solberg
EIE Løren & Økern
Daglig leder | Eiendomsmegler | Partner
Mob: 92 82 32 30 / E-post: jon@eie.no


Sett deg godt inn objektet og les salgsoppgaven nøye før du gir bud. Du kan klikke her for å lese mer om budgivingsprosessen.

Vennligst ta kontakt med megler om budgivningen.

Valg av eiendomsmeglingsforetak skal være frivillig. Eiendomsmeglingsforetak kan ikke inngå oppdrag om eiendomsmegling dersom inngåelsen av oppdraget er satt som vilkår i avtale om annet enn eiendomsmegling, f.eks. tilbud om lån eller andre banktjenester, jf. Lov om eiendomsmegling § 6-3 (3).
Bilde 3 av Etterstadkroken 5G
For mer om objektet
Etterstadkroken 5G

Kontakt megler

Uansett hva du lurer på, svarer vi deg gjerne. Vi stiller bransjens høyeste krav til oss selv, og skreddersyr råd og løsninger for hver enkelt kunde.

Bilde av iphone som viser EIE-portalen
Få full oversikt
EIE portalen – ditt boligunivers

Du bruker en utdatert nettleser!

Internet Explorer er utdatert og ikke lenger offisielt støttet, og utgjør en stor sikkerhetsrisiko. Du bør avinstallere dette programmet og heller bruke Microsoft Edge, Mozilla Firefox, Google Chrome, Apple Safari eller andre nettlesere som oppdateres jevnlig.

Dersom du fortsetter å bruke nettsiden i Internet Explorer eller andre utdaterte nettlesere, kan du oppleve at nettsiden ser rar ut eller ikke fungerer i det hele tatt.

Les mer her: